Borisz
0 megosztás

Egy gondolat – A lassú rablás művészete

Figyelem! Ez egy rosszindulatú, elfogult, provokatív cikk. Kérek mindenkit, hogy ne is olvassa el, ha nem szereti a rosszindulatú, elfogult, provokatív cikkeket. Kérem továbbá a női olvasókat is, hogy szintén ne olvassák el, ugyan egy szó sem esik róluk, de az ördög tudja, a végén még félreértenék és felháborodnának.

Odamenni valakihez, és azt mondani, hogy “azonnal adjál pénzt”?

Túl durva. Túl direkt. Rád hívja a rendőrt, esetleg leüt, vagy simán csak nem adja, és nem tudod elvenni. Nem jó. Ráadásul rövidtávú győzelem: ha másnap ugyanott kirabolod, harmadnap képes és más útvonalon megy, hogy ne találkozzon veled.

Ne legyél amatőr.
Tanulj azoktól, akik jártasak ebben! Nézd meg, hogy csinálja egy igazi profi.

Először azt mondja: “Hé, ez piszokság, hogy én nem járhatok mindenféle iskolákba! Egyenlőséget követelek.”

Erre minden jóérzésű ember azt mondja: tessék, akkor járj, ahová akarsz.

Ekkor azt mondja: “Hé, ez az iskola nehéz és kellemetlen, én nem ilyet akarok! Ha ilyen az iskola, én nem járok be! Ez igazságtalan. Egyenlőséget követelek.”

Sóhajtva, de erre azt mondják majd: tessék, itt van egy csomó olyan iskola, ami nem nehéz, nem bonyolult, nem buksz meg fizikából, nem kell négy év matekot tanulnod, és ugyanúgy diplomát kapsz a végén.

“Megkaptam a diplomámat”, kiabálod majd ekkor, “de nem tudok vele elhelyezkedni! Ez semmire nem jó így! Az én tudásom nem kell senkinek, a tiétek meg igen! Egyenlőséget követelek!”

Ekkor – nagy nehezen – bevezetnek majd egy szabályt, amitől a cégek kénytelenek lesznek felvenni. Végre dolgozhatsz, ugyanúgy, ahogy azok, akik a bonyolult iskolába jártak, és bonyolult dolgokat tudnak.

Most már csak annyit kell ordítanod felháborodva, hogy “Hé, engem itt elnyomnak! Alig kapok fizetést, sokkal kevesebbet kapok, mint a másik ember, pedig hivatalosan ugyanaz a munkánk! Keményen megküzdöttem ezért az állásért! Egyenlőséget követelek!”

És akkor inkább megadják azt a plusz néhány százalékot, csak fogd be végre a szád. Neked meg ez már mindegy, a lényeg, hogy sok pénzt keresel, és akkor se mernek majd kirúgni, ha évekig be se jársz.

Látod?

Nem bonyolult ez. Csak nem szabad az elején azzal kezdeni, hogy “Hé, azonnal adjatok pénzt.” Hogyisne, hogy rögtön világos legyen, miért csinálod az egészet, mi?

Nem.

Egy igazi profinak legyen stílusa.

Post Author: Borisz

Borisz
Informatikus, amatőr újságíró, lélekbúvár, párkapcsolati tanácsadó. Szabadidejében kifejezetten szeret utazni, ezért évek óta ki se mozdul a városból, és nézi, hogy mikor lesz szabadideje. Megrögzött ateista. Nőtlen, de nagyon szereti a nőket, minden látszat ellenére.
f Facebook
0 megosztás


20
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
7 Egyéni hozzászólás
13 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
14 Hozzászólások szerzői
Aurelius Respectuslucius93zombigyilkosulomenenMakarov Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
inkvisitor
Olvasó

Pedig még az oktatás is a lányokra van optimalizálva egész középiskoláig…

RedGreg
Újságíró

Az egyetem is :) Elég csak megnézni, hogy olyan egyetemek (az összes közgáz) diplomája ér valamit, aminek a záróvizsgájára egy jól nevelt ttk-s nem készül egy délutánnál többet, és előző este még be is rúg, hogy ne legyen annyira könnyű…

Amúgy sziasztok újra :) Az ember gyermeke elutazik 10 napra, és mire visszaér itten minden megváltozik.

Reszet Elek
Újságíró

Pontosan mire gondolsz?

RedGreg
Újságíró

Milyen értelemben mire gondolok?

Nőkre optimalizált felsőoktatás, vagy az értéktelen diplomák esetében?

