52 megosztás
Címkék:

Manginák, a nők hasznos hülyéi

Lehetetlenné vált napjainkra egy normális beszélgetést, vitát lefolytatni olyan témákban, amelynek akár egyetlen női szereplője van. Ugyanis manapság gyorsan beleütközhetünk egy felettébb idegesítő és kártékony férfitípusba, akinek teljesen lényegtelen, hogy egy vitában, beszélgetésben kinek van igaza, ők ösztönösen a nők oldalára állnak, mert abban bíznak, hogy „hősies” tettükért jutalom (szex) jár majd. S bár sosem kapják meg ezt a „lovagiasságukért”, ők makacsul kitartanak: továbbra is lázasan védik a nőket még akkor is, amikor a nők maguk mondják el nekik, hogy az eszetlen viselkedésük rendkívül férfiatlan.

A fehér lovagok – máshol: white knight-ok vagy manginák a man és a vagina szóból – lelki világát korántsem egyszerű megérteni. A 19. században meghonosodott haszonelmélet (utilitarizmus) azt állítja, hogy az ember célja a gyönyör maximalizálása és a fájdalom, a szenvedés minimalizálása, és ennek érdekében mindenki racionálisan mérlegeli a cselekvéseinek szubjektív hasznosságát – vagyis az elmélet fényében azt gondolhatjuk, hogy a manginák a jövőbeni haszon érdekében állnak a nők mellé. Azonban az elmélettel van egy baj: a tapasztalat szerint a nőket védelmező manginákat sosem jutalmazzák meg a tetteikért, legjobb esetben is csak egy lájkot vagy leereszkedő buksi simogatást kapnak a hőstettükért, így viszont teljesen érthetetlen, hogy minek fecsérlik az idejüket arra, hogy bizonyos vállalhatatlan női megnyilvánulásokat védelmezve akár ölre menjenek más férfiakkal.

Egy másik elmélet szerint a mai világ kitermelte a nőkultuszt, és ebben a férfiaknak elemi kötelessége mindent megtenni a nőkért: elviselni a hisztiiket, megvásárolni nekik mindent, majd a szokásos válás után fizetni a gyerektartást. Nyilvánvaló, hogy manapság a “nőkultusz korában” óriási nyomás nehezedik a férfiakra, azonban ez korántsem magyarázat arra, hogy a manginák miért mindig éppen azokat a nőket igyekeznek védelmezni, akiktől gyaníthatóan szexuális ellenszolgáltatást remélnek a „bátorságukért”. A minimálnyugdíjból élő idős, magányos nők problémái szemmel láthatóan nem sűrűn érintik meg a fehér lovagok lelkét, ellenben például a Facebook virtuális city-jében azonnal ugranak minden bejegyzésre, amely akár egy kicsit is kritikus egy nő bejegyzéseivel kapcsolatban.

Így a két fő elmélet helyett ma már újra van szükség. Kizárólag gyakorlati szempontból vizsgálva a manginákat, arra lehetünk figyelmesek, hogy korántsem férfitársadalom krémjét alkotják – éppen ellenkezőleg, komplexusoktól szenvednek, fizikai, szellemi és lelki paramétereik alapján leginkább az “omega hímek” közé tartoznak. Mivel egymással elhitették azt, hogy kevesebbet érnek azok a férfiak, akiknek nincs barátnőjük, állandóan frusztráltak és lázasan keresnek egy (többnyire bármilyen) nőt. Ha pedig mégis van párjuk, a manginák a nők kritikátlan védelmezésével akarják megtartani őket, esetleg jobbat szerezni náluk. Különösen jellemző rájuk, hogy kizárólag demonstrálva védik a nőket. Egy Facebook-on leírt bejegyzés kapcsán sosem privát üzenetben jelzik a szerzőnek az ellenvetéseiket, hanem minden esetben publikusan, látható kommentként, figyelemfelhívó szavakkal. Ennek érdekében a legordenárébb jelzőkkel illetik a férfitársukat annak reményben, hogy ezzel bevágódjanak a nőknél. Frusztrációjukból kifolyólag azonban képtelenek felmérni azt, hogy ezért sosem fognak jutalmat kapni csak megvetést, ráadásul a nők részéről is!

mangina

Ugyanis a nők – ellentétben az ő feltételezésükkel – egyáltalán nem ostobák, ha párválasztásról van szó, sőt nagyon is racionálisak. Kitűnő érzékekkel állapítják meg, hogy az illető mangina csak szex- vagy szeretethiányban szenved, és csak gügyögve totyog a reménybeli muff felé. Lássuk be, nem túl férfias magatartás ez. Sőt, a kritikátlan nőpártiságukkal éppen elijesztik maguktól a nőket, akik okkal gondolják ezek után, hogy a manginának bármilyen nő jó, csak legyen. Azonban az is kétségtelen, hogy a nőknek nagyon jól jönnek a fehér lovagok. Hiszen így gyakorlatilag nincs az a szituáció, melyből vereséggel jönnének ki: a manginák bármiféle aljas cselekedetüket, ostobaságukat igazolják a soha el nem jövő szexjutalom reményében. Ilyen módon pedig gyakorlatilag háziállatként tarthatják a manginákat, akik önként végzik el a feladatukat, ahogyan a kutyát sem kell megkérni, hogy védje meg a gazdáját. – Igaz, nekik legalább van annyi eszük, hogy ezért nem várnak szexet.

Post Author: Richter András

f Facebook
52 megosztás


106
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
17 Egyéni hozzászólás
89 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
30 Hozzászólások szerzői
rgsAldoTakiBelvedereSerathis Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Wastrel
Újságíró

Illusztráció a fentiekhez:

OscarOmega
Olvasó
OscarOmega

Nem azt fogalmazta meg enyhén buzisan, hogy kap egy sört, aki kivágja a galambot a francba? Neki mindegy, hogy milyen nemű. :)

Wastrel
Újságíró

Végül egy csávó ment neki segíteni, nem gondolhatod komolyan, hogy majd egy másik csaj megmenti :D

DennisVT
Újságíró
Wastrel
Újságíró
DennisVT
Újságíró

Kőbányai gyerek vagyok, távolságtól, és időtartamtól függően a tarifám 1 vagy 2 üveg Chivas ezért a munkáért:)

OscarOmega
Olvasó
OscarOmega

Na erről eszembe jutott egy eset, a galambokhoz is kapcsolódik és a manginákhoz is.

Lakáshirdetésre mentem, a tulajdonos egy nő volt. Mutogatta a lakást és ekkor kiderült, hogy az erkélyen egy elhunyt galamb fekszik. Simán megkérdezte, hogy ugye nem lenne nekem nagy gond, ha összeszedném és elfelé menet elvinném.  Megütközve visszautasítottam az ajánlatot.

