DennisVT
6 megosztás

Ki is számít alfahímnek?

A Férfihang csajozásról szóló cikkeiben már régóta téma az alfaság kérdése, évekkel ezelőtti írásokban is felvetődik, mégis valahogy nehezen sikerül megragadni a fogalom lényegét. Valóban nem könnyű, mert tucatnyi dolog függvénye. Én most megpróbálok az angol szféra írásaiból idézve egy áttekintést adni. Reménykedjünk, hogy sikerül a fogalmat valamivel jobban perspektívába helyezni.

McQueen arcára van írva minden. A világ összes közömbössége.

PUA kérdésekben általában Roissy írásait szoktam alapul venni, most is forduljunk elsőként hozzá, aztán hozok majd egy-két véleményt máshonnan is.

Az alfa férfi meghatározása

A cikk elején Roissy két ismerőséről ír, röviden arról, hogy mindkét férfi rendelkezik egy raklapnyi alfa tulajdonsággal, úgymint erő, befolyás, hatalom (a saját közegében), társasági készségek, valamint az illetők ilyen vagy olyan módon sikeresek, vezéregyéniségek, maszkulinok, de mindkettejükben van valami hiba, ami meggátolja őket az alfaságuk kiteljesedésében ami a nőket illeti. Roissy megközelítése abból áll, hogy az alapján rangsorolja a férfiakat – illetve a tulajdonságaikat, hogy hány és milyen nőt vonzanak, illetve azokat mennyire vonzzák.

“Sokan azt akarják hinni, hogy az igazi alfa hím számára nőket szerezni mellékes dolog és az igazi alfát arról ismerni meg, hogy domináns és vezéregyéniség a saját közegében, illetve fennhéjázóan kalandos életvitelt folytat. Bár ezek valóságos és tisztelendő alfa-tulajdonságok, valójában csak eszközök a végső és legfőbb célhoz vezető úton. Ugyanakkor egy férfi értékének az igazi, alapvető fokmérője az hogy mennyire képes vonzani a nőket. A punci a szent grál.”

Idézek pár sort Deansdale az ösztönökről szóló cikkéből is, ahol nagyjából ugyanerről beszél : “A férfi … akkor válik jelentőségteljes valamivé, ha fel tud mutatni valamit, ami egy nőnek érdekes. Ilyen értelemben a férfiak céljai valójában a nők céljainak fénymásolatai – amit egy férfi akar, azt azért akarja, mert azzal tud csajozni. A nő biztonságot akar, a férfi pedig a nőt, ezért a férfi megteremti azt a biztonságot, ami a nőt hozzá fogja vonzani. Persze kétmillió évnyi ismétlés után a férfi már nem tudja, hogy azért ambíciózus, azért akar karriert és hatalmat, mert az az út a női bugyikba.”

Folytatva Roissy cikkének ismertetését, nézzük meg először erről az oldalról. A lenti leírások a férfiak típusának megnevezéséből állnak omegától alfáig, aztán következik ennek a számbeli kifejezése 1-10-es skálán, utána szerepel az általuk vonzott nők száma, illetve azok, hogy EZEKET a nőket, milyen erővel képesek vonzani, milyen hatást képesek gyakorolni rájuk.

laza, beleszarós hozzáállás: chatelés egy másik lánnyal smárolás közben

1: A legalja: megnevezés, és számérték nélkül. Örök cölibátus, a nők hányingert kapnak tőlük.

2: Omega alá: a tízes skálán ők a 0 és 1 pontosak. Legalább 5 éves üresjárataik vannak, egy nőt sem képesek 3 napnál tovább megtartani, a nők pedig semmit nem éreznek irántuk.

3: Omega fölé: számérték: 1-2-3. Az üresjáratok egytől öt évig tartanak, a nők egy macskáért is elhagyják őket, és egy virágot is jobban képesek szeretni, mint az adott férfit.

4: Béta alá. Ők a 3 és 4 pontos férfiak. Talán kétszer szerencsések lesznek az életben. A velük lévő nők fejben valahol máshol járnak. Végül elvesznek feleségül egy malachoz hasonló csajt.

5: A klasszikus Béta. Pontszám : 4-5-6. Minimum fél éves üresjáratok. A romantika meghal a második randin. Végül elvesz egy kövér háziasszonyt, a viszony örökké tart, lévén egyiküknek sincs más opciója.

6: Béta fölé. 6 és/vagy 7 pontosak a tízes skálán. A nők hajlandóak égve hagyni a lámpát szex közben. 5-15 szexuális partnerük van életük során. A barátnője elsírja magát, ha megkéri a kezét. Egyszer talán kap egy gyors orált a sikátorban.

7: Alfa alá. 7-8 pont. Legalább 1 évig tartó folyamatos hosszútávú kapcsolataik vannak, egyszer-egyszer afférokkal tűzdelve. 15-100 partner életük során. A barátnő lánykéréskor elájul örömében.

8: Az Alfa. 8-9 pont a tízes skálán. Párhuzamosan futtatja a lányokat, élete során 100-500 partnerrel büszkélkedhet. Többtucatnyi kalandjuk van, a nők első látásra beléjük szeretnek. Homevideót csinálnak, 3as szexekben van részük, a nők pedig félnek elkötelezettséget erőltetni rájuk.

9: A csúcshím. 10 pont. Végtelen számú szexuális partner, számtalan kaland, flört, egyéjszakás kapcsolat egyszerre. A nők már a köszönésük hatására is vállalják az anált; de facto háremet tartanak. Sosem csalják meg, és sosem hagyják el őket. Asszisztenst tartanak annak ellenőrzésére, hogy nincs-e luk az óvszeren.

Nos, ez valóban egy kissé szexközpontú megközelítési mód, a manoszférában itt-ott ki is térnek erre, kiemelve, hogy nem (csak) ez határozza meg, kit nevezhetünk alfának.

 

Átadnám a szót Alex Dingnek, aki megpróbálta átfogalmazni az alfahím definícióját:

Gondoljunk azt állatvilág alfahímjeire, mi jut eszünkbe? Igen, ő az, aki válogathat a nőstények közül, de ez nem minden. Ő a legerősebb és a legdominánsabb a csoportban. Ő vezeti a falkát. Ő eszik először a táplálékból.

Szóval technikailag a következők számítanak alfa tulajdonságnak:

  • Önmaga: Vezetői erényei és képességei vannak – dominancia. A többi férfi tiszteli, felnéz rá és követi.
  • Pénz : ő rendelkezik a legtöbb erőforrással
  • Nők : Ő választ a nők közül.

Így aztán az alfahím meghatározása csak részben lehet helyes, ha pusztán a nőkhöz való viszonyukat vesszük figyelembe. A részigazságok pedig ugyanolyan ártalmasak lehetnek, mint a hazugságok. Amikor egy ifjú titán azt gondolja, hogy az alfasághoz vezető út pusztán nőkkel van kikövezve, akkor valójában magát fosztja meg attól, hogy kiteljesedjen. Talán egy nap a ‘game’ segítségével Casanova lehet. De a nagy emberek nem pusztán csábítók. A nagy emberek nagy dolgokat visznek véghez. Nőt szerezni pedig nem az.

Egy férfiban ennél több van

Heartiste definíciójában túl nagy szerepet kap a ‘game’, a csábítás művészete. De mi van akkor, ha olyan kis béna vagy, mint egy szeplős tini, és legfeljebb egy hazugságon kapott gyerek önbizalmával rendelkezel, ugyanakkor olyan gazdag vagy, mint Bill Gates? Így is tonnaszám juthatsz jó csajokhoz, akik számára iszonyú vonzó leszel… Vagy legalábbis a pénzed. Így is alfának számítasz?

