Alter Ego
0 megosztás

Az UNICEF-botrány leleplezi a dilettantizmus féktelen tombolását

Az elmúlt napokban továbbra is egymást érték a médiában az UNICEF botrányosan apahibáztató kampányfilmjei kapcsán az interjúk és viták. A TV2 a Mokkában két menetben szólaltatta meg az egymással vitában álló álláspontokat. Az első napon Jaczó András, az Apák az Igazságért Egyesület egyik alapítója beszélt a gyermekeket befolyásoló és apahibáztató kampány problémájáról, és a beszélgetésben a gyermekvédelmi rendszer súlyos hiányosságai is szóba kerültek.

Jaczó András érveit másnap Gyurkó Szilviának, az UNICEF gyermekjogi szakemberének volt lehetősége ellensúlyozni. Több mint sajnálatos, hogy ezt úgy tette, hogy előadta a más androfób civilszervezetek propagandájából már jól ismert feminista lózungot, miszerint “a bántalmazások 92 százalékát a férfiak követik el”. Lényegében a férfiellenes kampány vitáját is sikerült arra felhasználniuk, hogy a felfokozott figyelem keretei között további férfiellenes propagandát folytassanak. Azon már csak nagyokat nevetni lehet, hogy a TV2 műsorvezetői miként asszisztáltak ehhez: Pachmann Péter szerint azért nem sértő az apákra nézve a kampány, mert a férfiak nagyobbat tudnak ütni, Demcsák Zsuzsa pedig az elfogultság csimborasszóját mutatta be, amikor azzal búcsúzott az interjúalanyt kishíján a keblére ölelve, hogy “annyira szeretem ezeket az okos gondolataidat, valahányszor beszélgetünk”. – Nesze neked, pártatlan újságírás!

Az elmúlt éjszaka az RTL Klub “Magyarul Balóval” című műsora szintén a botrányos ügy részleteit igyekezett – egyébként kellő sikerességgel – feltárni. A stúdióbeszélgetésben az apajogi oldal képviselőjeként az Apaszív Egyesület szóvivőjét szólaltatták meg. Dr. Kiss Csaba mérsékelt vitahajlammal képviselte az UNICEF kampányával szembenálló nézőpontot, azon megállapításával már nehéz is lenne egyetérteni, hogy “minden negatív kampány jó kampány”. Az apajogi-férfijogi érdekeket képviselő civilek valójában soha nem voltak ezen az állásponton. Károsak a negatív kampányok! Károsak akkor is, ha az apákat állítják bűnbaknak, és azt nem teheti jóvá, ha egy intenzív, széles társadalmi kampányban most még az anyákat is célba vennék. Így az UNICEF ilyen irányú felvetése csak tovább tetézi a szakszerűtlenséget. Az egyetlen megoldás, ha haladéktalanul visszavonják kampányfilmjeiket! Korántsem lehetetlen feladat olyan, az elkövető nemével szemben neutrális kampányokat alkotni, amelyek mégis képesek megragadni a társadalom figyelmét. Mindez még mindig nem zárja ki, hogy szakcikkekben, iránymutatásokban és akár a médiában is szó essen az elkövetők nemi hovatartozásáról. Viszont ez az anyákra semmiképp sem fog jó fényt vetni, hiszen a hozzáférhető reprezentatív nemzetközi kutatások azt mutatják, hogy ők 61 százalékban egyedül vagy társtettessel elkövetői a gyermekekkel szembeni elhanyagolásnak és bántalmazásnak. Az apákat-férfiakat méltánytalanul hibáztató kampányok már évek óta olyan szinten borzolják a férfiak kedélyét, hogy már aligha fogadnának el ismeretterjesztésként mást, mint az ellenük irányuló hazug társadalmi sztereotípiák lebontását.

