Virenzuola
0 megosztás

Szemléltessük mit ért az Európai Unió nemek közötti egyenlőség alatt!

Az Európai Parlament nemrégen elfogadott egy állásfoglalást a nemek közti egyenlőségről a 2015 utáni időszakra vonatkozóan. Elemezzük ezt pontról pontra a valódi egyenlőség kívánalmait szem előtt tartva.

Már rögtön a “sajtóközlemény” szövegrész után ott áll egy olyan kategória, hogy “a nők jogai”. A nemek közötti egyenlőség a férfiak jogairól és a nők jogairól egyaránt szól; az épphogy egyenlőtlenség és diszkrimináció, amikor kizárólag az egyik nem jogairól esik szó.

 

ERŐSZAK

nevtelen_18.png
Az erőszak a férfiakat és fiúkat is érinti, ennek ellenére az EU állásfoglalása kizárólag a nőket és lányokat ért erőszakról szól. Külön kiemeli az olyan “új típusú” erőszakokat, mint az internetes zaklatás és a nem kívánt követés, amelyek esetében józan ésszel akkor is felfoghatatlan lenne, hogy miért csak a nőkről és lányokról van szó, ha ez az állásfoglalás nem a nemek közötti egyenlőségről szólna.

Megjelenik az is, hogy ratifikálni kell az Isztambuli Egyezményt, amelyet itt úgy állítanak be, mintha az a családon belüli erőszak ellen lépne fel. Ez nyilvánvalóan hazugság, ugyanis az Isztambuli Egyezmény egy az erőszak férfi áldozatait nemi alapon diszkrimináló, semmibe vevő egyezmény, amely kizárólag a nők védelme tekintetében kötelező érvényű, legyen szó családon belüli vagy kívüli erőszakról, tehát az erőszak férfiáldozatai legfeljebb csak másodrangú állampolgárok az egyezmény nézőpontjából.

“A nők körében egyre a nagyobb a szegénység” – Írja a közlemény, mintha ez nem lenne igaz a férfiak körében is. Nyilvánvalóan az előirányzatok szerint az elszegényedett férfiakra nem kell semmilyen figyelmet sem fordítani, őket nem kell támogatni.

 

NŐI KVÓTA

nevtelen_20.png

Ha női kvóta bevezetéséről szó eshet, akkor  férfi kvóták bevezetésének is pont annyi lenne a létjogosultsága azokon a területeken, ahol a férfiak alulreprezentáltak. Különösen az EU nemek közti egyenlőség stratégiájának kialakításával kapcsolatban, hiszen ebbe a tevékenységbe az EU kizárólag a női érdekérvényesítő szervezeteket vonja be jelenleg. Azt, hogy ezen a területen valóban szükség volna a férfi kvótára, mi sem igazolja jobban, mint ez a tervezet.

 

EGÉSZSÉG ÉS OKTATÁS

nevtelen_21.png
Az Európai Unióban a férfiak várható élettartama 5 évvel alacsonyabb, mint a nőké, az egyetemen végzettek 60%-a nő, ennek ellenére ez a dokumentum az “egészség és oktatás” területén szót sem ejt minderről, ellenben azt tartja fontosnak kihangsúlyozni, hogy a nőknek joga van az abortuszhoz (amivel a sugalmazással ellentétben korántsem csak a saját testük felett rendelkeznek, hanem a már megfogant magzat teste felett is)…  Szemmel látható a totális elfogultság és a felkészületlenség, aminek eredményeként a nők érdekein túl minden más kívül esik az állásfoglalás elkészítőinek látókörén.

 

CSALÁD ÉS MUNKA

nevtelen_22.png

Szó esik arról, hogy a női munkavállalók arányát növelni kell, de az például egy félmondatot sem érdemelt, hogy az apák gyermekkel töltött idejét is érdemes lenne növelni illetve az apák egyenlő jogainak biztosítása kiemelten fontos feladat lenne a nemek közötti egyenlőség biztosítása érdekében. A másik kifejezetten érdekes dolog ezen a ponton, hogy kizárólag a női munkavállalók be nem jelentett foglalkoztatását kell visszaszorítani. A nők szegénysége gond, a férfiak szegénysége viszont nem? Újabb remek példa arra, hogy mit is ért az Európai Unió nemek közti egyenlőség alatt.

 

SZTEREOTÍPIÁK, ETNIKAI KISEBBSÉGEK:

nevtelen_23.png

Ezen pont szerint arra ügyelni kell, hogy a médiában ne sztereotíp nőkép jelenjen meg, ellenben arra már nem szükséges, hogy a média kerülje a sztereotíp férfikép közvetítését. – Vagyis, például a férfiakat nyugodtan lehet erőszakos vadállatként ábrázolni.

Az etnikai kisebbségek esetében az egyedülálló, bevándorló,  leszbikus, biszexuális és egyéb speciális élethelyzetű nőkre külön figyelmet kell fordítani, de a férfiak jogainak kiemelt védelmét semmilyen szituáció nem teheti szükségessé a dokumentum alkotói szerint…

A sárgán aláhúzott rész különös figyelmet érdemel: “a kormányzás minden szintjén ügyelni kell a nemek közti egyenlőségre”. – Mondják ezt azok, akiknek nem sikerült még egy olyan állásfoglalást sem összehozniuk, amelynek legalább egyetlen pontja mentes lett volna a nemi diszkriminációtól.

 

TÁBLÁZAT

Van még egy “jó kis táblázat” is mellékelve a dokumentumhoz “Nemi diszkrimináció az unióban címmel“:

nevtelen_24.png

Nézzük meg ezt is sorban:

A, Miért is lennének a bántalmazott nők nemi diszkrimináció áldozatai? Nemi diszkrimináció az, mikor valakit a neme miatt hátrány ér. Én itt kizárólag egy diszkriminációt látok, mégpedig a férfiakkal szembeni diszkriminációt, ugyanis a táblázat készítője “elfelejtette” megemlíteni, hogy milyen arányban válnak a férfiak ugyanilyen vagy más erőszakos bűncselekmények áldozataivá.

B, A női foglalkoztatottak arányának önmagában nincs köze a másik két adathoz, a női foglalkoztatottaknak akkor lehetne jelentősége, ha mellette láthatnánk a férfi foglalkoztatottak arányát is. Az pedig, hogy a nők a teljes bértömeget tekintve kevesebbet keresnek és alacsonyabb a nyugdíjuk, önmagában még még véletlenül sem jelenti azt, hogy bármiféle diszkrimináció éri őket, hiszen nincsen semmiféle egyéb adat, ami ezt igazolná (például azonos betöltött pozícióra vonatkozó adat). Ilyen alapon, bármely takarító kijelentheti, hogy diszkrimináció áldozata, mivel kevesebbet keres, mint a vezérigazgató. (Megjegyzem: Angliában a gyermekvállalás előtt a nők többet keresnek, mint a férfiak)

C, Újfent egyoldalú adatközlés, akárcsak az A pontban.

D, Ez kivételesen nem tartalmaz semmiféle nemi alapon diszkrimináló részt. Hurrá, végre találtunk egy olyan részt ebben a dokumentumban, ami elvileg a nemek közötti egyenlőségről szól. – Ez volt az első és az utolsó is egyben.

E, Az, hogy valaki ilyesmit leír, az már tényleg az arcátlanság felsőfoka. Az normális, hogy az egyetemen végzők 60%-a nő, de az már nem, hogy ennek ellenére még vannak olyan területek, ahol alacsonyabb az arányuk???

F, Ugyancsak határtalan pofátlanság kihangsúlyozni azt, hogy a nők Európa lakosságának többségét alkotják, anélkül hogy akár egy szó is esne ennek okairól, illetve arról, hogy a férfiak várható élethosszának növelése valójában kiemelten fontos kérdés lenne a nemek közötti egyenlőség szempontjából. Ellenben őket korántsem ebből a szempontból érdekli mindez, hanem csupán azért említik az 52%-ot, mert ezzel kívánják egy téves logika mentén sugalmazni, hogy az önfoglalkoztatók és a startup vállalkozók között is feltétlenül többségben kellene lenniük a nőknek.

A táblázatoktól eltekintve, a főbb pontokat szemlélve 9 olyan javaslatot láthatunk, amelyek kifejezetten a nők helyzetének javítását szolgálják (egyes esetekben ráadásul kifejezetten a férfiak negatív diszkriminációjával párhuzamosan), ellenben egyetlen sincs, amely a férfiak helyzetének javítását szolgálná. Ez mindent elmond arról, hogy az Európai Unió valójában milyen soviniszta politikát folytat “nemek közti egyenlőség” címszó alatt.

