Virenzuola
0 megosztás

Szemléltessük mit ért az Európai Unió nemek közötti egyenlőség alatt!

Az Európai Parlament nemrégen elfogadott egy állásfoglalást a nemek közti egyenlőségről a 2015 utáni időszakra vonatkozóan. Elemezzük ezt pontról pontra a valódi egyenlőség kívánalmait szem előtt tartva.

Már rögtön a “sajtóközlemény” szövegrész után ott áll egy olyan kategória, hogy “a nők jogai”. A nemek közötti egyenlőség a férfiak jogairól és a nők jogairól egyaránt szól; az épphogy egyenlőtlenség és diszkrimináció, amikor kizárólag az egyik nem jogairól esik szó.

 

ERŐSZAK

nevtelen_18.png
Az erőszak a férfiakat és fiúkat is érinti, ennek ellenére az EU állásfoglalása kizárólag a nőket és lányokat ért erőszakról szól. Külön kiemeli az olyan “új típusú” erőszakokat, mint az internetes zaklatás és a nem kívánt követés, amelyek esetében józan ésszel akkor is felfoghatatlan lenne, hogy miért csak a nőkről és lányokról van szó, ha ez az állásfoglalás nem a nemek közötti egyenlőségről szólna.

Megjelenik az is, hogy ratifikálni kell az Isztambuli Egyezményt, amelyet itt úgy állítanak be, mintha az a családon belüli erőszak ellen lépne fel. Ez nyilvánvalóan hazugság, ugyanis az Isztambuli Egyezmény egy az erőszak férfi áldozatait nemi alapon diszkrimináló, semmibe vevő egyezmény, amely kizárólag a nők védelme tekintetében kötelező érvényű, legyen szó családon belüli vagy kívüli erőszakról, tehát az erőszak férfiáldozatai legfeljebb csak másodrangú állampolgárok az egyezmény nézőpontjából.

“A nők körében egyre a nagyobb a szegénység” – Írja a közlemény, mintha ez nem lenne igaz a férfiak körében is. Nyilvánvalóan az előirányzatok szerint az elszegényedett férfiakra nem kell semmilyen figyelmet sem fordítani, őket nem kell támogatni.

 

NŐI KVÓTA

nevtelen_20.png

Ha női kvóta bevezetéséről szó eshet, akkor  férfi kvóták bevezetésének is pont annyi lenne a létjogosultsága azokon a területeken, ahol a férfiak alulreprezentáltak. Különösen az EU nemek közti egyenlőség stratégiájának kialakításával kapcsolatban, hiszen ebbe a tevékenységbe az EU kizárólag a női érdekérvényesítő szervezeteket vonja be jelenleg. Azt, hogy ezen a területen valóban szükség volna a férfi kvótára, mi sem igazolja jobban, mint ez a tervezet.

 

EGÉSZSÉG ÉS OKTATÁS

nevtelen_21.png
Az Európai Unióban a férfiak várható élettartama 5 évvel alacsonyabb, mint a nőké, az egyetemen végzettek 60%-a nő, ennek ellenére ez a dokumentum az “egészség és oktatás” területén szót sem ejt minderről, ellenben azt tartja fontosnak kihangsúlyozni, hogy a nőknek joga van az abortuszhoz (amivel a sugalmazással ellentétben korántsem csak a saját testük felett rendelkeznek, hanem a már megfogant magzat teste felett is)…  Szemmel látható a totális elfogultság és a felkészületlenség, aminek eredményeként a nők érdekein túl minden más kívül esik az állásfoglalás elkészítőinek látókörén.

 

CSALÁD ÉS MUNKA

nevtelen_22.png

Szó esik arról, hogy a női munkavállalók arányát növelni kell, de az például egy félmondatot sem érdemelt, hogy az apák gyermekkel töltött idejét is érdemes lenne növelni illetve az apák egyenlő jogainak biztosítása kiemelten fontos feladat lenne a nemek közötti egyenlőség biztosítása érdekében. A másik kifejezetten érdekes dolog ezen a ponton, hogy kizárólag a női munkavállalók be nem jelentett foglalkoztatását kell visszaszorítani. A nők szegénysége gond, a férfiak szegénysége viszont nem? Újabb remek példa arra, hogy mit is ért az Európai Unió nemek közti egyenlőség alatt.

 

SZTEREOTÍPIÁK, ETNIKAI KISEBBSÉGEK:

nevtelen_23.png

Ezen pont szerint arra ügyelni kell, hogy a médiában ne sztereotíp nőkép jelenjen meg, ellenben arra már nem szükséges, hogy a média kerülje a sztereotíp férfikép közvetítését. – Vagyis, például a férfiakat nyugodtan lehet erőszakos vadállatként ábrázolni.

Az etnikai kisebbségek esetében az egyedülálló, bevándorló,  leszbikus, biszexuális és egyéb speciális élethelyzetű nőkre külön figyelmet kell fordítani, de a férfiak jogainak kiemelt védelmét semmilyen szituáció nem teheti szükségessé a dokumentum alkotói szerint…

A sárgán aláhúzott rész különös figyelmet érdemel: “a kormányzás minden szintjén ügyelni kell a nemek közti egyenlőségre”. – Mondják ezt azok, akiknek nem sikerült még egy olyan állásfoglalást sem összehozniuk, amelynek legalább egyetlen pontja mentes lett volna a nemi diszkriminációtól.

 

TÁBLÁZAT

Van még egy “jó kis táblázat” is mellékelve a dokumentumhoz “Nemi diszkrimináció az unióban címmel“:

nevtelen_24.png

Nézzük meg ezt is sorban:

A, Miért is lennének a bántalmazott nők nemi diszkrimináció áldozatai? Nemi diszkrimináció az, mikor valakit a neme miatt hátrány ér. Én itt kizárólag egy diszkriminációt látok, mégpedig a férfiakkal szembeni diszkriminációt, ugyanis a táblázat készítője “elfelejtette” megemlíteni, hogy milyen arányban válnak a férfiak ugyanilyen vagy más erőszakos bűncselekmények áldozataivá.

B, A női foglalkoztatottak arányának önmagában nincs köze a másik két adathoz, a női foglalkoztatottaknak akkor lehetne jelentősége, ha mellette láthatnánk a férfi foglalkoztatottak arányát is. Az pedig, hogy a nők a teljes bértömeget tekintve kevesebbet keresnek és alacsonyabb a nyugdíjuk, önmagában még még véletlenül sem jelenti azt, hogy bármiféle diszkrimináció éri őket, hiszen nincsen semmiféle egyéb adat, ami ezt igazolná (például azonos betöltött pozícióra vonatkozó adat). Ilyen alapon, bármely takarító kijelentheti, hogy diszkrimináció áldozata, mivel kevesebbet keres, mint a vezérigazgató. (Megjegyzem: Angliában a gyermekvállalás előtt a nők többet keresnek, mint a férfiak)

C, Újfent egyoldalú adatközlés, akárcsak az A pontban.

D, Ez kivételesen nem tartalmaz semmiféle nemi alapon diszkrimináló részt. Hurrá, végre találtunk egy olyan részt ebben a dokumentumban, ami elvileg a nemek közötti egyenlőségről szól. – Ez volt az első és az utolsó is egyben.

E, Az, hogy valaki ilyesmit leír, az már tényleg az arcátlanság felsőfoka. Az normális, hogy az egyetemen végzők 60%-a nő, de az már nem, hogy ennek ellenére még vannak olyan területek, ahol alacsonyabb az arányuk???

F, Ugyancsak határtalan pofátlanság kihangsúlyozni azt, hogy a nők Európa lakosságának többségét alkotják, anélkül hogy akár egy szó is esne ennek okairól, illetve arról, hogy a férfiak várható élethosszának növelése valójában kiemelten fontos kérdés lenne a nemek közötti egyenlőség szempontjából. Ellenben őket korántsem ebből a szempontból érdekli mindez, hanem csupán azért említik az 52%-ot, mert ezzel kívánják egy téves logika mentén sugalmazni, hogy az önfoglalkoztatók és a startup vállalkozók között is feltétlenül többségben kellene lenniük a nőknek.

A táblázatoktól eltekintve, a főbb pontokat szemlélve 9 olyan javaslatot láthatunk, amelyek kifejezetten a nők helyzetének javítását szolgálják (egyes esetekben ráadásul kifejezetten a férfiak negatív diszkriminációjával párhuzamosan), ellenben egyetlen sincs, amely a férfiak helyzetének javítását szolgálná. Ez mindent elmond arról, hogy az Európai Unió valójában milyen soviniszta politikát folytat “nemek közti egyenlőség” címszó alatt.

Post Author: Virenzuola

Virenzuola
f Facebook
0 megosztás


177 thoughts on “Szemléltessük mit ért az Európai Unió nemek közötti egyenlőség alatt!

  Reszet Elek

  Reszet Elek

  (2015. június 26. péntek - 22:50)

  A pozitív megkülönböztetés nem egyenlőség. Ha valakit pozitívan különböztetünk meg, hozzá képest másokat negatívan fogunk és mindezt az egyenlőség nevében. Jelen esetben akár úgy is lefordíthatnánk a megfogalmazást, hogy az egyenlőség nevében részesítsék hátrányban a férfiakat.

  Szétrohad ez a rendszer. Férfiak tevőleges közreműködése nélkül nem fog működni…  Férfiak részéről pedig láthatóan egyre többen “kicsatlakoznak” és vállalják fel a passzív kívülálló szerepét.

  EP-EU egykutya. Menekültkérdésben, Ukrajna vagy a görögök kapcsán és még számos dologban láthatóan teljesen impotens és dilettáns.

   Sydra

   Sydra

   (2015. június 27. szombat - 11:14)

   A kicsatlakozottak meg kapják az ilyen tanulmányokat az arcukba, miszerint a nők jók, a férfiak meg réparángató, videojátékot játszó idióták.
   http://valasz.hu/vilag/a-nemzedek-amit-tonkretesz-a-magany-az-online-jatek-es-a-porno-113480

   Végkövetkeztetés:
   “Hogy mit csináljanak a fiúk? Kapcsolják ki a pornót, osszák be idejüket, sportoljanak, vessék be ágyukat, mert a kis dolgok vezetnek a nagyokhoz, fedezzék fel lelkierejüket, barátkozzanak lányokkal, ne nevezzék őket kurváknak, legyenek vezetőik és legyenek önmaguk is vezetők, menjenek el szavazni – üzeni Philip Zimbardo.”

   Persze az nem zavar senkit, hogy még mindig szinte minden nehéz fizikai és mérnöki munkát férfiak csinálnak.

    Tibi

    Tibi

    (2015. június 27. szombat - 12:19)

    Szomorú, hogy a “férfiak megmentése” most is nyers férfifikázásban merült ki… pedig alapvetően lehettek volna benne jó meglátások, csak a bátor szociológus ezeket nem merte kibontani, mert még a végén feminizmus kritika vált volna belőle, ami ugye megengedhetetlen. De ez így, a legnagyobb jóindulattal is félmunka…

     shadowcrow

     shadowcrow

     (2015. június 27. szombat - 15:38)

     A feminizmus már rég saját maga alatt vágja a fát. Most éppen  a cikk alapján az a baj, hogy kezdenek rájönni arra, hogy ha férfiak nem tesznek semmit és lemondanak róluk, akkor nem lesz senki aki eltartja őket öreg éveikben, nem lesz senki aki white knigtként kiáll a feminista elveik mellett, nem lesz olyan főnök, aki egy kis extra programért felveszi őket. Ha a “beta” meg “omega” férfiak sem fognak már elköteleződni, ugyanis az “alfák” természetüktől fogva nem teszik ezt, akkor mi lesz velük? Kellenek az effeminizált papucs férfiak, de csak addig amíg képesek a nők érdekeit, igényeit kiszolgálni. Ha már erre sem képesek vagy inkább nem hajlanódak akkor a femcsik azt csinálják amit mindig: szapulnak ahogy a csövön kifér. De kérdem én: miért erőltessék meg magukat a férfiak olyan nőért aki legalább 20-30-50- akárhányszor megjárta az alfa körhintát, nem képes főzni, mosni, takarítani, az elszabadult hipergámia miatt bármikor elhagyhatja úgy hogy mindenét viszi a férfinak, illetve kb annyi iq-val is rendelkezik hogy majdnem elfelejt levegőt venni? Sajnos a motiváció a fejlődésre gyakran külső motivációból fakad. Ha sok férfi eddig azért fejlődött, hogy egy nőt szerezzen magának, akkor ez most már nem fog menni, mert a mostani generáció nőegyedeiért nem éri meg mindez. Akik alfának születtek, és nem hatott rájuk az agymosás azoknak könnyű dolguk van. De nem is köteleződnek el.  De egy átlag bétának most már az is nagy erőfeszítés hogy egy feleséget szerezzen, arról nem is beszélve hogy mi midnent kell megtennie azért hogy esetlegesen vonzóvá “emulált alfává” váljon(TRP alapcsomagban ha bétának neveltek akkor kell a  gyúrás, ami legalább 2 év, + egyik tanács alapján kb 1000 köyv elolvasása, game nagymesteri szintre kifejlesztése, pénz stb). Egyértelmű az, hogy a nők szempontjából az elvárások iszonyat magasak és még nem is túloztam ezzel. Amit viszont cserébe nyújtanak az kb a 0-val egyenlő. Ilyen feltételek mellett persze hogy sok férfi azt mondja h FTS nem éri meg ez az egész.

     A divatos ellenérvet megelőzve hogy: “de genetikai késztetés a szaporodás meg fiziológiai szükségletek meg stb” Erre azt tudom mondani, hogy  igen, nagy problémák lesznek, ha ezeket elnyomja valaki. Pszichológiai gondok előfordulnak. De vannak már szolgáltatások a Maslow 1 kielégítésére, illetve a gyerek ügyben lehet örökbefogadni is. Szerintem ez az egész feminzmus valamilyen szinten visszaszorítja kicsit a túlnépesedést is.

      Reszet Elek

      Reszet Elek

      (2015. június 27. szombat - 15:55)

      Kissé szélsőségesen fogalmazol a nőket illetően. lévén teljes mértékben általánosítasz. Ettől függetlenül az látható, hogy ha a férfiak számára nem biztosított az olyan társadalmi előmenetel, amely nő birtoklását is eredményezi, nem fog megfeszülni, inkább megmarad egyfajta kamaszos szinten.

      Az a pokoli, hogy teljesen figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy a férfi számára a munka (ellentétben a nőkkel) nem pusztán kereset vagy önmegvalósítás, hanem ösztönszintű késztetés a saját nemi szerepének a megélésére, párkapcsolat létesítésére, gyerekek vállalására. Azzal hogy adminisztratív eszközökkel, nemi alapon kitúrják a férfiakat a munkalehetőségekből, hogy egyenlőtlenséget teremtenek gyermekvállalás vagy éppen vagyonjogi szempontból, a legalapvetőbb természeti alapjaiban támadják meg a férfinemet. Mivel a technikai-társadalmi fejlődés motorja mindig is a férfiak ösztönszerűen kódolt kiemelkedési vágya volt, ennek a jelenségcsoportnak a következményei beláthatatlanok. Másrészről nem lehet olyan társadalmi berendezkedést hosszú távon fenntartani, amely ellenérdekeltté teszi a népesség felét.

       shadowcrow

       shadowcrow

       (2015. június 27. szombat - 16:02)

       “Kissé szélsőségesen fogalmazol a nőket illetően. lévén teljes mértékben általánosítasz.”

