Virenzuola
7 megosztás

Március 8. legyen Férfinap! – Egy dán egyetemista véleménye

Dánia egyik vezető médiumában, a Politiken-ben meglepő ötlettel állt elő az elmúlt hónapban, a Nőnapot megelőzően egy egyetemista. Véleménye szerint elérkezett az ideje, hogy ezután Nőnap helyett Férfinapot tartsanak március 8-án Dániában.

Per Micki Christensen a következő szavakkal fogalmazta meg véleményét:

“Nők harca 2015-ben? Ez egy vicc. Legyen szó öngyilkosságokról, hajléktalanságról, szabadságvesztésről, korai halálozásról, megalázásról, erőszakról, a férfiak vannak rosszabb helyzetben…

Azt kell hogy mondjam, ma a férfiak el vannak nyomva Dániában. Dánia egy férfigyűlölő medencében vitorlázik, ahol számos feminista szervezetnek az a célja, hogy a nőket előnyben részesítse és a férfiak elnyomott helyzetét fenntartsa. A Nemzetközi Nőnapon másról sem hallunk és olvasunk, minthogy a nők mennyire el vannak nyomva. Azt hallhatjuk, hogy számos szexista megkülönböztetés éri őket, például alulreprezentáltak a vállalatok vezető testületeiben. De valójában vannak ennél SOKKAL NAGYOBB problémák.

Mi egy olyan társadalomban élünk, ahol épp a legsérülékenyebb emberekkel nem törődik senki. Az olyan szervezetek, mint a Dán Nők Társasága, a Nők Tanácsa és a Kvinfo figyelmen kívül hagyja a nemek közti egyenlőtlenségek legsúlyosabb formáit.

Négy öngyilkosságot elkövető emberből három férfi. Tíz rabból kilenc férfi. A legfrissebb adatok szerint a dán férfiak négy évvel rövidebb ideig élnek, mint a dán nők és férfiak végzik a megterhelő munkák jelentős részét.

A törvények is elnyomják a férfiakat. A férfiak számára kötelező a katonai szolgálat, aki megtagadja az rács mögé kerül. A férfiak a gyesnek csak egy kis részére jogosultak, ráadásul válás után általában elveszítik a szülői jogaikat és a gyerekkel való kapcsolatukat. A férfiaknak nincs joguk lemondani a nem kívánt gyermekről se. Külön törvény van a női menhelyek állami támogatására, míg az erőszak férfi áldozatai magukra vannak hagyva.

Egy új tanulmány szerint egy bántalmazott nő segítésére ötször annyi állami forrás jut, mint egy bántalmazott férfiéra, miközben több férfi válik erőszakos bűncselekmények áldozatává, mint nő.

Egyébként a központi téma még mindig az alulfizetett női munka, ami egy mítosz. A legenda végleg megtört, amikor a World Economic Forum publikálta a 2014-es nemek közti egyenlőség riportot. Ez azt mutatja, hogy Dániában a férfiak 2%-al kevesebbet keresnek, mint a nők.

Dánia az egyetlen ország a világon, ahol a nők többet keresnek, mint a férfiak. Ennek ellenére folyamatosan azt lehet olvasni a médiában, hogy a nők 10 – 20%-al kevesebbet keresnek – ami természetesen kizárólag a patriarchális elnyomás eredménye.

A társadalom tetején álló nőkre helyezni a hangsúlyt a kapzsiság logikáján alapszik. Ha a demokráciát úgy mérjük, hogy egy ország mennyire képes megvédeni a társadalom legkiszolgáltatottabb tagjait, akkor Dánia egy nem demokratikus, feminizált ország.

Miközben ők harcolnak a legjobban fizető állásokért és pozíciókért, közben emberek szenvednek a társadalom alján és ez a folyamat egyre csak erősödik.

