Borisz
1 megosztás

Tündérország

Biztosan gondolkoztál már ezen. A sok apró dolog ott van a fejedben, csak nem akar összeállni. Az agyad tudatosan elzárja előled a végeredményt, mert ronda – elsőre mindenképpen. De hidd el, amikor összeáll, egyszer csak gyönyörű lesz, ha másért nem, hát azért, mert a helyükre kerülnek a pici elszórt mozaikkockák. És akkor láthatóvá válik maga a kép.

Az első, amit sajnos el kell fogadni, hogy a lányok nem szeretnek minket.

Bizony, nem. Azt hiheted, hogy igen, mert azt az egy fickót, akit megfognak maguknak (mindegy, mennyi időre), mindig nagyon látványosan és nagyon elszántan szeretik, gyakran még őszintén is, igen, tényleg tudnak szerelmesek lenni. De az mindig csak az az egy.

Gondold végig!

Mit kéne látnunk, ha szeretnének? Hát hogyan szeret az ember? Te hogyan szereted a nőket? Megállsz nekik autóval, ha esik az eső, mert jaj, nehogy megázzanak – ha gyalog vagy, és ketten indultok el a munkahelyről hazafelé, inkább odaadod neki az esernyődet – ha nincs nála pénz a büfében, nem kölcsönadsz neki, hanem meghívod – mindenben azt keresed, hogyan tehetnél jót neki, mert szereted, ha ő boldog.

Látunk ilyesmit lánytól? Láttál már nőt komoly áldozatot hozni azért, hogy egy random férfi boldog legyen? Nem. Talán akkor, ha tetszel neki. Akkor perszehogy. Vagy ha missziós nővér, és téged sebesülten tolnak be – akkor meg lehetsz akármilyen nemű. De önmagában azért, mert pasi vagy, és ő szereti a pasikat? Soha.

Egy nőben ez nincs benne.

Neked, mint férfinak, a szemed fénye a nő, az összes szép nőt szereted, néha a nemszépeket is, örülsz, hogy ott vannak, hogy mosolyognak. Örülsz akkor is, ha nem is látnak, csak boldogok, tőled függetlenül, valahol. Belesajdul a szíved, ahogy nézed őket az iskola ablakából, ott mennek, nevetgélnek – fel akarod hívni magadra a figyelmet, integetni nekik, hogy érezzék, hogy szebbé tették a napodat, de tudod, hogy jobb, ha nem teszed. Hát hagyod inkább, és nézed, ahogy eltűnnek a sarok mögött.

Egy nőben ez nincs benne. Nő csak akkor szeret férfit, ha tervei vannak vele. Vicces módon éppen ők gondolják ezt rólunk, még a terveket is egész pontosan tudni vélik; de hát nem ez az első eset, amikor egy tétel pont fordítva igaz, mint ahogy ők hangoztatják. Ez nekik szinte reflex: ha nem tetszik az igazság, fordítsd meg. Emlékszel óvodában arra, hogy „vagy te, maradsz is örökre”, meg hogy „az mind te vagy, de én mi vagyok?”…. Igen. Rengeteget fejlődtek azóta.

Nem, sajnos a nőnek te valami fura dolog vagy, amit jobb elkerülni, és egyébként is csak útban van. Tagadni fogják, gondosan megütközött arccal, még a cikk alá is odakommentelik majd, hogy fogalmam sincs róluk; de ne arra figyelj, hanem rájuk. Figyeld meg őket. Mindig kiderül majd, a tetteikből, az arckifejezéseikből, hogy ennyi vagy nekik, és hogy csak akkor vagy fontos, ha valamelyiküket konkrétan érdekled. Ami nem érdekli őket, azt eldobják, és mennek tovább.

Tényleg olyanok, mint a gyerekek.

Ez talán a legjobb példa. Ők a gyerekek, mi meg a felnőttek. Mi mindenféle hülyeséggel foglalkozunk, aminek szerintük nincs értelme: bemegyünk a gyárba dolgozni, turkálunk az autó belsejében, csavarozunk-forrasztunk az íróasztalon, hülyeségeket nézünk egy köteg papíron, színes görbéket bámulunk hümmögve a képernyőn, és értelmetlen jegyzeteket készítünk róluk; ez mind butaság. A gyerek pontosan tudja, hogy a felnőtt a hülye. A gyerek pontosan tudja, hogy az igazán lényeges az a sarokban ülő mackó, meg a hinta a kertben, meg hogy mit dugtunk el tegnap a bokor alá, és megvan-e még. A gyereknek a felnőtt mindig csak útban van; apa és anya más, ők jófejek meg minden, de a többiek teljesen fölöslegesek, és ha nem hoznak csokit, akkor semmi értelme, hogy ott vannak.

A gyerek nem szereti a felnőtteket. Amikor megtiltanak valamit, akkor egy kicsit utálja őket, de amúgy őszinte gyermeki naivitással leszarja, hogy a világon vannak.

A felnőtt persze szereti a gyerekeket, mert aranyosak. A gyerek minden ilyen előnyt ki is használ, amikor csak szüksége van rá – aranyosan néz, ha rosszat csinált, hogy megússza a büntit, aranyosan néz, amikor sütit kér az asztal közepéről, ahol nem éri el, és ha eszébe jut valami, amit nagyon akar, akkor nyafogni kezd, hátha megkapja. Persze ha teheti, inkább titokban csibészkedik a többiekkel, mert velük jól megértik egymást. A felnőtt meg csak legyint: hadd menjenek, hadd csinálják, istenem, hát hiszen azért gyerekek, hogy rosszalkodjanak.

A gyerek nem szereti a felnőtteket, a felnőttek viszont szeretik őt. Ezért neki nagyon jó helyzete van, mert egy csomó mindent kap, és semmit nem kell adnia. Akármilyen krix-krax szart rajzol zsírkrétával, a felnőtteknek az gyönyörű, és egymásnak mutogatják, miközben ő kuncog és visszarohan a többiekhez játszani. Persze nagyon büszke rá, hogy milyen szépet rajzolt. Amikor napok múlva is kinn van a falon, megérti, hogy nem az a fontos, hogy jól sikerült-e a rajz, hanem hogy ő csinálta. Mindent kitesznek a falra, amit ő rajzol. Amit ő rajzol, az csodálatos. És hamarosan elhiszi, és már mindenkinek elmondja, hogy ő milyen tehetséges.

A gyereknek minden ingyen jár, és természetes, hogy a felnőtt fizet. A gyerek érdekei mindig az elsők. Ha tűz van, őt kell először menteni. Ha csak egy takaró van, akkor őt kell betakarni. Ha baj van, akkor ő aztán biztos nem csinált semmit – hiszen a gyerek igazából csak jót akar. Mindig. Akkor is, ha rosszat akar, és idővel megtanulja, hogy neki szabad egy kicsit rosszat akarnia. Hiszen nincs olyan, hogy rossz gyerek, csak rossz szülő, aki elrontotta.

Hát ilyen ez.

A különbség az, hogy a gyerek meg fog nőni, és akkor megérti hogy mi van. És eldugja a rajzait, mert bénák, és szégyelli, hogy betörte az ablakot, és nagykorában már egészen döbbenten emlékszik majd vissza, hogy milyen türelmesek voltak vele a szülei. Meg mindenki más.

A nő gyerekkorának talán akkor van vége, amikor megöregszik, és elveszti a vonzerejét. Ahogy a „nagy lakli kamasz” is már csak a szüleinek a szeme fénye, úgy válnak le a nőről a korábbi rajongók, és egyre több az összetűzés a világgal is, mert valahogy ami korábban bocsánatos bűnnek számított, az most már nem az. Most már felelni kell érte. És ami ingyen volt, az most pénzbe kerül, és előfordul, hogy akkor sincs. És a nő szívből gyűlöli, hogy ez van, mert minden sokkal nehezebb lett, ráadásul a több erőfeszítésért sem járnak már a régi jutalmak. Azok örökre elvesztek. Mit gondolsz, miért ez a legnagyobb félelmük! Az Áldott Fiatalság elmúlása.

De van egy fontosabb különbség is.

A gyerekekkel ellentétben a nők pontosan tudják, hogy nem szeretnek minket. Hogyne tudnák! Tisztában vannak ők is azzal, mi a szeretet: szeretik a kisbabát, a kismacskát, a kiskutyát, mindent, ami „cuki”. Nem tudják megmondani, miért cuki, ez kódolt dolog, annak látják és kész, az őzike igen, a svábbogár nem, a nyuszi igen, a hiéna nem, a plüssmaci igen, a piszkavas nem. Nincs ezzel baj. Mi nem vagyunk cukik – mi ilyen nagy, ronda, szőrös, kellemetlen dögök vagyunk, tehát minket nem szeretnek. Kész.

Amit szeretnek, azt úgy szeretik, hogy az illető dolog sokszor belerokkan: maguk mellé zárják a kutyát, hogy mindig kéznél legyen, nem engedik el a gyereket otthonról, nehogy valami baj történjen vele, de mindez teljesen mindegy: szeretetből csinálják, tehát ez jó. Nekik jól esik, nekik csodálatos, a lelkükben érzik, hogy ez csodálatos, tehát nem fontos, hogy a kutya-cica-gyerek mit érez. A szeretetük önző.

Annyira önző, hogy ha a legjobb barátnőjük talál egy másik legjobbarátnőt, akkor féltékenyek. Ha az, akit vagy amit szeretnek, talál egy másik szeretnivalót, akkor természetesnek érzik, hogy ők már nem fontosak, és akkor már nem szeretik. Nekik a szeretet addig tart, amíg kapják. Te, aki férfi vagy, és a szeretet neked addig tart, amíg adod, sosem fogod ezt megérteni, igazából nem is hiszed el, mert azt mondod, hogy ilyen nincs. Hogy akkor az nem is szeretet. Well, guess what. Ilyen az, amikor egy önző lény szeret, ilyen az, amikor egy nőnek szüksége van rád, mert annyira szeret. Sokszor elég a szavak jelentését végiggondolni.

Nem hiszed el, ugye? … A szeretet csodálatos, ugye? És hát ki tudna többet a szeretetről, mint a nők! Ők a jók, a fehérek, a tiszták – te vagy a mocskos, te vagy a fekete, a gonosz, aki el akarja venni az angyaltól a glóriát. Ez van benned, igaz? Ez van a levegőben, ez van a korszellem testére tetoválva gyöngybetűkkel. Ők maguk a Szeretet, és kész. Mert ők azt mondták.
De vajon mennyire lehet őszinte egy olyan érzés, ami megköveteli, hogy szerződést kössetek? Mennyire szerethet az, aki tudatmódosult állapotodban rávesz, hogy aláírj egy holtig tartó papírt, és aztán vagyonelkobzás terhe mellett betartatja veled? Ó, csupa jó dologért teszi: a családért, amiből kirúg téged, és marad ő meg a gyerek. A gyerekért, akire ráerőszakol egy új apát. A pénzért, amit állítólag, istenuccse, a gyerekre fog költeni. Mennyire szeret valaki, aki úgy csal bele egy ekkora tőrbe, hogy felháborodik, ha megemlíted a hegyét? Mennyire szeret, ha enélkül azzal vádol, hogy te nem szereted – mennyire szerethet, ha egyből megzsarol, my way or the highway alapon, és utolsó szarházinak nevez, ha nem írod alá, hogy mindent elvehet tőled?

Ne haragudj, ha ebben hittél.

Nem akarom összetörni az illúzióidat. De értsd meg végre: olyan világban élsz, ahol gyermeklelkű, téged egyáltalán nem szerető, veled egyáltalán nem törődő lények rohangálnak, és van náluk egy fegyver, amivel bármikor halálra tudnak sebezni. Mert igen, te ki vagy nekik szolgáltatva. Te megsajnálod a bambiszemekkel néző, elárvult nőt az út szélén, és századszor is felveszed és elviszed haza, és nem kérsz érte semmit. Te odaadod érte az idődet, te boldoggá akarod tenni.
Minden férfi tragédiája, hogy ezek a csodálatosnak tűnő lények ezt nem viszonozzák. Minden férfi tragédiája, hogy ehelyett irigykednek, vádaskodnak, acsarkodnak rá, és még ekkor sem tehet semmit, mert megállítja az ősi ösztön: a gyengébb, a törékenyebb, a gyámolításra szoruló lény védelme. Nem szabad bántani. Nem szabad bántani. Ha ő bánt, akkor se szabad. Biztos nem úgy gondolta. Biztos véletlen volt. Már a torkodon ugrálnak, de te még mindig felmentést keresel nekik, és kapaszkodsz a hitbe, hogy ők csodálatos kis lények…

Tündéreket láttál a halandók helyére. Nem a te hibád, nem tehetsz a biológiáról, nem tehetsz arról, ami régen a túléléshez kellett. Ha akarod, továbbra is tiszteld bennük a sok odaképzelt jót, és tegyél meg mindenféle hülyeséget a kedvükért.

De ébredj fel.

Post Author: Borisz

Borisz
Informatikus, amatőr újságíró, lélekbúvár, párkapcsolati tanácsadó. Szabadidejében kifejezetten szeret utazni, ezért évek óta ki se mozdul a városból, és nézi, hogy mikor lesz szabadideje. Megrögzött ateista. Nőtlen, de nagyon szereti a nőket, minden látszat ellenére.
f Facebook
1 megosztás


272
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
19 Egyéni hozzászólás
253 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
40 Hozzászólások szerzői
HypocritSlayerrumospiskótakzAlter EgoReina Nicolasa Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
SIL
Olvasó
SIL

Zseniális. :)

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Tetszik Borisz nick ironizálása és csak kevesen képesek ilyen művészien leírni azt ami beleférne 2 mondatba. :)
Úgy tűnik a lányok hipergámiájáról és állandó szeretet-odafigyelés hiányáról értekezik nagyon helyesen. Követendő példának tartom az ilyen postokat, mert a hatalom se nagyon tud mit kezdeni az ügyes írókkal ha népszerűek. Részemről nagy piros pont Borisznak, végre valaki újra ír a sötét oldalról is, de tündenyelven. Jöhetnek a csajozós cikkek megint és várakozás.. :(
OFF
Ajánlok egy friss cikket a követelőző elvált nőkről és az áldozataikról, persze polkorrekt tálalásban. Új kormányközeli újság, de legalább az írásaikból kikövetkeztethető a hatalom álláspontja, azaz mire számíthatunk 2018-ig. Itt olvasható a durva cím kifejtése: http://magyaridok.hu/gazdasag/a-nok-a-valas-elotti-a-ferfiak-az-azt-koveto-idoszakot-szenvedik-meg-16915/
ON

Toplak Zoltán
Újságíró

Elgondolkodtató, mi kell ahhoz, hogy ilyen negatív kép alakuljon ki valakiben a nőkről. Szerintem sok igazság van a cikkben, de nem ez az Igazság. Az Apák az Igazságért szervezetet is sok nő támogatja, a Férfihangnak is voltak, vannak női támogatói. Vannak önzetlen nők.  Meg ilyen szörnyedvények is.

Tibi
Olvasó
Tibi

Kíváncsi lennék, a Férfi40-et hány nő írta alá, hányan tüntettek érte! Míg ellenben Az EGYMILLIÁRD NŐ ÉBREDÉSE nőtömegeket mozgatott meg, dacára annak, hogy konkrét célkitűzések, koncepciók meg sem fogalmazódtak benne, csak üres lózungok, hazugságok… nyers férfigyűlölet.  Az arányokkal van baj Zoli, illetve azzal, hogy a 40 alatti nőgenerációban nagyítóval kell keresni az önzetlenséget. Az afölötti nőnemzedék esetében némiképp igazad van, de ehhez sajnos az kell, hogy könyörtelenül beárazza őket az élet. Erről Borisz is szót ejt a cikkben.

Virenzuola
Szerkesztő

Bár valóban létezik az a férfiellenes attitűd, amiről a cikk szól, de szerintem rossz oldalról közelíti meg a problémát. Itt nem a nőkön és a nők viselkedésén van a hangsúly, ezek a férfiellenes társadalmi attitűdök, nem pusztán a nők többségére (és nem minden nőre), de a férfiak többségére is jellemző.

Ahogy nem látsz nőtömegeket tüntetni a férfiak jogai mellett, úgy nem látod a férfitömegeket sem. Mert nincsenek. A feministák közt többen vannak a férfiak, mint a férfijogi aktivisták közt (nyilván nem az Egymilliárd Nő ébredésén találkozhatsz a férfi feministákkal, hiszen az a rendezvény, mint a neve is mutatja kifejezetten nőknek szól).

Persze, hogy több férfi van, aki észreveszi a férfiakat érintő problémát, de ennek csupán az az oka, hogy hajlamosabbak vagyunk azokat a problémákat észrevenni, amik személyesen is érintenek minket, mint amik másokat sújtanak.

Bennem sokkal inkább az a kérdés fogalmazódik meg, hogy a férfiak miért viselkednek így, miért tőrödnek bele mindenbe (mint pl. a Nők40 program) szó nélkül.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

…mert a férfiakat szinte kizárólagosan nők nevelik! A legelső amit a bölcsődében belévernek abba az ostoba kanállatias kis fejébe, hogy A LÁNYOKAT BÁNTANI TILOS! Igen, VISSZAÜTNI IS TILOS!

Reszet Elek
Újságíró

Inkább azt mondanám hogy ovitól kezdve ara kondicionálnak, “konfliktuskezelésként” sose használj fizikai erőt. Ez egy bizonyos szintig nem is lenne gond viszont gyakran hajlamosak túlzásba vinni.

Valamilyen szinten a társadalom működéséhez szükséges is az agresszió kordában tartása, bizonyos szempontból az emberi történelem minden korának megvoltak rá a módjai és megoldásai.

Alapjában véve, a látszat ellenére az ember békés faj. Népességarányosan kevés gyilkossággal. Ilyen népsűrűséggel a legtöbb faj már rég kiirtotta volna maguk közül a nagyját.

“Azon az estén Changi kiürült. Elhagyták az emberek. De a rovarok maradtak.

Meg a patkányok is:

Azok még mindig ott voltak. A barakk alatt. Sok már elpusztult, mert fogvatartóik megfeledkeztek róluk. A legerõsebbek azonban életben maradtak.

Ádám nekiesett a drótnak, tépte, szaggatta, hogy hozzáférjen az élelemhez, amely a ketrecen kívül várta. Nem hagyta abba a küzdelmet, hiszen ezt csinálta, amióta csak a ketrecbe zárták. És a türelmének meg is lett a jutalma. A ketrec oldala elhasadt, õ pedig nekiesett az élelemnek, és felfalta. Aztán pihent egy kicsit, és újult erõvel egy másik ketrecnek esett neki, és nem tett bele sok idõ, az abban lévõ húst is felfalta.

Éva csatlakozott hozzá, és miután kedvüket lelték egymásban, közösen indultak zsákmányért. Késõbb beomlott az árok egyik oldala, sok ketrec kinyílt, és az élõk elfogyasztották a dögöket, az erõtlen élõk az erõs élõk áldozatai lettek, amíg a túlélõk között erõegyensúly nem alakult ki. Akkor elkezdõdött köztük a harc a zsákmányért.

Ádám uralkodott, mert õ volt a király. Egészen addig a napig, amikor már elhagyta a lelkiereje, hogy mindenáron király legyen. Akkor megdöglött, és egy másik felfalta. És mindig a legerõsebb lett a király, de nemcsak az ereje tette azzá, hanem a ravaszsága és a szerencséje is. Így van ez a patkányok között.” – James Clavell: Patkánykirály

hgyi
Szerkesztő

Kíváncsi lennék, a Férfi40-et hány nő írta alá, hányan tüntettek érte! Míg ellenben Az EGYMILLIÁRD NŐ ÉBREDÉSE nőtömegeket mozgatott meg,”
Mondhatnánk azt is, hogy a férfiak mellett álljanak ki a férfiak – főleg, ha már oly sokan kikérik maguknak (a férfiak nevében is), hogy mellettük/értük nő ne álljon ki.
Én nem írom alá a Férfi40-et és ellenzem a Nők40-et.  Akkor most gonosz vagyok én is? (A csilliárdmillió nő ébredésétől meg egyenesen a hideg ráz.)

Tibi
Olvasó
Tibi

“Mondhatnánk azt is, hogy a férfiak mellett álljanak ki a férfiak” – Hahaha. Ugyan már. Te is tudod, ahogy mindenki; a férfit kisgyermekkora óta arra szocializálják, hogy: minden férfi ellenség (akit le kell gyűrni, akin felül kell kerekedni), és emellett minden nőt óvni, gyámolítani kell. Számtalanszor leírták már ezen az oldalon, hogy pont ezért nem lehet a férfiak között kollektív összetartás. Az antifeminista férfiakat is csak a közös ellenség kovácsolja össze, de ez messze nem kollektivizmus, egymás iránti lojalitásról pedig pláne nem beszélhetünk!
“főleg, ha már oly sokan kikérik maguknak (a férfiak nevében is), hogy mellettük/értük nő ne álljon ki.” – Te most Brandonra tolod a nők kelletlenségét, férfiakkal szembeni fanyalgását, ellenszenvét? Dicséretes!
“Én nem írom alá a Férfi40-et és ellenzem a Nők40-et.” – vétkesek közt cinkos aki néma! Minden olyan nő aki nem emeli fel a hangját / nem tesz a feminizmus ellen / nem áll ki hangosan és egyértelműen a férfiak jogaiért; az ellenünk van. Ez ilyen egyszerű!
Akkor most gonosz vagyok én is?” – nekem a csalárd alakoskodó jelző ugrott be inkább, ami azért messze nem a gonosz szinonimája. Jól érzed magad a férfiközösségben, de valódi céltudatot sokszor nem érzek, rokonszenvet a férfival szemben pedig még annyira sem tapasztalok.