Erre kiment és hozott egy szomszéd hapsit, aki hősiesen eltakarította a madarat, rám pedig (a döglött galambbal a kezében) úgy nézett, mint egy rakás szarra, aki még erre sem volt képes.

Az a lehetőség nem merült fel, hogy a nő a saját lakásából saját maga tünteti el a hullát.

Reszet Elek
Újságíró
DennisVT
Újságíró

Amúgy a férfiak úgy általában védelmezőek a nőkkel szemben úgy általában. Ősi ösztön, nem nagyon lehet vele mit csinálni, szerintem ez mindig jelen volt, csak még sohasem volt olyan könnyű kézzel fogni, ill. megfigyelni ezt a jelenséget, mint a modern korban, az internet világában.

Vannak, akik ilyen-olyan múltbeli események hatására “kigyógyulnak” ebből, de sokan nem. A jelenlétük tényleg veszettül idegesítő, gyakorlatilag már olyan helyeket (oldalakat) is kerülök miattuk, ahol valaha simán véleményt nyilvánítottam. Jellemzően ugyanúgy érvelnek, mint a feministák: sehogy. Csak szajkózzák a hülyeséget, ha 10 féle módon bebizonyítod, hogy hülyeség, amit mondanak, akkor lehazudják a csillagos eget is, és kétségbevonnak minden létező bizonyítékot, statisztikát, kimutatást, felmérést, forrást.

Amúgy azt én sem értem, hogy pozitív visszacsatolás híján mi a fene hajtja még őket?? :)

Reszet Elek
Újságíró
“Vegyétek azért eszetekben, hogy minden asszonynépben, még a szemre különösen kívánatosakban is van legalább másfél font szar.” – Pázmány Péter
RedGreg
Újságíró

No nekem erre van egy elméletem, ha már úgyis szenvedek cikkel, beleveszem, és kifejtem :P

De amúgy nagyon-nagyon leegyszerűsítve: A férfiakba bele van kódolva, hogy valami csoporthoz tartozzanak, és hogy a csoport vezetője elismerje őket. És kisovis kortól kezdve azt szokják meg, hogy a csoport vezetője a nő. Így bőven nem a szex miatt csinálja meg. Hanem mert a horda vezére szépen mosolyog rá.

righeira
Olvasó
righeira

“Amúgy azt én sem értem, hogy pozitív visszacsatolás híján mi a fene hajtja még őket?? :)”

Több oka lehet:

1. Nagyon mélyen rögzült viselkedésminta (anya elutasítása – és egész életében a nők figyelmét, kedvét keresi majd)

2. Alternatíva hiánya: nem tud más módot, amivel partnert szerezhetne (Nem jutott szakirodalomhoz, extrém előnytelen külsővel rendelkezik stb.)

3. Alternatív kapcsolatteremtési módszer/attitűd (vélt) elsajátíthatatlansága – esetleg kipróbált más megközelítés kudarcélménye.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Egyetértek:)

righeira
Olvasó
righeira

1. ponthoz kiegészítés:

A) A mangina nem egyenlő a bétával! A béta papucs, de legalább nem beszél saját csoportja ellen, önsorsrontó módon, lefeljebb nem szól a saját érdekében sem. A mangina ezzel szemben nemcsak papucs, de csicska is: ellenszolgáltatás (reménye) nélkül is a másik csoport kegyét keresi, elárulva a sajátját, gyengítve a sorstársai pozícióját, esélyeit.

Szerintem ne mossuk össze a kettőt!

B) És ott van a versengés, az alap a férfiak között. Ha máshogy nem, aláígér a másiknak, csakhogy megkaphassa a nőt (nem fogja) a másik férfi ellenében. :( Nincs olyan, hogy csapatjátékban mi, férfiak “megszerzünk” X nőt, aztán megosztozunk, mint a zsákmányon. :D

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

righeira
Olvasó
righeira

Nálam a választóvonal a passzív – aktív között húzódik.

A béta tolja a bevásárlókocsit, lehajtja a wc-deszkát, engedelmesen elmegy a párja szüleihez, akkor is ha utálják egymást stb. De mást nem tesz! Tényleg nem növeszt tököt, – jó a meglátásod – de a saját sorsán kívül nem igyekszik más életének befolyásolására. Pusztán az, hogyan él, hogyan bánnak vele, az követőket, de kijózanodottakat is csinálhat azokból, akik látják őt a párkapcsolatában.

A mangina azért rosszabb, szerintem, mert aktív, a másik csoport és nem a sajátja érdekeit igyekszik előmozdítani – azaz, akarva, akaratlan: áruló! Aktívan kampányol a másik nem érdekei mellett, ezzel “bezzeg” példává válik a nők számára, amilyenné a “patriarchális férfinak” válnia kellene. Ha nem lenne a nőknek kire mutogatni, hogy “lám, XY  milyen szépen meghaladta a középkori társadalmi szerepét”, tarthatatlanná válna az koncepció, hogy a domesztikált/idomított/megszelídített férj létező entitás, és az elérendő/kívánatos/elérhető cél.

Ezért tartom fontosnak a különbségtételt, mert más az esélye a Red Pill betalálásának a bétánál, és a manginánál, más a kettejük által a kiegyensúlyozott/egészséges párkapcsolati modellre mért csapás, és máshogyan kell közelítenünk hozzájuk, ha segíteni akarunk nekik, vagy megtéríteni szeretnénk őket. :)

Reszet Elek
Újságíró

Ha már belemegyünk. Szerintem a béták egy kis részhalmaza a mangina. Bétaként viselkedik és gondolkodik de emellett még ilyen is:

meg ilyen:

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Reszet Elek
Újságíró

” Előfordult (főleg a matriarchális őskorban), hogy a nőt egymás után több férfi megdugta, mintegy csapatmunkaként. Ha a nő kikerült az alfa látómezejéből (mert mondjuk elkóborolt kicsit), akkor jött egy rakás hím és nekiestek.” – Ne kezdjük el megint ezt a matriarcha őskor zöldséget. Már egy csomószor végigrágtuk hogy nem volt ill. nem lehet bizonyítani. A többivel kapcsolatban: te tartottad a gyertyát, ott voltál vagy honnan tudod?

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Reszet Elek
Újságíró

Célszerű lenne egy kis evolúciós pszichológiát olvasgatnod.

