Alter Ego
0 megosztás

NANE – PATENT – A hülyeség ötven árnyalata

Azt hiszem, az egyszerűen csak vicces, amikor a feminista ostobaság térnyerése ellen lamentáló, tréfálkozva macsóskodó férfiblogger egy filmajánlójában a feminizmus végét jövendöli, de amikor közhasznú civil szervezetek kezdenek el halálosan komolyan társadalmi érdekeket félteni egy olyan ponyvaregénytől, amelyből tizenkettő éppen egy tucat, akkor az ember kezdhet komolyan aggódni a társadalom épelméjűségéért.

Valószínűleg “az év leghülyébb feminista vicce” című pályázat fődíját célozták meg a NANE és a PATENT közhasznú férfigyűlölő civilszervezetek, amikor összehangolt kampányukban bojkottot hirdettek a bugyuta erotoromantikus ponyva, A Szürke ötven árnyalata ellen. Nem létezik olyan földi halandó, akinek nem szúr azonnal szemet, hogy ezzel az erővel a világirodalom további 99%-a ellen is bojkottot hirdethetnének a feminista civilek, hiszen azok kivétel nélkül ábrázolnak erőszakot vagy valamiféle “bántalmazó relációt”. Sokan megfogalmazták az akcióval kapcsolatban azt is, hogy nyilvánvalóan nem szól semmi másról, minthogy a feminista civilek ízléstelen és etikátlan módon pénzgyűjtögetés céljából meglovagolni igyekeznek a sikersztori farvizét. Részemről cseppet sem sajnálnám, ha a film jogtulajdonosa és forgalmazója tanulmányoznák a szerzői jogsértésre, hitelrontásra, reklámtörvények megsértésére vonatkozó jogszabályok megfelelő fejezeteit és megtennék a szükséges intézkedéseket.

Ha bárki eddig nem értette, hogy miről is beszélt az elmúlt napokban a Miniszterelnökséget vezető Miniszter, amikor “megélhetési civileket” említett nyílt levelében, akik “olyan érdekek és értékek szószólóivá váltak, amelyek nem találkoznak a magyar társadalom sorskérdéseivel”, akkor a NANE és a PATENT közhaszontalan társaságok tevékenységéből kaphat szemelvényt ennek értelmezéséhez.

Eljött az idő, hogy a társadalom bojkottálja a feminista hülyeséget! Kérem, senki ne adjon egyetlen forintot se efféle futóbolondoknak! Saját zsebből se, de közpénzből meg főleg ne!

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


81
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
8 Egyéni hozzászólás
73 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
20 Hozzászólások szerzői
NaoooKodoKalmanAlfomernokaz elkenő-beszéd Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Koriander
Olvasó
Koriander

egy dolog vmi ellen tiltakozni, más ennek kapcsán tarhálni.

sajnos nem találom azt a hszt, ahol vki belinkelte ennek a két szervezetnek a támogatási összegeit és hogy két fizetett alkalmazottjuk van, amúgy meg önkéntesekkel végzik az érdemi melót, hova landolnak akkor a támogatás pénzek?

hgyi
Szerkesztő
Koriander
Olvasó
Koriander

egy tök jó öflaló hsz volt, de nem emlékszem hogy kitől és csak az összegeken döbbentem le.

hgyi
Szerkesztő

Kerestem, kutattam, de nem találtam semmi ilyesmit. Esetleg ha még valamire emlékszel belőle, talán meg lesz.

Szoffy
Újságíró

Én is emlékszem rá, de nem találom. Főként az maradt meg bennem, hogy kettő darab embert alkalmaz :-O

Koriander
Olvasó
Koriander

Már végignéztem egy csomó posztot de nem találom, hátha a szerző jelentkezik :) mert nem emlékszem ki írta, norvégos támogatások listája volt vagy tíz szervezet, ilyenek voltak benne mint nane, patent. Vki?

hgyi
Szerkesztő

Hm. Szerintem én is írtam egy ilyet. Megyek keresem magamnál. :o))

Reszet Elek
Újságíró

Emlékszem rá. Valamelyik srác írta, rövid volt és valami olyasmi, hogy ezek miatt a szervezetek miatt nem szereti az állam a Norvég alapot.

hgyi
Szerkesztő
Hozzászólás: 2014-06-17 – 08:50 |

Itt találhatóak például a NANE éves beszámolói:
http://www.nane.hu/egyesulet/index.html
Az összegek nyilván ezer forintban értendőek, tehát például az összes közhasznú tevékenység bevétele rendszeresen évi 35-40 millió forint.