       Tudom. Ez az anger phase természetes mellékhatása.

       “Azzal hogy adminisztratív eszközökkel, nemi alapon kitúrják a férfiakat a munkalehetőségekből, hogy egyenlőtlenséget teremtenek gyermekvállalás vagy éppen vagyonjogi szempontból, a legalapvetőbb természeti alapjaiban támadják meg a férfinemet.”

       Erre lehetne ideig óráig megoldás a saját vállalkozás. Azonban nem lehet mindenkinek EV-je vagy cége, de pár emberen biztos segít. Esetleg könyvírás is, de ezek mind csak tüneti kezelések.

        Reszet Elek

        Reszet Elek

        (2015. június 27. szombat - 17:55)

        Ez a fajta tudatosság sokat segít az ezen a fázison való gyors túljutásban.

        A másikra: Rendszerszintű problémák hatása alól ideig-óráig lehet kibújni. Max. az a kérdés, hogy kit mikor söpör be…

      Naooo

      Naooo

      (2015. június 27. szombat - 19:35)

      “Szerintem ez az egész feminzmus valamilyen szinten visszaszorítja kicsit a túlnépesedést is.”

      Ez csak a fehérek szaporodását szorítja vissza. Már régen szín fehérnek kéne lenni az egész bolygónak.

       edie

       (2015. június 27. szombat - 21:06)

       Szembe kell nézni azzal, hogy jelenleg sárgák értelmesebbek.

        Naooo

        Naooo

        (2015. június 27. szombat - 21:58)

        Annyira értelmesek, a fehér ötleteket fejlesztgetik tovább (japán), meg nyúlják le (kína).

         edie

         (2015. június 27. szombat - 22:08)

         Annyira értelmesek, hogy őket még nem tudták totál elhülyíteni.

         Egyébként kb mindenki valaki más ötletét fejleszti tovább.

          Naooo

          Naooo

          (2015. június 28. vasárnap - 00:12)

          Csak nagyrészt hülyítették már el?

           Versus

           (2015. június 28. vasárnap - 10:42)

           Japàn nem lett elhülyítve ? Na ne mondja!

    visuo

    (2015. június 28. vasárnap - 01:22)

    ok-okozat felcserelese. a szokasos ostoba tarsadalom.

    nem azert nincs nojuk, mert verik a faszukat es videojatekoznak, hanem azert verik a faszukat pornora es videojatekoznak, mert nincs nojuk.

    a nokkel meg ugye minden rendben van

     Sydra

     Sydra

     (2015. június 28. vasárnap - 13:11)

     “Hogy mi a megoldás? Az nem az én dolgom. Én csak azért vagyok itt, hogy riogassak.”
     A könyv ennek fényében miről szólhat? Kapunk 200 oldal férfi ostorozást következtetések és megoldások nélkül? Fasza.

     http://indavideo.hu/video/A_ferfiak_hanyatlasa

     Eléggé felkapott téma lett a könyve most. Sok helyen találkozom vele.

     Egy dolgot nem értek: Ha a férfiak jobban teljesítenek valamiben, akkor abból kihozzák, hogy a nőket elnyomják és ellehetetlenítik. Akkor ha a nők teljesítenek jobban valamiben, abból miért az jön ki, hogy a férfiak lusták és nem érnek annyit, mint egy nő?

     edie

     (2015. június 28. vasárnap - 20:10)

     Vagy mert egyesek lúzerek, akik nem is akarnak változni a PUA dolgokra csípőből lőnek, ilyen helyeken merik szidni a nőket és beszólogatni. :(

   Naooo

   Naooo

   (2015. június 27. szombat - 19:16)

   Dehogy, ezek direkt csinálják ezt.

  Maestro

  (2015. június 26. péntek - 22:59)

  A régi nóta: a feministák nem a rajtvonalnál akarnak egyenlőséget, hanem a dobogón – teljesítménytől függetlenül :-(

  Soldier of MotherMadam

  Soldier of MotherMadam

  (2015. június 27. szombat - 07:56)

  Az egyenlőséget kezdhetik ott, hogy egyetlen fővel se vegyenek fel több nőt felsőktatásba mint férfit. Illetve a védendő “gyengébbik nem” nem lehet uralkodó pozicióban ezért inkább korlátozzák a számukat a felsőoktatásban és legyenek valódi nők akik az erős férfi oldalán gyermeket gondoznak és a szellemi/fizikai képességeiknek megfelelő kiegészítő munkatevékenységet végeznek. Mivel ez az állapot nem áll fenn ezért…

   haemorgen

   haemorgen

   (2015. június 27. szombat - 10:55)

   A tanároknál kellene kezdeni az egyenlősítést. Manapság egyre több gyermek nő fel csonka családban, az iskola egyre több gyerek számára a 2. család. (Anyuka, óvónő, tanítónő, tanárnő).

  V. Örs

  (2015. június 27. szombat - 12:26)

  A mostani zavaros, felemás világ megszűnése – és egy globális, új világrend uralomra jutása – elkerülhetetlen. A nyitott kérdés csak annyi, balliba vagy jobbkonzerves lesz-e a közeledő globalizmus? Ha előbbi, az a nő(i értékrend) hegemóniáját jelenti majd, ideológiailag meghirdetett és a gyakorlatban nem létező egyenlőség-eszmével, vallástalan, nemzetek fölött álló egyenkultúrával, ami olyan lesz, mintha egy kertben csak egyféle virág teremne. Valszeg az angol lesz a többé-kevésbé kötelező virágvilágnyelv. Ha meg jobbos lesz az új világrend, akkor az a férfi(as értékrend) visszatérését jelenti majd, “minden egyenlőtlenség Istentől való, majd Ő igazságot tesz” eszmével, vallásos, a nemzeti kultúrák összességéből álló színes virágoskerttel (vigyázat, e képzet kedvelése mindazonáltal ballibes, afféle multikultis beütés:), következésképp nemzeti nyelvekkel, ám amelyek mögött azért ott lesz a nemzetek fölötti spanyol vagy német, a történelemből már megismert csizmáival.

  Fajunk két nagy kollektivista világnézete küzd itt egymással, az Uniónak és a Férfihangnak egyaránt megvan a jól körülírható harci állása e háborúban. Ám a valódi individualizmusnak, egyéniségnek sajnos egyik szép új bátor világban se lesz helye. :(

    V. Örs

    (2015. június 27. szombat - 14:09)

    érdekes, miközben fenti kommentemet írám, épp e szín járt a fejembe: már Madách felfestette e jövőképet, oszt semmi foganatja nem lett

   Reszet Elek

   Reszet Elek

   (2015. június 27. szombat - 13:12)

   Érdekes hogy mindkettőt kollektivistának tekinted. Számomra az emberiség történelme (bizonyos nézőpontból) a közösségi és az egyéni elv folyamatos küzdelme volt. Társadalomról társadalomra e kettő valamilyen viszonya valósult meg. Ha túlságosan elbillent valamelyik irányba életképtelennek bizonyult, a társadalmi szükségszerűségek korrigálták a kilengést, az inga visszabilllent.

   Valahol ez a dolog nagyon természetes is. Az egyén túlélési esélyeit az összefogás növeli, míg a közösségen belüli előrejutás, amely (az előbbinek némiképpen ellentmond) mások rovására történik ugyancsak. A sokat kárhoztatott csordaszellem, a külső elvárásokhoz való “erkölcsön” túli hasonulás is lehet a túlélés záloga. Ezzel pedig vissza is kanyarodtunk az idézett Zimbardohoz meg Milgramhoz.

    

    V. Örs

    (2015. június 27. szombat - 14:12)

    szerintem is kollektivizmus és individualizmus váltakozó uralma fajunk története, most kollektivizmus jön, az egyéniség sztárolásának újbóli előretörését én már nem érem meg (szerintem Ti se:)

     Reszet Elek

     Reszet Elek

     (2015. június 27. szombat - 15:40)

     Nem hinném hogy változó uralomról van szó. Ezek egymás mellett léteznek csak mikor melyik a hangsúlyosabb.

     A mai helyzet ill. ami a közeljövő kapcsán megsejthető valami olyasmi hogy az individualizmus eszméinek felhasználásával kollektivizálódik az emberi társadalom. Ez egyszerre jelent kasztosodást, homogenizálást és a modern technikai eszközök felhasználásával kialakuló teljes kontrollt. Sajnos éppen a technológia miatt nehéz bármit is mondani ill. mondanak csődöt a történelmi múltból kiragadható párhuzamok. Bizonyos szempontból azt is mondhatnánk hogy a technológia az elvárható változási (fejlődési?) ösvényről nem tervezhető módon téríti le az emberiséget olyan természetellenes társadalmi, biológiai stb. változásokat indukálva, amelyek eredménye csakis a ma ismert “természetes alapú” emberiség eltűnését eredményezheti.

      V. Örs

      (2015. június 27. szombat - 17:41)

      Nem hinném hogy változó uralomról van szó. Ezek egymás mellett léteznek csak mikor melyik a hangsúlyosabb. – Amit Te hangsúlynak hívsz, azt én uralomnak. Szóhasználat kérdése.

      A technológia elszabadulásának hatását nem látom ilyen sötéten. Egyféle optikai csalódás, hogy rosszabb lett tőle a fajunk. Könnyű volt ötszáz éve azt hinni, hogy a világ tele van rendes emberekkel, nem volt mód szembesülni a valósággal. Ma a technikai vivmányok folytán naponta iszonyú mennyiségben találkozunk embertársaink ostobaságával és azzal, hogy mennyire képtelenek megérteni, mit mondunk. Nem az emberanyag lett rosszabb, az ugyanolyan szar, mint volt:)

       Reszet Elek

       Reszet Elek

       (2015. június 27. szombat - 17:52)

       A technika a hatalom birtokosainak kezébe egyre inkább olyan példátlan hatalmú eszközöket ad, amire nem volt példa az emberiség történelmében. Nem az emberek lettek rosszabbak vagy ostobábbak, hanem a lehetőségek nőttek ennek kihasználására.

       Mindettől függetlenül az a gyanúm hogy a genetikai degeneráció már megkezdődött.

   Belvedere

   (2015. június 27. szombat - 13:28)

   Lényeges különbség, hogy míg a balos-feminista világrend tűzzel-vassal üldözi a férfiakat (kiherélésünket és fizikai megsemmisítésünket is felvetve), addig egy konzervatív berendezkedés során a nők haja szála sem görbülne. Tény, hogy a feminizmus térhódítása előtt, az un. patriarchátus idején a nők elenyésző töredékét vonták felelősségre pl. gyilkosságért, a fiúk megerőszakolását – ez elterjedt volt cselédlányok és nevelőnők esetében! – pedig egyáltalán nem büntették.

   A nők meglelnék mindkét kollektivizmus előnyeit, míg mi legfeljebb választhatunk a nők társadalmi uralma és nyílt hatalmi tébolya között.

   Kiegészítés: amúgy a jobboldalt mióta írható le bármifajta kollektivizmussal? (Tekintsünk el  nemzetiszocializmustól, mely baloldali, társadalommérnöki tulajdonjegyekkel bír.)

   A konzervativizmus/tradicionalizmus sohasem volt kollektivista, éppen a középkor hívta életre az önkormányzatiságot, politikai- és szabadságjogokat. A liberális és baloldali államhatalomnak hála kevesebb jogunk, van, mint a középkor emberének: pár száz éve egy kisváros még arról dönthetett, hogy milyen bevándorlók léphetnek a területére, a közösségen belül pedig az erkölcs volt a meghatározó, nem pedig maroknyi ballibbant által konstruált, társadalmi támogatottság nélküli jogi uralom.

    V. Örs

    (2015. június 27. szombat - 14:35)

    ahogy a kínai ÉS japán nyelvről lehet VAGY kínaiul VAGY japánul beszélni, úgy lehet az individalizmusról és a kollektivizmusról vagy individualista vagy kollektivista alapállásból értekezni .. kollektivista nézőpontól a jobbkonzervek individualistábbak a ballibáknál, az individualizmus talaján állva viszont épp fordított a képlet

    és hogy kinek van igaza? – hát nekem:)

    edie

    (2015. június 27. szombat - 15:22)

    “Kiegészítés: amúgy a jobboldalt mióta írható le bármifajta kollektivizmussal? ”

    Nyilván kérdés, hogy azt a bizonyos konzervatív világrendet kik is fogják képviselni? (Európában pl arabok…)

     

    ” A liberális és baloldali államhatalomnak hála kevesebb jogunk, van, mint a középkor emberének: pár száz éve egy kisváros még arról dönthetett, hogy milyen bevándorlók léphetnek a területére

    Érdekes, amit írsz, kérdés manapság mennyire működhetne a sok, laza szövetségben álló városállam modellje? (mint ókori görögöknél)

     Belvedere

     (2015. június 27. szombat - 16:57)

     (Európában pl arabok…)

     A Közel-Keletről de máshonnan is érkező bevándorlók elsősorban családi,- törzsi- és maffialapon szerveződnek (melyek olykor egymást fedő fogalmak), így nem írhatók le politikai alapon – vagy ha igen, balra adják a voksukat. Jobb- vagy baloldal alatt az európai politikai kultúrát értem.

     Érdekes, amit írsz, kérdés manapság mennyire működhetne a sok, laza szövetségben álló városállam modellje? (mint ókori görögöknél)

     A fenti sorokkal nem a városállami lét mellett álltam ki, hanem – a marxista és emberjogista érveléssel szemben – a szabadságjogok és a szuverenitás látványos visszaesésére mutattam rá. Mondhatnék egy történelmi példát: a szabad királyi városok lakossága az 1840-es évekig sikerrel akadályozta a zsidóság bevándorlását, s csak a Helytartótanács és Bécs kötelezte őket a változtatásra.

     Magyarán a szülőföldhöz való hűség lokális megjelenése, az erkölcsi integritáshoz való ragaszkodás és a századok alatt létrehozott anyagi értékek védelme sokkal erősebb volt, mint amit egy EU-tag nemzetállam manapság megengedhet magának. Egyébként az emberek maguk sincsenek tisztában azzal, hogy a totalitárius baloldal milyen mértékben építi le a szabadságjogaikat.

      Reszet Elek

      Reszet Elek

      (2015. június 27. szombat - 17:31)

      Ennek a visszaesésnek az egyik alapja a kiszolgáltatottság. Míg a régmúlt embere teljesen önellátó (azaz amennyire ez lehetséges másoktól független), a nem annyira régmúlté részlegesen önellátó volt, addig a mai ember teljesen kiszolgáltatott.