Előbbi: Lássuk be a legtöbb nő nem fizikusnak, vagy mérnöknek megy. Sőt azt a hihetetlen hisztit amit levágtak amikor felmerült, hogy a szabad bölcsész meg egyéb kamu szakok támogatását csökkentik, mutatja, hogy kiknek ártott volna. Viszont egy Közgázos diploma (ugye alap, de miért nincs őszi szünet a bme-n? mert a hallgatói elvégeznék a közgázt az alatt. Ami igaz, pedig ahogy van virág és művirág úgy van egyetem és műegyetem… na jó befejezem a gonoszkodást) pont ugyanannyit ér az állam szemében, mint egy mérnök egy informatikus egy biológus vagy mondjuk egy szabad bölcsész. Ez miért baj? Mert a piac az első 3-at felveheti a piac is (jó TTk-t Mo-n nem könnyen, de végül valószínűleg) az utóbbit csak az állami szféra. De vegyük azt a hipotetikus helyzetet, hogy mindegyik közalkalmazott lesz. Na itt jön a baj: ugyanis ugyanannyit fognak keresni. (Ugye a bértábla) A mérnök egy állami épitkezésen, a biológus egy kutatóintézetben, a közgazdász a nemzeti banknál, a szabadbölcsész meg azzal, hogy reggelente beviszi a kávét a kis irodába és pletyizik a koleganőkkel.

Sydra
Olvasó
Sydra

Ezért is alakult ki az elmúlt pár tíz évben a panaszkodásnak és az önsajnáltatásnak a kultúrája. Azok a társadalmi rétegek érvényesülnek és szaporodnak a legjobban, akik a leghangosabban panaszkodnak. És persze azok akik a lehető legaljasabb és legképmutatóbb módon erőszakolják meg mások alturista hajlamait. Itt a jóindulattal való visszaélés teljesen alapvető dolog. Persze aki ezt hagyja az ugyanolyan hibás, mint aki csinálja.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ne zsidózz.

-
Újságíró
-

Képzelt riport egy szocfesztiválról

Az egyetemista lányok mind menekülőre fogták (többen a számomra akkor még érthetetlen megint a Csizmás! pisszegéssel), ahogy a káposztaszagú kantin velem szomszédos asztala mellé pöffent a szocialista kultúrafogyasztás lánglelkű poétája. Munkászubbonyos, nagyszájú ember, ki leginkább Краснаи fedőnév alatt jegyezte sirámait, olykor felszínes doktrinális vitákba bonyolódva Csaó elvtársnővel, mikor Eurázsia és Keletázsia időszerűen összerúgta a port. Amint a lányok elviharzottak a Győzelem-tömb penészes, plakátokkal zsúfolt folyosói felé, szélestenyerű Fejenagy lomhán, unottan felém fordult.

– Kell a kávéd. Ha végeztem, a porceláncsészét hazaviszem.

(Bevallom, meglepődtem; próbáltam nem felelni, figyelmen kívül hagyni felkiáltó mondatait, fájó önismétléseit és atavisztikus rosszindulatát, de ő tovább locsogott.)

– Mától a redisztribúció kiteljesedik. Ingyen torta nekem!  Anekdotikus példáim vannak erre. Legutóbb az elhíresült Szüzikének harminc ezret fizetek, hát nem jön el! Következő nap ugyanennyit utalok át neki. Az aktus elmarad. Lehet, ostobán csináltam. Ekkor döntöttem úgy, hogy bevezettetem az állami ágyas-rendszert! Az ingyenszexhez jutás alapvető emberi jog! Az ingyen sörhöz jutás úgyszintén! Ne felejtsük ki a letöltőoldalakat sem. Tervezek erről egy cikket!

– A közgazdasági ismereteid finoman szólva hiányosak, barátom – érveltem szelíden –, a tehetség hiányát piedesztálra emelő szocializmusnál nincs rosszabb. Mi az a limit, mi az a lélektani határ, ami alatt még kis lopásról beszélhetünk? Értekezhetnénk akár univerzális erkölcsi alapelvekről, a tulajdon tiszteletéről is – szerinted ugyanis az emberi szükséglet felülírja az etikát.

– Tudod, mi vagy te? – nyöszörögte. – Egy destruktív manó, a káosz ügynöke. Kizsákmányoló birodalmat építesz. Elég sok fantasy könyvet olvastam, hogy tudjam: a sötétség kardforgatója vagy! A hülyeség hercege, monarchista kötekedő, kapitalista migtáu-lovag. Elveszed másnak az ingyen sörét!

– Rossz felé viszed a beszélgetés fonalát. Mit ír például Edmund Burke a vagyonról? „A szétszóródással meggyengül védekező képessége. Ilyen elaprózódás esetén minden egyes ember része kisebb annál, mint amiről vágyainak mohóságában azzal kecsegteti magát, hogy mások felhalmozott vagyonának szertefoszlatásával megszerezheti. A kevesek kifosztása a szétosztáskor valójában csak egy elképzelhetetlenül parányi részecskét juttatna a sokaknak.” Töprengések a francia forradalomról, idézet vége.

