Huffnágel Pista
0 megosztás

A Szürke ötven árnyalata felszámolja a feminizmust

Valentin napon kezdődött meg világszerte a feministák által olyannyira gyűlölt nagyipornó filmváltozatának premierje és egyetlen hétvége alatt bankot robbantott. A vetítések első két napján az Amerikai Egyesült Államokban elért 81 millió dolláros bevételével azonnal költségvetésének kétszeresét hozta vissza, és akkor még szót sem ejtettünk az ezzel egy időben zajló világpremier 158 millió dolláros hozadékáról, amivel együtt közel negyed milliárd dolláros összbevételt eredményezett egyetlen hétvége alatt.

A filmadaptáció alapanyagául szolgáló nagy sikerű E.L. James regény 2011-ben jelent meg, és ma még felbecsülni sem lehet a nők tudatára tett hatását. Az amazon.com oldalán jelen pillanatban 29,243 értékelés olvasható a könyv alatt, míg a legnépszerűbb Biblia kiadás csak pár ezer vélemény megírására sarkalta a népszerű oldal látogatóit. Egy érdekes statisztika szerint az elmúlt években az Egyesült Királyságban ezt a könyvet felejtették legtöbbször hotelszobákban, és a lassanként trilógiává duzzadó kiadványt megjelenése óta raklapról árulják a nyugati világ könyvkereskedéseiben. Pedig állítólag nem is jó könyv; arról szól például, hogy egy nő behódol egy Férfinak.

Az, hogy tele van szexjelenetekkel, önmagában még nem tenné minden nyugati civilizációban élő nő számára ilyen fontossá a művet. Vajon miért zabálják mégis a feminizmussal fertőzött agyú lányok, asszonyok? A válasz pofon, bocsánat, spanking egyszerű. Mert lehetővé teszi a nők számára, hogy legalább a fantáziájukban kiéljék azt az ősi női ösztönt, hogy behódolnak egy Férfi uralmának. Megengedi nekik, hogy végre egyszer a Férfi kezébe helyezzék az irányítást. Közben nem csak azt tanulják meg, hogy ennek bizony rettenetesen bugyinedvesítő hatása van bármennyire is tiltakozik ellene a  feminizmustól fertőzött agyuk, de általa közelebb juthanak a Férfi lelkéhez is. És ez az, amire MINDEN NŐ VÁGYIK.

A Szürke ötven árnyalata által elnagyoltan, ám plasztikusan ábrázolt dominancián-szubmisszión alapuló szexuális kapcsolatok ugyanis szöges ellentétben állnak azzal, amit a feminista gondolatipar az elmúlt évtizedekben lenyomott a nyugati nők torkán. A nők most megértik végre, hogy egy szexuális aktus, a párkapcsolat és a házasság is olyan, mint egy személygépkocsi, hajó vagy repülőgép, amiben csak az egyik ülés előtt találunk kormányt. Egy kapcsolatban a Férfi egyenlő a nővel. Pont ezért mindegy, mi a neme annak, aki a járművet vezeti. A lényeg az, hogy amíg egyikük vezet, addig a másik követi őt. Ketten nem képesek egy járművet irányítani, mert az nem fog semerre se haladni. Nem feltétlenül a Férfinak kell vezetnie, de a legtöbb esetben mindenki jobban jár, ha egy Férfi ül a volánnál.

gray-wet-floorA Szürke ötven árnyalatának nagy tanulsága az lesz, hogy a nemek harca soha nem az egyenlőségről szólt, hanem arról, hogy ki fog kinek behódolni. Mert az egyenlőség és a behódolás az két teljesen különböző dolog. Ha a nők végre lemondanak majd arról a mesterségesen beléjük plántált mindent ellenőrizni akarásukról, amitől amúgy is csak megbolondulnak, akkor lehetnek majd újra nők, és újra boldogok. Soha meg nem élt orgazmusokat fognak átélni, miközben megkönnyebbülnek és életük minden percében érezni fogják végre a törődést.

A Valentin napra időzített bemutatónak azért is örülhettünk, mert ebből a napból időközben a feminácik feminista propagandanapot igyekeztek csinálni One Billion Rising néven, és ilyenkor szoktak a modern nyugati nők a plázákban valami gumislágerre táncolva “az erőszak ellen tiltakozni”. Jókat röhöghetünk rajta, ha elképzeljük, hogy utána moziba mentek, megmutatni partnerüknek, hogy hogyan is lehet őket igazából boldoggá tenni. Őrület, nem? Mindeközben a sors iróniája az, hogy pont azok a Férfiak vonultak ki tömegesen a társadalomból és választották az MGTOW életformát, akikből a feminista propagandagépezet által félrevezetett nők sem tudták kiölni a dominanciára való hajlamot. Így a modern nők jelentős részének legfeljebb egy férfiatlanított béta, esetleg egy önmagát kasztráló mangina juthatott, hogy Valentin napon elkísérje a moziba. Köszi feminizmus!

Mindezt azért, mert az elmúlt négy évtized ostoba, de nők tömegeinek tetszetősnek tűnő feminista propagandája arról szólt, hogy a nő akkor nincs elnyomva, ha mindent ő ellenőriz, ha mindenbe beleszólása van és minden ő irányít. Mert csak így tudja egy nő megmutatni azt, hogy mennyit ér, hogy mennyire fontos. Más dolog azonban uralni a saját életünket, és más dolog uralkodni azon a Férfin, aki megosztja velünk életét. Ez utóbbi soha nem fog működni. Ami a szerelemben működik, az egyedül a behódolás, a  tisztelet, a bizalom. Ez persze roppant sérülékennyé tesz, amit a nők gyakran a gyengeséggel azonosítanak és sokuk annyira el akarja kerülni a gyengeségnek még a látszatát is, hogy rettegésében elviselhetetlen emancipuncivá változik, aki például elvárja a férjétől, hogy elmosogasson vagy használat után lehajtsa a wc ülőke fedelét. Miközben a lelkük mélyén meg arra szomjaznak, hogy végre behódolhassanak neki. Ennek azonban hamarosan vége lesz.

A Szürke ötven árnyalata kulturális hatásának köszönhetően hamarosan az egész világon tömegesen fognak a nők ráérezni a szubmisszió felszabadító örömeire. Egy emberként fognak rádöbbenni a feminista gondolatipar ördögi gépezete által tudatukban véghezvitt rombolásra, és természetes ösztöneiknek engedelmeskedve sorra fognak behódolni partnereiknek. Közben ráébrednek majd arra is, hogy a Férfi iránti tisztelet nem jelenti azt, hogy nekik egy szavuk sem lehet. Ez csak azt jelenti, hogy ha tisztelnek egy Férfit, akkor örömmel vetik alá magukat az akaratának és semmi többet.

Talán még maga a mérsékelten tehetséges szerző sem volt tisztában azzal, hogy a történetben szereplő szimbolikus szerződés egy olyan eszközzé lényegül, aminek segítségével a főhősnő Anastasia és a vele azonosuló nők milliárdjai majd jól felmenthetik magukat a behódolás, a szubmisszó, a megaláztatás és igen, maga a nemi erőszak közben érzett kéjérzet okozta minden felelősségük és bűntudatuk alól.

Az elkövetkező években a nyugati világ feministáinak arra a döbbenetre kell majd csomót kötniük, hogy ha léteztek olyan filmsikerek, mint amilyen például a Szex és New York is volt, amely erősítette a szinglilét felsőbbrendűségéről szóló gender narratívát, akkor bizony éppúgy lehetnek olyan filmalkotások is, mint a jelek szerint most A Szürke ötven árnyalata, amelyek képesek ezeket a feministák által gerjesztett hamis illúziókat pillanatok alatt porig rombolni.

Menjünk el tehát a most zajló premier során a mozikba és mindenképpen ott nézzük meg A Szürke ötven árnyalatát. Nem is a film miatt, hiszen az köztudottan borzasztó, sokkal inkább a nézőtér hangulata és a közönség természettudományos megfigyelése céljából. Gyönyörködjünk el abban, milyen ruházatot jelmezt öltöttek eme nagyszerű alkalom tiszteletére a nők, elvégre valóságos örömünnepe a női szexualitásnak ez a premier!  Hallgassuk, ahogyan az elsötétített teremben az izgatott nőstények önkéntelenül kéjes hangokat hallatnak és közben óvatosan figyeljük meg, hogyan ragyog az arcuk és szemük a gázosabbnál gázosabb jelenetek alatt. Élvezzük mi is a pillanatot, ahogyan felfedezik a szexualitásuk eddig nem ismert területeit, és ami talán még ennél is fontosabb, lássuk, hogy hajlandóak akár pénzt is áldozni azért, hogy végre működés közben láthassák a vegytiszta patriarchizmust, a szexista nőelnyomást és magát a sokat emlegetett nemi erőszak kultúrát is.

A behódolással egy eddig soha nem ismert világ tárul majd fel a nők előtt; rég elfeledett oldaláról fogják majd megismerni a Férfiakat, miközben magukban újra felfedezhetik a nőt. Bár sok modern nő retteg attól, hogy kiengedje a kezéből az irányítást, azonban A Szürke ötven árnyalatának mindent elsöprő sikere azt tanúsítja, hogy a koncepció működik. Az idők szavának hatására pedig idén tavasszal már sok valódi Férfi paskolja majd military övvel pirospozsgásra élete nőjének hátsóját.

Post Author: Huffnágel Pista

Huffnágel Pista
Fő tevékenységként online kommunikációs tanácsadással foglalkozó szerzőtársunk az internetes médiumok és a rádiózás világában is egyaránt tapasztalatokkal rendelkezik. A Férfihang.hu oldalain az angloszféra társadalomtudományi és férfijogi írásainak fordítása és recenzeálása mellett saját írásokkal is szerepet vállal.
f Facebook
0 megosztás


239
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
18 Egyéni hozzászólás
221 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
31 Hozzászólások szerzői
ulomenenhunbagiraTibiMordinvégre értElek:) Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Kalman
Újságíró

Pista bácsi pálcája suhog!

Éppen rátaláltam a Férfihangra, és a Huffnágel blogra is és néhány cikket már elolvastam, és gondolkodtam rajtuk. Ekkor egy partin véletlenül egy feminista mellé kerültem. Előre dörzsöltem a tenyerem, mert imádok vitatkozni, és nyilvánvaló volt, hogy véleménykülönbségünk van, csak ő még nem tudja. El is kezdtem a bevezetőmet, hogy “nagyon érdekes társadalmi problémákról olvastam mostanában a Férfihangon, meg a Huffnágel blogján”… Eddig jutottam. Itt egy leírhatatlanul gyűlöletteljes arckifejezést kaptam, és többet nem állt szóba velem :-)

don Fefinho
Újságíró

“Pista bácsi pálcája suhog!”

Pista ötven árnyalata? :P

Pash Cutter
Újságíró

Mellesleg tényleg van a szürke színnek ötven árnyalata?

Maestro
Szerkesztő

Van neki 256 is akármelyik számítógépen :-)

Pash Cutter
Újságíró

A szürke 256 árnyalata a számítógépen

Hmm… Ez érdekesen hangzik. :)

Maestro
Szerkesztő

Alter Ego
Szerkesztő

Pedig ez csak azokra a fejletlen rendszerekre igaz, amelyek 8 bites RGB komponensekkel ábrázolják a színeket, ezzel szemben a modern rendszerek (nyilván a te PC-d is) 16 vagy méginkább 24 bites felbontást alkalmaznak, ahol 16 777 216 árnyalata lehetséges a szürkének. De mint mondtam, a valóság egy végtelen analóg skála, amit a számítástechnika megvalósítás bont fel az általa kívánatosnak tartott bitmélységre.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%ADnm%C3%A9lys%C3%A9g

Pash Cutter
Újságíró

A szürke 16 777 216 árnyalata?

Ez már nekem is sok. Az analóg skáláról nem is beszélve. :)

Wastrel
Újságíró

Bocs, de ez nem igaz :) Az RGB-skála alapszínenként (piros, zöld, kék) tartalmazhat maximálisan 256 különböző értéket (mert alapszínenként 8 bit áll rendelkezésre, összesen 256 lehetséges értékkel, ezeket összeadva jön ki a 24 bit). Ezek közül a szürke árnyalatai pontosan azok lehetnek, ahol mindegyik alapszín értéke megegyezik (pl.  50 50 50, 190 190 190 stb.), és ebből pontosan 256 áll rendelkezésre a teljesen feketétől (#000000) a teljesen fehérig (#FFFFFF). Bármi, ami ettől akár csak 1 értékben különbözik bármelyik színnél, az már nem szürke, bár az emberi szem ezeket a finom eltéréseket alig érzékeli, mert a szem színfelbontó képessége valamelyest alacsonyabb, mint a képernyőé (kb. 4-6 millió színárnyalat megkülönböztetésére képes a szem).

Alter Ego
Szerkesztő

Maradjunk annyiban, hogy az igazság félúton van. :)

Igen, vitán felül, természetesen csak az szürke a szó legszorosabb értelmében, ahol az RGB csatornákban teljesen azonos értékek vannak.

Valóban tévesen számoltam színcsatornánként 24 bitet használó rendszerekkel, ilyenek nincsenek forgalomban, viszont a Win7 támogatja az összesen 48 bites színmélységet és számos élvonalbeli videokártya használ is ekkora felbontást a HDMI 1.3 specifikációja által meghatározott max 48 bites színmélység megvalósításához, és ez akkor valóban nem 24, hanem színcsatornánként 16 bitet jelent. Lásd a linkelt Wikipedia oldalon is. Így viszont akkor a szürke 65 536 árnyalatára szűkítettük a végtelen valóságot egy élvonalbeli videokártya esetében…

Hogy mi a több, mint elég, arról mind az audió, mind a videó terén állandóan változik a vélemény. Összevetve a 48 bit (281,5 billió szín) színmélységet azzal az állítással, hogy az emberi szem csak 4-6 millió szín megkülönböztetésre képes, már komoly ellentmondást láthatunk… Tudja fene… De ennek már tényleg nincs jelentősége.

Alter Ego
Szerkesztő

A fekete és a fehér között egy végtelen analóg skála húzódik, tehát fizikailag, és valószínűleg emberileg is, a szürk(es)é(g)nek végtelen árnyalata létezik…

Pash Cutter
Újságíró

E. L. James valószínűleg úgy gondolkodott, kell valami misztikus, homályos cím, aminek semmi értelme. Tipikus ponyvaírói fogás. Már a címe miatt sem szépirodalom.

Alter Ego
Szerkesztő

Nem ismerem a művet, de gondoltam van valami értelme a dolognak: ötven randevú, ötven vad szeretkezés, vagy esetleg stílszerűen ötven pálcaütés. :)

Pash Cutter
Újságíró

Gondolom, nem is fogod. :)

Solohov Csendes Don-ja mondjuk még mindig hívogatóbb. Vagy akár a Reszet Elek által említett James Clavell – A Tajpan. (Hogy a teljes életművéről már ne is beszéljünk!)

