Szoffy
0 megosztás

Bridget Jones, Carrie Bradshaw és a szinglik

Mielőtt rátérek a poszt konkrét témájára meg kell említenem a posztfeminizmust, mert összefügg a mondandómmal. A posztfeminizmus szót többféleképpen is értelmezik. Vannak olyan kutatók és szociológusok, akik szerint ugyan a posztfeminista nő családban óhajt élni, szívesen felcseréli a hagyományos szerepeket. Mások véleménye szerint a posztfeminista nő élvezi és kihasználja a feminizmus első (vagy akár második) hullámának vívmányait, ám a harmadik hullámmal betörő radikális elvekkel nem ért egyet.

A híres brit feminista, Angela McRobbie azt állítja, hogy a posztfeminizmus hibás. A szó és a jelentése is. Szerinte a posztfeminizmus azt sugallja, hogy a feminizmus már elérte a célját, nem kell továbbfejleszteni, és nincs szükség újabb célokra. Példának többek között felhozta Bridget Jones és Carrie Bradshaw karaktereit, akik követik a feminizmus bizonyos elméleteit, de titkon mégis arra a férfire vágynak, aki teljessé teszi életüket. Angela úgy vélekedik, hogy ezek a karakterek hibás üzeneteket közvetítenek a feminizmusról. Lehet, és lehet, hogy jogosan. Én szeretném ezeket a karaktereket más szempontokból is megvizsgálni.

Én speciel nagyon kedveltem Bridget karakterét minden esetlenségével és hibáival. Bridget élete és érzései pontosan azt bizonyítják, hogy egy szingli nő nem feltétlenül direkt szingli és nem feltétlenül leli örömét a szingliségben minden nap. Carrie karaktere ennél feministább, ha szabad ezt mondani. Ő sikeres, szabadabban élő, kihívóbb nő. Ráadásul megadatott neki, hogy sok feminista által imádott munkát végezzen: Párkapcsolati és női problémákat elemezget. Megfigyelhető azonban, hogy mindkét nő legbelül stabil társra vágyik. Ez probléma? Dehogy. Csak zavaros. Miért? Mert mindketten elégedetlenek, és teljesen ellentétes impulzusok érik őket, melyek befolyásolják a gondolataikat és terveiket. Ez leginkább Bridget-nél látható. Egyrészt ott vannak a szingli barátok, akik osztják az észt, a szemét főnök (bocs Hugh), és a karrier latolgatása. Másrészt megjelenik a szociális nyomás, az anya befolyása (aki érdekes módon maga is áldozatul esik a feminista irányvonalaknak… legalábbis egy időre), és a biológiai óra ketyegése. Ez csak az én véleményem, de mindig úgy éreztem, hogy ezek a karakterek egy kalitkában vergődnek. Ragaszkodnak a szabadságukhoz, az életstílusukhoz, mégsem boldogok. Természetesen nincs azzal gond, ha valaki nem akarja feladni a karriert, a bulizást, a szexuális szabadságot addig amíg nem találnak valódi társat. Egy a bibi. Az idő. A radikális feministák előszeretettel kántálják, hogy az idő nem számít. Lehet gyermeked 40 évesen is (mondjuk kicsit rizikós), és simán találsz magadnak párt, aki nem 25-30 éves nőre vágyik. Ez bejött Carrie-nek (Bridget jóval fiatalabb), de nem ez a jellemző a valóságban. Sok nő magasra teszi a mércét (nem baj), sok nő egyszerűen nem szerencsés a párválasztásban. Eszemben sincs őket hibáztatni bármiért. Ám sok nő abban a hitben él, hogy a feminista életmód követése és a társ megtalálása között nincs összefüggés. Pláne nem, ami az időt illeti. Sajnos van. Nem vesszük észre, hogy a férfiak egy része eleve nem vizionál tartós kapcsolatot egy nővel, aki önnön szabadságán lovagol. Hibáztatjuk az olyan férfiakat, akik nem tudják elkötelezni magukat, pedig ez a nők esetében is előfordul, egyre gyakrabban. A radikális feminizmus megjelenésével a posztfeminista nő még rosszabb helyzetbe került. A férfiak esetleg egy kalap alá veszik a radikális feministákkal. Nyilván ez előítélet, de ez lett a radikális feminizmus egyik következménye. Növekszik azoknak a férfiaknak a száma is, akik inkább egy teljesen más életformát választanak.

Bridget és Carrie megtalálták társukat, de vajon hány nő vergődik továbbra is egy kalitkában? Akik vágynak a nagy Ő-re, de mindennapi életükben olyan eszméket követnek, amelyek – ha tetszik, ha nem – ezt valószínűleg akadályozzák, miközben a hetek, hónapok, és évek egyre telnek. Ismétlem, ezzel a cikkel nem azt próbáltam hangsúlyozni, hogy egy nő ne építsen karriert, ne legyenek barátai, ne legyen szabad, és minden pillanatban azt kutassa, hogy van-e a láthatáron nagy Ő. Szó sincs erről. Mégis, talán érdemes lenne elgondolkodni a társadalmi, nemi, és párkapcsolati változásokon, amelyek mindannyiunkat érintenek. Lehetséges, hogy azok a feminista elveket követő nők, akik hosszú időn keresztül nem találnak párt, öntudatlanul is hoztak egy olyan döntést, ami szöges ellentétben áll a valódi vágyaikkal? Remélem tévedek. Azoknak a szingli hölgyeknek, akik tudatosan keresnek tartós kapcsolatot és azoknak a szingli hölgyeknek, akik őszintén és szívből szinglik, kívánok minden jót. Egy a lényeg: ne hagyd, hogy ideológiák, trendek, és hazug dogmák irányítsák a lelked.

Referencia: McRobbie, A. (2004). Post-feminism and popular culture. Feminist Media Studies.