Látjuk, hogy egyre több nő van az egyetemeken, ami önmagában nem lenne probléma, a probléma az, hogy bónuszpontokkal favorizálják őket annak érdekében, hogy több női vezető legyen. Mi van azokkal a fiatal férfiakkal akik kiesnek az iskolarendszerből? Miért a társadalom felső rétegére fókuszálunk, miközben a társadalom alsó rétegében nagyon sok probléma van?

Mindenki számára világosnak kellene lennie, hogy ha vizet öntünk egy palackba aminek nincs alja, akkor a víz kifolyik. Ha fel szeretnénk tölteni a palackot, akkor be kell zárni az alját. Egy feneketlen társadalom nem működőképes. Tehát arra kell összpontosítanunk, hogy zárjunk az alján és nem arra, hogy töltsünk a tetején. Ezért azt gondolom, hogy itt az ideje, hogy március 8-a mostantól Férfinap legyen…”

Post Author: Virenzuola

Virenzuola
f Facebook
7 megosztás


44
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
8 Egyéni hozzászólás
36 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
17 Hozzászólások szerzői
VersusSoldier of MotherMadamAlter Egoedieverum aequalitatem Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Serathis
Olvasó
Serathis

Szét fogják tépni. Mint Teczár Szilárdot.

Reszet Elek
Újságíró

Az alantas embert semmi sem sarkallja nagyobb haragra, mint az igazsággal való szembesülés.

Teczárban az az érdekes, hogy igazi mangina és éppen a nők érdekében szólalt fel. Ami pedig megmosolyogtató és egyben nagyon is árulkodó, hogy az antifeministák álltak ki mellette és a feministák támadták.

Serathis
Olvasó
Serathis

Az interneten mindenre van példa, és az ellenkezőjére is.

Versus
Vendég
Versus

A feministák még ezen az oldalon is támadták. Emlékszik?

Reszet Elek
Újságíró

Néhány frissen regelt béta tiltakozására emlékszem, akik a szórakozóhelyeken csökkenő számban megjelenő lányok képét vizionálták.

Versus
Vendég
Versus

Itt nem volt ilyen.

DennisVT
Újságíró

Nincs ezen mit csodálkozni. 5ből 4nő csak felfele lát. Az átlag nőt hasonlítják a férfiak krémjéhez, innen született a történelem során elnyomott nő mítosza is.
Azt mind látja, hogy a legmagasabb pozícióban kevesebb a nő. Azt pedig szinte egyik sem, hogy ez lent is így van. Üvegpadló is van, ami védi a nőket.
A bónuszpont az egyetemeken pedig a legnagyobb hányinger. Nálunk is ez van? Amikor én felvételiztem, akkor szerintem nem volt, nekem ilyen nem rémlik…

Reszet Elek
Újságíró

Legközelebb Bécsben van ilyesmi. Nálunk talán csak ha gyesről felvételizik valaki, szóval diekt nemi alapú pontok MÉG nincsenek.

DennisVT
Újságíró

El nem tudom képzelni, ezt hogy hagyják a fiatal osztrák felvételiző férfiak… Ha én emiatt hátrányba kerültem volna anno, akkor elsőként mentem volna tüntetni… és biztos összeszervezek pár 10ezer embert. Ma pedig, a facebook/twitter korában ez igazán könnyű…

haemorgen
Olvasó
haemorgen

A magyar felsőoktatásban is szoktak csak nőknek szóló ösztöndíjakat kiírni. Ha csak férfiaknak szólókat írnának ki, akkor szerintem egy héten belül az ENSZ, USA, EU stb. hivatalosan tiltakozna a “felháborító egyenlőtlenség” miatt.

Magyarországon is a közoktatás a nőknek kedvez. Amíg a közoktatásban tanító pedagógusok 90 valahány százaléka nő, nincs semmi csodálkozni való, hogy a felsőoktatásba több nő jut be, mint férfi, holott az értelmi képességek terén a férfiak minimum egyenlőek. Az kellene még, hogy pluszpontokat is kapnának, mert “nincs elég női bankvezér, és majd akkor lesz, ha a közgázon 95%-ban nők fognak tanulni”. Érdekes módon a tanárok között nem kell a nemi egyenlőség. Minek is az?