Reszet Elek
Újságíró

Hát szerintem még a címnek van valami értelme. Lehet asszociálni.

A főhős neve ugye Szürke magyarul. Aztán a szürke, mint a jó és rossz, azaz fehér és fekete keveréke. Szürke, azaz jellegtelen, míg a nővel találkozva jelleget, értelmet nem kap.

Az ötven már fogósabb. Nehezebb mit kitalálni. No mondjuk az USÁ-nak ugye 50 állama van. Így az ötven árnyalat az egész USÁ-t (amilyen primkók az egész világot jelenti) így mintegy egyetemlegessé teszi a cselekményt a nő és a férfi, a jó és a rossz harcát, a fény és a sötétség küzdelmét. A perióduso rendszer 50-es rendszámú elem az ón, ami allotróp szerkezeténél fogva fehér és szürke is lehet valamint könnyen nyújtható, hengerelhető. Az 50 lehet 50% is, azaz valaminek a fele (férfi-nő, jó-rossz stb.). Aztán van valami zsidó hagyomány, hogy minden ötvenedik évben felszabadultak a rabszolgák és eltöröltettek az adósságok meg ilyesmik.

Ennyi ugrott be.

aldum
Olvasó
aldum

LoL, gondolod a nonek van barmi fogalma a periodusos rendszerrol es az on allotrop szerkezeterol? :D

Reszet Elek
Újságíró

Koriander
Olvasó
Koriander

A geológiában a Munsell színkártyát használjuk egyes üledékek színmeghatározásához, azt pl. tudom, hogy az északi népeknek lényegesen érzékenyebb a szeme a szürke árnyalataira, mint nekünk, mi inkább a barna árnyalatokra vagyunk jobban bekalibrálva, míg a déliek a pirosra. amúgy ha érdekel a kolorisztika akkor Goethet és Kandinszkij írásait tudom a témában ajánlani.

don Fefinho
Újságíró

Barna eső, vörös ár?

Koriander
Olvasó
Koriander

nem értem, tényleg.

don Fefinho
Újságíró

Másodjára próbálja divattörténeti szempontból megközelíteni a kérdést, és egyből rá tetszik majd jönni, mire gondolok.

Koriander
Olvasó
Koriander

köszönöm a segítséget, hát igen így is, végülis kinek mi jár a fejében :).
èn a földfestékekre gondoltam:
okker, sziena, umbra,
pozzuoli vagy spanyol vörös ezek mind vasoxid,
A hírhedt pompeji vörös az higanyszulfid, hagyományos nevèn cinóber.

Pash Cutter
Újságíró

Farkas Attila Márton ismerősömnek meg, amikor megemlítette a Férfihangot, beszólt egy feminista kis csicska, hogy “a Férfihang a Gender Kuruc.info-ja“. Érdekes, én úgy tudom, azt már rég elnyerte a Nőkert.

Mellesleg azért nem áll le veled vitázni, mert “bátor”, és “mellette van az igazság”. Igazát pedig nem azért nem méretteti meg veled, mert gyáva és beszari, meg nincsenek normális érvei, hanem mert “fáradt”. Éljen a vitakultúra! :)))

Naooo
Olvasó
Naooo

Divatfilm mind fos.

Koriander
Olvasó
Koriander

ez a szürke árnyalata körüli hacacáré tényleg egy zseniálisan felépített marketing, vérprofi munka.
Oké, hogy a szexipar cuppant rá elsőnek a bédéesemkedéssel, de lett neki népművelős hozadéka is (erről konkrétan olvastam cikket is): az angol klasszik irodalom iránt hirtelen megugrott a könyvesboltokban a kereslet, meg Bach cédék is fogytak, mint a cukor, szóval nemcsak a baumaxot pörgette fel.
Amiért viszont a filmet nem fogom megnézni az sajnos Dakota Johnson lófeje, a gilmore görlzös Alexis Bledels ezerszer cukibb lett volna a szerepre, a fickó viszont elmegy, bár az én ízlésemnek nem elég karakteres, de végülis nem a fejét kell figyelni.

Reszet Elek
Újságíró

nem a fejét kell figyelni” – Hanem a seggét? Vagy a korábbi megállapításod csak a női fenekekre vonatkozott? Úgy tudom a legtöbb nőnek a férfi fenék az egyik “gyenge pontja”…

Hallelujah

Under Your Spell

Koriander
Olvasó
Koriander

nem szeretnék többet segg ügyben értekezni,
nekem a férfiak keze a gyengém, ill. az ó-láb, ha már :) a férjemnek nincs o-lába, viszont gyönyörű ujjai vannak, de spec itt Dornan hatos abdojára gondoltam.

Szoffy
Újságíró

Nekem is a kéz a mániám :)

DennisVT
Újságíró

Lépten-nyomon belefutok abba a gondolatba nőktől, hogy szép kéz = szép farok… Furcsa:)

bocs az OFFért.

hgyi
Szerkesztő

Itt senki sem mondta, hogy a kezeket és a farkat összefüggésbe hozná – ezek a Te gondolataid és összefüggéseid. :o))
Én is szeretem a szép kezeket. Bár nem ez az első, amit megnézek.
Első a szem és a száj. Aztán a kéz és az alkar – szerintem nagyon szexi a felhajtott ingujj, mert kiemeli az alkar formáját. Majd a fenék és a láb és ezek után a váll, mellkas.
De a farokhoz egyiknek sincs köze.

Bár… van egy dolog, aminek lehet… Ha beszél egy kicsit, sokszor felkiált az ember magában: De nagy farok!

DennisVT
Újságíró

Tudom, hogy itt (még) nem mondta senki, de a témáról jutott eszembe. Gondoltam hátha itt is lesz, aki nagyban helyesel:)

Reszet Elek
Újságíró

Tudok ilyenről… ;-)

hgyi
Szerkesztő

Látom, nagyon szeretnéd!
Ez sokat mesél. :o))

Reszet Elek
Újságíró

Nekem E.T. volt az óvodai jelem… ;-)

hgyi
Szerkesztő

Ezdehüje! :oDDDDDDDDDDDDDDDDDD

DennisVT
Újságíró

Egy picit fogalmazok pontatlanul, és ez a vége:)

hgyi
Szerkesztő

Hát, drága… :o))))

Koriander
Olvasó
Koriander

Szép kezed van?

DennisVT
Újságíró

Mi az hogy! Az én kezem van az összes Police óra reklámplakáton:)

DennisVT
Újságíró

Mondjuk, hogy még itt is jönnek a shit-tesztek, az durva:)

Koriander
Olvasó
Koriander

Konkrétan?

DennisVT
Újságíró

A “szép kezed van?” simán beillik egynek.

Koriander
Olvasó
Koriander

pedig nem annak szántam, szerintem vhol az önismeret része, hogy az ember tisztában van az erősségeivel. nekem pl a szemem és a hajam szép, alakra olyan vagyok mint egy póniló.

DennisVT
Újságíró

Tudom, hogy nem, pont ez a durva ebben az egészben, hogy abszolút nem tudatos. Írtuk is már pár helyen. :)
Még annál a nőnél sem, aki amúgy tisztában van azzal, hogy létezik ez a dolog.

Reszet Elek
Újságíró

Koriander
Olvasó
Koriander

mivan hobbit-talira készülsz :D

(most megnéztem hogy néz ki egy póni, szóval azért ennyire rövidtagú mégsem vagyok, de amúgy cukik, szóval javítanám izlandi minilóra)

Reszet Elek
Újságíró

Koriander
Olvasó
Koriander

Ne érezd hülyén magad, tényleg van egy ilyen hiedelem.

Koriander
Olvasó
Koriander

én konkrétan egy ujj formát szeretek, lábujjban is, de hogy ez mennyiben mutat öft a farokkal, fogalmam sincs.

mdmselle
Újságíró
mdmselle

+ 1 a kézre :-)

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Szintén kéz… És vessetek meg, de nagyon imponál, ha az illető férfi néha odadugja egy manikűrösnek/pedikűrösnek a végtagjait. Nem pipere céljából, csak úgy lightos karbantartásra. Olyan kár, hogy a férfiak döntő többsége ezt buzisnak bélyegzi :-(

Reszet Elek
Újságíró

Mert kurvára buzis. Körmeimet levágni én is tudom. Teljesen rendben van a kezem-lábam, kenegetni meg nem fogom.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Értem. Ápoltság buzis, megvastagodott, sárgás lábköröm, berepedt körömágy kívánatosan férfias. Repedező sarok és talp pedig kellemes látványa mellett még finom, egészséges érzés is viselője számára. O.K., nekem a 7 is páros… :-)

Reszet Elek
Újságíró

Megint nem figyelsz arra, amit válaszolnak neked! Nem járok manikűröshöz mégsem sárgás a lábkörmöm és nem berepedezett a körömágy. Normális pasas gondot tud viselni magára manikűrös nélkül, az igénytelen meg ugye kit érdekel. Honnan tudod milyen érzés? Voltál már férfi sárga lábkörömmel és berepedt körömággyal, amiből kigyógyított a csodás manikűrös? Ha az ilyen felszínes szinten maradsz, tényleg csak ilyen igénytelen buzernyákokat érdemelsz.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Csak azt szeretném tudni, hogy ki beszélt itt személy szerint rólad? Esetleg arról van szó, hogy ami személy szerint a te tökéletességedből kifolyólag számodra nem probléma, az kinyilatkoztatásaid folytán másnak sem lehet az? Ez esetben légy oly kedves írni valami gyűjteményes művet, hogy kéznél legyen az útmutató később is. A címadással vigyázz, a Biblia már foglalt.

Reszet Elek
Újságíró

Nem rólam volt szó. Te általánosítottál: Aki pedikűröshöz jár ápolt férfi, aki pedig nem az ápolatlan. Én csak példa voltam arra, hogy a férfigyűlölő általánosításod nem igaz. Az hogy nem vagyok ápolatlan (férfi létemre), nem jelenti hogy tökéletes lennék, szerencsére.

Jampi One
Újságíró

És egy androfób sztereotípiákat hangoztató nő vajon kívánatos? :)

don Fefinho
Újságíró

Az nekem is feltűnt már, hogy hiába butácska picsácska, még senkitől nem kapott ajánlatot itt. Vagy javítsatok ki, ha mégis.

Reszet Elek
Újságíró

Ajánlatot nem kapott de sok dolgot ajánlottak már itt neki…

hgyi
Szerkesztő

Miért? Van, aki kapott itt ajánlatot?

hgyi
Szerkesztő

Bocsánat, hogy közbekotyogok…
Én sem járok manikűröshöz, pedikűröshöz. Ápolatlanozz le kééérleeek!!!

mdmselle
Újságíró
mdmselle

Én sem járok :-) van minden eszközöm, hogy magam ápoljam kezem-lábam, és nem is bízom bennük. Más gombás lába után vagy lefertőtlenítik rendesen az eszközöket vagy nem, nem tudhatom, de nem kockáztatok.

hgyi
Szerkesztő

Ja, és fodrászhoz meg kozmetikushoz sem járok. Ezzel a vallomással is szeretném ápolatlanságom képzetét fokozni! :o))

.
Olvasó

Én se, simán meg tudom csinálni magamnak, amiket ők csinálnak, és nem vagyok én se igénytelen.

don Fefinho
Újságíró

Én sem, mégis gyönyörű vagyok.

mdmselle
Újságíró
mdmselle

Fodrász az nekem kell, szeretem ha frizurára van vágva a hajam. De a kozmetikus a vegyszereivel szintén csak tönkreteszi a bőrt.

hgyi
Szerkesztő

Én sosem szerettem, ha idegen bibirgálja a fejemet.
Többek között ezért is van olyan “frizurám”, amit nem kel bigyózgatni. Egyenes, hosszú, festetlen. Amennyit vágni kell rajta, azt én is meg tudom tenni. :o)

Szoffy
Újságíró

Én fodrászhoz igen, mert rövid hajam van…a többit én is megoldom otthon. Jut eszembe, ha puha, tiszta arcbőrt akartok vegyszerek nélkül, a legjobb ajánlatom a következő: egy adag barna cukor, fele annyi olivaolaj, jól összegyúrni. Tökéletes arcradír, olyan lesz tőle a bőröd, mint a babapopsi :)

don Fefinho
Újságíró

Rövid haj, csupasz arc, önállóság, józan gondolkodás…

tengerészgyalogos vagy?

Szoffy
Újságíró

Tudom, hogy a rövid hajra “ugrotok” (vagy nem?), de én tényleg az a típus vagyok, akinek jobban áll a rövid haj.

don Fefinho
Újságíró

Tudom, valahol volt rólad kép valamikor, fehér hollóként tényleg a rövid áll jól. Nagy általánosságban viszont bulldyke hajviselet, ha finom vagyok, akkor tomboy.

Reszet Elek
Újságíró

Szoffy
Újságíró

Ezt a képet kikérem magamnak :D

Reszet Elek
Újságíró

No igen G.I. Jane igazi keménytökű csaj, aki tengerészgyalogosként, sőt a SEALS-ben is bizonyította hogy a nők bárhol kenterbe vernek bármilyen elnyomó patriarchát. Persze ez irreális, de a hihetőség kedvéért még így is együttjárt feminitása felszámolásával…

Szoffy
Újságíró

Nincs ezzel baj, az ő dolga…mármint a valóságban. Ha be tudja bizonyítani, hogy képes rá, jó neki. Más kérdés a feminitás.

A filmben Viggo mondott valamit, amivel egyetértek. Nem az a gond, hogy a nő képes-e ugyanarra, mint a férfi. Az a probléma, hogy a férfi mindig meg akarná menteni a nőt ösztönösen, és ez felborít mindent. Persze lehurrogják, pedig igaza van. Az a sok elnyomó férfi mind rohanna megmenteni a sebesült nőt. Ez a rohadt patriarchátus….

hgyi
Szerkesztő
mdmselle
Újságíró
mdmselle

Nagyon durva, őszintén sajnálom ezeknek a nőknek a férjeit. Miért kell így kibeszélni a férfiakat? meg röhögni egymásén? Miért vicces az a nőknek, ha megalázhatják életük párját más nők előtt! Úgy utálom az ilyet.

Amúgy meg mi a fene baj van a szappannal? mi is szappannal mosakszunk, sokkal jobb a bőrnek, mint a tusfürdő. És miért lennének igénytelenek? az igénytelen, aki nem mosakszik egyáltalán. Igen a férfiak ilyenek, megmosakszanak, megmossák a hajukat, megborotválkoznak, megmossák a fogukat, dezodorálnak, és levágják a körmüket ha kell. Ha ezt alaposan elvégzik, akkor miért lennének igénytelenek? Miért mit csináljanak? aromaterápiás iszappakolást meg dauert? Akkor meg azon röhögnének hogy buzisak, vagy túl nőiesek.

