Borisz
1 megosztás

Amit az autókról tudni kell

Az autó alapvetően jó dolog. Sokkal nagyobb, mint egy táska, minden elfér benne, és nem kell cipelni, sőt, ő cipel téged. Ha esik az eső, nem ázik meg a ruhád, ha olyan helyre mész, akár még másik ruhát meg váltócipőt is vihetsz, és akár az összes sminkcuccod nálad lehet, az se gáz. Elfér. A modernebbekben már világítós a tükör, tökéletesen ki lehet igazítani benne mindent, amit otthon nem sikerült. Ha felhajtod a tükröt, ki is lehet látni mögötte a szélvédőn, de ez persze csak addig fontos, amíg oda nem értél a randira. Ha odaértél, akkor pont amíg a pasi türelmesen vár odabent – hadd várjon -, te még egyszer végigmehetsz a fontosabb pontokon: hajtincsek, szemhéj, szempilla, rúzs, kontúr, és a szexi mosoly – mindennek tökéletesnek kell lennie! Ha pedig indulni kell, csak kiszállsz, becsukod az ajtót, megnyomsz egy gombot – és kész is. Mostantól az autód vigyáz magára! Olyan okos.

A közlekedést sajnos meg kell tanulni, ez nagy hátránya az autónak. A kezelés nem nagy ügy: két pedál van, az egyikkel gyorsulni, a másikkal lassulni lehet. A kormány, ha jobbra tekered, jobbra megy, ha meg balra, akkor balra. Igen, egy modern autót vezetni körülbelül ennyi, jól hallottad, erre olyan büszkék a pasik, és erre akarnak folyton “megtanítani”. Mintha ők olyan jól csinálnák. Más kérdés, hogy régen csak manuális váltó volt – na ez a tipikus értelmetlen hülyeség! Soha ne vegyél ilyen tragacsot. Ha beszállsz, és azt látod, hogy három pedál van benne (úristen, de hiszen két lába van az ember lányának!), azonnal mondd a pasidnak, hogy hozzon egy másikat! Az ilyeneket nem lehet vezetni, állandóan azzal a műanyag fallosszal kell foglalkozni menet közben, amit odatettek a két ülés közé, hogy mindig emlékeztesse őket, ki az úr a háznál. Nem mintha olyan rossz lenne hozzáérni – a jobbakat direkt bőrrel vonták be, hogy élethűbb legyen -, de iszonyú balesetveszélyes azt lesni, hogy milyen állásban van, és közben elviselni a pasid szúrós megjegyzéseit is, hogy minek fogtok nekimenni.

Ami még ennél is borzasztóbb: minden autónak van egy titkos rekesze, amiben undorító rendetlenség van. Ez az úgynevezett “motortér”, merthogy külön neve is van ám. Csupa olaj minden, semmihez nem lehet hozzányúlni, és amikor valami elromlik, a férfiak felnyitják a tetejét, bámulnak bele, és bonyolult szavakat mondanak, amiket persze ők maguk sem értenek. Ez iszonyú idegesítő, pláne hogy ilyenkor még meg is kell dicsérni őket, hogy milyen okosak. A motortérben (miért nem inkább motordoboz? milyen tér az, ahová nem vihetem le a gyereket játszani?) csupa olyan dolog van, ami büdös, forró és értelmetlen; jellemző, hogy a teremtés koronái a mai napig nem tudták megoldani, hogy az autó egyszerűen csak menjen. Nem, nekik kell ez a bugyuta doboz, mert erről lehet beszélgetni: hány köbcentis, hány fogaskerék van benne, mennyi víz kell bele, mennyi olajat eszik – mintha valami értelmes kis lény lenne, ami enni tud. A babához ugye nem értenek, hát kerestek maguknak valami hasonlót, amit tudnak követni. Persze mindenképpen olyat, amit pelenkázni azért nem kell.

Ugyanilyen pasidolog az is, hogy a kerekekbe levegőt fújnak, mint valami kis lufiba. Nekem már gyerekkoromban volt tömörgumis biciklim, és érdekes módon az sosem kapott defektet – de persze hogy az nem jó, mert ők megint jobban tudják. És akkor időnként, ha ráhajtasz valami éles tárgyra – márpedig nem tudsz állandóan odafigyelni -, akkor kipukkad a gumi, és állhatsz az út szélén, amíg valaki ki nem cseréli neked. Ha senki nem jár arra, akkor meg várhatsz a szervizes autóra – néha csak órák múlva érnek ki, úgyhogy ezalatt mindent lekésel. Mondja valaki erre, hogy nem férfilogika!

De hogy valami jó hírt is tartogassunk a végére: ma már bármilyen színben kaphatsz autót. Régen a pasifantázia szabta a korlátokat az autók színválasztékának: volt piros, kék meg zöld, és jóéjszakát. Ma már nem ilyen ciki a helyzet: a legszebb árnyalatokat is ki tudják keverni, igaz, kicsit drágán, de utána minden nap gyönyörködhetsz benne. Ha rám hallgatsz, burgundivöröset vagy őszibarackot választasz, abból is a halvány selyemfényűt, de ha keménykezű karrierista vagy, jól állhat a csillámos mélybordó vagy az obszidiánfekete is. Egyelőre színváltós autó sajnos nincs; remélhetőleg ezt most már hamarosan feltalálják azok az Okos Férfiak, de addig sajnos be kell érned azzal, hogy a ruhádat igazítod az autóhoz…

Post Author: Borisz

Borisz
Informatikus, amatőr újságíró, lélekbúvár, párkapcsolati tanácsadó. Szabadidejében kifejezetten szeret utazni, ezért évek óta ki se mozdul a városból, és nézi, hogy mikor lesz szabadideje. Megrögzött ateista. Nőtlen, de nagyon szereti a nőket, minden látszat ellenére.
f Facebook
1 megosztás


76
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
9 Egyéni hozzászólás
67 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
19 Hozzászólások szerzői
wittukindVersusPash CutterSILWastrel Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
járókeret
Olvasó
járókeret

Kísértet járja be a Férfihangot, a férfiszellem(esség) kísértete…

Kár, hogy pont a kipellengérezett nőréteg nem érti. A finomságát, a szerkesztettségét. Azt, hogy cikizik őket épp, valszeg értik – vagyis értenék, ha olvasnának ilyesmiket. De az iróniával kb. úgy vannak, mint a motorokkal. Irónia =/= gúny! Utóbbiban bajnokok.

Suum cuique
Újságíró

Franklyn
Olvasó
Franklyn

A citromsárga MG farolni kezd. A volánnál ülo fiatal no kissé merészen megállítja, kiszáll és
felfedezi, hogy a bal elso gumi lapos. Nem vesztegeti az idejét, azonnal megteszi a javításhoz szükséges
elso lépéseket: úgy néz az elhaladó autósok szemébe mintha várna valakit. A noi tehetetlenségnek (“a
férfias technika cserbenhagyta a gyenge not”) erre a nemzetközi egyezményes jelére hamarosan megáll
egy kombi. A vezeto azonnal látja, hogy mi a teendo, és vigasztalóan így szól: “Ezt mindjárt rendbe
hozzuk”, és határozottságát bizonyítandó, kér a notol egy kocsiemelot. Nem kérdezi tole, ki tudja-e
cserélni a kereket, mert ahogy ránéz – a no kb. harmincéves, divatosan öltözködik, és ki van festve –
úgyis tudja, hogy a no erre nem képes. Mivel emelot nem talál, elmegy a sajátjáért, és mindjárt magával
is hozza a szükséges szerszámokat. Öt perc alatt elintézte a dolgot, és a meghibásodott kereket is
berakta a megfelelo helyre. Kezei o!lajosak lettek. A no által felkínált hímzett zsebkendot udvariasan
visszautasítja. (Ilyen esetekre mindig tart egy ócska rongyot a szerszámos ládájában.) A no lelkendezve
köszönetet mond, és bocsánatot kér “tipikus noi” ügyetlenségéért. Ha a férfi nem jött volna – mondja –
esetleg estig itt állt volna. A férfi erre nem szól semmit, de amikor a no beszáll, udvariasan kinyitja elotte
a kocsi ajtaját és a lehúzott ablakon át még figyelmezteti, hogy jól tenné, ha a meghibásodott kereket
minél gyorsabban pótolná. A no azt válaszolja, hogy még ma utasítani fogja a szerelot. Azután elhajt.