Post Author: Virenzuola

Virenzuola
f Facebook
0 megosztás


177
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
19 Egyéni hozzászólás
158 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
36 Hozzászólások szerzői
RaonkekasszonygreifswalderPash Cutterthe hermit Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Reszet Elek
Újságíró

A pozitív megkülönböztetés nem egyenlőség. Ha valakit pozitívan különböztetünk meg, hozzá képest másokat negatívan fogunk és mindezt az egyenlőség nevében. Jelen esetben akár úgy is lefordíthatnánk a megfogalmazást, hogy az egyenlőség nevében részesítsék hátrányban a férfiakat.

Szétrohad ez a rendszer. Férfiak tevőleges közreműködése nélkül nem fog működni…  Férfiak részéről pedig láthatóan egyre többen “kicsatlakoznak” és vállalják fel a passzív kívülálló szerepét.

EP-EU egykutya. Menekültkérdésben, Ukrajna vagy a görögök kapcsán és még számos dologban láthatóan teljesen impotens és dilettáns.

Sydra
Olvasó
Sydra

A kicsatlakozottak meg kapják az ilyen tanulmányokat az arcukba, miszerint a nők jók, a férfiak meg réparángató, videojátékot játszó idióták.
http://valasz.hu/vilag/a-nemzedek-amit-tonkretesz-a-magany-az-online-jatek-es-a-porno-113480

Végkövetkeztetés:
“Hogy mit csináljanak a fiúk? Kapcsolják ki a pornót, osszák be idejüket, sportoljanak, vessék be ágyukat, mert a kis dolgok vezetnek a nagyokhoz, fedezzék fel lelkierejüket, barátkozzanak lányokkal, ne nevezzék őket kurváknak, legyenek vezetőik és legyenek önmaguk is vezetők, menjenek el szavazni – üzeni Philip Zimbardo.”

Persze az nem zavar senkit, hogy még mindig szinte minden nehéz fizikai és mérnöki munkát férfiak csinálnak.

Tibi
Olvasó
Tibi

Szomorú, hogy a “férfiak megmentése” most is nyers férfifikázásban merült ki… pedig alapvetően lehettek volna benne jó meglátások, csak a bátor szociológus ezeket nem merte kibontani, mert még a végén feminizmus kritika vált volna belőle, ami ugye megengedhetetlen. De ez így, a legnagyobb jóindulattal is félmunka…

shadowcrow
Olvasó
shadowcrow

A feminizmus már rég saját maga alatt vágja a fát. Most éppen  a cikk alapján az a baj, hogy kezdenek rájönni arra, hogy ha férfiak nem tesznek semmit és lemondanak róluk, akkor nem lesz senki aki eltartja őket öreg éveikben, nem lesz senki aki white knigtként kiáll a feminista elveik mellett, nem lesz olyan főnök, aki egy kis extra programért felveszi őket. Ha a “beta” meg “omega” férfiak sem fognak már elköteleződni, ugyanis az “alfák” természetüktől fogva nem teszik ezt, akkor mi lesz velük? Kellenek az effeminizált papucs férfiak, de csak addig amíg képesek a nők érdekeit, igényeit kiszolgálni. Ha már erre sem képesek vagy inkább nem hajlanódak akkor a femcsik azt csinálják amit mindig: szapulnak ahogy a csövön kifér. De kérdem én: miért erőltessék meg magukat a férfiak olyan nőért aki legalább 20-30-50- akárhányszor megjárta az alfa körhintát, nem képes főzni, mosni, takarítani, az elszabadult hipergámia miatt bármikor elhagyhatja úgy hogy mindenét viszi a férfinak, illetve kb annyi iq-val is rendelkezik hogy majdnem elfelejt levegőt venni? Sajnos a motiváció a fejlődésre gyakran külső motivációból fakad. Ha sok férfi eddig azért fejlődött, hogy egy nőt szerezzen magának, akkor ez most már nem fog menni, mert a mostani generáció nőegyedeiért nem éri meg mindez. Akik alfának születtek, és nem hatott rájuk az agymosás azoknak könnyű dolguk van. De nem is köteleződnek el.  De egy átlag bétának most már az is nagy erőfeszítés hogy egy feleséget szerezzen, arról nem is beszélve hogy mi midnent kell megtennie azért hogy esetlegesen vonzóvá “emulált alfává” váljon(TRP alapcsomagban ha bétának neveltek akkor kell a  gyúrás, ami legalább 2 év, + egyik tanács alapján kb 1000 köyv elolvasása, game nagymesteri szintre kifejlesztése, pénz stb). Egyértelmű az, hogy a nők szempontjából az elvárások iszonyat magasak és még nem is túloztam ezzel. Amit viszont cserébe nyújtanak az kb a 0-val egyenlő. Ilyen feltételek mellett persze hogy sok férfi azt mondja h FTS nem éri meg ez az egész.

A divatos ellenérvet megelőzve hogy: “de genetikai késztetés a szaporodás meg fiziológiai szükségletek meg stb” Erre azt tudom mondani, hogy  igen, nagy problémák lesznek, ha ezeket elnyomja valaki. Pszichológiai gondok előfordulnak. De vannak már szolgáltatások a Maslow 1 kielégítésére, illetve a gyerek ügyben lehet örökbefogadni is. Szerintem ez az egész feminzmus valamilyen szinten visszaszorítja kicsit a túlnépesedést is.

Reszet Elek
Újságíró

Kissé szélsőségesen fogalmazol a nőket illetően. lévén teljes mértékben általánosítasz. Ettől függetlenül az látható, hogy ha a férfiak számára nem biztosított az olyan társadalmi előmenetel, amely nő birtoklását is eredményezi, nem fog megfeszülni, inkább megmarad egyfajta kamaszos szinten.

Az a pokoli, hogy teljesen figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy a férfi számára a munka (ellentétben a nőkkel) nem pusztán kereset vagy önmegvalósítás, hanem ösztönszintű késztetés a saját nemi szerepének a megélésére, párkapcsolat létesítésére, gyerekek vállalására. Azzal hogy adminisztratív eszközökkel, nemi alapon kitúrják a férfiakat a munkalehetőségekből, hogy egyenlőtlenséget teremtenek gyermekvállalás vagy éppen vagyonjogi szempontból, a legalapvetőbb természeti alapjaiban támadják meg a férfinemet. Mivel a technikai-társadalmi fejlődés motorja mindig is a férfiak ösztönszerűen kódolt kiemelkedési vágya volt, ennek a jelenségcsoportnak a következményei beláthatatlanok. Másrészről nem lehet olyan társadalmi berendezkedést hosszú távon fenntartani, amely ellenérdekeltté teszi a népesség felét.

shadowcrow
Olvasó
shadowcrow

“Kissé szélsőségesen fogalmazol a nőket illetően. lévén teljes mértékben általánosítasz.”

Tudom. Ez az anger phase természetes mellékhatása.

“Azzal hogy adminisztratív eszközökkel, nemi alapon kitúrják a férfiakat a munkalehetőségekből, hogy egyenlőtlenséget teremtenek gyermekvállalás vagy éppen vagyonjogi szempontból, a legalapvetőbb természeti alapjaiban támadják meg a férfinemet.”

Erre lehetne ideig óráig megoldás a saját vállalkozás. Azonban nem lehet mindenkinek EV-je vagy cége, de pár emberen biztos segít. Esetleg könyvírás is, de ezek mind csak tüneti kezelések.

Reszet Elek
Újságíró

Ez a fajta tudatosság sokat segít az ezen a fázison való gyors túljutásban.

A másikra: Rendszerszintű problémák hatása alól ideig-óráig lehet kibújni. Max. az a kérdés, hogy kit mikor söpör be…

Naooo
Olvasó
Naooo

“Szerintem ez az egész feminzmus valamilyen szinten visszaszorítja kicsit a túlnépesedést is.”

Ez csak a fehérek szaporodását szorítja vissza. Már régen szín fehérnek kéne lenni az egész bolygónak.

edie
Olvasó
edie

Szembe kell nézni azzal, hogy jelenleg sárgák értelmesebbek.

Naooo
Olvasó
Naooo

Annyira értelmesek, a fehér ötleteket fejlesztgetik tovább (japán), meg nyúlják le (kína).

edie
Olvasó
edie

Annyira értelmesek, hogy őket még nem tudták totál elhülyíteni.

Egyébként kb mindenki valaki más ötletét fejleszti tovább.

Naooo
Olvasó
Naooo

Csak nagyrészt hülyítették már el?

