Alter Ego
1 megosztás

A félreértett csajozó művész – 1. rész

Világszerte egyre ismertebbek és népszerűbbek a PUA (pick up artist = csajozó művész) írások és tanfolyamok, de a közismertséggel párhuzamosan szaporodnak a félreértések is. Lényegét tekintve a PUA fogalomkörébe azt a népszerű ismeretterjesztést soroljuk, amely férfiaknak törekszik “csajozási”, vagyis ismerkedési tanácsokat nyújtani. A PUA tanfolyamok így azt ígérik, hogy az ismerkedés tanulható és bárki sikeres lehet a csajozásban, ha ismeri a megfelelő módszereket. Persze ezt a műfajt nyugodtan nevezhetjük egyfajta “konyhapszichológiának” is, hiszen a kitalálói-művelői nem pszichológiai szakirodalomból merítik tudásukat, sőt ellenkezőleg: sokszor alkalmasabbnak tartják önmagukat a terapeuta szerepére, mint maguk a pszichológusok. Ahogyan azt látni fogjuk, többek között ez is vezethetett oda, hogy a műfaj kellő megfontolást nélkülöző “szakemberei” néha belülről értik félre az irányzat eredeti célkitűzéseit és a férfiak saját érdekeit. Viszont mindenek előtt kell szót ejtenünk a műfaj legnagyobb bírálói, a feministák által megfogalmazott rosszindulatú kritikákról.

Aki valaha is olvasott feminista blogokat (például Hüpatia Média Díjjal jutalmazottakat), az tudhatja, hogy a feministák elsők között szeretik a férfiak orra alá dörgölni, hogy “a szex nem jár alanyi jogon”, mégis amikor egy férfi ismeretterjesztő műfaj az (alanyi jogon járó) magányos kesergés helyett azt ígéri a férfiaknak, hogy önképzéssel bárki lehet sikeres az ismerkedésben, akkor a feministák rögtön felháborodnak, hogy íme a gaz patriarchák ördögi praktikákat agyalnak ki, hogy a nők kezéből kifacsarják a szexuális hatalomgyakorlás a szabad választás lehetőségét. “Ha béna vagy, akkor béna vagy, sosem leszel igazi férfi!” – mondják. A feministák szerint a PUA valójában csak meg akarja téveszteni a nőket azzal, hogy a férfiaknak azt tanítja, hogy olyan valakinek hazudják magukat, akinek nem születtek valójában. Azonban ezzel párhuzamosan ők a nőknek azt tanítják, hogy “bárki lehetsz, aki szeretnél, ennek senki sem szabhat korlátokat”. De a feministáknak természetesen nem csak az szúrja a szemét, ha a párkapcsolat teremtési zavarokkal küszködő “született lúzerek” felül szeretnének emelkedni saját személyiségük korlátain, hanem az is, ha az átlagos szociális képességekkel rendelkező férfi szeretne a PUA tanácsok által minél több (szexuális) partnerre szert tenni. Így érdekes módon a férfiakra nem érvényes “a te tested, a te döntésed” egyébként feministák által kőtáblára vésett alapelv sem.

Ha jól végiggondoljuk, a feminista nő félreértése nem is félreértés, hanem egyrészről az empátia hiánya, sőt mély megvetés azokkal a férfiakkal szemben, akik kapcsolatteremtési zavarokkal küzdenek, másrészről pedig egy olyan hideg számítás, amely a szexuális szabadság és a szexuális szabadosság lehetőségét egyszerűen női privilégiumnak akarja tekinteni és féltékeny, felháborodott csalódással szemléli, ha egy férfiirányzat felveti annak a lehetőségét, hogy mindezeket a férfiak is birtokolhatják.

Azt láthatjuk, hogy a PUA tanácsadó irodalom és a tanfolyamok legmarkánsabb fogyasztói rétegét azok a férfiak képezik, akik kapcsolatteremtési zavarokkal küzdenek, akik számára egy egészséges párkapcsolat kialakításának a lehetősége délibábos távolságban lebeg, olyan férfiak, akik a pszichés egészség egyik alapvető feltételét képező szexuális élet tekintetében is nagy szükséget szenvednek. Nem lehet elvitatni, hogy a PUA, mint “pszichológiai” tanácsadó irányzat egy kifejezetten humánus célnak igyekszik megfelelni, ráadásul az esetek egy jelentős részében ellenszolgáltatás nélkül hozzáférhető módon. Emiatt látnunk kell azt is, hogy lényegében a férfimozgalom egyik önsegítő irányzatáról van szó, amely a férfiak társkeresési és szexuális problémáira és szexuális alapjogaira koncentrál. Ennek ellenére sajnos olykor megesik az is, hogy a PUA irányzat félreérti saját céljait és szerepét. A második részben erről fogunk szót ejteni.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
1 megosztás


114
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
8 Egyéni hozzászólás
106 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
28 Hozzászólások szerzői
MakarovinkvisitorSuum cuiqueSirius122timecutter Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Sydra
Olvasó
Sydra

Remek és fontos témát boncolgató cikk! A feministák számára a szex a hatalomgyakorlás eszköze. Ennek megfelelően minden módszer és élethelyzet ellen tiltakozni fognak, ami a férfiakat ezen a téren sikeressé teszi. Mérhetetlenül is képmutató dolog ez, hiszen a “PUA” taktikákat a nők sokkal régebb óta, tudatosabban és gyakorlottabban űzik.

Témához lazán kapcsolódó cikk:
http://time.com/money/4072951/college-gender-ratios-dating-hook-up-culture/
Azokon az egyetemeken, ahol a  a nők vannak kevesebben és saját “háremük” van, meg mindenki 30 fős, nyál csorgató rajongótábort tart fent (mérnöki főiskolákon ez a trend), az senkit nem zavar. Ha fordítva van ugyanez az szexizmus, meg aljas poligámia.
Itt is csak azt sérelmezik, hogy vannak olyan szociális környezetek, ahol nem a “nő választ”. Azt sérelmezik, hogy versenyezniük kell a többi nővel és nagyobb effortot kell beletenniük az ismerkedésbe. Semmi köze ennek az egyenlőséghez, vagy az elnyomáshoz.
Másrészt itt is jól tettenérhető a feminizmus kielégíthetetlensége. Ha politikai nyomásra több lesz a női diák az újabb problémákat vet fel, ami az ő szubjektív érzelmeinek rossz és akkor újabb követelésekkel áll elő. És ez így menne a végtelenségig.

