Wastrel
0 megosztás

Bemutatkoznak az üzleti innováció első női úttörői

Hány, de hány éve győzködik hiábavalóan a gonosz, elnyomó férfiakat feminista elvtársaink, hogy a nők minden körülmények között – kiváltképp a pénz szimattávolságán belül persze – ugyanúgy megállják helyüket, mint ellenkező nemű riválisaik. Fennen hirdetik, ha hagynák őket széttörni az üvegplafont és bevezetni az 50%-os szülési kvótát a férfiaknak, a nők akár sokkal jobban is teljesítenének azonos körülmények között, mint az erősebbik nem.

A magasztos szólamok után persze rendre elmaradoztak a hatalmas feminista sikerek. Kiderült, hogy a nők jóval kevésbé ambiciózusak, kevesebb közöttük a törtető pszichopata, ám ahelyett, hogy az amúgy férfiszívnek nagyon kedves női princípiumok méltó elismeréséért küzdenének a feministák, inkább kicserélték képviselt nemük pozitív tulajdonságait a férfiak negatív tulajdonságaival, és ölre mennek velük a hatalom meg a részvényportfoliók birtoklásáért.

Nguyen Thi Phuong Thao, VietJet Aviation CEO. Source: VietJet Aviation JSCIlyen előzmények mellett várható volt női szereplők feltűnése a mindenféle leggazdagabb embereket tömörítő listákon, ámbátor egyelőre véges mennyiségű vagyonos hölgyeményt vonultatnak fel ezek a kiadványok. Ugyan a milliárdos-listákon akad néhanapján mutatóban egy-egy üzletasszony, de a gyakorlatban szinte kivétel nélkül mindről kiderült, hogy leginkább öröklés révén tettek szert gigantikus anyagi erőforrásaikra, nem saját teljesítményük vagy üzleti innovációik által. Ennek az átokhullámnak most vége szakad, hiszen egy derék női vállalkozó nem máshonnan, mint az erősen deprivált országnak számító Vietnamból érte el a csúcsok csúcsát, jelezvén hasonszőrű társainak, hogy igenis ők is képesek kreatív és innovatív vállalkozásokat indítani, mi mást, mint a „feminin szellem” kidomborodó erényeit csatasorba állítva. Igen, pontosan a női nem képviselőinek jelentős többsége által birtokolt (bocsi transzik, ti pengeélen táncoltok) két pár gömbölyded forma piacosításáról beszélek.

Nguyen Thi Phuong Thao, az elviselhetetlenül szexi nevű üzletasszony lett Vietnam első, önerőből milliárdossá vált női vállalkozója. A hölgy azzal a roppant erős vívmánnyal harcolta ki a megérdemelt figyelmet, hogy fiatal és vonzó bikinis csajokat pakolt stewardessnek a VietJet légitársaság gépei fedélzetére, melynek egyébként alapítója és többségi tulajdonosa is egyben. A vállalat most tőzsdére megy, az előzetes várakozások szerint csaknem 1,4 milliárd dollárra rúgó cégérték mellett Thao asszonyt téve Vietnam leggazdagabb nőjévé.

innov3A VietJet egyébként párhuzamosan működik Vietnam nemzeti légitársaságával, az országon belül kb. 30%-os részesedéssel, mely folyamatosan növekszik. Főhősnőnk természetesen abszolút jól tudja, mit csinál, hiszen Moszkvában tanult közgazdaságtant és pénzügyeket, magába szippantva a minden sikeres ember által szakrális tevékenységként űzött marketing összes csínját-bínját. Hamar világossá vált számára, hogy a csöcs, a segg és az ezeket körbenövő dekoratív sejthalmaz minden termék és szolgáltatás értékesítésénél az első számú figyelembe veendő paraméter, ilyen elvont fogalmak meg, hogy minőség, vagy hasznosság, abszolút sokadrangú és jellegtelen tényezők.

Derék feministáink végre jogosan lődözik a zöld rakétákat örömükben, hiszen a nők üzleti pozíciókba ültetésével végérvényesen megszűnt a szegény, szerencsétlen, elnyomott lányaink tárgyiasítása és húspiaci felhasználása. Szívből gratulálunk Nguyen Thi Phuong Thao-nak, reméljük, további hasonlóan inspiratív sikerekről számolhatunk be a jövőben is.