Post Author: Szoffy

Szoffy
Én egy 35 éves, házas nő vagyok. Gyermekem nincs. Az Államokban élek, és jelenleg kultúrális pszichológiát tanulok. Sok minden érdekel, többet között alternatív gyógymódok (gyógynövények, meditáció, Reiki, szín-, és zeneterápia), irodalom, történelem (nem vagyok szakértő, de szeretek tanulni). Csodálom és tisztelem a természetet. Érzékeny vagyok bármilyen elnyomásra. A jövőmet annak akarom szentelni, hogy az elnyomás ellen küzdjek....többek között a radikális feminizmus ellen, mely ellenségként tekint a férfire. Az egyenlőség számomra a különbözőség elfogadása és szeretete.
f Facebook
0 megosztás


169
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
15 Egyéni hozzászólás
154 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
27 Hozzászólások szerzői
Se - seA JegesxcsakxwittukindBalton Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Koriander
Olvasó
Koriander

Ez egy teljesen jól megírt, frappáns összefoglaló, gratulálok Szoffy!  tényleg pár hete meglehetôsen traumatikus volt szembesülnöm, hogy a feminizmus akadály lehet emberi kapcsolatokban, a feministáknak vmi öndefiníciós sarok pontjuk, hogy az orrodra kössék a politikai irányultságukat, sokáig azt hittem, hogy ez vmi szépséghibaként is kezelhetô és nem befolyásolja az alap személyiséget, de be kell látnom, hogy torzítja.

George Herceg
Újságíró

Én azt a tendenciát látom, hogy az ilyen nők bevállalják a gyereküket egyedül nevelő egyedülálló nő szerepét és űzik tovább a menő szingli életet. Persze ezt csak a felső-közép osztályba tartozók engedhetik meg maguknak. Ha a gyerekkérdés pipa, már nem ketyeg a biológiai óra, lehet önmegvalósítani, meg pörgetni a pasikat.

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

“nők bevállalják a gyereküket egyedül nevelő egyedülálló nő szerepét” – ami borzasztó káros.

visuo
Olvasó
visuo

mivel állambácsi az új férjük és az új apjuk. aki gyámkodik felettük, eltartja őket és nem kéri számon a felelőtlen életvitelüket (amit viszont a régi társadalom az állam helyett is megtett.)

Mr. Jones
Olvasó
Mr. Jones

“Persze ezt csak a felső-közép osztályba tartozók engedhetik meg maguknak.”

Nem is csoda, hogy a maradék aztán orrbaszájba megpróbálja lehúzni az exet.
Egy-két éve olvastam, hogy az usákoknál: bekaszliztak egy katonát, aki fél évig nem fizette a gyerektartást. A bíróság nem fogadta el, hogy az illető azért nem fizetett fél évig, mert azt az időt éppenséggel egy afgán gödörben töltötte, hadifogolyként.

De nem is erről akartam értekezni!
Szintén pár éve volt, hogy egy tévés bemondó-celebke éppen szült, és hát ment a sztárolás, hogy milyen frankó ez a nő, mert egy (vagy kettő?) hét után már ment is vissza dolgozni. És hát hogy ez a GYES-GYED-dolog mekkora káros már a nőknek, mert az sokkal jobb, ha azonnal visszamennek.
Az agyunk meg lelökte a szíjat rögtön. (Egy hölgyismerősömmel néztük.)
Szóval az addig rendben van, hogy egy workaholic trógerről van szó, egye fene – gyerek helyett inkább a pénzt választja. Mondom; oké.
De hogy ezt próbálják példaképnek benyomni Átlag Béláné számára, miközben mindez a hölgyikének ezer százalék hogy a piacon kapható legmagasabb szintű orvosi ellátással sikerült véghezvinnie (ismerősöm szerint egy gátmetszés után ennyi idővel a maximum az, hogy megpróbálkozhat saját lábán kimenni a vécére.), az már nincs rendben!
Azért nincs rendben, mert az elérhetetlen cél kitűzéséből biztos bukás lesz, aminek frusztráció lesz a következménye (lásd az elmúlt évtizedek divatdiktálta paródiasovány nőideáljait).

Tina74
Olvasó
Tina74

Az újszülöttnek igen káros, ha elszakítják az anyjától, mivel még egynek érzi magát vele… És az ilyenek csodálkoznak, ha később a gyerekük nem törődik velük. (A gátmetszés meg attól függ. A szült barátnőim egy sem gazdag, de ezt egyik sem mondta. Mikor rákérdeztem, azt mondták, hogy nem vészes… Mindenki más… 1-2 hét után csak a császármetszésből nem lehet felépülni…

Alter Ego
Szerkesztő

Posztfeminizmus. Angela McRobbie téved, a feminizmus már valóban elérte a célját. A teljes jogegyenlőség már megvalósult, ennek elérése után a nőmozgalom előtt két út áll. Az egyiket nem lehet szépíteni, mentegetni, mert minden a jogegyenlőség eszméjét és kereteit meghaladó jogszabály, “pozitív”-diszkrimináció, kvóta követelése maga a radikális feminizmus, és ellentétes mindazzal, amit a feminizmus eredetei célkitűzéseként általában elfogadhatónak gondolnak az emberek. A másik út, amit talán jobb lenne nem is “feminizmusnak” nevezni, a nők méltányolható társadalmi, jólléti céljaiért tevékenykedő “pronő” mozgalmak. Ezeknek mozgásterét egyrészről a célok valódi méltányolhatóságának kérdése, másrészről a radikális feminizmusnak köszönhetően a nőügyekkel szemben egyre inkább növekvő ellenszenv határolja be. Alig tudom elképzelni, hogy sok olyan nőkkel kapcsolatos társadalmi célt lehet még említeni, amire ne mondhatnák azt a férfiak, hogy most ezzel várjunk egy kicsit, mert inkább a férfiak jogi, társadalmi, egészségügyi problémáira kellene inkább koncentrálni.

