Alter Ego
0 megosztás

Puzsér – FAM: Feminizmus kontra MRM, MGTOW, PUA

Puzsér Róbert újságíró, kritikus és Farkas Attila Márton (FAM) kulturális antropológus, főiskolai tanár, esszéista, nagy sikerű, bensőséges hangvételű “Apu azért iszik, mert te sírsz!” című talkshow-jának részeként beszélgettek még az elmúlt évben a Férfihang.hu szerzőinek írásairól és az azok nyomán felmerülő gondolataikról. A rendkívül keresett, kézről-kézre járó hangfelvétel most hivatalosan, feljavított minőségben is megjelent Puzsér Róbert Youtube audiótárában – meglehet, éppen a fokozott érdeklődésnek köszönhetően.

A hangfelvétel első részében a Férfihangon és a Huffnágel blogon megjelent írásokat élvezhetünk Puzsér Róbert sodró erejű narrációjában, a második részében pedig egy rendkívül mélyértelmű, fergeteges vitát kísérhetünk figyelemmel. A beszélgetés a feminizmus, a férfijogi mozgalmak, és a férfikultúra különböző jelenségeinek kapcsolatát elemzi leplezetlen férfinézőpontból, pc kényszerektől és moderációtól mentesen. Bár a hangvétel szabadossága 18-as karikát igényel, azonban ez semmit sem von le a beszélgetés értékéből, sőt kiemeli a szereplők mélyről jövő, pózoktól mentes őszinteségét.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


123
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
5 Egyéni hozzászólás
118 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
29 Hozzászólások szerzői
hunbagiraigazságbrandonMacskamentaaldum Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Ez az a video amit Wastrel karácsonyi ajándéknak tekintett és linkelt az egyik kommentben? Ebben van mikor Puzsér lenőgyűlőlőzi A Huffnágel Életmód Magazint?

Részemről csatlakozom Huffnágelhez mint ifjonc hímsoviniszta és hagy meséljek el egy rövid sztorit ami ma történt meg velem. Az összes férfi tudna hasonló eseményt mesélni, de mégsem teszik meg. Valahol jelentéktelen is, de itt legalább nincs bűntény, csak elgondolkodtató mire használják a férfiakat.

Szóval ma utaztam a vonaton és beültem egy fülkés kocsiba ahol 3 lány ült. Beszélgettek, a velem szemközt ülő 22-23 év körüli lány meséli, hogy a Corvinusra jár kommunikáció szakra, de nem érdekli az újságírás és inkább céges PR-t akar majd, most kezdi a mester kurzust mert nem igazán tudja még hogyan tovább. Hétköznapi magyar helyzet, diplomás munkanélküli lesz majd egy ideig perspektíva nélkül. Tömjük az adófizetők pénzét az ilyen fiatalokba. Namost, üldögéltem és bedugtam a fülesemet, a tábla PC-men elkeztem nézni egy filmet, egyetlen egy alkalommal sem néztem a lányokra, mert nem akartam kommunikálni egyáltalán. Mezőtúrnál felszáll egy pár és bejönnek a fülkénkbe, de nem férnek el az említett lány bőröndjétől. Valamit hablatyolnak, de nem sokat értettem belőle mit a fülhallgató miatt. Lényeg, hogy egyszer sem néztem fel. Erre az említett lány megszólít engem, de nem veszek róla tudomást mivel filmet nézek és nem is hallottam mit mond. Úgy tettem mint aki alszik. Erre hirtelen megböki valaki a vállam. Az újonnan felszállt pár hölgy tagja volt az. Rájuknézek, kiveszem a fülhallgatót és a mesterképzést kezdő lány megkér, hogy tegyem fel a bőröndjét. Hozzáteszi nagyon nehéz. Vigyorgok mint a tejbetök és felteszem a kb 7-8 kg-os (könnyű) bőröndöt és mosolygok, hogy politikailag korrekt legyek. Felmerül a kérdés milyen alapon zaklattak engem és bökdöstek, miért kéne nekem egy nálam magasabb végzettségű fiatal lánynak segítenem? És miért éppen engem néztek szolgának aki elvolt merülve egy filmben?

Na ez a magyar helyzet. Férfiak szolgák és ha nem szolgálunk (nem vagyunk figyelmesek, gondolatolvasók) akkor már követelik jónáhányunkon. Szabadságot szeretnék!

Reszet Elek
Újságíró

Kíváncsi vagyok mi lett volna ha nemet mondasz… A felszálló pár férfi tagja mit csinált? Elhagyta az ereje?

Amúgy mindig köcsögségnek tartottam hogy sokan nem pakolnak föl tömegközlekedésben.

Naooo
Olvasó
Naooo

Csomagtartón utazni király.

SIL
Olvasó
SIL

Nekem is ez jutott eszembe, az a jóember meg szó nélkül hagyja hogy a neje idegeneket bökdössön mikor vele van – szerencsétlen balfasz…

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Rengeteg a submisszív férfi Magyarországon, aki behódol mindenféle nőneműnek, csak mert az szép. Ők is tehetnek a legtöbb nő elkanászodásáról. Ott helyben inkább az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy miért nem a srác tette fel a bőröndöt mikor nekem nem is volt útban a képen látható mester szakos kislány lába előtt. Annyira váratlatul ért a zaklatás, hogy ösztönösen cselekedtem és segítettem. Azt gondolom ezek a lányok mindig találnak egy lúzert aki segít nekik feljebbmászni. Engem is csőbe húztak, csak kicsit durván. Tehát megbökdöstek és nem szívesen segítettem, de mégis megtettem, mert ha nem teszem paraszt vagyok, még mosolyognom is kellett, hogy ne látszódjon mekkora lúzernak érzem magam. Hazudni, hogy például fáj a kezem stb pedig képtelen vagyok.