Kalman
Újságíró

A megoldás csak az lehet, hogy az egyetemekre nők járhatnak, illetve legalább kétszer annyi béta orbiter, de ők nem kapnak diplomát.

Montana24
Olvasó

“Azokon az egyetemeken, ahol a  a nők vannak kevesebben és saját “háremük” van, meg mindenki 30 fős, nyál csorgató rajongótábort tart fent (mérnöki főiskolákon ez a trend)”

Én mérnökire, járok, itthon is ez a trend, nem csak az amcsiknál. De azért mikor olyan csajnál is ez van, akit képről először fiúnak saccoltam, az azért durva. Rengeteg a nyalógép, mindegy mi, csak punci legyen :D

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ezzel minden rendben is van. Mármint a PUA-k létjogosultságát tekintve,megértem,hogy vannak ilyen “tanfolyamok” és igen,segíthet is sok esetben. Kíváncsian várom a második részt ,főleg a képen látható szereplő miatt. (pont róla írtam korábban),minden szélsőség veszélyes!!!

DennisVT
Újságíró

Ki az a pali a képen, és mi volt vele a gond?

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Julien Blanc ,ha jól látom.Ha rákeresel ajánlom figyelmedbe a kördiagramját (képeknél feljön automatikusan),nem véletlenül tiltották ki több országból…egy pár nappal ezelőtti hozzászólásomban részletesen foglalkoztam vele és az általa hirdetett tanok hatásaival…tök véletlenül akadtam “össze” az ürgével munkám közben…

DennisVT
Újságíró

Hát ez a diagram tényleg beteg. Ugyanakkor emiatt nem beengedni valakit egy országba, miközben ezerszer rosszabb alakokat meg direkt hívnak?! Elég kemény.

Höllenhund
Olvasó
Höllenhund

Ha egy nő állítana össze ugyanilyen diagramot, nemhogy nem tiltanák ki egyetlen országból sem, de semmilyen visszhangja nem lenne a médiában, néhány Red Pill oldalt leszámítva. Tartsuk ezt észben, mielőtt elkezdünk szörnyülködni.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Senkinek,sem nőnek,sem férfinak nincs joga ilyeneket tenni egy másik EMBERREL ! Nemtől függetlenül,ha valaki ezt teszi, ráadásul tanítja ,az szememben nem ember!

Höllenhund
Olvasó
Höllenhund

Nem érdekli őket a véleményed, de másé sem.

Anyádlába
Olvasó
Anyádlába

Csak erre nem az a megoldás, hogy a fenti pszichopatát engedjük szabadon kóricálni, hanem hogy a hasonszőrű nőnemű egyedeket is szankcionáljuk. Egyrészt az efféle pofák, másrészt a valentgábor- meg nicholasvictor-féle ázalagok (https://www.youtube.com/watch?v=xsMXuWmPPbk) miatt kezelem fenntartásokkal ezt a pua-divatot.

Reszet Elek
Újságíró

Ez de beteg! Ki a fene képes ezt komolyan venni?

Anyádlába
Olvasó
Anyádlába

Gondolom az, aki már annyira kétségbeesett – mert magányos, mert nem talál társat, mert még csak egyéjszakás kaland sem jön össze, mert még a c-kategóriás nők is lerázzák -, hogy szeretné elhinni ezt a baromságot. Ilyen téren az efféle macskajancsik nem sokban különböznek a rákgyógyszer-kuruzslóktól. Mindkét fajzat az emberek félelmét és kétségbeesését használja ki.

Walter E
Olvasó
Walter E

Nicholas egy pöcs

Naooo
Olvasó
Naooo

Belenyalni fülébe.

Reszet Elek
Újságíró

Na ez az istenített dark triad…

sureee
Olvasó
sureee

A tartalomtól függetlenül, amivel én se értek egyet és elítélem, két dolog zavar a fenti történetben. Az egyik a kettős mérce, hogy amíg őt kitiltották Angliából, addig arról miért nincsenek hírek, hogy a radikális feminácikat szintén kitiltják az elmondott véleményükért országokból. Ja, hogy őket megilleti a szólásszabadság.

A másik zavaró dolog, hogy ha ez a módszer nem lenne sikeres, akkor nem tanítaná, írta volna le. Azért sem a horgászt hibáztatja az ember, hogy arra a csalira harapnak a halak. Ha a dark triad stílus jegyeivel nem lehetne ‘aratni’ a nők körében, akkor a férfiak nem tanítanák ezt, és nem lennének pasik akik fizetnének ezért a tudásért. Hangsúlyozom, mindamellett, hogy a saját személyiségjegyeimmel sem egyeztethető össze Julien Blanc ‘tanítása’, de ezt nem rajta illetve a férfiakon kell számon kérni, hanem a nőkön, hogy miért kezdenek ilyen tulajdonságú pasikkal kapcsolatba, vagy éppen miért élnek velük hosszú ideig, miért tűrik el ezt.

 

Anyádlába
Olvasó
Anyádlába

Ez olyan, minta azt mondanád, van a csávónak egy sikeres módszere, amivel kisnyugdíjasokat, gyerekeket (képzelj ide bármilyen csoportot) lehet anyagilag megvágni. “Ha nem lenne sikeres, nem írta volna le. Az áldozatokon kell számon kérni, hogy miért dőltek be neki.” Az áldozat balféksége nem mentesíti az elkövetőt a tettei súlya alól.