Jelen cikk forrása a Bloomberg tudósítása: http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-03-23/how-bikini-airline-helped-to-create-vietnam-s-first-woman-billionaireinnov4_1

Post Author: Wastrel

Wastrel
Az Y generáció tagjaként rendesen szítom a feszültséget bolygónk többi korcsoportjával szemben. Tipikusan az a fajta férfi vagyok, akinek a véleménye különbözik az emberiség 99,9%-ától, és ezt büszkén vállalja. Megrögzötten kreatív elme vagyok, mindenben azt nézem, mi a rossz és hogyan lehetne javítani rajta. Nincs, aki felettem álljon, mert múltbéli főnökeimet már mind szanatóriumban kezelik. Tükör vagyok az ismerőseim számára, ugyanúgy bánok velük, ahogy ők is velem, nem véletlen, hogy sokszor megutálnak. :) Kortársaimmal ellentétben én mindig a jövőben élek, és világuralmi terveim megvalósításán dolgozom. A legideálisabb határidő a feladataim elvégzésére mindig a holnap, a legideálisabb alvásidő pedig a még öt perc. Sokminden van már a rovásomon, 5 éven keresztül tevékenykedtem különböző PC-s játékmagazinoknál, 2 éven át voltam játékfejlesztő és lassan tíz éve hobbi DJ-ként is működöm, bár ugyanennyi ideje tervezek világsztárrá válni. :) Számomra kreativitásom és kitűzött céljaimhoz való görcsös ragaszkodásom megélése sokkal fontosabb minden másnál, képtelen vagyok kompromisszumot kötni, csakazértis nappal alszom és csakazértsem vagyok hajlandó belógatni a kezemet a cégvilág húsdarálójába. Nem izgat az előrelépés meg a szakmai fejlődés, amit akarok, úgyis elérek anélkül, hogy bájgúnárkodnom kelljen hozzá. A szélsőségek embere vagyok: sok tekintetben végletesen konzervatív, más tekintetben liberális. Nem ragaszkodom a hagyományos nemi szerepekhez, úgyis hatékonyabban takarítok nálad, és finomabbat főzök. :) Ne állj az utamba, ne akarj megváltoztatni. Sokan megpróbálták, nem véletlen, hogy mostanra már nincsenek közöttünk. De ha támogatsz, és mellettem állsz a rosszban is, azt meghálálom.
f Facebook
0 megosztás


16
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
12 Egyéni hozzászólás
4 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
13 Hozzászólások szerzői
ulomenenhoellenhund2nezelodoAlter EgoNaooo Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Blade
Olvasó
Blade

Aha. Tehát a vietnámi bula önerőből hirtelen felindulásból alapított egy légitársaságot, ami most egész jól megy. Hm. Lehet én is alapítok holnap “önerőből” egy csokigyárat…

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Sex sells. És nincs is probléma ezzel, a férfiember így működik. Megszokta, hogy így-vagy úgy fizet, hát fizet érte itt is – az üzleti modell életképes.
Az nem kérdés, hogy a feministák az elért eredményt nem rakják ki a kirakatba, legfeljebb majd a tényektől sarokba szorítva az internalized misogyny-ről hablatyolnak.

Huffnagel Pista
Újságíró

Remek cikk, gratulálok hozzá. Valaki megírhatná már a Theranos story-t is, a szőke, üresfejű cicababa évekig feminista ikonnak számított, hogy lám-lám, egy nő is képes erre, oszt  a shit hirtelen hits the fan: :D :D :D :D

http://www.returnofkings.com/76246/is-theranos-a-girl-powered-scam

http://fortune.com/2015/10/29/theranos-founder-ceo-elizabeth-holmes-feminist-icon/

https://www.inverse.com/article/14263-elizabeth-holmes-and-theranos-failed-because-medicine-and-startups-don-t-mix

http://www.foxbusiness.com/features/2016/04/15/theranos-how-to-blow-9-billion-in-6-months.html

Nem értem, hát nem látszott rajta, hogy nem alkamas erre a feladatra? Egy szőke nő? Ezt komolyan gondolták?

 

Reszet Elek
Újságíró

“a gyakorlatban szinte kivétel nélkül mindről kiderült, hogy leginkább öröklés révén tettek szert gigantikus anyagi erőforrásaikra” – vagy válás útján

Ha nő csinálja természetesen mindez nem szexista és tárgyiasító.