Ezeknek jót tenni….! Sose fogom megérteni, hogy miért kell így szidni a férfiakat egymás közt, fúj! Ők nem éreznék megalázva magukat fordított esetben? Mégis milyen alapon várnak el bizalmat, ha ők így viselkednek?!

Na jó, most eléggé felhúztam magam.

u.i.: nem rád haragszom Högyi, hanem a videóra.

mdmselle
Újságíró
mdmselle

hehe… most látom a kommentekben, hogy a férjeik végignézték a “beszélgetést”. Gondolom nem teszik zsebre amit otthon kapnak.

Érdekes, hogy az eszébe se jut egyiknek sem, hogy ha férfi szappannal szeret mosakodni, akkor keressen neki olyan szappant, ami nem a legócskább, nem szárítja a bőrét, hanem ápolja. Rengeteg alternatíva van, csak egy kis jóérzés kell hozzá.

don Fefinho
Újságíró

Reszet Elek
Újságíró

hgyi
Szerkesztő

Én is így voltam vele, és nem vettem magamra. :o)

Reszet Elek
Újságíró

Ez a link szerintem sokkal mocskolódóbb és friss is… Elég megnézni a szóhasználatot. Egyszerűen nem tudom jóhiszeműen feltételezni hogy nincsen mögöttes szándék és értékítélet.

Szoffy
Újságíró

Elővigyázatlanul kattintottam…éppen ettem, a fenének sem hiányzott a büdös pénisz gondolata :D

Jó szájbarágós: jól van kisfiam, tudjuk, hogy nem tudsz mosakodni, mi most jól megmondjuk, hogyan kell.

EDIT: Vajon ha férfiak írnának arról, hogy hogyan kell megfelelően tiszttani a vaginát, azon mennyire akadnának ki a feministák???

Reszet Elek
Újságíró

Nekem inkább az ilyenek: “sajnos sok nő panaszkodik ”  meg  “Hihetetlen, hogy a mai világban sem mindenkinél megszokott”

don Fefinho
Újságíró

“Vajon ha férfiak írnának arról, hogy hogyan kell megfelelően tiszttani a vaginát, azon mennyire akadnának ki a feministák”

Ez bizony valóban létjogosultsággal bíró kérdés. Hát igen, nem csak a rudi bír betúrósodni. Csak ugye merd szóvá tenni.

Reszet Elek
Újságíró

Nem is írni vadidegeneknek, csak képzeld el a szitut amint a nődnek magyarázod el hogyan tartsa tisztán az aranyszurdokot… Látatlanban szerintem lenne kiakadás.

don Fefinho
Újságíró

Volt is.

Reszet Elek
Újságíró

Ez most komoly? :-)

visuo
Olvasó
visuo

egy vaginát sokkal körülményesebb tisztán tartani, mint egy péniszt. több a nyálkahártya, nagyobb a gyulladásveszély. no meg a menses, ami miatt a regi kulturakban a no mindig tisztatalanabb, mint a ferfi.

Reszet Elek
Újságíró

Viszont ott van a spéci öntisztító mechanizmusa. A nők egy része ott követi el a hibát hogy tisztálkodásként a tiszta vizen kívül mást is a hüvelyébe enged. Ami nagyon sok probléma (szó szerinti) melegágya lehet.

.
Olvasó

Ez igazi vagy csak vicc akar lenni?

Mondjuk mindkét esetben szégyen, de érdekelnének a video körülményei és a célja.

mdmselle
Újságíró
mdmselle

Teljesen mindegy, mert ha csak megrendezett is, akkor is a rögvalóságot rendezték meg. Számtalanszor hallottam már hajszálra ugyanilyen beszélgetést nőtársaságban még lánykoromban, ugyanilyen lekezelő flegma gúnyos hangnemben. Tipikus. Már akkor is visszataszítónak találtam. A lakótelepen, a tízemeletesekben akárhányszor összefutott 2-3 nő a lépcsőházban, azok rögtön a férjeiket kezdték ekézni.

Reszet Elek
Újságíró

Gondolom az lehet benne, hogy felvágjanak mennyire kontrollálják a kapcsolatukat. Persze az esetek többségében ez csak amolyan nők egymás előtti státusznövelése, függetlenül attól hogy mennyi a valóságtartalma. A gond ott van hogy az ilyen szavak és gondolatok önálló életre kelnek ill. hogy képesek elhinni a másik nő veítéseit. Aztán hazamennek és a férjük hirtelen…szürkébb lesz és elindul a kisegér, hogyis szerethetett bele, egyáltalán szerette-e valamikor…

Ha ilyesmit férfiként meghall az ember már nyúlhat is a szappanért hogy kitakarítsa a mocskolódás “helyszínét”…

mdmselle
Újságíró
mdmselle

Ez nem státusznövelés. A csipkedési sorban nem az kerül előbbre, akinek a leglúzerebb a férje, hanem az akinek a legokosabb, legerősebb, leghatalmasabb. Ez itt csak színtiszta keserűség, és a szeretet legteljesebb hiánya.

Szoffy
Újságíró

Ez nekem olyan wtf kategória. Akkor is fura, ha igazi, akkor is ha megjátszott. Értelmetlen mondatok, bamba fejek. A téma bicskanyitogató. Szegény férjek. Már ha tényleg léteznek :P

Reszet Elek
Újságíró

Megjátszott csak nem tudom mi a célja.

hunbagira
Újságíró

Röhögni fogsz, de Német hds-ben – amíg létezett- a tisztek között nagy divat volt manikűrhöz járni, pedig a porosz tiszteknél férfiasabb ember kevés volt.

De  spártaiakról és a janicsárokról is feljegyezték, hogy amikor nem gyakorlatoztak akkor testük szépségével törödtek főleg. Szóval régebben, ha valaki adott magára az nem volt buzis…

ulomenen
Olvasó

Minden egyetértésem mellett… a spártai katonák bizony egymással is, szinte kötelezően, de mindenképp szokásként… mint ahogy Japánban a szamurájok közt is divat volt. Ez úgy általában jellemző lehet a katonai társadalmakra, ahol rengeteg férfi van összezárva éveken át, a nőiesség nem erény, a nők nem egyenrangúak,  viszont a bajtársiasság és a férfiasság a legfontosabb értékek. Ilyen körülmények között nem csoda.

hunbagira
Újságíró

Pontosan!

Régebben a buziság – sem- volt összekötve a feminim vonásokkal ez is 68-as progresszívitiás terméke…

Reszet Elek
Újságíró

Tévedés. Azok a bizonyos szamurájok is a lányos fiúkért voltak oda. Bármeddig visszamehetünk az időben, a köcsögök között a lányos kinézet, gesztusok, passzív viselkedés és hasonlók mindig is üdvözöltek voltak.

Reszet Elek
Újságíró

Ez csak bizonyos kultúrákra volt igaz, hiba lenne általánosítani.

Tibi
Olvasó
Tibi

LIBSIFEMCSISZINGLI
“Szintén kéz… És vessetek meg, de nagyon imponál, ha az illető férfi néha odadugja egy manikűrösnek/pedikűrösnek a végtagjait. Nem pipere céljából, csak úgy lightos karbantartásra.”- Nos igen, a kéz… hiszen nagyon nem mindegy milyen a férfi tapintása, érintése… hogy nyúl a nőhöz. A körmök szintúgy, legyenek tiszták, ápoltak stb. Ez a hivatalos női verzió, a  tetszetős férfikézről, körmökről. Ezt mondják nekünk…
ÉS AKKOR MOST A NŐK NE OLVASSANAK TOVÁBB! Mondom ne olvassunk tovább lányok!
Az igazán mutatós férfikéz: nem sebes, nem heges, és még nyomokban sem látsz rajta forradást. Az igazán esztétikus férfikéz nem sérül – ugyanis nem dolgozik, nem termel, nem teremt. Ez az amit a nők lecsekkolnak a férfikézről: hogy mennyire van igénybe véve. Tudat alatt. Ugyanis amelyik sokat dolgozik, az keveset keres. Egy bankárnak/ügyvédnek/menedzsernek/producernek mindig szebb kézfeje lesz mint az átlagférfinak, aki (tényleges)munkából él.
Egy férfikézből egyértelműen levehető, hogy a férfi a hierarchia mely szintjén áll, pláne ha egy óra is van a kezén… Ezért olyan fontos szempont ez, nem a formája, érintése… hanem a gazdájában rejlő potenciál miatt.

don Fefinho
Újságíró

“nem szeretnék többet segg ügyben értekezni”

Nincs is rá szükség, minden részletet elmeséltél már, amin meglepődhetnénk. :D :* ;)

Koriander
Olvasó
Koriander

kamuztam :)

don Fefinho
Újságíró

sicc

Reszet Elek
Újságíró

Az ösztönöket nem lehet felülírni. A film sikere erre bizonyíték. Viszont az agymosott fejeknek köszönhetően az ösztönökkel örök konflikusban lehet élni. Az ágyban SM jellegű dolgokkal próbálkozó, azt igénylő nő nem szükségszerűen szubmisszív az ágyon kívül. Sajna. Őket hívják angolul bottom-nak. Számukra az alávetettség érzése csak a szexuális élmény része nem pedig valamiféle önreflexió. Persze ettől függetlenül a bottomokban is meglenne a késztetés (legalábbis szerintem) csak felülírva a kondicionált fals értékeket elengedni az irányítást, nagy bátorságot igényel(ne) tőlük. Szóval az ilyen nők drámája valahol az, hogy noha lelke mélyén vágyik rá és végtelenül boldoggá tenné, nem képes elengedni hozzá magát. Persze az ilyen nőket célszerű kerülni, előbb utóbb a saját életük mellett a partnerükét is megkeserítik ill. túl sok erőfeszítésbe és időbe kerülne lerombolni az ilyen érzelmi gátakat (no persze garancia sincs rá hogy sikerül). A szerencsésebb és bátrabb nőknek viszont akár ennek a fércműnek a hatására is sikerülhet visszatalálnia a boldogító útra.

Koriander
Olvasó
Koriander

Miért fèrcmű? semmivel se rosszabb egy újságárusnál kapható romana-típusú ponyvánál. mindig meglep amikor az egynyári lektűrt összemossák a szépirodalommal.

Reszet Elek
Újságíró

Ez is az is fércmű. Még a céljuk is hasonló. Én nem vagyok fanyalgó elitista a művészetek kapcsán és nem jelent gondot elfogadnom hogy a határok ebben a tekintetben is összemosódnak, ám még igy sem sikeredik a könyvnek átugrani ezt a bűvös határt és landolnia a jó könyvek térfelén.

Amúgy tartalmi szempontból kb. csak külsőségeiben van köze a BDSM-hez. Greyt egy gyermekkorából eredő lelki problémái miatt lelkibeteg, önmagával viaskodó emberként ábrázolja, aki a regényfolyam során jobbára “meggyógyul”. A BDSM valamely dolgaiban valamilyen módon örömüket lelő emberek nem lelkibetegek, nem abúzáltak, nem szükségszerűen pokoli gyermekkorukat próbálják feldolgozni ilyen módon (persze akadnak ilyenek is, ahogy a “normálisak” között is”). Másik részről, ha valaki olvasta a könyvet tudja, hogy a férfi szenvedélyes szerelméből adódóan végig a “szubmisszív” lány irányítja a kapcsolatot, ami azért annyira nem életszerű.

mdmselle
Újságíró
mdmselle

“Másik részről, ha valaki olvasta a könyvet tudja, hogy a férfi szenvedélyes szerelméből adódóan végig a “szubmisszív” lány irányítja a kapcsolatot, ami azért annyira nem életszerű.”

Én nem olvastam, és nem is láttam, de a napokban tudtam meg, hogy eredetileg ez egy fanfiction, amit az Alkonyathoz írtak, és azt én is olvastam, úgyhogy nem lep meg, amit mondasz, mert az pontosan ugyanerről szólt, egyszerű lány + veszélyes férfi, és azt hinné az ember, hogy a férfi irányít, valójában egész végig alázatos rabszolgája a lánynak, őt helyezi az egész élete középpontjába, szó szerint el sem mozdul mellőle, és az a lételeme, hogy a lányra vigyázzon és a lánynak mindent megadjon, még mielőtt szinte annak eszébe jut. Ezt persze csak azért tudja megtenni mert vámpír, és nem kell se ennie, se aludnia, sem semmit dolgoznia, vagy tanulnia, mert ő már mindent tud, és vérgazdag, tehát az egész létezését a lánynak szentelheti. Közben abban is van egy kis verekedős szex, pár véraláfutással meg horzsolással, és egyéb fincsiséggel, gondolom ez a rész ihlette a Szürkét is. Nem életszerű szintén, de ugyanúgy imádták mint a Szürkét, és az a benyomásom, hogy jórész ugyanazok most is a rajongói, mint akik az Alkonyaté voltak. Márpedig az Alkonyatos csajok nem lettek antifeministák, sőt.

Reszet Elek
Újságíró

Jaja! Valójában tiszta bétásítás az egész, ahol csak annyi marad az eredeti “beteg” szenvedélyből, mint amennyi a lánynak a saját gyönyöréhez kell. A végére tiszta Mr Nice Guy lesz a pali.

mdmselle
Újságíró
mdmselle

A végére tiszta Mr Nice Guy lesz a pali.

Alkonyat dettó. Pont az tetszik benne a lányoknak, hogy egy abszolút alfa predátort von totálisan a hatalma alá egy törékeny kislány.

Reszet Elek
Újságíró

Ami persze abszolút reális. Amúgy is minden nőre vár valahol egy alfa predátor, aki alig várja hogy megszelidítsék. Így van ez…

visuo
Olvasó
visuo

king kong, meg leon a profi is ez a motivum. erzeketlen gyilkologep az eletet aldozza a torekeny noert/kislanyert.

gondolkodtal mar ezen?

mdmselle
Újságíró
mdmselle

“gondolkodtal mar ezen?”

ezt úgy kérdezed, mint valami szemrehányást :-)

Őszintén, nem gondolkoztam ezen, és elég régen láttam mindkét filmet, mégis azt hiszem, hogy távolról sem ugyanaz a motívum. A king kong egy mutáns majom, aki beleszeret a lányba, és megmenti az életét, a leon meg egy felnőtt férfi, aki magához vesz egy kislányt, és nem lolita módon, ha jól emlékszem, szóval egyiket sem mondanám párkapcsolatnak, ahol az asszony lebétásítja a férfit, amitől a rajongók meg hanyattvágják magukat.

visuo
Olvasó
visuo

persze, nem lesz belole parkapcsolat, de a no/kislany se el vissza king kong / leon a profi kotodesevel. de mindketto felaldozza magat, hogy a not megvedje.

leon a profiban a kislany lesz szerelmes a fickoba.