ADMIN: A kép nem okés, törölve…

SIL
Olvasó
SIL

Na ja… de te különben teljesen jól jártál, mindenki ezt tette volna… Engem a pár viselkedése ami leginkább zavar, de a csajok is megérik a pénzüket, messziről kerülendő fajták (- marketing, hr)

don Fefinho
Újságíró

Én azt nem értem, hogy ha már föltenni se bírja a saját bőröndjét, akkor hogyan cipelte föl egyáltalán a vonatra?

hgyi
Szerkesztő

Azért más feltenni a vonatra – főleg, ha alacsonypadlós -, mint fej fölé emelni.

don Fefinho
Újságíró

Persze, de utóbbit úgyis rá tudod sózni egy férfira.

hgyi
Szerkesztő

Igazad van. Jobb, ha egy másik nőt kérek meg, ha ilyen helyzetbe kerülök.

Szoffy
Újságíró

Ha jól értettem az említett lány a társaival ült a vonaton. 1. együttesen biztosan fel tudták volna tenni a bőröndöt. 2. bökdösés és paraszt stílus helyett szépen is megkérhette volna SMM-t, hogy segítsen.

És igaz az is, hogy az udvariasság elvárás lett és követelés. Anno én mindig találtam segítséget nemtől függetlenül. Kértem, nem követeltem. Erről jut eszembe, a hölgyike legalább megköszönte, hogy feltetted a bőröndöt? Mert ez a másik problémám. Megkövetelik az udvariasságot, de nem viszonozzák.

 

Huffnagel Pista
Újságíró

“Részemről csatlakozom Huffnágelhez mint ifjonc hímsoviniszta…”

Tanulj Pista bácsitól rendes nőgyűlöletet. Én ilyenkor már mindig gecinagy jelenetet rendezek, szinte alig várom azt a pillanatot, amikor ilyen nőstényekre bukkanok.

Kb egy olyannal nyitok, hogy “Nem látom a stricidet, mitől van ekkorád pofád, te kis fasszopó ribanc?”. Aztán rátérek a génhibájára, az y kromoszóma hiányára, meg arra, hogy amit itt most körülöttünk lát, azt mind mi Férfiak építettük. Ha megmerne szólalni, hogy ők meg szültek, akkor a képébe vágni, hogy erre a kutyám is képes, mégsincs választójoga, és nem tanulhat tovább!!!

Nem fokozom, el bírod képzelni. Ennek a gyakorlati haszna az, hogy random pinások elkezdik érezni azt, hogy az utca korántsem olyan biztonságos terep, mint a konyha vagy a hálószoba volt. Show them some REAL Patriarchy, bro!!!

 

Adolf Weininger
Újságíró

S ha a Múzsádat ápolja le valaki a jelenlétedben ilyen módon, akkor mi a forgatókönyv?

Naooo
Olvasó
Naooo

Faszszopót így írjuk helyesen.

Koriander
Olvasó
Koriander

“a veszi a fáradságot” meg t nélkül (ha már lektorkodsz).

Ebben a hszdben elrontottad:
Ugrás a hozzászóláshoz – 2015-02-26 16:38:29 – Amikor a ‘game’ menti meg a házasságot – Dave története – Második rész »
“Ha megtetszik rá kell mutatni és jelezni, hogy engedélyezzük az odajövetelt. Persze, mert így kényelmes. Nem voltak bányarémek, de ha nem díjazza, hogy vettem a fáradtságot és ránéztem, akkor ne nézzen vissza. Lekváros buktát. De nekem néma nő kell.”

Naooo
Olvasó
Naooo

Selytettem, hogy kéttével kellett volna írni.
Csakhogy én már a gondolattól is elfáradtam, hogy emberek közé kellett mennem.

Koriander
Olvasó
Koriander

:D
SELYpítesz is?
wah.

Naooo
Olvasó
Naooo

Eszt még megbántod.

Koriander
Olvasó
Koriander

lajongok mestel.

hgyi
Szerkesztő

Vigyázz, melt még lelök a földle. Dulván.

Koriander
Olvasó
Koriander

Aszittem a csomagtaltón utazunk, melt kiláj. Nem baj majd fizetünk Alternek bôröndpénzt :)).

Huffnagel Pista
Újságíró

A kis 23 éves Múzsám soha nem hibázik. Félig szír, félig székely, én pedig Férfinak nevelem, akinek semmi szüksége nincs feminizmusra, női kvótára és bármiféle olyan kiváltságra, amivel a feminácik hülyítik a nőstényeket.

hgyi
Szerkesztő

Pistike!
Kis Múzsádnak hívod? :o))
Persze, ha Sophia hercegnőnek lehet hívni… :o)))

Koriander
Olvasó
Koriander

a székelyeknek két lelke van,
ha nem te lennél a Huffnagel már simán beírta volna vki, hogy zónáztatnak.
Mondjuk ezzel a kapcsival simán alátámasztod, hogy egy nô és férfi kapcsolata nem csupán szex, hanem gondoskodás, lelki töltekezés és barátság.
Weiningernek meg igaza van, az atyai gondoskodás még a furfangos székely menyecskét sem védi meg az általad trenírozott seggfejektôl, akik esetleg téged komolyan vesznek, túlpörögtél. Rendben van, hogy széttrollkodtad a netet, de jó lenne embernek maradni. no offence :).

