Virenzuola
0 megosztás

A kormány már megint csak a “nők elleni erőszakról” beszél

Az oktatási biztos Dr. Aáry-Tamás Lajos jelentése a gólyatábori erőszakról újabb remek lehetőséget kínált a kormány számára, hogy tudtunkra adja, hogy az erőszakos bűncselekmények női és férfi áldozatait nem méri egyenlő mércével.

A férfi áldozatok nem élvezhetnek ugyanolyan védelmet még gyermekkorban sem! Ehhez képest akár csekélységnek is nevezhetnénk azt, hogy a jelentésben arra is kitérnek, hogy csökkenteni kell az oktatásban a nők lemorzsolódási arányát (miközben a férfiak jóval nagyobb arányban morzsolódnak le már most is) és kifejezetten lányok, asszonyok részére tanfolyamokat kell szervezni hogy folytathassák az iskolai tanulmányaikat. És ezen ideológiát nemzetközi egyezményekre hivatkozva hirdeti meg az oktatási biztos.

A teljes jelentés a gólyatábori erőszakról a kormany.hu oldalról lementhető dokumentum formájában itt található. Ebből idézem most a minket leginkább érdeklő részleteket:

“A nők elleni erőszak bármely olyan, a nőket nemük miatt érő erőszakos cselekmény, mely testi, szexuális vagy lelki sérülést, kárt vagy sérelmet okoz vagy okozhat nőknek, beleértve az effajta tettekkel való fenyegetést, valamint a kényszerítést és a szabadságtól való önkényes megfosztást, történjen az a közéletben vagy a magánszférában.

 Beleértendő, de nem korlátozandó a testi, szexuális és lelki erőszakra, melyet az áldozat a családon belül szenved el, ide értve a bántalmazást, a lánygyermekkel való szexuális visszaélést, hozományhoz kapcsolódó erőszakot, a házasságon belüli nemi erőszakot, a női nemi szerv csonkítását vagy egyéb ún. hagyományos káros szokást, a nem partner általi erőszakot, valamint az erőszakhoz kapcsolódó kizsákmányolást.”

Mindenekelőtt kiemelendő, hogy ez az ideológia azt feltételezi, hogy a gólyatáborban a lány a neme miatt vált áldozattá. Ezt vajon fordított esetben is hasonlóan gondoljuk, vagyis amikor férfit erőszakolnak meg, akkor ő is ugyanebbe a kategóriába esik? Hiszen ha egy heteroszexuális férfi egy nőt a neme miatt erőszakol meg vagy bántalmaz családon belül, akkor ugyanezen logika alapján, amikor például egy homoszexuális férfi vagy egy heteroszexuális nő bántalmaz egy férfit, akkor ugyanígy a nemi hovatartozást kellene ennek okaként megneveznünk. De nem ez a helyzet. Általában egy egyoldalú “nővédő” állásponttal szembesülhetünk, amely a “nőelnyomásról” szóló feminista ideológia mentén indokokat talál arra, hogy minél inkább kirekessze a férfi áldozatokat az áldozatvédelemből és a közgondoskodásból. Ráadásul külön kiemelik a lánygyermekkel való szexuális visszaélést vagy a női nemi szerv csonkítását, mintha ezek bármivel is súlyosabbak lennének annál, mint amikor fiúgyermekekkel teszik ugyanezt vagy mintha ezek fiúgyermekekkel nem is fordulnának elő.  – Ezt az elvakultan feminista,  szakmailag rövidlátó, inkorrekt megközelítést inkább nem is kommentálom hosszabban…

Nézzük tovább:

“A nők alsóbbrendűségének elképzelésén nyugvó gyakorlatok lehetnek az olyan társadalmi szokások, attitűdök is, amelyek a nőket szexuális értelemben tárgyiasítják, vagy a nőkkel szemben elkövetett bántalmazás, nemi élet szabadsága elleni bűncselekmények és más szexuális jellegű visszaélések esetén az ügy „eltussolása” és/vagy bagatellizálása, a sértetti közrehatás vélelmezése vagy felnagyítása, sértett állításainak automatikus kétségbe vonása irányába hatnak, vagy más módon nyújtanak táptalajt a nők elleni erőszak számára.”

Vegytiszta feminista ideológiával állunk szemben; a nőket azért erőszakolják meg, mert alacsonyabbrendűnek tekintik őket és még véletlenül sem egyéb okokból… De vajon akkor ezen logika szerint egy férfi megerőszakolása miért nem abból adódik, hogy az erőszakoló alacsonyabbrendűnek tartja a férfit?

És most jön a jelentés leginkább diszkriminatív, férfiellenes része, a nők oktatásának fontosságáról:

“A Részes Államok kötelesek minden megfelelő intézkedést megtenni a nőkkel szemben alkalmazott megkülönböztetés kiküszöbölésére abból a célból, hogy a férfiakéval egyenlő jogokat biztosítsanak számukra az oktatás területén a férfiak és a nők egyenlőségének alapján, kötelesek különösen biztosítani:

a női hallgatók lemorzsolódási arányainak csökkentését, továbbá tanfolyamok megszervezését olyan leányok és asszonyok részére, akik idő előtt abbahagyták az iskolai tanulmányaikat;”

Ha valakinek, Dr. Aáry-Tamás Lajos oktatási biztosnak kellene a legjobban tudnia azt, hogy a férfiak lemorzsolódási aránya jóval nagyobb, mint a nőké és hogy a női hallgatók aránya a felsőoktatásban is lényegesen magasabb, mint a férfiaké. Ezzel szemben a férfiak és a nők egyenlőségének nevében nemhogy arról lenne szó, hogy a férfiak lemorzsolódását csökkenteni akarnák, hanem éppen ellenkezőleg: csak a nőkkel szemben alkalmazott megkülönböztetést ítélik el és csak a lányok és asszonyok lemorzsolódását szeretnék csökkenteni, ezzel egyenlőség helyett még nagyobb egyenlőtlenséget teremteni a magyar oktatási rendszerben.

