0 megosztás

Szerencsére a rendőröknek több esze van, mint a feministáknak

A köznép – meglehetősen rosszindulatúan – nem tartja túl okos embereknek a rendőröket. Szerencsére nem olyan buták ők, sőt, a feministákhoz képest a józan ész felkent lovagjai.

Most például csináltak pár tájékoztató videót, amivel megpróbálják a nemi erőszakok számát csökkenteni. Mit reagáltak a feministák?

A nemi erőszakok számát józan gondolkodással vagy felelős viselkedéssel csökkenteni szigorúan tilos! Ezek túl nagy terhet rónak a gyermeteg női lélekre… Hát hogyan is tudná a nőtársadalom elviselni azt a borzalmas üzenetet, hogy a sorsáért maga is felelős??? Mikor fogja végre megérteni a patriarchátus, hogy a nők önálló cselekvésre képtelen, passzív bábok, akik semmiről nem tehetnek, ami velük történik? Aktív, cselekvőképes ember kizárólag férfi lehet, ezért minden a férfiak hibája! A nemi erőszakok számát kizárólag férfigyűlölettel szabad csökkenteni – olyan kampányokkal, amik szerint minden férfi nemi erőszakoló. Minden médiában reggeltől estig fújni kell: ha a feministák nem tanítják meg a fiúkat arra, hogy a nemi erőszak csúnya dolog, akkor mind egy szálig rohadt erőszakoló lesz belőlük, hiszen az az alapvető természetük.

A 444 egyre inkább az elhülyültek idősotthonának látszik az utóbbi időben, most például ők osztják az észt ezzel a beteg férfigyűlölő kampánnyal. Szerintük a rendőrség csak ne osztogasson tanácsokat a nőknek. Sokkal fontosabb, hogy a feminista érzelmű nők ne sértődjenek meg, mint az, hogy ritkuljon a nemi erőszak. Ha a nők megmenekülésének az az ára, hogy felelősen kell gondolkodniuk és viselkedniük, akkor jöjjön a világvége. Inkább ne kelljen felnőtt módra viselkedni, és indítsunk olyan látszatkampányt, aminek semmi értelme! Az olyan, mintha csináltunk volna valamit… Hát nem frankó?

A feminista “módszer” lényege, hogy ha az embereknek megtanítják: ölni, verekedni, rabolni bűn, akkor nem lesz több gyilkosság, verekedés, rablás – és ha megtanítják a férfiaknak, hogy az csúnya dolog, azzal megszűnik nemi erőszak.

polar_bear_facepalm

Ki tehetne a nemi erőszakok számának csökkentéséért? Maguk a nemi erőszakolók nem fognak ellene tenni – őket a legkevésbé sem érdekli a feminista hisztéria. A többi férfi nem tud tenni semmit (de nem is az ő felelősségük). A többi nő sem. Az egyetlen ember, aki bármit is tehet, az a potenciális áldozat.

De őhozzá szólni tilos. A feministák szerint az “áldozathibáztatás” – bármit is jelentsen ez az eget rengető baromság, amiről pár évvel ezelőttig a kutya se hallott.

Aggódó anyuka szemmel kíséri, ahogy a lánya kilép az ajtón. De nem szólhat utána, hogy “kicsim, csak okosan!”, mert az áldozathibáztatás. A nemi erőszakolót kellene megtanítania, hogy ne erőszakoljon. Jó vicc. Keresse meg telepatikus úton, vagy inkább bízza a feministákra, hogy a teljes férfinépességet megalázzák, fölöslegesen és bármiféle eredmény reménye nélkül? Mert hát lássuk be, a feminista szólamok kizárólag a férfiak megalázására valók, semmi másra. Ha Antoni Rita vagy Ertsey Katalin képével lesz tele minden fal és képernyő, amin folyamatosan azt dörgik, hogy már az óvodától kezdve idomítani kell a fiúkat a nemi erőszak kerülésére, az vajon megmenti aggódó anyuka bulizni induló leányát?

Hát, akkor inkább az imádság, vagy az első sarkon három köpés a bal váll fölött hátra, ahogy a cigány jósnő tanította.

Vagy a józan ész.

Ne mászkálj egyedül éjszaka rossz helyeken. Ne idd le magad annyira, hogy ne tudd felmérni a környezeted. Figyelj, gondolkodj, legyél óvatos.

A “nők érdekeit képviselő” politikai erőszakszervezet szerint ez áldozathibáztatás, sőt, nőgyűlölet. Nem paradox, hogy az egyetlen működő megelőzési módszer ellen kampányolnak? Egyetlen módja lehetséges az áldozattá válás elkerülésének, a feministák pedig vért izzadva, foggal-körömmel küzdenek, hogy ezt ellehetetlenítsék.

Nem szeretnék kegyeletsértő lenni, de úgy érzem az emberek nem fogják megérteni a helyzetet, amíg valaki nem teszi kényelmetlenül egyértelművé: Bándy Kata életét mi menthette volna meg: ha vigyáz magára, esetleg követi a rendőrség tanácsait – vagy ha Péntek László lát a tévében egy feminista reklámfilmet, ami a férfiaknak magyarázza, hogy erőszakolni nem szabad?

A feminista módszer még soha egyetlen nőt sem mentett meg – hiszen nem is az a célja. Megpróbál az erőszakolók lelkére hatni (ha ez nem abszurd, akkor nem tudom mi lenne az), és ha ez nem válik be… Akkor nincs B terv. Akkor neked lőttek, kisanyám. Majd a pszichológus megvigasztal. A feministák pedig legitimációt nyernek arra, hogy még inkább gyűlölködjenek, még többet fröcsögjenek a férfiakra.

Nézzük, mit gondol minderről erdelyip, a 444 feminista szakértője:

ha egy ilyen történetben azt a szereplőt kell kiemelni, aki “tehet róla”, az (…) az erőszakot elkövető bűnöző

Örvendek az értelmetlen mellébeszélésnek. Mit jelent a “kiemelni”? Ha elkövette, akkor már emelhetik bárhová, az az áldozatot nem menti meg. Vagy őt kellene elérni az erőszak elleni üzenettel, még mielőtt elkövetővé válik? Ahhoz sok sikert kívánok.

Ez az áldozatokról, a potenciális áldozatoknak szól. Nekik üzeni a rendőrség, hogy tehetnek róla.

Eeegen, az a szlogen, hogy “tehetsz róla, tehetsz ellene”. A hülyék kedvéért elmagyarázom – mert tudom ám, ott vagytok mindenhol -, ez nem a bünetőjogi felelősségre vonatkozik. A rendőrség nem az áldozatot fogja üldözni, hanem az elkövetőt. A bíróság nem az áldozatot fogja elítélni, hanem az elkövetőt. A felelősség 100%-a az elkövetőt terheli. Ettől teljesen független dolog, hogy az áldozat bizonyos körülményeket maga kontrollált, mégpedig úgy, hogy megnövelte a saját áldozattá válásának esélyeit. Ezért a személyes (nem a büntetőjogi!) felelősség őt terheli.

Ha egy alávaló tolvaj a bazársoron leskelődik, és azt látja, hogy 9 árus erősen őrzi a portékáját, de a tizedik nem, akkor onnan fog lopni. A felelősség a tolvajt terheli, de a tizedik árust ez marhára nem fogja megvigasztalni, és csak magát okolhatja, amiért ilyen helyzetbe hozta magát.

Ne mondja senki, hogy rakétasebészi diploma kell ennek a megértéséhez…

Szóval már önmagában is érdekes, hogy a magyar rendőrség áldozatoktól várja, hogy változtassanak a viselkedésükön, a lányoknak üzennek, hogy mi a helyes, és nem pedig a fiúknak, hogy mi nem az.

Ha csak a szándékomon múlna, most elcsattanna pár csúnya szó, de kultúrember vagyok, visszafogom magam. Kedves erdelyip, a fiúknak nem kell külön üzenni, hogy a nemi erőszak nem helyes. Tudják azt abból, hogy a születésüktől erre tanítják őket a szüleik, kb. az óvodától ezt neveli beléjük a tanerő, a tévé, a mozi, a rokonok, ismerősök, és nem utolsósorban a törvények. Nincs Magyarországon épelméjű férfi, aki ne tudná, hogy a nemi erőszakot a törvény bünteti. Egy olyan üzenetet akartok sugározni, aminek abszolút semmi értelme. Duplán semmi, mert a pszichopaták, akik képesek másokat megerőszakolni, akkor sem törődnének az üzenettel, ha történetesen nem tudnák, hogy az erőszak bűn. De azt hiszem ezt már említettem…

Ez nem jelenti azt, hogy a fiatal nőknek ne lehetne fontos dolgokat mondani arról, hogy vigyázzanak magukra. Közben egyáltalán nem triviális, hogy mi számít praktikus tanácsnak, ami valóban csökkenti az erőszak esélyét, és mi az, ami már káros áldozathibáztatás, ami meg ront a helyzeten.

Ó, hát persze, nagyon fontos a fiatal nőknek tanácsot adni, csak soha nem olyat, aminek értelme is van. Most hogy jobban belegondolok, volt itt több slutwalk, meg sokéves hőbörgés… Elég régóta megy ez a téma feminista körökben. Milyen tanácsokat adtak eddig a feministák a fiatal nőknek? Életveszélyes, megveszekedett őrültségeket:

Igenis részegedj le, mert az neked jár! Nehogymár hallgass a hülye patriarchális népekre, akik szerint óvatosnak kellene lenned…

Igenis vegyél minél kihívóbb ruhát, mert ha meztelen vagy, akkor sincs joguk megerőszakolni téged!

Igenis legyél felelőtlen – aki erről le akar beszélni, az szemét áldozathibáztató!

Igenis tedd ki magad minden veszélynek, mert úgyse a te felelősséged, úgyse a te hibád. Inkább tanulják meg a férfiak, hogy erőszakolni nem helyes!

Őszintén megmondom, szerintem ez értelmi fogyatékos, dacos hülyegyerekek hozzáállása, és cseppet sem csodálom, hogy a feministák magukévá tették.

Nem találtam olyan kutatást, ami összefüggést bizonyított egy szexuális bűncselekmény elkövetése, és az áldozat öltözködése között.

Én se találtam olyan kutatást, ami szerint a nap fényes, vagy ami megállapította volna, hogy a fű zöld. Viszont felháborít, mikor ilyen szinten hülyének néznek. A nemi erőszakolók igen ritkán szoktak könyvtárakba betörni, hogy ott a nadrágkosztümös dolgozókat zaklassák. Gyakrabban fordulnak viszont elő éjszakai szórakozóhelyek környékén, ahol például gondolhatnak arra, hogy egy miniszoknyás nő portékájához sokkal könnyebb hozzáférni, mint egy farmernadrágoséhoz. Persze nem minden a ruházat, nyilván, de minek felhívni magunkra a bűnözők figyelmét? A feltűnő ruházat talán csak egy ezreléknyi plusz kockázatot jelent, de ez pont elég ahhoz, hogy fontolóra vegyük a dolgot.

Másfelől miért is olyan nagy probléma, ha a rendőrség azt meri tanácsolni a nőknek, hogy ne öltözzenek olcsó ribancnak? Nem utasít, nem tilt – tanácsol. Ez sértené a nők arra vonatkozó jogát, hogy “tárgyiasítsák” önmagukat? (Ami persze egy újabb idióta műfogalom, de ha már használják a feministák, legalább lennének következetesek…) Tudjuk, tudjuk, egy nőnek alapvető joga bármilyen kihívó ruhát fölvenni – azt viszont a férfiaktól várják el, hogy ennek a negatív következményeit ne kelljen megtapasztalniuk, soha, semmilyen formában. Kizárólag annak a férfinak legyen kihívó a ruha, akit a nő ki akar hívni… Mások ne nézzék, ne lássák, ne gondoljanak  róla semmit, ne mondjanak róla semmit, és legfőképpen ha egy nemi erőszakoló épp áldozatot keres, akkor ne merje a miniszoknyásat választani. Csak nekem van olyan érzésem, hogy ez túl sok, és részben irreális elvárás a férfiak irányába csak azért, hogy a lenge öltözetű nőknek egy kicsit kellemesebb legyen az élete?

Ezzel szemben olyan kutatást végeztek, ami kimutatta, hogy a férfiak döntő többsége nem gondolja egy kivágott ruha láttán, hogy az azt viselő nő azt akarja, hogy megérintsék, vagy hogy egy ilyen ruha miatt a férfiak elveszítenék az önuralmukat.

Ez csak természetes, hiszen a feminista néphülyítéssel szemben a férfiak nem állatok. De mi köze ennek a témához? Egy nemi erőszakoló nem gondolja, hogy a nő szeretné, ha megérintenék. A legkevésbé sem érdekli, hogy a nő mit szeretne. A kihívó ruha nem azért problémás, mert a nemi erőszakoló “félreérti”, hanem mert 1. a nő felhívja magára a figyelmet; 2. fokozza az erőszakoló szexuális vágyát; 3. megkönnyíti az erőszaktevést.

Az Egyesül Államokban szövetségi törvény tiltja, hogy az áldozat ruhájának kihívóságát bizonyítékként használják nemi erőszakok ügyében. Az állam nagyon határozottan azt mondja, egyébként már az 1970-es évek óta, hogy nem lehet befolyásoló körülmény egy erőszaknál az, hogy mit visel az áldozat, ez egyetlen elkövető számára sem lehet mentség.

(De jó, bebizonyosodott, hogy a rape culture egy baromság! Már a hetvenes évek óta, legalábbis.)

Megintcsak természetes, hogy ez így van, hiszen büntetőjogi értelemben teljesen mindegy, az illető mit viselt. Az erőszak jégeralsóban, mókusjelmezben vagy szkafanderben pont ugyanannyira erőszak. De már megint keverik a büntetőjogot az univerzális törvénnyel, ami szerint a tetteknek következménye van. Direkt mossák össze a kettőt, hogy valamilyen mágikus hókuszpókusszal a nők tetteinek következményeit a férfiakra háríthassák át.

Az áldozat hibáztatásának, kézzelfogható, káros következményei vannak.

Semmi nem lehet annál károsabb, mint hogy a feministák akadályozzák a potenciális áldozatok tájékoztatását, ezzel egyértelműen növelve az áldozattá válásuk esélyeit. Mellesleg se a rendőrségi filmekben, se általában a sajtóban nincs semmiféle “áldozathibáztatás”. Sehol senki nem mondja, hogy az áldozatot kellene felelősségre vonni. Az lenne az áldozat hibáztatása, nem?

Ennek a jelenségnek iszonyú kiterjedt irodalma van.

Ja. Iszonyú, meg kiterjedt. A feministák minden baromságot összehordanak, ami nem szakirodalom, hanem propaganda.

A nemi erőszakoknak csak a töredékét jelentik a rendőrségen. Az amerikai statisztikák szerint (…)

A feministák ismét felmérték varázsvesszejükkel, hogy mennyi erőszakról nem tud senki. A rendőrségen ugyan csak a nők egy része jelenti a dolgot – de a feministáknál biztosan mindenki jelentkezik! És bár a rendőrségen a bejelentések 20-60%-a hamis, a feministáknál mindenki igazat mond! Így az ő statisztikáik sokkal megbízhatóbbak, mint a rendőrségé. Simán elhiszem nekik, hogy a hivatalos adatok ezerszerese az igaz, vagy talán a tízezerszerese.