Huffnagel Pista
Újságíró

“Mondjuk ezzel a kapcsival simán alátámasztod, hogy egy nô és férfi kapcsolata nem csupán szex, hanem gondoskodás, lelki töltekezés és barátság.”

Nem olvassátok a Huffnágel Életmód magazint, most kiderült!!!!!!

“Létezik a két nem között a nemi vágynál és a barátságnál sokkal mélyebben gyökeredző, spirituálisan magasabb szintű vonzás, amivel szemben még a legelvetemültebb, megátalkodott MGTOW is védtelen.

A túléléshez ugyanis minden Férfinak szüksége van a női energiára, egy nő visszajelzésére és figyelemére. Enélkül elveszíténk minden motivációnkat, hitünket, és nem élhetnénk teljes életet.

Tárgyakkal vesszük körül magunkat, egyre messzebb távolodva a természettől, és ha elszakítjuk az utolsó szálat is, ami a nőkön keresztül összeköt bennünket az Univerzummal, akkor pont a legfontosabbról mondanánk le. EGY nőre éppen ezért nekünk Férfiaknak mindig szükségünk lesz. A dolog így van kitalálva. Így tökéletes.

Figyeljük csak meg. Pont akkor, amikor már úgy érezzük, végre sikerült kizárnunk az életünkből minden, de tényleg minden nőt, akkor fog minket a Teremtő azzal megtréfálni, hogy betoppan életünkbe a Múzsa.

Egy nő, akit nem mi választunk, hanem ő választ minket.

Egy nő, aki számára pont azért leszünk hallatlanul érdekesek és fontosak, mert nincs szükségünk nőre.

Minden ellenállás felesleges, a Múzsa ugyanis az MGTOW élet jutalma.

A nő, akivel nem kell összeköltöznünk, nem kell dugnunk, meghívnunk, eltartanunk és elmenni vele vásárolni, mégis ragaszkodik társaságunkhoz.

A nő, aki még a legdurvább nőszapuló litániánkat is képes szemrebbenés nélkül, mosolyogva végighallgatni.

A nő, akit a Jóisten is Huffnágel Életmód magazin olvasónak teremtett.

A múzsa rendszerint egy fiatal, rendkívül vonzó lány, akit pont ártatlansága és őszinte érdeklődése tesz alkalmassá a Múzsa szerepre. Amikor felbukkan az életedben, azonnal felismered.

Onnantól aztán erőt ad a mindennapi küzdelemhez, támogat és elfogad. Azt veszed észre, hogy segítségével sokkal eltökéltebb leszel, és jobban tudsz koncentrálni feladataidra.

Ha a nehéz percekben rá gondolsz, mindenre képes leszel. Ami a családapának a pénztárcában hordott fénykép a lányáról vagy a feleségéről, a magad útját járva az lesz számodra a Múzsa.

Mindig veled van, segít, ápol, és távol tartja a rossz szellemeket. Ha igaz a mondás, miszerint egy Férfi ereje a mellette levő nő mosolyából fakad, akkor fokozatosan igaz ez az MGTOW Férfi esetében. Ha sikerül rendszeresen mosolyt varázsolnunk Múzsánk orcájára, akkor a Nemek Harcában legyőzhetetlen harcosokká válunk.

Az egyetlen nő, akinek helye van egy MGTOW Férfi életében: a Múzsa

hgyi
Szerkesztő

A MGTOW férfiak mind Múzsának hívják?
Bár, a képet elnézve ha van egyenruha, miért ne lehetne egyenelnevezés. És minthogy Puzsér jól le is baszta FAM-ot, hogy a MGTOW férfi nem homoszexuális, ezért tuti, hogy nem keverik össze a Múzsáikat. Mindenki csak a sajátjával beszélget. :o]

Koriander
Olvasó
Koriander

“Nem olvassátok a Huffnágel Életmód magazint, most kiderült!!!!!!”
valóban. jujj. mondjuk ezt spec, igen. nem is konkrétan rád reagáltam, hanem Brandon ” mi haszna van a nôknek” örökzöldjére viszont innentôl lehet végtelenítve linkelni, pacsi :D

Adolf Weininger
Újságíró

“Aki mindig mindennel viccel, az vehet csak mindig mindent halálosan komolyan.” Vagy huszonöt éve agyaltam ezt ki, és szó mi szó, ma már nem nagyon értem, mi benne az okosság. Tán megöregedtem. Mindenesetre passzol ide.

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Én is gyűlölöm a női előjogokat, az idegen nőket viszont nem lehet, hiszen nem ismerjük őket. Nemi sajátosságok persze azért vannak, de amiatt sem érdemes őket gyűlölni, viszont nevelni kéne őket valahogy az tény. Én tegnap elcsesztem és lúzer voltam, de nem tudom más hogyan cselekedett volna polkorrekten abban a váratlan szituban. Olyan volt mintha álmodból felébresztenek, hogy segíjé mán.

Mikor tegnap hazaértem megshitteszteltem az asszonyt. Szó szerint így kérdeztem: “Te szerinted érsz annyit mint egy férfi?” A válasza az volt szó szerint: “Nem, nem érek annyit” Tehát vannak még jól nevelt, normális családban nevelkedett lányok, csak sajnos egyre kevesebben, mert a férfiakat kirekesztik a nevelésből. Anyámasszony katonái, még én is mint kiderült tegnap.