A régi definíció szerint igen. Ez pedig így nem jó. Definiáljuk újra:

Az alfaság az ember belső értékeiből fakad, nem pedig abból, hogy mivel rendelkezik. Magabiztos, önbizalma van. Képes változtatni azon, amin kell és elfogadja, hogy van amin nem lehet. A társadalom számára értékes képességekkel bír és hozzá tud tenni a közöshöz. Tudja hogy kovácsoljon ebből tőkét. Önellátó, aki nem szorul mások segítségére. Legyőzi a félelmeit és nem fél megszerezni, amit akar. Ő barátom, az igazi Alfa.

A személyisége és az erőforrásai pedig biztosítják számára a nőt. Az igazi alfa nem a nőkre fókuszál, a nők jönnek maguktól. Talán nem mind, de őt ez sem érdekli. Az alfa önmagára fókuszál.

Annak a hátránya, ha mindössze a ‘game’-re koncentrálsz:

Pusztán az, hogy nőket tudsz az ágyadba csábítani, még nem tesz alfává. Ettől legfeljebb csak alfának tűnhetsz. Ahogy öltözöl, ahogy viselkedsz, stb. Persze ebben is lehetsz kiemelkedő, utánzással és imitálással is szerezhetsz trófeákat, strigulákat. De ha csak a nőkre összpontosítasz, akkor olyan leszel mint egy féllábú ember. Ez végeredményben még mindig kevés. Az önbizalmad pedig olyan lesz, mint egy fagyott, törékeny virág, amit elég könnyű összetörni, ha nem öntözi pozitív visszajelzés a nőktől.
Mennyivel egyszerűbb lenne, ha nem is kéne kergetned a nőket… mivel a híred már megelőzne. Látnák, hogy milyen nagyszerű vagy valójában, anélkül, hogy megpróbálnád lenyűgözni őket. Tudnák, hogy sikeres vagy, magabiztos, és mocskosul gazdag. Ő igazi alfa… és nem valami utánzat.

Ne pusztán Casanova legyél. Légy nagy ember. Egy igazi alfa. Dolgozz magadon, és a nők jönni fognak hívószóra.

De milyen is egy alfa belülről, ami a csajozást illeti? Mi az, ami olyan vonzó benne a nők számára, a nyilvánvaló dolgokon kívül? Mitől lehet az az ember is alfa – a nőzős értelemben – , aki nem olyan sikeres az életben, nem gazdag, külseje sem 10/10-es. Mind láttunk már tök jó csajokat ilyen férfiakkal. Mi a titok?

A hozzáállás, az attitűd. Roissy kéri is vissza a szót:

Egyszerűen csak szeretnék idézni a popkultúra egyik legismertebb karakterétől. Ez az alfa-hozzáállás definíciója, amit kerestek:

A helyes hozzáállás megkívánja, hogy téged ne érdekeljen, ha a nő megy vagy marad, odaadja-e magát vagy sem, egyáltalán bármit is csinál. Bármi történik is, te jól érzed magad. Na, ha ez megvan, akkor van meg az attitűd.

Vagyis függetleníted magad a végeredménytől. Ez nem azt jelenti, hogy csak állsz csendben és majd ez beindítja a nőket. Azt jelenti, hogy nem igazán érdekel, hogy egy csaj mire mit reagál. Nem lényeg, nem számít, nem törődsz vele.

Obama: beharapott alsó ajkak, félig zárt lábak, előre dőlő póz a székben, furán tartott vállak. Putyin: unott arc, hátradőlve a székben, lábak nyílt tartásban, talpak a földön, mellkas elől, egy síkban a fejjel, és az állal. Putyin az alfább.

Ezen kívül eszembe jutott még egy itteni komment, ahol valaki szintén ezt a témát feszegette és azzal a meghatározással élt, hogy “az alfahím bármely 10 férfiból a top 2”. Ezzel el is jutottunk ahhoz a gondolathoz, mely szerint az alfaság nézőpont- és körülményfüggő, relatív dolog.

Akinek az életében éppen a csajozás, a minél több nő megszerzése játssza a legfőbb szerepet, azok Heartiste megközelítésével járnak jobban, kerülnek közelebb ahhoz az alfasághoz, amit elérni szeretnének. Akik az élet egyéb területein szeretnének előbbre lépni, többet elérni, akik azt szeretnék, ha az emberi sikereikért nézzenek fel rájuk, ebben az értelemben szeretnének alfává válni, azok számára Alex Ding megközelítése a kézenfekvőbb.

Ugyanakkor az utóbbit tartom személy szerint nehezebben elérhetőnek. Sok-sok év kemény munkája szükségeltetik hozzá, cserébe viszont magával vonzza a nőknél elért sikereket is. Valószínűleg. Biztos mind ismerünk ugyanis olyan férfiakat, akik sikeresek az életükben, munkájukban, hobbijukban, társas készségeik is rendben vannak, de valahogy mégsem képesek zöld ágra vergődni a nőknél.

Heartiste véleménye:

Következtetés: Ha szeretnél jó nőket megszerezni és elérni, hogy harcoljanak érted, kezdd a ‘game’ megtanulásával.

‘Game tanulása/gyakorlása’   –   1-6 hónap, mire eredményeket kezdesz látni. (DennisVT: viszont csak a csajozás terén érhetsz el vele sikereket).

Pénz – 5-50 év, mire eleget keresel ahhoz, hogy érezhető legyen a nőkre gyakorolt hatása a dolognak

Menő karrier, magas státusz   –   4-12 év extra tanulmányi idő a képesítés megszerzéséhez

Hírnév   –   hihetetlenül kicsi esély a sikerre

Jó külső   –   szerencse. Esetleg plasztikai műtét. (Lásd: pénz.)

Tök egyértelmű a választás.

Post Author: DennisVT

DennisVT
38F - dennisvt1@gmail.com
f Facebook
6 megosztás


256
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
18 Egyéni hozzászólás
238 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
28 Hozzászólások szerzői
xcsakxOldm4ntiborReszet ElekSuum cuique Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Pash Cutter
Újságíró

Nekem ezekről a PUA-cikkekről valahogy mindig az ilyen céges embereknek szóló neoliberális anyagok jutnak eszembe. Hogyan valósítsd meg önmagad! Hogyan szerezz sok pénzt! Hogyan légy sikeres üzletember! Hogyan futtass fel egy céget! Alfahímnek lenni majdnem annyi, mint felfuttatni egy céget a csillagos égig! Ami nekem a legrémisztőbb, hogy az egész PUA úgy írja le a társkeresést (ah, társkeresés, minő elavult kifejezés… csajozást), mint valami versenyt. Jó, persze, mára az élet tényleg versenyzés szinte mindenért… iskolában a jó tanulmányi eredményekért, a munkaerő-piacon a jó munkahelyekért, a randizónában a jó csajokért. De van valami elkeserítő abban, hogy a kapitalizmus szelleme így behatolt még a legintimebb területre is. Néha az az érzésem, hogy nem csupán a feminizmus, de a PUA és a MGTOW is az elidegenedés egyfajta megnyilvánulása.

“1: A legalja: megnevezés, és számérték nélkül. Örök cölibátus, a nők hányingert kapnak tőlük.”

Ha jól értem, akkor Roissy szemléletében a cölibátust megfogadó katolikus papok a “legalja”, akiktől a “nők hányingert kapnak”. Nem sok empátia van egy ilyen megfogalmazásban. Bár magam nem vagyok egy cölibátust megfogadó katolikus (még véletlenül sem! :D), viszont nem tudom “legalja” címszóval illetni azon katolikus sorstársaimat, akik vállalják a cölibátust.