A szingli problémáról majd később…

don Fefinho
Újságíró

Eszembe jutott egy kapcsolgatás közben véletlenül elkapott futó párbeszéd, ami beleégett az emlékezetembe. A nagyfilmben volt, nem a sorozatban, de a lényeg, hogy Lóarc és Herr Groß épp összeköltözőben vannak, a párbeszéd pedig:

– Azon gondolkozom, hogy lehet, hogy el kéne adnom a mostani lakásomat.
– Miért? Szereted azt a lakást.
– De az új lakásban is van elég szoba, és ezen kívül közösen szeretnék veled új életet.
– Azt akarom, hogy közös legyen.
– Az is. Magunknak veszem.
– És ez jó, de TE veszed. Szóval igazából az a tied, és ha bármi történne…
– És mi fog történni?
– Magamra is gondolnom kell. Nem vagyunk házasok, nincs jogom ahhoz a lakáshoz, amit létrehozunk együtt.
– Szeretnél összeházasodni?
– Nem tudtam, hogy ez is egy lehetőség.
– És ha az lenne?
– Miért? Te szeretnéd?
– Én nem bánnám. És te?
– Nem. Nem, ha… ha tényleg akarod. Vagyis… tényleg ezt akarod?
– Téged akarlak.
– Így… oké.
– Mi… tényleg összeházasodunk?
– Tényleg.
– Gyémántot is vegyünk?
– Nem kell.

Tetszenek érteni! Ugye?

Hogyan szerezzünk luxusapartmannt?
– férfi: tanulj keményen, dolgozz keményen, spórolj évekig és/vagy vegyél föl hitelt
– nő: menj hozzá a férfihoz

George Herceg
Újságíró

Na ja! A férfi a vagyonát viszi a házasságba, a nő a punciját. Mi ez, ha nem színtiszta prostitúció.

Erről ez a véleményem:
http://ferfiszemmel2014.blog.hu/2014/11/19/letezik_parkapcsolaton_beluli_prostitucio

visuo
Olvasó
visuo

hacsak nem vagy egy adott közösség ultrabrutál jóképű férfitagja, vagy híresség* (zenész, színész, sportoló, politikus) ami kevesebb, mint a férfiak 1%-a, _mindig_ fizetned kell. csak az a különbség, hogy prepaid, vagy postpaid.

* de ezek is sok energiát, időt, pénzt és stresszt tettek bele abba, hogy híresség, hírhedté, hírességgé „váljanak”, szóval ők is egyfajta prepaidek.

hgyi
Szerkesztő

Ezek szerint te kurvának tartod az édesanyádat is. Szerencsére sok olyan férfi van, aki szereti a szüleit, nagyszüleit, testvéreit. És a nőket.

George Herceg
Újságíró

Félreértesz. Az a generáció még más volt. Ott még ugyanannyit tett bele a családba mindkét fél anyagilag és másképpen is. Ja és anyám nem felfelé házasodott mint a mostani nők többsége.

don Fefinho
Újságíró

Ehh… na igen. Én csak nagyszüleim generációját követően észlelem a hipergámiát. Nagyapám cseléd volt, nagyanyám is cseléd volt. Aztán nagyanyám férjhez ment, a papa meg… cseléd maradt. Most, ősz fejjel eljutott a tűrőképessége határára, és már nem úgy ugrik, ahogy a mama füttyent. Van is belőle döbbenet. Egy generációval lejjebb már érezni a modern kor félhipergám fölosztását, vagyis: kemény, de konstruktív munkát végző magánszektorbeli férj, közszféra melegében mások adóját majd megtakarításait ide-oda tilitologató feleség. Második feleség detto. Többi férj és többi feleség a szűk, de a tágabb családban is, de még az ismeretségi körökben is dekára ugyanabban a felosztásban: egyéni vállalkozó férj, közszférás feleség; apu házat meg hétvégiházat rak anyu feje fölé illetve a keresetét anyu osztja be, aki viszont cserébe ezerrel panaszkodik apura a munkahelyén. Kottára ugyanaz mindenhol.

hgyi
Szerkesztő

Értem én, hogy mindig van “az más”.
(Minden nő kurva, de a nagymamám, az anyám, a nővérem, a húgom nem az.)

Manapság sokkal több a diplomás fiatal. Mivel sokkal több nő található ma a főiskolákon, egyetemeken, mint férfi, akkor hogy a macskába’ házasodik mostanában a nők többsége “fölfelé”? Ha anyagilag érted a fölfelé-t, azzal meg azt mondod, hogy sok a gazdag férfi. Ha pedig mégis kevés a gazdag férfi, akkor a nőkre nem lehet ráfogni, hogy a többség fölfelé házasodik.

Remélem, az azért feltűnt, hogy ez az oldal nem a nőhibáztatásról szól, hanem az nők és férfiak együtt-munkálkodásáról, arról, hogy hogyan lehet minél nagyobb az összhang a férfiak és a nők között. Itt férfiak és nők együtt gondolkodunk azon, hogyan lehet a feministák kemény munkával elért eredményét – a nemek eltávolítása egymástól – visszafordítani. Ha te a nőket akarod fikázni, akkor nem jó helyen jársz. Nem leszünk ebben partnerek.

Reszet Elek
Újságíró

Számos helyen leírják hogy a nőknek manapság nincsen elégséges jó party. Éppen ez a probléma hogy a hipergám késztetések nem változtak, de az azt befolyásoló társadalmi értékítélet ill. az anyagi lehetőségek vagyis ennek elérésére (női részről) és megszerzése (férfiéról) már igencsak.

Mára ellehetetlenült hogy a férfiak 95%-a eleget tegyen ezeknek a késztetéseknek, noha nagyon mélyen nem csak a nőkben de a férfiakban is munkálkodik ez az érzés. A társadalmi viszonyok legtöbbünknek nem engedik meg hogy kiemelkedjen és ellássa azt a szerepet, amit szeretne.

