Cooltur Macho
0 megosztás

Női Passzív Ellenállást hirdet a Gumiszoba női Napoleonja

“Gumidominó? Vagy egy parti sakk? Ön talán Napoleon, vagy a perzsa sah? Nem, Napoleon nem lehet, azt biztosan tudom, mert én vagyok Napoleon!” – Szenes Iván

Ennél többet már határozott ártó szándékkal sem lehetne tenni a feminizmus lejáratásáért. A férfifóbiájáról híres, szexuális zavaraiból látványosságot csináló, feltűnési viszketeg bloggerina Női Passzív Ellenállási mozgalmat hirdetett “Gumiszoba” című blogján. Nomen est omen, valószínűleg elgurultak az antidepresszáns tabletták. Egyébként annyira passzív a kezdeményezés, hogy egy “petíció” is tartozik hozzá, aminek aláírásával bárki nyíltan meghirdetheti, hogy… nála is elmentek otthonról. A feministáknak köszönhetően sajnos a “petíció” fogalma is lassan a baljóslatú ostobaság szinonimájává alakul, de ezzel a mellékhatással most ne foglalkozzunk. Érthető, hogy a nők elirigyelték a férfiak passzív ellenállási mozgalmának, a MGTOW-nak gyors társadalmi sikerét, de amint ebben az esetben is látszik, a nőknek semmilyen érzéke nincs a passzív ellenálláshoz, sokkal inkább lesz abból azonnal aktív és hangos hisztéria. A riasztó negatív példákból okulni akaró fiatal nők és a nehéz eseteket kedvelő gyakorló elmegyógyászok okulására ezen a helyen is közzéteszem a “gumiszoba kiáltványt”:

Női Passzív Ellenállás

Az ország romokban, a politikusok szabadon garázdálkodnak és lopják a közvagyont, a szegények szegényednek, a társadalmi feszültségek nőnek.

Nekünk, nőknek mostanra elegünk lett ebből!

– Elegünk van a férfiak uralta közéletből.
– Elegünk van a férfiak uralta politikából, a korrupt, bántalmazó politikusokból.
– Elegünk van abból, hogy férfiak, döntéshozók, véleményvezérek folyamatosan beleszólnak az életünkbe, a gyerekvállalásunkba, hogy szülésre akarnak minket rávenni anélkül, hogy megfelelő társadalmi segítséget biztosítanának egy gyerek felneveléséhez.
– Elegünk van abból, hogy a szegénység által leginkább veszélyeztettek a gyerekeiket egyedül nevelő nők, vagyis minden ötödik gyerek anyja.
– Elegünk van abból, hogy a törvények nem védik a nőket és a gyerekeket a férfierőszaktól.
– Elegünk van abból, hogy ha gyereket vállalunk, kiszorulunk a fizetett munka világából.
– Elegünk van a nőkkel, a nők elleni erőszakkal viccelődő média személyiségekből és humoristákból.

Elegünk van, ezért passzív ellenállásba vonulunk!

Mi is anyák vagyunk, pontosan tudjuk mekkora meló és mennyi kényszer jár ezzel. Nem gondoljuk, hogy egyik napról a másikra le lehet tenni az igazságtalanul ránk mért terheket, házimunkát, anyagi függést, de azt gondoljuk, hogy mindenkinek aki akar, lehetősége van eldönteni, hogy elindul a változtatás útján.

Ezért azt vállaljuk, hogy a lehetőségeinkhez mérten:

1. Nem végzünk ingyen házimunkát.

2. Nem megyünk bele kicsikart szexbe.

3. Nem szülünk azért, mert anyánknak unoka kell, mert a társadalom azt várja el, mert a kapcsolatunk haldoklik, mert nem támogat a munkaerő piac. Csak annyi gyereket szülünk, amennyit akár függetlenül is el tudunk emberhez méltón látni és amennyit valóban szeretnénk.

4. Nem ápoljuk férjünk/partnerünk idős, beteg rokonait.

5. Nem áldozunk a nők egészségét károsító szépségipari termékekre.

6. Nem szavazunk olyan pártra, amelynek nincs tisztességes nőprogramja. Olyan program, ami képviseli a nők érdekeit.

Ha te nő vagy és ugyanígy érzel, ha szeretnéd, hogy változás legyen, akkor csatlakozz a Női Passzív Ellenálláshoz! Nem tudjuk mennyien vagyunk, nem tudjuk van- e elég támogatottsága az ügynek a nők között. Tudomásunk szerint ez az első ilyen női társadalmi tiltakozás, meglátjuk mi lesz belőle. Abból, amilyen állapotban most van az ország, és amilyen kilátások elé néz, azt gondoljuk, nem lehet tovább a csodára várni. Nekünk, nőknek kell azt életre hívni. Ha teheted, gyere közénk te is!

Írd alá a petíciót!

És utána vidd a hírt, szólj a többieknek is!Előre gumiszoba szökevények! Itt lehet aláírni: http://www.ipetitions.com/petition/noi-passziv-ellenallas

Post Author: Cooltur Macho

Cooltur Macho
Létezik olyan vélemény, amellyel nem lehet a józan ész keretei között vitatkozni. Amikor csődöt mond az értelem, végső kulturális eszköznek csak a szatíra marad.
f Facebook
0 megosztás


110
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
25 Egyéni hozzászólás
85 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
27 Hozzászólások szerzői
ReactorAK-47FranciskaPash CutterZoli Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Suum cuique
Újságíró

Ez a Gumiszoba még Csaó elvtársnőnek sem tetszik, még ő is túl radikálisnak tartja. Érdemes megnézni a Facebook oldalukat, tocsog a férfigyűlölettől, a férfiak idióta, lusta disznók, kapják be, bla bla bla.

Akinek ez a stílus tetszik, az jobban is teszi, ha kiiratkozik a társadalom férfiak által is látogatott részéből, sőt, tetováltassa a homlokára, hogy minden férfi messziről elkerülhesse az ilyen szörnyetegeket. Senkinek se kívánom, hogy egy ilyen vadfeminista hárpiával kelljen megosztani az életét, alighanem a GULAG is kellemesebb hely lehet.

Ron
Olvasó
Ron

Csaó elvtársnő vagy ahogy másutt becézik, Übü mama konkrétan meghal az irigységtől.
Az, hogy túl radikálisnak tartja a Gumiszobát, csak a fedősztori :))) A másik csapat “sikere” fáj neki, a hirtelen ismertség, és hogy beszélnek róluk. Amúgy az ő kiábrándult olvasói vonultak át oda. Nekem az a gyanúm, hogy komoly bevételkiesést is jelentett, hogy a derékhad átlogisztikázta magát. Szomorú, de röhejes is, ahogy őrjöng, provokálja, marja őket. Azok meg le se szarják. Ez persze dühíti, próbál ütőképes hadsereget építeni a megmaradt olvasóiból, de azok csak nem állnak kötélnek. Nem annyira elvakultak vagy nem motiválhatók, esetleg józanabbak, ki tudja. Mi sajnos sokat röhögünk rajta, szegényen, tudom, nem kéne…
Nem kéne kiröhögni, de annyira gonosz (beteg?), destruktív, liheg a bosszúvágytól, ijesztő. Nem tudom sajnálni, ez van.

Suum cuique
Újságíró

Amennyire én tudom, ezt a Gumiszobát az a “hölgy” szerkeszti, aki az elvtársnő blogján “Adél” névvel írogatott, és a korábbi “szeretőmvan” blog szerzője. Az ő hangja még abban a közegben is kirívó volt megkeseredettségével, és férfigyűlöletével. A harag alapja gondolom az, hogy az elbétásodott (és ezért minden hibája kisarkítva nyilvánvalóvá lett) férje mellett a szeretői sem akartak vele örök múzsai kapcsolatra lépni, végül sehol sem találva a boldogságot, megtalálta a megoldást: minden férfi egy szemét geci önző disznó, aki csak szexet meg kiszolgálást akar, a jó nénikéjüket neki!

Reszet Elek
Újságíró

Be kellene vezetni egy fogalmat erre a jelenségre. Pl. dworkinizáció vagy öndworkinizáció ilyesmi…

Szoffy
Újságíró

Támogatom :D

Suum cuique
Újságíró

A cicaharc folytatódik :) Én erre csak azt tudom mondani, hogy “király, te tetted ezt”, ő képezte ki ezeket a dühöngő háripákat, a forradalom most meg felfalja gyermekeit, de ez nekünk csak jó, mivel lehull a lepel, foguk fehérjét kimutatva legalább elválik a szar a víztől, és minden normális ember tudni fogja, hogy miről szól ez az egész: megkeseredett férfigyűlölő szörnyetegek dühöngése.

