Férfihang.hu
0 megosztás

Beszélgetés Toplak Zoltán mentálhigiénés szakemberrel

You need to install or upgrade Flash Player to view this content, install or upgrade by clicking here.

A férfivá válás nehézségeinek talaján kibomló férfiellenes sztereotípiák problémáiról, a két nem párbeszédének fokozódó nehézségeiről, a feminizmus és a férfigyűlölet aggasztó jelenségéről és a férfimozgalom szükségességéről egyaránt szó esik ebben a beszélgetésben, amellyel elsősorban azokat kívánjuk megszólítani, akik a mainstream média elfogultságának köszönhetően mindeddig nem sok gondolatot olvashattak, halhattak a férfiak társadalmi problémáival kapcsolatban.

A videofelvétel ezen a címen szabadon letölthető, megosztható, továbbá közösségi és videomegosztó oldalakon egyaránt tovább publikálható a Creativ Commons licensz alábbi feltételei szerint: To Share, Share Alike, Attribution, Noncommercial, Derivative Works.

ShareShare-alikeAttributionNon-commercialNon-derivative

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
0 megosztás


89
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
9 Egyéni hozzászólás
80 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
24 Hozzászólások szerzői
sdnbrandonSILTibiVersus Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Art
Olvasó
Art

Rémesen gagyi a hang, és még tovább van rontva a háttérzenével. Csináljatok ezzel valamit, mert nézhetetlen.

Alter Ego
Szerkesztő

Szigorú vagy. Egy nagyobb előadóteremben készült a felvétel, ezért kissé visszhangos, de mi azért kifejezetten hálásak vagyunk, hogy térítésmentesen rendelkezésünkre bocsátották. Sajnos nem tudunk vele semmit sem csinálni, ennyi telik a költségvetésünkből… a saját pénzünkből.

Alfőmérnök
Olvasó
Alfőmérnök

Arra kíváncsi lennék, hogy mondjuk az Üvegplafon mennyi támogatást kap?

Reszet Elek
Újságíró

és hogy honnan valamint hogy valójában mire költik…

Alfőmérnök
Olvasó
Alfőmérnök

Hogy mire, az szerintem nyilvánvaló. Nem két fillérbe kerül olyan designt tervez(tet)ni, profi videókat készíteni plusz még rendezvényeket, beszélgetéseket szervezni.

Reszet Elek
Újságíró

Sok dolgot néhány fanatikus ingyen megcsinál. Szervezés, tervezés stb…

Alfőmérnök
Olvasó
Alfőmérnök

Na ja. (Bár vannak afelől kétségeim, hogy pl. a websorozatukért nem fizetnek semmit a rendezőnek.)
Egyébként, bármennyire is egyetértek a férfimozgalmi/antifeminista célkitűzésekkel, “mozgalmár”, “aktivista” soha nem lennék, semmiféle mozgalomban nem vennék részt. Taszít a dolog, még akkor is, ha számomra szimpatikus az elérendő cél. (EBBEN a tekintetben is különbözni szeretnék a feminista, kommunista, stb. mozgalmároktól.)

Alfőmérnök
Olvasó
Alfőmérnök

A hang tényleg nem túl jó (lehet, hogy lehetne rajta javítani Audacityvel), de a főcím profi!
(A pittyegés viszont szerintem tök fölösleges.)

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Örülök, hogy van némi előrelépés. Minta, hogy vannak elszántak.. Dícsérendő!

Benéztem ide, de nem maradok sokáig mivel tele a metro szexmániás nőkkel és magam is többet szexelek mostanában a kelleténél, így nem tudom kellő mélységgel kritizálni a feministákat és a többi férfira is kevésbé számíthatunk a kánikulában, a miniszoknyák áradatában.

Elkezdtem írni a saját axiómáimat amikkel lehet érvelnie akárkinek.
Még draft, de megosztom, a metrón írtam nézegetve a sok kilátástalan, lefárasztott embert.

1. Házasságnak kizárólag akkor van értelme ha mindkét fél örökre megtalálja a helyét benne.
2. Az emberiség fennmaradásához páronként 2-3 gyermek felnevelése szükséges.
3. Minden szülő egyenrangú, az anya és apa is.
4. Nincsnek nő- vagy férfijogok, viszont vannak női jogvédők és nincsenek férfi jogvédők.

Érezzük a problémát kis hazánkban?

Következtetés:
Az egyenlőséghez fel kell számolni az összes női jogvédő tevékenységet VAGY alapítani kell sokkal kisebb, de erősebb férfi jogvédő szervezeteket. Nem látok más megoldást az egyszerű képletből.

Virenzuola
Szerkesztő

Az egyensúly ma már annyira eltolódott a nők irányába, hogy a női jogvédő tevékenységek megszűnése se jelentené azt, hogy a probléma megoldódna. Arról nem is beszélve, hogy arra a reális esély a 0-hoz közeli, sőt egyre több és több női szervezet van… Úgyhogy én azt gondolom, hogy férfi jogvédő és érdekérvényesítő szervezetek jelenthetik a kiutat ebből.

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Igen. És ahhoz sajnos sok pofont fognak-fogunk kapni, de azt tapasztalom, hogy egy férfi önmagában még mindig erősebb a vadragadozó állatok és a természet erői kivételével bárminél. Egy-egy nagyhangú nővel szemben kábé 10x nagyobb a türelme egy férfinak, ha kiegyensúlyozott életet tudott legalább az agyában kialakítani. Csak mivel többségünk versengő nehéz összefogni egymással a feminizmus rákfenéi ellen, de nyilván nem lehetetlen, ahogy semmi sem az.

Ezen az eszméletlen videón például össze tudtak fogni a gyűlölet és a boszorkányság ellen:

http://www.ferfiaklapja.hu/mar-argentinat-is-megfertozte-a-feminista-keresztenygyulolet/

Arra is fel kell készülni, hogy az állam nem fog egykönnyen bármilyen férfi szervezetet engedélyezni, mert az elhallgatás jelenleg jól működik, viszont mindenki érzi, hogy valami nincs rendjén a férfiakkal. Nem születik elég gyerek, a férfiak jórésze alkoholista, úttalan.. A nők is isszák a levét.

Hozzátenném az egyik legfontosabbat, én inkább meghalok minthogy nőtől kérjek segítséget ha rászorulnék. Sokan szerintem ezért öngyilkosok, mert nem mernek segítséget kérni, nincs kitől. NANEtől? Áh. Vicc. Az egy “nőjogi” szervezet.

