Alter Ego
0 megosztás

Tovább gyűrűzik az állami nemi diszkrimináció: “Nők 40+”

Az elmúlt év végén jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azt az 1 milliárd forint összköltségű, "Nők 40+"  névre hallgató munkaerőpiaci programot, amely 2016. január 1-jétől 2016. április 30-ig tart, és amelyhez a szükséges forrásokat a Nemzeti Foglalkoztatási Alap 2016. évi kerete biztosítja.

Szemmel láthatóan a legkevésbé sem érintette meg a kormányt, hogy már az előző “Nők 40” program nemi diszkriminációja is kiváltotta a politikai paletta minkét pólusának megrökönyödését és aminek kapcsán az ellenvélemények végül a Bodnár József által magánszemélyként indított aláírásgyűjtésben ölthettek kézzelfogható alakot. (Az üggyel kapcsolatban íródott cikkeinket lást itt.) Ezzel összefüggésben “az év legnagyobb feminista szégyenfoltja” díjat az a nőszervezetek megbízásából indított “backlash” nyerhette el, amely sikeresen meghiúsította a férfiak egyenjogúsági törekvését. (Lásd ebben a cikkben.)

A jelenleg zajló program célja, hogy “elősegítse az álláskeresőként nyilvántartott és döntően koruk miatt elhelyezkedési esélyekkel nem bíró nők foglalkoztatását és ezzel együtt a nyugdíjba vonulásukhoz szükséges hiányzó jogosultsági idő megszerzését”. – Vegyük észre a mondatban, hogy valójában semmilyen kapcsolat nincs a “pozitív diszkrimináció” szükségességét felvető probléma (koros munkavállalók elhelyezkedési nehézségei) és a megcélzott célcsoport (nők) között. Szinte már én szégyellem, hogy megmagyarázom az egyszeregyet: ugye, nyilvánvaló, hogy ha a koruk miatt elhelyezkedési nehézségekkel küzdőknek akarunk segíteni, akkor arra nem egy nőprogramot  kell létrehozni, hiszen ez így nem más, mint újabb nyílt nemi diszkrimináció, közönséges populizmusként a női seggek nyilvános nyaldosása. Különösen ízléstelennek érezhetjük az egymilliárdot kóstáló programot, ha felidézzük, hogy a gerincroppantó fizikai munkában egészségkárosodott bányászok több éves kérés, könyörgés és végül demonstráció árán sem tudták elérni, hogy egy olyan program segítse őket, amely a tárgyévben összesen 14 millióba és teljes kifutásáig, hosszú évek alatt  is csak összesen 320 millióba került volna és a rokkant bányászok emberhez méltó nyugalmazását tette volna lehetővé. (Lásd itt.) Persze ők csak férfiak… De azért esetleg valaki az NGM-tól kérdezze meg ezeknek a férfiaknak is a véleményét erről a csodásan népbutító nőprogramról.

Tekintsük át a további részleteket is: A programban azok a legalább 1 hónapja álláskeresőként nyilvántartott nők vehetnek részt, akik 60. életévüket betöltötték, esetükben a jogosultsági idejüket nem veszik figyelembe. Beléphetnek továbbá az 55. életévüket betöltöttek is, nekik azonban rendelkezniük kell legalább 37 év jogosultsági idővel. Azoknak a munkaadóknak, akik vállalják, hogy a program keretében foglalkoztatják a célcsoportba tartozó nőket, a munkabér és a ténylegesen kifizetett szociális hozzájárulási adó együttes összegének 100 százalékát téríti meg az állam. A támogatás összegének megítélésénél havi munkabérként legfeljebb a 2015. évi garantált bérminimum 120 százaléka, legfeljebb 146 400 forint vehető figyelembe. A program keretében főszabály szerint a teljes munkaidős, napi 8 órás foglalkoztatás támogatható, de lehetőség van részmunkaidős (napi 4-6 órás) munkavégzés támogatására is. A támogatás időtartama egyénenként legfeljebb 8 hónap lehet, ugyanakkor nem lehet több mint a 40 éves munkaviszony megszerzéséhez hiányzó hónapok száma. A munkáltatónak a támogatás időtartamának felével megegyező továbbfoglalkoztatási kötelezettséget kell vállalnia. A rendelkezésre álló forrás optimális felhasználásával mintegy 1000-1300, 55. életévét betöltött álláskereső nő tartós foglalkoztatása válik lehetőéve. Az NGM által kitűzött cél, hogy a támogatásba bevontak többsége megszerezze az öregségi nyugdíj megállapításához szükséges jogosultsági időt. A programot a Nemzetgazdasági Minisztérium koordinálásával a megyei kormányhivatalok és a járási hivatalok valósítják meg.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