      A másik alapja a centrum és a periféria egymástól való egyre távolabb kerülése. MÍg az említett városállamban közvetlen kapcsolat volt a vezető és a vezetett között (akár egy utcában is laktak), addig ma nemhogy a személyes ismerettség sincsen meg, de már akkor megfigyelnének ha mondjuk betenném a lábam az aktuális miniszerelnök utcájába a lábam.

      Más aspektusból a városállamban annak polgárai közvetlen módon résztulajdonolták az egész területet, építményeket stb, addig ma ez a tulajdonlás megszűnt. Ma mindenkit születése alapján NEM illetnek meg azok a jogok, amelyek a tulajdonló ősök számára éppen tulajdonuk kapcsáni felelősségből a sajátjuk volt. Általánosságban is elmondható, hogy a tulajdonlás, különösképpen a földtulajdonlás elősegíti a hagyományokhoz való kötődést, az ilyen jellegű világszemléletet.

      Valójában az emberiség történelme a növekvő függés története, amelyet csak a kevésbé figyelmes szemlélő elől tud elrejteni az emberi jogok, alkotmányosság és hasonló dolgok porhintése. A jövő tekintetében pedig egyértelmű hogy a nöekvő kontroll része pont ez a fajta elidegenítés és elkülönítés az érdemi tulajdonlástól, a függés fokozása és egyre áttételesebbé válása.

      Szóval kis popkultúrás utalással elmondható, hogy az EMBER szabadsága az SJW-k, feministák és liberálisok acsarkodó üvöltözése közepette fog a sírba szállni.

      Naooo

      Naooo

      (2015. június 27. szombat - 20:25)

      “a szabad királyi városok lakossága az 1840-es évekig sikerrel akadályozta a zsidóság bevándorlását”

      “az erkölcsi integritáshoz való ragaszkodás és a századok alatt létrehozott anyagi értékek védelme”

      Mainál is rosszabb korban ilyesmiért kötél fog járni.

       Reszet Elek

       Reszet Elek

       (2015. június 27. szombat - 21:01)

       Igazándiból a valóságban inkább a betelepülő zsidók alkalmankénti elűzése, elvihetetlen vagyontárgyaik kisajátítása történt mintsem a betelepülésük tudatos megakadályozása. Illetve az utóbbi szándékok általában nem vezettek maradéktalan sikerhez.

       Lásd pl. itt

        Naooo

        Naooo

        (2015. június 27. szombat - 22:36)

        Jajajajajaj szegényeket nagy ritkán megfosztották az összerablott vagyontól. Mingyán sírok.

        “aki a kiűzetés okát ugyancsak egyedül a zsidók hithűségének tulajdonítja.”

        Hittek a derék talmudjukban. Nahát, pedig abban olyan csudás dolgok vannak a szeretetről, békességről, miegyébről.

        “mert a korszellemmel nagyon is összefért, hogy az igazságosság ne terjedjen ki a zsidókra”

        Feszt csak igazságtalankodtak ezekkel az elesett uzsorásokkal.

        “Minden ingatlan vagyonukat magukkal vihették”

        Hát de ezek még a házakat is megpattintották baszki.

        “és készpénzköveteléseik jogát is elismerte a király”

        Király az ilyen? Ugyan.

        “csak némely helyen, mint Sopronban, engedte el a polgároknak a kamatok megfizetését.”

        A soproni zsidókapu. Jó regény. Keressetek rá.

        “A törvényhatóságok a már kivándorolt zsidók utólagos követeléseinek behajtásában is segédkeztek.”

        Mecsoda üldöztetés.

        “A zsidók Magyarországból való számkivetése mindössze négy esztendeig tartott 1360-64, mert Lajos már 1365 előtt megengedte, hogy visszatérjenek.”

        Az idióta.

        “Valószínűleg a gazdasági élet súlyosan megérezte a zsidók hiányát, akik száműzetésük előtt, mint a pénzforgalom közvetítői, jelentős szerepet vittek.”

        Hát. Bankárok nélkül még a Nap sem kelt fel.

        “Az Ausztriába vándorolt zsidók, ott is ezt a szerepet töltötték be.”

        Majdnem megijedtem, hogy nekiláttak vájárkodni.

        “A zsidógyűlölet ekkor már befészkelte magát mindenüvé”

        Pedig olyan ártatlanok, majd ki csattantak a zsírtól.

        “I. Lipót, kinek Kollonics esztergomi érsek volt a főtanácsadója, mikor katolikussá akarta tenni az egész országot, a zsidókat kiűzte a királyi városokból, 1693. pedig elrendelte, hogy a bányavárosok kerületében csak hét mértföldnyi távolságon telepedhettek le és csupán csak pénzügyletekkel foglalkozhattak”

        Lipót-Lipót, te fogyatékos.

        “Kollonicsnak az a terve, hogy a legszigorúbb megszorításokkal kényszerítsék a zsidóságot arra, hogy önként távozzék az országból, nem sikerült”

        Ilyen ajándékokkal, te másik debil? Vagy lepénzeltek ezért a dőzsölő állásért? Ennyi mentséged legyen legalább.

   Art

   (2015. június 27. szombat - 23:28)

   Nagyon optimosta vagy, hogy amikor globális világrendről beszélsz, nem számolsz Kínával, és pláne az iszlámmal.

   Abban a kontextusban semmi értelme a liberális/konzervatív értéktengelynek. Mondjuk a feminizmusnak se, meg a férfijogoknak se.

    V. Örs

    (2015. június 28. vasárnap - 11:24)

    a jövőkép festegetésekor valóban kizárólag a zsidó-keresztény kultúrkörrel számolok .. ha ezen kívüli erőtér győz /Kína, arabok, India, pogány-Afrika, Ázsia, Antarktisz:), vagy ezek valamely szövetsége/, akkor nekünk úgyis sanyi lesz, globális perifériává válunk (a mostani fejlett nyugattal egyetemben) .. egy ilyen új világrend módozatain nekünk nincs sokat elmélkednünk itt Európa és Ázsia határán; aki hadifogságba kerül, és eladják rabszolgának, az nem tervez, legfeljebb szökést

  Belvedere

  (2015. június 27. szombat - 14:01)

  Az EU-ról jut szembe Örkény sora:

  Jegyezze fel: a forradalom legfőbb akadálya az ember.

  Az Európai Unió számára mi vagyunk a leküzdendő akadály.

  Suum cuique

  Suum cuique

  (2015. június 27. szombat - 17:30)

  Szomorú kor ez, a nyugati civilizáció amiben tartozunk, szép lassan össze fog omlani. Magas ideák, erkölcsi elvek nélkül semmi sem marad fenn. Sovány vigasz, hogy ez a szabados vadliberalizmus sem marad fenn sokáig, nem képes reprodukálni önmagát a gyökerét vesztett fehér ember, a helyére jövő idegen tömegek meg nem fogják a kulturális marxizmust magukénak érezni (csupán haszonélvezőik neki), helyette a maguk otthonról hozott értékrendjét fogják szép lassan elterjeszteni. 15-20 év és elkezdenek megjelenni az első iszlamista államalakulatok, és a fehér ember meg csak tehetetlenül nézi, ehelyett azzal van elfoglalva, hogy különféle torzszültötek ilyen-olyan jogait bővítse a végtelenségig. Most pl. az USA-ban változtatták meg a házasság definícióját úgy, hogy a szodomizmus is beleférjen.

  Ami még külön szomorú, hogy a Katolikus Egyház is soha nem látott erkölcsi válságba hullott. Ferenc pápa liberális handabandázása csak betetőzése a XII. Piusz halála után hatalomra jutott modernizmusnak, így az Egyház e világnak akar tetszelegni. Ha mondjuk egy Richard Williamson lenne a pápa, akkor ki kéne, hogy jelentse, hogy minden, a homoszexuális “házasságot” törvényesítő nemzeten Isten átka van.

  Ehelyett Ferenc pápa, ez a modernista, mézes-mázas dolgokat beszélő bohóc a buzik tolerálásáról, megértésről, az afrikaiak befogadásáról papol. Direkten nem vezetheti be a Katolikus Egyházban a buziházasságot, csak hímez-hámoz, elmulasztja a dolgok néven nevezését, csak arról beszél, hogy megértőnek kell lennünk velük, őket is szereti az Isten, stb. – ami igaz, csak ha az erkölcsi ítélet elmulasztja, akkor Isten tanítását vizezi fel. Főleg, hogy a szodomizmus még több, mint a “sima” halálos bűn: égbekiáltó bűn a jelenlegi katekizmus szerint is, vagyis az égbe kiált megtorlásért.

  “The four sins that cry to Heaven for Vengeance (or sins that cry to Heaven) are a list of sins in Catholic tradition that Catholics believe demand justice from God.”

  “From the Douay Catholic Catechism of 1649 CHAPTER XX – The sins that cry to Heaven for vengeance Q. 928. What is the second? A. The sin of Sodom, or carnal sin against nature, which is a voluntary shedding of the seed of nature, out of the due use of marriage, or lust with a different sex. Q. 929. What is the scripture proof of this? A. Out of Gen. xix. 13. where we read of the Sodomites, and their sin. “We will destroy this place because the cry of them hath increased before our Lord, who hath sent us to destroy them,” (and they were burnt with fire from heaven.)”

  “Q. Why are these sins said to cry to God for vengeance? A. These sins are said to cry to God for vengeance because the Holy Ghost says so, and because their iniquity is so great and so manifest that it provokes God to punish them with the severest chastisements.”

   Reszet Elek

   Reszet Elek

   (2015. június 27. szombat - 17:35)

   “szodomizmus is beleférjen” – Kifejtenéd?

    Suum cuique

    Suum cuique

    (2015. június 27. szombat - 17:58)

    Egy olyan házasság, amelynek fogalmába a homoszexuális kapcsolatok is beleférnek, már nem házasság többé a klasszikus értelmében. Ezáltal mindenki, aki egy buziházasságot törvénybe iktató országban polgári házasságot köt ellentétes nemű kedvesével, az szintén egy ilyen “buziházasságot” köt. Ez körülbelül olyan, mintha a kutya által megrágott ételt kellene enned.

    Az is lehet, hogy a buzilobbi azt fogja elérni ezzel a nyomulással, hogy az emberek szemében az EGYHÁZI házasságkötés lesz az IGAZI házasságkötés. Így majd talán azok, akik nem egy ilyen bemocskolt intézményt akarnak magukra venni, az egyházak felé fognak fordulni, hogy rendesen össze legyenek adva, ne csak úgy buzi módra, vagyis úgy, ahogy a buzik is megköthetik.

    Melegházasság?

     Reszet Elek

     Reszet Elek

     (2015. június 27. szombat - 19:00)

     A katolikusoknál ugyan nincsen, de más keresztény egyházaknál már összeadnak homoszexuális párokat. Skandináviában, mintha olvastam volna valamit a Presbiteriánus egyházról is stb.  Szóval nem is egy keresztény felekezet elfelejtkezik róla hogy a házasságot egy férfi és egy nő kitüntetett kapcsolatának kellene tekinteni.

     Szerk. jól emlékeztem…

     edie

     (2015. június 27. szombat - 21:04)

     Bejegyzett élettársi kapcsolattal nekem sincs problémám, viszont házassággal együtt jár (vagy rövid úton együtt fog járni) hogy gyereket ugyanúgy adoptálhassanak. Márpedig semmi okot nem látok rá, hogy férfi és nő miért ne lenne egyértelműen jobb, + manapság tényleg az se gáz, ha valaki tényleg hímringyóként kereste a kenyerét.

     Amúgy utánanéztem, tényleg még wiki is megerősíti, hogy egypetéjű ikrek megfigyelése nem támasztja alá a liberális mantrát, hogy a homoszexualitás genetikailag determinált.

      

     A pápa nálam bevándorlók melletti kampánnyal ásta el magát…

      Suum cuique

      Suum cuique

      (2015. június 27. szombat - 23:12)

      Ez a világon mindig így volt. A divathullámoknak felül sok naiv ember, mások meg nem akarnak pénzt, piacot, népszerűséget veszteni. Képzeld el mit kapna az a nagyvállalat vagy sztár, aki azt mondaná, hogy ácsi. Rákosinak se azért tapsolt mindenki, mert ő annyira objektíve jókat mondott volna.

      Reszet Elek

      Reszet Elek

      (2015. június 28. vasárnap - 00:03)

      Tetű Arnold minden lehetőséget megragad hogy reklámozza az új filmjét. Ráadásul mint egykori republikánus (tehetségtelen) politikus…

   Belvedere

   (2015. június 28. vasárnap - 14:07)

   A fentiek miatt az Egyesült Államok megszűnt demokrácia lenni. A buziházasság kötelezővé tételéhez hasonló társadalomrombolás nincs tekintettel se az évezredes erkölcsökre, se a közösség érdekeire, se a tömegek akaratára. Mi lesz a következő? Clintonné hatalomra segíti Gyurcsányt, mivel a lakosság 1%-a utóbbira szavazna?

   sdn

   (2015. június 28. vasárnap - 17:58)

   Érdemes figyelni egyébként különböző fórumokon a kommenteket, ha szóba kerül a buzikérdés. Az állam így ne szóljon bele, meg úgy ne szóljon bele. Kivéve persze akkor, ha a férfiakat súlyosan diszkrimináló törvényekről van szó (vagyonközösség, no-fault divorce, apasági teszt), mert ugye a heteroszexuális férfiakat teljesen normális meghurcolni, megalázni.
   Vajon az majd mikor vetődik fel, hogy a válás liberalizációjával mondjuk a vagyonközösséget is szüntessük meg? Ja, hogy az már esetleg nem előnyös a nőknek?
   Undorító, ahogy egyesek most örvendeznek az amúgy minden szempontból nonszensz melegházasságnak, közben minden heteroszexuális férfiak életével kapcsolatos előnyös változtatást hisztérikusan ellenezek.

    edie

    (2015. június 28. vasárnap - 20:09)

    Akkor állam ne szóljon bele, ha meztelenül mászkálok utcán és utca közepén szexelek.

    És ne fizessek adót, hogy abból lássák el bevándorlókat meg cigókat.

  haemorgen

  haemorgen

  (2015. június 27. szombat - 19:51)

  Érdekes dolog lenne, ha vennénk mondjuk az 1791-ben kiállított  Asszonyi és Polgártársnői Jogok Nyilatkozatát és összevetnénk mondjuk a cikkben idézett jogi dokumentummal, vagy bármelyik hasonló 21. századi dokumentummal. Magát a nyilatkozatot nem találtam meg neten, pedig többen hivatkoznak rá. Biztos vagyok benne, hogy az eredeti követeléseket már vagy 100X túlhaladták.

   haemorgen

   haemorgen

   (2015. június 27. szombat - 19:54)

   Neten csak ennyit találtam a nyilatkozatból: „Férfi, képes vagy-e az igazságosságra? Egy asszony kérdi ezt tőled; ezt a jogot mégsem tagadhatod meg tőle! Felelj nekem: ki adott neked szuverén hatalmat arra, hogy elnyomd nememet? Az erőd? A tehetséged? Lásd a teremtő bölcsességét, tekintsd át a természetet teljes nagyságában, amelyhez állítólag közeledni próbálsz, s mondj nekem, ha mersz, csak egyetlen példát is e zsarnoki uralomra! Párizstól Peruig, Japántól Rómáig szerintem nincs butább állat a férfinál!”