[…]

Lehet, hogy az ero, intelligencia és fantázia nem a hatalom, hanem a behódolás elofeltételei?
Lehet, hogy a világot nem azok irányítják, akik tudnak valamit, hanem azok, akik semmi másra nem
alkalmasak: a nok? És ha ez így van, hogyan érik el a nok, hogy áldozataik ne érezzék magukat
becsapottnak és megalázottnak, hanem annak érezzék magukat, amik a legkevésbé, ti. uraknak?
Hogyan adják nekik azt a boldogságérzetet, amely eltölti oket, amikor értük dolgoznak, a büszkeségnek
és fölénynek azt az érzését, amely egyre nagyobb teljesítményre készteti oket?
Hogyhogy nem leplezodnek le a nok??

Esther Vilar: Az idomított férfi

Mindenkinek csak ajánlani tudom! Netről is letölthető.

Naooo
Olvasó
Naooo

Mi van Borisz, elhagytad a jelszavad, most lett meg?

Koriander
Olvasó
Koriander

kihagytad, hogy becenevet is adunk a Lieblingnek :).
amúgy meg az autóval szemben pont ugyanazok a női elvárások, mint az ideális faszival:
“have to look right, drive right and ride right – with no ifs, buts or maybes.”
Sir William Lyons ezt nagyon jól tudta ;) meg a junájtid is.

járókeret
Olvasó
járókeret

Szia Kori, itt Timi;) Mivel a Freud utáni frajdizmus jegyében az autó fallikus jelkép, ez egy örökzöld, hálás paradigma…

Koriander
Olvasó
Koriander

szasz Timi, kapsz egy puszit, rég láttalak, ezek szerint szellemjársz…

ami az autó/ falloszt meg frajdot illeti, miért van az hogy a legtöbb kissrác odavan a kukásautóért?

járókeret
Olvasó
járókeret

miért van az hogy a legtöbb kissrác odavan a kukásautóért?

érdekes kérdés, elgondolkodok rajta (tényleg), s ha a posztfreudi komputer kidob valamit, híradással leszek a válaszról (ami nem 42 lesz – remélem:)

u.i.: nem a locsolókocsikért vannak oda?

Koriander
Olvasó
Koriander

:-) minden munkagépért, végülis tényleg látványosak, nekem gyerekként a dömper volt a kedvencem, van is fotóm egy Belazon

DennisVT
Újságíró

Szerintem mert nagy,  látványos, színes, nem sokat látnak belőle, mert hajnalban jön-megy… és valami értelmes hasznos dolgot csinál… ott volt az a sok büdi szemét, és huss eltűnt, elvitték valami helyre, amiről a kissrác semmit sem tud, sosem látja, ezért tök érdekes izgalmas…
És a bácsik úgy kapaszkodnak rajta, nem benne ülnek, plusz vmi érdekes színes ruhában tolják a melót…

Koriander
Olvasó
Koriander

igazad van a látványt illetôen, de egy gyerek egyáltalán nem büdizi le a szemetet, mindenesetre az óvódások lazán kukáznának, ha hagynák- a kíváncsiság ezerszer erôsebb az undornál.

hgyi
Szerkesztő

A lányom egy régi barátnőjének a húga imádta a kukásautót kicsi korában. :o)
Nagyobbik fiam a “tekeraatókat” szerette – különleges csemege volt a “kontréleres tekeraató” -, a kicsi meg a “tűzautóatót” és a mentőautót. Főleg, ha villogtak és szirénáztak. :o)

Reszet Elek
Újságíró

Szerintem csak a matriarchizmus tudatalatti kondicionálása a megfelelő minőségű beszélő szerszámok kialakítása érdekében…

Reszet Elek
Újságíró

A nők többségének azt kellene megtanulnia, hogy nincsen dákó tövis nélkül.

Koriander
Olvasó
Koriander

a nők többsége tudja ezt, a gond akkor van, amikor egy kispolszki puácáskodással próbálja magát egy jaguárnak álcázni oszt’ mégsincs annyi lóerő (természetesen nem rád vagy vki konkrét itteni személyre gondolok).

the hermit
Olvasó

Ügyes nő a kispolákból is tud Jaguárt csinálni :-P

járókeret
Olvasó
járókeret

az ilyen ügyesség tanulható vagy születni kell rá?

Koriander
Olvasó
Koriander

bringás vagyok, nincs autóm :-)

hgyi
Szerkesztő

Én bmv-vel járok. :o))

Koriander
Olvasó
Koriander

:D

hgyi
Szerkesztő
Koriander
Olvasó
Koriander

Most megnéztem, nem nem ezért, ez kb akkora odvas sztereotîpia, mint az hogy a cornflakes egészséges.

hgyi
Szerkesztő

Na jó, de ez egy nagyon aranyos és mulatságos film! :o)

Koriander
Olvasó
Koriander

Hiába Hopkins meg Cusack, nem szeretem alapból a kosztümös filmeket, nagyon kevés van, ahol nem zavar az idôutazás, plusz a nők ábrázolása a filmben, naiv virágszálak, jah…. akkor inkább Cronenbergtől a veszélyes vágy.
http://www.youtube.com/watch?v=0ZIgkC1Xy3c

Reszet Elek
Újságíró

Ugyanmár…!

Koriander
Olvasó
Koriander

http://www.youtube.com/watch?v=kYQrPpj24PE

I will saddle up on my horse
You carry me through the field all across
Through my endless field
Through my endless field

Taken from http://lyricstranslate.com/en/kon039-kon-horse.html#ixzz3ZLgZhShS

Reszet Elek
Újságíró

Serca rozłączone (ea.:Magdalena Mielcarz)

jam zaprzewiedziała,
żem ciebie szukała.
za te czarne oczy twoje
oddałabym życie moje.

ty wiesz, ukochany,
żeś mi zakazany.
czemuż mnie skazałeś na tę niedolę,
czemuż wziąłeś serce moje?

czekać cię kochanie
nigdy nie przestanę.
nasze serca rozłączone,
na zawsze już zespolone.

Koriander
Olvasó
Koriander

Ebben nincs ló, de szép, ez lovas:
http://www.youtube.com/watch?v=2qWd2Ds0eQo

Alter Ego
Szerkesztő

“Ugyanilyen pasidolog az is, hogy a kerekekbe levegőt fújnak, mint valami kis lufiba.”

