George Herceg
0 megosztás

Az Ashley Madison botrány tanulságai

Miután egy hacker csapat feltörte a világ egyik legnagyobb házasságban élők számára létrehozott társkereső oldalának szervereit és közzétette a felhasználók adatait a médiák hatalmas teret szenteltek az ügynek és több érdekes statisztikát is közzétettek az ominózus oldal működésével kapcsolatban.

Az első megdöbbentő adat, hogy a főleg Észak-Amerikában és Európában működő cégnek több mint 37 millió felhasználója volt. Még ha figyelembe is vesszük, hogy az érintett országok felnőtt lakossága ennek többszöröse, ez akkor is óriási szám. Ha belegondolunk, hogy ez csak egy ilyen profilú társkereső, akkor is levonhatjuk a konzekvenciát, miszerint a nyugati társadalmakban a monogámia kihalóban van.

A felhasználók  több mint 85%-a férfi. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a 15% női csoport egy jó része a valóságban prostituált, illetve egy másik részük a férfi felhasználókat bevonzó „kamu” profil, akkor a nemek közötti aránytalanság még megdöbbentőbb.  Mi következik abból, hogy arányaiban sokkal több férfi lép félre, mint nő? Hogy a félrelépő férfiak szeretői többségében szingli/elvált/hajadon nők? Az interneten fellelhető statisztikák szerint a férfiak 54%-a, a nők 45%-a hűtlen. Az eltérésre az adhat okot, hogy a nők nem szorulnak rá a netes társkeresésre, ha félre kívánnak lépni, míg a férfiak igen. Ennek oka, hogy egy átlagos nő sokkal több ajánlatot kap, mint ahány nő elfogadja egy átlagos férfi ajánlatát.

A napokban még egy térkép is felkerült a netre, ami megmutatja, mely településeken mennyi felhasználója van az oldalnak és ezen belül mekkora a nemek aránya. (Forrás: http://www.life.hu/news/20150822-magyarok-is-retteghetnek-hogy-kiderul-a-felrelepesuk-az-ashley-madison-oldalon.html)

A térképen jól látszik, hogy a netes félrelépés elsősorban nagyvárosi játék, hiszen itt nagyobb a merítés a potenciális jelöltek között, valamint itt a legkisebb a lebukás veszélye. A kisvárosok és községek szintjén, mivel mindenki ismer mindenkit, egy idegen rendszámú parkoló autó látványa is pletykát indíthat el.

Természetesen az ügynek van egy adatbiztonsági vetülete is. Az oldalon kizárólag  a férfi  felhasználóknak kellett fizetni hasonlóan ahhoz, ahogy egyes szórakozóhelyekre is kizárólag a férfiaknak kell belépőjegyet fizetni. Mivel az utalásokhoz bankkártya és hitelkártya adatokat is meg kellett adni, ezért a szexuális preferenciáknál érzékenyebb adatok is napvilágra kerülhettek. Ebből következően az eset kárvallottjai jórészt férfiak. Két öngyilkosság már most köthető a botrányhoz, azonban valószínűleg ennek száma növekedni fog. Szintén díj ellenében biztosított lehetőséget az Ashley Madison a felhasználói profilok kitörlésére, azonban bebizonyosodott, hogy a cég a törlés után is tárolta a volt felhasználói adatait.

Az ügy tanulságai szerintem:

  • Ne lépjünk félre
  • Ne gondoljuk, hogy azért mert kevés női profil van az ilyen oldalakon a nők nem lépnek félre hasonló arányban mint a férfiak
  • Ha félrelépünk, ne a neten keressünk hozzá partnert
  • Ha a neten keresünk partnert, ne a saját email-címünkkel regisztráljunk
  • Olyan oldalt keressünk, amely lehetőleg ingyenes
  • Válasszunk olyan fizetési módot, ami nehezen beazonosíthatóvá teszi a befizetőt
  • Ne higgyünk a szolgáltatóknak adataink biztonságával kapcsolatban
  • Nincs feltörhetetlen oldal

Ha a fentieket betartjuk elkerülhetjük azokat a kellemetlen perceket, ami érzékeny adataink illetéktelen kezekbe kerülése okozna magunk, családunk és szűkebb környezetünk számára. Az ügy rávilágít arra is mennyire vagyunk a neten hiszékenyek a különböző szolgáltatók irányában és mennyire könnyen adjuk ki számunkra vadidegeneknek életünk legféltettebb intim titkait is.

Post Author: George Herceg

George Herceg
Amerika felfedezése után pontosan 484 évvel születtem meg a New Yorktól légvonalban 7043 km-re fekvő Budapesten. Apám tervezőként szennyvíztisztítókon dolgozott, míg Anyám Apámon, így 7 hónappal később egy februári napon egy szülészorvosnak sürgős esethez kellett sietnie. Kapcsolataim a nőkkel már ekkor megkezdődtek. Először Anyámmal érintkeztem, majd a nővéremet is megismertem aminek gyermekkoromra jelentős hatása volt. Felnövekedvén iskolákba és lányok után jártam. Később megtettem az első lépést a válás felé: megnősültem, ami után 5 évvel szabad lettem. Jelenleg a világegyetem két nagy kérdésével, az őskáosszal és a női lélek működésével foglalkozom.
f Facebook
0 megosztás


91
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
14 Egyéni hozzászólás
77 Válasz hozzászólás
2 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
28 Hozzászólások szerzői
KendVakKorhelyvladimir a gyikemberfilmcomWastrel Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
visuo
Olvasó
visuo

„A felhasználók több mint 85%-a férfi. Ha ehhez még hozzá vesszük, hogy a 15% női csoport egy jó része valóságban prostituált, illetve egy másik részük a férfi felhasználókat bevonzó „kamu” profil, akkor a nemek közötti aránytalanság még megdöbbentőbb. Mi következik abból, hogy arányaiban sokkal több férfi lép félre, mint nő? Hogy a félrelépő férfiak szeretői többségében szingli/elvált/hajadon nők? Az interneten fellelhető statisztikák szerint a férfiak 54%-a, a nők 45%-a hűtlen. Az eltérésre az adhat okot, hogy a nők nem szorulnak rá a netes társkeresésre, ha félre kívánnak lépni, míg a férfiak igen. Ennek oka, hogy egy átlagos nő sokkal több ajánlatot kap, mint ahány nő elfogadja egy átlagos férfi ajánlatát.”

hogy a modern, nyugati társadalom hűtlen, az nem újdonság. örülök, hogy jött a téma, szólni is akartam.

De állítólag 3000 hús-vér férfire 9(!) hús-vér nő jutott. Ebből arra lehetett következtetni, hogy:

1, a férfiak sokkal inkább szexcentrikusak, „szexfüggők”. sokkal intenzívebben kell nekik a szex, sokkal erősebb a késztetésük, mint a nőknek.

2, a nőknek nem „létkérdés” a szex, sokkal inkább megvannak nélküle (pláne a modern korban, ld később 4 és 5. pont). nekik sokszor inkább a szexszel együtt elérhető erőforrások fontosak: a férfi ideje, tapasztalata, enerigája, vagyona. Nekik is vannak egyéjszakásaik (de csak az alfákkal!)

3, nincs társadalmi nyomás és ellenőrzés a női szexuállítás/erkölcs felett a régi időkhöz és más tradíciónális kulturákhoz hasonlóan. régen egy arisztokrata/polgár/paraszt apa tudott kezeskedni a lánya „becsületessége” felöl. a régi paraszti világban az elemi kijárta után rögtön a házasság következett és az új háztartásba kerülő nő a szűzességét adta. Egy apa közösségi szégyene maradt a kiházasítatlan lánya, gyakran egy nőnek kellett kicsinyke hozományát is vinnie, hogy vki feleségül vegye.

4, a moden nők nagyrészének önálló keresete van, nem szorul rá _azonnal_ egy férfi erőforrásaira. Magyarországon nők általában a párkapcsolatokkal a kelet-európai bérüket (kb. nyomorgás felülről súrolva) igyekeznek külsőségekben nyugat-európai életszínvonalra felhozni ill. ezt demonstratíven mutogatni.

5, itt van a modern női fogamzásgátlás: a nő szabályozza a teherbeesését, így a szexuális viselkedésének nincs következménye (leszámítva a nemi betegségeket). ha teherbeesne, akkor rögtön rászorúlna a férfira – fizikailag is. de most már az sem nagyon kell, mert a modern nő új férje / apja az állambácsi, az is kinyalja a seggét úgy, hogy nem kér számon semmit a nőtől, annak felelőtlen, élvhajhász életviteléről.

6, egy nőnek, hogy félrelépjen, ahhoz nem kell a netre regisztrálnia. hétköznap, utcán boklászva kb. 500 jelentkező közül is válogathat, mivel ilyen erőteljes a férfiak ösztönös késztetése, ajánlkozása. a nők általában ex-szel, munkatárssal, ismerőssel, külföldivel, no meg szórakozóhelyről szoktak félrelépni.

– – – – –

bár ellenzem a melegházasságot és enyhe viszolygásom van a homokosoktól. de érdekes lenne tudni, hogy a meleg férfiak milyen sűrűn találnak párkapcsolatot (szexkapcsolatot). sztem ott 1:1 az arány. meleg férfiaknak már megvannak a bejáratott ismerkedési helyeik, és ismerve a férfiak erőteljesebb késztetéseét, sztem ők hamarabb is találnak partnert, mert ugyanakkora a késztetés (no meg ott sztem kevésbé van „szintezés”, meg hipergámia). de ezek a bejáratott ismerkedési helyek sztem egy idő után szűkek lesznek létszám alapján, ezért egy kisebb körből, de sikeresebben válogatnak mindkét oldalról. sztem ez magyarázat arra is, hogy sűrűbb náluk a partnercsere, így a HIV előfordulása is.

vladimir a gyikember
Olvasó
vladimir a gyikember

Hat, eppen lehet erre kovetkeztetni, de egyaltalan nem biztos, hogy ez a kovetkeztetes helytallo.

DennisVT
Újságíró

Nekem ebből az a legszembetűnőbb, ami a felsorolásba is belefért volna, hogy ennyi férfinak pocsék a szexuális élete otthon. Azért ahol a férfi számára kielégítő mennyiségű, és minőségű a szex otthon, az nem fog direkt azért regelni valahol, hogy félrelépjen. Esetleg megteszi, ha szembejön valahol a lehetőség, de konkrétan keresni ilyenformán nem fogja.

Ennek kb két oka lehet.