    

   Már 1791-ben is nyíltan “buta állatnak” merték nevezni a férfiakat egy teljesen nyilvános, történelmi jelentőségű jogi iratban…..

  Art

  (2015. június 27. szombat - 23:17)

  Nem értem, valaki megtiltotta a nőknek, hogy önfoglalkoztatók legyenek? Céget, startupot gründoljanak?

  Ja, hogy ahhoz hónapokon-éveken át kell hétvégéken-éjszakákon keresztül, megállás nélkül piackutatni, üzleti tervet építeni, ötleteken agyalni, álmatlanul forgolódni, minden centet előre kicvancigolni? Aztán ha 5-10 év múlva elkezd dőlni végre a pénz, akkor infarktust kapni, megkopaszodva-megőszülve ülni egy A8-asban, rájővén, hogy erre a négy karikára ráment a fél életed…

  Áááá, bocs nem, akkor inkább azt a cuki kis almazöld felsőt, tudod, amit az unokanővéredék esküvőjén hordtál… de azt az A8-ast is most rögtön azonnal, mert az nekem jár!!!444!!!

  OscarOmega

  Ögödej

  (2015. június 27. szombat - 23:21)

   Art

   (2015. június 27. szombat - 23:31)

   A 70 ölésből hány a látens? Idióták.

   Reszet Elek

   Reszet Elek

   (2015. június 27. szombat - 23:59)

   Gyilkosságban nem nagyon van látencia. Elvégre van egy test, vannak ismerősök vagy rokonok, akiknek hiányozna stb. Biztos nem ezt mondták mert ez egyértelmű idiótaság.

   Inkább valami olyasmit, hogy a kiderülő CSBE csak a jéghegy csúcsa, mert valójában minden negyedik, harmadik, második nőt bántalmaznak. Sőt még az is lehet hogy mindet még azokat is, akiknek ez fel sem tűnik. Pl. utánafütyülnek, csúnyán néznek rá vagy kapcsolaton belül nem engedik a család teljes jövedelmét nyakló nélkül elkölteni, nem mindig értenek egyet vele stb.

    Art

    (2015. június 28. vasárnap - 00:06)

    Háppersze, erre máris ki van találva a passzív agresszió.

     Reszet Elek

     Reszet Elek

     (2015. június 28. vasárnap - 00:10)

     Elvégre ha nincsen minden igénye azok megfoganásakor kielégítve, egyértelműen korlátozva van. Ez a korlátozás meg nyilvánvalóan kívülről rákényszerített, azaz erőszak.

   Virenzuola

   verum aequalitatem

   (2015. június 28. vasárnap - 02:20)

   Szinte mindig, mindenhol ugyanezt mondják el. Sajnos egy riporter sincs, aki egy kicsit is képes volna elvonatkoztatni a nők áldozati szerepétől és férfiak erőszaktevő mivoltától, ez (már?) nem egy feminista elv csupán, hanem a társadalom döntő többségének a tudatában is jelen van.

   Pedig ez az egész ideológia oly annyira erőltetett és könnyen cáfolható, hogy nem volna nehéz őket sarokba szorítani. Feministákkal folytatott vitáim során gyakorlatilag szinte kizárólag személyeskedéssel és férfiakkal szemben durván szexista általánosításokkal tudtak csak válaszolni, mikor feltettem azokat a kérdéseket, hogy miért különböztetik meg a női áldozatokat a férfi áldozatoktól, hogy miért állítják valótlanul azt, hogy az erőszak elszenvedőinek többsége nő, miközben kutatások bizonyítják ennek egyértelműen az ellenkezőjét, hogy miért tesznek különbséget a között, ha egy férfi egy férfit bántalmaz (a feministák szerint nem egy férfit bántalmaznak ilyenkor, hanem “egymást verik a férfiak” – mintha kölcsönös volna az erőszak) ahhoz képest ha bántalmazott egy nő stb. És még sok hasonló ellenérv hozható fel ez ellen, csupán ha az ember a józan paraszti eszét használja. Ennek ellenére mint látható gyakorlatilag úgy hirdethetik a propagandájukat, hogy senki nem teszi fel nekik ezeket a kínos kérdéseket.

    Soldier of MotherMadam

    Soldier of MotherMadam

    (2015. június 28. vasárnap - 10:05)

    Véleményem: A jelenleg kulcs politikus (Balog Zoltán – Emberi Erőforrás Miniszter) még ösztönzi is a (hamis) áldozatokat, hogy merjenek szólni ha valami “baj van”. Ugye ez csakis a nőket esetleg kiskorúakat érinti mert a férfi a becsülete miatt nem tesz panaszt, inkább beledöglik minthogy eltűnjön a macsósága (pajzsa) és elmondja az igazat. A riporterek bizonyos tematika szerint dolgoznak, mivel könnyen sarokba lehetne szorítani a nőket képviselőket. Azt azért nem teszik mert úgy vélik azok hasznos tagjai a társadalomnak, mert a milliós nagyságrendű lakossághoz képest elenyésző számú nőket ért támadást is fel lehetne számolni ha beszélünk róla. Tulajdonképpen a manginák számát akarják ezzel növelni, mert ahol nincs rendőr ott egy lúzer férfi ugorjon egy nőnek nem tetsző másik férfinek. A nő bármit kitalálhat, hogy egymásnak ugrasszon minket és nem bűntetik meg érte. A bűntetés hiánya nagy gond és táplálja a vadlibera-feminizmust. Egyébként a riportert kiközösítenék vagy megrovásban részesülne, ha a valóságot feszegetné és nem a felelős főszerkesztő tematikáját követné. A megoldás mindig ott van az orrunk előtt. Nekünk az a dolgunk, hogy ne a lúzer férfiak táborát gyarapítsuk és a gyávákét akik ebben a tabumentes vadliberális társadalomban nem merik kimondani az igazat. Manapság ki lehet mondani az igazat, de megfelelő pulpitust kell találni hozzá, különben elbagatelizálnak. Pl az utca emberét interjúztatni alkalmas lenne a feminizmus kritikájához. Mire is utalt Tamási Erzsébet? A férfi szelleme megszűnik, ha lúzernek, gyávának vagy impotensnek hazudják. Én például ezért nem tartom a legtöbb politikusunkat férfinak etéren, mert gyávák és macsók. Az igazi férfi akkor is ki meri mondani az igazat ha ellentűzben van, az más kérdés, hogy miért nem mondja ki. Egy dologra tudom biztatni férfitársaimat, mindegy milyen ökörséget mondasz csak mond ki, beszéljünk róla hogy még tisztább legyen a kép azoknak akik az igazságra kíváncsiak és unják a társadalmi mellébeszéléseket, ez egy módja, hogy akadályozzuk a feminizmus további burjánzását. A személyek nevével kell csak vigyázni és rábízni profibb érvelőkre, jogászokra a megemlítésüket, a feminácik is imádják a “jó hírnév megsértése” perekkel történő elhallgattatást, hiszen ők harcot akarnak, mi meg csak szimplán erkölcsöt, tisztességet és igazságot, valódi egyenrangúságot a társadalomban.

     Alter Ego

     Alter Ego

     (2015. június 28. vasárnap - 15:16)

     “mindegy milyen ökörséget mondasz csak mond ki” – Régen foglalkoztatja a Férfihang üzemeltetőinek közösségét és egyfajta konfliktusforrásként is megjelenik: mit kellene kezdeni a Férfihangon megjelenő nem éppen kiegyensúlyozott életvezetésről árulkodó, a kialakult társadalmi nemi szerepekkel, klisékkel kifejezetten elégedetlenkedő, “szalonképtelenül nőgyűlölő”(?) hangvételű hozzászólásokkal? Hitelteleníti-e egészében azt az egyébként a nemek közötti konfliktusok feloldására irányuló kezdeményezést, amit a Férfihang céljának tekint? Jómagam úgy gondolom, hogy már a problémák felvetésére irányuló szándék, amely elveti a gyáva konformizmust, önmagában is egy érték, főleg olyan keretek között, ahol a társadalmi felvetések jóformán teljes egésze semmi másról nem szólhat, csak a női nézőpontról, a női érdekekről… Míg én egyes hangok elfojtását érezném az eredeti szándékkal ellentétesnek, addig mások viszont a kezdeményezésünk tisztaságáért aggódnak… Szóval nagyon nehéz kérdésnek bizonyult már eddig is, hogy baj-e vagy sem, ha néha egy-egy férfipanaszban “ökörségek” is elhangzanak például itt a Férfihang kommentszekciójában…

     Az utca emberét megszólaltató interjúk ötletét jónak tartom, a velünk élő férfiellenes társadalmi sztereotípiák bemutatása szerintem is kiváló eszköz lehet a feminizmus kritikájához, a férfiak társadalmi problémáinak bemutatásához. Toplak Zoltán már régen igyekszik egyes alkalmakkor (például Apák Napján ) az utca emberével beszélgetéseket kezdeményezni, egyrészt egyfajta szűk körre ható publicizmusként, másrészt minden bizonnyal saját okulására is… Ebből is származtattuk az ötletet, hogy ilyen rövid beszélgetéseket egy utcai interjúsorozatban is hasznos lenne majd bemutatni… Egyébként fejben tartom, hogy hasonló aktivizmusra, riporteri szerepkörre magad is ajánlkoztál korábban, szóval érlelgesd bátran az ötletet, a feldolgozni érdemes kérdéseket, mert valamikor a nyár vége felé tervezzük, hogy nekirugaszkodunk a konkrét munkának, amihez csatlakozhatsz, ha van kedved és időd…

      Belvedere

      (2015. június 28. vasárnap - 16:45)

      “mit kellene kezdeni a Férfihangon megjelenő nem éppen kiegyensúlyozott életvezetésről árulkodó, a kialakult társadalmi nemi szerepekkel, klisékkel kifejezetten elégedetlenkedő, “szalonképtelenül nőgyűlölő”(?) hangvételű hozzászólásokkal?

      Például – miután rászóltam az ügyeletes libára – ezt:

      http://www.ferfihang.hu/2015/06/09/bevezetes-a-piros-pirulaba-4-briffault-torvenye/#comment-49648

      “Míg én egyes hangok elfojtását érezném az eredeti szándékkal ellentétesnek, addig mások viszont a kezdeményezésünk tisztaságáért aggódnak…”

      Magát a kezdeményezést árnyékolja be a női hozzászólók nyílt nyomásgyakorlása, mely a megszégyenítő nyelvezettől a lélektani hadviselésig terjed. Kizárólag a saját érdekeik és ösztöneik vezérlik őket: ha egy férfi valós társadalmi problémákat vet fel korrekt módon, jön a kommentháború, hogy “márpedig én férjet/pasit találtam, ti mért nem tudtok becsajozni.”

      A szerkesztőség ilyen szempontból középutas állásponton van, ami nem minden esetben nem fedi a valóságot. A jelenlegi (vagy potenciális szövetségesnek számító) női olvasók kedve érdekében gyakran születnek afféle  véleményalkotások, miszerint a “feminizmus a nőknek is káros”, “a nők nem az ellenségeink” – ami jó PC-propaganda is lehetne -, vagy a “párra találás mindkét nemnek nehéz.”

      Természetesen a nőknek is lehetnek problémáik, de azok súlyosságuk, gyakoriságuk és következményeik alapján nem érik el a férfiakét, így az arányérzék és a mondanivaló sérül.

       Versus

       (2015. június 28. vasárnap - 17:13)

       Belvedere-nek igaza van. Isten tudja ezen a héten már hányadszor. Csodálkoztam, hogy az előző, a Megszégyenítő verbális erőszakot alkalmaznak a nők az udvarlás során című cikknél egy nő sem jelent meg. Nem akartak újabb kommentháborút? Vagy tán úgy érezték, hogy Róluk is szól a cikk? Én nem feltételezem ezt, de örülök, hogy nem kellett elolvasnunk az ilyenkor szokásos okfejtéseket. Korrekt, férfias párbeszéd alakult ki az írás alatt. Ez azért elgondolkodtató. Úgy gondolom kulturáltan írtam véleményt, de lehet ebből is szócsata lesz…

       Reszet Elek

       Reszet Elek

       (2015. június 28. vasárnap - 18:11)

       Természetesen a nőknek is lehetnek problémáik, de azok súlyosságuk, gyakoriságuk és következményeik alapján nem érik el a férfiakét, így az arányérzék és a mondanivaló sérül.” – Ezt hogy méred le? Mindenkinek a maga keresztje a legnehezebb.

       Magát a kezdeményezést árnyékolja be a női hozzászólók nyílt nyomásgyakorlása, mely a megszégyenítő nyelvezettől a lélektani hadviselésig terjed. Kizárólag a saját érdekeik és ösztöneik vezérlik őket: ha egy férfi valós társadalmi problémákat vet fel korrekt módon, jön a kommentháború, hogy “márpedig én férjet/pasit találtam, ti mért nem tudtok becsajozni.”” – Ezt komolyan gondolod? Miért ne gondolkodhatnának másképpen mások, nők? Legtöbben eléggé felnőttek vagyunk hogy az állítólagos nyomásgyakorlás ne működjön. Kissé paranoid a vélekedésed.

        Versus

        (2015. június 28. vasárnap - 18:34)

        Lehet kissé túlzásba esett, de igaza van. Ők másképp gondolják, mivel nő létükre aranyéletük van. Gondolhatják másképp, de az oldal neve Férfihang. Még.

        brandon

        (2015. június 28. vasárnap - 18:52)

        “– Ezt hogy méred le? Mindenkinek a maga keresztje a legnehezebb.”

        Női probléma: Nem az én férjem keresi a legtöbbet az ismerőseim között.
        Férfi probléma: Asszonka elválik, és övé lesz a ház, vagyon, én meg mehetek a híd alá egerészni.

        Szerintem nem olyan bonyolult összevetni, csak nem kéne ilyen sablonokban gondolkozni, hogy a lába között lévője alapján, egyik embernek sokkal több szemétséget kötelessége elbírnia, mint a másiknak.

         Reszet Elek

         Reszet Elek

         (2015. június 28. vasárnap - 19:53)

         Örkény István: Gondolatok a pincében

         A labda egy betört ablakon keresztül leesett az alagsori folyosóra.
         Az egyik gyerek, a házmesterék tizennégy éves kislánya, lebicegett érte. Szegénykének a villamos levágta a fél lábát, s boldog volt, ha labdát szedhetett a többieknek.

         Az alagsorban félhomály terjengett, de azért feltûnt neki, hogy egy sarokban megmozdult valami.

         – Cicus! – szólt oda a falábú házmesterkislány. – Hát te hogy kerülsz ide, kiscicám?

         Fölkapta a labdát, s ahogy csak tudott, elsietett vele.

         Az öreg, csúnya és rossz szagú patkány – õt nézték cicának – meghökkent. Így még nem beszélt vele senki. Eddig csak utálták, szénnel hajigálták, vagy rémülten elmenekültek elõle.