Post Author: Virenzuola

Virenzuola
f Facebook
0 megosztás


62
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
9 Egyéni hozzászólás
53 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
16 Hozzászólások szerzői
Soldier of MotherMadamMontana24Reszet ElekFrolich JanosSydra Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Jampi One
Újságíró

Méghogy nincs Magyarországon államfeminizmus…

hgyi
Szerkesztő

Remélem, a feministák most mennek tüntetni az egyenlő jogokért, hiszen ők nem csak a nők jogait, hanem a férfiakét is védik és az egyenlő bánásmódra is törekszenek.
De ha nem lépnek ez ellen, akkor hazugságban maradnak.

haemorgen
Olvasó
haemorgen

Nevetséges az egész. Ha ez a nemi kvóta az igazságon alapulna, akkor a közoktatás területén kellene kezdeni: 9/10-e a közoktatásban tanító tanárok és tanítók közül nő, akik bizonyítottan jobb jegyeket adnak ugyanarra a teljesítményre a lányoknak, többet foglalkoznak velük, elnézőbbek velük, maga a tananyag is az ő tanulási stílusukra van összerakva  – tehát több férfi tanár kellene, főleg a fiúk érdekében, meg a nemi egyenlőség jegyében is-. Természetesen többen jutnak be a felsőoktatásba a nők közül, ahol – mint ahogy a cikkből is kiderült- további kiváltságokat, segítséget kapnak, illetve még többet fognak kapni. Jelenleg ott tartunk, hogy CSAK nőknek szóló ösztöndíjak is léteznek a felsőoktatásban. Nyilván az “egyenlőség” miatt.

 

Mi ez, ha nem intézményesített diszkrimináció a férfiakkal szemben az oktatás minden szintjén?!

Alter Ego
Szerkesztő

A válások nagyon magas és egyre csak növekvő száma miatt is egyre több fiúgyermek marad pozitív férfikép nélkül, emiatt is a férfipedagógusok számának növelése elengedhetetlenül fontos, mondhatni életmentő jelentőségű lenne. Egy tisztességes antifeminista megveti a nemi alapon diszkrimináló bármiféle kvótákat, de olyan oktatáspolitikai, társadalompolitikai programokat teljes szívemmel tudnék pártolni, amelyek a diszkriminációt mellőzik, de mégis valamilyen módon ösztönzik a férfipedagógusok számának növelését. Nyilvánvalóan valahogyan a felsőoktatásban, a pedagógusképzésben kellene ezt elkezdeni, először is átgondolni a férfiakat hátrányba szorító oktatási elveket, hogy alapvető problémák ne riasszák vissza a férfiakat a felsőoktatásban illetve a pedagógusképzésben való részvételtől…

haemorgen
Olvasó
haemorgen

Saját meglátásom szerint azért választja ennyi nő a pedagógus pályát, mert kevésbé kell önállóan gondolkodni (mint pl. mérnököknél), a magolásban pedig a nők jobbak mint a férfiak, a férfiak pedig az összefüggések meglátásában jeleskednek. A második számú ok pedig az, hogy szeretik a gyerekeket nevelni, befolyásolni, kevésbé mondanak ellent mint a felnőtt férfiak, és ha mégis akkor le lehet szidni, kiélhetik a gyermeknevelési ösztöneiket és/vagy a férfiak befolyásolására irányuló álmaikat- fontos nekik a figyelem. Persze, az egy más kérdés, hogy egy szingli, 40 éves korára 25 éve az alfa körhintán lévő női tanár, vagy egy 1X, 2X elvált szintén a körhintán lévő női tanár vajon mit fog közvetíteni a diákok számára, a “családi életre nevelés” vagy “erkölcstan” vagy az egyéb órákon. Jót nem, feminizmust igen.

Sydra
Olvasó
Sydra

“a magolásban pedig a nők jobbak mint a férfiak”

Még ha el is fogadjuk, hogy ez az állítás igaz, akkor sem kell ezt a képességüket használniuk a tanári pályán. A tanárok többsége könyvből olvassa fel az anyagot. Így bárki tud tanítani. Legalábbis középiskolában én ezt láttam.

Naooo
Olvasó
Naooo

De legalább az igazat olvasná fel.