Az emberi evolúciós örökség alapmintázatában két alkotóelem keveredik. Egyik részről a poligínia, másik részről a monogámia. Ezek “keveredési arányáról” viszont mai napig nincs tudományos konszenzus. Vagyis a prehisztorikus idők társas viszonyairól baromira nem tudunk semmit. Legfeljebb az tűnik valószínűnek, hogy a két szélsőség nem volt jellemző az ősökre. Azaz sem a kizárólagos háremtartás (mint a gorilláknál), sem a teljes promiszkuitás (csimpánzok) nem volt jellemző. Fajunk dimorfizmusának mértékéből ítélve valószínűleg valahol a két szélsőség között volt.

Ennyi. Kb. ennyit lehet tudni a matriarchátusodról, mint “társadalmi” vagy inkább társas berendezkedésről.

Ha a neolítikumba belépő emberi közösségeket nézzük alig valamivel több az információnk, korántsem annyi hogy bizonytalanul ködös feltételezéseknél többet lehetne tenni.  Mindez igaz a népsűrűség növekedéséig, a régészeti feltárások számának és leletváltozatosságának a növekedéséig és végső soron az írásbeliség megjelenéséig.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Reszet Elek
Újságíró

Nem én csináltam, azt sem tudom hogy kell. Valaki poénkodik vagy szert tettem egy szimpatizánsra, esetleg te egy utálkozóra. Egy kicsit viccesnek találom lévén egy-egy hozzászólásról van szó. Egy kicsit.

Emlékszem volt valamikor egy komment ahol valaki előszedte a közvetlen rokonainkat, meglehet te voltál. Mindenesetre én Bereczkei Tamás Evolúciós pszichológiájából szedtem.

A többivel kapcsolatban nincs mondanivalóm ill. lenne de teljesen meddő lenne bármit is írni. Számodra önigazolás hogy tiéd legyen az utolsó szó, legalábbis erre utal hogy bármilyen elborult és tarthatatlan vélekedést is írsz le, utána akár a személyeskedésig is eljutó módon, körömszakadtáig véded. A napokban három kommentsorban volt vitánk. Ami az érdekes hogy az egyik kommentsorban leírtjaidnak részben ellentmondtak a másikban nagy vehemenciával kifejtett gondolataid. Ebben az egovédő inkonzisztenciában pedig nem veszek részt. Aki elolvassa az általunk leírtakat majd eldönti hogyan vélekedjen.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Taki
Olvasó

lgy van, az átlag mangina meszsze nem béta, hanem omega lúzer. Annyira hogy ők többnyire még egy barátzónába is kevesek :)

Big G.
Újságíró

A cikk pazar, beleköthetetlen, csillagos ötös.

Zombigyilkossal ugyanakkor vitatkoznék. Megítélésem szerint a manginák részaránya 20%-on belüli. A papucsok lehetnek 80%-ban, de ezek nagy része csendben, lehajtott fejjel, megtörten tolja a bevásárlókocsit a teszkóban az asszonyt követve. Ők elviselik megalázottságukat, de nem harcos védelmezői a női nemnek.

Vegyük figyelembe azt is, hogy manginának lenni nem stabil evolúciós stratégia, így jó esetben még idejekorán észhez tér az ostoba férfi, vagy ha nem, úgy génjei nem fognak továbböröklődni.

Bár a jelenség kétségkívül létező, attól még periférikus. Jómagam egyetlen manginát sem ismerek személyesen.

 

Reszet Elek
Újságíró

Szerintem is viszonylag kicsi a számarányuk.

A mangina mentalitás egyébként a kisgyerekeknél érhető leginkább tetten. Sok gyereknél (nyári tábor, ovi) mindig vannak kisfiúk akik nem illenek, nem illeszkednek be a fiúk között kialakuló hierarchikus rangsorba. Ők akik beszállnak a lányok játékaiba, akik a kislányok mellérendelő viszonyai közepette találnak társas közösségre. Ők azok, akiket a kislányok amolyan majdnem lányként fogadnak be, babáznak velük, meg virágokat tesznek a fejükre, nyakukba. Felnőve ugyanez a történet, csak felnőtten összetettebb személyiségként a gyökerei nehezebben megragadhatóak ill. megnevezhetőek.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Reszet Elek
Újságíró

Ha te mondod biztos elhiszem…

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Reszet Elek
Újságíró

“nem attól lesz lányos az érdeklődése a fiúnak, hogy nem ér el sikert a fiúk körében” – Senki sem állította ezt te szerencsétlen.

Annyit írtam hogy egyes kisfiúk a fiús hierarchián kívül találják meg a társas kapcsolatok iránti igényeik kielégítését, azaz a lányok között. Ezek a kisfiúk a lányos játékokban is a fiús oldalt képviselik a maguk módján, ők a főzőcskézős játékokban azok akiknek “főznek”, ők mennek “bevásárolni” (vadászni), ők vesznek részt a “házimunkában” a kislány-anyuka irányításával stb.

Az teljesen más tészta amiről írsz. Gyakorlatilag a saját felvetéseddel vitatkozva hozott ellenérvi bizonyítékként. Igen. Léteznek “fiúsabb” agyú lányok és “lányosabb” agyú fiúk attól függően hogy a magzati időszak egy bizonyos szakaszában mennyi és milyen nemi hormont kaptak. De ennek semmi köze az általam leírtakhoz.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

RedGreg
Újságíró

<<<Vegyük figyelembe azt is, hogy manginának lenni nem stabil evolúciós stratégia, így jó esetben még idejekorán észhez tér az ostoba férfi, vagy ha nem, úgy génjei nem fognak továbböröklődni.>>>

Csak ezzel vitatkoznék. Mert ma nem stabil. 1000 éve tökéletesen előnyös volt. Kinizsi nyugodtan magináskodhatott, ahogy Walter von der Vogelweise is. Asszonypajtiknak még be is jött, mert ott az erős férfi, és megvéd mert nő vagyok. Csak ugye azóta társadalom változott.

Reszet Elek
Újságíró

Az hogy megvéded a nőt nem mangináskodás.

A mangináskodás az ha a nőt ÖNMAGÁTÓL véded meg.

Big G.
Újságíró

Attól tartok, hogy ennél statikusabb a világ. A dorzális premammilláris mag (DPN) “az én házam az én váram” agyközpontja a hipotalamuszban, mely a férfiaknál lényegesen nagyobb, mint a nőknél. Ez a terület sok ezer éve arra sarkallja a férfit, hogy megvédje az övéit. Létezik az értelmes lovagiasságnak az az erkölcsi rendszere is, mely megvédi a kicsit, a gyengét, az öreget, az elesettet, ám puszta emberségből, minden hátsó szándék nélkül. Ez is több ezer éves ösztön.