Reszet Elek
Újságíró

Én egy kicsit másképpen állok hozzá. Ilyen apróságok, mint egy csomag felrakása, ajtóban előreengedés, ülőhely átadása (ha kedvem ven hozzá) nem oszt, nem szoroz, ha másért nem magam miatt megcsinálom. Ha az ilyen apróságot kérik, sőt kikövetelik, akkor viszont fügét mutatok sőt nem állom meg szó nélkül. Ilyen azért ritkán történt, egy kezemen meg tudnám számolni. Nagyobb dolgokban akkor segítek ha nekem nem fáradság, nem plusz munka és nem érzem hogy kihasználnának. Ha ezek nem állnak fenn minden további nélkül nemet mondok. Érdekes módon szinte sosem kényszerülök rá hogy megindokoljam ha így tettem.

Szóval itt valószínűleg szóvá tettem volna a böködést (ki nem állhatom ha idegenek tudatosan megérintenek) és nem problémáztam volna a csomagon, kivéve ha a csajt már korábban bunkónak találom. Ahogy öregszem kezdek konfrontatívabb lenni…

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Naigen, nem írtam volna le ezt az apró sztorit a Férfihangra, ha nem éreztem volna azt, hogy itt már átléptek egy határt. Egyben el is szomorodtam, hogy mennyite gáz lehet már a helyzet a hazánkban, ha már én is csak egy kicsi lépcsőfok vagyok a karrierépítésükben, pedig ellenálló szoktam lenni, igaz rugalmas is. Arra viszont volt már példa, hogy idős uraknak átadtam a helyem, direkt csak nekik. Úgy megköszönték, hogy el sem hinnéd! Lehet tényleg hímsovi vagyok mivel régóta van otthon puncim, tehát nincs mi vonzzon az idegen nőkben és egyre kevesebb emberséget vagy nőiességet látok bennük az utcán. Alap udvariasság, előreengedés persze ösztönösen megvan, de lassan elgondolkodok minek és lehet tudatosan az ellenkezőjét fogom csinálni. Bár tartok tőle követelnék rajtam, hogy legyek udvarias és ott már egy férfi szabadsága odalenne. Talán ez történt tegnap.

Reszet Elek
Újságíró

Nézd! Szerintem kissé túldimenzionáljuk a kérdést. Fogd fel úgy hogy magad miatt vagy udvarias (persze nem a kihasználás határáig) és ezzel is a hagyományos szerepek mellett teszel hitet a feminizmus ellenében. Én nem szeretnék olyan helyen élni, ahol a nemek közötti társas érintkezés apróságai nem léteznek. Igenis jó érzés, ha ráborítom a kabátom hölgyem vállára és annak örve alatt átölelem vagy a karját a magaméba fogom és úgy sétálunk tovább. Ezek a dolgok legalább annyira rólam szólnak, mint akinek ÉN megadom, ha megérdemli. Ha pedig nem méltó rá, úgy ÉN vonom meg tőle.

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Oké. Részemről téma lezárva, megmutattam, hogyan lehet felfújni még egy apró esetet is, enélkül szabad utat adunk a feminizmusnak, mert az emberek nem tudnak a férfiak bajáról, azaz csak női baj létezik. Ha azt sugallod fogjuk be a szánk és tűrjünk sziklaszilárdan – ahogyan a férfitól elvárható – akkor a hazug emberek népes táborát gyarapítod és soha nem lesz pozitív változás. Engem igenis irritált, hogy bökdösnek, ha nem nő lett volna biztosan felállok a helyemről és fölé tornyosulok az illetőnek. Ezért emeltem fel a hangom és buzdítok rá másokat is, hogy tegyék meg. Sokan nem fogják elhinni az igazságot, de az ne tántorítson vissza, a feministák úgy fognak elhallgatni és hiteltelenné válni, ahogy mi felemeljük a hangunk. Csak sokkal többnek kéne.

Reszet Elek
Újságíró

Én meg dögöljek meg ha a feministák malmára hajtom a vizet a számomra férfiatlan magatartással. Mint írtam az apró gesztusok rólam is szólnak, nem csak a nőről. Attól még nem fogom hagyni kihasználni magam.

Koriander
Olvasó
Koriander

Komolyan nem értelek. Tkp. a problémád az volt, hogy “bökdöstek” és nem a nyócckilós koffer, akkor meg miért nem mondtad a kislánynak, hogy lehet, hogy otthon apuval/ pasival/ stricivel bejön ez a stílus, de idegenekkel nem és téged mélységesen felháborít ez a bökdösés, kérjen elnézést.. kapásból fordítottál volna a helyzeten, a csaj megszégyenítve és te lettél volna a kupé királya. Ennyike

SIL
Olvasó
SIL

“… téged mélységesen felháborít ez a bökdösés, kérjen elnézést.. kapásból fordítottál volna a helyzeten…”

Igen, ja… pont úgy viselted volna a szitut, mint egy nő… :D – Teljesen jól tetted amit és ahogy tettél. Nem kell rápörögni… (legközelebb tedd a bőröndöt az ölébe a kiscsajnak szó nélkül, mire leszáll meg lesz a száma… azt’ kidobhatod) A történet példának tökéletes, de ennyit beszélni róla felesleges. Már a kiscsajok is szolgának tekintik a férfit – az anyu nevelte őket… – részemről kb. ennyi.