Hankook levegőmentes kerekekkel szerelt autó. A két kifejezetten “pneumatikus” csaj (Huxley által a “Szép új világban” megalkotott kifejezés) szerepeltetése pedig nyilvánvalóan egy újabb “pasidolog”. Hithű feministák minden bizonnyal úgy mondanák, hogy “szexista tárgyiasítás”. :)

vladimir a gyikember
Olvasó
vladimir a gyikember

jajj! ezek a magassarku sportcipok… :-)

greifswalder
Olvasó
greifswalder

Ez egy önálló cikket is megérne. Csak hogy tudjátok, miből merítik a hitet és az erőt, hogy jó dolgot csinálnak:

23 Ways Feminists Have Made the World Better for Women

http://mic.com/articles/87809/23-ways-feminists-have-made-the-world-better-for-women

greifswalder
Olvasó
greifswalder

Ez se rossz. Először felteszik a kérdést, hogy joga van -e a fogyatékossággal élő férfiaknak ( mivel nőt nem kapnak ) prostikhoz, úgy, hogy lehetőleg a betegkassza fizeti. Aztán persze megy a maszatolás, hogy bezzeg a nők ilyet nem akarnak, meg ha akarnának se kapnának, meg hogy 60 fölött egyébként nő sem kap szexet, még ha akarna is stb.

http://www.emma.de/artikel/ask-alice-gibt-es-ein-menschenrecht-auf-sex-330063

 

Reszet Elek
Újságíró

A linken szereplő Alice Schwarzer évtizedek óta ebből él meg… Lásd pl itt

greifswalder
Olvasó
greifswalder

Ez durva…én eddig nem ismertem a munkásságát.

Reszet Elek
Újságíró

Sose volt házas, nincsen gyereke és még a szexuális irányultsága is kérdéses. Szerinted egy ilyen lény tanácsai kellenek a német nőknek a megfelelő és boldogító társas kapcsolatokhoz?

Itt az ismert film ahol Esther Vilarral (igen azzal a Vilarral) vitázik (van angol felirat is). Jól levehető az erőszakos és fanatikus stílusa. Ráadásul férfiaszemmel még németnek is ritka csúf.

Belvedere
Vendég
Belvedere

A nőknek könnyű dolguk van, valamennyien aktív és rendszeres nemi életet élnek általános iskolától kezdve. Míg férfiak tömegei élik egyedül az életüket, addig a legtöbb nő több férfit ugráltat (ez a szűzkurvaságtól a poligámiáig terjed), illetve egyik kapcsolatból a másikba ugrál (sorozatos monogámia).

Ennél jóval ironikusabb, hogy a szellemi fogyatékos nők hozzájutnak családhoz, szexhez, pénzhez:

http://velvet.hu/gumicukor/2014/10/27/honey_boo_boo_mar_ismeri_anyja_gyerekmolesztalo_pasijat/

(Érdekes, hogy míg a férfiellenes, nőközpontú pszichológia kiskoruktól fogva vadászik a férfiak legkisebb hibáira – pl. ilyen a figyelemzavar vagy az autizmus, melynél számszerűen több férfit diagnosztizálnak -, addig a kommunikációra képtelen, látványosan buta, a kreativitást hírből sem ismerő lányokat tekintik normálisnak. Fogyatékos csak egy férfi lehet, a feminizálódott közízlés szerint egy nő csak “butuska” vagy “szeleburdi”.)

Alter Ego
Szerkesztő

“valamennyien aktív és rendszeres nemi életet élnek” – No, szerintem ez egy tipikus férfitévedés, amit a férfiember önmagából kiindulva gyakran el szokott követni. Nem túl régen beszélgettünk róla pár kommentben, hogy mennyire eltérő a nők szexuális aktivitása, sokkal-sokkal jobban, mint a férfiaké. Szóval a nők jelentős része egyáltalán nem él az elviekben egyébként tényleg számukra nyitott szabados szexuális élet lehetőségével. Igaz ők nem is igazán jó partnerek még egy átlagosan aktív férfi számára sem. Logikusan is belátható, hogy ha annyira sok szabados szexuális életet élő nő lenne, akkor “férfiak tömegei sem élnék egyedül az életüket”. Szóval szerintem inkább a frigid “szűzkurvaság” vagyis a nők gyakran megjelenő öncélú, saját elvárásokra koncentráló szemlélete a nagyobb probléma, mint az a “pár tucat” féktelenül promiszkuis nő. – És ez egy eléggé megoldhatatlan probléma, mert semmi nem fogja rávenni a frigid nőket arra, hogy szeressék a szexet és vele együtt őszintén a férfiakat, ők könnyen esnek abba a hibába, hogy csak egy olyan valakit látnak csupán a férfiban, aki eszköz lehet a saját célok eléréséhez, de ezzel szemben olyan “utálatos és visszataszító” elvárása van, hogy folyton-folyvást szexelni akar. :)

Wastrel
Újságíró

Logikusan belátható, hogy a logikád eléggé hibádzik :) A szűzkurvaság jelenségében egyetérthetünk, de az nagyon nem igaz, hogy ha a nők járják a faszkörhintát, akkor minden férfinak juthat ezzel párhuzamosan szexpartner. A hipergámiából adódóan a csajok (kiváltképp amikor a szexpiaci értékük a csúcson van) mindenféle meggondolás nélkül visszautasítják az alacsony státuszú férfiakat, és igaz ugyan, hogy monogámok, tehát nagy részük egyetlen partnerrel tart fenn szexkapcsolatot egy időben, de ez nem jelenti azt, hogy saját természetüket képesek lennének rátukmálni azokra az alfahímekre, akik viszont szívesen tartanak több vasat a tűzben. Mint ahogy egy, már megszűnt blogról idéztem korábban “A nők inkább beállnak a falu bikája tizedik fasztarisznyájának, semmint egy saját szintjüknek megfelelő partnert keresnének maguknak”. Az a szomorú igazság, hogy a nők szexpiaci értéke a huszas éveikben sokkal magasabb, mint a férfiaké bármikor (kivéve a 10%-nyi alfahím), és ezt a hátrányt a férfiak csak a 30-as éveikben hozzák be, amikor nekiállnak maguknak státuszt meg egzisztenciát teremteni. Viszont a férfiak szexpiaci értéke ezután sokkal tovább szinten tartható, mint a nőké, akiknek a korral ez az értékük elsorvad. Ezért nem működik korrekt módon a párválasztás a kikényszerített monogámia és házasság nélkül, mert több ponton is fellép egy ilyen súlyos diszparitás, hogy a férfiaknak nehéz kibontakozni a 20-as éveikben, később meg a nők, akik a 30-as éveik elejéig nem állapodnak meg, kerülnek nagy bajba. Egész egyszerűen ez a szabadjára engedett, tisztán racionális alapokon működő párválasztás eredménye. A fentebb vázolt diszparitásnak köszönhetően (és mivel a férfiak nem monogám lények) semmi akadálya annak, hogy egy férfihoz több nő tartozzon, mielőtt még a lemaradt férfiak fel tudnák építeni saját egzisztenciájukat, viszont így egyáltalán nem lehetetlen tény, hogy a fiatal férfiak tömegei viszont kiszoruljanak a szexpiacról. Egész egyszerűen a nők differenciáló árképzést alkalmaznak a szexpiacon, és minél alacsonyabb a státuszod, annál többet kell fizetned a punciért, viszont az alfahímek ingyen jutnak hozzá akár többhöz is. A szűzkurva mentalitás inkább annak a jelenségnek az eredménye, hogy a kontrollálatlan szexpiac miatt ezek a csajok az értéküket magasabbra lövik be, mint amennyit valójában érnek (Huffnágelesen szólva: túlárazott a p**a), és ezekből az igényeikből nem szándékuk alább adni, mert az ellenkezne a hipergám ösztöneikkel, tehát hogy az elérhető legmagasabb státuszú férfit kaparintsák meg maguknak. A bétahímek számára ezek a csajok ilyen flegma picsáknak tűnnek, akiket azért némi kedvességgel meg ajándékokkal le lehet venni a lábukról, de ennél nagyobbat nem is tévedhetnek: igazából ezek a csajok úgy vannak vele, ha már a legnagyobb státuszú férfi kegyeit nem nyerhetik el, legalább alacsonyabb rendű szükségleteiket kielégítik ezen bétahímek kisemmizésével (szélsőséges esetekben a házasságig is elmennek velük, hogy aztán a divorce rape-et érvényesítsék rajtuk).

greifswalder
Olvasó
greifswalder

Az jár a fejemben időnként, hogy ha tizen-huszonévesen  rendelkezésemre állt volna mindaz a tudásanyag, Roosh-tól kezdve a Férfihangig, ami most már bárki számára elérhető (akkor még Internet se nagyon volt), kevesebb szívással eljutottam -e volna oda, ahol most vagyok. Vagy sokkal messzebbre. Vagy jól van ez így, mégiscsak kell a szívás, szenvedés az ember életében, hiszen ha túléli, és tanul belőle, előnyére válthatja.