86
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
8 Egyéni hozzászólás
78 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
18 Hozzászólások szerzői
blackfridayDeadpoolwittukindAlter EgoGejza Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Ahogy Elek mondta szeretek cimkézni és meg kívánom nevezni a felelősöket akik ezt kitalálták. A Nemzetgazdasági Minisztérium vezetői csupán bólogató papucs manginák akik örömmel veszik, hogy a nőknek haszna van a munkaerőpiacon és néha szülnek, node az egész feminista nyomásra a KDNP találmánya lehet. Az elmaradottak szerint a nők és gyermekek együtt kezelendő felelősség nélküli lények ahol a nőket -függetlenül attól, hogy sokuk már régen átvette a domináns szerepet – külön intézkedésekkel kell támogatni természetesen a férfiak rovására, mert azoknak mindent tűrni kell és ha kell haljanak is meg korábban akár csatatéren behívott katonaként. Ha valaki megtalálta a program eredeti kitalálóját legyen szíves megnevezni akár privátban is.

Ezeket találtam. Betesznek egy manginát, hogy előadja.
http://www.fidesz.hu/hirek/2014-03-08/a-fidesz-minden-elethelyzetben-a-nok-mellett-all/

Varga számként kezeli a nőket, hiába no közgazdász nem lehet az erőssége a női jellemismeret.
http://mno.hu/gazdasag/varga-szerint-jovore-minden-jo-lesz-1288115

És itt kibukik, hogy a KDNP hőse támogatja a férfiakat is, de “most nem lehet”. Hazugság.
http://hirtv.hu/ahirtvhirei/ebben-a-kdnp-a-jobbik-es-az-mszp-is-egyetert-1299007

Szép gondolatnak tartja a férfiak 40 év utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségét a KDNP frakcióvezetője. Harrach Péter azonban leszögezte: ha a költségvetés az ezzel járó mintegy 200 milliárdos terhet elviseli, nem látja akadályát a nyugdíjtörvény módosításának, de ma még nincsenek meg ennek a feltételei.”

Bocs most nincs időm többre, mert életem első lakását kapom meg végre ahová viszem az asszonyt is és azon dolgozok, hogy adjam be neki, hogy ez nem lesz a “fészke”, mert arra tartogatom a jövőben a saját lakásom, hogy legyen hová menekülnöm ha egyszer családom lesz, de elválnak tőlem és az utcára kerülnék esetleges gyerekelhelyezés miatt. Ha az asszonyom akinek szinte semmilye sincsen és én 3x annyit keresek mint  ő gyereket akarna tőlem később, akkor vonja be a szüleit is, hisz nem egy házat fog örökölni hanem többet tőlük. Anno közölték velem csak akkor segítenek anyagilag, ha összeházasodunk, azaz elveszem a lányukat :-) A CSOK-ot a legnagyobb csapdának látom a férfiaknak (én 1/1-es tulajdonlással veszek lakást emiatt is), mert esetleges válással valaki nagyon rosszul jár ha az anyánál “helyezik el” a gyereket. Erről marhára nem beszél szinte senki, ezért megemlítem. Amit ma elcseszünk (ahogy a kormány is) annak a jövőben isszuk a levét, ez tény. Ennyi.

Sydra
Olvasó
Sydra

De jó, ezért adózok annyit, hogy a sok klimaxos szatyor az én pénzemből sütkérezzen.

