0 megosztás

Szolgálati közlemény

A Férfihang alapvető célja mindigis az volt, hogy a feminizmus miatt felbillent társadalmi helyzetben a férfiak érdekeit képviselje. Ezen érdekek közül az egyik legfontosabb a nemek közötti béke, egyensúly, és együttműködés helyreállítása. Aki ezt megérteni képtelen, és/vagy aktívan rombolja az ennek érdekében kifejtett munkánkat, az ezentúl automatikusan ki lesz tiltva, mindenféle vita vagy szenvelgés nélkül.

Egyesek azt hitték, hogy a “Férfihang” elnevezés azt jelenti, itt csak férfiak szólhatnak, ők viszont bármit. Ez egy félreértés. Aki a Férfihang lefektetett célkitűzéseit szabotálja, annak itt nincs helye. Aki olyan fórumot szeretne, ahol másmilyen szabályok vannak, az húzzon innen a fészkes fenébe. Mondtam többször is szebben, mára elfogyott a türelem.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


146
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
12 Egyéni hozzászólás
134 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
33 Hozzászólások szerzői
KorhelyNaiverigheirakzPillanatragasztó Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Sterling Archer
Olvasó
Sterling Archer

Má’ megint mi történt?

Tibi
Olvasó
Tibi

… az egész úgy indult, hogy BIG J. véletlenül a Férfihang szerkesztőségébe küldte el a Life.hu-ra szánt cikkét. Figyelmetlenség figyelmetlenséget követett… és ez lett a vége.

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Engedj meg egy problémafelvetést! Szerintem a megoldandó probléma HGYI személye, az állítása szerint 51 éves elvált nő aki, mint láttuk még terel is a férfiak 40 éves nyugdíjba vonulása témájában, az ő előjoga lassan aktuális, talán azért. Tisztességes, nem képmutató Férfi nem kér az ilyen moderátorból, szerkesztőből, “kólázás”-t szervezőből. Sokan tartanak az ilyen kiváltságos szerepű nőtől, aki gyakran akkora hülyeségeket jelent ki, hogy az ember menekül, láttam még Dennis-t is felhúzta nemrég a minősíthetetlen komment áradataival. Egészen biztos vagyok benne, hogy nem csak én látom ezt a nagy szálkát az antifeminizmus eszkalációjában. Megértem, hogy Magyaroszágon dinka, váláspárti társadalmi berendezkedés van, az újrakezdés joga mindenkinek adott magyarázzák, viszont olyanok képviséljék az antifeminizmust akik elszámoltathatók, teljesen tiszták! Ez a jövőre vonatkoztatva kiritikus kérdés! Olyan antifeminista nőket tudok elképzelni mellettünk akik tiszták vagy meghurcolt Férfi a párjuk aki mellett kiállnak. A pasizó, de a feminista aktivistákat elutasító (anti)feminista Nőből lenne rengeteg, azok viszont érvényesüljenek a Randivonalon inkább, normális férfit fognak találni ha kitartóak..

Szóval HGYI-ről, mint feszültségforrásról a véleményem és a lehetséges megoldás:

Elvált nőket népszerűsíti személye, teljesen mindegy mit művelt 20-30 évvel ezelőtt nem tudja bizonyítani tisztaságát (tökmindegy mit állít, tényállás a válás), csonka családba taszította a gyermekét ahelyett, hogy kompromisszumban élt volna urával-férjével és a gyermeke miatt kitartott volna mellette ahogyan több millió Nő teszi Magyarországon. Inkább 1/10 Alter Ego-ra, mint 1 HGYI-re szavaznék az építkezésben, de Alter Ego eltűnt.. valószínűleg lefárasztottátok. Ne azok vonuljanak vissza a Férfihangról akikre szükség lenne!!! Férfijogot akarok definiálva látni míg “női jogok” léteznek a földön! Vagy ezen az oldalon vagy másutt! Egyedül kevés vagyok és az időm is véges, van weboldalam nekem is, de minek.. Itt képes több ember összegyűlni, virtuálisan szabadon ha már 5 éve csináljátok. A lehetséges megoldás: HGYI-t backoffice (háttértámogató, mint a RAON informatikus-moderátor) munkakörbe küldeni és ne szervezzen semmit nyilvánosan! Bocs az őszinteségért, elhagyva a félrebeszélést! Tisztelem HGYI (és úgy mindenki) munkáját, de ne egy Férfihang nevű portálon kontrollálgasson amit rengeteg elvált férfi olvas. Azok képtelenek megbocsátani az elvált nők gonoszságainak, talán HGYI kivétel, de soha az életben nem fogja tudni bebizonyítani mit művelt és miért. Az elvált anyák számomra etikátlan (bűnöző), felelőtlen lelkek, legalábbis nekem. Döntsetek! Ti vagy mi is alakítjuk ezt az egészet, vagy tényleg csak egy szektává, baráti társasággá, oligarchává válik a férfijogi mozgalom ami egyenlőre nincs is idehaza!