Amiről a cikk szól, az szimplán egy hibás és elvtelen stratégia, melynek gyökereit Elek remekül bemutatta. Az érintettek vagy frankón melegek, vagy – ahogy már írtam – előbb-utóbb kijózanodnak. Nem volt ez menő sohasem. A középkorban is kiszagolták a csajok a lúzerséget, pedig ott aztán keveredtek az illatok…

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Reszet Elek
Újságíró

Ne ülj fel a PR-nak. Azok a bizonyos lovagok nem voltak éppen finom emberek. A cselédlányt minden teketória nélkül feldobták az asztalra, a parasztlányt meg a szénakazalba hogy alaposan megrakják. A csak az úrhölgyek felé tanúsított grácia sokkal inkább egyfajta trendi divat volt, pláne ha esetleges esküvő és zsíros hozomány is a képben volt.

Ugyanígy rossz példa lenne az angol, viktoriánus korabeli társadalomban dívó viselkedés is. Egyrészt ott is csak bizonyos szűk társadalmi csoportokra volt igaz másrészt sokkal inkább kifelé mutatott viselkedésmód (soha annyi bordély nem volt még Londonban) és társadalmi elvárás.

Szóval amit ki akarok hozni az egészből, erre a manapság tapasztalható viselkedésnek (mangináskodás) nincs valódi történelmi gyökere, sajátosan mai jelenség. Mindegy mikorra és hova megyünk vissza, olyan sosem volt, hogy a nőket ne nőknek, a férfiakat meg ne férfiaknak tekintették volna a nemükre jellemző saját szerepekkel, feladatokkal. Csak a ma emberének egy része bolondult meg és gondolkodik másképpen.

A mangina viselkedés alapja a nemi különbségek és nemi szerepek társadalmi szintű összemosása.

RedGreg
Újságíró

<<< Azok a bizonyos lovagok nem voltak éppen finom emberek. A cselédlányt minden teketória nélkül feldobták az asztalra, a parasztlányt meg a szénakazalba hogy alaposan megrakják>>>

Az alfák minden korban alfák

 

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Reszet Elek
Újságíró

“Most én kérdezem: te tartottad neki a gyertyát?” – Nem én, hanem Geoffrey Chaucer, Giovanni Boccaccio vagy a korabeli vágáns dalok névtelen szerzői. Simán levehetőek a kor szexuális szokásai, nemi viszonyai.

“Mit nekünk történelem, nemde?” – Ne nevettesd ki magad! A nők nagyrésze írni sem tudott a lovagkorban (persze a férfiaké sem). A közvélekedés szerint a nő alantasabbnak, kevésbé értékesnek számított a férfinél, pláne az egyház  hagyományai, tanításai szerint.

De ha gondolod hangoztasd csak tovább nagy garral a történelmietlen butaságaid.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

inkvisitor
Olvasó

“Ugyanolyan baromság azt gondolni, hogy a nőket értéktelennek tartották akkoriban, mint mikor azzal jönnek a feministák, hogy a nőket rendszeresen verni volt szokás.”

Inkább a verést nem tekintették komoly büntetésnek. A 18-19 sz.i bírósági ítéleteket olvasgatva volt a falusi paraszt története, aki többedszerre került bíró elé a felesége megverése miatt. A bűne az volt, hogy annyira megverte a nőt, hogy az nem tudott lábraállni. Amikor kérdezték hogy miért, kiderült, hogy a nő folyamatosan a környéken elszállásolt katonák után kajtatott. Hiába verte meg a férje, újra meg újra csak a fess katonák után ment. Elválni meg nem lehetett.

Reszet Elek
Újságíró

Azt csak te állítottad hogy  nők értéktelenek voltak én ezt írtam: “a nő alantasabbnak, kevésbé értékesnek számított a férfinél”. Szóval megint csak a saját agymenéseiddel vitatkozol.

A nyugati társadalmakban a nővel adták a hozományt, mintegy fizetve azért hogy a kenyérpusztítót elviszik a háztól és a későbbiekben etetik, megvédik stb.

Az egyház a nőket sokkal inkább a bűn tégelyének, bűnre csábító személynek láttatta, mint madonnai jelenésnek. Bizonyos szempontból ezt ellensúlyozta a Mária-kultusz (eltekintve annak gyanúsan pogány gyökereitől).

A középkorban is használt római jog gyakorlata szerint a nőnemű utódok korlátozottan örököltek.

Általánosságban is úgy vélekedtek hogy a nők nem a szellem emberei, sokkal inkább szenvedélyeik rabjai, mint a férfiak. Altestében él a nő mondták, ami egyszerre jelentette állhatalanságát, főleg ha nemi vágyairól volt szó, de méhének gyümölcsével kapcsolatos végletes elfogultsága okán is.

Az általam említett szerzőktől ne egy-egy történetet vegyél ki, hanem az egészet kellene szemlélni.

Történelmi tárgyú témában semmi értelme vitatkoznod, ne csinálj magadból hülyét. Hacsak nincsen történészi végzettséged, ahogy nekem. Ez nem valami verseny, nincsen gond abból ha valamit rosszul tudsz, senki sem tud mindent.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Proli
Olvasó
Proli

Azért a középkorban a látszat ellenére egyáltalán nem így gondolkodtak a nőkről, a lovagiasság eszménye se ilyen volt, azért ne higyjük már el, hogy ez volt, mert, ha akkor tényleg így kezelték volna őket, akkor ma ez a nagy “női egyenjogúság” se nagyon lenne.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

DennisVT
Újságíró

Erre mondják a RedPillen, hogy a feminizmus egy össztársadalmi shit test, amin szépen össztársadalmilag el is buktunk.

Az MGTOW pedig az agree&amplify válasz.

Proli
Olvasó
Proli

Amúgy ez már nem akkora hülyeség, mondjuk azért még mindig nem hiszem, hogy akkoriban minden ilyen lett volna.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

righeira
Olvasó
righeira

“Amikor lehajtott fejjel tolja a bevásárlókocsit, az is ugyanúgy mangina, csak talán kevésbé harcos, máshol van nála a határ. De ha rossz szót szólsz a nőkre, egy idő után ő is ki fog kelni magából és hősies pincsiként megvédi a nőt.”

Ez a kognitív disszonancia – redukció. “Szapulod”, bírálod a nőket a férj előtt -> Férjnek van felesége, azt gondolja hirtelen: “van nekem is nőm, ő is ilyen lenne? nem hibátlan, hanem érdekember, csapongó, befolyásolható, bosszúálló?” – > Én választottam, elcsesztem az életem?! -> Neeem, az nem lehet” – dönt a tudattalan személyiségréteg – “az túl sok problémát okozna, ha ez igaz lenne” -> (beindul az énvédő mechanizmus) -> “Az én feleségem kivétel! Mi jól megvagyunk!! Tűnj innen a felforgató dumáddal” (=hagyj békén az igazsággal, mert fáj)! … Jól megmondtam neki, ugye, szívem?” :)

Valhogy így… :(

 

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

visuo
Olvasó
visuo

Big G! Bocs, de ez a cikk, mintha rólad is szólna.