Baló stúdióbeszélgetése – jórészt a műsorvezető szakértelmének köszönhetően – a körülmények ellenére is hatalmas áttörést hozott az ügyben zajló vitában. Talán még azt is mondhatjuk, hogy a magyar civil társadalom egyik legleleplezőbb és egyben leglehangolóbb beismerése tegnap éjszaka hangzott el: az UNICEF szakemberei az egész ország füle hallatára beismerték, hogy kampányfilmjeiket nem a gondos szakértői előkészítés szülte, hanem a kiskorú gyermekszereplők ötletszerűen elmondott szövegeiből és a szakértelmet ugyancsak gyermeteg módon nélkülöző videórendező ötleteiből gazdálkodva találták ki, hogy minek lesz majd “kellő ereje” a kampányban. Semmit sem javít a helyzeten – mondhatni tökéletesen irreleváns -, hogy a rendező férfi volt. Ha mindezeket valamiféle mentségnek szánták, elég rosszul sikerült.

Mérhetetlen haszna az ügynek, hogy a társadalmi vita során napvilágra kerülhetett, hogy nem léteznek a magyar kriminalisztikai szakmában olyan hiteles statisztikák, amelyek alapján bárki kijelenthetné, hogy a családon belüli erőszak elkövetőinek jelentős része férfi. Nem véletlen, hogy az RTL televízió szerkesztőségének megfeszített kutatása sem vezethetett eredményre, és nem véletlen, hogy a férfijogi aktivisták USA állami statisztikákat használva évek óta hangsúlyozzák, hogy a feminista civilek adathamisítással, sőt közönséges hazudozással keltenek férfiellenes, apaellenes hisztériát. Végre fókuszba kerülhetett, hogy az áldozatsegítés feladatára ma Magyarországon civil segítői munkát mímelve dilettánsok is vállalkozhatnak, és aztán mindennek fedezékéből rosszindulatú szándékossággal az apák és a férfiak társadalmi megbecsülését rombolhatják. Láttunk ilyet nem kis számban az elmúlt időszakban és évek óta igyekszünk is ráirányítani erre a jelenségre a figyelmet. Ami a legszomorúbb, a társadalomnak nincsenek törvényi keretei, hogy mindennek kellő sikerrel útját állhassa. Íme láthatjuk, hiszen az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány sem vonta még vissza videóit, nem kért elnézést a magyar apáktól és férfiaktól és az egész társadalomtól…

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


32
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
10 Egyéni hozzászólás
22 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
21 Hozzászólások szerzői
wittukindhgyiPara CelsustimecutterNaooo Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Cefre
Olvasó
Cefre

Egyszerűen nem hiszik el, hogy 2016-ban ezt már nem lehet megcsinálni. A Mokkás nő a 92%-ával meg a Baló műsorában az a másik két dilettáns is tökéletesen bizonyítja ezt. Tök hülyének gondolják a vitapartnert és az embereket is. Jobb lenne beletörődni, hogy kezd rohadni a rendszerük és exponenciális sebességgel fog összemlani főleg ha még pár ilyen öngólt rúgnak. Remélem rúgnak.

Amúgy meg ilyen Pachmanntól meg <Moderálva> Demcsáktól meg hasonlóktól nem is kell intelligens véleményt várni.

C4
Olvasó
C4

Ez a szép a közmédiában. Évtizedek óta a regresszív balosok uralják, nincs senki, aki kihívná őket, így szépen lassan elszoktak a vitáktól és az érveléstől (amiben amúgy se voltak olyan hú de jók), aztán amikor megjelenik a grundon egy intellektuális szinten náluknál jóval fejlettebb egyén máris felveszik a defenzív, sz@rdobáló pozíciót, mert egész egyszerűen képtelenek másra egy náluk morális és szellemi szinten is magasabban álló személlyel szemben.  Ez történik, ha vitaképtelen, indulatból érvelő emberek kezébe kerül a 4. hatalmi ág….