DennisVT
Újságíró

Ezt most erősnek érzem. Semmit nem tudunk Hgyi-ről, vagy a válásról, vagy arról, hogy a gyerekei ezt hogy élték meg, hogy jobb nekik. Rengeteg olyan válás van, ami speciel az én szememben tökéletesen indokolt lehet. Bántalmazó férj, alkoholista, drogos, bűnöző, notórius félrelépő stb, ez mind mind legitim válóok. Nem tudjuk, hogy nála mi volt, ne is találgassunk szerintem, és pláne ne neki kelljen bizonyítania, hogy miért vagy hogyan vált el. Nem is tartozik ránk.

Igen, volt, hogy nem értettünk egyet, volt, hogy egy pillanatra felhúzott, pedig elég nyugis ember vagyok, gondolom ezt átjött már másnak is, ezért emeltél ki pont engem:) Nekem semmi bajom azzal, ha valakivel nem értek egyet, vagy más véleményen van, máshogy lát dolgokat, egészen addig, amíg lehet a másikkal értelmesen kommunikálni, normál hangnemet megütni, és nem elmenni a szélsőségek irányába. A kólázásokat én üdvözítőnek tartom (vagy bármilyen közös programot), sokkal jobb képet kapunk a másikról, ha személyesen is ismerjük, még az is lehet, hogy jobban rálátunk az indokaira pl. Csak online közösségként, személyes megjelenés nélkül sztem nem sok mindent lehet elérni. És valahol el kell kezdeni.

Elvált anyákat nem ítélném meg csak az alapján, hogy elváltak. Lássunk bele előbb, hogy miért és hogyan. Aki nagyon pici babával marad egyedül, annál nyilván nagy a felelősség, ha őt hagyták el, akkor azért, ha ő lépett le, akkor azért. Persze a férfin is van felelősség, de amíg reproduktív jogai főleg a nőknek vannak, addig a felelősségük is több.
Megint más egy 10 éves házasságban elválni, ahol 10 év alatt azért nagyon elfajulhattak dolgok, sok minden történhetett…

Sterling Archer
Olvasó
Sterling Archer

Innentől hivatalosan is utállak*, mert mindig gyorsan, kompaktul kimondod, amit én akarok!

* #viccvót

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Sterling Archer-hez csatlakozva, én is utállak:)

DennisVT
Újságíró

Nem is rossz… más közösségekben pár héten belül kiutálnak.. Itt hónapokig húztam :D :D

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Polkorrekt és tisztességes megfogalmazás. Kösz. Ettől a tény még tény marad. Eltudnék HGYI-vel beszélgetni én is mint bárkivel akit nem kedvelek, ahogy mindennap teszem, de minek. Lelépett nővel is lehet ugyan évekkel később kompromisszumban élni, viszont ezen váláspártiságból kifolyólag tudható, hogy mindenki pótolható, lecsereléhető, apa, gyermek, ház, HGYI ésatöbbi kritikus elem. Majd évek múlva meglátjuk mi lesz ebből az egészből ha “bizonyos” nőknek túlhatalmat adunk és csak azok maradnak életben, mert mindenki más lelép, lefárad.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Bántalmazó férj, alkoholista, drogos, bűnöző, notórius félrelépő stb, ez mind mind legitim válóok.”

Pedig ez a nőknél pont bejön, mert olyan menőmacsószívdöglesztőerőskezű.

SIL
Olvasó
SIL

Alapvetően nem tartom hibának, hogy az elvált nőket egy kalap alá vegyük, mert ezt a tükröt legalább mi tartsuk eléjük, mi, az egy kb. maroknyi közösség, hogy érezzék milyen az amikor így, felszínesen ítéltetnek meg pusztán azért, mert egynémelyük (pontosabban a többségük) valóban csak önzőségből semmizte ki férjét. A férfiaknak nem csak a rossz megítélést kell elszenvedni, hanem a jogfosztottságot is a nők ugyanilyen felszínes megítélése miatt számtalan területen.

Tekintetbe véve, hogy ilyen intelligensen szólaltál meg a kérdésben – ami különben nem meglepő – megkövetlek és törlöm az előző hsz-em idevágó, amúgy is fölösleges részét, mert abban egyetértek, ha valaki meg akar ismerni egy elvált nőt, ne legyen olyan hülye, hogy abból indul ki hogy elvált. Nem mellesleg, itt különben nem volt hgyi irányába ilyen irányú törekvés… de már vacsiztam. :)

Naooo
Olvasó
Naooo

“azok viszont érvényesüljenek a Randivonalon inkább, normális férfit fognak találni ha kitartóak..”

Csak ne fizessenek, hogy írhassak nekik, mer húzni fogják a szájuk.

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Ugye, ez a HGYi-s ovis kirohanás, csak poén akar lenni és egy kólázáson beszéltétek meg :)

.
Olvasó

Egy hozzászólásomat idézném Deansdale blogjáról, kisebb módosításokkal:

“Mi – jogosan – ujjal mutogatunk a feministákra amiatt, mert a Dworkinokat nem irtották el maguk közül, hanem őket is csak egy női hangnak tartották a sok közül, akik kicsit radikálisabbak. És hogyha ők a Dworkinokat megtűrték, akkor ne dumáljanak már arról, hogy egyenlőséget akarnak és nem férfigyűlölők.

