Virenzuola
0 megosztás

Obama: Az erőszak nem oké, ha nők az áldozatok

Obama az idei Grammy-n videó üzenetet mondott el az “It’s On Us” kampány részeként, melyben kifejtette, hogy véleménye szerint úgy lehet jobbá tenni a kultúrát, ha véget vetünk a nők és a lányok elleni erőszaknak. Igen, ez nem tévedés: nem az erőszaknak, hanem kifejezetten a nők és a lányok elleni erőszaknak szeretne véget vetni.

Tulajdonképpen a feminista retorika szokásos forgatókönyve zajlott le: az elnök az egyik mondatában még általában az erőszakról beszélt, aztán hirtelen áttért a nemi erőszakra és a családon belüli erőszakra, vagyis az erőszakos bűncselekmények azon formáira, ahol nagyobb számban találhatóak női áldozatok. Előhozta a már jól ismert statisztikát is, amely szerint minden ötödik nő volt szexuális erőszak vagy szexuális erőszak kísérletének az áldozata.

 

Azonban ezzel a gondolatmenettel számos súlyos probléma van:

– ha minden fizikai erőszakot figyelembe veszünk, akkor az Egyesült Államokban a férfiak gyakrabban válnak áldozattá, mint a nők, így Obama figyelmen kívül hagyja az erőszakos bűncselekmények áldozatainak többségét egy kisebbség érdekében

violent-crime-rates-by-gender-of-victim

(És természetesen ne feledkezzünk el a fiúgyermekek nemi szerv csonkításáról sem, ami az Egyesült Államokban igencsak elterjedt procedúra és hivatalosan nem képezi a férfiak elleni erőszakos bűncselekmények részét.)

– a központi témává tett szexuális erőszak, valamint családon belüli erőszak esetében jelentős a férfi áldozatok száma (ez utóbbi esetében közel fele), ezek most sem kerültek megemlítésre

– a családon belüli, illetve a szexuális erőszak folyamatos hangsúlyozásának eredményeként nem csak a férfi áldozatok, de az erőszak többi formáját elszenvedő nők sem kapnak kellő figyelmet

– a nemek közti egyenlőséget ez kicsit sem segíti elő, épp ellenkezőleg, hiszen jelenleg sem a nők bántalmazása az elfogadottabb – ha egy férfi panaszkodik vagy sír, akkor közröhej tárgya lesz (különösen ha egy nő bántalmazta), ráadásul ebben igen nagy felelőssége van a hollywoodi filmeknek is, amelyek mindezt vicces dologként mutatják be

obama-feministAz ilyen szexista nyilatkozatok és az erőszak férfiáldozatainak kirekesztése egyébként olyan gyakoriak, hogy szinte minden nap írhatnék cikket ilyenekről. Ami miatt most mégis megtettem az Barack Obama személye.

Ő ugyanis az Egyesült Államok elnöke és a világ egyik legbefolyásosabb embere. Ennél nagyobb bizonyíték szerintem nem is kell ahhoz, hogy belássuk: a politikát a feminista érdekek uralják, nyilvánvalóan nem az egyenlőség a fontos, hanem bizonyos csoportok érdekképviselete, akár azon az áron is, hogy más csoportokat diszkriminálnak.

Nyilván nem volna nehéz nők helyett emberekről beszélni általában, vagy hozzáfűzni a mondandójához a férfiak elleni erőszakot is. És ezt valószínűleg meg is tenné, ha nem állnának burkolt szándékok az ilyen kijelentések mögött, hiszen igen nehéz megfeledkezni arról, hogy vannak olyan férfiak, akik erőszakos bűncselekmények áldozatai.

Minden látszat ellenére itt nem azokról a nőkről van szó, akik áldozattá váltak; ők csak a politikai propaganda eszközei. A politikai demagógia szempontjából tulajdonképpen jó is, ha minél több a női áldozat, mert annál nagyobb számokat lehet a sajtó elé tárni, ezzel igazolva azt, hogy bizonyos lobbicsoportok tevékenységére szükség van. Arra is láthattunk már példákat, hogy a nők áldozati helyzetének, hátrányos helyzetének erőltetett bizonygatása miként vezetett el nem csak a nőszervezetek propagandájában, hanem akár nemzetközi szervezetek ügymenetében is az adathamisításig.