  • A férfi nem tud vonzó maradni a feleség szemében, pl fizikálisan elhagyja magát, férfiként lesz tutyimutyi/papucs, egyszerűen az egyforma, unalmas hétköznapok megölik a szexet.
  • A férfi eleve nem volt igazán vonzó, de volt egy jó stabil állása, valamennyi pénze, és a nő ezek miatt választotta őt. = Beta bux. Így aztán szex nincs otthon, sokat fáj az asszony feje, emberünknek pedig vannak testi igényei.
visuo
Olvasó
visuo

persze, a bujább, változatosabb szexet a férjjelöltek a házasság előtt kapják a nőjüktől (már aki). házasság és gyerek után ez megszünik, a férjnek “jó családapaként” kötelessége innentől már csak tolni haza a pénzt.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ha a nőcske nem akar toszni, akkor a havi költségvetésből biztosítani kell a faszi számára megfelelő minőségű kurvákat.

visuo
Olvasó
visuo

támogatom!

Naooo
Olvasó
Naooo

– Megjöttem szívem, ma olyat szopott a Vivien, te a picsába se voltál. Itt a visszajáró, vegyél rajta nőklapját.

visuo
Olvasó
visuo

LIKE

Kalman
Újságíró

Szia drágám, megjöttem a munkából! Vettem vacsorának valót a fizetésemből és maradt még 15 ezer. Ezt kurvázd gyorsan el, addig megfőzöm a kaját!

SIL
Olvasó
SIL

Véletlen elhamarkodottan felpontoztalak, mert majdnem sikerült leírnod ami nekem is egyből eszembe jutott. Aztán persze okként a férfit hibáztatod mint egy tipikus béta, tökéletes pc hozzáállással…

Abban egyetértek, hogy ez kitűnő üzenet minden hozzám hasonló agglegénynek, mire számíthat a a férfi a házasságban:
– a számok kitűnően megmutatják mennyire elterjedt és bevett szokás a nők körében, hogy a férjüket anyagi haszonszerzés céljából a végletekig zsarolhatják szexmegvonással, hiszen a jelenlegi jogi környezet erre a maximális támogatást nyújt nekik.

DennisVT
Újságíró

Nézd, ha egyszer vonzó voltál a feleséged szemében, aztán a házasság után, leeresztesz, elhízol, eltunyulsz, elférfiatlanodsz (még ha ebben a nő hathatósan közre is működik), az igenis a férfi hibája.

Pont olyan ez, mintha a feleség felszedne 30 kilót, nem szőrtelenítene, nem öltözne csinosan, nem akarna neked tetszeni… Az meg az ő hibája lenne.

Ha eleve nem volt vonzalom, az persze más tészta. Azért ott sem venném elő 100%ban a nőt. Egyszer talán már belinkeltem, de érdemes egy olvasást:
https://www.reddit.com/r/TheRedPill/comments/2tqbf8/the_number_one_mistake_of_married_women_marrying/
Sőt ez is:
https://www.reddit.com/r/TheRedPill/comments/2pt3j7/women_used_to_be_just_like_you/

SIL
Olvasó
SIL

Te pedig azt fogadd el, hogy az én szerény tapasztalatom szerint ez egy tervezett tudatos döntés a nők jelentős részénél. Azok a férjek és apák akikkel szemben én egyáltalán nem vagyok elfogult, de ugyanebben a cipőben járnak, ők nem bénabélák és még idejük sem volt a nősülés óta eltunyulni. Ha majd te is belekerülsz ebbe a helyzetbe – nem mintha kívánnám – te is csak pislogni fogsz, hogy mégis mi történt?! Akkor majd keress meg, hogy ismét elmondjam neked: Dennis, szerettél valakit aki elhitette veled, hogy ugyanúgy szeret, vagy még jobban, így ne hibáztasd magad, hogy nem voltál objektív. Nem tudtál az lenni. Nem a te hibád, hogy a feleséged megvezetett, de hidd el az övé sem. A rendszer szar, mert ebben a rendszerben csak te vagy rákényszerítve, hogy minden oldalról megnézd a választottad, ő viszont nincs, így előbbre vehette ami számára fontos, sokkal előbbre. (Hipergámia) Neki van lehetősége utánad egy még jobbra, de neked sajnos már nincs lehetőséged utána, csak egy rosszabbra. Miért? Mert más a prioritásotok, de az övéi vannak csak jogilag preferálva. Nem hibáztathatod, hiszen csak él a lehetőségeivel, de magadat sem hibáztathatod, hiszen te az adott körülmények szerint jól választottál. Hogy megvezetett? Igen, meg. De pont így csinálta volna, sőt, valószínűleg annyira még csak nem is jól, ha őszintén tette volna, hiszen akkor ő is kicsit bizonytalanabb lett volna… de így nem volt az, hiszen tudta mit akar. Te pedig őt akartad.

Nem mind bénabéla, sőt! A többség csak “arról tehet”, hogy megfelelő alapanyag és kiválasztották, mint “első férjet”. Hogy a te második feleséged milyen lesz? Hát ha van lóvéd, tökös vagy, tanulsz az elsőből, akkor semmilyen. Ha még nincs gyereked, vagy szeretnél családban meghalni és nem egyedül, ja… akkor jó nagy mákod kell hogy legyen, de valszeg nem lesz annyira vonzó számodra, mint az első. Ez az átlag férfiélet. Amiről te beszélsz az csak arra jó hogy javítsák az esélyeket, tehát időhúzásra.

Nem a válással van baj. A baj azzal van, hogy a nő a férfihez képest sokkal kevesebbet bukik rajta – és a veszteség bizony mindig viszonyítás és nézőpont kérdése.

SIL
Olvasó
SIL

Matekkal.

– Köztudott hogy manapság a nők 30 fölött kezdenek el férjet vadászni. Az elsődleges szempont az anyagiak, legalábbis az első férjnél.
– Egy átlagos férfi szerintem már 25 éves korától igyekszik úgy választani barátnőt hogy abból lehessen feleség is. Neki elsődleges szempont a külső és a belső. Mivel a 25 éves lányok még nem férjet keresnek, így az átlagos férfi 30 éves koráig ha akarja sem tudja megtalálni a feleségét, ha elég értelmes és jól szituált is, a nők akikkel összejön akár 1-1,5 évre, hiszen ennyi azért kell a belső megismeréséhez, nem úgy állnak a kapcsolathoz, hogy meg tudják győzni arról, hogy jók lesznek feleségnek, így mennek a levesbe, vagy pedig megy a férfi a levesbe, hiszen a nő eleve nem férjnek választotta, csak szeretőnek.
– Az átlagos nő 30 fölött belövi a szegmensét anyagilag, tehát leszűkíti, és változtat a hozzáállásán, elkezd igyekezni, “jó kislány” lesz.
– Az átlagos férfi pedig már túl van jó néhány mellélövésen, tehát örül mint majom a farkának, hogy végre talált valakit aki megfelel neki teljes mértékben. Ő teljesen jogosan gondolja azt, hogy mivel már régóta keresgél, így valószínűleg megalapozottan megtalálta az igazit.
– Aztán csak néz bambán, hogy az asszonynak az esküvő után egyből kell a gyerek – az idő nagy úr szívem, egyikünk sem tehet róla, hogy most találtunk egymásra… :) de én sem leszek fiatalabb… – a gyerek után meg elég a havi egy szex – pedig nincs még egy éve hogy éjjel nappal keféltek… Vajon mi történhetett… :)

DennisVT
Újságíró

Nagyon reméltem, hogy a fordításaimból és kommentjeimből egyértelmű, hogy 1) ezzel tisztában vagyok, 2) azért “osztom itt az észt”, hogy az általad említett “átlagos férfi”, ha idetéved, akkor találjon valamit, ami segíti, vagy esetleg megvédi ilyen helyzetben, és ne vakon ugorjon fejest olyan medencébe, amiben nincs víz.
Ugyanúgy, ahogy annak idején Deansdale és Don Qujon is ezért írt a témában. Kár, hogy már nem teszik.

DennisVT
Újságíró

Te pedig azt fogadd el, hogy az én szerény tapasztalatom szerint ez egy tervezett tudatos döntés a nők jelentős részénél.

El van fogadva, de elbeszélünk egymás mellett, bár kétszer is el kellett olvassam a hsz-ed, hogy felismerjem. Két változatot írtam, hogy miért lehet csapnivaló a szex otthon. Az első esetben a férfi az elején valameddig vonzó volt, a második esetben már az elején sem volt az. Amikor azt írtam, hogy a vonzerő elvesztése a férfi hibája, akkor én az ELSŐ esetre értettem. A “tervezett tudatos döntés a nők részéről” pedig a MÁSODIK eset. Úgyhogy innentől két külön dologról beszélünk.

Amúgy:

Ha majd te is belekerülsz ebbe a helyzetbe – nem mintha kívánnám – te is csak pislogni fogsz, hogy mégis mi történt?!
Nem fogok belekerülni, nem házasodom. Az MGTOW azon ágához tartozom, amelyik nem házasodik, de az ilyen-olyan kapcsolatot a nőkkel nem utasítom el. De ha mégis házasodnék, és előállna ez az eset, akkor pontosan tudni fogom, hogy miért van, ennek már át kellett volna jönnie rólam az eddigi itteni “munkásságom” folytán.
Ugyanehhez tartozóan: “Dennis, szerettél valakit aki elhitette veled, hogy ugyanúgy szeret, vagy még jobban
Soha nem fogja velem elhitetni, tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy milyen különbség van a férfi és a nő szerelme között, milyen típusú szerelemre képesek a nők. Ha nem lett volna itt az elmúlt hetekben a nőgyűlöletes hoppáré, akkor már rég megcsináltam volna a fordításokat Rollo Tomassi blogjáról a témában. A RedPill sidebarján amúgy is fent van.

SIL
Olvasó
SIL

“A “tervezett tudatos döntés a nők részéről” pedig a MÁSODIK eset.”