Koriander
Olvasó
Koriander

nemtom. az alapján, amit linkeltél egyre inkább az a benyomásom, hogy Gerle Éva mégsem / vagy már nem feminista/ vagy nem úgy/ vagy akkor én is (?) mert most átnéztem pár posztot (gyereknevelés, fitness, munkával kapcsolatos öntudat és önszeretet) -ezekkel teljes mértékben csak egyetérteni tudok.

lehet, hogy ha az ember önmagával egyensúlyba kerül nincs is miért a férfiakat hibáztatni?

update.: oks elolvastam a hszeit is… tényleg cicaharc,
Ez az egész a ki kibôl lett dolog meg annyira röhejes, egy blogot igazából a kommentelôk tesznek érdekessé és nem a szöveg (poronty anno tele volt szar posztokkal viszont pár nick tényleg hozta a performanszot) a karcosabb, odamondòbb kommentelôk a blogtôke, akik biza’vmiért távoztak, szóval nem ô szülte “gumiékat”, de ô tüzelte, tényleg szar lehet, hogy bár szóba se állnak oszt’ mégis elválaszthatatlanok.

Ron
Olvasó
Ron

Igen, a hsz-eiben totál kivetkőzés van. És tolja, mint az atom. A cicaharc azonban egyoldalú, a gumisok – látszólag – le se tojják. Félreértés ne legyen, a Gumi sem a világom, én is azt hittem eleinte, hogy kiscsajok írnak oda, akik épp túl vannak az első szerelmi csalódáson :)

Az a gyanúm, hogy csakazolvassa azért rugózik ezen a “plágiumügyön”, mert háborút akar, olyat, mint a Kozma-féle. Ami döbbenetes, elképesztő volt, és Csao láthatóan élvezte… Pedig sokat veszített rajta szerencsétlen. Repült ott minden, kitépett zsigerek, szétszaggatott méltóság, az egész olyan szörnyű volt, hogy el se hittük, hogy ez lehetséges magukat értelmiségieknek vallóktól. A mai napig nem értem, hogyan tudta felszabadítani a leláncolt szörnyeteget a híveiben. Persze van a zsarnokságnak lélektana.

Az is beszédes, hogy akkor keverte le az adok-kapokot, amikor az ellencsapat elkezdett a rossz leheletén kattogni :) Na, azt nem bírta szegény, hirtelen töröltette a petíciót. Borzalmas volt az egész, nem tudom, mit láttatok belőle. De valamennyire hasznos volt, azóta tudom, mire képes az ember, és sajnos jobbára a nők, nagy tisztelet a kivételnek. Úgy mondom ezt, hogy én is nő vagyok.

Koriander
Olvasó
Koriander

” A cicaharc azonban egyoldalú, a gumisok – látszólag – le se tojják.”
de mégis vmiért betalált neki a peticiós posztokból vett két idézet, amit azért nem értek, mert “a hiába szopod a pasikat” gumis gyöngyszembôl (ami zseniàlisan van megírva) azèrt elèg egyèrtelmű, hogy a kápók azok a patriarchàkat tàmogató vagyis antifeminista nôk, amúgy meg van olyan, aki èrdekből szop?!

A hszd màsik rèszèhez èn a porontyon majd bezzeganyàn láttam hasonló sztorit háromszor (ebből az egyik sejtésem szerint pont a gumis Fulemony terhesnaplója volt) amikor a szerkik, ha nem is direkt blogpörgető szàndèkkal, de mègsem akadàlyoztàk meg Vki alkalmas ( tipikus ellenszenvesen visszacsapkodó, de alapvetően elemi rèszvètet èrdemlő àldozat) cincálását= cyber mobbingját, ès valóban vèrszagra gyűl az èji vad, hiènàs zsigerek, szóval talàn van mègis önkritikàja G. Ének a címvàlasztàssal, èn is nagyon szeretem Aranyt.

hgyi
Szerkesztő

vèrszagra gyűl az èji vad
A gyöngytyúk meg a forró takonyra.

Koriander
Olvasó
Koriander

:DD fetrengek. Az egyik Aranyból, a másik oké nem pont gyöngytyúk, de vègülis annak a tyúknak is felvitte az isten a dolgát, beszarás:-).

Pash Cutter
Újságíró

“Az a gyanúm, hogy csakazolvassa azért rugózik ezen a “plágiumügyön”, mert háborút akar, olyat, mint a Kozma-féle. Ami döbbenetes, elképesztő volt, és Csao láthatóan élvezte… Pedig sokat veszített rajta szerencsétlen.”

A Huffnágellel való perpatvarban is ő vesztett a legtöbbet, hiába sikerült kitiltatnia Huffnágel blogját a Goldenblog versenyből. Folyamatosan rombolja önmagát.

Naooo
Olvasó
Naooo

“el se hittük, hogy ez lehetséges magukat értelmiségieknek vallóktól”

A magukat értelmiséginek vallók 99%-a nem értelmes.

Ron
Olvasó
Ron

Amúgy csakazolvassának kb. 50, de lehet hogy kevesebb kommentelő olvasója maradt. Néha egy-egy arra kóborló beszól neki, akkor rázendít a “mindenki irigy rám” nagyáriára :)
Arra láthatóan gondolni sem mer, hogy a blogja szociológuscsemege. Csak annyit mondok: csoportdinamika… Már szépen körvonalazódik ugyanaz a konfliktus, ami majdnem bedöntötte a blogot. G.É. nem bír udvartartás nélkül meglenni, kell az alattvaló. Ugyanazt építgeti. Szépen látszik, ki tavasztündér, ki Hajnalka utóda, gyönyörű :)
Butuska ez a lány, vagy vakfoltja van önmagára.

Naooo
Olvasó
Naooo

“hogy megkküzdött érte”

-g

Tibi
Olvasó
Tibi

A legjobb, s egyben legeredetibb nőkritikákat mind nőktől hallottam. Ez esetben Gerle Évához nyúlok, – no nem úgy – mert egész jól meglátta a lényeget, ezzel a Passzív??? Ellenállással kapcsolatban: “Szóval, van a szövegben egy pont: nem szülünk (ezt mondjuk 45+ évesen, több gyerekes anyaként kijelenteni nem tűnik bátornak),és arra biztatjuk a fiatal nőket, hogy jelen körülmények között ők se szüljenek….Nekem nincs szívem, pofám fiatal nőket semmire sem biztatni. Tudom, hogy károgás lenne. Mindamellett nem csak döntés kérdése a szülés. Sose volt és ne is legyen olyan, hogy valaki feminizmusból, valójában: nyomásgyakorlásból nem szül, nem szexel…” – Csakazolvassa. (kiemelés tőlem)

Alter Ego
Szerkesztő

Más szemében a szálkát, a sajátjában a gerendát sem… – Egyébként nem Gerle Éva egyik személyisége vitatkozik a másikkal? Nekem mindig volt egy olyan megérzésem, hogy a Gumiszoba is az ő műve… A köztük lévő kapcsolatot mindenesetre sosem tagadták…

Tibi
Olvasó
Tibi

“Más szemében a szálkát, a sajátjában a gerendát sem” – bizony egyetértek, de a meglátás ettől még tűpontos:. késő negyvenes nők riogatnak minket azzal, hogy nem dugnak velünk, nem szülnek nekünk… Az utóbbit biológiailag talán ki is zárhatjuk, az előbbire pedig hát… nem mondok most semmit. Súlytalan. Ennyit a Sisterhoodról, Girlpowerről… Nem tudom mennyire olvasgattad a Gumiszobát, (én igen) de a szókészlet rendkívül primitív, és hát maguk a cikkek is minden eredetiséget nélkülöznek. Az a kevés, ami méltatható, az is lopott anyag… én úgy vélem a 60-70-s évek amerikai  Women’s Liberation mozgalmát akarja 2015-ben, nagyon erőltetetten magyar kontextusba helyezni, ami valljuk nagyon visszás, és hiteltelen. (ennyi erővel a feketék szabadságjogaiért is harcolhatna, a hitelesség ugyanaz lenne) Az a baj, hogy azért válik lassan tényezővé, mert foglalkoznak vele… többek közt mi is. Nem kellene.

the hermit
Olvasó

Inkább nem tetszik neki a szörny, amit teremtett. Tipikus feminista egyébként, sose törődik a tettei következményeivel, illetve csodálkozik, hogy vannak következmények egyáltalán.

Koriander
Olvasó
Koriander

pontosan.

Ron
Olvasó
Ron

Így van! A névtelenségen, nickeken moralizál, amikor tőkét akar magának kovácsolni valakik ellenében, de simán átírja a saját meggondolatlan hozzászólásait sokkal higgadtabbra, amikor magához tért az őrjöngésből. Gúnyosra, pikírtre. Csakhogy a kontextus így tök más lesz.
Meggyőződésem, hogy a nő erkölcsileg beszámíthatatlan. Egyszerűen hiányzik belőle a cucc.