Nem csodálom, hogy Wastrel úgy kiakad ezen. (Mellesleg mintha Wastrel is, Reszet Elek is említette volna, hogy nem csupán a PUA az egyetlen módszer a férfi személyiségfejlesztésére. Jó lenne a többit is bemutatni, engem kimondottan érdekelne.)

Maestro
Szerkesztő

“Ha jól értem, akkor Roissy szemléletében a cölibátust megfogadó katolikus papok a “legalja”, akiktől a “nők hányingert kapnak”.”

Szerintem rosszul érted, illetve némi túlérzékenységet vélek felfedezni. A pap önként fogad cölibátust, semmi köze ehhez. Az 1-es kategória arról szól, hogy az illető annyira gáz, hogy ezért él magányosan.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Az 1-es kategória arról szól, hogy az illető annyira gáz”

Ha valakinek van nője, ebből még nem következik, hogy az illető ne lenne gáz.

hgyi
Szerkesztő

Továbbá a csajozás nem ugyanaz, mint a társkeresés. Vagy rosszul gondolom?
De szerintem ha valaki elmegy csajozni, nem feltétlenül jelenti azt, hogy társat akar találni.
Ha viszont a társkeresés is benne van a pakliban, kicsit másként csajoznak a fiúk – más szempontokat is figyelembe vesznek.

Nekem nem tűnik úgy, hogy a pua versenyt hirdet. Csak a felszínes, gyors és könnyű eredményeket elérni akarók versenyeznének.

shadowcrow
Olvasó
shadowcrow

Van olyan pua anyag, amely társkeresésre és párkapcsolatkora is ad útmutatást, tehát hosszú távra gondolkodnak.

A versenyről az jut eszembe, hogy a könyvek elején gyakran azzal motiválják az olvasót hogy gyorsan tanulja meg a game-t mert az idő véges, a nők hamar foglaltak lesznek, sietni kell stb.

Persze van olyan anyag is ami csak arra megy rá hogy minél gyorsabban legyen sex utána meg már nem érdekes a partner, le lehet lépni. Van akinek csak erre van igénye. De aki hosszabb távra tervez, annak is tud útmutatást adni a pua.

hgyi
Szerkesztő

Hát, motiválni esetleg lehet, de egy csomó dolgot nem lehet megtapasztalni 1-2 hónap alatt, bármennyire is szorgalmas az ember. Lehet, hogy fizikailag sikerül sokminden, de hogy képtelenség gyorsan feldolgozni, értelmezni, elhelyezni magunkban, csiszolni, az biztos.

Naooo
Olvasó
Naooo

“hogy gyorsan tanulja meg a game-t mert az idő véges, a nők hamar foglaltak lesznek, sietni kell stb.”

Jah, aztán kinek kell egy más által már összebaszott nő, hát nekem nem.

Kalman
Újságíró

A versenyt nem a neoliberális ember találta fel, nem a kapitalizmus szelleme hatolt be, hanem a természetben magától kialakult. Amióta evolúció van, azóta verseny is van – persze nem feltétlenül tudatosan. A verseny tagadása hasonló öngól, mint bármilyen természeti adottságunkat meggyőződésből tagadni (lásd pl. feminizmus).

A verseny azonban nem jelent egyben elidegenedést is! Az ember társadalomban tud csak létezni, a versenyben a közvetlen közösséggel való együttműködés is előnyt jelent. A közvetlen környezet prosperálása az egyén prosperálásában is segít. Az egészséges versenyhelyzetekben az alulmaradó is előrébb kerülhet.

Példa: két vadász akarja bizonyítani, hogy ő a jobb. Csak az egyik lehet jobb, de a munkájuk által az egész törzs jóllakik, és a legyőzött is elismert vadász lesz, csak éppen nem törzsfőnök.

Másik példa: egy cég két részlege verseng, hogy melyik készül el előbb és jobb minőségben a saját megrendelésével. Csak az egyik győz, de mindkettő jól teljesít, ezért a jövőben kétszer annyi megrendelést kapnak. Ezzel teremtenek számtalan új munkahelyet. Mivel a világgazdaság szinte végtelen nagy hozzánk képest ezért például Magyarországon belül ez a hatás simán tud érvényesülni: bárkinek a nemzetközi sikere a többiek helyzetét is javítja.

A verseny és az elidegenedés tehát nem szinonímája egymásnak.

Reszet Elek
Újságíró

A verseny létének alapja a rendelkezésre álló erőforrások és egyéb dolgok szűkös voltából ered. Szóval a létezésünk szükségszerű velejárója, akár akarjuk, akár nem. Az emberi értelem, humánum és a társadalmi berendezkedés priorizálni, optimalizálni és széleskörűen hasznosítani képes ezt a versenyhelyzetet.

Sydra
Olvasó
Sydra

Ha ezt jelenti alfának lenni, akkor inkább maradok falkán kívüli.

hgyi
Szerkesztő

Ne aggódj!   :o)))
A nők nagyon nagy része egyáltalán nem így “rendszerezi” a férfiakat. Sőt! Teljesen másképp. Ha tapasztalataim nem csalnak, a legtöbb nő nem osztályoz 1-10ig, és nem osztja be alfabétagammadeltákra a férfiakat.

De ha a férfiaknak akarsz megfelelni, akkor érthető a viszolygásod. :o)

Versus
Vendég
Versus

“A nők nagyon nagy része egyáltalán nem így “rendszerezi” a férfiakat. Sőt! Teljesen másképp. Ha tapasztalataim nem csalnak, a legtöbb nő nem osztályoz 1-10ig, és nem osztja be alfabétagammadeltákra a férfiakat”

Ó dehogynem. 40 évvel ezelőtt talán még nem volt divat, de ma már határozottan az.

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Vagy a NŐK-re gondolt és nem a nőstényekre. Van belőlük bőven és szingliként térnek nyugovóra, a végsőre is.

hgyi
Szerkesztő

Köszönöm Dennis, az erőfeszítéseidet! :o)
Most részben a cikkhez, részben csak úgy, az alfasághoz és az osztályozáshoz:

fennhéjázóan kalandos életvitelt folytat
Hátőőőő… Nem hinném, hogy a fennhéjázás alfás lenne.

Roissy valóban túlságosan szexközpontúan gondolkodik.

Alex Dingnek, aki megpróbálta átfogalmazni az alfahím definícióját: … Önmaga: Vezetői erényei és képességei vannak – dominancia. A többi férfi tiszteli, felnéz rá és követi. Pénz : ő rendelkezik a legtöbb erőforrással Nők : Ő választ a nők közül.”
Nem feltétlenül a pénz az erőforrás.
Szerintem nem ő választ a nők közül, hanem ő válogat azok közül, akik szemet vetettek rá. A nők választják ki őt. :o) (Deantől tanultam.)

„Amikor egy ifjú titán azt gondolja, hogy az alfasághoz vezető út pusztán nőkkel van kikövezve, akkor valójában magát fosztja meg attól, hogy kiteljesedjen. Talán egy nap a ‘game’ segítségével Casanova lehet. De a nagy emberek nem pusztán csábítók. A nagy emberek nagy dolgokat visznek véghez. Nőt szerezni pedig nem az.”
Így van. Casanova nem valószínű, hogy alfa volt, ő inkább csak csábító. A nagy emberek nem is csábítók.

Alább idézek kommenteket, amelyek ide is illenek. Szerintem.