Szerintem alapból ezt a fajta pszichopata attitűdöt csak olyasvalaki tolerálja, arra lehet hatni vele, aki maga is megroggyant pszichésen. Egészséges nő messze kerüli a korcs fajtáját. A beteges pedig… szerintem van abban valami kurvára undorító, hogy egy ilyen öntelt kis f.szkalap a beteg/labilis embertársait terrorizálja.

sureee
Olvasó
sureee

Ne haragudj, de ez a párhuzam nekem nem áll össze. A gyerek, kisnyugdíjas ki lenne? A pasi, aki a saját döntése alapján fizet egy tanfolyamért, vagy a nő akit így lefektetnek? Ráadásul, ha működik a módszer – és mint számos példa mutatja, működik – akkor ez maga megszűnt átverésnek lenni, hisz a pénzéért egy tényleges tudást, értéket kap. (Hangsúlyozom, én se értek vele egyet, de mindenkinek jogában áll hülyének/bunkó pöcsnek lennie, és majd ha a nők elkerülik a bunkó pöcsöket, kihal ez a típus)

Miért lenne áldozat itt a nő, aki a saját, szabad elhatározásából úgy dönt, hogy lefekszik vagy kapcsolatot létesít egy dark triad tulajdonságokat magában hordozó pasival? Nyilván, nekem sem szimpatikus a módszer, illetve az eszközrendszere, de itt miért lenne áldozat bárki is? A nőnek is van szabad akarata, ha nem tetszik, h így bánnak vele, akkor hagyja ott a faszit a fenébe, ha pedig adott esetben tettlegességre kerül a sor, vagy büntetőjogi tényállás valósul meg, irány a rendőrség.

Ez pedig remélem csak elütés, de olyat tettél idézőjelbe, amit én nem is írtam. Nem korrekt. Ezt nekem tulajdonítottad, holott én ilyet nem írtam. “Az áldozatokon kell számon kérni, hogy miért dőltek be neki.”  Egyébként pedig pont ebből a részből kiderül, h mi a különbség az álláspontunk között. Én nem tudom áldozatnak tekinteni azt, aki a saját, szabad elhatározása alapján dönt úgy, h lefekszik a pasival, vagy kapcsolatot kezd vele. Hogy lenne áldozat egy nő, ha egy dark triad stílusjegyeit magán hordozó férfival a saját, szabad döntése alapján (anélkül, h bárki is bármire kényszerítené) fekszik le?

Anyádlába
Olvasó
Anyádlába

Egy szóval nem mondtam olyat, hogy a férfi lenne az balek. Remélem, hogy csak félreértetted, amit írtam.

“Miért lenne áldozat itt a nő, aki a saját, szabad elhatározásából úgy dönt, hogy lefekszik vagy kapcsolatot létesít egy dark triad tulajdonságokat magában hordozó pasival?” – Igen, tényleg lényeges a különbség a nézőpontjaink között. Mert ha valaki manipuláció hatására fekszik a pszichofaszfej alá, akkor az már nem tisztán szabad akarat. (A költői túlzással épp az álláspontod abszurd voltát akartam kidomborítani.) Itt jön képbe a párhuzam, amit félreértettél: ha a nyugdíjas nagymamádhoz becsönget egy fószer, meglóbálja az ELMŰ-s (kamu) igazolványát, hogy “villanyos művek, jöttem órát olvasni” – a néni meg beengedi, aztán lába kél pár dolognak, azt nem lehet annyival lerendezni, hogy hja, igen, sikeres a módszer, nem kell áldozatnak tekinteni azt, aki saját szabad elhatározása alapján bedől a manipulációnak.

nezelodo
Olvasó
nezelodo

A probléma ott van, hogy ebben az esetben a nők saját magukat manipulálják. Hányszor, de hányszor hallja az ember, hogy “Hol vannak a rendes fiúk/férfiak?”, és amikor normális emberként viszonyulsz hozzájuk, akkor az esetek 99%-ban az lesz, hogy “Te nagyon rendes vagy, és nem szeretném a barátságunkat tönkre tenni.”, ha meg tajparasztként/menő csávóként, akkor meg konkrétan úszol a p.nciban. Tudod, még a csendes könyvmoly is hamarabb benedvesedik ettől a technikától, mint a rendes fiútól. Mert mind szereti a biztos bétát, aki biztosítja a normális, nyugodt életet, de az izgalmas alfa az aki miatt bemegy a moziba, és csorog a nyála.

Anyádlába
Olvasó
Anyádlába

Csakhogy az alfa és a pszichopata nem ugyanaz.

Tudod, ki a pszichopata? Az, akinek kurvára nincsenek szexuális kapcsolatai kamaszkorában és utána se sok, helyette rengeteget maszturbál, piromán és állatokat kínoz. Ja, és minimum pubertáskorig ágyba vizel. Ennek mi köze az alfához?

Tegyük szerintem rendbe a fogalmakat: igen, a nők domináns, férfias társat keresnek, pipa. Az, hogy a “rendes” faszin mit értünk, már bonyolultabb, az már definíció kérdése. Ha a lábtörlőnek használható szárazbarátot, aki friendzone-ban ragad, virágot visz, bonbont, és gumigerince van, “ó, igen, csodálatos vagy és gyönyörű, nem is vagyok méltó rád!” – akkor persze, egy ilyen “rendes” faszi nem kell egy nőnek se. Szerintem viszont ez nem rendes, ez szimplán balfék. Kegyes hazugsággal nevezik rendesnek, ahogy a kövér férfit “macisnak” vagy a ronda arcú nőt “egyedinek”.

Ha viszont a “rendes” férfin a gerinces, férfias egyedet értjük, aki nem dobja földre magát, hogy a nő lába nyomát nyalja, és akibe még tisztesség is szorult, NEM megy át pszichopatába, akkor már más a helyzet. Ilyen mentalitással simán kap magának az ember csajokat, és nem is rosszakat. Ez utóbbi kategória viszont metszetet ad az alfahímek halmazával.

Namármost a pszichopatának sem az erős férfihoz, sem az alfához semmi köze. A csomagolás esetleg kicsit hasonló – de ha a szupermarketben bor címén valami tablettás fost sóznak rád, jogosan háborodsz fel. Nem lehet a helyzetet annyival elintézni, hogy ja, te márkás borra ácsingóztál, a kannás nem ízlett volna neked, ezért töltötték a tablettás szart elegáns palackba, a te hibád, hogy megvetted.

Walter E
Olvasó
Walter E

“Tudod, ki a pszichopata? Az, akinek kurvára nincsenek szexuális kapcsolatai kamaszkorában és utána se sok, helyette rengeteget maszturbál, piromán és állatokat kínoz”

Ezzel most a férfiak nagy részét lepszichopatáztad. Gratulálok! Nem a bIg G klónja vagy? Ennek semmi köze ahhoz, hogy vki pszichopata-e, meg a piromániának se. Állatkínzásnak már igen.

