Pash Cutter
0 megosztás

A hímsovén férfi

Feminizmus és hímsovinizmus – két szélsőség, melyhez nem szabad igazodnia, és kötelessége elhatárolódnia a normálisan gondolkodó embereknek. Feminizmus helyett antifeminizmus, sovinizmus helyett antisovinizmus.

Sokáig gondolkodtam azon, hogy a sok feminizmus-kritika után írnom kellene a hímsovén mentalitásról is, mely bár a feministák jajveszékelése ellenére nem tömeges jelenség, de sajnálatosan időnként tetten érhető. A hímsovinizmus egy olyan káros mentalitás, mely egyaránt árt mindkét nemnek: a nőnek azért, mert leértékeli és a leértékelés közben bántalmazza, van, amikor fizikailag, van, amikor lelkileg; és a férfinak azért, mert rossz (természetesen hamis és általánosító) bizonyítványt állít ki a teljes férfinemről. Mert bár igaz, hogy a micromachismo és a rape culture többnyire egy tudománytalan katyvasz, kevéske részigazsággal és rengeteg sarkítással, de attól még a hímsovén mentalitás létező fenomén, mely időnként vicsorít, és megmutatja a foga fehérjét, a levét pedig a tisztességes férfiak isszák meg.

Magam most eltekintenék a „hímsovinizmus” definiálásától. A neten csak szinte férfi-lejárató, erősen szexista tartalmú propagandaanyagot találtam, sőt maga a fogalom annyira homályos, hogy még a Wikipédia sem képes egy normális értelmezésre.  Definiálás helyett inkább elmondanék egy undorító sztorit, ami egyben megmutatja, mi az a negatív férfikép, amelynek az elsajátítása nem ajánlatos egy férfinak sem. Nekem ugyanis volt szerencsétlenségem két olyan férfit (?) is megismernem az elmúlt évek során, akik mindmáig egyfajta földesúrként és rabszolgatartóként uralják a családjukat, a családtagokat pedig jobbágyoknak és rabszolgáknak tekintik, sőt maguk a családon belüli erőszak „művészetének” kimondottan profi gyakorlói. Annyira profik, hogy a testi erőszakot már rég elhagyták, és a finomabb lelki terrort alkalmazzák, meglehetősen sikeresen. Igazi sötét tehetségek az intim terrorizmus terén. Vagyis két gyomorforgató sztoriról van szó, de én csak egyet fogok elregélni részletesen, elég lesz az is. Szélsőséges példa lesz, de szerintem a betegesen radikális „true story” az, ami a legkeményebb mód felnyitja az emberek szemét.

Elvégezte a katonatisztit. 30 évig szolgált a seregben, mint tüzérparancsnok. Megházasodott; fiút szeretett volna, de lánya született. Balesetet szenvedett, leszázalékolták. Szerinte a nő helye a konyhában és az ágyban van, igazából nem sokra tartotta a nőket. Mivel nem volt elég a fizetés a megélhetéshez, végül megbékélt a kétkeresetes családmodellel, vagyis hagyta, hogy az asszony is elmenjen dolgozni. Különös elvei voltak a gyereknevelésről is. Úgy nevelte a lányát, mint egy fiút. Nem engedte játszani, mert szerinte a játék csak gyengíti az embert, ezért a lánynak nem voltak játékai, nem mehetett ki a játszótérre, nem vehetett részt az iskolai bulikon, nem találkozhatott a barátaival. A lányának nem is voltak barátai, de volt neki „fontosabb” dolga is, mint a barátok, ez pedig a házimunka. Miközben ellátta a családfői szerepet, befogta cselédnek az asszonyt és a gyereket, akik ebben a feudumban kiszolgálták, mint egy ősi jogaival bíró földesurat. Úgy gondolta, minél keményebb a gyerek élete, annál keményebb felnőtt lesz majd belőle. Mindezen gondolatra többszöri alkalommal is verésben részesítette, minden különösebb ok nélkül, némi piával rásegítve, egészen kicsi korától. Beíratta egy karate-tanfolyamra, melyre egy évig járt a lánya, mindezt nem akarva, de engedelmeskedve a parancsnak. A lányából nem lett kemény felnőtt, igazából nem megkeményedett, hanem megnyomorodott. Rossz párkapcsolatok, kevés barát, gyenge jellem – végül a lány függetlenítette magát az apjától, és felköltözött a fővárosba. Jelenleg a lánynak van munkahelye, albérlete, barátja. A férfi már árnyéka önmagának; ahogy közeledik a nyugdíjhoz, egyre gyengébb lesz. Időnként látom, ahogy teker a városban és megy cigarettát venni a lánya életét megnyomorító rohadék.

A másik sztori hasonlóan kegyetlen: amiért nem mesélek róla részletesen, abba az is belejátszik, hogy személyes, engem is érintő „true story”. Ott három kamaszgyereket, egy kisgyereket és egy feleséget ural a magát családfőnek tartó férfi. Ő ritkán használ fizikai erőszakot, ellenben mesterien űzi a lelki terror eszközeit. Két saját gyereke fél az árnyékától is, a mostohagyereke úgy mászkál az utcán, mint egy élőhalott, a második feleségével közös kislányra pedig, aki ilyen környezetben nevelkedik fel, nem vár jobb sors. A volt barátnőm, egy valaha kedves, tündéri teremtmény, aki kiszabadult ebből az uradalomból, most egy kegyetlen és megkeseredett asszony lett, igaz, van élettársa, munkája, közös albérlete, és lassan jön a gyerek. Csak reménykedek benne, hogy helyrejön sérült lelke, és olyan boldog életet folytat, amit kívánt magának.

Bizony, ilyen „férfiak” is élnek köztünk. Jó, ha tudunk a létezésükről, és beszélünk róluk. Már csak azért is, hogy legyenek ellenpéldák. A hímsovén férfi tudd olyan ellenpélda lenni egy normális férfi számára, mint a nősténysovén nő egy normális nő számára. Igaz, az utóbbit ma feministának nevezik, míg az előbbi meg simán beolvad a tömegbe, mint szürke átlagpolgár. Persze ezek szörnyetegek, lélek-gyilkosok.

Vagyis lesznek írások arról a férfi típusról, melynek gondolkodásmódja, érzelemvilága, mentalitása és cselekedete nem lehet minta egy normális és egészséges férfi számára.

A hímsovén férfiról, mint elrettentő mintáról.

Post Author: Pash Cutter

Pash Cutter
Önmagunk legyőzése a legnehezebb. Az önmagunk feletti győzelem sokkal nehezebb, mint legyőzni egy államférfit. Önmagunk sokkal keményebb ellenfél, mint egy ország legkiválóbb kardforgatója. Tudatában vagyok ennek, hiszen folyamatosan küzdök önmagammal. Az önmagunkkal való küzdelem viszont nem felmentés; juthatunk az őrület határára, de ez a tény nem ad engedélyt a határ átlépésére. Soha nem léphetünk a kísértésbe, soha nem követhetjük el a bűnt, bármilyen bukásra ítélt a nyugati civilizáció, bármilyen dekadencia rágja a nyugati kultúrát, bármilyen káosz bontja fáradhatatlanul a rendet. Önmagammal küzdök... folyamatosan... Az Úr adjon ehhez erőt és kitartást! A katolicizmus egy felnőtt vallás. Köztem és az Úr között dől el valójában, mi bűn és mi nem bűn. A felszínes látásmódnak ez kényelmes hozzáállás, de annak, aki komoly energiákat fektet bele egy katolikus identitás kialakításába, tudatában van annak, hogy kemény meló. A katolikus egyház betartatja velem a vallási előírásokat, és bár ezzel segíti utamat, nem ad útlevelet a mennybe - az én felelősségem, hogy megkapom az isteni kegyelmet vagy sem. A katolikus egyház feladata ebben annyi, hogy nem enged a hagyományok kiüresedésének, és megállít abban, hogy becsapjam önmagam.
f Facebook
0 megosztás


246
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
18 Egyéni hozzászólás
228 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
38 Hozzászólások szerzői
Welcome to Ren Moneycommon manhahahatiborZegiBabus Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Art
Olvasó
Art

Nem vagyok biztos benne, hogy jól pozícionáltad ezt a történetet. Akikek leírtál, szimpla despoták, nem nemi alapon zsarnokoskodnak, hanem alanyi alapon. Fiúgyermekeket épp úgy terrorizálhatnak, mint lányokat, feleségeket (beosztottakat, alkalmazottakat, alárendelteket).

A családi terroristának van női változata, és az se nemi alapon válogatja meg az áldozatait, és nem az úgynevezett női jogai nevében abúzálja a családját és környezetét. A feministát sem a családi szerepéről ismerjük fel.

Szóval szerintem nem a hímsovinizmusról hoztál példákat. A hímsovinizmus a női nem alacsonyabbrendűségével operál, nem csak, és nem feltétlenül családi, hanem jóval tágabb társadalmi környezetben.

Reszet Elek
Újságíró

Egyetértek. A példák sokkal inkább a hatalomról szólnak, mint bármilyen nemi alapú dologról. Kíváncsi lennék az illetők milyen közegben nőttek fel. Valahol az ilyen emberek lelkük mélyén gyöngék, tele vannak félelemmel, rossz mintákat kaptak, képtelenek a bizalomra és az önzetlenségre. Fertőznek maguk körül és megnyomorítják a környezetük lelkét. Ez nem nemi alapú dolog. A nemi eltérés maximum a felhasznált eszközök különbözőségében jelentkezik.

Virenzuola
Szerkesztő

Lehet, hogy csupán egy despota, aki mindenkit el akar nyomni, de szerintem figyelmet érdemel az, hogy a despotizmus jellegénél fogva szorosan kapcsolódhat a hímsovinizmushoz, mivel az ilyen emberek azt gondolják, hogy ők felsőbbrendűek, ezért lenézik azokat, akik tőlük különböznek – beleértve a nőket is. Például, itt is elég nyilvánvaló: “Szerinte a nő helye a konyhában és az ágyban van”. 

Ez a férfiakra nézve is elég veszélyes, hiszen az ilyen férfiak viselkedésükkel lejáratják a férfiakat és elősegítik a feminista ideológia térnyerését.

Reszet Elek
Újságíró

Nem hinném hogy bármit is lejárathatnának. Ugyanazon nemhez tartozás nem jelent valamiféle közös csoportot, társulást, egyletet avagy szövetséget. Több közösséget érzek mondjuk egy debreceni középkorú nővel, mint pl. egy patagóniai vagy zulu férfival.

A feminizmussal ugyanez a helyzet. Az a nő, aki nem fogékony a kaptár-mentalitásra, annál a feminizmus sem lesz kapós esetleg csak extrém körülmények esetén.

Virenzuola
Szerkesztő

Nem önmagától, hanem a feminista propagandának köszönhetően. Gondoljunk csak a vakkomondoros ügyre: az is egy egyéni eset volt, mégis rendszerint úgy kerül elő a sajtóban, mint a bizonyítéka annak, hogy a férfiak verik a nőket. Nem úgy, hogy Balogh József veri a feleségét, hanem úgy, hogy a férfiak verik a nőket.

Reszet Elek
Újságíró

És a dolgot kizárólag az említett kaptár-mentalitású konzumidióták nyelik be.

ezvan
Olvasó
ezvan

Ritka szar cikk.

Két anekdótikus példából következtet a nem létező hímsovinizmusra.

Épp mint a feministák.

common man
Olvasó
common man

A cikk szándéka jó végrehajtás nagyon gyenge.Nem a hímsovinizmust mutatta be.Az egésznek van egy kis előre védekezés jellege.

Naooo
Olvasó
Naooo

“A hímsovinizmus egy olyan káros mentalitás, mely egyaránt árt mindkét nemnek: a nőnek azért, mert leértékeli”

Úgyis nagyon túl vannak már értékelve, nem árt egy kis helyrebillentés.

“Szerinte a nő helye a konyhában és az ágyban van”

Természetesen egyetértek.

Naooo
Olvasó
Naooo

Négy papucs szavazott.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ennek a két storynak őszintén mi köze van a hímsovinizmushoz?

Beteg emberek nyomora megkeseríti más emberek életét, van ilyen, ez nemfüggetlen.

Logikailag sehogy sem értem:

– Ha a beteg ember hímnemű = hímsoviniszta?

– Hímsoviniszta = beteg férfi?

Valaki világosítson fel, mert a bántás szándéka nelkül (nincs a cikkíróval semmi bajom) előre is bocsánatot kérek, de ez egy orbitális baromság.

 

 

filmcom
Olvasó
filmcom

Igen  az a férfi aki a nőket lenézi terrorizálja, az az élet más területén is arrogáns ember lehet… Az ilyen “egyedek” miatt sokszor szégyent érzek…És sajnos amikor a nők ebből ítélik meg a többi férfit az is elkeserítő …

A nők fészekrakó ösztöne (biztonságra törekvése) nem feltétlenül manifesztálódik a személyiségének egyéb területére…Emellett  simán lehet egy kedves, szelíd családanya, szerető feleség. (Más kérdés, hogy milyenné válik ha megváltozik a szociális körülmény)

Narancsle
Olvasó
Narancsle

OFF: Nem akarok férfi lenni!… 12000 megosztás, 6000 like

https://www.facebook.com/bihari.viktoria.3/posts/10207412777339702?pnref=story

“Nem akarok férfi lenni!

Pár nappal ezelőtt, amikor javában tombolt a negyven fokos hőség, épp egy bevásárlóközpontból jöttem kifelé.

Mindkét kezemben szatyor, gyakorlatilag még a fülemen is, a hónom alatt 24 tekercs vécé papír, vállamon táska.
Természetesen, ahogy kiléptem a tűző napra, mindkét zacskó elszakadt, a zsemlék és a paradicsomok vidáman gurultak szerteszét a földön, én pedig magatehetetlenül próbáltam összeszedni a cuccokat, miközben a helyzet egyre reménytelenebbnek tűnt és egyre kisebbnek és elveszettebbnek éreztem magam a vállamról lecsúszó és kiboruló táska, az éppen megcsörrenő mobil és a „kurva életbe, hogy miért nincs több kezem?!” szituációban.

És egyszer csak elszakadt a cérna.

Elég lett mindenből!

Rongybábúként huppantam le a forró aszfaltra és zokogni kezdtem.

Normális dolog, hogy mindig mindent egyedül kell csinálnom? Hogy 6-kor kelek, bemegyek a városba dolgozni, hogy bevásárolok, hogy mellékállásaim vannak, hogy cipekedem, hogy egyedül irányítom az életemet, egyedül döntök segítség nélkül, hogy minden szarra egyedül vagyok? Ez így tök okés? És az is rendben van, hogy ugyanezeket a terheket olyan anyák is cipelik, akik mindemellett 2-3 gyereket is nevelnek?

Valami eltört bennem és felkerestem a terapeuta barátnőmet, hogy ugyan mondja már meg, én megyek a forgalommal szemben, vagy manapság tényleg minden nő férfi szerepeket vállal?

Azt mondta, hogy teljesen igazam van.
Ez, amit mi, a 21. században művelünk, abszolút nem normális. Annyi teher van a nőkön, hogy ilyen sok talán sohasem volt még. És igen, ez a világ amazonokat képez, nőket, akik az autópálya mellett kereket cserélnek, akik felsővezetői pozícióban vannak, akik az egész családot a hátukon cipelik, akik megtanultak a jég hátán is megélni.

Persze vannak nők, akik ezt kimondottan imádják és remekül boldogulnak egyedül is, de Isten látja lelkem, én azt érzem, hogy ez nem az az út, ami a boldogsághoz vezet, mármint nekem biztosan nem.

Nem akarok ennyi terhet, és ezt úgy mondom, hogy nincs gyerekem, nincs rajtam felelősség és még így is túl soknak érzem a batyumat.

Amikor ott sírtam az áruház előtt, semmi másra nem vágytam, csak arra, hogy jöjjön oda valaki, hozzon nekem egy zacskót, segítsen összeszedni a holmimat, fogja meg a kezem és vigyen haza. Nem azt vártam, hogy fizessen helyettem a kasszánál, tankolja tele a kocsimat (ami nincs is), hozza ágyba a reggelit, kényeztessen, csak annyit, hogy osztozzon velem a terheimben, mert basszameg, nem arra vagyok teremtve, hogy erős harcos legyek, aki minden nap csatába indul, hanem arra, hogy kedvességet, lágyságot és puhaságot, meg szeretetet árasszak magamból!

De látsz ilyen nőt manapság?

Nagyon keveset.

Mert akiket ismerek, mind-mind ugyanezt csinálják. Túlvállalják magukat, szétesnek lélekben, fejben, érzelmileg, megkeményednek, túlnőnek a férfiakon.

És jön az első randi, és beszélgetni kezdünk.

Elmondom egy napomat.

Felkelek, dolgozom, ügyet intézek, karriert építek, írok, tanítok, szervezkedem, takarítok, bevásárolok, agyalok, ambícióim vannak, megyek előre. És a pasi-teljesen jogosan!- megijed. Mert keresné a helyét ebben a történetben. És hiába mondom neki, hogy jól esne, ha egy csokor virággal elémjönnél a munkahelyemre, jó lenne, ha nem kéne egyedül ennem, egyedül vásárolnom, egyedül filmet néznem, egyedül sétálnom, megijed attól, hogy önálló vagyok, hogy határozott vagyok, hogy nem megmenteni kell engem kérem, hanem érdemben velem és mellettem lenni, miközben én is az ő támasza akarok lenni.

És nincs második randi. Mert ez a nő túl sok, túl sokat érez, túl sokat filózik, túl sok mindent csinál és mindemellett még ideje is lenne egy párkapcsolatra, és beszélgetést akar és közös programot és intenzív, minőségi időt. Ja és persze bolond. Hát mitől Ne lenne az?! Ki nem az?

És ezer és ezer ilyen történetet hallok a barátnőimtől.

Hogy a férfiak megijednek. Mert ők a nőt keresik, a klasszikus nőt, az esendőt, a szendét, a család melegét őrzőt, nem a managert, a gyerekeit egyedül nevelő anyát, aki álló nap rohan, nem az értelmiségi szinglit, hanem a királylánykát.

Soha, egyetlen egy posztomban sem bántottam a férfiakat, mert nem vagyok az a fajta, aki a saját magányát úgy magyarázza meg, hogy „minden férfi szar szemét és úgyis csak azt akarja.” Vannak nagyon rendes pasik. Tudom.