“Mivel sokkal több nő található ma a főiskolákon, egyetemeken, mint férfi, akkor hogy a macskába’ házasodik mostanában a nők többsége “fölfelé”?” – Sehogy. Nem házasodnak. Az érzelmi űrt pedig alkalmi kapcsolatokkal igyekeznek kitölteni ill. jó részük feminista lesz, mert könnyebb a férfiakat hibáztatni, mint a saját ösztöneiket összehozni a realitásokkal.

don Fefinho
Újságíró

Házas, de hűtlen gazdag/népszerű férfiaknak lesznek a szeretőkből álló háreme. Esetleg gyermeket fogannak, hogy azzal próbálják elmarni a feleség mellől a férjet, ami persze nem jön be, és lesz belőlük tartásdíjas szingli anyuka alfa-özvegy komplexussal.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Manapság sokkal több a diplomás fiatal. Mivel sokkal több nő található ma a főiskolákon, egyetemeken”

Ki kell őket rúgni.

George Herceg
Újságíró

Reszet Elekkel értek egyet. Fölfelé házasodtok ha a húspiaci értéketek eléri azt a szintet, hogy egy nálatok magasabb státuszú férfi felfigyel rátok és nem csak szexuálisan. Ha nem, akkor más stratégiát választ a többség. Rövid kapcsolatok, szingli élet, de a legritkább esetben, a saját vagy nálatok alacsonyabb anyagi szinten lévő pasi lesz a hosszútávon befutó. Nem fikázom a nőket. El kell fogadnunk, hogy így működtök, csak úgy kell veletek bánni, hogy tudjuk mi az ami mozgat titeket. Ebből számunkra csak az következik, hogy a külsőleg-szellemileg bejövős, de alacsonyabb anyagi szintet megütő csajok közül kell keresgélnünk hosszú távra. még ekkor is van esély, hogy lelép a csaj valami gazdagabb fószerral, de próbáljuk ennek az esélyét minimalizálni.

A tények makacs dolgok ám!

hgyi
Szerkesztő

Húspiaci értéke van a vágómarhának, a baromfinak, a sertésnek, de nem a nőknek.
Kérlek, kommunikálj velünk kulturáltan, vagy sehogy.
Nem így működünk, csak az idióták szerint. Bármennyire is szeretnék néhányan azt elhitetni, hogy a nők azonnal a férfiak pénztárcáját és státuszát csekkolják, amint megismerkednek velük, nem így van. Igen. Vannak ilyen nők. De nem általában a nők. És igen. Kurvára szarul esik, hogy ti beszélhettek általánosságban a nőkről, mint lehúzós, kivagyi, számító, ribancokról, de ha a feministák a férfiakról általánosságban beszélnek, mint agresszív, erőszakos állatokról, azon rettentően fel vagytok háborodva.
Ugyanazt a kommunikációt használod, mint ők.
Nem, nem így működünk, és nektek nem kell elfogadni. Nem is teszitek, hiszen itt pocskondiázod te is a nőket – bár nem igazán nyíltan.

Ti, faszik, meg simán leléphettek valami fiatalabb, csinosabb – esetleg netán gazdagabb – libáért.
Azt mondod, kénytelenek vagytok valami alacsonyabb anyagi szintet megütő nővel leállnotok, ha hosszabb távon akarjátok megtartani. És még a nők anyagiasak? Ne szédíts!

És kérlek vedd figyelembe amit fentebb írtam: Itt nem a nők és a férfiak ellentétét akarjuk erősíteni, hanem megmutatni és kiállni azért, hogy a két nemnek szüksége van egymásra – kissé magasabb szinten, mint egy pina meg egy fasz és a pénz, meg a státusz. Próbálj meg így közelíteni a beszélgetésekben.
Jahh… Azt sem árt tudatosítani, hogy bármilyen kapcsolatban azon a két emberen múlik minden. Nem csak az egyiken vagy csak a másikon.

Naooo
Olvasó
Naooo

Én tökre bírnám, ha lehetne rabszolganőket piacon venni. Kereslet volna rá.

don Fefinho
Újságíró

Hgyi, ezt a monológot akár Feminfón vagy Nőkerten is olvashattuk volna valakitől.

hgyi
Szerkesztő

Erősen tele van a tököm azzal, hogy pont itt, ahol nem ez a módi, rendre előkerülnek a nőfikázó faszságok. Pont olyanok, mint a férfifikázók femiéknél, csak pepitában. Tényleg annyira nem jön át, hogy épp mindkettő ellenkezőjére törekszünk itt?
Sajnálom, hogy ha nőkertesnek tűnt, de nő vagyok, aki épp a feministák ellen – és a hímsoviniszták ellen – tépem a számat a nagyobb többségben lévő normális férfiakért (és nőkért). Semmi kedvem olyan vonalat pátyolgatni, amelyik egymástól távolítja a nemeket. Semmi kedvem olyasmiben részt venni, ami egymás ellen erősíti a nemeket. Viszont nem is ülök le az önsajnálattól csöpögő faszik mellé sírdogálni, hogy egyetértsek abban, hogy mi nők, milyen aljasul bánunk velük, akiknek pedig csak a pina kell, semmi más mert az mind csak kolonc és nyűg.
Úgyhogy kikérem magamnak, hogy feminfós vagy nőkertes feministának nevezz!

Naooo
Olvasó
Naooo

Légy férfi!

hgyi
Szerkesztő

Jó. Igyekszem. :o))

don Fefinho
Újságíró

Nem neveztelek annak. A kommentedre reflektáltam. Fölháborodva kikérni valamit, amit a másik nem mondott, árnyékboxba való beleterelési kísérlet, ami megintcsak emlegetett oldalakon dívik.

hgyi
Szerkesztő

Ó, hát akkor a feminfón és a nőkerten nem feministák írnak? Nem tudtam…
A kommentemet én írtam, ezért azt gondoltam, oda valónak tartasz.
Az árnyékokat még nem szoktam összetéveszteni a valósággal. Ennyire azért tapasztalt vagyok. Kérlek, ne nézz idiótának.