Anyádlába
Olvasó
Anyádlába

“Ezzel most a férfiak nagy részét lepszichopatáztad.” – hát bakker, erre csak annyit tudok mondani, hogy akkor rossz körökben mozogsz.

Jó, mondjuk én eleve nem párkapcsolati/csajozási nehézségek miatt keveredtem erre az oldalra, hanem – mondjuk így – elvi okokból, mert piszokmód kényes vagyok a gondolat- és szólásszabadságra, amit a feminácik legszívesebben felszámolnának. Szóval lehet, azért vagyok kevésbé toleráns, mert nekem jellemzően nincs ilyen gondom, de egyre inkább azt érzem, hogy egyesek túltolják ezt az alfa-béta-omega-puázós biciklit.

(A pszichopaták személyiségjegyeit illetően pedig olvass el egy pszichológiai tanulmányt. Elég sok foglalkozik ezzel a témával.

http://www.interpressmagazin.hu/cikkek/1159-pszichozsaru__avagy_aki_megtalalja_a_gyilkos_nevjegyet

 

“Gyerekkorában a sorozatgyilkos gyakran állatkínzó, piromán, ágybavizelő. Kamaszként magányos, visszahúzódó, és rengeteget maszturbál.”

https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwi937GamffMAhWBoRQKHRHhDTcQFggaMAA&url=http%3A%2F%2Fap.elte.hu%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F07%2FAPA_2013_3_KORMENDI_SZKLENARIK.pdf&usg=AFQjCNFl_sgOeTDnxfzzuwwMd4CaF08lBA&sig2=wktnm8J2koXj1JUxddSodg&bvm=bv.122852650,d.bGg&cad=rja

 

https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjameP7l_fMAhVHvBQKHdN2DTwQFggaMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.pszichiateronline.com%2FOldalak%2FSzakmaiOldalak%2FKepek%2Fn%25C3%25A9vtelen_1.pdf&usg=AFQjCNHoVTIK5sYIX1jhXMM7ecie4HypGA&sig2=8M7730FiNi5Hi6oTGIw8tg&bvm=bv.122852650,d.bGg)

Walter E
Olvasó
Walter E

Para Celsus!

Most láttam hogy írtál. Biztos sok pszichopatára jellemző ez, de nem mindenki pszichopata aki ilyen fiatalon.

Anyádlába
Olvasó
Anyádlába

Walter E: nem, ezt nem is mondtam. Annak, hogy valakinek nincs vagy csak kevés kapcsolata van az ellenkező nemmel, sok oka lehet. Társadalmi (a feminizálódás, a nők hipergámiája), saját belső igényből fakadó (elvan nők nélkül, nem érzi létszükségletének, hogy puncit hajkurásszon), és igen, egy ilyen ok a pszichopátia. Szerintem az erre a magányra adott válaszok személyiségfüggők, épp ezért a válaszokból lehet visszakövetkeztetni, hogy ki milyen okból nem nőzik. Aki MGTOW elveket követ, az valószínűleg elvan a csajok nélkül; aki redpillezik, az sanszos, hogy a nők hipergámiája, valódi természete miatt van egyedül; aki meg pszichopata pöcs, abból lesznek az ilyen Julien-féle, ütnivaló képű kis köcsögök.

Walter E
Olvasó
Walter E

Akkor jó, úgy tűnt te is általánosítasz. Egyetértek, amiket leírtál, azok így vannak!

sureee
Olvasó
sureee

De miért teszünk különbséget a manipuláció között? Míg a faszfej ezekkel a technikákkal ösztönszinten hat a nőre, addig a nők között is mindennapos, sőt alapkövetelmény a manipuláció. Amíg ők vizuálisan tudnak hatni a pasira, élnek is vele. Mennyivel különb módszer a magassarkú, pushup, rúzs, smink, kipakolt dekoltázs, mint amivel az alanyunk a viselkedésével hat a nőkre? Csak azt tudom mondani, hogy mindkét technika ösztönszinten hat a másik nemre, viszont itt kellene belépnie a nő/férfi tudati szintjének, hogy ezt értékelje. Ki tiltja meg a nőnek, hogy felismerje, őt ott éppen kihasználják, és legyen benne ennyi életösztön/tartás/felelősségvállalás, hogy hiába nedvesedik a bugyi, ha ilyen bánásmódban részesíti a pasi, akkor nem fekszik le vele/nem létesít kapcsolatot vele, mert ennél többre tartja magát?

A példád nálam továbbra is sánta, mert amíg valaki hatósági személynek kiadva magát meglop valakit (egyértelmű ki a károsult/sértett), addig egy a felek szabad elhatározásából történt szex/kapcsolat esetében mi lenne a káresemény? Miért és milyen értékben szenvedett volna kárt egy nő, aki a saját döntése alapján lefeküdt egy pasival? Ilyen alapon a férfiak nagy része kártérítésre tarthatna igényt, mert másnap reggel a nő mellett ébredve, fel se ismeri smink nélkül a hölgyet, vagy éppen melltartó meg fűző nélkül már a teste sem olyan jó, mint azt sejtette.

Anyádlába
Olvasó
Anyádlába

“A példád nálam továbbra is sánta, mert amíg valaki hatósági személynek kiadva magát meglop valakit (egyértelmű ki a károsult/sértett), addig egy a felek szabad elhatározásából történt szex/kapcsolat esetében mi lenne a káresemény?” – szerintem elbeszélünk egymás mellett. Úgy vélem, a manipulációval létrehozott szexuális kapcsolat sem teljesen szabad elhatározás, ahogy az sem, ha a csaló manipulál, hogy kicsalja a pénzed.

A káresemény… na ez a másik. Ezen valóban lehet vitatkozni, aláírom. Egy ribancnál nem káresemény, az biztos, de egy normális nőnél az. És áttételesen egy olyan jövőbeli férfinél is, aki szeretne tisztességes nőhöz jutni – olyanhoz, aki nem fogott több farkat, mint kilincset.