Koriander
Olvasó
Koriander

Pont az ilyen hszk és lájkolások ártanak a a legtöbbet a férfi-mozgalom hitelének, süt belôle a nôgyûlölet, a modera meg nem lèp közbe. Hallgatni, tehát egyetèrteni?

Reszet Elek
Újságíró

Ezerszer leírtuk, nem fogjuk újra Kori.

Koriander
Olvasó
Koriander

nem kell, a kérdés költôi.
Ez már a ti cégéretek.

Rokapapa
Újságíró

Teljesen igazad van. A nőgyűlölet süt már mindenhonnan, de ez már olyan természetes velejárója az életünknek mint a feminizmus. Így aztán a moderálásnak sincs már alapja ezen a szinten.

Amúgy meg a nőgyűlöletet  – mint az ebből a cikkből is kitűnik –  az országunk vezetői gerjesztik feminista hatásra. Nem kell már sokat várnunk arra, hogy robbanjon ez a bomba és bekövetkezzen az a törvényi eszközökkel már kezelhetetlen állapot amikor ismét az erős fog parancsolni  erőszak alkalmazásával. Félek, hogy nem vagyok elég idős ahhoz, hogy ne éljem meg ezt az erőszakhullámot.

Koriander
Olvasó
Koriander

Akkor nagy valószínûséggel én kezdettôl félreértettem az antifeminista törekvéseket- számomra egyszerûen összeegyezthetetlen a gyûlölet az igazságosabb világ megteremtésével, ez így csak egy reciprok világ, én a komplementert szeretem.

Reszet Elek
Újságíró

Személy szerint én az antifeminizmust nem a nőiség, sokkal inkább a nőietlenség gyűlöleteként írnám körül.

“És meglátva egy fügefát az út mellett, oda méne hozzá, és nem talála azon semmit, hanem csak levelet; és monda annak: Gyümölcs te rajtad ezután soha örökké ne teremjen. És a fügefa azonnal elszárada.” -Mt 21:19

Koriander
Olvasó
Koriander

de itt most nem a nôietlenségrôl meg általános definícióról, hanem arról van konkrètan szó, hogy Sydra az èdesanyáink korosztályát klimaxos-szatyrozta le.
A cikk ezzel szemben meg arról szól, hogy ugyanez a mèltányosság az apáinkat is megilletné, akkor is, ha nekünk már biztosan nem lesz nyugdíjunk.

Rokapapa
Újságíró

Nem értettél félre semmit. Akik egyenjogúságra törekednek még lehetnek nőgyűlölők, a gyűlölet majd elmúlik ha megvalósul a valódi egyenjogúság. Persze nem azonnal, a nők sokat tettek azért, hogy értéktelenek sőt egyenesen visszataszítóak legyenek a férfiak számára – kivéve a szexet -, ha megvalósul a valódi egyenjogúság akkor majd azért kell sokat tenniük, hogy elmúljon a nőgyűlölet.

Vagy itt olvastam egy cikkben vagy talán egy hozzászólásba belinkelt cikkben, hogy a nők vagina formájú süteményeket készítettek. Ezzel akarták felhívni a figyelmet arra, hogy egy nő nem csak egy vagina. Engem sikeresen meggyőztek róla, hogy manapság egy nő már nem több mint egy vagina. A nő mint “NŐ” fogalmát kiirtották a feministák.

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Tökmindegy, az antifeminizmus már azelőtt megbukott, mielőtt létrejött volna. A nőközpontúság biológiailag van belénk égetve.
Ha ő így éli meg, akkor engedje ki magából. Itt is cenzúrázni szeretnél? Az internetnek gyakorlatilag már nincs zuga, ahol férfiak őszintén le tudnák írni a gondolataikat, a dühüket. És én megértem azt a dühöt. Ő is ahhoz a generációhoz tartozik, akinek már nem lesz nyugdíja, illetve a nyugdíjkorhatárt már jó eséllyel el sem fogja érni. Csak hogy azoknak, akik most nyugdíjasok, most lesznek nyugdíjasok, még viszonylag jó és kényelmes legyen. A most fiatal generációtól elvárnák, hogy tartsa el a jelenkori önmagát, öngondoskodva a jövőbeli magát , az utódait és a szüleit. Ilyen lehetetlen helyzetben az ember nem tehát mást, mint hogy felállítja a prioritásokat. Jelen pillanatban még csak a szüleiről és önmagáról kell gondoskodnia. A gyerekére már nem marad – így az nem is lesz -, illetve a jövőbeli önmaga is megy a levesbe. Hogy a fenébe ne lenne mérges. Legalább ezt ne vegyük el tőle.