Walter E
Olvasó
Walter E

“Big G! Bocs, de ez a cikk, mintha rólad is szólna.”

Ez teljes mértékben róla szól. Az előbb csak hülyének tetette magát.

Walter E
Olvasó
Walter E

“Jómagam egyetlen manginát sem ismerek személyesen”

Akkor ideje lenne tükörbe nézned :) :)

Big G.
Újságíró

Vicces fiúk vagytok. Ez a fajta humor már a kilencéves fiammál is lefutott. A libcsik szoktak elvtelenül lenácizni mindenkit, aki nem tetszik nekik. Nektek is csak ennyire futja? Akit nem bírtok, az rögtön feminista, mangina, vagy akár nő is. Mint a homokozóban az óvodában…

Walter E
Olvasó
Walter E

Mi legalább fiúk vagyunk. Libcsi is vagy, feminista is, mangina is. Jól mondod! Nem azért mert nem bírunk, hanem mert ezek tények. Tényleg bele kéne már nézned abba a tükörbe :)

Big G.
Újságíró

Szeretem az érveidet. Azért ha néhanap nő közelébe kerülsz, próbálj ennél valamelyest összeszedettebb és intellektuálisan vértezettebb képet mutatni. Így baromi nehéz lesz…

Naooo
Olvasó
Naooo
Walter E
Olvasó
Walter E

Többször kerültem nő közelébe egy hét alatt, mint te egész életedben. Nők nem b…nak manginákkal, ha nem tudnád. A hazugságaiddal és a műmájerkedéseddel itt senkit nem versz át. A személyeskedéseddel meg csak minket igazolsz: egy feminista, mangina senkiházi vagy.

Big G.
Újságíró

:)) Ez egy gagyi vicc, amit csinálsz. Olvasd már vissza, hogy ki kezdett személyeskedni!

Egyébiránt örülök a sikereidnek. Szívből kívánom, hogy találj olyan nőt, akivel tökéletesen boldoggá teszitek egymást! Szép estét!

Naooo
Olvasó
Naooo
DennisVT
Újságíró

Mindig meghatódom az itt született barátságokon:)

the hermit
Olvasó

A Kiss ügy kapcsán elég sok ilyen előbújt most.

Valaki írhatna egy cikket arról a nyilvános lincselésről, ami abban az ügyben folyik.

Reszet Elek
Újságíró

Te kis gondolatolvasó! Folyamatban van.

the hermit
Olvasó

Nem volt nehéz rájönni, hogy a story a férfihang lapjaira kívánkozik.

Tipikusan olyan történet, ami csak férfival eshet meg, és rendkívül igazságtalan. A gyomrom kifordul tőle.

Wh1te_Rabbit
Olvasó
Wh1te_Rabbit

Én sose értettem ezeket az embereket. Persze végül én is mindvégig pont erre a következtetésre jutottam, mint ami a cikkben is van, de ez számomra annyira irracionális és hihetetlen, hogy a mai napig tiltakozik az agyam hátsó szeglete ellene.

Amúgy hasonló jelenség a streamelés kérdése (nem tudom ki mennyire jártas ilyen kocka dolgokban). A lényeg, hogy van egy twitch nevű oldal, ahol különféle tematikus, többnyire gameplay élő közvetítéseket lehet nézni. A közvetítő, aki bárki lehet ezért cserébe támogatásokat és adományokat kaphat a nézőktől (de alapvetően ingyenes a nézése). Persze itt is megjelentek a nők, kigombolt blúzzal és… igazából ennyi volt az egész, ami extra lenne, mert se nem szórakoztató se nem tartalmas amit csinálnak. Természetesen csomó mangina és kiéhezett tini kocka nézi őket, többen mint azokat a férfiakat (+ azokat a nőket akik nem elég szépek és nem villantanak csöcsöket) akik ténylegesen értenek hozzá. Arról nem is beszélve, hogy olyan összegek repkednek, amik kelet európai szemmel eléggé bicskanyitogatóak. Múltkor volt egy kisebb botrány, az egyik csaj kifakadt, hogy hát csomóan leribancozzák ezért, pedig ő professzionális szolgáltatást végez (nem). Nem rémlik, hogy csak begombolta az ingét, vagy abba is hagyta az egészet (lehet egyik sem azóta), de ez akkor is vicces.

Wh1te_Rabbit
Olvasó
Wh1te_Rabbit

Akit érdekel a twitches cucc: http://kotaku.com/twitch-boobie-streamer-says-she-s-done-showing-cleavag-1764285119

righeira
Olvasó
righeira

Naooo távollétében:

“Ugyanis a nők – ellentétben az ő feltételezésükkel – egyáltalán nem ostobák, ha párválasztásról van szó, ”

Dehogynem.

 

:D

Big G.
Újságíró

Ebből ne csinálj szokást! elveszed a kenyerét… :)

righeira
Olvasó
righeira

OK. :D

righeira
Olvasó
righeira

Amúgy én a praktikum felől közelítenék:

– a manginákat amúgy sem lehet meggyőzni (többnyire), viszont fixa ideám, hogy sok befolyásolható, és el nem kötelezett internet felhasználó is van – őket még meg lehetne menteni a manginává válástól.

– ehhez olyan érvkészlet összeállítása hasznos lehet , ami a bizonytalanok, el nem kötelezettek között elhinti a kétely magvait. Azaz be tudjok mutatni, hogy a mangina hozzáállás káros / felesleges /hasztalan és még megalázó is. “Ne kövessétek!”

 

a cikkben már szerepel egy, miszerint a lánglelkű lovagok valahogy csak a vonzó nők problémáira reagálnak, Kiállásuk nem terjed ki a vidéki tanyavilág idős özvegyeinek támogatására. Ezt nehéz cáfolni, nem? :)

Hasonló érvet mit tudunk még felhozni?

Reszet Elek
Újságíró

Alacsony a tesztoszteron szintjük, kicsi kezük van és káposztaszagúak, olyanok mint a vándorcirkuszok bohócai…

righeira
Olvasó
righeira

Valaki tényleg bohócot reggelizett.

Reszet Elek
Újságíró

Egyes baktériumok amelyek pl. a szájban is előfordulhatnak káposztaszagú metil-merkaptánt (metántiol) választanak ki.

A kis kéz a közvélekedés szerint a kis péniszméret jele lehet. A kis intim méret tudata pedig komoly lelki változások előidézője lehet.