Cefre
Olvasó
Cefre

És a poén az egészben az, hogy ők tartják magukat jobb embernek és ezzel érzik legitimizálva a szavukat a jobbos, maradi, buta redneck vitapartnereikkel szemben – amit persze csak ők hisznek és terjesztenek. Ez amúgy cikkekben, webes fórumokon, hozzászólásokban, azaz mindenhol megfigyelhető. Aztán valahogy mindig kibújik a szög a zsákból: nemzeti ügyekben nácizás, feministáktól meg a kicsi a farkad meg a hasonlóan béna shaming language képében. Ennyi a tudomány, de ez ide már nem elég, ahogy a nevetséges hazudozásnak is meglesz a böjtje hamarosan.

Koriander
Olvasó
Koriander

nekem meg az jutott az eszembe, hogy nem veletlenül vinnyogott a TV2 “Habonycica” miatt:

  • az mar egy oriasi eredmeny,hogy az Apak az Igazsagert müsoridöt kapott egy nagy nezettsegü kereskedelmi csatornan, külön pikans, hogy intervjuvolonak pont azt a  Demcsakot teszi be, akinek a pillarebegtetös  szardobalasat az Exevel  egy orszag követhette, ezt csak überelni lehetett azzal, hogy
  • masnap _ az eppen ittas vezetesert eljaras alatt levö_ Demcsakot  meg Gyurko Szilviaval is szembesiti. wow. Google mindenkinek a baratja: Gyurko adta az ajanlast  a könyvesblogban a “A mutter meg a dzsinek” c. könyvhöz .

emelem kalapom, valami, ha lassan is, de megis valtozik.

“Már önmagában annak meghatározása sem könnyű, hogy mit jelent gyerekjogi, gyereknevelési szempontból ha „problémám van az alkohollal”, hiszen nem minden esetben befolyásolja a szülői képességeket a rendszeres alkoholfogyasztás. Noha idővel rendszerint kialakul a gyerek iránti figyelmetlenség, érzéketlenség, az agresszivitás, a gyerek szükségleteinek hárítása és a szülői következetlenség, türelmetlenség.” Gyurko Szilvia

Hogyan latjak a gyerekek az alkoholistakat?

“Az egyik éjszaka, amikor egy italozós partiról érkezett haza, hangos szidalmazással ébresztett, és ráugrott a mellkasomra, a következő pillanatban pedig a pizsamámat leszaggatta rólam. A bűnöm az volt, hogy nem mentem el érte – idézte fel az exférj.

Az egykori házaspár gyermekei Kiss elmondása szerint sajnos nemegyszer voltak fül- és szemtanúi a tévés és a közte zajló konfliktusoknak. Lapunknak azt mondta, csak azt reméli, hogy a gyermekei mindezek ellenére felnőttként kiegyensúlyozott, lelkileg stabil emberekké válnak.” Demcsak Zsuzsa exferje

Apa35ev
Olvasó

Hegedűs Urat felváltotta-kiegészítette régi tanítványa Jaczó. Tökös ő is mint minden küzdő apa. Régi gond, hogy sosem kapnak főműsoridőben szót az apák képviselői. Mokkázás a munkanélküli, nyugger, kismama közönséget célozza. Ebből kitörni, hogy szélesebb társadalmi vita kezdődhessen évek kérdése. Egy népszerű családi film elé betéve egy férfi/apa mocskoló reklámot sokkal hatékonyabb kampány mint közölni az egyenes igazságot a társadalommal. Például, hogy a férfigyűlölő nők soha nem lehetnek jó anyák. Jó látni, hogy intelligens módon próbálkoznak beszélni a témáról.