Deansdale
… A fentebbi cikk arról szól, hogy kedves olvasó, nézz magadba, ismerd fel amit eddig nem tudtál / nem akartál meglátni, és miután megérted, sokkal egyszerűbben fogod tudni irányítani. Emellett értsd meg, hogy a másik neműben is van hasonló (de nem ugyanolyan) késztetés, ami szintén csak megértés után lenne irányítható, és ezért a többséget tudat alatt rángatja. A megértés segít eloszlatni a félreértést, hogy a férfiak sekélyes bunkók, a nők meg anyagias kurvák.”

hgyi
Úgy beszéltek a béta férfiakról, mintha ők az emberiség selejtjei, nemkívánatos elemei lennének, az alfákról pedig úgy, mintha ők lennének az istenek. Túl nagy távolságot hagytok az alfák és a béták között.
Jól értem? A nagyon alfák kevesen vannak – és őket irigylik a béták, mert az alfáknak több nő jut. Az alfák többnyire magányosak maradnak, hiszen rájuk sok nő repül, társnak kevéssé alkalmasak. Ha egy béta férfinak az a vágya, hogy minden ujjára jusson 10 csúcsnő és bármikor megkaphassa őket, akkor alfa akar lenni. Ez érthető. De nem minden béta férfi akar légypapír lenni.

A fentit nagyon alfának jellemeztem. Szerintem vannak átlagos alfák, akik nem csúcsnőgyűjtők, hanem egyszerűen vezéregyéniségek. És még csak az sem biztos, hogy sok nő – főleg csúcsnő – akarja őket. Szerintem ők az igazi alfák, s nem azok a hódító macsók, akikről beszéltek.

Fentebb írtam, hogy nem minden béta férfi akar légypapír lenni. Sokkal több béta férfinak az a vágya, hogy rendezett kapcsolata legyen és ehhez jobb, ha nem akarja a nagyonalfákat utánozni. Törekedhet arra, hogy átlagos alfa legyen – bár valószínűleg nem lesz az és legtöbbször nincs is rá szükség. A bétaság nem azt jelenti, hogy nem férfi. A legtöbb nőnek – csúcsnőknek sem – nem kell nagyonalfa pasi hosszútávra.

No, meg ha kizárólag csúcsnő kell nektek, akkor nem csodálom, ha nem jön össze. A legtöbb csúcsnő is hiába álmodozik nagyonalfáról, vagy átlagos alfáról, nem jön össze neki. És akkor panaszkodik, hogy a férfiak ilyen meg olyan szemetek. És egy átlagos nő is akkor nyíg, ha nem jön össze a csúcspasi.
Azért a legtöbb ember nem azért él együtt a párjával, mert neki “csak olyan jutott”, hanem mert legyen alfa, béta, origó, akármi, csúcs, átlagos, akkor is vele tud és akar élni, mert szereti, mert jó vele lenni. Ez már nem az ösztön része a dolognak, hanem a tudati. De ez nem azt jelenti, hogy elnyomtuk az ösztöneinket, és megalkudtunk a tudatunkkal, hanem az ösztönök és a tudat összmunkája.

Szóval a béta férfiakat ne tessék már szarnak tartani, lenézni, lesajnálni! (És az átlagos nőket se.) És ne tessék a bétasággal magyarázni a sikertelenséget.”

mdmselle
Nekem is mindig a vezéregyéniség szó jut eszembe, ha alfára gondolok, nem a falu bikája Béla.”

hgyi
És a bétáról sem valami rongy, hanem egy teljesen normális férfi.”

hgyi
… lehet, hogy egy férfi 9-esnek gondolja magát, de én 3-asra értékelem – az ösztöneim 3-asnak érzékelik. Ő a tudatával 9-esnek, én az ösztöneimmel 3-asnak tartom.
Vagy fordítva. Mert sokan alulértékelik magukat.”

hgyi
az bajom ezzel, hogy a nők jóképűség alapján rangsorolják a férfiakat, míg a férfiak azért nem így rangsorolják egymást,”
Egyrészt a nőknek is más és más a jóképű. (Ha nem így lenne, akkor 100 férfira jutna legalább 1.000.000 nő. És ez azért nem így van. Másrészt nem lehet összehasonlítani, hogy a nők mely férfiakat tartanak jóképűnek és hogy maguk között – nemen belül – hogyan állítanak rangsort, mit ismernek el a másik nőben. (Általában nem szépség alapján, bár elismerjük magunk között is a szépséget.) Hogy a férfiak mit ismernek el egymásnál – mi szerint állítják fel a rangsort -, azt nyilván te tudod jobban.”

Versus
Vendég
Versus

Ne haragudjon, de ez a kategorizálás végtelenül kirekesztő és nőközpontú. Kíváncsi lennék, hogy ez a bizonyos Mr Roissy nevű megmondóember vajon hány pontot adna önmagának. Az első, vagyis a legalja kategória minden bizonnyal az igénytelen, züllött alakokra értendő. Közülük sem mind élnek örök cölibátusban, gyakran találnak maguknak hasonló kaliberű nőt. Talán több az olyan férfi aki ad magára, intellektusa is van, ennek ellenére mégis cölibátusra kényszerül. Nem válogatósak, de mégsem akarják a “legalja” nők szintére süllyeszteni az igényeiket.

bz249
Olvasó
bz249

Azért az elsö az alfaságnak egy elég állati szintü meghatározása, illetve még az sem, mert a falka alfahímje amellett, hogy megdugja az összes nöstényt még a kajából is a legjobbat kapja.

Alfa az, aki képes döntéseket hozni az életéröl, eléri a céljait és nem kiszolgáltatott másoknak. Ha nöket akar gyüjteni nöket gyüjt, ha pénzt akkor pénzt, ha meg bélyeget akkor bélyeget.

brandon
Olvasó
brandon

Érdekes megközelítések. Én viszont azt gondolom, összemos dolgokat.

Eleve vegyük ketté:
1. Akivel a nők vágynak a szexre, szexuálisan vonzó számukra. Ebben nincs benne a pénz, társadalmi státusz, (sittes rosszfiúk is lehetnek akár), sem pedig a biztonságnyújtás képessége. Mert ezek civilizációs okokra vezethetők vissza, nem ösztönökre.

2. Akivel a nők taktikai okokból vágynak a szexre, annak érdekében, hogy megfogják őket, különböző társadalmi előnyökért.

Nos, én úgy rangsorolnék

– Alfa az, aki a saját személyes vonzerejével (külső, és belső tulajdonságok) önmagában is vonzó a nőknek szexuálisan. Egy alfa üres zsebbel is alfa. Az alfának nincs szüksége a “game”-re, mert ez az alap személyiségének része. Pontosabban, a game az alfa viselkedésstílus utánzása.

– Béta az, akinek a társadalmi befolyásossága, státusza, általa birtokolt erőforrások alapján vonzó a nőknek.

– Omega, aki se személyében, se státuszában nem nyújt semmit, amitől a nő számára vonzó lehetne

Persze, ezeket lehet árnyalni, és akkor kijön a többi, köztes kategória is.