Naooo
Olvasó
Naooo

Lassan dicsőség lesz nőt megütni.

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Nőt megütni, harapni, bántalmazni csak állatok szoktak, de mindegy, Bár ahogy az általam linkelt videón is látszik a feministák egy nem éppen kifinomult csoportja is állatokból áll, bizonyos helyzetekben embernek nem tekinthetők. A rendőrség mégsem tett semmit, mert az erőszakos nőnemű is “nőjogilag” védett. Féltik a munkájukat a nagyhangú, hazudozó feministáktól.

Naooo
Olvasó
Naooo

Kérik a verést.

NS
Olvasó
NS
NS
Olvasó
NS

“Az egyenlőséghez fel kell számolni az összes női jogvédő tevékenységet VAGY alapítani kell sokkal kisebb, de erősebb férfi jogvédő szervezeteket. Nem látok más megoldást az egyszerű képletből.”

Általánosságban a női szavazójogot elvenni, + amikor egy férfi házasodni akar akkor házassági szerződés, amiben a férfi kiköti hogy válás esetén a nő egy huncut fityinget sem lát tőle. Az első általános lépés, minden nőre vonatkozna,  a második pedig a férfin múlna (és múlik, ma is lehet ilyet csinálni) hogy rávegye a nőt. Ha a nő nem megy belőle, takarodhat a francba.

Szevasz Picsa!!!!!!! Byee!!!!!

A problémák 90%-a azonnal megoldódna.

A maradék 10% pedig amikor megvalósul a Nemzetegység.

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Hoppá! Úgy tűnik gyarapszanak a férfi- és nőgyűlölők az oldalon, mert nem szoktak leszavazni ahol a valódi egyenlőséget feszegetem.

Akkor felvetem mégegyszer immáron javítva:

1. Házasságnak kizárólag akkor van értelme ha mindkét fél örökre megtalálja a helyét benne.
2. Az emberiség fennmaradásához páronként 2-3 gyermek felnevelése szükséges.
3. Minden szülő egyenrangú, az anya és apa is.
4. Nincsenek nő- vagy férfijogok, viszont vannak női jogvédők és nincsenek férfi jogvédők.

Építő kritikát várok nem fikázást!
Köszi szépen.

hgyi
Szerkesztő

Ti még nézitek és bármiféle jelentőséget is tulajdonítotok ennek a lájkolósdinak? Vannak, akik nyomkodják, mint süket a csengőt… Teljesen hiteltelenné és nevetségessé tették ezt a kis kedves játékot.

DennisVT
Újságíró

Naaaa, tessék egy like:)

hgyi
Szerkesztő

Óóó, de drága vagy! Köszönöm! :o)))
Most már tuti, hogy jól fogok aludni! :o)))

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Adok én is “mert megérdemled”. Node nem azért mert nő vagy és alapjogon jár (:) ) hanem mert kitartó és hűséges a Férfihang munkássága felé. Bár hasonló asszonyok vennének körbe minket, logaritmikusan csökkenne a gondja százezreknek. Nem bóknak szánom ezt csupán szeretek életszerű megállapításokat közölni. Jó egészséget HGYI!

hgyi
Szerkesztő

Ohh. Erősen megleptél.
Köszönöm!

Versus
Vendég
Versus

Soldier! Mikor volt Ô hûséges? Gyakorolni kell még ezt az életszerüséget.

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Tudod, hogy nem örülök a kólázásnak, hogy nő szervezi, de azért HGYI már itt van vagy 5 éve és türelmesen olvasgatja még a baromságainkat is. Ő legalább már biztos tudja mi bajunk. És bár nem kéne előretolni, de sajnos buta a társadalmunk. Van amikor úgy érzem ha nincs mellettem nő akkor igazoltatnak az utcán vagy ártatlanul bekaszliznak a mangina korrupt(?) magyar rendőrök. Nekem az utóbbi még nem volt és nem is hiányzik, viszont pár hónapja egy szakadt cipőt vettem fel és a Lehel tér bejáratánál állva fogyasztottam egy csokis croassont. Néztem, hogy két hatalmával visszaélő rendőr odamegy igazoltatni egy fekvő hajléktalant, de ami utána következett attól kikészültem. Odajöttek hozzám és engem igazoltattak. Mit számít egy FÉRFIT kerestek. Hajléktalan vagy jólszituált, de xar cipőben, mindegy csak egyedül legyen. Elkezdtem ellenállni mint egy nő! “Felvehetem az intézkedésüket a kamerámmal?” “A hitelkártyámat is kérik?” “Ilyet még soha nem csináltak velem!” Erre mondták általános igazoltatás. Ha mutattam volna hol dolgozom talán nem vegzáltak volna, de rájöttem egyetlen egy dolog miatt volt. A cipőm miatt, a látszat miatt, azt nem tudták ránézésre hogy kb. háromszor annyit keresek mint ők, de azt tudták, hogy nem vagyok Orbán Viktor akit nem lehet vegzálni. Az eset után egy munkatársam nyugtatgatott, lehet hasonlítottam valakire akit köröztek. Mindenesetre ilyen esetet nem tudok elképzelni amikor a 7-es nőmmel sétálok az utcán, bár akkor jobb cipőt is felveszek nemcsak dolgozni megyek és néha kajálni a Lehelen. El lehet képzelni mit művelhet egy magányos férfival a mangina karhatalom. Mivel a legtöbb férfi csak tűr és meghal inkább rákban, a jogellenes esetekről nem is tudunk. Szükségünk van pártfogó nőkre. Az antifeminista nőknek hálával tartozunk ha kitartanak mellettünk, de ez nem lehet az ő harcuk. Szerintem tanuljunk panaszkodni ahogy tettem ebben a commentben, de ahhoz legyen rendben is az életünk, különben fájna leírni. Inkább azt kéne szégyelleni, hogy itt tartunk, sehol. A bűnös némaságban, az őszinteség hiánycikk.

járókeret
Olvasó
járókeret

két kérdés:

1. mit válaszolták a szervek a “felvehetem az intézkedésüket a kamerámmal?” kérdésre?

