Alter Ego
0 megosztás

Femen szatír Budapesten – Megkocsikáztatták és sztárinterjút készítettek vele

Bizonyára mindenki értesült már róla, február 17-én az Orbán-Putyin találkozó idején, miközben Budapesten az újságírók a Balassi és a Markó utca sarkán várakoztak, hogy beengedjék őket a délutáni sajtótájékoztatóra, megjelent közöttük egy Femen aktivista, aki levette a felsőjét, majd felhúzta szoknyáját is, hogy megmutassa orosz nemzeti színekkel kifestett pináját.  Szoknyája belső felén a „Putin go home!” felirat jelezte, hogy hova is szeretné elküldeni Vlagyimir Vlagyimirovics Putyint, az Oroszországi Föderáció kormányfőjét. A demonstráció és a Femen-rendbontó elfogása megtekinthető a cikkbe ágyazott videofelvételen.

Aki most azt gondolja, hogy a Femen női szatírja éppen egy árnyékos helyen várakozik bírósági tárgyalására illetve az országból való kiutasítására, az borzasztóan nagyot téved.  A Magyar Rendőrség nem csak udvariasan megvárta elfogása előtt, hogy teljes mértékben kivitelezhesse akcióját, hanem miután városnéző kocsikázást biztosítottak számára, közölték vele, hogy “cselekménye nem büntetendő” (Sic!) Magyarországon és bírság kiszabása nélkül (!) szabadon bocsátották a “patriarchátus lebontásáért” demonstráló rendbontót.  Mindeközben a sajtó jelentős része nem meri 18-as korhatárjelzés nélkül bemutatni a magamutogató akcióról készült felvételeket, mivel már azzal is sokmilliós bírság kiszabását kockáztatnák. És én már csak azt nem értem, hogy akkor miért is vannak tele a börtönök férfi szatírokkal? Azt hiszem, ennek csakis az lehet az oka, hogy elfelejtették nemzetiszínűre festeni a faszukat és nem azzal magyarázták a tettüket, hogy “a patriarchátus érdekében” cselekedtek. Valamivel több komolysággal: vajon megúszna egy ilyen akciót letöltendő börtönbüntetés nélkül egy férfijogi aktivista?

femen-sait-02
Levágott emberi herével pózoló férfigyűlölő Femen terrorista – Kép a Femen hivatalos honlapjáról

És még csak most jön a történet végső poénja: az Origó internetes portál szemmel láthatóan olyan gyönyörűnek gondolja a fegyveres terrorizmussal is gyanúsítható, férfi- és kereszténygyűlölő szervezet tevékenységét, hogy iziben utasították férfi-feminista újságírójukat, hogy haladéktalanul készítsen “exkluzív interjút” a közönséges női szatírral. Ezt mindenkinek érdemes látnia! Az alábbiakban Vörös Szabolcs, az Origó újságírójának és Jana Zsdanovának, a Femen tagjának beszélgetését idézem.

Jana Zsdanova: Nem szégyenkezem a budapesti akció miatt

Soha nem volt szégyenérzetem az olyan akciók miatt, mint amit kedden Budapesten csináltam – ezt mondta az Origónak adott exkluzív interjújában a Putyin-látogatás miatt meztelenül tüntető Femen-aktivista. Jana Zsdanova szerint az efféle megmozdulásokkal megbontható a világszerte domináns patriarchális berendezkedés, és nem zárta ki, hogy jönnek még Magyarországra. A 26 éves, eredetileg kultúrantropológiát hallgató ukrán lány azt is elárulta, miért utálja az orosz elnököt, de saját hazájának politikusait sem kímélte.

Mikor dőlt el, hogy Budapestre jön?

Tegnapelőtt.

Miért pont ön jött? Feltette a kezét, amolyan önkéntesen?

Megbeszéltük, hogy engem küldenek, már csak azért is, mert ukrán vagyok. Világszerte sok helyen jelen vagyunk már, az efféle akciókról mindig nemzetközi Skype-konferenciákon döntünk. De mivel demokratikusan működünk, nincs megszabva az, hogy kinek mi a dolga.

Mit hallott arról, ami politikailag 2010-től kezdve Magyarországon zajlik?

Félve mondom, de nem sokat. Talán annyit, hogy jobboldali kormány van.

Akkor a Putyin-vizit afféle indikátor volt?

Igen. Az általa támogatott francia szélsőjobb ellen is tüntettünk már.

Mi a véleménye az orosz elnökről?

Utálom.

Miért?