Reszet Elek
Újságíró

don Fefinho
Újságíró

És megint. :D

Koriander
Olvasó
Koriander

hihi, kukucs Elek ezt ismered?
http://www.youtube.com/watch?v=BgAlQuqzl8o

don Fefinho
Újságíró
Reszet Elek
Újságíró

Kori: Nem ismertem, ötletes a design. A harminkázó Lord Vader pedig igencsak kemény…

don Fefinho
Újságíró
Reszet Elek
Újságíró

Hogy milyen módon is működtök szerintem még a nők előtt is rejtély. Másrészt a nőkről alkotott vélemény nagyban múlik a saját tapasztalatokon.

A magam részéről korábban ezért is vetettem fel, hogy célszerű lenne definiálni, mi az hogy kurva (aztán kitöröltem a magamét mert…), ki a kurva, mivel a nők anyagiasságát és szexusuk ilyen vagy olyan módú felkínálásának vádját igen gyakran felemlegetik errefelé.

Úgy általánosságban van egyfajta férfiúi sértettség pinabirtoklási fronton, gyanítom a “kurvázás” egy része is erre vezethető vissza.

hunbagira
Újságíró

“Bármennyire is szeretnék néhányan azt elhitetni, hogy a nők azonnal a férfiak pénztárcáját és státuszát csekkolják, amint megismerkednek velük, nem így van.” Általában igen, kivéve ha a férfi nagyon jóképű, mert akkor biológiai státusz felülírja ezt.

A hsz-ed többi részével egyetértünk.

Naooo
Olvasó
Naooo

“El kell fogadnunk, hogy így működtök”

Nem kell elfogadni. Változzanak meg.

Koriander
Olvasó
Koriander

A fölfelét úgy is lehet érteni, hogy az èletfázis/ tapasztalat jelenti a két fél közti különbséget, nemcsak az anyagi helyzet.

hgyi
Szerkesztő

Lehet így is. Tetszik. De ehhez azért elég jól kell ismerni magunkat és a másikat is.
Ez nem az átlagosok értelmezése. :o)

Reszet Elek
Újságíró

A hipergámiát hiba lenne pusztán az anyagiakra leszűkíteni.

Az már megint más tészta, hogy a jelenlegi feminzmus, a jobbára nők által olvasott bulvár, a reklámok és úgy általában a szennymédia értékképzése milyen jellegű “értékekre” való felnézésre, keresésére készteti akarva és akaratlanul is a nőket vagy legalábbis egy sajnálatosan egyre növekvő és jelentős részét.

herceg
Olvasó
herceg

“Ezek szerint te kurvának tartod az édesanyádat is…”

Kicsit csodálom, hogy ezen az igazi klasszikusnak számító shaming-próbálkozáson olyan könnyen átsiklott mindenki :)

verda
Olvasó
verda

“Hogyan szerezzünk luxusapartmant?…”

Ne már!  A nő is tanuljon és dolgozzon keményen, és ha nem hoz ugyanakkora vagyont, akkor nincs összeköltözés !

Suum cuique
Újságíró

“Természetesen nincs azzal gond, ha valaki nem akarja feladni a karriert, a bulizást, a szexuális szabadságot addig amíg nem találnak valódi társat.” – De igen, ezzel qrva nagy gond van. Azon túl, hogy ez az út egy erkölcsi posvány, ott elakad a történet, hogy egy olyan férfi, aki “valódi társ” lenne, nem fog kezdeni egy olyan lotyóval, aki a vele való megismerkedés úton ezt az utat járja, ugyanis nem hülye. Egyrészt normális férfinak nincs gusztusa egy olyan nővel komoly kapcsolat céljából kezdeni, akin átment János meg a város; másrészt meg az ilyen nő soha nem fogja tudni kibírni, hogy a “hétköznapok szürkeségében” éljen, egy átlagos feleség és anya szerepben, ha várnak a koktélok és a limók, ugyanis “pörgésre”, “kalandokra” stb. vágyik, viszi a vére.

visuo
Olvasó
visuo

persze, nincs olyan fix pont az ilyeneknel, hogy “kieltem magam azt innentol kezdve majd megalapodok”. ez ilyen jellem meg kozeptavra se lesz megbizhato, elkotelezodott, huseges jellem.

na, pörgőspicsa, igy hivjak az ilyet.

don Fefinho
Újságíró

Na igen, láttam ilyen nőt folyamatában kialakulni.

Olvastam valahol, talán Heartistenél, hogy a ribanc kialakulása analóg a celluxszal. Ráragasztod egy pohárra és ottmarad. Lekaparod, majd egy másik pohárra ragasztod rá, azon rajta marad, de már sokkal könnyebb lekaparni. A harmadikról gond nélkül lejön. A többiről meg már azonnal leesik magától…

(Pláne, hogy mire észbekapna, és eszeveszetten ragadni akarna, már rég híre ment…)

George Herceg
Újságíró

Tisztelt Férfitársaim!

Legalább magunkhoz legyünk teljesen őszinték. Ha a nőkön nem lenne pina, az egész női picsogásokkal, hisztikkel, párkapcsolati szarságokkal nem foglalkoznánk. Ez fordítva is így van. Ha nem fityegne a fütyink a lábunk között és nem lehetne a punciéhség miatt minket annyi mindenre rávenni (monogámia, házasság, gyerek, pénz, paripa, fegyver) a nők észre se vennék, hogy a világon vagyunk. Szóval mindenki döntse el, hogy hogyan akar fizetni a punciért. Alkalmanként étteremben, szórakozóhelyen, vagy az állandó punciért kosztpénzzel és aranygyűrűvel.

Naooo
Olvasó
Naooo

Most akkor minden nő kurva? Felőlem.

