Alter Ego
0 megosztás

Ugrás a feminizmusért

Könnyed lazításként egy videó, amely ezer szónál is beszédesebben képes szólni a feminizmus önteltségéről, feltűnési viszketegségéről, mesterkéltségéről, öncélúságáról, harsány ostobaságáról,  tolakodó értelmetlenségéről. – Remélem egyet sem felejtettem ki a hirtelen feltoluló jelzők közül. Gondolom bárkinek elegendő egyetlen pillantást vetnie a hölgyre és azonnal szembetűnik, hogy amiről szónokol, mennyire igaz, bizony ő a férfiak és nők közötti társadalmi egyenlőtlenségek elnyomott, szenvedő alanya.

A francia-kisasszony-feminista tűsarkúban mutatott volna be egy vízbeugrást a feminizmusért, de nemhogy hátrafelé, de még előre sem sikerült neki. Bár valószínűleg fájhatott, de még mindig nem annyira, mint amennyire nekünk a feminista “bölcsesség” szokott. Szóval nem tilos nevetni; jó mulatást “az év virális videója” címre is nagy eséllyel pályázó bravúrhoz!

“Amikor ma ugrani fogok, az bizonyítja mindazoknak a férfiaknak, akik nem választottak egyetlen nőt sem erre a kihívásra, hogy a nőkben van annyi kurázsi és bátorság, hogy ugorjanak. És az ugrás nem azt jelenti, hogy csak a lábamat fogom belemártani a vízbe. Beleugrok, úgy mint a  férfiak! És megragadom ezt a pillanatot arra is, hogy egy üzenetet közvetítsek. Ez az ugrás egyúttal küzdelem a férfiak és a nők közötti társadalmi egyenlőtlenségek ellen, amelyek a nőket háttérbe szorítják jelenlegi társadalmunkban. Előre Csajok!”

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


22
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
11 Egyéni hozzászólás
11 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
14 Hozzászólások szerzői
ZolibrandonReszet ElekTheZetaAlfomernok Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Adolf Weininger
Újságíró

Jó, de hogy került ki a netre?:)

Egyértelműnek látszik, hogy nem kamerák (mobiltelefonok) kereszttüzében készült a felvétel. A kamerát nyilván nem egy mgtow-s vagy antifeminista tartotta. Tehát az anyagot vagy ellopta egy külsős, vagy eladta egy belsős (esetleg csak azért, mert utálta a nőt… ismerjük a híres női szolidaritás kettős arcát). Így a főszereplőt szinte biztosan érte utóbb további súlyos megrázkódtatás is – talán a legsúlyosabb. (Emlékezzünk Turbék Évára, hogy Zoli cikke kapcsán mennyire harcolt az előnytelen kép ellen; francia camarade-ja se vehette túl könnyen, hogy egy ideig rajta röhög a teljes nem feminista spektrum.)

Koriander
Olvasó
Koriander

elég suta, tényleg randán megüthette a sípcsontját.

(részletkérdés, de a csajon nem “tűsarok” , hanem hivatalosan ezt tölcsérnek hívják, szóval a szövegben elég lett volna a “magassarkúban mutatott volna be egy ugrást” , nincs miért misztifikálni a sarkakat, ez egy kifejezetten kényelmes cipő, amit visel, max nincs a gumírozva és ezért csúszott ekkorát, de aki hülye, az égjen csak).

Adolf Weininger
Újságíró

tényleg nem tű

Jampi One
Újságíró

A szöveg a tűsarkúval egy közkedvelt feminista bölcseletre hivatkozik:
“Ne feledkezzünk meg róla, hogy Ginger Rogers megcsinált mindent, amit Fred Astaire, ráadásul tűsarkú cipőben és hátrafelé.” – Emiatt nem annyira fontos, hogy valóban a szó szoros értelmében tűsarkú-e ez a cipő. :)

Koriander
Olvasó
Koriander

Jó játsszunk leleplezőset :)).

a tűsarkú az vmi magyar feminitás lesz, mert az eredeti gingeres idézetben is csak “high heels” van, ui ő is tölcsér vagy kubai sarkú, tánccipiben nyomta:

a tűsarkú az a stiletto, pl. Kylie Minogue olyanban táncizza a koncerteket, de a táncosainak szélesebb alapú és pár centivel alacsonyabb sarkú cipijük van, nem véletlen…

Szerk.:a képet leszedtem.

 

Jampi One
Újságíró

Akkor valóban a fordítást kell hibáztatnunk ezért a pontatlanságért.