         Most jutott eszébe elõször, hogy milyen más lett volna minden, ha történetesen cicának születik. Sõt – mert ilyen telhetetlenek vagyunk! – mindjárt továbbszõtte ábrándjait. Hát még ha falábú házmester-kislánynak születik?

         De ez már túlságosan szép volt. Ezt már el se tudta képzelni.

          Koriander

          Koriander

          (2015. június 28. vasárnap - 21:18)

          ” nagy tudományú mondta róla a mezeiegér; (…)csak a napot meg a virágokat nem szívlelheti. A vakond ócsárolta is őket, mert nem látta soha.”

           Reszet Elek

           Reszet Elek

           (2015. június 28. vasárnap - 21:40)

        Belvedere

        (2015. június 28. vasárnap - 20:18)

        “Ezt hogy méred le? Mindenkinek a maga keresztje a legnehezebb.”

        Párkapcsolat: nők esetében faszkörhinta, férfihárem, aktív és rendszeres nemi élet; férfiak esetében hiányzó testiség vagy egy 1-4 kategóriájú nő elviselése, aki bármikor dobhatja.

        Tanulmányok: a csitri egy férfivel csináltatja meg a szakdolgozatát, tanulmányai költségét az eltartója állja, az egyetemi éveket végigkurválkodja; a férfi élethivatásának tekinti/ vagy ha kényszerből is, megfelelően teljesíti a szakmai kötelességeit, de mindent a saját zsebéből fizet.

        Egzisztencia: a nő szétteszi a lábát vagy felveti a lábai széttárásának jövőbeni lehetőségét; a másik nemnél sírig tartó munka, a lelket és testet egyaránt próbára tevő erőfeszítés-sorozat.

        “Ezt komolyan gondolod? Miért ne gondolkodhatnának másképpen mások, nők?”

        Minden fórumon egyoldalúan az ő szavuk hangzik. Mivel a legprimitívebb, legrosszabb kategóriájú nő is hozzájut a szexhez és a pénzhez, mivel többségük könnyű, önfeledt, léha életet él, nem vagyunk kíváncsiak a “problémáikra.”

        “Legtöbben eléggé felnőttek vagyunk hogy az állítólagos nyomásgyakorlás ne működjön.”

        Elmondom, hogy zajlik: egy női hozzászóló elereszt néhány mondatot a férfiak alacsony szellemi szintjéről és faragatlan tuskó mivoltáról, mire néhány finom vagy durva válasz érkezik. Erre hgyi/Koriander/Reina felelne, miszerint egyetemet végzett, tanult nőként jogosult a probléma megválaszolására  – míg férfi és nő között elképzelhető intellektuális összhang, nem egy náluk primitívebb férfit ismernek. Disszonáns hangként megjelenik libsifemcsiszingli, aki saját bevallása szerint az akadémiai szférában minden férfit felülmúl kognitív képességeivel és a férfiállatok legrosszabb példányait fogta ki. A drámai végkifejlet sem marad el: Deansdale sarkos véleményében kifejti, hogy férfi és nő egyformán értelmes – szeressük egymást, gyerekek.

        Zárásul egy idézet Pash Cutter oldaláról: a Férfihang “magát férfimagazinnak nevezi, de a női szerkesztők, női publicisták és női kommentelők/olvasók miatt az egész átment egy párkapcsolati, családi és életmódbeli magazinba.”

        “Kissé paranoid a vélekedésed.”

        Most jön az a rész, amikor egy csajszi összevonja szemöldökét, felrúgja a székét és a mit sem sejtő férfi arcába üvölt: “agresszív vagy!”

         brandon

         (2015. június 28. vasárnap - 20:32)

         ” a másik nemnél sírig tartó munka, a lelket és testet egyaránt próbára tevő erőfeszítés-sorozat.”

         És mindezt csak azért, hogy elérhessék azokat a dolgokat (anyagi biztonság, párkapcsolat), amik a nőknél csak úgy maguktól jönnek, és a kisujjukat sem kell mozdítaniuk érte.

         Így a női (mű)problémák már eleve viccesnek tűnnek a férfiak problémáival szemben, kicsit olyan, mint amikor a leggazdagabb gyerek hisztizik.
         Sokkal inkább csak a társadalmi szerepük, a manipuláció eszköze náluk a folyamatos önsajnáltatás, áldozatszerep.

         Versus

         (2015. június 28. vasárnap - 21:23)

         Az a helyzet, hogy Belvederének kurvára igaza van. De azt kifelejtette: előfordulhat, hogy Deansdale egy cikkben kezdi froclizni az Olvasóit Ez az idézet biztos Pash Cutter-től van? Amióta cikkeket írogat, már Ő sem a régi :(

         Reszet Elek

         Reszet Elek

         (2015. június 28. vasárnap - 21:35)

         Elmondom, hogy zajlik” – Shakespeare királydrámái lópikulák ehhez képest.

         A végére még odatenném, hogy ha az adott dologgal kapcsolatban mégsem sikeredik teljesen a forgatókönyv akkor pedig egy a névtelenség homályába burkolózó gonosz admin úgyis törli a kommentet, mint nőgyűlölő szörnyűséget. Mindenképpen a nők győznek.

         Ami P.C. megjegyzését illeti: Személy szerint örülök minden női olvasónak. Nem sok hely van, ahol valóban férfihangokkal szembesülhetnek, férfi látásmóddal, problémákkal. Férfiként nekem a nők a kedvenc témám, nem vagyok meglepve hogy a nőknek meg a férfiak. A Férfihang nem egy gittegylet. A hozzászólásokat a tartalmuk minősíti, nem pedig az hogy írójának mi van a lába között. Az ember nem magányra született szóval egyáltalán nem gond (sőt!), ha az itt olvasottak (ellentétben a sok bulvár ökörséggel) segítenek az embereknek felépíteni, rendezni párkapcsolataikat, megfelelőbben megélhetővé teszik az életüket.

         DennisVT

         DennisVT

         (2015. június 28. vasárnap - 21:41)

         Kicsit olyannak érzem, mint amit a nők csinálnak. Fognak egy férficsoportot, megnézik a jellemzőiket, és azt mondják, hogy akkor ez minden férfira igaz. Kb ezzel az elgondolással alakult ki a múltban elnyomott nő rémképe is. A nők fogták a látványosan kiemelkedő férficsoportot, az arisztokráciát, minden privilégiumával együtt, és kijelentették, hogy lám a férfiaknak összességében milyen qrvajó dolguk volt, miközben az átlagnő senyvedett.

         Fogtál most egy nőcsoportot, a “jónőt”, mert ő látványos, ő a könnyen észrevehető, és kivetítetted a viselkedésüket az egész női nemre. Azért nem minden nő tudja eltartatni magát (már csak azért se, mert nincs hozzá elég férfi), nem minden nő íratja mással a szakdolgozatát (már csak azért sem, mert nincs elég ffi az egyetemeken), és nem minden nő tudja végigkurválkodni a fősulit. Kell, hogy minimum 7-8 pontos legyél, kell, hogy meglegyen benned erre a hajlam (én csomó nőt ismerek, aki megtehette volna ezeket, de mégsem tette meg, mert van erkölcsi érzéke, tudja magát tartani társadalmi normákhoz, vagy csak egyáltalán van emberi tartása). És kell, hogy megtaláld a balekot – bár valszeg ez a legkönnyebb. Ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám, hogy a fősulis lányok max 5-10%a csinálja ezt. De talán még ezzel is túlbecsültem ezt a számot.
         Nagyon sok nő igenis meg akarja mutatni – akár magának, akár másnak -, hogy ő egyedül is meg tudja csinálni. Inkább dolgozik, és lemond a kitartottaságról, mert nem akar egy 60-70éves aszott testhez bújni éjszakánként. Azért nem ENNYIRE szörnyű a helyzet szerintem.

         Viszont az egész gondolattal alapvetően egyetértek. A szexualitásuk, vagy a nemük előnyt jelent számukra az élet legtöbb területén. Csak azért nem ekkora előnyt.

          Reszet Elek

          Reszet Elek

          (2015. június 28. vasárnap - 21:45)

          Üljük körbe a monitort. Megfáradt fejünket pihentessük munkától megkérgesedett tenyerünkben. Aztám lassú és szomorkás fejcsóválgatások közepette ismételgessük: “Férfinak lenni szar. A nők szemetek. Mindig kicsesznek velünk. Mi jobbak vagyunk.” Aztán amikor lenne valami előremutató gyorsan vegyünk magunkon erőt és helyette inkább ismételgessük a fenti litániát! “Férfinak lenni szar!”

           Koriander

           Koriander

           (2015. június 28. vasárnap - 22:02)

           tincitánci Echo Vokál a három isteni “B” vel.

           V. Örs

           (2015. június 28. vasárnap - 22:45)

           ne tessék megbontani az egységet!

           szerk.: it was sarcasm

           Versus

           (2015. június 29. hétfő - 03:09)

           Nem értem mi lenne előremutató.

          Naooo

          Naooo

          (2015. június 28. vasárnap - 22:48)

          “Kell, hogy minimum 7-8 pontos legyél”

          Dehogy kell.

          “én csomó nőt ismerek, aki megtehette volna ezeket, de mégsem tette meg”

          Én is helyből elhinném nekik. Naná.

         Reszet Elek

         Reszet Elek

         (2015. június 28. vasárnap - 22:51)

         “Megrendülten bámultam, mi történik, szememet a lányra meresztve egymással feleselő gondolatok viharában hánykolódtam; s ekkor hirtelen azt éreztem, hogy valaki megérinti a vállamat. Nem tudom, miért, de szinte meg sem kellett fordulnom, már az érintéséből ráismertem Hubertinusra.

         – Nézed a boszorkányt, igaz? – firtatta. Tisztában voltam vele, hogy nem tudhat a viselt dolgaimról, s így csupán azért kérdi ezt tőlem, mert az emberi szenvedélyek legmélyéig hatoló, könyörtelen pillantását nem kerülte el, milyen merően nézek.

         – Nem, nem… – tiltakoztam. – Nem nézem… vagyis talán nézem, de ő nem boszorkány… nem tudhatjuk, talán ártatlan…

         – Azért nézed, mert szép. Ugye szép? – kérdezte valami rendkívüli melegséggel, és megszorította a karomat. – Ha nézed, mert szép, ha fölzaklat (és hogyne zaklatna föl, hiszen a bűn, amivel vádolják, még vonzóbbá teszi őt a szemedben), ha nézed és elfog a vágy, akkor máris biztos, hogy boszorkány. Óvakodj, fiacskám… A testi szépség csupán a bőrön tündököl. Ha a férfiak alája látnának a bőrnek, úgy, ahogyan a beóciai hiúzzal megesett, rázná őket az undor valamennyi nő láttán. Az a sok báj mind csak nyálka, vér, nedvek és epe. Gondold meg, mi rejtőzik az orrlikakban, a torokban, a hasban: mocsok és mocsok, semmi más. Hát ha nyálba vagy ganéjba nyúlni undorodsz, miképpen vágyhatunk rá, hogy azt a tömlőt ölelgessük, amelyben a ganéj van?” – Umberto Eco: A rózsa neve

         the hermit

         (2015. július 1. szerda - 14:10)

         Te egy fordított feminista vagy, kb. ugyanolyan vak és ostoba.

       Virenzuola

       Verum Aequalitatem

       (2015. június 28. vasárnap - 23:10)

       Én nem éreztem azt, hogy a női hozzászólók ilyen módon gyakoroltak volna nyomást a férfiakra, sőt azt gondolom, hogy az a pár női hozzászóló, aki kifogásolta az ilyen jellegű hozzászólásokat, kifejezetten mérsékelt hangnemet ütött meg, én biztosan nem lettem volna ennyire megértő azok felé, akik a férfiakat kollektíven minősítik ennyire negatívan.

       Természetesen én is egyetértek azzal, hogy mindenki elmondhassa a véleményét, még akkor is ha ökörség, de az fontos, hogy tartsuk tiszteletben a többieket és ne fogalmazzunk úgy, ami miatt bárki (jelen esetben az oldal női olvasói) rosszul érezhetik magukat, mivel valótlan állítások hangzanak el velük kapcsolatban. Sok esetben egyébként, ha a hozzászóló erre odafigyelne, akkor meg tudná fogalmazni úgy is a problémáját, hogy nem veszi egy kalap alá az összes nőt.

       A másik vetülete a dolognak pedig valóban a kezdeményezés célja. Nem tudom mire gondolsz, amikor azt mondod, hogy az oldal női olvasói árnyékolják ezt be, én a Férfihangot rendszeresen szoktam vitáim során linkelni más oldalakon, de az adott cikk hitelességét nem a női olvasók miatt szokták kétségbe vonni, hanem azok miatt a nőellenes megnyilvánulások miatt, amikről most beszélünk. A kezdeményezés népszerűsítésénél ugyanis igencsak nehéz helyzetbe hoz az, ha egy férfiellenes feminista hír kapcsán azt tudják mondani nekem, hogy milyen alapon kritizálom én a feministákat, ha az én cikkem alatt ugyanilyen hozzászólások vannak a nőkkel kapcsolatban és hogy én ezt szó nélkül tűrtem. Pedig őszintén szólva nem sok kedvem van erre pazarolni a szót, mivel társadalmi szinten nagyon ritka ez szerintem, szinte mindenhol csak ennek az ellenkezőjével, vagyis a férfiak negatív sztereotipizálásával találkozhatunk. Ugyanakkor egy bizonyos szint után (amikor már túl sok ilyen megnyilvánulás hangzik el), ez már egy közösségformáló erővel bír és tulajdonképpen mágnesként vonzza a hasonlóan gondolkodó embereket. Ezért én azt gondolom, hogy ez mindenképpen egy olyan probléma, amit nem lehet a szőnyeg alá söpörni, hanem valamilyen módon kezelni kell, lehetőleg úgy hogy kulturált formában mindenki elmondhassa a véleményét, de ezzel együtt az oldal női olvasói (meg egyébként senki más) ne érezze úgy, hogy bizonyos emberek folyamatosan inzultálják őket.

        Naooo

        Naooo

        (2015. június 28. vasárnap - 23:37)

        “(meg egyébként senki más) ne érezze úgy, hogy bizonyos emberek folyamatosan inzultálják őket.”

        Akkor le a demokrata zsarnoksággal.