Azt is ideje lenne már megérteni, hogy csak olyan embert csukhatunk börtönbe, akiről be lehet bizonyítani a bűnösségét. Értem én, hogy ez a megerőszakoltnak kellemetlen, de egyes emberek kellemetlenségei nem írják felül az igazságszolgáltatás legfontosabb alapelvét, miszerint ártatlan embert büntetni nagyobb bűn, mint egy bűnöst elengedni. Akiben van igazságérzet, az megérti ezt, és nem próbál kiskapukat kilobbizni, amiken azért mégiscsak el lehetne ítélni egyes embereket bizonyíték hiányában is.

Az amerikai Igazságügyi minisztérium kutatásai szerint az erőszakok elhallgatásának egyik fő oka, hogy az  áldozat tart tőle, hogy őt fogják vádolni a történtekért, azt fogják mondani, hogy tehet róla.

Nem kicsit demagóg ez a fogalmazásmód. Akik nem jelentik a dolgot, általában azért nem teszik, mert elég nekik az erőszak traumája, nem akarják azt még rendőrségi és bírósági procedúrákkal tetézni. A rajtuk esett erőszakról beszélni, a részleteket idegenekkel többször kitárgyalni olyan negatív élmény, amit az ellenségeiknek sem kívánnak. Ezt a dolgot az áldozatokra kell hagyni: legyen mindenkinek saját döntése, hogy elmegy-e a rendőrségre. Nem kell a feministáknak lelkesen újra-traumatizálni ezeket a szerencsétleneket se azzal, hogy csakazértis rájuk erőltetik a feljelentést, se úgy, hogy más módokon kutatnak-turkálnak az áldozatok életében, érzelmeiben. Sőt, még arra sincs szükség, hogy a sajtót és netet teleokádják ezzel a szennyel.

Amire szükség lenne, az az, hogy hagyják a rendőrséget, hadd tegye a dolgát. Osszon tanácsot azoknak, akik még nem lettek áldozatok, és szolgáltassanak igazságot azoknak, akik azt igénylik. A rendszer fölösleges buherálása csak zavart okozhat, szenvedést, és ártatlan emberek meghurcolását.

Az elhallgatás különösen erős azokban az esetekben, ahol az áldozat ivott. Csak a nők 2 százaléka fordul a rendőrséghez, ha ittas volt, amikor megtámadták.

Honnan a fenéből tudnák már megint, hogy mi az amit mások elhallgatnak??? Az elhallgatásnak pont az a lényege, hogy az áldozat magában tartja, tehát lehetetlen erről pontos adatokkal rendelkezni. Úgy dobálják ezeket az idétlen számokat, mintha a jóisten súgta volna a fülükbe, holott a feminista “kutatók” csak hasraütöttek, és mondtak valami jó nagy borzasztót, amivel lehet az államnál kalapozni. A 2%-os link túloldalán a megszokott feminista hazudozás vár: feltesznek 1-2 ezer embernek egy rakás ambivalens kérdést, a válaszokra rásütik, hogy bármi és az ellentéte is “nemi erőszak”, aztán kimutatják, hogy minden ötödik egyetemista nőt ér szexuális erőszak, de csak 1 milliomod részük tesz feljelentést. Gagyi csalás, alantas játék a számokkal. Így akarnak nagyobb állami támogatást kicsikarni, és nem érdekli őket, hogy a telehazudozott közélet mit kezd a beteg tévinformációkkal. Egy kis pánik, egy kis férfidémonizálás még éppen kapóra is jön, ugyebár…

Pécsen 2012-ben gyilkolták meg Bándy Katát, 2013 tavaszán pedig Páva Zsolt polgármester lányát támadták meg.

Igen, és ahogy fentebb kérdeztem, mi menthette volna meg őket? Talán a feminista nyekergés az “áldozathibáztatásról”? A ribiséták? A férfiak hibáztatása, megalázása? Vagy ha megfogadják a tanácsot, hogy ne sétáljanak éjszaka egyedül…

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


210
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
23 Egyéni hozzászólás
187 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
25 Hozzászólások szerzői
PillanatragasztóBaalReina NicolasaMaestrothe hermit Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
don Fefinho
Újságíró

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Na igen, a jómadár feministák tüntetést szerveztek a Bándy gyilkosság után a férfierőszak ellen. Mintha minden férfi potenciális erőszakoló lenne.

Szoffy
Újságíró

Jézusmária….ez a 444….

Azon röhögök (kínomban), hogy már megint olyan forrásokat használtak, melyek vagy hiteltelenek vagy elavultak.

Komolyan ennyire értetlenek amúgy? Miért kell összekeverni az utólagos áldozathibáztatást a megelőző felelősségvállalással???

Szoffy
Újságíró

“A 2%-os link túloldalán a megszokott feminista hazudozás vár”
Azt nem tudom megítélni, hogy feminista kutatók voltak-e…de, az adat 2007-ből származik, férfiáldozatok is szerepelnek benne, és konkrétan kijelentik, hogy pár ezer emberről volt szó a déli és közép-nyugati államokból.

Számomra ez világosan azt mutatja, hogy a 444 hiteltelen, mert mindebből csak a 2%-ot és a nőket hangsúlyozta ki. Az meg külön vicces, hogy a Time magazint használja, mint megbízható forrást. Jó-jó, lehet hogy csak ezt találta…akkor inkább ne írjon semmit.

visuo
Olvasó
visuo

A 444.hu-s kommentek közül a femináciknak biztosan tetsző portugál kampányvideót és a skót rendőrség ezzel foglalkozó weboldalát emelték ki jó példaként.

A portugál szórakozóhelyen egy srác próbálja a táncparketten másodjára is tánccal letapizni a nőt, aki eltolja magától (sztem egyikük sem ivott). Ha nyomulós fickó van, akkor ilyenkor szólni kell a biztonságiaknak. Továbbá itt sem arról van szó, hogy a nőt beakarják kábítani azt majd egy kihalt utcán megerőszakolni.

A skót rendőrségi weboldalon meg (fiktív) fickók fényképei vannak, mellettük az ő idézetük, kb.: „Ha barátnőm azt mondja, hogy nem , akkor az azt jelenti, hogy nem”, „Nem kényszeríthetem a barátnőmet, ha az nem akarja”.

Itt meg nem vadidegen fickó van, hanem már magát a párkacsolatban élő fickót próbálják potenciális erőszakolónak beállítani. Közben meg egy értelmes párkapcsolatban a felek egymással megbeszélik az eltérő igényeiket, nem kell rögtön a férfit látens bűnözőként kezelni.

Szoffy
Újságíró
Reszet Elek
Újságíró
Pash Cutter
Újságíró

Az a vicces az egészben, hogy a portugál videónak és a magyar videóknak ugyanaz az üzenete. Erőltetett ez a 444!-cikk.

A feministák meg olyan ellen tüntetnek, amely direkt a nők védelmét szolgálja. Fel van fújva az egész. Megátkozott, bolond világ!

visuo
Olvasó
visuo

Köszönöm Dean-nek a gyors reakcióját a poszttal.

Csak az a baj, hogy a 444.hu propagandaírását kb. 500x annyian olvassák (mert mainstream hírportál), mint az ezt tökéletesen cáfoló Férfihang írását.

hgyi
Szerkesztő

Állítsátok meg a funkcionális analfabétákat!

http://index.hu/belfold/2014/11/23/nem_a_no_hibaja_ha_megeroszakoljak/
Hegyeshalmi RichárdHegyeshalmi Richárd
Nem a nő hibája, ha megerőszakolják
“A filmek sokaknál kiverték a biztosítékot. Azóta petíció is indult, amiben azt követelik: a rendőrség ne az áldozatot hibáztassa a nemi erőszakért, mert az nem vezet semmire.”

aldum
Olvasó
aldum

>Kutatások kimutatták, hogy az áldozat ruházata, alkoholos befolyásoltsága nem növeli az esélyét a nemi erőszak bekövetkezésének
[forras]?

>Az áldozat oktatása, hogyan kerülje el az erőszakot, a hibáztatás azt sugallja, hogy a nemi erőszak valamiféle természeti káresemény, ami mindenképpen megtörténik, legfeljebb elkerülni lehet.

Szomoru hirem van: igy igaz. Hasonloan a tobbi eroszakos buncselekmenyhez, ezek sajnos megtortennek.
Ezek tenyleg ennyire hulyek, vagy penzert toljak ezt az ideologiai szemetet?

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Fantasztikus, ahogyan épp ti, antifeministák kampányoltok amellett, hogy a férfiak kontrollálhatatlan ösztönállatok. Én még feministaként sem gondolom ezt, de látom az erős meggyőzési szándékot Dean cikkében és a kommentekben is. Biztosan ezt szeretnétek elérni?

Miért van az, hogy ha a nemi erőszak bármilyen formája szóba kerül, mindig a nő viselkedése lesz az elsődleges téma? Miért épp az öltözet? Többször, többféleképpen bizonyították már, hogy a kihívó öltözék nem sokat számít (Pl. http://scholarship.law.duke.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1109&context=djglp ). Az erőszak a hatalomról, dominanciáról, a gyengébb kényszerítéséről szól. A feltűnő ruha, harsány viselkedés épp azt sugallja, hogy a potenciális áldozat nem épp szubmisszív.

Miért van az, hogy olyan természetesnek veszitek, hogy az erőszakot csak a nő kerülheti el? Miért nem gondolkodtok el egyetlen egyszer sem azon, hogy ez az áldozathibáztatós közhangulat kvázi önfelmentési lehetőséget kínál mindazoknak, akik küzdenek a saját ösztöneikkel egy olyan helyzetben, mikor szívesen lépnének az erőszak útjára. Ezzel a “nő tehet róla, tehet ellene” szólammal a másik oldalnak segítetek a társadalmi és szociális gátakat puhítani, képlékenyebbé tenni, hisz ha kínálkozik az alkalom, és a nő nem tesz eleget ellene, máris megvan a felmentés.

Miért van az, hogy az erőszakra hajlamosító férfi attitűdökről egy árva szó sem esik? Miért nem beszéljük ki azokat az érzéseket, motivációkat, amik egy férfit arra visznek, hogy erőszakkal vegye el, amit akar? Férfiként miért nem adtok tanácsot, mintát a fiataloknak arról, hogy hogyan lehet ezeket az ösztönöket kordában tartani? Miért csak a kifogások keresésében segítetek?

Miért álltok ki amellett, hogy a férfiak ösztöneit csak a nő tarthatja kontroll alatt? Hisz emberek vagytok, hát miért akarjátok ebben az egy esetben azt bizonygatni, hogy mégis közelebb vagytok az állathoz, ha szexről van szó? Innentől tényleg csak egy lépés a nemzeti csador bevezetése, mivel ez határozottan a keményvonalas iszlám retorikája: Allah a vágyat (vágykeltés képességét) tíz részre osztotta, és ebből kilencet a nőnek adott, s hogy a férfi ne vétkezzen, a nőt el kell rejteni, mert a férfi tehetetlen ellene.

A férfiak szexuális magatehetetlenségének bizonygatása hogyan fér össze a civilizációt és kultúrát férfitalálmányként beállító szólammal?

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Azért mert a férfiak nagy többsége nem nemi erőszakoló, csak egy kis töredéke, tehát felesleges arról győzködni őket, hogy ne erőszakoljanak meg nőket. Aki nőket erőszakol, az gátlástalan bűnöző vagy egy pszichopata, ezeket csak a megtorlás tarthatja vissza. Az ilyen kampányokon csak röhögnének.

brandon
Olvasó
brandon

Ezek potenciális áldozatoknak szóló megelőzést elősegítő videók.

Ez mitől áldozathibáztatás? Ha a rendőrség készít egy videót arról, hogyan előzzem meg, hogy kirabolják a lakásomat (pl rendőrségre bekötött riasztó, hevederzár) akkor is áldozathibáztatásról beszélünk?
Hiszen miért nem inkább betörők számára készít kampányfilmet, hogy: Ne törj be, mert a betörés bűncselekmény.

Reszet Elek
Újságíró

“Miért van az, hogy ha a nemi erőszak bármilyen formája szóba kerül, mindig a nő viselkedése lesz az elsődleges téma?” – Azért mert az elkövetőt mindenki elítéli, ebből adódóan nem kell róla beszélni. Másrészt senkire sincsen ráírva hogy ő most erőszakot fog elkövetni. Legalábbis én nem láttam senkin sem feliratot. Mivel mindannyian helytelennek tartjuk a nemi erőszakot, szeretnénk ha csökkenne a száma (még úgy is, hogy korántsem annyi történik, amennyit kistatisztikáznak femiék). Ebből adódóan örülnénk minden olyan dolognak, amely a megelőzésében segít. A rendőrség nem csak bűnüldöző, hanem bűnmegelőző állami szerv is. A nemi erőszak bűncselekmény. Ezért nagyon helyes hogy igyekszik felhívni a nem megfelelő viselkedés, a felelőtlenség és gondatlanság esetleges következményeire a figyelmet. A jelen esetnél maradva meglehetősen furcsállanám ha pl. szülő mindezekre nem hívná fel csemetéje figyelmét.

Nincs értelme ragozni, nem érted, mert nem akarod megérteni. Ha lesz lányod, akit minden bizonnyal majd önmaga nőiességében is kételkedő torzszülötté nevelsz vele megteheted hogy nem véded, óvod és nem tanítod ilyen dolgokra és persze majd csodálkozhatsz az eredményén. A hülye picsa elvtársaid egy egész generáció lányainak életével játszanak a maguk ideológiai elborultságuk okán, amely még a józan paraszti ész luxusát sem engedi meg sem nekik sem azoknak, akik képtelen módon el is hiszik, amit mondanak nekik.

A nemi erőszakoló és a férfiösztön közé meg csak a magadfajta tesz egyenlőségjelet. Nincsenek erőszakra hajlamosító férfi attitűdök. Manapság meg pláne nem. A nemi erőszakból meg hogy vezetted le a szexuális impotenciánkat? Komolyan mondom nem vagy százas. Csak arra kérlek ne fröcsögd szét a környezetedben is, éppen elég kártétel ez így is.

Ha lesz lányod ő  nem csadort fog hordani az utcán, hanem erényövet, mert neki nem lesz két testvére hogy megvédje a mokkák támadádától. Így max a fogait ütik majd ki hogy ne harapjon szopatás közben.

Reszet Elek
Újságíró

A feltűnő ruha, harsány viselkedés épp azt sugallja, hogy a potenciális áldozat nem épp szubmisszív.” – Hanem egy kurva, akinek eggyel több vagy kevesebb nem számít.