Alter Ego
Szerkesztő

“Huffnágelesen szólva: túlárazott a p**a” – Ááhh, ez így nem Huffnágeles, ő minden vacakolás, csillagozás nélkül kiírja a pina szót… :)

“nem igaz, hogy ha a nők járják a faszkörhintát, akkor minden férfinak juthat ezzel párhuzamosan szexpartner” 

Szerintem nem hibádzik a logikámban semmi sem, márcsak azért sem, mert azt nem mondtam, hogy a körhintás leánykákkal együtt is (vagy akár nélkülük is) juthat minden férfinak szexpartner, azt állítottam, hogy a szexpiaci arányeltolódás, avagy a “nagy nőhiány” elsődleges oka a női és a férfi libidó közötti jelentős különbség. Nem kell mindig elhinni azt az állítást vagy kimondatlan sugalmazást sem, hogy “nekem nálad jobb pasi kell”, nagyon sokszor ez is csak annyit jelent, hogy az adott hölgynek nem igazán mozgatja meg senki sem a nem létező szexuális fantáziáját és senki nem képes kielégíteni az élet egyéb terén pedig eltúlzott elvárásait (túlárazott pina); várnak a hercegre a fehér lovon, aki meglehet soha nem jön el. Szerintem a külön iparágat is eltartani képes szinglihordák egyenes következménye, hogy “férfiak tömegei” (by Belvedere) szintén egyedül kénytelenek élni az életüket. Az már egy másik kérdés, hogy a kényszerű szexuális koplalás nekik sokkal több fájdalommal jár…

Ettől független létezhetnek az alfafaszkergető csajok is, csak éppen nem olyan sokan, hogy számottevő hatásuk lenne a szexpiacra. Úgy általában: pár hiperszexuális nő mellett is bőven jut meló a prostiknak… – Tehát azt állítom, hogy az elkeseredetten koplaló férfitömegek problémáját nem valamiféle alfahím jelenség okozza elsődlegesen, hanem a női frigiditás. Erre mutat például az a 24 országra kiterjedő kutatás, miszerint a nők 30 százaléka bevallottan előbb mondana le a szexről, mint a mobiltelefonjáról… és azt gyanítom, hogy a többiek között is sokan vannak, akik meginognának egy ilyen döntési helyzetben, csak éppen nem reklámozzák. Tehát tartok tőle, hogy nem túlzó talán még az a feltételezés sem, hogy a nők fele szinte teljes mértékben kiesik a “szexpiacról”…

Wastrel
Újságíró

Megelőlegeztem neked a moderációt, de részemről okés, hogy a felesleges szemérmeskedést kihagyjuk a kommentelésből :)

Fontos tényező, hogy a nők libidója alacsonyabb a férfiakénál, de ez nem negálja az állításaimat, ugyanis a férfi libidó (és kielégítésének hiánya esetén a szexuális frusztráció) valahol 18 és 25 év között tetőzik, pont akkor, amikor a legtöbbeknek még nincs kialakult státuszuk. A monogámia meg a házasság ugye (elnagyoltan megfogalmazva) azt mondja, hogy boronáljuk össze a két személyt még minél fiatalabb korban, mert ez mindkét fél számára hosszútávon előnyös: a férfi számára biztosítja a szaporodás és a (viszonylag) rendszeres szex jogát, amikor az ő libidója tetőzik, a nők számára pedig garantálja, hogy a férfi nem csak a szaporodás eljátszásáig maradjon vele, ill. öreg korára, amikor már nem vonzó szexuálisan, se röppenjen odébb mellőle a férfi. Sajnos ezen társadalmi normák nélkül felborul az ideális rend, mert az emberek többsége egész egyszerűen képtelen hosszú távra tervezni, tehát felmérni, hogy mondjuk 10-20 év múlva hova szeretne vagy tudna eljutni az életében. Tehát a házasság meg a monogámia egy súlyos felelősség bizonyos részét is kiváltja, nem kell szorongani annyira a jövő miatt, megnő a szociális biztonság.

A te állításaid egyáltalán nincsenek ellentétben az enyémmel, csak másik páholyból nézve látjuk ugyanazt: tökmindegy, hogy a faszkörhinta, vagy a szűzkurvák szempontjából figyeljük a társadalmat, a végeredmény ugyanaz. Szerintem a szűzkurvák pont azért nem találnak normális pasit, mert az igényszintjük annyira magasan van, hogy már semmilyen férfi nem képes megbizsergetni a kis puncijukat. Terjed egy olyan elmélet red pill körökben, hogy egy nő nem képes lejjebb adni az igényszintjét, tehát ha csak egyszer megdugta egy alfahím, már nem képes megállapodni egy bétánál. Arról meg már rengeteg kutatás is született, hogy a női orgazmus fő irányítója a férfi státusza, nem pedig az, hogy mennyire figyelsz a testére szex közben. Tehát ha mondjuk BMW-vel mész érte randira, akkor előhozhatod belőle a vadállatot. Ez az állítás már csak azért is érdekes, mert tökéletes ellentétje annak a széles társadalmi körben elfogadott állításnak, hogy a nőre oda kell figyelni, mert a tenyereden hordozni, meg stimulálni az erogén zónáit, ha azt akarod, hogy orgazmusa legyen. Ja és egyébként arról már reprezentatív statisztikák is készültek, hogy minél több előző házassága volt a nőnek, annál nagyobb az esélye egy következő válásnak is, tehát az is hamis állítás, hogy ha lehetőségük van minél több férfit ki -és felpróbálni, akkor sokkal sikeresebben választhatják ki maguknak az ideális párt.

Ami viszont tökmindegy, hogy a férfiak azért nem jutnak puncihoz, mert a faszkörhintát járó lányok státusz alapján válogatnak, vagy azért, mert a szűzkurvának, aki esetleg monogám kapcsolatban kívánna élni, semmilyen férfi nem felel meg a feltételeinek. És megint visszatértünk a kiindulópontra, hogy házasság és monogámia nélkül súlyos diszparitások lépnek fel a nemek viszonyában. A férfi státuszépítési ideje nem találkozik a nők szexpiaci értékének csúcsával, és a férfi libidó csúcsa nem találkozik a nők párválasztásának jellemzőivel (tehát, amikor az ő szexpiaci értékük  a csúcson van, akkor megtehetik, hogy a férfiak nagy részét kirekesztik a puncihoz jutás lehetőségéből). A végeredmény elmebeteg, megkeseredett feministák hada, akiket a macskáik fognak felzabálni magányos haláluk után, illetve lelki sérült férfiak tömege, akiknek pszichopatákká kell válniuk, ha egyáltalán az alacsony rendű szükségleteiket ki szeretnék elégíteni (ne feledjük, hogy a magas férfi libidó miatt a szexhiány nagyobb kín a férfiaknak, ill. hogy Maslow szükségleti hierarchiája a szexet a piramis legalsó fokára helyezi).

Franklyn
Olvasó
Franklyn

Jó az írásod.