Viszont a terapeutámnak igaza volt abban, hogy manapság a férfiak nagyrészt-mondom, vannak kivételek!- gyávák és tutyimutyik. Kényelmesek. Annyira beelőztük őket, hogy csak kapkodják a fejüket, illetve van az a fajta is, aki inkább megdöglik egy boldogtalan és szexmentes házasságban, egy langyos, híg fosban, minthogy kiálljon magáért, a boldogságáért és olyan nőt válasszon, akivel mondjuk testi és szellemi partner lehet.

Az elmúlt években az összes randim kudarcba fulladt.

És nem azért, mert rondavagyok, kövérvagyok, senkisemszeret, hanem mert folyamatosan ki akartam rugdosni a srácokat a komfortzónájukból. Felvázoltam, mire lenne szükségem, mi tenne engem boldoggá, cserébe mit tudok nyújtani, és te, hallod, látnod kellett volna azokat a riadt arcokat! Hogy atyaúristen! Hát ez totál őrült! Ez ennyi figyelmet és időt és érzelmet igényel? Így nem gondolkodik senki! Mi ez? Ufó?

De nem tudok másmilyen lenni! Nem tudok gyengébb, gyámoltalanabb és életképtelenebb lenni, nem elégszem meg hétvégi otthon punnyadással, sorozatnézéssel, négyfalbámulással, érzelmileg intenzíven szeretnék élni és tanulni, fejlődni, tapasztalni egy kapcsolatban! És körbenézek, és gyakorlatilag az összes helyes és okos barátnőm pontosan ugyanettől szenved!

Popper Péter írta valahol, hogy kimegyek az utcára és azt látom, hogy felnőtt ruhába bújt kisfiúk mászkálnak mindenhol. Anyuci pici kedvencei. Nagy gyerekek, akik eljátsszák a főnököt, a melóst, az ügyvédet, de közben érzelmileg és fejben gyerekek maradtak, a nők pedig toronymagasan kenterbe verik őket.

És nyilván nem akarok általánosítani, és sok érzelmileg éretlen nő is van, és sok érzelmileg érett férfi is, de valahogy egyre többen vagyunk boldogtalanok és egyre jobban megszokjuk azt, hogy totál normális mindent önállóan, segítség nélkül csinálnunk, hogy a boldog párkapcsolat az valami elit klub, ami csak a kiváltságosoknak jár, akinek nincs ide V.I.P belépője, az csak tegye a dolgát egyedül.

Szétesik a világ, szétesik a világunk, a férfi ellenség lesz, valami hülye kis eszköz, a szükséges rossz, a nő férfi lesz, aki megkeményedik, aki küzd, aki saját magának szül gyereket és majd megoldja valahogy önállóan, a kapcsolatok ellaposodnak, a problémák a szőnyeg alá kerülnek, mert már mindenki pattanásig feszült, mert ha egy nő végre talál egy férfit, akkor foggal-körömmel meg akarja tartani, olyan nagy a férfi ínség és olyan nagy a társadalmi nyomás, hogy menj férjhez, szülj gyereket, építs karriert!

De hogyan?

És miért van ez így? Mindenki megőrült? Én is? Te is? Normális dolog, hogy semmire és senkire nincs idő? Hogy mindenki rohan, stresszel, küzd, pénzt keres és idegbajos? Normális dolog, hogy egyre több a válás, a magányos fiatal, az egyedülálló anyuka és az összezavarodott tini? Mi ez az egész? Hol rontottuk el? Miért frusztráljuk egymást?

Nem akarok kemény nő lenni! Nem akarok páncélt, karriert, munkaközpontú életet!

Én még nem is olyan rég egy tündéri kislány voltam, és mint mindenki más, én is arról álmodtam, hogy a hercegemmel fogok boldogan élni a saját kis világomban. De ez a világ kiírtja belőlünk a kislányt és lovagokká üt minket, akik nap mint nap kimennek a csatatérre.

Nagyon elveszettnek érzem magam és őszintén megmondva, egyáltalán nem látom a kiutat. Sem az én életemből, sem a többi, hasonló érzésekkel küszködő nő életéből. Nem tudom, hogyan lehetne visszafordítani ezt a folyamatot. De jó lenne, ha a helyemen lennék és a világ is, a férfiak és a nők is a helyükön lennének. Mert ez most egy eszeveszett küzdelem, amiben mindenki össze van zavarodva, és amiben én magatehetetlenül sírok az aszfalton és senki sem fogja meg a kezem.

Pedig szentül hiszem, hogy egy nő csak akkor boldog, ha van mellette egy szerető társ, aki az ő támasza és védelmezője.
De ki véd meg minket ha már túl erősek vagyunk? Milyen szerep marad akkor a férfiaknak?

Köszönöm a figyelmet.”

ON

DennisVT
Újságíró

Hu de lenne kedvem irni egy hasonlo terjedelmu valaszt… de semmi ertelme nem lenne. Elvezi az aldozatszerepet…

Art
Olvasó
Art

Nem hinném, hogy élvezi. Kimondottan kínlódik a saját bőrében, és nem látja a kiutat. Én sem.

Sydra
Olvasó
Sydra

Elég egyszerű a kiút pedig. Pl. alázattal kellene fordulnia az embertársai felé! Nem azzal kellene palástolnia a hibáit, hogy azt mutatja, hogy ő jobb mindenki másnál. Tisztelnie kellene azt, amit mások adhatnak neki és nem úgy hozzá állni, hogy neki minden jár. Nézem az egyik videóját és tök az jön át a személyiségéből, hogy egy végtelenül szeretetéhes ember, aki a saját egoizmusa miatt elüldöz maga mellől mindenkit. Nem látja, hogy magának csinálja a gondokat. Amúgy semmi különleges nincs ebben, ez affajta népbetegség manapság. Főleg nőknél.

Szóval le kéne szállni a magas lóról és rá kéne ébredni, hogy bőven van még mit tanulni az életről és az emberi kapcsolatokról!

Tzimisce
Olvasó
Tzimisce

Pedig szívesen elolvasnám.

Egyébként valaki beszólt neki azzal a címmel, hogy ki a fene Ő valójában, erre maga Puzsér védte meg, a nagy antifeminista.

Abban teljesen igazad van, hogy teljesen áldozatszerepre játszik.

DennisVT
Újságíró

No mire megint gép elé kerültem, addigra a többiek összességében elmondtak mindent, amit én tudtam volna. Talán még az hiányzik, hogy az egész “igazi férfi” utáni sírásban sehol nincs benne az, hogy a modern nő – vagy konkrétan ő – mit tudna adni ennek a férfinak. Sehol nincs az egészben az a felismerés, hogy ahhoz, hogy ő megkapja az általa (el)várt férfit, ahhoz neki is olyanná kéne válnia, ehhez pedig először is rá kéne jönni, hogy mit keresünk. Ez azért nagyjából sikerült neki, csak valahogy nem sikerült összekapcsolnia a fejében a dolgot. Tisztában is van vele, hogy ő nem olyan nő. De akkor meg mit sír??

Nah mindegy. Amúgy szinte biztos vagyok benne, hogy 18-26 éves kora között egy csomó tök normális, rendes férfit, akire most számíthatna, elhajtott maga mellől, mert nem volt elég érdekes, izgalmas, kalandos, kihívás, macsó, stb.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Amúgy szinte biztos vagyok benne, hogy 18-26 éves kora között egy csomó tök normális, rendes férfit, akire most számíthatna, elhajtott maga mellől”

Komolyan ezzel a jánkával foglalkoztok? Az ínyes vigyorával? Borzalmas.

aldum
Olvasó
aldum

En nem tudom, miert latjatok ezt ferfigyalazasnak, az egesznek kifejezetten olyan hangulata van, hogy “hogyan tette tonkre a feminizmus a ferfiakat es foleg a noket”. Bihari Viktoria deklaraltan nem feminista (sot), szerintem egyaltalan nem erdemli meg, hogy Antoni Ritanak kijaro fogadtatasban reszesitsetek.

sdn
Vendég
sdn

Pedig ez csak a szokásos szexista férfigyalázás.  A férfiasság elvitatása, relativizálása, kicsinyítése, mindezt minden férfira kivetítve társadalmi szinten. Valójában egy férfi számára sokkal nagyobb a maszkulinitás terhe, mint egy nő számára a femininitásé, és ezt nagyon nem jó ötlet egy olyan világban tovább fokozni, ahol a nők számára minden erkölcsi norma, és nemi szerep már ténylegesen megszűnt.

Reszet Elek
Újságíró

egy férfi számára sokkal nagyobb a maszkulinitás terhe, mint egy nő számára a femininitásé” – Ezt kifejtenéd? Elsőre ugyanis nem tudom hogy ezeket hogyan mérnéd össze.

hgyi
Szerkesztő

A kérdésed sajnos elsikkadt.

Reszet Elek
Újságíró

Igen, úgy tűnik…

Lilith
Olvasó
Lilith
Ezt találtam a neten, szerintem közelíti a válasz első részét: http://www.mediakutato.hu/cikk/2010_03_osz/01_maszkulinitas_james_bond ……….érdekes cikk. Egyébként Hadas Miklós nagydoktorija ( http://real-d.mtak.hu/342/1/Hadas.pdf ) nagyon  érdekes. Női oldalról, feminítás ügyben kevés irodalom van. Talán azárt, mert a férfiasság inkább belső , mélyebb dolog, míg a feminítás nagyobb részt külsőségekben megnyilvánul meg. A felvetés nagyon érdekes sdn részéről.Nőként egyetértek a soraival mindenképpen….
Reszet Elek
Újságíró

Érdekesnek tűnik, de mivel több mint kétszáz oldal korai lenne bármit is mondani…

brandon
Olvasó
brandon

Mindkettő tanult szerep. Csak a lányokat kezdettől fogva  az emberek idomításának alaptörvényeire tanítják: miniatűr babák, amiket személyiséggel ruháznak fel, és ugyanúgy dicsérnek/korholnak, mint ahogyan őt is dicsérik és korholják. A fiúkat pedig személytelen, nonfiguratív, kreativitást, munkát igénylő játékokra (építőkockák, versenyautó, villanyvasút) vagy az egymással való versengésre (pl foci) kondicionálják, hogy majd felnőttkorukban a nők számára hasznos eltartóként funkcionáljanak.

Lilith
Olvasó
Lilith

Brandon, tegnap valaki kiosztott, hogy én általánosítok….a lányok így, a fiúk úgy……de be kell látjátok, hogy ti is azt csináljátok. Minden ember indivídum…..ha a fenti meglátásod állna, akkor ugye megint előjön a szülők felelőssége. Illetve az, hogy a világ teljesen uniformizált. Pl. az én lányom nem babázott soha( nem azért,mert tiltottam, egyszerűen nem érdekelte )……illetve csak annyiben, hogy ruhát varrtunk nekik és volt étkészletük amiben játékból főzőcskéztünk.Tehát a férfiak számára hasznos kiszolgáló funkcióra tanítottam akkor őt?

Virenzuola
Szerkesztő

Lilith, így van, lehetne akár ezt is mondani, csakhogy a 2 dolog nagyon nincs arányban egymással. Ha sorra vennénk azt, hogy a fiúknak és a lányoknak, mit tanítanak a szülők, akkor azt láthatjuk, hogy még ha a hagyományos nemi szerepek volnának jellemzőek még ma is, akkor is a fiúkra raknának több terhet. De ma már erről sem beszélhetünk: ugyanis a feminizmus eredményeképpen a nemi szerepek teljesen megváltoztak, mégpedig olyan módon, hogy a férfiaknak még jobban ki kell szolgálniuk a nőket: egy férfit leszólnak azért, mert nem főz, mondván nem veszi ki a részét a házimunkából, ugyanakkor egy férfitől elvárják, hogy segítség nélkül ő cipekedjen, amíg az asszony üres kézzel jön mellette. Ott már senki nem szólja le a nőt, hogy miért nem segít a férfinek… A feministák a nemi szerepeket olyan módon igyekeznek átalakítani, hogy minden téren a nők számára legyen kedvező.

hgyi
Szerkesztő

Na ja… További kiegészítések az emberek idomításához:
pl. csecsemőápolás, főzés, háztartás, stb.

Te lennél a legjobban felháborodva, ha a fiúknak is babázniuk kellene, meg főzőcskés játékokat adnának nekik.
De szerintem nem jártál még óvodában. Ott azzal játszanak a gyerekek, amivel akarnak. A fiúk kezéből nem tépik ki a babát vagy a kissöprűt.
Erre persze mondod majd azt, hogy ja, persze, mert a fiúkra már a csecsemőgondozást és a háztartást is rá akarják sózni a nők.

P.S.: A fiújátékok közül kihagytad pl. a sakkot.

Koriander
Olvasó
Koriander

Högyi, az ólomkatonât kifelejtetted :), az mëg a kâlyhában megolvadva is szívformâjú lett, míg a táncosnôcskébôl csak a szénné égett aranycsillám vacak maradt…
Mindenesetre az, hogy csak hellokitty van, azt én is mérhetetlenül igazságtalannak tartom, jó lenne ha lenne hellotommy például. a kisfiúknak a szörnyekkel, a rondán megrajzolt rajzfilmfigurákkal kiskoruktól támadják a pszichéjét.
Esztétikus fiúruhát vadâszni kell.
kiráz a hideg a halálfejes cuccoktól, amit ovis srácoknak szánnak, arról nem is beszélve, hogy a színek fekete, szürke, foszöld, sötétkék…
A játékokkal kapcsolatban viszont a srácok állnak jobban, az autókhoz manapság ott van a beültethetô, mozgatható miniatûr emberke, brioból olyan klassz terepasztalokat lehet építeni, hogy tényleg sokszor az az érzésem, hogy mi is beszabadultunk a játékboltba. A legot mi pl csak ömlesztve vesszük, mert az ilyen-olyan készletek/ modellek csak kényszerpályára helyezik az elmét. a halomkockából viszont eszméletlenül klassz dolgokat lehet létrehozni. sémát követni a majom is tud, alkotni csak az ember.
ha játékot kell venni: a srácomnak mindig találok vmi vagányat, a lányunkét mindig megszenvedjük, mert kb baba, babakocsi és hercegnôs csilivili a választék. A Barbieval semmi bajunk, csak ne lenne annyira pink :).

hgyi
Szerkesztő

Én sosem égettem olvasztottam ólomkatonát…
A lányom útálta a barbit, meg az énpicipónimat. A 4. születésnapjára kapott egy barbit, amelyet 1 héten belül úgy elásott a kertben, hogy sosem találtuk meg.
Kapott egy jó kis rongybabát – sajnos akkori amerikai divat szerint neonszínekben pompázott -, de sohasem játszott vele. A kisebbik öccse viszont befogadta Babácskát a 275 plüssizé közé, amelyek között aludt még 9 évesen is.
A fiúk 4-5 éves korukban tanultak meg sakkozni.
A lányjátékokkal nekem is volt gondom, de csak azért, mert nekem sem volt igazán – a babakocsival nem tudtam mit kezdeni – vagyis homokot szállítottam benne -, a babák egy részének haját megnyírtam és dühös voltam, hogy nem nőtt vissza, no meg ruhákat varrtam nekik;  megoperálni nem lehetett őket, úgyhogy nem vettem sok hasznukat.
A lányommal is inkább kreatívkodtam – ez erősen megmaradt benne. Jobban ment a társasjáték, mint a baba. :o) És persze kicsinek olyan örökmozgó és nagydumás volt, hogy napi 4-5 embert lazán és csípőből képes volt kicsinálni. :o))
Valahogy nálunk sosem volt gond a játék kérdése.

Koriander
Olvasó
Koriander

csak a szexista Andersenre utaltam a rendíthetetlen ólomkatonával, ill arra hogy a kisfiúknak régen is voltak miniatûr emberkéi és nem igaz, hogy csak nonfiguratív, személytelen játékaik lennének, a szerepjátékozásról nem is beszélve.
nálunk a lány nagggyon nôcis kezdve a ruhák és táskák, csattok és cipôbôl sosem elég, játékban minden mozogjon, száguldjon és pakolható legyen, pont mint Borisz posztjában az autó :), viszont plüssökben és babákból nincs sok és azokhoz nagyon ragaszkodik.

Reszet Elek
Újságíró

Éppen ellenkezőleg. Vizsgálatok igazolták hogy már mászós korban is van nemi alapú játékválasztási preferencia. Mégha a játék “fiús” vagy “lányos”, a vele játszott dolgok akkor is nemre jellemzőek lehetnek. Személy szerint láttam már fiús bábúkkal (katona stb) babázó kislányt és kisfiút is aki testvére babáit használta elrablósra, kikötözősre.

Figyelmedbe ajánlom ezt a férfihangos cikket is.

Meglehetősen feminista álláspontot képviselsz.

hgyi
Szerkesztő

Igen, értettem, hogy az apró babákra célzol az ólomkatonákkal. (o:
A gyerekeim korosztályának volt a tininindzsateknőcök is, meg a bionicle transformerek. Ez utóbbiból nekünk is volt. :o)

hgyi
Szerkesztő

Elek…
Meglehetősen feminista álláspontot képviselsz.”
Ezt most kinek írtad?

Reszet Elek
Újságíró

Brandon kommentjéhez írtam.

SIL
Olvasó
SIL

“Valójában egy férfi számára sokkal nagyobb a maszkulinitás terhe, mint egy nő számára a femininitásé.”
“Mindkettő tanult szerep. Csak a lányokat kezdettől fogva  az emberek idomításának alaptörvényeire tanítják…”

Eddig tartott a mellébeszélés lányok… Nem a kisfiúk vagy kislányok játékait kell megszabni, keretek közé szorítani. Nem is értem, tényleg ennyire egysíkuak vagyok, hogy a fentiekből csak ezt tudtátok kiolvasni? Nem ezen a terüten kell a kreativitásotokat csillogtatni, már ami az operatív részleteket illeti. Ténymegállapítás történt. A lányokat a manipulációra nevelik. A fiúkat pedig arra hogy érdemesnek találtassanak a manipulációra. Lehúzás <=> Életrevalóság
Szerintetek kiken nagyobb a nyomás!? Ha választanod kéne, hogy kereshetsz valakit aki eltart vagy magadat kell eltartanod? Csak költői kérdés volt, mert a lényeg: Mi nem választhatunk – és nem is akarunk! Nem ezért lett a fenti tény megállapítva! Nekünk jó így! Pusztán meg lett jegyezve, hogy hiába lettetek önnállósítva, ha bármi nem megy az életetkben továbbra is egy férfi után sírtok egyből – és/vagy még további előjogok kiharcolására, ez folyton kiderül és ennek különben a neveltetésetek az oka és mindehhez képest elég nagy arcotok lett, ami sokkal jobban fáj ha pofára esik az ember, pl. néhány elgurult paradicsomban… A kisasszony pedig, ha már mindenképp posztot ír egy ilyen bagatell esetből, ahelyett hogy magát fényezi és bagatelizálja el szintén, inkább köszönje meg az összes hajléktalan férfinak, hogy nem köpték le egyenként, sorban, miközben tolták vissza a bevásárlókocsit.