AK-47
Olvasó
AK-47

Nyannyerka nem csak a saját kommentjeit írja át, hanem másokét is…

Reszet Elek
Újságíró
hgyi
Szerkesztő

Ez miez?

the hermit
Olvasó

Szerintem nem az övé, bár ö “teremtette”.

Kodo
Újságíró
Kodo

Érdekes, ha beleolvastam a gumiszobába, én mindig azt hittem hogy éretlen kis csitrik tombolnak ott.

Reszet Elek
Újságíró

Az életkor és a tinédzser-mentalitás nem zárja ki egymást.

Lásd például itt…

haemorgen
Olvasó
haemorgen

Nagy szükség van a női passzív ellenállásra, hiszen a fenti listából az következik, hogy nem élnének velük férfiak (vagy csak nagyon hülyék). Így elkerülhetőek lennének az alábbihoz hasonló esetek: http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/male-domestic-violence-victim-i-never-imagined-something-like-this-would-happen-to-me-10105586.html

Naooo
Olvasó
Naooo

“Ha teheted, gyere közénk te is!”

Mindig csak a szex.

SIL
Olvasó
SIL

Lista az alpári nők egyesületétől akik a macskájukon kívül sose fognak senkitől még csak egy jó szót sem kapni csak mert rendet csináltak, akiktől soha senki még csak kicsikarni sem akarta a szexet, akikben a a rokonaik és a társadalom is csalódott mert annyira önzők és hülyék hogy egy “becsúszott” gyerekkel akarták megmenteni a kapcsolatukat de ez sem jött össze nekik, akiknek az apósa anyósa ha lenne inkább éhen halna minthogy egyen abból amit főznek, akik annyira rondák hogy teljesen felesleges kozmetikázniuk magukat mert ahhoz sem értenek és csak rontanak a helyzeten, és persze akik nagyon csalódottak a közéletben mert nincs egy tisztességes nőprogram… na majd én adok egyet:
tarka – 40°

Tibi
Olvasó
Tibi

“egy tisztességes nőprogram… na majd én adok egyet:  tarka – 40°”   :DD  – 60 fokon is mosható a tarka, csak legyenek hasonló árnyalatúak, hogy ne fogják össze egymást.  :)

SIL
Olvasó
SIL

Nekem ne magyarázzál, egy órája sincs hogy teregettem… :D de azért kösz a tippet – nem értettem miért marad büdös a zoknim… bár nem zavart… gondolom attól hogy valami büdös még lehet tiszta… :) Mosogattam is… csakhogy örüljél… :)

Szoffy
Újságíró

Én azt nem értem, hogy ezek a nők miért akarnak mindenáron a társadalmon kívülre kerülni… társ nélkül… magányosan vergődve.

Reszet Elek
Újságíró

Már ott vannak viszont így meg lehet ideologizálni a saját életélés kudarcát.

Koriander
Olvasó
Koriander

Miért ne választhatnák és mitôl lenne- a férfi nélküli lét -társadalmon kívüli?
Onnantól, hogy gyereked lesz gyakorlatilag bekerülsz egy férfiak nélküli világba, max a pasid a kapcsolat az ex/külvilággal, de amúgy ez a gyerekes-feleség-meny lét valósága.
a nôségedet, a szakmádat, az érdeklôdési körödet eltemetheted és ha próbálod hozni önmagad, akkor simán megkapod, hogy önzô vagy, leginkább nôktôl :),
a petícióban, ami megmosolyogtató, hogy már megint a férfiak a hibááásak és akarom van, egyèni döntès választàs felelőssèg nuku, ill. a “ne szólj bele az életembe” igénye keveredik a “valaki oldja meg helyettemmel” ettôl komolytalan és hiszti.

A gumiszobásokban a radikalizmus, a düh, a férfihibáztatás az ami iszolyogtat, de megjegyzem, hogy hasonlóan Huffnagelhez mégis ez az egészen nyilvánvaló extremitás -társadalmilag kevésbé kártékony (mert mindenki látja, hogy itt vmi nem stimm, vmi fáj és vagy vhol elhatárolódik vagy elgondolkodik) szemben a manipulatív, szofisztikált csakazolvassa féle rombolással.

Igen, Hermitnek igaza van, a gumiszoba Gerle Éva “gyermeke”, addig szórakoztató volt Gerlének is, amíg a gyerekek az ô játszóterén hangoskodtak és lehetett a kis kardfogú-bébiket egy-egy kipécézett, nekik nem tetszôre ráküldeni, beindított egy destruktôr gépezetet és onnantól, hogy önjáró lett a pusztítás, “a” mami mossa kezeit, ill. a Tibi féle idézet alapján hisztizik, mert már nem az ô kis kreatúráját pörgeti a latogatottság. kb.ennyi.

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

“Miért ne választhatnák és mitôl lenne- a férfi nélküli lét -társadalmon kívüli?
Onnantól, hogy gyereked lesz gyakorlatilag bekerülsz egy férfiak nélküli világba, max a pasid a kapcsolat az ex/külvilággal” ?

Ennek így pont semmi értelme, az első mondatnak semmi köze a másodikhoz. Önző és félremagyarázás az egész. A társadalomban nők, férfiak és gyermekek vannak egyaránt. Ha valaki ezt tudatosan kerüli, akkor komoly személyiségi problémái vannak.  Ha gyermek az ok, akkor meg pláne. Erre van egy tökéletes megoldás, a család. Ha nem akar a nő, férfi, családot, kölönböző, oknál fogva, akkor ne neveljen gyermeket sem, először nőjön fel, érzelmileg és minden értelemben. Az alapesetet figyelembe véve, egy egészséges ember, nem nő vagy férfigyűlölő. Ha igen, beteg. Ha egy nő, férfi nélküli létként éli meg az anyaságot, ott is igen komoly baj van, hisz ennek semmi köze az egészhez. Az apatudat, egy folyamatosan kialakuló csoda ami a már megszületett gyermekkel kezdődik. hisz mi nem hordjuk 9 hónapig a testünkben, felkészülve erre. Egy igazán ösztönös, szeretetteljes és okos nő, feleség kell ehhez, hogy belecsöppentse ebbe a csodás örök szerepbe a férjet, hogy apa legyen és férj maradjon minden pozitív értelemben.

Koriander
Olvasó
Koriander

cuki vagy. Küldjek egy csillàmpónit?

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Igen kérek :)

Koriander
Olvasó
Koriander

Megy postán és kaptál egy lájkot is.

Cefre
Olvasó
Cefre

“a nôségedet, a szakmádat, az érdeklôdési körödet eltemetheted és ha próbálod hozni önmagad, akkor simán megkapod, hogy önzô vagy, leginkább nôktôl ”
A nő szót cseréld ki férfira és máris megkapod azt, ami akkor történik egy férfival ha összeköltözik egy nővel. Hát még ha el is veszi.

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Szerintem nem így van, nem tudom kinek milyen párja volt, de úgy látom, nem egy társadalmi elvben, megoldásban hiszünk. Vannak a párkapcsolatban, házasságban kötelezően betöltött szerepek. Ott nem az ‘én’ a fontos, hanem a ‘mi’ tudat. Az anyának az anyai dolgokat,feladatokat ‘kell’ betöltenie, ellátnia, az apának meg az apai dolgokat, feladatokat. Persze alapesetben, vannak időszakok, mikor valahogy egy kicsit felborul pl:kismamás időszak eleje, de amúgy szerintem, mese itt nincs, ezt másolja majd a gyerek.

Koriander
Olvasó
Koriander

akárhonnan is nézzük a szerelemnek nevezett vmi totál irracionális izé, a gyerek meg úgy általában szívás, de mégis érdemes :)

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

” szerelemnek nevezett vmi totál irracionális izé ” ?
Hát – pedig ezzel nem kezdünk mondatot – így folytatásként csak egy sajnállak- ot írok. Szerintem az egész világ hajtórugója, a többi, csak a köré csavart maszlag :)
” gyerek meg úgy általában szívás, de mégis érdemes ” ? hagyom a hát-ot, pedig ide is az kellene. A gyerek, jó esetben a gyümölcse a fentieknek, bár sokakat az előkészületeket érintő mechanizmus vonz csak :)

Kodo
Újságíró
Kodo

Pedig a szerelem tényleg irracionális, hiszen ki tudná logikusan megmagyarázni? De ez nem von le semmit a szépségéből, értékéből. Sőt talán éppen ez olyan szép benne.
Egy gyerek mit jelent, csak az nem tudja akinek nincs. Pontosabban aki nem is szeretne.

(Én meg tudom, hogy “de”-vel se kezdünk mondatot. De most csak kötetlenül beszélgetünk, nem szépirodalmat alkotunk. Hát igen, így van ez valahogy :))

Koriander
Olvasó
Koriander

;-)

Kalman
Újságíró

Racionálisan magyarázható a szerelem (evolúciós megközelítés szerint). A párok összetartása miatt fontos a szerelem érzése. A párok összetartása pedig azért fontos, hogy az utód nevelésében segítsen a férfi a nőnek.