Koriander
Olvasó
Koriander

Jó, de ettôl még nem változik a helyzet és igazából arról beszélünk, hogy hogyan kéne egy lekezelô segítség kérést kezelni. Hidd el, nemcsak nôk kezelnek így férfiakat, hanem számos interrakció van pl. vki idôs úgy kér szívességet, hogy még neked kell örülnöd, hogy segíthetsz és udvariasságból persze megteszed, csak közben úgy érzed “leszívtak”. kommunikációs problémák vannak és ezeket tényleg gyakorlással, szitu átbeszélésével lehet helyre pakolni.
(emlékszem az elsô játszóterezôs esetünkre, amikor a fiamat egy hatalmas lapáttal fejbe vágták és anyuka csak annyit reagált, hogy hát izéke most mindenkit üt. Én meg álltam a fiammal bambán, udvariasan, hogy ezt mégis hogy, persze hogy ilyesmi elôfordul, de elsô, elnézést kér a még nem beszélô gyereke helyett, kettô tisztázza a gyerekkel a játékszabályokat. miután nagyon kevés szülô nevel, ezért nem lehet arra várni, hogy majd a külvilág idomul. nyilván akinek vastagbôre van, annak meg sem kottyan, de ha vki érzékenynek születik, annak bizony meló a védelmet elsajátítani.

hgyi
Szerkesztő

A történeted a bunkóságról szól. Teljesen igazad van, hogy vannak bunkó nők is, nem csak férfiak.
Én a metrón szoktam sisteregni, pl. attól, hogy a 6 személyes helyen 4 nő kényelmeskedik, vagy a keresztbe tett láb sípcsonton rúg. Azt sem bírom, amikor nyáron az aligruhákban utazó nők izzadtságukkal összekenik az üléseket.
És azt is utálom, amikor a kredencnyi férfi megáll a jármű ajtajában, de nem akar leszállni. És azt is, amikor nyújtott lábbal félig fekszenek és semmilyen udvarias utat kérésre nem reagálnak. Az sem kellemes, amikor férfi nekiindul és nem mondja, mit szeretne, csak taszít egyet az emberen.
Szóval az udvariatlanság sem nem-függő, s nem csak a férfiakat bántja, hanem a nőket is. Ha úgy tetszik, mindkét nemnek baja van az udvariatlan emberekkel.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Azt sem bírom, amikor nyáron az aligruhákban utazó nők izzadtságukkal összekenik az üléseket.”

Nehogy már ők legyenek a hibásak mer szembe jófaszi ül.

hgyi
Szerkesztő

A nő nem ér annyit, mint a férfi, a férfi nem ér annyit, mint a nő. Egy nő mérhetetlenül értékes, mint nő, egy férfi mérhetetlenül értékes, mint férfi.
Ne hasonlítgassuk magunkat egymáshoz!

Reszet Elek
Újságíró

Attól hogy a két nemnek mások a párválasztási preferenciái és ebből adódóan számos dologgal kapcsolatban is mások a megnyilvánulásai még nem jelenti azt hogy el fogom átkozni az egész női nemet. Az persze más tészta hogy nem olyan, mint amilyennek tanították és ezen a megrögződöttségen nehéz túllépni. De végső soron három lehetőségem van.

1, Elmegyek nőmentes MGTOW felé

2, Továbbra is hiszek a mesékben és hagyom hogy folyamatosan boldogtalanná tegyenek és kihasználjanak.

3, Elfogadom a nőket olyannak amilyenek és ezt szem előtt tartva igyekszem a megfelelő biztonsági előírások betartásával boldog kapcsolatot kialakítani velük. (és itt lépnek be Rollo Vastörvényei vagy Heartiste parancsolatai)

Ezek közül számomra kizárásos alapon is csak a harmadik lehet szimpatikus.

hgyi
Szerkesztő

Basszus, Alter! Kellett neked ezekről a lájkizékről írnod! :oDDDDDDDDDDDDD
Most én is nézegettem… :o)))

Akinek ez a hozzászólásom nem tetszik, annak nyilván Puzsér Róbert szövege sem. Az ő mondatait visszhangoztam. :o)

Kalman
Újságíró

Én meg szervilis férfiberögződésből egyből adtam két lájkot a hölgynek.

Szoffy
Újságíró

Az Indexen Hayalilo már őrjöng :D

Maestro
Szerkesztő

:-)))))))))

Montana24
Olvasó

Azért ezt a sztorit kicsit eltúloztad. Én például mindig szívesen segítek egy hölgynek, tökmindegy, hogy öreg-fiatal-szép-csúnya. Én ilyenkor mindig örülök, hogy látnak bennem férfierőt és megkérnek erre, mert férfi vagyok a szemükben. Nem tudom, észrevetted-e.de ha jót teszel másnak, attól te is jól fogod magad érezni. Félreértés ne essék engem is rengetegszer használtak ki lányok, elég bunkón és csúnyán, de én nem tudnám nézni, ahogy egy törékeny nő szenved a felpakolással, ráadásul, ha még emellé alacsonyabb is nálam 1 fejjel. Lényeg a lényeg: azért álljon már meg a menet, én itt a nők mellé állok, mert nekem is van édesanyám, lánytestvérem, nagymamám stb. és itt rohadjon le a karom, ha nem segítenék nekik, ugyanúgy, ahogy a többi nőnek is, főleg ha megkérnek.

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

“lány megkér, hogy tegyem fel a bőröndjét”

Egy gyors szivattyúzást kell kérni cserébe, aztán el van rendezve a dolog.