Reszet Elek
Újságíró

“A nőközpontúság biológiailag van belénk égetve.” – Az hogy férfiként a figyelmünk és érdeklődésünk központjában a nők állnak egy dolog, az hogy ebből a nőknek származik-e bármilyen társadalmi előnye az meg egy másik.

Koriander
Olvasó
Koriander

nem tudom olvastál-e már, amikor volt a wiliamsonos cikk. Ott a kommentfolyamban Parsifal megfogalmazott egy (számomra) nagyon fontos gondolatot, hogy egyéni pathológiából nem teremthetsz rendet. A nagy feministáknak, egytôl egyig volt valami gebasza az apjával, a partnereivel ès ezt a frusztot emeltèk általános érvényûvé.
Vhol Sydra kommentje is erre hajlik.
Kiengedheti, csak akkor ne csodálkozzon senki, ha ellenoldalról ez pont ugyanolyan röhejes, mint innen a feminizmus.

Sydra
Olvasó
Sydra

Meg is szoktad kérdezni az embereket arról, hogy miről hogyan gondolkodnak, vagy mindig te szoktad megmondani helyettük?

Naive
Olvasó
Naive

Teljesen szívemből szólsz. Kicsit mintha átmentünk voltna férfi gumiszobába. A cikkek jók, és minden tisztelet a munkáért, de mint közösség, mintha egyre kevésbbé lennénk konstruktívak. Szomorúan olvastam végig Libsi többszöri szétcincálását is, meg minden féle személyeskedést, melyek okán alig maradt női kommentelőnk. Neked is tiszteletem, amiért még nem adtad fel…

Reszet Elek
Újságíró

Gumiéknál a cikkek és a kommentek tartalma hasonló szintet képvisel. Itt a cikkek visszafogottak és korántsem nőgyűlöletet árasztanak. A kommentek kapcsán meg csak a törlés maradna, ami nem nyerő, noha manapság egyre népszerűbb mindenfelé. Persze ha van bárkinek érdemi javaslata a dolog kezelésére, azaz a kecske-káposzta probléma megoldására, azt gondolom sokan szívesen vennék.

Naive
Olvasó
Naive

Túlzóan fogalmaztam, inkább úgy mondanám, hogy néhol itt is megjelenik a nőgyűlölet, meg a viták esetenként személyeskedésbe torkollnak, de a gumiszobához egy az egyben hasonlítani nem volt korrekt tőlem. Ezért különösen a cikkíróktól kérek elnézést, akik nem kevés energiát fektettek az oldalba, én meg itt alkalmi hozzászólóként leminősítettem azt. Mintha már láttam volna ezen az oldalon csillagozást is, vagy akkor arra rosszul emlékszem?