“Alter… Nem kell azt olyan nagyon keresni, csak tudni kell, hol kutakodjon az ember. :o))) A már linkelt birosag.hu-n is ott van, sőt ott a 2012-es beszámolójuk is fönt van.
(Hogy csak másolni kelljen a nevüket: Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület)
Ott van a honlapjukon is, nincs eldugva. :o)
http://www.nane.hu/egyesulet/index.html

Közhasznúsági beszámolók
2011-es év 2010-es év 2009-es év 2008-as év 2007-es év 2006-os év 2005-ös év 2004-es év

Támogatott projektek: http://norvegcivilalap.hu/hu/tamogatott
Naneee: http://norvegcivilalap.hu/hu/tamogatott/4178
Cipzárék: http://norvegcivilalap.hu/hu/tamogatott/3234
Érdekérvényesítők: http://norvegcivilalap.hu/hu/tamogatott/4156

Csak ennyit találtam. :o(

mdmselle
Újságíró
mdmselle

Jogilag lehet egyáltalán ilyet csinálni? mármint hogy felhasználni a Szürke címét egy plakáton, és pénz kunyizni vele?

hgyi
Szerkesztő

Akkor mi is feministák vagyunk… :o))) Csak nem adok nekik pénzt azért, hogy felszólítanak, ne nézzem meg.
Áldozatgyártó szervezeteket pedig eszem ágában sincs támogatni.
Tulajdonképpen bármelyik filmet bojkottálhatnánk fizetve a ….. szervezeteknek, amelyben elcsattan egy pofon, vagy elveszik valakinek a gyerekét, vagy ordítanak valakivel, vagy bármi (fizikai, lelki, gazdasági, stb.) erőszak éri.

Koriander
Olvasó
Koriander

rámentem a NANE oldalára, az üzleti tev-seg bemutatására, konkrétan 33 bántalmazott nőnek adtak kisérleti mobilt, vészjelzővel, ill. jogi, lelki tanácsokat, plusz a telefonos segítség, amit önkéntesek végeznek, amúgy az üzleti beszámolóból a pénzeik nagyrészt konferenciákra, szórólapozásra és továbbképzésre mennek el, magyarán azokért akikért létrejöttek egy hangyafasznyit tettek.

Suum cuique
Újságíró

Ha lehetek ily szerénytelen, bemásolom, amit a műről a másik topicban írtam :) Tehát:

“No, a híres Szürke… már akartam erről írni ide. Először is: a könyvet nem olvastam, ám a filmet megnéztem. Abszolút nem egy antifeminista mű… a célközönség az unatkozó negyvenes feleségek, meg a buta tinilányok, akik kb. annyit látnak belőle, hogy úúú a kockahasú modellpasi, aki milliárdos, és magánhelikoptere van. Infantilis giccs. De amúgy meg vannak komoly tanulságai, főleg az, hogy tényleg degenerált szexualitást sugároz. Szóval nem világos, hogy Huffnágel úrnak mi tetszik ebben. Attól, mert valami nem úgy szar, mint a feminizmus, a másmilyen szar se lesz jobb.

A könyv egy női szerzőtől származó ulpiusházas angolszász ponyvaregény, a pornó női megfelelője, az erotoromantikus regény. Antifeministaként nincs itt semmi lelkendeznivaló. A film célközönsége is a női látószög: hosszasan mutatják a vetkőző Mr. Grey kockahasát és fenekét, addig a hölgy (aki nem egy nagy szám) testén már abszolút nem időzik a kamera, ennyit az állítólagos “male gaze”-ről. A primitív feministák persze rikoltoznak, hogy “itt a nők verését dicsőítik”, azonban más feminista írók épphogy dicsérik a művet, hiszen megjelenik benne, hogy a felvilágosult hölgy a szerződés pontjait átvitatva kiméri a maga határait, ergo nem sérül a “nem az nem” elve.

Annyi az igaz a dologból, hogy az emberekben meglévő természetes vágyat lenyomja a feminista világrend és egy degenerált parafil módon tör elő. Pl. minden nő vágyik arra, hogy egy naagy erős férfinek átengedje az irányítást, rábízhassa magát, és mivel a férfiakat elbétásították, a nők meg nem hagyják magukat, ez a vágy meg mégis megvan, ezért abban élik ki magukat, hogy Mr. Greyről fantáziálnak, hogy a milliárdos menőpasi elfenekeli őket. Tény, hogy aki szó szerint arra izgul, hogy elverjék, az beteg lelkületű ember.

Ez egyébként a kétes üzleti etikájú nagyvállalatok üzleti modellje: Először rászoktatják a fiatalokat valamire, valamilyen stílusra, életmódra, divatra, kábítószerre, szerencsejátékra, valami olyasmire, amire a természet rendje szerint nem volna rá igénye (vagy ha mégis, akkor ezt természetes módokon is ki tudná elégíteni – pl. tömény C-vitamin helyett paprikát enne, pornó helyett a feleségével szexelne), majd amikor már ettől függővé vált, akkor könnyen sakkban lehet őt tartani egy olyan fenyegetéssel, hogy ha nem csinálod azt, amit elvárunk tőled, akkor megvonjuk tőled ezt a valamit.