Koriander
Olvasó
Koriander

Nem jó ötlet, simán feljelentheti emberi méltóság megsértéséért.

Naooo
Olvasó
Naooo

De a lány nem ember.

Koriander
Olvasó
Koriander

jog szerint az. látom ma tombol benned a nyelvész, lektolka.

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Ezért nem hiszem, de most hogy mondod, az viszont tényleg sérti az emberi méltóságot, ha valaki szolgájának néz csak azért, mert farkam van.

Viszont ha van ellenszolgáltatás, akkor az egy tiszta üzlet. Ha neki nem megfelelő az ár, akkor nincs üzlet, és senki nem sértődik meg.

Koriander
Olvasó
Koriander

igen, igazad van, de talán mégse kéne ebbe az irányba fokozni.

 

Reszet Elek
Újságíró

“Ó, ég! hogy egy ifjú leány esze
Csak oly halandó, mint ősz ember élte!
Gyöngéd a természet szerelme: mindig
Küld valamely becses ajándokot
Annak sírjába, kit szeret.” – Shakespeare: Hamlet

Korhely
Újságíró

Jót nevettem! A hozzászólásokon is! Te, nagyon hülye :) ez semmi másról nem szólt, csak arról, h. a fogadatlanul prókátorkodó csaj fel akarta magára hívni a figyelmedet. 100 eset közül 99 és félszer ez van ilyenkor, és ezt biztosra veheted. Ezt fejleszd magadban reflexszé, mert enélkül sok kellemességtől fosztod meg magad! Sosem lesz belőled rendes hímsoviniszta így, és akkor durcásak a lányok.

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Örülök, hogy jól szórakoztál, én nem.
Nem voltam jó passzban és fáradt voltam, tehát nem láthattak vonzó férfit bennem, csak egy szolgát, és mivel férfi létemre hyperérzékeny vagyok tudom mikor akar egy nő csak felhasználni a saját előrelépéséhez és mikor akarja felhívni magára figyelmet. Ma például munkábamenet 8-10 méterről odakáltott nekem egy (egyébként csinos) hostess az utcán, én meg visszakiálottam így: “elmész az anyádba”. Ezzel szerencsére le lehet törni az uralkodásra való hajlamukat a nők egy jelentős részének. Igaz durva módszer, de akkor is hatásos. Rühellem azokat a nőket akik viselni akarják a gatyamadzagot helyettem. Továbbá, mivel nem vagyok szívbajos leírom, hogy volt olyan, hogy a párom meg akart dugni. Bocs, de nem állt fel erre már 4 év kapcsolat után. Nagyjából fél órával később megkapta a magáét, mert én akarok uralkodni és behatolni a nőbe, fordítva nem megy. Engem ne akarjon senki felszedni, mert nem fog menni. A férfi és a nő nem egyforma, hiába van annyi nőkre hajazó homoszexuális vagy transznemű beteg ember. Inkább leszek bunkó hímsoviniszta paraszt, minthogy hagyjam egy nő szedjen fel vagy erőszakoljon meg.

Reszet Elek
Újságíró

Én sokkal inkább kedvelem a kifinomult hímsovinizmust. Jó dolog az ilyen kísérleteket letörni, de még jobb érzés addig forgatni a dolgokat, amíg már szó szerint a tenyeredből eszik.

Naooo
Olvasó
Naooo

Kiskutyák az ólba valók a telek végére, nem az ágyba.

Macskamenta
Olvasó
Macskamenta

Egy férfi még diplomával is csak nagyon nehezen tud ma irodai munkát szerezni, azt többnyire nők végzik. De ha már elhelyezkedett, miért van, hogy egyenrangú munkatársak közül mindig a férfiaknak kell pakolniuk vagy bármi fizikai munkát végezniük, ha véletlenül szükségessé válik? Ha könnyű dobozokról stb. van szó, azt a nők is elbírnák. Végezhetnék teljesen demokratikusan, munkamegosztással a feladatot. Ha nehezebb dolgokról van szó, akkor is be tudnának segíteni a cipekedésbe. Ennek ellenére a férfiakat következetesen szolgákként használják, miközben a nők folytathatják az irodai munkát. Nincs baj a fizikai munkával. Még akkor sem, ha valaki direkt azért helyezkedett el irodai munkatársként, hogy ne kelljen fizikai munkát végeznie, hiszen tisztán szellemi munka nem létezik. De miért ez a látványos egyenlőtlenség? Valahányszor egy nő megkér egy férfit, hogy cipeljen vagy pakoljon át neki valami egy-két kilós tárgyat, úgy érzem – és szerintem joggal – mint hogyha holmi alsóbbrendű rabszolgaként bánna a férfival. Mit szólna a női munkatárs, ha a férfi cserébe kérne egy frissen főzött kávét?

Reszet Elek
Újságíró

Ugyanez van az informatikai eszközök és persze a munkában használt programok használatával is.

Ilyenkor a legjobb védekezés, ha közlöd vele hogy te feminista vagy és hiszel a női egyenjogúságban, a patriarchális elnyomást valamint a kolléganő megalázását segítené elő, ha tekintettel lennél női mivoltára. Ebből adódóan az adott dolgot nem csinálod meg neki, lévén azt egy férfi kollégának sem tennéd meg. Egyben azt is jelzed hogy ne is kérjen hasonlókat a jövőben mert számodra is megalázó, ha így alárendeli magát neked.