Sok mindenért. Azért, mert a közreműködése miatt kellett Ukrajnából Franciaországba költöznöm, továbbá azért, mert Ukrajnában ma háború van miatta, és a harmadik világháború szélén állunk. Ő a civilizáció ellensége. Bár lehet, hogy az oroszoknak jó az a politika, amit csinál, mégis nagyon gyerekes: semmi másra nem alapoz, mint az olajra és a gázra, ha pedig ezeknek lemegy az ára, akkor bajban vannak.

Számomra nem tiszteletre méltó az olyan vezető, aki kifelé »tökösséget« sugároz, de nem tudja etetni a nemzetét. Mert az most éhes, a gazdaság pedig a háborúja miatt bajban van. Nem épített semmit, csak rombolt.

Az oroszok körében mégis 80 százalék fölötti a népszerűsége.

Elnézést, hogy ezt mondom, de ez azért van, mert rabszolgák, és kemény vezetőre van szükségük, aki megmondja, mit csináljanak.

Csak hogy jól értsük: ukránként ugye nem azért utálja őt, mert orosz?

Aktivistaként nem csak emiatt, személyesen viszont igen.

A Femen fő célja, hogy a feminizmust népszerűsítse. Ennek a gondolatnak mi köze egy Orbán–Putyin-találkozóhoz? Úgy is kérdezhetném, mi szükség volt a tegnapi akcióra. Nem biztos, hogy az jutott róla eszünkbe, hogy a feminizmus menő dolog.

Miért, a diktatúra az?

De ennek mi köze a feminizmushoz?

Most a Femen ideológiájára kíváncsi, vagy a keddi akció mögöttire?

Leginkább a kettő kapcsolatára. Első ránézésre ugyanis ellentmondásos.

Szeretnénk megváltoztatni a világot, benne a nők szerepét és helyét, mert férfiak uralta társadalomban és kultúrában élünk. Egy ilyen patriarchális rendszerben a nők nem tudják, hogy milyen szabadnak lenni, és ennek a rituáléi (például: gyermekek a vezető karján) nélkül egy diktatúra sem tudna létezni. Ha ezeket a rituálékat le tudjuk bontani, akkor ez a diktatórikus rendszerekkel is sikerülhet. Budapesten is ezt akartuk megmutatni.

A botrány nagyon fáj a patriarchális berendezkedéseknek, mert az egyszeri nő azt érezheti, hogy bár lehet, hogy nem támogat minket, az akcióinkkal viszont változásra késztethetjük. Mint amikor rádöbbentünk, hogy a Föld nem lapos.

A hivatalos honlapjukon arra figyelmeztetnek , hogy ha folytatódik a magyar-orosz barátkozás, akkor Magyarországból „Budapesti Népköztársaság” válhat. Ezt miért gondolják?

Mert abszolút lehetséges. A Kremlnek Donyeckben és Luhanszkban is sikerült ezt létrehoznia. Talán nem annyira ismert, mert akkoriban mindenki a Majdanra figyelt, de a 2004-es narancsos forradalom alatt – tudom, mert ott éltem – Donyeckben már a mostani népköztársasági zászlókkal vonultak az utcára a tüntetők, vagyis a mostani állapot előkészítése nem tavaly, hanem legalább egy évtizede elkezdődött. És nem Donyeckben.

Bárhol megtörténhet ilyesmi, mert a propaganda még a képzett embereket is képes eltéríteni: a második világháborús tapasztalatok után elég hatásos például, ha Ukrajnát lefasisztázzák. De ha az emberek az ukrán tévét néznék, egy-két hónapon belül minden megváltozna.

Mit történt, miután elvitték a rendőrök?

Semmi különös. Este fél tízig bent tartottak, de végül közölték, hogy – Franciaországgal ellentétben – a meztelenkedésem nem bűncselekmény, csak szabálysértés, ami legközelebb pénzbüntetéssel járhat.

Ennek ellenére terveznek még valamit Magyarországon?

Ha látunk rá okot, miért ne?

Hadd kérdezzek valami személyeset! Első ránézésre egy félénk lánynak tűnik, akiről az ember meg nem mondaná, hogy a keddihez hasonló akciókra képes. Mi játszódik le önben ilyenkor?

Nem tudom, mit mondhatnék…

Nincs például szégyenérzete?

Nincs, soha! Számomra soha nem volt kérdés, hogy helyesen cselekszem-e. Van, hogy aggódom egy-egy akció előtt – mint kedden is –, de amikor elkezdem, már jól érzem magam.

Tavaly októberben az alapítójukkal készítettem interjút Kijevben. Azt mondta, hogy néhányuk esetében nem zárja ki a politikai pályát, hiszen mégsem lehetnek egész életükben aktivisták. Vannak ilyen ambíciói?

Attól függ, melyik országban.

Ukrán lévén nyilván Ukrajnában. Nyugaton azért könnyebb dolguk van.