Borisz
Újságíró

A saját légitársaságot birtokló nő hirtelen csodálatos módon egy saját légitársaság tulajdonosa lett.  Az elnyomó férfisoviniszta társadalom pedig oly módon teszi tönkre a nők életét, hogy odaadja a pénzét a nőknek pusztán azért, ami nekik van.  (A szépségre gondolok.) 

Le a kalappal!

Megmutatták, hogyan kell munkával érvényesülni! :)

Koriander
Olvasó
Koriander

“Főhősnőnk természetesen abszolút jól tudja, mit csinál,”- Mata Hari, Elsbeth Schragmüller vagy Evelyn Salt  is tudta mit csinal.

“hiszen Moszkvában tanult közgazdaságtant és pénzügyeket, magába szippantva a minden sikeres ember által szakrális tevékenységként űzött marketing összes csínját-bínját.”-

egeszen konkretan a Plehanovra (kukucs meg a Forbesen listazott vegzöseit) jart, az pont olyan mint a MGIMO, az elsö gazdasagi, a masik diplomaciai vonalon szupererös. VietJeten meg Obamaval vannak fenn fotok.

“Hamar világossá vált számára, hogy a csöcs, a segg és az ezeket körbenövő dekoratív sejthalmaz minden termék és szolgáltatás értékesítésénél az első számú figyelembe veendő paraméter”  a legjobb kamuflazs, pont ahogyan nemzetközileg szallitani.

tudom, tul sok thrillert nezek :).

Kalman
Újságíró

Jó a cikk, és a képek is :-)!

hgyi
Szerkesztő

Nem azért mondom, de a feministák fujjolni fognak!
Ez a nő csakis szekértoló lehet, hiszen tárgyiasította (ti. bikiniben dolgoztatja, mutogatja) az alkalmazottait. Ilyet pedig kizárólag gyarló férfi, vagy agymosott szekértoló csinál.

Höllenhund
Olvasó
Höllenhund

Jól tudjuk, mi lenne a feministák és a fősodrú média reakciója, ha egy férfi csinálná ugyanezt egy légitársaságnál, legyen akár vietnami, akár nem.

Naooo
Olvasó
Naooo

Kurvák.

Alter Ego
Szerkesztő

Akartam is mondani, hogy pár millió évet késett Wastrel ezzel a cikkel, mert a “legősibb mesterség” feltalálása már nagyon régen számított úttörő női üzleti innovációnak… :)

Reszet Elek
Újságíró

Ugyanaz a nóta. Itt is a testükkel és kinézetükkel érvényesülnek a szakmaiság helyett. Láthatóan rájátszanak az “adottságaikra”. Ezzel persze számomra nincsen semmi gond csak jó lenne bevallani, elismerni, bizonyos dolgok így működnek. No de a szexizmus csak akkor probléma, ha hátrányos vagy felemlegetéséből előny kovácsolható.

http://www.origo.hu/teve/20160621-a-legdogosebb-sportriporter-csajok.html

nezelodo
Olvasó
nezelodo

Ebben a témában off, de az oldal filozófiájához kapcsolódva, ha csak egy videót nézel me a héten az ez legyen, egy nagyon jó riport/beszélgetés:

https://www.youtube.com/watch?v=iv7LvRhvgNI

Höllenhund
Olvasó
Höllenhund

Jó cikk. Ez a nőszemély gondolom valami helyi pártvezér vagy vörös oligarcha neje/lánya/menye/szeretője.

Kalman
Újságíró

Simán lehet az is, hogy stró(wo)man, mivel egy férfi ezt nem tehetné meg.

ulomenen
Olvasó

A zindex ujjongóan hülye cikke szerint Japánban úgy akarják megoldani a csökkenő népességszám problémáját, hogy a nők otthon marasztalása helyett minél több nőt kívánnak foglalkoztatni. Ez így csak nekem furcsa? Az otthon marasztalás és szülésre tréningezés láthatóan nem vált be, de mitől akarna egy nő otthon maradni és gyereket szülni attól, hogy mehet dolgozni?

A nők tuti rohannak majd, hogy a 8-10-en felül az ott megszokott napi 2-4 túlórát boldogan ledolgozzák ők is.

http://index.hu/gazdasag/2016/07/20/japan_nok_munka_konzervativok_abenomics/