Reszet Elek
Újságíró

Most olvasom. Majdnem ugyanazt írtuk…

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Én Alfa vagyok és egy 156-ossal kompenzálom is :)

Az igazság az, hogy a szexközpontú hozzáállás érdekes és tanulságos. Sok olyan nő van, akiről feltételezzük a bíbor 50 árnyalatát is, aztán jön a felismerés, mert még önmagával sincs tisztában. Szerintem minden pasi csalódott már nőben, ezzel a témával kapcsolatban főleg. Férfiügyben egyszerű a képlet, működik, vagy nem, a dolog. A nők, nagy színészek. A libidó fontos, ha nincs, vagy gyengébb, képes elhitetni, hogy nem ő az oka. Több ismerősömnél is társaságban, le le égetik a férjük, társuk egy egy gyenge humornak álcázott dologgal, valószínű, így könnyebb leküzdeni a tényt, nekik. Természetesen van kivétel, ők szerintem a tudatosan odafigyelő nők. Aki nem a facen, fodrásznál, barátnőkkel tölti az ideje jelentős részét és tudja hol a határ és szinte mindenben. A párunk barátnő témája is érdekes, mert van egy természetes határ, van aki egy idő után kibeszél mindent és esetleg nagy dolgokban sem egyedül dönt, hanem tanácsra. Ezzel nem sok mindent lehet kezdeni szerintem.

Ha férfiak nézőpontjából közelítem meg és a természetes szelekciót nézném, ami szerintem az őszüléssel kezdődik a nőknél, könnyű dolgunk lenne. Einsteini gyorsasággal, ahogy először megláttad, eldőlne, hogy kezdeményezz, vagy fuss. Az eredeti haj, szinte mindent elárul a nők genetikai élettartamáról nagyrészt. Férfiaknál is, de ott a hormonok játéka is közre játszik. Ha most választasz nőt, ebben a világban, csak akkor jössz minderre rá, ha már késő, vagy szerencséd van.

Nem tudom, szeretnék e lenni valaha is alfa hím, de igazából azt sem tudom, hogy van e a környezetemben olyan, aki valóban az, nem csak elhiteti még magával is :)

hgyi
Szerkesztő

Mi a macska az a 156-os?

Reszet Elek
Újságíró

hgyi
Szerkesztő

Ez túl piros… :o)))))

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Az enyém fehér, de sedan :)  Ez a piros is elmenne :)

A másik poszthoz már nem engedett hozzászólni, azért nem válaszoltam.

hgyi
Szerkesztő

Most már tudom (tudom?) mi az a 156-os. De mi a macska az, hogy nem ilyen, hanem sedan? :o)))

Akkor úgy válaszolj, hogy a felette lévő legközelebbi válasz gombra nyomj. :o)

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Ilyen, vagyis ‘de’ lépcsőshátú, a színe nem stimmelt :)

Értem, akkor úgy válaszolok :)

hgyi
Szerkesztő

Szóval sedan=lépcsősseggű. Értem. De minek ez a faxni? :o))
Trabant sedan… :o))))))

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Faxni? nincs faxni, kérdés volt és válasz :)

hgyi
Szerkesztő

:o)) Nem a kommunikáció a faxni, hanem a lépcsősseggű elnevezése. :o)) Azért is tettem hozzá a trabi sedant – milyen hülyén hangzik már! :o)
Nem értek az autókhoz – nem is érdekelnek. Praktikusnak tartom.
Mióta ilyen sokfélefajta autó van nálunk, azóta szinte kizárólag rendszám alapján tudok tájékozódni (ha valaki olyannal találkozom, aki autóval érkezik, vagy megkér, hogy vegyek ki valamit az autójából). Ja, meg esetleg a “jelük” alapján. A kisebbik fiamnak úgy 2,5 éves korában volt egy időszaka, amikor bárhová mentünk, minden parkoló autót megnevezett. Ha nem tudta, milyen autó, akkor kerestük a “jelét”. És így megtanultam tőle néhányat. De alapvetően nem tudom megkülönböztetni az autókat. :o)
Régen ment. Volt Trabant, meg Trabant kombi, meg Zsiguli (kicsit később abból is volt kombi), meg Wartburg. Azokat azért még képes voltam megkülönböztetni egymástól. :o)

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Nem is kell, hogy értsél és szerintem nincs is jelentősége ebből a szempontból. Csak definiáltam ennyi. :)

Korhely
Újságíró

Nem értem én ezt. Miért kell mindig a nőkkel foglalkozni, a lényeges dolgok helyett? Teljesen elbulvárosodik az oldal, a Nők Lapja Cafe méltó párja lesz.

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Nem érted? Szerintem ez az oldal, nem a NŐK ellen van. A feminista hülyeség ellen inkább. Amit írtál bulvárt nem ismerem, így nem tudok véleményt mondani róla :)

Korhely
Újságíró

Nőellenesnek nem is szabad lenni! Egyébként is, az szintén csak a nőkkel való foglalkozást jelentené.

Én bele szoktam nézni a női bulvárvilágba, h. ne csak a közvetlenül tapasztalt, egyedi esetekből általánosítsak, de a férfiaknak megvannak a saját, komoly problémái, és azoknak a megoldása nem ezen a szinten van.

Reszet Elek
Újságíró

Szerintem foglalkozni kell a férfiak és nők közötti viszonnyal ilyen tekintetben is. A nem megfelelő párkapcsolatok tönkreteszik az embert érzelmileg és anyagilag egyaránt. A jelen azt hozta, hogy (részben a feminizmusnak köszönhetően) már nem megfelelőek a régi receptek a nemek egymás közti kapcsolataiban. A jogi és tarsadalmi háttérnek köszönhetően a nem megfelelő partner kiválasztásával a férfiak jóval többet veszíthetnek, mint a nők.

Ez a cikk is egy a férfihangon megjelentek sorában amelyek éppen a kamu bulvár párkapcsolati ostobaságaival ellenkezőleg segíthetnek a férfiaknak jobb döntést meghozniuk. Valójában legalább olyan fontos a párkapcsolatok férfi szempontú megközelítésével foglalkozni, mint mondjuk a férfijogi küzdelmekkel. Sőt, meglehet fontosabb is, elvégre a tudatos férfiak lehetnek képesek saját nőiket megváltoztatni és így férfias eszközökkel megharcolni a feminzmus ellenében. A forradalom kicsiben kezdődik.

Reszet Elek
Újságíró

Példa a bulvár antikapcsolati tanácsaira. Aki férfiként ilyenek alapján próbálja felépíteni a kapcsolatát, a saját torkát vágja el…

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Tényleg nem értem, mit lehet férfiként olvasni- nézni ezeken a női agymosó magazinokon, műsorokon. Egy határ után, nem érdekel és a mögé való nő sem.

Szerintem a NŐ, nem a született feleséges, bulvárújságos, divatbohóc. Ha Nő, a szó minden pozitív értelmében, erre nem is marad ideje :)

Reszet Elek
Újságíró

Az ilyen helyeken lehet szembesülni vele, mi a “színvonal”, hol tartunk a mélyrepülésben és hogy meddig silányodtak az “átlag” nők.

hgyi
Szerkesztő

Engem pár évvel ezelőtt az borzasztott el, hogy egyre több fiatal férfit hallok beszélgetni a Barátokközt-ről, meg megvitatják a legújabb sztárpletykákat, hogy épp ki kivel és mit és stb.
A bulvárlapok és a “női” magazinok totálisan romboló hatásúak.

Reszet Elek
Újságíró

A fodrásznál szoktam várakozás közben nézegetni és hüledezni. Gyakran oldalakat kell lapoznom hogy ismerős arccal találkozzam. Hiába, nem ismerem a mai “sztárokat”.

Kalman
Újságíró

Súlyos cucc. A fickó a képen szépen kigyúrta magát és a lehető legjobban kamatoztatta amit elért :-).

Kalman
Újságíró

“Valójában legalább olyan fontos a párkapcsolatok férfi szempontú megközelítésével foglalkozni, mint mondjuk a férfijogi küzdelmekkel. Sőt, meglehet fontosabb is”

Abszolút egyetértek. Reálisan nézve azt gondolom, hogy a feminista trendet egyhamar nem lehet megingatni, viszont akihez eljut a Red Pill meg a PUA üzenet, annak jelentősen javul az életminősége. Ezt sem hiszem, hogy tömegessé válik, de legalább aki akar tenni magáért, annak legyen esélye megtalálni a megfelelő információt.