A véleményem, hogy a statisztikák hazudnak, ugyanis a tanuzási rendszeren kívül nincs egyszerű mód arra, hogy meghatározzák ki az erőszakos fél a négy fal között. Az esetemben is az anya sminkelt magának egy monoklit mindeközben vigyorgott egy benyújtott képen. Kiröhögte a bíró, de engem is meglepett mire hajlik egy gyerekéért küzdő anya. Ha nem tiltakoztam volna a bíróság elfogadta volna múltbeli tényállásnak, lehet egy statisztikai adatelem is lehetett volna erőszakra. Ugyan a mai technológiákkal mindent könnyen fel lehet venni, de a bíróság nem fogadja el mert nem lehet kép és hangfelvételt készíteni a másik fél beleegyezése nélkül, ezenkívül a bírók nem tudják mi történt a felvett események előtt és erre hivatkoznak miért nem fogadják el az elemi igazságokat. Az anyák, de úgy a nők általában jól tudják, hogyan kell az egyenes apákat kikészíteni, hogy ne nekik higgyenek. Egyezség nélküli szülői felügyelet rendezése után az egyik felet nevelésre alkalmasnak a másik felet alkalmatlannak tekintik. Ez a legnagyobb jogi zsákutca itthon.

Érdekérvényesítésben -hazudozásban- a nők messze jobbak és sokkal több férfi tűr és válás után is szereti a gyerekei anyját. Emiatt torzul a statisztika, mivel az apák félnek megszólalni, de legalább néhányuk eljut odáig, hogy meghallgassák őket. Csak így tovább! Harc nélkül az igazságra se derülhet fény. Egyik az, hogy mindkét szűlőre egyaránt szükség van. Egyezség hiányában a magyar jogrendszer mégis nyertesekre és vesztesekre osztja meg a szülőket, emiatt azok mocskolják egymást a győzelemért aminek a gyerek issza a levét. Rubovszky Györgynek, kúriai Körös Andrásnak köszönhetjük, hogy ez a helyzet nem változott évtizedek óta, mert elkaszálták a közös szülői felügyeletet mint válás utáni alapjogot 2012-ben amit Navracsics terjesztett elő. Ennek okán az összes apa továbbra is kiszolgáltatott és tartásdíjra kötelezhető amikor az anya csettint egyet. Indok sem szükséges hozzá. Néhány év alatt stabilizálódna a családok helyzete ha nem adnának előjogokat az egyik vagy másik félnek. Kevésbé lenne érdek a válás, annál inkább az együttműködés. Sokadjára hangsúlyozom az apa soha nem lesz anya, az anya soha nem lesz apa de mindkettő nevelésére szükség van enélkül nem lehetnek az utódaink kiegyensúlyozottak és egészségesek. Vannak még agyatlanok akik a 14-17 éves kiskorúakra is azt mondják az anyánál a helyük, hiszen gyermekek. Rejtett, ellenszolgátatás nélküli asszonytartás. A Rubovszky-féle feministák által megtévesztett öregemberekre utalok akiknek lenne hatalma egészségessé tenni a magyar társadalmat.

alszentpeter
Olvasó
alszentpeter

Megtennéd, kérlek, hogy bekezdésekbe tagolod a mondandódat? Elég idegesítő így a hozzászólásaid olvasni.

 

Big G.
Újságíró

Láttam Baló műsorát. Aki egy kicsit is tapasztalt a nonverbális jelek olvasása terén, az azonnal érzékelhette, hogy az unicefes csajnak nem jó a lelkiismerete. Nettó magyarázkodás volt, amit folytatott. Borzasztóan sajnálom, hogy az apajogi vitapartner ilyen puha és gyenge ellenfele volt. Ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni. Esküszöm, még Baló volt az aktívabb a férfiak védelmét illetően. Ha ő nincs…

Tzimisce
Olvasó
Tzimisce

Nagyon egyetértek. Ezt jeleztem is feléjük én is, hogy egy felkészültebb, keményebb jogász kellett volna oda.

Amúgy Baló végignyomott egy házasságot Morvai Krisztinával. Szerintem van tapasztalata :)

Big G.
Újságíró

:) :) :)

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

pár évvel ezelőtti:

Baló úr! Maga veri a feleségét?
Dehogy!
És miért nem?