2. mi az a mangina?

http://stiler.blog.hu/2015/05/03/mangina_az_uj_selfie

ezen a linken új fajta önmutogatásnak tartják, de szerzője alapvetően nem érti (nyilván, mert nem tudja, mi fán terem az antifeminizmus:), én magam – fél órája, mióta e kifejezésről értesültem – leginkább úgy látom, hogy  az “elnőiesedett férfi(asság)” jelölésére szolgálhat…

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

1. Az egyik rendőr azt mondta halkan és kicsit határozatlanul, hogy “Igen”. Emiatt nem indítottam el a mobilt, mert ez így tompította a megalázottságomat, meg azért voltak páran a környéken akik figyeltek. A lényeg, hogy képes vagyok bolhából is elefántot csinálni, akárcsak a nagyhangú feministák és erre van szükség, hogy meghallják a mi hangunkat is. Nem vagyok hajlandó soha feladni és kifeküdni az utcára ha egyszer mindenem odaveszne, de együtt érzek a hajléktalanokkal. A rendőri intézkedéssel nem volt bajom mert védtem magam, csak azzal, hogy miért pont engem szúrtak ki, de mint mondottam az öltözközékem miatt volt. Kopott cipő, fekete bőrkabát. Gyanus alak vagyok csak mert létezem.,

2. Mangina nehezen definiálható kifejezés. A Férfihang talán nem is irhat róla mert férfi feministát vagy feminista viselkedést takar. Legjobban egy hímsoviniszta tudná meghatározni aki egyértelműen nem mangina. Az egyik legdurvább mangina viselkedést Rogán Antaltól hallottam, amikor ezt mondta a *** magyar országgyűlésben: “Meghajlok a nők akarata előtt” Tehát nem vizsgálva milyen nőkről van szó, legyenek azok akár a világ legundorítóbb, gyilkos, elvált női, a lábuk elé esedezik mint aki éppen el akarja őket jegyezni. Elképzelem, hogy egy Horn Cici és Gerle madárka előtt fekszik Rogán Antal “államférfi” és ők belerúgnak szegénybe, de ő akkor is meghajolva marad mint aki lefejezésre vár, mert ez a “nők(?) akarata”. :) Jó lenne Tóni ha csak a saját nőd előtt hajolnál meg és nem a feministák előtt!

járókeret
Olvasó
járókeret

tenx, okultam a történetedből, de még inkább abból, milyen nyíltan és keresetlen egyszerűséggel fogalmazol meg férfi-érzéseket.. ami, mint tudjuk, nem szokás: a férfiak vagy úgy szoktak kapcsolatba kerülni a saját érzéseikkel, hogy hallgatnak, mint klint ísztvúd, vagy úgy, hogy parttalanul érzelegnek, amivel a manginásodás nem épp rögös útját járják … Te viszont érdekes átmenetet látszol képezni a kettő között

azt még nem tudom, tetszik-e, de érdekes

Naooo
Olvasó
Naooo

“amikor a 7-es nőmmel sétálok az utcán, bár akkor jobb cipőt is felveszek”

Még megszólnának.

Versus
Vendég
Versus

Én is kedvelem az antifeminista nõket, de szinte alig akad belõlük. Itt van 5 éve, de elgondolkodott azon, hogy vajon miért? Nem kötelezö olvasni a “baromsàgainkat”. Neki egyébként nagyon könnyü dolga van, mert ha nem tetszik neki egy komment, akkor csak egy gombnyomàs. Szóval mirõl is beszélünk?

hgyi
Szerkesztő

Meddig fogsz még azon rugózni, hogy egyetlen hozzászólásodat töröltem?
Gyere, nyugodtan legyél szerkesztő, moderálj kedved szerint! Csak szólnod kell Adminnak, biztosan áll még a felajánlása.

Versus
Vendég
Versus

Volt ilyen komment? Melyik volt az? Talàn ebbõl is làtszik, hogy nem csak a magam nevében beszélek. Nem is volt ilyen ajànlat.

hgyi
Szerkesztő

Tudod, hogy nem örülök a kólázásnak, hogy nő szervezi,”
Szívesen lemondok a szervezésről. Van jelentkező, aki átveszi?

Van amikor úgy érzem ha nincs mellettem nő akkor igazoltatnak
Ne izgulj. A fiamat úgy is megállították, hogy ott ült mellette a kocsiban a barátnője (aki nem tudom hányas, de rendkívül vonzó fiatal nő).

Szerintem tanuljunk panaszkodni
A panaszkodás kell, de csak módjával. Igen könnyen túlzásba lehet vele esni. Nem tapasztaltad még, hogy milyen idegesítőek az állandóan csak panaszkodó emberek? Egy idő után megunják a hallgatók és elfordulnak tőlük, amiből újabb panaszhullám keletkezik.
A panaszkodás közben problémát feltárni és megoldásra törekedni kellene tanulni. Mindenkinek.

Nem a panaszkodás miatt vagyok itt. Nem azért vagyok antifeminista, mert együttérzek azokkal, akik a nőket hibáztatják minden nyűgjükért – minthogy nem ezt jelenti az antifeminizmus. Azért vagyok itt, mert nem tetszik, amit a feminizmus művel az emberekkel – nemüktől függetlenül. Károsnak tartom. Azért vagyok itt, mert reméltem, hogy vannak olyan, hozzám hasonló emberek, akik szeretnék a nemek közötti, mesterségesen gerjesztett ellenségeskedést csökkenteni, megszüntetni és ezért hajlandók tenni is. Legnagyobb sajnálatomra egyre kevesebb ilyen ember van.

Versus
Vendég
Versus

Még mindig nem született konkrét definìció az antifeminizmusra. A nemek közötti harc pedig nem mesterséges.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Nem tapasztaltad még, hogy milyen idegesítőek az állandóan csak panaszkodó emberek? Egy idő után megunják a hallgatók és elfordulnak tőlük, amiből újabb panaszhullám keletkezik.”

Ez burkolt zsidózás volt?

hgyi
Szerkesztő

Naooooo… Nem. Csak idegesítőzés.
Max. burkolt hülyepicsázásnak/puhapöcsűzésnek lehet értelmezni.