Úgy tűnik a terep már elő van készítve a 2016-os elnökválasztás leendő jelöltje, Hillary Clinton számára, aki kampányát vélhetően arra fogja építeni, hogy a Republikánusok háborút folytatnak a nők ellen, illetve hogy az Egyesült Államokban milyen elnyomott helyzetben vannak a nők. Nem kétséges, hogy Hillary erre teljes mértékben alkalmas. Mióta kijelentette, hogy a háborúk legnagyobb áldozatai a nők, mert egyedül maradnak, nem hiszem, hogy bárki kétségbe vonná a képességét, amivel a legkisebb kínálkozó lehetőséget is képes megragadni a nők áldozatszerepben való feltüntetésére. A kérdés csak az, hogy a választók mennyire lesznek majd vevők erre a színjátékra.

Post Author: Virenzuola

Virenzuola
f Facebook
0 megosztás


41
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
9 Egyéni hozzászólás
32 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
17 Hozzászólások szerzői
hgyiKorhelyBelvedereKoriandervisuo Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Az egyik leghasznosabb cikk amit az utóbbi időben láttam ezen az oldalon, megérdemli az 5 sárga csillagot. Cikk rávilágít mennyire tévúton járnak a vezető politikusok. Vajon Putyin is ennyire feminista lenne?

Reszet Elek
Újságíró

Kurvára nem szerencsére. Volt is nyilatkozata a többség elnyomásáról meg a természetes emberi vonzalmak és értékek elleni médiaháborúról. Hörögtek is miatta…

don Fefinho
Újságíró

Lehet, hogy volt már, de sosem elég belőle:

http://www.tomatobubble.com/putin_obama.html

Reszet Elek
Újságíró

Szoffy véleményére lennék kíváncsi…

Szoffy
Újságíró

Itt vagyok :) Nem titkolom, hogy demokrata vagyok, és Obama nagyon sok mindent elért az utóbbi években, amiről a média nem szeret beszélni, de akik itt élnek, pontosan tudják.

Ugyanakkor minden amerikai elnök a rendszer bábja valamilyen szinten és ez ebben a témában nagyon jól látszik. Szeretném látni, hogy Obama kiáll a humanizmus mellett. Az igazság azonban az, hogy van elég baja enélkül is. Tehát ilyen kérdésekben követni fogja a feminista nép akaratát.

Reszet Elek
Újságíró

Viszont ez a második ciklusa szóval elvileg leszarhatná a jópofizást.

Szoffy
Újságíró

Az itt nem szokás, hiszen az a célja, hogy a következő választásokat is a demokraták nyerjék.

A nép megköveteli az elnöktől, hogy kiálljon a többség véleménye mellett. Túl nagy a kockázat. Ha az igazság mellett állna ki, elvesztené a szavazók felét. Ha belegondolsz, ez nem az ő hibája, hanem a korcs népé.

Reszet Elek
Újságíró

Azt hiszem hogy azt a népet amelyik képes volt megválasztani az ifjabb Busht joggal nevezhetjük idiótának és korcsnak.

Clinton meg tuti hogy kijátssza majd a “női” kártyát. Korábbi megnyilvánulásaiból is egyértelműen látszik hogy egy végtelenül hidegszívű teremtmény. Olyannyira hogy talán még a pr-gépezet ellenére is átjön majd a szavazóknak. Legalábbis remélem.

Egy másik elnöknő…

Szoffy
Újságíró

Clinton nekem sem szimpatikus. Nem hiteles számomra.

don Fefinho
Újságíró

Koriander
Olvasó
Koriander

Vhog azt hittem Kolinda Grabar-Kitarovic-csot linkeled :).
http://croatiapepita.blog.hu/2015/01/29/igy_unneplik_a_memgyarosok_a_horvat_elnoknot

verum aequalitatem
Olvasó

De a feministák akarata nem egyenlő a nép akaratával, ugye? A közvélemény-kutatások szerint (http://www.huffingtonpost.com/2013/04/16/feminism-poll_n_3094917.html) se a nők, se a demokraták, se a függetlenek többsége nem vallja magát feministának. Nem értem, hogy akkor mégis kiket akar így megszólítani. Nem hinném, hogy bárki tiltakozna az ellen ha az elnök az erőszakot általában ítélné el és nem így. Ez ellen elvileg még a feministáknak se lehetne kifogása (hiszen azzal magukat járatnák le).