Mr. Jones
Olvasó
Mr. Jones

Ha abban az értelemben vesszük, hogy szereti a @-t, akkor a válasz: igen.
(Épp úgy, ahogyan minden férfi disznó… merthogy mi meg a O-t szeretjük.)
Szerintem.

don Fefinho
Újságíró

AK-47
Olvasó
AK-47

kitchen :D

Naooo
Olvasó
Naooo

Unatkozok.

Reszet Elek
Újságíró
Naooo
Olvasó
Naooo

Felirat nincs hozzá?

don Fefinho
Újságíró

Éhes vagyok és egy kávé is jólesne.

hgyi
Szerkesztő

Épp most készítek reggelit. Te mit kérsz?

don Fefinho
Újságíró

Lángost!

hgyi
Szerkesztő

Arra várni kell – hogy rendesen megkeljen a tészta.

Reszet Elek
Újságíró
Koriander
Olvasó
Koriander

aztán mesélj, mit csináltál az iccaka, hogy a gyomrodat zsírral kell hidrtálnunk?

don Fefinho
Újságíró

<3

Ha azt csináltam volna, amit gondolom, hogy gondolsz, hogy csináltam, arra savanyúkáposztát ajánlanak leginkább.

Koriander
Olvasó
Koriander

“Ha azt csináltam volna, amit gondolom, hogy gondolsz, hogy csináltam” :D

(nálunk a lángos klasszik böjtöt vagy ródlizàs utàni eledel, savanyú kàposztàval :-) de reggelire asszem csak a nagyikám volt képes ilyesmivel a népet kényeztetni).

Reszet Elek
Újságíró
don Fefinho
Újságíró

Erre gondoltam először, de féltem kicsit erős lenne. :D

Koriander
Olvasó
Koriander

Hű, Elek, akarsz beszélni róla?

Wastrel
Újságíró

BRÉKING: Végre felkerült a jutyubra Puzsér azon előadása, ami az MGTOW-ról szól. Ennél szebb karácsonyi ajándékot el sem tudnék képzelni :) Szerintem nem is kell az extra vaker, mindenkinek kötelező hallgatmány :D “A Férfihang a gender Kurucinfója”
https://www.youtube.com/watch?v=lUCpkkhwdc4

Az előadás maga két részes, itt az előzmény:
https://www.youtube.com/watch?v=ZdIsbGNRn7Y

Alter Ego
Szerkesztő

Az a gond, hogy a videó privát elérhetőségű (lett időközben?).

A Férfihangra vonatkozó idézet az előadásban hangzik el? Kíváncsi lennék, hogy milyen kontextusban…

the hermit
Olvasó

Én még végig tudtam hallgatni, de most már nekem is azt írja, hogy privát.

Egészen hízelgő kontextusban beszéltek a Férfihangról, mint olyan helyről, ahol lehet vitázni kulturált formában. Puzsér a HP-t egyértelműen nőgyűlölőnek, ugyanakkor zseniálisnak tartja…

Egyébként is MGTOW-ként beszélt beszélt magáról.

Wastrel
Újságíró

Hát ez nagyon remek, pedig még vacilláltam is azon, hogy letöltsem. Jobban kéne hallgatnom arra, miket mondanak a belső hangok :(

Puzsér egyértelműen jó véleménnyel volt a MGTOW-ról, ekézte a feministákat, az előadásai meg mindig ilyen alpáriak (mondjuk kicsit visszavehetne, mert ennyi káromkodás már tényleg az élvezhetőség rovására megy). Idézett hosszú bekezdéseket Huffnágel blogjának két írásából, illetve az én itteni MGTOW cikkemből :) Elküldte a feministákat oda, ahová valók, megemlítette hogy ő maga is az MGTOW egyik szintjén leledzik (részéről a hosszútávú kapcsolatok visszautasítása), szó volt Esther Vilar 70-es években írt könyvéről és az egyik hallgató tájékoztatta is arról, hogy Esther Vilarnak volt vitája egy műsorban egy radikálfeministával, akivel feltörölte a padlót érveivel, majd a feminista nő jobb ötlete nem lévén lenácizta (ez már csak azért is öngól, mert Esther Vilar maga is zsidó származású). Ez a videó egyébként elérhető Youtube-on. Finoman körbejárta a f***körhinta jelenségét, amikor a nők egészen a 30-as éveik végéig kizárólag karrierépítésre és bulizásra / alfák figyelmének felkeltésére koncentrálnak, majd mikor megunják és közelednek a 40-es évek (és ezzel együtt a klimax), kétségbeesetten próbálnak egy fehér lovagot találni, aki majd eltartja őket, amíg ők gyereket szülnek és nevelnek. Rámutatott, hogy ez a magatartás a fő oka annak, hogy amikor a nőket huszas éveikben körberajongják a fiatal és családalapításra alkalmas férfiak, ezek a nők megalázzák és eldobják őket. Ennek következménye egy láncreakció, ahol az addig kedves béta pasi frusztráltságában személyiségtorzulást szenved el, és vagy belelép a “minden mindegy” státuszba (azaz amikor indifferens lesz a nőkkel szemben, nem érdeklik többet a nők, és pont ez a leszarom mentalitás juttatja szexhez, mivel a nemtörődöm férfi imponáló a nőknek. Neki viszont onnantól fogva, hogy elvesztette béta személyiségét, a nő már csak egy lyuk marad, akit dugás után szépen otthagy), vagy pedig szociopata válik belőle, azaz megtanul pl. csajozni, vagy magára húz valamilyen álarcot, aki nem ő, kizárólag annak érdekében, hogy p***hoz juthasson. A végeredmény ugyanaz lesz, mint a másik esetben, hogy a szerelem érzésének eltűnésével a férfi többé nem hajlandó egy nő iránt sem elköteleződni, ehelyett kizárólag alapvető ösztönei (dugás) kielégítése végett szerez nőt. A szociopata viselkedés pedig szintén imponáló a fiatal nöknek, tehát ezzel a személyiségtorzulással megintcsak nagyobb sikere lesz, mintha lehozná nekik a csillagokat az égről.