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Valahol egyetértek egy intoleráns, atomizált társadalomban valóban kerülik a panaszkodó embereket. Van baja mindenkinek egyenként, nem szívesen hallgatják másokét., meghát vigyorogni kell mindenkire mint az idióta bohócoknak. A nőknél viszont működik a rinyálás, nagyon is, pláne, hogy az állam “külön intézkedésekkel védi a nőket és gyermekeket”. Részemről szívesen hallgatnám más károsultak baját, talán tudok is segíteni. Egyáltalán ki érdekelt az antifeminizmusban a károsultakon kívül akik mégcsak nem is panaszkodhatnak? Vagy hányan képesek azon a “vékony mezsgyén” lavírozni, hogy még véletlenül se csinálják azt amit a feministák, még véletlenül se fikázzák a másik nemet? Ez lehet pár embernek megy, de a többi 99%-nak nem, Az átlagembert nem érdekli a feminizmus, nem érdeklik a joghézagok, csakis a saját boldogulása a jelenben. Főleg Magyaroszágon ami balkáni szegénységű és napról napra élnek az emberek, a jómódúak meg őbelőlük. Az átlagembernek nincs ideje hozzáadni valamit a társadalmi kérdésekhez azon felül, hogy levonják az adót a fizetéséből, úgy gondolja akiket megválasztott azok megteszik helyette. A feministák viszont jól tudják, hogy mindenre van befolyásuk és ezért tartanak előrébb és mennek is tovább, mert nem élnek korlátok között. A férfiaktól sem szabad megvonni a szabadszájúságot még ha több moderátorra is lenne szükség amiatt. Írtam ma egy hosszú szöveget én hogyan csinálom az egyensúlyozást, de inkább nem rakom be így is sokat szovegelek és az is csak egy magánvélemény a sok közül, megy a kukába mint sok más ötletelésem.

HGYI. Nem várom, hogy megválaszold a kérdéseimet, de olyan hajóban én sem szívesen utazom melynek célja sincs. Ha nincs panasz, nincs is min változtatni, mert minden rendben van. Ez a jelen helyzet az állam szemében. Ezért úgy fogják fel a férfi terhelhető a végtelenségig, mert bírja, ha meg nem akkor simán megdögölhet mert életképtelen, majd feltöltik a munkahelyét reprodukcióra képes nőkkel meg olcsó bevándorlókkal, robotokról nem is beszélve. Ez a jelen hozzáállás katasztrófális. Amúgy engem például nem motivál, hogy feminista irodalmat olvassak, hogy aztán leírjak egy kritikát róla aminek semmi hatása, mert alig jut el valahová. Nem érdekel a feminizmus, a káros hatásainak megoldása érdekel, hogy mit lehet tenni. Azért vagyok itt. Kérlek ne gyertek azzal, hogy lehetek cikkiró, mert képtelenség, hogy azon kívül nem tehetünk mást. Amúgy meg a magamfajta szabdszájú ember nem való írónak, mert kiakasztanám az olvasóközönséget. Amúgy látom, hogy az idegenországi Voice for Men is kihalóban van (bár csak az otttani Mad Maxes cikk hozzászólásszámát néztem), mert saját magának állít korlátokat, talán nem nyit utat a férfijogi definiciókhoz amihez kreativitás kell és sokféle ember, sokféle élethelyzet, sztori. Képmutatónak tartom azt, aki pl. úgy áll a helyzethez, hogy én vagyok a patriarcha férfi aki tökéletes és megvédem a nőket a feminizmustól baromság.

Reszet Elek
Újságíró

SoMM: Az emberek alapvető attitűdje a meggyőződés, hogy a rossz dolgok mindig csak mással történhetnek, velük sosem. Így a feminizmus kapcsán is csak akkor szembesülnek a zord valósággal, amikor kiforgatják a kemény munkával megkeresett vagyontárgyaiból, eltitlják tőle ill. ellene fordítják gyermekeit, nemiségében megalázzák, a teljes élet megélhetésének a lehetőségét (család, gyermekek, szeretetteljes bizalmon alapuló környezet) korlátozzák, ellehetetlenítik. Szóval sok esetben nem a mindennapok güriző húskereke az oka a feminizmussal kapcsolatos “érzéketlenségnek”.

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Ezért kell valahogy panaszkodni vagy mások bajáról írni, hogy vegyék már észre magukat ők sincsenek biztonságban. Unom a mások kritizálását, az egész mainstream media Orbánozással van tele, unalmas, írjunk a bajunkról vagy hogyan lehet a többi férfi baját megoldani, ne a nők mondják már meg helyettünk átköltve.

OFF:
Mivel ez a téma nemsokára hátracsúszik egy újabb cikk miatt ezért kicsit offolok. Kezdek most nézelődni a Voice for Men internetes weboldalon. Nincs kedvem képet belinkelgetni, de találtam egy idióta hímtípust aki ellen lehetne végre harcolnom, mert akkor nem vádolhatnak nőgyűlölettel, a nemek közötti árokásással stb. Bár ő nem Rogán Antal akit testőrök védenek, de ezt a szemüveges, elhanyagolt külsejű, informatikusnak tűnő srácot handycap-el kihívnám egy boxmeccsre, bár lehet hozná az anyukáját is és akkor nincs bunyó.

Itt található a táblát tartó tenyérbemászó feminista férfi
http://www.avoiceformen.com/womens-voice/

These idiots need femnisim because…
“I AM A FEMINISTS because I would rather have conversation than domination”

Tehát ez a “FÉRFI” párbeszédet szeretne a nőjével nem dominálni őt, ezért lett feminista :)

De a nőket dominálni kell attól nedvesedik a bugyijuk, ahogy Huffnágel Pista az egyik Szürke 50-es cikkjében kifejtette. Asszem itt fenn van a cikk másodközlésben valahol. Szerencsére.

Amúgy most ez a kedvenc zenénk a Szürke 50 árnyalatából.
https://www.youtube.com/watch?v=vmd7vjtdHyU
1.3 milló megtekintésű klipp. Még több kéne és örülök, hogy nem vagyok annyira kirekesztve a társadalomból, mert mások is szeretik:
https://www.youtube.com/watch?v=dV9v7UYcox8

A következő zene pedig majdnem annyira tetszik mint a barátnőmnek, pedig ő anno  rocker volt. Olykor fél óráig hallgatja ezt az 1 zenét és én is nagyon szeretem mert kellemes hangzású és cool:
https://www.youtube.com/watch?v=TV3Wpe0LpRc

Meglepődtem, ahogy meghallottam egy Reál élelmiszerboltban a rádióból, tehát akkor sláger lett, hiába 4.2 az IMDBn a film a feminista antipropaganda miatt. Nem világos számomra mik a mai zenei trendek mert nem használok TV-t, rádiót, de örülök, hogy van valami ami másoknak is tetszik és nemcsak a mi kedvencünk idén nyáron.