Szoffy
Újságíró

A nép közhangulatát és társadalmi értékeit akkor is a feminizmus eszméje hatja át. Ne hidd, hogy nem értek veled egyet, csak próbálom elmagyarázni, hogy mi lehet a háttérben…szerintem.

verum aequalitatem
Olvasó

Egyetértek, a feminizmus eszméje már régóta áthatja a társadalmat. Viszont én úgy vettem észre hogy az elmúlt években jóval több lett a hasonló kampányok száma, szerinted nem? Nem emlékszem arra, hogy például Obama az első ciklusában ennyit foglalkozott volna ilyen feminista témákkal.

És nem ő az egyetlen, én számos európai politikai pártnál ugyanezt a tendenciát látom. Ugye nálunk most itt van Szél Bernadett, aki folyamatosan ezzel foglalkozik, vagy Svédországban a kormány “feminista kormányként” deklarálta magát. a brit Munkáspárt rózsaszín busszal kampányol, feminista témákkal, azért hogy a nők rájuk szavazzanak. Szerintem emögött kell lennie valamilyen politikai szándéknak/nyomásnak, az emberek gondolkodásmódja és a közhangulat nem változik ilyen gyorsan, mint amennyire most előtérbe kerültek ezek.

Huffnagel Pista
Újságíró

 

 

A civil szervezetek sem állnak a törvények felett

2015. február 11. 17:18

http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/a-civil-szervezetek-sem-allnak-a-torvenyek-felett

Naooo
Olvasó
Naooo

Feminizmus melegágyát demokráciának hívják.

Belvedere
Vendég
Belvedere

Az USA médiájának 80-90 %-a Obama pártja mögött áll. Obama nem a népakaratnak akar megfelelni [ilyen az USA-ban nincs, csak egymással harcoló lobbicsoportok], hanem az amerikai balliberálisokkal szimbiózisban élő agresszív médiaelit gyűri maga alá az államot minden lakosával.

Egy amerikai elnök támogatottságát sohasem a sajtó imázsépítése alapján kell megítélni, gondolj arra, hogyan viszonyult liberális-urbánus keleti parti értelmiség [akik érdekes párhuzamba állíthatóak Bel-Pest népével] Reagan elnökhöz.

 

Belvedere
Vendég
Belvedere

Obama kifejezetten egy nem túl értelmes, sőt kifejezetten műveletlen alak, de ez nem csupán őt minősíti, hanem teljes amerikai politikai kultúrát.

 

Huffnagel Pista
Újságíró

Úgy, úgy, Balázs! Kiseózni a feminfó cikkeket a getszibe! Jól nyomod, Pista bácsi is alkalmazza a módszert! :D :D :D

don Fefinho
Újságíró

Rég nem jártam arra. Még mindig be lehet őket izzítani egy fürt banánnal?

Alter Ego
Szerkesztő

“Az ilyen szexista nyilatkozatok és az erőszak férfiáldozatainak kirekesztése egyébként olyan gyakoriak, hogy szinte minden nap írhatnék cikket ilyenekről…”

Minden nap kellene valakinek cikkeket írnia ilyenekről… Írjon minden egyenes gerincű, írástudó férfi életében legalább egy cikket a férfiakat sújtó szexista megkülönböztetés, diszkrimináció ellen!