        Alter Ego

        Alter Ego

        (2015. június 29. hétfő - 00:29)

        Részemről azt a szerepet vállalom most magamra, hogy a másik oldalról felvetett kritikát támasztom alá saját benyomásokkal. Bár közel sincs időm minden hozzászólást elolvasni, de egy-két korábbi eset mellett legutóbb például egy hónapja “a józan férfi pénzügyei” című cikk alatt botlottam olyan reakciókba, amelyek épphogy a női oldalról megjelenő, személyes élményeken nyugvó sztereotipizálásra mutattak példát. (Itt kezdődik: Koriander – 2015. május 28. csütörtök 16:10)  Ha Koriander “sejtelmesen” megkérdezi, hogy “itt senki sem lovizik, kártyázik vagy tôzsdézik?!”, majd Hgyi elmeséli nagypapa történetét, aki dologtalan dzsentriként elszerencsejátékozta a család pénzét és helyette nagymamát dolgoztatta rabszolga módjára, akkor azért talán okkal érezhetik néhányan úgy, hogy bár értik is és szeretik is a férfiak iránti érdeklődést itt a Férfihangon, de ez a női jelenlét nem kifejezetten produktív. Az szerintem szintén nem sokat lendít a két nem békés párbeszédén, ha ugyan nőies társalgási módszerekkel, “lehelet finoman sugalmazva”, de mégis az írások felvetéseit erőteljesen ellenpontozó férfiellenes sztereotípiák kerülnek tendenciózusan a cikkek alá. Ha ezt pressziónak nem is kell nevezni, de nem tartom kizártnak, hogy ez a jelenség is sok férfiolvasó vitakedvét kapcsolhatja egyre magasabb fokozatba…

         Belvedere

         (2015. június 29. hétfő - 00:44)

         Fontos különbség, hogy eddig írt cikkeimben és hozzászólásaim során valódi statisztikát használtam és létező trendekre, összefüggésekre mutattam rá, miközben a legtöbb hozzászóló nő döntően anekdotikus érveléssel él. Lazán, hányavetin ide-odalöknek néhány mondatot – “szerintük úgy van”, “azt gondolom, hogy…”, “ismerek egy feleségverő férfit” és “X ideje együtt élek a férjemmel” (ezután következnek a kizárólag személyes élményekből táplálkozó okfejtések). Egyszóval a nőkkel folytatott vita értelmetlen, hiszen oly eltérő a két nem tapasztalata – pl. párkapcsolati kérdésekben; gondoljunk az egyedülálló férfiak magas számarányára vagy az ismerkedési szakaszra! -, hogy képtelenek valaha is megérteni egymást. Tehát a női kommentek tartalma a férfinem súlyos problémáit relativizálja, stílusuk a férfiolvasók személyét sérti.

         A nőkkel való vitatkozás értelmetlenségét illetően idézném az egyik hozzászólót:

         http://www.ferfihang.hu/2015/06/20/megszegyenito-verbalis-eroszakot-alkalmaznak-a-nok-az-udvarlas-soran/#comment-49882

         Egyébként leginkább Koriander viselkedése kifogásolható. Beképzeltsége, cinizmusa magáért beszél, de érdemes megfigyelni a központozását és mondateleji kisbetűit is. Szóltam.

          SIL

          SIL

          (2015. június 29. hétfő - 08:50)

          “Egyébként leginkább Koriander viselkedése kifogásolható. Beképzeltsége, cinizmusa magáért beszél, de érdemes megfigyelni a központozását és mondateleji kisbetűit is. Szóltam.”

          Íme egy objektív férfivélemény, láthatóan a széleslátókör szülte… :D

           Koriander

           Koriander

           (2015. június 29. hétfő - 10:13)

           A központozásom valóban katasztrofális, ezen tényleg nincs mit szépíteni.

           Belvedere

           (2015. június 29. hétfő - 17:19)

           Idézem Koriander két hozzászólását:

           “a csaj bizonytalan, ahogyan te is, de miután maga sem tudja mit akar, max még egyszer megkisérelheted elhívni, ahol viszont tényleg észnél kell lenned és nem a szokványos kis etyepetyétekkel minden más fontos dologról dumcsizni, hanem direkt kommunikáció, hogy jól érzed vele magad és egyáltalán nem bánnád, ha több is lenne köztetek és megsimogatod az arcát vagy a haját, vagy a vállát. ha ebbôl is visszatáncizik, akkor ne pazarolj rá több energiát. tényleg.” “mondjuk nekem semmi boszorkányos nem kapcsolódik szentivánéjhez, a nagymamám annyit mondott mindig, hogy Iván Kupala után költöznek ki a vizikoboldok, tündérek a vízből és lehet már a szabadvizekben is Illésig fürdeni, utána hirtelen lehűlnek a folyamok, de asszem ezek a megfigyelések igazán a száraz kontinetális, sztyeppei klimára jellemzőek, ahol augusztusban már esténként simán dér ül a füvön és zuzmarás a talaj hajnalonként”

           A széteső, terjengős, csapongó mondatszerkezet, az össze nem tartozó gondolati és nyelvi elemek halmozása, a disszonáns képzavar mind-mind skizoid, skizofrén vagy disszociatív személyiségre vallanak.

           Reszet Elek

           Reszet Elek

           (2015. június 29. hétfő - 18:00)

           SIL

           SIL

           (2015. június 29. hétfő - 22:36)

           Belvedere, köszi, Korit bármikor érdemes olvasni… :) Mellesleg ezzel mégis mit akartál bizonyítani – ténymegállapításnak is igen csekélyke. Ezek alapján a nőismerőseim nagyja skizoid, skizofrén vagy disszociatív, de a nagy részüknek közel sincs olyan szókincse mint Korinak és az sokkal idegesítőbb minthogy csaponganak, terjengősek, vagy néha szétesnek… Ezek amúgy rám is jellemzőek – mellesleg. Ellenben nem mellesleg volt rá példa, hogy Kori nálam is kiverte a biztosítékot kb. hasonlókkal. Aztán én ezt vele meg is beszéltem.
           Egyrészt, az érvelésed továbbra sem ér szart se, ha Korival nekem bajom van az biztos nem az, hogy cinikus, vagy beképzelt, vagy a központozása, de nem is az, hogy csapong és mi egyéb. Ha így lenne akkor tényleg nőgyűlölő lennék… :D Másrészt. Alter példaként említette Kori hsz-ét. Láthatóan nem szeretted volna ismételni – ez különben dicséretes… és sikerült, de a vitorlájából a szelet csak ki akartad fogni… na hát nem sikerülhet minden, még ha közben Koritól idézel akkor sem… :D Nagyjából ennyit látok részedről – és Reszet ismét találó, találóan behatárolt téged. :)
           A női csacsogás, vagy mellébeszélés és beszólogatás úgy általában a témában és ezáltal ezen az oldalon is elkerülhetetlen. Az életben vannak idegesítő dolgok kategória – nálam. Én biztos nem vállalok senkivel közösséget azért, hogy ez ellen fellépjek – egyedül is megoldom. Tény, hogy néha nem túl produktív, viszont optikailag szükséges… :D – mint lenni szokott… :D
           Az viszont biztos, hogy személyesen Korival nincs különösebb bajom és te sem győztél meg, hogy legyen. Többek között azért, amit volt szerencséd felvonultatni az utolsó bekezdéseddel. :) Ezt csak tetézte, hogy ezt megelőzendő belekezdtél valami áltudományos értekezésbe, hogy elaltass és közben megdumálj arról, hogy ha te meg spanjaid statisztikát készítetek arról, amit én már 17 évesen tényként kezeltem mert tapasztaltam, akkor innentől jobb ha tudom, minden nő értelmetlen, és mi sem nagyobb bizonyíték erre mint a férfiak magas számaránya – tehát a te személyes problémád. :) Én belátom, ez probléma, de nem ez lesz a kiindulópont. :D és mellesleg ez így nem is fog megoldódni… :)
           Nem akarom így elbagatellizálni persze, de ha a kommentedet kicsit is komolyan veszed akkor a saját énjeidnek is megegyezésre kéne jutni. Amiket felsorolsz tények és tünetek, de nem állnak ok okozati összefüggésben, egyik sem következik a másikból. Értelmetlen a vita mert különbözőek a tapasztalatok?! Ki látott már ekkora baromságot! Ide kell felkiáltó jel, nem az “ismerkedési szakaszra!” :D Komolyan elgondolkodtam hogy mi a f@szt érthetsz így ez alatt… de aztán hagytam. :) Eddig úgy tudtam az eltérő tapasztalat eredménye a vita. Ha ugyanaz lenne a tapasztalat, mi értelme lenne vitázni, mindenkinek ugyanolyan jó lenne… még neked is. :)

           Versus

           (2015. június 29. hétfő - 23:00)

           Sil!

           Akkor már szent a béke Korianderrel? Utolsó emlékem az, hogy azzal vádolja Őt, hogy az ellenségnek dolgozik.

           Belvedere

           (2015. június 29. hétfő - 23:17)

           “Ezek alapján a nőismerőseim nagyja skizoid, skizofrén vagy disszociatív”

           Valóban azok, de a nőközpontú társadalom és a temérdek udvarló fenntartja/eltartja őket, sőt szebb életet élnek, mint egy normális, épelméjű férfi.

           “A női csacsogás, vagy mellébeszélés és beszólogatás úgy általában a témában és ezáltal ezen az oldalon is elkerülhetetlen.”

           Egyelőre Férfihang az oldal neve és nem Nőihang.

           “Értelmetlen a vita mert különbözőek a tapasztalatok?!”

           Buta, aki nem érti: ha nincs közös előismeret, ha különbözik az élmények által meghatározott világnézet és amennyiben eltér a fogalomkészlet is, nincs értelme az eszmecserének. Persze akadnak papucslovagok, akik kritika nélkül átveszik a nők tartalom nélküli locsogását.

           “Ide kell felkiáltó jel, nem az “ismerkedési szakaszra!”

           Ezek szerint nem olvastad a cikkemet: http://www.ferfihang.hu/2015/06/20/megszegyenito-verbalis-eroszakot-alkalmaznak-a-nok-az-udvarlas-soran/

            

           SIL

           SIL

           (2015. június 30. kedd - 08:48)

           Versus, az emlékei nem csalnak, bár kissé ferdítenek, de majd akkor szóljon bele a beszélgetésbe ha érdemben teszi; “volt rá példa, hogy Kori nálam is kiverte a biztosítékot kb. hasonlókkal. Aztán én ezt vele meg is beszéltem.”

           Belvedere, olvastam a cikked, hiszen voltál oly szíves és a hsz-ed elején burkoltan felhívtad rá figyelmem, mintha érvként használnád, de valójában szükségtelenül – leszámítva a szükségleteidet. “Fontos különbség, hogy eddig írt cikkeimben” – ez a kezdés adta meg az alaphangulatom… ki vagyok hegyezve a pöcsökre, de ne vedd magadra, ja, de.

           Tisztában vagyok vele, hogy ez a Férfihang, eszerint viselkedem. Te úgy érzed az általad felvetett probléma a jelenlévő nők miatt nem kap elég figyelmet, mert a hszeikkel elbagatelizálnak. Én úgy érzem az általad felvetett probléma elég figyelmet kap.

           Szeretném ha nős és/vagy elvált férfiak tapasztalati lennénnek túlsúlyban a párkeresési, ismekedési tapasztalatokkal szemben, mert engem nem érint az utóbbi, és így is elég nagy fenék lett már ennek kerítve…

           Versus

           (2015. június 30. kedd - 19:07)

           Maga meg fogalmazzon tömörebben, és gondolkodjon Belvedere érvein!

           SIL

           SIL

           (2015. június 30. kedd - 20:19)

           Versus, én nem Belvedere érveibe kötöttem bele, hanem abba, hogy az érveit számomra megpróbálta eladni és nyomatékosítani. (Az érveibe viszont túl könnyű volt belekötni… :D) Azóta már persze én is átgondoltam, hogy mi szükségem is volt erre… :D Az első hsz-em az objektivitást hiányolta, nem egy barokkos körmondat. :) Ön szerint választ kaptam? Persze hogy nem, mert hülyeség… ennyi. Tipikus esete a hatásvadászatnak. Megfogalmazott Koriról néhány különben köztudottnak mondható féligazságot, kisarkította és összefüggésbe hozta a saját kis elméletével aminek különben a kiindulópontja az ő személyes problémája, de speciel ezzel a részével a dolognak pont nincs semmi bajom. Ha más nem is :) a végén az a “Szóltam.”  az nálam már a tarthatatlan kategória… :D Már ne is haragudjon Versus, de ha valaki így fejezi be, hát az ordít a válaszreakciókért… :D – A tanácsa továbbra is jogos, de ehhez kétszer, háromszor is át kéne olvasnom amit leírtam… hát én nem ígérek semmit. :)

           Versus

           (2015. június 30. kedd - 21:35)

           Rendben van SIL! Szerintem jó cikkeket és hozzászólásokat ír Belvedere. Néha hasonló dolgokat, mint amilyeneket Maga is szokott. Ezért nem értettem a nézeteltérést. Korianderről meg azt gondolom, hogy nem Ő a legrosszabb női kommentelő itt. Ő inkább olyan mint egy változó színész(nő).

          Adolf Weininger

          Adolf Weininger

          (2015. június 29. hétfő - 16:07)

          Koriander magasabb kulturális szinten áll, mint magácska, csak szólok.

           Versus

           (2015. június 29. hétfő - 17:06)

           Magát is látni Mr Weinenger? Magasabb szinten áll Koriander? Lehet így van, de miért védi? A múltkor még nem irritálta?

           Belvedere

           (2015. június 29. hétfő - 17:10)

           A hazafiatlan nőfront egybegyűlt, az ágyúk eldördültek.

         edie

         (2015. június 29. hétfő - 08:58)

         Nem a női fórumitákkal van probléma (bármennyi logikai készség is van bennük) hanem a kis lúzerekkel, akik annyit tudnak, hogy köpködik a nőket, meg azokat akik nem értenek egyet velük, az ilyenek miatt kapja meg a férfihang, hogy a frusztrált kis nőgyülőlö senkik gyüjtőhelye.

          Belvedere

          (2015. június 29. hétfő - 11:00)

          A feminista megszégyenítő nyelvezet újabb érvényesülését hallották. Gratulálunk minden papucslovagnak, így tovább!

           Kalman

           Kalman

           (2015. június 29. hétfő - 15:14)

           Megszégyenítő nyelvezet kritizálása és papucslovag minősítés egy megjegyzésen belül. Gratulálok!

           SIL

           SIL

           (2015. június 29. hétfő - 15:35)

           Szerintem neked nincs akkora tapasztalatod a nők terén, hogy meg tudd határozni, főleg ilyen pontosan Kori jellemét, itteni célját, miegyéb… Ebből adódik, hogy a papucslovag jelzőt is hajlamos vagy elhamarkodni… Azzal szerintem nincs gond, hogy megvan a véleményed általában a nőkről mert ezt a tapasztalataid megalapozzák, viszont egy konkrét személyre ezt nem lehet ráhúzni csak azért mert ebben-abban hasonlít erre vagy arra… Korival persze nem nehéz összekapni, de erős túlzás őt konkrétan negatív példaként említeni, azon szempontok alapján pedig, mint te tetted, egyenesen nevetséges – a legtöbb excsajom cinikusan viselkedne ha a feminizmusról szeretnék velük zöld ágra vergődni és mindegyik elég beképzelt volt, vagy próbált úgy viselkedni…

          SIL

          SIL

          (2015. június 29. hétfő - 14:07)

          Kissé túlpozícionáltad magad – többszempontból is.

          Versus

          (2015. június 29. hétfő - 17:01)

          Edie! A nők gerinctelen csicskásai döntik nyomorba ezt az oldalt. Ha nem akar lúzerboy maradni, akkor rengeteget kell még tanulnia Belvederétől, Visuotól- Brandontól, Alter Egotól.