Versus
Vendég
Versus

Japàn nem lett elhülyítve ? Na ne mondja!

visuo
Olvasó
visuo

ok-okozat felcserelese. a szokasos ostoba tarsadalom.

nem azert nincs nojuk, mert verik a faszukat es videojatekoznak, hanem azert verik a faszukat pornora es videojatekoznak, mert nincs nojuk.

a nokkel meg ugye minden rendben van

Sydra
Olvasó
Sydra

“Hogy mi a megoldás? Az nem az én dolgom. Én csak azért vagyok itt, hogy riogassak.”
A könyv ennek fényében miről szólhat? Kapunk 200 oldal férfi ostorozást következtetések és megoldások nélkül? Fasza.

http://indavideo.hu/video/A_ferfiak_hanyatlasa

Eléggé felkapott téma lett a könyve most. Sok helyen találkozom vele.

Egy dolgot nem értek: Ha a férfiak jobban teljesítenek valamiben, akkor abból kihozzák, hogy a nőket elnyomják és ellehetetlenítik. Akkor ha a nők teljesítenek jobban valamiben, abból miért az jön ki, hogy a férfiak lusták és nem érnek annyit, mint egy nő?

edie
Olvasó
edie

Vagy mert egyesek lúzerek, akik nem is akarnak változni a PUA dolgokra csípőből lőnek, ilyen helyeken merik szidni a nőket és beszólogatni. :(

Versus
Vendég
Versus

Azt lentebb elfelejtettem megemlíteni, hogy a fõlúzer papucsàllatnak van képe itt lúzerezni. És még a kamu-pua-val is kirõhõgteti magàt.

visuo
Olvasó
visuo

te ne szólj be! : )

Versus
Vendég
Versus

Ki? Én, Sydra, vagy Ratyiman?

Naooo
Olvasó
Naooo

Dehogy, ezek direkt csinálják ezt.

Maestro
Szerkesztő

A régi nóta: a feministák nem a rajtvonalnál akarnak egyenlőséget, hanem a dobogón – teljesítménytől függetlenül :-(

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Az egyenlőséget kezdhetik ott, hogy egyetlen fővel se vegyenek fel több nőt felsőktatásba mint férfit. Illetve a védendő “gyengébbik nem” nem lehet uralkodó pozicióban ezért inkább korlátozzák a számukat a felsőoktatásban és legyenek valódi nők akik az erős férfi oldalán gyermeket gondoznak és a szellemi/fizikai képességeiknek megfelelő kiegészítő munkatevékenységet végeznek. Mivel ez az állapot nem áll fenn ezért…

haemorgen
Olvasó
haemorgen

A tanároknál kellene kezdeni az egyenlősítést. Manapság egyre több gyermek nő fel csonka családban, az iskola egyre több gyerek számára a 2. család. (Anyuka, óvónő, tanítónő, tanárnő).

járókeret
Olvasó
járókeret

A mostani zavaros, felemás világ megszűnése – és egy globális, új világrend uralomra jutása – elkerülhetetlen. A nyitott kérdés csak annyi, balliba vagy jobbkonzerves lesz-e a közeledő globalizmus? Ha előbbi, az a nő(i értékrend) hegemóniáját jelenti majd, ideológiailag meghirdetett és a gyakorlatban nem létező egyenlőség-eszmével, vallástalan, nemzetek fölött álló egyenkultúrával, ami olyan lesz, mintha egy kertben csak egyféle virág teremne. Valszeg az angol lesz a többé-kevésbé kötelező virágvilágnyelv. Ha meg jobbos lesz az új világrend, akkor az a férfi(as értékrend) visszatérését jelenti majd, “minden egyenlőtlenség Istentől való, majd Ő igazságot tesz” eszmével, vallásos, a nemzeti kultúrák összességéből álló színes virágoskerttel (vigyázat, e képzet kedvelése mindazonáltal ballibes, afféle multikultis beütés:), következésképp nemzeti nyelvekkel, ám amelyek mögött azért ott lesz a nemzetek fölötti spanyol vagy német, a történelemből már megismert csizmáival.

Fajunk két nagy kollektivista világnézete küzd itt egymással, az Uniónak és a Férfihangnak egyaránt megvan a jól körülírható harci állása e háborúban. Ám a valódi individualizmusnak, egyéniségnek sajnos egyik szép új bátor világban se lesz helye. :(

Reszet Elek
Újságíró
járókeret
Olvasó
járókeret

érdekes, miközben fenti kommentemet írám, épp e szín járt a fejembe: már Madách felfestette e jövőképet, oszt semmi foganatja nem lett

Reszet Elek
Újságíró

Érdekes hogy mindkettőt kollektivistának tekinted. Számomra az emberiség történelme (bizonyos nézőpontból) a közösségi és az egyéni elv folyamatos küzdelme volt. Társadalomról társadalomra e kettő valamilyen viszonya valósult meg. Ha túlságosan elbillent valamelyik irányba életképtelennek bizonyult, a társadalmi szükségszerűségek korrigálták a kilengést, az inga visszabilllent.

Valahol ez a dolog nagyon természetes is. Az egyén túlélési esélyeit az összefogás növeli, míg a közösségen belüli előrejutás, amely (az előbbinek némiképpen ellentmond) mások rovására történik ugyancsak. A sokat kárhoztatott csordaszellem, a külső elvárásokhoz való “erkölcsön” túli hasonulás is lehet a túlélés záloga. Ezzel pedig vissza is kanyarodtunk az idézett Zimbardohoz meg Milgramhoz.

 

járókeret
Olvasó
járókeret

szerintem is kollektivizmus és individualizmus váltakozó uralma fajunk története, most kollektivizmus jön, az egyéniség sztárolásának újbóli előretörését én már nem érem meg (szerintem Ti se:)

Reszet Elek
Újságíró

Nem hinném hogy változó uralomról van szó. Ezek egymás mellett léteznek csak mikor melyik a hangsúlyosabb.

A mai helyzet ill. ami a közeljövő kapcsán megsejthető valami olyasmi hogy az individualizmus eszméinek felhasználásával kollektivizálódik az emberi társadalom. Ez egyszerre jelent kasztosodást, homogenizálást és a modern technikai eszközök felhasználásával kialakuló teljes kontrollt. Sajnos éppen a technológia miatt nehéz bármit is mondani ill. mondanak csődöt a történelmi múltból kiragadható párhuzamok. Bizonyos szempontból azt is mondhatnánk hogy a technológia az elvárható változási (fejlődési?) ösvényről nem tervezhető módon téríti le az emberiséget olyan természetellenes társadalmi, biológiai stb. változásokat indukálva, amelyek eredménye csakis a ma ismert “természetes alapú” emberiség eltűnését eredményezheti.

járókeret
Olvasó
járókeret

Nem hinném hogy változó uralomról van szó. Ezek egymás mellett léteznek csak mikor melyik a hangsúlyosabb. – Amit Te hangsúlynak hívsz, azt én uralomnak. Szóhasználat kérdése.

A technológia elszabadulásának hatását nem látom ilyen sötéten. Egyféle optikai csalódás, hogy rosszabb lett tőle a fajunk. Könnyű volt ötszáz éve azt hinni, hogy a világ tele van rendes emberekkel, nem volt mód szembesülni a valósággal. Ma a technikai vivmányok folytán naponta iszonyú mennyiségben találkozunk embertársaink ostobaságával és azzal, hogy mennyire képtelenek megérteni, mit mondunk. Nem az emberanyag lett rosszabb, az ugyanolyan szar, mint volt:)

Reszet Elek
Újságíró

A technika a hatalom birtokosainak kezébe egyre inkább olyan példátlan hatalmú eszközöket ad, amire nem volt példa az emberiség történelmében. Nem az emberek lettek rosszabbak vagy ostobábbak, hanem a lehetőségek nőttek ennek kihasználására.

Mindettől függetlenül az a gyanúm hogy a genetikai degeneráció már megkezdődött.

Belvedere
Vendég
Belvedere

Lényeges különbség, hogy míg a balos-feminista világrend tűzzel-vassal üldözi a férfiakat (kiherélésünket és fizikai megsemmisítésünket is felvetve), addig egy konzervatív berendezkedés során a nők haja szála sem görbülne. Tény, hogy a feminizmus térhódítása előtt, az un. patriarchátus idején a nők elenyésző töredékét vonták felelősségre pl. gyilkosságért, a fiúk megerőszakolását – ez elterjedt volt cselédlányok és nevelőnők esetében! – pedig egyáltalán nem büntették.

A nők meglelnék mindkét kollektivizmus előnyeit, míg mi legfeljebb választhatunk a nők társadalmi uralma és nyílt hatalmi tébolya között.

Kiegészítés: amúgy a jobboldalt mióta írható le bármifajta kollektivizmussal? (Tekintsünk el  nemzetiszocializmustól, mely baloldali, társadalommérnöki tulajdonjegyekkel bír.)