Az igazán szomorú az, hogy a 16 éves kiscsajok vihorásztak csak a filmen, és soha nem tapasztalják meg, hogy milyen a normális szexualitás, ha szeretik őket és biztonságban érezhetik magukat. Rémisztő belegondolni, hogy akkor ez a következő divat? Innentől fogva, ha nem lesz otthon egy-két bilincs, meg korbács, akkor unalmas prűd szobapasi leszel?”

Jampi One
Újságíró

A gondolatmeneted érdekes és értelmes, valóban rosszak lehetnek a dom-modellek a férfiakra nézve is, de nyugtass meg, hogy nem akarod azt mondani, hogy valójában a férfiszervezeteknek (már ha léteznének) kellene tiltakozniuk a film férfiellenessége miatt? :)

Koriander
Olvasó
Koriander

végülis, lehet hogy mégis a feministák pörgették fel a szürkét, most meg van legalább miért tiltakozni és cigánykodni.

Szoffy
Újságíró

Pontosan ezt gondolom én is.

Pash Cutter
Újságíró

Bemásoltam a gondolatodat Huffinágel blogjára is:

http://huffnagel.blog.hu/2015/02/14/a_szurke_otven_arnyalata_feminizmus_one_billion_rising

Azóta válasz is érkezett rá:

Egy-egy profi, multidiplomás, szőröslábű fizetett férfi feminista mindent a saját szájízére állít be mert a szürkét lehet látni fehérben és feketében is. Nem a bilincs, nem a történet a lényeg ebben a filmben, hanem az, hogy a lány követi a férfit és jól tudja, hogy bármilyen másik nőt megkaphatná az. A Pick Up Artist is azt mondja, hogy ne hagyjuk elkényelmesedni a nőt és soha ne osszunk meg vele mindent a saját érdekünkben. A nőt művelni kell mint a földet, ha kell nekünk egyáltalán az idővel visszatarthatatlan kisgyerekes hiszti, ami mindegyikben ott van a havi ciklusok miatt. Ez a film szexkapcsolatról szól, de úgy, hogy nem a nő dug meg férfit. A férfi választ. Tehát nem a nő engedélyezi, hogy megdughasd. Egyszerűen a férfi csábítás netovábbja, amit a bloggoló puhapöcsöknek is tanulnia kéne, mint akiket a férfihangon is látni. A gond az, hogy szex nélkül soha nem tudjuk, melyik nő milyen legbelül, bár még úgyse mindig ezért jó a szex legelöl, aztán eldöntjük mi lesz a nővel. Erről is szól ez film. Egy biztos férfiuralmat láttunk végre, ami rengeteg nőnek tetszik.” (IsteniFérfi)

(Kicsit személyeskedik a csávó!)

Egyébként el tudom képzelni, hogy a Brandon-féléknek tetszik a film. Mármint a filmben bemutatott szubmisszív női karakter, aki mindenben engedelmeskedik a férfinak. Nekem ez az alternatíva továbbra sem jön be. Igaz, nem olvastam a könyvet, ugyanakkor gondoltam, hogy egyszer átrágom magam rajta, hogy meglássam, mennyire igaz, amit Antoni Rita vagy Huffnágel Pista belelát. Aztán ha eme heroikus tettemet véghez vittem (végigrágtam magam a művön), akkor talán születhet is a tollamból egy kritika a Férfihangon is.

Suum cuique
Újságíró

Ez hamis dilemma: vagy feminista nőuralom vagy szadomazochista nőalázás? Bocs, de ez a hozzáállás, noha érthető reakció a világ mai rendjére, de nem lehet elfogadni. Nem hiszek abban, hogy ártatlan őzikeszemű szűzlányokat korbáccsal bevezetni a szexualitásba helyeslendő irány lenne. A könyv egy modern női szerző által nőknek írt pornóirodalom. Ebben mi az antifeminizmus? Abban hiszek, hogy a nemeknek létezik egy ideális istenakarta rendje, amelyben a felek egy jó párkapcsolatban, házasságban élhetnek egymással, és ahol mindkét fél igényeit kellőképp figyelembe veszik. Persze, tökéletes harmónia nincs. És persze, a nőket valóban karban kell tartani, de nem úgy, ahogy a szerző leírja és ahogy valszeg láttatni akarja magát. Egy az antifeminista teóriát jól ismerő férfi, és egy tisztes nő élhet egymással jól működő kapcsolatban, egyfajta “lengéscsillapított” patriarchátusban. Igen, a nő mosogat, a férfi meg férfias dolgokat végez, meg stb., de nincs értékhierarchiabeli különbség.

Annyi alapja van maximum, hogy a nő szeret felnézni a férfira, szereti, ha felkapja, ha belemarkol a fenekébe, max egy gyengéd játékot harapás a nyakra, de aki szó szerint arra vágyik, hogy elverjék, mint a lovat, az beteg ember. Valahol azt is olvasta, hogy a mű 2. vagy 3. részében a nőcit úgy verik el, hogy közben már előrehaladottan állapotos. Na erre mondom, hogy kösz nem, ez nem a számomra ideális “mérsékelt” patriarchátus, hanem perverz agymenés.