Akkor ha mi, antifeministák megtűrjük magunk között a huffnágelista hangokat, sőt hagyjuk, hogy már az ilyenek oltogassák meg akarják kitiltani azokat, akik antifeministák és nem nőgyűlölők, akkor az embereknek nem lenne joga ugyanúgy ránk mutogatni, hogy mit adjuk az ártatlant, hiszen megtűrjük magunk közt a nőgyűlöletet?

Ha Belvedere-ék is csak egy radikális antifeminista hang, akkor az antifeminizmus egy nőgyűlölő eszme, csak épp a nem radikálisok ezt nem hangsúlyozzák annyira. Hiszen a radikális azt jelenti, hogy határozottan és a gyökerénél ragadja meg a problémát. Belvedere-ék ezt teszik? Úgy gondolkoznak, mint a nem huffnágelista antifeministák csak épp határozottabban és keményebben? Nem. Ők egy egész más platform: nem a nemek közötti békét akarják, hanem ugyanúgy a nemek közötti harcot, mint a feministák, csak ők épp a másik csapatban harcolnának.

Én úgy látom, hogy nem feministák és antifeministák vannak, hanem vannak a férfigyűlülők (aka. feministák), vannak a nőgyűlölők, ezek mindketten a nemek harcának az ostoba katonái, és van egy harmadik csoport, az antifeministák, akik nemek közötti békét akarnak és igazságosságot. Én kikérem magamnak, hogy Versus és a hozzá hasonlóak épp úgy gondolkodnak, mint én, vagyis antifeministák, csak kicsit éppenséggel radikálisabbak. Az én szememben ők is ellenségek, mert a tevékenységük ugyanúgy arra irányul, hogy a nemek gyűlöljék egymást, csak ők épp a férfiakban szítják a másik nem gyűlöletét, a nőkertesek meg fordítva.

Az a baj Belvedere-vel és a többivel, hogy mivel antifeministának mondják magukat, ezért a gyűlölködő, nemek harcát tovább görgető véleményükkel az antifeminizmust járatják le. És egy átlagos olvasó nem fog disztingválni, hogy ezt egy kommentben írja valaki vagy épp cikkben. Főleg úgy, hogy ez az ember írhatott is cikket. Az utóbbi hónapokban ők voltak a leghangosabbak, a legnépszerűbbek, a legerőszakosabbak, és már teljesen eluralták a honlapot, egy kívülálló simán velük azonosíthatta a Hangot.

És ami nem baj egy libsifemcsivel (mert felmerült, hogy lehet az ő feminista véleményét megtűrni): az, hogy ő feminista. Ő nem antifeministaként írkál baromságokat, amivel minket éget le, hanem feministaként, vagyis világos az olvasók számára, hogy ez nem az antifeministák véleménye, amit ő leír. Ráadásul az is jó benne, hogy már csak egy kis logikával és igazságérzettel is be lehet bizonyítani egy vele való vitában, hogy a feminista érvek gyengék, mint a harmat.

Röviden összefoglalva: ha nem akarjuk, hogy az antifeminizmusról is olyan cikkek születhessenek, mint Deansdale-nek ez a bejegyzése a szélsőséges és maguk közül ki nem vetett (sőt, támogatott) feministákról, akkor nagyon erősen ki kell fejeznünk, hogy mi az antifeminizmus iránya és célja, és mi az, ami nem antifeminizmus, hanem nőgyűlölet.”

Szeretnék ehhez most annyit hozzátenni, hogy vegyük észre, a háború nem a férfiak és a nők között zajlik. Nem hgyi (a gonosz nő), karöltve a hülye manginákkal küzd az elnyomott férfiak ellen a lapon. Nincs női frakció meg férfi frakció. Antifeminizmus van, amelyik igazságosságot és békét akar a nemek között, meg van a másik nemet gyűlölő csoport, amelyik a nemek harcát akarja, amelyik hasonlítgatja a két nemet és azon izmozik, ki a jobb, és a másik miért alantas, és ez kétarcú: vannak azok, akik a férfigyűlölet szítják (feministák), és vannak, akik a nőgyűlöletet (nevezhetjük hímsovinstáknak vagy huffnágelistáknak, ahogy tetszik),

Ha valaki nem bír odáig eljutni, hogy nem nők és férfiak harcolnak egymással, és nem mindenki barát és jó, aki férfi, és nem mindenki ellenség és gonosz, aki nő, akkor ugyanazon a szellemi szinten van, mint a feministák. Az ugyanúgy a neme alapján istenít, illetve démonizál egy csoportot és ugyanúgy a nemek háborúját vívja, amit mi, antifeministák – férfiak és nők – meg akarunk szüntetni.

Egy századmásodpercig nem fogom magam szégyellni egy antifeminista oldalon amiatt, mert nő vagyok. Egy okom lenne itt szégyellni magam: ha feminista lennék. De attól, hogy nőnek születtem, még nem vagyok az.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Egyetértek.