Összegezve: az én álláspontom, hogy egy faszságra (promiszkuitást követelő, faszkörhintázó ribancok) nem egy másik faszság (nagyüzemi pszichopataképzés) a helyes válasz. Ebből csak egy össz-társadalmi “ki a nagyobb faszfej”-verseny kerekedne.

Reszet Elek
Újságíró
VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Itt nem az a fő probléma szerintem Julien “barátunknál” és hasonszőrű lelkiismeretlen társainál,hogy az agyatlan, manipulálható ribancokat megfektetik-ezek valahol meg is érdemlik ha erre izgulnak (bár mocsok dolognak tartok minden manipulálást-nők részéről is!!!),hanem,ha ezt a bizonyos kördiagramot alaposan megnézitek (ami nyilván csak egy része oktatási anyagának) itt már eleve kapcsolattal rendelkező,kapcsolatban/házasságban élők részére is tart “oktatást”.Nos, ez már valóban veszélyes,itt már családok,gyerekek keverednek a történetbe és ez a látásmód csakis kizárólag tragédiához vezethet! Senkinek nincs joga azon az alapon- legyen férfi,vagy nő-,mivel ő erősebb pszichésen (vagy betegebb ebben az esetben),a másik manipulálhatóbb,gyengébb hogy a másikat pszichésen kikészítse,emberileg megalázza,őrületbe kergesse,bántsa stb…Az ilyen gonosz ,egyszerűen rossz ember és csak a legmélyebb megvetést érdemli-szerencsére ezek igazából sosem tudnak boldogok lenni,pont a sötét oldaluk miatt…

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ezt írtam májusa 11-i hozzá szólásomban:

 

“És itt most hirtelen bevágott valami,kb 2 éve munkám kapcsán találkoztam a Jullien Blanc névvel (addig még csak arról sem hallottam,hogy létezik olyan ,mint “PUA”),mivel kíváncsi lettem,hogy ki ez (és miért nem engedték be az országba) elolvastam amit a neten találtam.Itt szeretnék óva inteni mindenkit ettől az iránytól,amikor tanulmányoztam a diagrammját (és rájöttem,hogy ugyan nem tudatosan,de szociopata betegségéből kifolyólag exférjem is legalább 3 elemet használt ellenem-ez az izoláció,az állandó hibáztatás,bűnősség érzés-keltés és anyagi kiszolgáltatottságba taszítás-inkább kísérlete,mert azért hál Istennek ettől sokkal erősebb karakter vagyok),szóval elképedtem.Ez nagyon-nagyon rossz irány! Ennek csak tragédia lehet a vége,kb ilyen változatokan feleséged/párod/barátnőd:

1.  Öngyilkos lessz (rosszabb esetben kiterjesztett formában a gyerekeiddel)

2. Kórházba kerül pszichiátriára,ahonnan soha,vagy csak hosszú idő múlva kerül ki

3. Ha erősebb személyiség , egy éjszaka 38 késszúrással végez veled

Ezt csak azért írtam le,mert eddigi tapasztalataim alapján tényleg mindig az “arany” a középút,a szélsőségek csak borzalmakat szülnek.”

Huffnagel Pista
Újságíró

Amikor ez a cikk megjelent, Dr. Gerevich József pszichiáter azzal posztolta a Bántalmazott nők fb csoportjába, hogy ő magyar nyelven még ilyen pontos leírását soha nem olvasta, hogyan gondolkozik egy bántalmazó, mi zajlik benne… Hozzátette azt is, hogy aki ilyet tud írni, az biztos így is bánik a nőkkel. :D :D :D

A szerző a zseniális Matt Forney.

 

ÍGY GONDOZD AZ ASSZONYODAT!

 

1. Valamivel mindig basztasd!

2. Uralkodj rajta mind fizikailag, mind szexuálisan!

3. Szakitsd el teljesen a családjától és a barátaitól!

4. Jutalmazd kiismerhetetlen értékrendszer alapján, teljesen véletlenszerűen!

5. Rendszesen csapasd ki a felgyülemlett érzelmi feleslegét!

6. Dugd meg néha olyan keményen, hogy másnap reggel túrót hányjon!

 

Van egy könyv is magyarul a témában:

Bakos Zoltán: A helyes asszonytartás

 

Egy MGTOW videóban hallottam a minap, hogy a női magazinok által az olvasóknak ajánlott összes manipulációs technika egy bizonyos “The Rules” című 1995-ben megjelent könyvből ered. Itt a magáért beszélő tartalomjegyzék.

 

 1. Be a “Creature Unlike Any Other”
 2. Don’t Talk to a Man First (and Don’t Ask Him to Dance)
 3. Don’t Stare at Men or Talk Too Much
 4. Don’t Meet Him Halfway or Go Dutch on a Date
 5. Don’t Call Him and Rarely Return His Calls
 6. Always End Phone Calls First
 7. Don’t Accept a Saturday Night Date after Wednesday
 8. Fill Up Your Time before the Date
 9. How to Act on Dates 1, 2, and 3
 10. How to Act on Dates 4 through Commitment Time
 11. Always End the Date First
 12. Stop Dating Him if He Doesn’t Buy You a Romantic Gift for Your Birthday or Valentine’s Day
 13. Don’t See Him More than Once or Twice a Week
 14. No More than Casual Kissing on the First Date
 15. Don’t Rush into Sex and Other Rules for Intimacy
 16. Don’t Tell Him What to Do
 17. Let Him Take the Lead
 18. Don’t Expect a Man to Change or Try to Change Him
 19. Don’t Open Up Too Fast
 20. Be Honest but Mysterious
 21. Accentuate the Positive and Other Rules for Personal Ads
 22. Don’t Live with a Man (or Leave Your Things in His Apartment)
 23. Don’t Date a Married Man
 24. Slowly Involve Him in Your Family and Other Rules for Women with Children
 25. Practice, Practice, Practice! (or, Getting Good at The Rules)
 26. Even if You’re Engaged or Married, You Still Need The Rules
 27. Do The Rules, Even when Your Friends and Parents Think It’s Nuts
 28. Be Smart and Other Rules for Dating in High School
 29. Take Care of Yourself and Other Rules for Dating in College
 30. Next! and Other Rules for Dealing with Rejection
 31. Don’t Discuss The Rules with Your Therapist
 32. Don’t Break The Rules
 33. Do The Rules and You’ll Live Happily Ever After!
 34. Love Only Those Who Love You
 35. Be Easy to Live With

 

Egy nő sem háborodhat fel  a PUÁ-n, hiszen az a nők által a Férfiak kizsigereléhez használt manipulációs technikák Férfi változata. Béna  ugyan, mert még gyerekcipőben jár, de nagyon hasznos abból a szempontból, hogy a társadalom és az apák helyett őszintén beszél a fiatal Férfiaknak a nők valódi természetéről.