Montana24
Olvasó

Teljesen egyetértek. Sőt! Az egyetemeken nyílt napok: CSAK LÁNYOKNAK! címmel már csak hab a tortán, hogy jaj, hadd tanulhassanak mérnöknek, matematikusnak, informatikusnak a lányok. 1 kezemen tudom megszámolni hány nő ért el ezekben a férfi területekben komolyabb eredményt, de azért csak tolják, számomra ez rossz vicc. Az egyetemen, ahová járok, szinte naponta tapasztalom, hogy a 90:10-es fiú-lány arányból lévő csajokat sorra átengedik a legszivatósabb tárgyakból, holott a csajok nagy része sötét, mint az éjszaka, sok srác, aki tényleg tanul és nem shoppingol meg bulizik, na őket meg megvágják ezerrel…

Saját példám: 3-an vizsgáztunk: 2 csaj és én. Én kezdtem a legkésőbb, mégis tőlem szedte be leghamarabb a dolgozatot, meghúzott, de kisebb kálvária és könyvtárlátogatás után helyben kikönyörgött könyvet dugva a tanár orra alá a vizsga után megkeresve elmagyaráztam neki, hogy egy tökéletes feladatra nem kéne megbuktasson, szerencsére a veszekedés megtette a 2-es hatását. Az egyik csajt ismertem, megkérdeztem, neki hogy sikerült: lazán átment a másikkal együtt. Na ennyit erről… Nálam ez rendesen betelítette azt a bizonyos poharat.

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Hát akkor nem kívánom, hogy várjon rád olyan szituáció is a jövőben amikor azt látod, hogy egy végtelenül butuska, de dekoratív hölgy (egyébként B52-es) a főnököd lesz, mert intim kapcsolatot ápolt a külföldi nagyfőnökkel és jó volt az érdekérvényesítő képessége. Egy nő ismerősöm példája ez. Bár hozzá kell tenni, hogy férfiak között is vannak benyalós típusok, de sokkal kisebb számban, hiszen a férfi nem könyörög és nem sündörög, ha nincs rákényszerülve.

Alter Ego
Szerkesztő

Elborzaszt ennek a jelentésnek a nyelvezete, néhol olyan mintha egy agyhalott feminista véleményvezérrel íratták volna meg. Elképesztő, hogy a feminista hisztériakeltés mennyire jól működik, hogyan válik egy szűk szubkultúra dogmatikája egyenesen “államvallássá”, miként válnak láthatatlanná a fiú és férfi erőszakáldozatok annak ellenére, hogy minden modern, hiteles kutatás arra mutat rá, hogy számuk hozzávetőleg a nőáldozatokéhoz hasonló; elképesztő az a szexista diszkriminációs politika, amely azokra az oktatással kapcsolatos tényekre is teljesen vak, amelyek kimutatják, hogy a férfiak már régen súlyos hátrányba kerültek az oktatás területén… – Egyáltalán nem érzem úgy, hogy ok nélkül tartunk ebben az országban is a társadalomellenes feminista hülyeség térnyerésétől.

the hermit
Olvasó

Egyre nagyobb szükség van az MRM-re itthon (is).

haemorgen
Olvasó
haemorgen

“Emberi Erőforrások Minisztériuma”, nyilván a férfiak kevésbé értékes erőforrást képviselnek, mint a nők, azért kell nekik a sok kiváltság. Az más dolog, hogy ma MO.-n az 1/3-uk nem is fog gyereket szülni, de hát attól még nők nem? A férfiaknak meg propagálva van a szakma tanulása, amivel mondjuk Németországban megkereshetnek 1500 Euro-t, aztán utalhatják haza a nőjüknek, aki meg a felsőoktatás elvégzése után akár találhat valami irodai melót. Gratulálok. Ezt propagálják.

Reszet Elek
Újságíró

Meglehet csak arról van szó, hogy a minisztérium számára a férfi kevésbé fontos erőforrás, mint a nő. Többször beszéltünk arról, hogy a jelen nője egyre gyakrabban az állammal “házasodik”. Miért csodálkozunk rajta, hogy kiköveteli magának a házastársi “férfiúi” kötelességeket (és az állam egy kivétellel igyekszik is az igénynek megfelelni)?

Baal
Olvasó
Baal

Ezek után nyugodtan lehetne “Asszonyi Erőforrások Minisztériuma”- nak nevezni…

barkri
Olvasó
barkri

Csak megjegyzem, hogy a fiúgyermekek nemi szervének csonkítása az a körülmetélés :D (persze vágom hogy ez nem erről szól, de nem lehet a kormány antiszemita :D ROTFL)

hgyi
Szerkesztő

Jaj, hagyjuk már ezt az idétlen csonkításos “párhuzamot”! A kettő egyáltalán nem hasonlít, nem vethető össze.
Remélem, nem is megy bele senki ennek további taglalásába. Ha emlékeim nem csalnak, az egyik cikk alatt ezt már elég részletesen kitárgyaltuk.

Reszet Elek
Újságíró

Nem csalnak.

Alter Ego
Szerkesztő

Én azért belemennék: Nagy csonkítás tilos, kisebb csonkítás rendben van?

Úgy érzem, ma erősen dolgozik a kognitív disszonancia a hölgyeknél… A fiúkat-férfiakat, ugye, nem érheti semmilyen szóra érdemes sérelem, védelemre sem szorulnak… Valljátok be, hogy titkon azért hisztek a nőelnyomás és a patriarchális mennyország létezésében is! :D

keine
Olvasó
keine

de tökéletesen hasonlít.