Szerintem egyelőre elég lenne mindenkinek törekedni arra, hogy korrekt maradjon, és ne engedje ki a dühét romboló formában, és főleg ne bántsa a másik kommentelőt pusztán azért mert nem ért egyet. Ne legyünk belterjesek, és elvakultak, hallgassuk meg a mi nagyjából “egységes” álláspontunktól eltérő véleményeket, érveket is. Libsi szerintem iskolapélda erre, aki sokszor világított rá egy-egy problémára női szemszögből. Ahogy én láttam, mindig sokkal korrektebb maradt, mint ahogyan a viták végére vele többen beszéltek. Csodáltam is a kitartását, hogy szembement több ember egybeolvadt “szuperegójával”, és csodálom, hogy minden “veresége” után később még újra visszatér. Talán nem is a moderáció hiánya, hanem a “némák” bűne, talán nekem is többször szót kellett volna emelnem. Minden esetre szerintem mindig érdemes lenne figyelembe venni, hogy milyen képet festünk egy alkalmi látogató számára az oldalról a hozzászólásainkal, és hogy mennyire vagyunk építőek a kialakult közösség vonatkozásában. Ha mondjuk a gumiszobán olvasnánk azt, hogy a sok inpotens vén f*sznak minek is bármi támogatás, szerintem többségben nekünk sem tetszene. Amúgy meg pont ismerek is munkanélküléség, és részmunkaidő közt tengődő középkorú nőt, aki pedig bőven alkalmas lenne hasznos munkára jeleleg meg mind anyagi mind érzelmi síkon egy kicsit inkább teher az utódai számára, mint támasz. Sőt, még odáig is merészkednék, hogy abban az idősebb generációban még sokkal kedvezőbb az érdemi munkát szívesen végzők aránya, mint a számunkra kívánatos kora-huszonéves nők közt. Láttam én már 60-hoz közelítő takarítónőt is annyit dolgozni, amit én nem bírnék…

Reszet Elek
Újságíró

Végső soron meg is van a megoldás. Az ide kommentelőknek kell(ene) “kordában tartani” a renitenskedőket olymódon, hogy a túlzott szélsőségeket képviselő kommentek kapcsán nem haboznak ellenvéleményt megfogalmazni.

Koriander
Olvasó
Koriander

unalmas.

Reszet Elek
Újságíró

javaslat?

Caravella
Olvasó
Caravella

Ha már a nők civilizálták a kőbunkó férfiállatokat, építsünk együtt egy új, tökéletes, matriarchális* utópiát!

(Sarcasm.)

 

*De legyen spirituális!

Koriander
Olvasó
Koriander

Bélvederke, menj és írd szépen a doktoridat, îgy sosem lesz kész.

Koriander
Olvasó
Koriander

Nyaljon sót, szomjas lesz, igyon egy pohár vizet és csak ezután írja le.

Reszet Elek
Újságíró

Láthatóan neked sincsen érdemi megoldási javaslatod. Vagy a kecske vagy a káposzta…

Koriander
Olvasó
Koriander
Reszet Elek
Újságíró
Koriander
Olvasó
Koriander

Remèlhetôleg kèrtèl engedèlyt Steventôl…
http://www.theguardian.com/us-news/2015/oct/11/aerosmith-steven-tyler-donald-trump-dream-on-song
amúgy meg az egyetlen hallgatható számuk a sweet emotion, a bassline is korrekt ès a szöveg sem egy közhelyrakat.
Kb. Jutúval is így vagyok, de ez örök:
https://www.youtube.com/watch?v=5hG-HlbPN-E
nothng changes on new years day.

Koriander
Olvasó
Koriander
Koriander
Olvasó
Koriander

köszi, de alapvetôen én jólérezni magam járok ide, és ez még mindig megvan, ha vkit szeretek akkor kötôdöm, úgyis, ha néha haragszom :).

Caravella
Olvasó
Caravella

Teljesen szívemből szólsz. Kicsit mintha átmentünk voltna férfi gumiszobába. A cikkek jók, és minden tisztelet a munkáért, de mint közösség, mintha egyre kevésbbé lennénk konstruktívak. Szomorúan olvastam végig Libsi többszöri szétcincálását is, meg minden féle személyeskedést, melyek okán alig maradt női kommentelőnk. Neked is tiszteletem, amiért még nem adtad fel…

http://www.ferfihang.hu/2013/05/27/a-labtorlo-dalol/

Höllenhund
Olvasó
Höllenhund

Szerinted a “sok klimaxos szatyor” minden nőre, vagy akár minden idős nőre vonatkozó jelző itt?