Az már a bónusz, hogy ezek a fiatal Férfiak, miután kiismerték a nők valódi természetét, eredményesebben vadásznak puncira. A lényeg, hogy a PUA már Red Pill, így egy se hisze el többet, hogy “a lányok angyalok” és ennek megfelelően bánnak velük, gondolok itt például a manapság divatos ghosting-ra.

Big G.
Újságíró

Az első rész tökéletes, nem lehet belekötni. Kíváncsian várom a folytatást…

C4
Olvasó
C4

Feminista (kettős) logika I. lecke:

Minden nő azzal a férfival feküdhet le, akivel csak akar, hisz nincs is annál természetesebb dolog, mint amikor egy nő kiéli a természet adta csodás és misztikus szexualitását, ennek a meggátolásához pedig senkinek sincs joga, sőt minden igaz egalitariánus embernek támogatni kéne ebben a nőket. Le kell számolni a szexuális örömök megélésével járó stigmákkal, ha egy nő vadidegen férfiak tucatjaival szexel, akkor ő nem k*rva, csupán egy egészséges, magával kibékült nő, aki pedig ezt kritizálni meri az egy bigott nőgyűlölő.

PUA? Hogy mi, férfiak szednek fel nőket és reszelnek velük? Hogy van pofájuk szexuális tárgyakká silányítani a nőket? Ide a vasvillát meg a benzineskannát, hulljanak a patriarchátus szolgái!

Big G.
Újságíró

:) Tökéletesen látod!

Nekünk, férfiaknak mindössze arra kell ügyelni, hogy mi magunk se használjunk kettős mércét. Sokan hajlamosak természetesnek venni a férfiúi kicsapongást, miközben erényövet kötnének a nőkre. Erkölcsileg ez sem korrekt, még akkor sem, ha az evolúciós ösztönök megfelelő alapot és magyarázatot adnak mindehhez.

 

Reszet Elek
Újságíró

“Sokan hajlamosak természetesnek venni a férfiúi kicsapongást, miközben erényövet kötnének a nőkre.” – Csak ha mindkettejüknek jó így. A (majdnem) tréfát félretéve a kettős mérce szerintem alap. Ne essünk korunknak abba a hibájába, hogy a nőket és a férfiakat ugyanazzal a mércvel mérjük, lévén ez is tévút lenne.

Big G.
Újságíró

Nyilván különbözőek vagyunk. Minden tekintetben. Biológiai programozottságunkat tekintve különösen. Viszont ezt – sajnos – mégsem sikerült az erkölcs szintjére emelnünk. A legtöbben suttyomban félrekefélünk és soha nem mondjuk el otthon. Ezzel csak az a baj, hogy ellehetetleníti a valódi intimitást.

Mutass nekem egy férfit, aki monogám és jól érzi magát ebben a szerepben! Mutass nekem egy nőt, aki nyíltan támogatja, vagy legalább elfogadja a férje hűtlenkedéseit! Nem ismerek ilyeneket.

Reszet Elek
Újságíró

” Mutass nekem egy nőt, aki nyíltan támogatja, vagy legalább elfogadja a férje hűtlenkedéseit! ” – Egynek itt van Goldie Hawn és Kurt Russel. Ők eléggé ismertek úgy gondolom.

Aztán ott vannak a nem is olyan kevesek, akik álmodoznak róla vagy csinálják is. Ők a cuckqueanok.

Ethan Wolf
Újságíró

Ezzel a PUA-val annyi a gond, hogy oké, hogy segít megfektetni a nőt, de megtartani nem fogod tudni, mert előbb utóbb kiesel a szerepből. Gondolom, akik nőhiányban szenvednek azok inkább komoly párkapcsolatot szeretnének végre.

Arról nem is beszélve, hogy eddigi tapasztalataim alapján (párszáz randi) élőben mindig kell improvizálni, kell tudni alkalmazkodni/helyezkedni. A bemagolt séma többségében be fog sülni. Akkor lehetsz sikeres ezzel a módszerrel, ha annyira beléd ivódik a technika (nem pedig a bemagolt dolgok), hogy bármikor tudod alkalmazni, bármilyen szituációban. Ha van annyira rugalmas a személyiséged, hogy ezt beleépítsd, akkor működhet.

 

DennisVT
Újságíró

segít megfektetni a nőt, de megtartani nem fogod tudni, mert előbb utóbb kiesel a szerepből

Ez így van, de ne feledkezzünk el a nők megfektetésének pozitív hozamáról. Először is a saját önbizalmad elmozdítása a nulláról, ami aztán magával vonzza a további sikereket nem csak a nőknél, hanem az élet egyéb területein is. Másodszor pedig a női piedesztál lerombolásáról, ami alapvető fontosságú, hogy olyan mentális irányba fejlődj, változz, amit aztán már nem kell megjátszani, és amivel hosszabb távon is meg lehet nőket tartani. Ha nincs rajtad a kangőrcs mert 2 éve nem szexeltél, és tudod, hogy ha a frissen megszerzett csajod le is lép, akkor is találsz (legalább szexre) újat hamar, az rengeteget lendít a bnőddel való hozzáállásodon, viselkedéseden a jó irányba, ami szintén kulcs egy hosszabb, komolyabb kapcsolathoz.

élőben mindig kell improvizálni, kell tudni alkalmazkodni/helyezkedni.

Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás. Ha több száz randin túl vagy, akkor már nem nagyon fog meglepetés érni. Már tudni, és érezni fogod, hogy mi válik be (főleg, ha jól csináltad, de erre bőven jó a ‘game’), és reflexből, ösztönösen azt fogod tenni, amit kell. A bemagolt sablonokat meg le kell vetközni. Az elején próbálgattam őket, de totál természetellenesnek éreztem magam, szóval hagytam a picsába.