Ukrajnában még mindig óriási a korrupció, a majdani forradalom óta sem történt semmi. Hogy is történt volna, amikor például Porosenko elnök a korábbi kormányoknak is tagja volt?  Épp ezért vannak kétségeim afelől, hogy bele lehet-e vágni ebbe úgy, hogy nem leszünk ugyanolyan mocskosak, mint a jelenlegi politikusok.

Tetszik, vagy sem, a fontos dolgokról jelenleg Nyugat-Európában és Amerikában döntenek, így ott működve most nagyobb figyelmet tudunk elérni. Persze Ukrajnában is szeretnénk fejlődést, de ötletem nincs, hogyan lehet a mostani rendszeren változtatni úgy, hogy ha mi is részei vagyunk. Nem zárom ki, hogy egyszer eljön ez is – kész vagyok harcolni –, de ehhez egyelőre kicsik vagyunk.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


68
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
11 Egyéni hozzászólás
57 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
20 Hozzászólások szerzői
KendVakígy is olyan egyszerű volna a választás?hgyibrandonReina Nicolasa Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Tudjátok, azon gondolkodom egy ideje, hogy mi játszódhatott le a terrorista hölgy fejében. Szegény tényleg annyira önmeghasonlott, hogy a saját pinájánál rosszabb helyet el sem tud képzelni a leggyűlöltebb ellensége számára? (Talán nem mosta az utóbbi hónapokban?) Vagy Putyinhoz fűződő érzelmei lennének ennyire ambivalensek? Utálja, de azért szívesen megdugatná magát vele? Talán ez a helyzet, hiszen az orosz vezetőt határozottan hazaküldi, azt meg hogy szerinte hol kellene otthon lennie, a nyíl egyenesen mutatja. Ezt a variációt látszik alátámasztani, hogy szépen ki is festette magát orosz színekkel, hogy az “ellenség” kényelmesen érezhesse magát odabent.

A harmadik variáció – és ez a legvalószínűbb -, hogy a férfi logikámmal ott keresek ésszerűséget, ahol valójában nincsen. A feministák és a logika olyanok mint a tűz és a víz, össze nem férhetnek. Így visszagondolva már tisztán emlékszem, én is jártam a lelki-érzelmi fejlődésem ezen szakaszán. Volt idő, amikor én is boldogan és büszkén csináltam elefántot a gatyámból, lázadásképp a hatalmommal (szülőkkel, akkor számomra érthetetlen szabályokkal) szemben. A különbség mindössze annyi, hogy én akkor öt éves voltam, nem pedig huszonöt. Tehát van számára remény, ha minden jól megy, az eddigi fejlődési ütemet figyelembe véve a hölgy száz éves korára kb eléri a felnőtt korhoz szükséges érettséget. Addig maradjon gyámság alatt.

Szoffy
Újságíró

Nekem is pont ez jutott eszembe… miért kellett a nemiségt felhasználni ahhoz, hogy az orosz elnök ellen tüntessen? Ja, mert más nincs, ami felkeltse a figyelmet…pl agy. Az interjú alapján számomra a hölgyike egy buta liba, aki robot módjára teszi, amit a szervezet elvár tőle.

Reszet Elek
Újságíró

Nem. Szerintem arról van szó, hogy náluk a női nemiség és a pina fegyver. A nő ősanya meg teremtő és pusztító abszolútum. Így a harcukban ellenfelüket a nőiség mindent lebíró erejével szembesítik. Ennek legegyértelműbb szimbóluma a női nemi szerv és a menstruáció. A harmadik a terhes pocak és a karonülő gyermek lenne, de ez értelemszerűen nem a feminizmus része sőt inkább gyűlöletes kategória. No meg persze belegondolva, amennyiben a nőiséget lehet archetipizálni, korántsem csak a démoni és pusztító achetipusát lehetne említeni vagy éppen az ősanyát. Amúgy ezek valahol be vannak jegyezve? Valahol van egy alapítványuk, társaságuk vagy civil szervezetük? Kik támogatják hivatalosan őket ha létezik hivatalos szervezetük?

Pash Cutter
Újságíró

“Amúgy ezek valahol be vannak jegyezve? Valahol van egy alapítványuk, társaságuk vagy civil szervezetük? Kik támogatják hivatalosan őket ha létezik hivatalos szervezetük?”

Az a baj, hogy a róluk szóló leleplező dokumentumfilm nem került magyar forgalomba. Amikor állítólag nem kevés információ van az egész mozgalomról.

Szoffy
Újságíró
Pash Cutter
Újságíró

Kösz. Sajnálatosan az angol nyelvtudásom egyenlő a nullával. De értékelem a jó szándékot. :)

Állítólag vetítették ezt magyar felirattal is, mármint Magyarországon. Ha azt elő tudná valaki keríteni, az lenne a legjobb.