Bár megjegyzem, férfiszemszögből ez szinte lényegtelen, mivel például a második kép is bizonyítja, hogy annyi minden más magára vonhatja egy férfi tekintetét, hogy a sarokra már csak végtelenül kicsi (kb. zéró) figyelem jut többnyire. :)

don Fefinho
Újságíró

Biztos nem direkt tolják a közönség arcába a seggüket.

Koriander
Olvasó
Koriander

h ne érezd magad vizuálisan abuzálva, leszedtem.

don Fefinho
Újságíró

Na sicc ám!

Deansdale
Admin

Egy normális férfinak a magas- és a tűsarok egymás szinonímái. Olyan ez, mint a színek, ahogy a nők különbséget tesznek barackvirág, pink, meg istenfüle között, ami a férfiaknak mind egyszerűen rózsaszín :)

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

A férfiak különbséget tesznek a Phillips, Allen, Torx, Pentalobe, stb csavarok között, a nőknek meg mind egyszerűen csavar :)

Koriander
Olvasó
Koriander

én kíváncsiságnak nevezném vhol olyasmi, hogy érdekel a másik világa. nekem se jelent gondot, h különbséget tegyek a kombinált fogóés a gólyacsőrű vágófogó közt, mert vki elmagyarázta és ha kéri, hogy hozzam ide, akkor segíthetek… ettől még mindenki megmarad a nemi normalitásánál, apró nűanszok a kölcsönös szimpátián sokat lendïtenek.

Maestro
Szerkesztő

A tábláján az állt franciául, hogy ‘Előre, lányok!’, ehhez képest a víz hátrafelé volt neki, de ezt betudhatjuk a feministák közismerten gyatra valóságérzékelésének. Beleugrani szerintem azért akart, mert magának akarta vindikálni a vezető szerepet, csak azt nem vette számításba, hogy amerre menni akart, arra nincs tovább út és hogy az ellenkező neműek nem követni fogják, hanem röhögve lefilmezik és rögvest fel is lövik a jutyúbra :-)

don Fefinho
Újságíró

Hol vannak az igazi férfiak, akik tűsarkúval is csúszásbiztosra térköveznék a tópartot?

(A sípcsontját még nézni is fájt, brrrrr….)

Adolf Weininger
Újságíró

Naooo
Olvasó
Naooo

Franciaországban még vannak fehérek? Azt hittem már csak niggerek.

Szoffy
Újságíró

Kínos…nem csak az ugrás, hanem az egész video. Én a végén hallok valami férfitől származó nevetést, lehet, hogy egy egész csapat volt vele. Persze megnevezett három embert, hogy csinálják utána…reméljük nem híresül el, mint az ALS ice bucket challenge :)

Alfőmérnök
Olvasó
Alfőmérnök

Kár, hogy a folytatást kivágták a videóból.

TheZeta
Újságíró

Nem elég, hogy francia még feminista is…

Reszet Elek
Újságíró

Idézet a linkelt cikkből: “Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet szerint minden tíz nőből hat szexuális bántalmazás áldozatává válik határátlépés közben.” – Ez kemény 60%-os arány a patriarcha USÁ-ban…

brandon
Olvasó
brandon

tíz nőből hat szexuális bántalmazás áldozatává válik határátlépés közben.

Ezek a fránya határőrök :) :)

Komolyan mondom, mi a franc van ezzel a krva társadalommal? Tisztára olyan, mintha valami komédiában élnénk. Mindenki akkorát hazudik, amekkorát nem szégyell.

Toplak Zoltán
Újságíró

Nem igazán érdekelnek már ez ezek a femi önlejárató videók, nekem elég volt, mikor a youtube-on megmutattad a békésen pihenő férfit fejbelövő és éretlen tinilányokként viháncoló femik videóját. Elég ostoba és szörnyű volt.

Azért különös, hogy lelkileg mennyire önállótlanok ezek a fene erős és önálló, öntudatos nők. Még mindig mi, férfiak vagyunk nekik a mérce. Még mindig a: “bebizonyítom neked, hogy vagyok olyan férfi, mint te” lelki görcsében szenvednek, gondolom, mert ha nem tennék, be kéne látniuk, hogy nők, alapvetően el és befogadók, otthonteremtők és a kapcsolatok őrei. És emellett lehetnének férfias attitűdjeik, alkotni, hatni akarás, teremtés. Bármié, ami érték.

Hát görcsöljetek csak csajok, én már szerencsére kinőttem abból, hogy bebizonyítsam: vagyok annyira nő mint ti. Már nem kell rivalizálnom veletek.