Reszet Elek
Újságíró
hgyi
Szerkesztő

Az antifeminista férfiakat is csak a közös ellenség kovácsolja össze, de ez messze nem kollektivizmus, egymás iránti lojalitásról pedig pláne nem beszélhetünk!”
Oké. Akkor ki álljon ki a férfiak érdekeiért?

Te most Brandonra tolod a nők kelletlenségét, férfiakkal szembeni fanyalgását, ellenszenvét? Dicséretes!”
Tolom? Egymagára? Hm… Én mindazokra “tolom”, akik semmire sem tartják nem értékelik a nőket, akik csak az aljadékot látják a nőkben, akik ellenségként kezelnek minket. Az utóbbi időben szinte csak azt olvashatjuk, hogy a nők nem tudnak semmit adni, semmit sem tudnak hozzátenni a férfi életéhez, nem képesek jót tenni, csak a szex, ami értékelhető bennük, vagy még az sem, mert a nők azt is csak a pasik pénze miatt adják.

vétkesek közt cinkos aki néma! Minden olyan nő aki nem emeli fel a hangját / nem tesz a feminizmus ellen / nem áll ki hangosan és egyértelműen a férfiak jogaiért; az ellenünk van. Ez ilyen egyszerű!
Akkor minden férfi ugyanúgy vétkes, aki csak kussol, vagy csak másokra mutogat. (Ellentmondást érzek az erőben…)

nekem a csalárd alakoskodó jelző ugrott be inkább, ami azért messze nem a gonosz szinonimája.”
Nekem meg egy melegebb éghajlat jutott eszembe.

Na most egy ilyen kedves komment után szerinted velem együtt hány nőnek van kedve kiállni mellettetek?

Koriander
Olvasó
Koriander

Hagyd, nyilvàn ha kiàllnàl egy DIY tàblicskuval a faszbukon, hogy mièrt nincs szüksèged a feminizmusra, máris fèrfijogvèdő lennèl.
az meg màr külön palmface, hogy egyik se veszi èszre, hogy Helènàèk ugyanazok, csak màs szinekben.

Virenzuola
Szerkesztő

Kikre vonatkozik az “ugyanazok” kifejezés?

Koriander
Olvasó
Koriander

A nyilatkozatai alapján sajnos csak egy marionett, így csak az előjel vagy az “anti-” előtag különbözteti meg a megélhetési feministáktól
nyilván annyi esze van, hogy a celebtőkèjèt az önmegvalósítàsra fordítsa, így egyàltalàn nem lep majd meg, ha a parlamentben is viszontlátjuk.
De!
Abban nem vagyok biztos, hogy amikor célt ér (állása lesz) akkor valóban férfijogvédelemmel, ill. társadalmi egyenlőtlenségek jogorvoslásával foglalkozik majd. majd ellötyög, pár fotó, boka villant és ennyi srácok, de legalább bájos szép, szóval esztétika rendben van.
Ha Helénát valóban érdekelnék a férfiak, apák, a feminizmus által eltorzított társadalmi szerkezet, akkor a pályafutását szerintem itt kezdte volna, a Férfihangon.

DennisVT
Újságíró

Annyi mindenesetre igaz, hogy a saját facebook csoportját nem gondozza igazán. Azt értem ezalatt, hogy oké, hogy kirak (vagy kiraknak, ha más is van mögötte) időnként 1-1 képet vagy szöveget, de aztán semmit nem foglalkozik a kommentekkel. Rohadt nagy kommentháborúk folynak, helyenként többszáz hozzászóláson át, de őt nem látni soha.

Ez egyrészt gyanús, másrészt egyre kevésbé bizalomgerjesztő.

Reszet Elek
Újságíró

A “mellettetek” nem Tibit jelenti.

hgyi
Szerkesztő

:o))))
Na jó. De úgy hogy lehet férfijogot védeni, hogy a férfiak, kivéve A, B, C, S, T és Z?

Egyébként mellettetek állok, kivéve A, B, C, S, T és Z. :o))

Tibi
Olvasó
Tibi

Oké. Akkor ki álljon ki a férfiak érdekeiért?” – hát ti nők! Tessék összefogni, tömegesen kiállni a jogsértések negatív diszkriminációk ellen! Ha ti fogalmazzátok meg a feminista kritikát az inkább helyénvaló, és hiteles, mintha mi. Minket ugyanis nőgyűlölet/soviniszta címkékkel tesznek nevetségessé. Heléna jó úton jár, csak ideje lenne 2-esbe tenni a váltót, mert lassú az elán.
“Az utóbbi időben szinte csak azt olvashatjuk, hogy a nők nem tudnak semmit adni, semmit sem tudnak hozzátenni a férfi életéhez” – az vitathatatlan, hogy a Women’s Liberation inkább a férfit szabadította fel mint, a nőt… tehát valóban kevésbé van rátok szükségünk, mint évtizedekkel korábban (együttélés tekintetében).  Ahogy az is nyilvánvaló, hogy a feminizmus csak jogosultságot adott a nőknek, nem pedig kompetenciát az élethez. De ezt megint személyeskedésnek fogod venni, úgyhogy már bánom, hogy leírtam. Ettől ez még tény.
Akkor minden férfi ugyanúgy vétkes, aki csak kussol, vagy csak másokra mutogat.” – ugyan, nem olyan mértékben, de valóban. A leginkább bűnös férfiak; a puhapöcsü WhiteKnight-ok, akik szánalomlikeért/buksisimogatásért támadják a férfit, mint nemet. Őket bünteti meg aztán az élet, talán a legkönyörtelenebbül, hiszen a periféria az osztályrészük. De ez sovány vigasz.
Nekem meg egy melegebb éghajlat jutott eszembe.Na most egy ilyen kedves komment után szerinted velem együtt hány nőnek van kedve kiállni mellettetek?” – na most eljátszottad a nagy halált mint William Dafoe: A Szakaszban, de közelebb nem kerültünk egymáshoz… a megoldáshoz. Megkérdezed, hogy gonosz vagy-e, amire korrektül válaszoltam: nem!

hgyi
Szerkesztő

na most eljátszottad a nagy halált
:o))))
A búcsúztatómon kérlek, te mondj beszédet!

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Baszki, most komolyan azt szeretnéd, hogy a nők forradalmat indítsanak előbb a saját, majd a férfiak jogaiért is? És ti, herék, mit csináltok? Ültök otthon a babérjaitokon, örvendve annak, hogy bárhogyan lesz, nektek jó lesz? Komolyan beszarok a röhögéstől.

A puhapöcsű hibás, de a keménypöcsű jelenlétét sorsotok alakításában hiányolom. Nem jelenítesz meg olyan férfimodellt, akinek elemi kötelessége lenne a jogokért kiállni. Létezik egyáltalán ilyen?

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

DIY Feminist for Dummies, vol.1.

Köszcsipuszcsi

Caravella
Olvasó
Caravella

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

1. A nő40-et én is ellenzem, párszor kifejtettem már, miért. A férfi 40 még ennél is ostobább követelés. Óvodás. Sajnálom. Aki ezért kampányol, annak nem támogatás, hanem pszichoterápia kell. Esetleg gyorstalpaló közgazdaságtan felzárkóztató.

2. Ez a cikk is óvodás. Elég elolvasni azokat a részeket, amikor a gyerek és a nő párhuzamairól ír. A gyerek nem szereti a felnőttet… Aha. Miért kell egyes emberek frusztrációival és szocializációs gátjaival politikai tényezőként foglalkozni? Ez nem antifeminista érv, hanem beutaló a pszichiátriára. Tessék vele terápiára járni, köszi.

3. Ha gond, hogy a férfiak tömegeit nők nevelik, akkor tessék már végre amellett kiállni, hogy a férfiak tömegei had nevelhessék a gyerekek tömegeit. Várom. Melléállok. Tessék menni az utcára. Még mindig várom… Férfiak… hahóóóó….

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

A Férfiak40 az egyenjogúságról szól. Segítek: az egyenjogúság azt jelenti, hogy azonos jogszabályok vonatkozzanak mindenkire. A jelenlegi helyzet az, hogy egy az egyén döntésétől független fizikai jellemző határozza meg a bánásmódot. A nemi alapú törvények semmiben sem különböznek a bőrszín vagy faji alapú megkülönböztetéstől. Aki ezt nem érti meg, annak pszichoterápia kell, mivel egy rohadék szexista állat, akinek nincs keresnivalója a modern társadalomban. Ugyanúgy mint a nácik, majd a feministák is kihalnak, le lesznek húzva a történelem vécéjén, pontosan oda, ahová valók.

hgyi
Szerkesztő

A Férfiak40 számomra pont olyan játszma, mint amit a feministák űznek, amikor azt kántálják, hogy ha valami a férfiaknak van, akkor az a nőknek is legyen – ilyen pl. a kvóta-játszma.

Nem értem, miért kell utánozni a feministákat.

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Bravó, szarkavarásból jeles, mehetsz is a barátnéd után a wc-be. A kvóta az egyéni teljesítményt figyelembe nem véve a célvonalnál mérné az egyenlőséget, egyforma jogszabály meg a startnál. A kettőt összemosni olyan orbitális csúsztatás, hogy sírok.

hgyi
Szerkesztő

Tessék egy zsepi! :o)

Kalman
Újságíró

Nagyon nem. Pillanatragasztóval abszolút egyetértek. És nem csak azért fontos ebben a kérdésben hallatni a szavunkat, mert ez önmagában fontos kérdés, hanem mert ez az az eset, ami jogi nyelven megfogalmazottan fekete-fehéren mutatja, hogy a férfiakat hátrányosan különböztetik meg a szabályok.

hgyi
Szerkesztő

Amiről beszélsz a két dolog.
A Nők40-nel és a Férfi40-nel nem értek egyet.
Abban viszont teljesen igazad van és én is így gondolom, hogy az ebből adódó hátrányos megkülönböztetés – és bármilyen hátrányos megkülönböztetés – ellen tenni kell. De véleményem szerint nem így.

Reszet Elek
Újságíró

Valóban politikai eszközként használják fel a férfi40-et, de ez nem jelenti azt, hogy ne kellene támogatni a nemek közötti elvi egyenjogúságot. Gyakorlati szempontból az én generációmnak ill. a nálunk fiatalabbaknak mindegy lenne mivel mire mi nyugdíjba megyünk összeomlik a rendszer ill. ha nem akkor max a hidegvízre lesz elég. Elvi szempontból viszont mindenképpen támogatandó, semmilyen kivételezés vagy hátrányos helyzetbe hozás (ami az érem másik oldala) nem lehet elfogadható, az olyan meg pláne nem, amely a népesség egészét érint valamilyen módon, elvégre mindenkinek van neme.

hgyi
Szerkesztő

de ez nem jelenti azt, hogy ne kellene támogatni a nemek közötti elvi egyenjogúságot.
Igen. Épp ezért kellene eltöröltetni a Nők40-et és nem olyanért harcolni, ami nekik van.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

A nők40 egy rossz gazdaságpolitikai válasz volt egy olyan helyzetben, amikor épp nem valódi megoldásokkal akarták a munkaerőpiac problémáit kezelni. A közmunka volt a másik rossz válasz.

Ráadásul sikerült becsomagolni valamiféle cukros lovagiassági és idilli nosztalgikus mázba – Isten, Haza, Család, tűzhely körül tüsténkedő nagymamák. A párt – ahol a vakkomondoros vígan megvolt, ahol a pártelnök a vesztes választás után a gyogyóba, a felesége az intenzívre ment, ahol a családon belüli erőszak megszentségteleníti a család fogalmát stb. – így tett egy lovagias gesztust a nőknek, miközben a gesztus árát a most dolgozók, nők és férfiak közösen fogják kifizetni kamatostul.

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Szóval szerinted lovagias gesztus évi 4-500 milliárdot hatalmi szóval elvenni a férfiaktól, majd odaadni a nőknek a nyugdíjrendszeren keresztül? Nehezen értem én ezt az újbeszélt, az én szótáramban ez még a közönséges útszéli rablás címszó alatt szerepel. Engedtessék meg nekem, hogy én döntsem el, kivel és hogyan leszek lovagias.

Nagy a lapítás a beígért egyéni számla ügyében is, hiszen ha bevezetnék, az nagy pofáraesés lenne a nőknek, vége lenne a 30-40 év nyugdíjban nyaralásnak, ha csupán a befizetéseikből kellene megélniük. Tehát miután erre rájöttek, inkább úgy tesznek, mint ha meg sem történt volna a bejelentés. De már eredetileg a magánnyugdíjak bedarálása mögött is lehetett ilyen szándék, hiszen ott is mindenki a befizetése után kapott volna nyugdíjat. A nők kizárolag abban érdekeltek, hogy a férfiak folyamatosan eltartsák őket, na persze nem közvetlenül, hisz erősek és függetlenek, hanem az államot verőlegénynek használva.

Lovagias gesztus a pöcsöm.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Ugyan magyarázd már meg nekem, hogy miért csak a férfiaktól lett elvéve ez a pénz? A jelenleg aktív munkavállalók között azért bőven van nő is, tőlünk miért nincs elvéve semmi? Tőlem, akinek az egyetemi évek miatt esélyem se nagyon van a nők40-et igénybe venni akkor sem, ha kitart a nyugdíjlufi az én időmig, miért nincs elvéve semmi?

A nyugdíjszámla nekem miért nem szívás, mikor majd 5 millát toltam be a közösbe?

Ha ennyire sajnálod a nőktől a nyugdíjat, akkor bizony nincs más út, a nők nagyobb foglalkoztatási aránya, a magasabb bérszínvonal, a részmunkaidős állások növelése és a férfi-gyes szélesebb körű igénybevételének szorgalmazása marad a kiút. Máshogy nem nagyon megy. A htb.-k számának növelése csak az eltartási költségeket fújja fel, a tartósan alacsony bérezésű női munkavállalói réteg csak növeli a gondokat.

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Nincs mit magyarázni a puszta számokon, te is kikérheted az adatsorokat, hogy a nyugdíjkassza ki és befizetései milyen nemi arányban történnek. Bár mióta a munkátató által fizetett nyugdíjjárulék helyett szociális hozzájárulási adót fizetünk (ami nem mellesleg nem keletkeztet ellátási jogosultságot), nehezebb kiolvasni a sorok közül.

Nyugtasson a tudat, hogy nőként annál az elveszett 5 milliónál többet fogsz majd “ajándékként” kapni a “lovagias” férfiaktól, akik majd “lovagiasan” méltóztatnak beledögleni a stesszbe meg a munkába még a nyugdíjba vonulásuk előtt, csak hogy neked több maradhasson..

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Nem fogok ajándékot kapni, már a gondolatát is kikérem magamnak, bocs. Dolgozom, jól keresek, nem csalok adót, fizetek. Igen, vélhetően fogok gyesre menni, igénybe veszem a társadalombiztosítást, de az nem lesz ajándék.

A nyugdíjam sem lesz ajándék, hanem szerzek rá jogosultságot, ahogy az összes nő is, aki dolgozik, és igen, az is, aki gyereket szül és otthon van vele. Szerinted az a nő dögöljön éhen öreg korában, aki mondjuk felnevelt három gyereket? Vagy azt szeretnéd, hogy a nők életük végéig folyamatosan valakinek a jóindulatára legyenek utalva?

A munkaerőpiac és a társadalom a gyerekszülés, nevelés “költségeit” a nők számlájára terheli, a mai Magyarországon kifejezetten egyoldalúan. A nők esnek ki évekre, a nők maradnak otthon a beteg gyerekkel, ők intézik az ügyes-bajos dolgokat, ezért ők érnek kevesebbet a munkaerőpiacon. A nők vannak többségben a rosszul fizetett közszférában épp a “csökkent érték” miatt, a nők dolgoznak végzettségüknél jellemzően alacsonyabb beosztásban stb. Ez az ára a családi idillnek. Tessék több ilyen terhet bevállalni férfiként, és mindjárt jobb lesz a nyugdíjkassza egyenlege.

Ne legyenek illúzióid, ha beszereznél magadnak egy tündibündi htb. feleséget, aki csak a családnak él, a végén az ő társadalmi költségeit is a hozzám hasonlók, a dolgozó, adófizető emberek állnák.

Lehet siránkozni, meg ovis érveléssel követelni a férfi40-et is, de a megoldás a minket fenyegető problémára épp a foglalkoztatás bővítése, nem a tunyulás törvénybe iktatása. Hatalmas logikára és felelősségérzetre vall, de tényleg.

DennisVT
Újságíró

Szerinted az a nő dögöljön éhen öreg korában, aki mondjuk felnevelt három gyereket?

Szerintem ma már alapvetően külön kéne választani a nőket és az anyákat, mert egyre nagyobb azon nők száma, akik sosem szülnek.
Szerintem sokkal kevesebb zúgolódás lenne, hogy ha mondjuk anyák40 lett volna a program. A nagy baja sok embernek azzal van, hogy kurvasok nő is előnyt élvez ebből, holott sosem szült, sosem nevelt – vagyis semmit nem tett abból, amiért jogosnak éreznénk a nők ilyen kedvezményét – , miközben – bár valóban kisebb számban – vannak gyerekeiket egyedül nevelő apák, akik ugyanebből a szempontból totál le vannak szarva.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Dennis, nyugodtan hívhatod anyák40-nek is akár, mert abban a korosztályban, amit ez most érint, statisztikailag szerintem eléggé elhanyagolható azon nők száma, akik nem tanultak tovább és nem is szültek, mert kb. nekik van lehetőségük igénybe venni. Aki továbbtanult, esetleg munkanélküli is volt, az kapásból kiesik belőle, vagy max. 1-2 évvel megy el hamarabb, ha mondjuk 3 éves főiskolát végzett el.

Mivel gazdaságpolitikailag eléggé elhibázottnak látom a döntést, ezért sanszos, hogy azoknál a korosztályoknál, ahol nagyobb a nem szülő nők aránya, már vissza fogják vonni. Legalábbis remélem, hogy idő közben megjön az esze a politikusoknak. Ahhoz, hogy a mostani 30-asoknak még jusson farhátra való, inkább a korhatárt és a nők foglalkoztatottságát kéne növelni, de nagyon gyorsan.

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

“Nem fogok ajándékot kapni, már a gondolatát is kikérem magamnak, bocs.”

Lehet toporzékolni, hisztizni, kikérni magadnak, de attól a tény még tény marad: a nők többet vesznek ki a közös kasszából, mint amit beleraknak. És igen, azt a többletet a férfiaknak kell belerakniuk, tehát tőlük kapod. Mikor fogod legalább megköszönni? Gondoltam.

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

“Szerintem sokkal kevesebb zúgolódás lenne, hogy ha mondjuk anyák40 lett volna a program.”

És az apák40 program akkor máris elhagyható? Nyilván, hiszen ők nem nevelnek gyereket, nem güriznek, és legfőképp nem döglenek bele a család eltartásába. Csak otthon fekszenek a kanapén a TV előtt a sörrel a kezükben. Én kérek elnézést.

Virenzuola
Szerkesztő

Ezek nem terhek, hanem privilégiumok, az anyamagasztalás termékei ezek is. Talán a feministáknak le kéne mondani ezekről az előjogokról, fel kéne lépni az apák diszkriminációja ellen (beleértve a kormány anyapárti politikáját és az apaellenes társadalmi normákat) és akkor talán több adót fizetnének be a nők.

Mindennek az apák lenézése, semmibe vétele az oka. Itt jelenik meg az, hogy a férfiak diszkriminációja néha még a nőknek is rossz és a feministák még így se képesek a férfiak társadalmi egyenlőségéért bármit is tenni.

Hiszen amíg nem tekintitek (ez nem kimondottan a feministákra vonatkozik, hanem az egész társadalomra) egyenrangú szülőnek az apát, amíg azt gondoljátok, hogy ők csak arra képesek, hogy reggeltől estig dolgozzanak, akit a gyerekektől távol kell tartani, addig nem kell csodálkozni, hogy ez így van.

Az, hogy a férfiak később mehetnek el nyugdíjba nem lovagias gesztus (mondjuk azzal se értek egyet, aki ilyen lovagias gesztusokat akar tenni), hanem egy állami kényszer, kristálytiszta diszkrimináció.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Ha olyan sok privilégiummal jár az anyaság, akkor miért nem mennek a férfiak gyesre? Miért nem élnek azzal a lehetőséggel sem, ami adott lenne? Miért nem ezeknek a lehetőségeknek a szélesítéséért kampányoltok a férfi40 helyett?

Talán nem kellenének a privilégiumok? Kétlem. A helyzet inkább az, hogy szívás is van az anyaságban nem csak hepizés 7/24, erre viszont nem vágyik a hőbörgő férfiklub. Egyre jobban tisztelem azokat a férfiakat, akik vállalják a tehermegosztást is, nem csak magukat sajnáltatják. Kár, hogy még mindig marha kevesen vannak.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Ha olyan sok privilégiummal jár az anyaság, akkor miért nem mennek a férfiak gyesre?”