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Nem tudunk ilyen jó cikkeket írni mert nagyon pontosnak kell lenni és rengeteg munka a fordítás, ráadásul a süllyesztőbe kerül sok írás, mert nem olvasnak az emberek igazságot, félnek saját maguktól, a felismeréstől. Hozzászoktak a bulvárhoz és a minőségi kultúra is hanyatlik a fészbukk miatt. Én is úgy vagyok vele, hogy majd más ír aki jobb mint én. Meg valahogy mint a férfi merevedése nekünk csak állnunk kell a sarat ha ütnek akkor is és ezt jobban bírjuk a nőknél. Az a férfias aki erős és valamit véd. Például a hazudozó, de szép nőket. Korábban meghalunk, de az se érdekel senkit, mert nem vagyunk képesek utódot szülni. Az utódnemzés a lényeg szerintem az államnak, nők a fontosak a férfi meg mehet majd biztonsági őrnek vagy majd meghalni az oroszok vagy arabok ellen, hogy a védett nőktől meg hisztit és követelőzéseket kapjanak. Mikor használják már fel a mesterséges méhet meg emlőt, hogy a férfiak baja is számítson?

Reszet Elek
Újságíró

No látod! Ezért kell az erekcióval is foglalkozni! Csakis erektált pénisszel tudjuk szétverni ezt a pokoli béklyót! Nem véletlen hogy a faszunknál fogva próbálnának buta bivalyként vezetni minket…

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Nem kéne ilyen alpárian beszélni, mert lehet néhány politikus is felnéz erre az oldara, pl dajcs tomi vagy újvári akik tudják mi az internet. Fontos lenne ezeket a jó cikkeket kimelten kezelni, hogyha valaki idetéved az végig is olvassa az írást. Te Reszet nem vagy egy faszozó én meg nem vagyok tapló csak néha eljátszom, képviselem az átlagot :) Tanulom a panaszkodást annak ellenére, hogy itt fekszik mögöttem az asszony félmeztelenül és nincs most sok bajom, de bánt a férfitársaim baja akiket neveletlen nők zsigerelnek ki. De amúgy igazad van a péniszünknél fogva vezetnek, hogy több gyerek szülessen. Nem fog, a nyugati társadalom hanyatlik.

Reszet Elek
Újságíró

Szerintem a fasz szép szó. Nem szeretem a finomkodó kukizást meg pöcsözést ha férfi szervéről van szó. Az hogy lerontották a renoméját nem az én bűnöm, igyekszem visszaállítani. Szóval korántsem alpári. Van a pina meg a fasz, oszt’ annyi. Érdekes a pina szalonképesebb a médiában gyakran nem szelidítik kislányos puncivá. Szóval kimondom: fasz, fasz fasz!

Asszonyt csókoltatom, ne a billentyűzettel babrálj…

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Különbözőek vagyunk. Én inkább az anyázást preferálom, mert leginkább az anyádon múlt, hogy fejedre ejtettek -e, könyvmollyá vagy mindent kibíró férfivá váltál -e. A fallosz alpári megfeleltetését rendre a kocsmatöltelékek és intim környezetben a nők szokták használni, így inkább én meghalok minthogy preferáljam a köznyelvben való használatát. Valahogy túl liberálisnak, szabályszegőnek tartom azokat akik ilyen szavakkal vezetik le a feszültségüket.

Reszet Elek
Újságíró

Nekem a nemi aktussal kapcsolatos kifejezésekkel kapcsolatban vannak ilyen érzéseim.

Wastrel
Újságíró

Offtopic: Aki lemaradt a Karácsonykor általam megosztott Puzsér előadásokról, most végighallgathatja, ugyanis visszakerültek a helyükre:

1. rész (feminizmus-antifeminizmus, kvóta, nemi szerepek): https://www.youtube.com/watch?v=ZdIsbGNRn7Y
2. rész (MGTOW): https://www.youtube.com/watch?v=lUCpkkhwdc4

Az MGTOW részben Puzsér Huffnágel és az én cikkemből is idéz egész bekezdéseket. :) Az anyagokat most lementettem, úgyhogy ha véletlenül megint törlésre kerülnének, felpakolom őket a saját csatornámra.

Cefre
Olvasó
Cefre

A másodikat hallgatom. Ki az a hoki akivel beszélget? Kijárna egy faszkorbács neki.

Szerk.: egyre nehezebben bírom a káromkodását annak a parasztnak. Iszonyat erőltetett. De erőt veszek magamon…

Reszet Elek
Újságíró

Sajna mono és csak a centeremen jön az 5.1-emen. Ilyenkor recseg és érthetetlen úgyhogy ez kimarad az életemből.