A konzervativizmus/tradicionalizmus sohasem volt kollektivista, éppen a középkor hívta életre az önkormányzatiságot, politikai- és szabadságjogokat. A liberális és baloldali államhatalomnak hála kevesebb jogunk, van, mint a középkor emberének: pár száz éve egy kisváros még arról dönthetett, hogy milyen bevándorlók léphetnek a területére, a közösségen belül pedig az erkölcs volt a meghatározó, nem pedig maroknyi ballibbant által konstruált, társadalmi támogatottság nélküli jogi uralom.

járókeret
Olvasó
járókeret

ahogy a kínai ÉS japán nyelvről lehet VAGY kínaiul VAGY japánul beszélni, úgy lehet az individalizmusról és a kollektivizmusról vagy individualista vagy kollektivista alapállásból értekezni .. kollektivista nézőpontól a jobbkonzervek individualistábbak a ballibáknál, az individualizmus talaján állva viszont épp fordított a képlet

és hogy kinek van igaza? – hát nekem:)

edie
Olvasó
edie

“Kiegészítés: amúgy a jobboldalt mióta írható le bármifajta kollektivizmussal? ”

Nyilván kérdés, hogy azt a bizonyos konzervatív világrendet kik is fogják képviselni? (Európában pl arabok…)

 

” A liberális és baloldali államhatalomnak hála kevesebb jogunk, van, mint a középkor emberének: pár száz éve egy kisváros még arról dönthetett, hogy milyen bevándorlók léphetnek a területére

Érdekes, amit írsz, kérdés manapság mennyire működhetne a sok, laza szövetségben álló városállam modellje? (mint ókori görögöknél)

Belvedere
Vendég
Belvedere

(Európában pl arabok…)

A Közel-Keletről de máshonnan is érkező bevándorlók elsősorban családi,- törzsi- és maffialapon szerveződnek (melyek olykor egymást fedő fogalmak), így nem írhatók le politikai alapon – vagy ha igen, balra adják a voksukat. Jobb- vagy baloldal alatt az európai politikai kultúrát értem.

Érdekes, amit írsz, kérdés manapság mennyire működhetne a sok, laza szövetségben álló városállam modellje? (mint ókori görögöknél)

A fenti sorokkal nem a városállami lét mellett álltam ki, hanem – a marxista és emberjogista érveléssel szemben – a szabadságjogok és a szuverenitás látványos visszaesésére mutattam rá. Mondhatnék egy történelmi példát: a szabad királyi városok lakossága az 1840-es évekig sikerrel akadályozta a zsidóság bevándorlását, s csak a Helytartótanács és Bécs kötelezte őket a változtatásra.

Magyarán a szülőföldhöz való hűség lokális megjelenése, az erkölcsi integritáshoz való ragaszkodás és a századok alatt létrehozott anyagi értékek védelme sokkal erősebb volt, mint amit egy EU-tag nemzetállam manapság megengedhet magának. Egyébként az emberek maguk sincsenek tisztában azzal, hogy a totalitárius baloldal milyen mértékben építi le a szabadságjogaikat.

Reszet Elek
Újságíró

Ennek a visszaesésnek az egyik alapja a kiszolgáltatottság. Míg a régmúlt embere teljesen önellátó (azaz amennyire ez lehetséges másoktól független), a nem annyira régmúlté részlegesen önellátó volt, addig a mai ember teljesen kiszolgáltatott.

A másik alapja a centrum és a periféria egymástól való egyre távolabb kerülése. MÍg az említett városállamban közvetlen kapcsolat volt a vezető és a vezetett között (akár egy utcában is laktak), addig ma nemhogy a személyes ismerettség sincsen meg, de már akkor megfigyelnének ha mondjuk betenném a lábam az aktuális miniszerelnök utcájába a lábam.

Más aspektusból a városállamban annak polgárai közvetlen módon résztulajdonolták az egész területet, építményeket stb, addig ma ez a tulajdonlás megszűnt. Ma mindenkit születése alapján NEM illetnek meg azok a jogok, amelyek a tulajdonló ősök számára éppen tulajdonuk kapcsáni felelősségből a sajátjuk volt. Általánosságban is elmondható, hogy a tulajdonlás, különösképpen a földtulajdonlás elősegíti a hagyományokhoz való kötődést, az ilyen jellegű világszemléletet.

Valójában az emberiség történelme a növekvő függés története, amelyet csak a kevésbé figyelmes szemlélő elől tud elrejteni az emberi jogok, alkotmányosság és hasonló dolgok porhintése. A jövő tekintetében pedig egyértelmű hogy a nöekvő kontroll része pont ez a fajta elidegenítés és elkülönítés az érdemi tulajdonlástól, a függés fokozása és egyre áttételesebbé válása.

Szóval kis popkultúrás utalással elmondható, hogy az EMBER szabadsága az SJW-k, feministák és liberálisok acsarkodó üvöltözése közepette fog a sírba szállni.

Naooo
Olvasó
Naooo

“a szabad királyi városok lakossága az 1840-es évekig sikerrel akadályozta a zsidóság bevándorlását”

“az erkölcsi integritáshoz való ragaszkodás és a századok alatt létrehozott anyagi értékek védelme”

Mainál is rosszabb korban ilyesmiért kötél fog járni.

Reszet Elek
Újságíró

Igazándiból a valóságban inkább a betelepülő zsidók alkalmankénti elűzése, elvihetetlen vagyontárgyaik kisajátítása történt mintsem a betelepülésük tudatos megakadályozása. Illetve az utóbbi szándékok általában nem vezettek maradéktalan sikerhez.

Lásd pl. itt

Naooo
Olvasó
Naooo

Jajajajajaj szegényeket nagy ritkán megfosztották az összerablott vagyontól. Mingyán sírok.

“aki a kiűzetés okát ugyancsak egyedül a zsidók hithűségének tulajdonítja.”

Hittek a derék talmudjukban. Nahát, pedig abban olyan csudás dolgok vannak a szeretetről, békességről, miegyébről.

“mert a korszellemmel nagyon is összefért, hogy az igazságosság ne terjedjen ki a zsidókra”

Feszt csak igazságtalankodtak ezekkel az elesett uzsorásokkal.

“Minden ingatlan vagyonukat magukkal vihették”

Hát de ezek még a házakat is megpattintották baszki.

“és készpénzköveteléseik jogát is elismerte a király”

Király az ilyen? Ugyan.

“csak némely helyen, mint Sopronban, engedte el a polgároknak a kamatok megfizetését.”

A soproni zsidókapu. Jó regény. Keressetek rá.

“A törvényhatóságok a már kivándorolt zsidók utólagos követeléseinek behajtásában is segédkeztek.”

Mecsoda üldöztetés.

“A zsidók Magyarországból való számkivetése mindössze négy esztendeig tartott 1360-64, mert Lajos már 1365 előtt megengedte, hogy visszatérjenek.”

Az idióta.

“Valószínűleg a gazdasági élet súlyosan megérezte a zsidók hiányát, akik száműzetésük előtt, mint a pénzforgalom közvetítői, jelentős szerepet vittek.”

Hát. Bankárok nélkül még a Nap sem kelt fel.

“Az Ausztriába vándorolt zsidók, ott is ezt a szerepet töltötték be.”

Majdnem megijedtem, hogy nekiláttak vájárkodni.

“A zsidógyűlölet ekkor már befészkelte magát mindenüvé”

Pedig olyan ártatlanok, majd ki csattantak a zsírtól.

“I. Lipót, kinek Kollonics esztergomi érsek volt a főtanácsadója, mikor katolikussá akarta tenni az egész országot, a zsidókat kiűzte a királyi városokból, 1693. pedig elrendelte, hogy a bányavárosok kerületében csak hét mértföldnyi távolságon telepedhettek le és csupán csak pénzügyletekkel foglalkozhattak”

Lipót-Lipót, te fogyatékos.

“Kollonicsnak az a terve, hogy a legszigorúbb megszorításokkal kényszerítsék a zsidóságot arra, hogy önként távozzék az országból, nem sikerült”

Ilyen ajándékokkal, te másik debil? Vagy lepénzeltek ezért a dőzsölő állásért? Ennyi mentséged legyen legalább.

Art
Olvasó
Art

Nagyon optimosta vagy, hogy amikor globális világrendről beszélsz, nem számolsz Kínával, és pláne az iszlámmal.