Ha ezt kétszer elereszted két kolléganődnek… azért ne a próbaidőd alatt…

Macskamenta
Olvasó
Macskamenta

Nos igen, a kolléganők leszerelésére ez jó, de a főnöknek – legyen akár férfi, akár nő – még a próbaidő után sem mondhatsz ilyet. Márpedig a főnökök automatikusan a férfi beosztottakat szólítják fel az ilyesmire. Vele szemben csak a szintén megalázó „az orvosom az utóbbi időben eltiltott az emeléstől” handabanda marad, és a kivárás, hogy így is megéri-e neki alkalmaznia téged. (Miért érné, kimondatlanul részben erre vett fel.)

brandon
Olvasó
brandon

“Mit szólna a női munkatárs, ha a férfi cserébe kérne egy frissen főzött kávét?”

Mitképzelez? Mocskoshímsoviniszta!

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Azért nincs egyenlőség, mert a férfi és a nő soha az életben nem lesz egyenlő. Ahogyan két nő és két férfi sem egyforma, hasonlóak lehetünk, de egyenlőség nem létezik az emberek között. A szabadság, egyenlőség, tesvériség a régi világ egyik legnagyobb hazugsága. A másik nagy gond a szőröslábű érdekfeminácikkal van akik úgye minden nő nevében beszélnek.

Szerintem a hangsúly inkább azon van, hogyan kérünk valamit. Én is hasonló munkahelyen vagyok, ahol például a vízpalack nehéz, ha ezt meglátom egy lány kezében azonnal átveszem tőle és berakom a helyére, mert minden hímnek született emberen minimum 25%-al nagyobb izom van a nem kigyúrt nőhöz viszonyítva. Tehát miért ne én csináljam ha erősebb vagyok. Én segítek a nőkön ha bajban vannak, de ne követeljenek tőlem semmit, mert úgyan mosolygok és segítek, de belül megélhetési picsáknak gondolom őket, mert nem adnak a munkámért cserébe semmit, sőt segítem az előmenetelükben, hogy még több férfi szoruljon ki a meleg irodából.

Reszet Elek
Újságíró

Feminizmus, férfierőszak, női kvóta, nemi szerepek (Puzsér,FAM)

Ez a párja. Bizonyos gondolatokat nem visznek végig, vannak amikben csak a felszínt kapargatják, de ettől függetlenül, aki még a Blue Pill időszakában van és kellőképpen nyitott a valóságra, érdemes végighallgatnia.

don Fefinho
Újságíró

Aki még a Blue Pill időszakában van, az nem tudja magáról, és ezeken zsigerből föl fog háborodni (ha egyáltalán belehallgat), noha a lelke legmélyén ő is érzi a dogma és a realitások közti égető kognitív disszonanciát.

járókeret
Olvasó
járókeret

Koriander
Olvasó
Koriander

cuki a muslica.

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Mivel látom pang a Férfihang az értelmes és összeszedett hozzászólásoktól, ezért én is írkálok kicsit a semmiről. Meghallgattam újra a videót mivel jelenleg nem tudok más valódi férfihangról mint Puzsér előadása és kirohanásai. Szememben ő egy bátor megmondóember és nem egy férfiminta, de legalább nem fél nyilvánosan beszélni kényes kérdésekről és ez tetszik. Az viszont nem tetszik benne, hogy alpárian beszél mint egy átlagos családfőségtől megfosztott magyar férfi, egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy az átlagos problémákkal küzdő férfi alkohollal és bamegolással vezesse le a feszültségét megfelelő mennyiségú ejakuláció vagy sport helyett. Az alpári beszéd amit itt is látok egyeseknél oda vezethet, hogy az érzékeny lelkületű kisfiúk nem olvasnak majd férfihangot mert bántja a megsebzett lelküket. Itthon az asszony türelmesen hallgatta a videó szövegelést, de láttam rajta, hogy elfintorodik amikor túlzásbamegy az anyázás és kocsmai szintűvé válik. Ez rossz, visszataszító. Kedvelem Puzsér szókimondását és inkább ő mint a képmutató Bedő Imre aki szerintem a hazudozásai (vagyis polkorrektsége) miatt rendszeresen meghívott vendég a rádióban és a tvben. Félek, hogy Bedő lesz a férfi mintakép és nem például Puzsér akinek igazi férfihangja van az alpáriasságát leszámítva. Csak a faszozást és a parasztságot kéne minimalizálni és intelligensebben tudjuk felhívni figyelmet a feminizmus férfigyilkolásaira az élet minden területén. Ordibálni még lehet, az legfeljebb csendháborítás, bár lassan félelemkeltésnek fog számítani ha a feminista lányokon és fiúkon múlik. Rengeteg mintafelolvasása és aranyköpése volt Róbertenek ebben az előadásban, de fogalmam sincs hogyan lehetne terjeszteni az okosságait. Van két különböző 50 év körüli elnyomott családapa ismerősöm és hiába reklámozom a Férfihangot hallani se akarnak róla és mindketten rendszeresen valami Villás Bélát hallgatnak, én meg arra mondom nem tudom ki az és nem is érdekel hiába ajánlják. Azt tartom nagy gondnak, hogy a fontos antifeminista mondandó nem tud eljutni az emberekehez, hogy legalább kicsit felébredjenek csipkerózsika álmukból, bár ha kikapcsolnák a tévét már közelebb kerülnének hozzá. Itt meg sajnos a régi cikkekre se lehet nagyon keresni. :( Elkéne ide egy weblap átstrukturálás, lehet kéne egy közös persely ahová bedobhatunk pénzt hozzá ha szükséges, hogy legalább kereső funkció legyen itten. Például tetszenek régebbi Vasgerinc vagy Deansdale összeállításai. Na léptem mert holnap melózok, legalább kimaradok a nőnapi hisztériából.