Hogy ne növekedjen a nők félrelépési lehetősége.

Naooo
Olvasó
Naooo

Megköszönésről jutott eszembe.

Alter Ego
Szerkesztő

@libsifemcsiszingli: Az, hogy egy férfi hagyományos nemi szerepekben gondolkodik és nem kér a női-anyai nemi szerepeiből, a “női privilégiumokból”, és így nem szeretne gyesre sem menni, hanem történetesen inkább túlórázik a munkahelyén a családjáért, még a legkevésbé sem jelenti azt, hogy a férfi40 indokolatlan vagy ostobaság volna és nem az egyenjogúságot állítaná helyre.

Egyébként ‘7/24″-ben együtt lenni a gyermekével nem éppen teher a nők jelentős része számára, hanem ajándék, a többség szíve vágya, és igaz ez akkor is, ha a férfiak többsége más szerepekre vágyik.

Big G.
Újságíró

Ahogy Alter Ego írja. Nyilván nem sétagalopp a gyerekek ellátása és van vele szívás bőven, ám a nők túlnyomó többsége ezzel együtt is örömmel végzi. Ez tipikus női szerep, így vagyunk megteremtve.

Virenzuola
Szerkesztő

Big, ha jól emlékszem épp arról írtál nemrég, hogy milyen rossz a nőknek ez.

Big G.
Újságíró

Rosszul emlékszel. Arról írtam, hogy milyen jó a férfiaknak, hogy nem nekik kell. Arról, hogy jó a hagyományos munkamegosztás a családban és ez minden érintett előnyére válik.

Képzeld el azt a helyzetet, amikor a vezérigazgató és a titkárnő egy napra szerepet cserélnek. Izzadna mind a kettő. Akkor működik optimálisan a világ, ha mindenki azzal foglalkozik, amihez ért és amit szeret.

Virenzuola
Szerkesztő

Csakhogy itt nem vezérigazgatóról és titkárnőről van szó, hanem elvileg egyenrangú partnerekről, akik maguk el tudják dönteni azt, hogy mit szeretnének. Történetesen ha én azt mondom, hogy nem szimpatizálok azzal hogy zéró társadalmi megbecsültség(*) mellett, dolgozok reggeltől estig, amíg a párom otthon van a gyerekkel, akkor már bukik az az elmélet, hogy így mindenki azt csinálja amihez ért és amit szeret.

(*) és itt nem csupán arról van szó, hogy nem kapok semmiféle nyugdíjkedvezményt ehhez, de nyugodtan kimondhatjuk azt is, hogy közvélekedés úgy tartja, hogy a nőkre “kettős teher” hárul, a férfiak meg csak bejárnak “dolgozgatni”

Big G.
Újságíró

A vezérigazgató és titkárnő párosban az eltérő munkakör volt a lényeg, nem az alá-fölé rendeltség. Ha jobban tetszik, cseréld ki jazzgitáros-könyvelő párosra!

A nők többszörös terhéről akkor beszélhetünk, ha munkát vállal, háztartást vezet és gyereket nevel egyszerre. Ez baromi nehéz, én képtelen lennék rá. De minden nap együtt alszom egy ilyen csajszival…

Reszet Elek
Újságíró
Big G.
Újságíró

Elek, ez zseniális! Bedobok egy légből kapott blőd példát, majd kiderül, hogy van ilyen bohózat, sőt ismered is… Nekem új volt, kösz az élményt!

Reszet Elek
Újságíró

Remek kis jelenet. Igazi klasszikus.

Megjegyzem Gálvölgyit sokan csak a saját műsoraiból ismerik és nem látták színpadon így nem is tudják hogy ő egy igen tehetséges színész. Sajna a kihaló fajtából…

 

Big G.
Újságíró

Gálvölgyi tényleg fantasztikusan jó színész, számos alkalommal láttam színházban, mindig betegre röhögtük magunkat.

Emberként viszont nem szeretem. Abszolút negatív figura, aki irgalmatlanul magasan hordja az orrát. Ráadásul olyan elvtelen posztkommunista, akinek nincsenek érvei és gondolatai, csak a nemzeti oldal gyűlölete vezérli.

Nehéz ügy. Személyében el kell választani a színészt, az embert és a közszereplőt.

Reszet Elek
Újságíró

Nem tudok rá mit mondani. Az emberi oldalát nem ismerem. Az biztos hogy ha valaki szerepel a heti hetesben az nálam alapban rossz ponttal idul, de sem a politikai sem egyéb nézeteivel nem vagyok tisztában.

Tibi
Olvasó
Tibi

“A Férfiak40 az egyenjogúságról szól.” – pontosan, ez a lényeg: az egyenjogúság.
2015 májusában az 5.5 milliós Finnországba 900 ezer férfi kapott katonai behívót, az orosz fenyegetettség okán. A finn feministák eközben csendben merengenek… hiszen ilyen körülmények között (életveszély), már nem is olyan fontos az az egyenjogúság.

Alter Ego
Szerkesztő

Azt még csak értem, ha Libsifemcsi ellenzi a férfi40 kezdeményezést, de ugyanezt mondjuk a Férfihang szerkesztőségének egyik tagjától, Hgyi-től már sokkal inkább sérelmezem. Oké, ez nem egy párt, ahol kötelező együtt szavazni, de azért mégis…

Se nem óvodás, se nem közgazdasági értelemben elvakult dolog a férfi40 követelése, hanem az egyenjogúság, az egyenlő bánásmód kikövetelésének egyetlen lehetséges eszköze az adott körülmények között. A férfijogi mozgalom nem rendelkezik nőellenes gyökerekkel, így követelésit semmiképp sem fogalmazhatja meg olyan ízléstelen formában, amely a nők bármely létező kedvezményeinek elvételét célozza meg. Többek között ez különbözteti meg a férfimozgalmat attól a hányingerkeltő nőmozgalomtól, amely kollektíven a férfiakat is megillető kedvezmények és általában a férfiak egyenjogúsági törekvéseivel szemben lép fel. Célunk az egyenlő bánásmód megkövetelése, nem pedig a másik nem kedvezményei elleni propaganda, mert az alapjaiban rombolná le a férfijogi mozgalom arculatát.

Nehezen hiszem el, hogy ezt Hgyi nem látja át, ergo én semmi jót nem tudok kiolvasni a véleményéből… Talán még a fentebb leírt “szarkavarásból jeles” minősítést sem érzem így erősnek, de ilyen viszonyok között semmiképp sem kell csodálkozni a több tucatnyi dislike-on és a romló népszerűségi mutatókon.

hgyi
Szerkesztő

Pakolj rám mindent nyugodtan, elbírom.
Vállalom annak felelősségét is, hogy egyszál magamban képes vagyok tönkretenni gyermekedet, ezt az oldalt, és a főgonosz felbujtó, a sötétben bujkáló rémhírterjesztő ellenforradalmár is én vagyok, ez egyértelmű.

Alter Ego
Szerkesztő

Egyiket sem mondtam, és talán félreértettél, nem az oldal “népszerűségi mutatóiról” beszéltem, hanem a tiédről. Nézd, én csak őszintén beszélek az egy ideje egyre inkább kidomborodó nézetkülönbségekről… Nem csak köztünk, hanem az oldal egyes törzslátogatói és közötted fennálló nézetkülönbségekről beszélek, amelyeket sérelmeztél és amelyeknek az okát talán latolgatod is… – Fenti hozzászólásokkal szerintem például nagyon az ellenkező irányba tolod a szekeret, mint amerre a legtöbben menni szeretnének… és ez nálam is megér egy dislike-ot…

Reszet Elek
Újságíró
Alter Ego
Szerkesztő
hgyi
Szerkesztő

Nem igazodom ki rajtad, de ez úgy tűnik, már így is marad.
A “félreértés” szándékos volt. A népszerűség nem érdekel, a lájkok és diszlájkok hiteltelenek – annál is inkább, mert nem a hozzászólás tartalmának, hanem a személynek szól, mint ahogyan azt már többen is megjegyezték.
Én is leírtam a véleményemet, amelynek elfogadására senkit sem kényszerítettem, nem állítottam be kizárólagos igazságnak. Valamint senkit sem beszéltem le a megmozdulás támogatásáról.
Gondolom, azért lehet ennyi véleményszabadságom.  Sok kommentelő szekerét nem tolom és nem is szándékozom.

Az Apák az Igazságért Egyesület mellett nem nagyon tolongtok. Remélem, azért ők is éppoly fontosak, mint a Férfiak40. A róluk szóló hír is diszlájkokat és leértékelést kapott.

A továbbiakban értékelném, ha ugyanolyan tárgyilagosságot és személytelen udvariasságot tanúsítanál, mint amilyet a szerkesztőktől is elvársz a kommentelőkkel szemben.

A további problémáidat a Reszet Elek által is felvetett formában közöld kérlek – az udvariasság jegyében – én is így fogok tenni.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Én most találtam ezt a cikket. Ha összeveted a fenti képet a cikkben található statisztikákkal, akkor megjön a válasz. Túl kevés az olyan 20 éves lány, akinek nem fejlődött ki a hipergám ösztöne.

http://mivoltma.444.hu/2015/09/21/ha-24-ev-feletti-no-vagy-es-meg-nincs-senkid-van-egy-szornyen-elkeserito-hirunk-szamodra/

 

Konklúzió: na elmentek ti a …………………….

Naive
Olvasó
Naive

Szerintem az internetes társkeresők felhasználóira alapuló statisztikák nem feltétlen mérvadók általánosságban (valamikor a tini éveim végén vetemedtem ilyen szolgáltatás igénybe vételére, akkor is piromkodva). Én legalábbis 32 évesen pont nem részesíteném előnyben a 20-24 évest mondjuk egy 26-30-assal szemben. Jó persze, “biológiailag” nyilván vonzóbb a friss hús, de minden egyéb tekintetben sokkal inkább vonzó nőket ismerek a saját generációmban.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

A nagy számok törvénye által összedobott statisztika azért mégis csak megfontolandó, mert abba ugyebár a maga kirívó, speciális igénye is benne vagyon torzító, kisebbségi véleményként. Ennyire képes torzítani. Ez van.

DennisVT
Újságíró

A chaten is előkerült ez a cikk, ott is leírtam a véleményem. Leginkább annyi, hogy szerintem ez nagyon csalóka, és legfeljebb annyit jelenthet, hogy a 20-24 évesek sokszor annyi jelentkező közül válogathatnak, mint a 30-35 évesek. De azért utóbbiakra is van kereslet bőven, persze már a valamivel kevésbé jó pasik közül, de hát ez gondolom természetes. A 30 körüli átlagnőnek szerintem még mindig könnyebb bármit is találnia (alkalmi vagy komoly jelentkezőt), mint a hasonló korú átlagférfinek. Persze a saját igényein is múlik a dolog, ahogy telnek az évek el kell kezdeni engedni belőlük. És szerintem leginkább erre az utolsó mondatomra világít rá legjobban ez a statisztika.

Kalman
Újságíró

Én meg 16-25-öt írnék be ma is, de LTR-nek a 25 is csak akkor jöhet szóba, ha kivételesen jó bőr és jól is tartja magát. De ha 50 éves leszek, akkor is ez lesz a preferenciám, sőt 70 évesen is. Max akkor már a lehetőségeimnek meghajlok majd.

El nem tudom képzelni, hogy mi lehet egy 26-30-as előnye egy 20-24 évessel szemben?

DennisVT
Újságíró

“El nem tudom képzelni, hogy mi lehet egy 26-30-as előnye egy 20-24 évessel szemben?”

Ez most saját tapasztalat lesz, de számomra emberi előnyei vannak.
Igaz, hogy nagy tömegekben a 20-24 évesek alapvetően vonzóbbak, mint a 26-30 közöttiek, de azért az utóbbi csoportban is bőven van vonzó szexi nő. Viszont már jobban tudják mit akarnak, hogyan akarják, és kitől kaphatják meg. (még így sem állnak túl jól ezen a téren sokszor, de jobban, mint a 20-24 évesek).
Én jobban tudok velük beszélgetni, közelebb vannak a korok egymáshoz, amikben felnőttünk. Ugyanazok a zenék, filmek, éjszakai élet, stb. Én egyszerűen sokkal jobban megtalálom velük a hangot. És amúgy a 30 fölöttiekkel még jobban, sőt továbbmegyek, ilyen téren sokszor egy 40 körüli valahogy mégjobb. Kevésbé önzőek, törődőbbek, érdeklődőbbek…

De mondom ez csak saját tapasztalat.

lady
Olvasó
lady

Sosem értettem igazán hogy lehet ennyire kor szerint minősíteni a nőket, de biztos így van. Persze nem mindegy hány éves a férfi is aki véleményez . Hasonló kor nyilván több témában ad lehetőséget a kommunikációhoz , de ez függ az emberektől is kinek mennyire széles az érdeklődése, mennyire van képben a világról a történésekről vagy bármi egyébről.

Most már legalább tudom hogy a nyugdíjasokkal miért értek szót!:-))))))  Más értékek fontosabbak azoknak akik régebben születtek mondhatni olyan hagyományosan nevelődtek Dennis, valószínűleg ezért érzed hogy a 40 körüliek jobbak. A 40-es férfiak is egész más életképpel rendelkeznek mint a fiatalabbak  és az élet is tapasztalattal bővül.

DennisVT
Újságíró

Meg is válaszoltad a kérdést, hogy hogy lehet ennyire kor szerint minősíteni a nőket.

Amúgy a minősítés szó nagyon rossz szóhasználat, már ne haragudj. Itt nem arról van szó, hogy egy 20onéves csaj emberileg rosszabb, mint egy 30as vagy 40es. Arról van szó, hogy nekem, saját tapasztalat szerint (ezzel kezdtem), mi tetszik jobban, mi működik jobban, hol érzem magam jobban.

lady
Olvasó
lady

Nem haragszom! :-)) Néha tényleg úgy tűnik hogy korra, alkatra van “véleményezve”

írtam egy hosszabbat és eltűnt , hát de már a gondolataim is szétszaladtak .!:-))

Naive
Olvasó
Naive

Pont ilyen tapasztalatok mentén preferálom én is a kicsit kevésbbé fiatal nőket. Egy számomra fontos egyéni tapasztalatot még hozzá tennék (mondjuk nem túl nagy merítésből). A 20-24 éves már ha csak átlagosan néz ki, tapasztalatom szerint nagy arányban hajlamos hozni a “döglött hal” szindrómát, de nem kimondottan szex terén, hanem az ismerkedés folyamatában, a kommunikációban. Nincs igénye, belső kényszere, hogy hozzá tegyen a dolgokhoz, gondoskodjon a férfi arról, hogy a kommunikáció érdekes legyen és az ismerkedés haladjon. Semmiért nem vállal felelősséget, és nem is merül fel benne, hogy vállalhatna… Hangsúlyozom, egyéni tapasztalat, amit éppenséggel nem erősít a nagy számok törvénye…

DennisVT
Újságíró

Egyezik a tapasztalatunk, ennyit változik a világ 10-20 év alatt. A mai 20onéves csajok mintha jobban hozzá lennének ahhoz szokva, hogy körbeugrálják őket, lesik a kívánságukat, megússzák a hülyeségeiket, nem kell annyi következménnyel számolniuk.

Akik 10-20évvel ezelőtt voltak ennyi idősek még nincsenek ennyire “elcsúszva”, vagy nem tudom hogy mondjam. Plusz persze az azóta eltelt 1-2 évtized élettapasztalat, hozzáállás is változik. Egy 35 éves nő már érzi, hogy többet kell adnia, mint egy 25 évesnek…

Reszet Elek
Újságíró

Ez az egész generációra igaz. Ők már aktív pelenkába (vagy mifenébe) szartak, volt külön nappali meg esti fürdetőjük. Anyukájuk és apukájuk (ha volt) a tévéből meg könyvekből tanulta meg, milyen a “modern nevelés”. Sub pondere crescit palma, viszont teherből nem sok jutott nekik. Így aztán vannak királylányaink meg királyfiaink (mágha nem is három-három)…

Kalman
Újságíró

Ja, hogy te beszélgetni is akarsz a nőddel? Erre egyáltalán nem gondoltam :-). De elismerem, hogy szempont lehet.

Régebben nekem is voltak ilyen skrupulusaim. A kevésszámú hosszabb kapcsolatom mindegyikének az elején volt egy időszak, amikor alig tudtam beszélgetni a nőmmel, és minden esetben odáig fajult, hogy a végén szinte olvastuk egymás gondolatait. Ez alapján arra a következtetésre jutottam, hogy bizonyos együtt töltött idővel az emberek együtt fejlődnek oda, hogy jól tudnak beszélgetni is. Például a feleségemmel sem passzoltunk ebből a szempontból egyből, csak valami más összetartott minket. Mondjuk akkoriban leginkább csak robotikával, informatikával és fizikával foglalkoztam, amihez elég nehéz érdeklődő nőt találni. Aztán ahogy együtt laktunk fejlesztettünk magunknak közös témákat, és most már remekül tudunk beszélgetni. A robotikához meg ott vannak a barátaim.

Úgyhogy a mai eszem szerint nem feltétlenül gond, ha eleinte nem egyeznek az érdeklődési körök. Volt egy csajom, akivel csak azért szakítottam, mert néhány együttöltött nap után nem tudtam vele miről beszélgetni, és alig vártam, hogy hazaérjünk és kitehessem a kocsiból. Azóta is ha eszembe jut rosszul érzem magam miatta, mert abszolút nem ezt érdemelte volna. Biztos vagyok benne, ha még néhány randit végigcsináltunk volna (rövidebb autóutakat kellett volna csak tervezni), akkor egymásra hangolódtunk volna.

Szóval ez a legyen passzoló érdeklődési körünk, és tudjunk beszélgetni elvárás kicsit olyan, hogy a nehéz részt át akarjuk ugrani, ameddig közel kerülünk egymáshoz. Az idősebb nőknek persze van rutinjuk a kommunikációban, meg esetleg hajlamosabbak a jobb oldalukat mutatni a cél érdekében, de hogy abszolút értelemben jobbak lennének a fiataloknál, azt kétlem. Persze ha nincs képben a családalapítás, akkor kevésbé számít a kor.

DennisVT
Újságíró
Kalman
Újságíró
Kalman
Újságíró

A piros pirula felismerésének első fázisa a düh. Nőknek még inkább, mert az idő is ellenük dolgozik, nem tudják visszafordítani.

“Túl kevés az olyan 20 éves lány, akinek nem fejlődött ki a hipergám ösztöne.”

LOL. Egyáltalán nem ez az ok. Nem kell kifogásokat keresni. A 25 felettiekkel mindössze annyi a probléma, hogy ösztönösen kevésbé vonzóak már, mert a szaporodásra legjobb idejükön már túlvannak. Legyenek a férfiak a hibásak, hogy azt keresik, aki vonzó számukra?

lady
Olvasó
lady

“. A 25 felettiekkel mindössze annyi a probléma, hogy ösztönösen kevésbé vonzóak már, mert a szaporodásra legjobb idejükön már túl vannak.”

Nem hinném hogy a legjobb idejükön túl lennének. Elég sokan 25 év alatt még éretlenek, nincs elég felelősség érzetük a, hogy gyereket nevelgesenek. Van több olyan fiatal húsz éven felüli ismerősöm akik nemrég szültek és más neveli a gyereket mert ők nem törődnek vele, még buli van nehogy lemaradjon bármiről is még élni kell. valahogy így gondolják, meg valahol igazuk is van csak épp hamarabb kellett volna erre gondolni. Egy 30 körüli nő még nincs lekésve csak lehet ő meg inkább apajelöltet fog keresni elsősorban nem társat.

Reszet Elek
Újságíró

Nevelés kérdése a dolog. Ha felnövekedésük alatt nem kapnak felelősséget később sem fog akarózni vállalni, életkortól függetlenül. A normálisabb nevelésűekből a gyerek igényei, jelenléte úgyis kihozza a megfelelő magatartást. Nem hiszem hogy fel lehet készülni a gyerekvállalásra, meg kell érni rá, sokkal inkább arról van sszó, hogy amikor ott van, meg lehet birkózni a problémával, fel lehet nőni hozzá.

lady
Olvasó
lady

Elek , az biztos hogy neveléstől függ jó családi háttér kell. Bár a barátnők meg a média már elég nagy befolyással van . Ha napi szinten nem osztod meg a az életed már kilógsz a sorból már hogy a legtöbb fiatalnál ez van. Valószínűleg a gyerekvállalás is személyfüggő, van aki már erre készül kislány korától , van aki meg nem érzi hogy mindenáron sz anyaság az első az életében.  Ösztönök ide vagy oda , nem működik az sem egyformán.

Kalman
Újságíró

Talán szuperdoktori fokozat kell egy gyerek neveléséhez? Annyira kell vigyázni, hogy folyamatosan kapjon levegőt, ne nyúljon a konnektorba és ne essen túl nagyot. Ezenkívül ki kell cserélni a pelenkát, meg kell szoptatni amikor kéri, és nem szabad egyedül hagyni. Aki arra hivatkozik, hogy nincs megérve rá, az valójában csak a léha életmódját (faszkörhintát, hogy ne mondjam) félti. Persze meg tudom érteni, csak legalább nevezzük nevén a dolgokat.

