Adolf Weininger
0 megosztás

Min tapodnak a pesti nők?

A kérdés minőségileg különbözik attól a másik kérdéstől, hogy mitől tapadnak a pesti nők? Meg a nem pesti nők is. Aki rendszeres olvasója a Férfihangnak, tudja: attól, ami kielégíti hipergám ösztöneiket. Képzeljünk el egy férfit: teli szájjal röhög bele a világba – s benne az összes lúzer férfi arcába –, oldalán nálánál magasabb high-tech luxusbombázó, aki – és ez biztos – élete legnagyobb fogásaként tartja számon a mellette közlekedő aszott, csúnya öregembert.

A kaján világkujont… Megvan a kép a memóriában? Az enyémbe már rég beleégett…

Visszatérve a címbeli kérdéshez: ma délben az Oktogonnál haladva tűnt fel egy aszfaltra sprézett szöveg.

Az idei országgyűlési választások előtt mintha ez már egyszer be lett volna dobva… De lehet, hogy rosszul emlékszem. A választások után – eddig azt hittem – eltűnt, ezek szerint mégse. Az viszont, hogy a szívemnek egyébként kedves „lázadás” szó is szerepelt volna akkor, nem rémlik…

Kicsit figyeltem az aszfaltot – betyáros dolog volt, mert siettem –, és amint sikerült lekapnom egy olyat, hogy a leendő kormány két potenciális tagja ráközlekedett az írásra, rohantam tovább…

min tapodnak1x

Post Author: Adolf Weininger

Adolf Weininger
Az, amit Csurka – hogy megnevezzük legnagyobb, legmélyebb szenvedélyének tárgyát – „zsidónak” tekint, Otto Weininger és legnagyobb tisztelője, Adolf Hitler óta egyértelmű kulturális képlet, ahogyan Horkheimer és Adorno klasszikusan megfogalmazta: „Mindegy, milyenek a zsidók önmagukban. Képük mint a legyőzött képe tele van olyan vonásokkal, amelyeknek halálos ellenségük kell hogy legyen a totalitáriussá vált uralom: a hatalom nélküli boldogság, a munka nélküli bér, a határkő nélküli haza, a mítosz nélküli vallás vonásaival.” TGM: Csurka István halálára, 2012 február
f Facebook
0 megosztás


101
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
5 Egyéni hozzászólás
96 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
11 Hozzászólások szerzői
Aurelius RespectushgyiInaarakekasszonydon Fefinho Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Koriander
Olvasó
Koriander

:D kettőt egy kattintásra. rossz vér.

hgyi
Szerkesztő

Érdekes jelenség.
Vajon mit akarnak kifejezni azzal, hogy önként lefekszenek a sárba, és az emberek – esetleg lefelé nézve – rajtuk tipornak?
Vagy csak azért a flaszterra festették, mert olcsó?
És csak azért ennyit, hogy egyáltalán felmerüljön a nevük?

Maestro
Szerkesztő

Szerintem csak próbálják bevinni a köztudatba ezt a szexista fogalmat (mit szólnának, ha valakik kifejezetten férfi kormányt hirdetnének meg?)

Reszet Elek
Újságíró

Este fess a pesti nő

Figyeljétek meg a szövegét! :-(

 

kekasszony
Olvasó
kekasszony

:) Azért egy ilyen dal szövegét nem vesszük túl komolyan. Másrészt tapasztalatom szerint a szövegben szereplő kétféle személyiség a nőben kizárja egymást.

Reszet Elek
Újságíró

Ezek szerint vagy a partvis nyele vagy pedig a pasiké? A kettő együtt nem megy?

kekasszony
Olvasó
kekasszony

:) Zavarba hozol. Úgy értettem, hogy egy alapvetően házias lány nem kelleti magát bárokban.

hgyi
Szerkesztő

Dehogynem.

don Fefinho
Újságíró

Normális kapcsolatra vágyó férfi meg nem megy bárba halászni. Oda (meg a diszkóba, aki) csak fölszedni megy az egyestést. Ez, mióta világ a világ, köztudott tény.

És mégis, hány lányt hallottam már azon kiakadva, elszontyolodva lamentálni, hogy jaj, hát ő hiába megy a klubba, nem talál párt, mert mindenki csak azt akarja, arra megy. (Persze hogy azt akarja, ő meg azért megy oda kelletni magát, hogy megkapja a vonzerejéről a visszaigazolást. Ha nem repülnének rá, na abból lenne csak a ribillió…). Aki kimegy szombat reggel a piacra, és kiteszi a pipicombot a pultra kiló ötszázért, az utána ne sírjon, hogy jaj istenkém mindenki csak a pipicombra megy, kiló ötszázért, jaj.

hgyi
Szerkesztő

Egy futó kapcsolat is lehet normális. Csak ezt mindenkinek a belátása és igénye szerint kellene intéznie, a helyén kellene kezelni a dolgot – ebbe beletartozik az ismerkedés helyszíne is.

kekasszony
Olvasó
kekasszony

Egy futó kapcsolat is lehet normális

Ahhoz már nagyon “kiéhezettnek ” kell lenni szerintem. Alapvetően az önbecsülést megtépázhatja, úgy gondolom. Úgy képzelem kiégettséget érezni utána, talán még undort is.

hgyi
Szerkesztő

Azért vannak nálad sokkal lazább, könnyedebb emberek is. :o) Igen. lehet az is, amit leírtál, és lehet az ellenkezője is – anélkül, hogy aki időnként  futó kapcsolatokat is létesít, negatív jelzőkkel kellene illetni.

don Fefinho
Újságíró

A futó kapcsolat nem kapcsolat. Attól még lehet jó, de ha hosszútávra tervez az ember, ahhoz nem ilyen helyeken keresi a párt.

hgyi
Szerkesztő

Ma tényleg valami hülyegombát ettél. :o))))
De ha szőrszálat akarsz hasogatni, hát hasogassunk. Ne mondd, hogy a hülye nők még ebben sem partnerek. :o)))

A futó kapcsolatot a magyar nyelvben futó kapcsolatnak nevezzük még akkor is, ha számodra a kapcsolat szó csakis hosszútávú kapcsolatot takar.
És a kapcsolattartó sem bonyolódik minden kapcsolatával komoly kapcsolatba.
És ugye amikor azt mondjuk, hogy megismerkedtem valakivel, az szintén nem azt jelenti, hogy mélyen megismertem az illetőt. Mégis azt mondjuk: “Ismered X.Y.-t?” Összesen kétszer találkoztatok, mégsem fogod azt mondani: “Nem ismerem.” Pedig ez az igazság. Inkább azt mondod: “Az a szimpatikus, köpcös kis fickó? Á, igen! Ismerem!”

Szerintem ha valaki úgy indul neki, hogy “na most én komoly kapcsolatot keresek”, az szinte biztos, hogy nem fog találni. Annál is inkább, mert a komoly kapcsolatok nem hevernek csak úgy a flaszteron, mint a lefotózott szöveg, hanem azt akár egy futó kapcsolatból is fel lehet/kell építeni. Persze vannak olyan komoly kapcsolatok is, amelyek egy pillanat alatt kialakulnak két ember között, de azért az ritka.

kekasszony
Olvasó
kekasszony

Elgondolkodtató, hogy a milyen nehéz ismerkedni manapság. Annak ellenére, hogy rengetegen keresnek párt. Még talán megélni is lehet egy ilyen társkereső cég működéséből.