Abban a kontextusban semmi értelme a liberális/konzervatív értéktengelynek. Mondjuk a feminizmusnak se, meg a férfijogoknak se.

járókeret
Olvasó
járókeret

a jövőkép festegetésekor valóban kizárólag a zsidó-keresztény kultúrkörrel számolok .. ha ezen kívüli erőtér győz /Kína, arabok, India, pogány-Afrika, Ázsia, Antarktisz:), vagy ezek valamely szövetsége/, akkor nekünk úgyis sanyi lesz, globális perifériává válunk (a mostani fejlett nyugattal egyetemben) .. egy ilyen új világrend módozatain nekünk nincs sokat elmélkednünk itt Európa és Ázsia határán; aki hadifogságba kerül, és eladják rabszolgának, az nem tervez, legfeljebb szökést

Naooo
Olvasó
Naooo

Zsidó, mint kultúrkörben lévő. Vicces.

Art
Olvasó
Art

Mostmár csak megkérdezem.

Minek itt úton-útfélen zsidózni? Nincs erre épp elég fórum máshol?

Versus
Vendég
Versus

Mert vicces.

járókeret
Olvasó
járókeret

remélem, csak viccelsz

Naooo
Olvasó
Naooo

Imádok gyűlölni, zsidók meg igazán rá is szolgáltak erre. Jelenleg őket gyűlölöm a legjobban, ha eltűnnének a Földről (hála Istennek), jöhetnének a következők, az arabok.
Nincs.

Belvedere
Vendég
Belvedere

Az EU-ról jut szembe Örkény sora:

Jegyezze fel: a forradalom legfőbb akadálya az ember.

Az Európai Unió számára mi vagyunk a leküzdendő akadály.

Suum cuique
Újságíró

Szomorú kor ez, a nyugati civilizáció amiben tartozunk, szép lassan össze fog omlani. Magas ideák, erkölcsi elvek nélkül semmi sem marad fenn. Sovány vigasz, hogy ez a szabados vadliberalizmus sem marad fenn sokáig, nem képes reprodukálni önmagát a gyökerét vesztett fehér ember, a helyére jövő idegen tömegek meg nem fogják a kulturális marxizmust magukénak érezni (csupán haszonélvezőik neki), helyette a maguk otthonról hozott értékrendjét fogják szép lassan elterjeszteni. 15-20 év és elkezdenek megjelenni az első iszlamista államalakulatok, és a fehér ember meg csak tehetetlenül nézi, ehelyett azzal van elfoglalva, hogy különféle torzszültötek ilyen-olyan jogait bővítse a végtelenségig. Most pl. az USA-ban változtatták meg a házasság definícióját úgy, hogy a szodomizmus is beleférjen.

Ami még külön szomorú, hogy a Katolikus Egyház is soha nem látott erkölcsi válságba hullott. Ferenc pápa liberális handabandázása csak betetőzése a XII. Piusz halála után hatalomra jutott modernizmusnak, így az Egyház e világnak akar tetszelegni. Ha mondjuk egy Richard Williamson lenne a pápa, akkor ki kéne, hogy jelentse, hogy minden, a homoszexuális “házasságot” törvényesítő nemzeten Isten átka van.

Ehelyett Ferenc pápa, ez a modernista, mézes-mázas dolgokat beszélő bohóc a buzik tolerálásáról, megértésről, az afrikaiak befogadásáról papol. Direkten nem vezetheti be a Katolikus Egyházban a buziházasságot, csak hímez-hámoz, elmulasztja a dolgok néven nevezését, csak arról beszél, hogy megértőnek kell lennünk velük, őket is szereti az Isten, stb. – ami igaz, csak ha az erkölcsi ítélet elmulasztja, akkor Isten tanítását vizezi fel. Főleg, hogy a szodomizmus még több, mint a “sima” halálos bűn: égbekiáltó bűn a jelenlegi katekizmus szerint is, vagyis az égbe kiált megtorlásért.

“The four sins that cry to Heaven for Vengeance (or sins that cry to Heaven) are a list of sins in Catholic tradition that Catholics believe demand justice from God.”

“From the Douay Catholic Catechism of 1649 CHAPTER XX – The sins that cry to Heaven for vengeance Q. 928. What is the second? A. The sin of Sodom, or carnal sin against nature, which is a voluntary shedding of the seed of nature, out of the due use of marriage, or lust with a different sex. Q. 929. What is the scripture proof of this? A. Out of Gen. xix. 13. where we read of the Sodomites, and their sin. “We will destroy this place because the cry of them hath increased before our Lord, who hath sent us to destroy them,” (and they were burnt with fire from heaven.)”

“Q. Why are these sins said to cry to God for vengeance? A. These sins are said to cry to God for vengeance because the Holy Ghost says so, and because their iniquity is so great and so manifest that it provokes God to punish them with the severest chastisements.”

Reszet Elek
Újságíró

“szodomizmus is beleférjen” – Kifejtenéd?

Suum cuique
Újságíró

Egy olyan házasság, amelynek fogalmába a homoszexuális kapcsolatok is beleférnek, már nem házasság többé a klasszikus értelmében. Ezáltal mindenki, aki egy buziházasságot törvénybe iktató országban polgári házasságot köt ellentétes nemű kedvesével, az szintén egy ilyen “buziházasságot” köt. Ez körülbelül olyan, mintha a kutya által megrágott ételt kellene enned.

Az is lehet, hogy a buzilobbi azt fogja elérni ezzel a nyomulással, hogy az emberek szemében az EGYHÁZI házasságkötés lesz az IGAZI házasságkötés. Így majd talán azok, akik nem egy ilyen bemocskolt intézményt akarnak magukra venni, az egyházak felé fognak fordulni, hogy rendesen össze legyenek adva, ne csak úgy buzi módra, vagyis úgy, ahogy a buzik is megköthetik.

Melegházasság?

Reszet Elek
Újságíró

A katolikusoknál ugyan nincsen, de más keresztény egyházaknál már összeadnak homoszexuális párokat. Skandináviában, mintha olvastam volna valamit a Presbiteriánus egyházról is stb.  Szóval nem is egy keresztény felekezet elfelejtkezik róla hogy a házasságot egy férfi és egy nő kitüntetett kapcsolatának kellene tekinteni.

Szerk. jól emlékeztem…

edie
Olvasó
edie

Bejegyzett élettársi kapcsolattal nekem sincs problémám, viszont házassággal együtt jár (vagy rövid úton együtt fog járni) hogy gyereket ugyanúgy adoptálhassanak. Márpedig semmi okot nem látok rá, hogy férfi és nő miért ne lenne egyértelműen jobb, + manapság tényleg az se gáz, ha valaki tényleg hímringyóként kereste a kenyerét.

Amúgy utánanéztem, tényleg még wiki is megerősíti, hogy egypetéjű ikrek megfigyelése nem támasztja alá a liberális mantrát, hogy a homoszexualitás genetikailag determinált.

 

A pápa nálam bevándorlók melletti kampánnyal ásta el magát…

Versus
Vendég
Versus

Tehát mégis támogatja a buzilobbit Edward?

járókeret
Olvasó
járókeret
Suum cuique
Újságíró

Ez a világon mindig így volt. A divathullámoknak felül sok naiv ember, mások meg nem akarnak pénzt, piacot, népszerűséget veszteni. Képzeld el mit kapna az a nagyvállalat vagy sztár, aki azt mondaná, hogy ácsi. Rákosinak se azért tapsolt mindenki, mert ő annyira objektíve jókat mondott volna.

Reszet Elek
Újságíró

Tetű Arnold minden lehetőséget megragad hogy reklámozza az új filmjét. Ráadásul mint egykori republikánus (tehetségtelen) politikus…

Belvedere
Vendég
Belvedere

A fentiek miatt az Egyesült Államok megszűnt demokrácia lenni. A buziházasság kötelezővé tételéhez hasonló társadalomrombolás nincs tekintettel se az évezredes erkölcsökre, se a közösség érdekeire, se a tömegek akaratára. Mi lesz a következő? Clintonné hatalomra segíti Gyurcsányt, mivel a lakosság 1%-a utóbbira szavazna?

sdn
Vendég
sdn

Érdemes figyelni egyébként különböző fórumokon a kommenteket, ha szóba kerül a buzikérdés. Az állam így ne szóljon bele, meg úgy ne szóljon bele. Kivéve persze akkor, ha a férfiakat súlyosan diszkrimináló törvényekről van szó (vagyonközösség, no-fault divorce, apasági teszt), mert ugye a heteroszexuális férfiakat teljesen normális meghurcolni, megalázni.
Vajon az majd mikor vetődik fel, hogy a válás liberalizációjával mondjuk a vagyonközösséget is szüntessük meg? Ja, hogy az már esetleg nem előnyös a nőknek?
Undorító, ahogy egyesek most örvendeznek az amúgy minden szempontból nonszensz melegházasságnak, közben minden heteroszexuális férfiak életével kapcsolatos előnyös változtatást hisztérikusan ellenezek.

edie
Olvasó
edie

Akkor állam ne szóljon bele, ha meztelenül mászkálok utcán és utca közepén szexelek.