Az is magyarázható, hogy kibe szeretünk bele: aki genetikailag passzol (aki nem passzol, abban valami “érthetetlen” módon taszít), és aki az elérhetőek közül a legjobb párkapcsolati mérőszámmal rendelkezik. Plusz ráerősít az érzésre, ha kialakul a kölcsönösség. Ha elért egy szintet a szerelem érzés, akkor átmenetileg állandóvá válik.

Még az is magyarázható, hogy ha a gyerek már önállóan meg tud élni a törzsben (kb 7 év a kapcsolat elejétől), akkor a szerelem lanyhulhat, és ha jobb lehetőség jön, akkor el is múlhat.

Összefoglalva ennyi a szerelem racionalitása. Remélem nem ábrándult ki senki :-)

Alter Ego
Szerkesztő

Ez egy elmélet, ám mások szerint egy egészen más evolúciós magyarázata van a szerelemnek. Az elmélet azt mondja, hogy egy egy-két éven keresztül kitartó hormonális változásokkal is megtámogatott szexuális lángolásról van szó, amelynek a célja a biztos megtermékenyülés biztosítása. Ugyanis ennyi idő is kellhet hozzá, hogy két egészséges ember össze tudjon hozni egy terhességet. Állítólag a természet nagyon bölcs és a megtermékenyülés hiányában azért szünteti meg a pár közötti vonzalmat, mert ha ennyi idő alatt nem sikerült a megtermékenyülés, akkor valószínűleg nem is fog, tehát jobb ha egy másik párosban próbálkoznak a felek. Ha bekövetkezik a megtermékenyülés, akkor is befellegzett a kapcsolatnak szexuális értelemben, mert a nő szervezetében bekövetkező hormonális változások leállítják a nemi vágyat, méghozzá nem is kis időre, úgy cirka 3-4 évre, egészen pontosan a szoptatás befejezéséig és a gyermek önállósodásának megkezdéséig. (Csak ekkor van értelme egy esetleges újabb terhességnek.) Tehát a férfiak sorsa a menthetetlen visszautasítás, aminek hatására sok-sok kapcsolat romlik meg. Interneten is sok beszélgetést lehet találni, ahol kiábrándult férfiak vallanak róla, hogy nem ilyen kiüresedettnek képzelték a családi életüket, amelyben csak keresőgépként működnek, kiábrándító szexmegvonás mellett. A nők is rengeteget panaszkodnak az értetlen, hülye “szexmániáskodó” férfiak miatt, akik folyton a szexszel nyaggatják őket, miközben kisebb bajuk is nagyobb annál, de még a pótcselekvésként “pixelcsajokat bámuló” és “visszataszítóan maszturbáló” férjük is halálra idegesíti őket. Nem kevés nő megfogalmazza ilyenkor, hogy a férje “szexuálisan erőszakoskodó” és “zaklató”. Állítólag sok természeti népnél a nők ilyenkor az “asszonyok házába” is vonultak, és nem igazán volt kapcsolatuk a gyermekük apjával. Tehát úgy tűnik, hogy a monogám házasság egy olyan társadalmi konstrukció, amely sok-sok feszültség forrása és boldogtalanná teszi a férfiak jelentős részét. Könnyen lehet, hogy a nőket is. Ugye, elég csak olvasni a Gumiszoba blogot, amely tulajdonképpen pontos kórképet vázol fel a jelenség női oldaláról.

SIL
Olvasó
SIL

– de az is lehet, hogy a szerelem megmutatná, hogy ki számunkra a legmegfelelőbb partner arra, hogy az általad említett akár 3-4 szexmentes évet túléljük, ha más nem egy kis szexel. :) Csak éppen lányaink manapság két házasságra terveznek, mert az mégiscsak kifizetődőbb, és elsőre nem biztos hogy az erényeket díjazzák a pénz vagy arra váltható képességek ellenében, mert úgy vannak vele, hogy a részletekkel majd a csapó kettő után foglalkoznak. Különben szépen meg is fogalmaztad mikkel takaróznak a válási statisztikákat látva… :)

és hogy egy + érvvel is megtámogassam az elméletem :D – minden bizonnyal régebben azért voltak megbocsátóbbak a nők a férjuruk hűtlensége esetén, mert többen mentek férjhez szerelemből, és közel sem azért mert kevesebb szabadsággal rendelkeztek mint ma. :)

A Gumiszoba mint kórkép a jelenség női oldalának legfeljebb egy elszigetelt része – remélem. :)

Kalman
Újságíró

Ez az elmélet is hihető. Az emberben többféle stratégia/program létezik, és ezek közül a körülmények választanak. Így a két változat nem is zárja ki egymást, párhuzamosan létezhetnek.

“Tehát a férfiak sorsa a menthetetlen visszautasítás, aminek hatására sok-sok kapcsolat romlik meg.”

Ez azért erős túlzás. Előfordul, de korántsem mindenkivel. Ne felejtsük el, hogy az embernél a szex nem csak a nemzésről szól, hanem a kapcsolatok fenntartásáról is. A hormonális változások csak fogamzásgátlóként működnek, de nem vágygátlóként. Szerintem nem a gyerek a közvetlen ok, hanem a bétásodás, illetve a szülés utáni depresszió (szubklinikus formája) együtt. Mindkét okkal fel lehet venni a harcot:

* depresszió ellen egészséges táplálkozás (a szülés utáni depressziót hiányállapotok okozzák – Omega 3, vitaminok stb. http://www.antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu/terhesseg-alatti-szules-utani-depresszio.htm )

* bétásodás ellen PUA módszerek

Alter Ego
Szerkesztő

A hormonális változások csak fogamzásgátlóként működnek, de nem vágygátlóként.

Ne gondold.

“A magas prolaktin szint mind a nők, mind a férfiak esetben a szexuális vágy hiányát okozza. A hormon eredetileg a terhesség a szoptatás ideje alatt fontos, mivel serkenti a tejelválasztást, így ekkor érthető mód megnő a mennyisége. Azonban ha normál esetben is az elfogadott tartományon túl mozog, az impotenciát, illetve hüvelyi szárazságot, esetenként meddőséget eredményezhet. Gyakori tünete a magas prolaktin szintnek a tejcsorgás, valamint menstruációs zavarok” – mondja Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont endokrinológus főorvosa.

Ezzel együtt csökken a tesztoszteron hormon szintje is, amely a nők esetében is a nemi vágy kialakításáért felelős.

Szóval ilyen estben nyugodtan el is felejthetjük a “bétásodás” fogalmát és én csak remélem, hogy kevesen vannak azok a férfiak, akik ilyen módon önmagukat hibáztatják. Egyébként még legalább fél tucat más hormonális eltérés is vezethet a női libidó csökkenéséhez vagy teljes megszűnéséhez, bár azoknak nincs köze a terhességhez és a szoptatáshoz…

Koriander
Olvasó
Koriander

A PCOSnál tipikusan magas a prolaktin ès a tesztoszteron is, endokrinológusok nem mernek ilyen kijelentèseket tenni, amit itt kèt hszben kièrtekeztél.
Elfogadjuk, hogy averzióid vannak a PUAval kapcsolatban, semmi baj, személyes ügyed, hogy te mièrt nem, van akinek viszont segíthet a kapcsolati attitűdjeinek megtalálásában ès működtetèsèben. Az sem igaz, hogy a nőknek a libidója gyerekszülès után a szoptatással a bèka segge alá esne, ez olyan abszurd kijelentès mintha a nők csak ès kizárólag az utódnemzès miatt szexelnének. a monogámia egyetlen garanciája a jól működő szex és lelki összhang.

Kalman
Újságíró

Lehet, hogy csökken valamelyest a vágy, és egyértelmű, hogy a lehetőséget adó helyzetek is ritkábbak, de azért nem mindenkinek meg tönkre a nemi élete a gyerek születésével. A környezetemben látok több jó példát is. Márpedig ha van jó példa, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy ők mit csinálnak jól? Nem hiszem, hogy csak a vakszerencsén múlna. Én a fenti tippeket tudtam összehozni, de biztos lehet még mást is.

hgyi
Szerkesztő

Ha bekövetkezik a megtermékenyülés, akkor is befellegzett a kapcsolatnak szexuális értelemben, mert a nő szervezetében bekövetkező hormonális változások leállítják a nemi vágyat, méghozzá nem is kis időre, úgy cirka 3-4 évre, egészen pontosan a szoptatás befejezéséig és a gyermek önállósodásának megkezdéséig.
Ez az utóbbi legalább 100 évben már biztosan nem vehető általánosnak. Ha így lenne, nem lenne ilyen sok az olyan testvérek száma, akik között alig van korkülönbség. Vagy ha azok a nők nem akarták azt a szexet, amely során újra megtermékenyültek, akkor bizony erőszak áldozatai mind.