Koriander
Olvasó
Koriander

Elolvastam a jelentést, a posztban idézett tv. szövegrészletek a poszt címhez passzentolva vannak ollózva, holott a jelentés szövegében csak a nemzetközi egyezmények, mint kitekintés vannak idézve… A kiemeléseket se értem a poszt szövegében, hiszen ENSZes általános határozatokról van szó.

maga a vizsgálat a leendő hallgatók (nők és férfiak) emberi méltóságának tiszteletben tartásával foglalkozik.
A jelentés a végén megállapítja:

“A sajtóban nyilvánosságot látott ügyek és a hozzánk érkezett jelzések, panaszok alapján kijelenthető, hogy nem egyszeri hibáról vagy véletlenszerű eseményről van szó.
(…)
A hozzánk érkezett jelzésekből kiderül, hogy gyakoriak a szexuális tartalmú feladatok. Ezekhez minden esetben hozzátartozott az alkohol kínálása, az alkohol fogyasztását célzó feladatok elvégeztetése. Vizsgálatunkban csak a legszalonképesebb, a nyomdafestéket eltűrő adatokat idéztük be, a kép ennél sokkal rosszabb. A világhálón bárki által elérhető képek és videók jól érzékeltetik a fiatalok kiszolgáltatottságát, méltóságuk súlyos sérelmét.

Tisztában vagyok azzal, hogy a diákrendezvények velejárója lehet az alkohol fogyasztása és a szerelmek kialakulása, ám a feltárt kép szerint ezen gólyatáborokban kifejezett cél volt a gólyák leitatása és szexuális tartalmú cselekményekre rábírása, illetve olyan helyzetek teremtése, amikor bármi megtörténhet. Ezekről a feladatokról könnyen megállapítható, hogy fiúk találták ki lányoknak. A szexuális tartalmú feladatokat végző bódult vagy később védekezésre képtelen állapotba kerülő fiatalok alapvető jogainak sérelmét tetézi a róluk készített sok-sok ezer kép és filmfelvétel.”

Ezután megkérdezném a kedves szerzőt, hogy hogyan jutott erre a következtetésre, hogy a kormány “nők elleni erőszakról” beszél? A jelentés emberi méltóság megsértését tárgyalja egy gólytáborban megerőszakolt nő esete kapcsán elrendelt vizsgálatban, és a férfi hallgatók emberi méltóságának megsértéséről is jelent.

Reszet Elek
Újságíró

Képes voltál elolvasni mind a negyvenegy oldalt?

Koriander
Olvasó
Koriander

igen.

keine
Olvasó
keine

Egyébként tényleg az egész cikk az ENSZ határozatokról szol a kormányiromány csak idézte ….

Alter Ego
Szerkesztő

Ha elkezdek hosszasan a Mein Kampf-ból idézni, akkor valójában nem is én akarok fajelméletről beszélni?

Alter Ego
Szerkesztő

Nem értem a kérdésed. A jelentés hosszasan citál a “nők elleni erőszakról” szóló ENSZ egyezményeket… Ha a jelentés jelentős része idézetek útján a nők elleni erőszakról szól és egészen konkrétan a “nők elleni erőszak” szókapcsolat is minimum féltucatszor szerepel a szövegben, akkor miért kérdezed a szerzőtől, hogy miből gondolja, hogy a kormány a nők elleni erőszakról beszél? Ha a diós beigli receptjét citálnák 8 féle változatban, akkor is megkérdeznéd, hogy miért gondolom, hogy a diós beigliről beszélnek ebben a jelentésben?

“Az oktatási biztos Dr. Aáry-Tamás Lajos jelentése a gólyatábori erőszakról újabb remek lehetőséget kínált a kormány számára, hogy tudtunkra adja, hogy az erőszakos bűncselekmények női és férfi áldozatait nem méri egyenlő mércével.” – Indítja a cikket a szerző és tényállítása tökéletesen fedi a valóságot.

Koriander
Olvasó
Koriander

Izé, mielőtt belemelegednénk, elolvastad magát a jelentést? Ugyanis ez a poszt mást sugall, mint ami valójában a jelentésben van. Az ENSZes kerethatározatok Afganisztántól Szomálián át a Zöldfoki köztársaságnak szólnak, így akinek nem inge az plíz ne vegye magára, ne játsszunk már reverz femiset, hogy akkor ha egy szövegben megjelenik az hogy nőelnyomás, meg nő elleni erőszak, akkor kollektívan sikítozunk.
A jelentés maga szintaxis, elütések és szövegformázás szempontjából finoman is, de írtó slendrián, de bizti én vagyok kekec.

Alter Ego
Szerkesztő

Nem is értem, hogy mit akarsz Afganisztánnal és Szomáliával. Ha róluk szólna, akkor mégis mit keresne ebben a jelentésben? – “Magyarország tagja az ENSZ Nőjogi Egyezményének (CEDAW), amelyet az a nőkkel szembeni megkülönböztetés minden formájának felszámolásáról 1979. december 18-án New Yorkban elfogadott egyezmény kihirdetéséről szóló 1982. évi X. törvényerejű rendelet hirdetett ki.” – Az idézetek azért szerepelnek a szövegben, mert ezek Magyarországra érvényes egyezmények és a jelentés a vizsgált probléma kezelésével kapcsolatban mérvadónak tartja.