És ne fizessek adót, hogy abból lássák el bevándorlókat meg cigókat.

Versus
Vendég
Versus

Szóval ez a legfőbb álma? “Aberrált egy seggdugasz, az egyszer biztos.”

haemorgen
Olvasó
haemorgen

Érdekes dolog lenne, ha vennénk mondjuk az 1791-ben kiállított  Asszonyi és Polgártársnői Jogok Nyilatkozatát és összevetnénk mondjuk a cikkben idézett jogi dokumentummal, vagy bármelyik hasonló 21. századi dokumentummal. Magát a nyilatkozatot nem találtam meg neten, pedig többen hivatkoznak rá. Biztos vagyok benne, hogy az eredeti követeléseket már vagy 100X túlhaladták.

haemorgen
Olvasó
haemorgen

Neten csak ennyit találtam a nyilatkozatból: „Férfi, képes vagy-e az igazságosságra? Egy asszony kérdi ezt tőled; ezt a jogot mégsem tagadhatod meg tőle! Felelj nekem: ki adott neked szuverén hatalmat arra, hogy elnyomd nememet? Az erőd? A tehetséged? Lásd a teremtő bölcsességét, tekintsd át a természetet teljes nagyságában, amelyhez állítólag közeledni próbálsz, s mondj nekem, ha mersz, csak egyetlen példát is e zsarnoki uralomra! Párizstól Peruig, Japántól Rómáig szerintem nincs butább állat a férfinál!”

 

Már 1791-ben is nyíltan “buta állatnak” merték nevezni a férfiakat egy teljesen nyilvános, történelmi jelentőségű jogi iratban…..

Art
Olvasó
Art

Nem értem, valaki megtiltotta a nőknek, hogy önfoglalkoztatók legyenek? Céget, startupot gründoljanak?

Ja, hogy ahhoz hónapokon-éveken át kell hétvégéken-éjszakákon keresztül, megállás nélkül piackutatni, üzleti tervet építeni, ötleteken agyalni, álmatlanul forgolódni, minden centet előre kicvancigolni? Aztán ha 5-10 év múlva elkezd dőlni végre a pénz, akkor infarktust kapni, megkopaszodva-megőszülve ülni egy A8-asban, rájővén, hogy erre a négy karikára ráment a fél életed…

Áááá, bocs nem, akkor inkább azt a cuki kis almazöld felsőt, tudod, amit az unokanővéredék esküvőjén hordtál… de azt az A8-ast is most rögtön azonnal, mert az nekem jár!!!444!!!

haemorgen
Olvasó
haemorgen

Ajánlom figyelmedbe a Portfolio cikkét, ami a 10 leggazdagabb nőről szól, pár mondatba összefoglalja, hogy hogyan tettek szert a pénzükre. Szinte mindegyik házasság/családi kapcsolat révén tett szert rá, maximum időközben 10 milliárdból 15 lett, mert a teljesen kiépített vállalatbirodalom még gyarapodott is.

 

Google első link, csak így hozza be 10-5-ig a helyezetteket, a teljes cikk előfizetőknek tekinthető meg:

https://www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1C1OPRA_enHU519HU519&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=portfolio+n%C5%91+milli%C3%A1rdos+10

OscarOmega
Olvasó
OscarOmega

Art
Olvasó
Art

A 70 ölésből hány a látens? Idióták.

Reszet Elek
Újságíró

Gyilkosságban nem nagyon van látencia. Elvégre van egy test, vannak ismerősök vagy rokonok, akiknek hiányozna stb. Biztos nem ezt mondták mert ez egyértelmű idiótaság.

Inkább valami olyasmit, hogy a kiderülő CSBE csak a jéghegy csúcsa, mert valójában minden negyedik, harmadik, második nőt bántalmaznak. Sőt még az is lehet hogy mindet még azokat is, akiknek ez fel sem tűnik. Pl. utánafütyülnek, csúnyán néznek rá vagy kapcsolaton belül nem engedik a család teljes jövedelmét nyakló nélkül elkölteni, nem mindig értenek egyet vele stb.

Art
Olvasó
Art

Háppersze, erre máris ki van találva a passzív agresszió.

Reszet Elek
Újságíró

Elvégre ha nincsen minden igénye azok megfoganásakor kielégítve, egyértelműen korlátozva van. Ez a korlátozás meg nyilvánvalóan kívülről rákényszerített, azaz erőszak.

Suum cuique
Újságíró
brandon
Olvasó
brandon

Ennek van egy olyan olvasata is, hogy a férfiaktól túl sokat vár el ez a nőközpontú, férfiakon való élősködési jogot alapul vevő társadalom, így nem vonzó a “férfilét” vagy a férfias szerep, ezért ott kerülik meg, bagatellizálják el ennek betöltését, ahol tudják. Eléggé el nem ítélhető okokból.

DennisVT
Újságíró

Hat ennek kb csak ilyen olvasata van. Erdekesmodon csak azok a ferfi ismeroseim “nem nonek fel”, akik gyakorlatilag elvetve szerencsesek csak az ismerkedesben… akik nem erzik, hogy van ertelme, van miert…

Belvedere
Vendég
Belvedere

https://www.youtube.com/watch?v=korRaujqEYM&list=PL824902919052837F

Érdemes megfigyelni a fenti reklámban jelenlevő metakommunikációt:

1) A nő megszokott debil vigyorgása, mely a négyévesek szellemi szintjére vall. Felelőtlen módon jegy nélkül utazik, holott nem került volna sok időbe és pénzbe annak megvétele.

2) A mangina papucslovag szervilis magatartása, gerinctelensége magáért beszél, ahogy azonnal ugrik. Gondolom, köszönetet mond a hölgynek, mivel megengedte, hogy fizessen neki.

(Kiegészítés: a fenti videóra illusztrációs céllal utaltam, a mobilokat szívem szerint betiltanám.)

járókeret
Olvasó
járókeret

“A lányoknak fontosabb, hogy az érzéseikre koncentráljanak, ezért nem vonzó számukra a gondolkodást nem igénylő videojátékok világa. Ugyanígy unalmasnak tartják a pornográfiát is, hiszen számukra a szexualitás és a romantika együtt jár.”

helyesen:

“A lányok képtelenek bármilyen rendszer-szintű megközelítésre, ezért nem vonzó számukra az ilyen jellegű képességet igénylő videojátékok világa. Ugyanígy unalmasnak tartják a pornográfiát is, hiszen számukra a szexualitás leginkább csak eszköz.”

Naooo
Olvasó
Naooo

“A pszichológus kedvenc javaslata, hogy a fiúk tanuljanak meg táncolni.”

Az csak nőknek való, meg langyi fasziknak.

Franciska
Olvasó
Franciska

Gondolom meg lehet nézni, hogy kik szavazták meg ezt az állásfoglalást, valaki esetleg meg tudja adni a linket?

(Tippem: az összes magyar képviselő megszavazta.)

Alfőmérnök
Olvasó
Alfőmérnök

Engem is érdekelne, kerestem, de nem találom.

Alfőmérnök
Olvasó
Alfőmérnök

A 15 év feletti nők 55 százaléka élt már át szexuális zaklatást, 33 százalékuk pedig fizikai vagy szexuális erőszak áldozatává vált.”
Le vagyunk maradva, a NANE szerint Magyarországon csak minden 5. nőt bántalmaz a partnere. Hiába, no, mucsa. :(
(Persze értem, az 55% nem, vagy nem csak a partnerük által elkövetett szexuális zaklatás; gondolom előreengedték őket az ajtóban és közben megérintették a hátukat, vagy csak egyszerűen rájuk néztek és ezzel “tárggyá tették” az “áldozatukat”.)

DennisVT
Újságíró

Mai RedPill olvasgatásom közben akadtam erre a szövegrészletre, szerintem ide illik:

A férfiak miatt akarnak aggódni, és sosem értük. Miért?