Szóval nekem senki ne mondja, hogy egy 16 feletti lány ne lenne elég érett a gyerekneveléshez, mert erre lett teremtve, és nincs olyan, hogy nem képes rá. Sőt, hadd mondjak még valamit! Minél több dolgot irányít egy anya az eszével, és mennél kevésbé hagat az ösztöneire, annál kevésbé lesz alkalmas. Márpedig ez pont az idősebb korosztályra jellemző, aki “már letett valamit az asztalra”.

Ezek akik helyett más vigyáz a gyerekükre szerinted 30 felett jobb anyák lennének varázsütésre? És ki vigyáz azokra a gyerekekre? Az apák? Vagy ők leléptek/le lettek pattintva?

Az általad hivatkozott 30 feletti nő semmivel sem érettebb, mint a 20-onkevés éves, csak már rosszabb eséllyel pasizik, ettől berosál és “hajlandó” megállapodni.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Remélem, amíg nem tanulod meg a nőket megkülönböztetni a tenyészkancáktól, addig minden nap rendesen beveszed a piros piruládat és használsz óvszert. Lehetőleg egyszerre hármat, mert te sem tűnsz érettnek az apaságra és a gyereknevelésre.

Kalman
Újságíró

A kancának négy lába van és sokkal nagyobb. Általában szőrösebb is. De ez hogy jön ide?

hgyi
Szerkesztő

Kb.
Én ezt a “nem éltem eleget” mentalitást nem értem. De ezt nem csak fiatal nőktől, hanem fiatal férfiaktól is hallom. Nem értem, mitől élet a napi szintű bulizás és mi az annyira rettenetesen nagy lemondást igénylő dolog a bulizásban.
Amikor nekünk megszülettek a gyerekeink, nem “haltunk meg”. Jártunk színházba, moziba, hangversenyre, kirándulni. Összejártunk barátainkkal. Sokszor gyerekekkel együtt.

És nagyon igaznak vélem, hogy a fiatal nő sokkal ösztönösebben foglalkozik a gyerekkel, nem parázza, görcsöli túl, lazább. És ez jobb mindenkinek.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Ezt a görcsölést én főleg idősebb családtagoktól, ismerősi környezettől kaptam. Rendszeres volt a “most még megteheted, éld ki magad, aztán majd ha gyereked lesz, minden megváltozik”. De nem csak bulizásra, hanem színházbajárásra, hobbira, kirándulásra, utazásra, de még lakberendezésre, főzésre is. Van a baráti körömben néhány pozitív példa, akik a gyerek mellett vígan élnek, utaznak, dolgoznak… mármint nem mellette, hanem a gyerekkel együtt. Ők meg kapják a folyamatos hozsannázást, hogy milyen szülő az, aki egy hónapos külföldi utat abszolvál kicsi gyerekkel, úristen, nem félted stb.

Ahogy látom, azokban a családokban változik nagyot az élet, ahol nem osztják meg a feladatokat egymás között, hanem tartják magukat ahhoz, hogy a gyerek az anya kizárólagos feladata, illetve nem lehet lepasszolni sem, mert milyen anya az olyan… Na, ott tényleg van gyökeres életmódváltás és bezárkózás évekre. Pedig ez nem csak az anyának, hanem az apának sem jó hosszú távon. Nem lehet jó házasságban élni egy nővel, akinek évek óta Bogyó és Babócán kívül nincsenek külső ingerei.

hgyi
Szerkesztő

a “most még megteheted, éld ki magad, aztán majd ha gyereked lesz, minden megváltozik”.
Igen. De az is megy, hogy “jajj, ezek a mai fiatalok”… Ugyanaz pepitában.
Ez szerintem nagyrészt abból fakad, hogy ahogy múlik az idő, az emberek hajlamosak elfelejteni, ők milyenek voltak 10-15-20-30 évvel azelőtt.

Bogyó és Babócán kívül nincsenek külső ingerei
Igen, ez elég kemény. :o)))) A barátnőmmel – szintén három gyermekes – jókat röhögtünk magunkon, amikor jól megbeszéltünk egy-egy tuti kis cikket a Rádióújságból. :o)))
Tényleg nem jó, ha “bebabócásodik” az ember, de tenni is kell ellene. Ha a gyerekre görcsölünk, akkor ki a fenének van kedve elmenni egy ilyen anyuval bárhová is, és ki a fene hívná meg társaságba, ha csak a gyerekről és az óranézegetésről szól a délután/este.
Mi mentünk kempingezni 1 hétre a mi 1 éves lányunkkal és a barátaink 2 évesével, később az én 2 évesemmel – várva a második babát.
Rendszeresen jártunk a Mátrába – és még egy csomó helyre – várandósan, pici babával, kicsi gyerekkel, nagyobb gyerekkel.
Szilvesztereztünk együtt (háromgyerekes barátainkkal) gyerekekkel – nekik már megvolt mind a három, nekünk még csak kettő és várandós voltam a harmadikkal. Jó móka volt, bár kicsit fárasztó. :o))))

És igen, de félti az ember a gyerekét, de nem tarthatja huszonéves koráig a szobában. Vagy ha igen, akkor “jó kis” hülyepicsácskat, meg balfütyikéket, valamint teljesen elveszett emberkéket eredményezhet. És eredményez is.
Kislánykoromban – 10 évesen – akinek az anyukája 40-45 éves volt, arra már azt mondta mindenki, hogy késői gyerek, meg is látszik rajta, mert olyan “agyonféltett”.

lady
Olvasó
lady

Kedves Kálmán, nem kell szuperdoktori fokozat a gyerek neveléséhez. De azért a nevelőszülőséghez meg sok mindenben meg kell felelni. Szóval szülő bárki lehet , arra alkalmasnak kell lennie.?!

Sokszor emlegetitek ezt a faszkörhintázást , mert hogy ezért nem akarnak elköteleződni a nők. Véletlenül sem jut eszedbe hogy a szabad élet nem csak a körhintázást jelentheti. Saját példával írva , szerettem megélni az életet nem csak úgy élni, beleszerelmesedtem egy tájba egy helybe , városba , könyvbe és ezek mind az én élményeim , hormon nélküliek. Amikor az embernek módja van rá és lehetősége akkor úgy nagybetűsen ÉL. Nem hinném hogy a huszonéves férfiak is nagyon apák akarnának lenni , olyan fiatalon mert ha a fiatal  lányokat szülni küldöd akkor ahhoz kell fiatal apa is. A férfiaknak  elég nagy a szabadság igényük, nem annyira akarnának elköteleződni , persze ez is személyfüggő.

Tényleg a legjobb ha az ember az ösztöneire hallgat , nem másra. Nekem sincs jogom más ítélőbírájának lenni , ha valaki egy kaska gyerekkel érzi jól magát akkor éljen úgy , csak aztán ne mást okoljon hogy nem így képzelte el az életét , túl hamar lett túl későn. A döntés mindenkinél ott van , éljen vele. Zárszóként ,valóban jobb fiatalon anyának lenni , akkor még vannak nagyszülők , és az fontos a gyereknek, pótolhatatlan ha ez kimarad. A mostani generáció már kényelmesebb , és nehezebben alkalmazkodó elég sok már elvált szülők gyermeke, és hát ez sem egy jó indulás az élet kanyargós útjain.

Kalman
Újságíró

Biztos el lehet vesztegetni éveket egy tájba beleszeretve is. Nekem sincs jogom más ítélőbírájának lenni, ha valaki gyerek nélkül érzi jól magát akkor éljen úgy, csak aztán ne mást okoljon hogy nem így képzelte el az életét, túl későn kezdett el férjet keresni.

lady
Olvasó
lady

Én nem úgy érzem elvesztegetett évek a természetnek szentelt idő. De ezt nem is lehet időben mérni már hogy években, sajnos annyit nem voltam mint szerettem volna. De napi szinten is minden változó, már ha kimegyek a kertbe akkor is látom. Mondhatni megnyugtató látvány !

Igen, szokták mondani először válogat aztán meg várogat, de ez legyen mások problémája! :-))

.
Olvasó

Elég baj lenne, ha egy nő csak az ösztöneivel nevelné a gyereket, és nem használná a józan eszét. Ráadásul nem árt, ha konkrét elképzelései vannak arról, mire akarja nevelni a gyerekét és tudja, hogy ő a gyerek életében a tekintély, és meri is ezt a tekintélyt használni arra, hogy a gyereket nevelje, vagy ha tetszik, megnevelje. Nem hiszem, hogy egy 16 éves lány, főleg manapság, érett lenne erre.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

És ezzel a gondolkodásmóddal képes vagy bármi rosszat mondani az aranyásókra? Na, húzzál a tükör elé, és vedd ki a gerendát a szemedből, már bocs.

Kalman
Újságíró

Mondtam, hogy a piros pirula felismerésének első fázisa a düh :-).

brandon
Olvasó
brandon

Ez azért van, mert egy ronda, vagy öreg nő ugyanazt várja el a férfiaktól, mint egy szép. Így azok a férfiak, akik tudnak csajozni, vagy van mit bedobniuk a “közösbe”, nyilván a szép nők megszerzésébe ölnek bele időt, pénzt, energiát, nem pedig a rondákra, öregekre pazarolják ugyanezt. Aki meg nem tud, vagy nincs semmije, ami a nőknek kell, az az öreg nőknek se kell, mert azok sem mozdítják a kisujjukat sem egy férfiért.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ebből azt lehet kiolvasni, hogy a nőknek mindig olyan kell, akiből a legtöbbet lehet kitalicskázni. Huszonévesen az idősebbek, akik 2 lépcsővel feljebb vannak a bérlistán, 30 felett meg a fiatalabbak, hogy tovább tudják tolni az asszony szekerét.

brandon
Olvasó
brandon

Jól gondolod. A nők “szerelme” mindig durvára racionális párválasztásnál.

T_T
Olvasó
T_T

Az a baj, hogy aki így bánik az embertársaival (legyenek azok férfiak vagy nők) azokat bizony ki fogják használni. Ez a súlyos és kemény valóság. De ha valaki valamilyen kicsavart valóságérzet folytán csak a nők felé közeledik hülye balekként, akkor joggal hiheti azt, hogy a nők gyerekek, és valójában nem is szeretik a férfiakat.

 

SIL
Olvasó
SIL

Hoppá, veletlen lepontoztalak, de legalább nem esett ki a kezemből mobil… egyenlítek. +1 :)

mikrobi
Olvasó
mikrobi

Az írás jó, és sok igazság is van benne, csakhogy ez nem csak a nőkre igaz. A férfiak is ilyenek. Mind ilyenek vagyunk, annak mentén szeretünk valakit, hogy mit kaphatunk, mit remélhetünk tőle. Ez szerintem a legtöbb embernél 40 fölött már világos lesz.

A másik, hogy a igen, a bambiszemű, csinos lányokkal mindenki kedves, látszólag önzetlenül, de nem hiszem el, hogy egy karikás szemű, kapafogú, dagadt lánynak “Megállsz nekik autóval, ha esik az eső, mert jaj, nehogy megázzanak – ha gyalog vagy, és ketten indultok el a munkahelyről hazafelé, inkább odaadod neki az esernyődet – ha nincs nála pénz a büfében, nem kölcsönadsz neki, hanem meghívod – mindenben azt keresed, hogyan tehetnél jót neki, mert szereted, ha ő boldog.”

Nem értek egyet! Egyáltalán semmivel, ami egyik nemet a másik fölé helyezi. A lányoknak is ugyanúgy be kell venniük a piros pirulát a férfiakkal kapcsolatban, ha valaha boldogok akarnak lenni velünk. Meg egyáltalán minden ember felé le kell tenni a túlzott elvárásokat, ha boldog életet akarunk magunknak!

Big G.
Újságíró

Mikrobi, tökéletesen megfogalmaztad. Pont ugyanezeket akartam írni. Még a dagadt lány is megjelent előttem a cikket olvasva, csak a kapafog hiányzott… :)

Mindezeket figyelembe véve kifejezetten károsnak tartom az ilyen írásműveket. Így is van elég negatív sztereotípia férfiak és nők kapcsán egyaránt. Most még találjuk ki azt, hogy a NŐK ÁLTALÁBAN nem képesek szeretni, szemben a férfiakkal… Igen, egy kicsit MÁSKÉNT szeretünk, de csupán azért, mert egy kicsit MÁSRA IS VAN SZÜKSÉGÜNK. De ez a cikk nem csupán tiszteletlen, hanem hamis képet is fest. Semmilyen módon nem szolgálja a férfiak és a nők közötti béke helyreállítását, pedig az antifeminizmus – többek közt – elsősorban erről szól.

DennisVT
Újságíró

Hamis alapokra nem tudsz békét építeni. Ha a férfiak nincsenek tisztában azzal, hogy valójában mit várhatnak a nőktől, mi az, amit a nők megadni képesek, akkor sosem lesznek az elvárásaik reálisak a nők irányában, ergo folyamatos csalódások és nekikeseredések lesznek, aminek sosem lesz béke a vége…

Big G.
Újságíró

“Ha a férfiak nincsenek tisztában azzal, hogy valójában mi az, amit a nők megadni képesek…”

 

A válasz: MINDENT, AMIRE EGY EGÉSZSÉGES FÉRFI CSAK VÁGYHAT. A Teremtő pontosan tudta a dolgát és olyan világot alkotott, ahol a férfiak és a nők maradéktalanul szolgálhatják egymás boldogságát. Két helyen került porszem a rendszerbe. Egyrészt a férfiak nem ismerik eléggé a nőket. És most nem arra a nettó baromságra gondolok, hogy a nők mennyire alávalók és értéktelenek, mert ez egyszerűen nem igaz. Hanem arra az immár sokat feszegetett kérdésre, hogy töketlenek vagyunk és képtelenek vagyunk megfelelően vonzó képet kialakítani magunkról. A Szerencsi csokoládégyár sem köpködi a gyerekeket, csak mert azok a Milkát jobban szeretik a Bocinál… A másik porszem a feminizmus, annak összes őrületével. De nem a NŐKKEL van a baj általánosan, hanem a FEMINISTÁKKAL és a TÖKETLEN FÉRFIAKKAL.

Reszet Elek
Újságíró

Ez így ebben a formában több tekintetben sem igaz.

Egy férfit önmagában sosem elégíthet ki az, amit egy nőtől kaphat, még a legoptimálisabb esetben sem. A dolgok szükségszerű velejárója, hogy még el is veszíti a nő által adottakat, ha megelégszik velük.

Másrészről manapság a férfiak és a nők ugyanannyira problémásak. Nem is lehetne másképpen, mivel az egyik nem egyensúlyvesztése hasonló mértékű normalitástól való eltolódást eredményez a másik nemben és viszont. A női nemet megváltoztatni nem tudom, ahogy a magamét sem. A magam részéről csak annyit tehetek, hogy igyekszem magamat megváltoztatni, visszatalálni természetes (nemi) önmagamhoz ill. folyamatosan odafigyelni és kivédeni a külső negatív hatásokat.

Big G.
Újságíró

Elek, a harmadik bekezdéssel jórészt egyetértek.

A második kapcsán nem tudom, hogy jól értem-e. Ha arra gondolsz, hogy egy férfi egy kapcsolatban nem adhatja fel magát és ezeregy boldogságforrást tart fenn a nőn kívül – foci, póker, vadászat stb. – ez így alapvető. Nyilván nem azt várjuk a leánytól, hogy megszerelje az autónkat, vagy megértse a flopjátékunkat királyszettel a kezünkben. Erre vannak mások. Azt sem várhatjuk, hogy a nő tegyen boldoggá minket. Azt viszont feltétlenül, hogy MINT NŐ, MINDENT MEGADJON. Szeretetben, kedvességben, szeretőként és a gyermekeink édesanyjaként. Ez alap szerintem.

 

Ha másra gondoltál, akkor viszont totál nem értelek.

Reszet Elek
Újságíró

Sokkal inkább valami olyasmire, hogy hiba egy egész életet a párkapcsolatra és a nő(k)re berendezni. Egy férfinek nem ez a célja, viszont a célja szükségszerű velejárója. Ahogy a szex a férfinak cél, a nőnek pedig eszköz, úgyanúgy igaz hogy a párkapcsolat női részről cél, férfiaknak pedig eszköz. Eszköz a kiteljesedéshez. Az a férfi aki céllá teszi a párkapcsolatát a dolgok természetéből adódóan le is rombolja azt lévén nem a saját szerepének megfelelően van benne jelen és partnerének sem engedi meg hogy megélje a nőt illető szerepét.

DennisVT
Újságíró

“MINDENT, AMIRE EGY EGÉSZSÉGES FÉRFI CSAK VÁGYHAT”

Ezzel mondjuk nem értek egyet, de nem is baj, hogy nem kaphat meg mindent, (a nők sem kapnak meg mindent amire csak egy egészséges nő vágyhat – vagy legalábbis a nők nagy része nem), mert a világ nem tökéletes nyilván, és mi sem vagyunk azok.

A lényeg az, hogy tudja a férfi, hogy mi az, amit reálisan elvárhat, mi az amire egy nő egyáltalán képes, és ne gondolja, hogy a nők csodálatos éteri lények (azt sem kell gondolnia, hogy gonoszak). Pl. egy nő sosem fogja úgy szeretni, ahogy a legtöbb férfi azt reméli/képzeli/szeretné. Ez talán a legfájóbb, amit egy férfinak el kell fogadnia.
http://therationalmale.com/2011/12/27/women-in-love/
Iron Rule of Tomassi #6
Women are utterly incapable of loving a man in the way that a man expects to be loved.”

Azért mondtam leginkább ezt, mert a cikk is súrolja ezt a gondolatot.

De ha ettől el is tekintünk, a nők a legjobb oldalaikat az alfáknak tartogatják, emocionálisan és szexuálisan is. Az átlag férfi ezt akkor sem fogja megkapni, ha beledöglik az önfejlesztésbe. Gipsz Jakabnak ezt el kell fogadni, meg kell érteni, és nem azt várni, hogy egyszer majd, ha eleget önfejlesztett, vele is olyan lesz egy nő… Nem lesz. Nem rendelkezik minden férfi azzal a mentális erővel, adottsággal, és lehetősséggel, hogy beküzdje magát a felső 10-20%ba. Arról nem beszélve, hogy az önfejlesztgetése évei alatt azt nézi végig, hogy viselkednek a nők olyan férfiakkal, akik századannyit nem tettek a cél érdekében, mert nekik nem kellett.

De én spec. ezért nem haragszom sem a nőkre, sem a világra, sem senkire. Megértem és elfogadom, hogy ez van, és ehhez mérem az igényeimet, lehetőségeimet, vágyaimat, mert szerintem a legnagyobb boldogtalanságforrás valami olyasmit kergetni, amit nem érhetsz el, és közben pont ezért nem értékelni eléggé azt, amit elérhetsz.
Amúgy a cock-carouselen ugráló nők pont ezt csinálják, és vagy soha, vagy túl későn jönnek rá erre, amikor már az sem elérhető a számukra, aki elérhető lett volna évekkel korábban, csak mindig valami szebbet jobbat kergettek…

Big G.
Újságíró

“De én spec. ezért nem haragszom sem a nőkre, sem a világra, sem senkire”

Isten hozott a bölcsek klubjában…

“a nők a legjobb oldalaikat az alfáknak tartogatják, emocionálisan és szexuálisan is. Az átlag férfi ezt akkor sem fogja megkapni, ha beledöglik az önfejlesztésbe. Gipsz Jakabnak ezt el kell fogadni, meg kell érteni, és nem azt várni, hogy egyszer majd, ha eleget önfejlesztett, vele is olyan lesz egy nő…”

Ennél szomorúbbat még nem is olvastam, pedig túl vagyok pár nehéz regényen… Dennis, ez egyszerűen NEM IGAZ. És aki ezt elfogadja, az olyan, mintha önként levágatná a fél lábát. Én eléggé átlagos pali vagyok, az asszony minden nap találkozik 25-35 (ránézésre) nálam jobbal. Páran be is próbálkoznak nála, amitől csak hízik a májam. De minden átlagosságommal együtt úgy néz rám, mint egy istenre. Labdába nem rúghat mellettem senki. Brad Pitt sem kapna több figyelmet tőle. És vannak igazán béta barátaim, akik még az átlagosat is alulról súrolják, de jól nősültek. Feleségeik rájuk is istenként tekintenek. Ez nem illúzió, hanem létező valóság. Ne vegyük el senkitől!

Narancsle
Olvasó
Narancsle

““a nők a legjobb oldalaikat az alfáknak tartogatják, emocionálisan és szexuálisan is. Az átlag férfi ezt akkor sem fogja megkapni, ha beledöglik az önfejlesztésbe. Gipsz Jakabnak ezt el kell fogadni, meg kell érteni, és nem azt várni, hogy egyszer majd, ha eleget önfejlesztett, vele is olyan lesz egy nő…””

Nyilván, nem kaphatja meg bármelyik nő Brad Pitt-et meg bármelyik férfi Jennifer Anniston-t vagy a 2 milliós nagyvárosban az ilyen szintű férfiakat és nőket, amikből pár 100 db. lehet .