Koriander
Olvasó
Koriander

a posztban per definitio benne van, hogy kit tekint Sydra az adóforintjain sütkérezô szatyornak, de kimàsolom a kedvedért:
minden nô, aki “legalább 1 hónapja álláskeresőként nyilvántartott (…) 60. életévüket betöltötték, esetükben a jogosultsági idejüket nem veszik figyelembe. Beléphetnek továbbá az 55. életévüket betöltöttek is, nekik azonban rendelkezniük kell legalább 37 év jogosultsági idôvel.”

Azért a 37 év jogosultsági idôvel (még az elôzô posztokban írta vki, hogy jelen esetben jogosultsági idô az munkavállalás/ gdp termelés) m e s s z e nem az állam csecsén lógó lumpenekrôl (pölö államfinansz.. egyetemista vagy gyeses fehér/ bronzcselédekröl) van szó, akire most Sydra pöfékel.
Egyébként nagyon is értem, hogy mi a baja: a szochálón túl sok a potyutas és egyre kevesebb a netto befizetô, de ez pont nem az az eset.

Höllenhund
Olvasó
Höllenhund

Akkor meg mi ez a “nőgyűlölet” rizsa? A nők egy töredékéről van itt szó.

Koriander
Olvasó
Koriander

Nyilván.

Sydra
Olvasó
Sydra

Feminist shaming tactic …. uncsi.

Örülnék ha előbb azon háborodnál fel, hogy elszedik a férfiak pénzét! És nem, nincs bajom a klimaxos nőkkel, se a nőkkel, csak azokkal a részükkel, akik zavartalanul élvezik a soviniszta rendszer előnyeit.

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Nincs mit hozzátenni, messziről is jól látszik, hogy ez a kormány is utálja a férfiakat. Szigorúan az esélyegyenlőség nevében, természetesen.

Reszet Elek
Újságíró

Inkább úgy mondanám hogy másodlagosnak tartja a férfiakat.

Art
Olvasó
Art

Nem biztos, hogy ez olyan rossz, mint amilyennek látszik. Nézzük a projekt életszerűségét. Valóban rengeteg olyan 55+ nő kóvályog a világban, akinek se jövedelme, se elfoglaltsága nincs, ellenben rengeteg tettereje és szabadideje van. Vessük most ezt össze az anyós szócikkel.

Ha ezek a szereplők nem a(z államilag támogatott) fizetésükből élnek, akkor a családjuk dolgozó, pénzkereső férfitagjaiból közvetlenül. A férjükből, a fiukból, a vejükből. Ha nem a munkahelyükre járnak be, akkor otthon, a szűkebb vagy bővebb családi körben basszák a rezet, korukat meghazudtoló vehemenciával vetik bele magukat mindenféle családi álprojektekbe, rövid időn belül idegállapotba hozva ezzel a család és a környék összes férfiszereplőjét.

Hát nem jobb akkor mégis, ha legalább napi 4-6 óra erejéig az állam átvállalja a felügyeletüket? Aprópénz az erre fordított költségvetési összeg, ha azt nézzük, hogy ezzel mekkora családi kockázattól mentesülnek a férfiak.

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Mivel az állam 100%-ban átvállalja a munkabért és járulékokat, a munkáltatót nem érdekli, hogy az alkalmazott bejár-e dolgozni. Ez a program nem más, mint (még jobban) előrehozott nyugdíj, tehát szó sincs arról, hogy az állam átvállalná a felügyeletet. Ha két agysejtnél többel rendelkeznek, akkor otthon fognak ülni. Sőt, még ha van is munkahelyük, 8 hónappal a nyugdíj előtt felmondanak, és máshol vállalnak általad finanszírozott “munkát”.

Szerk: A munkaadói járulékot nem fizeti az állam, de az csak egy párezres tétel. Egy-két visszacsorgatott tízesért tutira akad olyan munkaadó, aki állományba veszi a hölgyet.

Reszet Elek
Újságíró

Én személy szerint fel sem tudom fogni ill. megérteni, miért ez a nemi különbségtétel. Prosztó egy milliárdos program. Néhány embert érint (ill férfiaknál érintene, értsd. mortalitás), szinte semmibe sem került volna a férfiakat is belevenni. Ráadásul politikai szempontból jól is hangzana. Ez egyszerűen olyan szűklátókörűség, amit nem tudok józan ésszel értelmezni.