Történt egyetlen nemi erőszak eset egy gólyatáborban, ami kapcsán máris nőjogi egyezményeket kell vizslatni, mert nyilván burjánzik a nők elnyomása és a nők elleni erőszak és ezek a táborok nyilván a nők megrontását, megalázását és megerőszakolását szolgálják… – Most őszintén, ki az az idióta, aki meglepődik azon, hogy a fiatal felnőttek (nők és férfiak) gondolatai és közösségi játékai egy gólyatáborban (is) főként a szex körül forognak… és mindebbe igyekszik a nők szexuális kizsákmányolásának bizonyítékát belelátni?

Egyértelműen mutatja a jelentés eszmeiségét, gondolkodási irányát, hogy az amerikai tapasztalatokat jelöli ki tanulmányozandó mintának. Olvasgassunk csak egy kicsit azokról a tapasztalatokról: http://www.ferfihang.hu/2015/01/03/a-tavalyi-ev-legpikansabb-feminista-aranykopesei/

Amikor eljut a szöveg az USA Title IX jogszabályának felemlegetéséhez, no akkor csaptam földhöz az egészet… tudjuk milyen súlyos (férfiellenes) oktatási katasztrófához vezetett az a baromság… Aki mégsem, az olvasson utána.

Ez a szöveg a valaha törvénybe iktatott legádázabb feminista baromságok kislexikonja és szöveggyűjteménye egyszerre. Szerintem minden okunk megvan a sikítófrászra…

Még egy kis irodalom az USA “példáról”:

http://www.ferfihang.hu/2012/09/22/haboru-a-fiuk-ellen/
http://www.ferfihang.hu/2012/10/12/haboru-a-fiuk-ellen-2-resz/

 

Koriander
Olvasó
Koriander

“Nem is értem, hogy mit akarsz Afganisztánnal és Szomáliával. Ha róluk szólna, akkor mégis mit keresne ebben a jelentésben? ”
hogy Afganisztán is ratifikálta pölö a CEDAW egyezményt (Szomália nem, oké benéztem), de azért erdemes belekuksi, hogy kik tagjai még:
https://treaties.un.org/Pages/ViewDetails.aspx?src=TREATY&mtdsg_no=IV-8&chapter=4&lang=en
magyarán a női nemi szerves csonkolásos általános cuccot idecitálni minek? ugyanez igaz a felzárkoztatásra… ezek a megállapítások nem Európára vonatkoznak, nem konkrétan Magyarországra, hanem a gyönyörű kis arab-tavasz országaira is példul.
mindegy.

Koriander
Olvasó
Koriander

ja igen, nyugi, a jógyakorlat “policy” nél én is pöttyös lettem, nyilván a jelentést többen rakták össze és vki nem tudni már jól beszélni madzsarul ollózhatta esetleg a diákcserés jegyzeteiből.

Alter Ego
Szerkesztő

Jah, hogy azért… – De ha oda van citálva a jelentésbe, akkor okkal-joggal van ebben a cikkben is idézve… Egyébként jól jelzi ez a momentum is a szexista nemzetközi egyezmények igénytelen és szolgai hazai követését, leképezését… Nem vagyok jogász, de úgy sejtem, hogy bármely ENSZ egyezmény a magyar jogrend részévé emelhető lenne úgy is, hogy a magyar jogszabályok kiterjesztik azok érvényét a férfiakra is, attól még nem sérülne az eredeti egyezmények szellemisége. Talán jól hiszem, ha más jogszabály nem korrigálja ezeket, akkor minden a Magyar Állam által aláírt nemzetközi egyezmény szó szerint képezi a magyar jogrend részét. Szerintem tévedsz ha azt gondolod, hogy mindez felesleges sipákolás, mert nem kevesebbről van itt szó, minthogy hazánkban nemi alapon diszkrimináló jogszabályok vannak érvényben, ha ezekből egyet is eltűrünk, (még ha esetenként csak formális jelentősége van is azoknak az ország kulturális helyzetéből adódóan), akkor a végtelenségig folytatható azoknak a nemi diszkriminációknak a sorozata, amit a férfiak eltűrni kénytelenek… – Komoly elvi kérdésről van szó: a két nem jogegyenlőségéről. Ha a feministák is ezért sikítoznának, akkor akár a legjobb barátaink is lehetnének…

Koriander
Olvasó
Koriander

Továbbra is úgy gondolom, hogy jelen esetben egy ügyetlenül megírt jelentéssel van csak dolgunk, ami sokkal inkább a közszféra helyzetére világít rá,mint sem a férfi diszkriminációra (ui kitér a gólyatáboros férfiakat érő attrocitásokra is).

Reszet Elek
Újságíró

Nem ügyetlen ez, csak negyvenegy oldalt nehéz tartalommal megtölteni pláne ha egyetlen esetről van szó, ezért van összeollózva az egész.

Koriander
Olvasó
Koriander

Oké. Megyek inkább sütit sütni.

Naooo
Olvasó
Naooo

Helyes, nem itten lődörögni, meg főzit főzni.

Reszet Elek
Újságíró

Ez számomra nagyon erotikusan hangzik…

Koriander
Olvasó
Koriander

“főzit főzni.” nyehehe ‘főzi’ , rendben sütEMÉNY,
tényleg náci vagy: nyelvtan-nyelvszépség ésatöbbi (értékelem egyébként a nyelvtudatosokat, tényleg ez az egyik gyengém).