Koriander
Olvasó
Koriander

hèló, ne adj màr tippeket, most elképzeltem, ahogyan előszedik a három èvnél fiatalabb testvères statokat és felnyomják a minden ötödiket, minden másodikra.

Reszet Elek
Újságíró

A szerelem a test vágya, a szeretet pedig a léleké. A szerelem ezért múlik el, mert a test az időben, az örök mostban él, míg a szeretet azért lehet egy életen át tartó, mivel a lélek időtlen.

Huffnagel Pista
Újságíró

Olyan bonyolult vagyok és olyan mély
Csak én vagyok nekem a nagy regény,
És csúszok bele a sok hiányba
De mehetek bármely irányba

És nem horkol velem százöt kiló
(De leszólít folyton minden tahó)
Ha sírok az esőben titokban,
Még olyanom sincs, akivel megosszam

Csak azért vagyok, hogy nekem legyen jó
És az boldogít, ami nekem való
Tangózhatok a tilosban
És nem érdekel, hogy mindenki szembe rohan
Olyan jó…

Egyedül – egyedül élek a világban, erre vágytam
Egyedül – én nem bajlódok a babákkal meg a családdal
Egyedül – illetve hárman a magánnyal meg a kutyámmal
Egyedül…

Van némi gondom az evéssel
Zabálok vagy beérem kevéssel
És nézd milyen szépen lefogytam
Csak néha nyüszítek a sarokban

Ha öreg leszek meglesz mindenem
De nem fogja meg a ráncos kezem
Van iPhone-om meg trendi iPhone-tokom
De nem lesz unokapuszi a májfoltokon

És nem érdekel, hogy nekem legyen jó
És nem boldogít, ami nekem való
És nem szambázom a tilosban
És nincs mellettem senki, és nincs aki szembe rohan
Nem is jó…

Egyedül – egyedül élek a világban, erre vágytam
Egyedül – én nem bajlódok a babákkal meg a családdal
Egyedül – illetve hárman a magánnyal meg a kutyámmal
Egyedül – én nem bízom már többé másban, meg a csodában

Honeybeast – Egyedül (Official Music Video)

the hermit
Olvasó

Nekem ez jobban tetszik:

MAJD MEGÖREGSZEL

Majd megöregszel és bánni fogod,
hogy bántasz, – azt, amire büszke vagy ma.
A lelkiismeret majd bekopog
s nem lesz emlék, melyben magadra hagyna.

Lesz vén ebed s az melléd települ.
Nappal pihensz majd, széken szunyókálva,
mert éjjel félni fogsz majd egyedül.
Árnyak ütnek a rezgő anyókára.

Az öreg kutya néha majd nyafog,
de a szobában csend lesz, csupa rend lesz;
hanem valaki hiányozni fog
a multból ahhoz a magányos csendhez.

Majd tipegsz s ha eleget totyogott
rossz lábod, leülsz. Fönn aranykeretben
áll ifju képed. Hozzá motyogod:
“Nem öleltem meg, hiszen nem szerettem.”

“Mit is tehettem volna?” – kérdezed,
de fogatlan szád már nem válaszolhat;
s ki a nap előtt lehunyod szemed,
alig várod, hogy feljöjjön, a holdat.

Mert ha elalszol, ugrál majd az ágy,
mint a csikó, hogy a hámot levesse.
S a félelem tünődik, nem a vágy,
a fejedben: Szeress-e, ne szeress-e.

Magadban döntöd el. Én fájlalom,
hogy nem felelhetek, ha kérded: él-e.
Mert elfárad bennem a fájdalom,
elalszik, mint a gyermek s én is véle.

1936. nov.

Reszet Elek
Újságíró

Nekem meg ez…

Carnivore – S.M.D.

Szoffy
Újságíró
hgyi
Szerkesztő

Nekünk, nőknek mostanra elegünk lett ebből!
Aranyvirág! Az én nevemben ne kiáltozz, kérlek! Köszönöm!

Elegünk van a férfiak uralta közéletből.”
Közéleten vajon mit értenek?

Elegünk van a férfiak uralta politikából, a korrupt, bántalmazó politikusokból.”
Akkor miért nem szavaz több nő – mert ugye mindenkinek elege van… – nőkre? Miért nem küzdi feljebb magát az, aki politikus akar lenni? (Mert azért vannak olyan nők, akik a politikában elég sokra vitték. Tessék tőlük tanulni és nem ingyenkvótát követelni.)

Elegünk van abból, hogy a szegénység által leginkább veszélyeztettek a gyerekeiket egyedül nevelő nők, vagyis minden ötödik gyerek anyja.
Miért van ennyi gyermekét egyedül nevelő nő? Mint a statisztikákból kiderül, a válások nagyobb részét nők kezdeményezik. Esetleg rosszul döntöttek férjhezmenéskor?Minden ötödik nőt bántalmaz a férje/partnere, minden ötödik nő egyedülálló anya…

Elegünk van abból, hogy a törvények nem védik a nőket és a gyerekeket a férfierőszaktól.”
Milyen törvényeket szeretnének? Érdekes lenne egy törvényjavaslatot látni erre. Miben látják a törvényi védelmet? (Mert a törvény az eső után köpönyeg.) A törvények jelenleg is büntetik az erőszakot.
Párhuzamosan szeretnék látni olyat is,. amely a férfiakat és gyerekeket védi a nőierőszaktól. Mit érdemel az a nő, aki lelki, gazdasági, verbális erőszakot követ el? Hogyan kell kiiktatni a gyereküket bántalmazó nőket?

Elegünk van abból, hogy ha gyereket vállalunk, kiszorulunk a fizetett munka világából.”
Éljenek a feministák, akik kiharcolták, hogy mindenhol dolgozhassanak nők! És éljen a feminista Nagyasszony, Simone de Beauvoir! Ugye.

Elegünk van a nőkkel, a nők elleni erőszakkal viccelődő média személyiségekből és humoristákból.”
“… két szamár darabokra tépte azt a 65 éves férfit, aki a kerítésük előtt haladt el motorjával. Az áldozatot megcsonkították, ezért is volt visszatetsző, hogy Demcsák Zsuzsa nevetéstől fuldokolva konferálta föl a bejátszást, amelyben az áldozat lánya és felesége zokogva beszélt a tragédiáról.” Igaz, hogy csak szamarak voltak a tettesek, de ugyanolyan bunkóság kiröhögni.
A nemi erőszak nem vicc. Teljesen mindegy, hogy kit erőszakoltak meg, vagy hogy ki viccelődik. Érdekes módon, ha férfit erőszakolnak meg, az a hír csak néhány mondat, és senki sem háborodik fel rajta.

Elegünk van, ezért passzív ellenállásba vonulunk!
Ez tetszik! Nade mennyire lesznek passzívak? Nem beszélnek, nem írnak, csak nem főznek, nem takarítanak, nem nevelik a gyereket, nem tartják be a férfiak alkotta törvényeket, nem végzik el azt a munkát, amit férfifőnökük ad ki, nem használnak férfiak alkotta eszközöket, stb.?

Mi is anyák vagyunk, pontosan tudjuk mekkora meló és mennyi kényszer jár ezzel. Nem gondoljuk, hogy egyik napról a másikra le lehet tenni az igazságtalanul ránk mért terheket, házimunkát, anyagi függést, de azt gondoljuk, hogy mindenkinek aki akar, lehetősége van eldönteni, hogy elindul a változtatás útján.
Kár, hogy csak gyerekszülés után eszméltek. Addig nem feministák, amíg nem ismerik ezeket a terheket, de amint elegük van  a felnőttként maguk vállalta terhekből, máris radikális változást akarnak. (Azt azért nem vállalják be ugye, hogy otthagyják a gyereküket, családjukat?)

Ezért azt vállaljuk, hogy a lehetőségeinkhez mérten:”
Vajon mik ezek a lehetőségek? Nem lehetséges otthagyni csapot papot? Miért nem, ha ennyire elegük van? Mit szól a társadalom? Mit szól a család? Mit szólnak a szomszédok?) Mi értelme van így ennek a nagy “elvonulásnak”? Úgyis mindent ugyanúgy fognak csinálni, mint eddig, csak esetleg durcásabban.

Nem végzünk ingyen házimunkát.”
Csak pénzért fognak végezni házimunkát tiltakozásképp? :o))))) Mit szólnak majd ha férj is pénzt kér minden egyes ház körüli munkájáért? A férjek kanyi garast sem tesznek be többet a háztartásba, csak amennyi az ő részük és amennyi rész rá esik a gyerek(ek) neveléséből, ellátásából.