Balton
Olvasó
Balton

Egy kicsit szkeptikusan nézve: „Néhány embert érint…” ez mintha pont egybeesne azzal hogy lebegtetik hogy 10-150 ezer embert akarnak elküldeni a közszférából…

Vagy csak üldözési mániás vagyok?

Reszet Elek
Újságíró

Nem esik egybe semmivel. A közszféra minimum harmadát ki kellene nyomni a munkaerőpiacra. Ezt persze lehetne normálisan is csinálni, de mi magyar módra fogjuk.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ebben az országban ’45-óta nincs magyar mód, előtte is csak fél évig volt.

 

Big G.
Újságíró

Próbálok jóindulatú lenni és jó szándékot feltételezni a kormányzat részéről. Eljátszottam a gondolattal, hogy mi lehet a társadalmi háttere a szóban forgó intézkedésnek.

1. Lehetséges, hogy a nyugdíj előtt álló, munkanélküli férfiak száma közel olyan magas, mint a nőké, vagy akár meg is haladja azt? Ebben az esetben durva és nyílt diszkriminációról van szó.

2. Elképzelhető, hogy a problémás élethelyzet túlnyomórészt a nőket jellemzi? Ez esetben viszont értelmetlen a megkülönböztetés. Mert mi van, ha pár férfi is profitál a kezdeményezésből? Nem jelenthet költségvetési problémát.

Nem néztem utána a statisztikáknak, de gyanítom, hogy az első verzió az igaz. Elképzelhető, hogy a nők politikailag jobban befolyásolhatók ebben a korban, mint a férfiak? Lehet, hogy szimpla szavazatvásárlásról van szó?

 

Koriander
Olvasó
Koriander

kI van ez számolva, a fidesznek tènyleg jók a mat.statosai. Arra pont elèg, hogy befogják a femik száját, de igazábôl nagyon kevesek vehetik igènybe.
a cikk mondanivalójával egyetèrtek, ez diszkrimináció.

Caravella
Olvasó
Caravella

Jól ismert, hogy a fiatal hölgyek körében az LMP a legnépszerűbb, a nyugdíjas korú nők között több az MSZP-szimpatizáns, míg támogatóit tekintve a Jobbik a leginkább maszkulin – a jelenlegi kormányzat pedig ott erősít, ahol tud.

A cikkben leírt programban semmi meglepő, a politika inkább szól hatalomtechnikáról, mint világnézetről.

Rokapapa
Újságíró

“1. Lehetséges, hogy a nyugdíj előtt álló, munkanélküli férfiak száma közel olyan magas, mint a nőké, vagy akár meg is haladja azt? Ebben az esetben durva és nyílt diszkriminációról van szó.”

Megnyugtathatlak, hogy a nyugdíj előtt álló munkanélküliek túlnyomó többsége férfi. Ennek elsődleges oka, hogy a nőket kb. ötven éves koruk után már nem nagyon szeretnének alkalmazni, míg a férfiaknál ez a korhatár mára kb. harmincöt évre zuhant.

“Nem néztem utána a statisztikáknak, de gyanítom, hogy az első verzió az igaz. Elképzelhető, hogy a nők politikailag jobban befolyásolhatók ebben a korban, mint a férfiak? Lehet, hogy szimpla szavazatvásárlásról van szó?”

A nők minden korosztálya könnyen befolyásolható politikailag. Ezt felismerve támogatta a politikai élet a nők egyenjogúságát is és ma is elsősorban ez mozgatja a politikusokat. Ezért is kapnak egyre nagyobb és durvább kivételezéseket a nők a törvényhozástól.