Koriander
Olvasó
Koriander

Te nem magát a jelentést, hanem a jelentésből kiragadott két ENSZ szövegrészletet elemeztél, amik ráadásul csak keretelvek… A keretelv meg vmi olyasmi, mint Liebig hordója.

Koriander
Olvasó
Koriander

Oks, végülis, miért ne foglalkozhatna valaki az ENSZ férfidiszkriminatív passzusaival, a dolgot igazán az oldaná fel, ha ember állna mindenhol. a nagy kérdés igazából az, hogy ez az egész emberjogosdi valahol egy óriási biznisszé nőtte ki magát, ahhoz hogy az emberjogosnak munkája legyen problémák kellenek, így megéri pl. a nőjogosoknak lehúzni a nők helyzetét.
Pedig probléma tényleg akad bőven, csak teljesen más megközelítést igényelne, mint ami most van, ajánlom figyelmedbe ezt az írást, úgy en bloc az összes segítő szakmára nézve:

http://szimplacsoport.blog.hu/2011/10/02/a_jotevo_asszonyoktol_a_fedoemelgeto_asszonyokig

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Szeretném ha visszahoznák a sorkatonaságot és kvótaszerűen a nők egyenlő jogukkal élve vonuljanak be a hazáért és ontsák vérüket értünk. Viszont ez soha nem fog bekövetkezni, tehát egyenlőség soha nem is lesz és nem is volt soha. A férfi halálra termett, szükség esetén. A gond az, hogy a férfinak joga is kevesebb van az emberi élethez, mert ha alkalmas katonának akkor a nemzet védelmében be fogják sorozni és meg fog halni. Kap egy piros (mostmár sárga :) ) szegfűt a hősi sírjára. Azért ennek az atkári lajosnak vagy kit érdekel hogy hívják szívesen be tenném a Sin City 2-öt, hogy meglássa mennyivel erősebb egy gonosz boszorkány bármilyen férfinél. És ez az államférfi felelőtlenül minden egyes nőneműt előnyben részesít bármilyen hímneművel szemben akinek eltartó szerepe lenne. A hímek jelegzetes hibáját abban látom, hogy képtelenek hosszasan panaszkodni, pedig muszály lesz megtanulni mielőtt mindenünkből kiforgatnak.

Reszet Elek
Újságíró

A hímek jelegzetes hibáját abban látom, hogy képtelenek hosszasan panaszkodni, pedig muszály lesz megtanulni mielőtt mindenünkből kiforgatnak.” – A nőknél ez azért válik be mert nőtől nekünk férfiaknak van fülünk meghallani. Így intézte az anyatermészet. Ha nők kerülnek a hatalomra már senki érdemben cselekvő nem hallja majd meg. Férfiak hasonló panaszkodása süket fülekre találna ugyanezen okból. Ettől függetlenül nekünk férfiaknak is megvannak az eszközeink.

Az elmúlt évszázezredekben a nők és a férfiak “túlélési” stratégiái folyamatosan finomodtak amolyan koevolúciós hatáshoz hasonlóan. Ha mi megtanultunk meggyőzőbben szerelmet hazudni, a nők finomítottak a párválasztási ösztöneiken. Ha a nők próbáltak elszakadni mi erősítettünk a függőségi kényszerükön stb. A jelenlegi állapotok is rendeződni fognak, az inga visszabillen. Mi sosem éltünk női módszerekkel de a mi fegyvereink is voltak olyan erősek mint a nőké.

A civilizáció, a társadalom némiképpen árnyalja a képet elvégre emiatt billent ki az egyensúly. Ezek között a keretek között fog kialakulni egy újabb egyensúlyi állapot vagy pedig az egyensúlytalanság és a férfiak kivonulása le fogja rombolni ezt a civilizációt. Azaz az egyensúly egy természetesebb közegbe visszatérve fog megvalósulni. Ha a technikai fejlettség hosszú távon képes lesz fenntartani a nemek közötti egyensúlytalanságot, meglehetősen elszomorítő jövő előtt állunk. E jövő legrosszabb olvasatában a genetikai állományáért félállati sorban tartott, töredékére lecsökkentett férfipolulációt látok, műanyaméheket és parthenogenezist. E “fejlődési” ív végén pedig az emberi faj végső pusztulását. Mindenesetre akárhogy is lesz az egyensúly helyreállításáig nagyon sok boldogtalan és magányos ember válik e változások áldozatává.

A férfi halálra termett, szükség esetén.” – Igen, a teremtés és pusztítás mindig is a férfi aspektus része volt. Ezen nincs mit tagadni. Ahogy a nemzést úgy bizonyos szempontból az ölést is férfias attribútumnak nevezhetjük. Itt nem szükségszerűen csak emberek ölésére gondolok, hanem állatokéra stb. Régen egy férfi számára a legnagyobb dicsőség volt ha legyőzte ellenfelét és elrabolta, magáévá tette asszonyait (lám lám nemzés vagy mai civilizált eszünkkel erőszaknak mondanánk?). Ezért sem támadja meg a férfi a nőt mivel nem tekinti az ellenfelének lévén fizikai gyöngesége folytán nem jelent veszélyt és mert tudat alatt tudja hogy a nőknek más hasznuk van. Agressziót ebből adódóan legfeljebb a nő ellenállása válthat ki. Így lesz a nő díj, megszerzendő érték a férfiak egymás közötti játszmájában.