Naooo
Olvasó
Naooo

“A következő zene pedig majdnem annyira tetszik mint a barátnőmnek, pedig ő anno  rocker volt. Olykor fél óráig hallgatja ezt az 1 zenét és én is nagyon szeretem mert kellemes hangzású és cool:
https://www.youtube.com/watch?v=TV3Wpe0LpRc

https://www.youtube.com/watch?v=FsF3HspQY6A

Versus
Vendég
Versus

A Szürke 50 árnyalata minden formája egy kulturális szemét!

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Hajléktalan is válogat a szemétben és én inkább ezt eszem mint a tényleg feminista Mad Max 4-et. A Commando is egy trash volt legtöbben mégis imádtuk. Ha egy filmnek jó a zenéje nálam fél siker, mégha vannak is benne nemkívánatos jelenetek, azokat letojom.

Versus
Vendég
Versus

Ez csak azért ìrja hgyi, mert sok dislike-ot szokott kapni.

Reszet Elek
Újságíró

Az 1-es pont kapcsán: az “örökre” meglehetősen hosszú idő. Előbb tisztázni kellene a házasság célját.

A 2-es pont most is megvan, az eloszlással vannak problémák. Szóval a “megfelelő eloszlás” kifejezést beleszúrnám.

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Köszi Elek! Igazad van. Az “örökre”-vel valahogy az egyházi esküvőkre gondolok. Amit Isten összekötött… asszony, körülményelk ne válasszák szét, persze segíteni kéne az alkoholista, agresszív férjeket is, mert azok se születtek olyannak, hogy a nő képtelen legyen mellettük maradni életük végéig. Ha már egyszer igent mondott egy felnőtt nő (manapság behúzza a férfit a csőbe) akkor vállalja örökre, hogy fele-ség marad. Amúgy kezdek nagyon elégedetlen lenni a KDNP munkájával, mert kontraproduktív lesz a családpolitika amibe húzzák a férfinépet. Semmi nem akadályozza, hogy nők lelépjenek ha valami nem tetszik, igaz van sok felelőtlen, éretlen férj is, de mint tudjuk 80%-ban a nő lép le a KDNP “családcentrikus” országában. Erre nincs mentség.

Naooo
Olvasó
Naooo

Van még ZSDNP?

Versus
Vendég
Versus

Igaza van abban, hogy sok kurva van nyàron a metrón (amúgy is), de ettõl nem biztos, hogy szexmàniàsak, és nem akartak magàra màszni!

Koriander
Olvasó
Koriander

csak a tisztánlátásért, ô a csakazolvassás Zoli?

hgyi
Szerkesztő

Igen.

Koriander
Olvasó
Koriander

klassz.

Kalman
Újságíró

Mit kell azalatt érteni, hogy csakazolvassás? A nevezett blogot már láttam, de a legtöbb posztot képtelen voltam elolvasni (az utalgatós, de nem kimondós stílust nagyon nem szeretem). Úgyhogy kiváncsi lennék mi a kapcsolat közöttük?

Alter Ego
Szerkesztő

Zoli hisz az odafordulás erejében és azt gondolja, hogy még a Gerle Éva féle feministákkal is szót lehet érteni; meg lehet találni és érteni az emberi mozgatórugóikat. Ezért aztán beszélgetni szokott a csakazolvassa blogon is. Én nem hinnék a helyében az efféle párbeszéd értelmében… de ő tudja…

Koriander
Olvasó
Koriander

Volt tavaly ez a HVGs Goldenblog verseny, Gerle Èva meg minden eszközt bevetett, hogy kiebrudalja a pszicho kategóriában induló Huffnágelt… többek között felkereste Zolit “az” antifeministát, hogy segítsen neki egy antifeministákat shamingelô, ua Gerle Èvát mosdató szöveggel, Zoli meg egy kis buksisimi reményében állást foglalt, csak annyira gáz volt a szöveg, hogy valószínû a nagyságos asszony leszedette vele, szóval a szöveget nem tudom neked már idebiggyeszteni, de Alter Ego és Deansdale válaszait Zoltánnak idemásolom a kapcsolodó posztból (http://www.ferfihang.hu/2014/11/05/goldenblog-huffnagel-mgtow-kontra-radikalis-csak-az-olvassa-feminizmus/):

“Ment a válasz a Férfiak Lapján is, de azért itt is:
Zoli, először is tisztázzuk, nagyon figyelmetlenül olvasol. Nem az áll a szövegben, hogy Gerle Éva férfigyűlölő, hanem az, hogy a “Csak az olvassa” blog férfigyűlölő. Ezt most nem azért mondom, mintha Gerle Évát nem nevezném férfigyűlölőnek, ha ismerném őt és ez lenne a véleményem róla. Gerle Évát nem ismerem, viszont a blogját igen; és el sem hiszem, hogy valaki őszintén és teljes meggyőződéssel le tudja írni mindazt, amit ott olvashatunk. “Ilyen nincs!” – Ilyen szintű férfihibáztatás, férfigyűlöletet egyszerűen nem is létezhet. Szerintem még Gerle Éva sem gondolhatja komolyan, viszont sajnos a magyar feminista mozgalom komolyan veszi őt, és ez egy borzalmasan nagy probléma. Egy normális világban nem lenne szabad megtörténnie annak, hogy a “csak az olvassa” blog szerzőnőjét a feminista mozgalom díjjal tünteti ki. Szerintem korántsincs igazad abban, hogy Gerle Éva elveti az erőszakot. Gerle Éva blogja erőszak a jóízlésen és erőszak a társadalom felett, még akkor is, ha előzékenyen azt a címet adta neki, hogy “csak az olvassa”.
Tartsuk szem előtt: ahogyan én nem Gerle Évát nevezem férfigyűlölőnek, úgy általában a férfijogi aktivisták, antifeministák sem a nőket, hanem a szélsőséges feministákat hibáztatják a társadalmi problémákért, és a közbeszéd elhülyüléséért és eldurvulásáért. Óriási különbség! És ez jól megkülönbözteti a két tábort a józan ész és a jószándék tekintetében is. Csodálom, hogy ezt te nem látod!
Szögezzük le gyorsan azt is, hogy a Huffnágel blog nem egy férfijogi aktivista oldal, hanem egy “MGTOW életmód magazin”, ezt számtalanszor maga a blog szerzője szögezi le. Ebből következően a kommunikációját nem kérheti senki sem számon a férfijogi aktivistákon vagy közvetlenül a Férfihang.hu-n. De ha valaki tárgyilagosan szeretné megítélni a MGTOW provokációt mint jelenséget, akkor elsőként azt szükséges észrevennie, hogy nem más, mint válasz, viszontprovokáció mindarra, amit a feminista mozgalom szervezetten zúdít rá a férfitársadalomra soha szűnni nem akarva és egyre csak terjeszkedve. Történetesen a bíróság is ki szokta deríteni, hogy ki ütött először, ki az, akinek a legnagyobb szerepe volt egy vita elfajulásában. Napestig mosdathatod Gerle Évát, a “Csak az olvassa” blogot, és általában a mindenféle feminista kulturszemetet, amely már a fülén jön ki a társadalomnak, de a végeredmény akkor is szükségszerűen az lesz, hogy joggal vethető fel a felelősségük abban, hogy a válasz nem csak a férfijogi mozgalmak kulturált tiltakozásával, hanem a MGTOW provokációval is megérkezett. Egy percig se szomorkodj, hogy a “fiúk betyárabbak” ebben a párbeszédben, mert a fiúk egy része már régen mondja a véleményét megfontoltan, kulturáltan, csak éppen szándékosan semmibe vettek minket. Magukra vessenek, ha végül önmagukhoz méltó partnerre leltek a “párbeszédhez”.
Szerintem eddig is követhető voltam, de remélem így végképp érthetővé válik, hogy miről szól a cikkem.” Alter Ego