Art
Olvasó
Art

Láttam a mokkás beszélgetést, de sajnos Jaczó András úr, bár jókat mondott, nem volt elég erélyes. Biztos nem egyszerű élő adásban rögtönözve, két ellenérdekelttel szemben egyedül képviselni egy kényes mondanivalót, és nagyon tisztelem Jaczó urat, hogy felvállalt egy ilyen hálátlan szerepet, de ez így nagyon kevés. Sokkal vehemensebben, harsányabban, erélyesebben kellene kikérni és visszautasítani ezeket a férfi- és apadémonizáló próbálkozásokat.

Nagyjából olyan tempóban, eréllyel és határozottsággal, ahogy egy sipítozó feminista kárál a patriarchális férfitársadalom ellen. Azt meghallják sok helyen, ezt így szinte sehol.

Virenzuola
Szerkesztő

Nekem úgy tűnt, hogy a mokkában 3 ellenérdekelt is volt.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

alszentpeter
Olvasó
alszentpeter

Beszarok, eljött az a pillanat, amikor zombival egyetértek. Nekem is a puhapöcsű selyemfiú jutott az eszembe.

Minden egyes ilyen médiamegjelenést úgy kell kezdeni, hogy a gyermek ellen elkövetett bűncselekmények 70%-át az anya, és csak 30%-át az apa (közös elkövetést nem számolva).

K_APA
Olvasó
K_APA

Ez az ájtatos, antipatikus fiúcska kapott egy hosszú pillanatig jól kivehető, a kamerával egyszerre bemutatott “ki ez a szerencsétlen..?” arckifejezést a két ellenvéleményűtől. Sajnos ide nem Jaczó Urat hívták meg, aki nem jött zavarba sem a HírTV-n, sem a Mokkában attól, hogy benne lesz a tévében. De ez az ijedtképű tökfilkó… Bárkivel beszéltem, nem tudott senki egyetlen egy épkézláb mondatot vagy mondanivalót idézni tőle, csak annyit, hogy még Baló sem jött rá, mit is akar kinyögni. Mindenesetre az Apák az Igazságért Egyesület részéről várom a folytatást.

Virenzuola
Szerkesztő

Az Unicef a mai napon befejezte a kampányt (de se a felelősségüket nem ismerik be, se bocsánatot nem kérnek).

Ezt írják a Facebook oldalukon:

“Az elmúlt három hétben nagyon sokat beszéltünk a bántalmazás ellenes, 1%-os kampányvideókról és a lehetséges felelősök szerepéről, de egyszer sem esett szó a valódi célról, a gyerekekről és az őket ért bántalmazásról.
Külön szomorú, hogy emiatt a bántalmazott gyerekek is azt látják, hogy sem a média, sem a kommentelők nem velük és róluk beszélnek, hanem a videók lehetséges értelmezésével foglalkoznak már hetek óta.
Az UNICEF nem bárki ellen,hanem gyerekekért és gyerekbántalmazás ellen harcol. Annak érdekében, hogy továbbra is hozzánk fordulhassanak és ne kelljen a közönnyel szembenézniük a postok alatt lévő, oda nem illő kommenteket törölni fogjuk. A kampány mai nappal véget ért, így amennyiben a videókkal kapcsolatban van komment vagy kérdés, kérés azt az unicef@unicef.hu címre várjuk vagy privát üzenetben.”

K_APA
Olvasó
K_APA

Kár ezért a nyilvánvaló hazugságért, bár ők sem foglalkoztak velük – csak a PR-jukkal és az 1%-kal.
A cenzúra ura működik – immár beismerten. Brávó.

Ezek a mimikátlan némberek vajon felfogják, mit tesznek? Ha beszélgetni akarnak, üljenek be egy cukiba krémest nyammogni, ahhoz nem kell botrányt kavarni. Ja, hogy az egyszázalék…

Virenzuola
Szerkesztő

Már a youtube-on se lehet hozzászólni.