Persze ezzel a szereppel a nők nagyon is tisztában vannak, ahogy úgy általában az emberi gondolkodásban is nagyon tetten érhető. Elég csak megnézni az anyanyelvünket. Számos példát lehetne mondani a nemek valós viszonyára és a szexualitás valós szerepére. Most kapásból kettőt. Amikor egy nő először van együtt férfival elveszíti a szüzességét. Az elveszítésben pedig valamilyen értékes dolog elvesztése, lecsökkenése van. Az érintetlenség érték amely a szűztelenedéssel csorbul. A nem szűz nő a férfiak számára kevésbé lesz értékes. Elvégre az első után jöhet a második vahy éppen a negyvenharmadik. Nőhet valami a hasában, ami nem tőlem van stb.  A másik ami beugrott, ha egy férfi levekszik egy nővel, akkor magáévá teszi. Azaz birtokba veszi, tulajdonába kerül.

Alter Ego
Szerkesztő

Pontosan ezt üzeni ez a jelentés… és még többet is: a nemi rasszizmus “feminista” demagógiájának kritikátlan visszaböfögésével földig meghajlik azok előtt a Soros Alapítvány és más idegen potentátok által pénzelt és zsinóron rángatott “civil” erők előtt, amelyek a Magyar társadalom és a politikai élet felett igyekeznek alantas, fondorlatos eszközökkel befolyást szerezni. A kormány deklarálja, hogy kész a férfiak társadalmi megbecsülését és jogegyenlőségét beáldozni annak érdekében, hogy elkerülje a konfrontációt ezekkel a politikai akaratokkal szemben… Nagyjából így alakult ki a svéd államfeminizmus is.

És még ha netán elhisszük is, hogy ők ezzel csak egy csupa jószándékkal kikövezett útra akarnak rálépni, akkor is pontosan tudhatjuk az előttünk álló bőséges nemzetközi tapasztalatokból, hogy az az út egyenesen a kénköves pokolba visz… Ezt semmiképp sem lehet szó nélkül hagyni.

Koriander
Olvasó
Koriander

ámen :).

Huffnagel Pista
Újságíró

Lehet, hogy benézem, de az az érzésem van, hogy az index-nél elindult valami. Két nagy cikk is volt a főoldalon, ami a nők Férfiak ellen elkövetett gazságaival, tehát nőerőszakkal és nőbűnözéssel foglalkozik.

Az első ez volt:

A fél falunak a vádlottak padján lett volna a helye

“Magyarországnak volt már a mostaninál is rosszabb sajtója a világban, a harmincas években kínosabbak voltunk. A kiemelt médiafigyelmet a világ legnagyobb nőigyilkosság-sorozatának köszönhettük, a tiszazugi arzénes mérgezésekről a New York Times vagy 15-ször írt, és persze itthon is ez volt a téma a bulvártól a politikai publicisztikáig mindenhol. Mit láttak bele a kortársak a legalább 160 gyilkosságba, hogyan magyarázták, és mit tudunk most erről az egészről? Az ELTE történész kutatócsoportja próbálja megfejteni a 85 évvel ezelőtt rejtélyt.”

Ez pedig a mai:

Míg sírba visz az önvád néma átka

“Értelmetlen és brutális gyilkossággal vádolnak egy 23 éves turai lányt: elment egy éjszakára egy akkor megismert idegennel, majd szex után szíven szúrta. A korábban súlyos traumákon átesett lányt mindig is furcsának tartották. Feltűnő és harsány volt, néha kihívó, de senki nem ismerte igazán: érdekelte a kriminálpszichológia, a sorozatgyilkosok, borderline szindrómával küzdött. Különböző fórumokon évek óta hiába kereste kétségbeesetten a segítséget.”

Ezeket érdekes módon nem a Férfigyűlöletéről hirhedt Panyi Szabolcs jegyzi, hanem Kolozsi Ádám, Német Tamás és Janecskó Kata. Talán az legnépszerűbb magyar portálnál is kezd kialakulni egy a Férfijogokért elkötelezett, a feminácizmust elutasító újságíró csapat. vagy túl optimista lennék?

Koriander
Olvasó
Koriander

talán.
mondjuk női sorozatgyilkosokról anno a bezzeganyán is volt egy sorozat, itt mazsolázhatsz, juditty az egyik legjobb szerzőjük.
http://bezzeganya.reblog.hu/cimke/sorozatgyilkos

Naooo
Olvasó
Naooo

“ami a nők Férfiak ellen elkövetett gazságaival, tehát nőerőszakkal és nőbűnözéssel foglalkozik.”
“Különböző fórumokon évek óta hiába kereste kétségbeesetten a segítséget.”

Zsebkendőt.

“Egy csontsovány”

Mmmmm, finom.

“A menekülni próbáló lányt az áldozat édesapja tartotta vissza, amíg megérkeztek a rendőrök. A karjánál fogva húzta le a kerítésről, amikor épp kimászott volna rajta.”

Ez nem személyi szabadság korlátozása? Vagy az más esetekre vonatkozik?

“Mások szerint igaz, hogy furcsán, néha túl nyitottan viselkedett, de nagyon értelmes és érzékeny lány volt.”

Mér, meghalt?