Mert a férfiak a gazdaság erőművei. A férfiak építenek mindent, és termelnek értéket. Ha beismernék, hogy a férfiaknak is lehetnek problémáik, nem csak mint embereknek, nem csak mint feketéknek, homoszexuálisoknak, vagy szegényeknek, hanem általában férfiként, akkor lenne egy határ. És abba kéne hagyni a kisajtolásunkat. Mérsékelni kéne a követeléseiket. A valódi céljuk pedig pont az, hogy minimális befektetéssel a maximumot préseljék ki a férfiakból. Szocializmus, feminizmus, társadalmi igazság harcosai, egyenlőségi szónoklatok… mind hatalmi játszma. Nagyobb szeleteket akarnak. Ennyi az egész

Amúgy érdemes az egész írást elolvasni, ha valaki angolos. Szerzője az a Whisper, akinek egy másik írása alapján jelent itt meg az istennőszobor ledöntésével járó gyász 5 fázisa.
https://www.reddit.com/r/TheRedPill/comments/2qes3x/in_which_i_explain_to_mgtow_that_he_is_mgtow_and/

mdmselle
Újságíró
mdmselle

Iszonyat igazságtalanok vagytok. Lehet, hogy nem vagyunk tökéletesek, de az biztos, hogy kevés nő van manapság a magyar netezők között, akik nálunk is nyíltabban állnak ki a férfinem oldalán a feminizmus elleni harcban, és nem csak a Hangon, és cserébe ezt kapjuk? AWALTozást? Fikázást? Meg ócska poénkodást arról, hogy biztos azért nem kommentelünk már régóta, mert alkalmi szexre vadászunk nyaralóhelyeken?

Tulajdonképpen nem is bánom, hogy kibújt a szög a zsákból, legalább tudom mit gondoltok rólunk igazából.

Alászolgája, uraim.

Suum cuique
Újságíró

Ne sértődj meg, vannak itt a harag szakaszban (vagy hogy hívják) lévők is, ne haragudj rájuk. Én meg pl. kedvellek titeket :)

mdmselle
Újságíró
mdmselle

Nem sértődtem meg, és nem is haragszom, őszintén. Rosszul esett, de inkább csak annyi, hogy tisztán látom mostmár, hogy milyen irányt képvisel a Hang. Eddig is világos volt az utóbbi hetekben-hónapokban, de azt hiszem tényleg nincs miért erőlködni a magamfajtának. Sajnálom, mert nagy Férfihang drukker voltam, és őszintén hiszem, hogy képtelenség  előre jutni a feminizmus elleni harcban úgy, ha két egymásra acsarkodó fél áll szembe egymással, nemi alapon elkülönülve, és hogy csakis úgy lehet tenni valamit, ha legalább antifeminista oldalon megvalósulhat a férfiak és nők harmonikus együttműködése, de itt úgy látom ez csak merő vágyálom a részemről. Az itteni urak jó része esélyt se ad nekünk, még csak nem is feltételezi rólunk a jószándékot, és így nehéz bármit mondani.

Mivel a Férfihang is mostanra jórészt csak nők elleni acsargásról szól (tisztelet a csöndes kivételnek), nem tudom jószívvel támogatni, mivel mégiscsak nő vagyok, és borzasztó rosszul esnek némely megnyilvánulások, ugynakkor természetesen csak emiatt továbbra sem fogok a femik oldalára állni, mert továbbra is mérgezőknek tartom őket, úgyhogy marad a középút, az az idő, amikor még nem ismertem a Férfihangot. Jó volt az is, kicsit magányos, de elviselhetőbb, mint ami most van.

Ja, és még mielőtt… Ezeket nem azért írtam le, hogy sajnáltassam magam, vagy a nőket, vagy hogy manipuláljak vagy nyomást gyakoroljak, és semmi olyasmi, amivel itten meg lettünk vádolva, mindössze szükségesnek tartottam, hogy a fentiek után álljon itt egy nő véleménye is mementóként. Ennyi.

Montana24
Olvasó

“Ezeket nem azért írtam le, hogy sajnáltassam magam, vagy a nőket, vagy hogy manipuláljak vagy nyomást gyakoroljak, és semmi olyasmi, amivel itten meg lettünk vádolva, mindössze szükségesnek tartottam, hogy a fentiek után álljon itt egy nő véleménye is mementóként.”

Akinek minimális tapasztalata van nőkkel, az tudja, hogy ez a mondat egy óriási hazugság. Olyan nagy, hogy még az elkövetője is elhiszi.

Suum cuique
Újságíró

“tisztán látom mostmár, hogy milyen irányt képvisel a Hang.”

Nem “a Hang”, csak annak az egyik frakciója.

Versus
Vendég
Versus

Kedves Mdmselle! Ha hazugság, ha nem, Nekem őszintének tűntek a sorai, és meg is sajnáltam Magát :( Van egy olyan mondás, amely úgy hangzik: “Akinek nem blúza, ne vegye magára!”. Én nem is értem, hogy miért vett a fentebbi szövegrészekből magára bármit is. Ha jól emlékszek, valóban mindig a mi oldalunkon állt. Ne degradálja magát egy Libsifemcsi szintjére! Ég és föld a különbség!

edie
Olvasó
edie

Ami az AWALT cikket illeti, nézz magadba, és csak magadnak válaszolj, kéne e neked olyan férfi, aki nem tud dominánsan, férfiasan viselkedni, és 30 éves korára sem ért el semmi érdemlegeset. Ha igen, akkor nézz szét hány nőt találsz, aki így gondolkozik.

Egyébként meg azt tudnám javasolni, hogy a fórumrész szolgáljon villámhárítóként a frusztráltaknak, a cikkekbe és alájuk kommentbe csak konstruktív hozzászólások kerüljenek. (jogi helyzet, miért is gáz a feminizmus, PUA, redpill meg ilyenek)

Versus
Vendég
Versus

A domináns férfi viselkedést legyen szíves Ön ne emlegesse! Ön mit is ért el a hisztizésen kívül? Mi van már a frusztrációval? Nem emlékszik hányszor csinált magából itt bohócot a saját frusztrációjának köszönhetően? Majd, ha főnök lesz itt, akkor adhat ilyen szintű ötleteket. Erre nincs feljogosítva! Miért is gáz a feminizmus? Pont az kérdi, aki támogatja a férfiak elleni diszkriminációt? Redpill-hez nincs sok köze, de a PUA-hoz se nagyon, mert azt alaposan félre sikerült értenie.

Naooo
Olvasó
Naooo

Még megvan a fórum?

Suum cuique
Újságíró
Naooo
Olvasó
Naooo

“Ezzel a kifejezéssel próbálnak minden olyan férfit elhallgattatni, aki a feminista ortodoxiától eltérő véleményt fogalmaz meg.”

Le kell őket zsidózni, ez a legjobb módja a megszégyenítésüknek.

“Kirsten Powers szerint a férfiak a szexizmus vádját kapják meg nézeteltérés esetén”

Szexista vagyok, na és? Bekaphatjátok.

“Powers úgy véli, hogy ezek a feministák nem veszik észre, mennyire lejáratják a feminizmus fogalmát.”

De hát az már le van így is úgy is járatva.

“Patricia Ireland, az Amerikai Nőszövetség korábbi elnöke például arra buzdította a demokratákat, hogy csak autentikus, valódi nő jelöltekre szavazzanak, azaz olyanokra, akik támogatják az abortuszt.”

Téged anyád tényleg abortáltathatott volna. Gondolom semmi bajod nem lenne vele.

“Ezenfelül miközben a liberálisok rendszeresen használják bunkósbotként ellenfeleik ellen a szexizmus vádat”

Hol élnek ezek? A liberális már régóta szitokszó. Fel kéne ébrednetek nyikhajok.

“Gloria Stienem erre azt mondta”

Blablabla, hülye picsák.

DennisVT
Újságíró

Elnézést mindenkitől, ez nagyon OFF lesz, de sem a chatet sem a belső chatet nem tudom behozni.
Másnak is van gondja az oldal betöltésével?  Mindig ezt a hibaüzenetet kapom:

“Service Unavailable
The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.”

A cikkek is nehezen jönnek be, nemtom, hogy ez a komment elmegy-e egyáltalán.

Bocs még1szer.

ON:)

hgyi
Szerkesztő

Igen.

Admin
Admin

Szerverhiba lépett fel, ami többféle problémát is okoz. Remélhetőleg már folyamatban van a javítása.

Belvedere
Vendég
Belvedere

Az utóbbi hónapok során egy erőszakos kisebbség oly mértékű ízlésterrort és karaktergyilkosságot folytat, hogy a továbbiakban nem kívánom látni a társaságukat, harcomat más fórumokon folytatom. Az egyre inkább elharapódzódó politikai korrektség és férfiellenesség, különösen a papucslovag-rohamosztagok (pöcs cutter, edie) itteni tevékenysége megakadályoz bármifajta konstruktív munkát. Létrehozok egy oldalt, mely a valódi, karakteres antifeminizmust szolgálja majd, a Férfihangon pedig maradhat a női hisztériakampányok és a mérsékelt feminizmus játszótere.

Reszet Elek
Újságíró

Mit értesz karaktergyilkosság alatt?