Verne
Olvasó
Verne

Beza, egyetert.

lady
Olvasó
lady

Én úgy olvasok itt mintha könyvet lapozgatnék , annak ugye nem lehet visszabeszélni( vagyis épp lehet )vagy inkább úgy olvasni ami rám vonatkozik azon elgondolkozni ami nem azon meg túl lépni. Mivel férfihang így bölcsen hallgatok , mert férfitársaságban sem én vagyok aki elkezdi mondani a saját életigazságait.

Van persze amikor kényszert érzek hogy tiltakozzak de nem én vagyok aki randizik nőkkel nyilván nem nekem vannak tapasztalataim ilyen téren. Meg nem  vagyok már éretlen  korban hogy bármi nőket ért szavakért meg is sértődjek.  Én is úgy gondolom hogy meg kell írni vagy elmondani ha valami nem tetszik a másik nem viselkedésben , bár épp azok nem olvasnak itt akikre vonatkozhat sok vélemény.. Nem kategorizálok hogy ki ír feministán vagy antifeministán , ennyire tudományosan szétszedni nem kell embereket.  Az életet élni kell mindenképp!:-))

DennisVT
Újságíró

Szia. Pl a “Merre lejt a pálya” cikknél tök érdekes lett volna olvasni női véleményeket (mert tudom, hogy vannak női olvasók, nem is kevesen), hogy ők hogy látják akár ugyanezeket a szempontokat, akár másokat. Kulturált értelmes emberek közt max tanulságos vita lett volna ebből, nem pedig egymás pocskondiázása, és ezért sem jó, ha ilyen Belvedere-félék hallatják legjobban a hangjukat… :)

lady
Olvasó
lady

Szia Dennis!  Köszönöm kérdésed , a héten még írok a másik cikkhez bár hasonló a véleményem a többiekéhez !:-)) De az igazság az hogy neten nem nagyon szeretek olvasni csak úgy nagyjából néztem át a véleményeket.  Én is inkább a beszélgetés híve vagyok, bár már kevés fórum alkalmas erre, és itt még azért finom fogalmazások vannak!

hgyi
Szerkesztő

Én meg csak kapkodom a fejemet, mert sosem hittem, hogy ennyire megosztó a személyem – vagy én leszek valamiféle térfélelválasztó vonal. :o)

Azért nem válaszként írom, mert többekre egyszerre reagálnék és elég részletes leszek.

– “a szerkesztőségben legyenek olyanok, akik egyetértenek, és legalább ők időnként nyilvánuljanak meg komment formájában, mintegy bemutatva, hogy miért és miben értenek egyet, miért érzik indokoltnak, hogy megjelenjen az írás stb.” Ezt jó ötletnek tartom, törekedni fogok rá, hogy így egyértelműsítsem egyetértésemet/vagy az ellenkezőjét. Bár sokszor azért “veszélyes”, mert esetleg nagyobb vitát váltana ki, mint amennyit megér. Azért általában egy-egy cikk alatt ki szoktuk fejteni a kérdéses részekkel kapcsolatos véleményünket. Ez talán nem olyan egyértelműen mutatja, mit gondolunk, mintha célzottan fejtenénk ki. A szerkesztők azért meg-megvitatják egy-egy cikk megjelenése előtt a részleteket is. Ezért nem is jelenik meg minden cikk. Előfordul, hogy nem egyetértésben utasítjuk el, hanem épp azért nem tesszük ki, mert nagyon nem tudunk egymással dűlőre jutni.

– “mint láttuk még terel is a férfiak 40 éves nyugdíjba vonulása témájában, az ő előjoga lassan aktuális”  – nem tudom, hogy jön ez ide, de nyugodj meg, számomra nem lesz lassan aktuális. Gyorsan sem. Hogy mit látsz benne terelésnek, nem tudom, de akármilyen hihetetlen számodra, valóban ellene vagyok ennek a Nők40 programnak. Ha elhiszed jó, ha nem, nekem úgy is jó. Ezzel az erővel minek higgyünk el pl. neked bármit is, amit mondasz. Nem azért írok ide, hogy valami lila felhőt mutassak magamról.

– SoMM, neked a kólázás nagyon csípi a szemedet. :o))) Nyugodtan szervezz sörözést a társaságnak. Én szeretek személyesen is találkozni azokkal az emberekkel, akikkel neten beszélgetek. Kövezzetek meg érte. :o) (Veled is találkoztam, mert a szerkesztőtársak nekem osztották ki e feladatot, lévén én voltam az egyetlen budapestközeli. Nem én erőszakoltam ki a találkozót, hanem te kértél rá minket. Nyugodtan mondhattad volna, hogy velem nem akarod, mert ragaszkodsz valamely férfikollégához. Talán még most is a találkozóra várhatnál.)