Srácok, ahogy én látom és szerintem Big G. is ezt próbálja magyarázni nektek az az, hogy vannak normális nők, csak mindenkinek a saját keretein belül és a realitások talaján kell mozogni. Én látok ilyet, csak nagyon kevés van és persze nagyrészt már elkeltek és nem, nem szintezgetve meg a másik vagyonát méricskélve házasodtak. Simán ismerek olyanokat, akik jó csajok és sokkal jobbat is kaphattak volna pénzileg, státuszban meg egzisztenciában, mint akivel vannak, legalábbis külső szemmel.

Nyilván mindenkinek van egy x szintje és ha a férfi x+1-et kap a nőtől és a nő x+1-et kap a férfitól, akkor mindkettő úgy érzi, hogy megtalálta a párját. Minden relatív.

Montana24
Olvasó

Ezzel gondolattal csak az a gond, hogy a jó csajoknál kevés férfi mer kezdeményezni és sokszor pont ők a legmagányosabbak. Külső szemmel ezt pont fordítva láthatják sokan. Éppen ezért, megbecsülik az első olyan férfit, aki komolyan tervez velük és nem csak a lyukra megy. Persze, hogy egyből összeállnak egy bétával, akiről tudják, hogy úgysem csalná meg őket, ráadásul kötelességének érzi kitartani őket (beta bux).

De ez nem szerelem! Ez önérdek!

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Túl sok filmet nézel.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Én eléggé átlagos pali vagyok, az asszony minden nap találkozik 25-35 (ránézésre) nálam jobbal. Páran be is próbálkoznak nála, amitől csak hízik a májam. De minden átlagosságommal együtt úgy néz rám, mint egy istenre.”

Nehogy lebukjon.

Naooo
Olvasó
Naooo

Kettő még mindig hisz a mesékben.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Hanem arra az immár sokat feszegetett kérdésre, hogy töketlenek vagyunk és képtelenek vagyunk megfelelően vonzó képet kialakítani magunkról.”

“Már a torkodon ugrálnak, de te még mindig felmentést keresel nekik, és kapaszkodsz a hitbe, hogy ők csodálatos kis lények…”

Naooo
Olvasó
Naooo

Kettőnek lehet ugrálni a torkán, rajta csajok, adjatok nekik.

greifswalder
Olvasó
greifswalder

Kapafogú, dagadt lány: igen, egy amúgy elég szolidan öltözködő és viselkedő, de nem csúnya ( átlagosnak nevezető ) nőismerősöm mondta, hogy a férfiaknál a nő csinossága dönti el, hogy mennyire segítőkészek. Azt mondja, saját magán is tapasztalta már, hogy ha kicsit jobban ki van dekorálva, sokkal több a jelentkező.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Sőt… a nem csinos, nem kívánatos, nem szexi lányoknak az élete nem hogy ilyen fenékig előzékenység lenne, hanem még azzal is meg kell küzdeni, hogy nő létükre okosak is csak akkor lehetnek, ha kétszer annyit tesznek az asztalra, mint egy férfi. Bocs, de a férfiúi előzékenység cikkben vázolt oldala csak a bögyös szőkékre vagy a kívánatos egyéb cicamicákra érvényes, és nem általános előzékenységet takar, hanem simán bekéredzkedést a punciba. Sok férfi nem is érti, ha ilyen csodás gesztusok után mégsem juthat be a tutiba.

 

Nagyon el vagytok ti ájulva az apró gesztusaitoktól. Azt hiszitek, olyan sokat számítanak, és el lehet takarni velük a nagy lenézést. Pedig nem. Azok az értelmes, általában 7-feletti skálázású nők, akikre hajtanátok elvileg, sajnos épp leszarják.

lady
Olvasó
lady

Elég sok igazság van az írásban , ez tény. Az önzőségről annyit én beismerem az vagyok valamilyen szinten mert saját magamat nagyon kell szeretni mivel magammal vagyok a legtöbbet vagyis ha bárki elhagyhat de én magamat soha.  De ez nem jelenti azt hogy ne tudnák adni hiszen csak az tud adni bármit is  aki maga is rendelkezik vagyis benne van a szeretet. Nem másoktól veszi el ami kell vagy ami éltető  ami jó ,hanem hozzá vonzódnak..

Az életkorról annyit vagy az Áldott Fiatalság elvesztéséról, nem egyformán élik meg a nők. Inkább azok kínlódnak akik csak a hormonoknak köszönhetik a szépségük vonzóságuk erejét. Az meg természetes hogy idősödünk,  és akik nehezebben élik meg az idő múlását , azok görcsölnek hogy mindig  lesz szebb és fiatalabb náluk. De legyen is , én szívesen átadom a stafétabotot, legyenek ők is jó barátnők , feleségek, háziasszonyok de legfőképpen Emberek! :-))

Részemről meg egyeltalán nem igaz hogy nem lehet szeretni a férfiakat , vagy állandóan kritizálni” illik” őket . Ott kezdődik az igazi élet amikor nem kell semmilyen játszma, taktika hazugság ahhoz hogy bármilyen kapcsolat kialakuljon, legalábbis én így találom megfelelőnek.  De megjegyzem nem könnyű mert épp a “játékos” nők miatt nehezen alakul ki bizalom , még beszélgetési szinten is.

Tibi
Olvasó
Tibi

lefogadom, ennek a Ladynek szivárványos pónija is van, nem csak hatalmas szíve… ő az én reményem. :/  (pónija helyett, véletlenül puniját írtam először reflexből, de vélhetően úgy is helytálló lett volna)

lady
Olvasó
lady

Szíved joga bármiben is fogadni, Tibike! :))

Tibi
Olvasó
Tibi

“Az önzőségről annyit én beismerem az vagyok” , “magamat nagyon kell szeretni mivel magammal vagyok a legtöbbet”  – kiválóan hoztad a cikkben említett példát, a bociszemű ártatlan hercegnőt. Aztán lejjebb már Paula és Paulinamagasságokig emelkedsz, mintegy legitimálva; jól van ez így, már-már így van ez rendjén.
Az elmúlt hónapban a déli határon felépült 170km-nyi kerítés. (most hagyjuk azt, hogy ez mennyire egyezik az ejropai értékekkel) Valakik felépítették. Miközben mások azokért szerveztek szimpátiai tüntetést akik ellen a kerítés épült. Akik a határzárat felhúzták, azok védelmében húzták fel, akik szimpátia-tüntetést szerveztek azok mellett, akik ellen felhúzták. Érted a distinkciót? Persze, most általánosítottam, de az arányok sajnos stimmelnek.(nők:bevándorlók mellett, férfiak: inkább ellene) Nyugi, már rég nem rólad beszélek… Lassan meg kell fogalmaznunk egy olyasfajta aranyigazságot; miszerint: Ha egy civilizációt be akarsz dönteni, hozd helyzetbe a nőt! Elnézést, hogy a napi politikát idehoztam, de sajnos ugyanaz megy nagyban, mint kicsiben. Ettől függetlenül örülök ha a Férfihang, férfiakat érintő cikkeihez sokféle nő is hozzászól. Minőségi elvárásom ezzel kapcsolatban továbbra sem lesz, maximum picit szurkálódok. De hát ennek azért el kell férnie!

Virenzuola
Szerkesztő

Magyarországon a férfiak és a nők többsége is ellenzi a bevándorlást. Vannak olyan országok, ahol ennek a fordítottja igaz. Ez csak annyiban férfi-női kérdés, hogy a nemi szerepeknél fogva a nők nagyobb arányban fogékonyak arra hogy ezt a kérdést a bevándorlók (rászorultak) oldaláról közelítsék meg, de ezzel együtt nem lehet azt mondani, hogy a nők inkább a bevándorlók mellett lennének, hiszen a nők döntő többsége is ellenzi ezt és szigorúbb megoldásokat vár.

Itt van egy friss közvéleménykutatás a témában: magyar lakosság 82%-a szigorúbb megoldásokat vár:http://vs.hu/kozelet/osszes/bevandorlas-a-szazadveg-szerint-egyre-tobben-varnak-nagyobb-szigort-0914

Bár nincs lebontva férfiakra és nőkre, ebből 82%-is arányból egyenesen következik az is, hogy a nők többsége is szigorúbb megoldást vár.

Caravella
Olvasó
Caravella

Naooo
Olvasó
Naooo

Az ilyen nőknek teljes szívből olyan véget kívánok, mint ami Elin Krantz-nak jutott.

Reszet Elek
Újságíró

Csak sajna előbb-utóbb mindenki Elin Krantz lesz, ha ez így megy tovább.

Naooo
Olvasó
Naooo

Teccettek volna nemzetiszocializmust csinálni.

Adolf Weininger
Újságíró

Jó, de legalább a nemzethy szocializmus azért meg lett csinálva.

Tibi
Olvasó
Tibi

A fasizmus – legalábbis német változata – a kapitalizmus egy fajtája, amely a szocializmustól kölcsönveszi a háborúhoz elengedhetetlenül szükséges jellemvonásokat. Belső tartalmát tekintve Németország igen sok hasonlóságot mutat a szocialista állammal. A tulajdont nem törölték el, még mindig vannak kapitalisták és munkások, és – ez a lényeg, ez az igazi oka, hogy a gazdag emberek miért is hajlamosak a fasizmussal rokonszenvezni az egész világon – tulajdonképpen ugyanazok az emberek a kapitalisták és ugyanazok a szegények, mint a náci forradalom előtt. Ám ugyanakkor az állam, vagyis a náci párt ellenőriz mindent. Ellenőrzi a befektetéseket, nyersanyagokat, a kamatlábakat, munkaidőt, béreket. A gyártulajdonos még mindig magáénak tudhatja a gyárát, ám gyakorlati okokból hatáskörét az igazgató szintjére csökkentették. Mindenki az állam alkalmazottja, bár a fizetések nagymértékben eltérnek. Az ilyen rendszer hatékonysága, ahogyan a pazarlást és az akadályokat kiküszöböli, nyilvánvaló. Hét év alatt a világ legerősebb háborús gépezetét építette fel. Bármennyire is szörnyűnek tűnik ez a rendszer, működik. Működik, mivel határozott cél szolgálatára, a világ meghódítására tervezték, s ez semmiféle magánérdeket – sem a kapitalistáét, sem a munkásét – nem tűr meg útjában. A brit kapitalizmus nem működik, mert elve a versenyszellem, amelyben a magánprofit a legfőbb szempont. Olyan rendszer ez, amelyben az erők ellentétes irányban hatnak, s az egyéni érdekek gyakran teljesen ellentmondanak az állam érdekeinek… A kritikus években az a brit kapitalizmus, amely hatalmas iparral és páratlan szakmunkásállománnyal rendelkezett, nem tudott megfelelni a háborús előkészületek követelményeinek. A kor háborús előkészületei megkívánják, hogy a nemzeti jövedelem nagyobb részét fegyverkezésre fordítsák, és ez a fogyasztási javak megnyirbálását jelenti. Egy bombázás például annyiba kerül, mint ötven személygépkocsi, vagy nyolcvanezer selyemharisnya, vagy egymillió vekni kenyér. Vagyis nyilvánvaló, hogy sok bombázót az életszínvonal csökkentése nélkül nem lehet előállítani. Fegyver vagy vaj ahogy Göring marsall mondta. De Chamberlain Angliájában ilyen váltás nem jöhetett létre. A gazdagok nem tűrnék az elkerülhetetlen adóztatást, s amíg a gazdagok oly látványosan gazdagok, addig a szegényeket sem lehet keményen adóztatni. Továbbá amíg a profit volt a meghatározó szempont, addig a gyártót semmi sem ösztönözte arra, hogy fogyasztási javak helyett fegyvereket gyártson. Az üzletember elsősorban a részvényeseknek tartozik felelősséggel. Lehet, hogy Angliának tankokra van szüksége, ám sokkal kifizetődőbb autókat gyártani. A józan ész azt diktálja, hogy a hadianyagokat ne tegyük elérhetővé az ellenség számára, de mindezt eladni a lehető legmagasabb áron: üzleti törvény. 1939 augusztusának végén a brit kereskedők egymást túllicitálva igyekeztek eladni Németországnak bádogot, gumit, rezet, sellakot – mindezt annak biztos tudatában, hogy a háború egy-két héten belül kitör. Körülbelül annyi értelme volt az egésznek, mintha azért adnánk el borotvát valakinek, hogy vágja el a nyakunkat. De hát „jó üzlet” volt.  – részlet George Orvell: Az oroszlán és az egyszarvú c. értekezéséből. (1941)

Naooo
Olvasó
Naooo

Baromság.

Naooo
Olvasó
Naooo

Kettő beszopta a béna angol dumát.

Naooo
Olvasó
Naooo

Kettő büdös komcsidemcsi.

edie
Olvasó
edie

Hát igen, a nácik önmeghatározásában is benne volt, hogy mennyit tanultak a bolsiktól.

Persze azért WWII megmutatta azt is, ha tényleg komoly a fenyegetés a zs… kapitalisták is képesek jó nagy összegeket háborúra fordítani.

Naooo
Olvasó
Naooo

Na oszt mennyit?
Milyen fenyegetés? Megszámoltam, Hitlerék 9 millió 789 ezer 319-szer tettek békeajánlatot, de a mindenképp háborúzni akaró anglcsiknak-rócsildoknak eszükben sem volt békélkedni, mikor fenték a fogukat a háborús nyereségekre. A buta orvel, meg inkább hallgasson a tömeggyilkos angliájával együtt. Külön mókás, hogy a világ gyarmattartó kalózának kiszolgálója pampog világhódításról. De hát ezek manapság is szeretik a saját bűnüket másra tolni.

edie
Olvasó
edie

Először is, önmeghatározás : nemzetiSZOCIALIZMUS.

Hogy kell egypártrendszert bevezetni, koncepciós pereket folytatni azon papok ellen, akik nem álltak rendszer szolgálatába, munkatáborba vinni a gyanús elemeket.

Naooo
Olvasó
Naooo

A bolsevikok mióta szocialisták?
Demokrácia is egypártrendszer, csak a tökkelütöttek nem veszik észre.
Belső ellenséget ki kell iktatni, ezt mindenki így csinálja.

Tibi
Olvasó
Tibi

olyan érzékeny vagy mint egy lány…

Naooo
Olvasó
Naooo

Hallod edi? Beszólt neked.

Naooo
Olvasó
Naooo

Kettő halálra baszatná magát, rajta hát. Örülnék neki.

lady
Olvasó
lady

Lehet nem pontosan fogalmaztam, de ha nem vagyok egyedül is boldog akkor  viszont mástól várom el hogy állandóan az én kedvemben járjon., csak miattam éljen. Ez amit nem kívánhatok mástól. A hercegnőségtől meg jaj de messze vagyok, és a nicknév csak azért ez mert az elsőre nem kaptam jelszót aztán a másik kettőt nem fogadta el a rendszer és már mérgemben ez lett.

Volt nekem nem kevés vitám a mostani helyzetről , vannak akik meggyőzhetetlenek ,(mindenkit befogadnának)  olyan csoda kalapjuk van mint a feministáknak mindig valamit előhúznak belőle! A napi politikában ha akarok ha nem én is benne vagyok mert a megérzéseim nem jók ezen a téren, humánusan nem lehet megoldás . Nem igazán tudom én se egy vállrándítással elintézni, hogy majd lesz valahogy hiszen kihat egész Európára. Igen, észrevettem nem igazán kedvelt ha nő is ír ide , de nem zavar meg nem is akarom tőletek elvenni a hangot! :-))

Tibi
Olvasó
Tibi

“elsőre nem kaptam jelszót” – jelszót azt sajnos magadnak kell adni/kitalálni. Nem lehet mindent a szerkesztőkre bízni, pláne ilyen bizalmi döntést. A többivel javarészt egyetértek. :)

lady
Olvasó
lady

No akkor fussunk neki! Elismerem nem vagyok képben mindenben, de én biztos hogy a jelszót is kaptam , betűk halmaza megjegyezhetetlen . Valószínűleg azért mert egyszer már regiztem csak arra névre nem kaptam linket amivel aktiválhattam volna. Más magyarázatot nem tudok , persze rendes esetben  nekem kell jelszót választani amúgy!  De nálam mondhatni mindig történik valami nem rendesség! :-))

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Ha lenne legalább egy fél mondatod, amiben nincs valami orbitális helyesírási hiba vagy ordító közhely, talán még oda is lehetne figyelni arra, amit közölni szeretnél.

Adolf Weininger
Újságíró

Van egy mondat az írásban, ami nagy hazugság: “Nem akarom összetörni az illúzióidat”, mondod az olvasónak.

Dehogynem akarod, csak nem tudod. Ezeket az illúziókat semmilyen megrázó megközelítéssel – vannak ilyenek a cikkben – nem lehet összetörni, csak a saját magrázó tapasztalatok hozhatnak ilyen fordulatot. Akiknek – már vagy még – alapvetően jó a véleményük a nőkről, végső soron mind “Igen, de…” tipusú reakciókat fognak adni.

Akiknek pedig (már vagy még) rossz a véleményük, azt fogják mondani, amit Sil: “zseniális”.

Én meg azt mondom, hogy

Tibi
Olvasó
Tibi

A híres karakterevő manó megette a végén az állítmányt. Adolf hozzászólásainál sűrűn előfordul.

Adolf Weininger
Újságíró

Nem fordul elő sűrűn, csak amikor

Tibi
Olvasó
Tibi

Előrebocsátom: lehet, hogy félreismerlek, de nekem az a meggyőződésem veled kapcsolatban, hogy

Adolf Weininger
Újságíró

Furcsa, hogy pont te mondod ezt… Épp te, aki

hgyi
Szerkesztő

Gyenge.

Caravella
Olvasó
Caravella

Koriander
Olvasó
Koriander

Borisz a finomlélek :) ahelyett hogy “women for dummies” lett volna cím…
Tündérország,
cuki képpel,
megyek és keresek avatarnak vmi hasonlót.

Reszet Elek
Újságíró

A képválasztás szerkesztői hatáskörben történt. Ha Borisz jelzi a nemtetszését természetesen lecserélésre kerül. Szerintem jók.

A cikkhez pedig az alábbi idézet ugrott be:

A figura lényege valami naiv rácsodálkozás. Maga egész lényével hitt valakiben, aztán egyszerre rádöbben, hogy becsapták. Itt sisteregjen a gyűlölet! Na, kezdje olvasni.” – Potocsni elvtársnő

Koriander
Olvasó
Koriander

hatnemtom.
naivnak semmi esetre sem,
megfáradt,
nyoma sincs a hiperszexi fanyarságnak.
kár.

Adolf Weininger
Újságíró

De jó, hogy újra itt vagy!

Koriander
Olvasó
Koriander

De jó, hogy mèg van kit diszlàjkolni!
(Dean bànatàban lekvàrt tesztel…).

Naooo
Olvasó
Naooo

-valami +egy
-egész +teljes
-valakiben +valakinek
-aztán egyszerre +és hirtelen
+és
+el

Koriander
Olvasó
Koriander

<3
(moment, kikeresem a kedvenc Adymat)

Talán-talán épp azt szerettem.

Küldjétek a szivemet holtan
Valakihez, nem tudom, kihez,
Akihez a legrosszabb voltam.

Tibi
Olvasó
Tibi

Vagy talán épp ezt, nekem ugyanis ez a kedvencem Adytól:

A ZENÓBIA FALUJA.

Zenóbia óta egy kis faluban a Maros táján
csizmában járnak a parasztgyermekek. Magyarok és oláhok, még
Szent-György napján is. Ugyane faluban nagy öröm a leánygyermek s az
iskolában a fiúk a nénjeikkel szoktak dicsekedni. A nénjeik Budapesten,
Aradon, Nagyváradon és még messzebb élnek.

Ez tehát Zenóbia óta van így e faluban. Egy régi
nyirkos, mérges tavasszal úgy hullott a faluban a gyermek, mint a légy.
Csak a Zenóbia kis öccsét kerülte el a gyilkos láz. Mert Zenóbia
Kolozsvárról csizmát küldött a fiúnak.

Ez a tavasz s a Zenóbia csizmái fölnyitották az
emberek szemét. Megtanulták, hogy milyen áldás a leány. Ezóta, aki
teheti, elbocsátja a leányát a világnak. Ínséges, szomorú, zsellérek kis
népe tesped itt viskókban. Hadd hozzanak a kincses világból egy kis
áldást ide is a leányok.

Zenóbia még él s ő a falu nagyasszonya. Hazajött
és férjhez ment szépen, rendesen annak idején. Unokái vannak számosan s
családja bizonyos jólét révéből szemléli a falut. Zenóbia pedig
osztogatja szeretettel tanácsait. Ugyancsak szeretettel hallgatja meg őt
is mindenki.

Valaki pedig rossz erkölcsök vádját ne kenje e
falura. Zenóbia maga is példaképe volt a jó és hű asszonynak, mióta a
világból hazakerült. Zord skót hegyek egy-egy falujában s holland
zugokban lehet még csak ennyi becsülete az erkölcsnek. A leányok már
korán álmodoznak világjáró kötelességükről, ha szépek. Jaj volna annak a
leánynak, aki a Zenóbia falujában elbukik. Megható komolyság ül a
lányok arcán. És sok a szép leány a Zenóbia falujában. Valamikor a
zárdába készültek ily fehér leányok.