Ezzel nem azt mondom, hogy hosszútávon nem lenne fontos a jogi oldal is, de rövid távú sikereket az életmódtanácsokkal lehet elérni.

Reszet Elek
Újságíró

Mivel mi férfiak nem fogunk össze (nincsenek bikacsordák), sokkal inkább hiszek abban hogy minden férfi az egyéni életélésében tudja felvenni a harcot a feminista tendenciák ellen. Ennek pedig a legfontosabb része a párkpcsolaton belüli viszonyok megfelelő kezelése.

A férfiközpontú párkapcsolati megközelítésre pedig láthatóan azért is szükség van, mert maga a párkapcsolatiság is feminizálódik. Elég megnézni a szerepek eltolódását, a gondolkodásmódot, a felvetődő problémák jellegét és az arra adott válaszok milyenségét. Egyértelműen egyre több a nőies párkapcsolat a legtöbbek mély szomorúságára és boldogtalanságára.

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Bár látszólag így van, szerintem az idő ezt is megoldja. Több százezer évet, nem lehet átkódolni semmiképp. Most a tolerancia korában, divat mindent elfogadni, nem bírálni. De ha szívére teszi bárki egészséges értékrendekkel rendelkező, akár nő, akár férfi, jól tudja, hogy a leszbi-meleg vonalak zsákutca. Ahogy a feminista baromságok is, csak ott még táplálja általában valami veleszületett vagy valami által kiváltott gyűlölet is. A zsákutca itt is egyértelmű hálIsten.

Én is így gondolom. A férfi a saját útját kell hogy járja. A társadalmi elvárások bőven lehetővé teszik ezt, a divat, ami akadály, ami félrevisz, ha hagyod. Illetve az anyagi javak a szellemi értékek fölé helyezésének eltűrése. Magunk is látjuk ezt, vannak tárgyak, autó , lakás, vagy egyéb vágyott eszközök amik ha megvannak, rájössz, nem minden. De ha természetes értékrendet alakítasz ki a családodban és rájössz mikor hazaérsz annak is örül, akár a párod, akár a gyermeked, annál nagyobb érték nem kellhet. De ha hazaérsz és mindenki tovább bűvöli a laptopját, játékát és észre sem vesz, pedig látszólag te mindent megadtál, na ott baj van. A te döntésed, hogy elfogadod, vagy teszel ellene.

Versus
Vendég
Versus

Tisztelt Korhely!

A női téma teljesen idevág, ezzel nincsen probléma. A PUA-s pojácáskodás már inkább zavaró.

visuo
Olvasó
visuo

PUÁca

Naooo
Olvasó
Naooo

“Többet akarsz? Jobbat, szebbet? Tegyél érte.”

A röpködő sült galamb sokkal finomabb.

Reszet Elek
Újságíró

A bulvár friss cikke a férfiak osztályozásáról. Lehet összehasonlítani a kettőt…

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Idáig süllyed a nő. Egy beteg kisebbségkomplexusokból eredő, terelés ez. Amíg nők, nem jelzik a cikk primitívségét addig ez így is marad. De mit is várunk a live-tól, egy fos szegényem és megcélozta a legegyszerűbb befolyásolható közeget, a buta nőt.

Paucsics Veronika írta, mennyire beteg lehet szegényke. Gondolom agymenése, már ha volt, abból fakadhat, hogy valami irdatlan csúnya lehet a saját nemi szerve és gondolta ha nőknél esetleg kivetülése lehet ez bárminek is és nincs egy ép kéz-láb ötlete amúgy sem, ír egy cikket. Van hozzá bőven alany sajnos :(

Reszet Elek
Újságíró

Elgondolom az ellenkezőjét. Amilyen a pinád, olyan vagy. Esetleg attől függőek a személyiségjegyeid, hogyan nedvesedsz. Vagy a mellek mérete és alakja elárulja milyen ember vagy… Lenne hörgés meg a nők tárgyiasítása. Meg hogy mindegy milyen, lehet lapos, száraz, asszimetrikus, szőrös avagy szemölcsös, akkor is alapban szép.

barrakuda
Olvasó
barrakuda

“Ezzel el is jutottunk ahhoz a gondolathoz, mely szerint az alfaság nézőpont- és körülményfüggő, relatív dolog.”
Ez a legértelmesebb pontja a cikknek. A referencia – tévesen – pedig mindig a társadalom. Ha a társadalom elvárja, hogy legyél sikeres a melóban, nőknél stb. akkor valaki attól alfa, hogy azt teszi? Nincs annál alfább dolog, mikor telibesz@rsz mindent.

Akkor vagy alfa, ha te vagy a referencia, és ez így jó neked. Ha az tesz boldoggá amit csinálsz, úgy élsz ahogy neked jó. Akkor vagy bétaalfa, ha egy-egy szubkultúrának azért felelsz meg, mert mások csak így fogadnak el: hajtottál, jó állásod van, mert mások ezt várták tőled; csajozol mint állat, mert akkor vagy menő ha sok nőd van; kigyúrtad magad, thai boxolsz, ránézel valakire, összeszarja magát, mert ezt is elvárták. Pedig a saját szubkultúrájában egy kocka is lehet alfa. Ha például ő a legjobb Cod-ban stb… Felesleges felsorolni, hogy miben kell jónak lenned, hogy alfa légy. Pont attól alfa valaki, hogy nem egy mások által elvárt életet él, hanem azt, amiben jól érzi magát. Tőlem is mindig kérdik, hogy miért nem ezt meg azt csinálom, mert ők a helyemben inkább….. ilyenkor jókat tudok mulatni.

Edgecrusher
Olvasó
Edgecrusher

Érdekes, hogy az ilyen PUÁs cikkek egyikében sem merül fel az a -szerintem- nem elhanyagolható tény, hogyha hetente 3 különböző nővel fekszel le, akkor lehet, hogy boostolja az egód ideig-óráig (pláne, ha ez kell az önmeghatározásodhoz), de amúgy meg no perc alatt égsz ki a picsába. Persze ez a kiégett-cinikus attitűd vonzza a nőket, de semmi örömöd nem leled majd bennük.

Ha mindennap steaket zabálsz, egy idő után utálni fogod.

Reszet Elek
Újságíró

Találkoztam ilyennel. Leírta hogy mennyire cinikussá tette hogy egy csettintésre jöttek a csajok meg hogy ugyanazokra a dolgokra mindig ugyanazok voltak a reakciók hogy óhatatlanul is elkezdte keresni a nőmentes közegeket, kerülni a nők által írt könyveket és cikkeket, de még a bolti eladókat is.

Elsőre ezt találtam.

hgyi
Szerkesztő

És nem ez a cél, ha jól sejtem.

hgyi
Szerkesztő

A kiégettség szerintem nem vonz senkit.
Amikor már csípőből megy a csajozás, és már semmit sem kell tenni azért, hogy legyen valaki, akkor az már rutin és unalmas. Az unott fej, az üres tekintet belülről sem jó. Kiégettséghez még önutálat is kapcsolódhat.
De azért ez nem az alfaság – már ha ilyenről beszélünk – jellemzője. :o)

hgyi
Szerkesztő

Ha mindennap steaket zabálsz, egy idő után utálni fogod.”
Értem, hogy mit akarsz ezzel mondani, de ha a házasság/együttélés a steak, azért az teljesen más. :o)

Mrs. Green
Olvasó
Mrs. Green

Mivel az utóbbi időben Dennis jóvoltából nagyon megugrott a csajozós/PUA cikkek száma az oldalon, ezért gondoltam, hogy belinkelem Dr. Robert A. Glover honlapját: http://www.drglover.com Az ő nevével vagy munkássságának említésével még nem találkoztam eddig itt, de lehet, hogy csak elkerülte a figyelmemet. A No More Mr. Nice Guy című könyvével lett ismert az USA-ban, ami azóta már nálunk is megjelent e-könyvben (Nincs többé jófiú). Szerintem ő még azoknak is szimpatikus lehet, akik egyébként visszarettennek a Heartiste-féle “radikálisabb” hangnemtől. Rengeteg olyan általános életvezetési tanáccsal is szolgál, amelyeket még nőként is követendőnek tartok.