Az alacsony tesztoszteron szint férfiaknál tudományosan igazoltan módosult, nőies viselkedést eredményezhet.

Azt meg hogy a vándorcirkuszok bohócaival problémák vannak már Austin Powers óta tudjuk.

Szóval azért a dologban van valami… Ne légy vándorbohóc, ne légy mangina!

BSB
Újságíró

Ez jó cikk! Egyetértek.

filmcom
Olvasó
filmcom

Jó kis cikk..

A nők jelentős része képtelen a racionális (érzelem mentes) gondolkodásra, ami azt jelenti, hogy valami  “fekete vagy fehér”… És lehet hogy ezek a férfiak csupán csak furfangosak és azt mondják: “reménytelen meggyőzni őket, akkor inkább melléjük állok” :) Egyébként is..mi van ha csak iróniából csinálják, DE nagyon hitelesen..???  :))

…De ha  az csak  – az esetleges – punci miatt van, hát arról az itt levő férfiaknak – gondolom (remélem) – egyforma a véleménye!!!

 

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Két dolog jutott eszembe olvasva  ezt a kiváló és populáris munkát. Amúgy örömteli látni. :-)

1. Ezt a cikket miért nem osztjuk meg a Facebookon, hogy több emberhez eljusson? Értelmetlen dolgozni ha alig olvassa valaki ezeket az átgondolt és profi írásokat. Meg kell találni a módját az eszkalációnak, hogy a férfitársaink gondolkozzanak is és ne a nőkre tukmáljanak és tőlük várjanak mindent.

2. Sajnos nem szólalhatok meg gyakran és röviden mert akkor mindig eltűnik a legutolsó hozzászólásom. Már mentegetem le őket, de így is van legalább 50. Emiatt még mindig akarok egy Sommlight usert, aki beszól a mangina hülyéknek és feministáknak, de alpári akkor sem kívánok lenni így minden billentyűzet leütés munka, hogy azokat ne sértsem meg akiket nem akarok. Zombigyilkossal nem értek egyet, hogy KIEMELI a férfiak 90 %-a mangina. Ez egy viselkedés a nőkkel semmi több és ezen kell változtatnunk ha kedves az életünk. Férfi nélkül úgysem menne nekik szinte semmi, így csak a hisztit kell megfelelően kezelni és nem ugrani minden csettintésükre. SZERK: Igen Zombi mangina voltam (zsarolt és nem önkéntes), segítettem egy idegen nőnek, hogy feljebb jusson és valóban vannak ennek fokozatai amit érdemes kitárgyalnunk a jövőben, hogy mikor mondjuk nemet és mikor nem, mert pl. a TGM-félék a legbetegebb manginák, akik valójában már vérfeministák, mert úgy tolják előre az érdemtelen nőket is, hogy semmit nem tudnak róluk, csak nő legyen azaz apaközpontúan (patriarchálisan) elnyomott szerintük :)

Bemásolom ide az egyik legspontánabb írásom ami szintén nem található már meg a nicknevemre kattintva. Lehet rendpárti vagyok és egyenes akiket a libbantak útálnak, de minden tettemnek és kijelentésemnek vállalom a következményét, igaz mostanság már a hatékonyság növelésen töröm a fejem, hogyan lehetne rávenni a barátaimat ne legyenek hülye manginák. Én is az voltam régen és nagyon durván ráfáztam, azóta kispályás felvilágosító munkát végzek még ha le is köpködnek érte. A PUA is lexarja én is lexarom ki mit gondol rólam, mindig a cél vezérel, hogy ne lássam a barátaimat szenvedni feleslegesen és szolgaként. A nőkkel együtt lehet működni, de előtte a saját gatyánkat kell begombolni és peckesen állni majd kimondani amit gondolunk, hogy ELÉG VOLT ebből és abból.. Nemet mondunk a nőnek és az kénytelen elfogadni a férfi döntését. Persze ha nőkből álló jogászállam pozitívan diszkriminálja őket akkor zsarolás ádozatai lehetünk és mint Férfi megszűnünk létezni vagy némán és érdemtelenül égünk ki vagy halunk meg pedig nincs is náci világháború és nem is lesz.

Tessék, amikor még fiatalabb voltam 1 évvel:

Soldier of MotherMadam

2015. március 1. vasárnap 21:02

    Ez az a video amit Wastrel karácsonyi ajándéknak tekintett és linkelt az egyik kommentben? Ebben van mikor Puzsér lenőgyűlőlőzi A Huffnágel Életmód Magazint?

    Részemről csatlakozom Huffnágelhez mint ifjonc hímsoviniszta és hagy meséljek el egy rövid sztorit ami ma történt meg velem. Az összes férfi tudna hasonló eseményt mesélni, de mégsem teszik meg. Valahol jelentéktelen is, de itt legalább nincs bűntény, csak elgondolkodtató mire használják a férfiakat.

    Szóval ma utaztam a vonaton és beültem egy fülkés kocsiba ahol 3 lány ült. Beszélgettek, a velem szemközt ülő 22-23 év körüli lány meséli, hogy a Corvinusra jár kommunikáció szakra, de nem érdekli az újságírás és inkább céges PR-t akar majd, most kezdi a mester kurzust mert nem igazán tudja még hogyan tovább. Hétköznapi magyar helyzet, diplomás munkanélküli lesz majd egy ideig perspektíva nélkül. Tömjük az adófizetők pénzét az ilyen fiatalokba. Namost, üldögéltem és bedugtam a fülesemet, a tábla PC-men elkeztem nézni egy filmet, egyetlen egy alkalommal sem néztem a lányokra, mert nem akartam kommunikálni egyáltalán. Mezőtúrnál felszáll egy pár és bejönnek a fülkénkbe, de nem férnek el az említett lány bőröndjétől. Valamit hablatyolnak, de nem sokat értettem belőle mit a fülhallgató miatt. Lényeg, hogy egyszer sem néztem fel. Erre az említett lány megszólít engem, de nem veszek róla tudomást mivel filmet nézek és nem is hallottam mit mond. Úgy tettem mint aki alszik. Erre hirtelen megböki valaki a vállam. Az újonnan felszállt pár hölgy tagja volt az. Rájuknézek, kiveszem a fülhallgatót és a mesterképzést kezdő lány megkér, hogy tegyem fel a bőröndjét. Hozzáteszi nagyon nehéz. Vigyorgok mint a tejbetök és felteszem a kb 7-8 kg-os (könnyű) bőröndöt és mosolygok, hogy politikailag korrekt legyek. Felmerül a kérdés milyen alapon zaklattak engem és bökdöstek, miért kéne nekem egy nálam magasabb végzettségű fiatal lánynak segítenem? És miért éppen engem néztek szolgának aki elvolt merülve egy filmben?