Tibi
Olvasó
Tibi

Libsifemcsiszingli
“Többször, többféleképpen bizonyították már, hogy a kihívó öltözék nem sokat számít” – ha csak egy kicsit is számít, már beszélni kell róla. Ha csak egy esetet is meg lehet előzni vele, már megérte a megelőzés. (önmagát magyarázó mondat)   Ezektől a rosszindulatú férfihibáztató hozzászólásaidtól csak az akut merevedési problémám újul ki, de másra tényleg nem jó. Hidd el!
Én egyébként előbb megkívánok egy nőt miniszoknyában, mint farmerban/melegítőben. Ahogy minden férfi… ennyit a kutatásodról.
Az amerikai egyetemeken elkövetett nemi erőszakok 79%-a ittas befolyásoltság alatt történik. Magyarul; egy részeg nő sosem felelős a tetteiért, míg egy részeg férfi mindig. Sőt, a nő tetteiért is. Ezen esetek döntő többségénél egy külsős tesz feljelentést. Többnyire az egyetemista nő barátja, férje. Tehát: Ha az egyetemi buli alatt a pomponlány és a balhátvéd összemelegedik —> majd erről a lány – jó egzisztenciával rendelkező – férje/barátja értesül, akkor az nemi erőszak. Nem véletlen, hogy  nem a rendőrség nyomoz ilyen esetekben, hanem a tanintézmény igyekszik ezt orvosolni. (ami nagy hiba, mert erre nincs apparátusa, felkészültsége, jogosultsága) Röviden tömören, ez ma Rapeculture. Könnyelmű lányok erkölcstelenségéből adódóan ezreket bocsájtottak el egyetemekről, börtönöztek be évekre.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Ez mind szép is lenne, ha a nemi erőszak csak a megkívánásról szólna. Holott szerintem tévedés az erőszakot pusztán a túlzott (na ez is érdekes, kinek hol a túlzás határa) szexuális csábítás számlájára írni. Ez esetben valóban egyszerű lenne a megoldás: a nő ne sugározzon szexi jeleket, húzzon zsákot, váljon jelentéktelenné, zárkózzon be és máris biztonságban van. De vajon a strandokon falatnyi bikiniben parádézó lányokat miért nem erőszakolják meg csoportosan? Hiszen a te logikád szerint sokkal jobban kívánhatják őket még a miniszoknyásoknál is.

Sajnos a képlet ennél valószínűleg összetettebb. Az erőszak a hatalom, dominancia kiélésének egy társadalmilag nem elfogadott módja. Azon kívül, hogy az áldozat szexuálisan vonzó, az elkövető azt is számításba veszi, hogy mennyire lesz szubmisszív, mennyire tud, akar védekezni, mennyire megfélemlíthető, milyen “partner” a kierőszakolt hatalmi játszmában. Ebből a szempontból a zárt farmer, garbó és visszahúzódó viselkedés akár a hamis biztonságérzet generálására is alkalmas lehet.

Másrészt ott van az a rég ismert jelenség, miszerint nők és férfiak teljesen eltérő módon értelmezik a másik szexuális gesztusait. Mivel a férfiak hajlamosabbak a “kivetítésre”, azaz nem empatikusan értelmezik a partner jeleit, hanem a saját szándékukat vetítik ki, sokkal nagyobb annak az esélye is, hogy a nonverbális elutasító vagy semleges gesztusokat felhívásnak tekintenek. Ilyen esetekben igenis értelme van annak a köreitekben közutálatnak örvendő “nem az nem” kampánynak is.

Reszet Elek
Újságíró

“a strandokon falatnyi bikiniben parádézó lányokat miért nem erőszakolják meg csoportosan?” – Azért mert ritka az erőszakoló pasas. Bármilyen furcsa is ez neked.

“a te logikád szerint sokkal jobban kívánhatják őket még a miniszoknyásoknál is” – Szart se tudsz a férfiakról. Nekünk sokkal izgatóbb az, amit még nem látunk, mint az amit már igen.

A dominancia meg a szubmisszivitás fogalma, valós jelentése is tisztázásra szorulna nálad. De azt már nem vállalom be…

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

O.K., szart se tudok. Tehát ne legyen rajta miniszoknya, mert az kihívó és túl kívánatos. De vigyázzon, mert a sejtelmes is nagyon vonzó, hisz izgatóbb, ami nem látszik. Már csak azt szeretném tudni, hogy sapka lehet-e rajta.

Nehéz ez így, Elek, mert a te logikád szerint bármi történjék, a nőt mindig lehet egy kicsit hibáztatni az ellene elkövetett erőszakért.

Alter Ego
Szerkesztő

Nem értem miért akkora logikai bravúr megérteni azt, amiről a cikk is szól: nem lehet és nem is akarja hibáztatni senki sem az áldozatokat. A viktimológiai tanácsok arról szólnak, hogy azok az értelmes kevesek, akik képesek hasznosítani a rendőrség tapasztalati ismereteit, miképpen kerülhetik el jobb eséllyel az áldozattá válás lehetőségét. Aki nem képes, nem akarja ezt megérteni, megfontolni, az ne tegyen semmit. De lehetőleg ne lehetetlenítse el a többiek tájékoztatását sem! Mindenki, aki megtámadja ezeket a kezdeményezéseket, az személyében is felelős a hülye ideológiájával együtt, hogy ezek a bűnmegelőzési lehetőségek meg fognak szűnni a jövőben… Hurrá! Lehet gratulálni egymásnak!

Tibi
Olvasó
Tibi

Libsifemcsiszingli:
Minekután a bántalmazókat, erőszakolókat aljas módon és következetesen férfiaknak titulálod (pedig nem azok), ami engem roppant mód MEGALÁZ, így a későbbiekben már nem intéznék feléd semmilyen intelmet kérdést, dacára annak, hogy korábban olvastam tőled értelmes meglátásokat is.  A hozzászólásom egyébként – ami mellett elbeszéltél – arról szólt volna, hogy az eredetileg konszenzusos együttlét, napokkal később nemi erőszakká változik külső nyomás hatására, majd ez bekerül a NAGY NEMI ERŐSZAK LEXIKON statisztika rovátkájába.
(és kesergünk a magányon… gyermektelenségen, pedig valahol: ok-okozat az egész. )

aldum
Olvasó
aldum

>Fantasztikus, ahogyan épp ti, antifeministák kampányoltok amellett, hogy a férfiak kontrollálhatatlan ösztönállatok
Senki nem kampanyol amellett, hogy “a ferfiak” osztonallatok, az eroszaktevokrol volt szo, de beszedes, hogy neked ez jott le az egeszbol.

>Ez pont abból látszik, hogy bármilyen erőszakolós történek felszínre bukkanásakor azonnal érkeznek a bűnösséget relativizáló, magyarázó hozzászólások.
Az ilyenekkel viszont nem ertek (ertunk) egyet, utolagos felmentegetesnek semmi helye, viszont itt a megelozes lehetosegeirol van szo. Nem hiszem, hogy egy ilyen video hatasara majd barki ugy fogja gondolni, hogy most akkor szabad nemi eroszakot elkovetni, ha talalsz egy eleg reszeg, eleg lengen oltozott celpontot.

TheZeta
Újságíró

Nem értelek benneteket. Miért álltok le ezzel a feministával? Nem látjátok, hogy csupán feltűnési viszketegségben szenved. Azért húzza az agyatokat, azért trollkodik, hogy figyeljetek rá, tipikus női magatartás.

Felesleges vitázni vele, ti nem tudjátok meggyőzni őt, ő nem tud meggyőzni titeket.

aldum
Olvasó
aldum

Ennek ket oka van:
1) Esetleges fuggetlen szemlelo a vitat olvasva tajekozodhat az allaspontunkrol.
2) Ez nem egy visszhangkamra-hugbox-safespace, ahol csak az egyeterto velemenyeknek van tere, minden ellenvetes torlesre es tiltasra kerul. Ellentetben a legtobb feminista hellyel, ahol megfordulunk neha ellenpontot kepezni.

hgyi
Szerkesztő

Felhívnám a figyelmeteket a vonatkozó Fórum-topikunkra!
http://www.ferfihang.hu/forum-page/?mingleforumaction=viewtopic&t=36.0#postid-939
Férfiak elleni gyűlöletkeltő tartalom listázása
“Kérjük, hogy a címben jelzett sajtójelenségek linkjét ez alatt a fórumbejegyzés alatt ajánljátok a Férfihang figyelmébe. Igyekszünk minél többre egy-egy cikkel reagálni, illetve civil társaságunk létrehozása után közvetlen levelezéssel fogjuk az érintett médiumot a sértő tartalmak eltávolítására, módosítására ösztönözni illetve szükséges esetekben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságon keresztül jogorvoslatot keresni.”

Suum cuique
Újságíró
Pash Cutter
Újságíró

Megnéztem a videókat. Profi munka! Örülök, hogy a pécsi rendőrségnek sikerült meghaladnia a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kollégák nézhetetlen prevenciós filmjeit. Gratulálok, ment is a lájk!

Tibi
Olvasó
Tibi

A petíció sem sokat késlekedett. A sok ostoba meg aláírja.

A rendőrség oktassa a potenciális elkövetőket” – idézet a petícióból.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

haha :)) persze nem lehet kommentelni :)

jó a szöveg :))

A rendőrség az elkövetőt szólítsa meg videóiban, ne az áldozatot!

Index cikk a rendőrség új spotairól, melyekkel a nemi erőszakok számát szeretnék csökkenteni a potenciális áldozatokat megszólítva.

Követeljük, hogy a rendőrség olyan oktatóvideókat készítsen, amikben a potenciális elkövetőt szólítja meg és tanítja arra, hogyan ne kövessen el nemi erőszakot! Az erőszakért minden esetben az erőszakoló a felelős, nem az áldozat.

1. Kutatások kimutatták, hogy az áldozat ruházata, alkoholos befolyásoltsága nem növeli az esélyét a nemi erőszak bekövetkezésének. A “kihívó ruházat” kifejezés önmagában is az áldozatot teszi felelőssé, azt sugallva, hogy érthető, ha sok csupasz bőrfelületnek nem tud ellenállni az elkövető. A zárt ruházat, józanság nem garancia az erőszak elkerülésére.

2. Az áldozat oktatása, hogyan kerülje el az erőszakot, a hibáztatás azt sugallja, hogy a nemi erőszak valamiféle természeti káresemény, ami mindenképpen megtörténik, legfeljebb elkerülni lehet.

NEM! A nemi erőszakot emberek követik el, és ők a felelősek érte. Ők tehetnek róla! Ők tehetnek ellene!

Ha a partnered nem egyezett bele az aktusba (a beleegyezés így hangzik: Igen!, esetleg Akarom!), és mégis megtörténik, nemi erőszakot követtél el. Ha nem volt abban az állapotban, hogy beleegyezzen, nemi erőszakot követtél el.

A rendőrség oktassa a potenciális elkövetőket! Követeljük, hogy a fenti videók helyett olyanokat készítsen, amelyekben nem hibáztatják az áldozatot!

Tibi
Olvasó
Tibi

1 nap alatt, több mint 1500 aláírás. Ilyenkor elgondolkodom, van-e értelme bárminek is, ekkora ellenszélben.
Belvárosi elkényeztetett libsigyerekek (444) osztják az életről az észt. Egy téglát nem tettek még arrébb, de mégis mindenről kiforrott véleményük van. Fura ez nekem.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Nem érdemes ezzel foglalkozni, jó volt a reklám. Legrosszabb esetben összeszednek mondjuk 20 000 aláírást. és akkor mi van ? Ők csak egy szubkultúra, a lakosság kis töredéke.

Naooo
Olvasó
Naooo

– MODERÁLVA –

“Ha egy alávaló tolvaj a bazársoron leskelődik, és azt látja, hogy 9 árus erősen őrzi a portékáját, de a tizedik nem, akkor onnan fog lopni.”

S miért nem likvidálják a tolvajokat?

“és csak magát okolhatja”

Okolja inkább a demokratákat, van miért.

visuo
Olvasó
visuo

nem bírsz magaddal. : )

TheZeta
Újságíró

Én már nem is csodálkozom ezen. A feministák félnek, hogy elesnek a fő bevételi forrásuktól és nem fognak tudni többé szart kavarni. Ha a rendőrség felrak valami hatékony okatató anyagot, s a nemi erőszakok száma csökkenne, akkor ők se koldulhatnának a külföldi nagybácsiktól segílyt. A feministák nem érdekeltek a nemi erőszakok csökkentésében. Nem igazán érdekli őket, hogy nők életével játszanak. Ők tudat alatt kifejezetten örülnek az ilyen szomorú eseteknek:

1-2 megerőszakolt nő = origo és femina cikkek, interjúk
10-20 megerőszakolt nő = ömlik a lé valamilyen “felvilágosult” nyugati államtól, akiknél feministák mindent megtettek, hogy befeketetítsék Magyarországot
100-200 = tüntetés és politikai karrier
Amúgy pedig kívánom, hogy az összes feminista nő próbálja ki gyarkolatban azt, amit prédikál. Kapnak két órát, hogy jobb belátásra térítsenek egy visszaeső erőszaktevőt, majd eztán pár órára magukra hagyjuk őket. Majd meglátjuk, hogy mennyire működik a feminizmus, miközben egy 120 kilós részeg kan liheg a nyakukba.

don Fefinho
Újságíró

“Ha a rendőrség felrak valami hatékony okatató anyagot, s a nemi erőszakok száma csökkenne”

Utálom az emberek arcába nyomni a szörnyű igazságot, mint kiskutya orrát a kakijába, de sajnos, amiről itt beszélsz, az a tenger túloldalán már megtörtént. Prevenciós programoknak köszönhetően a nemi erőszak statisztikák soha nem látott mélyrepülésbe kezdtek.

És nem fogod kitalálni mit léptek rá: kiszélesítették a nemi erőszak fogalmát illetve korlátozták a vádlottak tisztázására irányuló törvényszéki lehetőségeket, az azt követő erőszakhisztéria pedig teljesen elszabadult.

De megénekelték ezt már az ottani bárdok is.

Nincs okunk feltételezni, hogy idehaza másra menne ki a játék.

Szoffy
Újságíró

Hejj jó sok időbe telt mire mindent elolvastam.

Valami kimaradt ám. A harmadik filmben a csuklyás, idegen, elmebeteg erőszaktevő fog rámászni a lányra, akit magára hagytak. A valóságban azonban jóval több az olyan eset, amikor a nemi erőszakot egy olyan személy követi el, akit a nő ismer. Nem vadidegen egy sikátorban. Ugyebár nemi erőszaknak számít az is, ha valaki az engedélyed nélkül letaperol, orális szexre kényszerít stb. Bizony sok olyan eset van (személyes tanúja voltam néhánynak), amikor a második filmben bemutatott szélsőségesen provokatív viselkedés vezetett hasonló bántalmazáshoz. Nem az a baj, ha iszol, nem az a baj, ha nem nadrágkosztümben rázod a diszkóban a popódat…a baj azzal van, ha ostobán viselkedsz. És nem, nem mentegetem az erőszaktevőt, csak próbálok arra rávilágítani, hogy a potenciális áldozatnak van felelőssége is. A video-k lehetnének jobbak. Vagy lehetne több belőlük….vagy lehetnének kicsit hosszabbak, több magyarázattal, mert úgy látom sokan félreértik.

Az öltözködésről annyit, hogy oké, a kivillanó comb stb gerjesztheti a vágyat, de semmi köze a nemi erőszak azon formájának, melyben egy valódi elmebeteg idegen nőket kapkod el az utcán. Abban az esetben ugyanis a nemi vágy szerepe szinte nulla. Egyedül a hatalomvágy zakatol az erőszaktevő agyában. De! Ahogy Deansdale írta, sokkal egyszerűbb megerőszakolni valakit, akin eleve alig van ruha.