“Ha azt kérdezed, hogy a cél egység vagy széthúzás, akkor nem tudom miért akarsz széthúzást szítani a férfijogi törekvések támogatói között. Ráadásul egy olyan nő kedvéért, aki havonta jelentget fel mindenféle embereket, nincstelenek gyerekének a szájából veszi ki a falatot, ráadásul egy mélyen keresztényellenes ideológiát terjeszt.
Kitört belőled a keresztényi szellem, és a másik arcodat is odatartod az ellenségednek, de ez jelen esetben nem annyira erény, inkább félreértett mártíromság. Rosszindulatú, beteg lelkű embereket támogatsz, így – hadd éljek keresztényi hasonlattal – a Sátán munkáját segíted. Az Istened mondott olyasmit, hogy szeresd a bűnösöket is, de azt nem mondta, hogy segítened kell a bűnösöket a minél nagyobb rombolás esetében.” Deansdale

Reszet Elek
Újságíró

Koriander
Olvasó
Koriander

életemben nem csalódtam még Zoltán nevû emberben, vhogy ezt a nevet mindig klassz srácok viselik, de ô nem az, szóval megjegyeztem (küldtem neked zenét az awaltosban, nordikus vikingem).

visuo
Olvasó
visuo

Kolompar Csingacsguk Zoltán vagyok! : P

Koriander
Olvasó
Koriander

most píszísègre tesztelsz?

(amúgy ép most kezdtük a Vadölôt:)

Koriander
Olvasó
Koriander

ja és azóta csakazolvassa is “életmódos” és a feministákat szapulja, nna ez a beszarás.

Alter Ego
Szerkesztő

Lehetséges, hogy indokolt volt az óvatosságom, amikor azt írtam, hogy nem tudhatom, hogy Gerle Éva mennyire gondolja komolyan blogjának üzenetét, így aztán elhamarkodott véleményalkotás lenne, ha egyenesen őt magát nevezném férfigyűlölőnek? Meglehet, hogy Zoltán tett mégis csodát az odafordulás, megérteni törekvés erejével? :)

Koriander
Olvasó
Koriander

ne provokálj :).
Ami Zolit illeti, köszönje meg a Jóistennek, hogy Gerle Èvának semmi haszna nem származott belôle, mert tönkretette volna, ahogyan a balfék asztrológust is belehajszolta a pereskedésbe, csak hogy a saját blogját pörgesse, ugyanúgy Pista is csak asszisztált ennek a hatalommániás nárcizmusnak, most Drugs Bunniék vannak a soron… (elôszôr a nô jól megszégyenítette ôket, hogy mekkora szexista az oldal, bodybuilederék meg fülfarkat behúztak és még fizetnek neki a srácok, a profinak, hogy az agybajával mérgezzen…. gyönyörködj:

http://shop.builder.hu/miert-utaljak-a-fitneszmodelleket-a3117

gyakorlatilag ugyanazok a szövegpanelek….
neki csak haszonmarhák kellenek (mindegy nô vagy fèrfi), az egész csak Alice a csodaországbanról szól..emlékszel?
http://gumiszoba.com/tag/horror/

tibor
Olvasó
tibor

Tanulságos olvasgatni a cikk utáni fórumot gumiszobáéknál (nagyon jó név kár hogy elhappolták) majdnem mindenki tönkrement elégedetlen nő akik jó része párjával együtt nem tudott úrrá lenni a mai gazdasági környezet és (az életkoruk családi állapotuk) alapján az élet második, harmadik harmadán, ezért már nem is annyira a férfiakat inkább a társadalmat a fennálló politikai berendezkedést okolja, én hozzátenném , hogy sokszor a legnagyobb problémája egy széteső család tagjainak hogy nincs jó minta, nincs elérhető és jó pszichológusi vagy rokoni segítség ami megmenthetné ezeket az embereket, a társadalom vádolásától. A szervezetek honlapok (pl. a gumiszoba) pedig a válság fenntartásában (a nemi válság fokozódásában) érdekeltek, Médiahekknek tűnik sok sok akció mint a nevezetes melltartóégetés, vagy a fekete fehér papír figurás tüntetések, ha az ellentétek kiélezésére fordított energiát családok megmentésére fordítanák talán ma nem itt tartanánk.

Koriander
Olvasó
Koriander

Melyik fórumra gondolsz? A cikkeik nem kommentelhetôek.

járókeret
Olvasó
járókeret

Wcpumpa
Olvasó
Wcpumpa

Érdekes ez az ember volt aki benyalt a feministának. :(

Baal
Olvasó
Baal

Itt egy újabb boszorkányüldözés.