Szoffy
Újságíró
Reszet Elek
Újságíró

Nem elég erős jellemek. De még a vágy sincs meg bennük, hogy erősek legyenek. Helyette hajlamosak az engedelmességre, a gerinctelenségre, és a precizitás hiányára. ” – Haha! Ez az ürge egy rossz útra tévedt álantifeminista vagy nőgyűlölő feminista?

Szoffy
Újságíró

Hát nem ijesztő szinte????? A nagy FEMEN mögött egy nőgyűlölő feminista férfi áll. Rémálmaimban szoktak ennyire összekeveredni a dolgok :D

Reszet Elek
Újságíró

Jó hogy a legtöbb dolog hátteréről nem tudunk semmit. Attól tartok meglehetősen cinikussá válnánk… Mindenesetre ez nagyon groteszk ügy.

mdmselle
Újságíró
mdmselle

Engem nem lepne meg ha igaz lenne. Túl szervezettek. Ez csak alátámasztja az elméletemet, hogy a feminizmust eleve nem is a nők találták ki. Persze ezzel nem azt mondom, hogy “…hanem a férfiak”, hanem azt, hogy egy érdekcsoport indította útjára, mint valami vírust, aminek hosszútávú célja volt a családalapú társadalom szétzúzása.

Illetve ez nem is elmélet, hanem tényvalóság, hiszen a feminizmus ideológiai és spirituális alapjait (az életet teremtő asszonyi isten, női princípium, felszabadult női szellem stb.) kidolgozó korai feministák Fanny Wright, Helena Blavatsky, Annie Besant, Alice Bailey, Dion Fortune, Helen Roerich és tsaik szinte kivétel nélkül a Teozófiai társaság berkeiből kerültek ki, randa okkultista boszik voltak, és óriási háttértámogatást élveztek a vezetőktől már akkor is. Ezért hatja át a feminizmust a mai napig a New Age és a miszticizmus. Cseppet sem lennék meglepve, ha még most is irányítás alatt állnának.

visuo
Olvasó
visuo

jól látod.

don Fefinho
Újságíró

A feminizmus – mint olyan – tulajdonképpen nem más, mint egyszerű sikszehergelés.

https://www.youtube.com/watch?v=4Znz4a51LFI

mdmselle
Újságíró
mdmselle

Hát hidd ezt ha ezt akarod Fefi, de én nem neveznék egyszerűnek egy több mint 200 éve kidolgozott, többmillió életet megnyomorító ideát, és hergelésnek sem. Nagyon is tudatos tervezés áll mögötte.

A videóban szereplő nevek mind újkori figurák, ők csak azok a tipikus hasznos idióták, akik lelkesen terjesztik a kórt.

Koriander
Olvasó
Koriander

ami meglepő volt számomra ( a ferfihangon is nyakoncsíphető kommentekben), hogy míg a feminizmus és a teozófok kapcsija esetében szinte egyértelmű az öfs, addíg egy sokkal veszèlyesebb területen (oktatás) még mindig akad ember, aki hasra esik a Waldorf steineri “gyerek”centrikusságtól…

végülis a feminizmus is “csak” nőcentrikus.

Koriander
Olvasó
Koriander

ez nem tényközlés, hanem netto zsidózás, és ha már te is kezded, akkor nagy baj van, egy dolog egy kósza kommentelőtől, más tőled.

a kulcs szó a gnoszticizmus- nemzeti hovatarzozás nélküli -ideológiai elkötelezettség a nihilbe.

mdmselle
Újságíró
mdmselle

Igen, pont úgy, ahogy a kommunizmus mögött is, és a kapitalizmus mögött is. Jobb oldal, bal oldal, keleti blokk, nyugati országok stb. Cseppet sem csodálkoznék, ha az antifeminizmus berkein belül is mozogna valami machináció, ami a nőgyűleletre helyezi a hangsúlyt, hiszen azzal lehet csak igazán az femik malmára hajtani a vizet, még inkább elmérgesíteni a nemek közti viszonyt, és megadni az utolsó lökést a társadalomnak a szakadék peremén. És így is lesz. Visszafordíthatatlan.

Tudom pesszimista vagyok és cinikus, de ez van.

Koriander
Olvasó
Koriander

a kommunizmust javítanám szocializmusra, tökmindegy milyen előjelű natúr pur, nemzeti vagy keresztény, mindegyik mögött ott az ideológia okkultizmus.