Szoffy
Újságíró

A baj az, hogy a Romana könyvek egyike sem lett best seller és filmet sem csináltak belőlük.

A szürke 50 árnyalata eredetileg egy Twilight fanfic-nek indult. Az író egy középkorú nő, aki bevallottan az öregedés okozta válságban fetrengett, amikor megírta ezt a valamit. A történet ratyi, a stílus szánalmas (főleg a szóismétlések), a szex-jelenetek annyira valósághűek vagy éppen unalmasak, mintha olyan valaki írta volna őket, aki életében nem szexelt soha, végül pedig a leírt kapcsolatnak semmi köze a valódi BDSM kultúrához.

Pár ismerősömmel azon agyalunk, hogy talán azért adták ki, mert kb 1000 márkát említ benne, amiből a cégek profitálhatnak. Az, hogy milyen reakciót váltott ki a társadalomból….jellemző.

 

Koriander
Olvasó
Koriander

Jó, de semmivel sem károsabb, mint a Julia Robertses Richard Gere-es “mecsoda nő”, egy bugyuta alaptörténet szegény csaj várja a herceget helikopteren, itt meg adtak nekik korbácsot meg nyakörvet…

Szoffy
Újságíró

Szerintem sem káros, csak szégyen, hogy ekkora siker lett :D Olyan sok értékes irodalmi mű van…a mai ember meg erre a kakára kattan rá.

Reszet Elek
Újságíró

Sok az elfojtás azért a siker.

Mit néztek a kézben? Korinál tudom, ő meglehetősen célirányos. :P

Nézegetve az enyémet, van rajta öt ujj meg körmök, némi szőr meg erek oszt’ annyi…

Szoffy
Újságíró

Az erek….vonzóak számomra. Nem tudom megmagyarázni :D Biztos tudatalatt az erőt jelképezi.

Koriander
Olvasó
Koriander

“Az erek….vonzóak számomra. Nem tudom megmagyarázni :D”
Megmagyarázzam?

Reszet Elek
Újságíró

Légyszi!

Koriander
Olvasó
Koriander

csak összekombináltam Mamzis párbeszédeteket, hátha Szoffy is egy közülük, de amúgy tényleg érdekes, hogy férfiban nem zavar az eresség, míg női kéznél taszít.

mdmselle
Újságíró
mdmselle

Nekem nem az erek, hanem hogy nagy és csontos és erős.

Szoffy
Újságíró

Igen, kíváncsi vagyok a magyarázatra :)

Koriander
Olvasó
Koriander

nincs ilyen konkrét ezotériás magyarázatom, hogy akkor a pontosan mit jelent, le akartalak vámpírozni, de hülye poén és meggondoltam magam.

Reszet Elek
Újságíró

Hát tudnék föltenni képet, ami az eresség kapcsán eszembe jutott ill. hogy mire utalsz, de azonnal ki kellene moderálnom magam…

Koriander
Olvasó
Koriander

Szerintem mindenki tisztában van a kékeres jelentésével, szóval ténylg ne linkelj, de becsszó semmi ilyesmie nem gondoltam.

Reszet Elek
Újságíró

Elhiszem neked, hogy az eres férfinyúlvány kapcsán eszedbe sem jutott az amit gondolom hogy gondolod hogy gondoltam.

don Fefinho
Újságíró

Reszet Erek

Reszet Elek
Újságíró

“Illa berek, nádak, erek,
nem leszek a játékszered, galambom.
Ha az eső esik, ázol,
velem többé nem cicázol, galambom.
Hitegettél, csalogattál, nem szerettél,
mást szerettél, majd megbánod,
Csakhogy akkor, illa berek,
én már nagyon messze leszek, galambom.

Illa berek, nádak, erek,
huncut a te két szép szemed, galambom.
A szíved meg olyan csalfa,
hogy a jó szó sem fog rajta, galambom.
Jönnél te még énutánam,
pettyes hátú kis szamáron, télen, nyáron,
Csakhogy akkor, illa berek,
én már nagyon messze leszek, galambom.”

/magyar nóta/

Íme egy nóta amely nem csak az “erekre” de az MGTOW-ra is áthallással bír…

Szoffy
Újságíró

Jaaaaaa :D Az eres alkar is vonz…lehet hogy tényleg vámpír vagyok? :D

Reszet Elek
Újságíró

No akkor ezt nektek lányok a cikkhez csatlakozóan:

hgyi
Szerkesztő

Nem látszik rendesen a keze! :o)P

Reszet Elek
Újságíró

Egy kicsit mindenből szerettem volna. Legyen kéz, erek, szőr (ne cicafiú legyen) és ne rajzolt hasizmos (metrolangyi) fickó. No meg a beálliítás, ahogy közelít hogy helyreállítsa a kapcsolati egyensúlyt a kézben tartott eszközzel… Jujj!

hgyi
Szerkesztő

Ja!!! Az öv nem azért van a kezében, hogy le tudja tolni a gatyáját? Hm.

Az ágyéka meg nem érdekel. Bár az – így jobban megnézve – szerintem az ovis stílust követi. :o/

.
Olvasó

Legyen erős, kicsit csontos a kéz és legyenek hosszúak az ujjak. A tömzsi ujjú, pufi kezeket rondának találom, nem tudom, miért, talán mert olyan bumfordi és “kifinomulatlan” és tohonya, meg valahogy infantilis. Szerintem a kéz sokat elárul valakiről, az enyém is abszolút illik hozzám, valahogy amilyen személyiség a tömzsi, pufi ujjakról, széles, kézről eszembe jut, nem is tudom, ellenszenves férfiban. Tudom, hogy kicsit furán hangzik, de ez van. :-)) (Nem akarom megbántani a rövid ujjú férfiakat, úgyis mindegy, mi az én véleményem… :-) )

Az ereknél szerintem az lehet tudat alatt, hogy akinek dagadó eres a keze, az sokat használja, szóval dolgozik vele, fizikai munkát vagy sportot végez, szóval erős.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Így leírva tényleg fura, de furaságában teljesen pontos :-)

Koriander
Olvasó
Koriander

A férfi kéz-kar dolgot tényleg nagyon jól összefoglaltad.

Angelo01
Újságíró

Tudat alatt leellenőrzi a nő a kézen, hogy mennyire férfi a férfi. A férfiaknál a gyűrűs ujj hosszabb, mint a mutatóujj, nőknél fordítva. Ez pedig a tesztoszteronszint miatt van, minél nagyobb a tesztoszteron szintje, annál inkább “nő fel” az ujj a középső ujjhoz. Mik vannak? :)))

hgyi
Szerkesztő

Ezek szerint én férfi vagyok… :o))))

Szoffy
Újságíró

Én is :-O

mdmselle
Újságíró
mdmselle

És én is :-) amikor először olvastam erről, annyira szégyelltem, hogy nekem hosszabb a gyűrűsujjam, de szerintem semmi férfias sincs bennem, sem a megjelenésemben, úgyhogy beletörődtem idővel :-)

Koriander
Olvasó
Koriander

nyugi csajok én is, és a lányomnak is,és 2,5 éves létére szuperjól tájékozódik és igazi kis belevaló hisztis (mondjuk ezt már igazán abbahagyhatná) fruska.

mdmselle
Újságíró
mdmselle

Szóval négyből négy és fél :-)) Talán lehet valami összefüggés a hosszabb gyűrűsujj, és az antifeminista gondolkodásra való hajlam között a nőknél…

.
Olvasó

Én lány vagyok az ujjaim szerint. Úgyhogy Mamzi, a teória megdőlt. :)))

Reszet Elek
Újságíró

És az mit jelent ha hosszabb, mint a középső ujj?

Koriander
Olvasó
Koriander

A gyûrûsujj az csak a magzatkori tesztoszteron dominanciára utalás, ui elég sok nônek van a mutatóujjánál hosszabb gyûrûsujja :-) ezeknek a nôknek általában a térlátása, logikai készségei, pragmatizmusa is a fèrfiakhoz hasonlóan fejlett.

hgyi
Szerkesztő

A térlátásom – mindkét értelemben – sajnos nagyon gyatra. (Nyilván ebből következik, hogy a térérzékelésemmel is bajok vannak.) :o)

Koriander
Olvasó
Koriander

Kis selejtes, jól indultál asztán’ mégis nő lett belőled.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

A szubmisszív szerepre vágyó férfiakról valami sarkos vélemény? Állítólag jó sok van… és nem is csak a béták között.

Reszet Elek
Újságíró

Sosem értettem és nem is tudtam belehelyezkedni. Női szubmisszív ugyanezt mondta, számára egy férfi csak akkor férfi ha domináns. Egyszerűen nem fér bele neki sem a férfi szó jelentésébe. Szóval elég rejtélyes dolog nekem. El nem tudnám képzelni hogy erényövet tegyenek rám, meg felcsatolhatóval kúrogassanak, arcon köpködjenek és pofozzanak, női ruhába öltöztessenek meg ilyesmi. Néha még egy sima lovagló pózzal is gondjaim vannak, nemhogy ez…

Gondolom valahol a gyerekkorban keresendő a dolog (pl. erőteljes, rátelepedő, megfélemlítő anya) vagy a kinti életben olyannyira domináns hogy így kompenzál. Viszont szerintem a dominák nagyrésze csak bohóc és néhány nap aktív “ráhatással” egy profi dom simán megtörné őket.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Azt hiszem, ebből a hozzászólásodból sikerült megértenem, hogy mi irritál engem annyira az általad képviselt dominancia felfogásban.

Az, hogy a megközelítésed alapvetően egocentrikus. A hatalmat magáért a hatalomért akarod, a párkapcsolatban elfoglalt helyeket is a saját szemszöged alapján ítéled meg. Az alárendelődés számodra ebből a szempontból riasztó, mert egyenértékű a kiszolgáltatottsággal és a tehetetlenséggel, ami ugye cseppet sem férfias állapot. Ebben a leosztásban a partnered elfogadja a szubmisszív helyzetét, felismeri a saját kiszolgáltatottságát, teljesen függő helyzetbe kerül. Ez nekem szimpla daráló. Nem látom a megnyilvánulásaidban a jelét annak, hogy a rendelkezésedre álló hatalmat úgy akarnád használni, hogy azzal a dominált felet szolgáld. Te a hatalommal a saját igényeidet akarod szolgálni.

Számomra a az alárendelődés igénye egy teljesen elfogadható emberi igény nemtől függetlenül, amíg ez arról szól, hogy a szubmisszív fél ura magának és a vágyainak, és szabad akaratából adja át az irányítás jogát és ezzel együtt a bizalmat a partnerének.

Kicsit gugliztam is a témában, és roppant sok helyen írják le az elsők között azt, hogy egy ilyen kapcsolatban igazából az alárendelt fél irányít. Semmi nem történik az ő akaratán, vágyain túl, a domináns fél dolga és felelőssége, hogy ezt az akaratot megismerje, és eszerint irányítsa a kapcsolat eseményeit. Azaz a domináns fél figyel, kitalál, alkalmazkodik, míg az alárendelt egyszerűen aláveti magát a döntéseknek abban a biztos tudatban, hogy az ő szuverenitása nem sérül.

Ezt a fajta odafigyelési szándékot, a partner megértésére való törekvést nem tapasztalom tőled sosem. Ezzel szemben van egy erős meggyőződésed arról, hogy azt is te tudod eldönteni, hogy mit akarjon a partnered. Férfi és nő akaratának összehangolása helyett az a meggyőződésed, hogy egy akaratnak van hely egy kapcsolatban. Ha el tudnád fogadni az alárendelődés előnyeit, a saját szemszögedből sem tartanád annyira visszataszítónak a szubmisszív férfi létezését.

Nem tudom egyébként, hogy csak én gugliztam sajátos módon, vagy az is jellemző tendencia, hogy a magukat e téren tapasztaltnak valló “guruk” meg-megfordulnak mindkét oldalon? Én legalábbis ilyeneket találtam a találati listák első oldalain.

brandon
Olvasó
brandon

A szubmisszív férfi létezése éppen a nőknek visszataszító. Legalábbis, azokat levegőnek nézik. Talán éppen azért, mert annak nem tudnák hasznát venni, arra nem bízhatnák rá magukat, hogy a háttérből manipulálják és kihasználják. Hanem nekik is kéne valamit tenni, mivel a szubmisszív férfi mellett nekik kéne domináns félnek lenni a kapcsolatban. Ez pedig nehéz, ezért a nők szeretik elkerülni, mint mindent, ami aktivitást, erőfeszítéseket igényel.

hgyi
Szerkesztő

a szubmisszív férfi mellett nekik kéne domináns félnek lenni a kapcsolatban. Ez pedig nehéz, ezért a nők szeretik elkerülni, mint mindent, ami aktivitást, erőfeszítéseket igényel.”

“Arról volt szó, miért van kevés “férfias” (férfi szerepnek megfelelő) férfi. Azért, mert az nehéz. Képességeket, erőt, kitartást, és, sok tanulást igényel.”

.
Olvasó

A szubmisszív férfi természetellenes, ahogy a domináns nő is. Én elhiszem, hogy van, aki ebben a felállásban boldog, és nem akarom rájuk kényszerteni az ellenkezőjét, de attól még nem normális.

Vannak még mások is, akik elégedetlenek azzal a nemi szereppel, amit a biológia rájuk szabott, őket hívják vagy feministáknak, vagy LMBTQXYZstb.-nek.

A többi ember meg abban a nemi szerepben érzi magát boldognak és kiteljesedettnek, amire született, mert igen, erre születünk. Ettől még nem könnyű, de boldogító. Sokkal inkább, mint a permanens nyavajgás.

don Fefinho
Újságíró

Az anyatermészet és/vagy Isten szexista és nemi soviniszta. Ja meg homofób, rasszista és idegengyűlölő.

.
Olvasó

Nem véletlen szeretem. :-))

járókeret
Olvasó
járókeret

és ne sokat nyavajoglyon

Reszet Elek
Újságíró

Látom igazán butácska vagy. Két lehetőség lehetséges. Vagy nem olvastad el a korábbi idevágó kommentjeimet és úgy véleményezel vagy pedig elolvastad de kicsi fejecskédben úgy átforgattad valami mássá hogy valójában a saját agyszüleményeiddel vitatkozol. Bármelyik legyen is, igencsak sajnálatos.

Ami a guglizásodat illeti gratulálok. Nagyon mélyenszántó és alapos ismeretekre tettél szert. Már-már félve cáfolom meg az általad leírtakat. De legalább egyszer leírom. Nem reménykedem benne hogy megérted és nem fordítod át valami újabb ostobasággá, de az idetévedők némelyikét talán egy kicsit jobban képbe helyezi a kérdéssel kapcsolatban.