          Naooo

          Naooo

          (2015. június 29. hétfő - 20:04)

          Egyre menőbb lúzernek lenni.

         Virenzuola

         Verum Aequalitatem

         (2015. június 29. hétfő - 14:58)

         Én se olvastam végig minden hozzászólást, amit írtam az én saját csupán a szubjektív tapasztalatom általi következtetés volt, nem zártam ki azt, hogy találunk ilyenre is példát.

         “nem tartom kizártnak, hogy ez a jelenség is sok férfiolvasó vitakedvét kapcsolhatja egyre magasabb fokozatba…”

         Ez egész biztosan így van, de fordítva is hasonlóan működik ez: feltehetően az ilyen “sejtelmes utalgatásokat” is az segíti elő, ha az oldal női olvasói azt látják, hogy bizonyos olvasók minden társadalmi problémáért a nőket okolják és nincs senki aki vitába szállna velük e téren. Vagyis egy ilyen vita szerintem nem vezet sehova, csupán ellenségeskedéshez, ami semmiképp nem előremutató. Egyébként ha már a férfiakkal szembeni negatív sztereotípiákról beszélünk, akkor nem lehet azt mondani, hogy ezek kizárólag női olvasóktól érkeznének, például a Hada Renátás cikk alatt férfiaktól hangozottak el olyan kijelentések, hogy ismerjük be, hogy ennek ellenére is szexuális kapcsolatot létesítenénk vele (vagyis a férfiak szexmániások, akiknek mindegy, hogy milyen egy nő, ha jól néz ki, akkor jöhet)…

          Alter Ego

          Alter Ego

          (2015. június 29. hétfő - 19:18)

          Igen, mint írtam is, jómagam is a fenti hozzászólásban csak a párbeszéd egyik oldalán esetleg felmerülő érveket akartam bemutatni, amire azért vállalkoztam, hogy minél inkább tényszerűen, többoldalúan próbáljuk feltárni a jelenséget. Ezzel együtt természetesen látom a történet másik oldalát is.

          Engem kissé “a tyúk vagy a tojás volt előbb?” jellegű kérdésre emlékeztet az, amikor próbálok magyarázatokat találni ezekre a problémás közösségi folyamatokra. Egy sokszínű véleménnyel rendelkező, folyamatosan bővülő olvasóközönségben, online közösségben szinte szükségszerűen merülnek fel akár élesebb hangvételű viták is, és szinte senkitől sem lehet elvárni, hogy teljes egészében elvonatkoztasson a saját nemi hovatartozásától és 100%-osan elfogulatlan véleményt alkosson. Ez szinte képtelenség és kisebb nagyobb “ökörségek” is szükségszerűen becsúszhatnak… – Azonban ezzel együtt is el kell érnünk, hogy minél inkább az értelmes párbeszéd, vita keretei között maradjon a hangvétel. Minél többet beszélgetünk róla, annál valószínűbb, hogy megnyugtató megoldásokat találunk…

           Belvedere

           (2015. június 29. hétfő - 20:14)

           A két nem közötti párbeszédhez hozzá kell tartozzon a hasonló problémaérzékenység, márpedig a nők nemiségükből és személyes tapasztalataikból kiindulva ellentétesen vélekednek ugyanazokról a dolgokról, mint mi.

           Elgondolkodtató, hogy egy Férfihang nevű oldalon miféle szükség van a feminista fröcsögésre – a multikulturalizmus és a biodiverzitás egyesek szemében jó gondolat, de egy feminista fórum sem adna nekünk hasonló lehetőséget.

           Egy antifeminista oldalon a nők jelenléte – még az antifeminista nőké is! – relativizáló és destruáló.

           1) Egyfelől a női “tömegek” jelenléte önmagában nyomást gyakorol a szerzők és szerkesztők zömére, tehát mennyiségüknél (és nem minőségüknél) fogva középre pozicionálják a közösséget. Végül részben a nőolvasók megtartása miatt – ez az argumentum ad consequentiam elve miatt jövő időben is érvényes! – tudatosan nyesegetnek minden “jobboldali elhajlást”, ami a honlap népszerűségvesztését okozná.

           2) Másrészt a nők fennléte öncenzúrára kényszeríti a szerzők és hozzászólók nagyobb részét. A népszerűséghajhászás jegyében elsikkad a mondanivaló, a férfijogok és férfiérdekek melletti karakán kiállást felváltja a két nem együttműködésének víziója. A valódi, karakteres antifeministákat hirtelen a nőolvasók mellett a társutas férfiak is zaklatni kezdik, tehát a nők jelenléte a férfiak közötti konfliktusokat is felizzítja

           3) Harmadrészt a hozzászóló nők érdemben semmivel nem járulnak hozzá a diskurzushoz. Alkatilag képtelenek rá, mivel saját korlátolt felfogásukat szajkózzák. Kiváló példa erre bármely párkapcsolati témájú cikk: mivel a nők kivétel nélkül hozzájutnak a partnerhez és az ingyenszexhez, így képtelenek felfogni, hogy egy férfinak milyen nehézségekkel jár az ismerkedés (nem csupán egy kapcsolat működtetése, hanem csak az ismerkedés is!). Innen egyenes út vezet a feminista mantrák önismétléséig és a kollektív férfialázáshoz.

           Versus

           (2015. június 29. hétfő - 20:20)

           “Hada Renátás cikk alatt férfiaktól hangozottak el olyan kijelentések, hogy ismerjük be, hogy ennek ellenére is szexuális kapcsolatot létesítenénk vele (vagyis a férfiak szexmániások, akiknek mindegy, hogy milyen egy nő, ha jól néz ki, akkor jöhet)…”

           Senki nem állította, hogy szexmániások. Ez tipikusan az ellentábor csúsztatása. Hallott arról egyébként, hogy a szexhez nem feltétlenül kell érzelem?

           Kedves Alter Ego!

           Ismét jól látja a dolgokat, és különösen örülök annak, hogy vissza lettek fogva a moderálások. Régen is sokszínű vélemények voltak itt jelen, és ahogy Ön is írja, az olvasótábor egyre csak bővült. A kialakuló viták nem feltétlenül riasztják el az olvasókat, épp ellenkezőleg, újabbakat vonzhatnak. Az megfigyelhető, hogy a párkapcsolati, és a nőkről szóló cikkek alatt szoktak nagy viták elszabadulni. De nincs ezzel baj, ez  természetesnek mondható. Kellenek az ilyen írások is. Más cikkek alatt általában visszafogottabb hangvételű párbeszédek zajlanak.

          Naooo

          Naooo

          (2015. június 29. hétfő - 20:13)

          “hogy bizonyos olvasók minden társadalmi problémáért a nőket okolják”

          Én a tudjuk kiket okolom minden problémáért, jókora alappal.

        Versus

        (2015. június 29. hétfő - 03:26)

        Verum! Az Ön ismerősei minden bizonnyal buták.

        Alter Ego érdekes véleményt hozott nekünk…

         Virenzuola

         Verum Aequalitatem

         (2015. június 29. hétfő - 12:21)

         Mi köze van az ismerőseimnek ahhoz, hogy mit gondolok bizonyos itt elhangzó hozzászólásokról?

          Versus

          (2015. június 29. hétfő - 20:23)

          Én az ismerősei ítéletére gondoltam.

           Virenzuola

           Verum Aequalitatem

           (2015. június 29. hétfő - 22:44)

           Hagyjuk az utalgatásokat, fejtse ki nyugodtan bővebben, hogy milyen ítéleteire gondolt.

           Reszet Elek

           Reszet Elek

           (2015. június 29. hétfő - 22:52)

           “Mér nem teszi ide a fótnak való batyut az asztalra, oszt mondaná meg nyíltan: egyél, marha!” – Szabó bakter

      Versus

      (2015. június 28. vasárnap - 16:54)

      Gyakran olvashatóak itt elégedetlenkedő vélemények, de valódi nőgyűlölőek ritkán. Azt meg tudjuk, hogy mit kezdenek az ilyen kommentekkel.

      V. Örs

      (2015. június 28. vasárnap - 16:59)

      Férfias dolog-e bunkóskodni?

      Olyan kérdés ez, amire általában csípőből jön a válasz, akár a “Gyilkosság-e az abortusz?” “Bátorság-e az öngyilkosság?” “Létezik-e Jóisten?” “Akaraterőn múlik-e a homoszexualitás?” kérdéseknél. Épp a túl gyors reakció ébreszt  gyanút, hogy a kérdezett első indulata mögött talán van egy másik válasza is, ami talán épp az ellenkezője annak, amit gyorsan rávág. Talán.

      Férfias dolog-e bunkóskodni?

      Naooo

      Naooo

      (2015. június 28. vasárnap - 20:24)

      “Az utca emberét megszólaltató interjúk ötletét jónak tartom”

      https://www.youtube.com/watch?v=txqQjk1Cf4A

      Soldier of MotherMadam

      Soldier of MotherMadam

      (2015. június 29. hétfő - 21:21)
  Suum cuique

  Suum cuique

  (2015. június 28. vasárnap - 11:25)

   brandon

   (2015. június 28. vasárnap - 11:43)

   Ennek van egy olyan olvasata is, hogy a férfiaktól túl sokat vár el ez a nőközpontú, férfiakon való élősködési jogot alapul vevő társadalom, így nem vonzó a “férfilét” vagy a férfias szerep, ezért ott kerülik meg, bagatellizálják el ennek betöltését, ahol tudják. Eléggé el nem ítélhető okokból.

    DennisVT

    DennisVT

    (2015. június 28. vasárnap - 12:31)

    Hat ennek kb csak ilyen olvasata van. Erdekesmodon csak azok a ferfi ismeroseim “nem nonek fel”, akik gyakorlatilag elvetve szerencsesek csak az ismerkedesben… akik nem erzik, hogy van ertelme, van miert…

    Belvedere

    (2015. június 28. vasárnap - 13:46)

    https://www.youtube.com/watch?v=korRaujqEYM&list=PL824902919052837F

    Érdemes megfigyelni a fenti reklámban jelenlevő metakommunikációt:

    1) A nő megszokott debil vigyorgása, mely a négyévesek szellemi szintjére vall. Felelőtlen módon jegy nélkül utazik, holott nem került volna sok időbe és pénzbe annak megvétele.

    2) A mangina papucslovag szervilis magatartása, gerinctelensége magáért beszél, ahogy azonnal ugrik. Gondolom, köszönetet mond a hölgynek, mivel megengedte, hogy fizessen neki.

    (Kiegészítés: a fenti videóra illusztrációs céllal utaltam, a mobilokat szívem szerint betiltanám.)

   V. Örs

   (2015. június 28. vasárnap - 13:10)

   “A lányoknak fontosabb, hogy az érzéseikre koncentráljanak, ezért nem vonzó számukra a gondolkodást nem igénylő videojátékok világa. Ugyanígy unalmasnak tartják a pornográfiát is, hiszen számukra a szexualitás és a romantika együtt jár.”

   helyesen:

   “A lányok képtelenek bármilyen rendszer-szintű megközelítésre, ezért nem vonzó számukra az ilyen jellegű képességet igénylő videojátékok világa. Ugyanígy unalmasnak tartják a pornográfiát is, hiszen számukra a szexualitás leginkább csak eszköz.”

   Naooo

   Naooo

   (2015. június 28. vasárnap - 18:49)

   “A pszichológus kedvenc javaslata, hogy a fiúk tanuljanak meg táncolni.”

   Az csak nőknek való, meg langyi fasziknak.

  Franciska

  (2015. június 28. vasárnap - 15:07)

  Gondolom meg lehet nézni, hogy kik szavazták meg ezt az állásfoglalást, valaki esetleg meg tudja adni a linket?

  (Tippem: az összes magyar képviselő megszavazta.)

  Alfomernok

  (2015. június 28. vasárnap - 17:26)

  A 15 év feletti nők 55 százaléka élt már át szexuális zaklatást, 33 százalékuk pedig fizikai vagy szexuális erőszak áldozatává vált.”
  Le vagyunk maradva, a NANE szerint Magyarországon csak minden 5. nőt bántalmaz a partnere. Hiába, no, mucsa. :(
  (Persze értem, az 55% nem, vagy nem csak a partnerük által elkövetett szexuális zaklatás; gondolom előreengedték őket az ajtóban és közben megérintették a hátukat, vagy csak egyszerűen rájuk néztek és ezzel “tárggyá tették” az “áldozatukat”.)

  DennisVT

  DennisVT

  (2015. június 28. vasárnap - 20:12)

  Mai RedPill olvasgatásom közben akadtam erre a szövegrészletre, szerintem ide illik:

  A férfiak miatt akarnak aggódni, és sosem értük. Miért?

  Mert a férfiak a gazdaság erőművei. A férfiak építenek mindent, és termelnek értéket. Ha beismernék, hogy a férfiaknak is lehetnek problémáik, nem csak mint embereknek, nem csak mint feketéknek, homoszexuálisoknak, vagy szegényeknek, hanem általában férfiként, akkor lenne egy határ. És abba kéne hagyni a kisajtolásunkat. Mérsékelni kéne a követeléseiket. A valódi céljuk pedig pont az, hogy minimális befektetéssel a maximumot préseljék ki a férfiakból. Szocializmus, feminizmus, társadalmi igazság harcosai, egyenlőségi szónoklatok… mind hatalmi játszma. Nagyobb szeleteket akarnak. Ennyi az egész

  Amúgy érdemes az egész írást elolvasni, ha valaki angolos. Szerzője az a Whisper, akinek egy másik írása alapján jelent itt meg az istennőszobor ledöntésével járó gyász 5 fázisa.
  https://www.reddit.com/r/TheRedPill/comments/2qes3x/in_which_i_explain_to_mgtow_that_he_is_mgtow_and/

  mdmselle

  mdmselle

  (2015. június 29. hétfő - 09:26)

  Iszonyat igazságtalanok vagytok. Lehet, hogy nem vagyunk tökéletesek, de az biztos, hogy kevés nő van manapság a magyar netezők között, akik nálunk is nyíltabban állnak ki a férfinem oldalán a feminizmus elleni harcban, és nem csak a Hangon, és cserébe ezt kapjuk? AWALTozást? Fikázást? Meg ócska poénkodást arról, hogy biztos azért nem kommentelünk már régóta, mert alkalmi szexre vadászunk nyaralóhelyeken?

  Tulajdonképpen nem is bánom, hogy kibújt a szög a zsákból, legalább tudom mit gondoltok rólunk igazából.

  Alászolgája, uraim.