Igazad van, kicsit felkaptam a vizet… :) Bár a megfogalmazás, “Beta bux” degradálja a férfit – legyen ez a mentségem, :D – mivel nem a férfi választ magához képest túl jó nőt, hanem teljesen átlagosat, magához képest pont megfelelőt – anyagilag is, sőt. Ezek a nők – ahogy kinéznek, pontosabban ahogy tudatosan aszexuálissá változtatják a kinézetüket és a modorukat az esküvő és gyerek után – ezek a csávóhoz képest nemhogy béták, hanem dzéták mint zigóta :). Találkoztam olyannal aki 5 évig járt a gyerekkel, az esküvő után meg lenyíratta a haját tüsire és olyan szigorú fejet vágott, hogy az jutott eszembe, ki ez, valami elb@szott nácinak képzeli magát?! Élősködők. A csávótol persze pontosan tudtam mi megy otthon. Teljesen normál család lennének Zuglóból költöztek Újbudára… ha jól vettem ki a sztorit, mert persze ezt a srác sosem emelte volna ki, a nő nem sokat tett hozzá, stb…

De különben ja, túlreagáltam, ;) fogjuk fel úgy, hogy kifejtettem a második pontot. :D A többit nem személyeskedésnek szántam, csak érthetőbb így fogalmazni, bár úgy érzem ez lejött, jól folytattad a magad példájával szintén, mi a lehetőség – de nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy egy férfinak nincs más választása… bár én fiatalabb vagyok pár évvel… :)

Azért jó lenne valami új kifejezés, ami a nőt minősíti (le) az ilyen kapcsolatokban – színház az egész világ… főleg női szemmel… érezzék már a törődést… :D

visuo
Olvasó
visuo

várom ezt a rollo fordítást

Wastrel
Újságíró

“Az MGTOW azon ágához tartozom, amelyik nem házasodik”

Nincs is másfajta ága. A MGTOW belépőszintje a hosszútávú kapcsolatok visszautasítása, azaz ha te fél évnél tovább együtt élsz egy nővel, akkor nem lehetsz MGHOW.

DennisVT
Újságíró

Oké, jogos, azért remélem érthető, h mit akartam mondani.

kz
Olvasó
kz

Pont olyan ez, mintha a feleség felszedne 30 kilót, nem szőrtelenítene, nem öltözne csinosan, nem akarna neked tetszeni… Az meg az ő hibája lenne.

Rettentő rossz hasonlat. Egy nő saját érdeke valóban az, hogy “jó bőr” legyen, de ez nem nyomás, vagy elvárás vele szemben, mert számára ez csak előnyökkel jár. Míg a férfinak a házasság már nem babra megy, és most konkrétan nem a válás káros hatásara gondolva, hanem inkább annak ősi monogám jellege miatt. A te mércéddel a férfiaknak mindig nagyon könnyű lesz hibázni, a nőknek meg nagyon nehéz.

Ha olyan könnyű a game, csak egy kis önfejlesztés, betanulható viselkedés, egy kis dominancia, akkor ez pont, hogy káros a férfiakra nézve. Kivéve, ha valaki matriarchátusban, a férfihárem egyik tagjaként akar élni.

DennisVT
Újságíró

Egy nő saját érdeke valóban az, hogy “jó bőr” legyen, de ez nem nyomás, vagy elvárás vele szemben

Erről megkérdeznék egy nőt, mert szerintem igenis elvárás, és nyomás. Kérdezz meg egy nőt, hogy mi a legnagyobb félelme egy házasságban. Az, hogy lecserélik egy szebbre, vonzóbbra, fiatalabbra. Hátha olvassa ezt valamelyikőjük. De még te magad is rámutatsz, mert azt mondod, hogy számukra előnyökkel jár. Ha valami a számomra előnyökkel jár, akkor azt fenn akarom tartani, és fenn is kell tartani.
Férfiként is előnyökkel jár a számomra, ha vonzó maradok, amennyire csak tudok. Abban persze egyetértünk, hogy a jelenlegi válási törvények és helyzet miatt a férfinak több a veszítenivalója, így őrajta valóban nagyobb a nyomás, de ez nem jelenti azt, hogy a nőn nincs.

Ha olyan könnyű a game, csak egy kis önfejlesztés, betanulható viselkedés, egy kis dominancia, akkor ez pont, hogy káros a férfiakra nézve

Miért? Nem értem a logikát.

brandon
Olvasó
brandon

Csak megint nem nézed a társadalmi vonatkozását. Egy férfi nagyon kis eséllyel fog lecserélni egy nőt, mert komoly anyagi vonzatai vannak a vagyonmegosztás, tartásdíj miatt. Ezt legfeljebb a leggazdagabb férfiak, sztárok, engedhetik meg maguknak. Egy nő viszont minden komolyabb hátrány nélkül lecserélheti a férjét, mert ő csak nyerhet, nem fog jelentősen csökkenni az életszínvonala a válás után. Ráadásul, könnyedén kaphat egy új eltartót, amíg a régit is kényszerítik, hogy tejeljen. Egy férfi viszont lehet, hogy az anyagi lehúzás miatt (is) már nem fog másik nőt találni az életben. Ezért elég álszent dolog úgy beállítani, mintha egyenlő esélyeik, lehetőségeik lennének. Másfelől pedig, az önfejlesztés = munka, a szépség meg egy adottság. Egy nőnek nem kell tennie semmit azért, hogy kelljen a férfiaknak. Pina megléte alapján, ez automatikusan adott számára, amihez csapódnak a hipergamia kiélését támogató társadalmi szokásjogok.

DennisVT
Újságíró

Én ezzel majdnem mind egyetértek. De ennek mi köze ahhoz, hogy ha egy férfi egyszer vonzó volt a nő szemében, akkor vigyázzon a vonzerejére?! Nekem ez volt az eredeti meglátásom, és írtam egy hasonlatot, hogy ugyanúgy, ahogy a férfinak is a saját hibája a vonzerő elvesztése, ugyanúgy létezik ez a nőknél is. Igazából én sem értem hogy jutottunk ebből ide…

Az egy, amivel nem értek egyet, az az, hogy a nő csak jól járhat a válással. Oké, lehet, hogy nem jár OLYAN rosszul, mint a férfi, de elég sok példa van arra, hogy nehéz a gyerektartást behajtani, vagy a minimálbéres pasitól nem jön sok pénz, vagy valamiért a nőnek kell elköltözni… vagy elköltözik ő magától. Láttam már példát mindenre. De mondom: nem vitatom, hogy az esetek nagy részében a férfi jár rosszul, csak azt mondom, hogy a nő nem mindig jár jól.

hgyi
Szerkesztő

Csak megint nem nézed a társadalmi vonatkozását. … mert komoly anyagi vonzatai vannak a vagyonmegosztás, tartásdíj miatt. Ezt legfeljebb a leggazdagabb férfiak, sztárok, engedhetik meg maguknak.
Te meg pláne nem. Elég régóta megszokott a házassági szerződés. Vagyonmegosztás megoldva. A tartásdíj csak akkor számíthat valamit, ha van gyerek. De ez ugye egyre ritkább. Ráadásul – hacsak nem “leggazdagabb” férfi, vagy jólfizetett “sztár” – a tartásdíj összegéből egyetlen nő sem tud dőzsölni és lábát lógázva megélni gyerekkel/gyerekekkel együtt. (Igaz, az elvált férj anyagi körülményeit is nehezebbé teszi, de ne akard már azt elhitetni egy világát ismerő emberrel, hogy a nők ettől a havi 10-50.000 forinttól – amelyet egy mai átlagos férfitól kap egy gyerek tartásdíjat -, már dúsgazdagok lesznek. Hidd el, egy gyerekes elvált nőnek nagyon kemény a megélhetés, ha egyedül marad 1-2 gyerekkel – még akkor is, ha ő adja be a válókeresetet.

Egy nő viszont minden komolyabb hátrány nélkül lecserélheti a férjét, mert ő csak nyerhet, nem fog jelentősen csökkenni az életszínvonala a válás után.”
Nem a lófaszt nem – már pardon, de a hülye mantráiddal ki tudod belőlem hozni az alpárit. Ne a “sztárok” és “leggazdagabb férfiak” elvált feleségeit nézd, akik szarrá perelik az elvált férjüket, hanem próbáld meg a többséget figyelembe venni. Mint fentebb írtam, nem ördögtől való a házassági szerződés. Ha egy pasi nagyon félti a vagyonát, így lépjen a házasságba. A tartásdíjtól sem fog a nő és a gyerekei életszínvonala ugyanolyan maradni. És attól sem, hogy a család már nem család. Akármilyen furcsán hangzik is, az élet színvonala függ két ember – nem anyagi – kapcsolatától is.

Ráadásul, könnyedén kaphat egy új eltartót, amíg a régit is kényszerítik, hogy tejeljen.”
Könnyedén 1-2-3 gyerekkel? Ahhha.
Mondd milyen környezetben élsz te? Hány olyan hétköznapi családot ismersz, ahol a férj eltartja a nőt és az egész családot? Tényleg mi a tököt akarsz te egy nőtől? Legyen dúsgazdag – ha lehet ő tartson el téged -, legyen konyhatündér, legyen szerény, legyen alázatos az urával, de legyen teljesen önálló, nevelje szuperül a gyerekeiteket, legyen mindig mindenkire elég ideje, halgasson, ha bármi problémája van a kapcsolattal – és vagy legyen pszichiáteri tudása, hogy mindent szép csendben meg tudjon oldani -, amint észreveszi rajtad a megrezdülő nemtetzést, azonnal változzon olyanná, amilyené te gondolod és legyen istennő az ágyban. És persze minden férfinak ilyen nő lenne az ideális, és ha ezeket a kritériumokat nem teljesítik a nők, már csak szar lehet minden férfi élete.
A tejelésről már kifejtettem a véleményemet. Annyit még hozzá: számold már ki, ha lenne feleséged 3 éve, lenne egy 2 éves gyereketek, s most elválna tőled az asszony, mennyit kellene tejelned neki, milyen vagyonokat perelne el tőled vagyonmegosztás címén, majd gondolj bele, milyen faszán élne mindebből a gyereketekkel. Bár, lehet, hogy te is valami leggazdagabb férfi, vagy sztár vagy, de akkor meg egy országos idióta, ha nem kötöttél házassági szerződést.