Reszet Elek
Újságíró

Nemi vágy nélkül nincsen erekció (legalábbis ilyen esetben). Azért ne demonizáljuk a nemi erőszakolókat sem. Azért erőszakolnak mert kúrni akarnak és azért tudnak kúrni mert feláll a farkuk.

Láttam olyan petíciót ahol a nemi erőszakra a halálbüntetés visszaállítását követelték, ahogy olyat is ahol a megcsonkítást. Maholnap szörnyűbb lesz, mint a népirtás. Az bizonyos hogy a pedofíliához hasonlóan már elég a vád is hogy a teljes pusztulásba, akár az öngyilkosságba is kergessenek egy férfit.

Szoffy
Újságíró

De mitől áll fel nekik? Attól, hogy elmegy mellettük egy nő az utcán? Neked olyankor mindig feláll? :) A sikátorokban idegen nőket megerőszakoló egyének nemi vágyát az erőszak, a megalázás, és téves uralkodási vágy gondolatai gerjesztik. A “kúrás” ennek kifejezési eszköze. Ez nem jelenti, hogy démonizálni kell őket…vagy megcsonkítani…vagy megölni.

A házasságon belüli nemi erőszak sem arról szól, hogy a feleségnek nincs kedve, a férj pedig ahelyett, hogy pornót nézne inkább jól megerőszakolja az asszonyt. Tehát nem gondolom, hogy egyszerűen a szexről szól az egész.

Mi van akkor, ha a nő az erőszakoskodó? Ott mi rejlik a háttérben? Mondjuk a sikátoros példát szerintem nem lehet nőre alkalmazni, vagy igen?

don Fefinho
Újságíró

Amikor meglát az ember egy csinos nőt, akkor végigméri a szemétől a lába ujjáig, mely retour úton a tekintet rendre megpihen egy piknik erejéig valami kies domboldalon, melyet azért a profibbak tudnak úgy intézni, hogy ne legyen észrevehető.
A kisszoknyácska e tekintetben azért nagyon izgalmas, mert bár a formás lábak gyönyörűen kilátszanak alóla, az erogén zónák viszont nem, ugyanakkor pedig az egész ruhadarab lefelé nyitott, vagyis ha a nő egy nagyobbat terpeszt, vagy a magassarkú révén a férfiéval egy magasságba emelt csípőjére játszi könnyedséggel fölhajtódik a szoknyácska, akkor az erogén zónáit kvázi nem takarja semmi (mert az a falat kis tanga, az semmi). Nem hiába járnak a diszkóba – bölcs előrelátással – picsaszoknyában, körömcipővel. Tiszta pragmatizmus ez kérem.

Miután a férfi pedig ezt a gondolatmenetet lefuttatta magában, és a kellő altáji bizsergés nyomán az egyéb területekre távozott vér kezd visszaszivárogni a fejébe, magában nyugtázza: “nem rossz”, majd mintha mi sem történt volna (mint hogy nem is), higgadtan odébbáll.

Nem tudom, hogy egy nemierőszakoló fejében mi zajlódik le. Gyaníthatóan kiéhezett arcok a minimálisnál is kevesebb önkontrollal, ahogy többen is mondták itt: szociopaták. Nekik, amikor távozik a vér a fejből, egyszersmind az akaraterejük is távozik vele, le, altáji helyekre, és amit a kapitány parancsol odalent, azt engedelmesen megcselekszik, ha tetszik a nőnek, ha nem. Mindenesetre a női romantikus irodalomból azért halványan sejtjük: legalább annyi nőnek tetszik, mint amennyinek nem.

hgyi
Szerkesztő

Egy beteg lelkű embert azért ne hasonlíts össze egy normális, intelligens férfival. Még mosolyogva sem.

Biztosan vannak olyan kutatások, amelyek az erőszakolók indítékaival, lelki világával foglalkoznak.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Akad ilyen… elég sokban fordulnak elő olyan hihetetlen kijelentések, hogy a nemi erőszakok döntő többségében nem a szexuális vágy kielégítése a fő cél, sokkal inkább a hatalom, bosszú, frusztráció kiélése stb., stb., azaz kanyarodunk vissza oda, hogy a ribinek öltözött nők létszámának drasztikus csökkentése még mindig nem megoldás a nemi erőszak terjedésére, inkább csak elterelés, hogy a mélyebben húzódó problémák megoldásával ne kelljen foglalkozni.

http://www.jogiforum.hu/hirek/26798

don Fefinho
Újságíró

1. De, a ribinek öltözés a gyenge akaratúaknál éppen pont átlépi azt az ingerküszöböt, aminél már elvesztik az uralmukat a saját nemi vágyuk fölött.
2. A nemi erőszak nem terjed. Csak valakik nagyon szeretnék, ha terjedne, de mivel az istennek sem akar, sőt, csökken, ezért aztán egy csomó mindent gyorsan bele kell még venni a kategóriába. Sőt, a legjobb a lenini típusú gumitörvény, vagyis hogy bármilyen körülmények között bármely tetszőleges nemi aktusról ki lehessen hozni kellő csűrés-csavarással, hogy a férfi tulajdonképpen megerőszakolta a nőt. Mert hiszen bizonyítsd be, hogy a nő is akarta!

Játszunk el egy gondolatjátékot.
Képzeld el, hogy férfi vagy. Egyik reggel kopogtatnak a rendőrök, és már kattan is a kezeden a bilincs, visznek be a sittre erőszakváddal. Az egyik exed, akivel már legalább fél éve nem találkoztál, viszont hallott a vállalkozásod sikeréről, de nem voltál vele hajlandó újra fölvenni a kapcsolatot, dacból följelentett nemi erőszakért, mondjuk, 7 hónapra visszamenőlegesen.
A védőügyvéded nem tehet föl neki keresztkérdést. A pszichológusnője zsigerből gyűlöli a fajtádat. Az ügyvédnője is zsigerből gyűlöli a fajtádat, ráadásul anyagilag érdekelt a meghurcolásodban. A bírónő is zsigerből gyűlöli a fajtádat. A városban mindenki rólad beszél.
Fogalmad sincs hol voltál aznap.

Házi feladat: tisztázd magad!
Hajrá, figyelünk.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Jó, amíg én gondolatban keresek egy jó ügyvédet és egy még jobb pszichológus szakértőt, meg vadászok alibit, addig te cserébe képzeld el, hogy nő vagy, akit az exe még a szakítás után is folyamatosan követ, figyel. Aztán egyszer békülési szándékot színlel, bekéredzkedik a lakásodra, kevés nyugtatót csempészik az italodba és megerőszakol. Nem tudtál védekezni, de mindenre emlékszel.

Házi feladat: találd ki, hogyan tudnál bármit is tenni a felelősségre vonása érdekében, miközben ő telekürtöli a világot azzal, hogy mekkora ribanc vagy, mindenkivel összefekszel, és valójában csak a férfiak pénzét akarod elszedni, viszont a vádjaid bizonyítására nincs semmi a kezedben: se tanú, se látlelet, se védekezési nyomok.

Suum cuique
Újságíró
Szoffy
Újságíró

Ez azért kicsit túlzás. Értem én amit mondani akarsz, de mégis. Egy kevés nyugtatótól nem fogsz lebénulni, ha pedig valaki meg akar erőszakolni, az nem keveset fog becsempészni az italodba. Ergo nem fogsz emlékezni semmire. Ha vegyész az illető, akkor mondjuk el tudom képzelni, hogy a rendelkezésére áll valami olyan szer, amitől nem tudsz védekezni, de mindenre emlékszel. Erre azonban nem sok esély van.

Senki sem állította, hogy férfiak nem tudnak visszaélni bizonyos dolgokkal, ami erőszakhoz vezet. Persze, hogy tudnak. Meg is teszi néhány. De azért Fefinho sztorija sajnos sokkal valósághűbb.

don Fefinho
Újságíró

Meg a szúnyog adja mindjárt a vért is, nem?

Hát pl. kezdjük ott, hogy ha valaki követ és zaklat, azt nem engeded be a lakásodba. De még ha be is engeded, nem hagyod őrizetlenül a poharad.
A békülési szándék színlelése nettó hülyeség.
Egy: Miért békülnél valakivel, aki követ és zaklat?
Kettő: Szétment párok, ha békülnek, pláne bor mellett, azzal kezdik, hogy dugnak egy kiadósat. Eleve szüksége sincs semmiféle nyugtatóra, hiszen békültök, magadtól fekszel alá. Hovatovább nincs is olyan nyugtató, ami egyszerre tesz magatehetetlenné, de az öntudatodat is megőrzi.

Bakker, már a vád tele van ostoba következetlenségekkel. De, a gondolatjáték kedvéért, legyen:
vér- és vizeletvizsgálat a nyugtató után, hüvelyből levett kenet az esetleges sperma után, nőgyógyászati vizsgálat hüvelyfali sérülések után, stb.
Beslattyogsz a rendőrségre, följelented, egy törvényszéki orvosszakértő pedig alaposan kivizsgál.
A bíró meg stabil lábakon álló vád alapján simán bevarrja. Nyugaton már, ha az egészet csak kitaláltad, akkor is. Nálunk még azért valami bizonyíték kell, de neked ez mind megvan, hiszen első utad a rendőrségre vezetett.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Gondolatjátékot játszom, és bölcsész vagyok, nem gyógyszerész, szóval bocsika :-)

De köszi Fefinho, pont ezeket fogom kérni az engem hamisan vádoló exemtől. Kész szerencse, hogy valójában szabadlábon vagyok, mert az ex tanúk és látlelet hiányában egyébként sem tudott lecsukatni, és mivel nem tud kézzelfogható bizonyítékot kreálni, esélye sincs erre.

Te viszont nőként buktál. Nyugtatót bárki szedhet, hisztis nők pláne. Sperma nincs, mert volt óvszer, védekezésnek semmi nyoma, hisz nem ellenkeztél. Nincs az a rendőr, bíró, jogász, szakértő, aki bebizonyítja, hogy nem egyeztél bele, a vádemelésig se jutsz el, de vonalasabb rendőrkapitányságon már a portás is hazazavar a meséddel.

Azért alakul, a magyar valóságtól még messze jársz, de halivúdi forgatókönyvet már talán lehet írni belőle :-)

http://magyarnarancs.hu/belpol/a_nemi_eroszak_a_magyar_buntetoeljarasban_becsuktam_a_szemem_es_vartam-67277

don Fefinho
Újságíró

Bárki szedhet nyugtatót, de recept nélkül olyat nem, ami kiüti, a receptes nyugtatódhoz meg az exed nem fér hozzá, te meg ha van eszed, nem nyugtatózod be magad mielőtt vendéget fogadsz. Szóval ha kiüt valamivel, akkor másfajta gyógyszerhez folyamodik, ami a vérből/vizeletből kimutatható.
És még továbbra is fönnáll a probléma, hogy nincs olyan nyugtató, ami egyszerre tesz magatehetetlenné, és az öntudatodat is megőrzi. Vagyis ha öntudatodnál maradsz, akkor védekezni is tudsz, ha akarsz, ha meg kiüt, nem emlékszel semmire, ergo vádat sem tudsz mire emelni. A hüvelyfalon pedig nyoma van az akarat ellenére történt aktusnak. Nem nedvesedik, nem tágul, és emiatt sérülések keletkeznek rajta, amiről pedig látlelet lesz.
Továbbá egy kérdés: Nemi erőszaknál honnan lenne tanú? Ki az a baromállat szerinted, aki ilyet közönség előtt csinál? Ezért eleve nem is kérnek tanúkat.

Szóval egy szó mint száz:
A bölcsész, az nagyon átjön, és igen, EZZEL A MESÉVEL bárki kétjegyűnél magasabb IQ-val már a portáról hazazavarna. Tudod, Hollywoodban legalább törekednek a valósághűségre.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Hé, hé, totálisan kiestél a szerepből, odalett a játék! :-)

A bíró meg stabil lábakon álló vád alapján simán bevarrja. Nyugaton már, ha az egészet csak kitaláltad, akkor is. Nálunk még azért valami bizonyíték kell, de neked ez mind megvan, hiszen első utad a rendőrségre vezetett.

Ha megvan a bizonyíték és stabil a vád, akkor mi a fene baj van azzal, ha bevarrja a bíró a tettest? Lassan a testtel, mikor kezdtél el kampányolni a bizonyított erőszak büntethetősége ellen? Biztos begináztak, és átaludtam :-)

De most már érdekel a vége, játsszuk le a happy end-ig. Tehát én vagyok a hamisan vádolt férfi. Állításoddal ellentétben lecsukatni nem tud bemondásra az ex, de feljelentést tehet. A vádemeléshez legalább erős védekezésre utaló látlelet és tanú kell neki, vagy valami szilárd bizonyíték arra, hogy engem lehet vádolni, különben ismeretlen tettes, és járhat a zsarukhoz évekig habokra. Az ítélethez és az általad vizionált bilincshez viszont kétséget kizáróan bizonyítani kell, hogy erőszak volt, tutira én követtem el és ő tutira nem akarta. Pontosan honnan szed ilyen bizonyítékokat, ha mint mondtad, legalább fél éve semmilyen kapcsolat nem volt köztünk? Megerőszakolja magát a vibrivel és utána feldugja a befőttnek eltett régi spermámat? Ráveszi a barátait, hogy hónapokig hamisan tanúskodjanak? Nem túl életszerű… Hacsak nem nagyon dörzsölt, a semmiből még csak olyat se tud kreálni, amivel a vádemelésig eljut.

A te helyzeted bizonyíték nélküli erőszakot átélt nőként macerásabb. Nem akarok elveszni a részletekben, de tegyük fel, hogy ex tudja, hol tartod a receptes nyugtatót, vagy tisztában van vele, hogy két szem daedalontól zombi leszel. De o.k., odalesz az öntudatod, másnap reggel felébredsz és annyi van meg, hogy ex nálad járt, ittatok valamit, snitt, és érzed, hogy volt szex. Az erőszak így is megáll, de esélyed nincs bizonyítani. Hüvelysérülés csak védekezés során van, öntudatlan nő nem védekezik. A nedvesedésről meg annyit, hogy a nők egy jó részének még működik az a kis evolúciós “ajándék”, ami beindítja a nedvesedést akkor is, ha nem érez vágyat a szex, nőgyógyászati műszer vagy épp tampon iránt, ugyanis a hüvely így védekezik a nem kívánt aktus elleni sérülésekkel szemben. Nem mindenkinél műxik, de emlékeim szerint 20-25%-nál van az arány.

Nehéz kérdés ez… nem mondom, hogy az a megoldás, hogy minden férfit csukjunk le, akire egy nő rámutat, de jelenlegi szabályozás mellett a kis körültekintéssel megerőszakolt nők helyzete pont annyira nehéz, mint a nagy körültekintéssel és szervezéssel hamisan vádolt férfié. Szerinted melyikből van egyébként több?

AK-47
Olvasó
AK-47

> Nyugaton már, ha az egészet csak kitaláltad, akkor is.

> Lassan a testtel, mikor kezdtél el kampányolni a bizonyított erőszak büntethetősége ellen?

Bocs, hogy belebarmolok a játékotokba, de ezt itt te vesztetted el, libsifemcsiszingli.

Szoffy
Újságíró

A Te eredeti példádban nem hónapokkal azelőtti esetről volt szó, legalábbis ezt nem írtad.