Reszet Elek
Újságíró

A szürkének valóban sok árnyalata van. Én nem mondanám hogy csak az egyk vagy a másik lehet a jó…

Reszet Elek
Újságíró

Ez nem pusztán nagyvállalati modell, hanem a maipuláció egyik leghatékonyabb eszköze. Adnak valamit amitől valamivel többnek érzed magad, majd megfenyegetnek hogy elveszik tőled és ugyanolyanná tesznek, mint a környezeted. Az emberek nagyrésze inkább beledöglik, minthogy annyiban hagyná a dolgot.

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Szinte minden általam olvasott romantikusnak csúfolt, valójában nőpornó ponyvának az volt a csúcspontja, hogy a vad és macsó kan kvázi megerőszakolja az ellenkezni képtelen főhős nőt. Erre van igény, ilyen a női természet.

járókeret
Olvasó
járókeret

Pash Cutter
Újságíró

DE EZ NEM ILLIK IDE!!! :D

járókeret
Olvasó
járókeret

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Kifejtem a véleményem. Nane szerintem azért közhasznú, mert azt gondolják az állami szereplők és szavazók, hogy csakis ők segíthetnek a széterőszakolt nőneműeknek. Tehát nekik nincs se családjuk, se senki aki szeretné őket. Egy-egy befogott szájú nő (bocsánat lelki bántalmazást átélt) aki helyett a NANE beszél. De mivel nem világos mikor provokálja ki a nő az erőszakot a fizikai bántalmazóból (sokszor a nőnek bűntudata van mert ő hergeli fel a sokkal erősebb férfit), ezért nagyon kevés nő tesz bejelentést a NANE-nél vagy a rendőrségen. Bár szerintem az utóbbi helyen gyakrabban tesznek bejelentést amikor egy részeg kanos állat ütlegel egy nőáldozatot vagy állatot. Tehát a nők is sárosak kevés kivételtől eltekintve MINDIG.

A gond viszont abban áll, hogy mivel nincs elég bántalmazott nő ezért a NANE szervezetének generálnia kell a minden 5. nőt agyonver a párja stb. lózungokat, tehát azoknak is bántalmazott nőknek kell lenniük akik nem is azok. Minden egyes nő meg tudja védeni magát amelyik civilzációban él, elég ha hívja a 112-őt, vagy kimegy az utcára ahol mindig talál egy férfit aki megvédi. Nem kérdéses, hogy a NANE és a társszervezetei önmegélhetési szervezetek és a támogatásért cserébe bomlasztják a társadalmat és ellentéteket szülnek a nők és férfiak közt. De ami szomorú, hogy ők csinálják hatékonyan. Nem vesznek tudomást a fanyalgókról (például Férfihang), mert van elég potenciális pénzes feminista férfi még.

Hazudnak mint a politikusok a támogatásért, és ahol a pénz ott a hatalom, mert ki tudják fizetni a sztárügyvédeket és mint közismert az igazságszolgáltatás rendszere nálunk is gázos, ha támadod őket kikészíthetnek. A NANE államilag védve van és lemerném fogadni, hogy Gurmai Zitának, Vadai Ágnesnek és más számomra visszataszító MSZP-s nőegyednek keze volt a dologban amikor alakult és most itt tartunk. Lesz még rosszabb is mikor majd ártatlan férfiakat tömegesen kaszliznak be vagy aláznak meg a NANE tevékenysége miatt, mert a rendőrség is a nőknek hisz, a férfi ellensége csakis férfi lehet. Elég ha a nőnek nem tetszik a fejed és megy a NANE-hoz ami megmondja, hogyan lehet a férfit kikészíteni vagy csak megalázni a rendőrség által. Nem tudom valaki már jelentkezett a NANE-nál férfiáldozatként? Mi a tapasztalat? Segítőkészek? Hálapénzt elfogadnak vagy csak utólag?

Én is segítenék lelki támaszt nyújtani pénzért a férfi kollégáimnak, de nincs anyagi problémám. Bár hobbiból segítenék én is pénzért megoldást találni bármilyen problémára. Afféle ticket rendszer kéne, minden megsegített férfi adna nekem mondjuk 20 ezer forintot, vagy csak a felsőfokú végzettségű nőket kell szervezetben segíteni? Homályos az egész rendszer, de a feminizmus virágzik és dől a lé a női szervezetekhez. Férfi szervezet meg nincs.

Pash Cutter
Újságíró

“Nem tudom valaki már jelentkezett a NANE-nál férfiáldozatként? Mi a tapasztalat? Segítőkészek?”

Puzsér megpróbálta. Le sem szarták a fejét. Itt valahol beszél róla:

https://www.youtube.com/watch?v=ZdIsbGNRn7Y

“Homályos az egész rendszer, de a feminizmus virágzik és dől a lé a női szervezetekehez.”

Ha a KEHI becsületesen végzi a kormány által rátestált feladatot, akkor talán nem sokáig. (A CÖF-ügyet most hagyjuk!)