A kapcsolatban a szubmisszív fél adja meg a határokat, amin belül a Domináns fél elviekben bármit tehet. Ha használnak biztonsági szót (safeword), ami célszerű, pláne egy kapcsolat elején, a szub még a felállított korlátok között is elvileg bármikor megállíthatja a játékot. A Domináns fél ha a korlátokat átlépné valójában már megtörné a konszenzust és az már abúzus lenne. Ezért is fontos hogy partner keresésénél a szubok igencsak elővigyázatosan járjanak el, mert idióták, szociopaták mindenhol akadnak, olyanok akik a másikat csak valami boxzsáknak nézik.

Egy jó Dom (domináns fél) respektálja szubja határait, de ez nem azt jelenti hogy nem akarhat rajtuk változtatni. Léteznek soft és hard limitek. A hard limit az, amit semmiképpen sem enged a szub, a soft pedig olyasmi ami a határon van, nem leli benne kedvét vagy nem indítja be, de a Domja kedvéért csinálja. Valójában a Domoknak is megvannak a maguk limitjei. Az összejövetelek során a közös szórakozáson kívül, bizonyos tekintetben a Dom tréningjeivel és tesztjeivel puhítani próbálja szubja limitjeit, arrébb tolni azokat, a hard limitekből szoftot csinálni ill. a szoftokból szubja számára is élvezetes tevékenységet. Ezt mindaddig csinálja, amíg szubja limitjei el nem érik az övéit vagy amíg az elgondolt, kitűzött célokat el nem éri. Mindez adott esetben évekig tartó folyamat is lehet az elképzelésektől függően. Adott esetben sok félelmet, görcsöt, gyerekkori traumát kell feloldani. Ebből adódóan ez nagyon nagyon (nagyon nagyon) komoly felnőtt (és intelligenciát igénylő) játék lehet, ha nem csak amolyan divatos passzióból csinálják. A neten hemzsegnek a nagy hangon önnön magukat domnak nevező alakok, no meg a másik oldalon is elég fura elképzelések vannak.

Az ilyen kapcsolatok dinamikáját szub (most hagyjuk a mazo vonalat) részről az adja, hogy alárendelődni AKAR, hasznos AKAR lenni és minden vágya hogy szolgáljon, hogy irányítsák, hogy érezze tartozik valakihez, hogy biztonságban van és megbecsülik. Ez olyan erős vágy is lehet, hogy nagyon buta dolgokba is képes lehet beleugrani a szerencsétlen szubocska. Dom részről a hajtóerő az irányítás öröme (és felelőssége), a másik megváltoztatása és formálása szenvedélyének a kielégítése, a valakiről való gondoskodás érzése és hogy nem csak szexuális értelemben olyan kiszolgálást kap, amiről a kívülállók legtöbbje csak álmodhat.

Ezek alapján látható hogy az irányítás kérdését sem lehet olyan könnyedén elintézni. Sok tekintetben a szub változni, a dom változtatni akar. Mindemellett egymás megtanulásával a szub is változtatni fog és a dom is változik. Optimális esetben jó irányban, rossz esetben…csak sebek és fájó emlékek maradnak, amelyek még egy normál kapcsolatinál is mélyebbek lehetnek.

Azok akik számára ez nem divat nem beválasztásos alapon lesznek Dommá vagy szubbá. Vannak persze olyanok akik minkét helyen jól érzik magukat (switchek) akár a biszexek, ha példát akarnék mondani, de az esetek többségében ez már valahol a gyerekkor környékén kialakul. Az a kislány aki letört ceruzahegyeket tesz a bugyijába meg a pad alatt örömét leli hogy óra közben a körző tűjével szurkodja magát, nem szükségszerűen valamiféle romboló családi közeg és szörnyű személyes élmények miatt lesz olyan, ő olyan aki rájön hogy ezek a dolgok jól esnek neki és örömet okoznak. A másik oldalról a meccsen mindig irányítani akaró kisfiú, aki még a plüssmaciját is összekötözi, aki érdekesnek találja a bogarakat nagyítóval (és napfénnyel) abajgatni sem szükségszerűen a családi körülményei miatt tesz így, hanem egyszerűen így alakul. Még egy érdekesség. Az esetek többségében a szubok hamarabb rájönnek a saját vágyaikra, a Domok gyakran sokkal később érnek. Ez utóbbiban minden bizonnyal az is közrejátszik, hogy a megfelelő élettapasztalathoz és életbölcsességhez valamint gyakorlati tapasztalathoz, ami egy jó Dom sajátja mindenképpen idő kell. Szóval 30-35 év alatt nem nagyon találni igazán jókat. Másrészről gyakran később is éreznek rá ilyen jellegű vágyaikra. Egy jó Dom élete sok tekintetben a folyamatos önfejlesztésről szól. Mindkettejük dolgait felvállalni komoly felelősség, másrészről a parnter feletti irányítás és hatalom is komoly önmérsékletet igényel, mert a megfelelő bölcsesség nélkül felvilágosult és az “alattvalójával” törődő  uralkodó helyett csak egy önző zsarnokot kap a partner.

Még egy megjegyzés. A fentieket átgondolva látható, hogy mivel mindannyian mások vagyunk, máshol vannak a kapcsolóink és mások a félelmeink és örömeink is, nincs két olyan pár akik ugyanúgy élnék meg a saját BDSM kapcsolatukat. Ezért buta dolog bármilyen általánosítással élni. Valójában ezért is nem szeretem ezt a BDSM kifejezést.

Más tekintetben meg ugyanolyanok, mint bármilyen más pár, hasonló gondokkal meg ilyesmi. De mint tudjuk a lényeg mindig a részletekben van…

don Fefinho
Újságíró

– Na kislány, most megerőszakolósdit fogunk játszani!
– De én nem akarok…
– Ez a beszéd!

járókeret
Olvasó
járókeret

járókeret
Olvasó
járókeret

Koriander
Olvasó
Koriander

képletesen szólva

mdmselle
Újságíró
mdmselle

Azzal egyetértek, hogy a könyv sikere jól mutatja, hogy nem ölték ki teljesen a nőkből a behódolás ösztönét, ami jó, de ugyanakkor pont ugyanez a könyv az iskolapéldája annak a jelenségnek is, amikor egy erőszakosan elfojtott ösztön szükségszerűen valami torz és beteges formában tör a felszínre.

Erősen kétlem, hogy ez a ponyva lenne a visszarendeződés előfutára, és nem hiszem, hogy nők milliárdjai ettől a mamipornótól térnének észhez, és fogalmazódna meg bennük az igény az egészséges, férfikormányozta párkapcsolatra. Mert a Szürke nem egészséges. Annyira nem okosak a nők, hogy ettől mondjanak majd nemet a feminizmusra. Sokkal valószínűbb hogy összezavarodnak, és ilyen BDSM jellegű szexuális kalandokban élik ki majd a vágyukat, a párkapcsolataik pedig ugyanolyan működésképtelenek maradnak továbbra is, mint most, vagy még rosszabbak. Kész katyvasz.

Őszintén remélem, hogy nem ez lesz az antifeminiszmus dicső himnusza.

hgyi
Szerkesztő

Erősen reklámszagú. Kihasználja, hogy a nők az ilyen reklámoknak bedőlve rohannak és a fogyasztói társadalom hű szolgájaként engedelmeskednek a marketingszakembereknek.
(Bár Pistánk is csatlakozik e ponyva reklámozóihoz, ami elég Furcsa egy Férfitől.)

Szerintem sincs semmi köze sem a feminizmushoz, sem az antifeminizmushoz, csak némi nemi izgalomhoz.

Reménykedésedhez csatlakozom. :o)

Suum cuique
Újságíró

No, a híres Szürke… már akartam erről írni ide. Először is: a könyvet nem olvastam, ám a filmet megnéztem. Abszolút nem egy antifeminista mű… a célközönség az unatkozó negyvenes feleségek, meg a buta tinilányok, akik kb. annyit látnak belőle, hogy úúú a kockahasú modellpasi, aki milliárdos, és magánhelikoptere van. Infantilis giccs. De amúgy meg vannak komoly tanulságai, főleg az, hogy tényleg degenerált szexualitást sugároz. Szóval nem világos, hogy Huffnágel úrnak mi tetszik ebben. Attól, mert valami nem úgy szar, mint a feminizmus, a másmilyen szar se lesz jobb.

A könyv egy női szerzőtől származó ulpiusházas angolszász ponyvaregény, a pornó női megfelelője, az erotoromantikus regény. Antifeministaként nincs itt semmi lelkendeznivaló. A film célközönsége is a női látószög: hosszasan mutatják a vetkőző Mr. Grey kockahasát és fenekét, addig a hölgy (aki nem egy nagy szám) testén már abszolút nem időzik a kamera, ennyit az állítólagos “male gaze”-ről. A primitív feministák persze rikoltoznak, hogy “itt a nők verését dicsőítik”, azonban más feminista írók épphogy dicsérik a művet, hiszen megjelenik benne, hogy a felvilágosult hölgy a szerződés pontjait átvitatva kiméri a maga határait, ergo nem sérül a “nem az nem” elve.

Annyi az igaz a dologból, hogy az emberekben meglévő természetes vágyat lenyomja a feminista világrend és egy degenerált parafil módon tör elő. Pl. minden nő vágyik arra, hogy egy naagy erős férfinek átengedje az irányítást, rábízhassa magát, és mivel a férfiakat elbétásították, a nők meg nem hagyják magukat, ez a vágy meg mégis megvan, ezért abban élik ki magukat, hogy Mr. Greyről fantáziálnak, hogy a milliárdos menőpasi elfenekeli őket. Tény, hogy aki szó szerint arra izgul, hogy elverjék, az beteg lelkületű ember.

Ez egyébként a kétes üzleti etikájú nagyvállalatok üzleti modellje: Először rászoktatják a fiatalokat valamire, valamilyen stílusra, életmódra, divatra, kábítószerre, szerencsejátékra, valami olyasmire, amire a természet rendje szerint nem volna rá igénye (vagy ha mégis, akkor ezt természetes módokon is ki tudná elégíteni – pl. tömény C-vitamin helyett paprikát enne, pornó helyett a feleségével szexelne), majd amikor már ettől függővé vált, akkor könnyen sakkban lehet őt tartani egy olyan fenyegetéssel, hogy ha nem csinálod azt, amit elvárunk tőled, akkor megvonjuk tőled ezt a valamit.

Az igazán szomorú az, hogy a 16 éves kiscsajok vihorásztak csak a filmen, és soha nem tapasztalják meg, hogy milyen a normális szexualitás, ha szeretik őket és biztonságban érezhetik magukat. Rémisztő belegondolni, hogy akkor ez a következő divat? Innentől fogva, ha nem lesz otthon egy-két bilincs, meg korbács, akkor unalmas prűd szobapasi leszel?

Reszet Elek
Újságíró

milyen a normális szexualitás, ha szeretik őket és biztonságban érezhetik magukat” – A szubmisszív természetű emberek legtöbbször átlagot meghaladó módon igénylik  a szeretet kimutatását és a biztonságérzet átélését. Számos BDSM kapcsolat alapban nélkülözi a fizikai bántalmazást (esetleg csak jelzésértékű) vagy ott a másik véglet, ahol nincs is szexuális kapcsolat.

Ami meg a normalitást illeti… sok dolgot láttam már és ebben a tekintetben nem fogalmaznék olyan magabiztosan normális és nem normális kérdésében.

don Fefinho
Újságíró

Én is láttam már karón varjút.

don Fefinho
Újságíró

Kábelkötegelővel volt ráfogatva, mert amúgy leesett volna.

Koriander
Olvasó
Koriander

szobapasi, még nem hallottam a kifejezést, egy páfrány jut róla az eszembe. egyébként nagy részével egyetértek a hszdnek, csak ez a lenéző, becsmérlő mellékzönge ne lenne benne az “unatkozó feleségek” iránt. Honnan tudod, hogy mi van a hétköznapjaiban? Lehet, hogy kiszabadult egy másfélórára a napi mókuskerékből a gyerekre meg a férj vigyáz, mert nincs más segítség, ha te beültél a filmre más miért ne tehetné?

Suum cuique
Újságíró

Persze, hogy van negatív mellékzöngéje annak, ha valaki “unatkozó feleség”, hiszen aki unatkozik, az per. def. nem lehet keményen, elhivatottan dolgozó valaki. Öreganyám pl. sosem unatkozott egész életében. Az jó dolgában azt se tudja, hogy mit csinál. Olyan feleségekről beszélek, akik soha nem szembesültek az életben a felelősségtudattal, ellenben kínlódni, jobbat akarni, elégedetlenkedni, azt nagyon tudnak. Na az ilyennek, ha van egy Átlag Béla férje, unalmában elkezd majd ilyenek után vágyódni, mint Mr. Grey…

.
Olvasó

Szerintem ha Átlag Béla ezt csinálná velük, akkor mennének a NANÉ-hoz sírni. :-)))

Koriander
Olvasó
Koriander

Nem hiszem, hogy család mellett a nagy többség unatkozna, de oké valóban van egy általános elégetlenkedős attitűd, de hogy bárki józaneszű Mr. Greyre vágyódna? Azèrt ennyire ne legyen már senki kishitű, alapvetően a nők lényegesen elnézőbbek a férfiak külső megjelenésével szemben, mint fordítva.

Suum cuique
Újságíró

Elnézőbbek, mert a végén minden királykisasszony kénytelen belátni, hogy hacsak nem szupermodell vagy popsztár, nem fogja feleségül venni őket egyetlen milliárdos kockahasú szupermodell hapsi sem. De attól, hogy a realitásokat tudomásul véve feleségül mentek Átlag Bélához, nem jelenti azt, hogy ne vágynának rá. Vágyni az ember az irreális dolgokra szokott. Én is úgy szeretném végre már szombaton megnyerni a lottóötöst :)

Koriander
Olvasó
Koriander

sok szerencsét :) az avatar alapján feltételezem a kockahas már megvan a felhőtlen boldogsághoz.

egyébként meg elkeserítően cinikus a hozzáállásod, ha tényleg komolyan azt gondolod, hogy az átlag nő, ha nincs kockahas+milliárdok, jó lesz a béla is – alapján megy férjhez.
mondjuk kockahasa bárkinek lehet, milliárdjai nyilván nem, és most számolva azzal, hogy tuti kapok mínuszokat leírom, hogy ez a státusz villogtatásos probléma pont a 35-40es férfiak önmagukkal szembeni lelki tusája, hogy addigra már ‘muss’ felmutatni a nagybetűs egzisztenciát. Nem is a nőkért teszítek, hanem egymással rivalizálva, abszolút mellékszereplők vagyunk a sztoriban.

Azért ha nőkhöz mész, a korbácsod ne feledd.

don Fefinho
Újságíró

Koriander, az eszed tokját századszor is, most pont azt a témát nyomod te is, mint amit Reina szokott, hogy magatokat veszitek alapul, és abból következtettek az átlag nőre.
Sajnos az átlag nő mentalitásával kapcsolatban Suum áll két lábbal a földön.