Belvedere
Vendég
Belvedere

Igazából egy grafomán ellenlábasom frusztrációjából és beteg személyéből fakadóan régebb óta lejáratókampányt folytat. Lásd PC bejegyzését, mely olyan mozzanatokat tulajdonít nekem, többek között egy vita kirobbantását (!), melyekhez végképp semmi közöm. Leginkább ő az, aki manipulál, destruál, a kommentelőket egymással szembe állítja, lásd pl. itt. A vele szemben állókat nevesíti, de még a nőolvasók sem engednek meg efféle “férfi hozzászóló-tipológiát.” Minden számára nem rokonszenves férfit egy-egy ideológiával vagy magatartásformával azonosít (hímsovinizmus, szélsőjobb, kapitalizmus-fétis), ami egyrészt durva leegyszerűsítés, másrészt paranoid gondolatra vall.

Rágalomhadjáratának részeként Deansdale blogján uszított, aminek következtében az egyoldalúan informált Raon erős hangú levelet írt. A válaszom után PC tovább folytatta a szarkeverést, miszerint Raon kizárását akarom. A hisztériakampány végére egy egyértelmű hazugság tette fel a koronát:  szerinte Dennis cikkét “kóstolgatom”, amit utóbbi is cáfolt.

Pash Cutter
Újságíró

Óh, te szegény, üldözött, jámbor lélek! Pash Cutter, aki valójában olyan sötét alakoktól tanulta az intrikát, mint Raszputyin és Richelieu bíboros, csúnyán tőrbe csalt. :P

Egy kis korrigálást azért… mert nem tudom megállni, hogy legalább erre ne reagáljak!

“a kommentelőket egymással szembe állítja”

Te magad állítottad szembe magaddal a Férfihang egy részét.

A vádjaid egy részét könnyedén visszafordíthatnám rád, de már megelégeltem, hogy részt vegyek a pitiáner játékaidban. (Plusz megkértek páran, hogy ne adjam alád a lovat!)  Eléggé lejárattad a Férfihangot így is! Ez az én véleményem, melyet nem adok a közösség szájába, de fenntartom, mint privát véleményt.

Belvedere
Vendég
Belvedere

Poecs Cutter – ha már így levágtad magadnak -, ne szennyezd a környezeted!

Pash Cutter
Újságíró

Befejeztem. Keress magadnak más áldozatot.

Belvedere
Vendég
Belvedere

Gyáva vagy, menekülsz.

greifswalder
Olvasó
greifswalder

Inkább nyissatok egy belvedere-pash.blog.hu-t, és ott játsszátok le egymással ezt az egészet.

Belvedere
Vendég
Belvedere

Majd a saját oldalamon írogatok, poecs cutter pedig a kedvére zsarnokoskodhat és gyűlölködhet. A Férfihang szerkesztőségének súlyos és el nem évülő felelőssége, hogy egy ilyen alak mint pc jelen lehet az oldalon.

kekasszony
Olvasó
kekasszony

:) Én kedvelem a hozzászólásaidat. Hogyan találom meg az oldalad? (nincs időm minden hozzászólást elolvasni.) :)

mdmselle
Újságíró
mdmselle

Reszet Elek
Újságíró

harcomat más fórumokon folytatom” – Azért annyira ne vidd túlzásba. A vélt vagy valós igazságot sem lehet legyömöszölni az emberek torkán. Bőven kaptál lehetőséget, hogy leírd a véleményed, a “terror” és a “rohamosztagok” ellenére is. A többit bízzuk az idejáró (jobbára) felnőtt emberekre. Majd mindenki eldönti, hogy számára ki és mennyi igazságot írt le. Ami pedig a kommenteket írók személyét illeti, abban is mindenki képes saját maga döntésre jutni, mind veled, mind P.C-vel vagy éppen akármelyikünkkel kapcsolatban.

Attól tartok érzelmileg túlontúl belemész a dolgokba és ebből adódóan minden tiéddel ellentétes véleményt túlreagálsz ill. személyes sértésnek veszel.

Raon
Olvasó

Belvedere:
Nyilván egyszerűbb azt hinni, hogy itt PC ördögi tervvel mindenkit félrevezetett, de engem aztán biztos nem: a hozzászólásaimat alapos utánaolvasás előzte meg. Ezt máshogy nem is érdemes csinálni, lévén az ember minden megnyilatkozásával a saját hitelességét teszi kirakatba. Tény, hogy engem nem érdekelt a látszat, sem időm, sem kedvem nem volt azzal foglalkozni, hogy jó benyomást tegyek – de aki értőn olvasott, az így is látta, hogy itt nem félperces vagdalkozás jött

Belvedere, itt nem történt karaktergyilkosság – karakteröngyilkosság ellenben igen, Legközelebb ne pl. Altertől vedd a mintát, ez van (aki sajnos hiába hisztizik hozzád hasonlóan, és menekül mártíromságba, hogy milyen méltánytalanul bemocskolták, ez messze nem volt az, egyszerűen csak ilyen az, amikor a súlyánál fogva jeleznek egy problémát).

Ezt most biztos nehéz lehet elfogadni, de egy nyílt vitában a nyilvánosság önleleplező ereje úgy általában teljesen reálisan, az igazságnak megfelelően intézi a dolgokat. Azaz ha tényleg úgy volna, ahogy te hiszed, a többség itt azt látná, amit te állítasz – és talán érdemes lenne abból kiindulni, hogy nem véletlenül nem ezt látják (látod, ilyen az,. ha valaki a személytelen lájkvadászatnak hisz a beazonosítható nickekkel, személyekkel vállalt vélemények helyett).

A más oldalon elindult eszmecserének felesleges a kelleténél nagyobb jelentőséget biztosítani – az különben sem kunszt, ha valaki a jól megszokott akolmeleg biztonságában osztja az észt, idegenben ellenben, az már valami. Aki meg férfi létére azért sír, mert valójában nem mer megküzdeni az igazáért akár a sárkány barlangjában is, az valahol meg is érdemli a sorsát.

Sajnos az van, hogy te sokadjára bizonyítod, milyen elképesztő módon gyűlölködő az ösztönvilágod. Minden létező önámításba belekapaszkodsz, nehogy szembe kelljen nézni azzal, hogy esetleg csúnyán elszúrtál valamit. A helyzet ellenben az, hogy ha majd x év múlva múlva vissza fogod nézni ezt az egészet, egyszer le fog esni, hogy mi történt itt valójában – amit rajtad kívül már most is sokan látnak.
Ha addigra kellő élettapasztalattal is rendelkezel, ugyan léleképítő pokol várhat rád, de ebből a végén akár előrefelé is ki lehet majd lépni – ehhez minden gúny nélkül, őszintén sok sikert kívánok.

Belvedere
Vendég
Belvedere

Raon:

Ülj le kislányom, egyes.

Hadd idézzelek, mit írtál:

http://www.ferfihang.hu/2015/05/16/megszunt-a-huffnagel-blog-hu-szeljegyzet-egy-pro-ferfi-blog-utolso-margojara/#comment-50042

“Komoly ambícióra vall, hogy hat egész cikk után így megjött az étvágy”

Mondja az, aki két gyengécske cikket tett le az asztalra.

“Előveszed Deant, mert olyan kedved van?”

Mert nőkkel és papucslovagokkal tömte tele az oldalt? Vgay mert két cikkben és több kommentben lépett fel az MGTOW ellen?

“olyan Nőkbe rúgsz bele, akik túl empatikusan és jólneveltek ahhoz, hogy visszaüssenek?”

Ők terrorizálják az olvasóközönséget, mint a cseppet sem konstruktív, sértődős hgyi vagy a velem ellentétben egy cikket sem író Koriander.

“ilyen hígfos ellen értelmetlen még küzdeni is, jobb, ha csendben elkullognak?”
“De milyen gerinced van neked, mondd, hogy pontosan olyan eszközökkel élsz, mint a mélyliberális propagandamocskok legocsmányabb véleményterrorjainak szószólói? Mondd neked az valamit, hogy a Csőcselék Vezére?” a nők a legértékesebb részei a kommentszekcióknak, a legjobb igazolásai annak, hogy itt nem primitív kis gyűlölködők pöcsköszörűzései mennek.” “De mint csőcselékvezér, természetesen elsősorban neked szól.” “omega fiúcskák nőgyűlölete” vagy a “frusztrált férfiak kuruczinfója”

A primitív, fröcskölődő stílusod magáért beszél.

Egy utolsó kérdés az ajtóból visszafordulva: ugye tudod, hogy Pash Cutternek tettél óriási szívességet?

DennisVT
Újságíró

Csak nálam nem jelennek már meg a képek a cikkben?

Reszet Elek
Újságíró

Nem csak nálad.