Virenzuola
Szerkesztő

“Szerintetek kiken nagyobb a nyomás!? Ha választanod kéne, hogy kereshetsz valakit aki eltart vagy magadat kell eltartanod? Csak költői kérdés volt, mert a lényeg: “Mi nem választhatunk – és nem is akarunk! Nem ezért lett a fenti tény megállapítva! Nekünk jó így!”

Szerintem ez nem nekünk jó, hanem a nőknek. Nyilván van előnye annak is, ha én tartom el, de összességében nem éri meg, akárhogy is nézem, sokkal több érv szól, amellett, hogy azt válasszam, hogy a nő tartson el, minthogy én tartsam el őt.

Vagyis az már gond, ha ez csak egy költői kérdés: lehessen választani egy férfinak is!

SIL
Olvasó
SIL

Most az alapvető nevelési irány, mint teher – volt a kérdés. Nyílvánvalóan nehezebb lelkileg konstatálni azt, hogy vagy eltartja magát, vagy megy a süllyesztőbe, mint azt hogy van egy ‘b’ terv is. Emelett mindenki végül is azt csinál amit akar, és sokan teljesen jól elvannak… Viszont a felvetés jogos, hogy a hisztinek helye nincs…:)

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Egy *** férfiként pedig azt gondolom nem kéne a feminizmust tovább terjesztened egy ilyen oldalon! Nyilván okosabb vagy mint én, mert láthatóan megvezeted a jónépet. Azt hiszem ez a link egyértelműen mutatja, hogy a szerző egy mangina feminista: “Hadas: a feminizmusnak még szüksége van védőbeszédekre” mivel az általad linkelt dolgozatnál később tette ezt a nyilatkozatot.

http://eletmod.transindex.ro/?cikk=19959

Bocs, de nem kívánok belemenni ezekbe a sületlenségekbe amikbe beleolvastam itt, mert nem vagyok hajlandó megértő lenni az eltartott, egyedülálló, elvált anyukákkal akik csak szórakoznak és eladják magukat antifeminista nőknek akik megtértek. Ha folyamatosan kiálltok és tesztek valamit az agyöngyötört férfiakért például az elvált apákért, akkor képes leszek megértőbb lenni a törtető, sőt a feminista nőkkel is. Leszavazhattok nyugodtan, de legalább kimondtam amit gondolok. Egyéni vélemény, elsikkad a feminista rinyálásban.

Kalman
Újságíró

Pash Cutter: A hülyeség mennyisége potenciálisan végtelen. Mind végigolvasni, és vitázni vele szerintem szélmalomharc. Ki fog többszáz oldalt elolvasni azért, hogy leírhassa, hogy marhaság?

Virenzuola
Szerkesztő

Ha komolyan gondoljuk a feminizmus elleni küzdelmet, akkor el kell olvasni az ilyen műveket, hiszen ha nem ismerjük az ideológiai alapjait, akkor nem tudjuk cáfolni se ezeket. Ez fontosabb szerintem, mint az utcán tüntetgető, agresszív  feministákkal való foglalkozás, egészen biztosan többet ér egy ilyen műkritika, mint egy újabb cikk egy olyan témáról, amit már rengetegszer körüljártunk.

Egyébként, ha valóban az egész mű ostobaság, akkor annál könnyebb cáfolni. De nem szabad abba a hibába esni, hogy azt mondjuk, hogy Hadas feminista-párti, ezért minden rossz amit mond, hanem tényleg csak azokra a nézeteire kell összpontosítani, amelyek nem állják meg a helyüket, vagy károsak.

Kalman
Újságíró

Pash Cutter, Veram: Elismerem, hogy van ebben igazság. Őszintén szólva én még sosem hallottam Hadas Miklósról ezelőtt. Ezért volt az az első reakcióm, hogy az ő hülyeségeivel fölösleges foglalkozni. De ha valóban egy fontos figura, akkor az más.

Lilith
Olvasó
Lilith

A számból vetted ki a szót hgyi.….mert, ha az nem jó, ha a lányok babáznak, a fiúk meg építő kockáznak,akkor ugye fordítva kellene idomítani őket, többek logikája szerint itt……És fején találtad a szöget, próbáltak az ismerősök mindenféle Barbiet ajándékozni a lányomnak,de ő még csak ki sem  bontotta őket.Az óvodában meg mindenki mindenféle játékkal játszott…..Ne haragudjatok a legnagyobb baj itt a fórumon , hogy keveseknek van igazi tapasztalata egy normál alapokon működő kapcsolatról. Így nem marad más mind fura elméletek gyártása…..

Reszet Elek
Újságíró

Nyugalom. Nem lehet meghaladni egy véleményt ha nem ismered. Az ellenvélemény, negatív példa új érvek keresésére sarkall, ellenállásra késztet stb.

Ami a linkelt riportot illeti elég gáz az biztos. Szociológusként egyszerre demográfus, esztéta, közgazdász, jövőkutató és kitudja még micsoda ez az ember.

Szerénység! Ne tömjénezze magát! Szerénység!” – Bástya elvtárs

Naooo
Olvasó
Naooo

“A kommentárok feladata kettős: magyarázni a sorokat, és cáfolni a benne leírt hülyeségeket.”

S milyen hülyeségek vannak benne?

“Most képzeld el azokat a történészeket, akik végigrágták magukat 700 oldal hülyeségen, hogy megírják a hülyeségeket dekonstruáló kommentárokat!”

Elképzeltem a rusnya kipás fejüket.

sdn
Vendég
sdn

“Ezt kifejtenéd? Elsőre ugyanis nem tudom hogy ezeket hogyan mérnéd össze.”

Közösségekben: iskola, munkahely, vagy a kapcsolódó társadalmi jelenségek, iskolai rossz teljesítmény, kibukási arány, az öngyilkosságok arányai, a hajléktalanság. Ezek nem véletlenül a férfiakat sújtó problémák. De ez már el lett mondva korábban is.

Reszet Elek
Újságíró

Az előző kommentedben a férfiasság és nőiesség terhéről beszéltél most pedig a férfiakat és a nőket érőkről. A kettő között én érzek némi (nemi) különbséget. Az utóbbi biológiai tény, míg az előbbi sokkal inkább tanult jellemző. Ebből adódóan az előbbi mintegy részhalmaza az utóbbinak.

haemorgen
Olvasó
haemorgen

“a férfi ellenség lesz”, “Annyira beelőztük őket, hogy csak kapkodják a fejüket”, “már túl erősek vagyunk”

Amit leírt a cikkben a nő, azt csak saját maguknak köszönhetik. Több ismerősöm, és én is jártunk már úgy egyetemista nővel, hogy azért szakított, mert a barátnői lenyomtak neki valami hasonló kaliberű szöveget, és “hirtelen nagyon erős lett” és bedobta a törülközőt, pedig csak tele beszélték a fejét mindenféle hülyeséggel (semmi más oka nem volt tettének, bizonyíthatóan).

 

OscarOmega
Olvasó
OscarOmega

Érdekes ez a Bihari Viktória. A múltkor még egy olyan cikkét hoztátok le, amiben még valamiféle önvizsgálattal is megspékelve kárhoztatja a szingliszerepet. Úgy látszik kezd megzakkanni, lassan felvonul az egész repertoár az óvodás férfiakkal, illetve a sokkal okosabb nőkkel (MegaLOL)

A munkám révén nagyon sok magas végzettségű, egzisztenciálisan is rendezett körülmények között élő nőt ismerek. Hiába a papír és a cím, valódi intellektus 99% esetében nem jutott hozzá, csak a bemagolt könyvből származó száraz “tudás”, a kombináció, következtetés képessége nélkül. A nagy részük nem tudná megmutatni a térképen Afrikát, közéleti tájékozottság nulla, irodalom a kötelező olvasmányok a múltból na meg esetleg freitomi, havas és a szürke árnyalatai.

Biztosan nagyon rossz merítés, de ez van. Ellenben az öntudat az persze megvan. Meg az igény a szintén magasan képzett, intelligens és ugyebár filmszínész külsejű palik iránt. Ha van is ilyen ember, vajon mi a fenéről tudna velük beszélni?

Már százszor olvastam itt, hogy felmérések szerint a nők 80%-ának a férfiak 20%-a minősül csak szóba jöhető partnernek, azután megy a sírás-rívás a kedves, odaadó srácok után. Ja, hát azok rossz kinézetű lúzerek, ennél én többet érek….

Art
Olvasó
Art

Így van, Bihari Viktória a nőként sikertelen nők állatorvosi lova. Lehet, hogy a szemünk láttára fog átalakulni vérengző férfigyűlölő feministává, ami kézenfekvő vígaszágnak mutatkozik minden megkeseredett nő számára, ás amit egyébként nagyon sajnálnék.

Régóta figyelemmel kísérem a munkásságát, a tékasztorik bájos, derűs és kiegyensúlyozott, kimondottan vonzó jellemű nőt mutattak be, aztán valahogy elkanyarodott a dolog. Érdekes lenne a példáján keresztül megérteni, hogy hogyan zajlik egy ilyen folyamat.

Sportszerűtlenek vagyunk, mert ez a nő névvel, címmel, fényképpel mindennel kinyitja előttünk az egész magánéletét, mi meg ugye arctalanul osztjuk az észt. De ezt ő választotta, mi meg tanuljunk belőle. Nézzük mi jön még:)

Digitális emberkísérlet.

Nem kéne erre inkább egy új cikket nyitni? Mert pont a hímsovinizmus alatt semmi keresnivalója.

Montana24
Olvasó

OscarOmega-val egyet tudok érteni 100%-ban. Én jelenleg gyakornokoskodom egy elég komoly hátterű cégnél. Az egyik, szintén gyakornok csajnak, mikor elkezdtem sorolni, hogy milyen könyveket érdemes olvasni, csak nézett kb., mert ő facebookozni és fesztiválozni tud csak. Idézet “Hát lehet nekem is el kéne kezdenem olvasni”(vegyészmérnök). Innentől kezdve én inkább foglalkoztam mással, a csaj viszont tapadt, szerencsére nem egy helyiségben vagyok vele, mert agyf@szt kaptam volna záros határidőn belül. Persze nyilván megtalálja a saját rétegét, viszont én is azt tapasztalom, hogy rengeteg inkompetens ember kap ma diplomát, akár úgy is, ogy életében 1-nél több könyvet nem olvasott, aminek lenne is értelme.

Naooo
Olvasó
Naooo

Van egy könyv, a címe nem jut most eszembe, de bővel elég csak azt az egyet elolvasni, a többi tökre felesleges.

the hermit
Olvasó

Egyik kedves nőismerősöm  szerint az írásaiból az jön le, hogy bipoláris depresszióban szenved.

Egyébként szerintem elég értelmes, és még önkritikája is akad, ami határozottan nem hátrány.

lady
Olvasó
lady

Talán az a legrosszabb hogy ennyi követője van ennek a nőnek. Én csak onnan ismerem hogy valamelyik ismerősom lájkolta , és az én kezdőlapomon  olvasható lett az írása. Túl sokat beszél, ember nincs aki kibírná mellette . De persze könnyebb megmondani hogy a másik nemmel van  a baj. Röviden ennyi mert még az időt is sajnálom arra hogy ilyenekről írjak. Én megtehetem hogy arrébb lépek tőle, de ő nem tud hova menni saját magától, de lehet nem is akar ! Ez a maximális élvezet az életében!

brandon
Olvasó
brandon

Az önsajnáltató “nőies” áldozatszerepének eljátszása közben világosan bemutatta, hogy a nő számára a férfi csak egy használati tárgy, aminek csak akkor van valamilyen szerepe a nő életében, ha segítségre szorul, mert egyedül nem megy, vagy túl nehéz valami.

Ennyit a nők krvabonyolult, férfiak által felfoghatatlan érzésvilágáról, és férfiképéről.

haemorgen
Olvasó
haemorgen

Van olyan nő ismerősöm, aki most végezte el a BA-t, és elrontotta az MA jelentkezését, februárban, a felvi.hu-n. 30 km-t utazott hozzám, mert felajánlottam, hogy segítek neki, Ezen borzasztó nehéz, kb. 70-es IQ-t igénylő feladatot 5 perc alatt elvégeztem (osztatlanra jelentkezett, 3 év felsőoktatás után nem tudta felérni ésszel szegényke, hogy mi a különbség ezen képzések között). Tanár lesz szegénykém…

OscarOmega
Olvasó
OscarOmega

Na, tényleg nem akarom, hogy átcsapjak nőgyalázásba, de akkor megosztom még a másik tréfás sztorit: nagyondoktor, orrát fennhordó csaj tévedésből a munkahelyen meghallgatott egy híradást a rádióban a közel-keleti konfliktusról. Odafordul hozzám és megkérdezi: Teeeee, figyelj, kik azok a zsidók és palesztinok és mit akarnak egymástól?

hgyi
Szerkesztő

Együttérzésem! Több éves orvosi könyvtárosi gyakorlatom alatt én is tapasztaltam.
Az ilyen nagyondoktorok nemtől függetlenül idióták.

SamSon
Olvasó
SamSon

Ez a hölgyemény fordítva ül a lovon. Jön Popper Péterrel, hogy kisfiúk szaladgálnak az utcán férfitestben. Pont egy kislány sírását olvashatjuk fent. Ha egy nő erős lesz, okos és törtető, karrierista és életének kovácsa, akkor az bizony nem fog egy ilyen önsajnálattól csöpögő írást kreálni, pláne nem fog fenékre huppanni a szupermarket parkolójában, amikor szétgurulnak a zsemlék. Aki ilyet ír, az egyszerűen nem is életrevaló, teljesen önállótlan.

 

Mit tenne a szerző, ha neki valóban lenne 2-3 gyereke, és két betegség miatt két kórházba kéne szaladozni, közben meg ellátni a beteg nagymamát is? Mert sok nő képes ilyesmire és meg is teszik. De azok nők és nem kislányok, mint az írás alkotója. (milyen játszi könnyedséggel beszél a többgyerekes anyukák nevében gyermek nélkül).

 

Az a baj, hogy rengetegen vannak hozzá hasonlók és képesek Oravecz Nóra életigazságait olvasgatni, posztolgatni, lájkolni, mert addig sem kell felelősséget vállalni a saját életükért, saját döntéseikért, vagy saját döntésképtelenségeikért. Vannak hasonló emberek férfiakban is, de még is, akik a közösségi médiában, bulvárban telefröcsögik a hasonló megnyilvánulásokkal a világot, szinte kizárólag nők.  Érdekes…

Amúgy sajnálom a szerzőt, mert neki csak az “alsó” szegmensből fog pasi jutni ezzel a mentalitással és nem éppen olyan, akit ma ő megálmodna magának…

Koriander
Olvasó
Koriander

vagy keres magának egy pótaput…

Lilith
Olvasó
Lilith

Egyetértek veled. A mostani 20 – 30 éves nők kislányok női testben, véleményem szerint. Tűsarkúban, LV táskákat szorongatva futkorásznak az életen keresztül. Sokszor hülye Cosmopolitanon nevelkedett barátnőkkel körülvéve. Így nem csoda, hogy egy hétvégi( singli háztartásba való nyilván igen megerőltető ) bevásárlás kiveri náluk a biztosítékot. A való élet még nem érte el az ingerküszöbüket, de ahogy látom nem is fogja. Nő létemre azt kell mondjak, hogy siralmas.

 

tibor
Olvasó
tibor

Általános  tapasztalat hogy a feladat meghozza a megoldást is. (“Teher alatt nő a pálma”) Pár éve évtizede a 20 év körüli házasságkötés gyakori volt és a párok jókora része sikeresen vette az összes akadályt, persze nem mindenki, de a 35 v. 40 éves ifjú párok problémamegoldó és kompromisszumkereső képességére sincs garancia.

Koriander
Olvasó
Koriander

“Felkelek, dolgozom, ügyet intézek, karriert építek, írok, tanítok, szervezkedem, takarítok, bevásárolok, agyalok, ambícióim vannak, megyek előre. És a pasi-teljesen jogosan!- megijed. Mert keresné a helyét ebben a történetben.”

ez a leggázabb rész.
a vehemens infantilizmustól ijednek meg…
hol maradna hely a “te”nek, ahol ennyire minden az én én én körül forog. – ideje kilépni a háromévesek nárcisztikus dackorszakából.
teljesen hétköznapi automatizmusokat próbál a szerző vmi különleges hópiheségként beállìtani.,
felnőtt emberek felkelnek, ügyet intéznek, dolgoznak, háztartást vezetnek, sőt még olvasnak is :)) , de nem érzik szükségesnek a másik orrára kötni, mert élettel járó alapficsörök.
még jó, hogy nem írta oda, hogy már nem az ancija törli a popsiját, ha kakilt.
beszarás. nna.

Art
Olvasó
Art

Igen. A Férfiak, mielőtt belemennek egy párkapcsolatba, csinálnak egy ilyen T-accountot:

– Mit fog ez hozzátenni az életemhez

– Mit fog ez elvenni az életemből

Szegény Vikunak elég deficites a balansza. Épeszű férfi füleit hátracsapva menekül egy ilyen kapcsolat elől. És ő nem érti:(

hgyi
Szerkesztő

Sajnos mostanában túl sokan foglalkoznak az “én”-nel. Vannak, akik ezt megpróbálják azzal álcázni, hogy másokon segítenek. De akkor is az “én” van előtérben, mert többnyire saját maguk és a megítélésük miatt teszik.

Sokan veszik a Calgont is… Nem mindenki tud ellenállni a társadalmi – az általa kiválasztott szelet – nyomásának.

SamSon
Olvasó
SamSon

Nagyon érdekeset írsz, ez majdnem a mai napig a pszichológia alapvetése volt, de a bostoni futóversenyen történt robbanás után pszichiáter hallgatók a jelenség ellenkezőjének a bizonyítékát találták… lehet, hogy egyszer itt is paradigma váltás lesz.

Amúgy azért a pozitív játszma mindenképpen hasznos, akkor is, ha az indíték vitatható.

Naooo
Olvasó
Naooo

Az is nem valami megrendezett bohóckodás volt?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

offoffoff:)

“Nem akarok férfi lenni!

Akkor ne viselkedj úgy:) A férfiak nőket szeretnek az ágyukban általában:), nem egy másik férfit:)

Rongybábúként huppantam le a forró aszfaltra és zokogni kezdtem.