Arról én is hallottam, hogy a női test képes beindulni, akkor is ha az elme nem akarja, de erre nincs bizonyítékom….azt tudom, hogy sok nő ovuláció alatt alapból nedves, de szerintem erőszak esetén inkább összerándulnak az izmok, tehát keletkezik sérülés.

Na mindegy, a sok nedv meg hasonlók emlegetése miatt ki leszünk moderálva :)

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Csak don Fefinho adott fel hónapokra konzervált ügyet, én már nem figyeltem erre. A kiment szempontjából részletkérdés :-)

O.K., nedvességről szó se essék, a globális felmelegedés miatt úgy is szárazság várható felénk :-D

don Fefinho
Újságíró

“nem mondom, hogy az a megoldás, hogy minden férfit csukjunk le, akire egy nő rámutat, de”

Pedig más lehetőséget nem hagytok, és efelé is terelitek gőzerővel a dolgokat. Mint ahogy a feminizmus előrehaladottabb országaiban már a gyakorlatban is eljutottak idáig. ;)

Szép új bolsevizmus, nemiszerv alapú osztályharccal. És persze most is azok vannak célkeresztben, akik az eltartottakat elnyomottakat úgy egyébként a hátukon cipelik.

Köszönjük genderkomisszár elvtársnő, nincs több kérdésünk.

Suum cuique
Újságíró

Ezzel mit akarsz bizonyítani? Hogy ha bizonyítékok hátrahagyása nélkül követ el valaki bűncselekményt, akkor megússza? Igen, ez így van, méghozzá minden bűncselekmény esetén. Hogyha megölök valakit, úgy hogy az balesetnek állítom be, akkor bizony megúszom.  Ezt jelenti az ártatlanság vélelmének elve, meg ahogy a felvilágosodás idején mondták: inkább meneküljön meg 99 bűnös, mintsem 1 ártatlant igazságtalanul elítéljünk. Jellemző módon a cikkemre nem feleltél.

Röviden: nem tudunk jobbat kitalálni.

hgyi
Szerkesztő

Na jó, mégyeszer megpróbálom.
Senki sem azt mondja, hogy kizárólag a kurvának öltözött nőket támadják meg a beteglelkű erőszakolók. Azt mondjuk, hogy talán nagyobb az esélyük rá, könnyebben legyűrhetőnek látszanak, mert azt közvetítik, hogy ők is szexet akarnak. (Nyitva hagyom az ajtó, vagy bezárom…)
Rendben van, hogy mélyebben húzódó problémák megoldásával kellene foglalkozni – Milyen mélyenhúzódó problémákra gondolsz? De miért kell nekiesni azoknak, akik néhány egyszerű tanáccsal segíteni akarnak (zárd be az ajtót, ne írd ki a facebookra, hogy most vettél új aranyékszereket és senki sem lesz otthon, mert elmész egy hétre Hawaira és még a címedet se írd le) egyszerű embereknek, akik egészen biztosan nem fognak tudni mélyenhúzódó problémákat megoldani miniszoknyában betintázva?

the hermit
Olvasó

Hiába játszod a hülyét- sokadszor- mindenki átlát rajtad.

A rendőrségi video pragmatikusan szemléli a dolgot, te meg valamilyen lila ködös elméleti felhőből.

Az igazság az, hogy a férfiak egy kis százaléka beteg, nem tudja, talán nem is akarja kontrollálni a nemi vágyait. Na most, ha egy ilyennek 5 éves korában a fejébe vered, hogy márpedig a nemi erőszak rossz (mint ahogy fejébe is verik), de a genetikája/szocializációja abba az irányba mutat, akkor úgyis erőszakoló lesz belőle, aki ki fogja használni az első adandó alkalmat. A feministák csak hablatyolnak, de ők se tudják, hogy lehetne ezt a kis %-ot 0-ra csökkenteni. Marad az, hogy börtönbe zárjuk őket.

A mélyben húzódó problémák, mi? Majd a feministák… azok tudják a válaszokat ezekre… egész szórakoztató téged olvasni.

Koriander
Olvasó
Koriander

egyértelmű,hogy a NANes propagandát nyomatja:

magyarnarancs.hu: Fel lehet ismerni az erőszaktevőt?
TGY: Azok a férfiak, akik nemi erőszakot követnek el, alapvetően lenézik, alacsonyabb rendűnek tartják a nőket, és áldozatuk felett teljes uralmat akarnak gyakorolni. Nemritkán a partnerüket és a (közös) gyerekeket is a tulajdonuknak, de minimum az alattvalóiknak tartják. Azok, akik rendszeresen nemi erőszakkal kapcsolatos vicceket mesélnek, akik folyton a nők provokáló viselkedéséről beszélnek, megerősítést várnak a környezetüktől. Ezek a férfiak szeretnék hinni, hogy az, ahogy ők viszonyulnak a nőkhöz, illetve a szexuális erőszakhoz, teljesen átlagos, normális.
http://tablet.magyarnarancs.hu/lelek/azok-kovetik-el-akikben-megbiznak-toth-gyorgyi-a-nemi-eroszakrol-83827

hgyi
Szerkesztő

Hát igen… ezek alapján tök egyértelmű. Főleg, mert ezeket így együtt, mind produkálja az illető. No, meg ha az utcán jön veled szembe – vagy hátulról -, akkor depláne.

Koriander
Olvasó
Koriander

de látod, hogy elég alamuszin összemos dolgokat, próbàl egy àltalànos tipust felvázolni az elkövetôre, pedig minimum kétfelé kellene választani, aki ismeri az áldozatot és az amelyik lecsap ismeretlen nôkre. Ezekre vonatkoznak a kisfilmek.

hgyi
Szerkesztő

Na iggen.

Maestro
Szerkesztő

“A feministák csak hablatyolnak, de ők se tudják, hogy lehetne ezt a kis %-ot 0-ra csökkenteni.”

Szocializáció… Van egy olyan tippem, hogy az egészséges családban, apa mellett felnövő fiúk közül kevesebb lesz az ilyen beteg ember, tehát a cél a normális családok szét nem verése. Csak a feministák szerint a misztikus “Rendszer”, és az állítólagos “erőszak kultúrája” neveli ilyennek a fiúkat és még több feminista óbégatással kell ellene küzdeni :-/

don Fefinho
Újságíró

Mivel a feministák az erőszakból élnek, ezért értelemszerűen létérdekük, hogy úgy tudják növelni a nemi erőszakok számát, hogy közben látszólag küzdenek ellene.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Hermit, veled ellentétben nincsenek kőbe vésett válaszaim, csak kínzó kérdéseim. Nos, néhány ilyen probléma, amin én elgondolkodtam pl. a gólyatáboros erőszakok kapcsán:

Ha olyan egyértelműen elítéli a társadalom az erőszakot, hogy már beszélni sem kell róla, akkor az egyik erőszakoló hogyan élhetett mindenféle ítélet nélkül normális életet az áldozata közvetlen közelében úgy, hogy többen tudták, mit tett? A többiek nem csak hogy hallgattak, de még be is fogadták. Miért nem volt senki, aki szót emelt volna az egész ellen? A hatalommal rendelkezők (o.k., gerinceltávolításon már átesett politikuspalánta HÖK-ösök, de akkor is…) számára miért volt olyan természetes, hogy ha mérlegelni kell, a saját jóhírük az erőszaknál előbbre való? Az elkövető és az áldozat pszichéje, értékítélete torzult az eset miatt, na de a többieknek mi a mentségük?

A TÓK-os esetben is érdekes volt az áldozat egyik beszámolója: a biztonsági őrök vették a szárnyaik alá, kísérgették, vigyáztak rá az eset után. És a kortársak? Mi történik a fiatalokkal? Mi változik pontosan? Hogyan lehet ez ellen tenni?

És ezeken túl, úgy általában: ha erőszakról van szó, és a rendőrség épp filmesen bűnmegelőz, miért épp az egyik legkevésbé jellemző erőszakfajtát választja a sok közül? Talán azért, mert a köztudatban ezt tekintjük “a nemi erőszaknak”? Miért hallgat olyan lelkesen a hatóság arról, hogy az erőszaktevők kétharmada (igazi, nem NER-matekos) az áldozat ismeretségi köréből, családjából kerül ki? Miért van, hogy ezek az elkövetők, akik az utcán nem kapnának el idegen nőket, a saját környezetükben annyira nem tartanak a lebukástól, hogy ki merik élni a beteg vágyaikat? Miért érezhetik, hogy a hallgatás az ő cinkosuk? Miért nincs pl. felvilágosító kampány arról, hogy mit tegyenek az ismerősök, családtagok, ha erőszakra gyanakodnak? Az ELTE-nek egyetlen értelmes, előremutató megmozdulása volt az egész ügy folyamán, mikor kidobta az eltussolásban részt vevő HÖK-ösöket.

Mi a fontosabb? A család szentségének látszata, vagy a valóban biztonságot adó mikroközösség megteremtése? Vagy elég csak a látszat és a nagy szavak, és ennek megőrzése érdekében elfogadható áldozatok a megerőszakolt gyerekek, nők? Te csak azt látod, hogy az előítéleteidet kiválóan igazoló propagandát folytat a hatóság és erre elégedetten bólogatsz. Én meg közben azt látom, hogy az előítéletek hullámait meglovagolva lelkesen terelik el a figyelmet azokról a kibeszéletlen problémákról, amiknek a megoldásában ellenérdekeltek, vagy tehetetlennek érzik magukat.

Ne szólítsuk meg a potenciális elkövetőket, mert akkor a normális férfiakat vádoljuk? Nos, a normális férfiak miért nem állnak ki végre, hogy megüzenjék az elkövetőknek, hogy “Ne csináld, mert nem úszod meg!”?

Egyre inkább azt látom, hogy a fiatalok számára a szex konzumcikk, ráadásul mennyiségi, nem pedig minőségi prioritásokkal. Ezzel együtt nő a szerzési vágy, és a frusztráció is, ha valaki nem kap annyit, amennyit akar. És ezt nem lehet kizárólag a nők számlája írni. Miért nincsenek programok, kampányok ennek a szemléletnek a formálására. Talán azzal is meg lehetne néhány olyan erőszakot gátolni, mikor a bulizó fiatal fiúk úgy akarnak nőt kapni, hogy könnyűvérűre itatják őket. (Bezzeg a régi szép idők, hol van már a horrorfilmes hozzábújós trükkök ideje… :-P) Esetleg azért, mert ezt nem lehet egy két perces snittel letudni? Ráadásul felveti a szülők, pedagógusok, anyák, apák felelősségét is?

Ugye egyszerűbb a felelősséget a másik félre tolni, mint férfiként magadba nézni, és bevallani, hogy bizony te is tehetsz róla, tehetsz ellene. Minden egyes alkalommal, mikor félrenézel, becsukod a szemed, nem segítesz, nem állsz ki.

Ugye milyen pocsék, ha rád fogják a saját fegyvered?

 

Reszet Elek
Újságíró

Miért mit vártál? Hülye kis korahuszonéves pesti belterjes csírák egy hasonlóan belterjes szar egyetem gólyatáborában, amely egyetem csak azért létezik mert a fővárosban van. Késő tizenéves és korahuszonéves társulat. Mit vártál? Ezt a generációt már ti feministák basztátok szét.

Másrészt arról írsz hogy miért nem védték meg a csajt. Amennyire emlékszem volt közöttük nő is. Ő miért nem védte meg? Biztos nem volt ideológiailag eléggé képzett. Másrészt miért kellett volna megvédeni? Az nem elég ha a csaj kiáll önmagáért? Hiszen te azt írtad hogy az kell, amikor a saját leendő lányodról volt szó. Ha igazi feminista vagy miért azt várod hogy a férfiak védjék meg? Ott az állam, ott a rendőrség meg a többi nő, majd ők megvédik. A szegény kiscsaj egy kis körültekintés helyett csak azt tette, amit ti feministák tanácsoltatok neki. VALÓJÁBAN TI, FEMINISTÁK VAGYTOK A BŰNSEGÉDEK A MEGERŐSZAKOLÁSÁBAN!

Amit pedig helyes eljárásnak ítélsz az egyetem részéről, az annyi volt, hogy mindenkinek derékba törték az életét, aki bármilyen módon is előkerült az ügyben. Nem a bíróság vagy a rendőrség véleménye szerint bármilyen bűncselekményt elkövetőket, bűnpártolókat stb, hanem mindenkit. Gondolom még ki is kellett volna herélni őket, az megnyugtatna.

Ne vetítsd ki a saját magánéleti múltadat a világra, mert az szerencsére nem úgy működik ahogy te gondolod.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Az érintettek karrierjét nem az eltanácsolás törte derékba, hanem az a tény, hogy leendő jogászként egy börtönbüntetéssel sújtható bűntett esetében a hallgatást választották a feljelentés helyett. Bebizonyították, hogy alkalmatlanok jogásznak. Kár, hogy ilyen áron.

És még akkor is példaértékűnek tartom a döntést, ha csepp a tengerben, mert mennyivel szebb világ lenne, ha azoknak, akik jogot kapnak a mások feletti ítélkezésre, előbb bizonyítaniuk kéne, hogy maguk is képesek a hirdetett erkölcsi normák betartására.

Amúgy sikerült? Megtaláltad már?

 

Szoffy
Újságíró

Szerintem csak azt lehet itatni, aki hagyja :)

Ez egy kétélű fegyver…egyrészt arról már sokat beszéltünk, hogy mindkét nem nagyon jó tudja, hogy az erőszak bűncselekmény, erre nem kellenek kampányok. Ugyanakkor Elek jogosan teszi fel a kérdést, hogy a mai feministák miért várnak el védelmet a férfitől, amikor ők maguk jelentették ki, hogy nekik arra nincs szükségük. Lehet, hogy Te nem ebbe a csoportba tartozol, de az sajnos nem változtat az általános hozzáálláson, amit a mai feministák alakítottak ki…vagy legalábbis nagy szerepük volt benne.

Alter Ego
Szerkesztő

“nem gondolom, hogy egyszerűen a szexről szól az egész”

Hát mi a bánatról szólna a szexuális erőszak, ha nem a szexről? Remélem nem állsz elő a feminista dogmával, hogy a hatalomgyakorlásról vagy mi a fenéről.

Csak óvatosan az ilyen elméletekkel, mert könnyen kiderülhet róluk, csak női projekciók, amelyek azt  bizonyítják, hogy a nőknek a szex nem is a szexről szól…

hgyi
Szerkesztő

Uralomvágyról, birtoklási vágyról, erőfitogtatásról – szex által kifejezve. Lehet, hogy tényleg nem az általános értelemben vett szexuális vágy ez – márhogy “hűdejónő, megkívántam, megdugom” -, hanem valami más vágy, farokban és farok által való megjelenése.

don Fefinho
Újságíró

Becsületesebb nők kertelés nélkül be is vallják, hogy igen-igen, élvezik ők is a szexet, nade az ígéretével, sugallásával, illetve megvonásával csudamód lehet az urakat mindenféle dolgokra rábírni. Esther Vilar könyvet is írt erről.
Az előnytelenebb külsejű és/vagy beteglelkű nőknek ez nyilván nem megy. Nincs hatalmuk a férfi fölött. Ezért aztán tesznek róla, hogy a többi nőnek se legyen, lásd: feminizmus.