A falu legényei pedig már régen megszokták
sorsukat. Az ő számukra a leányok nebántsvirágok. Csak a csúnya
leányokhoz közeledhettek. Békésen várakoztak azonban a szépekre, amíg
azok hazakerültek a világból.

Valami furcsa, komédiás úriasság mázát mázolták
lassanként a falura a visszatérő leányok. Az emberek új dolgokról
értesültek. Az életet új szempontokból látták. Uj, szinte udvari
erkölcsök plántálódtak így ide a Maros tájára. Zenóbia s az óta a
bizonyos kis csizma óta.

Néha csak látogatóba érkezett haza egy-egy leány.
Cifrán, városiasan, selymesen. Ezek olyan sérthetetlenek voltak, mint
Veszta papnői egykoron. Idő előtt házasságot ajánlani egy ilyen
leánynak: nagy bűn volt.

A leányok pedig mentek és jöttek. Akik távol
éltek, küldözgették ajándékaikat családjuknak. Pénzt, ruhát és sok
mindent küldözgettek haza a leányok. Volt ügye-baja a faluval a
postának. Zenóbia faluja válósággal benne élt ezáltal a modern lüktető
életben. Leányai, jó leányai által.

Mert jók voltak a leányok a Zenóbia falujában.
Apjukat, anyjukat, testvéreiket szerették. Hamar és könnyű
meghatottsággal sírtak. Soha se volt eset, hogy ellene szegültek volna a
rendnek. Akit szülei a maguk gyámolítására a világba küldöttek, azok
mentek. Szinte fejük köré lehetett képzelni a nagy kötelességek és nagy
feláldozások szent glóriáját. Mikor pedig visszakerültek a faluba,
meglelték s becsületesen megszerették a párjukat. Éltek odaadásban és
munkában. És férjeiknek gyermekeket ajándékoztak.

Már-már a sír szélén állott Zenóbia. Bizonyosan
nem félt a haláltól. A vén asszony szívében az a büszke nyugalom
fészkelhetett, mely mindenfajta reformátor számára békességessé teszi a
halált.

Talán érezte is, hogy nemsokára meghal s fájt
neki, hogy Máriát nem láthatja viszont. Mária volt az ő legszebb
unokája. Mária fölserdült, fehér szép leány. Tehát Mária is el fog menni
valamelyik nénjéhez, aki a világban jár. És egy tavasszal, mikor a
napverte kerti gyepen sütkérezett Zenóbia, elébe állott Mária:

– Nagyanyám, én férjhez akarok menni.
Mintha megrengett volna a föld. Mintha valami
utálatosság szakadt volna a világra. A vén Zenóbia nem tudott szavakat
lelni és sírásra fakadt:
– Kihez akarsz férjhez menni, te elvetemedett leány?
– Ahhoz, akit szeretek.

Mária este nem kapott vacsorát. Sírt a Mária
nagyanyja, az anyja s a nőrokonok. A férfiak káromkodva s fenyegető
gyűlölettel néztek reá.

A hír elterjedt a faluban. Jöttek az asszonyok s
szívére beszéltek Máriának. Hiába volt minden. Mária halkan és makacsul
ismételte minden kérdésre:

– Igenis, férjhez megyek. Igenis, azé leszek, akit szeretek.

Forradalom támadt a Zenóbia falujában. Levelek
jöttek távoli leányoktól. Intő, könyörgő levelek. Mária végre is
győzött. Azután elköltözött az ura viskójába. Esküvőjükre alig nézett el
valaki. Néma és szomorú megvetéssel gyászolt a falu.

Az esküvő éjszakáján pedig fölcsapott a láng. A
falu ítéletet ült. Máriának és urának más faluba kellett költözniök.
Kiperzselten menekültek innen. Mert Zenóbia faluja a hűtlenséget és
erkölcstelenséget nem tudja megbocsátani. És Zenóbia faluja átkot
küldött utánuk. Az átok fogott. Kis fia született Máriának, ki urával
együtt szegény volt. Jött újra nyirkos és mérges tavasz. A Mária kis fia
meghalt, mivel nem volt szegénykének csizmája.

(Ady Endre)

Koriander
Olvasó
Koriander

Megkérdezhetem, hogy miért pont ez?

Ady a magyar pimodánban ìrja ” Asszonylélek vagyok, âme féminine, ma is, amikor nem futkosok többé hisztériás sírással Budapest, Párizs és Róma háromszögében. Már sok mindennel tisztában vagyok, sok minden nem kell, ami valamikor borzasztóan kellett, s ezer oktalan rohamom van ma is még naponként. Elkezd fájni egy régi, hiú fájdalom, s úgy fáj, hogy majd megbolondulok, rágondolok egy régi gondolatra, s szeretnék karddal összeaprítani néhány embert.”

Zenóbia férfilelkû.

Jókai is megénekelte Zenóbiát.

Ady hypig imàdta Jókait, akinek a teremtett tündérvilága igencsak eltér az öreg_ kecske_ is_szereti_nyalni_a_pinát valóságtól.

abba meg egyenesen beleborzadtam, hogy szóba hoztad palmírát.

 

Tibi
Olvasó
Tibi

“Megkérdezhetem, hogy miért pont ez?” – mert ez az árnyaltságnak már egy olyan foka, amit ma már kevesen értenek. Ilyen óvatos társadalomkritikával, ilyen precízen felépített történetvezetéssel, ahol a konzekvencia szemünk láttára nyílik ki végére, a happyend reményét egy pillanatra sem ígérve, mindezt ily tömören. Annyira benne van az élet, és hát valljuk be; Borisz cikkéhez is tökéletesen passzol. Sokszor elgondolkozom azon: magára az erkölcsre/morálra csak nekünk férfiaknak van igényünk. És ti nők sokszor, nagyvonalúan és “önzetlenül” eladjátok nekünk ezt az illúziót. Mint oly sok más fantazmát. 

Koriander
Olvasó
Koriander

nem Tibi, a “tündérvilág” teremtés az maga  a férfi ön-áltatás, semmi köze a húsvér nôhöz. A morál tanult dolog, a nô is tanítható.

Az illuzió a keleti ortodox atyák szerint egy téveszmékhez vezetô spirituális állapot, de nevezhetjük lélekbajnak -azért veszélyes az ilyen tipusù révedés, mert könnyen lehetsz a démonok játékszere.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Prelest

 

Naooo
Olvasó
Naooo

Lekurvázta őket, mit szépíted?

Tibi
Olvasó
Tibi

ha egy közösségben mindenki kurva, akkor tulajdonképpen senki sem az… olyan ez mintha egy könyvben minden sort aláhúzol mert fontosnak véled, de tulajdonképpen nem húztál alá semmit. Zenóbiával van baj Naooo, nem a nőkkel :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Ha egyszer minden sora fontos, olyan mint a meinkampf, arról én nem tehetek.

Tibi
Olvasó
Tibi

még egy precíz német szerkezetbe is kerülhet alkalomadtán porszem (1933 Hamburg)

Naooo
Olvasó
Naooo

Irigyled róla azt a keresztet?

Naooo
Olvasó
Naooo

1 szerint a tények mégse tények.

Adolf Weininger
Újságíró

– És mióta vannak memóriazavarai?

– Mit mióta?

Reszet Elek
Újságíró

– Stimmel.

Naooo
Olvasó
Naooo

A főnökség kitört a defenzívából, eddig az volt a kérdés, hogy talpon maradunk-e, most az a kérdés, hogy kit gyűrünk magunk alá.

Koriander
Olvasó
Koriander
Naooo
Olvasó
Naooo

Jobb mesefilm nincs?

Koriander
Olvasó
Koriander

Németül értesz?mert akkor belinkelnék neked egy valkûr kettôt,  nyílt levél Merkelnek, ami valóság.

Reszet Elek
Újságíró
Koriander
Olvasó
Koriander

Perpill nincs rá kapacitásom, ezt kell keresni:
“Merkel Open letter of major general a. D. Gerd Schultze-Rhonhof to Angela Merkel”

Naooo
Olvasó
Naooo

Pattont ne emlegessék, akkora beszólásokat csinált, amiért 3 év múzeumlátogatás lenne a bünti manapság. Akkoriban inkább kinyírták.

DennisVT
Újságíró

qúúúúvanagy film:)

Naooo
Olvasó
Naooo

BÖÖÖÖÖ

Naooo
Olvasó
Naooo

Csak magyarul értek. Magyar ember magyarul beszél, ez az élet rendje. Az idegen nyelvek az idegeneknek valók, de ezt már mondtam.

Naooo
Olvasó
Naooo

Hárman még ahhoz is hülyék, hogy ez nem ebből a filmből van.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Első körben azt gondoltam, hogy a cikk zseniális és tökéletesen illeszkedik és szinkronban van az AWALT-al.

Aztán elkezdtem olvasni a kommenteket.

Akkor meg az jutott eszembe, hogy a férfiak 90%-a nagy valószínűséggel átélte/átéli a cikkben leírt összes szituációt, a maradék 10% pedig azért van szarban, mert  mivel ezekkel nem szembesül, így a fejlődése is korlátozott, ugynakkor nem is tudja helyén értékelni a “szerencséjét”..

Érdekes, hogy amit irigylünk, amire vágyunk, ha elérjük/megkapjuk közel sem biztos, hogy tudunk neki örülni:)

Most ott tartok, hogy egy férfi valamely életszakaszában(lehet ez több, vagy állandóan is) biztos hogy szembesül ezekkel valamilyen szinten, gyakorlatilag a 0-ról indul, és vannak obiektív felső korlátok ( pl. magasság, méret:), de elég nagy a mozgástér és ilyenkor Big G.-vel értek egyet, amúgy DennisVt -vel is, valahol a kettő között vagyok, vagyis rajtad áll, hogy hová jutsz, de a másik oldal legalább ennyire fontos, hogy légy tisztában a lehetőségeiddel, mégjobban a veszélyekkel.

Röviden: számíts a legjobbra és készülj fel a legrosszabra.

Ha ezt érzik rajtad az emberek, nemtől függetlenül, akkor azon kevesektől eltekintve, akik esetleg irígységből hátba szeretnének szúrni, eléggé élhető világot tusz teremteni a nőkkel kapcsolatban is:)

Off:

A jelenlegi “menekültsimogató” /elutasító helyzetre reagálva:

Azt látom, hogy a feminin és a maszkulin reakciók érvényesek társadalmi szinten, kb. olyan formában, amikor az ember rátalál egy farkaskölyökre.

Nő:jaj, de cuki, elárvult , aranyos, stb. pátyolgatás, etetés, simogatás, egy ágyban aludni vele + az összes csillámpóni “sz@rság”

Férfi:ok,ok, de vajon merre kószál az anyafarkas, lehet, hogy sorsára kéne hagyni, nem biztos, hogy jó ötlet a bárányokkal együtt tartani, meg kéne kötni, ketrecbe, stb. Állandóan figyelni, hogy kiütközik-e a farkasvér, és a legkisebb jelre azonnal reagálni, drasztikusan.

Jelneleg a simogatók, a PC-k meg a liberális multikulti áll nyerésre, hogy ez jó, vagy nem, majd kiderül

Off end.

Naooo
Olvasó
Naooo

“hogy ez jó, vagy nem, majd kiderül”

Már réges-régen kiderült.

DennisVT
Újságíró

Azt hiszem fel tudom oldani ezt a kis “vacillálást”(?), hogy hol Big G.-vel értesz egyet, hol velem. Azt írod:

“vagyis rajtad áll, hogy hová jutsz”

Én azt mondanám, hogy “rajtad áll hova jutsz a saját lehetőségeiden belül” – amiket nagyban befolyásolnak a születési körülményeid, a veleszületett képességeid. A vidéken, falun, kisvárosban, szegény körülmények közé született, átlagos kinézetű, nem túl jó szellemi képességekkel megáldott férfi sosem lesz orvos, vagy jól menő ügyvéd, vagy mérnök egy neves cégnél, bármennyire is szeretne, és bármennyi kitartás/ambíció is van benne. Túlnyomórészt kétkezi munkás lesz, vagy valami alulfizetett alkalmazott egy irodában egy dead-end féle munkakörben. Ő sokkal kisebb eséllyel fog olyan élményeket kapni egy nőtől, mint amiket a jó családba született, jóképű, menő srác, menő cuccokal már gimiben megkap. Valszeg sosem fogja azt érezni, hogy szép nők versenyeznek érte, egymásnak adják a kilincset, és örömmel teljesítik minden szexuális vágyát. Valszeg kap egy helybeli terbélyesebb házsártos feleséget. Akit persze “megnevelhet” és élhetnek jól, de azért tudjuk, hogy az nem ugyanaz.

Big G szerintem azt nem veszi figyelembe, hogy vannak olyan, befolyásodon kívül eső körülményeid, amiket valószínűleg sosem tudsz levetkőzni, ahonnan valszeg sosem tudsz kitörni, bármennyire meg is van benned erre a vágy.

Big G.
Újságíró

Nézd meg Majkát! Átlagos kinézetű, átlagos szellemi képességű, nem kiemelkedően művelt és egyáltalán nem túliskolázott srác Ózdról. Az ambícióján kívül semmi nem szólt mellette. De már abban a vacak valóságsóban is érezni lehetett, hogy viszi majd valamire, mert fűti az érvényesülés iránti vágy. Ma jóval többet keres, mint bármelyikünk, országosan ismert zenész és műsorvezető, egy csomó finom kis trófeával a háta mögött. Igenis van kitörési lehetőség. Csupán az ambíció szerény a legtöbbünknél.

DennisVT
Újságíró

Ahogy tudom az ő élete a kezdetekben azért nem mozgott annyira a törvényesség keretein belül… de lehet rosszul tudom, nem rágalmazni akarok. Aztán pedig 1 lett a valóvilág felkapott emberei közül. Amit mindenképp el kell ismerni nála az az, hogy a könnyen jött hírnévvel jól sáfárkodott, jól használta ki, ha jókor volt jó helyen, és ez nagyon keveseknek megy.

Ettől persze ő még lehet jó példa, arra, amit mondasz:)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

“Aztán pedig 1 lett a valóvilág felkapott emberei közül.”

Ezzel egy picit vitatkoznék:

1. Nem isten Ujja mutatott rá, és vált kiválasztottá.

2. Az Ő döntése volt, utólag kiderült, hogy helyesen döntött.

3. Bevállalt olyant, amit közülünk nem igazán hinném, hogy sokan hajlandóak lennének, akár annak tudatában is , hogy tudnák a végeredményt, nem hogy a “sötétbe” ugrást.

Pontosan leírja, hogy egy “átlagos Pasi” , aki még terhelt is valamilyen szinten, hogy számára is van fejlődés, kitörés, csak ugye : “pokolra kell annak menni, aki dudás akar lenni, ottan kell azt megtanulni, hogyan kell a dudát fújni”

A RedPill pontosan erről szól, legalábbis az én életemben így történt.

 

 

hgyi
Szerkesztő

Offolok egyet: Én Majkáról sokáig azt hittem, hogy csaj. Látni nem láttam, és ha mutatnának egy képet, amelyen több pasi látható, most sem ismerném fel.
De amit mondasz, hogy egy teljesen átlagos ember, ha akar valamit, azt többnyire el is éri. Biztosan neki is voltak kudarcai, de vagy törtetett tovább előre (mármint amit ő előrének tart), vagy változtatott kicsit, hogy ne akadjon fel hasonló akadályon.
Most az más kérdés, hogy van-e valakinek gyomra ahhoz, hogy bármi áron érvényesüljön – és milyen körökben. (Nálam ez a fajta érvényesülés a prostitúció határát súrolja – na jó, át is lépi.)

Big G.
Újságíró

A nyolcvanas években ment a tévében egy cseh sci-fi gyerekfilmsorozat, annak a főhőse volt Majka, aki valóban lány… Tudtommal innen kapta becenevét az egyébiránt Majoros Péter névre hallgató fiatalember.

Én azt vallom, hogy ha az érvényesülés során nem ártunk másoknak (vagyis sportszerűen versenyzünk), illetve nem vállalunk el olyan felkérést, ami nem összeegyeztethető a habitusunkkal, úgy nem prostituálódunk. (Persze lehet játszani a szavakkal. Nevezhető prostituáltnak a tanár és az orvos is, hiszen napi 8 órára áruba bocsátja a testét-lelkét-szellemét…)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nem vacillálok, mindkettőtökkel egyetértek:), ha egyáltalán van ilyen opció:)

Szerintem “és” kapcsolatban van mindkettőtök mondanivalója, véleménye és nem “vagy” -kapcsolatban.

“vagyis rajtad áll, hogy hová jutsz”

Én azt mondanám, hogy “rajtad áll hova jutsz a saját lehetőségeiden belül”

Stimmel:).

Magyarul: az az igény, hogy mindenkinek azonos lehetősége van, az a szó hogy esélyegyenlőség az egy bullshit, mindig is az volt és az összes PC duma, kvóta, meg a többi hülyeség dacára is az lesz.

Korábban is írtam :

“Adj Uram békességet,
hogy elfogadjam azt,
amin nem tudok változtatni.

Adj Uram bátorságot,
hogy megváltoztassam azt,
amin változtatni tudok.

Adj Uram bölcsességet,
hogy felismerjem
a kettő közt a különbséget.”

Aki nem képes a realitás talaján szemlélni az életet, mindig csalódni fog.

Big G szerintem azt nem veszi figyelembe, hogy vannak olyan, befolyásodon kívül eső körülményeid, amiket valószínűleg sosem tudsz levetkőzni, ahonnan valszeg sosem tudsz kitörni, bármennyire meg is van benned erre a vágy.

Szerintem meg figyelembe veszi, csak ugye egy féllábú hiába rinyál, hogy neki kell még egy láb, de megvan a lehetősége, hogy a féllábúak között Ő lehet a király.

Obiektív tényezők miatt ríni, aztán ezt extrém módon a gyűlöletig facsarni, csak még nagyobb szopóágra tesz.

hgyi
Szerkesztő

““Adj Uram békességet, …”
Erről két dolog jut az eszembe:
1.) Ez sokakat arra tanít, hogy mástól/másoktól várja a segítséget, megoldást saját bajaira.
2.) A pap, akinek nem esett le, hogy a főnöke küldte érte azt a 3 csónakot.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Off

Általában nem szoktam vele foglalkozni, mert amúgy mindig borítani szoktam a bilit, de most őszintén nem igazán érzem, hogy valakit megsértettem volna:)

Nagyon kiváncsi lennék, hogy az 5 – jel az írásom melyik részére kritika:)

Ha a leértékelő(k) megosztaná(k) ezt velem, örülnék.

Köszönöm.

Off end

Adolf Weininger
Újságíró

A jelen sorok írásakor mínusz ötöd már mínusz tizenegy, és lesz még kevesebb is:) Mindenesetre – vedd észre – legalább válaszoltak. A tartalomtól függetlenül – azaz személyre – diszlájkolók világképe kb. így összegezhető: Ha nem vagy velünk, akkor ellenünk vagy, ha pedig ellenünk vagy, akkor mindegy, hogy velünk vagy-e vagy ellenünk.

Ami a szenvedély logikája, ezért ha rákérdezel, természetesen önmagával válaszol.

Évtizedekkel ezelőtt volt egy keménymagos fradidrukker barátom haverom srác, aki valamilyen rejtélyes okból egy ideig engem is ott tárolt nagy fradiszívében. Háromgyerekes házasember volt, alárendelődő nejjel, nagy dumával és állandó csajozási késztetéssel. Fülbevalót hordott, amivel kapcsolatban elmagyarázta: az számít, melyik fülben van, ha az egyikben, azt jelenti, hogy “buzi vagyok”, ha a másikban, azt hogy “szabad vagyok” – ő persze az utóbbiban hordta. (Már nem emlékszem, melyik oldal melyiket jelentette.) Mármost egyszer azzal állt elő, hogy ezentúl puszival köszöntsük egymást. Tudtam, nagy megtiszteltetés, ezt csak az igazi haverokkal szokta, mégis azt kellett mondanom, bocs, de ne, nem én stílusom… Ettől eltávolodtunk:)

Fura hely ez a világ az ész számára.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ok:)

Kár volt mellém állnod, mert neked is kijutott a jóból:)

Köszönöm:)

Adolf Weininger
Újságíró

Á, ez nem miattad van, kapom már egy ideje, ezért vagyok ilyen tájékozott:)

DennisVT
Újságíró

http://www.vezess.hu/vezetunk/eses-kozben-is-parjat-vedte/63842/
“Szakadó esőben borult motorral a pár, a srác pedig úgy cselekedett, ahogy kell. Testével védte kedvesét.”

Montana24
Olvasó

Zseniális a cikk, talán a legjobb ezen az oldalon!

filmcom
Olvasó
filmcom

“FÁJDALMASAN”  TÖKÉLETES ÍRÁS!!!