Normális dolog, hogy mindig mindent egyedül kell csinálnom? Hogy 6-kor kelek, bemegyek a városba dolgozni, hogy bevásárolok, hogy mellékállásaim vannak, hogy cipekedem, hogy egyedül irányítom az életemet, egyedül döntök segítség nélkül, hogy minden szarra egyedül vagyok? Ez így tök okés? És az is rendben van, hogy ugyanezeket a terheket olyan anyák is cipelik, akik mindemellett 2-3 gyereket is nevelnek?

Ha ezt választottad, miért nyígsz?

Ki tartotta a pisztolyt a fejedhez? Ja, hogy saját magad, akkor?

 

Valami eltört bennem és felkerestem a terapeuta barátnőmet, hogy ugyan mondja már meg, én megyek a forgalommal szemben, vagy manapság tényleg minden nő férfi szerepeket vállal?

Stimmt:)

Azt mondta, hogy teljesen igazam van.

Egy jó barátnőben lehet bízni:)

Ez, amit mi, a 21. században művelünk, abszolút nem normális. Annyi teher van a nőkön, hogy ilyen sok talán sohasem volt még.

Az igényeid, elvárásaid teljesülését nem szokták ingyen adni:), hacsak nem 8-9-esetleg 10-es vagy, de akkor is kell azért valamit cserébe nyújtani:)

És igen, ez a világ amazonokat képez,

Képez a fenét, mindig a kormány, az ellenzék, a férfiak, a nők, a rencer, lehet a sort folytatni, meg a tököm tudja még ki a felelős, de te nem :)

Ezek szerint jobb burkában, szigorú szabályok szerint élni, megteheted, a te életed a te döntésed :)

nőket, akik az autópálya mellett kereket cserélnek,

Linkelj már erről egy képet :)

akik felsővezetői pozícióban vannak,

Most panaszkodsz, vagy dicsekszel?:)

akik az egész családot a hátukon cipelik,

Sírjunk együtt, könnyebb lesz:)

akik megtanultak a jég hátán is megélni.

Most megint, panaszkodsz, vagy dicsekszel?

Persze vannak nők, akik ezt kimondottan imádják és remekül boldogulnak egyedül is, de Isten látja lelkem, én azt érzem, hogy ez nem az az út, ami a boldogsághoz vezet, mármint nekem biztosan nem.

Rajtad áll.

Nem akarok ennyi terhet, és ezt úgy mondom, hogy nincs gyerekem, nincs rajtam felelősség és még így is túl soknak érzem a batyumat.

Még mindig rajtad áll.

Amikor ott sírtam az áruház előtt, semmi másra nem vágytam, csak arra, hogy jöjjön oda valaki, hozzon nekem egy zacskót, segítsen összeszedni a holmimat, fogja meg a kezem és vigyen haza.

Összezavarsz, eccer amazon, másszor gyenge nő, mi szabályozza, hogy mikor melyik?

Ja, ez a szemét társadalom, az:)

Nem azt vártam, hogy fizessen helyettem a kasszánál, tankolja tele a kocsimat (ami nincs is), hozza ágyba a reggelit, kényeztessen,

Ami ugye alap lenne, ha van gazdatest:)

csak annyit, hogy osztozzon velem a terheimben,

Ingyen és bérmentesen, királylány:)

mert basszameg, nem arra vagyok teremtve, hogy erős harcos legyek,

Akkor miért erőlteted, ja tudom, erre kényszerít má megint ez a mocskos társadalaom, rencer stb. :)

aki minden nap csatába indul, hanem arra, hogy kedvességet, lágyságot és puhaságot, meg szeretetet árasszak magamból!

Ki akadályoz meg téged ebben?

De látsz ilyen nőt manapság?

Nagyon keveset.

Nem véletlenül:)

Mert akiket ismerek, mind-mind ugyanezt csinálják. Túlvállalják magukat, szétesnek lélekben, fejben, érzelmileg, megkeményednek, túlnőnek a férfiakon.

Hátrafele, tűsarkúban és eccer csak kikoptál a húspiacról, marad a nyígás, meg a macskák:)

És jön az első randi, és beszélgetni kezdünk.Elmondom egy napomat.

Őszintén, mit csodálkozol akkor azon, hogy  a másik menekül?

Felkelek, dolgozom, ügyet intézek, karriert építek, írok, tanítok, szervezkedem, takarítok, bevásárolok, agyalok, ambícióim vannak, megyek előre.

Egyik fele megvan, kéne a másik is, de ugye a nap 24 órából áll, de te követeld ki, mert neked jár:)

És a pasi-teljesen jogosan!- megijed.

Ijed a fenét, csak nincs szüksége egy másik férfira:)

Mert keresné a helyét ebben a történetben.

Dehogy, a kereslet -kínálat elmegy egymás mellett, közös metszéspont híján miért feccölne energiát a lehetetlenbe?

Hacsak nem pistult beléd, de a racionalitás általában győz:)

És hiába mondom neki, hogy jól esne, ha egy csokor virággal elémjönnél a munkahelyemre, jó lenne, ha nem kéne egyedül ennem, egyedül vásárolnom, egyedül filmet néznem, egyedül sétálnom,

És ez eddig egy ezreléke az igényeidnek, ha esetleg teljesülnek, akkor jön a következő ezres nagyságrend, megjön az étvágy, hipergámia rulez:)

megijed attól, hogy önálló vagyok, hogy határozott vagyok,

A fenét, csak nem vetélytársra vágyik, de te magyarázd meg magadnak, jobb lesz a lelkednek:)

hogy nem megmenteni kell engem kérem,

Akkor miért nyígsz?:)

 hanem érdemben velem és mellettem

Ő meg úgy gondolja, hogy benned:)

lenni, miközben én is az ő támasza akarok lenni.

Menedzselni a fickót?:)

Ugye érzed, hogy itt valami nem stimmel?

És nincs második randi.

Há,me nem hülye több energiát belefeccölni reménytelenülJ

Mert ez a nő túl sok, túl sokat érez, túl sokat filózik, túl sok mindent csinál és mindemellett még ideje is lenne egy párkapcsolatra,

He? Értelmezd újra, ok?:)

és beszélgetést akar és közös programot és intenzív, minőségi időt. Ja és persze bolond. Hát mitől Ne lenne az?! Ki nem az?

Kinek kell még egy bolond is ráadásnak?:)

És ezer és ezer ilyen történetet hallok a barátnőimtől.

Az a szemét világ, az:)

Hogy a férfiak megijednek

Ezt már egyszer megbeszéltük:)

. Mert ők a nőt keresik, a klasszikus nőt, az esendőt, a szendét, a család melegét őrzőt, nem a managert, a gyerekeit egyedül nevelő anyát, aki álló nap rohan, nem az értelmiségi szinglit,

Tűpontos megfogalmazás, megy ez neked:)

hanem a királylánykát.

Itt mellélőttél, pont nem királylánykát, abból van elég:)

Soha, egyetlen egy posztomban sem bántottam a férfiakat, mert nem vagyok az a fajta, aki a saját magányát úgy magyarázza meg, hogy „minden férfi szar szemét és úgyis csak azt akarja.”

Tévedés, mindegyik azt akarja, csak azt a dumát nyomja neked amivel ezt nálad eléri:)

Ha vstleg nem akarná, vagy hülye, vagy hazudik, ébredj fel:)

Vannak nagyon rendes pasik.

Eccer valaki definiálja ezt nekem, mert ha mégis megtörténik, akkor kiderül, hogy balfasz béta, akit meg sem látsz, nem hogy egyáltalán kommunikálnál is vele, így meg ugye nehéz:)

Tudom.

:)

Viszont a terapeutámnak igaza volt abban, hogy manapság a férfiak nagyrészt-mondom, vannak kivételek!- gyávák és tutyimutyik.

Megvan a hibás:)

Lehet pezsgőt bontani:)

Kényelmesek. Annyira beelőztük őket, hogy csak kapkodják a fejüket, illetve van az a fajta is, aki inkább megdöglik egy boldogtalan és szexmentes házasságban, egy langyos, híg fosban, minthogy kiálljon magáért, a boldogságáért és olyan nőt válasszon, akivel mondjuk testi és szellemi partner lehet.

Ugye megint érzed az ellentmondást, a házas bétát egyből meglátod, ki van ez találva:)

Az elmúlt években az összes randim kudarcba fulladt.

Nem csodálkozom:)

És nem azért, mert rondavagyok, kövérvagyok, senkisemszeret, hanem mert folyamatosan ki akartam rugdosni a srácokat a komfortzónájukból.

De ha eccer ő nem akar, mit erőlteted, hogy vinnyoghass?

Felvázoltam, mire lenne szükségem, mi tenne engem boldoggá, cserébe mit tudok nyújtani, és te, hallod, látnod kellett volna azokat a riadt arcokat! Hogy atyaúristen! Hát ez totál őrült! Ez ennyi figyelmet és időt és érzelmet igényel? Így nem gondolkodik senki! Mi ez? Ufó?

Most már röhögnöm kell:)

De nem tudok másmilyen lenni!

A te döntésed, a te életed:)

Akkor minek rinyálsz?

Nem tudok gyengébb, gyámoltalanabb és életképtelenebb lenni, nem elégszem meg hétvégi otthon punnyadással, sorozatnézéssel, négyfalbámulással, érzelmileg intenzíven szeretnék élni és tanulni, fejlődni, tapasztalni egy kapcsolatban! És körbenézek, és gyakorlatilag az összes helyes és okos barátnőm pontosan ugyanettől szenved!

Alakítsatok klubot és sírjatok együt, követeljetek plusz jogokat, ja az már van, de ugye soha nem elég:)

Az alfakörhinta már pedig ezt nyújtja:)

Popper Péter írta valahol, hogy kimegyek az utcára és azt látom, hogy felnőtt ruhába bújt kisfiúk mászkálnak mindenhol. Anyuci pici kedvencei.

Akiket nők neveltek fel, ahogyan te is fogod a fiad:)

Nagy gyerekek, akik eljátsszák a főnököt, a melóst, az ügyvédet, de közben érzelmileg és fejben gyerekek maradtak, a nők pedig toronymagasan kenterbe verik őket.

Ismét röhögnöm kell, de te csak nyomasd:)

Egy szösszenetet megérne a „Disney” királylányok elemzése is:), bár elég beszédesek a sírálmaid:)

És nyilván nem akarok általánosítani, és sok érzelmileg éretlen nő is van, és sok érzelmileg érett férfi is, de valahogy egyre többen vagyunk boldogtalanok és egyre jobban megszokjuk azt, hogy totál normális mindent önállóan, segítség nélkül csinálnunk, hogy a boldog párkapcsolat az valami elit klub, ami csak a kiváltságosoknak jár, akinek nincs ide V.I.P belépője, az csak tegye a dolgát egyedül.

Nagy megállapítás, nincs ingyen ebéd:)

Szétesik a világ, szétesik a világunk, a férfi ellenség lesz, valami hülye kis eszköz, a szükséges rossz,

?

a nő férfi lesz, aki megkeményedik, aki küzd, aki saját magának szül gyereket és majd megoldja valahogy önállóan,

?

 a kapcsolatok ellaposodnak, a problémák a szőnyeg alá kerülnek, mert már mindenki pattanásig feszült, mert ha egy nő végre talál egy férfit, akkor foggal-körömmel meg akarja tartani,

Hát az a 20% kevés a nők 100%-alékénak, ha mindenkinek ugyanaz kell, ugye:)

 olyan nagy a férfi ínség

A fenét, csak te nem „látod” mert nem alfa:)

 és olyan nagy a társadalmi nyomás, hogy menj férjhez, szülj gyereket, építs karriert!

A fenét van nyomás, kikopsz a húspiacról és nyígsz, a te életed, a te döntésed:)

Szabaccság elvtársak:)

De hogyan?

Millió dolláros kérdés:)

És miért van ez így? Mindenki megőrült? Én is? Te is? Normális dolog, hogy semmire és senkire nincs idő? Hogy mindenki rohan, stresszel, küzd, pénzt keres és idegbajos? Normális dolog, hogy egyre több a válás, a magányos fiatal, az egyedülálló anyuka és az összezavarodott tini? Mi ez az egész? Hol rontottuk el? Miért frusztráljuk egymást?

Gondolkozz el, és néha tekints magadba is ne csak a világot okold:)

Nem akarok kemény nő lenni! Nem akarok páncélt, karriert, munkaközpontú életet!

De ez a mocskos társadalom meg a patriarchák stb. nem engedik, pedig te úgy szeretnéd hogy a világ idomuljon az elképzeléseidhez, szörnyű ez a világ tényleg:)

Én még nem is olyan rég egy tündéri kislány voltam, és mint mindenki más, én is arról álmodtam, hogy a hercegemmel fogok boldogan élni a saját kis világomban.

Kevés a fóka, a 20% elkelt, neked a rinya maradt, vagy elhappolni a másiktól:)

De ez a világ kiírtja belőlünk a kislányt és lovagokká üt minket, akik nap mint nap kimennek a csatatérre.

Ez a mocskos világ, az, az tehet mindenről, sírjunk és szidjuk:)

Nagyon elveszettnek érzem magam és őszintén megmondva, egyáltalán nem látom a kiutat.

Nem csodálom.

Sem az én életemből, sem a többi, hasonló érzésekkel küszködő nő életéből. Nem tudom, hogyan lehetne visszafordítani ezt a folyamatot.

Rajtad áll, de te csak szidd azt a szemét világot:)

 De jó lenne, ha a helyemen lennék és a világ is, a férfiak és a nők is a helyükön lennének.

Az ott van, nyugi, nélküled is elvan és a helyén van minden, ok-okozat:),

Mert ez most egy eszeveszett küzdelem, amiben mindenki össze van zavarodva, és amiben én magatehetetlenül sírok az aszfalton és senki sem fogja meg a kezem.

A te választásod, a te döntésed.

Pedig szentül hiszem, hogy egy nő csak akkor boldog, ha van mellette egy szerető társ, aki az ő támasza és védelmezője.

Lehetőleg a csúcsalfa:)
De ki véd meg minket ha már túl erősek vagyunk? Milyen szerep marad akkor a férfiaknak?

Szegény férfiak, majd ha kisajnálkoztam magam rajtad és ha még lesz időm, akkor őket is elkezdem sajnálni, jó lesz így?:)

 

SamSon
Olvasó
SamSon

Én linkelek helyette is, bár szerintem ezt a képek gyorsan kellett készíteni, mielőtt megállt a “segítség” :)

 

 

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSp6gbTY6C6U18GDQSMMCOSbJAePGjPXmm8Ax1pLkQrEKxqS7QeTg

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Pontosítanék:)

videót kérnék:) Növekszik az én étvágyam is:)

SamSon
Olvasó
SamSon

A videó az sajnos fizetős és nem derül ki végül, mi lesz a defektes kerék sorsa. :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

:)

hgyi
Szerkesztő

Ne bántsátok már ennyire!
Ő is a fogyasztói társadalom aktív tagja. Nincs benne annyi erő, hogy elutasítsa, viszont megviseli, hogy belemegy a játszmába.
Azt kérdezed: “Összezavarsz, eccer amazon, másszor gyenge nő, mi szabályozza, hogy mikor melyik?
Az energiáinak hullámzása és a kételkedés szabályozza. Güzül, mert úgy érzi, ezt várják el tőle. De belefárad, mert nem bírja. Akkor elcsügged, megírja az olyan posztokat, mint a fentiek, közben feltöltődnek az elemei és újra beszáll a taposómalmos játszmába.

Nagyon egyetértek vele. Én sem akarok férfi lenni! De én nem is érzek késztetést arra, hogy vezető legyek, hogy baromira elismerjenek, hogy kiemelkedően sokat keressek, hogy megmutassam mindenkinek, hogy erős-bátor-kemény-okos nő vagyok, hogy bizonyítsam, érek annyit mint bármely nagy feminista, stb.
A nő nem férfi még ebben a hülye világban sem. A férfi meg nem nő, bármennyire is divat a rózsaszín férfiing és bármennyire is vannak gyesen/gyeden lévő férfiak.

Art
Olvasó
Art

Nem.

1. Viku sajnos nem vonzó nő.
2. A női vonzerejét megkísérli pótolni olyasmivel, amit egyébként ambicionál is (karrier, pénz, erő, önállóság).
3. Elvárja a (férfi)társadalomtól, hogy női vonzerőnek ismerje el a személyes ambícióit
4. Ez nem történik meg, csalódik. Arra gondol, hogy tán nem elég erősen kompenzál, ezért rátesz mégegy lapáttal.
5. Ismét csalódik. Mostmár muszáj felelőst találni.
6. Arra a felismerésre jut, hogy csak a férfiak lehetnek a hibásak, hiszen minden barátnője milyen lelkesen bíztatta.

És innen megállíthatatlan a kudarcspirál.

hgyi
Szerkesztő

Bocs, de ennek az egésznek semmi köze ahhoz, hogy számodra vonzó-e vagy sem.
Elvárja, merthogy azt hallja, hogy ettől lesz vonzó nő – feminista agymosás.
Így van, muszáj felelőst találniuk, mert túlságosan csillog az “én”. A nőknél sikertelen férfiak is kompenzálnak és felelőst keresnek. Megtalálták a felelőst: a nők.
A kudarcspirál mindkét nemnél működik. Az “én” a legfontosabb. De csak abból a szempontból, hogy “én” mit érdemlek, mit érdemelnék meg, mi jár nekem. Hogy Én mit tudnék tenni annak érdekében, hogy kikerüljek a spirálból, arról nem esik szó egyik nem spirálos tagjánál sem.

Art
Olvasó
Art

Természetesen, nyilván semmi köze ahhoz, hogy számomra vonzó-e, hiszen nem ismerjük egymást.

Arra bátorkodtam célozni, hogy Viku generálice nem vonzó nő. 100-ból 100 férfi nem fordul utána az utcán, a kisujját se mozdítja senki, hogy a közelébe férkőzzön, pláne nem a bugyijába. Ha nem így lenne, ha lenne legalább egy férfi a világon, aki a nyakát törné a kegyeiért, akkor egy büdös betűt nem látnánk tőle a fészbúkon.

És továbbra is váltig állítom, hogy ez a gyökere az összes problémájának, nem a kommercializált társadalom, nem a hímsovinizmus, és nem az énközpontúság.

Egy jó nő a jég hátán is jó nő. Aki meg nem, az kitalál mindenfélét.

hgyi
Szerkesztő

Én pedig arra bátorkodtam célozni, hogy nem lehet általánosítani a vonzóságot. :o)
A jó nő lehet, hogy a jég hátán is jó nő, de ettől még nem biztos, hogy .
Vannak nemjónő nőies és vonzó nők is. Mint ahogy vannak nemjópasi, ám nagyonis vonzó férfiak. A vonzóság nem feltétlenül a sztenderdizált külsőség.