Sydra
Olvasó
Sydra
Reszet Elek
Újságíró

Mindenben a nők a jobbak, kivéve a helyből távolba pisilést, de a femiták már ezen is dolgoznak. Olyanok, mint Bono a South Parkban.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

No, a nagy “férfijogi tudoroknak” mi jelenleg a véleményük erről a diszkriminációról, kéne ilyen a férfiaknak is?

a Nők 40-nel élők egyes csoportjai jelentős anyagi veszteséget szenvednek el a munkában maradókkal szemben.

https://index.hu/gazdasag/2019/04/15/rekordsok_no_ment_el_40_ev_utan_nyugdijba/

Gejza
Olvasó
Gejza

Ne haragudj már, hogy ilyet mondok, de miért kell konkrétan hülyének lenni?
Mi nem világos abban, hogy aki többet dolgozik, az több nyugdíjra lesz jogosult?

“a Nők 40-nel élők egyes csoportjai jelentős anyagi veszteséget szenvednek el a munkában maradókkal szemben.”

Diszkriminációnak nevezni a többlet teljesítmény után járó pluszt, az szerinted normális dolog?

Remek ez a megfogalmazás, ezt bármire írhatnák leegyszerűsítve:
“A kevesebbet dolgozok anyagi veszteséget szenvednek el a többet dolgozókkal szemben”

Ez mekkora diszkrimináció már, igaz?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A cikk az egy hisztirinya, azzal a ki nem mondott szavakkal, hogy “üvegplafon”, meg hogy a nők megint el vanak nyomva, kevesebbet keresnek bla, bla,bla…..

A fő kérdés az volt, hogy kell-e ez a férfiaknak is?

Pontosan úgy, ahogy a kukás munka is nyitva áll a nők előtt, mégsem tolonganak érte e szebbik nem képviselői, úgyanúgy, ha a férfiak szintén elmehetnének nyugdíjba 40 év után , akkor (kevesebb pénzért) menniyre nagy lenne a “tolongás” érte?
Vagy csak ez is csak egy “kontrarinya” a “férfigittegyletek” részéről( mert Pistikének dömpere van, nekem nincs , nem is kéne, de azért mégsem járja, hogy nekem nincs, anyú, ez diszkrimináció!!!!)?

További kérdések:

Jó lenne-e, ha a férfiak is 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehetnének? „Diszkriminációmentesen”, kevesebb” nyugdíjjal?
Kevesebb jövedelemmel nyugdíjba menni 40 év igazolt munkaviszony után kívánatos-e a férfiaknak?
Miért rossz, hogy a nők nyugdíjba mehetnek? A nagyi (kevesebb jövedelemmel) „vigyázzon”-e a (remélhetőleg megszületett) unokára, vagy inkább dolgozzon-„elvéve más elől a munkahelyet”:)?
Jobb-e ez a „segítség”, kevesebb jövedelemmel, mint a „kötelező” munka?
A nyugdíjas nő helyébe lépő fiatalnak ez jó-e vagy sem?
Csökken-e így ezzel a munkát vállaló nők aránya? Jó ez, vagy inkább dolgozzanak?

Gejza
Olvasó
Gejza

“, ha a férfiak szintén elmehetnének nyugdíjba 40 év után , akkor (kevesebb pénzért) menniyre nagy lenne a “tolongás” érte?’

Na.
Én személy szerint a napi 10 órás munkámat a több pénzzel cseréltem 8 órás munkára sokkal kevesebbért, ugyanis nekem, a mentalitásomnak, az igényeimnek többet számított a nyugalom és a nem munkával töltött idő, mint a pénz mennyisége.
Illetve te ne fikciókból építkezzél, hogy “mi lenne ha”, mert megint értelmetlenségbe futsz bele.
1. fogalmad nincs, a férfiak mit gondolnak a világról és hogy élik illetve szeretnék megélni
2. a “döntés jogának” lehetősége illetve annak megadása nem fikciók kérdése szubjektív indokok alapján.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Értem, akkor “kontrarinya”. A te példád is azt mutatja, hogy van választási lehetőség.

Gejza
Olvasó
Gejza

Jó az érvelésed.
Itt is meg kicsivel fentebb is.
A szokásos ostoba logikátlan, irracionális hülye elme megnyilvánulása.
Vagy szándékosan teszed, az még a jobbik eset…..