Viszont Gloveren kívül a puázás szellemisége idegen számomra, mondjuk nincs is rá szükségem, mivel nem vagyok férfi. Az igényt, amely szülte, mégis elismerem, mert azt én is látom és tapasztalom, hogy a két nem egymáshoz való közeledése valami katasztrofális, és ezen segíteni kell. De hogy ez lenne-e a megoldás….? Őszintén szólva, amikor a legutóbbi cikket is olvastam, amiben Dennis Heartiste párkapcsolati törvényeit tolmácsolta, nem éreztem azt, hogy én nőként szívesen vennék egy ilyesfajta hozzáállást bármely férfi részéről.

Hogy mire gondolok? Szerintem minden itt kommentelő nőtársam egyetértene velem abban, hogy nincs olyan épelméjű nő, aki gorombán visszautasítana egy férfit, amikor az normálisan közeledve hozzá megkérdezi tőle, hogy “Nincs kedved meginni velem egy kávét/teát? Jó lenne beszélgetni.” (csak hogy a legbanálisabb példát említsem), főleg ha már van egy alap ismeretség a két fél között. Zárójelben jegyzem meg, hogy ugyanezt a gesztust a nő is megteheti a férfi irányába, én is éltem már vele, és még a nemleges válasz okán sem szúrtam szíven magam, amikor kiderült, hogy a srácnak már van barátnője, így nem teázik. :P Ennek ellenére azt tapasztaltam, hogy különösen a fiatal férfiak között ilyen egyszerű és udvarias lépések megtétele is nehézséget jelent, inkább csak a tévesen ugratásnak vélt kötekedés megy. Biztos vannak olyan nők, akiknek ez tetszik, de sokaknak nem. Hogy ennek a jelenségnek az egyéni hülyeség, az ismerkedés/párkeresés túldimenzionálása vagy a (rosszul használt) PUA tanok terjedése az oka, nem tudom, de nem jó így, egyik félnek sem.

Félreértés ne essék, nem akarom a férfiak nyakába varrni a felelősséget. Én egyrészről abban sejtem a probléma okát, hogy kiveszett a kultúránkból a manners, mint a szocializált és udvarias viselkedés szabályainak, kódjainak rendszerszerű és helyes használata, amely egyaránt érvényes mindkét nemre. Mert hát mire fel lennének úriemberek a férfiak, ha a nőknek csak egy kis hányada úrinő. Nem segített, hogy a kommunizmus egy az egyben kikukázta az Osztrák-Magyar-Monarchia viselkedéskultúrájának örökségét, az meg pláne nem, hogy a vörös csillag kihunyta után senki nem akart újra európai polgár lenni, annál inkább amerikai nindzsa. A nagyszüleim a II. világháború éveiben a tánciskolában ismerkedtek meg, és akkor még az is óriási pofátlanságnak számított, ha a férfi meghívása után a farsangi bálon a nő mással táncolt, amíg a férfi kint cigizett a barátaival. Nem sírom vissza a “régi szép időket”, azt viszont nagyon károsnak tartom, hogy mindentől megszabadultunk, ami korábban megfelelő és civilizált keretek között tartotta ezt az egész hercehurcát a szex/párkapcsolat/házasság körül.

Elnézést, hogy hosszú és elsőre felületes lett, valamint, hogy szorosan nem kapcsolódik az alfa témakörhöz, de hirtelen sok minden jutott eszembe. Továbbá remélem senkit nem sértettem meg, mert nem volt célom. :)

hgyi
Szerkesztő

Szia!
Szerintem egyáltalán nem baj, hogy aránylag hosszú. :o)
Kapcsolom az alfa témakörhöz: “Nincs kedved meginni velem egy kávét/teát? Jó lenne beszélgetni.”  Szerintem ez elég alfás. Magabiztos, udvarias, higgadt, irányító.
Én egyetértek veled abban is, hogy nincs olyan épelméjű nő, aki gorombán visszautasítana egy férfit, amikor az normálisan közeledik hozzá.

Mrs. Green
Olvasó
Mrs. Green

Szia Hgyi! Köszönöm, örülök, hogy nem vagyok egyedül az észrevételeimmel. :)

Versus
Vendég
Versus

“Én egyetértek veled abban is, hogy nincs olyan épelméjű nő, aki gorombán visszautasítana egy férfit, amikor az normálisan közeledik hozzá.”

Tehát akkor a nők döntő többsége nem éppelméjű? :O

Reszet Elek
Újságíró

Az illem és a közösen elfogadott, betartott társadalmi konvenciók nagyban hozzájárultak az emberek egymás közötti civilizált érintkezéséhez beleértve a párkapcsolati viselkedést is. Manapság viszont nagyon kevés viszonyítási pont van, nagyon sok a bizonytalanság. Régebben például megvoltak azok a finom gesztusok, amivel vissza lehetett utasítani a közeledést olyan módon hogy senki ne szégyenüljön meg. Manapság viszont ilyesmi sincsen.

A nice guy nem tett rám nagy benyomást. Olyannyire lúzer srácoknak írodott, amilyennel élőben még nem is találkoztam. Nekik biztos nagy segítség lehet, de másoknak nem sokat jelent.

Tibi
Olvasó
Tibi

Mrs Green hozzászólására:
“Elnézést, hogy hosszú és elsőre felületes lett, valamint, hogy szorosan nem kapcsolódik az alfa témakörhöz, de hirtelen sok minden jutott eszembe.”  – pedig ez egy nagyon jó hozzászólás így. Különösen, hogy megemlítetted a II. Vh-t. Ugyanis ez (illetve a 2 világégés együtt) közvetve nagyon is felelős azért a közhelyes kérdésért miszerint; hová tűntek a férfiak, mi történt a férfiakkal? Az, ahogy tízmillióknak jelölték ki, hol kell meghalniuk, az ahogy tömegek nem jöttek haza soha a frontról.Ami miatt a mai napig férfiak tömegei nézik a fekete-fehér háborús filmeket üveges tekintettel, és kérdezik maguktól, miért?  Az a baj, hogy ezt most nagyon ki kellene fejtenem, hogy átjöjjön, és az már nagyon OFF lenne, majd másutt… Én nagyon is értem a mondandódat, és egyetértek…

Reszet Elek
Újságíró

Esetleg megírhatnád egy cikkben is. A táma fontos, a hely meg adott.

Tibi
Olvasó
Tibi

Kösz, ez jólesik… de szerintem te sejted nagyjából miről beszélek. Ez a XX. század nagyon sokat kivett a férfiakból, minden téren… (és hát 45′ óta sem látunk mást, mint a fehér férfi értékeinek tiprását… nekünk még ellenségképünk sem lehet, mert az rasszizmus/idegengyűlölet/nőgyűlölet stb. ellenben mindenkinek mi lettünk az ellenségkép) Valamit megpróbálok összehozni, legfeljebb ki-kijavítjátok kiegészítitek a kommentekben, amennyiben megjelenik. Úgy sem írtam még cikket.