Toplak Zoltán
Újságíró

Hát kapok hideget… de ez ezzel jár. Álláspontomat Alter fogalmazta meg a legjobban. És részemről itt a pont.

Várom az ezt követő további filmeket, szerintem Alter jó munkát végzett vele, sajnos a visszhangot nem lehet kikapcsolni.

Egyébként én a jövő útjának az önszerveződő férfiközösségeket látom, amelyek társadalom és családformáló erővé válhatnak. Erdélyben, de itthon is láttam már többet. Nagyon jó néha csak együtt lenni, és megbeszélni a dolgainkat. Persze sokat tenne az egyes férfiak önérzetének, ha tudnák, hogy pl. a jogvédelem szintjén és érdekvédelmi szinten is kiállnak mellettük.

Pl. nagyon tetszik, amit Bedő Imre csinál, pont ilyen köröket szervez, viszont nekem nagyon “jófiús”. Csak a mi dolgunkkal törődni, a minket érő hátrányos megkülönböztetéssel, lobbival nem törődni… hosszú távon nem a legjobb stratégia, nagyon félrehúzódónak érzem.

Koriander: nem volt szándékom csalódást okozni. Sajnálom.

Koriander
Olvasó
Koriander

Tévedni emberi dolog, a nagy szived elvette az eszed, remélem tanultál belôle, vigyázz magadra és bocsi a kemény hangnemért, tényleg.

Tibi
Olvasó
Tibi

Nem értek ezzel egyet. Zoli, akárhányszor is kerülne ilyen helyzetbe, mindannyiszor ugyanígy döntene, és ez így is van jól. Szó sincs arról, hogy a szíve elvette az eszét. Zoltán belement a nővel olyan játékba, amelyben még csak nem is nyerhetett… a maximum ami ebből kihozható volt, hogy G.É. nem mossa fel vele látványosan a padlót. Nem így történt; felmosta vele… csak hát nem ez a lényeg: Hanem az, hogy pont ezzel a döntésével aratott Zoli, erkölcsi  diadalt a bloggerina felett. Hiszen szembe ment meggyőződésével, az antifeminizmussal… az elvei miatt ( a gyengét védeni kell), tudatában annak, hogy Ő itt nem fog nyerni. Tudta, hogy itt sokan ellene fordulnak, a fals nőmentegetés, váratlan pálfordulás miatt. És mégis belement. Nemcsak a szíve, a tökei is helyén vannak/voltak… és mint írtam; morális fölénye a férfigyűlölővel szemben elvitathatatlan. Pont ezért nem álltam be anno a Zolifikázók táborába, mert én értettem az ő álláspontját is. Az, hogy a femi oldalon ez a lényegi konzekvencia senkinek sem esett le, már nem Zoltán hiányossága. Ennek a súlytalan történetnek a kevés pozitív hozadéka, mind Zoltán érdeme. Én legalábbis így látom…

Koriander
Olvasó
Koriander

Amen.

Tibi
Olvasó
Tibi
Koriander
Olvasó
Koriander

Rendben :).

SIL
Olvasó
SIL

Véletlen lepontoztalak, bocs. :)

Tibi
Olvasó
Tibi

Ugyan, tudom, hogy Hgyi volt…ki akartam próbálni (a hozzászólásodon) ha rá nyomok még 1-et a dislike-ra, visszaáll-e 0-ra. Nem jött be. Nem áll vissza. :(

hgyi
Szerkesztő

:o)))))))))))))))))) Persze, nyilván, mert én vagyok a főgonosz! :o))))))))))))

Reszet Elek
Újságíró

Az orrod mutatja a mágneses északi pólust? Mert ha igen, akkor te vagy a vas- és edényorrú bánya!

hgyi
Szerkesztő

Vagy a Nyugati Boszorkány avagy: https://www.youtube.com/watch?v=ypDgz4_pciw
:o)))

SIL
Olvasó
SIL

Tudhatnád már hogy nem nyomkodáson múlik hogy visszaáll vagy nem, hanem a hozzáálláson…. :)

Koriander
Olvasó
Koriander

Köszi, hogy vállaltad :).

Naooo
Olvasó
Naooo

“a gyengét védeni kell”

Mint a szegény üldözött zsidókat, oszt már a világ 3/4-ét ellopták.

Toplak Zoltán
Újságíró

Kösz, váratlan volt ez a töményen pozitív megszólalás. Igazából tényleg úgy volt, hogy mivel Huffnágel akkor és ott még jogszerű se volt, míg G.É. legalább a joghoz tartotta magát, ezért álltam ki mellette. Kicsit hízelgett, hogy nőnek tehettem ezt a szívességet. És mivel vagy négyszer-ötször határozottan kérte, hogy mégse védjem, ezért került le a cikk a lapról. Amit nem bántam, tekintve, hogy innen jó páran újabb frontnak használták, ahonnan támadhatják, nálam meg a feszkót gerjeszthetik.

Egyébként szerintem Éva egy egykor sérült lelkű nő, aki apja és egykori párja mellett sérült, (írt ezekről régebben, olvastam) de mára már feldolgozta ezt, többek közt a blogja révén is. Ezért is írt olyanokat amilyeneket. Tipikus feminista magatartása van abban, hogy a jogos sérelmet elpanaszolja, dühöng és intellektuálisan fröcsög, de a másikat megérteni már eszébe sem jut. Próbálkozás szinten se. Miért olyan az, amilyen? Mi mozgatja? Hogy segítsek, hogy megváltozzon – mert az nekem is jó. Jó-e neki amit tesz? Hova vezet mindez? Mi lenne igazán jó számára?

Mintha az lenne fontos, mit kaphat illeve kapott tőlük, aztán slussz. Mivel hozzá közelálló férfiakról van szó, érthető lenne, ha ezeknek utánajárt volna, legalább valamennyire.

Sokmindenben nem tudok vele egyetérteni, és egyszerre vonz és taszít (rettentő maszkulin lelki vonásai vannak nő létére, de hát van ilyen) és hát iszonyú ritkán érdekel mostanában, amiről ír (naponta kapom az értesítést, mi jelent meg nála.) Ilyen is van. A stílusa eredeti, jó, kivéve amikor észt oszt – nekem a rejtett intellektuális gőg nem jön be. Néha felszínes és előítéletes ő is – a Férfihang szerinte szekta. Kíváncsi lennék, így gondolná – e akkor is, ha nem kap támadásokat és kritikákat innen. És ennyi róla. Azt hiszem, őszintén hisz a liberalizmus sok értékében, pl. a toleranciában. Magamon megtapasztaltam. Voltam én is bunkó nála, de türelmes volt. Szóval nem olyan szörnyű szerintem.