Art
Olvasó
Art

“…nem lehet általánosítani a vonzóságot…”

az pedig csak fatális véletlen, hogy a 25.000 követőjéből pont egy se akarja a bugyiját:)

(értsd: ha akarná, már benne lenne)

38 éves elmúlt ez a nő, és abszolute semmi izgalmas nincs benne. Valahol egy szelfi alatt magyarázta, hogy lefogyott 70 kilóra, de minek, mikor 100 kilósan több rajongója volt. Ezt speciel el tudom képzelni, simán vannak olyan pasik, akik a 100kilós anyakocákra gerjednek veszettül, de a 70kilós, 40 év körüli semmilyenekre??? Akikből van kb félmillió ugyanilyen itt ötven kilométeres körzetben?

Na, nekik marad a lelkük szépsége, a karrierjük, meg az önállóságuk, meg az eredeti, értékes gondolataik, meg az EQ-juk (remélem nem felejtettem ki semmit).

hgyi
Szerkesztő

Ezt a 25.000 követőt nem értem.

Na, az már fontosabb, hogy semmi érdekes nincs benne. De ha nem ismered, akkor nem is tudhatod. A neten sokan inkább a rejtőzködőt játsszák, és vannak akik a nagymenőt. A rejtőzködők sokszor sokkal érdekesebbek élőben, mint neten, mert írásban nemigazán tudják kifejezni azt, amit mimikával, mozdulatokkal remekül kifejeznek élőben. És ettől már mindjárt sokkal érdekesebbek is. :o)
A nagymenők sokszor igen csendesek élőben, s lehet, hogy a neten roppant érdekesnek látszanak, élőben halálra unod magad mellettük.
Az érdekességnek sincs köze a külső vonzáshoz.

Naooo
Olvasó
Naooo

“A nagymenők sokszor igen csendesek élőben, s lehet, hogy a neten roppant érdekesnek látszanak, élőben halálra unod magad mellettük.”

Akkor üljön át egy másik asztalhoz.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Art-al értek egyet, szerintem sem jó nő, és külön kín neki e mellé, hogy a belső, meg a siker, meg az erő meg a franc tudja milyen “erények” nem befolyásolják az erekciót pozitív irányba, sőt:) sorry.

Lilith
Olvasó
Lilith

Köszi Xcsakx…rég mulattam ilyen jót. A lányka kis szösszenete a te  kommentjeiddel nyert értelmet. Azt gondolom , hogy a nyekergésével inkább szeretne- végre valahára – egy férfiravalót összeballetozni :-)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

:) Köszi:)

Franklyn
Olvasó
Franklyn

Ez az ország tényleg menthetetlennek tűnik. De az összeurópai népség is. Nem kell csodálkozni, hogy öregszik a társadalom, kevés a gyerekszületés, stb. Az emberek kreált légvárakban élnek, tele vannak gyűlölettel, félelemmel és hollywoodi “kultúrával”.  Másrészt a sok reklámra és negatív hírre való védelmi reakcióként totál passzívvá is váltak, az utcán az idegenek egymásra nem néznek, érzéketlenek egymásra és bármilyen mélyebb dolog felé.

A nagy szabadságban az ego vadhajtásai dzsungelként lepték be az emberek lelkét.

Naooo
Olvasó
Naooo

Azok nélkül még a Nap is szebben sütne.

DennisVT
Újságíró

Na bekerültünk mi is a threadbe. Valaki belinkelte ezt a cikket, illetve ugye nyilván a biharivikis kommentjeinket.

DennisVT
Újságíró

Megkaptuk, h nőgyűlölők vagyunk mind. Te is Hgyi, meg Kori, meg minden nő itt a férfihangon, külön kiemelve.

Mondjuk a kisasszony (az egyik kommentelő) vitakultúrája kimerült abban, hogy érvei elfogytával, inkább kitörölte az egész kommentszálat:)

hgyi
Szerkesztő

Ó, én már megszoktam. Lepereg rólam. :o)
Ne feledd, én forintocskán edződtem! :o)))

utólag még:
A férfiakat gyűlölni nem vagyok hajlandó. Ha ez nőgyűlölet, vállalom.
A nyígést nem bírom. Sem nőktől, sem férfiaktól. A mások kizárólagos hibáztatása is ezek közé tartozik.
Én azt szeretném, ha a nők és a férfiak nem vagdalkoznának, nem csapkodnának egymás felé és nem köpködnék egymást elvakultságukban, hanem elismernék egymás értékeit, együtt munkálkodnának azon, hogy értékes életet éljenek kiaknázva az előnyöket, változásra, változtatásra hajlandók legyenek – nem arra gondolok, hogy “változz meg, hogy nekem jobb legyen”!

Reszet Elek
Újságíró

A férfiakat gyűlölni nem vagyok hajlandó. Ha ez nőgyűlölet, vállalom.” – Valakit mindenképen gyűlölnöd kell. Így megy ez…

hgyi
Szerkesztő

Na jó. Akkor a krokodilokat gyűlölöm.

Reszet Elek
Újságíró

Pedig nekik több okuk lenne gyűlölniük minket…

Elvégre kevesebb krokodil jár emberbőrbe öltözve, mint fordítva…

hgyi
Szerkesztő

Hm… Hát ja. Ha a krokodil megeszi az embert, akkor is az emberen van a krokodilbőr és nem fordítva…

the hermit
Olvasó

Ez a Veszett a világ c. David Lynch filmből van, szerintem.

Reszet Elek
Újságíró

Bizony hogy abból! Persze az kigyóbőr, de azért belefér…

Méghozzá szerintem anakonda. Na egy ilyet akarok mielőtt feldobom a pacskert.

the hermit
Olvasó

úgy látszik, van néhány közös kedvencünk.

Szerettem azt a filmet.

Reszet Elek
Újságíró

Kihagyhatatlan remekmű.

Naooo
Olvasó
Naooo

Simán kihagytam.

[Hiába provokálsz, ezért úgyse baszlak ki. Egyszerűen a kutyát se érdekli]

*The Hermit

xcsakx
Olvasó
xcsakx

hgyi:

Max respect tőlem és egyetértek ebben veled.

:)

Koriander
Olvasó
Koriander

igazából, ha vki ír egy ilyen kifakadást, mire számít?

Narancsle
Olvasó
Narancsle

Ok, leírom, hogy én mit gondoltam az egészről.

1. Először azt, hogy ez egy trollkodás, mint a modoros blogon, aztán láttam a megosztások/hozzászólások számán, hogy nem az.

2. Viki még mindig a herceget várja magához képest.

A nőkkel szemben eléggé kevés elvárás van megfogalmazva, ahogy korábban is tisztáztuk, de Viki nem nagyon teljesíti azokat sem:  legyen fiatal azért, hogy családot lehessen vele tervezni (38 évesen már nem az), nézzen ki jól (Viki pár poszttal korábban belinkelte, hogy hogy nézett ki 92 kilósan, nyilván úgy nem kellett senkinek fiatalon sem, bár most már nem néz ki rosszul) és legyen kedves, elfogadó, hallgató, szubmisszív,  nőies a férfihoz (nekem az jön le az összes hozzászólásából, mintha egy férfi haveromat hallanám, szóval ez nem nagyon teljesül). Valamint passzoljon a férfihoz életstílusban (bulis/otthonülős, hobbik, közös dolgok, stb.). Ezen kívül voltak egyéni problémái is (pánikbetegség) és tapasztalatlan emiatt a párkapcsolatokban (ő írta), ami nyilván mínuszpont, de ilyenek mindenkinek vannak.

Tehát nagyjából a klasszikus női dolgokat nem igazán tudja hozni szerintem, bár túl sokat nem foglalkoztam a személyével.

Na most bár nem társkeresőztem, de azt olvastam már rengeteg helyen, hogy ott a nőknek áll a pálya, mert kapja naponta 100 számra a levelet és vissza kell nyögni egy egysoros választ, a férfinak már kb. az siker, hogy reagál valaki a válaszára.

Viki intenzíven társkeresőzik, ehhez képest a tonnányi JÓFIÚ-ból Viki nem talál egyet sem, amelyik neki megfelelne. Egyet sem évek óta. Ez szerintem lehetetlen, rengeteg olyan blue pill/jófiú férfi van, amelyik egy olyan nőért, mint a Viki a fél karját odaadná és azután egész életében királyian kiszolgálná. Akár gyerek és családalapítás nélkül is. Csak ők éppen nem az alfahímek ugye…

A másik, hogy Viki pár poszttal korábban az Oravecz Nórát figurázza ki, most meg ír egy ugyanilyen hülyeséget, amiket pont az Oravecz szokott.

Lássuk mik is lennének Viki elvárásai…tudjátok mit, elkezdtem, de már inkább itt befejeztem, mert kisregényt írhatnék a sok faszságról, amit a posztjában írt, ráadásul rengeteg dologban önmagának ellentmond, pont mint egy hülye Oravecz idézet.

Címszavakban: 35-45 közötti, jó egzisztenciájú (Viki ugye csóró, valakinek meg össze kell rakni a közös életre a “közös” egzisztenciát), helyes, jó pasi (Viki ilyeneknek írt a társkeresőn egy korábbi posztban, de a pasi nyilván foglalt volt), aki mindig a komfortzónáján kívül él (értsd: mindenféle egzotikus dolgot csinál, nyilván a legtöbbje nem a legolcsóbb mulatság, mint pl. síelés, szörf, távoli utazások, nyilván nem a Bükkben való kirándulásra gondolt, piknikezésre a Margit-szigeten, biciklizésre, esetleg egy Duna parti sétára, ahol a férfi éppen rá figyelne) és emellett aki őt szolgálná, segítené és rá figyelne mindig. “Nem akarok páncélt, karriert, munkaközpontú életet!”  – tehát Viki melózni sem akar, teljes eltartásra hajt.

Szóval olyat keres, ami nincsen vagy ha van, tömegével fogyasztja a 18-25 éveseket, illetve ha foglalt, akkor 10-szeresen foglalt és a nők versenyeznek érte a szeretői státusért IS.

Ha olvasol Viki, akkor a tanácsom: olvass el 1-2 Red Pill könyvet,a red pill fórumot, meg magát ezt az egész weboldalt, mert a válasz itt van, hogy miért vagy egyedül. Az elvárásokat meg lejjebb kell adni, sokkal lejjebb és le kell szállni a piedesztálról nagyon sürgősen, mert az idő ellened dolgozik, ahogy már érzékeled.

Bár még mindig fenntartom, hogy akár szenzációvadász trollkodásról is lehet szó, ahol a cél az ismertség és a lájkvadászat.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Na most bár nem társkeresőztem, de azt olvastam már rengeteg helyen, hogy ott a nőknek áll a pálya, mert kapja naponta 100 számra a levelet és vissza kell nyögni egy egysoros választ, a férfinak már kb. az siker, hogy reagál valaki a válaszára.”

Persze, hogy siker, olyan jókat lehet röhögni rajtuk.

“Gondolom valami 200 kg-os chipsen, sörön felhizlalt gusztustalan állat vagy.”

“Suttyókkal nem foglalkozom, boccsi”

“kerlek megtenned hogy nem farasztod sem magad, sem pedig engem a leveleiddel… koszonom :)”

“Figyelj vagy kommunikálsz normálisan vagy keress más játszó pajtást oké? Több mint zavarosak az üzeneteid…”

Reszet Elek
Újságíró

Leányzónak meg kellene tanulnia kicsit gyöngének lenni, akkor talán rájönne hogy milyen erő van benne.

Másrészt az irományból kisír a mondanivaló “ilyen vagyok, versenyzek veled, ugord meg ezt a lécet mert ha nem, esetleg így nem kellek, nem vagy igazi férfi”. Őszintén, kinek kell az ilyen mentalitású nő? Ki akar arra hazamenni, hogy ott is vetélkedni kell valakivel, aki mindent jobban tud?

Persze ahogy a férfias életélés lehetősége csökken úgy csökken a férfias férfiak száma is. Ettől függetlenül bőven akadna, de az ilyen nőkkel egy se fog leállni.

Rokapapa
Újságíró

“Normális dolog, hogy mindig mindent egyedül kell csinálnom?”

Pont a nők azok akik elutasítanak minden segítséget mivel azt képzelik, hogy egyedül ők képesek megoldani a dolgokat.

“Hogy 6-kor kelek, bemegyek a városba dolgozni, hogy bevásárolok, hogy mellékállásaim vannak, hogy cipekedem, hogy egyedül irányítom az életemet, egyedül döntök segítség nélkül, hogy minden szarra egyedül vagyok? Ez így tök okés? És az is rendben van, hogy ugyanezeket a terheket olyan anyák is cipelik, akik mindemellett 2-3 gyereket is nevelnek?”

Igen, ez tök okés! A nők akartak dolgozni, miattuk csökkent le a munkaerő értéke, emiatt kellenek a mellékállások is. A nőnk életét mi férfiak szívesen irányítanánk de pont ők nem kértek belőle.

“Nem akarok ennyi terhet, és ezt úgy mondom, hogy nincs gyerekem, nincs rajtam felelősség és még így is túl soknak érzem a batyumat.”

Ez a megvezetések csúcsa. A nők ítélték a férfiakat felesleges társnak most meg sírnak, hogy  szembe kell nézniük azzal amitől a férfiak évezredeken át óvták őket. De ha nem akarnak ekkora terheket akkor még is miért van az, hogy egyetlen feminista tüntetésen és felvonuláson sem jelennek meg mint ellenzék?!

“Mert akiket ismerek, mind-mind ugyanezt csinálják. Túlvállalják magukat, szétesnek lélekben, fejben, érzelmileg, megkeményednek, túlnőnek a férfiakon.”

Érdekes értelmezése ez a női ostobaságnak. Nem nőnek túl a férfiakon csak leértékelődnek a férfiak szemében.

 “És a pasi-teljesen jogosan!- megijed. Mert keresné a helyét ebben a történetben. És hiába mondom neki, hogy jól esne, ha egy csokor virággal elémjönnél a munkahelyemre, jó lenne, ha nem kéne egyedül ennem, egyedül vásárolnom, egyedül filmet néznem, egyedül sétálnom, megijed attól, hogy önálló vagyok, hogy határozott vagyok, hogy nem megmenteni kell engem kérem, hanem érdemben velem és mellettem lenni, miközben én is az ő támasza akarok lenni.”

“Viszont a terapeutámnak igaza volt abban, hogy manapság a férfiak nagyrészt-mondom, vannak kivételek!- gyávák és tutyimutyik.”

Miért nevezik a nők megijedésnek azt ha nem kérünk az elférfiasodott nőkből és miért gyáva vagy tutyimutyi az a férfi aki az elviselhetetlen nőnek inkább hátat fordít ahelyett, hogy megverné?! Ha én nőt akarok akkor az nő leegyen és ne más, ha ilyen nincs akkor élek inkább egyedül. Jó lenne végre megérteni, hogy a nőknek régen volt értékük ma viszont már nem mások mint egy szexuális segédeszköz amely használat után eldobandó. Ez nem gyávaság, félelem vagy tutyimutyiság. A férfiaknak is megvannak az elvárásaik a nőkkel szemben csak a nők erre nagy ívben tesznek miközben nagy hangon azon siránkoznak, hogy a férfiak nem veszik figyelembe a nők megváltozott elvárásait.

“Az elmúlt években az összes randim kudarcba fulladt.”

“Hogy atyaúristen! Hát ez totál őrült! Ez ennyi figyelmet és időt és érzelmet igényel? Így nem gondolkodik senki! Mi ez? Ufó?”

Talán jó lenne elgondolkozni a sikertelen randik okain. A férfiak is igényelnék a figyelmet de rájuk senki nem figyel mert mindent túlharsog a női hiszti.

“Nagy gyerekek, akik eljátsszák a főnököt, a melóst, az ügyvédet, de közben érzelmileg és fejben gyerekek maradtak, a nők pedig toronymagasan kenterbe verik őket.”

Az érzelmekkel is kiadjuk magunkat valamilyen szinten. Ez is olyan mint az udvariasság ha nincs aki kedvesen tudja fogadni akkor nincs értelme adni. Nem a nők verik kenterbe a férfiakat az érzelmi felnőtté válásban hanem a nők képtelenek felnőtté válni érzelmileg, inkább a fúria szerepébe bújnak mert az kevésbé megterhelő számukra.

“Normális dolog, hogy egyre több a válás, a magányos fiatal, az egyedülálló anyuka és az összezavarodott tini?”

Egyre több a válás mert nők elviselhetetlenné válnak valamint nem vállalják fel egy kapcsolatban a nő szerepét, de visszaélve a férfiakba nevelt maradék tisztelettel a férfiaknak sem engedik betölteni a férfiszerepet. Ez persze oda vezet, hogy a nő kiábrándul a férfiból a férfi pedig menekülne a nőtől, amelyik férfi pedig nem akar menekülni az rendszeresen elveri a nőt hátha akkor képes lesz nőnek lenni de sajnos a nőkön már ez sem segít. A tinik meg azért vannak összezavarodva mert nincsenek nevelve! Az ostoba anyuka egész nap dolgozik – a még ostobább pedig karriert épít – miközben gyermekét jó pénzért senki nem neveli sőt hála a közétkeztetésnek mérgező moslékot is kapnak  rendes egészséges házi koszt helyett.

“Pedig szentül hiszem, hogy egy nő csak akkor boldog, ha van mellette egy szerető társ, aki az ő támasza és védelmezője.
De ki véd meg minket ha már túl erősek vagyunk? Milyen szerep marad akkor a férfiaknak?”

Ez a rész legalább részben helytálló. Annyival azért kiegészíteném, hogy a férfiak ma is csak a nők társai, támaszai és védelmezői akarnak lenni de még azon nők is elutasítják ezt akik a feminizmust elítélik.

Egészében véve a hozzászólás valós és lényeges problémákat vet fel de az okok keresése és értelmezése helyett inkább egy kis feminista férfihibáztatást érzek a háttérben, még a nők leírt hibái is a férfiak által kiváltott szükséges rossznak vannak beállítva.

SamSon
Olvasó
SamSon

Szerintem is rossz a példa, nem hímsovén az az ember, pusztán egy igen gyenge ember, aki keresett egy magánál is gyengébb nőt, akit terrorizálhatott. Fene tudja, hogy mi történt vele a katonaévek alatt, hogy ilyen lett, vagy az is csak rásegített erre, de mint előttem már oly sokan írták, hogy nem nemi alapon terrorizálta a családot.