 

Arról nem is beszélve, hogy a nők általában olyan szakokat választanak, amibe bele van kalkulálva egy jövőbeli rabszolga is, és lehetőleg nem igényel önálló gondolkodási képességeket. Elég magolni csak.

Pedagógus – egy fizetésből nem lehet egy családot eltartani.

Mérnökök – egy fizetésből el lehet egy családot tartani.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Azt hallhatjuk, hogy számos szexista megkülönböztetés éri őket, például alulreprezentáltak a vállalatok vezető testületeiben.”

Álljanak be hivatásosnak, ott nincsenek alulreprezentálva, meg hát az amúgy is megy nekik.

“Ha a demokráciát úgy mérjük”

A demokráciát kamatokban mérjük.

Szoffy
Újságíró

Nem egy olyan dokumentumfilmet láttam, amelyben szóba került a dán nők helyzete. Persze, a nőké. Büszkén mutogatták, hogy milyen hatalmas egyenlőségben élnek. Több ilyen férfi kellene, aki megosztja a másik oldalt is.

Amúgy meg újabb hír a tengerentúlról.

http://egynoanokert.blogspot.com/2015/04/bobby-flay-hazassagi-szerzodese.html

 

Szoffy
Újságíró

Update a Bobby Flay ügyben….megtalálható az előző bejegyzés alján. (Csak mert valaki kérte, hogy szóljak, ha van új hír :) )

Reszet Elek
Újságíró

Az update-re. Tehát ha az esetleges manipulációs szexmegvonásra külső segédlettel válaszol a férfi, az válásnál pénzt jelent? Ez a tuti üzlet.

A nő mindenképpen nyer. Ha a férfi aláveti magát a szexmentességnek, megbüntetik és szenved, ha pedig mással csinállja… Érdekes lenne az olyan joggyakorlat, ahol ha a férfi bizonyítaná a más nőkkel kavarást, akkor a nőt marasztalnák el mert nem teljesítette házastársi kötelességét. A fordítottjáról ködlik valami, mármint válásnál annak bizonyítása hogy a férfi nem gondoskodott a gyerekeiről, feleségéről.

Szoffy
Újságíró

Nem tudom, hogy mi volt az előzmény….nem tudom volt-e szex megvonás vagy megcsalás valójában. Engem csak az borzaszt el, hogy minden indokkal lehet pénzt követelni. Mondjuk, ha nem volt benne az eredeti házassági szerződésben, akkor nem fog pénzt kapni.

DennisVT
Újságíró

Nemrég volt egy ügy, azt hiszem Franciaországban, ahol válás után egy férfit párezer euróra büntették, mert a házasság x éve alatt nem szexelt eleget a feleségével…

Sydra
Olvasó
Sydra

Én nem akarok férfi napot! Se nőit! Se pozitív diszkriminációt, se semmilyet. Csak azt akarom, hogy a lehető legtöbb törvényünk nem és bőrszín semleges legyen, a nemi és faji alapú jogvédő szervezetek pedig ne kapjanak az adómból!

Reszet Elek
Újságíró

Tényleg! Ember nap miért nincsen? Végülis az is egy kisebbség manapság…

SIL
Olvasó
SIL

Ne viccelj már… ha bevezetnék, mindenki egyből azzal jönne, hogy ő is az…

Vasgerinc
Újságíró

Ezek szerint Dániában is bónuszpontokkal segítik a nőket a felsőoktatásban? Ha ez nem diszkrimináció, akkor mi az? Persze, tudom ez pozitív diszkrimináció, de nincs ennek egy negatív oldala, ami azokra érvényes, akik emiatt kiesnek a felsőoktatásból, holott jobban teljesítettek?