“Férfi szervezet meg nincs.”

Türelmetlen vagy. Én látok pozitív fejlődést ez irányban. Állítólag Puzsér (aki valaha a baloldali szokásokat követve feminista volt, és kiábrándulása után lett antifeminista) rengeteg hívet szerzett az antifeminizmusnak. A Férfihangnak köszönhetően létezik igazi férfi újságírás. Előbb-utóbb lesz férfijogi szervezet is. A társadalmi változás egy lassú folyamat; egyelőre vannak bástyák, mint a Férfihang.

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Azt gondolom nem szabad egy-egy emberre építeni, nagyon individuálisak vagyunk és nehéz egy közös ügyért harcolnunk. Még idő kell mire konszenzust tudunk találni egymással, ezért lehet, hogy kerülőutakat is kell találni és pénzért csinálni, megélhetésért a férfi aktivizmust. Mi más motiválna? Férfiszeretet?? Azon például kiakadtam mikor Wastrel által belinkelt videóban Puzsér nőgyülőlőnek nevezte a Huffnágel magazint. Lehet, hogy az  mert van már ok a nőgyűlöletre de én nem támadnék egy hasonló gondolkodású szerzőt nyilvánosan. Így nem lehet majd a jövőben együttműködni, kiröhögnek a feministák, hogy még egymással se tudunk kijönni. Puzsér meg szerintem csak egy életművész, akinek nem volt normális családja, emiatt mindig járni fogja a saját utját és nem áll egy-egy közösség élére mert nem tud megmaradni egy helyben. Személyiségéből adódóan képtelen vezetni. A nőgyűlöletet meg úgy győzzük le, hogy tartsunk barátnőt akit szeretünk és nyíltan vállaljuk, hogy utálunk egy-egy nőnek született jogi személyt. Én például gyűlölöm Sprontz Juliát, (sorry Tóth Györgyit akartam ide írni, Sprontz igazán szép nő) mert nőként bűn randa a feje. stb.

Pash Cutter
Újságíró

“Azon például kiakadtam mikor Wastrel által belinkelt videóban Puzsér nőgyülőlőnek nevezte a Huffnágel magazint.”

Nem jött át neki az irónia. A férfihangosok közül is találkoztam olyannal, aki nem vette észre a Huffnágel Magazinban a stílusparódiát.

“Puzsér meg szerintem csak egy életművész, akinek nem volt normális családja, emiatt mindig járni fogja a saját útját és nem áll egy-egy közösség élére mert nem tud megmaradni egy helyben.”

Igen, így járta meg vele az LMP és a 4K! is. De én se a szélsőliberális, se a szélsőbaloldali szervezetet nem sajnálom, mert mindkettő teret engedett a férfigyűlöletnek. Lehet valami abban, amikor arról beszélsz, hogy Puzsér túlságosan önjáró. De ha növeli az antifeministák számát, azzal is tesz valamit.

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Remélem, hogy Puzsér úr azért még alkotni fog amikor eszében lesz. Nem egy mintaférfi a szememben (inkább Kossuth, vagy Széchenyi számít hasznos példaképnek), de legalább felvilágosult, valamikor azt mondta, hogy nem azt kell figyelni hogyan mondja, hanem, azt hogy mit. Erre a férfi-nő gyűlölő szakszavakra ki kéne találni valami hidat, mert ezeket ismeri a társadalom minden felnőtt tagja és olyan könnyű ráragasztani bárkire, mint a komcsi szót. A mai nap során rájöttem, hogy az anifeminista férfiaknak a feminista férfiakkal kéne harcolniuk, mert a nőkkel nem szabad, lehet tévedek, de ha egymással harcolunk akkor megszűnünk létezni, vagy csak egy alfa marad meg a területen. Lehet ez van a NANE-nál is azért vannak csak páran mert a többieket kitúrták és jó az a rengeteg becsapott ingyen aktivista is. Jó lenne tisztán látni merre megy a világ, mert nem biztos, hogy itthon is az fog történni mint Nyugaton, én örülők a Keleti nyitásnak és Putyinnak is. Szívesen beállok majd a hadseregbe, hogy védhessem az asszonyokat valamitől, mondjuk Obamától vagy ráuszítsam az asszonyom Hermione-ra. :-)

hgyi
Szerkesztő

Nem jött át neki az irónia. A férfihangosok közül is találkoztam olyannal, aki nem vette észre a Huffnágel Magazinban a stílusparódiát.”
Én nem szeretem az amerikai vígjátékot. Sokkal jobban kedvelem az intelligens humort. Nyilván emiatt én sem érzem benne sem az iróniát, sem a viccet, sem a stílusparódiát.

Te mindenhez hozzákeversz nyomatékosításként egy kis politikát? Hogy jött ez ide?

járókeret
Olvasó
járókeret

the hermit
Olvasó

Az is megérne egy misét, miért tud ekkora siker lenni egy ilyen story.