 

Nekem azonnal az amerikai szépségből a szomszéd karaktere ugrott be. Ha valaki látta, tudja miről beszélek. Abban a filmben zseniálisan bemutatják azt, milyen gyenge is az ilyen ember.

timecutter
Olvasó
timecutter

Egyetértek azokkal, akik szerint a cikk két példájában felvázoltak nem elsősorban hímsovén férfiak, hanem inkább otthoni despoták hímsovén jegyekkel.

A hímsovén férfiak ismérve szerintem az alábbi tulajdonságok többé-kevésbé megléte:

-a nő nem lehet egyenrangú társ, hanem “tudja, hogy hol a helye”. A gyeplő férfikézben legyen, a nő elismeri a férfi erkölcsi, morális, intellektuális és észbeli felsőbbrendűségét, mely szerint a férfi a család feje, fenntartója, pénzügyeinek vezetője, és a családtagok feletti rendelkezés jogának birtokosa, aki eldönti a családban kinek mikor mit kell csinálni.

-a nő házirobotként funkcionálva mindenben kiszolgálja a férfit, vezeti a háztartást annak igényei szerint kezdve a háztartási munkáktól a “házastársi kötelesség” rendszeres akár gépies teljesítésén túl a gyereknevelésig bezáróan. Bizonyos jellegű  házimunka a nő feladata, és csak az övé, és mivel ezek könnyebbnek tűnnek számára mint pl. a kinti mezőgazdasági munka, vagy a favágás, ezért a nő által végzett házimunka náluk “az semmi” kategória, és mint olyan, a családfő részéről alapból elvárt a nő általi teljes körű elvégzése, bármilyen elismerés nélkül.

-A nőnek ne legyenek ötletei, ha mégis vannak, az a családfői tekintély elleni merényletnek lesz felfogva, a nő le lesz torkollva, hülyézve, de legalább azért sem lehet úgy ahogy javasolta.

-A hímsovén férfi is tisztában van azzal, hogy a nők nagy része alapból nem akar megfelelni a fenti pontoknak, ezért a kapcsolat kezdetén természetesen nem feltétlenül ezekkel a paraméterekkel nyit, de feltett szándéka, hogy lassan ez irányba átnevelje a nőt. Fokozatosan apró lépésekben a fenti pontoktól való eltérés tapasztalása esetén egyre agresszívebb választ ad, ennek a nő az adott közösségi normák szerint engedni fog a kapcsolat előrehaladtával. Persze egyénfüggő, hogy meddig megy el, hogy csak gúnyos megjegyzésekkel operál, vagy esetleg lelki terrort, mások előtt megalázást is alkalmaz, vagy végsősoron fizikai erejével visszaélve erőszakhoz folyamodik.

A hímsovén férfi és az otthoni despota között szerintem az a lényegi különbség, hogy a hímsovén önmagában nem feltétlenül akarja megtörni a nőt, hanem inkább olyat igyekszik választani aki (pl. mélyen vallásos) neveltetése okán önként aláveti magát a fentieknek és nem feltétlenül éli meg hímsovénnek a férfi viselkedését, hanem egyszerűen felfogása szerint ez a számára a világ rendje.  Ezekkel szemben a despotát a hatalom élteti, ezért folyamatosan terrorizál hogy alárendeltjei viszont reakciójából rendszeresen tapasztalja saját hatalomgyakorlása örömét.

De a lényeg az egészben a hímsovén pasik részéről a következő: Nem nő, aki nem úgy viselkedik, ahogy azt én a nőről elvárom. Tehát vagy egy sablonhoz keres beleillő alanyt, vagy próbálja a sablont ráerőltetni illetve büntetni az elhajlásokat.

 

Vegyük észre, hogy a feministák közül a nősovének ugyanennek az eszenciának inverzét vallják mely a következő: Nincsenek manapság férfiak, nem férfi az aki…..(x kritériumnak nem felel meg) stb. Ismerős?

Naooo
Olvasó
Naooo

Hímsoviniszta társadalom még mindig működőbb, mint a mai papucsrendszer.

OscarOmega
Olvasó
OscarOmega

Igazad van, éppen eltűnődtem, hogy apám melyik kategória lehetett, de valóban van különbség a hímsovén és a réti-mezei otthoni despota között. Sok évnyi tapasztalattal azt kell mondanom, hogy a hímsoviniszta (mármint ha egyéb defekt nem társul hozzá) még mindig elviselhetőbb mindenki számára, mint a gyáva és gyenge tetű, aki a saját kudarcait és kisszerűségét a kiszolgáltatottakon vezeti le (persze csak ha berúgott, egy héten csupán 3-4 alkalommal).

Így 40 évesen ébredtem rá teljes egészében, hogy mennyi lelki nyomort tud okozni egy ilyen gyerekkor és milyen berögződéseket okozott, amelyeket aztán vagy le tud vetkezni valaki, vagy nem.

Megjegyzem, van ismerősöm, akinek az anyja volt ilyen. Ha tehát különbséget kell tenni, a despotát mindenképpen ártó és romboló lénynek látom, míg a sima hímsovinisztát csak egy egyszerű (és lehet hogy egyébként ártalmatlan)  f@szkalapnak (akit egyébként gyakran úgy vezet az orránál fogva az általa “uralt” feleség, ahogy kell).

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Gondolkoztam ezen a hímsovén, nősovén dolgon, és ide lehet venni az összes sovénséget is.

Magamba nézve, azt hiszem, hogy sovén vagyok:) Mikor milyen sovén, ha nem is extrém módon de igen.

Szerintem más is az(ami persze nem ment fel engem:), csak festi magát, de aki mégis “tiszta”, az ne vegye magára, ne nyomjon nekem flood áradatot, elhiszem, hogy az:)

Pontosan olyan dolog ez mint az előítélet, bizonyos határokon belül védelmet nyújt(néha életet véd), extrémen művelve pedig korlátoltság és kirekesztés a jutalma.

A sovénség is egyfajta védelmet nyújt, időnként felmentést ad, ha mást nem akkor ad egy kis önbizalmat, amivel túl lehet élni dolgokat:)

Véleményem szerint a mértéke, alkalma, mennyisége és az ezekból adódó kognitív disszonancia feloldás bonyolult kínjai közt pozicionálja magát mindenki és gyönyörű shaming language floodokat lehet vele generálni, énképtől függően.

No ez megint egy katyvasz lett, a lényeg, hogy hímsovén, nősovény, románsovén, ***sovén  stb. vagyok:) Aki akar, köpjön le nyugodtan :)

hgyi
Szerkesztő
xcsakx
Olvasó
xcsakx

:)

DennisVT
Újságíró

@Hgyi/Lilith

Hát én ezt már kihozom ide, hogy követhetőbb legyen, Pash-től meg elnézést kérek, hogy szétoffoljuk a cikkét:)
Egyetnemértésemet fejezem ki. Micsoda baromság már, hogy minden férfi egyforma?! Akkor te is egy agresszív, alkoholista alkesz vagy, netán szellemileg alulbútorozott hvcs? Nem ez a benyomásom rólad! :o) Szóval felejtsd el. A férfiak sem egyformák! :o)**
(És még abban sem egyformák, hogy milyen nő kell és hogyan kell, no meg hogy mennyire.)

Jaj Hgyi, régebben vagy itt mint én, és ezt a kört már lefutotta itt többször más is előttem. Azt hittem, hogy az eddigi témából nyilvánvaló, hogy milyen témában értem azt, hogy “minden férfi egyforma“, merthogy egész eddig párválasztási szokásokról beszélgettünk, annak is az ösztönös verziójáról, lásd ‘kémia’. És igen, tartom, hogy ösztönös biológiai/szexuális párválasztási szempontból a férfiak egyformák. Na jó: a férfiak messze túlnyomó része, de légyszi ne kelljen már ezt mindenhol hozzátennem, mindig van egy pár százalék kivétel minden ilyesmi alól – ők a természetes szelekció. Aki vagy saját magában nem üt meg egy minimum mércét (quasimodo:)), vagy a párválasztási ösztönei annyira távol esnek az evolucionálisan optimálistól, annak a génállománya rövid úton ki fog halni. Ez biológiai tény. Az optimális pedig az, amit leírtam.
Azt hittem tök egyértelmű, hogy nem szenvedélybetegségről vagy intelligenciáról van szó. Abban persze lesznek egyéni különbségek, hogy valaki az alacsonyabb nőkre bukik, van aki a magasabbakra, van, aki a szőkére, más a barnára (nekem pl a vörös-vörösesbarna/rozsdabarna haj zöld szem, kis szeplő a ‘gyengém’) , van aki a vékonyra, megint más a teltebbre – de kimondottan a kövérekre bukni már egyfajta aberráció. De ettől még a szépség, fiatalság, termékenység jelei maradnak. És nagyon is tisztában vagytok ti ezzel. Minden nő félelme az, hogy a férje egyszer egy szebbre/vékonyabbra/fiatalabbra cseréli.
Nyilván aztán lesznek a szerencsétlenebb adottságú férfiak, akik kénytelenek eltérni az optimálistól, mert olyan nőt nem kapnak. Ezt látod úgy, hogy nem minden férfi ugyanarra bukik. Dehogynem. Csak hajlandó kompromisszumot kötni a család, és a társ reményében. Ugyanez van a nőknél is.

-Te is úgy nőttél fel, apu úgy engedett el, hogy “a fiúk mind szemetek, mind csak a testedet akarják—-nem igazán illik rám, teljesen hétköznapi, vidéki családban szocializálodtam

Dehogynem illik rád, ha nem a szüleid mondták el, akkor az idősebb nők, akár rokonok, akár tanárok. Ha ők sem, akkor a média. Azt ne mondd nekem, hogy úgy nőttél fel, hogy a férfiak szentek, földre szállt angyalok, hátsó szándék nélkül, és mind csak egy kedves aranyos királylányt keres, akinek hónapokon át udvarolva, kitartását és szándékai komolyságát bemutatva elnyerheti a szívét. Azt ne mondd, hogy úgy nőttél fel, hogy a férfiak nem csalfák, nem lépnek félre, nem szeretik a formás méretes melleket, és különben sem finganak, ha mégis, akkor rózsaillatút.:)

“mindenféle katyvaszos internetes gerjesztett problémákra adott álságos elméletek nélkül és itt jegyezném meg újra, hogy mennyi felelőssége van a gondolkodásotokban a szüleiteknek……???

Hát sajnos qrvasok. Én pont az a fiatal srác voltam, aki azzal a szülő tanáccsal ment el otthonról, hogy a lányokkal kedvesen, szépen, gyöngéden, türelmesen, udvariasan, és majd eljön az aki megérdemel téged. Akinek nem kellettél, az meg úgysem érdemel meg, és majd úgyis rájön, hogy mekkora kincset szalasztott el, csak légy önmagad, blablabla… lótúró az egész. A részben ebből fakadó kezdeti sikertelenségek pedig oda vezettek, hogy el is vették a kedvem az egésztől, miközben valójában pont az a fiatalember voltam, aki állítólag(!) minden lány álma, csak a lányok még nincsenek készen erre, nem tudják, és majd úgyis benő a fejük lágya… Aztán éveken keresztül sz@rtam az egészre, úgy voltam vele, hogy nem éri meg a macerát, és amúgy is elvoltam egyedül… mármint nő nélkül egyedül, szerencsére barátaim, hobbijaim bőven voltak. Aztán eljött az a kor, amit mindenki ígért, hogy addigra majd érettebbek lesznek a nők, látják majd bennem azt, amit korábban nem, és 30 fölött már a jófiúké a pálya. Persze ez sem volt igaz. Igazabb volt, mint régen, de még mindig nem eléggé (és ha mégis, akkor nagyon csúnya implikációi vannak) . És akkor akadtam rá Deansdale egyik írására a saját blogján, a neve guglizásával jöttem ide, és olvastam el Qujon cikkeit (neked is ajánlom hátulról előre az összes írást a csajozás-szex témában, fent van a menüpontokban, csomó minden érthető lesz mert 1000szer jobban fogalmaznak mint én), találtam rá a RedPillre, a PUA anyagokra, a Game-re. Így került a helyére bennem egy csomó minden, aztán hónapok olvasása, értelmezése, próbálgatása után jutottam oda, hogy a kezdeti 10randi/1csók arány mára már 3/1 lett. Más hozzáállás, más gondolkodás, önfejlesztés, a nők megismerése, és pár “csajozós-trükk” (ami szerintetek légből kapott álságos elmélet) segített.

tehát google it:feromon csapda” Erre nekem csak növényvédőszereket, moly- és rovarcsapdákat ad a google, nagyon remélem, hogy nem erre gondoltál:)

és már fentebb elmondtam valahol” Hol is?:)

tehát két alfát látok,miért csal az egyik kell és a másik nem?

Látod, ezért nehéz, mert a saját működéseddel nem vagy igazán tisztában, hiába vagy idősebb mint én (35 vagyok). Azért csak az egyik kell, mert az a biológiai programozásod 2,5 millió év evolúció hatására, hogy mindig csak az elérhető legjobb férfi kelljen. Az biztosítja a legjobb esélyt az ön- és fajfenntartásra. Valahol a régi cikkek egyikében, a kommentek közt jött erre egy nagyon jó gondolatkísérlet. Nagyjából úgy néz ki, hogy 10 random férfi közül egy nő kiválasztja a 2 legjobbat, és a másik 8 hazamehet. Ha ezt a kísérletet elvégzed 10szer, és az így keletkező 20 top férfit egy második játékkör formájában újra egy szobába tereled, akkor a nők abból a 20ból is kiválasztják a számukra legjobb 4et, és a másik 16 gond nélkül hazamehet, azzal együtt, hogy a 16ból bármelyikkel simán meg lettél volna, ha nem kapsz újabb lehetőséget a szelektálásra, egy újabb kör formájában.
Innen jön az a vicc is, hogy férjüzletet nyitnak a nőknek. Röviden: Egy szabály van: ha felmentél egy emeletet, akkor már nem jöhetsz vissza. Az első szinten a tök átlag normál férfiak vannak, a másodikon a gazdagok, a harmadikon a gazdagok és jóképűek, a negyediken a gazdagok, jóképűek és jó szeretők, az ötödiken ugyanezek hűséges formában. A hatodikon pedig csak egy tábla vár, amin az van, hogy te vagy ma a kismilliomodik látogató, ezen a szinten egy férfi sincs, csak azért épült, hogy bizonyítsuk, hogy a nőknek semmi sem elég jó – ha van remény jobbra.

És migámia…vagy hipergámia?

Nagyot nevettem, amikor ezt elolvastam, mert egyből beugrott ez a cikk, és ha elolvasod az első sorokat, akkor rögtön érteni fogod, hogy miért. http://www.ferfihang.hu/2012/06/01/kodosites-a-noi-osztonokrol/

tehát , ha én a cégem pályázati anyagát írom és meg szeretném vitatni az illetővel,de ő nem érti miről beszélek , engem pedig az nem érdekel hány fuvarja volt ma,akkor hogyan is élnénk boldogan együtt?

Ezt hívják racionalizálásnak:) Van rá egy kis allegória, amit racionalizáló hörcsögnek neveznek. Az a feladata ,hogy addig tekerje a gondolataidat, amíg egy számodra valamiért el nem fogadható dolgot (nekem egy taxisofőr nem elég jó… mert milyen ciki már mások előtt, és hát anyagilag is elég gáz…) át nem formál elfogadhatóvá (… mert nem tudnánk miről beszélgetni)

És igen Dennis beszélgettünk sokat találka előtt …. a vállalkozásaink nehézségeiről….

I rest my case. Ha egy alkalmazott útmunkás lett lett volna, akkor most a teóriák felét romba döntötted volna…

hgyi
Szerkesztő

Értem én, hogy te a párválasztási szokásokról beszélsz. :o)
De azok is eltérőek – zárójelben azért odaírtam az előbb is.
Persze, tudom, hogy az ösztönök ugyanazok, de akkor a nőknél is.
Az ösztönök mederben tartása viszont igenis függ intelligenciától és szenvedélybetegségtől is.
Quasimodo egy úriember.

Én szövevényesebben gondolkodom, mint te. :o)
És nem is neked kell mindig leírnod, hogy csak egy bizonyos részre gondolsz…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Kösz Dennis, teljes egyetértésem.

Lilith
Olvasó
Lilith

Ahogy szegény nagyanyám szokta volt mondani, Isten nyugosztalja…..ebbe Dennis belekeveredtünk , mint Hábedli a gatyába…és nagyon kérlek látatlanul ne ítéld meg mi illik rám és mi nem…anyukám nem szidta apámat és viszont! Huh ez nyilván gáz…..ja és nem csalták meg egymást….vagy ha mégis nem derült ki soha….és még 100X is elmondom nagyon különbözött régen a vidéki és városi neveltetés,ma kevésbé az internet “áldásos” hatásának!!!Mert valljuk be ti valami öngerjesztést is elkövettek itt és csak mantrázzátok,amit igaznak gondoltok a másik komolyan vétele nélkül….szomorú és lehangoló…..

Apukám egyébként soha nem tartott előadásokat arról, hogy mit akarnak tőlem a férfiak, anyukám pedig még kevésbé….és egyet ne felejtsünk el az akkori világ még nem az internet nyílt világa volt és igen keveset beszéltek a testiségről, úgy a médiában , mint otthon….vidéken pedig pláne!!!!

Nem godoltam különösebbet a férfi nemről, ez akkoriban nem volt központi kérdés, egyetemen tanultam,szerettem volna befejezni jól ,állást találni és kész.

Kimondom , ha  emiatt a pokol tűzén fogok is égni,de kimondom…………..Egy kapcsolat érzelmi és racionális elegy, aki ezt tagadja az szimplán hülye és rögtön 1-es alá , évismétléssel :-)

Ha valaki nem a saját szintjén keresgél az agyhalott vagy időmilliomos vagy egyszerűen mazochista és imádja, ha visszautasítják………valaki más topikban már megírta lehet hajtani Angelina Jolliera,de minek is?…..Sok férfi és sok nő ( itt teljes nem egyenlőség van ) ott téved, hogy nem jól méri fel saját magát ( hogy is mondják , nem tudja elhelyezni magát a világegyetemben) és valami tök más közegben keresgél,majd ha visszutasítják, úgy érzi, hogy az egész világ ellene esküdött….pedig nem, megint egyes fiam leülhetsz,megbuktál……évismétlés…..az okosabbja aztán saját kárán elkezdi önmagát megismerni….a többi pedig ismétel,ismétel mindhalálig….és természetesen kutatja hol a gond,keresgél a neten,mert a google a legjobb barátod ugyebár….de nem , magad vagy a legjobb barátod….szállj magadba és beszélgessél el magaddal.