Az előzmény előadásban pedig antifeminista nézőpontból elemezte ki a nőket és kapcsolatokat vitapartnerével, gyakorlatilag a már ismert férfihangos témákról esett szó, mint a női kvóta, hogy mivé tette a feminizmus a nőket, női jogok meg hasonlók.

Pash Cutter
Újságíró

Nekem van egy elméletem, miért van letiltva a két videó. Mert azért valljuk be: kicsit különös, hogy a több emberhez a mondanivalóját eljuttatni kívánó Puzsér videóját priváttá teszik. Miért? Ebből nekem három válasz adódik, össze is függ egymással:

1, Puzsér már régóta ott van az antiglob, rendszerkritikus szcénában. Kezdte ő, mint anarchista, magára véve antirasszista, feminista, zöld és melegjogvédő attitűdöket is. Amiknek a nagy része idővel kezdett lekopni róla, köszönhetően a PC-vel való sorozatos összeütközésének. És azok a régi vonalú hívei, rajongói, fanok, akik a laptop-anarchista, feminista, meleg jogvédő rétegből álltak össze, megdöbbenéssel fogadták a Conchita Wurst-kritikáját, a Budapest Pride-kritikáját vagy a feminista kurzussal való összeütközését. Mára pedig vállaltan antifeminista és egy picit MGTOW. Puzsér az a fajta rendszerkritikus elme, aki észrevette: a mai neolib-neokon rendszerbe beépült a feminizmus szinte összes irányzata, kivétel nélkül, így ha valaki bármilyen alapon támadni szeretné a rendszert, annak el kell sajátítania a feminizmus kritikáját. Úgy is kifejezhetném magam: az antikapitalizmus mára nem feminista, hanem antifeminista.

2, A Mika Tivadar Mulató, ahol az Apu azért iszik, mert te sírsz zajlik, mind a balliberális, mind az antiglob fiatal és középkorú értelmiség egyik kedvenc törzshelye. Ott is szép számmal vannak feministák vagy feminista-barátok, akik megdöbbenek Puzsér antifeminista kiállásán.

3, Aki figyelemmel kísérte Puzsér munkásságát, tudja, hogy a 4K és az LMP propagandistája is volt. A két párt és mozgalom – mondanom sem kell – masszívan feminista. Kíváncsi vagyok, hogyan teszik a helyére azt, hogy kedvenc megmondóemberük antifeminista és MGTOW-szimpatizáns – mondhatni: nem Szél Bernadett egyik csivavája vagy Papp Réka Kinga ugráló majma, mint oly sok srác az LMP-n és 4K-n belül.

Ergo: aki feltöltötte, majd később priváttá tette a videókat, az valószínűleg a még mindig anarchista, zöld, antirasszista, feminista antiglob szcéna tagja! Általában olyan srácok csinálják az Apu azért iszik, mert te sírsz hanganyagait, akik el is járnak oda. És bizony az is elképzelhető, hogy az LMP vagy a 4K tagja. Nekik kínos, hogy a fiatalok körében népszerű Puzsér szembemegy a feminista kurzussal!!!

De kihangsúlyozom: ez elmélet, nem több. Viszont mást nem tudok elképzelni, miként lehet egy Puzsér-anyag privát. Leginkább, hogy Puzsér azt szeretné, ha az előadásai nagy része eljutna az emberek többségéhez.

hgyi
Szerkesztő

1.    Miért nem kérdezed meg inkább az illetékeseket találgatások helyett?
2.    Lehet, hogy az egyik benne szereplő nem óhajt ingyenesen elérhető videóban szerepelni.
3.    Lehet, hogy nem jelenhet meg, mert nem tették ki a 16-os karikát.
4.    Lehet, hogy véletlenül nyomott rá a feltöltő a “privát” gombra.
5.    Lehet, hogy egyenesen Orbán Viktor utasította, hogy tegye priváttá.
6.   Lehet, hogy a feministák lerohanták és erőszakkal elérték, hogy csak kiváltságosak tekinthessék meg.
7.    Lehet, hogy csak a mézesmadzagot akarta elhúzni a nagyközönség orra előtt, aki feltöltötte a videót – mókából. (Mert le is szedhette volna, s csak az ismerőseinek küldi el lakat alatt és titoktartási szerződést kötve velük.)
8.    Az is lehet, hogy megfenyegették őket a jobb-bal-konzervatív-ultra-szélsőséges-liberális-rasszista- keresztény sámánok, hogy…
9.    És az is lehet, hogy…
10. És még azt is el tudom képzelni, hogy…

Koriander
Olvasó
Koriander

Nem èrtelek. Pash szimplán leírta, hogy mit gondol arról, hogy van kèt hanganyag, ami mèg 23-án elérhetô, én is belehallgattam bajgli ès sajtos sūtés közben, de még fél füllel se ment miután a kicsik is mèg körūlöttem voltak, aztán hirtelen privát lett. Èn is konteoznék ès kb arra jutnék, hogy vki fél és jobbnak látta lelalkatolni, miután innen direkt linkben kapná a látogatókat.

Pash Cutter
Újságíró

Hgyi “kedvel” engem. Régi sztori. Én már megszoktam… :)

Koriander
Olvasó
Koriander

Ja :), nöbūl vagyunk, cukker karácsonyozásba belefér. Èn az enyèimet elpateroltam szánkózni, végre netezhetek, hiába fūggôség.

