ulomenen
0 megosztás

Világok harca

Számodra a világ veszélyes hely. Nem is veszélyes, rettenetes. Gonosz, undorító lények lakják, a férfiak. Minden szörnyűt ők tesznek, szemben veled, aki a jót képviseled. Ha tévedsz, hát felmented magad. A  te hibád is az ő hibájuk. Elrontják a Földet. Nem akarok a világodban élni.

Ezek a  lények szerinted nem jók semmire. Nem tudnak szeretni, úgy semmiképp, ahogyan te. Mindenben jobb vagy náluk, mindent jobban tudsz náluk, csak esélyed nem volt eddig bizonyítani. Elnyomtak, elnyomnak téged, pedig neked kéne rajtuk uralkodnod. Nem akarok a világodban élni.

Megkötöznek, korlátoznak. Mennyivel jobb lenne, ha az utódnemzést önállóan megoldhatnád. Bánt az arroganciájuk, nem átallják nélkülözhetetlenné tenni magukat. Pedig ebben sem jók, saját utódaikat ugyanúgy verik, úgy erőszakolják, ahogy téged. Nem akarok a világodban élni.

Sosem hibázol, mindig ők tesznek rosszat veled. Áldozat vagy, tettes soha. Nem tehetsz semmiről. Nem te irányítod az életed, az történik meg veled. Elvárod a jót, a szépet, ami jár neked, hiszen te is ilyen vagy. A gonosz lények önzők, ezért nem vagy boldog. Nem akarok a világodban élni.

Nem érdekel, mit beszélnek. Úgysincs igazuk. Látod amit látni akarsz, hallod amit hallani akarsz. Megerősítésre van szükséged, kritikára soha. Nem tanulsz a hibáidból, nincsenek hibáid. Társadat  elárultad. Ha úr vagy, cseléded szidod, ha cseléd vagy, urad. Nem akarok a világodban élni.

——–

Számomra a világ nagyszerű hely. Nem is nagyszerű, csodálatos. Furcsa, érdekes lények lakják, az emberek. Tudnak jót tenni és tudnak rosszat is tenni, szándékuk szerint. Ha hibáznak értéküket mutatja, hogy elismerik, javítják-e. Formálják a Földet. Nem akarsz a világomban élni?

Ezek a lények bármit képesek megtenni. Tudnak őszintén szeretni, egymást jobban, mint magukat. Mindegyikük jó valamiben, mindegyikük jól tud valamit, mindegyiknek van esélye bizonyítani. Néha egymást nyomják el, néha a bennük lévő rosszon uralkodnak. Nem akarsz a világomban élni?

Korlátokat állítanak segítőül. Az utódnemzés szép feladatuk, szeretnék a legjobban megoldani. Örülnek, hogy ebben nélkülözhetetlenek, örülnek, hogy a másik is az.  Elkövetnek nagy hibákat, lehetnek alkalmatlanok is.  Egyénenként, sosem tömegesen. Nem akarsz a világomban élni?

Mindegyikük hibázik, mind tesz rosszat. Lehetnek áldozatok és tettesek is. Bármelyikek is, tehetnek róla.  Ők irányítják az életüket, viselik érte a felelősséget. Annyi jót és szépet kapnak, amennyit tesznek érte. Különleges lények, boldogságuk rajtuk múlik. Nem akarsz a világomban élni?

Érdeklődnek egymás gondolatai iránt. Igyekeznek megismerni egymást pont olyannak, amilyenek. Szükségük van megerősítésre, szükségük van kritikára. Képesek tanulni a hibáikból. Társaikhoz hűek tudnak lenni. Nem muszáj cseléddé, sem úrrá lenniük. Nem akarsz a világomban élni?

Post Author: ulomenen

ulomenen
http://perszeusz.blog.hu
f Facebook
0 megosztás


10
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
7 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
6 Hozzászólások szerzői
NaoooulomenenBig G.Suum cuiqueReszet Elek Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Adolf Weininger
Újságíró

A félő és a bízó beállítódások a vonatkozó mantrák ellenére egyáltalán nem szabályozhatók szándékolt törekvésekkel, nem lehet őket akaratlagosan befolyásolni. Legfeljebb némileg színezni, de azt se nagyon, leginkább csak elhazudni lehet őket, letagadni a sötét kedélyt, állítani a világosat, görcsösen pörögni-forogni-bulizni, kiröhögni, aki nem ilyen (lúzer!), meg efféle extravertált baromságok. Az ún. pozitív gondolkodás humbug, része az egyre kizárólagosabb társadalomszervezési elvnek, a manipulációnak.

Reszet Elek
Újságíró

Szerintem közvetett módon működhet a tudatos önráhatás. Mivel a környezetünk hat ránk, pozitív változásokat érhetünk el ha tudatosan inspiráló környezetet választunk magunknak, ennek irányába törekszünk.

Másrészt a személyiség koránt sincsen (de fura, pedig elvileg így helyes) kőbe vésve.

Harmadrészt a világ sok tekintetben olyan, mint amilyennek tartjuk. Ez pedig azért némileg reménykeltő dolog.

Suum cuique
Újságíró
Big G.
Újságíró

Bírom azt a pozitív szellemiséget, amit képviselsz. Úgy tűnik, elég jól választod ki az olvasmányaidat. Anthony de Mello munkásságának az ismerete is erre utal.