Na ez a magyar helyzet. Férfiak szolgák és ha nem szolgálunk (nem vagyunk figyelmesek, gondolatolvasók) akkor már követelik jónáhányunkon. Szabadságot szeretnék!

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

DennisVT
Újságíró

Szerintem azért ez egy kicsit más jellegű sztori. Engem inkább némi segítőkészség és udvariasság elvárására, és az annak való engedésre, megfelelésre emlékeztet. Egy 10mp-es udvariasság keretein belül egy bőröndöt kellett odébb rakni, nem nagy kaland, én is megtettem volna, és szerintem bármelyik férfi… vagy a legtöbb férfi.

Ha már egyetemi mangináskodás, akkor az sokkal inkább a nők helyett megírt beadandó, házifeladat, szakdolgozat, tudományos munka, stb.
Vagy: elvekkel szembe menni, hogy a nők kedvében járjunk, pl hazudni egy harmadik félnek, ideológiákat gyártani, és azzal igazolni vállalhatatlan viselkedéseket, vagy fényespáncélú fehér-lovagként látványosan védeni a nőket a legkisebb kritikától is, miközben valahol pontosan tudja az illető, hogy jogos a kritika.

Egyszóval túlmenni az elemi udvariasság határain. Ha mondjuk te magad ajánlgatod lelkesen, hogy nagyon szívesen hozod-viszed a bőröndöt, szóljanak, amikor leszállnak, és te ugrasz, hogy segíthess… na az mangináskodás.

Szterintem.

spekimen
Olvasó
spekimen

Volt merszed beülni 3 csajhoz és nem lett a vége groupen? Hát, benned valami nagyon el van cseszve. :-D

Én felmértem volna, az érzékeny „radarommal”, hogy bejövős vagyok-e, aztán, ha úgy tűnik, hogy igen, akkor meg elkezdtem volna fűzni őket (filmnézés helyett), és, ha minden simán megy, akkor ott helyben összehoztuk volna a partit. :-DDD

 

 

Naooo
Olvasó
Naooo

Háry János-szindróma.

spekimen
Olvasó
spekimen

Irigykedsz mi??? :DDDDD

Admin
Admin

Azért azt tudod, hogy ha a bemutatkozásod alatti listáról el is tűnik az utolsó hozzászólásod, azért az eredeti helyén, a cikk alatt megmarad?

inkvisitor
Olvasó

Erre az lett volna adekvát válasz, hogy az ablakon szívesen kidobod, de ha PR-os akar lenni, akkor célszerű lenne fejlődnie egy kicsit kommunikációból.

Kalman
Újságíró

Én megint a definíciókon lovagolnék. Itt van, amit én olvastam ki a manoszférából:

Mangina: biológiailag férfi, aki a nemiségét (vágyát) elrejtve viselkedik (például soha nem csúszik le a szeme a nőstény mellére, nem vizsgálja meg a lábait, vagy az ajkait, folyton a szemébe néz, lelki társat keres magának basznivaló picsa helyett, ilyenek :-), abban a reményben, hogy ez tetszeni fog a nőknek, és jól megbaszhatják őket végre.

Fehér lovag: aki a nyilvánvalóan vállalhatatlanul viselkedő nőt is “megvédi”, “megmenti” csak azért mert nő (és persze ezért cserébe jutalmat vár amolyan covert contract-ként).

A két fogalom nem ugyanaz. Jelentős átfedés van az előfordulásaiban, ez igaz. De aki gondolkodik, az ne mossa össze a különböző fogalmakat! (lásd: kurva és ribanc: akkor is kötekedtem, hogy ezek nem ugyanazok :-)

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Sydra
Olvasó
Sydra

Nem kell a gép előtt pöffeszkedő, pattanásos, szemüveges, neckbeard-ek nyakába varrni az egész manginaságot! Az utcán, a szórakozóhelyeken, a munkahelyen, a politikában, az élet minden területén ott van a jelenség kisebb-nagyobb mértékben, hogy a férfiak megalázkodnak nők előtt, vagy megvédik őket/igazat adnak nekik csak a punci reményében. Bármelyik férfi típusban vannak olyanok, akik a többi férfinak mennek ezért és minden férfi mangina, aki az elveit és becsületét eldobva siet egy érdemtelen nő segítségére. (Ezt a legnagyobb naivsággal és jóindulattal sem szabad összekeverni a lovagiassággal!)

Például az ilyen is mangina, aki 2:30-tól simán végig nézi, hogy a csaj bántja a srácot, de utána odamegy fontoskodni, amikor a csávó kiáll magáért:
https://www.youtube.com/watch?v=XNrWuZV3jjw

De pl. a South Park-ban kiparodizált PC Jock-ok is manginának/white knight-nak minősülnek:

Reszet Elek
Újságíró

Az a feka ürge idióta. A max az hogy odamegy valaki és megakasztja a dolgot, nem pedig agresszíven beszáll ill. beugrik a csaj helyett. Az előbbit is legfeljebb azért mert ha pasas üt ott adott esetben csont törik míg fordított esetben ez kevéssé valószínű.

Viszont ha az ember látta az előzményét még ennyit sem…

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

DennisVT
Újságíró

Még szembeszökőbb ugyanez a vendéglátásban, mármint az egész mangina jelenség. A csajok mindig több jattot kaptak, legtöbbször olyan férfiaktól, akik azt remélték, hogy az ilyetén lovagiasságuk majd kifizetődik, meg hát különben is őrá aztán olyan édesen mosolygott az a lány, aki ott dolgozik… persze 100ból 99 örökre csak fizetett, jattolt vastagon, és remélt. 1-1 persze akadt aki célba ért – az alfák nyilván… de nekik jattolni sem kellett hozzá.

A vendéglátás jó része az ilyen hasznos idiótákra épül, ezért látsz általában ilyen helyeken csini csajokat, csini ruciban. Állítólag a Hootersben pl valami nonszensz órabért kapnak (300ft?), de a jatt egy része az övék. Olyat is láttam, hogy a vendéglátós csaj előre(!) kapott jattot…

Sydra
Olvasó
Sydra

Van olyan haverom aki büszkén meséli, hogy 30-40 ezreket ott hagy egy szórakozóhelyen, ha a pultos csaj szépen mosolyog rá. :D

Proli
Olvasó
Proli

Amúgy nem tűnik fel neki, hogy a semmiért hagy ott komoly összegeket, amúgy nem tudom elképzelni mi visz rá valakit ilyesmire

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Anyádlába
Olvasó
Anyádlába

Ezen az alapon működik a legtöbb biztosítás-közvetítő meg zepteres lóf.sz is. A balfék kuncsaft megveszi a felesleges baromságot is, mert abban bízik, hogy a csinos (és dekoltázsvillantó) ügynök-kisasszony majd kufircol vele.