Alapjában véve igaza van a fickónak, de én találtam benne egy kivetnivalót. Azon siránkozni, hogy 10 rabból 9 férfi, számomra olyan, mint amikor nálunk a cigányok siránkoznak hasonlón, nem teljesen a társadalom hibája ez…

haemorgen
Olvasó
haemorgen

A 10 rabból 9 férfi adódhat egy egyszerű tényből is.

Szerinted miért lenne egy ideális börtön egyben iskola is? Azért, mert a legtöbb ember aki oda kerül, ha nem lenne olyan primitív, iskolázatlan, legalja környezetből származó, akkor nem kerülne börtönbe. A cigányok közül azért kerülnek sokan börtönbe, mert pénzt akarnak, de munka nélkül. Ha olajmérnök lenne, 10 ezer eurós fizetéssel (menjünk át felfelé néző feministába egy kicsit), akkor soha nem jutna eszébe betörni valahova.

Ugyanígy a dán férfiak is. Valamiből fizetni kellene az esetleges tartásdíjat, meg nekik esélyük sincs, hogy egy rabszolga fizetésével pénzügyminisztert játszhasson, ha meg megunta, akkor jöhetne a válóper a képzeletbeli estben.

Összefoglalva: ha nem lennének a társadalom alján rengetegen férfiak, akkor nem lennének a börtönben annyian.

Vasgerinc
Újságíró

Tévednék, ha azt mondanám, hogy a feminizmus megjelenése előtt is többségben voltak a börtönökben a férfiak és a cigányok? Aligha. Az, hogy valaki szegény nem ok arra, hogy bűncselekményeket kövessen el, főleg hogy jellemzően megélhetési bűnözőként nem szokták őket nagyon meghurcolni. Tehát nem gondolom, hogy CSAK azért lenne több férfi és cigány a börtönökben, mert köztük több a szegény.

haemorgen
Olvasó
haemorgen

Kedves Vasgerinc!

 

Hogy finomítsd véleményedet, ajánlom, hogy első lépésben nézd meg a videót: https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_2129662125&feature=iv&src_vid=JpboL6hxV8Q&v=jUg4Wkty_E4

 

Majd második lépésben gondolkodj el azon, hogy a nőket ugyanazért kevésbé bünteti a társadalom, mint ahogy a videóból is kitűnik.

Harmadik lépésben pedig érdemes meggondolni, hogy hány férfi és hány női hajléktalant láttál? Vajon miért? Hány volt az olyan nő ezek közül, aki Pesten leitatott/bedrogozott csecsemővel koldult?

Deansdale
Admin

A férfiak hajlamosabbak bűnözni, főleg erőszakosan, ez tény. A börtönökben akkor is több férfi lesz, ha a nők minden bűnért ugyanazt a büntetést kapják, amit egy férfi kapna. Ennek oka például az, hogy az anyagi helyzetével elégedetlen nő a párját küldi bűnözni, nem ő maga megy… Nameg a nőkben ösztönösen nagyobb a félelem a nyílt fizikai erőszaktól, többségük soha nem menne bele idegenekkel olyan szituba, ami valószínűleg erőszakhoz vezet.

Ha összehasonlítod a női bűnözést a férfival, az közvetettebb, rejtett, nem feltétlenül mérhető károkat okoz. A felbujtás, a csalás, a hírnévrontás sosem fog akkora börtönbüntetést maga után vonzani, mint egy bántalmazás vagy emberölés. Nem vagyunk egyformák.

Reszet Elek
Újságíró

A börtönben levők, hajléktalanok és hasonlók, a társadalom legszámkivetettebb része, legkevésbé van reményük a normális életre. Függetlenül attól hogy kinek, minek és milyen mértékű közrehatása miatt vannak ott ahol vannak, láthatóan túlnyomó többségben férfiakról beszélünk. Ez nem a nők különleges mivoltára bizonyíték, hanem arra hogy a társadalmon belül létezik egy mechanizmus, amely felkarolja a nőket és igyekszik megakadályozni a teljes lecsúszásukat. A férfiakkal kapcsolatban viszont ez a társadalmi szolidaritás nem létezik. Minden társadalomnak a legelesettebb rétegek felkarolására kellene hogy fordítsa a társadalmon belül, a társadalmi viszonyok jobbítására rendelkezésére álló erőforrásokat, az ottlevők nemi vagy életkori avagy egyéb jellemzőitől függetlenül. Ezzel ellentétben a társadalommal ezekből a forrásokkal megfizetni egy nemi alapú megkülönböztető magatartás árát, végtelenül pofátlan és erkölcstelen.