Egy nőnek nem kell tennie semmit azért, hogy kelljen a férfiaknak. Pina megléte alapján, ez automatikusan adott számára,”
E mantrád igazsága is valahol a Plútón van elásva.
Szerintem igen sok nőre mondtátok már ezen oldalakon is, hogy baszatlan picsák. Nyilván, mert tök könnyű nekik. Csak pucsítva, vagy bugyi nélkül, homorítva kell egy kicsit sétálniuk és mindjárt lesz pasijuk… Ja, hülye vagyok, ezzel máris tettek valamit, megdugja őket valaki.

amihez csapódnak a hipergamia kiélését támogató társadalmi szokásjogok.
Miért csípi ennyire a szemedet ez a szerencsétlen hipergámia? Nyolc általánosod van és nem kapsz bombázó professzorasszonyt? Ha a nők egyre magasabb beosztásokba törekszenek egyre több fizetésért, magasabb iskolai végzettséget akarnak, több a nő a főiskolákon, egyetemeken, mint férfi, s ez nem nagyon tetszik nektek – és ezt nyomatják a feministák is -, akkor mi az anyámért rísz, az egyre kevésbé látszó különbségek miatt? Ráadásul neked is magasan képzett, jól kereső, önálló (emancipált) nő – aki meg tud állni a saját lábán is – az elvárásod ideálod.
S minthogy egyre több a magasan képzett, vezető beosztásban lévő, jól kereső nő és sok a talán jól képzett, de munkanélküli, csóró pasi, biztos vagyok benne, hogy több ilyen hullámvölgyben lévő férfi talál magának nála képzettebb, jobban kereső nőt. De ő nem hipergám, csak rossz passzban van és elvárható egy igazi nőtől az együttérzés, a megértés és az igaz szerelem.
Nem értem, miért szenvedtek olyan nőktől, akiknek az első randin – vagy még előtte – az első kérdésük, hogy mennyi a fizetésed, meg milyen kocsid van. Miért kell ezekkel a picsákkal foglalkozniuk értelmes pasiknak, miért nem hagyják meg az izomagyú gyurmagyurkáknak az ilyeneket? Tudom, erre az a felelet, hogy mind ilyen… Erre is csak azt tudom mondani, hogy egy nagy szart – vagy ilyen igénytelen, kiéhezett idiótának nézed az ide író, párkapcsolatban élő/barátnővel rendelkező férfitársaidat, vagy téged nem tartanak többre a nők.

Mondd te tényleg nem érted, hogy egy kapcsolat nem csak egy pina és egy fasz találkozása hosszabb távra? De ha érted, akkor viszont embertelenül unalmas, hogy másról képtelen vagy beszélni. Olvass inkább Maupassant novellákat… vagy beszélgessünk a fraktálfilozófiáról, csak ezeket a fasságokat ne írd már le többször!

visuo
Olvasó
visuo

te szerelmes vagy brandonba : )

hgyi
Szerkesztő

Kezdek ettől tartani én is. :o))))

Virenzuola
Szerkesztő

Szerintem túl nagy jelentőséget tulajdonítotok a válás anyagi vonzatainak (legalábbis, ahogy látom mindig erről megy a vita). Pedig egy olyan család esetében, ahol már vannak gyerekek (a válások többsége ilyen családokat érint) sokkal fontosabb szempont az, hogy válás után a nőnél marad a gyerek. Úgyhogy valóban hátrányos helyzetben vannak a válófélben lévő férfiak, hiszen jó eséllyel elvesztik szülői szerepüket és a gyermekükkel való szoros kapcsolatot. Lehet, hogy van láthatás, de az nem ugyanaz, hogy valaki hétvégenként találkozik a gyermekével, mintha ő maga nevelné.

Ha szakítunk a pénzközpontú gondolkodásmóddal, akkor láthatjuk, hogy ez még akkor is kedvezőtlen lenne a férfiak számára, ha nem kéne tartásdíjat fizetni.

SIL
Olvasó
SIL

Pontosan. Nem a tartásdíjjal van a baj, hanem hogy mindig a férfi fizeti, tehát eltart egy gyereket akivel nincs lehetősége együtt élni.

– de ha már anyagi oldalról közelítjük meg, én arra lennék kíváncsi, hogy ha a lakás közös tulajdon, 50-50, és egyik fél sem tudja kivásárolni a másikat, akkor a jog szerint, ha a férfi elköltözik, kell-e tartásdíjat fizetnie? Tehát mi lesz azzal a 6-8 millióval, beleszámítják a jövőbeni tartásdíjba? Pl. 10 évig nem kell fizetnie, de a láthatása megmarad, vagy a közös felügyelet – mert olyan is van elvileg, nem csak a hétvégi apukák, bár az meg a gyereknek nem jó, két hét itt – két hét ott. (Számomra egyik sem elfogadható, abszurdnak látom hogy egy nő szeszélye bármilyen mértékben befolyással legyen arra, hogy mennyit lehetek a gyerekemmel… de ez már más tészta.)

hgyi
Szerkesztő

Szerintem is.

Jóideje már van közös felügyelet is. Van is nem egy ismerősöm, ahol úgy működik, hogy fele idő az apánál, másik fele az anyánál.
Teljesen mindegy, melyik szülőnél marad a gyerek, sehogy sem jó. Viszont sokszor az sem lenne jó megoldás senkinek sem, ha együtt maradnának a szülők mindenáron.
Tehát ha így nézzük, igazán jó megoldás nincs.
Talán a legjobb, ha a gyerekek tudnak választani és kedvük szerint mennek hol anyához, hol apához. De ehhez elég éretteknek kell lenni a gyerekeknek és a szülőknek is.
Kicsi gyerek esetében több és alaposabb vizsgálódásra lenne szükség, hogy el tudja dönteni a bíró, kinél volna jobb helyen a gyerek.

A tartásdíj nem a szülőé, hanem a gyereké.
Persze, mondhatnánk azt is, ha te akartál válni, viseld az összes anyagi terhet is, és meg leszek a jófej, laza “vasárnapi szülő”.

Na de ez a téma nagyon messze van a cikk témájától. És hadd idézzem Dennist: “De ennek mi köze ahhoz, hogy ha egy férfi egyszer vonzó volt a nő szemében, akkor vigyázzon a vonzerejére?!”
Úgyhogy ezt a válás/tartásdíj/gyermekelhelyezés-témát vagy helyezzük át egy releváns cikk alá, agy a fórumba, vagy hagyjuk abba – mert már elég sokszor leírtuk ugyanezeket. :o)

Montana24
Olvasó

Én úgy látom, hogy manapság nagyon könnyelműen mennek oltár elé a párok és mondják ki az igent. Sok esetben pár éves ismeretség után, szinte még gyermekfejjel, illetve valahol benne van a társadalmi nyomás, na meg a NY-ról ideáramló divatozás.

Szerintem a házasság kiváltsága csak a kivételesen jól összepasszoló pároknak lehetne adott opció. Mondjuk el tudnék képzelni pszichológiai “alkalmasságit”, egyéb teszteket, amivel felmérik hivatalos szervek, és tanácsot adnak a pároknak. Így talán megelőzhető lenne az, hogy a rengeteg könnyelmű ember, akinek a szavára nem lehet adni hosszútávon, eleve ne is házasodjék és ne forgassák fel gyermekeik életét. Mert azért valljuk be, válás után már csak rossz opciók maradnak, amikből választani kell.

Én jó példát hozok otthonról, nem váltak el a szüleim, viszont a tágabb családi körből (2 férfi rokon) 2 házasságba is belelátok valamennyire: Az első esetben egy alapból önmagával 30 évesen sem tisztában lévő férfi: kb 2 év után válás, házasság előtt terhesség, a gyerek szívja a levét.

Második esetben mindkettő értelmiségi, komoly diplomákkal, ott már az eljegyzést megelőzte 7-8 év járás, viszont a férfi tiszta papuccsá vált, szava nincsen, és mióta jobban rátelepedett a nő, már alig látjuk, holott gyermekkoromban még együtt lógtunk folyamatosan.

Szerintem nagyon is indokolt lenne a házasodási szférát kicsit kontroll alatt tartani.

Reszet Elek
Újságíró

Nagyon másképpen látom. Éppenséggel régen volt elképzelhetetlen a “hosszú jegybenjárás” (kivéve öröklés, dinasztikus alkuk stb. esetén), a párok sokkal hamarabb összekerültek. Majd összecsiszolódnak, majd megszokják egymást mondták.

Alapban azt kellene megérteni, hogy a régiek a házasságra mint egy gyakorlati vagyoni, hatalmi intézményre tekintettek. A legritkább esetben köttettek szerelmi házasságok, ami persze létezett, de leginkább a történetekben, dalokban stb.

Szóval ez a manapság (elmúlt százötven-kétszáz év, azaz az indusztriális kortól)) tapasztalható “szerelmi mánia” igencsak újkeletű.

Valójában pont ellenkezőleg, túl sokáig várnak vele manapság meg elvárják hogy tökéletesen összepasszoljanak, ami az esetek túlnyomó többségében pusztán csak be nem teljesülő vágy lesz. A probléma alapvetően a türelem és kompromisszumkészség valamint tisztelet hiányából ill. a túlhajszoltságból eredő időhiány meglétéből ered.

No meg persze ne felejtsük el a legfontosabb okot. A házasság, a család egyfajta intézményesített véd- és dacszövetség volt az ellenséges külvilággal szemben. Mára a társadalom kipárnázta a külvilágot, a direkt külső fenyegetés, nyomás hiányában pedig a kapcsolatok “belső nyomása” úgy veti szét a házasságokat, mint ahogy mélytengeri állat teste robban szét ha a felszínre kerül.

DennisVT
Újságíró

Elek: Na jó, de a régi korokban az egy másik házasság volt. Marriage 1.0. Épp ezért más indulási feltételeket igényelt. És azért is, mert más kilépéi feltételek lehetőségek voltak. Régen nem volt olyan fontos, hogy biztos összeillő legyen a két ember, mert nem volt lehetőség bármikor kiugrálni, kisebb volt a válás kockázata, valószínűsége.

Ma viszont, amikor nincs semmi külső erő, ami összetartsa az embereket – sőt inkább szétválasztó erők vannak, sokkal fontosabb, hogy jól válasszunk. Több tesztelést, kísérletezést igényel, mielőtt végleg azt mondjuk, hogy “na hajrá, vágjunk bele”.

Amúgy szerintem nem annyira az a baj, hogy túl gyorsan vágnak bele az emberek, hanem az, hogy rossz emberrel vágnak bele. Tudjuk, hogy alapvetően a nők nem attól akarnának gyereket, akikkel együtt lehet élni egy házasságban…

Verne
Olvasó
Verne

No, es itt jonnek a kepbe a ket nem tartalomfogyastasi szokasai.

Pl. a sci-fi, fantasy fogyasztasa inkabb a ferfiakra, mig a romantikus novellak a nokre jellemzoek. Az elso kettorol azert leri, hogy csak agyszulemeny, mig az utolso alattomosabb mert valosagszagubb. Elulteti a gondolatot az olvasojaban, hogy nem kell semmit se tennie, majd minden megoldodik magatol, vagy jon a lovag a feher lovon, es minden megoldodik magatol.