Huffnagel Pista
Újságíró

kihagytátok a cikkből az amúgy a nanét kritizáló üvegplafon femináci baráti kört, akinek szintén volt mondanivalója

a jelek szerint megkezdődött a harc az egyre megcsappanó támogatásokért:

http://uvegplafon.blog.hu/2015/02/14/a_moralis_panik_otven_arnyalata

 

Huffnagel Pista
Újságíró

Uraim!

Örömmel jelentem, hogy ahogy az várható volt, a jelek szerint nem sokkal a demokratikus választásokon háromszor is csúfos vereséget szenvedett “baloldali” pártok kisgazdásodása után megkezdődött a cicaharc kis hazánk femináci véleményvezérei között:

Nógrádi Noá írása: Tudásokról és áldozatvédelemről feministául szólva

Ajánlónak csak egy bekezdést emelnék ki:

“Mindebből kifolyólag alapvetően fals ezt a vitát feminizmusok közötti vitaként interpretálni, amiben az “uralkodó feministák” feminizmusa episztemikus igazságtalanságot elkövetve leuralja a “nem-uralkodó” vagy egyenesen „elnyomott” másik feministák percepcióját. Ez a vita arról szól, hogy a nemi erőszakot feminista szempontból és módon akarjuk-e elítélni, vagy – bár elismerjük, hogy a nemi erőszak borzasztó, és azt akarjuk, hogy ne legyen – azt nem feminista szempontból és módon akarjuk elítélni. A „feministaság” nem egy identitás, hanem egy elvrendszerrel való egyetértés. Nem olyan, mint a zsidóság, vagy a magyarság, hogy ha annak érzem magam, akkor az is vagyok. Következésképp objektíve meg lehet állapítani, hogy valaki, vagy legalább is a valaki által kifejezett vélemény feminista-e, vagy nem. Az áldozat szerepére fókuszálás, amellett, hogy nem hatékony eszköze a nemi erőszak megelőzésének, nem feminista. A válasz-videó a nemi erőszakot elítélte, de nem feminista szempontból és módon; ezt feministák, akik számára a nemi erőszak minden szempontból tematikus prioritás, jogosan kifogásolhatják. Ezáltal igazságtalanság nem valósul meg, hanem egyértelmű dolgok kimondására kerül sor. Csoda, hogy feministák azt kívánják, bár mindaz a munka, ami a videó elkészítését szolgálta, inkább hatékonysággal kecsegtető, sőt, egyenesen feminista módon került volna megvalósításra? Nem csoda. “

Reszet Elek
Újságíró

A linkelt cikket olvasva olyan érzésem volt, mintha a Pravda vezércikkét olvastam volna. Csupa nem állítom hogy azt állítom és különben is tévedés lenne azt gondolni hogy azt gondoltam volna, de mégis úgy gondolom.

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Nemsokat értek belőle mit kommunikál, én egy egyenes ember vagyok, nekem csak annyit mondjatok majd meg ki ellen kell harcolni és megyek mint egy paraszt, ész nélkül. Nincs kedvem üldögélni és olvasgatni, meg morgolódni. Szórólapot is osztok ha kell. Nem világos mit lehet tenni ezekkel a beteg emberekkel, az ufókkal sem biztos, hogy szótértenék. Amúgy ez a író valami (il)legális tudatmódosító szert fogyaszt?

Rémálom, mintha jogásznak képzelné magát bölcsészdiplomával.

“feministák, akik számára a nemi erőszak minden szempontból tematikus prioritás, jogosan kifogásolhatják. Ezáltal igazságtalanság nem valósul meg, hanem egyértelmű dolgok kimondására kerül sor.”

Reszet Elek
Újságíró

Hát eléggé beüzemelte a bullshit generátort… :-)

Pash Cutter
Újságíró

Soldier of MotherMadam:

“Nemsokat értek belőle”

A zagyvaságot nem is kell megérteni.

“mit kommunikál”

Igazából semmit. Bla… bla… bla…

“én egy egyenes ember vagyok”

Nógrádi Nóá nem egyenes ember. A gerinctelenség a modern feminizmus ismertetőjegye.

“Rémálom, mintha jogásznak képzelné magát bölcsészdiplomával”

Tudod, amikor a gróf, aki fel akarja szabadítani a jobbágyait, besétál a jobbágyai közé, intéz egy szép beszédet a jobbágyfelszabadításról, és csodálkozik, hogy a beszédéből a jobbágyok nem értenek semmit.

Még rövidebben: így beszél egy arisztokrata! Aki amúgy segíteni akar az alsóbb rétegeken. De nem beszéli azok nyelvét.