Én ezt már korábban tömörebben megfogalmaztam: “Egy férfit csak a puszta létezéséért (legalább is hosszútávon nem lehet szeretni. (A nőket – legalább is amíg szépek, és üdék- addig tényleg a létezésükért szeretjük..) Én a nőket “megtanultam” ELSŐSORBAN emberként tisztelni, és ezzel nagyon sok frusztrációtól óvom meg magam..(!!)

brandon
Olvasó
brandon

+10

shadowcrow
Olvasó
shadowcrow

A felébredést úgy fogom fel, mint a valódi szabáylok megismerését. Lehet, hogy ez a gamer múltamból ered, lehet, hogy teljesen fura gondolatsor, de nekem sokat  segített. Tessék egy fiktív történet egy mmorgp gamerről, aki még nagyon új (noob) játékos:
Tegyük fel, hogy van egy tömegesen játszható játék(mmorpg). Ebben a játékban nincs pontsan meghatározva mi a cél, mindenkit eltérő célok vezényelnek, a győzelem fogalma is eléggé szubjektív, de a vereség viszonylag jól körülhatárolt. Hősünk kap egy használati utasítást is a játékhoz, egy “tutorial”-t amit a média és néhány más játékos mondd el neki. Elkezd ezen szabályok alapján játszani. De a kimenetel soha nem az, amire vágyik.. Barátzónázás, válás, megcsalás,  kihasználás, más gyerekét való neveléssel szembesül mindenhol. Nem túl előnyös helyzet, fel lehet fogni vereségnek is, hiszen nem nagyon érte el a célját, vagy ha kis ideig el is érte, akkor az tönkrement. Tehát így szól:
– De hát mi ez? Hiszen a szabályok szerint játszom! Ha így folytatom, akkor úgy fogom végezni, mint a többiek. Eddig csak a barátzónázást meg a kihasználást tapasztaltam meg, de ha így folytatom, jön majd a többi is!
Ekkor odalép hozzá egy fura játékos.
-Majdnem minden, amit a játékról mondtak neked egy hazugság! Ezen szabályrendszer úgy van kialakítva, hogy veszíts és egy béta legyél a játék vége fele. De mivel a szabályok teljesen rosszak, így még a bétaságnak is annyi lesz és egy elvált senkiként fogod végezni! Egyszerűen nem ezek a valódi szabályok! Hazudtak neked, a valódi szabályrendszert pedig elrejtették előled, hogy a rendszer rabszolgája maradhass. Ezek a szabályok a sötétségben tartanak. Fogalmad sincs hogy hogyan kell játszani, a sötétségben tapogatózol, kitapasztalni mi jó és mi nem pedig túl sok idő lenne. De nem is kell. Mások felfedezték már előtted a valódi szabályrendszert.
-Akkor mik a valódi szabályok?
A játékos bevezeti az új belépőt a manosphere-be, ahol elolvassa a The anatomy of female powert, the manipulated man-t meg mindent, ami csak ott van.
-Most már ismered a szabályokat. Ha nem is lehetsz benne a top 10%-ba akkor is elkerülheted a 20-as éveidben a kudarcokat, majd azt, hogy a nehezen megszerzett feleséged is elváljon tőled.
Az életed végérvényesen megváltozott a szabályok megiserése után. Csak te döntötd el, hogy mit hozol ki belőle. Már nem vár rád az a lélekölő sors, amit rádosztottak a hazugságokkal. Bánj bölcsen a megszerzett tudással. További jó játékot! :) GLHF!

filmcom
Olvasó
filmcom

Jó gondolatok…még ha szimbolikus is….!!

“Hazudtak neked, a valódi szabályrendszert pedig elrejtették előled, hogy a rendszer rabszolgája maradhass”.    Szerintem csak a gyermeklelkű, idealista férfiakkal lehet elhitetni azokat a játékszabályokat, amiket a tömegmédia sugall…!!!  A tömegmédia SOHASEM lesz annyira bátor, hogy az emberek pofájába vágja az igazságot…

Naooo
Olvasó
Naooo

Völkischer Beobachter

Narancsle
Olvasó
Narancsle

Remek cikk!

A tündérország tényleg működik, de egészen csak addig, amíg egy nő fiatal és kívánatos (30-35 éves koráig). Utána összekaphatja magát vagy nagyon rosszul járhat, egyedül marad, gyerek és család nélkül marad. Igazából nem tudom, hogy itt olvastam-e vagy redditen, de egy nőnek a felnőtt kor kb. 35-40 éves korban kezdődik, addig egy férfinak 16-18 évesen, hiszen neki ugye fel is kell mutatni valamit az életben, hogy legyen valaki. Na de innentől jól ki van fejtve a cikkben, hogy miről van szó.

Kapcsolódik: https://www.reddit.com/r/TheRedPill/comments/3ldaje/as_you_hit_30_you_really_start_to_understand_the/

Más1: láttam egy filmcímet, a cím: ” A pasim egy lúzer” (My man is a loser). Na most ez komoly? Ez most nem férfigyűlölet? Hol vannak ilyenkor különböző jogvédőszervezetek, hogy a férfinemet gyalázó filmet adnak? Ha olyan film lenne, aminek a címe az, hogy “A feleségem egy büdös kurva”, akkor rögtön felhorkanna az egész világ…

Más2: redditen olvastam egy kelet-európai nőket éltető posztot, mint már sokszor, de szerencsére a kommentekben mindig jön egy kelet-európai és kijavítja, hogy ugyanaz van K-Eu-ban, mint az USA-ban, csak a nyugati férfi mindent visz vagyonban, azért tűnik könnyebbnek a terep számára. Ugyanezt látom itt is (nyugaton élek most), pontosan ugyanez van, amit már egyszer leírtam, hogy bárhová teszed a lábad, mindenhol van lesz szegény nő-helyi férfi páros, de olyan férfival, akivel otthon szóba nem állna a szép, nem helyi, szegény nő.

https://www.reddit.com/r/TheRedPill/comments/3lko1m/how_good_eastern_europe_is_and_how_much_hate_i/

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Bocs, off egy kicsit, de ugye nőre még senki nem használta azt a szót hogy “lúzer”?

Jól látom, hogy ezen minősítést csak férfiak “érdemelhetik” ki?:)

Reszet Elek
Újságíró

A (buta) liba vagy a kurva kifejezésekkel meg csak nőket illetnek.

SIL
Olvasó
SIL

Egyszerűen a férfiak választékosabban fogalmaznak. Nők egymásra is simán mondják, hogy “lúzer”. A férfiak viszont sokkal régebb óta olvasnak, :) tehát csak kifinomultabb szövegkörnyezetet engedhetnek meg maguknak, minimum pl.: szerencsétlen hülye picsa. :) Ponttal a végén, és nem felkiáltójellel, mint a nőknél, hiszen mi nem sérteni akarunk, vagy nem rácsodálkozunk, csak megállapítjuk, miközben már tovább is lépünk; míg a nő veszteségérzetéből adódóan elkeseredik, és mindig némi dühvel fogalmazza ezt meg, ha férfira mondja, hiszen még egy balek a szemében, akit nem érdemes felszedni, de a szemét fráter húzta az idejét azzal, hogy a látókörébe került; amikor nőre mondják, akkor pedig káröröm fűti őket… :) Egy férfi a másikra legfeljebb annyit mond hogy, pancser, vagy hülye vagy öcsém, de többségében magunkban tartjuk az ilyen megjegyzéseket, legfeljebb egyfajta tanácsként fogalmazzuk a másiknak, hiszen meghagyjuk egymásnak a szuverenitást, tisztában vagyunk vele hogy mindegyikünk önálló lény saját kívánalmakkal és a nőkkel ellentétben nem irányítja az igényeinket egy manipulált kollektív tudat. Hmm… lehet hogy a hipergámiára gondolok? :D
– no persze csak nagyjából, most szándékosan nem merülök bele… :D

Ez különben úgy lenne helyes megállapítás, hogy a férfiak nem használják azt a szót hogy “lúzer”, (kicsit erős átkötés lesz… :D), tehát nem elégítik ki orálisan minden helyzetben és tekintetben a hülye amcsikat (még, hogy Reszet nem tud rendreutasítani… :D), azaz nagyobb annál a büszkeségünk, minthogy átvegyünk bármi ilyesmi jelzőt, főként az amcsi szlengből, hiszen az amcsik minden értelmes ember szemében “lúzerek”, ne ők mondják meg, hogy kik azok, vagy egyáltalán kik micsodák, hisz ők csak egy szedett-vetett bagázs, még egymásra se mondhatják, ellentmondásos mivel mind az. Szerintem a mai nőknek nincs nagyobb trófea, mint egy amcsi pali, bár tény, hogy már annak is örülnek ha jut nekik egy angol, a némettel még szerényen lehet villogni, a sógor már közhelyes, és talán ma már végre eljutottunk oda, hogy a többség kínosnak érzi a csigaevőket… talán. :) Bár a távol-keletiek, főleg a japcsik, mintha feltörekvő nemzetek lennének ebben a tekintetben – is. :D – de ez csak megérzés… :D Ja, és mostanában nagy sláger Közel-Kelet – valószínűleg ez csak futó hóbort… :D Úgy hallottam, a 80-as években a román vendégmunkások az egyetlen normális ingükben és cipőjükben simán eladták magukat, mint olaszok egy félig-gyűrt nyugati cigis-dobozzal – egyből a lábuk előtt hevertek… :), de azért jöttek a digók is bőven, nem akarok igazságtalan lenni… :D
– No de ma már más világ van persze… – na ez volt az erős átkötés :D – de a poszthoz passzol… na jó nem passzol, de Xcsakx szólt, hogy off lesz! :)

Mit nem adnék egy jóravaló ukrán, vagy orosz nőért… :D – No de ki mer egy ukrán, netán orosz nőhöz hozzáérni?! :D A csehek drágák, a többi meg meg sem közelíti a magyart… Szar helyzetben vannak a magyar férfiak az tény, ha nagyobb az igényük mint a nyugatiaknak, azaz nem érik be egy thai ladyboy-al… :) – Na jó, asszem ideje folytatni a Strike Back 5. évadját… ha már így eszembe jutott. :)

Naooo
Olvasó
Naooo

“a bulinegyed pár évvel ezelőtt kezdődött és azóta is tartó hirtelen felfutása sok szempontból jót tett a városnak, kezdve a burjánzó multikultitól”

Apád skalpolt faszát.

Eques
Olvasó
Eques

Lehet, hogy ezek lúzer nők?
Elveszítették a testüket, ezért reklamálnak?
Kérlek segítsetek megértenem, hogy miért táncolnak.

Reszet Elek
Újságíró

Nem tudom. A filmből nem derül ki. Nem tudom miért kell minden női dolgot ideológiailag átgyúrni, “átfeminizálni”. Jó testmozgás, szenvedély és érzékiség megélése, felszabadítása. Nem kell ennél több és nincs is. Nincs is semmi baj a csajokkal, a legtöbbel adott esetben “elbeszélgetnék”.

Kurva feminiták mindent tönkretesznek, aminek a közelébe kerülnek. Lásd például a queer tangó nevű agymenésüket.

Reszet Elek
Újságíró

Nem irígylem őket. A pénz önmagában hosszú távra nem elég. Néhány év aztán kitelik a becsület…

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Hm… nem az van, hogy inkább a férfiaknak kezdődik a felnőttkor kicsit később, 35-40 évesen, míg a nők a biológiai  vekker miatt kénytelenek korábbn megérni úgy általában mindenre? Kéne már végre valami közös álláspont, így csak értelmetlen vagdalkozás az egész.

DennisVT
Újságíró

Kérdés mit nevezel felnőttkornak. Narancslé arra gondolt, hogy egy férfinak el kell kezdenie önmagát felépítenie már a tinédzser kora végén ahhoz, hogy egy 10 évvel később a nők férfiként tekintsenek rájuk. Ehhez egy férfinak le kell tenni valamit az asztalra, legyen az tanulmányi eredmény, munkahelyi ranglétra, anyagi helyzet, fizikai megjelenés (testfelépítés). Ha ezt 35-40 évesen kezdi el, amit te írtál, akkor régen rossz… de legalábbis nagy hátrányba kerül.

Te gondolom úgy értetted a felnőttkort, hogy egy férfi általában 35-40 körül kezd el komolyan azon gondolkozni, hogy család/gyerek. De sztem Narancslé megközelítése a jobb, már csak azért is, mert ahhoz, hogy 35 évesen értelme legyen elgondolkozni a családalapításon, ahhoz 15 évvel korábban el kell kezdeni önmagadat felépíteni, hogy eljuss egy olyan pontra, ahol a nők komolyan vesznek, mint férfit, mint esetleges férjet/apát.

Egy nőnek nem kell ugyanezen éveit karrier, pénz, státusz építésére használnia, mert a férfiaknak ez közel sem szempont annyira a párválasztásnál. Épp ezért a fenti értelemben nem kell elkezdenie felnőni tizenévesen – legalábbis ahhoz nem, hogy egy férfi komolyan számoljon vele, mint esetleges feleség/anya. Szóval belefér a gyerekkor kitolása, sokkal inkább, mint egy férfinél. És valóban, a mai nők nagy részének esze ágában sincs 30 előtt családot alapítani – utána viszont kapkodás van.

Úgyhogy párkeresési, családalapítási szempontból egy férfinak jóval hamarabb el kell kezdenie “felnőni”, mint egy nőnek.
De majd Narancslé kijavít, ha máshogy értette.

Naooo
Olvasó
Naooo

Nem.

T_T
Olvasó
T_T

Na most lehet, hogy velem van a baj, de itt néhány dolgot nem értek. Beszúrnám ezeket a részleteket:

“Megállsz nekik autóval, ha esik az eső, mert jaj, nehogy megázzanak – ha gyalog vagy, és ketten indultok el a munkahelyről hazafelé, inkább odaadod neki az esernyődet – ha nincs nála pénz a büfében, nem kölcsönadsz neki, hanem meghívod – mindenben azt keresed, hogyan tehetnél jót neki, mert szereted, ha ő boldog.”
NEM!!!
Ha esetleg kolléga, és megkér rá, akkor talán megállok az autóval. (Jót tesz a karriernek, ha lovagiasnak látnak.) Különben ázzon csak meg! Ha hiszitek, ha nem, én is néha megázom. Na és ki az a hülye, aki odaadja az esernyőjét??? Hacsak nincs nála kettő. Különben vagy beáll mellém az esernyő alá, vagy így járt…

Kölcsönadni, meg meghívni? MI VAN??? Na jó, a múltban már előfordult, hogy nekem is kipótolták a pénzemet, amikor nem volt nálam elég. Ez az oka annak, hogy én is segítek kipótolni (ismétlem: kipótolni, és nem kifizetni), de nem azért, mert nő.

Nem tudom eldönteni, hogy Borisz most a férfiakról beszél , vagy “puhapöcsökről”? Mert a fenit cikkben inkább az ez utóbbiakra ismerek. De a “puhapöcsök” meg is érdemli, hogy kihasználják őket. Hiszen képtelen tanulni  a hibáiból.

Nem tudom eldönteni, hogy az vezetett a cikk megírásához, de aki így bánik az embertársaival (legyenek azok férfiak vagy nők) azokat bizony ki fogják használni. Ez a súlyos és kemény valóság.

Reszet Elek
Újságíró

Megítélésem szerint Borisz arra utal, hogy mi férfiak már évmilliók óta kondicionálva vagyunk arra, hogy a nők szépségének és megkívánásának “tudatszűkítő” hatása alatt elnézzünk, elintézzünk dolgokat, amiket másnak nem tennénk meg. Ezt a kondicionálást pedig, ami társadalmi szinten is tettenérhető, meglehetősen nehéz felülírni.

T_T
Olvasó
T_T

Ez csak az első néhány taplóság elnézésére elég. Az ezt követőekre csak akkor, ha hajlandó odaadni magát. Ha nem így van, de a férfi nyomi marad, akkor az nem az évmilliók, hanem emberi hülyeség kondícionálása.

Társadalmi szinten… nos előreengedjük a nőket + udvariasak vagyunk velük, de aki nem tiszteli a férfitársait is, hanem csak a nőknek ad előjogokat a nemük miatt (aztán megsértődnek, ha pofára ejtik őket) na azok szerepelnek a fenti cikkben. Értük pedig nem kár.

De itt egy másik példa: Te átadod a helyed a buszon egy nőnek? Nos én is, ha:

– terhes

– gyerekkel van (bár egy apukának is átadom a helyem)

– öreg, esetleg mozgássérült (bár ezesetben egy férfinak is átadom)

Különben álljon csak nyugodtan. Na most Borisz azt vallja, hogy akkoris át kell adni a helyünket, ha csak szimplán jól néz ki, aztán nem értjük, hogy miért nem vesznek minket komolyan. Hát pont ezért…

Reszet Elek
Újságíró

Szerintem nem teljesen erről van szó.

Egy egészséges gondolkodású férfi számos dologban nem tekinti opponensének a nőket. Nem vetélkedik velük és hasonlók. Gyöngébbnek tartja őket és nem csak fizikai értelemben. Ezért egy nőn felülkerekedni bármilyen téren is nem dicsőség, sokkal inkább természetes dolog, nem ad sikerélményt (eltekintve a teljes szexuális leigázást), nem kihívás és nem is érdem a győzelem.

Szóval az említett férfiúi attitűd legtöbbször korántsem a taplóság részeként jelenik meg.

T_T
Olvasó
T_T

“Nem vetélkedik velük és hasonlók. Gyöngébbnek tartja őket és nem csak fizikai értelemben. Ezért egy nőn felülkerekedni bármilyen téren is nem dicsőség, sokkal inkább természetes dolog, nem ad sikerélményt”

Pont ez nem az egészséges gondolkodás. A szexel kapcsolatban egyet értek.

 

“Szóval az említett férfiúi attitűd legtöbbször korántsem a taplóság részeként jelenik meg.”

Ezt teljesen félreértetted. Én a nő taplóságára írtam.

Reszet Elek
Újságíró

Sosem éreztem késztetést hogy nőkkel vetélkedjek. Ritka is volt az olyan élmény, amikor egy nő teljesítménye láttán azt mondtam magamban, ez igen, le a kalappal. Valahogy rááll az ember egy idő után hogy kevesebbet is vár el az ismerős nőktől, munkatársnőktől, talán elkerülendő a csalódást. Persze találkoztam nagyon okos és olvasott nőkkel is, de őszintén szólva nagyon kevéssel. Más mérce szerint is mérem őket, aminek két oldala van persze. Egyik részről bizonyos dolgokban nem várok el annyit tőlük, míg más dolgokban jóval szigorúbb vagyok, mint amennyire egy férfivel lennék.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Hogyan várod el, hogy téged tiszteljenek a munkatársnőid, ismerőseid, ha benned ennek a viszonzására sincs egy fikarcnyi szándék sem?

Miért gondolod, hogy ha belőled sugárzik a lenézés, azt mások nem veszik le akár a nonverbális jeleidből és nem kezdenek el nagy ívben szarni a fejedre… Ezek ilyen önbeteljesítő jóslatok, ráadásul már eleve nem alapján diszkriminálsz.

Másrészt sajnálom, de ha vezető vagy, és egy év közös munka után úgy érzed, a beosztottaid nem felelnek meg az elvárásaidnak, akkor sajnos nem velük, hanem veled van baj. Minden vezetőnek olyan csapata van, amilyet csinál magának, ha nem jó a csapat, akkor nem jó a vezető. A többi bullshit.

 

hgyi
Szerkesztő

Egy szemernyit tennék hozzá. Elekből nem sugárzik a lenézés. Pedig erre nagyon ki vagyok hegyezve, hosszú évekig “tanultam”.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

más mérce…

ritka élmény…

kevesebbet is vár el…

más elvárások eleve a nemük miatt…

Bocs, de ezek nekem arra utalnak, hogy bizony van lenézés, mégpedig onnantól, hogy az illető nő belép az ajtón. Eleve nem nulláról indít, hanem mínuszról, hisz csak egy nő. Én is eléggé ki vagyok erre hegyezve, mert marha sokszor kell végigcsinálnom új munkahelyi kapcsolatoknál ezt játszmát, reggeli kávé nélkül, félálomban felismerem, mikor kezdődik.

Ráadásul vannak néhányan, akik hosszú távon képesek beleragadni, és normál személyi vagy munkahelyi konfliktusokat megoldatlanul hagyni, és egy legyintéssel elintézni, hogy “áááá, csak egy nő, biztos menstruál” stb.

Koriander
Olvasó
Koriander

Elek igencsak a sötétebb énjével hszel, ha nem ismerném…már beskatulyázódott volna a seggfejek közé.

Reszet Elek
Újságíró

Koriander
Olvasó
Koriander

hehehe.nem vicces.
de még ez a karaktered is közelebb áll, mintha neki lendülnél itt km hosszút írni a hurciról meg a hüvelyi szülés háborítatlanságának előnyeiről.

Reszet Elek
Újságíró

Nyilvánvalóan nem fogok ilyesmit tenni. Nem is foglalkoztam hasonló dolgokkal sem. Nem tudom mire gondolsz. Csak olyasmiket írtam, amelyekben érintettek férfiak is, legalább az egyik szeeplőjük férfi.

A fenti két dolog a nők privilégiuma. Persze véleményem van.

Koriander
Olvasó
Koriander

Tudom, csak kibuktam Kálmán oxitocinos kommentjén és arra is reagáltam. Sokkal inkább vonzódom a seggfejekhez <3 mint a stréberekhez.
stréber tuti nem vagy.

Kalman
Újságíró

Koriander: nem neked céloztam a kiakasztást, de tulajdonképpen nem baj. Ha már kiakadtál kiváncsi lennék, hogy miért?