Cefre
Olvasó
Cefre

De, csak nem az utólag Unicef néven felrakottakhoz.  Ez az egyik original: https://www.youtube.com/watch?v=hBT6ahCSsLQ

the hermit
Olvasó

Az UNICEF nem bárki ellen,hanem gyerekekért és gyerekbántalmazás ellen harcol.

Akkor talán úgy kellene cselekedni, és leszállni a magas lóról. Ismerjék be, hogy hibáztak, és ennyi a történet.

Ezzel szemben mi történik? Magyarázzák a bizonyítványt, álnaív pofával.

A UNICEF teljes magyar stábját ki kellene rúgni.

Huffnagel Pista
Újságíró

Az UNICEF magyar irodájának dolgozói:

Danks Emese – ügyvezető igazgató
Dobó Andrea – vállalati adományszervezési vezető
Hadzsipetkova Krisztina – kommunikációs igazgató
Mina Krisztina – rendszeres adományszervezési vezető
Borsos Ágnes – pénzügyi vezető
dr. Lux Ágnes – gyermekjogi vezető
Sedon Enikő – adományszervezési munkatárs
Horváth Mariann – rendszeres adománygyűjtési csoportvezető
Ruzsányi Helga – rendszeres adománygyűjtési csoportvezető
Vég Zsuzsanna- Ébresztő-óra projekt koordinátor
Mencseli Eszter – irodavezető

…és akik felelősek érte, hogy ott dolgozhatnak – nécsak! 3 férfi a 8-ból – nem ugyanezek szoktak üvöltve kvótát követelni?!

A kuratórium:
Samu Tímea, kuratórium elnöke
Ábrahám László, Dr.
Andrékó Csilla, Dr.
Kaszás Attila
Orbán Anita, Dr.
Simon Zsolt
Tausz Katalin
Walter Katalin, Dr.

FB – itt is van két férfi az ötből.
Antal Erzsébet
Héjj Tibor
Lengyel Zoltán, Dr.
Molnár András
Rényi Andrea

Ja, és közben felébredt az Index is:

Mindenki megőrült a magyar UNICEF-nél? Igaz nem Panyi Szabolcs számolt be az égbekiálltó botrányról… :D :D :D

A HVG és a 444.hu egyelőre még nem tud az ügyről, na ezen röhögök a legjobban.

wittukind
Olvasó
wittukind

Már bocsánat de ezt nem tudom szó nélkül hagyni:

“Ébresztő-óra projekt koordinátor”-Ilyensmit “tanulnak” a CEU-n? Ehhez mindennap kell szopni vagy csa vikendeken? Hol van a fasista Orbán esze hogy az ilyeneket nem rúgja messzire? vagy közmunkára kötelezni pl. árokásásra hogy a belviz lefolyjon valamerre?

Naooo
Olvasó
Naooo

Olstejn biztos épp megint arab befektetőknek ajánlgatja az olcsó magyar munkaerőt.

Reszet Elek
Újságíró

Keress rá a projektre. A tartalmát kellene jobban ismerni hogy lehessen tudni van-e értelme. Mondjuk szerintem inkább a szülőknek kellene tartani.

Reszet Elek
Újságíró

NANE, PATENT, gumiidióta és társaik exponálták magukat a kérdés kapcsán? Nekem nem tűnt fel.

timecutter
Olvasó
timecutter
Anyádlába
Olvasó
Anyádlába

Már várom az efféle mentegetőzést: “Biztos a férfi a hibás! Kétségbeesésbe kergette szegény, ártatlan anyát! Állítsuk meg a férfierőszakot, mert ha a nő öli meg a gyerekét, végső soron az is férfierőszak!”

hgyi
Szerkesztő

Hozzátenném jó forintocskánk mentegető szövegét is, mely szerint az anya nemcsak hogy áldozat, de hős és gondoskodó szülő is, mert így mentette meg a gyerekét a kilátásban lévő borzalmaktól.

Art
Olvasó
Art

Frau Goebbels likes this.

Naooo
Olvasó
Naooo

Vérük a zsidókon és leszármazottaikon.