Pash Cutter
Újságíró

Értelmezem a képet:

http://m.cdn.blog.hu/di/dinamo/image/intersectional_we_all_can_do_it_0.jpg

A néger nő, a törpe nő, a vékony nő, a maszkulin nő, a tolókocsis nő, az arab nő és a falusi nő indul a férfiak ellen. Bevetésre. Szép polgárháborús plakát, kellemes uszító propaganda.

járókeret
Olvasó
járókeret

Ha arra utal, hogy gyíkember- vagy ufóbeszéd, amikor a feminizmus társadalomtudóskodni kezd, az szerintem nem igaz. Vannak gyík- és ufoprojektek, de ez más: ez ELKENŐ-BESZÉD. A kádári-brezsnyevi éra is évtizedekig alkalmazta, nem mondott semmit, azt viszont terjedelmesen, ezért úgy kellett kibogarászni, lefordítani azonos nyelven belül. Ennek komoly praktikus haszna van: 1. nehéz támadni 2. kiszűri az ellentábort, akik közül csak a legelszántabbak képesek eljutni a végére, és ha dekódolják is, senki nem lehet biztos, jó-e a fordítás. 3. a klubtagok zavartalanul okoskodhatnak egymással e hottentotta nyelven, amely beszédmód olyan, mint egy klub-belépő. Tudományoskodván ezt alkalmazza a “feminista filozófia”, e tárgyban már két könyvet tettem le emiatt.

Kézenfekvő azt gondolni, hogy a gondolatok hiányát leplezi az “ufós” szövegelés, de a kérdés komplikáltabb ((olyannyira, hogy egyelőre magam se értem igazán:) – bár annyi azért látszik, hogy a közlési forma észrevétlen közlési tartalommá varázslásáról van szó, ami igen érdekes filozófiai eljárás…) Ugyanis azt, amit a feminizmus filozofálás címszó alatt művel, azt az átellenes harci táborban évtizedekkel ezelőtt valaki már megcsinálta: Martin Heidegger filozófiai szószörnyetegei – szerintem – hasonlóképp a kívülállók távoltartását, és a nem eléggé elkötelezettek kifárasztását célozták, nála is a klubképzési szempont lehetett a fő cél. Szembeötlő a hasonlóság – A TECHNIKA SZINTJÉN -, nem lehet véletlen, hogy Heidegger módszere és a mai feministák eljárása egyaránt filozófia (a cikkben: feminista politikafilozófia, ami maga is egy bébi szószörnyeteg) címszó alatt fut illetve futott.

Azért még Adolfot is megkérdezem:)

Pash Cutter
Újságíró

“Tudományoskodván ezt alkalmazza a “feminista filozófia”, e tárgyban már két könyvet tettem le emiatt.”

Szabad tudnom, melyik ez a két könyv?

járókeret
Olvasó
járókeret

Pash Cutter
Újságíró

Azt már többektől hallottam, hogy Judith Butler legendásan olvashatatlan. A Van-e feminista etika? c. irománynak csak a címével találkoztam, de ahogy olvasom (tőled), akkor az se jobb. (Etika meg a feminizmus, hmm?)

Reszet Elek
Újságíró

Az önkéntes mentális önfertőzés az alany szuicid hajlamainak a gyanúját veti fel…

Alfőmérnök
Olvasó
Alfőmérnök

“Ez egy kemény csapat.”

Alfőmérnök
Olvasó
Alfőmérnök

Uhh, rápillantottam az üvegplafon blogra. Elég rossz a helyzet, ahhoz képest, hogy két hónapos, már 3200 lájkolójuk van (azt nem tudom, ebből mennyi a férfi és mennyi a nő, de kíváncsi lennék rá), a férfihangnak meg csak 860. Ha jól látom, bár blog.hu-s felület, kommentelni csak facebookon lehet, gondolom így szűrik ki előre a “trollokat”. Egyelőre nem volt gyomrom megnézni a “Lehet, hogy mégse családbarát a magyar” c. videójukat, félek, hogy csúnyát írnék róla.

Kalman
Újságíró

Szerintem lényeges különbség, hogy egy feminista írást gondolkodás nélkül be lehet lájkolni a fészen (két vicess kutya és édes cicus között), nem fog senki letiltani vagy megbotránkozni miatta. Ha valaki belájkolja a Férfihangot, akkor meg van a veszélye, hogy egy csomó ismerőse bedurcizik miatta. Még komolyabb probléma, hogy a fészt a HR-esek is nézegetik, ezért ha nem tetszik nekik amit ott írsz, akkor sose lesz munkád. Szóval aki belegondol ezekbe, az kétszer is meggondolja, hogy mit lájkol, vagy mihez mit szól hozzá ott.

Pash Cutter
Újságíró

“Szerintem lényeges különbség, hogy egy feminista írást gondolkodás nélkül be lehet lájkolni a fészen (két vicess kutya és édes cicus között), nem fog senki letiltani vagy megbotránkozni miatta.”

Én problémák nélkül megosztom a szimpatikus férfihangos, antifeminista anyagokat.

“Ha valaki belájkolja a Férfihangot, akkor meg van a veszélye, hogy egy csomó ismerőse bedurcizik miatta.”