Reszet Elek
Újságíró

Szoffy
Újságíró

Épp az Idomított férfit olvasom. A nők szerepe azért elég sokat változott a 70-es évek óta, már ami munkát és a tanulást illeti. Ma már elég sokan dolgoznak és gyakran felnőtt fejjel is továbbtanulnak. Ugyanakkor érdekes, amit Vilar azokról a nőkről ír, akiknek a férjeik mindent megtesznek azért, hogy a nő dolga otthon is kevesebb legyen (mosogatógép és társai), amire az a válasz, hogy a nő önmagával kezd foglalkozni, ahelyett, hogy fejlesztené a szellemi képességeit. Még mindig nagyon sok nő ilyen…és bár egyáltalán nem próbálom nőként lenézni a többi nőt, lehetséges, hogy ez az egyik oka annak, hogy nincs annyi női feltaláló és tudós??? Nem motiváltak? Nem tudom a választ….azt viszont nem tartom helyesnek, amikor azt mondják, hogy azért nincs annyi női tudós, mert évszázadokig nem tanulhattak tovább. És? Most megtehetik, mi tartja vissza őket? Tisztelet a kivételeknek természetesen, nem szeretnék általánosítani.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Nos a munkám miatt a tudósságra pont rálátok. Nincs egyetlen rövid válasz, sosincs, ez van :-). Az egyetemen még sok a nő, jó eredménnyel is végeznek. A kötelező esélyegyenlőségi mutatók listázása miatt az is egyértelműen látszik, hogy még a phd képzésekre is viszonylag sokan beiratkoznak, eléri a 30-40%-ot is. Nem hiszem, hogy tudásban, képességben elmaradnának a férfiaktól, mivel a témavezetésükkel elnyert pályázatok hozzák ugyanezt az arányt, és az azért elég objektíven méri a tudományos kapacitást.

A lemorzsolódás a disszertációk körül kezdődik. Nálunk nagyon sok a tudós-pár, teljesen jellemző, hogy a nő kimarad a gyerek miatt, nem pályázik külföldre, jégre teszi a karrierjét a babázás idejére, vagy épp beáll a férje laborjába háttérmunkára, és inkább az ő karrierjét futtatják. Ez valahol még érthető is, de azért ismerek olyan párokat is, ahol a nő sikeresebb lehetne a projektjei alapján a férjénél… Mire mindketten eljutnak 30-35 éves korukra oda, hogy beindulhasson a saját csoport építése, addigra a nő rendszerint pár év hátrányba kerül akkor is, ha hasonló lehetőségekkel indultak. Ezt a hátrányt pedig a családi kötelezettségek egyoldalú terhelése, a nő rugalmasságának, mobilitásának a hiánya fokozza. Kutatóknál ez nem csak túlóra vagy időbeosztás kérdése, hanem pl. külföldi ösztöndíj, tanulmányút, kapcsolatépítés, hálózatfejlesztés is.

A drasztikus különbség az első főállású kinevezésnél jelentkezik. Egyrészt a nők egy része épp az anyaság miatt lemarad az ún. fiatal kutatói karrierpályázatokról, mert ezek korhoz kötöttek, ha elszúrják az időzítést, akkor jó hogy a szabad helyet egy fiatalabb férfi kapja meg, mert az ő bérére van plusz pályázati forrás. Ráadásul gyesről visszatérve, hibernált tudományos életbeli részvétellel nem kapnak teljes értékű kinevezést, jó eséllyel inkább asszisztensi pozíciót tudnak megcsípni, amiből a status quo miatt jóval nehezebb a kitörés, igazán csak a nyomulógépeknek jön össze.

Az utolsó nagy zárt ajtó pedig a vezetői kinevezés. Ez a tudományos életben egyébként is nehéz ügy, itthon épp erősen feszül egymásnak a kommunista örökségből itt maradt seggnyalási létra és a teljesítményalapú előmenetel. A befutó teljesen kétséges még mindig, ezt még a férfiak se játszották le egymás között, nőként viszont nagyon nehéz betörni már a középvezetői körbe is. Ha nincs kapcsolatrendszered, nincs nagy projekted, nincs erős kutatócsoportod, és loholsz egy vezető kutató után, végzed neki a kulimunkát, hogy néha bekerülj a cikkeibe valami normális helyre, ami édes kevés. Saját cikk, magas impakt, kapcsolat és hálózat kell, mert az a Szent Grál.

Közben simán látszik egyébként, hogy az aprómunkából azért megvan a tudományos teljesítmény a nőknek is, mert mikor kvótás projektek vannak, és hirtelen össze kell szedni a nők által produkált objektív mérőszámokat, akkor mindig össze is jön, csak épp a vezetői tapasztalat hiányzik. A nők egyszerűen később kezdik és tovább beragadnak a talpalós kutatói munkába, holott a csúcsra kerülést megelőzően a férfiak is inkább csökkentik az aktív kutatási idejüket, és helyette reprezentálnak, beállnak a tudományos politikába, stabilizálják a pozíciójukat, hogy megszerezzék a vágyott zsíros kinevezéseket.

Ha már itthon is inkább a teljesítményalapú rendszer állna nyerésre, a nők hátránya nem lenne kettős, de a jelenlegi szervilis rendszerben kőbe van vésve, hogy aki lemarad, az kimarad.

Szoffy
Újságíró

A magyarországi helyzetet már nem ismerem sajnos. Az Államokban és Kanadában sok nő van, aki először gyermeket vállal, majd továbbtanul, rendszerint online egyetemeken, melyek nem kamu-egyetemek. Akkreditált intézmények, melyek lehetővé teszik, hogy munka és/vagy család mellett is lehessen tanulni, függetlenül attól, hogy férfi vagy vagy nő. Nálunk ugyan nincs gyermek (biológiai okokból, de ne sajnálj, mert nem szomorít el…hosszú), de én is 34 évesen döntöttem úgy, hogy másoddiplomát és doktorit szerzek.

Mindenesetre Vilar könyve zseniális…persze részben elavult és csak ngyon higgadt fejjel szabad olvasni, hogy meglássuk benne a humort, az igazat, és hogy egyáltalán nem nőgyűlölő :)

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Wow, ez tök jó… Általában minden olyan módszer szokott nekem tetszeni, ami rugalmasságot ad ahhoz, hogy össze lehessen egyeztetni a családot és a munkát úgy, hogy ne legyen egyoldalú a terhelés. Mondjuk azért a tudományos karrier egész más, mint a diplomaszerzés, vagy akár a phd is. Én önköltségesként csináltam a sajátomat, így alig volt extra kötelezettségem, dolgozhattam mellette. Az ösztöndíjasoknak már az is húzósabb, nem hiszem, hogy lehet mellette gyerekezni, hacsak nem valami seggelős bölcsész ágazat. Lehet, ez is közrejátszik a nők lemaradásában – olyan területek felé orientálódnak, ami “nyugisabbak”, de ott babérból is kevesebb van. Az, hogy a férfi hozzon áldozatot a nő karrierje érdekében, vagy nagyobb szeletet vigyen a családból, nálunk még inkább szégyellnivaló hippi allűr, az állami karriertámogatás az egyetlen társadalmilag elfogadott módszer, az meg nagyon gyerekcipőben tipeg. Van gyes, nem döglesz éhen, kussolj és neveld a gyereket, meg szüld tele a háztartást és akkor nem ver meg a férjed :-)

Volt még a kvótás ötlet több területen, a kutatásban is próbálgatják, de csak a szánalmas paródiáig jutnak. Pl. tavaly volt egy pályázat, amiben volt egy kitétel, hogy a kutatócsoport tagjainak összesen minimum 50 év gyes kellett. “Szia, ugye neked van doktorid? – Igen. – És hány évig voltál gyesen? – 6. – Tök jó, akkor beveszünk a kutatásba, jó? – Persze, és miről szól? – Informatikáról. – De hát én közgazdász vagyok. – Nem baj, majd beleírunk neked egy tanulmányt, de kell a gyesed.” Pffffff, az egész arról szól, hogy letudják a kötelezőt az EU felé a pénzért, de valódi megoldási szándék nincs mögötte. Ilyen próbálkozások után nem is csodálkozom, hogy a kvótázásban mindenki az ördögöt látja.

Szoffy
Újságíró

Itt más a helyzet, itt kapsz diákhitelt, ami nem csak a tanulásodat fizeti, hanem a megélhetésben is segít. Persze vissza kell fizetni, ami nem egy leányálom.

Viszont nincs GYES, táppénz és semmi ilyesmi….évente van 6 napod, hogy beteg legyél, utána a kutya nem fizet utánad. Maximum a biztosításod segít, ami viszont csak akkor létezik, ha bizonyos munkahelyen, teljes állásban dolgozol….vagy van annyi pénzed, hogy megvásárold a biztosítást. Ez általában 100 ezer FT havonta.

Szoffy
Újságíró

Én nem vagyok feminista. A baj az, hogy a feministák átvettek egy alapvetően bizonyított pszichológiai cuccot, és azt elkezdték minden lóf*szra alkalmazni. Amikor hatalomról írok nemi erőszak kapcsán, nem arra gondolok, hogy na a férfiak má megin hatalmaskodnak a nők felett. Nem. Az adott erőszaktevő elméjének működésére gondolok. Az is fontos, hogy én nem a másik cikkben említett kollégista vadászokról beszéltem.

Szexelni a szex kedvéért….helyes, én is éreztem/csináltam ilyet. De ezt talán ne azonosítsuk azzal, ha valaki leüt és szanaszét erőszakol egy idegen nőt az utcán. Én úgy gondolom, hogy valahol az úton félreértettük egymást. Nem használok semmilyen feminista dogmát. Ilyennek ismersz???? Jó, hát nem ismersz, na :)

don Fefinho
Újságíró

Borisz hasonlatánál maradva, a férfi nemi vágyat úgy képzeld el, mintha mindkét kezed alatt lenne egy-egy kiéhezett pitbull, amit a nyakörvekre erősített lánccal kell visszatarts. Kezdő kutyatartóknak nyilván nem ajánlott a pitbull, mint ahogy az átlag középsulis srác keze között is több zsebkendő fordul meg négy év alatt, mint tankönyvlap, valamint ha tehetné, röptében a legyet is. Aztán egyrészt a láng is lohad valamelyest, az ingerküszöb is egyre feljebb csúszik, illetve az ember gerincet növeszt, önuralmat tanul.
Ez nem azt jelenti, hogy a pitbull kidől, csak azt, hogy valamelyest idomítható lesz, és megtanuljuk kordában tartani. Régen az ilyen vad ösztönöket becsatornázták valami kreatív dologba, ami a pina ígéretével kecsegtetett, úgy mint művészet, szerelmi költészet, kreatív munkavégzés.
Ma viszont bármilyen megnyilvánulását büntetik, de úgy, hogy közben meg a lehető összes módon igyekeznek felingerelni. A maoista “virágozzék száz virág” elv ötlik eszembe róla, ott is bíztatták az embereket az önálló véleményre meg a vitára, csak akinek önálló véleménye meg vitakedve volt, azt miután kiugrasztották a bokorból, mind lelőtték. A női öltözködés, viselkedés és a média is állandó jelleggel igyekszik a végletekig hergelni a férfi nemi vágyat, majd mikor az föléled, könyörtelenül lesújtanak rá.

don Fefinho
Újságíró

A keleti miszticizmus a szexuális energiát a sárkánnyal párosítja. Amikor rádjön a kangörcs, és annak ellenére higgadtan viselkedsz, vagy becsatornázod valami hasznos dologba, az körülbelül fölér azzal, mintha sárkányt lovagolnál meg.

hgyi
Szerkesztő

Héló! A Sárkány szülötte vagyok! :o)))

don Fefinho
Újságíró

Egyiptomi analógiája pedig a kobra.

Reszet Elek
Újságíró

Az osztrák meg a hóvirág.

don Fefinho
Újságíró

Haha!
A norvég meg a templomégetés metálvillával.

Reszet Elek
Újságíró

Tényleg! Mi lenne a magyar? Talán ez?

Koriander
Olvasó
Koriander

gondolom a conchitawurstnak keresztelt drag queen miatt kaptad a lófaszozàst, a füstölt meg füstösnek a szinonímája. a bajoroknak van weisswurstjuk és az a profizmus,ha egyben szopja ki a vki a húst a bélből, elég vicces amikor ketmeteres melakok nemtom hany korso utan szopjak a wurstot. A nőknek jobban megy.

egyébként az ókori egyiptomban a saláta jelképezte a falloszt.

Reszet Elek
Újságíró

Esetleg ez?

don Fefinho
Újságíró

Lófasz a seggedbe, az.

Reszet Elek
Újságíró

Miért is?

don Fefinho
Újságíró
hgyi
Szerkesztő

És ez nekem jó vagy rossz? :o)))
A Sárkány szimpatikusabb. :o)
Európában meg oroszlán vagyok. Ez is tetszik.

Alter Ego
Szerkesztő

Mindennek hatásaként egyre több férfiban alakul ki vagy aszexualitás vagy éppen dacos indulat a nők magamutogatásával szemben.  Valószínűleg nem is gondolják a nők, de olyanok is akadnak akiket határozottan idegesít a kéretlen, keresetlen, frusztráló ingercunami. Néha én is idegbajt kapok, ha leülök egy buszon és öt miniszoknyás segget “tolnak az arcomba”. Pont annyira sértheti ez az intimzónáját egy férfinak, mint amennyire egy nőt fáraszt a férfiak kéretlen közeledése.

Reszet Elek
Újságíró

De ez nem számít mivel az az ő teste és az ő döntése, jogában áll kurvaként öltözködni és viselkedni.

Alter Ego
Szerkesztő

Ugyanakkor viszont akár törvényi erővel is büntetni kell, ha valaki “zaklatja”, “kurvának nézi” és leszólítgatja a nőket:

http://www.ferfihang.hu/2012/08/31/szeptembertol-csak-futo-pillantast-vethetnek-a-nokre/

hgyi
Szerkesztő

Kissé elkeserítő, ha ez a felelős viselkedés.
Már úgy az egész társadalom szempontjából is az. Főleg, ha belegondolunk, hogy ilyen felelősen viselkedő nőket akarnak a parlamentbe 50%-nyit, ilyen felelősen viselkedő nőket akarnak felsővezetőknek 50%-nyit, ilyen felelősen viselkedő nőknek akarják adni/adják a teljes jogot, hogy gyerekeket neveljenek…

don Fefinho
Újságíró

Na igen, ez meg a másik. Valahol mélyen megalázó, amikor gátlástalanul kelletik magukat neked, és már mondják is, hogy ezt és ezt és ezt légyszi légyszi tedd/vedd meg nekik. Mintha valami szamár lennél, aki elé ha belógatják a répát, akkor a végtelenségig lehet hajtani vele.
És minden mély dekoltázs, minden picsaszoknya, meg a viselőjéből áradó affektálás, az egy-egy répalógatási kísérlet a szamárnak.