.
Olvasó

Gondolom, ha Alter azt mondta volna, a Nobel-díjas kiváló tudósok közt sok a zsidó, az nem antiszemitizmus, mert a jóban fel szabad őket ismerni, de ha még a wiki is odaírja minden főfemcsinél, hogy zsidó, és ezt vki észreveszi, az antiszemita.

mdmselle
Újságíró
mdmselle

Jól van úgy az a kommunizmus szó, ahogy van, Kori. Amikor Fanny Wright 1829-ben kiállt egy előadteremben, és felvázolta egy kidolgozás alatt lévő ideológiai rendszer főbb csapásirányait, már akkor kommunizmusnak nevezte. És ekkor beszélt a feminizmusról is. Nyilván nem ő volt az agytröszt, de tagja volt a fejlesztőcsapatnak. Teljesen nyilvánvaló a két eszmén ugyanaz a művészi kézjegy. Aztán szépen útjára indították mindkettőt, a feminizmust még áteresztették egy kis spirituális arculatformáláson teozófiáéknál, aztán egymással is keveredtek-kavarodtak nem is kicsit, és mostanra ide jutottunk.

És ha valaki tényszerűen közli hogy ezeknek az eszméknek a hangadói és kidolgozói jórészt deklaráltan zsidók, akkor nem ő az antiszemita, hanem te közelíted meg túlságosan érzelmi oldalról a kérdést. Nem azt mondta, hogy mindet el kéne tenni láb alól, hanem azt hogy zsidók, ennyi. A teozófia oroszlánrésze is a zsidó kabbalista miszticizmusra épül, ezt nem figyelembe venni, és tagadni a hatását a feminizmusra, minium strucctempó.

Koriander
Olvasó
Koriander

Jó, akkor most minden impulzivitásomat félretève, szeretnèlek megkèrni Alter Ego, hogy töröld a profilom.
Egy dolog, hogy egy mozgalom (nômozgalom) a haskalàval egy idôben bontakozik ki és lázad a konkrét saját, patriarchális elnyomása ellen és màs, hogy ma a feminizmus nem egyenlô a zsidósággal. nem vagyok hajlandó a világot kirekesztô szemüvegen keresztül szemlélni és továbbra is a destrukciót (bûnt) elkülônítem a személytôl, nemzettôl, vallástòl.

mdmselle
Újságíró
mdmselle

Senki nem mondta, hogy ma a feminizmus egyenlő a zsidósággal, már hogy lenne egyenlő?

Reszet Elek
Újságíró

Kori: Ebben még egyet is érthetünk, de nem hiszem hogy az igazság birtokában meg kellene futamodni. Már ha valóban úgy gondolod, hogy a létezésünk felelőssége, milyen lenyomatot hagyunk a környezetünkön.

mdmselle
Újságíró
mdmselle

.

.
Olvasó

Én nem fogok olyan miatt magyarázkodni, amit nem mondtam.

Reszet Elek
Újságíró

Ezt a zsidózást lehet hogy hanyagolni kellene. Nyilvánvalóan a korai balos és feminista mozgalmakban erős a zsidó jelenlét. Ha most csak a feminizmus nézzük ez még érthető is elvégre városiasodottabbak voltak, a hagyományaik miatt a női szerepek eléggé az ókori szinten mozogtak no és persze zsidók lévén koruk mainstream kultúrájától elütő módon gondolkodtak. Érdekes mód sokkal iknkább az akkor mainstream vált mára “kisebbségi”, mondhatni fenyegetett “zsidó” kultúrává, míg az övék sokkal inkább a többségi. presszionáló kultúrává. Belegondolva, azok alapján ahogy mi elképzeljük az életet, a párkapcsolatokat sokkal inkább zsidók vagyunk, mint ők. No meg persze éppen mivel többségi kultúrává kezd válni mindaz, ami valahol a XIX.sz-i létükben gyökeredzett, már semmi értelme zsidónak nevezni. Sokkal inkább leírható egyfajta identitás nélküli identitással. Valójában úgy nő az ilyesfajta semmiben élők létszáma és válik egyre uralkodóbbá mindez, minél több embert szakítanak el a gyökereiktől. Istenhit, hazaszeretet, család, hagyományok, anyanyelv stb.

mdmselle
Újságíró
mdmselle

“továbbra is a destrukciót (bûnt) elkülônítem a személytôl, nemzettôl, vallástòl.”

Nemzettől, vallástól igen, személytől nem. A bűn nem egy önmagában létező valami, ami független az elkövető személyétől.

Naooo
Olvasó
Naooo

Hiába törlitek, a tények makacs dolgok.