Cefre
Olvasó
Cefre

OFF:

Nem akartok valami Disqus vagy ilyesmi kommentrendszert bevezetni? Tök jó lenne látni valahol ha válasz érkezik.

Cefre
Olvasó
Cefre

Erre ki ad negatívot? :D

Naooo
Olvasó
Naooo

“Ő ugyanis az Egyesült Államok elnöke és a világ egyik legbefolyásosabb embere.”

https://www.youtube.com/watch?v=LYZD4kX6uFc

Reszet Elek
Újságíró

PR bohóc. Talán az ottani TB-vel kapcsolatos intézkedése volt az egyetlen érdemleges az egész elnöksége idején. Szoffy gondolom jobban képben van.

Szoffy
Újságíró

Nehéz pontos adatokat találni, mert mindkét oldal hamisítja…az tény hogy nem csak az egészségügy, de az oktatás, és a gazdaság területein is javulás mutatkozik az utóbbi években. Más kérdés, hogy Obamának rengeteg más ötlete is van (új adórendszer), amit nem tud megvalósítani, mert a republikánusok leszavazzák.

visuo
Olvasó
visuo

a bankrendszer, meg a cionistak csicskaja. mingyart jon naooo es megmondja, hogy a ketto ua. : )

Baal
Olvasó
Baal
Korhely
Újságíró

Magyarországon 36 civil szervezet ügyködik a nők képviseletében, amint ennek a linknek a címéből kitűnik. Sajnos ez a 2013.04.12. 07:33 keletű link eltűnt a netről:

http://atv.hu/videotar/20130412_36_civil_szervezet_a_nok_kepviseleteben

Ugyancsak eltűntek az U.S. Department of Health and Human Services oldaláról ezek a linkelt tartalmak, ahol közölték azokat a kutatási eredményeket, amelyek szerint : A nők (anyák) az összes a gyerekekkel szemben elkövetett családon belüli erőszak 63.8%-ban (majdnem két harmadában) egyedüli vagy résztettesek.

http://www.acf.hhs.gov/programs/cb/pubs/cm06/figure3_5.htm

Ugyanakkor a partnerek közötti, nem viszonzott családon belüli erőszak 70%-ában nők az elkövetők, a férfiak pedig csak a maradék 30%-ban.

http://pnhw.psychiatryonline.org/content/42/15/31.2.full

Meg tudná vki keresni az eltűntetett tartalmakat?

hgyi
Szerkesztő

Magyarországon 36 civil szervezet ügyködik a nők képviseletében, amint ennek a linknek a címéből kitűnik.”
Nem tudom, jelenleg mennyi van, de a 118.453 civil szervezetet nem nézem végig… :o)
Az alábbi linken találod meg az összeset:
http://civil.info.hu/civil-szervezetek

Korhely
Újságíró

Áthoztam a csetről:   “szerintem egyenlőre az lehet a cél, hogy minél több embert győzzünk meg a valós adatokkal arról, hogy a feminizmus egy férfiellenes ideológia és hogy szükség van arra, hogy a férfiaknak legyen érdekképviselete.”

 Az érdekképviselettől megfosztott, kisebbségi helyzetben lévő férfitársadalom egészét sújtja a nemi alapú elnyomás. Ez alól csak a politikai hatalmat birtokló, feminizmust támogató férfiak a kivételek.

Az elnyomás nyilvánvaló és intézményesített formája, h. a férfiaknak nincs érdekképviselete, jogvédelme. Ez további bizonyítást nem igényel.

Amig ez így van, addig a nők elleni erőszak nem bűntett, hanem a törvényenkívüliségből eredő, ösztönös lázadás az elnyomás ellen.

Amíg nem harcoljuk ki, h. a férfiaknak is legyen érdekképviselete, addig Mo-on nem lesznek érdemi vizsgálatok a férfiak valós helyzetéről, igényeiről és problémáiról. Hiába gyűjtögetjük az adatokat a diszkrimináció megnyilvánulásairól, ezeket lesöpri az intézményesített, és nagy összegekkel fenntartott feminista hálózat.

Az első feladat az érdekképviselet kiharcolása.