Nem megyünk bele kicsikart szexbe.”
Ne is! Még akkor se, ha a párjuk édesen csábítgat! Még akkor se, ha pedig ő is akarja, de mivel felébresztette a párja, ezért az már a kicsikart kategória!
A szeretett emberrel a szex vajon miért ennyire félelmetes számukra?
Kicsit olyan ez, mint amikor a gyerek könyörög anyunak, hogy “Naaa de vedd meg lécci az új Barbiíííít! Lécci lécci lécci!” És anyu megveszi. A gyerek kicsikarta tőle. Ez nem erőszak?

Nem szülünk azért, mert anyánknak unoka kell, mert a társadalom azt várja el, mert a kapcsolatunk haldoklik, mert nem támogat a munkaerő piac. Csak annyi gyereket szülünk, amennyit akár függetlenül is el tudunk emberhez méltón látni és amennyit valóban szeretnénk.”
Eddig is megtehették. Vagy eddig miért nem? Nem voltak önálló, döntésképes nők?

Nem ápoljuk férjünk/partnerünk idős, beteg rokonait.”
Eddig ki kötelezte rá őket? És ha velük él? Ez a pont elég nyögvenyelősen születhetett, vagy az egyikük nyűgje egy beteg rokon a férje rokonságából.

Nem áldozunk a nők egészségét károsító szépségipari termékekre.
Ez tündéri! :o)) Eddig kötelező volt? (Ez is az a kategória, hogy Lányok! Találjunk még ki valamiket, mert 3 pont kevés lesz!)

Nem szavazunk olyan pártra, amelynek nincs tisztességes nőprogramja. Olyan program, ami képviseli a nők érdekeit.
Na, ez tényleg tetszik! Legalább nem szavaznak.
Vagy alapítanak egy feminista pártot és magukra szavaznak?

Cefre
Olvasó
Cefre

A 3. ponttal kapcsolatban ez baszta ki a biztosítékot nálam pár napja:
http://feminfo.444.hu/2015/03/12/feminizmusban-eloz-minket-az-allamtitkar/

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Örülök, hogy vannak okos, női lelkű nők. Köszönöm :)

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Érdekes a világ, tele beteg emberrel, beteg énképpel és öntudattal. Az a legriasztóbb az egészben, hogy az itt fellelhető cikkek írónői is lehetnek anyák, Isten óvja leendő vagy már létező leányuk, vagy fiuk.

Lehetne, feszegetni, hogy pont az elmúlt 50évben, mikor a nők is aktívabbak az élet minden területén, bukott alá minden, erkölcs, etika, morállal kezdődve. A nőiesség szót el is lehet felejteni, nagy ritka kincs maradt, amolyan mítosz. Persze, hogy sok az egyedül álló ember, kit akarunk becsapni a sok maszlaggal. A gyermeket csak egészséges öntudattal, anyaképpel meglévő nő tudja szeretettel felnevelni. Akiben a szikra hiányzik, sosem lesz jó anya. Ha viszont jó anya, akkor nagy eséllyel jó feleség is, nem a kritika és a kötekedés bajnoka. Szerintem az anya, vagy a feleség szerep mindenképpen egy bizonyos alázatot kíván. Természetesen, amivel a férjnek nem lehet visszaélni. Akiben ez a kép nincs meg, nem is lesz soha. Aki azt hiszi nőként magáról, hogy alárendelt, bármiben is, ott komoly a baj. Az igaz, hogy nincs egyenjogúság és nem is lesz soha, de ez sem női-férfi harc. Két férfi vagy nő között sincs egyenjogúság, akár a munkahelyen vagy bárhol, mert itt minden játszik: kor, humor, szimpátia, szerencse, háttér stb. Ezt be kell tudni, ha nem így teszünk, akkor az ilyen megkeseredett emberek lehetünk mint a cikk írói, sajnos.

Vasgerinc
Újságíró

Magyarul nem akarnak tenni semmit, csak kapni mindent, mert az jár…

the hermit
Olvasó

Nincs ezzel semmi baj: ellenállás+ gumiszoba.

Ott lehet passzívan ellenállni, zubbonyban vagy anélkül.

Engem nem zavar

hgyi
Szerkesztő

:o))))

Kodo
Újságíró
Kodo

Ilyen is van:

Túl sok olyan könyvet olvasol, amit fehér, heteroszexuális férfiak írtak?

Képzeld el, mi történne, ha megjelenne egy cikk egy fehér férfiszerző tollából, amiben arra buzdítana, hogy mostantól ne vásárolj könyveket fekete, zsidó, homoszexuális, vagy épp női szerzők tollából – indítja cikkét a Telegraph, amiben arról a növekvő online hangról ír, ami arra buzdítja az olvasókat, hogy bojkottálják a fehér, heteroszexuális férfiak által jegyzett könyveket.

Reszet Elek
Újságíró

The World Keeps Turning

Szöveg ha valaki nem értené…

aldum
Olvasó
aldum

Mivel mar megirtam erre egy reakciot mashol, bemutatom itt is.

>Elegünk van a férfiak uralta közéletből
Elegem van abbol, hogy azt hiszik, azert mert a parlamenti kepviselok, donteshozok nagy szamban ferfiak, ennek barmilyen elonye van rank, civil ferfiakra nezve. Newsflash: a szavazok tobbsege no, ok valasztottak meg a ferfi kepviseloket. Ebbol kovetkezik az is, hogy a ferfi kepviselok is noknek (is) tetszo ugyeket kell, hogy kepviseljenek.

>Elegünk van abból, hogy férfiak, döntéshozók, véleményvezérek folyamatosan beleszólnak az életünkbe
Elegem van abbol, hogy feminista velemenyvezerek bele akarnak szolni az en es masok magan, csaladi eletebe.

>Elegünk van abból, hogy a törvények nem védik a nőket és a gyerekeket a férfierőszaktól.
Elegem van abbol, hogy kollektiven megbelyegeznek a feministak mas, elenyeszo szamban eroszakos ferfiak tettei miatt, mikozben kenyelmesen elfeledkeznek az eroszakoskodo noktol, hamis statisztikakon alapulo hamis (95-5) aranyokra hivatkozva.
A kenyszeres hazudozasbol is elegem van, ugyanis a torvenyek kifejezetten tiltjak a nok es gyerekek serelmere elkovetett eroszakot, a birosagok sokkal sulyosabb bunteteseket osztanak ki ilyen esetekben, a tarsadalom pedig ugyanigy van ezzel, a ferfiakat senki nem sajnalja. (illusztracio: https://www.youtube.com/watch?v=dtVHnZX8E50 https://www.youtube.com/watch?v=7M0MW6ON484 )

>Elegünk van abból, hogy ha gyereket vállalunk, kiszorulunk a fizetett munka világából.
Elegem van abbol, hogy egy nap csak 24 orabol all, es ebbe nem fer bele egyszerre a foallasu anyasag es a foallasu cegvezetes. Tenyleg a mocskos kurva anyjat mar a ferfiaknak, ez is miattuk van.

>Elegünk van a nőkkel, a nők elleni erőszakkal viccelődő média személyiségekből és humoristákból
Elegem van a torekeny egoju felfujt holyagokbol, akik nem kepesek legyinteni egy vicc hallatan, rogton lejarato hadjaratot kell szervezni JAAAJ SZEGENY NOKET ALAZZAK, termeszetesen ezt is csak egyoldaluan, a ferfiakat inkompetens, infantilis hulyegyerekkent bemutato reklamok ellen egy percig sem tiltakozva.

Vegezetul elegem van a gender alapu kollektivista osztalyharcbol, amely szerint en levezetheto vagyok a nemembol, es vezekelnem kell masok tettei miatt. Elegem van, hogy egymas ellen uszitjak a nemeket, toresvonalakat kepezve ott, ahol egyuttmukodesnek kene lennie, mindezt azert, hogy az adofizetok penzebol allami tamogatast kapjanak a szervezeteik.

kutato
Olvasó
kutato

A balliberális vezetők hatalmas kínokban vergődve ezt is bevetették… hátha ez bejön.

kutato
Olvasó
kutato

Az MGTOV női megfelelője, a morcos, idegbajos, nem mosolygó, direkt konfliktiust csihaló, visszaszólogató, harcias, frusztrált, kielégítetlen nő, aki sorsáért odacsap minden egyszerű halandó férfira… Gyakran találkozhatunk velük 35 év körül recepciósként, vagy ha kövér az illető lehet akár 30 alatti is.

SIL
Olvasó
SIL

– no hát ez gyönyörű definíció lett… :D

kutato
Olvasó
kutato

Viszont a sok kielégítetlen nő jelzi, hogy a férfiak tömegével nem felelnek meg az ösztöneiknek… A mai világ rengeteg illuzióval tölti el a nők fejét… Mindenkinek az 5% csúcs pasit akarja, mégha egy ronda kövér nő is…(aki apuci hercegnője volt) Bár 5% csúcs pasdi nem lesz tömegesen, szerintem ha a férfioak 30 év felett házasodnának, akkor amikor már kialakult az igazi sármos lelkületük akkor több lenne a lelkileg is kielégített nő(ahogyReina Nicolasa fogalmazta meg nemrég egy cikkében…)… Egy 18 éveis nem képes erre a lelki kielégítésre, vagyha mégis megvan akkor az csak a nő illuziója miatt van. Ahhoz, hogy kialakuljon ez a sárm idő kell és kedvező feltételek.(pl. a munkahelyen ne menjen a folyamatos alázásod.)