Mivel a nőket nem terelik már a házasság felé, és nem irányítják a lehetséges kiszemelthez, így az igényeik elvadultak, ahogy a sövény, vagy a gyep is elvadul, ha nem nyírják. Erre pedig rá is játszik az ismert külföldi férfi sztárok jelenléte, akiket a média mutogat.

A férfiak pedig nehezen találnak munkát (régen mindenkinek járt munkahely), és ha van is, általában nem érhető el vele megfelelő életszínvonal, tehát nem túl jó célpontok a nők megvadult igényeinek.

Ebben a helyzetben az jár jól, aki jó egzisztenciával rendelkezik és váltogatja a jobb nőket pár napos átfutási idővel, és inkább egyszerre többet tart. Költségbe pedig alig kerül az ilyen kapcsolati rendszer a férfinak, mert pár nap alatt a nők még csak be akarják dolgozni magukat a kapcsolatba, az igénynövekedés a későbbi időpontokban jelenik meg (már ha van, aki kivárja ezt).

 

Naooo
Olvasó
Naooo

“(régen mindenkinek járt munkahely)”

Fú erre inkább nem írok semmit.

DennisVT
Újságíró

“Terjed egy olyan elmélet red pill körökben, hogy egy nő nem képes lejjebb adni az igényszintjét, tehát ha csak egyszer megdugta egy alfahím, már nem képes megállapodni egy bétánál.Terjed egy olyan elmélet red pill körökben, hogy egy nő nem képes lejjebb adni az igényszintjét, tehát ha csak egyszer megdugta egy alfahím, már nem képes megállapodni egy bétánál.”

Ez bizony terjed, és nem véletlenül. Az egésznek az oka a női/férfi párválasztásbeli különbsége. A nőnek a legjobb kell, akit elérhet, és ha elért 1-2-3…10 alfát (akik többszörös szexuális izgalmat okoznak benne, mint egy helyeske béta), akkor egy béta mellett folyamatosan az járna a fejében, hogy kaphatott volna jobbat is. Itt láthattam azt a képet, hogy Superman alszik az ágyban, a nő meztelenül ül az ágy szélén, és az jár a fejében, hogy kaphatna jobbat is… Szóval egész egyszerűen azért van így, mert a nő összehasonlítgat. Egy férfi viszont nem. Neki nem a legjobb kell, hanem sok kell. Persze ennek is megvan a maga hátránya női szemmel nézve.

“a női orgazmus fő irányítója a férfi státusza, nem pedig az, hogy mennyire figyelsz a testére szex közben.”

Taps. Illetve kieg: vagy a férfi képzelt státusza, ami rohadt sok mindenből összejöhet. És rohadt sok minden leronthatja. Egy BMW nyilván felfele viszi, de ha közben kis flusztrált pöcs, akkor nem ér semmit az egész… Illetve, ha gyalog megy, de ugyanakkor egy magabiztos, erős, domináns pali, az megint megolajozhatja a dolgot. Majd későbbi írásokban úgyis előkerülnek vmelyikünk tollából az “értéknövelő” illetve csökkentő tényezők.

“minél több előző házassága szexuális kapcsolata volt a nőnek, annál nagyobb az esélye egy következő válásnak is”

Wastrel
Újságíró

De nem igaz, hogy kaphatna jobbat, mert a korának növekedésével a szexpiaci értéke is meredeken csökken. Arról van szó, hogy ha mondjuk nevezett csaj 6-os volt 22 éves korában, és egy alfa kan megfelelőnek tartotta arra, hogy egy patront beléeresszen, de véletlenül sem akarna elköteleződni iránta (majd hülye lenne), akkor a csaj számára a referencia már az az alfahím lesz, aki “csodálatosan megbaszta az éjjel, és aztán nem kérte el a számát”. De pár évvel később már nem fog ilyent találni. És soha nem fog leesni neki, hogy egy illúzióba szeretett bele, soha nem lesz tisztában a saját értékével, mert ugye képtelen racionálisan gondolkodni magáról (bezzeg, ha az elvárásai kerülnek előtérbe…), viszont innentől magára ragasztja a hétszámjegyű árcédulát, aztán sok sikert annak a pár frusztrált gyökérnek, akik még bepróbálkoznának nála, mielőtt nekiütközne a falnak. Van erre az MGTOW közösségben egy találó kifejezés, hogy szakadt Trabantot akar eladni Ferrari áron, még azután is, miután már semmi vonzalma nem maradt a férfiak számára. De most az ilyen diszparitások szerinted a nők lelkivilágát nem károsítják? Mert szerintem nem csak mi férfiak vagyunk rosszul a nyakló nélkül engedett hipergámiától.

Arra meg kifejezetten megkérnélek, hogy ne degradáld a férfiakat egyszerű ösztönlényekké, akik aztán minden ellenkező neműt megbasznának, aki az utukba kerülne, de lényeg, hogy minél több trófea díszítse a szobájuk falát. Ez a megállapítás a férfiak egy bizonyos százalékára igaz, de ki merem jelenteni, hogy 80%-nak tökéletesen megfelelne egy szerető társ monogám kapcsolatban, akire viszont mindig számíthat, még akkor is, ha össze van törve. Persze nyilván hála a feminizmusnak egyre több meggyötört férfi mond le a szerető társ illúziójáról, és eme kiüresedett illúzió után tényleg nem marad más az ellenkező nemből, mint egy lyuk, amit lehet használni.

Reszet Elek
Újságíró

Ez a nemileg eltérő libidó eléggé általánosan elfogadott közvélekedés. Nekem csak annyi problémám van hogy a két nemet méri össze, ami kissé problémás lévén nincsen közös viszonyítási alap. Másrészről mivel a férfiak vizuálisak a nőknél pedig sokkal meghatározóbb az érintés, az összehasonlítás alapja a férfi látványra való reagálása kontra a nő érintésre való reakciói lennének. Ebben a viszonyításban kellene összevetni az erekció vs. nedvesedés mértékét. Persze ez a felvetés így megmosolyogtató, de minden bizonnyal kissé más eredmény jönne ki, mint a közvélekedés.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Tehát ha mondjuk BMW-vel mész érte randira, akkor előhozhatod belőle a vadállatot.”

http://totalcar.hu/magazin/technika/2014/10/12/rossz_motorok_neveddmeg_tipushiba/

Fos béemvék.

Wastrel
Újságíró

Jó ilyen közvéleménykutatás a férfiakkal kapcsolatban is volt, ott meg az jött ki, hogy a férfiak többsége 2012 óta inkább preferálja a pornót, mint a valódi szexet :)

Nem vetem el az álláspontodat, mert a te felvetésed is egy nagyon jó álláspont, csak egészítsük ki azért a homályos foltok betömésével, hogy a nőtársadalmat számos nőtípus alkotja. Akadnak még mindig olyanok, akik egy szerető, monogám kapcsolatban képzelik el az életüket (vannak mondjuk 20-30%-nyian), nekik általában ez össze is jön, és ezáltal a férfiaknál is hasonlóképp 20-30% elhagyja a szexpiacot. Mi most a mindkét nemnél fennmaradt 70-80%-ról beszélünk. A maradék férfitársadalmat mondjuk 50-50%-ban alkotják azok, akik monogámiára vágynak, csak nem jön össze nekik, illetve akik virágról virágra röppenve szeretnének szabadon szexelni. A nőknél meg ugyanezen arányokban akadnak a faszkörhintát járók, és a hipergámia csapdájában vergődők.