Egyébként, ha már a megkeseredett cinikusokat fölhoztuk, ha nem a kertben nőnek a káposzta meg a bazsalikom között, akkor ugyan honnan lett hirtelen ennyi?

Koriander
Olvasó
Koriander

Fef, biztosan nem maguktól nőnek a káposztában és a bazsalikomban, de!
Suum mègiscsak egy speciális eset, én értem, hogy ő általában a moziteremben ülő unatkozó feleségekre mondja, viszont feltételezem a vadászkörzete mégiscsak a hívő katolikus nőkre koncentrál, persze az is lehet, hogy téríteni akar.
Nem is ez a lényeg, hanem ez a hozzáállás, hacsak nem nyeri meg a lottót és választhat akárkit, akkor ő is csak egy mézgagéza marad, akivel beérték?!. ez borzalmas és h i t e t l en, gyakorlatilag a Gondviselés gondolatát utasítja el. Egyet választunk, egy életre, nem igaz, hogy ilyen ostoba gondolatokkal kell magát még megkeserítenie, hogy az átlagnő úgyis a kockahasú hufnagelre:) vágyakozik titokban.

.
Olvasó

Már egyszer kifejtettem, hogy magánéleti szinten tökmindegy, milyen az átlag nő, ha te egy darab nőt akarsz magad mellé feleségnek, akkor nem baj, ha a nők mit tudom én, 90%-a valamilyen (hasraütésszerű százalék), amikor ott van 10%, akiből ki kell választanod egyet. Vannak olyan helyek, csoportok, ahol nagyobb az esélye, hogy ebből a 10%-ból futsz össze egy nővel és kialakulhat valami. Nekem valahogy sose volt ingerenciám huzamosabban az átlag korombeli férfin (vagy inkább fiún) keseregni, hogy milyen, hanem hozzámentem egy olyanhoz, amilyen nekem kell. Azért szoktam írni arról, ahogy én gondolkozom és ami szerintem normális, hogy van ilyen, és hidd el te is, meg más is, hogy van ilyen több is, csak jó helyen kell keresni, célzatosan olyan helyen, ahol nagyobb az esélye az így gondolkodó nők felbukkanásának. Ez nem rád vonatkozik, hanem általánosságban mondom, de tényleg, ha ennyire tudják sokan, hogy az átlagnő milyen gáz, akkor nem társkeresőre kell menni vagy buliba, ahol átlagban átlagnők vannak, hanem olyan helyre, ahol gyakrabbak a normális nők. Vallási vagy politikai alapon vannak rendezvények, még társkeresők is, vagy akár fel lehet venni vkivel a kapcsolatot a neten, akinek tetszenek a hsz-ei. Ahogy már írtam, mi se gyűrűvel az ujjunkon születtünk, és pl. tudtommal az itteni antifeminista nők között se mindenki házas. (De nem akarok kerítősködni.) Az meg, hogy honnan tudod, hogy normális-e, hát  már lehet az első randin beszélgetni ilyenekről, pl. tőlem megkérdezte  a férjem, hogy képzelem el a jövőmet, és elmondtam, hogy háztartásbeli szeretnék lenni és sok gyereket akarok, ha sikerül férjhez mennem. És én is megkérdeztem őt. És nem éreztük túl komolynak a témát, mert természetes, ha párt keresel komolyabban, hogy ez érdekel. (Az is egy szűrő, ha egy nő ezt cikinek érzi, mert ő még nem komoly kapcsolatra keres párt)

Remélem, nem voltam kioktató, nem állt szándékomban. :-)

Suum cuique
Újságíró

Azám, csakhogy a 10%-ban is megvan ugyanazon gyarlóság kisebb-nagyob mértékben, vagy legalábbis gyökerében, mint a 90%-ban kihajtva, úgyhogy nagyon is fontos didaktikai szempontból a 90% problémáit tudatosítani, még akkor is ha emberünk volt olyan szerencsés, hogy sikerült a 10%-ból választania :)

Továbbá a világ, a média, a közvélemény, a NANE és társai folyamatosan hergelik a 10%-ot, úgyhogy ébernek kell maradni, hiszen ellenszélben folyton helytállni, kisebb-nagyobb bakik nélkül gyakorlatilag képtelenség, éppúgy, mint bocsánatos bűnöket soha elkövetni is gyakorlatilag kizárt.

.
Olvasó

Éberség, elvtársak!

A 10% nem a tökéletességet jelenti, hanem hogy fejben rendben van, ami nem jelenti azt, hogy nem követ el hibát, csak tudja (legalább utólag belátja), hogy hiba volt, és törekszik nem hülyenő lenni. Nem is a bakikkal van a baj szerintem, hanem ha valaki nem is tudja, hogy bakit követett el és nem is akarja elkerülni. Meg ez egy tanulási folyamat, amit a férfiaknak is meg kell érteni, hogy hiába antifeminista egy nő fejben, a gyakorlatban ösztönszerűen van, hogy nem jól reagál, de ezt meg kell beszélni, hogy ez nem jó, és máskor ilyen ne legyen. A valódi tapasztalatot a könyvszagú elmélet nem pótolhatja. Nem is igazán érti meg ezeket az ember, hiába olvas róla, amíg nem éli át.

don Fefinho
Újságíró

“ez borzalmas és h i t e t l en, gyakorlatilag a Gondviselés gondolatát utasítja el”

Mi köze egy adott férfi szubjektív hitének a nők által tanúsított általános, objektíven megfigyelhető viselkedéshez?

“Egyet választunk, egy életre, nem igaz, hogy”

Ja, Te meg Reina. Az átlagnő meg még együtt van az előzővel, de már a következővel csalja. Mint a hasonlatbeli majom: csak akkor ereszti el az indát (péniszt), ha már fogja a következőt.

“viszont feltételezem a vadászkörzete mégiscsak a hívő katolikus nőkre koncentrál”
“amikor ott van 10%, akiből ki kell választanod egyet. Vannak olyan helyek, csoportok, ahol nagyobb az esélye, hogy ebből a 10%-ból futsz össze egy nővel és kialakulhat valami”

A gyülekezet az a szénakazal, amiben nem csak egy tű van, hanem statisztikailag lehet akár kettő, vagy három is! Ki vagyunk vele segítve.

“Nekem valahogy sose volt ingerenciám”

És megint ugyanaz: neked nem. Mindeközben az átlagnőnek meg van.
Mindegy, hagyjuk.

Koriander
Olvasó
Koriander

igazad van, tényleg nem kellett volna a szubjektívet beletolni az objektívbe. elnézést kérek Suumtól, tényleg nincs jogom bárki hitét megkérdőjelezni, tényleg bocsánat, kicsit impulzív vagyok és meggondolatlan, de nem szándékos gonoszság volt.

DennisVT
Újságíró

Nem is a nőkért teszítek, hanem egymással rivalizálva, abszolút mellékszereplők vagyunk a sztoriban.

Pont, hogy ti vagytok a főszereplők a sztoriban. A férfiaknál van egy státuszhierarchia, ami a nőknél nincs, és pont azért igyekszenek ebben legyőzni egymást, hogy magasabb relatív státuszt szerezve több és jobb nőjük lehessen. Persze ez már nem tudatos megfontolás, csak az van, hogy azok a férfiak szaporodtak többet a világtörténelem során, akik elérték a magasabb státuszt. Így a maiakban ez már genetikailag kódolva van.

Valamelyik itteni cikkben volt is erről szó, és volt egy idézet a végén egy híresebb muksótól, ami kb. úgy hangzott, hogy ha a punci ingyen lenne, akkor mi, férfiak, mind papírdobozokban élnénk.:)

Koriander
Olvasó
Koriander

jó, ez amit mondasz az a nőtlen férfiakra, igaz, de ugyanezt figyeltem meg a baráti társaságunkon belül is, már stabil kapcsolattal gyerekekkel, hogy a férfiakra rájön vmi egzisztenciális-elszámolósdis zsongás és hiába kerek az élete (nyilván csakis külső szemlélőként mondom) mégis hirtelen szüksége lesz külsőségekben egy jobb kocsira, egy citizen helyett egy patekra, egy lacoste helyett bossra és mégcsak szerető sincs, csak arculatváltás. Minek? kinek? Bár így, hogy leírtam, rájöttem.

don Fefinho
Újságíró

Gondolom ahogy ráébred, hogy az egész addigi élete másokról szólt, másoknak gályázott, másoknak volt az igavonó barma, amit gyakorta el sem ismernek neki, csak a cirkusz megy minden szaron. Nyilván nem akar úgy öregek otthonába vonulni, hogy egy kicsit nem élt előtte már befutott állapotában is (mert persze, az egyetemista évek is kurvajók, csak ott még egy büdös vasa nincs az ember fiának); úgyhogy fuck this world, a családban mindenkinek mindene megvan, mostantól magára költ.

Én ezt látom bele, persze csak hipotetikusan, hiszen nem voltam még kapuzárásos ötvenes, és remélhetőleg nem is leszek.

Reszet Elek
Újságíró

Koriander
Olvasó
Koriander

35-40 korosztályról van szó még mindig, de köszi a tiszteletet :p, kiffiam.

don Fefinho
Újságíró

35-40, és kapuzárásosak? Te jó ég… mit művelhettek velük otthon.

Ancimanci

Koriander
Olvasó
Koriander

Ez, az lenne?
Az a magyarázat, amit írtál, hogy végre maguknak is, az tökre tetszik, végülis tényleg lemondással jár egy csomó minden.
(Ha már lenne eladó sorban levő lányom szívesen lennék az anyósod :p, egyébként Suumnak is).

don Fefinho
Újságíró

Elfogyóban a lakás törlesztője, gyerek kiröppenőben, karrier csillaga az égen fénylik, mittudomén. Hirtelen megint föle van a keresetének, és nem tudja, mit kezdjen vele, úgyhogy elbassza agglegényes faszságokra.

don Fefinho
Újságíró

“Ha már lenne eladó sorban levő lányom szívesen lennék az anyósod”

egy feltételem van: nem örököl se ezüstöt, se drágakövet :P

Koriander
Olvasó
Koriander

kedves Fef, látom csak nem hagy nyugodni az ezüst és kövek téma.
igen, sajnos az ami a férfiakra zúdul, hogy legyenek kockahasú perverzek, az ugyanúgy a nőkre is.
én teljesen rendben lennék a tengericsillag vagyok csak sötétben dugok szexualitással, de vhol nyomás is hogy egy nőnek illik stîlusos ribancnak lennie, mert jöhet bármikor egy frissebb, szebb és tényleg ez a 35-40 közötti időszak a legnehezebb, mert a férfi tényleg a csúcson, a nő sajnos hanyatlón, amin a gyerek mellett átéjszakázott karikás szemek is rontanak.

Alfőmérnök
Olvasó
Alfőmérnök

Nem láttam a filmet, a könyvet sem olvastam, úgyhogy nem tudok véleményt alkotni róla.
A probléma gyökere szerintem az, hogy a mai liberalizmus és ennek szélsőséges “mellékága”, a feminizmus, azt sugallja, hogy a boldogsághoz a korlátlan önmegvalósításon keresztül vezet az út. Csakhogy ez az állítás téves.
Boldog ember az, aki élvezi mások bizalmát, mások bizalmát meg csak áldozatok, azaz önfeladás árán lehet elnyerni. Tehát a boldogsághoz nem az önmegvalósításon, hanem az áldozathozatalon keresztül vezet az út.
Bizalom nélkül semmilyen kapcsolat sem vezethet boldogsághoz, szexuális kapcsolat sem.

Reszet Elek
Újságíró

Ha tudsz angolul ez tetszeni fog. Bizonyos dolgokban nagyon így gondolkodsz. Érdemes elolvasnod.

Alfőmérnök
Olvasó
Alfőmérnök

Köszi, letöltve, elég egyszerű szövegnek tűnik, úgyhogy nem a basic-english tudásom a gátja, hogy végigolvassam most, hanem más kötelező jellegű olvasnivalóim. :) De el fogom.

Sydra
Olvasó
Sydra

“Boldog ember az, aki élvezi mások bizalmát, mások bizalmát meg csak áldozatok, azaz önfeladás árán lehet elnyerni.”
Ettől a mondattól kirázott a hideg. Borzasztó lehet ilyen elvek szerint élni.

“Tehát a boldogsághoz nem az önmegvalósításon, hanem az áldozathozatalon keresztül vezet az út.”
Váááááááááááááá…

Alfőmérnök
Olvasó
Alfőmérnök

Ez egy ilyen keresztényi gondolat, amúgy minden valamire való kultúrában evidencia.
(Nem mintha én maximálisan meg tudnék felelni ezen elveknek. Csak konstatálom, hogy ez így műxik. Barát-barát, férj-feleség, szülő-gyerek viszonylatban szerintem aki ép elméjű, nem kérdőjelezi meg ezen elvek érvényességét.)

.
Olvasó

Minden társas kapcsolat biz. szintű önfeladással és áldozathozatallal jár, mert egy (több) másik ember igényeit is figyelembe kell venned, és nem lehet azt, hogy mindig az van, ami neked tetszik meg kényelmes, különben pokol lesz melletted az élet. A családos lét együtt jár a komfortzóna rendszeres elhagyásával minden családtag számára, akkor működik jól a család. De ezzel együtt jár, hogy olyan emberekért tesszük ezt, akiket a legjobban szeretünk, így nem tűnik rémesnek, sőt.

Sydra
Olvasó
Sydra

Elküldeném a francba azt is, aki miattam mond le az önmegvalósításáról, vagy értem hoz áldozatokat. Eléggé elvtelen embernek tűnik az ilyen. Miattam ne mondjon le senki a továbbtanulásról, csoki evésről, budi használati szokásairól, papucs tárolási szokásairól, kedvenc ruhájáról … stb! Azért tegye, amit tesz, mert ő helyesnek és erkölcsösnek érzi. Egy dolgot várok el az emberektől, mégpedig azt, hogy legyenek következetesek abban, amit csinálnak (bármi is legyen az) és védjék meg az álláspontjukat érvekkel (vagyis ne legyenek értelmetlen állatok). Ha meg két ember szokásai ütik egymást, nem kötelező együtt élniük. Nincs ebben semmi rossz. Mindenki élje a saját életét, ne másokét!