– Igen, 51 éves vagyok, 15 évnyi (összesen 19 együtt töltött év) házasság után 13 éve elvált, 20 kg súlyfölösleggel. Volt férjemmel és jelenlegi élettársainkkal oda-vissza nagyon jóban vagyunk. Örülök, hogy ő a gyerekeim apja és szép éveink is voltak. Rengeteg jó emlékem van a házasságunkból. A válásunkat a gyerekekkel is megbeszéltük. A gyerekeink akkor 10, 11 és 14 évesek voltak. Mindhárom gyerek megértette. A válás után egyetlen fillért sem hoztam el otthonról. A könyveimet, ruháimat, néhány konyhai cuccot igen. Nem tűntem el, nem uszítottam a gyerekeket az apjuk ellen. Ő sem ellenem. Nem tettünk egymásnak keresztbe.
Mindketten hozzájárultunk ahhoz, hogy válásig jutottunk – személyesen szívesen elmondom (ahogy már megtettem egy-egy kólázáson), de a világra nem tartozik. Próbáltunk változtatni, visszafordítani, de nem sikerült. Rendkívül sokoldalú, okos, intelligens, művelt ember, csak együttélni nem lehet vele.
SoMM… Kielégítettem – legalább részben – a kíváncsiságodat?

– “Sokan tartanak az ilyen kiváltságos szerepű nőtől, aki gyakran akkora hülyeségeket jelent ki, hogy az ember menekül, láttam még Dennis-t is felhúzta nemrég a minősíthetetlen komment áradataival.
Hogy sokan tartanak tőlem? Miben nyilvánul meg részükről? A “rugdosásban”?
Dennist kifejezetten kedvelem útálom. Ha valamin felhúzza magát, elmondja. Tartom őt annyira, hogy nincs szüksége “védelemre”. Dennis, ha akar, lenyom engem, mint egy bélyeget. Csak hogy tisztában legyél az erőviszonyokkal.

– “olyanok képviséljék az antifeminizmust akik elszámoltathatók, teljesen tiszták!” – Addig állj te féllábon, amíg találsz egy elvárásaidnak megfelelő “teljesen tiszta” embert. Elszámoltathatók? Mivel? Hogyan?

– “Olyan antifeminista nőket tudok elképzelni mellettünk akik tiszták vagy meghurcolt Férfi a párjuk aki mellett kiállnak.” Ja, hogy van vagy is… Ez alapján el kell viselned engem. Ennek igazáról kérdezd meg a páromat.

– “Elvált nőket népszerűsíti személye, teljesen mindegy mit művelt 20-30 évvel ezelőtt nem tudja bizonyítani tisztaságát (tökmindegy mit állít, tényállás a válás), csonka családba taszította a gyermekét ahelyett, hogy kompromisszumban élt volna urával-férjével és a gyermeke miatt kitartott volna mellette ahogyan több millió Nő teszi Magyarországon.
Népszerűsítem? Nem mondom, hogy hozz egyetlen mondatomat is, amellyel népszerűsítem a válást, mert nem akarom drága idődet rabolni. Én sem úgy indultam neki a házasságnak, hogy majd úgyis elválok.
S hogy tökmindegy mit állítok? Tipikus feminista kommunikáció. Ne vetíts, ha kérhetlek. Lehet, hogy te megkapod sokszor, hogy kit érdekel, mit mondasz, tökmindegy, mit állítasz, akkor is a másiknak van igaza, de én nem ilyen közegben élek.
Tényleg miért higgyük el egyetlen szavadat is, ha ilyeneket mondasz másnak, ha te nem hiszel az embereknek? Mennyivel vagy te hitelesebb nálam? Most sorolhatnék számodra megalázó dolgokat, de nem teszem.
A gyerekeim nem éltek soha klasszikus csonka családban. Nem is mindig laktak velem. Ők választhattak, ki, hol, mikor akar lakni, kihez mikor megy, stb. Mint említettem, igen jó kapcsolatban vagyunk a volt férjemmel és a gyerekekkel is, akik mára már mindhárman remek emberek, akiket szeretek és tisztelek.

– “Egyedül kevés vagyok és az időm is véges, van weboldalam nekem is, de minek..”
Hát, akkor valamit nem jól csinálsz…. Próbáld meg a saját weboldaladat felhozni.

– “Itt képes több ember összegyűlni, virtuálisan szabadon ha már 5 éve csináljátok.”
Mert sokat dolgozunk azon, hogy több ember tudjon itt összegyűlni.

– A lehetséges megoldás: HGYI-t backoffice (háttértámogató, mint a RAON informatikus-moderátor) munkakörbe küldeni és ne szervezzen semmit nyilvánosan!”
Már vonultam háttérbe, akkor meg az volt a baj. Most nyuszikát játszunk?
A fals információkat “szeretem”. Raon sem nem informatikus, sem nem moderátor. Kérdezz, ha valamit tudni szeretnél, ne feltételezz, és feltételezéseidet ne tényként add elő.
Hogy ne szervezzek semmit nyilvánosan? Miért fáj neked ennyire, hogy időnként összejövünk néhányan, és beszélgetünk mindenféléről? Én legalább vállalok közösségi munkát. Ha nem tetszik azoknak, akik el szoktak jönni, majd szólnak. Eddig nem ez a tapasztalat.
Marionettbábu nem leszek, de köszönöm a lehetőséget. :o)

– “Tisztelem HGYI (és úgy mindenki) munkáját,”
:o)) Ez komoly? Mert az előzőek – és a következő de – nem ezt mutatják. Nem kell ez az áludvariasság.