A probléma a hipergámia. Azt remélem tudod, hogy a férfiak számára a nők kb. 60%-a megfelel puszta szexre, és a preferenciáik is nagyobb szórást mutatnak, mint a nőknél. Nálunk pl. a kismellű és a nagymellű nőknek is akadnak rajongóik, a nagymellűeknek nyilván több, de a kismellűek sem maradnának soha partner nélkül. A nők preferenciái ezzel szemben inkább mutatnak konvergenciát bizonyos egységes tulajdonságok felé (pl. magasság 180-195 között, kereset a felső 20%-ban, saját egzisztencia stb.). Ha most elméleti síkon átgondoljuk ezt a dolgot, akkor én azt mondanám, hogy tökéletesen megfelelt a monogámia és a házasság a társadalom szemponjából, de ugyanígy tökéletesen optimális lenne az a rendszer is, amikor házasságon kívül szexel mindenki mindenkivel, és a szex disztribúciója nagyjából egyenlő eloszlást mutatna (nyilván az alfahímeknek több punci jutna, de a kevésbé alfa férfiaknak is jutna az élvezetekből). Na itt van a kutya elásva, mert a nő képtelen szexelni olyannal, aki nem teljesíti az ő hipergám elvárásait, az ő evolúciós szükségleteit, hiába nem akarna gyereket vagy házasságot az adott férfitől, ugyanúgy működnek, mintha máris jönne a kardfogú tigris, meg fél tucat lurkó szükségleteiről kéne gondoskodni. És visszautalnék most a diszparitásos példázatokra, hogy a férfiaknak elsősorban fiatalabb korban volna szükségük több szexre, majd 30-tól kezdve a libidójuk csökken, míg a nők libidója a férfiakéhoz viszonyítva alacsony egész életük során, viszont számukra a biztonság sokkal nagyobb preferenciával bír a későbbiekben, mint hogy szabadon dönthessenek az életük minden mozzanatáról. Csak erre később fognak rájönni, amikor késő, mert megszülettek a lelki sérült, szexpiacról kitaszított férfiak, akik a machiavellizmus alapelveire épülve tudják csak helyrehozni ezt a hibát.

Összegezve, igazából azt kívántam mindezen sorokkal megfogalmazni, hogy a házasság és monogámia igenis egy szükségszerű és ésszerű társadalmi kompromisszum, és enélkül a civilizáció veszte valószínűsíthető. Ugyanakkor egyáltalán nem lenne rossz alternatíva az sem, ha vegyes társadalomban élnénk, ahol a társadalom egyik fele monogámkodik, a másik felében meg mindenki szexel mindenkivel, csak sajnos a hipergám női ösztönök megakadályozzák egy ehhez hasonló struktúra létrejöttét. Tehát vagy visszatérünk a hagyományos nemi szerepekhez, és akkor ismét működőképes, bár kompromisszumokon alapuló civilizációt kapunk, vagy pedig meg kell tanulniuk a nőknek levetni magukról a hipergámiát és a shit test-elést, mert a megváltozott nemi szerepek miatt ezek az evolúciós stratégiák feleslegessé váltak, és megakadályozzák az új társadalmi rendszerbe való átlépés lehetőségét.

Franklyn
Olvasó
Franklyn

A libidó életkor alapján történő bemérésével nem értek egyet, szerintem teljesen más tényezők határozzák meg egy férfinál: sikeresség érzete, biztos életpálya, jó kapcsolatok, elégedettség érzése. És ezek a dolgok nem a kortól függenek.

És hogy a férfiaknak a nők 60%-a felel meg? Szerintem kevesebb ez a szám, inkább mindenkinek a huszonéves kellene, esetleg néhány harmincas, és azokból is a szebbek, ez a nők tegyük fel 10%-a, tehát a népesség kb 5%-a az, ami találkozik a népesség kb 40%-ának (férfiak) keresletével.

A hipergámiát meg nem tudják elhagyni a nők, ahogy a férfiak se bizonyos tulajdonságokat. Az ettől való eltérések esetiek, elszórtak, nem tömeges jelenségek.

Nagyrészt talán épp ez adja a gazdasági, civilizációs fejlődés motorját: a férfiak létre akarnak hozni dolgokat, tevékenységeket akarnak tenni, hogy profitálhassanak, jobban érezzék magukat, és a szex is meglehessen, akivel szeretnék (azzal a kb 5%-nyi emberrel). Ez a győztesek jutalma. Akinek ez meg nem jön össze, lényegesen rosszabb életet kell, hogy éljen, ez a vesztesek jussa.

 

Wastrel
Újságíró

Igaz az állításod a libidóval kapcsolatban, ugyanakkor ettől az én állításom nem válik hamissá. Valóban csökkenti a libidót a sikerélmény hiánya, mint ahogy az is, ha mondjuk hosszú időn keresztül nem látunk nőt, de itt most arányokról beszélünk, nem abszolút értékekről, és bizony a szitu az, hogy az idősebb férfi megtanulja kordában tartani a libidóját, míg a fiatalnak ez nehezebben megy, ezért jobban szenved a szexhiánytól és a visszautasítottságtól.

Persze hogy a huszonéves kellene, de a huszonéveseken belül 60% megfelel bármályik random kiválasztott férfinek, a maradék 40% meg a többinek. Nálunk is van hierarchia, meg a tízes skála alapján olyan csajok, akik mondjuk 100 férfiből 50-nek felelnek meg, míg a másik, csúnyácska csak mondjuk 5-nek, de még mindig egészségesebb a disztribúció, mint a nők saját skálája esetén, ahol a férfiak alsó 80%-a automatikusan kiesik a potenciális partnerek listájáról. Senkit nem érdekelnek a 30+ éves nők, mert ők már a normál párválasztási időszakon kívül esnek, ezen kívül én sem 40 éves vagyok, hogy annyira érdekeljenek, ezért én a fiatal férfiak és fiatal nők viszonyáról tudok hitelesen értekezni, és szerintem nem lövök bakot azzal, ha azt állítom, hogy párválasztás szempontjából nem sokunkat érdekelnek az 50-es nők az én korosztályomban (24-30). Ha van itt a Férfihangon 40+-os kommentelő, nyilván ő is nyugodtan leírhatja, milyen a viszonya a 40+-os nőkkel. De a párválasztás nem ekkor kezdődik, hanem valamikor 16-18 évesen, és én azt állítottam fentebb, hogy ilyenkor következik be a diszparitás, melynek végeredménye, hogy sok férfi végigszerencsétlenkedi a 20-as éveit (aminek a társadalom szerint a legszebb  éveknek kellene lenniük ugyebár), és mire státuszát növeli, már egy kiégett, érzéketlen pszichopata állat lesz belőle, aki nem képes többé egészséges monogám kapcsolatra.

A hipergámia olyan tulajdonsággá vált, melynek az evolúciós haszna legalábbis megkérdőjelezhető. Már nem jön a kardfogú tigris, nem nagyon fenyeget az a veszély, hogy mind a 6 lurkó meg a nő is éhenhal, ha a férfi elhagyja a családot (jó, vannak ilyen országok a világban, de mi most a nyugati kultúráról beszélünk). Ráadásul a hipergámia nem abszolút skálát jelent, hanem relatívat, tehát hiába van esetleg házad meg autód, ha a férfiak 20+%-a meg tudja ugrani ugyanezt a lécet, akkor már ez sem elég, onnantól már az kell, akinek mondjuk jachtja van meg állampapírjai. Ez egy véget nem érő skála, ami addig növekszik folyamatosan, amíg a férfiak legnagyobb része már nem képes az adott színvonalat elérni. Ha egy abszolút elvárásrendszerről lenne szó a hipergámia esetében, még meg tudnám érteni a létjogosultságát, de így nem.