Az meg mérhetetlen egoizmusra vall, ha valaki áldozathozatalnak éli meg azt, hogy véges erőforrásokon osztoznia kell. Ha mi éhesek vagyunk és mi eszünk, abban nincs áldozat. Ha én éhes vagyok, de adnom kell másnak is, az áldozat. A világ egy rendszer. Itt a szubjektivista (egoista) gondolkodásmód teremti az áldozat szerepet. A rendszer szintű, proaktív gondolkodás nem csak felszabadító, de hosszú távon optimálisabb működést eredményez (lásd: hangyák). Amúgy is csak önmagadat tudod megvalósítani, mást nem … ahol nincs önmegvalósítás ott nincs közösségi fejlődés sem, mert az egyéni sikerek a közösség sikerei. A hangya aki dolgozónak született dolgozóként valósítja meg önmagát és így járul hozzá a rendszer fejlődéséhez. Az az ember, aki művésznek született, de lemond a művészi önmegvalósításáról, mert a barátnője családja naplopónak tartja és helyette mások elvárásait teljesíti, az nem fog új, EGYÉNI formákat és érzéseket adni a világnak. Az az ember, aki mérnöknek született, de helyette lemond a mérnöki önmegvalósításáról, mert az osztálytársai kiröhögik, amiért akkora pincelakó kocka, az lehet hogy feloldotta volna a kvantum-gravitáció elméletének ellentmondásait, amiből az egész emberiség profitálna. Ha meghajolsz mások elvárásai előtt és nem teljesedsz ki, megfosztod a világot az egyéni nézőpontodtól, pedig a te utad, a te tapasztalataid, a te következtetéseid értékesek … számomra is és mások számára is. De ehhez végig kell járnod a saját utadat, meg kell valósítanod önmagad. Nincs áldozat, nincs megalkuvás. Nekem attól jó, hogy te önmagad vagy. Az önfeladás az egyediség/egyéniség kifejezésének megtagadása. A rendszer egyedi fraktálokból áll össze egésszé. Amit ti mondtok annak az az eredménye, hogy sokmillió ember a gyárban robotol, mert áldozatot kell hoznia a párkapcsolat, a gyerekvállalás, a család … stb. oltárán. Így nem születik semmi új csak állandósítjuk a régit. Így senki nem halad semerre. Szaporodni meg zabálni még egy mókus is képes, pedig fingja sincs az áldozatról, csak az evolúcionálisan belé kódolt programot hajtja végre. Nincs ebben semmi magasztos, ez emberként szellemi öngyilkosság. Lényeg a lényeg, a közösségi életet (legyen az párkapcsolati vagy civilizációs közösség) ne az önfeladáson keresztül próbáljátok meg működtetni. Az egy meddő állapot.

A komfort zóna pedig rossz dolog, de ez a fogalom nincs teljes fedésben a személyes igényekkel (egyénenként változik). Aki egész nap tv-t bámul vagy facebookozik és nem fürdik az büdös lusta disznó és ennek semmi köze az önmegvalósításhoz. Aki a világ ellen fordul az pedig hibás elveket követ az megint nem önmegvalósítás. Továbbá a rendszer megengedi azt is, hogy valaki párkapcsolaton keresztül valósítsa meg önmagát és ezzel sincs semmi gond.

Pash Cutter
Újságíró

Talán Suum Cuique fogalmazta meg a legjobban, mi a legnagyobb gond ezzel a E. L. James-trenddel. Igazából nem is tudom, mit lehetne ehhez hozzátenni a saját véleményemen kívül.

Ha E. L. James nem is nevezhető feministának, de a feminizmus egyik eredménye a személyiségével és a teljes életművével együtt. Egyébként én nekem egy feminista beütésű kollégám, aki olvasta a teljes trilógiát, tudatta velem, hogy a három mű a nemek harcáról szól, vagyis a feministagyanús hölgy és a hímsovén férfi, a szubmisszív woman és a domina man harcáról. Állítólag a trilógia végén a hölgy megszelídíti a férfit – győz a Nő a Férfi felett. Ha ez igaz, akkor kicsit óvatosan a reklámmal. Antoni Rita kritikája ihlette valószínűleg Huffnágel cikkét, de az, hogy ez a kispolgári inkvizitor kiket tart feministának, és kiket rekeszt ki a fogalomból, lényegtelen. A. Rita ahogy nem tartja feministának a Kóczián Mária vezette keresztény feminista Talitha-t, úgy nem tartja annak E. L. Jamest sem. Primitív belharc, ahol emberek (jelen esetben nők) elmondják, ki feminista és ki nem az. Most lehet, hogy Gerle Éva lesz kirekesztve ebből a fogalomból, mert annyira gáz, amit a Goldenblog alatt csinált. Az én véleményem szerint E. L. James annak a nemi sovinizmusnak az eredménye, ami egyébként Simone de Beauvoirt és Eve Enslert is a világra hozta.

Szoffy
Újságíró

A kollégád nagon szofisztikált lehet, amiért ilyen szépen felépítette a sztori hátterét. Sajnos a valóságban nem léteznek ilyen mélységek a Szürke könyvekben. Nem egyértelmű, hogy a nő megszelidíti a férfit. Van egy hülye epilógus, aminek semmi értelme…van benne egy dugás, majd a nő azon elmélkedik, hogy a hasában lévő magzat már most szereti a szexet, mert táncikál szex után. Aztán jön egy jövőbeli kép… a férfi fagyit nyalogat kisfia ujjáról. Ennyi. Ja, végül kapunk egy szeletet abból, hogy milyen lenne, ha az egész történetet a férfi szemszögéből látnánk. Persze ez csak egy rövid jelenet.

Pash Cutter
Újságíró

Kinek a pap, kinek a papné. Kinek az Ötven szürke árnyalata, kinek a Trónok Harca. :)

https://www.youtube.com/watch?v=H1ul6hmIjmg

járókeret
Olvasó
járókeret

járókeret
Olvasó
járókeret

Jampi One
Újságíró

Zseniális!

A Férfihang.hu saját tartalma és a felhasználó érdeklődési körére, böngészési szokásaira célzott bannerek házassága nagy igazságokat képes szülni! ;)

Koriander
Olvasó
Koriander
Angelo01
Újságíró

Maga a Szürke 50 árnyalata körülbelül annyira minőségi könyv, mintha az Alkonyat trilógiát hasonlítanánk össze Bram Stoker Drakulájával. Egy kommersz katyvasz, élvezhetetlen ponyva. A marketinggépezetet dicséri, hogy ekkora menőség. Szegénységi bizonyítványt állít ki a “fogyasztókról”, de ezen már nincs mit csodálkozni.

Ajánló, aki minőségibbet akar a témában:

De Sade-Szodoma 120 napja

Apollinaire-Tizenegyezer vessző

Kárpáti Andor-Kurvajó!

Reszet Elek
Újságíró

Kárpátit nem ismerem. A másik kettő meg sok tekintetben a rendkívüli szélsőség. Sokkal inkább ajánlanám az O történetét vagy akár a Buja Zélandiát is.

Baal
Olvasó
Baal

Off topic, azért ide linkelem, mert ez a legfrissebb cikk.

index.hu/belfold/2015/02/17/a_femen_debutalt_budapesten_felmeztelen_aktivista_kiabalt_putyinra/

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Kiváló cikk, bár az utolsó mondatával nem értek egyet, mert nem muszály paskolni a nőt ahhoz, hogy behódoljon. Jó lenne, de nem szabad bántani a nőket, mert mennek haza sírni az anyucikához vagy a feminista barátnőjükhöz. Megnéztem én is filmet és elfogadhatónak tartom, bár voltak pillanatok amikor a férfi elgyengült és erre várnak a nők, hogy lecsapjanak. Hogy magukévá tegyék a férfit. Ezt nem szabad hagyni, mert hosszú távon papuccsá tesz. A szerelem szerintem akkor működik ha az egyik soha az életben nem kapja meg a másikat teljesen és rajong érte, akkor az lesz domináns akibe beleestek. Az még rémlik, hogy a lánynak többször közölte a férfi, hogy “Én ilyen vagyok” vagy “Ez vagyok”, azaz ha a nő nem fogadja el a férfi aberrációját akkor mehet a levesbe, azaz itt a férfi húzta csőbe a nőt, de azt is udvariasan tette, még szerződést is elé tolt. Szóval jó film és kiváló cikk ez. A könyv nem érdekel, mert a Star Warsot se olvastam, mégis imádtam :)

Reszet Elek
Újságíró
“Struan tudatára ébredt, hogy semmi értelme vitatkozni Mejmejjel, vagy magyarázni neki. Nem kezelheted úgy, mint egy európai nőt. Bánj vele úgy, mintha kínai volnál. Igen, de hogyan? Nem tudom. Bánj vele úgy, mint egy nővel – döntötte el a taktikát.
– Te elvetemült, nyomorult rabszolga! – robbant ki színlelt dühvel. – Már régóta forgatom a fejemben, hogy eladlak a Kék Lámpások utcájába – kiáltotta Macau legrosszabb hírű nyilvánosházának címét –, de nem tudom, ki lenne olyan bolond, hogy megvásároljon egy ilyen utolsó, mocskos rabszolgát! Csak bajom van veled! Már arra is gondoltam, hogy a leprásoknak adlak el. De úgy ám, istenemre! Nyolcezer jó ezüsttaelt fizettem érted! Hogyan merészelsz feldühíteni?! Becsaptak veled, istenemre! Te semmirekellő! Te mocskos rabszolga!… Nem is tudom, hogy tudtalak elviselni ennyi esztendőn át. – Megrázta öklét Mejmej orra előtt; az asszony elhátrált előle. – Talán nem bántam jól veled? He? Nem voltam nagylelkű, he? He? He? – harsogta, miközben örömmel fedezte fel Mejmej szemében a félelem jeleit. – Nos?
– Igen, uram – suttogta Mejmej, s az ajkába harapott.
– Honnan veszed magadnak a bátorságot, hogy ruhát csináltass a hátam mögött, és engedelmem nélkül fölvedd? Azt a keservit! Ezt tetted, nem?
– De igen, uram.
– Holnap eladlak. Legszívesebben most rögtön kihajítanálak, te nyomorult, semmirekellő szajha! Borulj a földre előttem! Gyerünk, hajolj földig előttem, az istenit!
Mejmej elfehéredett Struan dühe láttán, s gyorsan a földre borult.
– Addig hajlongsz itt a földön, míg vissza nem jövök!
Struan kiviharzott a szobából, és kiment a kertbe. Előrántotta a kését, kiválasztott egyet a frissen ültetett, vékony bambusznádak közül. Levágta, a levegőbe suhintott vele, s visszarohant a nappaliba.
– Vedd le a ruháidat, te nyomorult rabszolga! Addig foglak verni, amíg a karom bele nem fárad!
Mejmej remegve levetkőzött. Struan kitépte a kezéből a ruhadarabokat, és félrehajította.
– Feküdj ide! – mutatott a kerevetre.
Mejmej engedelmeskedett. – Kérlek, ne verj nagyon… Hasamban van kettő hónapos gyermek – mondta, és a kerevetbe fúrta az arcát.
Struan legszívesebben karjaiba vette volna, de tudta, hogy ezzel csak eljátszana a becsületét az asszony előtt. S tisztában volt azzal is, hogy csak a veréssel adhatja vissza Mejmejnek az önérzetét. Így hát lecsapott a bambusszal Mejmej fenekére. Elég nagyokat ütött, hogy fájjon, de vigyázott, hogy kárt ne tegyen az asszonyban. Mejmej csakhamar sírni, zokogni, tekergőzni kezdett, Struan azonban folytatta. Kétszer szándékosan mellé ütött, hatalmas csapásokat mért a kerevet bőrkárpitjára, hogy ijesztően csattanjon – Lim Din és Ah Szam miatt tette; biztos volt benne, hogy hallgatóznak.
Tíz csapás után szünetet tartott, rászólt Mejmejre, hogy maradjon ott, ahol van, és odament a brandys üvegért. Jól meghúzta a palackot, aztán a falhoz vágta, és folytatta a verést. De nagyon vigyázott.
Végül abbahagyta, s a hajánál fogva fölrántotta Mejmejt. – Öltözz föl, nyomorult rabszolga! – kiáltott rá, majd miután az asszony felöltözött, elbődült: – Lim Din! Ah Szam!
A két remegő szolga abban a pillanatban megjelent az ajtóban.
– Miért nincs tea meg hamham, nyomorult rabszolgák? Hozzatok!
A bambuszbotot az ajtóhoz vágta, és visszafordult Mejmejhez:
– Borulj a földre, te semmirekellő söpredék!
Mejmej, halálra rémülten Struan határtalan dühétől, sietve engedelmeskedett.
– Tisztálkodj meg, és gyere vissza. Harminc másodpercet kapsz rá, különben kezdem elölről!
Lim Din felszolgálta az éppen kellő hőfokú teát, Struan azonban ráordított, hogy hideg, és a falhoz vágta a csészét. Mejmej, Lim Din és Ah Szam elrohant, és hozott másikat.
Hihetetlen sebességgel megérkezett az étel is, és Struan megengedte, hogy Mejmej szolgálja ki. Az asszony fájdalmasan nyögdécselt. Struan ráüvöltött: – Fogd be a szád, vagy agyonverlek!
Ezután fenyegető némaságba burkolózott, hagyta, hadd kínozza őket a csend. Evett.
– Hozd ide a bambuszt! – kiáltott Mejmejre, amint befejezte. Mejmej odahozta és átnyújtotta neki a bambuszbotot.
Struan enyhén a gyomrába bökött vele. – Ágyba! – parancsolta harsány hangon. Lim Din és Ah Szam abban a biztos tudatban menekült ki, hogy a Tajpan megbocsátott az ő tajtajának, aki határtalanul sok arcot nyert most azáltal, hogy elszenvedte uruk jogos haragját.
Mejmej könnyes arccal megfordult, és elindult a folyosón lakosztálya felé, Struan azonban ráförmedt: – Az én ágyamba, a mindenségit!
Mejmej beszaladt Struan szobájába. Struan utánament, bevágta maga mögött az ajtót, és bereteszelte.
– Szóval gyereket vársz? Kinek a gyerekét?
– A tiédet, uram – nyöszörögte az asszony.
Struan leült, és kinyújtotta csizmás lábait. – Gyere ide, de gyorsan!
Mejmej térdre hullott, lehúzta Struan csizmáit, majd megállt az ágy mellett.
– Hogyan merészeltél arra gondolni, hogy be akarlak mutatni a barátaimnak? Ha ki akarlak vinni a házból, majd megmondom neked, azt a keserves mindenit!
– Igen, uram.
– Az asszonynak otthon a helye. Itt!
– Igen, uram.
Struan enyhített egy árnyalatnyit arca szigorán. – Na, így már valamivel jobb, a mindenségit!
– Én nem akartam menni bálba – mondta Mejmej alig hallható suttogással. – Csak akartam öltözni úgy… Én nem akartam menni bálba soha. Hogyan is mennék… sose akartam, sose. Csak tetszeni akartam. Bocsáss meg. Nagyon kérlek, bocsáss meg.
– Miért bocsátanék meg neked, he? – Struan vetkőzni kezdett. – He?
– Nincs rá ok… semmi. – Mejmej most halkan, esendőén sírni kezdett. Struan azonban tudta, hogy még nem érkezett el a teljes megbocsátás ideje.
– Most az egyszer, csak azért, mert gyereket vársz, adok neked még egy utolsó lehetőséget. De ajánlom, fiú legyen, ne holmi értéktelen lány!
– Igen… igen. Kérlek… Kérlek, bocsáss meg. – Mejmej a földre borult, s a padlónak ütötte homlokát.
Sírása Struan szívébe markolt, ennek ellenére mogorván, szótlanul vetkőzött tovább. Aztán elfujta a lámpást, és bebújt az ágyba.
Hagyta, hadd álljon ott Mejmej.
Egy-két perc múltán kurtán csattant a hangja: – Gyere ide mellém. Fázom.
Később, amikor már nem tudta tovább elviselni az asszony sírását, gyengéden átölelte és megcsókolta. – Megbocsátok, kicsim.
Mejmej álomba sírta magát a karjaiban. “

/James Clavell: A Tajpan/

mdmselle
Újságíró
mdmselle

borzalmas, ahogy beszél vele :-(
(pedig el akartam olvasni ezt a könyvet, rajta van a várólistámon, de az ilyet nem bírom)

Reszet Elek
Újságíró

Nem ismered a körülményeket. Valójában azért csinálja a nővel, mert előtte olyan dolgot csinált, amivel nagyon megalázta magát a környezete, a párja és méginkább önmaga előtt. Sok arcot veszített, ahogy a könyvben fogalmaznak. A pasas nagyon szereti őt és az egész színjátéka csak arról szól hogy visszaadja a lány önbecsülését és a környezete tiszteletét mielőtt még nagyobb butaságot csinálna (pl. öngyilkosság).