– Nem tudok franciául. Kizárólag cyberpunk regényeket olvasok. Magyar fordításban, netről letöltve! De mivel a francia forradalom érdekel, egyértelmű, hogy destruktív jakobinus vagy! Mint a cimborád, Sydra.

– Si tacuisses, philosophus mansisses – feleltem beletörődve, rezignáltan, tudván, hogy a somogybaszódi főiskola könyvtár szakos végzőse nem hallgat észérvekre, hovatovább hozzászólásaim rendszeresen félreérti.

– Személyeskedjünk! – csikorogta. – A szokásos Belvedere-moslék, Alter üdvöskéjének újabb orvtámadása, amit megint nem tudok lefordítani! De rájöttem én: latinul értő MGTOW vagy! Wastrel és Suum cuique egy személyben! Ezt az újabb cikkemben be is tudom bizonyítani!

– Munkásököl, Pash-ököl – dobtam be egy Belvedere-féle szóviccet, hisz nem tart sokáig az értelmezése, másrészt ha be is szólok másoknak, legalább tegyem stílusosan.

– Olyan szinten állsz, mint a Pax Hungarica Mozgalom újfasisztái. A kapitalizmus kalóza vagy. Egyik kezedben Tőke, a másikban Cenzúra! A tartótiszted személyesen Rita Antonescu! – dobbantott kislányosan. A szopránja egy régi disznóvágás emlékét idézte fel. – Megmondalak Deansdale-nek!

Vitapartnerem felállt, lovaglócsizmáinak kopogása lassan elhalt; elgőzösíteni úgysem fog, remélhetőleg még ma tovább hajózik Óceánia felé. De egy mondat, egy odavetett szócska nem hagyott nyugodni, hisz ő mondta ki a végső, legutolsó, mérhetetlen szellemi kínnal járó szót:

– Írok erről egy cikket.

(Áthozva innen.)

Walter E
Olvasó
Walter E

Nagyon jó. Azt hittük már elvesztél.

Big G.
Újságíró

Profi munka. Tényleg jó a tollad.

Rokapapa
Újságíró

Tisztelt Borisz!

Igazán jól sikerült kis szösszenet lett ez a cikk annak ellenére, hogy akikről szól nem nevezted meg. Viszont jól láthatóan alátámasztottad az én radikálisnak mondott nézeteimet a női egyenjogúságról.

Köszönöm neked!

ui.: Talán végre más “antifeministának” is kinyílik a szeme és meglátják a valódi problémát a feminizmus mögött.

RedGreg
Újságíró

A feminizmus mögött az az alapvető probléma, hogy tévesen használnak fogalmakat, és így nem is érti meg, hogy a természet nem feminista.

Pl: szabadság: ahogy a francia forradalom és a legtöbb forradalom alatt a szabadságot keverik a szabadossággal, talán az anarchiával. Mert a szabadság nem egyezik meg a szabályok nélküliséggel.

De a legnagyobb hazugságuk:
Egyenlőség: Na itt ugyanis kiszúrt velük a rendszer. Ők az egyformaságot értik alatta. Csak a nő és a férfi nem egyforma. Lehet egyenrangú, bár ennek ma már kicsit atavisztikus kicsengése van, mert nincsenek már rangok. De ha az eredeti értelemben nézzük ez csak annyit mond, hogy a születése miatt nincs alávetve.

Lehet egyenjogú azaz minden jogban megegyező.

De egyenlő sosem. A világ legerősebb női kézilabda klubbja a Győri ETO csont nélkül zúgna ki a szlovák férfi NBII-ből. Mert nem egyenlőek. Mindenki másban erős,

Reszet Elek
Újságíró
Koriander
Olvasó
Koriander

“Figyelem! Ez egy rosszindulatú, elfogult, provokatív cikk. Kérek mindenkit, hogy ne is olvassa el, ha nem szereti a rosszindulatú, elfogult, provokatív cikkeket. Kérem továbbá a női olvasókat is, hogy szintén ne olvassák el,”

szófogadó vagyok. nem olvastam el.

ulomenen
Olvasó

Azért, mert  “nem szereted a rosszindulatú, elfogult, provokatív” cikkeket, vagy mert ilyen szófogadó nő vagy?

Koriander
Olvasó
Koriander

igen mert ilyen szófogadó nő vagyok.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

-
Újságíró
-
lucius93
Olvasó
lucius93

szégyen, hogy hova jutottunk……..

Naooo
Olvasó
Naooo

Ennyi pénzből hány magyar kurvát nőt tudott volna venni a randa tehén helyett a baromállatja?

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Ez igaz, erre a ronda nőre ennyi pénzt költeni hülyeség :)