Wastrel
Újságíró

Micsoda konteóitok vannak, te jó ég… Szerintem azért ennyire nem bonyolult a helyzet, csupán a csávó egy mangina fehér lovag, aki miután belinkeltem neki az MGTOW cikkemet, hogy Puzsér ezt is felhasználta a felolvasásaihoz, miután átböngészte, elszörnyedt és inkább letiltotta a videót :D

Világszerte próbálják a piros pirula terjedését akadályozni, alig néhány napja pl. a Breitbart nevű brit konzervatív hírmagazinról tűnt el egy példátlanul népszerű cikk, ami szintén az MGTOW jelenségről és a férfiak házasságellenes sztájkjáról szól, ami 250.000 Facebook megosztást és 20.000 kommentet generált… Azóta visszatették, de a megosztások és kommentek megcsappantak. Közben a Gamergate botrány is terjeszkedik, a social justice warrior-ok már a metal szcénát támadják.

Pedig hát az eszme terjedését nem lehet megállítani: http://www.google.hu/trends/explore#q=mgtow

hgyi
Szerkesztő

Ó, köszönöm, köszönöm! Igyekeztem. :o))

Naooo
Olvasó
Naooo

“miután belinkeltem neki az MGTOW cikkemet, hogy Puzsér ezt is felhasználta a felolvasásaihoz”

Szerénység. Ne tömjénezze magát. Szerénység.

Reszet Elek
Újságíró

don Fefinho
Újságíró

Nemár, a metállal mi a bajuk? Ja várj: túl szókimondó és agresszív.

Én azt várom már nagyon, hogy a HC-t mikor fedezik fel maguknak. Azt nagyon megnézném, hogy azoknak neki mernek-e menni. Most hogy így belegondolok, a hardcore punk is egyfajta férfibástya.

Reszet Elek
Újságíró

Napalm Death- Its a M.A.N.S. World!

“Female subservience
To impervious male dominance
Male subservience to the cuntries’ defence
It’s a mans world
So you’d better act like one!
God give me strength
Women suck my length
“Enemy” do you have the balls
To challenge my masculinity?
Just discard your sensitivity
And you’ll play the part well.
Cunt-born some more
To be big and strong like daddy
Drill them to perpetuate
Into the ultimate form of stupidity.”

don Fefinho
Újságíró

Hát igen… :D

Reszet Elek
Újságíró

Kamaszként minden srác metálos volt, a csajok meg majdhogynem mind diszkós. A szkinehedeknél ugyanez volt a helyzet.

Koriander
Olvasó
Koriander

metál, blö.

don Fefinho
Újságíró

vonaglós tuc-tuc, blö

Koriander
Olvasó
Koriander

Rossz helyen tapogatózol.

don Fefinho
Újságíró

A perverz mindenedet má’!

Koriander
Olvasó
Koriander

Capere-vel jobb lett volna, mint kapiskalsz?! :)))
amùgy meg “Forgive me my disfluency –
There’s nothing I can do, you see,
You speak to me, linguistically I’m yours.” :))

(cukker dal, talan ismered is: http://www.youtube.com/watch?v=mktl_7Hr4GA)

Naooo
Olvasó
Naooo

Azért volt pár kemény metálos csipa is, amíg bele nem gabalyodtak valami diszkós golfjába.

Naooo
Olvasó
Naooo

Már megint annyira unatkoztam, hogy félfüllel meghallgattam. Majd valaki számolja össze a bazmegeket.

the hermit
Olvasó

Naooo kartács, ne píszískedjen itt nekem, nem áll jól magának…

visuo
Olvasó
visuo

tessék, ez is kapcsolódik:

Sexodus: Why Are Young Men Giving Up On Women?

https://www.youtube.com/watch?v=uwPFnvniA7w

Naooo
Olvasó
Naooo

the hermit
Olvasó

Néha gyöngyszemre akad az ember :D

Női társkereső hirdetések értelmezése

40-es _____ 49 éves
Kedveli a kalandokat. ______ Már az összes haveroddal lefeküdt
Atletikus _____ Nincsenek mellei
Átlagos _____ Olyan az arca, mint egy tacskóé
Feminista _____ Kövér ripacs
Szabad szellemű _____ Narkós
Megértő _____ Majdnem autista
Hagyománytisztelő _____ Lámpa lekapcs, kizárólag hagyományos pozíció, furulyázás nincs
Társaságkedvelő _____ Hangos és zavaró
Szenvedélyes _____ Érzelgős alkoholista
Elhivatott _____ Profi kurva
Romantikus _____ Gyertyafénynél jobban néz ki
Szívében fiatal _____ Öreg, mint az országút

don Fefinho
Újságíró
xcsakx
Olvasó
xcsakx
Reszet Elek
Újságíró

Annyira tipikus hogy már fáj. Erről tépjük a szánkat évek óta. Alfa-béta, szolipszizmus, minden benne van. A sztori tálalása ugyancsak tipikus. Biztos lesz majd valami idióta Béta Bill, aki még be is vállalja más kölykének a pénzelését egy kis pináért meg a család illúziójáért. A felnövekvő újabb lelki nyomorék meg majd “szebbé” teszi a világot.

https://www.youtube.com/watch?v=-ZbUfWQ5YaQ

Balton
Olvasó
Balton
Naooo
Olvasó
Naooo

De röhögnék, ha megenné a fáravaló.

wittukind
Olvasó
wittukind

nincs kizárva hogy már meg is ette de ezt nem irnák ki mert nem polkorrect

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nyertél:)

wittukind
Olvasó
wittukind

csak egy kis hozzászólás innen romániából….2007-ben Botosani-ban voltam és járkálván a “város”-ban megállit egy nő hogy  aszondja nem akarnál dugni egyet…ahogy láttam kb 5 hónapos terhes volt  mondtam is hogy nem elég ami benned van…de neki nagyon viszkettet és a fölcsináloja elhúzta a csikot valahová nyugatra……ok mondom de inkább a seggedbe nehogy veszekedés legyen ott benn….. végűl meglett mint a három nyiláson…….éljen a feminizmus

xcsakx
Olvasó
xcsakx

:)

 

A Jeges
Olvasó
A Jeges
Se - se
Újságíró
Se - se

A Jeges
Jól tetted hogy megosztottad.
Szép és pontos írás az eszmei fejlődésről.

Köszönöm.