– “de ne egy Férfihang nevű portálon kontrollálgasson amit rengeteg elvált férfi olvas. Azok képtelenek megbocsátani az elvált nők gonoszságainak, talán HGYI kivétel, de soha az életben nem fogja tudni bebizonyítani mit művelt és miért. Az elvált anyák számomra etikátlan (bűnöző), felelőtlen lelkek, legalábbis nekem.”
Nem túl ügyes a kommunikációd. :o) De elnézem neked.
Senki sem kérte, hogy bárkinek is bocsáss meg. Én meg főleg nem kértem. Nem tőled váltam el. Van olyan elvált férfi, aki “megbocsájtott” nekem. :o)) A váláshoz – mint az együttléthez is – két ember kell. Olyan nincs, hogy kizárólag az egyik fél miatt történik ez vagy az. Bizonyítani neked semmit sem óhajtok – mint tudjuk, fölösleges is volna bármit is mondani, hiszen egy szavamat sem hiszed el -, s másnak sem. Bár azt miért kellene bizonyítanom, hogy mit műveltem? Nem az ártatlanságomat kellene bizonyítanom – amit úgysem hinne el nekem senki? :o)

– Dennis… “A kólázásokat én üdvözítőnek tartom (vagy bármilyen közös programot), sokkal jobb képet kapunk a másikról, ha személyesen is ismerjük, még az is lehet, hogy jobban rálátunk az indokaira pl.
A felhúzás néha kölcsönös, de mint már többször leírtam, veled szeretek akkor is beszélgetni, ha nem értünk egyet. Így virtuálisan is szimpatikus voltál az első perctől kezdve, és a kólázás óta mégjobban kedvellek. :o)) Most tessék, védheted magad tőlem!! :o))))

– Dean… “Eszem ágában sincs még csak felszínes konfliktust sem kezdeményezni vele, annak ellenére, hogy nem ismerem személyesen és nem is érzem hogy túlságosan szimpatizálna velem. Nem érdekel, hogy elvált – engem az érdekel, amit az antifeminista mozgalom érdekében tesz.
Pedig kedvellek téged is, még ha vannak is dolgok, amelyekben nem értünk egyet. :o)
Kicsit valóban távolságtartó vagyok veled, de ez nem a szimpátia/szimpátia hiánya miatt van. :o)
Kezdem úgy érezni, hogy a szimpátia sokaknál fekete-fehér és slussz.

– És egy utolsó, amely a poszt előzményeihez tartozik: A személyemre vonatkozó pocskondiázások nem ráztak meg, a ló túloldalára zuhanva már nevetségessé vált.  A Férfihangot és az általam tisztelt/szeretett/megbecsült férfiakat ért támadás és sértegetés, a károkozás nem a megbocsájtható kategória.

No, befejezem. :o)
Részemről ezt a témát teljesen ki is veséztem.

DennisVT
Újságíró

Dennist kifejezetten kedvelem útálom.”  –  Köszi1.

Most tessék, védheted magad tőlem!! :o))))”  –  Köszi2….

Kész élmény a Férfihang:)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Tudom, hogy új vagyok, de ha véletlenül “pártot” kéne választani, kiállnék melletted, annak ellenére, hogy esetleg bizonyos dolgokban nem is értek  veled egyet:)

AK-47
Olvasó
AK-47

Értem, a kék kapszulát választjátok. És ezzel ez az utolsó kommentárom és látogatásom az oldalon, valószínűleg nem vagyok ezzel egyedül. Akit érdekelnek a rövid szösszeneteim MGTOW, vörös kapszula és manoszféra témában, az jöjjön olvasni és kommentelni a blogomra.

https://jardasajatutad.wordpress.com/

 

Naooo
Olvasó
Naooo

Nem tudom eldönteni holnap mit nézzek, az Egészséges erotikát, vagy a Veri az ördög a feleségét.

Pash Cutter
Újságíró

Látom, kezdődik megint a lájk-háború. Hajjajj! Nem csodálom, hogy Deansdale-nek elmegy a kedve az egész Férfihang-projecttől. :(

(Hiába, a hülyék csak a romboláshoz értenek. Nekik már az is öröm, ha a Férfihang testén sebek nyílnak. Olcsó öröm!)