Ha van annyira rugalmas a személyiséged, hogy ezt beleépítsd, akkor működhet.

Sztem a legtöbb embernek, akinek amúgy rendben van az élete, és tényleg szinte csak ezen a téren vannak gondjai, annak van elég rugalmas személyisége ehhez. Csak egyrészt el kell hinni, másrészt fel kell vállalni a szükséges melót a témában, ami alapvetően a gyakorlás.

Ethan Wolf
Újságíró

Megvagyok győzve :)

Még valami, valamelyik poszt alatt írtad (lehet hogy épp nem te), hogy még ha módszert sikeresen is alkalmazza egy béta, akkor is maximálva van, hogy hány nőt tud felszedni (talán 12-15 volt megadva) élete során. Erről van valami “hivatalos” infó valahol?

 

RedGreg
Újságíró

Ú basszus, akkor kifutottam a limitből :D a francba…

Ethan Wolf
Újságíró

kompenzálhatod, hogy lefekszel férfiakkal is :D

alszentpeter
Olvasó
alszentpeter

12-15??? haha, azért ne lőjünk ennyire alája … bár biztos jön majd zombigyerek valami hülye statisztikával takarózni, hahaha

RedGreg
Újságíró

Pedig 12-15 szexpartnere egy átlag férfinak 2 élet alatt sincs.

alszentpeter
Olvasó
alszentpeter

Jó, értem, válogatunk, én is válogatok, de azért egy év alatt egyet átlag feletti nőt azért be lehet keríteni ha az ember picit odateszi magát, nem? Persze, ha az a-la-carte-ról nem beszélünk.

RedGreg
Újságíró

Most erre mit mondjak? Valószínűleg igen. Még a saját szánalmas képességeimmel is megy ennyi. Már persze feltéve ha épp nem ragadtam le egynél. Akkor ugye félrenézés kizárva.

De tudod nem egy-nem két sok férfit ismerek aki nem évente hanem 2-3 évente szed fel nőt.

DennisVT
Újságíró

Heartiste oldalán volt egy cikk, “how much can game do” címmel (vagy valami hasonló). És ha jól rémlik ott írta ő, hogy egy átlag hétköznapi bétának, ha beletanul a game-be, akkor lehet olyan 15 szexpartnere élete során.

Az ismerőseimen, barátaimon, és magamon szétnézve, ez kb stimmel. Persze nyilván attól is függ, hogy ki mennyi időt/pénzt/energiát feccöl bele. Van akiben magas a sex drive, neki talán több is lehet, mert többet tesz érte, van akiben viszont alacsony, ő pedig kevesebbet, mert tök jól elvan nő nélkül is. Amúgy én valahol azt olvastam, de erre most nincs időm statisztikát keresgélni, hogy az átlag nyugati kultúrabeli férfinak olyan 7-8 partnere van élete során.

Na itt van. A táblázat tördelése kicsit szar, kell pár perc, amíg kimazsolázod a dolgot.
https://heartiste.wordpress.com/2009/09/18/how-much-can-game-do/

Ethan Wolf
Újságíró

köszi

Reszet Elek
Újságíró

Ez nagyon mennyiségi megközelítés. Inkább egy nő akit a vágyai arra késztetnek hogy bármit megtegyen nekem, mint tíz akik a ma éjszakára éppen tőlem nedvesedtek be.

Valahol a soknőzős egyéjszakás életélés férfi oldalról is öndegradálás.

A párhuzamosan pörgetett több plate sokkal inkább optimális. Ott nem kell újra és újra megtanítgatni hogy szereti az ember, mik a heppjei stb.

Sirius122
Olvasó
Sirius122
Big G.
Újságíró

“Arról nem is beszélve, hogy eddigi tapasztalataim alapján (párszáz randi) élőben mindig kell improvizálni, kell tudni alkalmazkodni/helyezkedni. A bemagolt séma többségében be fog sülni. Akkor lehetsz sikeres ezzel a módszerrel, ha annyira beléd ivódik a technika (nem pedig a bemagolt dolgok), hogy bármikor tudod alkalmazni, bármilyen szituációban. Ha van annyira rugalmas a személyiséged, hogy ezt beleépítsd, akkor működhet.”

A PUA arra jó, hogy megadja a helyes alapirányt. Mint egy teniszedző, aki megmutatja, hogyan kell tartani az ütődet. Ha az attitűdöd már sínen van (nem viszel virágot az első randira, ápolt vagy, magabiztos, szellemes és pimasz), úgy jöhetnek a saját rutinok és az azokra épülő improvizációk. Ám amíg az ember eleve rossz úton jár (isteníti a nőt és kinyalja a fenekét), addig hiába improvizál és hiába használ saját, kreatív kommunikációs elemeket, ezek többnyire mind eredménytelenek lesznek, hiszen helytelen lelki alapról építkeznek.

Walter E
Olvasó
Walter E

“isteníti a nőt és kinyalja a fenekét”

mondta a mangina…:D :D

timecutter
Olvasó
timecutter

Szerintem olyan az egész mint a konyhakés probléma, hogy lehet vele kenyeret vágni, de sajnos lehet vele ölni is. Ha annyiban tanulmányozza egy fiatal a PUA útmutatókat, hogy eloszlassa naiv illúzióit a mesékből ismert királylányokról és megismerje a nők hipergám ösztönével kompatibilis módszereket arra, hogy megtalálja a párját, akkor hasznos. Ha viszont csak felületes kapcsolatok halmozására használja fel, akkor káros lesz önmagára nézve is.

Suum cuique
Újságíró

“Frivolous Divorce – My husband was the best friend I ever had

My husband was an easy-going, simple man. He never complained about anything, helped with anything when asked, worked hard and made an above average living, didn’t cheat on me, didn’t drink, never hit me, and was a loving father.

His faults were many: sleeping too much, clowning around too much, being too interested in sports, not knowing how to cook, not remembering the names of his childrens’ teachers, not getting home before 6 pm because of his 2-hour commute, not liking poetry and art, and other heinous offenses. All deserving of divorce, right?