Tehat meg is van a recept – varjal lanyom mig nem jon a herceg aki 100% megfelel az elkepzeleseidnek, aztan ugy fogtok elni mint Marci Hevesen. Ha nem jon akkor biztos a pozitiv gondolatok majd meghozzak, mert azok ugyis mindent megjavitanak.

Ram meg tok hulyen neznenek ha lefureszelt csovuvel szaladgalnek, mert jonnek a zombik vagy az ufok.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Pl. a sci-fi, fantasy fogyasztasa inkabb a ferfiakra”

Nem nézek halivúdi történelmi filmeket.

Reszet Elek
Újságíró

D VT: “Régen nem volt olyan fontos, hogy biztos összeillő legyen a két ember, mert nem volt lehetőség bármikor kiugrálni, kisebb volt a válás kockázata, valószínűsége.” – Érdekes érv. Az állításod és az indoklásod elvileg egymásnak ellentmond.

Ami meg a többit illeti nem hiszem hogy segít az előre tervezés.

Az említett összecsiszolódás valahol egymás elfogadását és tiszeletét jelentette, amire ráépülhetett, kialakulhatott egyfajta tartós szeretet. No ez az ami manapság hiányzik. A szerelem hormonális és erősen mulandó, a szeretet viszont korántsem mindíg az.

Lehet hogy a szerelem köti manapság a házasságokat, de a szeretet tartaná össze…

SIL
Olvasó
SIL

Szerintem Dennis állítása logikus. Manapság pedig szerintem az a baj, hogy jellemzően csak a férfiak házasodnak szerelemből, a nők pedig persze érdekből… ha még nem mondtam volna. :) A szerelem ami felnagyítja a másik erényeit és kicsinyíti a hibáit a kapcsolat elején. Ez segít a hosszútávú elfogadásba mert mire odajut a szerelmes fél hogy toleranciát kéne mutatnia a másik hibáival szemben, azok nagyrészét pont a kezdeti szerelmes időszaknak köszönhetően már megszokta. A tisztelet kialakulásában pedig kb. az a szerepe, hogy felnagyítja a pozitívumokat mint írtam. Legtöbben teljesen átlagosak vagyunk, elég nehéz lenne azért tisztelni egy másik cselekedetét, mert pusztán megteszi amit a többi. Viszont a szerelemnek köszönhetően könnyebb a tett mögé képzelni egy magasztos célt, vagy éppen azt hogy “csak” értem teszi. Ezek az érzések a kapcsolat elején beivódnak az ember másikhoz társított emlékeibe és hosszú- vagy hosszabbtávú megbecsülést szülnek a másik felé.

Azzal senki nem lesz előrébb, ha megkérjük – Kérem szépen, tessék elfogadóbbnak, tisztelettudóbnak lenni!

lady
Olvasó
lady

No azért álljunk meg egy szóra Zsül! És meg sem találom mire is akarok válaszolni! :)

Utáltam a romantikus regényeket , nekem túl rózsaszínűek.  A Verne könyveket, meg a Hód sorozatot olvastam , na meg az indiános regényeket. Inkább realista vagyok , de csodálatos  lehet amiket könyvben leírnak az a “mélyen a szemébe nézett és tudta hogy most már örökké együtt maradnak” ….stb féle verziókat olvassa más.  De igen van olyan anyuka aki Hercegnőnek írja a lányát, hát ő biztos el is hiszi magáról , szóval nem irigylem a férfiakat .

De még negyvenes nő is várja a nagy szerelmet hogy majd a férfi teljesíti a kívánságait , vágyait , de olyan kérdésre hogy megbocsájtás vagy bosszú ?Arra”persze hogy a bosszú-t “válaszolja azért az már kicsit visszataszító . És vigyáz az ujjaira  csak ököllel csap ! De szíve joga így élni! :)

Verne
Olvasó
Verne

@lady
Aki Zsül Vernét szereti, rossz ember nem lehet. ;)

Mint mondtam, nem mindenki szereti, olvassa a romantikus regényeket, de jellemzőbb a nőkre, no. Az, hogy mennyire átmosták a gondolkodásunkat az ilyen negédes izék magamon is megtapasztaltam. Na, nem az olvasásuk, hanem az pl. amikor Bridget Jones-t a Hugh Grant hajkurászta, nekem meg a szemem se rebbent.

Jó, azért a szürke ötven árnyalatánál már a hasamat fogva röhögtem, hogy a szürke kisegeret kiválasztja a gyárvezér sármőr és boldogan élnek míg meg nem halnak. Szopóálarcban kínos lehet.

Az utolsó bekezdést nem értem, pedig én már sok dolgot nem értettem az életemben.

brandon
Olvasó
brandon

Fordítva lesz az. Ha nem lenne tartásdíj, akkor sokkal kisebb arányban maradnának az anyánál a gyerekek, és sokkal gyakrabban passzolnák át a nők az apához.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Olvass inkább Maupassant novellákat…”

Marschalkó se rossz.

hgyi
Szerkesztő

Szerintem könyvet nem írt, “csak” cikkeket. Kedveltem őt. :o)
Bár szerintem te nem M. Péter ortopédorvosra gondoltál…

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Lajosra gondolt, aki könyveket is írt.

hgyi
Szerkesztő

Nahááát! :o))))

lady
Olvasó
lady

De Zsül hogy tudtál közvetlenül a kommentem alá írni? Én meg nem tudok.

Köszönöm , hát tényleg nem vagyok rossz  embernő! Filmekben sem szeretem a romantikusat , hát nehéz eset vagyok mert  az felér egy kínzással nálam!  Az árnyalatokat varráskor nézem csak ! :-))

Nem mindegy már eggyel több dolgot nem érteni? Azt csak úgy tájékoztatásul írtam hogy a negyvenes nő is milyen mert akkor mit várjatok a fiatalabbaktól.?  Pedig hát elvileg érett kornak számít.

 

Verne
Olvasó
Verne

Ha meg fozni is tudna… :D

Hat az eletkorral automatice nem jar bolcsesseg. Pedig milyen jo is lenne.

vladimir a gyikember
Olvasó
vladimir a gyikember

Ok hgyi. Mar kezdtem unni a gatlastalan nokrol es a maszuletettbarany ferfiakrol szolo egyoldalu faszsagokat.

SIL
Olvasó
SIL

Tehát akkor szerinted hgyi-nek szüksége van a te megerősítésedre illetve a nőknek a te védelmedre… – különben minek is akarsz te látszani? – ja, hát akkor elég szarul csinálod.

vladimir a gyikember
Olvasó
vladimir a gyikember

Nem jutott eszembe, hogy hgyinek mire van szuksege, es az sem, hogy valaminek latszani szeretnek. Ugy latom viszont, hogy errol te tobbet tudhatsz, ha abban is biztos vagy, miszerint szarul csinalom, amit nem is csinalok. Bar mint kerdesed mutatja, meg te sem tudod, hogy az mi. Eppen ezert furcsanak is tartom ezt a tartalmatlan hozzamszolasodat. Ugyesen tudod eloadni a semmit. Szerencsere nincs szukseg az engedelyedre, hogy a tiedtol eltero velemenyemnek hangot adjak.

SIL
Olvasó
SIL

Éppen most töröltem ki a magyarázatomat amit eredetileg Reszet alá szúrtam be, mivel elkezdtem rákeresni egy régi hivatkozásra hogy beszúrjam Reszet által régebben oly gyakran használt képet az ‘űrhajós csávóról’, de rájöttem a 2014-es hszeim újraolvasása által, hogy azóta amin átestem az minden csak nem jellemfejlődés – különben… bár ez így elég buzisan hangzik… :D

– de a kedvedért újra megfogalmazom:

Egyoldalúnak titulálod egy férfi véleményét mert férfiközpontú, ezzel azt éreztetve, hogy a nők nem tudnak nőközpontú ellenvéleményt megfogalmazni ha más nem, a saját védelmükben, mindezt egy olyan párbeszédre reagálva, amiben eme női vélemény szabadon meg is jelenik, ráadásul a nő, azaz hgyi hozzászólására reagálva, és pont egy olyan oldalon, aminek a léte önmagában megalapozza, hogy a társadalom erősen egyoldalú a nők javára – és különben amivel te egyetértesz, hiszen itt kommentelsz, tehát antifeminista vagy ellenben nem annak látszol, mivel az ilyen jellegű pátyolgatással pont azt a látszatot kelted, vagy éppen ismered el, hogy nem tartod egyenlő szellemi partnernek a nőket egy vitában, tehát a sajátjukon kívül plusz védelemre, megerősítésre szorulnak. Ha érdemben kiegészítetted volna hgyi nézőpontját, akkor ez pont nem lenne elmondható, de sajna ez nem történt meg, így a te véleményed az, ami nem szólt semmiről, csak legfeljebb arról, hogy jó arcnak akartál látszani.

– és ide akartam beszúrni a fejét fogó űrhajós csávót, de beleuntam a keresésbe… :)

Remélem te legalább most már elégedett vagy…

vladimir a gyikember
Olvasó
vladimir a gyikember

@SIL

hat en nem gondolkodom ilyen nyakatekerten. egyreszt az antifeminizmus egy meglehetosen heterogen gyujtohely, hiszen eppen nem a kozos ertekek hoznak minket ossze, hanem a kozos ellen.

masresz konkreten jellemhibanak tartom, amikor valaki minden onkritika nelkul csak a masikat ekezi, es csak a masikban latja a problemak eredetet, illetve csak a masik lehetosegeinek es viselkedesenek a megvaltoztatasaban latja a megoldast. raadasul sokszor olvasunk arrol, miszerint a feministak nem a noket kepviselik, megis szamtalaszor a noket szapuljak az antifeminista oldalon; aminek ugye nem kene nogyulolonek lennie, hiszen nok is vannak szep szammal antifeministak.

magam sokkal inkabb hiszek a parbeszeden, es a kozos megegyezesen nyugva kolcsonos kompromisszumokban. nos, en ezert tartom magam antifeministanak, mert a feminizmusban pont ezt nem latom. viszont nehezen viselem a rinyat, hogy kinek miert milyen no hogyan jutott vagy nem jutott – a nok hibajabol.

vazze! ferfi vagy! oldd meg!

brandon
Olvasó
brandon

@vladimir

megis szamtalaszor a noket szapuljak az antifeminista oldalon; aminek ugye nem kene nogyulolonek lennie, hiszen nok is vannak szep szammal antifeministak.