Reszet Elek
Újságíró

Nem udvariasságból írtam, szóval nyugodtan hozzákezdhetsz. A téma mint írtam fontos és abszolút idevaló. Ha megvagy csak szólj és a többit majd mondom.

Tibi
Olvasó
Tibi

Kösz Jóarc vagy, szabadnapomon ráfekszek, és szavadon foglak. :)

Reszet Elek
Újságíró

Püff lelepleződtem… Kezdhetem újra leépíteni a renomémat…

Mrs. Green
Olvasó
Mrs. Green

Köszönöm Tibi, és Eleknek igaza van, én is biztatnálak, hogy írd meg. :)

Igen, igazad van, kettőnk mondanivalója összeér, és valószínűleg az az európaiság és méltóság, amire a manners kapcsán gondoltam fentebb, a 20. század első felének férfijaival együtt halt ki. Ha eszembe jut, ami a családi legendáriumból a férfi felmenőimről ránk maradt, akkor nagy büszkeség tölt el, mert mindegyikük nagyszerű volt és olyan értelemben férfi, amit igazán meg se tudnék most fogalmazni, mert én már ennek a fenoménnak a hiányában nőttem fel, a nyomait pedig csak megsárgult képeken látom.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Az, ahogy tízmillióknak jelölték ki, hol kell meghalniuk, az ahogy tömegek nem jöttek haza soha a frontról.Ami miatt a mai napig férfiak tömegei nézik a fekete-fehér háborús filmeket üveges tekintettel, és kérdezik maguktól, miért?”

Suum cuique
Újságíró
Mrs. Green
Olvasó
Mrs. Green

Ez a mondat legalább annyira értelmes, mint a Polgár Jenőtől elhíresült “Az kizárt dolog, mert nem tudom.” Egyébként meg jaj annak a társadalomnak, ahol ez a krumplifejű IQ-harcos alfahímnek számít.

hgyi
Szerkesztő

Berki Krisztián nekem a sportoló.
Ez a Berki meg a vasalttökű.

Ha már alfázunk… Az én ízlésemnek sem alfa.

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Pedig valóban az alfa archetípusa. Pénzes, kigyúrt (amikor épp tolja a növit), agyatlan, arrogáns és pofátlan. A nők bomlanak utána. Nem kell, hogy az összes azt tegye, elég annyi, amennyiből bármely pillanatban kényelmesen tudna válogatni. Alfa, még ha sokaknak kényelmetlen is az igazság. És ez a tény leginkább a nőkről mesél dolgokat.

hgyi
Szerkesztő

De épp arról beszélgetünk már hónapok óta, hogy az alfaság nem azt jelenti, hogy kigyúrt izomagyú pénzes, arrogáns, pofátlan fasz.
De nem kétlem, hogy van olyan réteg, ahol ezt jelenti. A béta pedig a szerencsétlen, átverhető idióta balekot. (Ilyesmire írtam, hogy a béta nem egy büdös, koszhadt felmosórongy.)

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Lehet róla beszélgetni akármennyit, de az sajnos nem fogja felülírni a bármely nyitott szemmel járó férfi által öt perc alatt megszerezhető élettapasztalatot :)

hgyi
Szerkesztő

Hát, ha egy ilyen jellegű élettapasztalat megszerezhető 5 perc alatt, akkor az az élet elég üres lehet.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ennek a berkinek olyan a pofája, mintha a lenin-fiúk közül pottyant volna ide.

tibor
Olvasó
tibor

A feminizmus ellenségképe a “ciszneműség” muszáj volt után-olvasni , röviden a nem transz az cisz (az aminek látszik). 

»A feminizmus tisztában van vele, hogy a férfiak sincsenek egyformán domináns helyzetben és ebből kifolyólag nekik is vannak társadalmi eredetű problémáik: valójában csak a középosztálybeli, fehér, heteroszexuális, cisznemű, éptestű, neurotipikus, keresztény, hagyományos családban élő férfi élvez maradéktalan előjogokat« – írta nemrég a Nőkért Egyesület elnöke, Antoni Rita a Kettős Mérce blogon, egy, mostanában zajló feminizmus-vitához hozzászólván. Igazán kedves és előítéletmentes hozzáállás az említett »társadalmi csoport« irányába, amelyhez valószínűleg magam is tartoznék.

Azt viszont nem értem, hogy miért a »középosztálybeliek« a legelnyomóbbak, amikor felettük van még az elit, alias »felső tízezer«, ami ebben a bornírt marxista szemléletben elnyomóbb kellene hogy legyen az elnyomó középosztálynál. Azt sem értem, hogy miféle elnyomást tanulnak a keresztény, középosztálybeli, hagyományos családban a férfiak, amikor ezen családok jelentős részében a nők igen magas társadalmi státuszt élveznek, értsd sok köztük a sikeres jogász, orvos, tanár, de még a vállalatvezető is. Aztán ugye épp ezek azok a családok, amelyekben sokkal inkább valószínű, hogy a sztereotip szerepekre (értsd: apa, anya) nevelés közben a fiúknak is rendszerint kötelező mosogatni, takarítani, beletanulni a háztartás körüli munkába. Valamiért a családon belüli erőszak leggyakoribb előfordulási terepe sem az említett fehér, keresztény, középosztálybeli, nyugati férfi által elnyomott család. Ám mindez bizonyára csak az elnyomás leplezését szolgálja. Azt sem értem, mik a »maradéktalan előjogok«, főleg nem értem, milyenek lehetnek az előjogok, ha nem maradéktalanok.

http://mand iner.hu/cikk/20151031_szilvay_gergely_ep_testu_cisznemu_ferfiak

Ha alfának érzed magad , az is vagy, még ha  cisz-nek neveznek is.

Reszet Elek
Újságíró

Manuel ‘Cheyenne’ Gutierrez: “Te ezt nem érted, Jill. Az ilyen emberek lelkében van valami. Valami halálos sötét. Ha ő marad életben, bejön az ajtón, veszi a holmiját, és azt mondja, adios.”

Oldm4n
Olvasó
Oldm4n

Az én véleményem egészen más. Szerintem az ember nem farkasfalka, ennek megfelelően a farkasfalka törvénye nem húzható rá teljes egészében. Egyszerűen ember-alfa az, akit követnek a béták. Ennyi és nem több.

A ti beosztásotok alapján én alfa alá vagyok. A faszt. Én egy valódi, teljes értékű omega vagyok. Olyan tökéletes alfa, akiből egyetlen egy dolog hiányzik. (Pontosabban túl sok van belőle) Ezért engem nem követnek a béták. Leszarom, járom a saját utamat, amitől még veszélyesebb vagyok. Életben maradok és boldogulok egyedül, ott, ahol ti csak falkában.

A Nő pedig azért van velem, mert -idézem- “azonnal tudtam, hogy te nem egy a fiúk közül vagy. Te nagybetűs Férfi vagy.” Ha nem érted, lapozzál.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A Nő pedig azért van velem, mert -idézem- “azonnal tudtam, hogy te nem egy a fiúk közül vagy. Te nagybetűs Férfi vagy.”

A női ösztön a devianciára bukik, az átlagtól eltérőre, és az irány (legtöbbször) nem számít……

 

 

Reszet Elek
Újságíró

Ezt a doku epizódot javaslom minden alfasággal kapcsolatos kíváncsiskodónak: https://www.youtube.com/watch?v=vd2NTQPl7D8

Nagyon tanulságos, érdemes megnézni.