Naooo
Olvasó
Naooo

“őszintén hisz a liberalizmus sok értékében, pl. a toleranciában.”

Tolerancia nem érték. Toleranciát a bűnözők akarják az áldozatokra erőltetni.

Toplak Zoltán
Újságíró

Tibi: köszönöm. Jól esik, hogy van, aki így értelmezi a történteket. Biztos van benne jókora híúság, de bizony ez áll hozzám legközelebb. Egy feminista a patriarchális ösztöneimre épített. Tudtam, hogy ezt teszi, csakhát azokat az ösztönöket nagyon becsülöm – ezért is hallgattam rájuk.

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Végre találtam lejátszót és megtudtam nézni a videót. Minden szavával egyetértek és a design is jó, igaz a hang remélem javul és lesz más férfiarc is majd, hogy nekünk is legyen hangunk végre és akkor lesz egy-két érdekfeszítő téma  és előadás is ami gyorsan terjed(het) az éterben. Azt tudom, hogy minden kezdet nehéz és sokszor ellenállásba és értetlenkedésbe ütközik az ember, de ha valaki egyszer felébred akkor nincs visszaút. Egyébként az emberek hallgatása is véleménykinyilvánítás, szerintem jónéhányan még csak most ébredeznek, de majd megtapasztalják a saját életükben, hogy az antifeminizmusnak igaza van, a feminizmus károssá vált és nem pénzelhetik nálunk külföldről.

Zoli! Nagyon jó vagy csak nekünk is szerepelni kell, mert nem mindenki keresztény aki hisz egy mindenhatóban, aki majd varázsütésre kiüzi a gonoszt a gumiszobásokból és a csakazolvassás boszorkányokból. Ha lesz még ilyen videó akkor az egyikben én is vállalom az arcom, persze nem a következőben, talán ősszel vagy télen készen állok már megszólalni. Jó tervezgetést a férfimozgalom kiszélesítésére!

Alter Ego
Szerkesztő

Nem tudom, hogy a mondandód melyik része volt unszimpatikus valakinek, hogy a dislike gombot érezte az önkifejezés egyetlen eszközének. Örömmel együttműködünk mással is, aki úgy gondolja, hogy egy aktivista videóval szeretné hozzátenni a magáét a férfimozgalomhoz. Köszönet a jókívánságokért!

Toplak Zoltán
Újságíró

Kedves Anyámasszony Katonája! (Jól fordítottam? :-) ) KELLENEK az új arcok, a változatos mondanivaló, az önkéntes aktivitás! Úgyhogy Hajrá, mert nagy szükség van a hozzád hasonló gondolkodású emberekre és RÁD is! Hallassuk a hangunk, a Férfi Hangot!

Korhely
Újságíró

Azt így utólag nem bírom rekonstruálni, h. miben állhatott a korábbi nézetkülönbségek lényege Toplák Z-vel, de ha jól értem, akkor voltak ilyenek.

A mostani hangfelvételen hallható megjegyzéseivel én egyetértek. A házasság egyedül üdvözítő abszolutizálásától eltekintve, ugyanis annak a restaurálhatóságára semmilyen garanciát nem látok. Az a véleményem róla, h. a jelenlegi jogi keretei között a férfiak számára egyértelműen elfogadhatatlan, és amíg ez így marad, addig a házasság alternatívátlanságának sulykolása szándékosan veszélyezteti a fiatalokat, elsősorban a férfiakat.

Úgy érzem, h. ennek a kizárólagosságnak részben vallási indítékai vannak, és már csak ezért sem lehet általánosan érvényesíteni.

Ehelyett, de legalább ez mellett a nemek közötti emberi kapcsolatok többféle formájának tartalmas megélését kell megtanulni.

brandon
Olvasó
brandon

Ezt teljesen így látom én is. A házasság jelenlegi formájában törvényesített kifosztása a férfinek, a nőnek pedig könnyű vagyonszerzési lehetőség, továbbfejlesztett prostitúció.

sdn
Vendég
sdn

Azt azért ne felejtsük el, hogy a monogámia elsősorban férfi tulajdonság. Lehet, hogy ma már a házasság semmire sem garancia, de még így is nagyon csipi a csőrét sokaknak pl. a “korai” elköteleződés. Ugye, ismerjük ezt a szöveget: “Jaj, de hát még nem élted ki magad” (magyarul még nem jártad végig a f*szkörhintát).
A nők hipergámiájának érdekében lehet a férfiak ellen törvényeket hozni (közös vagyon, no-fault divorce, apasági teszt betiltása), ellenben a női promiszkuitást nem csak, hogy szimplán tolerálni kell, de még támogatni, anyagilag finanszírozni is.
Nagyon aljas módon játszanak rá a férfiak monogámia, család iránti vágyára, csak mert ők maguk soha nem lennének képesek erre.

Reszet Elek
Újságíró

Sajna sok igazság van abban amit írsz. Attól tartok ez a jelenség sokkal inkább a jelenlegi rendezett viszonyú társadalom sajátja. Ez egy olyan pálya, ahol a nők általában jobb szociális készségei komoly előnyt jelentenek. Emiatt aztán meglehetős sikerességgel bontják le a korábbi nemek közötti kompromisszum őket korlátozó részeit. Egyszerűen jobban ki tudják használni az érdekérvényeítő képességüket.

Amennyiben a férfiak ezek szerint a szabályok szerint játszanak, azaz pl. betartják a saját hagyományos korlátaikat, a nők által elvárt módon kezelik őket stb garantáltan vesztesek lesznek (leszünk). A másik variáció a nyugodt, háborúktól és általánosságban folyamatos fizikai fenyegetettségek nélküli társadalmi rend felbomlása lenne. Ebben az esetben is elveszítenék a nők azokat a bizonyos szociális előnyöket.

Emlékszünk a Tahrir térre vagy filmbeli példával élve pl. a Waterworld alkujára

Versus
Vendég
Versus

Ez ìgy van! Igazuk van Uraim! Mindannyiuknak!