Versus
Vendég
Versus

Jól látja, valóban rengeteg ilyen nő van, de ők nem az MGTOW női megfelelői.

kutato
Olvasó
kutato

Amiről irtam az nem azt jelenti, hogy a férfi megfelelője ennek ugyanolyan szarul érzi magát. Sőt… csak magára keres, nincs a sok drámázás, több szabadidő, stb. stb.. Egy férfi simán jól tudja érezni magát így is… Csak egy szükségletéből adódó problémát kell a házaságtól eltérő módon megoldania és oké tud lenni nagyjából. Persze ehhez kell, hogy alapból ne legyen szar az élete, jól keressen, legyen valamennyi hatalma…

Versus
Vendég
Versus

Így már érhető! Egyetértek, azzal viszont nem, hogy a nők Csak akkor ilyenek, ha 35 év körüliek (vagy attól idősebbek), illetve, ha 30. életévük alatt kövérek.

kutato
Olvasó
kutato

Vannak jellegzetességek amik csak rájuk jellemző. Amikor rájönnek, hogy már lényegében nincs semmi esélyük. Ekkor bekapcsol a bosszú üzemmód…

Reszet Elek
Újságíró

Az öndworkinizáció a szexpiaci státusz rohamosan gyorsuló romlásával arányban súlyosbodik így az átlagos 35 év, mint egyfajta mérföldkő még helyes is lehet. Negyven fölött egy átlagos nő elhalványul a férfiak számára míg egy férfi szexpiaci maximumát éppen 38-40 magasságában éri el. Mindez éppen elég számos nőnek az öndworkinizációra.

Versus
Vendég
Versus

Ezt mind tudjuk. Az öndworkinizációnak viszont semmi értelme nincsen.

Kodo
Újságíró
Kodo

Öndworkinizáció.
Ez egy vadi új műszó, Reszet Elek nyelvújítása. Nekem tetszik :)
Itt megtalálod a magyarázatát:
http://www.ferfihang.hu/2015/03/14/noi-passziv-ellenallast-hirdet-a-gumiszoba-noi-napoleonja/#comment-45047

SIL
Olvasó
SIL

Nézőpont kérdése, de számomra elfogadható a különböző szingli-léteket az mgtow nő megfelelőjének nevezni, viszont akkor tagadhatatlan, hogy a csajok ezt is rosszabbul csinálják… :)

Reszet Elek
Újságíró

A szingli nő általában nem akar az lenni, míg az MGTOW férfi igen. Szóval más a kettő.

SIL
Olvasó
SIL

Akkor meg is van az első hiba, amit rosszul csinálnak – mindketten. :) Mert egyikük sem akarja ezt szerintem, csak alkalmazkodnak. Egy ideig próbálják az igényeiket a környezetükhöz igazítani, de amikor ez már az önmagukból kifordulást jelentené számukra kb. akkor a környezetüket alakítják az igényeiknek megfelelően, egyszerűen mert van rá lehetőség… gondolom.

AK-47
Olvasó
AK-47

Nem vagyok MGTOW, de teljes szívvel meg tudom érteni őket. Összejössz egy nővel, aki eljátsza a tökéletes párt, utána a csapda készen áll, amikor feleségül veszed, ugyanis 2-3 évvel szülés után rád un, elválik tőled, és eközben kisemmiz (divorce rape). Ha meg még kisebb szerencséd van, akkor egy olyan nővel hoz össze a sors, aki ilyen-olyan okból hamis erőszakvádat varr a nyakadba, és azért némi szerencse is kell ahhoz, hogy megúszd. Ilyen körülmények között totál érthető, hogy egyesek inkább kiszállnak, mint hogy egy élet munkáját kockáztassák.

kutato
Olvasó
kutato

Úgy birom ezt… a nők úgy csinálnak mintha örökké olyan zsaroló potenciáljuk lenne, mintha 25 éves bombázok lennének mindig és minden korukban. Pedig eleve ma sokan mondjuk 30 évesen házasodnak, van még hátra öt jó évük, de akkor meg szülnek, úgyhogy egy friss házas férfinak nincs üde friss felesége. A férfi meg a csúcson van. Ők akarnak zsarolni? Ők játsszák el a nem vagyok a férjem tulajdona, nem szexelek vele stb.. ?! HAHHAHA! Majd biztos sorban állnak a két gyereket szült, idős, már tizenévesen fél város által szétkurt kiélt (najó ez opcionális) hölgyért. Majd ők fognak inkább tenni azért, hogy a jó fizujú férje el ne hagyja… Persze vannak akik 30 és 35 között még azt hiszik, hogy simán levezényelnek egy váltást, de vannak akik bizony koppanak és akkor már csak a hatvanas kalandvágyó urak azok akik nagy csoportban jelentkeznek…

Naooo
Olvasó
Naooo

“mondjuk 30 évesen házasodnak, van még hátra öt jó évük”

Már 25 évesen is öregebbek 5 évvel a kelleténél.

kutato
Olvasó
kutato

Szellemi és mentális fejlődés miatt kell az az öt év még… Akkor még teljesen jó a testük… Bár utánna már nem kéne öregedniük.

kutato
Olvasó
kutato

Sok nő nem szép és már nem is fiatal… 30 elmúltak mikor házasodnak. Ők akarnak fenyegetni? Olyan ez, mint amikor az a csaj utasít el előre, akit igazából bottal sem… Szóval valahol ez nagyon szánalmas. Attól kéne inkább félni, hogy a csúcson levő apukák lelépnek egy 25 éves bombázóval.

kutato
Olvasó
kutato

Majd kiváncsi vagyok egy hónap múlva mennyien írják alá… a cél 1000. Bár szerintem a sok femi majd beregisztrál újra, hogy többnek tünjön…

the hermit
Olvasó

Én úgy látom, ez a gumiszoba vagy mi, nem hogy nem jelent számunkra fenyegetést, hanem- közvetetten- még a mi malmunkra is hajtja a vizet.

Egyenes következménye ez annak, hogy ma már bárki írhat blogot, akkor is, ha sültbolond, vagy teljesen éretlen személyiség (a gumiszoba írója inkább az utóbbi kategória, de persze talált hozzá hasonlókat). Ilyenből pedig egyre több lesz, tetszik vagy sem.

Kövezzetek meg, de nem tartom nagy tragédiának, hogy ilyen blog is létezik. Az írónak egyébként lehettek olyan egyéni tapasztalatai, amik miatt undorodik a férfiaktól. Ott követi el a hibát, hogy azt hiszi, ez a világ, ezek a férfiak (kvázi xenofób, mivel ugye ő nem férfi). Majd kigyógyul belőle, vagy nem. Még igazi ellenségnek se tudom látni, inkább sajnálatot érzek.

 

Koriander
Olvasó
Koriander

“Még igazi ellenségnek se tudom látni, inkább sajnálatot érzek.”
én meg annyira kedvellek az egészen kerek emberségedért, hogy nincs igazából szó, ami pontosan körülírná, hogy pontosan mit érzek <3

the hermit
Olvasó

Ne tessék hízelegni :-)

Most rúgjak beléjük még én is? Van ezeknek elég bajuk.

Egyébként elolvastam, amit CSAO írt, és szerintem ő előnyére változott. Egy éve pont ilyen szerencsétlen gyűlölködő volt ö is, most meg már árnyaltabb valamivel. Vagy skizo, fene tudja.

Tehát még egyszer: normális ember, legyen nő vagy férfi,- és azért ők vannak többen- ha elolvassa, mi megy ott a bolondokházában, undorodva fordul ki onnan. Aztán ugyanazzal a lendülettel megtalál minket.

Koriander
Olvasó
Koriander

nem hízelgek, amúgy meg szerintem is :).

AK-47
Olvasó
AK-47

Én még mindig tartom, hogy a két blog ugyanúgy az övé, csak a fő blogja “szalonképesebb” lett, a nyílt gyűlölködést meg áttette emide.

Kodo
Újságíró
Kodo

” – Elegünk van abból, hogy a törvények nem védik a nőket és a gyerekeket a férfierőszaktól  ”

Ezzel valószínű azt sérelmezik, hogy az új BTK-ba illesztett CSBE elleni, a kapcsolati erőszakról szóló 212/A.§ megfogalmazása nemileg semleges. Mert igenis védi a nőket és a gyerekeket. A feministák kifogása tehát az lehet, hogy védi nemcsak a női, hanem a férfi áldozatokat is és nemcsak a férfi, hanem a női elkövetőket is büntetni rendeli.
Más értelmét nem látom a rikoltozásuknak.
Ugyanez a véleményem az Isztambuli Egyezmény szellemének törvénybe iktatásának követeléséről is.
A feministák nem nyugszanak, amíg a férfi áldozatok a törvények által védtelenek nem lesznek és amíg a nők által elkövetett erőszakok is büntetve lesznek.