Reszet Elek
Újságíró

Mi ez a gesztenye? Még tavasz sincsen…

hgyi
Szerkesztő

Elek… A gesztenye szúr kicsit, de belül csodaszép. A színe és a fénye gyönyörűséges! :o)
És csak akkor szúr, ha erősebben fogod. ha finoman veszed a kezedbe, akkor csak azt érzed, hogy vannak tüskéi, de nem vészesek. :o)

Koriander
Olvasó
Koriander

Alter Ego, én nem sértôdtem meg és ti is kérlek bocsássatok meg, de nem tetszik ez az irányvonal, ami szép lassan bekúszik a kommentek közé.
arról senki nem tehet, hogy hol, hová, mikor születik -ez nem választás.
a cselekedetek viszont igen.
az általad említett nôket -a mentális gebaszai miatt- saját környezete is nagy valòszínûséggel kitaszította- ezért is felesleges megemlíteni, hogy “zsidó kultùrkör”, mert nem a tradicionalitást kèpviseltèk, hanem ellene lázadtak.

***********
Elek, hgyi a gesztenyét nemtom honnan szedte, miután kitöröltem az avataromat nem ilyen szürke bábút, hanem ezt tette be magától, maradjon ennyi kis színes-tüskés belôlem :*

Reszet Elek
Újságíró

Ez nem irányvonal és nem kúszik be sehova. Naooo hülyélkedésén kívül nem nevezhető tendenciának sem. A baloldali mozgalmak és a feminizmus gyökereinél (is) a zsidóság számarányához képest messze túlreprezentált (volt). Ez tény! Erről lehet beszélni, csak a megfelelő stílusban és módon kell(ene). Nem egy-egy komment, utalás erejéig. Meglehet nem sértődtél meg, de láthatóan túlreagáltad a helyzetet. Jogod van hozzá. Attól mi még szeretünk. ;-)

Naooo
Olvasó
Naooo

Szegény Dzsugasvilit is hogy elintézték, pedig az is zsidó volt. :(

Reszet Elek
Újságíró

Oszét-grúz származású volt.

Naooo
Olvasó
Naooo

Mesében.

Rokapapa
Újságíró

Egy nő aki együtt élt az aktivistákkal és rendezte a videóikat. Vajon miért van olyan érzésem, hogy a férfi ötletgazda és alapító csak egy olyan femináci hazudozás amellyel elakarják velünk (férfiakkal) fogadtatni a feminizmust.

brandon
Olvasó
brandon

Az hát. A feminizmus ugyanaz nagyban, amit a nők csinálnak kicsiben párkapcsolaton belül.

Nincs itt semmiféle ötletgazda, meg háttérhatalom, meg egyéb baromságok.

A feminizmus a női önzés társadalmi szintre emelkedése. A nők képesek összefogni a férfiak ellen, mert életmódjukból következően adódik egy kollektív céljuk: A férfiakon való minél hatékonyabb élősködés. Ebben minden nő sorstársa egymásnak, így van közös cél, ami akár mozgalmi formát is ölthet.

A férfiak viszont képtelenek összefogni a nők ellen, mert nincs közös cél. Egy férfi a többi férfi vetélytársa, ha tud nőzni, akkor nőzik, magának, de más férfiakat nem akar pinához juttatni, mert ahhoz semmi érdeke nem fűződik.

Így a férfiaknál nincs közös cél, képtelenek összefogni a nők ellen, ez egyértelműen megmagyarázza, hogy az antifeminizmus miért nem képes hatékony mozgalmi formát ölteni.

mdmselle
Újságíró
mdmselle

Tényleg? akkor miért nem sikerült évezredekig társadalmi szintre emelni a nőknek az önzésüket, miért csak az utóbbi 200 évben jutott eszükbe?

brandon
Olvasó
brandon

@mdmselle

Hogyne sikerült volna. Azt hiszed, a régi kultúrákban ismeretlen volt a feminizmus?
Már Babilónia kőtábláira is véstek olyan törvényeket, amik a “gyerektartást” biztosították a nők számára. Ebből látszik, hogy már akkoriban is előtérbe került a női önzés, illetve, a női ösztönök szabad megélésének biztosítása, mint társadalmi feladat. Bár közvetlen bizonyíték nincs rá, de ebből kikövetkeztethető, hogy gond volt a családokkal, a férfiakkal való együttéléssel, a birodalom bukását tehát pont a jólétben a nőknek túl nagy szabadságot adó, nőközpontú társadalomszemlélet (= feminizmus) okozta.

A római birodalom bukásának okai is egyértelműen a társadalom túlságosan nőközpontúvá válására vezethetők vissza.

mdmselle
Újságíró
mdmselle

Ja hát ha szerinted az is feminizmus, hogy a férfiak vadászták le a mamutot, a nők meg csak bogyókat gyűjtögettek a barlang körül, akkor persze igazad van :-)

hgyi
Szerkesztő

Így a férfiaknál nincs közös cél, képtelenek összefogni a nők ellen, ez egyértelműen megmagyarázza, hogy az antifeminizmus miért nem képes hatékony mozgalmi formát ölteni.
Az antifeminizmus NEM nőellenesség, az antifeminizmus NEM inverz feminizmus!
Még szerencse, hogy nem akar egyetlen antifeminista sem összefogni a nők ellen.