Reszet Elek
Újságíró

Attól tartok, hogy a közmondással ellentétben valójában mindenki csak a saját kárán képes tanulni. Ilyenek vagyunk. Az emberek csak akkor hajlandóak felébredni a kék ködös álmukból ha megkapják a pofonjaikat. Szóval inkább azon kellene gondolkodni, hogyan könnyítsük meg a ránktalálást azoknak, akik hajlandóak felébredni. Villás Béla meg hát… hagyjuk.

Rokapapa
Újságíró

Az alpári hangnemben igazat adok neked mivel én pont amiatt nem is voltam képes végighallgatni. Valahogy bántotta a fülemet és a mondandója ellenére ezzel a stílussal csak lealacsonyítja a férfi nemet.

De tovább is mennék a dologban. Már az a kijelentés is, hogy férfihang illetve, hogy a férfiak hangja is lealacsonyítja a férfi nemet. A férfinek ne nagy hangja legyen hanem tartása, akarata és ereje. De sajnos ma már ezek elvesztek a férfiakból és ez nem most történt. Ha a férfiak tartása megmaradt volna akkor a feminizmust csírájában fojtották volna el az elődeink.

Magyarország pont azért előzte meg sok mindenben a nyugati országok feminizmusát miközben még is lemaradásban van mert a köznép egyetlen megfizethető szórakozása a TV amely maximálisan feminista hírmondó.

Az ötvenes elnyomott férfiak meg azért nem akarnak hallani a férfihangról mert már megszokták és elfogadták, hogy még saját véleményük is csak akkor lehet ha az az asszonyéval megegyező, valamint félnek mást csinálni/olvasni mert ha az asszony megtudja bajba kerülnek. Nekem is sok ilyen ismerősöm van és már annyira belefáradtak az örökös harcba, hogy inkább csak fülüket farkukat behúzva engedelmeskednek az asszonynak. Én sem tudok hatni rájuk és az ő fiaik és lányaik már a nőuralmat fogják természetesnek tartani.

Naooo
Olvasó
Naooo

Valaki megint belinkeli a nőnap a dobozi utcábant remélem.

the hermit
Olvasó

Nem keverjük a szezont a faszommal, ha kérhetném.

Puzsérnál a trágárkodás csak egy eszköz, a PC újbeszél tudatos szembeköpése, és mint ilyen, helyénvaló. Ö nagyon is jól tudja, hogy sokan fogják a beszédmódját kritizálni, mivel így nem kell arról beszélni, amit mond… ezzel a húzással rögtön le is leplezi a képmutatókat.

Én nagyon kedvelem és értékelem, hogy nem játssza meg magát.

visuo
Olvasó
visuo

es az ordibalasa miert megy at rikacsolasba?

aldum
Olvasó
aldum

Csatlakozom, mint regi kovetoje, bizton allitom: nem a tragarkodas kedveert tragarkodik, hanem mert egyreszt nem hajlando az emelkedett szalonok vilagaba bezarkozni a kozerdeku temakkal, onazonos mikrofonnal vagy anelkul, masreszt az emlitett PC-ellenesseg es az ingerkuszob atutesenek igenye miatt.

Ahogy a Hetedikben mondta Kevin Spacey: “Ma mar nem eleg, ha az emberek vallat megkocogtatjuk. Ha azt akarjuk, hogy figyeljenek, oda kell csapni a kalapaccsal.”

hgyi
Szerkesztő

Itt meg sajnos a régi cikkekre se lehet nagyon keresni. … Például tetszenek régebbi Vasgerinc vagy Deansdale összeállításai.”
Szerzőinkről
Pl.: “Deansdale 194 cikk szerzője, ebből a legfrissebb 25 írás:

Deansdale friss hozzászólásai: ”

Tartalommutató
Összes kinyitása | Összes bezárása

A kezdőlapon, jobboldalt van egy “Keresés” funkció, lejjebb görgetve van egy “Kiemelt cikkek” rovat, és a fejlécben a rovatok szerinti tartalom található.
Milyen jellegű keresésre gondoltál? Ha van konkrét ötlet, meg tudod írni a fórum vonatkozó topikjában,  vagy itt: info@ferfihang.hu
Csendes Don
Olvasó
Csendes Don

“Kicsike volt, puha és gusztustalan. Próbálta befúrni magát a kislábujjam meg a másik közé, de elcsíptem. Két újjal fogtam, óvatosan, a nyakánál. Tekergett. Tésztás, elfolyt pocokarca volt, hozzá obligát, jobbikos egyenszakáll. Vicsorgott, harapni akart, meg hörgött. Fel akart tűnni, úgy tűnt. Akkor ismertem meg, hogy a Puzsér Róbertet tartom a két ujjam között.

Valami hangözön folyt ki belőle, sárgásan, sűrűn.”

Bayer Zsolt remekbeszabott kritikája a puzsér nevű büdösproliról:
https://badog.blogstar.hu/2015/06/02/puzser-a-petri-cseszeben/13239/

hunbagira
Újságíró

Megkezdődött a kampány? :)

Csendes Don
Olvasó
Csendes Don

Remélem, hogy a buzeráns Buzér Róbert hamar börtönbe jut, ahol a hozzá hasonló cigány cellatársaknak lesz a kurvája :)