Aljas és erkölcstelen dolog a feministáknak számon kérnie a vezető réteg nemi megoszlását úgy hogy nem foglalkoznak az ennek áraként létező lecsúszott rétegekkel csak azért mert ők nem nőneműek illetve végtelen gazemberség lenne bármilyen társadalmi változást megengedni az egyik oldalon úgy, hogy cserébe a másik odalon semmilyen változás nem történik.

Más megfogalmazásban, teljesen tisztességtelen dolog lenne, ha a férfiak hierarchia létrájához képest a teljes társadalmi ranglétrát érdemek nélkül feljebb tolnánk a női oldalon.

Maestro
Szerkesztő

Erre szoktuk azt mondani, hogy nem illendő az üvegplafon ellen vekengeni azoknak, akik az üvegpadló áldásos hatásait bezzeg élvezik. Majd ha a hajléktalanok és öngyilkosok fele is nő lesz, majd akkor lesz itt az ideje 50% nőt követelni a parlamentbe és a cégek vezetésébe.

Reszet Elek
Újságíró

Igen. Én egy kissé bő lére eresztettem ugyanezt. Mondjuk inkább úgy, hogy ha elegendő forrás jutott amivel a leszakadó férfiak olyan hányadát sikerült felemelni, hogy az “alsó szegmensben” kialakult egy nemi egyensúly, akkor lehet szó a “felső szegmensben” is az arányos nemi viszonyokról. Mivel ezen források egy részét jelenleg kizárólagosan csak nőkre fordítják, sokkal igazságosabb is lenne.

DennisVT
Újságíró

Bármikor aláírom, hogy a jelenlegi üvegplafon feletti pozíciók felét kötelezően feltöltsék nőkkel, ha ők aláírják, hogy az üvegpadló alatt is 50%kal kell képviseltessék magukat.

Jelentkezők?:)

Toplak Zoltán
Újságíró

nov 19 Nemzetközi Férfinap, nem kö semmit ellopni a nőktől, van saját.

Reszet Elek
Újságíró

Akkor aznapra betárolhatóak a megmozdulások és cikkek, miszerint b*tok meg a virágcsokrot, adjatok inkább jogegyenlőséget és társadalmi megbecsültséget valamint a férfiproblémák kezelésére is tisztességes mennyiségű forrást.

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Akkor virág helyett pénzt kérek, hogy fizessem a nőmet, hogy elkölthesse értelmetlenségekre, kozmetikumokra, hogy boldog legyen nekem meg ne maradjon egy kanyi se. Férfi.

P.S. Dolgozok az asszonyom kleptomániáján és az elzárást találtam a legjobb megoldásnak, persze nem őt zárom el, hanem a pénzem amiért megküzdök :) Már megszoktam, hogy vannak igényei és ezt akarja a fogyasztói társadalom, azaz a pénzem a pazarló nőn keresztül. A cuki butusokat imádja a politika és a piac.

Versus
Vendég
Versus

Nem olyan régen azt állította, hogy Ön az Úr otthon, az van amit Ön akar és mond. És a “kedvese” persze lesi minden szavát, meg sem próbál ellenszegülni.

Maestro
Szerkesztő

Na, hát most már azt is tudjuk, miért ;-)

edie
Olvasó
edie
Maestro
Szerkesztő

“a nemek közötti egyenlőségnek, mint “erkölcsi normának” feltétlen elismerése.” – ez a követelmény. Vagyis antifeministát keresnek.