Rokapapa
Újságíró

Azért a történelmet ne keverjük össze a mai kor szellemével.

Nem mondom, hogy brandonmak igaza van de 200 évvel ezelőtt azért nem burjánzott el a feminizmus mert a nők a férfiak támogatása nélkül életképtelenek voltak.

Ma is ez a helyzet hisz férfiak tartják fenn, üzemeltetik azt a rendszert amiben a nők abban a tévhitben élnek, hogy önfenntartóak. Gyakorlatilag a dolgozó nők 70-80 százalékának a munkája nem is érdemelne fizetést (és igen kis arányban vannak férfiak is akik hasonló álmunkát végeznek), az ő fizetésüket a valóban dolgozó női kisebbség és többségében férfiak keresik meg. A nyugati országok ostoba munkaerő politikája az, hogy mindenkinek dolgoznia kell de annyi munkahelyet egyetlen ország sem tud megteremteni. Így aztán haszontalan munkahelyeket létesítenek (Magyarországon jelenleg a munkahelyek egyharmada ilyen) ahol elsősorban nők nem végeznek semmi érdemleges, hasznot termelő munkát.

A feminizmus melegágya nem más mint a túlzott jólét és a nők anyagi függetlensége. Ám előbb vagy utóbb ez a rendszer össze fog omlani sőt az összeomlás előjelei már minden nyugati országban – így hazánkban is – jól megfigyelhető.  Egyre kevesebb valóban dolgozó ember keresi meg egyre több semmittevő fizetését így a nyugati országok elszegényednek míg a távol keletiek gazdagodnak.

Ha a jelenlegi – ostobán kialakított vagy kierőltetett – rendszer meghal a feminizmus is vele fog halni.

hgyi
Szerkesztő

Gyakorlatilag a dolgozó nők 70-80 százalékának a munkája nem is érdemelne fizetést” 
Ez azt jelenti, hogy kb. 770.000-880.000 dolgozó nő nem érdemelne fizetést.

“Így aztán haszontalan munkahelyeket létesítenek (Magyarországon jelenleg a munkahelyek egyharmada ilyen) ahol elsősorban nők nem végeznek semmi érdemleges, hasznot termelő munkát.
Ez pedig azt, hogy kb. 710.000 munkahely haszontalanság.

Rokapapa
Újságíró

Én nem bontottam le így számokra de megkockáztatom a kijelentést, hogy alsó hangon ennyi a felesleges munkahely, de talán még az 1 millió sem fedné a valóságot.

Nem véletlen, hogy 2014-ben 1400 milliárd forinttal nőt a magyar államadósság és például amerikai is hasonló cipőben jár.

De talán elég körülnézni egy átlagos munkahelyen. Jól megfigyelhető, hogy legalább 10x annyi irodista – elsősorban nő – végzi el ugyanazt a munkát számítógépekkel mint negyven évvel ezelőtt számítógépek nélkül.

Naooo
Olvasó
Naooo

Na de az a három, hogy néz ki? Még a kettő csak-csak. Esik a színvonal.

Koriander
Olvasó
Koriander

nem buta, csak a szektásokra jellemző agymosottságot érzékeled.

Pash Cutter
Újságíró

Csak egy taktikai jellegű felvetés:

A FEMEN azért él, mert beszélnek róla. Az élteti, az tartja életben, hogy beszélnek róla, odafigyelnek rá. Ha kevesen beszélnének róla, elkezdene gyengülni. Ha senki nem beszélne róla, lassan elhalna. Azzal, hogy a Férfihang is beszél róla, csak elősegíti azt, hogy benn maradjon a köztudatba. Beleértve szerény személyemet is, aki nemrég fejezte be egy blogbejegyzését róluk. Nem az lenne a legjobb mindannyiunknak, ha nem foglalkoznánk már többet vele? Nem arra kellene rábeszélni az embereket, hogy ne beszéljenek róluk, ne foglalkozzanak velük, nézzék őket levegőnek? Azért a FEMEN még sem egy ISIS!

Asidotus
Olvasó
Asidotus

Inkább tárgyiasítsuk, alázzuk meg, szerepeljen szexlapok (az újságok meztelennős rovataiban).

haemorgen
Olvasó
haemorgen

Lehet, hogy a rendőröknek kártérítést kellene fizetnie ennek az aktivistának. Elvégre mi az már, hogy ebben a tettben találtak annyi kivetni valót, hogy pár percre beültették őt egy rendőr autóba? Személyes szabadság korlátozása!