Azt hittem, már többszörösen túltárgyaltuk a szociáldarwinizmus jelenségét. Ez egy hatalmas nagy kamu faszság, hogy minden férfi vért hugyozik azért, hogy a vágyott felső 20%-ba jusson. Nincs így. Sőt, aki nem szociopata, annak semmilyen körülmények között nem az az életcélja, hogy teletömje a bankszámláját pénzzel, az asztalát koksszal, a szobáját meg kurvákkal. A legtöbben egy nyugodt, kiegyensúlyozott, stabil életet akarnak lehetőleg minél kockázatmentesebben, és egy egészséges civilizációban mindez el is érhető. Attól a pillanattól kezdve, hogy egy szűk rétegnek van hozzáférése azokhoz a javakhoz, melyek a Maslow piramis alapján a legalsó 2 lépcsőfokba sorolódnak, onnantól kezdve már az a szitu lép fel, hogy a legtöbb férfi egyszerűen vagy nem rendelkezik azokkal a képességekkel, hogy a felső 20%-ba tudjanak lépni (ezzel sérül a kapitalizmus egyik fő alapelve, hogy átjárás van a társadalmi rétegek között), vagy kicsatlakoznak a francba (mondjuk videójátékozni), mert nem gondolják, hogy a vágyott célok eléréséhez megéri azt a rengeteg erőfeszítést megtenni. Ráadásul napjainkban már egyáltalán nem arról van szó, hogy teljesítmény alapján lennének az emberek rangsorolva, hanem azoknak van leginkább esélyük a felső 20%-ba lépni, akik ügyeskedéssel, seggnyalással, törvényi kiskapuk felfedezésével kívánják státuszukat feltornászni. Nyilván van sok kivétel ebben a rétegben is, de a jó példák nem igazán jutnak el az emberekhez, hiszen a média is kedvez ezen ügyeskedő szociopaták exhibicionizmusának, velük lehet zaftos sztorikat eladni, abban nincs semmi izgalmas, ha valaki tisztességesen gazdagodik meg.

Lehet továbbra is papolgatni arról, hogy ha nem a társadalom felső 20%-ába tartozol, akkor örök vesztes vagy, és nem érdemelsz egy normális középszerű életet, csak akkor meg ne tessék azon csodálkozni, ha az emberek szépen faképnél hagyják ezt az elbaszott szociáldarwinista rendszert, és elmennek inkább pornóra verni. Aztán majd elmélkedhettek nyertesekről meg vesztesekről a kapitalizmus roncsánál, meg a hajdanvolt mamutvállalatok összedőlt irodaépületei előtt, hogy vajon mit is rontottatok el :)

DennisVT
Újságíró

Én ugyan nem vagyok negyvenes kommentelő, de van tapasztalatom 40es nőkkel. Na jó, csak eggyel, éppen most. Tekintve, hogy én annak a típusú MGTOWnek tartom magam, aki nem mond le a nőkről, csak a komoly kapcsolatról/házasságról/gyerekvállalásról (aztán lehet ez még változik, de kétlem), számomra nem jelenik meg hátrányként a nő életkora. Nyilván, ha szeretnék esküvőt, gyereket, és egy életre terveznék, akkor egy 40es nő nem lenne pálya. (35 vagyok). De így, sőt megfejelve azzal, hogy ő sem szeretné ezeket a dolgokat (persze azért biztosra megyek, és nem hiszek szép szóra), nekem ő tökéletes. Sokkal jobban a tenyerén hordoz, mint ezelőtt bármilyen 20 éves csaj, akinek csak elvárásai voltak, és sokkal önzetlenebb minden téren. 40es nők között is elég sok van, aki simán jól tartja magát, és letagadhat jópár évet, szóval a külső megjelenéssel sincs semmi gond.

“A hipergámia olyan tulajdonsággá vált, melynek az evolúciós haszna legalábbis megkérdőjelezhető”

És ez vezet el oda, amit írál vmelyik nap, hogy már nem annyira az anyagi helyzeted a lényeg, hanem, hogy szórakoztató legyél… Háttérbe szorul kicsit (de azért még mindig fontos marad) az, amit anyagilag tudsz nyújtani, és előtérbe kerül pl a külsőd…

Wastrel
Újságíró

De ez nem igaz, amit leírtál, mert nem szorulnak háttérbe az anyagi megfontolások, sőt mi több, diplomás nő csak diplomás és nála nagyobb keresetű férfivel érné be, pedig valószínűleg akkor sem halnának éhen, ha a férfi kicsivel kevesebbet visz haza. Szerintem nem az a szitu, hogy az anyagiak háttérbe szorulnak, de legyél szórakoztató, hanem állj minél jobban anyagilag ÉS mellé még szórakoztató is legyél. Mindezek már 10-ből 5-6-os nők feltételrendszerében si szerepelnek :)

hgyi
Szerkesztő

Már írtam valahol: Ugyan nem reprezentatív minta, de azért nem elhanyagolható. Több tanulmányt készítettem, amelyben a felmérések azt mutatták, hogy sok olyan szülőpár van, ahol anya magasabb iskolázottságú, mint apa.

Belvedere
Vendég
Belvedere

Reszet Elek
Újságíró

Wastrel: Szerintem van benne igazság. Az ösztön ott motoszkál, de az élethelyzet, életkor függvényében nem ugyanolyan mértékben érvényesül vagy legalábbis nem ugyanaz az aspektusa. Az hogy anyagilag független legyél, hogy saját erőből megélj lehet alap, de egy anyagilag függetlenebb, idősebb nőnek ez “csak” a helyes partnerválasztás megerősítése (elég életképes a partner akire gerjedni tud) nem pedig az ezt az anyagi szintet minél jobban meghaladó mérték a gerjedési faktor.

SIL
Olvasó
SIL

detto, ezt manapság csak így lehet… :) – különben kicsinálnak! :D

SIL
Olvasó
SIL

Belvedere, “A nők 30 évesen 50, 40 évesen 60 éves férfiakkal szoktak összeállni. Nem a férfiak zárják ki az idősebb nőket, hanem a nők tekintik nem létezőnek a náluk fiatalabb férfiakat.”
Rossz a nézőpontod, én Dennis-el értek egyet és logikai alapja is van. Már elérkeztünk abba a korszakba, hogy sok 40-es nő van aki nem talált magának párt, mert bevette a mesét, hogy itt is úgy megy minden mint a szexésnyújorkban. Azóta vége lett az utolsó évadnak és kiderült, már nem menő a szinglilét, de ők közben megöregedtek. Annak nem kellet egy karrierista akire anno vágytak, a többi meg kevés volt nekik – így jártak. Kb. pont a 40 év az a korhatár, amikor ezt belátják. (A nők korábban érnek… ja… :D) Belőlük most vígan lehet válogatni, az ágyban az összes 20-as 30-ast lepipálják – szó szerint is és áttételesen is – és sokkal nyugisabb velük az élet ebben biztos vagyok. Ezek a nők a jövőben tömegesen fognak megjelenni, úgyhogy a fiainknak sem lesz gondja ebből a szempontból. Van még egy kategória, az elvált nők  csoportja, akik szintén csak 30-as éveik végéig tervezik az első házasságukat, amit persze 30+ kötöttek. Rájuk is lehet azért “fanyalodni”, mivel a férjüknek nem engedték, hogy egy kicsit is lestrapálják őket, szóval formában vannak – a gyereket leszámítva, már elnézést de akkor had legyek tényszerű… :) Az mgtow mindezt csak alátámasztja… Éppen most haza fele a metrón akart velem is kikezdeni egy ránézésre finomnak mondható 40+, különben egy percig át is gondoltam, de én most pont meg vagyok oldva, így hagytam… nem kamu, valószínűleg gyakrabban előfordul mint észreveszem, csak jellemzően a telefonomba vagy egy könyvbe mélyedek… Szóval a nőknek szokás szerint fordítva sülnek el a dolgok, mint ahogy kifundálják. A szingliket a férfiak nagy része leszarta, így most aza a korszak van hogy neveljük meg a férfiakat hogy legyenek házias kispapák. A férfiak ezt is leszarják, hiába is mutogatnak nekik, nekünk bénabélákat akik pelenkáznak meg mifaszom, tehát a nők továbbra is egyedül maradnak vagy válnak a 40-hez közel… A kör, tehát a választék csak bővülni fog, a nők még boldogtalanabbak lesznek és mi férfiak továbbra is megoldjuk a saját életünket… Szóval nem tudom hány éves vagy, de szerintem kövesd Dennis példáját nyugodtan és nem kell félni a sikertelenségtől, csak lazán… :)

Franklyn
Olvasó
Franklyn

Én nem személyeskednék azért, de lenne pár észrevételem:

“Persze hogy a huszonéves kellene, de a huszonéveseken belül 60% megfelel bármályik random kiválasztott férfinek, a maradék 40% meg a többinek.” Csak te nem a huszonévesekre írtad a 60%-ot, hanem az összes nőre.