The truth is that he endured years and years of my contempt, grinding criticism, big mouth, and deep character defects and he loved me in spite of it.

You see, he didn’t demand perfection like I did. He was just there for me through the good and the bad, doing what a real husband does. Too bad he didn’t have a real wife.”

http://hawaiianlibertarian.blogspot.hu/2010/10/frivolous-divorce.html

https://dalrock.wordpress.com/2010/09/06/her-husband-was-her-best-friend/

inkvisitor
Olvasó

Whoa, dalrocks post is good.

Bocs, huzamosabb angol olvasásnál a gondolkodás és a beszéd is angolra vált. Főleg a kommenteket olvasva gondolom, hogy sok a nagy igazság benne, de ezeket átrakni a gumiszoba vagy feminfo oldalára minimum egy kiátkozást jelentene :)

sureee
Olvasó
sureee

Az egyik legszomorúbb bejegyzés a dalrock poszt, amit valaha olvastam. Ilyen indokokkal kidobni valakit/valakiket, elképesztő. És tényleg, csodálkozik még ezek után valaki, ha egy pasi nem akar megnősülni?

Ilyen beszámolók olvasása következtében pedig egyre vonzóbbá válik az mgtow út. Saját személyes siralmam következik, de valljuk be, elég nagy szerencse is kell hozzá, hogy az ember találkozzon olyan társsal, aki miatt megéri kilépni a 4. fázisból. “Depresszió: A szex felszínes macákkal unalmas és nincs benne igazi élvezet. Annak sincs értelme, hogy a misztikus unikornis után kutassak. Talán MGTOW leszek egy darabig.”

A redditen nem egy írás foglalkozik a red flaggel, de az egyik legfontosabb talán nem került megemlítésre. Az pedig a barátok. Nem elég résen lenni a párválasztásnál az illető személyét illetően, komoly red flaggé vált a barátnők személye is. Itt is, addig csiripeltek a barátnők, amíg a feleség beadta a derekát, és piszlicsáré okok miatt lecserélte azt, akinek örök hűséget fogadott.
Koriander
Olvasó
Koriander

pedig “A ’90-es éves óta a legtöbb válás okaként itthon az elhidegülést, az érzelmi problémákat jelölik meg a nők” , szóval pontosan a posztban vázolt indokokkal teszik lapátra a férjek többségét.
ennél nagyobb aljasság kevés van, főleg ha még gyerek is van.
egy dolog, amikor megcsalás, alkoholizmus, bántalmazás miatt bontja fel hivatalosan a házasságát ( ott igazából már hamarabb vége a kapcsolatnak) és teljesen más amikor csak azért, mert már “csak” barátok.
ez a feminizmus valódi arca.
a család csak egy fogyasztási cikk, lesz majd pöcswörkben egy másik.

sureee
Olvasó
sureee

Így még szomorúbb, ha az elhidegülés jelei alatt a fenti tulajdonságokat értjük (értik a nők), mert a postban felsoroltak nem az elhidegülés jelei, hanem személyiségjegyek, amelyek már a kapcsolat elején is megvoltak/megvannak. Szóval, mikor a hölgy hozzáment a férjéhez, akkor ezekkel a tulajdonságaival szerette a pasit, most ezt mégis hibaként kéri számon rajta, és ezt tartom rendkívül szomorúnak és aljasnak. Hogy lenne már az elhidegülés jele, hogy a férj sportbuzi, nem tud főzni, szeret aludni, szeret bohóckodni, vagy épp nem érdekli a költészet és a művészet? Gondolom már 20 évvel ezelőtt se érdekelte Poe művészete, szívesebben nézett meccset és főzni se tudott, akkor most miért várjuk tőle, h érdekelje, ezeket tudja? Vajon a feleség ezeket az igényeit kommunikálta-e férj felé, vagy csak a saját levében főtt? Mert ismerve a női nyelvezetet, hörcsögöt akkor az “elhanyagolt/ nem vette figyelembe az igényeimet” szófordulatokkal lenne tele a sírám, mert így magát még inkább felmentve tolhatná a felelősséget a férjére.

Megint ott vagyunk, h a nők nem következetesek és a saját fejecskéjükben kialakítanak egy a valóságtól elrugaszkodott ideális képet (ráadásul ezt sokszor úgy, h nem is kommunikálják igényeiket párjuk felé, az legyen gondolatolvasó), amit ha a pasi nem teljesít, akkor az a szerencsétlen a hülye balfasz. Ha neki ez ennyire fontos -bevallott válóok-, akkor miért nem olyat választott 20 évvel ezelőtt, aki ennek megfelelt. Ha pedig ezekben a tulajdonságokban kötött kompromisszumot magával a választottja tekintetében, akkor mennyire korrekt később a saját döntése/megalkuvása miatt felrúgni egy egyébként jól működő kapcsolatot?

Egyébként pedig csak hozott anyagból dolgozok, de itt írta már valaki, h sok esetben a nők csak kommunikációban jobbak. Az érzelmi elhidegülés (férfi szájából se hallottam még ezt) egy szépen becsomagolt, megfoghatatlan “csak.”

Naooo
Olvasó
Naooo

“érzelmi elhidegülés”

Ez mindig annyit jelent, hogy akadt gazdagabb fasz.

inkvisitor
Olvasó

Én a barátnők fecsegését egy másik szóval jellemeztem volna a feleség részére, ami felnyithatta volna aszemét. Irigység. Hogy neki van egy szerető, kitartó férje és neked se legyen jobb mint nekünk szóval nekiláttak éket verni közéjük. a hülye csaj meg nem látott át a szitán.

sureee
Olvasó
sureee

Zseniális a pali. :) A nők nem is a férfiba szerelmesek, illetve, h ő mit tud nyújtani nekik, hanem a szerelem illúziójába, érzésébe szerelemesek. 100% match-nél már ‘semmit’ nem kellett tennie, csak mazsolázgatni az önként jelentkezők között.

http://velvet.hu/randi/2016/05/18/hirtelen_30_000_no_szamara_o_lett_a_tokeletes_ferfi/

Naooo
Olvasó
Naooo

Oszt csak ilyen csúnyára futotta neki? Nagy kaland.