Durcizzon. Nekem csak a feminista ismerőseim töröltek az ismerőseik listájáról, de én ezeket kinevetem nyárspolgári viselkedésük miatt. Ez az én politikai véleményem, amivel nem muszáj egyetérteni. A gondolatrendőrködés viszont undorító.

“Még komolyabb probléma, hogy a fészt a HR-esek is nézegetik, ezért ha nem tetszik nekik amit ott írsz, akkor sose lesz munkád.”

Igen, ez keményebb probléma. A facebook ilyen téren veszélyes hely. A politikai témájú cikkek megbosszulják magukat, ha a főnököd az adott politikai eszme hitvallója. Ugyanakkor nekem elegem van, hogy állandóan attól féljek, hogy valaki megbassz a véleményemért. Tudtommal ez nem a Kádár-korszak – bár annak mentalitása sajnos a rendszerben tovább él.

Kalman
Újságíró

Igen, az elszántabbak megosztják így is, de aki csak kicsit szimpatizál, az inkább nem. A durcizás is lehet zavaró, ha mondjuk olyan kezd pikkelni rád, akivel egy fedél alatt laksz, vagy akivel együtt kell dolgoznod. Nem csak a régi osztálytársra kell gondolni, akit gondolkodás nélkül letilthatsz, ha kellemetlenné válik a vita. Összességében tehát a Facebook a valódi név policy és a teljes publicitás miatt biztosan torzított képet ad az emberek valódi véleményéről.

Alfőmérnök
Olvasó
Alfőmérnök

Akik letiltanak, azok saját magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt, saját vitaképtelenségükről tesznek tanúbizonyságot.
Az érdekesebbek azok, akik vitába szállnak, ők általában értelmes és jó szándékú emberek.
Én nem szoktam megosztani “szélsőséges” cikkeket, posztokat, általában kerülöm az aktuálpolitikai témákat, ráadásul nem vagyok egy macsó típus, úgyhogy valószínűleg érzékelik, hogy valami nem stimmel, hogy itten “hímsoviniszta”, “nőgyűlölő”, stb. tartalmakat osztok meg. Még azt is el tudom képzelni, hogy azt hiszik, “eltévelyedtem”, ezért megpróbálnak “jó útra téríteni”.
Az ezt követő vita szokásos forgatókönyvét szerintem ti is jól ismeritek.

Egyébként én úgy gondolom, hogy értelmes – pl. nem elvakult feminista – embereket sok mindenről meg lehet győzni, csak nem egyik pillanatról a másikra. Ha veszik a fáradtságot, hogy elgondolkodjanak az érveiden, napok, hetek, vagy akár hónapok elteltével eljuthatnak oda, hogy felismerjék korábbi álláspontjuk tarthatatlanságát.

Reszet Elek
Újságíró

Nem kell faszbúkon lenni. Ki kell csatlakozni az ilyen szarokból. Számos műproblémától megkíméli magát az ember. Engem egyik exem tett fel évekkel ezelőtt, azóta ha ötször voltam fenn akkor is csak csajokkal kapcsolatos információk gyűjtése miatt. Mégis megvagyok.

Naooo
Olvasó
Naooo

“napok, hetek, vagy akár hónapok elteltével eljuthatnak oda, hogy felismerjék korábbi álláspontjuk tarthatatlanságát.”

Vagy nem.

“Már a mindennapi érintkezések idején feltűnt munkástársaim csodálatos változóképessége, amellyel ugyanazon kérdésben, sokszor egyik napról a másikra, de nemegyszer egyik óráról a másikra egészen különböző álláspontot foglaltak el. Csak nehezen tudtam megérteni azokat az embereket, akik négyszemközt egészen normális nézeteket vallottak, hogy azt a tömeg lélektanának hatása alatt azonnal elveszítsék. Gyakran órákig tartó rábeszélés után már abban a hiedelemben ringattam magamat, hogy megtört a jég, és állásfoglalásuk tarthatatlanságát sikerült megmagyaráznom. Azonban kétségbeejtő volt számomra, hogy másnap elölről kezdhettem az egészet. Örökösen mozgó ingaként lengett vissza mindig tévelygő nézetük.”

Naooo
Olvasó
Naooo

“Még komolyabb probléma, hogy a fészt a HR-esek is nézegetik, ezért ha nem tetszik nekik amit ott írsz, akkor sose lesz munkád.”

Fosbúkra elve csak kamuprofillal szabad regisztrálni, mint ahogy az összes többi ilyen közösségi humbugra.

Kodo
Újságíró
Kodo

Ha onnan nézzük, hogy ezeket az oldalakat valószínű majdnem az összes feminista lájkolja, meg még rajtuk kívül egy csomóan, még olyanok is akik talán soha nem is térnek vissza arra az oldalra, nem olyan rossz a kép. Kiderül, hogy még így is csak néhány ezren vannak. Az aktívak és pláne a hangadók ennél  nagyon sokkal kevesebben. A baj csak az, hogy ezek ennek ellenére képesek jelentősen befolyásolni a közvéleményt és a politikát is.