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Ez egy ukrán terrorista szvsz. Van valaki ebben az országban, aki megkérdezi a rendőrséget, hogy megbűntetik -e közszeméremsértésért? A mainstream média tele volt a meztelen fotóival és nemcsak rendőrök voltak a közelében amikor megmutatta bájait. Ezt lehet? Kíváncsi lennék mit válaszolna a magyar rendőrség. Ejnye, bejnye? A nőket úgy tapasztaltam nem bűntetik semmiért. De ez nem is magyar nő, szóval nem értem.

Reszet Elek
Újságíró

A riport szerint ez is Franciaországba “menekült”. Kíváncsi lennék hogy kik és milyen forrásból pénzelik ezt a társulatot no meg arra is, hogy miért nem lépnek fel a garázdaságuk és közszeméremsértésük okán az elvárt és törvény által is adott határozottsággal. KÍváncsi lennék, ha fickó propellerezik ott a farkával ő mit kapott volna  a rendőröktől, utána meg a szabálysértési eljárásban. Nem értem ezt a dolgot sem. Ha nyilvános helyen valaki a nemiszervét mutogatja az talán nem közszeméremsértés?

haemorgen
Olvasó
haemorgen

Btk.
Szeméremsértés
208. § Aki magát nemi vágyának kielégítése végett más előtt szeméremsértő módon mutogatja, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Elkövetési magatartás
A bűncselekmény elkövetési magatartása a szeméremsértő módon való mutogatás. A magamutogatás egyfajta exhibicionista cselekmény, valaki lemeztelenített nemi szervét más előtt szándékosan mutatja vagy feltűnően láttatni engedi.

Reszet Elek
Újságíró

Tehát ha nem a nemi vágyam kielégítése a cél, hanem mondjuk tiltakozás, akkor az nem szeméremsértés? És mi a helyzet ha más nemi vágyát kívánom felkelteni. Ezek szerint hivatásos sztriptíztáncos csinálhatja nyilvánosan is (elvégre ő biztos nem gerjed be)?

Naooo
Olvasó
Naooo

“mivel demokratikusan működünk”

Két farkas egy birka.

“Szeretnénk megváltoztatni a világot”

Oké, ez úgyis el lett baszva.

“benne a nők szerepét és helyét”

Le a kurvákkal, le a forgószékes munkákkal.

“mert férfiak uralta társadalomban és kultúrában élünk”

Ilyen fontos akció után is nem a fő tévécsatornák készítettek riportot, hanem csak egy netes zugoldal.

“Egy ilyen patriarchális rendszerben a nők nem tudják, hogy milyen szabadnak lenni”

Klaudia szeretne világkörüli útra menni, de nem viszi el senki.

“Mint amikor rádöbbentünk, hogy a Föld nem lapos.”

Pedig lapos.

“Semmi különös. Este fél tízig bent tartottak”

Meg se basztak? Mekkora csalódás.

járókeret
Olvasó
járókeret

Rokapapa
Újságíró

Elég érdekes eset ez is.

Az, hogy bármely demokratikus országban ezek az aktivisták nem egy börtönben rohadnak nem egyéb mint a demokrácia szégyene.

A videót megnézve rögtön feltűnt nekem a rendfenntartók túlzott udvariassága és határozatlansága is. Ha egy férfi tett volna bármely hasonló feltűnéssel járó cselekedetet szó nélkül félholtra verték volna és csak azután próbálták volna elvezetni. Talán itt lenne az ideje a feministák kedvébe járni és támogatni az egyenjogúságot olyan rendőri kondíciókkal amelynek hatására a nőkkel szemben is határozottan, durván és erőszakosan lépjenek fel.

járókeret
Olvasó
járókeret

KendVak
Olvasó
KendVak

A femen-kurvákról nem fejtem ki részletesen a véleményem, mert rögtön kimoderálnák. Nos ezek liberális agymosottak akik  megfelelő időben, megfelelő fizetségért keresztet dugnak a seggükbe a vatikáni Szent Péter téren, vagy felmásznak a kölni dóm oltárára és onnan ordítják, hogy nincsen Isten, stb. Persze nekik szégyenérzetük sincsen, ők közönséges prostik akik pénzért mutogatják pucéron a tábláikat. Egy felmérés szerint több, mint a felük korábban hivatásos prostituált volt.

Az a fő probléma, hogy politikai célok mentén valakik felhasználják őket. Fogalmam sincs mennyit kapott az a nő aki Putyin ittléte alatt csinálta a műsort, és érthető okokból ő se fogja elmondani. De azokat nem ártana legalább megnevezni akik megszervezik ezeket az akciókat. A femen- kurvák (bocsánat, nem fogok lányokat írni) megfelelő órabérért bárhol bármit megtesznek. Ez nekik éppen olyan, mint ha szobára mennének egy szállodában.