Ez azért hozzátartozik a képhez. Éppen ezért megmosolyogtató számomra. Szóval nyugodtan olvasd el a könyvet…

mdmselle
Újságíró
mdmselle

És nekem (vagy bárkinek) ezt mégis honnan kellene tudnom? beraksz ide egy ilyen borzalmas idézetet mindenféle kommentár nélkül, és elvárod hogy kitaláljuk, hogy mit akartál mondani vele? Mert nekem az volt az utolsó tippem, hogy ez téged “megmosolyogtat”.

Azzal adja vissza a nő önbecsülését, hogy utolsó mocskos rabszolgának nevezi, meg megfenyegeti, hogy eladja kurvának, meg elhiteti vele, hogy képes lenne akár kiverni belőle a kisbabáját is? hogy kétségbe vonaj, hogy ő az apa, és értéktelennek nevezi a saját gyerekét, ha lány? Aztán meg nagy kegyesen megbocsát neki?!
Mindegy, hogy szereti-e vagy sem, inkább a halál, mint ilyen bánásmód. Szép kis szeretet. haettől nem lesz öngyilkos valaki, akkor semmitől.

és igen, tudom hogy a kínai nők máshogy gondolkodnak, és hogy talán nekik ez természetes, mert úgy nőttek fel, hogy így bántak velük, és azt is hogy ez még csak nem is egy mai mű, éppen ezért cseppet sem értem, hogy mi a jó fenéért kellett betenni ide. provokálni? Mit gondolsz ilyenkor a fejedben, hogy mit reagálnak majd a többi kommentelők? Ők is megmosolyogják, aztán összekacsintanak, hogy így kell bánni az asszonnyal hö-hö…

Reszet Elek
Újságíró

Én természetesnek vettem a körülmények ismeretét ezért teljesen más szemmel néztem az idézetet. Újabb ok hogy elolvasd a könyvet. Másrészről a témához illőnek érzem. Sajna nem ment át az üzenet. Gyere kacsints egyet…!

mdmselle
Újságíró
mdmselle

nem tudok kacsintani, még mindig jojózik a szemem ettől a szörnyű szövegtől. iszonyat. remélem elmenekült a nő, míg megtehette

Reszet Elek
Újságíró

Természetesen nem menekül el, sőt… de nem lövöm le a könyvet. Olvasd el!

Iszonyat? Ez sehol sincsen a fentebb ajánlott irodalmi művektől…

Koriander
Olvasó
Koriander

Hű, hát én is kapkodom a levegőt, ez fájdalmas, terhes nőt ütni, nem tenyérrel hanem pálcával. Sajnos, volt már úgy, hogy odacsaptam a kölköm fenekére (kiszaladt az útra), ijedtemben, tehetetlenségemben, bocsánatot is kértem tőle és sokszor kéne nevelő célzattal jóval szigorúbbnak lennem, de szándékosan fájdalmat okozni, annak akit szeretek? Nem, nincs mentség.

Reszet Elek
Újságíró

Eh… Olvasd el! Nem jön át, nem jön át… Amúgy XIX.sz. közepén játszódik és baromira másról szól. De a környezete nélkül nem jön át…

don Fefinho
Újságíró

Persze hogy nem jön át neki, elvégre nem olvasta.

Én sem olvastam, nekem sem jön át.

Lehet, hogy kontextusában irgalmatlanul jó, így kiragadva viszont csak ellenreklámként szolgál, ha lett volna amúgy kedvük elolvasni, ettől elment.

Koriander
Olvasó
Koriander

Jó, elolvasom, de nem hiszem, hogy nagyon megváltozna a véleményem, annyira ellentmond a keresztény, európai szellemnek, hogy tényleg nehéz lesz beleélnem magam, hogy ez okés.
(Nekem elég karakán, patriarchális hagyományt követő felmenőim vannak, de soha sehol nőt így nem bántalmaztak, amilyen pletykás női rokonaim vannak biztosan vhol kiderült volna. Egy ilyen esetet tudok, az unokanagynéném apja, de az egy idegbeteg volt és el is menekûltek tőle a nagymamám testvére és a kislánya, hat évig éltek a nagyszüleimnél, szóval az anyukám tényleg úgy nőtt fel az unokahugával, mint az édestestvérek).

don Fefinho
Újságíró

A patriarchális, mélyfamiliarista, fasisztoid, provincionális Magyarországon száz esztendeje, de még akár százötven-, kettőszáz-, háromszáz esztendeje is minimum kaloda járt az ilyenért, ha kitudódott.

mdmselle
Újságíró
mdmselle

Nem jön át, nem jön át…

de hát mégis miből gondoltad, hogy át fog jönni?

Reszet Elek
Újságíró

Mert én nem csak a részletet láttam benne. :-(

De mostmár benntartom hogy mindenki elolvassa, megbotránkozzon rajta és ne olvassa el a könyvet…

mdmselle
Újságíró
mdmselle

ja, teheted ezt sértődésből, amiért senki nem volt elég Vulkáni ahhoz, hogy kiolvassa a fejedből a gondolataidat, vagy kiegészíthetnéd utólag valami kommentárral, hogy ne legyen ilyen sokkoló, és ne az utólagos hozzászólásokból kelljen kimazsolázni, hogy mi volt a célod vele. Bár én még mindig nem értem mire volt jó, még akkor sem ha állítólag az egész jelenet teljesen súlytalan, sőt direkt a nő épülésére szolgál. Idegen kor, idegen kultúra. Csak a szadomazóhoz való lelkes vonzódásod jön át belőle, semmi más.

Reszet Elek
Újságíró

Nyugi! Aki meg akar mazsolázzon, aki meg felszínesen akar ítélni ne mazsolázzon.

mdmselle
Újságíró
mdmselle

Ennyi. Levettelek a listámról! hrrr-grrr…

Reszet Elek
Újságíró

Már csak az a kérdés milyen lista volt!

Mordin
Olvasó
Mordin

A Tajpan az egyik kedvenc regényem, de való igaz, hogy a könyvből kiemelve borzalmas ez a jelenet. Továbbá véleményem szerint a könyvön belül is feleslegesen eltúlozta az író, de ott legalább működik, az alábbi okokból:

A sztori szerint Struan már hosszú évek óta Kínában él, és egy rendkívül sikeres kereskedőcég tulajdonosa. Maga mellé vett egy jó családból származó helyi lányt szeretőnek, és már van egy vagy két gyerekük. Mejmej a klasszikus kis intelligens bestia, szubmisszív és szemlesütő, de vaskézzel irányítja a háztartást, és Struannal szemben is remekül tudja az akaratát érvényesíteni. Boldogan, nyugiban élnek.
A csaj nagyon pragmatikusan, nem romantikus nyugati módon áll az élethez és a kapcsolatához, de mivel mégiscsak egy fiatal, szerelmes nő, amikor megtudja, hogy lesz egy menő bál az európaiaknak, felébred benne a vágy, hogy Struan karján ő is részt vegyen rajta, és persze álmaiban a fickó baromira büszke rá. Ezért titokban varrat magának egy báli ruhát, de az valami ritka bénára sikeredett, mert sem ő, sem a varrónő nem értenek az európai divathoz. Így amikor megjelenik Struan előtt az extra ízléstelen göncben, ronda hajjal és sminkkel, mint valami elcseszett bohóc, a meglepett férfi képén ott terem az ó, te jó ég arckifejezés, amitől Mejmej összezuhan. Ő csak azt látja, hogy megbocsáthatatlanul szégyent hozott magára és a férfira is.
A jelenetet megelőzően több száz oldalon ecseteli az író, hogy mekkora tragédia a kínai karaktereknek az arcvesztés, és ugyan nagyon abszurdnak hangzik, de valóban fennáll a veszélye annak, hogy Mejmej szégyenében öngyilkos lesz. A bálba alapjáraton nem lenne jó ötlet elvinni, ebben a göncben pláne nem, de ha Struan úgy tesz, mintha meg se történt volna, akkor annak meg tragédia lesz a vége. És Struan azt is tudja, hogy ezen a helyzeten észérvek nem fognak segíteni. Ezért a keménykedéssel, kiabálással és veréssel egyrészt nagyon meglepi a nőt, és kibillenti a letargiából (ahogy esetenként egy pofon is magához tud téríteni egy ön- és közveszélyesen őrjöngő embert), másrészt inkább ő szabja ki a büntetést, mielőtt Mejmej az öngyilkossággal büntetné meg saját magát.
Érdekesség még, hogy az kifejezetten le lett írva a regényben, hogy Mejmej nem az a fajta, akit úri passzióból verni lehetne, mert az első ilyen eset után elvágná a férfi torkát álmában, és nem törődne a következményekkel. Ehhez képest itt van ez a jelenet, ami mint írtam, a könyv világán belül működik, bár véleményem szerint elszaladt a ló az íróval. Lehet, hogy Mejmej ipari szinten magán kívül van ebben a jelenetben, de az a nő, akit bemutatott, nem felejtené el mindazt, ami történt, míg a könyvben ezek után szent a béke.

Szóval ez az egész egy nagyon speciális eset, a regényben ezt követően is szerethetőek a karakterek, de a való élet nem egészen így működik.

Reszet Elek
Újságíró

Na végre valaki olvasta! :-) Szerintem benne volt az is, hogy Mejmej őelőtte “esett nagyot” (Mejmej megítélése szerint a szemében is) és ennek még ráadásul tanúi is voltak. A büntetéssel és az egész színjátékkal Struan mintegy segítségül hívta a hagyományokat is, másrészt megvolt a lehetősége, hogy mintegy megengedje a nőnek a verés elszenvedésével hogy mintegy jóvátételszerűen kiköszörülje a csorbát, a végén a megbocsátásával pedig miondhatni fel is oldozta alóla (nem bibliai értelemben persze). Ettől függetlenül abban max. egyetértünk, hogy Mejmej kifejezetten intelligens és határozott karakteréhez nem igazán illett ez a jelenet. Sem a ruhával való haccacáré sem pedig maga az esélyesen az öngyilkosságig is elfajulható “kiakadása”.

Koriander
Olvasó
Koriander

Köszönöm a hozzászólást, Eleknek már megigértem, hogy Húsvét után elolvasom, és igazán megható, hogy a könyv renoméjának helyreállítàsa hozta meg a kedved a bejelentkezéshez, szia :-).

Mordin
Olvasó
Mordin

Szia! :)

Még tavaly regisztráltam, és évek óta olvasom az oldalt, csak soha nem volt kedvem beszállni a vitákba és elmélkedésekbe. Ellenben ha olyan filmről/könyvről/játékról/sorozatról van szó, ami szívügyem, és nem túlzottan offtopik, akkor dől belőlem a szó. :)

Reszet Elek
Újságíró

Gondolom a Gajdzsint, A nemes házat és a Sógunt is olvastad…

Mordin
Olvasó
Mordin

A Sógunt és a Tajpant olyan öt-hat alkalommal az elmúlt húsz évben. A többit annak idején sehol sem tudtam beszerezni, pedig minden antikváriumban és könyvesboltban rutinszerűen mentem a Clavell névhez. Aztán mire lehetőségem nyílt volna megvenni őket, addigra az író nagyon kihúzta nálam a gyufát a Forgószéllel (amiben egyébként sok utalás volt a Sógun-Gajdzsin és a Tajpan-Nemes ház karaktereire), ezért félretettem ezeket a könyveket. A Patkánykirályt viszont már rég el akartam olvasni, úgyhogy jó is, hogy erről beszélgetünk, mert akkor lekapom a polcról.

Reszet Elek
Újságíró

A Patkánykirály talán a legjobb könyve. A történelmi regényeknél az én izlésemhez képest túlontúl könnyedén erőszakolja meg a valós történelmi eseményeket a saját cselekménye kedvéért.

Csak érdekességképpen a Nemes ház egyik (nagyon) mellékszereplőjeként saját magát is megjeleníti, mint a sikeres Patkánykirály könyvben más cím persze) könyv íróját… :-)

Rokapapa
Újságíró

Meglepődve olvastam ezt a cikket. Kissé kiestem a filmes világból az utóbbi pár évben így ennek a filmnek a tartalmáról fogalmam sem volt ám a címe nem sok jót ígért.

Számomra meglepetést jelentetettek az a cikkben szereplő következtetések. Leginkább azért mert ezeket már leírtam ide korábban mást témákhoz hozzászólásként és kevés kivételtől eltekintve nem váltottam ki velük sikert. És most egy film kapcsán látom viszont a saját következtetéseimet más által leírva itt a férfihangon. Ez nem azt jelenti, hogy plágiummal vádaskodnék pusztán csak megdöbbentő és örömteli számomra, hogy “nem vagyok egyedül”! :)

De ez sem fogja megtörni a feminizmust. Hamarosan – természetesen feminista nyomás hatására – majd jön a mű folytatása amelyben bebizonyítják minden nőnek, hogy a boldogságuk kulcsa a férfi behódoltatása és elnyomása.

Reszet Elek
Újságíró

Ez a film a Szürke ellenkező szerepű variációjának tűnik. Kezdjünk pénzt tarhálni hogy megakadályozzuk a bemutatását…

Reszet Elek
Újságíró

Hmm-hmm…