Reszet Elek
Újságíró

Csakhogy éppen a nagy lemeztelenedés, a pornó és hasonlók kapcsán egyre kevésbé elegendő a vizuális inger. Persze nem immunizálódtunk, de azért…

Alter Ego
Szerkesztő

Ezt persze megint nem gondolnák a nők, azt hiszik, hogy feltétlenül hálásak vagyunk érte, hogy lassan úton útfélen félmeztelen nőkbe botlunk, de az ingerküszöb eltolásával igazából pszichésen erodálják a férfiak ingerkészségét, ami aztán egyként üt vissza az egész nőtársadalomra, még ha természetesen nem is teszi a férfiakat ez impotenssé, csak éppen “unottá”… Nem véletlen, hogy az öltözködési vetkőzési versenyben egyre hajmeresztőbb dolgokat vet be a divat…

don Fefinho
Újságíró

Tessék, leírtuk kvázi ugyanazt.

don Fefinho
Újságíró

Igen, de a relatív kiégéshez is idő kell azért, egy tizenéves kamaszfiú vagy egy húszas évei elején járó srác számára alig van különbség aközött, hogy kisestélyin keresztül, vagy nyers mivoltában látja a dolgokat, a fantázia pótolja amit a vizuális inger eltakar.
Az ingerek keltette feszültségét meg levezetheti partnerrel vagy zsebkendővel, plusz, ha nem is vezeti le, akkor sem marad úgy a végtelenségig.

Idővel, mint bármi mással is, följebb csúszik az ingerküszöb. Alacsonyról indul, és addig viszont nagyon is ingerelhetőek vagyunk.

Én ugyanazt az ignoranciát sejtem a dolog mögött, mint amikor a negyvenes nő is kigyúrt és pénzes álompasit akar magának. Ami ment volna a nőnek huszon- vagy harmincévesen, az később már nem megy. Az ingerözönnel is célt ér egy darabig, de aztán már nem.
A feministák egyik legnagyobb gyengesége, hogy nem számolnak az adaptációval.

Reszet Elek
Újságíró

Az evolúció legyőzi a feministákat! Ezt most komolyan mondom…

don Fefinho
Újságíró

Persze. A hülyeségre fogékony nőket magával ragadja, és olyan elviselhetetlenné teszi, hogy önként és dalolva (mert ő ugyan nem szül! első a karrier! aztán mire meggondolná magát, már kiszáradt a petefészke) maguktól kiíródnak a társadalom génállományából.

A normális nők és családjaik meg szépen megöröklik a Földet.

Reszet Elek
Újságíró

Sokkal inkább az a tendencia, ami tapasztalható, azaz hogy az a kultúrahordozó népesség fogy el, amelyik elfogadja a feminizmust.

Amúgy milyen anakronisztikus összehasonlítani a magyarországi feminizmust pl. az afrikaival vagy az indiaival. Nálunk csak picsácskodás megy, amazoknál meg tényleg gázos dolgok vannak, amiket rendezni kellene.

don Fefinho
Újságíró

Pár cikkel ezelőtt volt éppen pont ugyanez téma, hogy ha valahol gyökeret ver a feminizmus és az ottani nők hangosan kezdenek jajveszékelni, az tulajdonképpen semmi mást nem jelent, mint hogy unatkoznak jómódjukban.

Afrikában, Indiában nem érnek rá unatkozni, mert ott pont a gázos dolgokból fakadóan örülnek, hogy egyáltalán – már pardon – lyuk van a seggükön.

Alter Ego
Szerkesztő

Több mint megalázó. Például megesett velem, hogy egy két randevús ismeretségre alapozva kértek tőlem nagyobb összegű kölcsönt, nem is értettem, hogy most akkor ennyire palimadárnak látszom, vagy mi a jóisten? És ezt mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne… Szóval szokva is lehetnek hozzá más férfiak hatására, hogy ezt így lehet… “Elvégre akarsz valamit”

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Végre egy értelmes gondolat… Az öncélú szexualitás előtérbe kerülése, a túlszexualizált konzumlét, az a kulturális irányzat, ami egyenlőségjelet tesz a numera és a párkapcsolat közé egy olyan negatív befolyásoló tényező a férfi-női kapcsolatokban és akár a nemi erőszak terén is, amiről érdemes lenne mélyebb vitákat folytatni.

Milyen mintákat kapnak a férfiak és a nők, milyen ideálokat hajszolnak? Hogy kerül egyre lejjebb az ingerküszöb, hogy generálja a gyors szexualitás iránti kereslet a ribikínálatot? El kell-e fogadni ezt a szexuális dömpinget, vagy tenni kell ellene? Hiszem, hogy van válasz a kérdésekre, csak azt nem hiszem, hogy kizárólag az egyik oldalon lehet megtalálni…

Alter Ego
Szerkesztő

Jó vicc. Ezekről a gondolatokról lehetetlen manapság párbeszédet kezdeményezni! Pontosan ennek a bűnmegelőzési kampánynak a nem várt mellékhatása bizonyítja, hogy beszélni sem akarnak ezekről a kérdésekről a nők.

Ha én megnézem a kisfilmet, akkor azt hallom, ami elhangzik a magyarázó szövegben: “Az emberek, ha nem ismernek, akkor az öltözködésed alapján ítélnek meg és bánnak veled. Felelős vagy önmagadért! Tehetsz róla, tehetsz ellene!” – Magyar-magyar tolmácsolásban: Tudjuk, hogy nem vagy egy olcsó ribanc, de ha úgy öltözöl és úgy viselkedsz, akkor egyes pszichopaták annak is nézhetnek és azt gondolhatják, hogy jó célpont leszel nemi erőszak áldozatnak, hisz neked úgysem számít.

Mit hallanak a nők? – “Olyanok vagytok már, mint az olcsó ribancok! Olyan selfieket töltötök fel az internetre magatokról, amilyenekkel a másodosztályú kurvák hirdetik magukat. Úgy vedeltek a szórakozó helyeken, mint egy alkoholista tehénpásztor és úgy kelletitek magatokat a táncparketten, mint egy levitézlett rúdtáncosnő. Visszataszító könnyedséggel ismerkedtek. Mi ez az öncélú szexualitás? Egyenlőségjelet akartok tenni a numera és a párkapcsolat közé? Mi ez a túlszexualizált konzumlét? Milyen olcsó ideálokat hajszoltok? Értéktelenek vagytok a szemünkben, meg is érdemlitek ha lotyónak néznek benneteket és megerőszakolnak!”

És mivel tévesen ezt a nyers társadalomkritikát vélik kihallani ezekből a bűnmegelőzési filmekből, ezért fel vannak háborodva. Pedig ezt nem ezek a kisfilmek mondják, de tény, hogy kialakulóban van egy ilyen közvélekedés napjaink női értékrendjével szemben. De ismétlem: ezt nem ezek a kisfilmek fogalmazzák meg, még akkor sem, ha utalnak a modern fiatal nő bulizó életmódjának visszásságaira, de a nők egy része szemmel láthatóan ezt hallja ki belőle. És erről főleg semmiképp sem akarnak beszélni. Semmilyen tanács és kritika nem érdekli őket. Így akarnak élni és minden felelősséget elhárítani maguktól. Mi az, hogy “Tehetsz róla, tehetsz ellene!”??? – Oktassák a férfiakat, ők tehetnek mindenről! – No, ez a feminizmus vívmánya. És ezért egy vicc azt mondani, hogy ezekről a gondolatokról érdemes párbeszédet folytatni.

hgyi
Szerkesztő

Ezt már én is megpróbáltam megfogalmazni párszor. Talán itt, a Férfihangon is leírtam már, hogy nem értem, miért hiszik a nők, hogy szexisebbek, ha mindenüket megmutatják. Persze ez őszinteségnek is tűnhet, hogy vetkőzés után ne érje váratlanul semmi a férfit, de mégsem ez a cél.
Teljesen egyetértek, hogy a mellek, hasak, combok mutogatása, a hatás vadászata számotokra olyan, mint a nők számára a férfiak kéretlen nyomulása.
Pont olyan érzés lehet mindkét nem számára, amikor a tömegben nekifeszül valami feszülő dolog a fenekének, hátának, vagy szinte belenyomódik az arcába valamely más nemű testrésze.
Engem is zavar, amikor ülök a tömegközlekedési eszközön és a képemben van egy lány hasa, ágyéka, melyet alig takar a “csípő”nadrág.

Alter Ego
Szerkesztő

Igen, még mi férfiak sem akarjuk, hogy a nők minden pillanatban az érzékeinkre akarjanak hatni a provokatív öltözékükkel. Arra jutottam, hogy néha olyan érzés ezzel szembesülni, mint a reklámzajjal: biztosan nem fogok intimbetétet vásárolni, mégis ha bekapcsolom a tv-t, akkor valószínűleg féltucat ilyen hirdetést vagyok kénytelen végignézni. Csak annyi a különbség, hogy ezek a nők önmagukat reklámozzák harsogóan. Mindezek miatt szerintem egy jogos kulturális és udvariassági kérdés, hogy miként is illik a nőknek öltözködniük az utcán és a mindenféle közösségi terekben. De a feminizmusnak köszönhetően ezeknek a kérdéseknek a felvetése már-már a nők jogainak megtiprását jelenti manapság…

hgyi
Szerkesztő

Megfigyeltétek, nyáron mekkora különbség van a nők és a férfiak utcai öltözködése között?
A nők miniszoknyában, combközép fölött, combhajlatban véget érő rövidnadrágban, rövidke topban, mélyen dekoltált ujjatlan pólóban, hátulsemmi blúzban/pólóban.
A férfiak körében alig látni ujjatlan pólót, combközépnél, vagy annál feljebb végződő rövidnadrágot, félmeztelen felsőtestet.

A járműveken elég undorító, amikor egy alulöltözött nő odaizzad az üléshez, meztelen bőre odatapad.

Reszet Elek
Újságíró

A szex sosem csak a szexről szól! ;-)

Önkifejezés, kommunikáció, uralkodás, behódolás, játék másik oldalról elnyomás, véresen komoly, önigazolás, zsarolás stb.

Mivel engem a partnerem izgalma pörget be már erőszakoló sem lesz belőlem. Persze sosem lehet tudni, hiszen az erőszakoló ösztön férfiként ott lapul bennem készen arra hogy bármikor előtörjön.

Alter Ego
Szerkesztő

“Mivel engem a partnerem izgalma pörget be már erőszakoló sem lesz belőlem.” – Pontosan így van ezzel a férfiak jelentős része, és ezért sem lesz belőlük nemi erőszakoló, de valamiért mégis a nők jelentős része egészen másképpen képzeli a férfiak beállítódását. A szelíd erőszak lehet izgalmas, de amint valódi ellenállásba fordul a dolog, azonnal lelombozza a férfiak jelentős részét.

Szoffy
Újságíró

Vigyázz, még rádugranak a feministák, hogy ezzel a nemi erőszakot próbálod rejtetten támogatni :-O Eközben rengeteg nő igenis élvezi a szelíd erőszakot, és a szexuális irányítást. Vajon hány feminista van köztük? :P

Reszet Elek
Újságíró

Hála istennek hogy élvezik…

Szoffy
Újságíró

Bocs azt azért kihagytam, hogy egy bizalmas kapcsolatban. De a feministák még ezt is tönkretették. Imserek olyan nőt, aki vágyna a játékos forced szex-re, de a férje nem hajlandó rá, mert a feministák beleütögették a fejébe, hogy az is bántalmazás….magyarán már megint a nem-feminista nőket büntetik.

Reszet Elek
Újságíró

Eh! Egy normális férfinek a vérében van a birtoklás vágya ill. optimális esetben a szexuális dominancia. Végső soron elegendő megnézni magát az aktust hogyan zajlik.

A nők nem törékeny virágszálak az ágyikóban szex közben. Utána persze úgy bánik velük az ember meg jó is összebújni, de miért is ne veszíthetném el miatta a fejemet. Szóval ez a két puszi ide meg három simi amoda inkább csak a ritkásabb hangulatoknál nyerő.

Szoffy
Újságíró

Aham, de nézzünk egy példát (nyugati, feminista kultúra): egy nő és egy férfi viszonylag új kapcsolatban élnek. Az ágyban a nő kijelenti, hogy szeretné kipróbálni milyen egy hevesebb szeretkezés, esetleg úgy, hogy a férfi a fenekét is paskolja. Tegyük fel, hogy a férfinek ez tetszik. Ide a rozsdás bökőt, hogy ebben a szituációban lenne olyan férfi, aki mégis visszautasítaná az ajánlatot, mert attól fél, hogy ha a nő hirtelen meggondolja magát, akkor már rohan is a rendőrségre azzal, hogy őt ütlegelték szex közben. Lehet, hogy ez egy szélsőséges példa….

don Fefinho
Újságíró

Nem, a szélsőséges példa az, amikor határozottan felszólít, hogy erőszakold meg.

És csak idő kérdése. Negyed év, fél év, de előjönnek vele.
Az elsőnél köpni-nyelni nem tudtam, wtf?!

the hermit
Olvasó

Nem, a szélsőséges példa az, amikor határozottan felszólít, hogy erőszakold meg.

Tiltott gyümölcs…

Reszet Elek
Újságíró

Persze van ilyen idióta. Nem egy fórumon olvastam ilyen segítségkérést, hogy mit csináljon, mert a barátnője durván akarná.

Ha meg nem kapja meg, úgyis keres magának valakit, aki viszont megteszi, akár a kapcsolaton kívül, akár úgy hogy szarvat is ragaszt…

A rendőrség miatt meg elegendő némi levelezést megőrizni esetleg néhány fénykép ha az egy kapcsolat elején történik.

Szoffy
Újságíró

“A rendőrség miatt meg elegendő némi levelezést megőrizni esetleg néhány fénykép ha az egy kapcsolat elején történik.”

Szerintem ez a gáz….basszus…

Alulírott kijelenti, hogy ő kéri a paskolást? Igen. Aláírás. Pecsét.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Szoffy, kapaszkodj, léteznek ilyen szerződések, sőt elég gyakoriak. Egyszer ezen a fórumon kaptam valakitől egy linket, és mivel még sosem találkoztam a témával Soma Mama Magyar Vándorbeli jelenetét leszámítva :-), hát utánaolvastam. És kérlek alássan, komoly szubkultúrát és mikroközösségeket találtam szabályokkal, konszenzusos kapcsolatokkal, ahol hangsúlyozzák, hogy a szubmisszió önkéntes, és mindig az alárendelt fél irányít, akár nő, akár férfi az illető. Ugyanis utóbbiból is sok van. Úgy tűnik nekem, hogy ez a fajta szexuális – hm, talán nem is lehet devianciának nevezni, nem tudom – viselkedésminta a dominancia-igény megéléséről szól, de nem lehet összemosni a valódi erőszakkal. Akinek erre van igénye, kiélheti, nem kell az a hamukázás a titokban erőszakolást élvező nőkről.

Szoffy
Újságíró

Ha BDSM kapcsolatról beszélünk, ott a szerződés alap. Amikor azért kell ilyen jellegű “beleegyezés” mert a radikálisok telepakolták az emberk fejét álfélelmekkel…na az probléma. Mondjuk én az általam felhozott példára írtam. A paskolás még nem jelent BDSM kapcsolatot. Én pl szeretem, pedig nem BDSM kapcsolatban élek :D

Reszet Elek
Újságíró

Szoffy:

Nem szükségszerűen alap a szolga szerződés, de mókás lehet másrészt meg jónéhány dolgot tisztázhat. Nem magánokirat, jogi értelemben nem is létezik például azért sem, mert adott esetben olyan dolgokról mond le benne az alávetett személy, amiről nem is lehet (pl. egyéni szabadságjogok). Ettől fügetlenül számos dolgot egyértelműsíteni lehet benne, lehet rá hivatkozni, és poén.