Azt is számtalanszor olvassuk, hogy férfiakat szapulnak feminista oldalakon, aminek nem kéne így lennie, hiszen a férfiak között is vannak feministák.

magam sokkal inkabb hiszek a parbeszeden, es a kozos megegyezesen nyugva kolcsonos kompromisszumokban.

Sok szerencsét a nőkkel való megegyezéshez a már kiharcolt előjogaik feladásában. Főként, hogy pillanatnyilag semmi aduász nincs a kezedben férfiként, amire hivatkozva kicsikarhass valami kompromisszumot. A nőknél viszont mindig ott van a pina, mint hivatkozási alap, a többletelvárások követeléséhez. Olyan, mintha a piócákkal akarnál megegyezni, hogy mennyire etikus a gazdatest vérét szívni. A nők is kb. így vannak vele, ami már jár nekik, azt elveszik, ahhoz ragaszkodnak. Ami pedig nem, azt követelik. Ezért ilyen sikeres a feminizmus, ezért lehet feminista követelések teljesítésével választásokat nyerni, mert nincs annyi többletjog, többletlehetőség, többleterőforrás, amire a nők azt mondanák, ez már nem etikus, elég ami van, hagyjunk valamit a férfiaknak is.

vladimir a gyikember
Olvasó
vladimir a gyikember

Azt is számtalanszor olvassuk, hogy férfiakat szapulnak feminista oldalakon, aminek nem kéne így lennie, hiszen a férfiak között is vannak feministák.

ezzel termeszetesen egyetertek, es nem is csak ez az egyetlen tetel, aminek nem igy kellene lennie. mivel azonban szamomra a feministak es a nok nem azonos halmazok (de szerintem atfedes is eleg kicsi a ket halmaz kozott), valamint a feministak szapuljak a ferfiakat, ezert nem erzem, hogy ez felhatalmazna engem, hogy a nok egeszet szidjam vissza, es ezt nem is helyeslem. valamint nem hiszem, hogy ez strategiailag elonyos lenne a feminizmus ellen

semmi aduász nincs a kezedben férfiként, amire hivatkozva kicsikarhass valami kompromisszumot.

hat ha abban hiszel, hogy ilyen jelentektelen vagy, akkor ez nyilvan igaz is. ezt a nezopontot kepviselve nehezen is lesz maskent.

A nőknél viszont mindig ott van a pina,

marmint a feministak szerint? kulonben tenyleg a pina a legnagyobb ertek szamodra? ebben az esetben nem is csodalkozom, hogy ott tartunk, ahol tartunk. ha meg nem, akkor az nem hivatkozasi alap, legalabbis nem hatekony.

Olyan, mintha a piócákkal akarnál megegyezni, hogy mennyire etikus a gazdatest vérét szívni.

es akkor majd pont a rinyalassal lesz jobb? meg a nok altalanos szapulasaval? majd pont azt ertik meg?

A nők is kb. így vannak vele, ami már jár nekik, azt elveszik, ahhoz ragaszkodnak. Ami pedig nem, azt követelik.

ezt senki sem tiltja a ferfiaknak sem.

Ezért ilyen sikeres a feminizmus, ezért lehet feminista követelések teljesítésével választásokat nyerni, mert nincs annyi többletjog, többletlehetőség, többleterőforrás, amire a nők azt mondanák, ez már nem etikus, elég ami van, hagyjunk valamit a férfiaknak is.

akkor itt az ido hatekony strategiat alkalmazni az antifeminista oldalon is.  amikor jonnek a ‘nem az nem’-mel, akkor itt is megjelent, hogy kinek mondjak ezt? a ferfiak 99.8%-a (vagy hasonlo) nem eroszakolo, az eroszakolot meg pont nem erdekli, hogy a csaj eppen mit mond. hat ez valoszinuleg a feministakkal is igy van. kurvan nem erdekli oket, mit mondasz, tehat nem panaszkodni kell rajuk, hanem hatekony strategiat alkalmazni. a masik allando szapulasa, az onkritika teljes hianya viszont biztosan nem az.

brandon
Olvasó
brandon

@vladimir

“mivel azonban szamomra a feministak es a nok nem azonos halmazok”

Ezt a szalmabábozást már párszor páran elsütötték itt. Nem írtam, hogy a két halmaz azonos lenne.
Mindösszesen arról van szó, hogy a feminizmus nem más, mint a női önzés, és haszonlesés társadalmi/politikai szinten történő megjelenése.

“hat ha abban hiszel, hogy ilyen jelentektelen vagy”

Az, hogy miben hiszel, lényegtelen abból a szempontból, hogy mi a valóság.

marmint a feministak szerint?”

Miért, szerinted nem? :)

“kulonben tenyleg a pina a legnagyobb ertek szamodra?”

A férfiak többsége felett egyértelműen hatalommal bír, mert ezért ajnározzátok, véditek a nőket ezerrel. Valószínűleg nem a munkaerejük, vagy a kitartásuk, rátermettségük, és a férfiak iránt érzett empátiájuk, adakozó hajlamuk miatt istenítitek őket. :)

“es akkor majd pont a rinyalassal lesz jobb? meg a nok altalanos szapulasaval? majd pont azt ertik meg?”

Pontosan. Mindenkit a saját fegyverével lehet leghatékonyabban legyőzni. Az nem jön be, hogy fogjuk be a szánkat, kicsit ostorozzuk magunkat, hogy milyen szar férfiak vagyunk, és fejlődnünk kéne még, hogy hátha akkor majd megrendesednek, és befejezik a férfiak szapulását. Igen is célszerű opponálni a feminista blődségeket, és mellé tenni a férfiak egyre súlyosbodó nemi alapú hátrányait, megkülönböztetését.

“ezt senki sem tiltja a ferfiaknak sem.”

Csak ebben a társadalomban férfiként nem jár semmi. Apróbb különbség.

“akkor itt az ido hatekony strategiat alkalmazni az antifeminista oldalon is.”

Szóval licitáljunk rá a feministákra, hogy mégtöbb támogatást, előnyt, többletjogot a nőknek? Ez a végeredmény szempontjából nézve, miért lenne nekem férfiként érdekem?

Tibi
Olvasó
Tibi

Sil!
“- és ide akartam beszúrni a fejét fogó űrhajós csávót, de beleuntam a keresésbe… :)”
http://www.miscellaneoushi.com/Computer_Industry/Photoshop/star_trek_facepalm_1920x1243_wallpaper_36978/download_2560x1600

szívesen! :)

vladimir a gyikember
Olvasó
vladimir a gyikember

@ Brandon

Nem írtam, hogy a két halmaz azonos lenne.

En meg azt irtam, hogy a noket altalaban ekezik, pedig ez egy antifemiista forum lenne.

a feminizmus nem más, mint a női önzés, és haszonlesés társadalmi/politikai szinten történő megjelenése.

ez igy elegge a levegoben log. rengeteg hasonloan jol hangzo osszefuggest lehetne ide bedobni ugyanerre a mintara.

Az, hogy miben hiszel, lényegtelen abból a szempontból, hogy mi a valóság.

Es ki mondja meg, mi a valosag? Valaki, aki hisz benne?

Miért, szerinted nem? :)

Szerintem nem.

A férfiak többsége felett egyértelműen hatalommal bír,

bizonyos mertekig meg egyet is ertek. viszont hogy ennek a hatalomnak mekkora a hatasa rad, az cask sajat dontesen mulik.

Pontosan. Mindenkit a saját fegyverével lehet leghatékonyabban legyőzni.

ez megint nem feltetlenul helytallo kijelentes. ha azonban megis, akkor ez a fegyver nem a rinyalas.

Az nem jön be, hogy fogjuk be a szánkat, kicsit ostorozzuk magunkat, hogy milyen szar férfiak vagyunk, és fejlődnünk kéne még, hogy hátha akkor majd megrendesednek, és befejezik a férfiak szapulását. Igen is célszerű opponálni a feminista blődségeket, és mellé tenni a férfiak egyre súlyosbodó nemi alapú hátrányait, megkülönböztetését.

ezzel ugy-ahogy en is egyetertek.

Csak ebben a társadalomban férfiként nem jár semmi. Apróbb különbség.

akkor talan eppen ezert nem feltetlenul erdemes csinalni. akkor megsem a ‘sajat fegyver’ a legjobb ellenuk?

Szóval licitáljunk rá a feministákra, hogy mégtöbb támogatást, előnyt, többletjogot a nőknek? Ez a végeredmény szempontjából nézve, miért lenne nekem férfiként érdekem?

hat eleg szar helyzetben vagyunk, ha az antifeminista oldalon csak ez a ket lehetoseg jut az emberek eszebe.

Reszet Elek
Újságíró

Korhely
Újságíró

Ebben azért, nincs teljesen igazad, mert a házasság az egyetlen jogi szerződés, aminél elvárás, h. beszűkült tudatállapotban kössék meg a szerződő felek. Ha pedig csak az egyik fél felel meg ennek az elvárásnak, akkor nagyon ráfizethet.

 

kz
Olvasó
kz

Erről megkérdeznék egy nőt, mert szerintem igenis elvárás, és nyomás.

Nem a férfiak helyezik rájuk a nyomást. Ez maximum ahhoz hasonlítható, amikor a hiénák civakodnak a zsákmányon. Nyilván itt is van rajtuk egyénenként valamiféle teher, hogy ki kapja az ízletesebb, zsírosabb falatott, de külső szemlélőként jól látjuk, hogy mennyire bagatell is ez.

Férfiként is előnyökkel jár a számomra, ha vonzó maradok

Időlegesen lehet, de ez csak súlyosbítja a problémát. A férfiak számára a párválasztás egy véges időtartamú, lezárandó időszak. Senki sem kíván örök harcot. Háborút általában béke követ. Az a nő egyszerűen nem alkalmas monogám párkapcsolatra, aki folyamatosan potenciális szexuális partnerekben gondolkodik.

Suum cuique
Újságíró

“A felhasználók  több mint 85%-a férfi. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a 15% női csoport egy jó része a valóságban prostituált, illetve egy másik részük a férfi felhasználókat bevonzó „kamu” profil, akkor a nemek közötti aránytalanság még megdöbbentőbb.  Mi következik abból, hogy arányaiban sokkal több férfi lép félre, mint nő?”