“A hipergámia olyan tulajdonsággá vált, melynek az evolúciós haszna legalábbis megkérdőjelezhető.” Az embereket nem az evolúciós haszon vezeti, hanem vágyak, félelmek és hasonlók.

“A legtöbben egy nyugodt, kiegyensúlyozott, stabil életet akarnak lehetőleg minél kockázatmentesebben, és egy egészséges civilizációban mindez el is érhető.” Aki nem akar nagy célokat, és alapvetően monogám típus, az megteheti, hogy csak ennyit akar elérni, de ez nem biztos, hogy a többség.

Reszet Elek
Újságíró

“Az embereket nem az evolúciós haszon vezeti, hanem vágyak, félelmek és hasonlók.” – Éppen hasznosságuk miatt társulnak hozzá gátló- és serkentő- ill. erősítő érzelmek. A természet bölcs.

Wastrel
Újságíró

Szerintem egy jelentés nélküli, kiüresedett dugásra simán megfelel minden férfinak a nők 60%-a. Amelyik nem, az vagy túl fiatal, vagy már túl van a klimaxon. De mégegyszer mondom, én a saját korosztályom szemszögéből tudom csak hitelesen szemlélni a társadalmat, és 30 év alatt még így van, hogy 10 csajból 6 átmegy a “sunáznám” teszten, talán még a maradékból is néhány ínséges időkben, csak az ismerősök meg ne tudják :)

Hát akkor vezessék őket a vágyaik, aztán koppanjanak kurva nagyot a fal után. :) Én örömmel figyelem majd a páholyból a sok szerencsétlen liba vergődését 30 után, senki nem mondhatja, hogy nem szóltam előre :) Komolyan, felháborító ez az állításod, nem az igazságtartalma miatt, hanem amiatt, mert a feminizmus viszont pont hogy elvárja tőlünk férfiaktól akár erőszakkal is, hogy fékezzük az ösztöneinket és vágyainkat. Ugye USA-ban ha pusztán ránézel egy nőre, és nem jössz be neki, automatikusan nemi erőszak. Ilyen egy fair társadalom, ugye?

“Csak ennyit akar elérni” LOL, ez ám az elitista duma! Csak annyit akar elérni, hogy legyen egy felesége, gyerekei, háza, kocsija, meg nyugodt öregkora, mekkora LÚZER! Gondolom, még véletlenül sem vagy tisztában ama szerencsétlen ténnyel, hogy a mai fiatalok kétharmadának egyáltalán lehetősége sincs elköltözni a szülői házból, nem hogy valami ún. magasabb rendű célt tűzzön ki maga elé. De persze nyilván mindenki hétmérföldes lúzer, és ha megkapirgálod a kis agyukat, akkor sem fogsz találni valahol jó mélyen elrejtve némi pislákoló vágyat mondjuk saját cég vezetésére, vagy egy thaiföldi nyaralásra. Dehogynem, a legtöbb embernek megvan a vágya a többre, a jobbra, de elégedett kizárólag az lesz, aki tisztában van azzal, jelen körülményei közt mire viheti, ehhez igazítja életstílusát, és nem fordítva. Hatalmas nagy nyomorúság ám milliárdokról meg kaliforniai nyaralóról álmodni, hogy aztán ez az illúzió egy pöccintésre menjen tönkre. Nyilván lehet mutogatni a társadalom felső 1%-ára, mint referencia, csak ha olvasol pl. társadalomkutatással kapcsolatos blogokat, akko láthatod, hogy pl. egy sikeres startup cég indításának esélye messze 1% alatt van, és ha nincsenek vaskos félretett tartalékaid (márpedig magyar fizetésekből nem nagyon lehet ugrálni), akkor bizony 100-ból 99 esetben mehetsz a híd alá, vagy ahova tudsz. Nyilván lehet és kell is törekedni rá, hogy többre vihesd az életedben, de nehogy már hétmérföldes gyökér legyen az, aki a boldogságát nem összegyűjtött anyagi javakban méri.

http://444.hu/2015/01/08/egyre-tovabb-el-szuleivel-a-magyar-fiatal/
http://m.privatbankar.hu/cikk/a-kedv-meglenne-de-akkor-miert-nem-mernek-vallalkozasba-vagni-a-fiatalok-274231
http://hvg.hu/kkv/20110809_vallalkozas_fiatalok_fivosz
http://www.boldog-gyermek.hu/hirlevelek_2013_onbizalomhianyos_fiatalok_es_a_magyar_vallalkozoi_kedv.html

Naooo
Olvasó
Naooo

“Mucika, 16 eves baratnot keresel? Ugyes vagy”

Naooo
Olvasó
Naooo

“Szerintem a külön iparágat is eltartani képes szinglihordák egyenes következménye, hogy “férfiak tömegei” (by Belvedere) szintén egyedül kénytelenek élni az életüket.”

Legjobb lenne erőszakkal összekényszeríteni őket.

Pash Cutter
Újságíró

“Egész egyszerűen ez a szabadjára engedett, tisztán racionális alapokon működő párválasztás eredménye….”

“…viszont így egyáltalán nem lehetetlen tény, hogy a fiatal férfiak tömegei viszont kiszoruljanak a szexpiacról.”

Félelmetes belegondolni, hogy a szexuális forradalom, melytől baloldali teoretikusok azt várták, hogy majd közelebb visz minket a tőkés rendszer felszámolásához, ezáltal pedig egy szolidárisabb közösségi léthez és egy emberibb élethez, végül egy még szarabbul funkcionáló tőkés rendszert eredményezett. Az 1968-as dogmák végül egy újfajta zsarnokságot szültek…

Versus
Vendég
Versus

Zseniális és szellemes cikk. Hiányzott már egy ilyen a Férfihangra.

wittukind
Olvasó
wittukind

Mivel ez a cikk az egyik kedvencem innen a Férfihangról és valahogy a munkámba is beillik idekommentelek egy kicsit.

Amikor én vizsgáztam jogsinak, előszőr volt 16 óra mekanika hogy tudjad mi az autó, azután jött az irásbeli vizsga, ha átmentél, jött a “poligon”(nem tudom Magyarországon hogy hivták), ahol megtanultál 5 perc alatt az alapmanővereket, ha ezen is átmentél, jött a vezetés városban és azon kivül, nappali és esteli vizsga rendőrrel terméstetesen…..ja és klasszikus autóval ment a dolog, én azt hiszem hogy ezeket az új automata járgányokat a nőknek találták fel, mégis, csak két lábuk van..

Kifelejtentemm a lényeget…egy nő se volt sehol ezen az egész vizsgán..