És ha már személyeskedtél Dennis….beleszerethetek egy alfa kinézetű útmunkásba( nem ciki mások előtt , mert baromi jól néz ki….anyagilag nem gáz , mert ki tudom fizetni a lakásom rezsijét……),jó is vele az ágyban….de a fennmaradó időben bocsánat mit is csináljunk együtt,ha semmilyen szinten nem passzolunk???? …………….

Lilith
Olvasó
Lilith

–“Látod, ezért nehéz, mert a saját működéseddel nem vagy igazán tisztában, hiába vagy idősebb mint én (35 vagyok). Azért csak az egyik kell, mert az a biológiai programozásod 2,5 millió év evolúció hatására, hogy mindig csak az elérhető legjobb férfi kelljen. Az biztosítja a legjobb esélyt az ön- és fajfenntartásra. Valahol a régi cikkek egyikében, a kommentek közt jött erre egy nagyon jó gondolatkísérlet. Nagyjából úgy néz ki, hogy 10 random férfi közül egy nő kiválasztja a 2 legjobbat, és a másik 8 hazamehet. Ha ezt a kísérletet elvégzed 10szer, és az így keletkező 20 top férfit egy második játékkör formájában újra egy szobába tereled, akkor a nők abból a 20ból is kiválasztják a számukra legjobb 4et, és a másik 16 gond nélkül hazamehet, azzal együtt, hogy a 16ból bármelyikkel simán meg lettél volna, ha nem kapsz újabb lehetőséget a szelektálásra, egy újabb kör formájában.
Innen jön az a vicc is, hogy férjüzletet nyitnak a nőknek. Röviden: Egy szabály van: ha felmentél egy emeletet, akkor már nem jöhetsz vissza. Az első szinten a tök átlag normál férfiak vannak, a másodikon a gazdagok, a harmadikon a gazdagok és jóképűek, a negyediken a gazdagok, jóképűek és jó szeretők, az ötödiken ugyanezek hűséges formában. A hatodikon pedig csak egy tábla vár, amin az van, hogy te vagy ma a kismilliomodik látogató, ezen a szinten egy férfi sincs, csak azért épült, hogy bizonyítsuk, hogy a nőknek semmi sem elég jó – ha van remény jobbra.”

A válaszom :A játékelméletben Nash-egyensúlynak nevezzük a részt vevő játékosok egyéni stratégiáinak olyan stratégiaegyüttesét, amelyre igaz, hogy minden egyes játékos aktuális stratégiája egy parciálisan legjobb választ ad a többi játékos aktuális stratégiájára. Pontosabban: amennyiben a többi játékos egyike sem változtat az aktuális stratégiáján, akkor az adott játékosnak sem érdemes változtatnia, mert nem járna jobban a változtatással.

DennisVT
Újságíró

Köszi, elég jó vagyok játékelméletből, és Nash-ből is, de oké, ezt nem tudhattad. De nem nagyon vágom, hogy ez hogy jön ide. Szerinted egy nőnek mi az optimális stratégiája ebben a boltban?

Nem te mondtad tegnap, hogy ez nem játék?:)

Lilith
Olvasó
Lilith

Nem játék és fenn is tartom továbbra is….csak az áruházas példádat egészítettem  ki ezzel…..

Lilith
Olvasó
Lilith

Ja és az élet nem egy szupermarket , ahol kiválasztom a nekem legjobban tetszőt vagy a leggazdaságosabbat( ha nincs pénzem majd hitelre vagy lízingelem ) hiába sugallják ezt a reklámok és az igazi érzelem stratégia mentes ( mert , ha taktikázom,akár már köze nincsen a zsigeri dolgokhoz), hiába ír mást az internet…….

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ja és az élet nem egy szupermarket , ahol kiválasztom a nekem legjobban tetszőt vagy a leggazdaságosabbat( ha nincs pénzem majd hitelre vagy lízingelem )

Teccik vagy sem, de mégis az:)

Ajánlott olvasmány, ahol csak karcolják ezt a témát:

http://index.hu/gazdasag/2013/06/30/a_szex_gazdasagtana/

hiába sugallják ezt a reklámok

Reklámok nélkül is ez volt, van , lesz, max, csak közelebb hozzák:)

és az igazi érzelem stratégia mentes

Úgy érted érdek nélküli szent vagy?:)

( mert , ha taktikázom,akár már köze nincsen a zsigeri dolgokhoz),

Még jobb, ha a zsigeri dolgokat még fel is tuningolod, azt mindenit a sok Krisztusbaoltott terterézanyának, aki a dalai láma reinkarnációja, és ül az atya jobbján:)

hiába ír mást az internet…….

Nagy mumus neked az internet…. pedig az is csak egy szidhatni való máz csak, nem a kancsó:)

Lilith
Olvasó
Lilith

Teccett  a riposzt ,de nincs harmadik pohár bor…..kettőnél megálltam :-))))

xcsakx
Olvasó
xcsakx

No problem, amúgy sem iszom már vagy 20 éve:)

A linkelt cikket ha elolvasod, kiváncsi vagyok, hogy annak fényében , hogy látod az itteni csörtéket:)

Lilith
Olvasó
Lilith

Köszönöm elolvastam a cikket,érdekes….de……de………...”A szex gazdaságtanával korábban is foglalkoztak már, egy 2004-ben publikált elméletpéldául a következőket feltételezi: a szex olyan áru, melyet a férfiak akarnak megszerezni a nőktől, vagyis szakszóval szűkös jószág, melynek piacán a nők alkotják a kínálati, a férfiak pedig a keresleti oldalt.”ugye, ugye…ez a hihetetlen fontos tudomány ág mégiscsak egy szép új világ szüleménye , amit szajkózok itt fennen és hiába……….nekem pl. még nem oktatták a közgázon……….így ugyan szegényebb vagyok pár millóval,amit elérhettem volna a külsőm révén( válás, gazdag szerető stb. ) viszont cserébe van önbecsülésem,nem elkorcsosult érzelmi életem és egy erkölcsi tartásom….ja ezek a mai kor szótárában nem létező szavak………….megkövetek mindenkit….

Ajánlom az irodalmat kedvelők figyelmébe Jókai Anna: Ne féljetek című könyvét…..ezt ugyan nem véleményezték angol kutatók,de igen tanulságos………

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Köszönöm elolvastam a cikket,érdekes….de……de………...”

 

Milyen de?:)

A szex gazdaságtanával korábban is foglalkoztak már, egy 2004-ben publikált elméletpéldául a következőket feltételezi: a szex olyan áru, melyet a férfiak akarnak megszerezni a nőktől, vagyis szakszóval szűkös jószág, melynek piacán a nők alkotják a kínálati, a férfiak pedig a keresleti oldalt.”

Pontosan, a kérdés az, hogy ha nem értesz vele egyet tudod-e cáfolni, vagy egyetértesz a megállapításokkal?

ugye, ugye…ez a hihetetlen fontos tudomány ág mégiscsak egy szép új világ szüleménye , amit szajkózok itt fennen és hiába………

Ezt logikailag nem értem, lehet bennem van a hiba, de valami olyasmit hámozok ki belőle, hogy amióta felfedezték a távcsövet(új tudományág analógia), azóta “létezik” pl.  a Pluto, vagyis az “új világ” szüleménye a Plutó.

Jól értettem, vagy benéztem valamit?

.nekem pl. még nem oktatták a közgázon………

Nekem sem, ahogyan a az amazonasi “felnemfedezett” törzsek rituáléit sem, mégis léteznek, Spectrum, vagy Natgeo dokufilm nélkül is, nem érzem az indoklást relevánsnak.

.így ugyan szegényebb vagyok pár millóval,amit elérhettem volna a külsőm révén

Ha legalább 7-es vagy tudtad te azt mindig is:), csak fátyol alatt pirultál:)

( válás, gazdag szerető stb. )

Profi stratégia egy szint fölött:)

viszont cserébe van önbecsülésem,nem elkorcsosult érzelmi életem és egy erkölcsi tartásom….

Most vagy csúnya vagy, vagy tényleg igazat mondaz:) Az a kép nagy segítség lenne:)

ja ezek a mai kor szótárában nem létező szavak………….megkövetek mindenkit….

Ne máááártírkoggy, képet mutass:):)

Ajánlom az irodalmat kedvelők figyelmébe Jókai Anna: Ne féljetek című könyvét…..ezt ugyan nem véleményezték angol kutatók,de igen tanulságos………

Nagyon a bögyödbe vannak az “angolkutatók”, ha malájok lennének jobb lenne?:)

A király “meztelenségére” sem a “válogatott tudósok ” világítottak rá, hanem egy kislány(má megint egy nő:), tudomány nélkül, attól függetlenül igaz volt, hogy meztelen a király:)

Lilith
Olvasó
Lilith

Köszönöm elolvastam a cikket,érdekes….de……de………...”Milyen de?:

A szex gazdaságtanával korábban is foglalkoztak már, egy 2004-ben publikált elméletpéldául a következőket feltételezi: a szex olyan áru, melyet a férfiak akarnak megszerezni a nőktől, vagyis szakszóval szűkös jószág, melynek piacán a nők alkotják a kínálati, a férfiak pedig a keresleti oldalt.”

Pontosan, a kérdés az, hogy ha nem értesz vele egyet tudod-e cáfolni, vagy egyetérttesz a megállapításokkal?

Én mindig csak a saját nevemben beszélhetek,így ezt a saját életutammal  cáfolom….

ugye, ugye…ez a hihetetlen fontos tudomány ág mégiscsak egy szép új világ szüleménye , amit szajkózok itt fennen és hiába………

Ezt logikailag nem értem, lehet bennem van a hiba, de valami olyasmit hámozok ki belőle, hogy amióta felfedezték a távcsövet(új tudományág analógia), azóta “létezik” pl.  a Pluto, vagyi az “új világ” szüleménye a Plutó.

Jól értettem, vagy benéztem valamit?

Ja mióta a világ a világ így volt,csak én lemaradtam, kimaradtam…megkövetlek……..

.nekem pl. még nem oktatták a közgázon………

Nekem sem, ahogyan a az amazonasi “felnemfedezett” törzsek rituáléit sem, médis léteznek, Spectrum, vagy Natgeo dokufilm nélkül is, nem érzem az indoklást relevánsnak.

vigyem ki az most ellenörzőmet vagy ez csak most szóbeli figyelmeztetés volt? 

így ugyan szegényebb vagyok pár millóval,amit elérhettem volna a külsőm révén

Ha legalább 7-es vagy tudtad te azt mindig is:), csak fátyol alatt pirultál:)

a hetes az ugye a tizes skálán értendő?….70%-an megpróbálok tovább vegetálni….remélem sikerül…..

( válás, gazdag szerető stb. )

Profi stratégia egy szint fölött:)

elku..tam,de ezzel együtt tudok majd élni a jövőben, max. nem lesz lujdzsi vujdzsi táskám…..

viszont cserébe van önbecsülésem,nem elkorcsosult érzelmi életem és egy erkölcsi tartásom….

Most vagy csúnya vagy, vagy tényleg igazat mondaz:) Az a kép nagy segítség lenne:)

próbálom kb. fél órája az avatáromat cserélni,de nem engedi az oldal., nincs mit titkolnom,bár ez ugye éppen nem nőket kereső,hanem szapuló site…. …segítsetek ……

ja ezek a mai kor szótárában nem létező szavak………….megkövetek mindenkit….

Ne máááártírkoggy, képet mutass:):)

mutatnék, ismétlem….hogyan? , ha nem cseréli ki…..ne az alapoktól,annyira nem vagyok hülye a pc-hez

Ajánlom az irodalmat kedvelők figyelmébe Jókai Anna: Ne féljetek című könyvét…..ezt ugyan nem véleményezték angol kutatók,de igen tanulságos………

Nagyon a bögyödbe vannak az “angolkutatók”, ha malájok lennének jobb lenne?:)

A király “meztelenségére” sem a “válogatott tudósok ” világítottak rá, hanem egy kislány, tudomány nélkül, attól függetlenül igaz volt, hogy meztelen a király:)

Ha már ily magasságokban evezünk tudományosan ,akkor én Tell Vilmost kérem és okvetlen dakota bölcsességeket szavaljon miközben az almát lövik le a fejéről….
 
DennisVT
Újságíró

a szex olyan áru, melyet a férfiak akarnak megszerezni a nőktől, vagyis szakszóval szűkös jószág, melynek piacán a nők alkotják a kínálati, a férfiak pedig a keresleti oldalt.”

Pontosan, a kérdés az, hogy ha nem értesz vele egyet tudod-e cáfolni, vagy egyetérttesz a megállapításokkal?

Én mindig csak a saját nevemben beszélhetek,így ezt a saját életutammal  cáfolom….

Nálatok hogy volt? Te szólítottad meg, te hívtad randira a pasikat, te udvaroltál nekik, te fizetted a vacsit, te csókoltad meg először, te hívtad fel magadhoz, pedig ő még ellenkezett volna egy kicsit? Aztán te teperted le?

Lilith
Olvasó
Lilith

Dennis:” Nálatok hogy volt? Te szólítottad meg, te hívtad randira a pasikat, te udvaroltál nekik, te fizetted a vacsit, te csókoltad meg először, te hívtad fel magadhoz, pedig ő még ellenkezett volna egy kicsit? Aztán te teperted le?”

Egy Karinthy idézettel válaszolok: “Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába.”

xcsakx
Olvasó
xcsakx

 

Én mindig csak a saját nevemben beszélhetek,így ezt a saját életutammal  cáfolom….

Ugye érzed, hogy ez egy kicsit, hogy úgy mondjam kevés:)

Azzal sincs baj, ha azt írod, hogy nem értesz vele egyet, de jelenleg nem tudod cáfolni. A helyzet az, hogy ha te kivétel is lennél, a szabály akkor is érvényes a többi 99,99%-ra.

 

 

Jól értettem, vagy benéztem valamit?

Ja mióta a világ a világ így volt,csak én lemaradtam, kimaradtam…megkövetlek……..

nem tudom eldönteni, hogy irónia, vagy tényleg egyetértesz?

vigyem ki az most ellenörzőmet vagy ez csak most szóbeli figyelmeztetés volt? 

Kezdem úgy érezni, hogy a shaming language demoklész kardja lebeg itt felettem:)

így ugyan szegényebb vagyok pár millóval,amit elérhettem volna a külsőm révén

Ha legalább 7-es vagy tudtad te azt mindig is:), csak fátyol alatt pirultál:)

a hetes az ugye a tizes skálán értendő?…

Igen:)

70%-an megpróbálok tovább vegetálni….remélem sikerül…..

Úgy érzem , támadásnak vetted, jól érzem?

Ha igen, akkor bocs, nem volt szándékomban.

 

elku..tam,de ezzel együtt tudok majd élni a jövőben, max. nem lesz lujdzsi vujdzsi táskám…..

Miért érzem megint úgy, hogy úgy reagálsz, hogy “megtámadtalak téged” és te védekezni kényszerülsz, passzív-agresszív nyelven válaszolva?:).

De lehet, hogy csak én vagyok paranoiás:)

próbálom kb. fél órája az avatáromat cserélni,de nem engedi az oldal., nincs mit titkolnom,

Várom:)

bár ez ugye éppen nem nőket kereső,

Nem :)

hanem szapuló site….

Az Sem :)

…segítsetek ……

Valaki segítsen:)

Ha már ily magasságokban evezünk tudományosan ,akkor én Tell Vilmost kérem és okvetlen dakota bölcsességeket szavaljon miközben az almát lövik le a fejéről….

Megint shaming language szagot érzek, de lehet hogy csak a paranoiám:)

Szerintem pontosan értetted a lényeget, csak így próbáltál kibújni, no problem:)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Mondtam én,hogy kilógsz a nők soraiből, neked “férfias” agyad van:)

Lilith
Olvasó
Lilith

:-))))

Lilith
Olvasó
Lilith

Én mindig csak a saját nevemben beszélhetek,így ezt a saját életutammal  cáfolom….

Ugye érzed, hogy ez egy kicsit, hogy úgy mondjam kevés:)

Azzal sincs baj, ha azt írod, hogy nem értesz vele egyet, de jelenleg nem tudod cáfolni. A helyzet az, hogy ha te kivétel is lennél, a szabály akkor is érvényes a többi 99,99%-ra.

Igen sokra érvényes nyilván. Cáfolni az én oldalamról lehetetlen, miután én nem nőkkel ismerkedem, házasodom vagy élek együtt. Így az ez irányú eszmefuttatás mindig meddő lesz…..bármi más női kérdésben igyekezni fogok ígérem…  

Jól értettem, vagy benéztem valamit?

Ja mióta a világ a világ így volt,csak én lemaradtam, kimaradtam…megkövetlek……..

nem tudom eldönteni, hogy irónia, vagy tényleg egyetértesz?

Lehet irónia is….nem vagyok a téma kuruzslója….gyógyítója pedig még ugysem

vigyem ki az most ellenörzőmet vagy ez csak most szóbeli figyelmeztetés volt? 

Kezdem úgy érezni, hogy a shaming language demoklész kardja lebeg itt felettem:)

akkor eltehetem az ellenörzőmet vagy rettegjek tovább?

így ugyan szegényebb vagyok pár millóval,amit elérhettem volna a külsőm révén

Ha legalább 7-es vagy tudtad te azt mindig is:), csak fátyol alatt pirultál:)

tisztázzuk ki a 10-es….és utána is ráérek megsértődni…

a hetes az ugye a tizes skálán értendő?…

Igen:)

gondoltam én, nem fizették a szüleim hiába az egyetemet……

70%-an megpróbálok tovább vegetálni….remélem sikerül…..

Úgy érzem , támadásnak vetted, jól érzem?

Ha igen, akkor bocs, nem volt szándékomban.

 semmi gond, nem megy ez itt vérre…beszélgetünk, eszmét cserélünk aztán majd csak lesz valahogy…..ahogy szegény nagyanyám mondta: úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna

elku..tam,de ezzel együtt tudok majd élni a jövőben, max. nem lesz lujdzsi vujdzsi táskám…..

Miért érzem megint úgy, hogy úgy reagálsz, hogy “megtámadtalak téged” és te védekezni kényszerülsz, passzív-agresszív nyelven válaszolva?:).

De lehet, hogy csak én vagyok paranoiás:)

ez a poén helye volt,majd jelzem smiley-kal legközelebb

próbálom kb. fél órája az avatáromat cserélni,de nem engedi az oldal., nincs mit titkolnom,

Várom:)

cseréltem ,de nem volt reakció….

bár ez ugye éppen nem nőket kereső,

Nem :) hála az égnek :-)

hanem szapuló site….