Amúgy az egyesek által kevésre értékelt Hgyi ilyen cikkekkel járult hozzá az antifeminista szakirodalomhoz.

http://www.ferfihang.hu/2012/06/02/aldozat-kerestetik/

http://www.ferfihang.hu/2011/11/06/alaldozatok-vadlottak-aldozatok/

Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok Hgyi-fan. (Bár készül TomCat-nél a HGYI feliratú poló. :P )

envagyok
Olvasó
envagyok

Nagyon érdekes, mert amíg a szerkesztők a kommentelők miatti hisztivel vannak elfoglalva, tényleg inkább a cikkeket kellene egy kicsit jobban megválogatni. Kényelmes érv, hogy “nem az összes szerkesztő álláspontja”, meg “kommentben megvitatjuk”, de igenis illenék tiszteletben tartani, hogy ez egy egységes eszmeiséget tükröző weblap akar(na) lenni, ahogy itt is írva vagyon: “Ezen érdekek közül az egyik legfontosabb a nemek közötti béke, egyensúly, és együttműködés helyreállítása” A “Merre lejt a pálya” című, nemek harcát liegitimizáló írást követően (már elnézést, leszarom, hogy ki mit magyarázkodott utána kommentben) ezt a mondatot elejteni egy kommentcicaharc kapcsán határozottan hiteltelenné teszi az oldal egészét (a cikk után csoda, hogy visszatértem az oldalra olvasni) Megfontolható, hogy a kommenthadjáratok helyett előzetes megbeszélést lehetne tartani a szerkesztők között a cikkekről, mert ebben a formában a Férfihang nem “antifeminista férfimagazin”, hanem belterjes beszélgető oldal azaz fórum, azzal, hogy publikusan elérhető, károssá is válhat. Igenis, az hogy egy-egy vélemény cikkszerűen jelenik meg egy többek által szerkesztett oldalon, amely véleményért a szerzők nem vállalnak felelősséget, az olvasók megtévesztése.

Ha van a szerkesztőségben köldetéstudat, és tényleg az antifeminizmus, a feminista gyűlölködés túlkapásai elleni küzdelem a legfontosabb, illetve a belénk plántált nemi alapú kettős mérce elleni harc, akkor azt kell képviselni. A pálya széléről nézve, hát, hogyismondjam, olykor elveszik ez.. A trollokat, meg le kell tiltani, és nem nyafogni miattuk.

 

Virenzuola
Szerkesztő

Egyetértek azzal, hogy ez lenne a legfontosabb, de azt nem igazán látom, hogy mi mit tudnánk kezdeni azzal, hogy kevés olyan cikk van, amely a feminizmus gyűlöletkeltéséről szól (nem azért ritkák, mert nem jelenítjük meg, hanem azért, mert ilyen cikkeket nem igazán küldenek a szerzők). Ha jól látom az elmúlt időszakban aktív (értsd: rendszeresen cikket küldő) szerzők közül talán csak Reina Nicolasa ír kifejezetten antifeminista témában (javítsatok ki, ha valakit kifelejtettem)…

Mindenesetre az észrevételedet köszönjünk, amit itt leírtál az a probléma már bennem is megfogalmazódott, épp ezért mindenkit biztatok arra, hogy ne tartsa magában a feminizmusról, férfigyűlöletről, kettős mércéről alkotott véleményét, hanem bátrán küldjön cikket, hiszen igen nagy hiány van belőle, pedig mint látható talán az elmúlt pár hozzászólásból is, olvasói igény volna erre itt.

Reszet Elek
Újságíró

“A pálya széléről nézve” – Itt írtad le a lényeget.

Egy-egy cikk gyakran éppen tartalma miatt állásfoglalásra, ellenvéleményre sarkall, segít a fenntartásokat megfogalmazni, az álláspontok kijegecesedésében is segítség lehet függetlenül attól hogy egyes szerkesztőknek mi a véleménye róla.

Szóval nem kell mindig valamiféle szerkesztői konszenzusra gondolni, mi is mások vagyunk, ahogy az olvasók is eltérőek egymástól és számos dolgot másképpen látnak. Ebből adódóan persze nem is lehetne (és nem is szabad) törekedni valamiféle egységes összképre. Nem hamburgert árulunk, méghozzá olyan módon, hogy mint minden MacDonald’s-ban itt is ugyanaz legyen az íze.

Másrészt hozott anyagból dolgozunk, így ha bárki valamilyen vonulatnak is hiányát érzi, nosza vegye a billentyűzetet és írjon cikket! Az impresszumban van elérhetőség ahova küldhető ill. ha kommentben szól, privátban adhatom a saját emilem is.

Figyelmedbe ajánlom ezt a 2013-as bejegyzést

Naooo
Olvasó
Naooo

“(a cikk után csoda, hogy visszatértem az oldalra olvasni)”

Vannak csodák?

Kalman
Újságíró

Nekem is eleinte hiányzott a kohézió a cikkek között. Ha egy magazint vagy napilapot veszek, abban általában minden cikk ugyanazon világképen alapul, és semmi olyat nem lehet olvasni, ami a főszerkesztőnek nem a szája íze szerint van. De ha jobban belegondolunk pont ettől érdekes az oldal: enélkül a cím után tovább sem kellene olvasni, mert már ismernénk a főszerkesztő személyiségprofilját és véleményét, úgyhogy tudnánk miről fog szólni a cikk. Ráadásul ha neked némileg eltérő véleményed van az is megjelenhet cikként, ha veszed a fáradtságot és megírod. Egy szigorúbban szerkesztett magazinban ez nem lenne ilyen egyszerű.