“a Facebook-oldala (amelyet mostanra töröltek)”

Valaki leszoktathatná már törölgetésről a szopósbukkosokat.

“Dani többek szerint is nehezen ismerkedett. Turán néhányan úgy látják, ez is közrejátszott abban, hogy a neki felajánlkozó lánynak nem mondott nemet.”

Ahhoz nagyon rondának kell egy lánynak lenni, vagy fix barátnőnek, de ha nincs a környéken ismerős, aki elpofázza, akkor mehet a buli.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ááá, mégse jó, májvippen valami szutyok ölelgeti. :/

“Depresszios ember az, aki virágillatot érezve körülnéz, hol a koporsó”

Alter Ego
Szerkesztő

Gondolom már azt is eredménynek érzed, ha éppen nem férfi bűnelkövetőkből csinálnak bulvártémát, de ez akkor sem más, mint kriminalisztikai avagy bulvár újságírás. Én majd akkor örömködnék, ha valódi férfijogi kérdés kerül az Index címlapjára.

the hermit
Olvasó

Az a Panyi ritka egy gyökér…

Frolich Janos
Újságíró

A második cikket már korábban olvastam, és szerintem az indexnél nem indult el semmi, ez egy kifejezetten undorító tettesmentegető cikk. A gyilkost sajnáltatja, az áldozatot meg letojja.

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Szerintem benézted. A nő még gyilkosként is áldozatnak van feltűntetve, megmagyarázzák mi vezetett rémséges tettéhez és ehhez megértést várnak az olvasóktól. Pedig ki kell mondani, hogy gyilkost mentegetni az egyik legnagyobb mocsokság a földön.

Reszet Elek
Újságíró

Pedig gyakran megteszik. Lásd háborús hősök.

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Úgy gondolom a nemzet védelmére felhatalmazott katonák parancsra szabadon gyilkolászhatják az ellenérdekelt katonák egyedpéldányait. Arra viszont semmi mentség, hogy egy NŐ meggyilkoljon egy FÉRFIT vagy GYERMEKET ahogyan az Elemi Ösztön című filmből tanulta! Ezeknek az ELMEBETEG GYILKOS, ÖNBÍRÁSKODÓ NŐknek életük végéig tömlöcben a helyük, hiszen elvették egy másik ember esélyét az életre! Ha nem büntetjük őket példásan csak azért mert Nők akkor ne csodálkozzunk, hogy a nyakunkra nőnek, elkanászodnak és elrohad a társadalmunk, nem lesz bennünk semmi tartás, mert félünk tőlük ahogy a politikusok többsége a feministák zsarnokságától.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Ha nem büntetjük őket példásan csak azért mert Nők akkor ne csodálkozzunk, hogy a nyakunkra nőnek, elkanászodnak és elrohad a társadalmunk, nem lesz bennünk semmi tartás, mert félünk tőlük”

Nők szót cseréld ki zsidók-ra.

Reszet Elek
Újságíró

A magam részéről a gyilkosságot, hacsak nem közvetlen önvédelmből történik, sokkal inkább tekintem az elmebaj egy sajátos formájának függetlenül attól hogy kiről van szó. Ez vonatkozik országok, népek egymás közötti konfliktusaira is. Ha megnézed a világban nem sok ilyen közvetlen önvédelemből folytatott, agresszor ellleni háború folyik. Így jelenleg sem történik más, mint intézményesített tömeggyilkosság. Másik részről ahogy írod is senkinek nincsen joga más élete fölött ilyen módon rendelkezni. Ebből kiindulva az államnak sem. Nem kell hívőnek sem lenni hogy egyértelmű legyen, nincsen senkinek sem joga rendelkezni emberi élet fölött legfeljebb a sajátja tekintetében. Ez utóbbi kapcsán meg persze felmerül az öngyilkosság meg az eutanázia kérdése és hasonlók, de ebbe ne menjünk bele.

Vér, tűz, halál.

(Peter Nicolai Arbo – Åsgårdsreien)

Naooo
Olvasó
Naooo

Ha meggyilkolnák a bankárokat én nem sírnék.

haemorgen
Olvasó
haemorgen
Reszet Elek
Újságíró

Sokat kommenteltünk itt társadalmi kérdésekkel kapcsolatosan. Számomra ez nem a grrrrl power, hanem a mocsokság alja. Mármint az a rendszer ami jelen példánál maradva lehetővé teszi hogy azok az emberek a munkájuk gyümölcse 35 dollárjából csak néhány cent erejéig részesüljenek. Ennek a szarnak tényleg el kell tűnnie.

haemorgen
Olvasó
haemorgen
hgyi
Szerkesztő

Ugye abban megegyezhetünk, hogy egyik nemet sem akarjuk kivenni az együttélés/társadalom egyenletéből?
És ugye abban is egyetérthetünk, hogy, mindkét nemre szükség van az egyén, a család, a társadalom normális – optimális – működéséhez?

És ugye az is rendben van, hogy itt nem a nők vagy a férfiak fölöslegességéről vagy dicsőségeiről vitatkozunk, hanem azt szeretnénk, hogy ez a feminista mentalitás eltűnjön.

Reszet Elek
Újságíró
hgyi
Szerkesztő
Huffnagel Pista
Újságíró

Kinga munkát keres: http://coub.com/view/4scy9