Alapvetően hibás hozzáállás. A normál tárgyalási alap az lenne, hogy ha kufircol vele, elgondolkodik, hogy megvegye-e a bóvli terméket. :D

Proli
Olvasó
Proli

Amúgy azt vettem észre, hogy vannak olyanok akiknek szerint minden tetszik, meg buzizzák azt, aki szerint nem így van.

Rokapapa
Újságíró

A cikk találó de egyben minden férfira igaz. Amíg az életben elfogadjuk azon változásokat amiket a nők javára vezettek be – vagyis az egyenjogúságot – addig mind hasznos hülyék vagyunk a nők számára, jól láthatóan ezt a nők sem gondolják másként és csak nevetnek rajtunk egyre kevésbé leplezett formában!

Anyádlába
Olvasó
Anyádlába

Szerintem a “meg kell védeni a nőket” genetikai parancs, morális standard, nevezzük akárhogy, nagyon is hasznos volt a történelem korábbi szakaszaiban (és most vonatkoztassunk el a tisztán biológiai/evolúciós szövegeléstől). Pl. ha a falu népe vasvillára-kaszára kapott, hogy a lányokat vegzáló idegen zsoldosoknak elvágja a lábikráját, mert nehogy már a mi asszonyainkat megbecstelenítsék vagy elhurcolják, fikomadta! A mi családunk, a mi közösségünk, a mi falunk népe, mi vagyunk értük a felelősek. (Mondjanak bármit a feministák, a török-kori Magyarországon gyakoribb volt a nemi erőszak, mint mai gonosz, patriarchális, elnyomó és rape-culture-ált korunkban.)

A gond az, hogy mostanra legnagyobbrészt megszűntek azok az okok, melyek indokolttá tették volna ezt az attitűdöt. Nem kószálnak idegen zsoldoscsapatok az országban, a hagyományos közösségek felbomlottak. Persze, ha épp meg akarják erőszakolni a szomszéd lányt, fejbe rúgjuk a támadót, evidens – de a nők jó része totálisan indokolatlan esetekben is elvárja ezt a fajta önfeláldozósdit és Grál-lovag-hozzáállást. És ami a legbosszantóbb, hogy leginkább azok a  nők igénylik ezt, akik egyébként a leghangosabban sipítozzák, hogy “a nők erősek, a nők is vezethessenek cégeket, különbek vagyunk a férfiaknál” és így tovább.

Ott van például a Bihari Viktória nevű facebookos “humorista” (ezen azt kell érteni, hogy szakállas vicceket és nyilvánvalóan kamuszagú, keserves sztorikat mesél el úgy, mintha azok vele és a családjával történtek volna). A hölgyemény még a télen megpróbálta meglovagolni az Ákos-ellenes flame-hullámot, írt is valami keménykedő cikkecskét, aminek az volt a lényege, hogy “én most megmondom neked a frankót, éééérted, kiscsávó, csalódtam benned, blablabla” – aztán mikor kapott rá egy-két keményebb választ, ad 1: törölte a posztot mindenhonnan ad2: egy újabb cikkben telesírta a netet, hogy őt az anyukája sem szerette, milyen elesett, meg őt mennyire bántják a bunkó hímsoviniszták. Persze, hogy egy csomó hős lelkű (és üres fejű) Grál-lovag rácuppant.

Az a baj, hogy ezek a hős lelkű lovagok is felelősek abban, hogy egyes nők úgy érzik, bármit megtehetnek, minden hülyeségükre van mentség, és akad, aki felmenti őket. Ezeket a nőket csak az gyógyítaná ki a bajukból, ha a világ férfiai elkezdenének máról holnapra, konzekvensen gerincesen viselkedni.

Reszet Elek
Újságíró

A nők megvédésével nincsen semmi gond. Viszont a legtöbben arról felejtkeznek el, hogy ez a védelem teljes körű volt. Manapság viszont akkor és csak olyan módon lenne elvárt amikor a nők igénylik, minden más esetben meg persze elnyimás lenne. Csakhogy ez így nem megy.

Példával élve korábban a nőt nem csak a külső körülményektől védték, hanem önmagától is. A fiatal lányok manapság tapasztalható kurválkodása, részegeskedése elképzelhetetlen lett volna. Jobbára minden férfi vigyázott minden nőre, ami az udvariasság része volt.

Szóval az alternatíva adott. A nők vagy elfogadják a életük teljes egészére vonatkozó védelmet vagy semmit sem kapnak belőle. Utóbbi esetben megvédik magukat, felelőséget vállalnak a tetteikért. Ha az egyik pillanatban “grrrl powa” van, akkor legyen az a következményeknél is.

Személyes véleményem az, hogy az elmúlt évszázezredek nem múltak el nyomtalanul. Kutyából nem lesz szalonna, a nőknek ösztönösen szükségük van erre a biztonságtudatra. Az okosabb, önmagukkal őszintébb nők rá is jönnek erre. A mai naaaagy “szabadság” idején viszont a nők vélt szabadságát nem lehet elvenni tőlük, az egyetlen kiút hogy egyénileg lemondanak róla és alárendelődnek az általuk kiválasztott férfinek akit méltónak tartanak rá és végső soron nőies kiteljesedésükön keresztül válnak szabaddá.

Valahol erről az ösztönös női vágyról szól az olyannyira felkapóban levő BDSM, de ide tartoznak az olyan dolgok is, mint az itt is megemlített Behódolt feleség mozgalom, a CDD vagy a Stepford wifes.

Óhatatlanul is felmerül a gondolat, hogy nekünk férfiaknak hol a helyünk a képletben, mi a dolgunk. Alapjában véve az hogy megtanuljuk megtalálni a megfelelő, alárendelődni képes nőt ill. elsajátítsuk azokat a testi-lelki készségeket amelyekkel ezt a természetes viszonyt fenn tudjuk tartani ebben az egyre természetellenesebbé váló világban. Valahol erre mondják hogy tököt növeszteni.

Serathis
Olvasó
Serathis

Hol a férfiak helye? Nem szóltak még neked a feministák? Le kell redukálni a férfi populációt a társadalom 10-15%-ra. na ott a helyünk…

(sarcasm)

-
Újságíró
-

Aldo
Újságíró
rgs
Olvasó
rgs

ebben a pillanatban ezt nem igazán tudom átélni. gyakorikerdesek.hu, most komolyan. a tököm. keressen szerelőt a csaphoz a kisrépa. arra jó lehet.

rgs
Olvasó
rgs

Nem kell lehajolni a kutyaszarért.