A témákról: a gyűlölködés túlkapásai csak egy aspektusa a feminizmusnak. Szerintem az egymással harmóniában élő és egymást kiegészítő női-férfi szerepek eltűnése rosszabb a gyűlölködésnél is. Például azért mert ez a hatás sokkal kevésbé nyilvánvaló és alattomosabban fertőzi az értelmes embereket is. Ezért azok az életmód cikkek, amik a férfias szerepekről szólnak szerintem legalább olyan fontosak, mint a femik kritikái. Nem kötelező egyetérteni, csak próbálom magyarázni, hogy akik életmód cikkeket írnak, azokat mi motiválhatja, és hogy hogy kötődik ez az antifeminizmushoz. Lényegében minden ami arról szól, hogy egy férfi a férfi szerepet az életében hogyan tudja betölteni, az antifeminista. És mivel az erős apakép rengeteg családban hiányzik, ezért ennek átadása valódi hiányt pótol.

Én a magam részéről pont a feministák túlkapásait tartom unalmasnak (de nehogy miattam valaki visszafogja magát a cikkírásban :-), mert már az összes kaptafát ismerjük, amire a szövegeiket rá lehet húzni. Ha majd megjelenik valami új módszer (valami okosabb súg egyet a feminknek), arról lehet megint érdekeset írni.

Az meg szerintem természetes, hogy ha gondolkodó emberek összegyűlnek, akkor mindenféle érdekes témák szóbakerülnek. Én az antifeminizmushoz képest teljesen off témákról is szívesen olvasok és vitázok. De nincs is teljesen off, mindent ide lehet kötni, a pókert és az oktatást is.

Höllenhund
Olvasó
Höllenhund

A nemek között soha nem volt béke, amit most helyre lehetne állítani.

haemorgen
Olvasó
haemorgen

Ezt mire alapozod?

Szeretném azt gondolni, hogy igaz ez, de ha nincs semmi bizonyítás, akkor lóg a levegőben…

Höllenhund
Olvasó
Höllenhund

Szerinted hogy nézne ki a “nemek közötti béke”?

haemorgen
Olvasó
haemorgen

Léteztek/léteznek olyan kultúrák, ahol pl. házasságtörésért halálbüntetés jár/járt. Mondjuk még volt/van, aki így is megcsinálja/megcsinálta.

Szerintem a nemek közötti béke azt jelenti, hogy van alapja a bizalomnak, nem pedig egyre mélyülő bizalmi válság van, mint manapság.

Reszet Elek
Újságíró

Én inkább amolyan permanens fegyverszünetre gondolnék. Alapjában véve volt egyfajta kompromisszum a nemek között. Másrészt a “háború” mindig zajlott nemeken belül is. Ezt a közmegegyezést borították föl az elmúlt évtizedek, az elmúlt időszak társadalmi- és tudományos változásai. Ennek köszönhetően szédeleg most mindkét nem, lévén nem (vagy csak kevésbé) tudják megélni a saját nemi szerepeiket és válnak ezáltal igencsak boldogtalanná.

Ebben a változásban pedig a feministák, sjw-k, ballibek és egyéb hasznos idióták pedig nem a folyamat indukálói voltak, hanem a változásokkal megjelenő okozatok, a rombolás örömében tobzódni tudó, hasznot húzó, torz értékrendű, bomlott elméjű kártevők. Általában a gazdatestet sem a megjelenő nyűvek ölik meg, hanem csak a dögben “kikelve” emésztik fel a rothadó döghúst.

visuo
Olvasó
visuo

„A nemek között soha nem volt béke, amit most helyre lehetne állítani.”

igazából nagyon más természetek. régi, meg tradíciónális társadalmakban tudták, hogy nem jó összekeverni a férfiak és a nők világát. a férfiakat nem érdekli a nők világa, a nők meg nem értik a férfiak világát.

Reszet Elek
Újságíró

A régiek gyakorlatias emberek voltak és sokkal természetesebben kezelték a dolgokat.

visuo
Olvasó
visuo

egyszerűen évezredek tapasztalatából fakadtak a meglátásaik. azt láták, hogy ami működőképes, az fennmarad.

Korhely
Újságíró

A nemek közötti érdekellentét éppen annyira természetes következménye a váltivarúságnak, mint a nemek egymásrautaltsága. A fő szempont az információink fennmaradása, elterjesztése, amit az elérhető legkisebb fajlagos ráfordítással, a legnagyobb valószínűséggel igyekszünk megvalósítani. Erről szól az öröklött programunk, mert azok a programok, amik ebben nem voltak elég versenyképesek, kihullottak az idő rostáján.

Ez egy állandó verseny, ami a nemeken belül és a nemek között is folyik. A két nem az ivari kétalakúság miatt más eszközökkel versenyez, de amelyik feladná a versenyt, v. nem elég eredményes, az kihal, és a többi folytatja tovább.

Az ember társadalomban él, ami nemcsak a versenyhelyzetek és kooperációk sokasága miatt bonyolult, de saját, kiegyénült fennmaradási érdekei is vannak, amiket az egyének fennmaradásán keresztül érvényesít. A társadalmiság egy újabb terepe és egy magasabb szintje a nemek közötti versenynek, ahol a férfiak jelenleg vesztésre állnak az európai mintára megvalósuló rendszerekben.