Koriander
Olvasó
Koriander

nekem vhogy olyan izé :), amikor egy férfi ilyen szinten nyomja a nevelési irányzatokat, meg mi zajlik a szülés alatt- már-már az az érzés, hogy te szülted azt a gyereket és nem az asszony. de nem ezen akadtam ki, hanem azon, hogy ok. hogy utána néztél csak éppen a lényeget nem sikerült megragadni:
A cOT a taktilis ingerlésen keresztül szabadul fel és a szülés módjánál sokkal fontosabb -az anya és a gyerek szülés utáni közvetlen, háborítatlan találkozása (bőr-bőr kapcsolat, szag, szívdobogás és légzés hallása, mellre igazítás és ufo-tekintet)- ez az alap. Ettől nem lesz a nő fáradt még a legkimerítőbb szûlés után se, ezt jelenti az oxitocin.
a taktilitás az alapja a párkapcsolatnak, nem véletlen, hogy a napi egy hosszú ölelés a muss. Ahol nincs érintés, ott nincs kötődés.

Reszet Elek
Újságíró

 

Reszet Elek
Újságíró

“a taktilitás az alapja a párkapcsolatnak, nem véletlen, hogy a napi egy hosszú ölelés a muss” – A tantrikusok szerint hiba együtt aludni, mert a túlzott egymás mellett levés kioltja a két fél közötti energiaáramlást és azok a bizonyos ölelések (a többiről nem is beszélve) kisebb intenzitásúak lesznek. Ha a körülmények okán mégis együttalvás van, szerintük célszerű fejtől-lábtól aludni.

Koriander
Olvasó
Koriander

hehe, akkor az enerdzsi flow miatt javasolt a gyerekkel való együttalvás, tuti, hogy nem kerülsz a partnered közelébe se…jurta-lét rules the sex.

Koriander
Olvasó
Koriander

Az előző kép jobb volt, ez nyálas.
Amúgy meg hosszútávú kötődéshez kell a napi egy ölelés és szándékosan nem szeretkezést meg egyebeket írtam.

Reszet Elek
Újságíró

Ez több itt megvitatott dologra utal, mint az előző.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Nyehhh…. Ma volt egy csacsogás barinővel a hüvelyi szülésről meg a háborítatlanságról. Ikreket vár, hetedik hónapban. Csak a kiscsajoknak nem szóltak, hogy ketten vannak, az egyik 2.40, a másik 2.30 és még van minimum 4 hét szülésig, bár a 6 jobb lenne. A doki felvetette a normál szülés lehetőségét elvi síkon, a barátnőm pedig életellenes fenyegetést foganatosított gyakorlati síkon. Mivel rendőr, vannak hozzá eszközei. Császár lesz, nem kérdés. De Eleket szívesen összehoznám a csajjal egy félórás vitára, hátha…

Kalman
Újságíró

libsi: Már másodszor kenődik Elekre az én bűnöm. Én jöttem ezzel a hülyeséggel elő, amiért mindenkitől elnézést kérek, és Eleket ne bántsátok légyszi!

Koriander
Olvasó
Koriander

Kálmán, Eleket csak pöcögtetjük, szimpla verbális hipergámkodás és ő ezt nagyon is jól tudja. mindenesetre Libcsi találkozhatna Elekkel, elég sok enerdzsít mozgatnak egymásban, lehet hogy inkább vonzódnak, mnt taszítódnak.
Amúgy meg nincs miért elnézést kérned- mi lenne ha írnál egy posztot utódgondozásról, kötődésről? amíg még benned van az elsőgyerekesek lendûlete.

Reszet Elek
Újságíró

Nem hiszem hogy túl nagy jövője lenne… Túl sokat harcolnánk, rendszeresen el kellene fenekelnem hogy domesztikálni tudjam.

Másrészt értékelem hogy megosztoznál rajtam. Szeretném ha tudnád, hogy azért még te maradsz rangsorban az első csajom…

Reszet Elek
Újságíró

Mindenki mást vár el ill. mást néz el a saját nemétől, mint a másiktól. Aki őszinte önmagával, hajlandó ezt beismerni. Nos én nagyon is jól tudom hogy skatulyázom az embereket és személyüket illetően előfeltételezésekkel is élek.

Számos nővel dolgoztam alá-, mellé- és fölérendelő viszonyban egyaránt. Nyilvánvalóan a véleményem ezekből a tapasztalatokból állt össze. Általánosságban elmondható, hogy a női kollégáim munkahelyi teljesítménye az esetek többségében nem volt kiegyensúlyozott, aktuális érzelmi állapotuk nagyban rányomta a bélyegét a tevékenységükre és a munkahelyen belüli, külső szemmel kaotikusan hullámzónak tűnő társas kapcsolataikra. Jónéhány kolléganőmet nem is egyszer kellett érzelmileg összerakni mert annyira szétrázódott lelkileg, a saját ambivalens érzelmeiknek és árnyékbokszolásuknak köszönhetően.

Másik oldalról férfiként igenis más viselkedést és gondolkodásmódot várok el a nőktől, mint a férfiaktól. Egy részeg vagy egy előzmények nélkül felkínálkozó nő leginkább undort kelt bennem. Nem tudok mit kezdeni az olyan nőkkel sem, akik beszédmodorát hallgatva azt hihetné az ember, hogy szájukat összetévesztették végbélnyílásukkal. Egy koszos és ápolatlan nő messze visszatetszőbb számomra, mint egy férfi, ahogy egy gyermekét önmagától eldobó “anya” bűnét is nagyobbnak érzem, mint egy hitványnak bizonyuló “apáét”.

Nem óhajtom a nőket férfi mércével mérni, éppen ezért nem gondolnám hogy bármi értelme is lenne vetélkedni velük. Egy versenylovat sem futtatnak versenyagárral egy meccsen, attól még mindkét állat nagyon gyors.

Nagyon szeretem a nőket és nagyon szürke lenne ez az élet nélkülük, azt hiszem azzal hogy a férfiakhoz mérnéd, sokkal inkább te nézed le a saját nemed, nem pedig én.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Olyan példákat hozol a kettős mércéd megalapozására, ami nagyon nem női vagy férfi, hanem általános emberi, és még büszkén fel is vállalod, hogy nemek szerint másképp ítéled meg őket.

Számos férfival dolgoztam mindenféle függelmi viszonyban. Elég kevés alkalommal sikerült tetten érnem a munkájukban a nemi jellegüket (mondjuk pénzügyesekkel dolgozom, meg is lepődnék, ha a 2×2 a nőknél más eredménnyel járna), bár a motivációjukban, emberi hozzáállásukban természetesen ott van. Az én felelősségem vezetőként, hogy ezt felismerjem és a feladat, csapat előnyére fordítva kezeljem, mert ezeknek a nemi sajátosságoknak előnye és hátránya is van. A férfi kollégáim munkahelyi teljesítménye az esetek többségében nem volt kiegyensúlyozott, mert emberek, és az aktuális érzelmi, fizikai állapotuk meglátszik a teljesítményükön. Szakítás, nagy szerelem, otthoni gondok, előző esti bebaszás, hétvégi focimeccs, horgászbajnokság. Sok gondot okozott a munkahelyen belüli kaotikus, hullámzónak tűnő társas kapcsolati rendszerük, vagy ha az nem, akkor a céges neten a pornó korlátozása (komoly, kisebb belső forradalom tört ki, mikor letiltottuk a fontosabb letöltő- és pornóoldalakat… ). Jónéhány kollégát kellett már összerakni, mert annyira szétrázódott lelkileg. Különösen megterhelő volt, hogy néhány srác, akivel lelkizni jártam, csak a harmadik sör után nyílt meg annyira, hogy beszélni lehessen velük, féltem, hogy ha záros határidőn belül nem jönnek helyre, én is alkesz leszek.

Nőként viszont bizonyos dolgokban nem vagyok hajlandó kompromisszumra senki részéről, akár nő, akár férfi. A részeg férfi kolléga kéretlen nyomulása bennem nem csak undort, de félelmet is kelt a fizikai ereje miatt. Nem értem, mire gondolsz, mikor azt írod, más viselkedést vársz el a nőktől és férfiaktól? Esetleg arra, hogy a részeg férfi felkínálkozása nem annyira undorkeltő? Nálatok van olyan, hogy a férfi kollégáknak egymásnak részegen kéretlenül…, ami alapján esetleg van összehasonlítási alapod?

A férfi kollégák sajnos nem értik, miről beszélek, ha a beszédmodorukat vagy az irodában a m2/perc/bazdmeg arányszám csökkentését hozom szóba. Viszont egy koszos és ápolatlan férfi ugyanolyan tűrhetetlen egy munkahelyen, mint egy koszos és ápolatlan nő, mivel munkahelyről beszélünk. A tárgyalópartnert nem valószínű, hogy meggyőzheted a férfiak bűzhöz való jogához, mielőtt kifordul az irodából, szóval nem értem a diszkriminációt.

El kéne fogadnod, hogy nem mindenben számít a te szubjektív ítéleted. A férfi és nő bűzéről az dönt, aki szagolja. Az apa és anya bűnének nagyságát pedig a gyerek ítéli meg. Az ő szempontjából bármelyik lehet nagyobb és meghatározóbb.

Reszet Elek
Újságíró

Ezt válasznak szántad? Elég vérszegény attól tartok.

A nők nem férfiak, a férfiak meg nem nők, nem látom be miért kellene teljesen ugyanolyan módon kezelnem őket.

Írod hogy nem helyes a szubjektív hozzáállásom és értékítéletem, nem mintha egyénként más is lehetne, aztán pedig leírod a saját szubjektív, nemeket megkülönböztető véleményed. Emmá’ döfi!

Ebben a tekintetben nincsen köztünk különbség, mindketten másképpen kezeljük a nemeket ill. egyetlen dolog, én beismerem, nem hazudok magamnak és másoknak.

Nyávogj!

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Oh, és könyörgöm, mindenki tanulja már meg az egyetértés szó helyesírását, lécci! Lécciléccilécci. Az “egyet értek” azt jelenti, hogy egyetlen dolgot értesz, ugye, azért ennél megy több is?

Tényleg bocs, de annyira kezd elterjedni ez az írásmód, és annyira irritál, hogy az már fáj. Mint a muszály :-D

Suum cuique
Újságíró

Hiába, a nőknek általában jobb a nyelvhelyességi és helyesírási érzékük (ezért jobbak már a lányok már az iskolában is magyarból), ez nem jelent semmit, pláne a mi nyelvünk esetében, amelynek a helyesírási rendszere finoman szólva rendszertelen, ad-hoc tákolmány, pláne az egybe- és különírás szabályai, amit most variáltak meg már megint – érdemi előrelépés nélkül, sőt. Vessük össze, hogy mennyire nem téma ez mondjuk egy angol anyenyelvűnek, ahol minden összetett szót/kifejezést külön írnak, vagy a németek meg mindent egybe. Nálunk meg egy sokszor még nyelvészek is belezavarodnak, hogy mikor egybe, mikor külön, mikor kötőjellel.

A hozzászóló helyesírásával való basztatása valami ősi feminista szokás? Csakazolvassa is míveli ezerrel, pedig neki ez szakmája is. Ez ugye tipikusan nem a lényeget érintő, a másik megfogalmazásába, elgépeléseibe esetleg helyesírásába belekötő nyelvtannáciskodó kötekedés.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Hiába, a nőknek általában jobb a nyelvhelyességi és helyesírási érzékük”

Faszt jobb.

.
Olvasó

Kornis Gyula még arról értekezett, hogy a nőknek rosszabb a helyesírása.

timecutter
Olvasó
timecutter

A cikkre reagálva:

Szerintem az van, hogy a férfiak egyre nagyobb része rosszul definiálja önmagát, és a nőhöz képest akar férfi lenni, nem önmagához vagy a természethez képest. Ezt a nők megérzik és hajlamosak sovinisztán visszaélni vele. (Pl. nem férfi aki nem csinálja ezt vagy azt.) Megoldás, hogy soha ne a nők véleményére alapozva definiáljuk önmagunk férfiként, hanem szedjünk össze a világról elegendő ismeretet, hogy magunkat a világhoz és a természethez képest tudjuk definiálni. A nők egy nagyon érdekes részei a világnak, de rajtuk kívül azért számos felfedezni és megismerni való jelenség van, ne essünk abba a hibába, hogy nő miatt hanyagoljuk a világ megismerését, illetve leragadunk a nekik megfelelésben.

lady
Olvasó
lady

Valami hasonlót írtam , én is de elfogadhatóbb ha egy férfi ír erről! :-))

Az utolsó mondatodban meg ha a nők helyett férfiakat írnánk be ugyan olyan jól hangzana.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Tök jó, hogy ezt így leírtad… Itt már több emberrel vitatkoztam, mikor szóba jött, hogy a nőknek mit szabad és mit nem szabad ahhoz tenniük, hogy a férfiak férfinak érezhessék magukat. Ha valaki attól érzi magát férfibbnak, ha minél gyengébb, segítségre szoruló vagy azt játszó nő van mellette, és ezt az elvárást fogalmazzuk meg a nők felé, illetve elhitetjük a férfiakkal, hogy csak ennyi kell, akkor az egész egyfajta hazugsággyár, önámítás. Ráadásul hosszú távon sosem vonzó, ami nem önazonos.

lady
Olvasó
lady

Libsifemcsiszingli, én nem akarok vitatkozni mert nem érdemes az én igazságom vagy amit én annak vélek az egész más mint a többiek igazsága. Mivel mindenki másképp érzékeli az embereket a világot.  Én tudom magamról hogy nem vagyok “százas” és épp ezért a hasonlóan nem “százasokkal “értem meg magam. Vagyis sok mindent másképp gondolok vagy hiszek , és nagyobb a szabadság igényem mint másoknak. Ez nem olyan ,hogy most bárhova elkóricálok ahova akarok, vagy szabadosan élek. Az élet morzsáit megbecsülöm , tehát szinte mindenben megpróbálom megtalálni a jót a lehetőséget. Hiszem hogy aki saját magával harmóniában van az nem nyüszög állandóan a visszajelzésekért hogy jó amit tesz vagy őt mindenképp csodálják.  Szerintem csak úgy működik egy jó kapcsolat ha önmagunk is tudunk és merünk maradni.

Mi nőies meg férfias ,hát nálam inkább feladatok vannak és megoldások . Szüleim úgy neveltek hogy itthon nem volt kifogás semmire el kellett végezni mindent. Bele lehet szokni, és a lényeg nem érzem tehernek hanem inkább jó érzetnek hogy megtanultam azt amit illik egy nőnek tudnia.  De persze ehhez kellett egy szeretet teljes egész család .

.
Olvasó

Alter Ego

“Egyébként ’7/24″-ben együtt lenni a gyermekével nem éppen teher a nők jelentős része számára, hanem ajándék, a többség szíve vágya,”

Pár vetítőgép anyuka facebook profiljáról tényleg ez jöhet le, de sajnos messze vagyunk ettől. És nem azért, mert jaj de feministák vagyunk.

Félreértés ne essék, nem cserélném le az anyaságot más hivatásra, de ez így nagyon-nagyon-nagyon durva túlzás.

 

Virenzuola
Szerkesztő

Én azt gondolom, hogy ha ez tényleg ilyen rossz, mint ahogy ez most itt társadalmi szinten prezentálva van (az most teljesen mindegy, hogy a feministáknak köszönhetően vagy sem) és egyesek tényleg komolyan gondolják, hogy a nők 7 évvel korábban mehessenek nyugdíjba erre való tekintettel, akkor inkább legyen egyenlő nyugdíjkorhatár, menjenek a nők dolgozni túlórába és a gyerekkel maradjon otthon az apjuk. Szerintem nem vállalok nagy kockázatot azzal, hogy ha a parlament egy ilyen jogszabályt kívánna elfogadni, akkor azok tiltakoznának ez ellen a leghangosabban, akik most a gyermekgondozására való tekintettel nyugdíjkedvezményt követlenek a nőknek.

Itt egyszerűen arról van szó,hogy tisztában vannak azzal, hogy a nemi szerepek eltérőek, a női nemi szerepet beállítják úgy, mint egy hatalmas tehert és innét kezdve – az ő elméletük szerint – “jogosan” követelik a saját pozitív diszkriminációjukat.

.
Olvasó

Nem a Nők40 kontextusában írtam a dologról, pusztán mindentől függetlenül AlterEgo gondolatára reagáltam.

Egyébként én úgy tudom, hogy nem a gyed/gyes miatt gondolják a feministák, hogy a nőknek jár a korábbi nyugdíj, hanem a “kettős teher” miatt, ami már a gyes utáni időszak. Vagyis hogy a férfi dolgozik, a nő meg dolgozik és ezzel egy időben háztartást vezet és gyerekezik segítség nélkül.

Azt már nem veszik bele a feministák, hogy 1. a férfi is foglalkozik a gyerekkel (libsi is tapasztalat nélkül, nagy hévvel hörög a férfi ellen, aki max. napi két percre néz rá a gyerekre… hát nem tudom, én ilyen apát még nem láttam, persze erre mondanák a feministák azt az ostoba mantrát, hogy “check your privilege”) 2. általában nehezebb és több munkahelyi munkát végez, mint a nő 3. vannak férfias házi vagy ház körüli munkák is, csak hát azt ki veszi észre, az teljesen alap, hogy “megcsinálódik”.

.
Olvasó

Még egy gondolat. A gyerekezés nem őrült nagy teher, de azért elég durva. (Bár újszülöttől idősebb fele egyre könnyebb szerintem.) És attól, hogy ez egy nőies feladat, még nem lesz minden perce és minden aspektusa kéjutazás. A férfias munkák és feladatok minden percét és aspektusát élvezitek ti, férfiak? Nem hinném. A nőkre is ez áll.

Virenzuola
Szerkesztő

Egyetértek, az egy nagyon bonyolult kérdés, hogy kinek jobb, amit ráadásul óhatatlanul befolyásol az ember világnézete is, ki ezt tartja könnyebbnek, ki azt, ki ezt szeretné inkább csinálni, ki azt. Erre aligha adható egzakt válasz.

Azt viszont látni kell, hogy a feministák egy egyoldalú képet tárnak az emberek elé, úgyhogy azt gondolom, hogy be kell mutatni az érem másik oldalát is, vagyis hogy ez a fajta szerepmegosztás a férfiak számára miként lehet hátrányos, illetve a nők számára miként lehet előnyös. Ugyanis a férfiak társadalmi megítélése szempontjából igencsak káros, hogy a feministák szájíze szerint zajlik a társadalmi vita a nemi szerepekről, hiszen ma tulajdonképpen arról megy a vita, hogy most elnyomják-e, illetve kihasználják-e a férfiak a nőket vagy sem. Onnét kezdve, hogy egy erőteljes férfijogi szempont is bejön a képbe, amely felhívja a figyelmet azon aspektusokra, ami a férfiak számára kedvezőtlen, a férfidémonizáció ellehetetlenül (vagy legalábbis hiteltelenné válik), hiszen a nők elnyomására semmiképp nem lehet visszavezetni egy olyan struktúrát, ami a férfiak számára is legalább annyi szempontból kedvezőtlennek tekinteni, mint a nők számára.

Eques
Olvasó
Eques

Ezt a Tündérországot nem értettem, hibrid vagy álruhás volt számomra:

http://illuzio.cafeblog.hu/2015/08/20/a-legfontosabb-szerelmi-tanacsok-legenyeknek-nagyapainktol/

Aztán a forráskritika helyére tette.

És van folytatása is:

http://illuzio.cafeblog.hu/2015/08/29/a-legfontosabb-szerelmi-tanacsok-leanyoknak-nagyanyainktoli/

Big G.
Újságíró

Elolvastam mindkettőt. Van egy-két pont, amellyel vitatkozni lehet, vagy kiegészítésért kiàlt, de többnyire rendben van. A legtöbb tanáccsal nemigen lehet vitába szállni. Nem tudom megítélni, mennyire álruhás, de hibridek nem mondanám. Nekem elég egységes szellemiségűnek tűnt.

Eques
Olvasó
Eques

Az a gyanúm, hogy ezek modern tanácsok régi gúnyába öltöztetve. Vagy régiek módosítva, kiegészítve. Ezért hibrid.

kz
Olvasó
kz

Nincs ebben semmi hibrid. Ócska modern bulvárszemét régies nyelvezetbe öntve. A két lista is nevetséges, a női rész kevéske 24 pontja a szokásos jól bejáratott kliséket puffogtatja, hitvány, lusta, büdös, “anyámasszonykatonája” férfiak. A másik szintén arról szól, hogy te a férfi vagy a szar, a semmirekellő, de arról hallgat, hogy a nőknek hogyan kellene viselkedniük.

rumospiskóta
Újságíró

Időnként elő kell venni a klasszikus írásokat és elámulni rajta hogy mennyire érvényesek és érthetőek ma is.

Művészet pedig az ami érzéseket kelt a mű szemlélőjében.  Ez a cikk AZ .

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet!

rumospiskóta
Újságíró

Ha az vagy akinek gondollak, akkor szevasz te ifjútitán : részemről a szerencse hogy a “Borisz Összes Művei” gyűjteményes kiadás kezd összejönni neked is.