Az Sem :)hála az égnek :-)

…segítsetek ……

Valaki segítsen:)—–

Ha már ily magasságokban evezünk tudományosan ,akkor én Tell Vilmost kérem és okvetlen dakota bölcsességeket szavaljon miközben az almát lövik le a fejéről….

Megint shaming language szagot érzek, de lehet hogy csak a paranoiám:)

Szerintem pontosan értetted a lényeget, csak így próbáltál kibújni, no problem:)

már megent az a fránya humoros oldalam nem jött át……de igyekszem,igyekszem….
 0      0
xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ok:)

Naooo
Olvasó
Naooo

Mondom lóbetűk.

DennisVT
Újságíró

ne ítéld meg mi illik rám és mi nem

De a világot, amiben mindketten felnőttünk úgy en bloc, had ítéljem meg. Ha a szüleid szembementek mindenféle korszellemmel, és pont az ellenkezőjében neveltek fel, mint amire tippeltem… nos… akkor te valami 10millióból 1 csodabogár vagy:) Illetve nem is… a szüleid voltak azok.

anyukám nem szidta apámat és viszont! Huh ez nyilván gáz…..ja és nem csalták meg egymást….vagy ha mégis nem derült ki soha

Jézusom, ilyeneket hol mondtam??:) Ne kezdj el mást belevinni légyszi. Még csak hasonlót sem mondtam sehol, a megcsalás még csak szóba sem jött távolról sem.

és csak mantrázzátok,amit igaznak gondoltok

Segítek: Mantrázzuk itt, amit tapasztaltunk egész életünkben, és amit a világban látunk, és amit a barátaink ismerőseink látnak.

Egy kapcsolat érzelmi és racionális elegy, aki ezt tagadja az szimplán hülye és rögtön 1-es alá , évismétléssel :-)

Ebből azt látom, hogy nem arról beszélsz, amiről én. Én nem egy kapcsolatról beszéltem túlnyomó részt, hanem annak a kialakulásáról, két ember egymásra találásának a ‘feltételeiről’. Egy kapcsolat, minden nyögvenyelésével csak ezután jön.

Ha valaki nem a saját szintjén keresgél az agyhalott vagy időmilliomos vagy egyszerűen mazochista és imádja, ha visszautasítják

Na végre… Csak az a baj, hogy egész idáig nem ebben a szellemben írtál. Hanem a hagyományos, kékpirulás álomképről, ahol mindenki más, mindenki egy egyéniség, mindenki egy csoda, és két ember egymásra találása egy véletlen esemény, amit nem befolyásolnak mindenféle elméletek, tételek, stb. Most meg már legalább odáig eljutottunk, hogy vannak szintek. Ez is haladás. Én ezt papoltam eddig, hogy egy ügyvéd úrhölgynek egy taxis nem “szint”. Te meg itt ellenkeztél összevissza, hogy nem az számít…

beleszerethetek egy alfa kinézetű útmunkásba

Nem. Én azt mondom, hogy nem szerethetsz bele. Talán megkívánhatod egy éjszakára (és ezt összetévesztheted a szerelemmel), ha úgy néz ki, mint Ryan Reynolds, de mivel nem tudsz felnézni rá, nem fogod tudni tisztelni, és így beleszeretni sem. És nem az lesz a ciki mások előtt, hogy hogy néz ki, hanem az, hogy “csak” egy útmunkás. Előre is elnézést az útmunkásoktól, én többre értékelem őket, mint egy csomó aktatologatót, mert az általuk épített utakon járok… De azért a helyzet sajnos(!!!) az, hogy jelenleg ez nem egy nagy presztízsű szakma.

Lilith
Olvasó
Lilith

A fehér pirula: még keveset tapasztaltatok és azt is egy elég felemás világban…..a szülők nyilván a pénzt hajtották, hogy lehetőség szerint mindene meglegyen annak a gyereknek ami fontos :-))) mármint Ipad, Iphone,Abercrombie és még ezer más szellemi gyarapodást segítő dolog….tudatosan sarkítok,remélem észreveszed….ebben nevelkedett fel egy vagy már két generáció? S most lassan rádöbbentek, hogy a tárgyak irányítanak benneteket….bizony……lányokat és fiúkat. A tárgyak ( vagyon ) által vagytok definiálva( ezt ajánlom tovább gondolásra )...és nem azt kutatjátok , hogy a folyamatot, hogy lehetne visszafordítani,hanem meddő elméletekkkel magyarázzátok a generációtok érzelmi deficitjét….

Az útmunkást pedig már felejtsed el..álságos amit írsz e témában,..értékelem az összes szakmát jobban, mint gondolnád,miután én sokat dolgoztam a pézemért,nem örököltem és nem is repült be az ablakon…..tehát nem kell vele összekötnöm az életem csak azért , hogy én meg ő is boldogtalanok legyünk,ámde megmutassuk a külvilágnak, hogy igenis van egyenlőség .

Azt gondolom, hogy szinten kell választani ,akkor ér mindenkit a legkevesebb csalodás………

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A fehér pirula: még keveset tapasztaltatok és azt is egy elég felemás világban….

Pl. Hány évnél húznád meg a határt ahonnan kezdődően már “tapasztalt” valaki?

.a szülők nyilván a pénzt hajtották,

És ha nem?, Független ettől.

hogy lehetőség szerint mindene meglegyen annak a gyereknek ami fontos :-)))

És ha megint, szintén nem ?:) Akkor meg az a baj:)?

mármint Ipad, Iphone,Abercrombie és még ezer más szellemi gyarapodást segítő dolog…

????

.tudatosan sarkítok,remélem észreveszed…

Mi szükség lenne sarkításra? A téynek, meg a tapasztalataink valósak, még csak nem is extrém esetek, hanem az esetek minimum a 80%-a.

.ebben nevelkedett fel egy vagy már két generáció?

Én nem, meg az itt megforduló nagy hányada sem, akkor én kakukk vagyok?:)

Az a magyarázat sem igazán állja meg a helyét, hogy : “20. század”, meg “civilizáció”, “internet” stb.+ az összes többi máz amit bűnősnek lehet(ne) kikiálltani, csakhogy épp arról beszélünk, hogy ezen “máz”-tól függetlenül működik, nem a közeg számít, pontosan azért időtálló:)

S most lassan rádöbbentek, hogy a tárgyak irányítanak benneteket….

Még eddig nem tapasztaltam, nem is igazán értem.

bizony……lányokat és fiúkat. A tárgyak ( vagyon ) által vagytok definiálva( ezt ajánlom tovább gondolásra )…

Ezt honnan szűrted le? A kancsó az kancsó, a máz meg a máz, ha lekopik a máz akkor is kancsó a kancsó, ha más mázzal fested le szintén, nem a máztól lesz kancsó a kancsó:)

és nem azt kutatjátok , hogy a folyamatot, hogy lehetne visszafordítani,

Úgy, mint a Bágy patakát? :)

hanem meddő elméletekkkel magyarázzátok a generációtok érzelmi deficitjét….

Tapasztalatainkat elméletté minősíteni nem elegáns vitamódszer.

A színvak is tud autót vezetni, még a lámpákkal tűzdelt utcán is közlekedni- nappal, mert tudja ha felül fénylik-piros, ha középen- sárga, ha lent -akkor zöld, de este egy lámpa világít, és nem tudja bemérni, hogy alul, felül, vagy középen van akkor mit csinál? Tippel, vagy bejön, vagy nem:)

Én úgy látom hogy a férfiakkal kapcsolatban “színvak” vagy és ez nem sértés, azzal együtt, hogy racionálisan, nem pontosan “női aggyal” rendelkezel szerintem:)

Az útmunkást pedig már felejtsed el..álságos amit írsz e témában,..értékelem az összes szakmát jobban, mint gondolnád,

Itt meg kijön a nő belőled, vagy nem érted, (színvakság) vagy nem akarod érteni, hogy miről beszél Dennis :)

miután én sokat dolgoztam a pézemért,nem örököltem és nem is repült be az ablakon….

Ezzel mi is így vagyunk:)

A különbség az, hogy ha te nem tetted volna, akkor sem halsz éhen soha, mi pedig igen:)

Más alapról indulsz, kb. azt mondod, mint a grófkisasszony finnyásan, hogy: ” az a paraszt minek eszik puliszkát , mikor a vadpörkölt sokkal jobb, hát nem tudja, hogy az egészségtelen, közben picit felhúzza az orrát?:)

.tehát nem kell vele összekötnöm az életem csak azért ,

Megint a kiindulási alap:

Te megteheted, hogy válogatsz, nincs kényszer, neked a vadpörkölt az alap, onnan mehetsz fel, lefele meg ugye botorság lenne:) de akinek a puliszka az alap, az alább hova mehetne?:), ha felfele  akar menni, a vadpörköltig meg elég rögös az út, bár megéri:)

hogy én meg ő is boldogtalanok legyünk,

No,no, az útmunkás is biztos hogy így gondolná?:) Örülne a minőségi sunának, mint majom a farkának,, a puliszka után a vadpörkölt nem rossz, szegényt arra kényszeríteni, milyen aljasság:)

ámde megmutassuk a külvilágnak, hogy igenis van egyenlőség .

Te mutatnád meg, mert amit írsz, az csak a Te szintedet rombolná, és pontosan látszik, hogy felülpozicionálod magad alapból, mint korábban is említettem a kiindulási alap sokat számít:)

Azt gondolom, hogy szinten kell választani ,

Már megint ugye ott tartunk, hogy az alap honnan kezdődik:), ki milyen szintről indul.

Ki mivel, milyen lehetőségekkel születik: malac, vad, csirkepörkölt az alap, vagy puliszka, puliszka, puliszak között lehet válogatni, nem mindegy:)

akkor ér mindenkit a legkevesebb csalodás………

Megint a Te helyzetedből indulsz ki:)

Lilith
Olvasó
Lilith

Xcsakx: értelmet nyert a beírásom a kommentjeid által:-) plussz pont, hogy szívből nevettem…..és már 2 pohár bor az ajánlat…….de ezt félve írtam le,mert az itt lévő féfitársaid téged alfa hímnek nyilvánítottak ( ohh férfiak egymás közt ) és én is ezáltal ítéltettem( meg és egyben el is )……

Majd a viccet és évődést félretéve, hiszed vagy  nem pozicionálom magam sehová…..a körülményeim, a társaságom , az életutam nyilván inkább…..de most emiatt sétáljak le a Duna partra?

Mindig a saját helyzetemből tudok kiindulni,mert csak a saját életemet tudom megélni,másét felületesen ismerem……de nyilván te más vagy….rákérdezhetek,látó esetleg?

Nyilván elsiklottál az alapvető tézisem felett: nem vagyunk egyenlőek, már megszületésünkkor determinálva vagyunk , számít hova születtünk földrajzilag, ezen belül milyen értékrendű és anyagi szintű családba………ugyan van egy kismértékű ( kiveszem a extrém élet utakat, hisz most átlag emberekről beszélgetünk )mozgásterünk felfelé, sokaknak lefelé is akik elherdálják a szülői örökséget( szellemit , anyagit)…..

A többit is értetted amit írtam,csak magas labdának érezted és hát oly jó egy nagyszájú nőt kiosztani….LOL..

Ajánlom egyébként a figyelmedbe itt egy fentebbi kommentemet,ahol leírom , hogy mit köszönhetek a férfiaknak az életem során…..kérlek ne hagyd ki…..tanulságos lesz és ami a lényeg tiszta szívemből így gondolom !

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Xcsakx: értelmet nyert a beírásom a kommentjeid által:-) plussz pont, hogy szívből nevettem…..és már 2 pohár bor az ajánlat…….de ezt félve írtam le,mert az itt lévő féfitársaid téged alfa hímnek nyilvánítottak ( ohh férfiak egymás közt )

Zsivány vagy, mert tudod, hogy kell a férfi egót hájjal kenegetni:)

és én is ezáltal ítéltettem( meg és egyben el is )……

Nem igazán hiszem, hogy valaki elítél itt, én nem, max nem értünk egyet mindenben:)

Majd a viccet és évődést félretéve, hiszed vagy  nem pozicionálom magam sehová…..a körülményeim, a társaságom , az életutam nyilván inkább…..

Szerintem félreértetted, nem mint ember, hanem azon belül mint “NŐ”  volt az alap Dennis meg az én szösszeneteinknek a lényegi elemei. Veled kapcsolatosan mint nőt vs. férfiak elemeztünk, azzal együtt, hogy ha leválasztod a sikeres vállalkozót, és mint meztelen nő :) állsz előttünk:) úgy olvasd el újra:)

de most emiatt sétáljak le a Duna partra?

Ha szép az idő és szeretsz sétálni:)

Mindig a saját helyzetemből tudok kiindulni,mert csak a saját életemet tudom megélni,másét felületesen ismerem……

Stimmt, csak annyit kérek, hogy vetközz csupasz nőre:) és úgy olvasd el mégegyszer, a sikeres vállakozó ruha meg addig maradjon  a földön:)

de nyilván te más vagy….

A nőket szeretem, mire gondoltál ?:)

rákérdezhetek,látó esetleg?

Fenét, egy reményeim szerinti ex-béta, kissé kérgesen:) és néha túl racionálisan, illetve sokszor nem PC és néha túl őszinte:) kivertem itt egy pár embernél a biztosítékot mert néhány szerint erkölcsi fertőben élek:)i

Nyilván elsiklottál az alapvető tézisem felett: nem vagyunk egyenlőek, már megszületésünkkor determinálva vagyunk ,

Azon belül a nemünk a legmeghatározóbb:)

számít hova születtünk földrajzilag, ezen belül milyen értékrendű és anyagi szintű családba………

És itt kezdősik a tánc, akarom mondani a máz(ak) :)

ugyan van egy kismértékű ( kiveszem a extrém élet utakat, hisz most átlag emberekről beszélgetünk )mozgásterünk felfelé, sokaknak lefelé is akik elherdálják a szülői örökséget( szellemit , anyagit)…..

Ez mind igaz, de itt most a nő, illetve a férfi került terítékre, csupaszon:)

A többit is értetted amit írtam,csak magas labdának érezted és hát oly jó egy nagyszájú nőt kiosztani….LOL..

A fene akart téged kiosztani, csak nem igazán kenyerem a cirkalmas fogalmazás, , ha valakit megsértek a nyers modorom miatt, akkor elnézést kérek, nem volt szándékos.Nem szoktam díszcsomagolást adni a hozzászólásaimnak, ezért is kaptam már a fejemre:) Külön tiszteletem, hogy ezt tolerálod:)

Ajánlom egyébként a figyelmedbe itt egy fentebbi kommentemet,ahol leírom , hogy mit köszönhetek a férfiaknak az életem során…..kérlek ne hagyd ki…..tanulságos lesz és ami a lényeg tiszta szívemből így gondolom !

Korábban is jeleztem, hogy semmi gondom veled, mint emberrel pláne, mint nővel nem tudom (egészalakos kép sokat segítene, tudod, ujraolvasás közben, amikor a földön van a ruha:) és elismerem a sikereidet, gratulálok hozzá és örülök ha jól érzed magad, én is így vagyok az életemmel:)

Naooo
Olvasó
Naooo

Mér nem mentek inkább szobára, hogy ne kelljen áttekerni ezt a sok hablatyot.

Naooo
Olvasó
Naooo

“de a fennmaradó időben bocsánat mit is csináljunk együtt,ha semmilyen szinten nem passzolunk????”

Amit a többi, nézik a tévét, írogatnak a neten.

Franklyn
Olvasó
Franklyn

Bihari Viktória, Barok Eszter, Oravecz Nóra :)

 

https://youtu.be/zTv9AhCuSU4

timecutter
Olvasó
timecutter

Kutyának sem kellenek a magyar férfiak origós cikk:
http://www.origo.hu/itthon/20150728-ferfiak-hajadonok-elvaltak-szinglik.html

greifswalder
Olvasó
greifswalder

Feministáink most mérgesek. Hogy tehetett ilyet a HVG, hogy ezt a kis mozgalmat reklámozza, ami szerintük már rég el kellett volna hogy tűnjön az Internet süllyesztőjében?

http://hvg.hu/plazs/20150730_nem_erzem_magam_elnyomva_feminizmus

 

hillman
Olvasó
hillman

A cikkbeli példa szerintem nem a himsoviniszta hanem a zsarnok jellemzése; és tökéletesen illik az anyámra, akitöl a katonatiszt apám elmenekült. a zsarnok és a himsoviniszta nem egyenlö. inkább ugy jellemezném a sovinisztákat(him/nö), hogy alacsonyabb rendü fajba valonak tekinti az ellenkezö nemet, nem embernek. nem hinném, hogy több a zsarnokoskodásra hajlamos példány köztük.

“A hímsovinizmus egy olyan káros mentalitás, mely egyaránt árt mindkét nemnek: a nőnek azért, mert leértékeli és a leértékelés közben bántalmazza, van, amikor fizikailag, van, amikor lelkileg; és a férfinak azért, mert rossz (természetesen hamis és általánosító) bizonyítványt állít ki a teljes férfinemről.”

ezzel nem értek egyet és felháboritonak tekintem. a him/nösoviniszták többsége nem zsarnok. van aki veri a kutyáját és van aki soha nem emelne rá kezet. van aki flusztráltságában veri a kutyát és van aki simogatja, hogy megnyugodjon. vérmérséklet dolga.

valoszinüleg én is zsarnok lennék a családommal; ha lenne, mert ebben nöttem fel, vagy éppen ezért nem, vagy éppen ezért nincs családom. inkább állatokat tartok: kutyát,macskát,nyulat,asszonyt.

“de a fennmaradó időben bocsánat mit is csináljunk együtt,ha semmilyen szinten nem passzolunk????”

hagyd élni és élj te is. az egyik nagyszüleimben semmi közös nem volt inkább ellentétek voltak.  65évig imádták egymást, de gyakorlatilag külön életet éltek, csak az ágy és a gyerek volt közös.

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Az ilyen ember sérült, beteg, önértékelési problémái a komplexusaiból eredhet. Szerintem nem védi meg, ha gyermek korában, bármilyen okból is sérült és ebből adódhat. Akár ebből fakad, akár hatalomvágy és gonoszság keverékéből, nincs mentség. A fizikai bántalmazásra pedig gyengeség, mélyről fakadó 0 emberi értékű illető, megvetendő és ha bárki szembesül vele, jelezni kell neki. Egyértelműen, nyíltan, ha kell reagálni.

Welcome to Ren Money
Olvasó

.

Welcome to Ren Money
Olvasó

.