Az csak részben igaz, hogy az alárendelt fél irányít. A paskolás pedig jó kezdet! ;-)

don Fefinho
Újságíró

Lám-lám. Ugyanezek a feministák a hasonló, ám kielégítetlen vágyaik fölött érzett bűntudatukban – és mert szolipszizmusukból fakadóan képtelenek a vágyálmaikat az objektív valóságtól megkülönböztetni – ekézik vérben forgó szemekkel a férfitársadalmat az általuk burjánzani vélt nemierőszakhullám okán.

A leghangosabb erőszakellenes aktivisták tipikusan olyanféle fehérnépek, akiket még egy beviagrázott csimpánz se volna hajlandó tálcán kínálva sem magáévá tenni, nem hogy erőszakkal.

Szinte már wishful thinking. Hogy bárcsak, bárcsak lenne rape culture, és végre valaki.

Szoffy
Újságíró

Tegnap megnéztem az Index videoját az újabb felvonulásról. Nem akartam kommentelni és bunkó lenni. De…észrevehető, hogy az interjúalanyok milyen furán beszélnek. Nincs a hangjukban meggyőződés, szenvedély, semmi….én úgy gondolom, hogy ők valójában a radikálisok beszippantott áldozatai…persze önként vállalták, úgy kell nekik. Csak legtöbbjük nem veszi észre, hogy ezzel mennyire elhatárolódnak attól, amire valójában vágynak. Nyilván nem látok a fejükbe, és nem ítélkezek felettük, inkább sajnálom, ha igazam van.

Alter Ego
Szerkesztő

Ez még a jobbik eset, mert ennél a típusnál is van rosszabb: a frigid nő, aki soha nem érzett valódi vágyat, kudarcos rövid epizódokból állt egész életében a szexuális élete, számára az intimitás leginkább csak “bizarr szexuális kísérlet” a testével. Kínszenvedés akkor is, ha nagy nehezen rábeszélik, és aztán mindezért az örömtelenségért akar bosszút állni minden férfin. Ha egyszer módja nyílna rá, ő lenne az első, aki szívesen herélne…

Szoffy
Újságíró

Pedig egy jó pszichológus könnyedén segíthetne rajta….csak ő ezt nem akarja.

don Fefinho
Újságíró

Vagy egy olasz medencetisztító fiú.

Reszet Elek
Újságíró

Jó oda a magyar is…

Szoffy
Újságíró

Jobb a magyar!

Reszet Elek
Újságíró

Az olasz pacákok meglehetősen narcisztikusak. Az egész macsózásuk csak színlelés. Nevetséges, felfújt tolazatú girhes kakasok.

Szoffy
Újságíró

Nagy előadóművészek….ennyi :)

hgyi
Szerkesztő

De csak a gyengédet! :o)

hgyi
Szerkesztő

Mivel engem a partnerem izgalma pörget be
Ahhoz azért te is kellesz, hogy izgalomba jöjjön. :o)

Art
Olvasó
Art

Ms Darwin önérzete győzedelmeskedik a disznó férfiak felett:

facebook comment

És ő még csak nem is feminista. Csak egy szimpla victim candidate.

Reszet Elek
Újságíró

Én nem látom a képet…

Art
Olvasó
Art

Bocsánat, béna vagyok, képként akartam beszúrni egy HTML tartalmat, íme:

http://awesomescreenshot.com/0423wbmv2d

 

Reszet Elek
Újságíró

don Fefinho
Újságíró

Nem baj, még ha idióták is, legalább valakiknek hasznosak.

Nora
Olvasó
Nora

Azért az ilyen sztárocskák is jócskán hozzátesznek ahhoz, hogy a fiatal lányok szeretnek p.csáskodni

Egy időben mindenhonnan gagás hírek folytak, és hogy éppen hol bukkant fel egyszál bugyiban (most bugyis képet nem találtam hirtelen) utálom a pszichologizálást, de rá kíváncsi lennék. Még Marilyn Manson lelkivilága is érdekelne, szerintem van bennük vmi hasonlóság. Bár Manson még szimpatikus is tud lenni, Gagában valami megfogalmazhatatlanul taszít.. Asszem ezek az “ikonok” a korszellem előfutárai, hogy az embereket szoktassák a rájuk váró foshoz, illetve előkészítsék az Út-at. Mint ahogy Conchita is, bár őt már nehezen fogadta be a társadalom gyomra. Conchitához képest Gaga még kész felüdülés volt…

don Fefinho
Újságíró

Pedig állítólag Gaga sem igazán nő ám.

don Fefinho
Újságíró

Mansonnak meghalt a barátnője egy balesetben, és azt követően befordult, majd előállt ezzel a mostani stílussal, amit nyomat.

Nora
Olvasó
Nora

ezt nem tudtam, abba tényleg meg lehet kattanni.

igen, lehet, h. tképpen az zavar, h. gagában van valami transzvesztitás..  anno volt róla szó, h. állítólag valamelyik koncertjén kilógott a férfi nemi szerve, ezen csámcsogott a sajtó. de mintha csak azért járt volna folyton szűk bugyikban, hogy bizonygassa, hogy neki márpedig nincsen olyanja.

Reszet Elek
Újságíró

Erre megintcsak eszembe jutott a South Park 8/12-es epizódja. Nagyon ott van és pont erről a celebek által indukált kurválkodásról szól.

Ostobenkó kurva video készlet a címe

don Fefinho
Újságíró

Fú, fú, fúdejóvagy!

Nora
Olvasó
Nora

:) vagy inkább :(

Nora
Olvasó
Nora
don Fefinho
Újságíró

Ugyan, ugyan, a metál az itt kezdődik.

Reszet Elek
Újságíró
don Fefinho
Újságíró
hgyi
Szerkesztő

És ismét:
http://index.hu/belfold/2014/11/24/noi_szervezetek_szerint_karos_a_rendorseg_nemi_eroszak_elleni_kampanya/

Ne öltözz csinosan, mert megerőszakolnak?
“Nőjogi civil szervezetek tiltakoznak a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kisfilmjei ellen, amelyek a szexuális támadások megelőzésére készültek. A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség (Női Érdek), a Magyarországi Női Alapítvány (Mona), a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) és a Patriarchátust Ellenzők Társasága (Patent) Egyesület szerint

a filmek káros és veszélyes üzenetekkel járulnak hozzá a nők elleni erőszak előfordulásának amúgy is kedvező társadalmi légkör fenntartásához, az áldozatok megalázásához és megfélemlítéséhez, valamint az elkövetők felmentéséhez és büntetlenségéhez. …
A szervezetek szerint az időzítés sem érthető, hiszen az ELTE gólyatáboraiban elkövetett bűncselekmények után éppen most indultak el biztató folyamatok a szexuális erőszakkal való társadalmi szintű szembenézés irányában.

A női szervezetek tiltakoznak az ellen a terv ellen, hogy a káros sztereotípiákat közvetítő, közpénzből készült kisfilmeket Pécs összes középiskolájában levetítsék. A szervezetek követelik, hogy a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vonja vissza a kampányfilmeket, a Magyar Rendőrség pedig határolódjon el a filmek üzenetétől. A filmeket a jövőben legfeljebb  mint a rossz megközelítés példáit mutassák be szakmai képzéseken.”

Suum cuique
Újságíró

Ne öltözz csinosan, mert megerőszakolnak? Nos, igen!

Társadalmunk fejlődésének legújabb lépcsőjéhez az a rendőrségi oktatóvideó juttatott el bennünket, amelyet a napokban mutattak be, és természetesen percek alatt felkeltette a harcos feministák haragját. A videóban ugyanis a rendőrség azt a tanácsot adja a nőknek, hogy öltözködjenek visszafogottan, és akkor kisebb eséllyel támadják meg őket. Ezzel sikerült is prezentálni azt a vörös posztót, amely miatt az Egyesült Államokban, az igazi feminácik hazájában képesek több ezres tüntetéseket tartani, és Kanadában is okozta már rendőrfőnök leváltását, amiért hasonlót mondott. A feministák szerint ugyanis ezzel a bűncselekmény áldozatára kenik a felelősséget, ami megengedhetetlen.

Alapvetően egyet is értenénk abban, hogy semmilyen bűncselekményért nem az áldozat a felelős, de az alapvető igazságot tartalmazó kijelentést demagóg tartalommal felruházni nem helyes. Minden bűncselekmény, így a nemi erőszak esetében is szükséges hangsúlyozni a megelőzés szerepét. Például aki a VIII. kerületi Dankó utcában éjjel fél kettőkor vastag bankjegyköteget lobogtatva sétálgat, ne csodálkozzon, ha kirabolják. Aki a kocsiját nyitva hagyja, a hátsó ülésen egy laptoppal, ne csodálkozzon, ha másnap új laptopot kell vásárolnia. Aki vékonyka sodronylakattal köti le a kerékpárját, ne lepődjön meg, hogy gyalog kell hazamennie. És így tovább. Senki sem állítja, hogy aki a fenti magatartásformákat követi, megérdemli, hogy bűncselekmény áldozata legyen, és nem kell neki segíteni, vagy hogy az elkövető kevésbé lenne bűnös. De aki kihívja maga ellen a sorsot, az pórul fog járni, ha tetszik, ha nem. Nincs olyan, hogy kiteszi a nő mindenét, és zavartalanul végigsétál a legsötétebb utcán is. Nem is lesz soha.

A feminácik okfejtése, a rendőrségi videó körüli műfelháborodás egy szándékos félremagyarázás eredménye. Mindenhol a világon, így ezúttal Magyarországon is meghazudtolják a rendőrséget. Sem a magyar, sem az amerikai, sem semelyik rendőrség nem mondott soha olyat, hogy a nemi erőszak áldozata felelős, az elkövetője pedig nem felelős, ha az áldozat kihívóan viselkedett. A másik szándékos feminista csúsztatás, amikor azt állítják, hogy a rendőrség öltözködési tanácsa azt jelenti, hogy a nemi erőszak kizárólag azért történik, mert a nők vonzón öltöznek, és csak azokkal, akik ezt teszik. De ezt sem mondta senki.

Egyszerűen vegyék tudomásul a nők, hogy vannak olyan aljas, szerintünk gázkamrába való szarháziak, akiknek az ő testük csupán egy tárgy, amit el lehet venni, ha megkívánják, és ha tehetik, el is fogják. Ugyanúgy, ahogy egy mobiltelefont, egy biciklit vagy egy autót. S amikor egy ilyen gyökér beindul, mert egy csinos fiatal lány szexi cuccban egyedül csámborog a sötét utcán, és leteperi a legközelebbi lépcsőházban, vagy telenyomja ginával a poharát, akkor már hiába adjuk elő neki a feminista szólamokat arról, hogy a nőnek jogai vannak, mert őt nem fogja érdekelni, és az áldozaton sem segít már. Szegény Bándy Kata mesélhetne erről.

Mit tanácsolnánk azoknak a nőknek, akik nem szeretnének nemi erőszak áldozatává válni? Először is azt, hogy keressenek egy tisztességes férfit, aki mellett kitartanak, és aki képes őket megvédeni, ha nem az erejével, akkor az eszével. A védtelen nő mindig veszélyben van, ha kihívóan öltözik, ha nem. Másodszor azt javasoljuk, hogy a kihívóan szexi ruhát tartogassa annak, aki megérdemli, hogy abban lássa. Ne csodálkozzon a nő, hogy hamar otthagyja a pasija, ha otthon mindig szakadt mackóban sompolyog, de ha szórakozni megy, idegeneknek gyönyörűen kiöltözik. És harmadszor: ne hallgasson az ostoba feminácikra, mert azok csak a figyelem középpontjába akarnak kerülni, nem pedig őt védik. Az “erős, független nő” nem létezhet erős és védelmet adó férfi nélkül. Ennyi a titka a nemi erőszak elkerülésének.

Jelen sorok íróját nem érdekli a feministák hülyesége, ezért nem fog válaszolni sem üzengetésre, sem hőbörgésre, sem tüntetésre az ablaka alatt. Akinek fájnak a nők jogai, legyen szíves, utazzon el Szaúd-Arábiába ugrálni. Továbbá kérjük, hogy tüntessenek a Magyar Kerékpárosklub ellen is, akik azt hirdetik, hogy a biciklilopás ellenszere az, ha mindenki olcsó biciklivel jár. Szerintünk ez a legsúlyosabb mizovelocipédizmus.

Forrás: Tolvajkergetők

hgyi
Szerkesztő

http://index.hu/belfold/2014/11/25/aldozathibaztatas/

Csonka AnnaCSONKA ANNA
“Tehetsz róla, tehetsz ellene – ezt üzenik a nemi erőszak megelőzését célzó baranyai oktatóvideók a nőknek. A kihívó öltözködés, az alkoholfogyasztás és a flörtölés veszélyeire figyelmeztető üzenet nem csak alapvetően hibás, de hozzájárul a nők elleni erőszak fennmaradásához is, mert az elkövetők válláról leveszi a felelősséget. A videókat védők azzal érvelnek, hogy ahogy egy veszélyes városrészben sem járkál az ember a zsebéből kilógó húszezresekkel, úgy a lányok is vigyázhatnának magukra jobban. Ami azt sugallja, a fiatal lányok számára a mindennapok olyanok, mintha a legveszélyesebb városrészben élnének magukra maradva, egy ilyen társadalomban pedig nem nagyon jó élni – mondta Lóránd Zsófia, a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület önkéntese. A nők elleni erőszak felszámolásának világnapján megnézzük, mi a baj az áldozathibáztatással.”

hgyi
Szerkesztő

http://index.hu/belfold/2014/11/25/rendorseg_a_fiatal_lanyok_kacerkodasa_gyakran_valthat_ki_nemi_eroszakot/

Rendőrség: A fiatal lányok kacérkodása gyakran válthat ki nemi erőszakot
“A fiatal lányok kacérkodása gyakran válthat ki erőszakot – a nők elleni erőszak felszámolásának világnapján ezt üzeni a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a fiatal lányoknak. A hétvégén megjelent, nagy tiltakozást kiváltó, az erőszakért az áldozatot hibáztató oktatóvideók után a rendőrségnek még mindig nem sikerült megtanulnia, hogy a nemi erőszakért sohasem az áldozat felelős.”
Egymás alatt jelent meg a két cikk.
Baal
Olvasó
Baal

Mint férfi, sértve érzem magam…

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Pedig jobb, ha hozzászoksz. Ha kapcsolatban élsz, akkor egy rohadt látens nőverő vagy és persze elnyomó, ha meg egyedül, akkor meg egy beteg lelkű potenciális erőszakoló, aki képtelen felnőni és felelősséget vállani.

Naooo
Olvasó
Naooo

Aki írta az várja legjobban, hogy megerőszakolják már végre. Még a helyeket is megadta hol szeretné.

Reszet Elek
Újságíró

Szerintem ez csak poén. Olyan a leírás hogy nem lehet komolyan venni. Bizonyos szempontból éppen a femiék által leírtakat parodizálja.