A vastag betűvel írt rész nem következik az előzőből, vagyis abból, hogy ezen a honlapon jóval több a férfi, nem következik, hogy a férfiak annyival gyakrabban hűtlenek. Szerintem ebből csak az következik, hogy:

– a férfiak ha félrelépnek, akkor az úgy történik, hogy tudatosan keresik a módját, míg a nők inkább “belesodródnak”
– a házas férfiak jóval kevésbé tudnak titokzatos csatornákat találni, mint a feleségek a való életben (az asszonyok “kiszagolnak” mindent)
– általában véve a való életben ezen férfiak jókora hányada nehezebben tudna ismerkedni, mint a félrelépést fontolgató nők.

Magyarul apu csak neten ismerkedve tud/mer félrelépni, mivel anyu minden percét úgyis elszámoltatja, ezért valós életbeni szeretőkeresés nem menne úgyse.

A sztoriban az volt a leggyomorforgatóbb, hogy tudatosan elsőként a konzervatív aktivistákra csaptak le, aztán jött a képmutatózás, a kárörvendő huhogás

Kalman
Újságíró

Egyetértek. Annyit tennék hozzá, hogy a statisztikákból számomra az jön le, hogy a regisztrált (és ezáltal jó nagyot bukó) férfiak jelentős részének ezen az oldalon semmilyen babér nem termett. Az a töredéknyi valódi nő tuti, hogy csak a top réteggel randizott, ha randizott egyáltalán.

DennisVT
Újságíró

Lenne még egy felvetésem.

Ha a regisztráltaknak valóban csak a 15%a volt nő, abból is rengeteg volt a kamu, akkor miért volt ott a sok férfi? Miért fizetett elő újra és újra? Gondolom 30+ millió ember nem pár hét alatt került oda.

Nem lennék meglepve, ha itt valami kozmetikázás lett volna a hírrel, és valójában jóval nagyobb lett volna a nők aránya 15%nál.

Tzimisce
Olvasó
Tzimisce

Mert nem feltétlenül veszik ezt észre akik ott vannak. Én is voltam olyan társkeresőn, ahol 80% férfi volt, mégis jöttek újabb és újabb regisztrálók.

visuo
Olvasó
visuo

talán hogy ha figyeltél volna a fentebbi hozzászólásomra, ahol részleteztem mindent, akkor nem tennéd fel a kérdést.

Kalman
Újságíró

A remény hal meg utoljára.

Höllenhund
Olvasó
Höllenhund

Valójában 12 ezer tényleges női felhasználó lehetett kb. az AM-en:

http://gizmodo.com/almost-none-of-the-women-in-the-ashley-madison-database-1725558944

Egy nem túl meglepő komment:

For the record, this is the case with most (if not all) of the paid dating sites. I know, because I used to make money writing them. I wrote profiles for five or six sites – the biggest customers were two religion based ones, one for seniors and one for gay men, too. I was paid to write the profile, upload a photo (usually stock photos, although they didn’t really care), and then after those profiles went live they were never logged into again. At one time the gig of creating these was listed as a job on Amazon Turk, this would have been all the way back in 2010-2011.

Nem olvastam nagyon utána ennek a botránynak, de valószínűleg az történt, hogy a 31 millió férfi felhasználó nagy többségét csak lehúzták a regisztrációs díjjal, és ezek nagy része csak rövid ideig használta az oldalt, mivel nem kapott semmilyen pozitív visszajelzést. Az AM-nál a sok kamu regisztrációt megcsinálták, de ezeket már nem használták további kommunikációra. Azt sem hiszem, hogy mindannyiuk ténylegesen házas.

Minderre a nagyon egyszerű magyarázat az, hogy egy félrelépni kívánó nőnek kismillió lehetőség áll rendelkezésére, ezért felesleges a neten partnerek után nézni.

Azt pedig képtelenség megállapítani, a házasságban élő nők ill. férfiak mekkora hányada lép félre. Az ilyen statisztikáknak ne higgyen senki szerintem.

visuo
Olvasó
visuo

3000 férfire 9 nő?

lady
Olvasó
lady

Gondlom van ott nő azért , több is mint amit írtak. Az is igaz hogy a nők sokkal több ajánlatot kapnak ezt tanúsíthatom pedig én csak fórumozni szoktam.  Persze sok férfi mondja egy nőnek annyi férfi lehet az életében amennyit akar. De mennyi az annyi meg minek annyi? Azért az sem úgy van hogy a férfi szeretné a nő meg automatice rögtön vonzalmat érez.

De sok nő inkább csak az önbizalmát erősítgeti ,hasonló oldalakon  és játszik olyanokkal  is akikkel semmi célja nincs.

Verne
Olvasó
Verne

Ezert szoktam le jo regen a bokolasrol. Ingyen onbizalom boost, meg mit nem :P

Verne
Olvasó
Verne

Amugy rohadtul kivancsi vagyok, hogy a normal tarskeresoknel milyenek az aranyok. Egy ilyen vacakra regisztraltam meg jo 5 evvel ezelott. Se foto, se semmi. Csak a nevem, nemem, eletkorom. Multkor megneztem a Spam mappat es Zsuzsi epp par hete irta, hogy megismerkedne velem.

Art
Olvasó
Art

Ahogy a Mester mondaná:

egy álló faszú férfi kiszolgáltatottabb, mint egy hátára fordított teknősbéka.

Kalman
Újságíró

Megremegett a kezem, hogy adjak 1000 lájkot :-)! De inkább nem hekkerkedek.

Kitől van eme remek idézet amúgy?

Art
Olvasó
Art

Hát tőlem, természetesen.

Kalman
Újságíró

Engedd meg, hogy a tanítványod legyek, Mester!

Tibi
Olvasó
Tibi

“egy álló faszú férfi kiszolgáltatottabb, mint egy hátára fordított teknősbéka” – és hát furcsa mód; a gyermekvállalással kapcsolatos önrendelkezési jogunkat is ebben az időintervallumban határozták meg… Hátára fordítom a teknősbékát; nesze jogod van bármihez, tégy amit akarsz!

vladimir a gyikember
Olvasó
vladimir a gyikember

Ennek a hatasnak a hatasat* komolyan lehetne redukalni, ha az embereket idoben kapnak meg a szukseges tudast, es az elet ilyen aspektusaira is felkeszitenek oket.
*hátasnak a hatását

shadowcrow
Olvasó
shadowcrow

A válás már egy kész iparág a fejlett nyugaton. A válási ügyvédek pezsgőt bontottak aznap, az sem kizárt, sőt nagyon is valószínű, hogy az egész egy megrendezett buli volt (AM, ügyvédek, hackerek, mindenki benne volt), aminek az a célja hogy pénzt kerüljön a gazdasági körforgásba és az ügyvédek zsebébe.

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Nem sajnálom a férfiakat, akik ilyen helyzetbe kerültek. A válással amúgy sem változik az életük: szexet ezután sem kapnak, a pénzüket meg ugyanúgy elszedik, mint eddig, tehát számukra kb olyan, mintha folytatódna a házasság. Az egyetlen különbség, hogy ezután nem kell lesniük-hallgatniuk a hárpiát.

vladimir a gyikember
Olvasó
vladimir a gyikember

Vagy a bukta utan nem is valnak el, viszont az asszony ezutan sokkal eroteljesebben tudja erzelmileg zsarolni oket. De attol meg mindig nincs mit sajnalni rajtuk.

greifswalder
Olvasó
greifswalder

Off. Pozitív diszkrimináció marad.

“Az alkotmányjogi panasz lényege, hogy a sikeres népszavazás következménye sértheti az alaptörvény azon rendelkezéseit, mely szerint a női esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód a pozitív diszkrimináción keresztül valósul meg. A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy az e fajta pozitív diszkriminációt a legtöbb európai országban alkalmazzák.”

http://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/megsem_lesz_nepszavazas_nyugdijugyben.218820.html

 

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Példa az egyenlő bánásmódot elősegítő, haladó, modern, pozitív diszkriminációra: Hitler mindenkit bezárt a táboraiba, kivéve a nemzsidókat, mert azokat pozitívan diszkriminálta.

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Véletlenül beleolvastam.

“Dessewffy Alice megjegyezte: az európai gyakorlatban azok az országok, amelyek a nőkre és férfiakra vonatkozó nyugdíjszabályok egységesítését határozták el, a jelenlegi elképzelések szerint ezt több évtized alatt valósítják meg, miközben a támadott népszavazási kérdés erre gyakorlatilag néhány hónapot adna.”

Ez ugye azért vicces, mert a populista “nők 40” program előtt már egyforma szabályok vonatkoztak a két nemre. Rohadt nagy csúsztatás, kedves Alice. A nők korai nyugdíjazását a férfiak találták ki, férfiak szavazták meg, a férfiak azonos feltételekkel történő nyugdíjazását meg a nők támadják, nők fúrják, ahogy csak tudják. Látszik a két nem közötti hatalmas erkölcsi különbség.

SIL
Olvasó
SIL

Töketlen bagázs…

Art
Olvasó
Art

Az a szomorú helyzet, hogy Magyarországon valóban alkotmányos a pozitív diszkrimináció:

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100425.ATV

(XV. cikk)

Virenzuola
Szerkesztő

A pozitív diszkrimináció egy szociológiai szakkifejezés, hátrányt csökkentő megkülönböztetés csoportra, személyre vonatkozó jogi, adminisztratív vagy egyéb segítséget jelent, melyre a csoport vagy személy valamilyen szempontból hátrányos helyzete ad okot.

Az alkotmány XV. cikke nem csupán a pozitív diszkriminációt legalizálja, hanem a férfiak hátrányos megkülönböztetését is. Idézném az érintett pontot:
“(5)Magyarország külön intézkedésekkel védi a családokat, a gyermekeket, a nőket, az időseket és a fogyatékkal élőket.”

Tehát bármiféle olyan diszkriminációra feljogosít az alkotmány, amely a férfiakat a nőkhöz képest hátrányosan különbözteti meg – függetlenül attól, hogy a nők hátrányos helyzetben vannak-e, azaz “pozitív diszkriminációról” beszélhetnénk-e.

Én nem gondolom, hogy a nők korábbi nyugdíjazása, beleesne a “pozitív diszkrimináció” kategóriájába, sőt a társadalmi szolidaritás elve alapján épphogy a férfiakat kéne támogatni, hiszen a nők nyugdíj szempontjából esetleg meglévő hátrányai össze sem mérhetőek a férfiak azon hátrányával, hogy a várható élettartamuk 7 évvel rövidebb.