212/A.§ a 20. oldal aljától:
http://www.vaskuti.hu/hirek/uj%20Btk%20modosulasai.pdf

 

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Egy pillanat, a törvény mégis hogyan tudna megvédeni akárkit is akármilyen erőszaktól? A törvény legfeljebb büntetni tud, azt is csak utólag, megvédeni soha nem is volt a feladata. Ezért aztán pl olyan törvényünk sincs, hogy tilos embert ölni, csak olyan van, hogy ennyi és ennyi év jár érte.

Nem teljesen értem, mit szeretnének. Talán mutassák be a törvény prototípusát, ami megvédene valakit akármitől is, az lenne az igazi világszenzáció. De ne a patriarchátustól várják, mert nekünk nem sikerült.

Kodo
Újságíró
Kodo

Persze hogy törvénnyel nem lehet megvédeni senkit semmitől. Legfeljebb utólag szankcionálni.
Ezért tök fölöslegesek azok a képmutató sulykolások is, mint a nem az nem és társai.
Minden bűnöző nagyon jól tudja hogy bűnt követ el amikor éppen bűnözik.
Nagyon sok bűnöző még a rá vonatkozó paragrafusokkal, büntetési tételekkel is sokkal jobban tisztában van mint az átlagemberek.

Annak viszont te se örülnél, ha a feministák által írt törvények vonatkoznának rád. Tőlük semmi jóra nem számíthatsz.
Mit szeretnének? Azt amit az előbb leírtam. Másképp mi más értelme lenne csakis külön a nők elleni erőszakot kiemelni és csak azokat büntetni rendelni?
Ez teljesen világos a feministák megnyilatkozásai alapján.

Naooo
Olvasó
Naooo

Törvényileg el kell üldözni innen a nem idevalókat. Ez rengeteg embert megvédene a leendő akármiktől. Hogy kik a nem idevalók? Ezt nagyon egyszerű meghatározni, pár másodperc elég hozzá.

Kodo
Újságíró
Kodo

kutato
Olvasó
kutato

Ellentétben a képpel ha kell valami nekik (legyenek bár feministák) megtalálják a férfiakat…

Kodo
Újságíró
Kodo

Igen, ezt még Gumiszoba is elismeri. Természetesen a férfit olyankor meg is becsüli :)

Toplak Zoltán
Újságíró

Persze óriási sztereotípia hegy ez a kiáltvány, hőzöngésen kívül semmiről se szól, de egy elgurult tablettájú nő miatt nem általánosítanék úgy egyben a nőkre. Rengeteg nő nem így gondolja, és sokan úgy vannak vele, hogy kösz, elég szabadok vagyunk, a több már kevesebb. Ha jól esik le a tantusz akkor a Hang tul. kép egy társadalomkritikai fórum, ahol a nőmozgalom képtelenségei kerülnek pellengérre, egyébként szintén némileg túlzó módon, ugyanis számos feminista eredetű gondolatot, és azok gyakorlatát ti sem tartjátok rossznak.

Ott van pl a facebookon Kocsis Tünde is, szociológus, aki rendszeres olvasója számos vérfeminista oldalnak, hogy hatékonyan tudjon küzdeni a kettős mérce és egyéb igazságtalanságok ellen. Eléggé ki is szokott akadni a hülyeségeiktől, én meg cseppet sem irigylem, hogy a munkája miatt ilyen, már bocs, de ökörségeket kell olvasnia. Valószínű egészséges humorérzéke van. Meglehetősen értelmes nő, lehet érdemes lenne a szerkesztőknek megkeresni őt társadalomjavító közös projekttel. Ja, akár én is megkereshetem, végül is ismerősök vagyunk. Biztos van néhány ideillő kész cikke. És ő objektívabban ír nálam, jóval. (Objektivitás – vuáá, hideg futkos a hátamon tőle. Tudom, hogy kell, csak nem szeretem.)

kutato
Olvasó
kutato

Zoli ne írj ilyet, hogy a objektivitást nem szereted. Az objektivitás a férfiak nagy barátja… bár a nők szubjektiv érveire nem hat sokszor. :-) Szerintem senki sem általánosított ezek miatt a nők miatt. Ha ilyennek gondolnánk minden nőt, akkor kihalna az emberiség…

Kodo
Újságíró
Kodo

Ez a kiáltvány egy szélsőséges megnyilvánulás.
Tudom, hogy a nők többsége nem ilyen.
Na de Zoli! Te is tudod hogy milyen sok szélsőséges eszement feminista törekvés van és jórészt mégis meghallgatásra találnak. Behallatszik még a Parlamentbe is és ott ezek alapján a birkák még törvényeket is hoznak. Nincs itt szó sztereotípiáról, ez maga a valóság amiben itt és most élünk.
Mit ér, hiába hogy a nők többége se ért ezekkel egyet, ha ezek ha kevesen vannak is, mégis az ő hangjuk a hangosabb? Mi meg miért ne emelhetnénk fel velük szemben a mi hangunkat? Mert hogy a többi nő rendes és normális, hagynunk kellene, meg kellene adnunk magunkat a nem normálisoknak?

Kellő objektivitás nélkül te is hamar sutba dobhatod, elveszítheted a szubjektív álomvilágodat. Ki fog józanítani, ha majd beléd rúgnak, harapnak.

kutato
Olvasó
kutato

Nem a nagy hangjuk olyan veszélyes, hanem a szekerüket toló nagyhatalmú csopőrtosulás hatása a törvényhozásra és kultúrára… Sőt igazából a feministzák sokszor a megnyilvánulásukkal csak maguk alatt vágják a fát.

Toplak Zoltán
Újságíró

Örülök, hogy ezt leírtad Kodo, legalább tisztázhatom magam. Semmi bajom a cikkel,  ez a félmondat volt nekem túlzó:

“de amint ebben az esetben is látszik, a nőknek semmilyen érzéke nincs a passzív ellenálláshoz, sokkal inkább lesz abból azonnal aktív és hangos hisztéria.”

Mert ezt nője válogatja, nem a nők voltak kollektív buták, hanem a gumiszobaszökevény.

Igen, azzal egyetértek, hogy nagy a befolyásuk és a butaságaik és helyenként az elvetemültségük rémisztő. Szóval kell fórum, ahol kellő megvilágítást kapnak. Szóval nekem azzal sincs bajom, hogy a Férfihang hangot ad a hangotoknak. :-) A birkaság nem nyerő, még Isten előtt sem.

Az objektivitással sincs bajom alapvetően. Lusta vagyok, mint dög. Pedig a lenyomozhatóság, a források pontos feltüntetése, egyáltalán az alapos tájékozódás maga uncsi és fárasztó nekem. Tény, hogy így viszont egy szűk szubjektív vélemény szintjére korlátozódik az az újságírás, amit én folytatok. De örömmel teszem. Ha úgy érezném, bottal verik a hátam, miközben írok, az esetleges nagy érdeklődés ami jön, aztán megy, és addig is (az öröm mellett) plusz munkát jelent  aligha kárpótolna. Így viszont a relatív csekély érdeklődés ellenére boldog örömmel írom a Férfiak Lapját, ami hangzatos neve ellenére kb. egy szinttel magasabb egy személyes blognál. De élvezem, és ez kitartóvá tesz.

De nyugi, a belém rúgás elől is majd pont az álomvilágom legmélyére fogok menekülni, igaz, azt már őrültnek hívják… na jó, ez csak vicc volt.

Franciska
Olvasó
Franciska

Megtennéd, hogy belinkeled Kocsis Tünde facebookját? Feliratkoznék rá. Köszi.

Toplak Zoltán
Újságíró

Nos, bár Tündének nincs publikálandó anyaga, a fészen itt vezet egy személyes hírportált, ahol mindenfélét közöl, antifeminizmuson kívül még csomó mindent. Amúgy ismeri a Hang – ot, és egyetért üzenetével.

Toplak Zoltán
Újságíró
Reactor
Újságíró

Eddig se tiltotta meg nekik senki, hogy különvonuljanak, és saját égiszük alatt birodalmat építsenek. Már az ősközösség óta nyitva áll előttük ez az út. Soha senki nem korlátozta őket benne – ha elegük van a férfiak uralta közéletből, politikából, bármiből – nos, akkor bármikor létrehozhattak volna egy 100%-ban nőkből álló társadalmat. Hogy lehetséges, hogy a történelemben soha, egyetlen ilyenre se akadt példa?

Amit pedig mégis összehoztak, az se sikerült valami fényesen (Tiszazug, anyone?)…