   Suum cuique

   Suum cuique

   (2015. június 29. hétfő - 09:40)

   Ne sértődj meg, vannak itt a harag szakaszban (vagy hogy hívják) lévők is, ne haragudj rájuk. Én meg pl. kedvellek titeket :)

    mdmselle

    mdmselle

    (2015. június 29. hétfő - 09:57)

    Nem sértődtem meg, és nem is haragszom, őszintén. Rosszul esett, de inkább csak annyi, hogy tisztán látom mostmár, hogy milyen irányt képvisel a Hang. Eddig is világos volt az utóbbi hetekben-hónapokban, de azt hiszem tényleg nincs miért erőlködni a magamfajtának. Sajnálom, mert nagy Férfihang drukker voltam, és őszintén hiszem, hogy képtelenség  előre jutni a feminizmus elleni harcban úgy, ha két egymásra acsarkodó fél áll szembe egymással, nemi alapon elkülönülve, és hogy csakis úgy lehet tenni valamit, ha legalább antifeminista oldalon megvalósulhat a férfiak és nők harmonikus együttműködése, de itt úgy látom ez csak merő vágyálom a részemről. Az itteni urak jó része esélyt se ad nekünk, még csak nem is feltételezi rólunk a jószándékot, és így nehéz bármit mondani.

    Mivel a Férfihang is mostanra jórészt csak nők elleni acsargásról szól (tisztelet a csöndes kivételnek), nem tudom jószívvel támogatni, mivel mégiscsak nő vagyok, és borzasztó rosszul esnek némely megnyilvánulások, ugynakkor természetesen csak emiatt továbbra sem fogok a femik oldalára állni, mert továbbra is mérgezőknek tartom őket, úgyhogy marad a középút, az az idő, amikor még nem ismertem a Férfihangot. Jó volt az is, kicsit magányos, de elviselhetőbb, mint ami most van.

    Ja, és még mielőtt… Ezeket nem azért írtam le, hogy sajnáltassam magam, vagy a nőket, vagy hogy manipuláljak vagy nyomást gyakoroljak, és semmi olyasmi, amivel itten meg lettünk vádolva, mindössze szükségesnek tartottam, hogy a fentiek után álljon itt egy nő véleménye is mementóként. Ennyi.

     Montana24

     Montana24

     (2015. június 29. hétfő - 12:04)

     “Ezeket nem azért írtam le, hogy sajnáltassam magam, vagy a nőket, vagy hogy manipuláljak vagy nyomást gyakoroljak, és semmi olyasmi, amivel itten meg lettünk vádolva, mindössze szükségesnek tartottam, hogy a fentiek után álljon itt egy nő véleménye is mementóként.”

     Akinek minimális tapasztalata van nőkkel, az tudja, hogy ez a mondat egy óriási hazugság. Olyan nagy, hogy még az elkövetője is elhiszi.

     Suum cuique

     Suum cuique

     (2015. június 29. hétfő - 12:43)

     “tisztán látom mostmár, hogy milyen irányt képvisel a Hang.”

     Nem “a Hang”, csak annak az egyik frakciója.

     Versus

     (2015. június 29. hétfő - 17:19)

     Kedves Mdmselle! Ha hazugság, ha nem, Nekem őszintének tűntek a sorai, és meg is sajnáltam Magát :( Van egy olyan mondás, amely úgy hangzik: “Akinek nem blúza, ne vegye magára!”. Én nem is értem, hogy miért vett a fentebbi szövegrészekből magára bármit is. Ha jól emlékszek, valóban mindig a mi oldalunkon állt. Ne degradálja magát egy Libsifemcsi szintjére! Ég és föld a különbség!

   edie

   (2015. június 29. hétfő - 13:23)

   Ami az AWALT cikket illeti, nézz magadba, és csak magadnak válaszolj, kéne e neked olyan férfi, aki nem tud dominánsan, férfiasan viselkedni, és 30 éves korára sem ért el semmi érdemlegeset. Ha igen, akkor nézz szét hány nőt találsz, aki így gondolkozik.

   Egyébként meg azt tudnám javasolni, hogy a fórumrész szolgáljon villámhárítóként a frusztráltaknak, a cikkekbe és alájuk kommentbe csak konstruktív hozzászólások kerüljenek. (jogi helyzet, miért is gáz a feminizmus, PUA, redpill meg ilyenek)

    Versus

    (2015. június 29. hétfő - 17:13)

    A domináns férfi viselkedést legyen szíves Ön ne emlegesse! Ön mit is ért el a hisztizésen kívül? Mi van már a frusztrációval? Nem emlékszik hányszor csinált magából itt bohócot a saját frusztrációjának köszönhetően? Majd, ha főnök lesz itt, akkor adhat ilyen szintű ötleteket. Erre nincs feljogosítva! Miért is gáz a feminizmus? Pont az kérdi, aki támogatja a férfiak elleni diszkriminációt? Redpill-hez nincs sok köze, de a PUA-hoz se nagyon, mert azt alaposan félre sikerült értenie.

    Naooo

    Naooo

    (2015. június 29. hétfő - 20:21)

    Még megvan a fórum?

   Naooo

   Naooo

   (2015. június 29. hétfő - 20:43)

   “Ezzel a kifejezéssel próbálnak minden olyan férfit elhallgattatni, aki a feminista ortodoxiától eltérő véleményt fogalmaz meg.”

   Le kell őket zsidózni, ez a legjobb módja a megszégyenítésüknek.

   “Kirsten Powers szerint a férfiak a szexizmus vádját kapják meg nézeteltérés esetén”

   Szexista vagyok, na és? Bekaphatjátok.

   “Powers úgy véli, hogy ezek a feministák nem veszik észre, mennyire lejáratják a feminizmus fogalmát.”

   De hát az már le van így is úgy is járatva.

   “Patricia Ireland, az Amerikai Nőszövetség korábbi elnöke például arra buzdította a demokratákat, hogy csak autentikus, valódi nő jelöltekre szavazzanak, azaz olyanokra, akik támogatják az abortuszt.”

   Téged anyád tényleg abortáltathatott volna. Gondolom semmi bajod nem lenne vele.

   “Ezenfelül miközben a liberálisok rendszeresen használják bunkósbotként ellenfeleik ellen a szexizmus vádat”

   Hol élnek ezek? A liberális már régóta szitokszó. Fel kéne ébrednetek nyikhajok.

   “Gloria Stienem erre azt mondta”

   Blablabla, hülye picsák.

  DennisVT

  DennisVT

  (2015. június 30. kedd - 13:53)

  Elnézést mindenkitől, ez nagyon OFF lesz, de sem a chatet sem a belső chatet nem tudom behozni.
  Másnak is van gondja az oldal betöltésével?  Mindig ezt a hibaüzenetet kapom:

  “Service Unavailable
  The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.”

  A cikkek is nehezen jönnek be, nemtom, hogy ez a komment elmegy-e egyáltalán.

  Bocs még1szer.

  ON:)

  Belvedere

  (2015. július 3. péntek - 19:03)

  Az utóbbi hónapok során egy erőszakos kisebbség oly mértékű ízlésterrort és karaktergyilkosságot folytat, hogy a továbbiakban nem kívánom látni a társaságukat, harcomat más fórumokon folytatom. Az egyre inkább elharapódzódó politikai korrektség és férfiellenesség, különösen a papucslovag-rohamosztagok (pöcs cutter, edie) itteni tevékenysége megakadályoz bármifajta konstruktív munkát. Létrehozok egy oldalt, mely a valódi, karakteres antifeminizmust szolgálja majd, a Férfihangon pedig maradhat a női hisztériakampányok és a mérsékelt feminizmus játszótere.

   Reszet Elek

   Reszet Elek

   (2015. július 3. péntek - 19:09)

   Mit értesz karaktergyilkosság alatt?

    Belvedere

    (2015. július 3. péntek - 19:17)

    Igazából egy grafomán ellenlábasom frusztrációjából és beteg személyéből fakadóan régebb óta lejáratókampányt folytat. Lásd PC bejegyzését, mely olyan mozzanatokat tulajdonít nekem, többek között egy vita kirobbantását (!), melyekhez végképp semmi közöm. Leginkább ő az, aki manipulál, destruál, a kommentelőket egymással szembe állítja, lásd pl. itt. A vele szemben állókat nevesíti, de még a nőolvasók sem engednek meg efféle “férfi hozzászóló-tipológiát.” Minden számára nem rokonszenves férfit egy-egy ideológiával vagy magatartásformával azonosít (hímsovinizmus, szélsőjobb, kapitalizmus-fétis), ami egyrészt durva leegyszerűsítés, másrészt paranoid gondolatra vall.

    Rágalomhadjáratának részeként Deansdale blogján uszított, aminek következtében az egyoldalúan informált Raon erős hangú levelet írt. A válaszom után PC tovább folytatta a szarkeverést, miszerint Raon kizárását akarom. A hisztériakampány végére egy egyértelmű hazugság tette fel a koronát:  szerinte Dennis cikkét “kóstolgatom”, amit utóbbi is cáfolt.

     Pash Cutter

     Pash Cutter

     (2015. július 3. péntek - 19:43)

     Óh, te szegény, üldözött, jámbor lélek! Pash Cutter, aki valójában olyan sötét alakoktól tanulta az intrikát, mint Raszputyin és Richelieu bíboros, csúnyán tőrbe csalt. :P

     Egy kis korrigálást azért… mert nem tudom megállni, hogy legalább erre ne reagáljak!

     “a kommentelőket egymással szembe állítja”

     Te magad állítottad szembe magaddal a Férfihang egy részét.

     A vádjaid egy részét könnyedén visszafordíthatnám rád, de már megelégeltem, hogy részt vegyek a pitiáner játékaidban. (Plusz megkértek páran, hogy ne adjam alád a lovat!)  Eléggé lejárattad a Férfihangot így is! Ez az én véleményem, melyet nem adok a közösség szájába, de fenntartom, mint privát véleményt.

   Reszet Elek

   Reszet Elek

   (2015. július 3. péntek - 20:11)

   harcomat más fórumokon folytatom” – Azért annyira ne vidd túlzásba. A vélt vagy valós igazságot sem lehet legyömöszölni az emberek torkán. Bőven kaptál lehetőséget, hogy leírd a véleményed, a “terror” és a “rohamosztagok” ellenére is. A többit bízzuk az idejáró (jobbára) felnőtt emberekre. Majd mindenki eldönti, hogy számára ki és mennyi igazságot írt le. Ami pedig a kommenteket írók személyét illeti, abban is mindenki képes saját maga döntésre jutni, mind veled, mind P.C-vel vagy éppen akármelyikünkkel kapcsolatban.

   Attól tartok érzelmileg túlontúl belemész a dolgokba és ebből adódóan minden tiéddel ellentétes véleményt túlreagálsz ill. személyes sértésnek veszel.

  Raon

  Raon

  (2015. július 3. péntek - 21:23)

  Belvedere:
  Nyilván egyszerűbb azt hinni, hogy itt PC ördögi tervvel mindenkit félrevezetett, de engem aztán biztos nem: a hozzászólásaimat alapos utánaolvasás előzte meg. Ezt máshogy nem is érdemes csinálni, lévén az ember minden megnyilatkozásával a saját hitelességét teszi kirakatba. Tény, hogy engem nem érdekelt a látszat, sem időm, sem kedvem nem volt azzal foglalkozni, hogy jó benyomást tegyek – de aki értőn olvasott, az így is látta, hogy itt nem félperces vagdalkozás jött

  Belvedere, itt nem történt karaktergyilkosság – karakteröngyilkosság ellenben igen, Legközelebb ne pl. Altertől vedd a mintát, ez van (aki sajnos hiába hisztizik hozzád hasonlóan, és menekül mártíromságba, hogy milyen méltánytalanul bemocskolták, ez messze nem volt az, egyszerűen csak ilyen az, amikor a súlyánál fogva jeleznek egy problémát).

  Ezt most biztos nehéz lehet elfogadni, de egy nyílt vitában a nyilvánosság önleleplező ereje úgy általában teljesen reálisan, az igazságnak megfelelően intézi a dolgokat. Azaz ha tényleg úgy volna, ahogy te hiszed, a többség itt azt látná, amit te állítasz – és talán érdemes lenne abból kiindulni, hogy nem véletlenül nem ezt látják (látod, ilyen az,. ha valaki a személytelen lájkvadászatnak hisz a beazonosítható nickekkel, személyekkel vállalt vélemények helyett).

  A más oldalon elindult eszmecserének felesleges a kelleténél nagyobb jelentőséget biztosítani – az különben sem kunszt, ha valaki a jól megszokott akolmeleg biztonságában osztja az észt, idegenben ellenben, az már valami. Aki meg férfi létére azért sír, mert valójában nem mer megküzdeni az igazáért akár a sárkány barlangjában is, az valahol meg is érdemli a sorsát.

  Sajnos az van, hogy te sokadjára bizonyítod, milyen elképesztő módon gyűlölködő az ösztönvilágod. Minden létező önámításba belekapaszkodsz, nehogy szembe kelljen nézni azzal, hogy esetleg csúnyán elszúrtál valamit. A helyzet ellenben az, hogy ha majd x év múlva múlva vissza fogod nézni ezt az egészet, egyszer le fog esni, hogy mi történt itt valójában – amit rajtad kívül már most is sokan látnak.
  Ha addigra kellő élettapasztalattal is rendelkezel, ugyan léleképítő pokol várhat rád, de ebből a végén akár előrefelé is ki lehet majd lépni – ehhez minden gúny nélkül, őszintén sok sikert kívánok.

   Belvedere

   (2015. július 3. péntek - 22:38)

   Raon:

   Ülj le kislányom, egyes.

   Hadd idézzelek, mit írtál:

   http://www.ferfihang.hu/2015/05/16/megszunt-a-huffnagel-blog-hu-szeljegyzet-egy-pro-ferfi-blog-utolso-margojara/#comment-50042

   “Komoly ambícióra vall, hogy hat egész cikk után így megjött az étvágy”

   Mondja az, aki két gyengécske cikket tett le az asztalra.

   “Előveszed Deant, mert olyan kedved van?”

   Mert nőkkel és papucslovagokkal tömte tele az oldalt? Vgay mert két cikkben és több kommentben lépett fel az MGTOW ellen?

   “olyan Nőkbe rúgsz bele, akik túl empatikusan és jólneveltek ahhoz, hogy visszaüssenek?”

   Ők terrorizálják az olvasóközönséget, mint a cseppet sem konstruktív, sértődős hgyi vagy a velem ellentétben egy cikket sem író Koriander.

   “ilyen hígfos ellen értelmetlen még küzdeni is, jobb, ha csendben elkullognak?”
   “De milyen gerinced van neked, mondd, hogy pontosan olyan eszközökkel élsz, mint a mélyliberális propagandamocskok legocsmányabb véleményterrorjainak szószólói? Mondd neked az valamit, hogy a Csőcselék Vezére?” a nők a legértékesebb részei a kommentszekcióknak, a legjobb igazolásai annak, hogy itt nem primitív kis gyűlölködők pöcsköszörűzései mennek.” “De mint csőcselékvezér, természetesen elsősorban neked szól.” “omega fiúcskák nőgyűlölete” vagy a “frusztrált férfiak kuruczinfója”

   A primitív, fröcskölődő stílusod magáért beszél.

   Egy utolsó kérdés az ajtóból visszafordulva: ugye tudod, hogy Pash Cutternek tettél óriási szívességet?

  DennisVT

  DennisVT

  (2016. november 29. kedd - 15:13)

  Csak nálam nem jelennek már meg a képek a cikkben?

Vélemény, hozzászólás?