Ugyanakkor ennek ellenére a már fentebb időzet pont (XV. cikk(5)) miatt alkotmányos így is, sőt az alkotmánynak van még egy része, ami kifejezetten erre vonatkozik:
XIX. cikk (4) Magyarország az időskori megélhetés biztosítását a társadalmi szolidaritáson alapuló egységes állami nyugdíjrendszer fenntartásával és önkéntesen létrehozott társadalmi intézmények működésének lehetővé tételével segíti elő. Törvény az állami nyugdíjra való jogosultság feltételeit a nők fokozott védelmének követelményére tekintettel is megállapíthatja.

Egyébként az én véleményem az, hogy ez a szexista alkotmány teljesen elfogadhatatlan, ami ellen minden férfinak fel kellene emelnie a szavát, akiben van némi önbecsülés.

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Tiltakozni? Az nem férfias, pasirinya. Neked az a dolgod, hogy tűrj, és mosolyogj hozzá. Pedig éppenséggel lenne mi ellen tiltakozni, most egy másik téma is égető:
http://www.avoiceformen.com/feminism/feminist-governance-feminism/call-to-action-the-eu-is-out-of-its-mind-again/

Tiltakozni például itt:
http://citizengo.org/hu/28770-allitsuk-meg-gender-ideologia-terjeszteset-az-iskolakban?tc=fb&tcid=15506033

Nem mintha értelme lenne bármilyen ellenállásnak, előbb-utóbb úgyis keresztülverik. Jól látható a feminizmus történetéből, hogy a ma radikálisa a holnap mainstreamje, amire aztán a törvény is rövidesen megszületik.

vladimir a gyikember
Olvasó
vladimir a gyikember

Erdekes, hogy a kerdes egyertelmuseget tamadtak meg, holott eppen “a nők esetében az egyenjogúság valójában a pozitív diszkrimináción keresztül valósul meg” elegge aluldefinialt, es barmilyen diszkriminaciora ra lehet huzni, ha azt jol fogalmazzak meg. Raadasul “és éppen ezt (diszkriminacion alapulo egyenjogusagot) veszélyezteti a támadott népszavazás”. Ki is mondta? “Fighting for peace is like screwing for virginity.”

Azert szerencsere ez meg nem lefutott ugy.

nezelodo
Olvasó
nezelodo

Olyan érzésem van a 37 milliós szám olvastán, mint mikor több milliárd a lottó nyeremény és készítenek egy riportot, hogy ebből a pénzből akár 10 darab budai villát is lehet venni, az átlag ember meg füttyent egyet, én meg fogom a fejem, hogy ettől még nem tudtunk meg semmit. Mert ez a 37 milliós szám fingreszelésre jó. Mennyi félrelépés jött létre? Mennyi a csak kíváncsi ember? Mert ugye ott van az a fránya hátsó gondolat, hogy megnézem, vajon milyen “piaci értékem” van még, vagy csak az adrenalin kedvéért, aztán meg hagyom a francba az egészet. Vagy egy veszekedés után felment, majd el is felejtette, hogy regisztrált ide, mert addigra a kedélyek lenyugodtak. Stb. (Az vesse az ilyen emberre az első követ, aki nem csinált vagy gondolt hasonlót.)

Ezen kívül 3 nagyon fontos dolgot felejt el mindenki, aki erről ír (és olvas), csak azért, hogy jobban meglehessen bontránkozni.

1. (Amiről szerencsére a fenti cikk nem felejtkezett el) A regisztráció törlésért pénzt kértek el! Vagyis, amit írtam, pusztán kívácsiságból felment, aztán szembesült vele, hogy amikor le akar jönni, fizetni kell. És a legszemetebb a dologban: megőrízték az adatokat utánna. És ez nagyon fontos.

Az allábi 2 pontról a cikk is elfelejtkezik:

2. Leginkább, mint megcsaló oldal volt a közvéleményben, reklámban, DE lehetett használni hagyományos randi oldalként is! Vagyis volt “egyedülálló keres egyedülállót” opció is. Na most, regisztráltál, nem jött be, aztán kiderül (1. pont), hogy a többi randi oldallal ellentétben a regisztráció törlés fizetéshez kötött, pluszba az adataidat is megőrzik, és most meg meg vagy bélyegezve, mint félrelépő.

3. A regisztráció folyamán NEM volt emailcím ellenőrzés (email verification), még a botrány kirobbanása után sem! (Ars technika cikkek vágnak ide.) Ez annyit tesz ki, hogy valakivel ki akartál szúrni, névvel, címmel, emailcímével felregisztrálát, és kitöltötted az adatlapot, aztán mutattad neki, hogy “Huehuehue, szopacs mi?!”, az agybajt kapott, töröltetni akarta magát, “Meglepetés!” (1. pont), fizetnie kellett, pluszba az adatait megőrízték, most ő is szopó ágon van. Vagy ha nem is töröltette magát, akkor is ott a név, cím, minden adat, aztán lehet mondani, hogy közöm sincs hozzá (van pár ilyen cikk is). Már a mostani botrány előtti években is volt jó pár cikk, hogy egy ilyen szolgáltatás esetén, hogy a picsába van az, hogy nincs emailcím ellenőrzés, és mind ezek ellenére nem változtatattak a regisztráció és felhasználás menetén. (Gondolom érthető: választottál felhasználó nevet, emailcímet (valósat, hamisat), és jelszót, majd egyből tudtad használni a rendszert, adatlapot tudtál kitölteni, profilt állítani, üzenetet küldeni, az emailcímre SEMMI nem volt elküldve, nem volt, hogy “Hé, ezzel az emailcímmel regisztráltak XY oldalra, kattints már ide, ha tényleg te vagy az.”)

Reszet Elek
Újságíró

A törlés fizetéshez kötése több mint szemétség, az adatokkal való rendelkezés módja pedig szerintem bűncselekményi kategória.

A normál randi oldali használat feltételezi hogy nincsen partner. Probléma legfeljebb akkor lehet ha a későbbiekben akad, nem ott ismerkedtek meg és a meglevő partner nem hiszi el a regisztrálás időpontját.

timecutter
Olvasó
timecutter

A problémakör oka egyrészt szerintem, hogy túl van tolva a szex jelentősége a fősodratú médiában. Ezek a cikkek azt mondják, hogy ha nincs folyamatosan jó minőségű és kielégítő szex a kapcsolatban, akkor kezd tönkremenni vagy már tönkrement a kapcsolatod, ezért rögtön menjél párkapcsolati tanácsadóhoz, vedd meg ezt meg azt a könyvet, hagyd ott a partnered, keress másikat. Összepasszoló emberek mennek szét rövid idő múlva, mert bedőlnek a médiának és nem tudják helyén kezelni a szexet. Pedig évtizedes kapcsolatokban gondolkodva kizárt, hogy a szex ugyanúgy működjön, mint az első pár éves rózsaszín időszakban. A nőkben nyilván evolúciós késztetés van, hogy kezdetekben kiválasztott partnerrel többet szexeljen mint amennyi átlagos lenne, hiszen evolúciós cél a mielőbbi utódnemzés. Azután már az utód felnevelésére kell ráfeküdni, tehát nem beégetett szoftver a nőnél a folyamatos szexuális késztetés úgy mint a férfinál.

A lényeg, hogy ha férfiként hosszú távú évtizedes kapcsolatban gondolkodsz, akkor meg kell tanulnod kontrollálni és mindenkinek megfelelő módon levezetni a szexuális késztetést. Bétaként persze csak a kurvázás jöhetne szóba, az meg tekintettel a hazavihető betegségekre és a családtól elvont erőforrásokra, érthető módon nem a hosszútávú kapcsolat fenntartása irányába mutató tevékenység lenne. Marad tehát megpróbálni javítani az asszony előtt saját státuszunkon, amit Denis írt, hogy kívánatosabbak legyünk, és vagy megbeszélni az asszonnyal, hogy pornónézés kézimunkával nem megcsalás, hanem a család érdekében tett kompromisszum és a prosztatarák megelőzése érdekében orvosilag ajánlott tevékenység, amitől ő is jól jár, mert megalázó lenne csak azért szexelnie neki is és nekem is, mert tele van a zacskó, de minőségi szexre éppen nem lenne sem időnk sem kedvünk.

filmcom
Olvasó
filmcom

Nincs itt semmi érdekes..

1.A csóró férfinak is ugyanúgy áll mint  a gazdag férfinak..

2. A nőknek nem annyira fontos a szex.

3. Ha egy férfinak nehézséget jelent a szexhiány, spóroljon sok dolgon, legyen ápolt, és jut szexre, egy csinos hölggyel! Nincs gyomorideg, hogy “jaj mikor jön már valami össze,”  (ha nem költ alkoholra, meg cigire, még jót is tesz magával, és jobban fog menni a szex is…:) )

4. Sok férfi együgyű, hogy bízik benne hogy majd neki összejön a szex “ingyen”  (A lóf.szt jön össze, és még névvel regisztrál ilyen hülye oldalakra.

5.Sok jómódú férfi azt gondolja, hogy aki magasabb társadalmi rétegbe tartozik, annak több van “megengedve” erkölcsileg..! Ne zavarjon senkit hogy ez “szoció fasizmus”   És mindenki nézzen magába: Ha egy rockzenész minden “szembejövő” nőt meg… akkor azt mondjuk rá “nagy nőcsábász” !! Ha viszont a suttyó férfi megy fizetősre, akkor meg egy “letaposni való féreg”.. Pedig mindkettőt ugyanaz az olyan ösztön hajtja…

6.Sok átlag feleség szájából hallottam már(a férje háta mögött): “Mit bánom Én hova megy, csak adja haza a fizetést”   És persze némely férj nem teljesen hülye hogy ezt a közönyt nem veszi észre a feleségén.. (Persze, tudom hölgyeim a férfi is lehet hibás)

kb ennyi.. túl sok újdonságot nehéz írni ebben a témában…

 

KendVak
Olvasó
KendVak

Arra is kellene gondolni, hogy a nők többsége anya is. Az pedig nem megy, hogy gyereket nevelünk, ismerkedünk. Illetve van ahol megy, de ott szét is hullik a család.. Akár milyen furcsán hangzik a nők a gyerek nagykorúságáig elég önmegtartóztatók. Egyes társadalmakban ahol egymás után jönnek a gyerekek ez az állapot végleges, szóval a nők mire felnevelik a 4-5 gyereküket nem maradnak vonzóak.