George Herceg
4 megosztás

Miért maradnak a férfiak a langyos vízben?

Ahogy körbenézek a környezetemben, sokkal több férfit látok számukra nem megfelelő párkapcsolatban szenvedni, mint nőt. Pedig az ember azt gondolná, hogy a nők kiszolgáltatottabbak anyagilag és érzelmileg is partnerüknek, valamint nehezebben lépnek ki egy viszonyból, mint a férfiak. Lehetséges, hogy a nők számára fontosabb, hogy egy jól funkcionáló kapcsolatban éljenek, mint nekünk? Mi lehet az oka, hogy némely férfi nem tud, vagy nem akar változtatni a sorsán egy szakítással?

A férfiak realisták, a nők emocionálisak

Az egyik lehetséges ok, hogy a férfiak realistábban tekintenek a házasságra és a kapcsolatokra, mint a nők. Kisebbek az elvárások, elsősorban érzelmi tekintetben. Mi tudjuk, hogy a rózsaszín felhő csak hormonfröccs, és pár év után a kapcsolatok beállnak egy éppen elviselhető „unalmas” szintre, de ez nem okoz problémát. A nők viszont imádnak a szerelem nevű érzelmi felhőben lebegni és sokan, amikor ez elmúlik, csalódottan kilépnek a kapcsolatból.

Kényelem és lustaság

A fentiekből következően, ha a viszony valamelyik területe már nem működik 100%-osan, egy férfi a megszokott kényelmes kapcsolatot nem szívesen adja fel a bizonytalan jövőért. Persze ezt sok minden befolyásolhatja: hány kapcsolata volt eddig, milyen könnyen ismerkedik, milyen a szintje a nőknél? Mivel az új kapcsolat kialakításában, az első szakaszban a férfinak jóval több energiát, időt és főleg pénzt kell beleölnie, ezért sokan ezt végiggondolva nem szívesen kezdenék a pávatáncot a legelejéről.

Társadalmi elvárások

Még manapság is, akinek férfi létére nincs barátnője / szeretője / felesége, az a társadalom szemében deviáns lúzer. A nő éppen olyan státuszszimbólum, mint a családi ház, az autó, vagy a felfelé ívelő karrier. A szabvány férfi, aki megszerzett egy „elviselhető”, legalább „átlagos” kondíciókkal rendelkező nőt, nem szívesen szeretne visszakerülni az „ezzel a pasival valami baj van” kalapba, ezért aztán inkább marad a langyos vízben.

love2Monogámia, szeretőtartás, prostitúció

A kapcsolatok javarészt az elhalványuló szexualitás miatt mennek tönkre. A nők a hipergámiájuk miatt, ha már nem éreznek az aktuális partnerük iránt vágyat, lecserélik azt egy számukra jobbra. Ezzel szemben a férfiak inkább a hivatalos kapcsolat mellett járnak félre, tartanak szeretőt, vagy járnak prostituálthoz. Itt visszautalnék az első pontra, mert ez is igazolja, hogy a férfiak szerint attól még, hogy a szex nem a régi, de a többi területe a kapcsolatnak jól működik, párkapcsolatukban keletkező hiányaikat inkább megoldják külső segítséggel, de nem borítják otthon a bilit. Persze ezt el lehet ítélni erkölcsileg, de ha nem így lenne, lehet, hogy a mostani válási statisztika még rosszabb volna.

Anyagi megfontolások

Egy átlagos férfi, akit keményen sújtanak a számára előnytelen családjogi szabályozások, nem kockáztathatja büntetlenül a válást egy házasságban csak azért, mert érzelmileg már nincs meg a nagy lángolás. Néhányszor újra lehet kezdeni a padlóról, felépíteni a nulláról egy egzisztenciát, de annyiszor biztos nem, ahányszor a férfi megkíván egy másik nőt. Itt megint maradnak a pót- és félmegoldások, melyeket fentebb részleteztem.

Összefoglalva, számomra úgy tűnik, a közhelyekkel szemben a férfiak többet viselnek el  egy tökéletlen kapcsolatban és egy tökéletlen kapcsolatért is, mint a nők. Lehet, hogy a nőknek már nagyobb a szabadságuk ebben, mint nekünk?

Post Author: George Herceg

George Herceg
Amerika felfedezése után pontosan 484 évvel születtem meg a New Yorktól légvonalban 7043 km-re fekvő Budapesten. Apám tervezőként szennyvíztisztítókon dolgozott, míg Anyám Apámon, így 7 hónappal később egy februári napon egy szülészorvosnak sürgős esethez kellett sietnie. Kapcsolataim a nőkkel már ekkor megkezdődtek. Először Anyámmal érintkeztem, majd a nővéremet is megismertem aminek gyermekkoromra jelentős hatása volt. Felnövekedvén iskolákba és lányok után jártam. Később megtettem az első lépést a válás felé: megnősültem, ami után 5 évvel szabad lettem. Jelenleg a világegyetem két nagy kérdésével, az őskáosszal és a női lélek működésével foglalkozom.
f Facebook
4 megosztás


104
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
12 Egyéni hozzászólás
92 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
19 Hozzászólások szerzői
c_czombigyilkosredgregtimecutteralszentpeter Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Naooo
Olvasó
Naooo

“Még manapság is, akinek férfi létére nincs barátnője / szeretője / felesége, az a társadalom szemében deviáns lúzer.”

Épp ma kérdezte meg egy idősebb ismerős nő, hogy mért nincs csajom, mondom mert a nőkkel csak a baj van, így lesett aztán aszondja hát igen, nagyon ki kell fogni.

„ezzel a pasival valami baj van”

Fordítva ez úgy van, hogy az egyedülálló nő; magabiztos, talpraesett, független.

DennisVT
Újságíró

Szerintem ez kicsit egyszerűbb és alapvetően a szexről szól. A férfi azért marad a rosszabb kapcsolatban is, mert neki az az eszköz a szexhez. A nő pedig azért nem marad, mert neki a szex az eszköz a kapcsolathoz, de ha már a kapcsolat megromlott, akkor azért minek szexeljen? Inkabb lép. Egyiknek van miért maradni, a másiknak nincs. Persze ez úgy az átlagffira vontkozik, akinek valszeg újjabb 5-10 randin kéne átszerencsétlenkiednie magát a következö intim helyzethez.

Oké, ez azért bonyolultabb ennél, de alapvetően erre gondolok.

Mindemellett persze nagyjából egyetértek azzal, amit írtál:)

c_c
Olvasó
c_c

Igen, ez teljesen helytálló szerintem, azzal kiegészítve, hogy a nők nagy része ha nincs “emocionális” kapcsolat, azaz nem érzi hogy szeretik akkor nem szívesen szexel, amit a férfi ugye a langyos vízben is akar (merthát tulképp leegyszerűsítve amiatt van még benne), ami által az egész kapcsolat tönkremegy mivel a nő egy idő után rájön, hogy (a férfiak és nők kereslet kínálat preferenciáinak eltérőségéből adódóan) érzelmek nélkül nagyjából bárkivel szexelhet.

Ha van gyerek ott annyit bonyolít a helyzeten, hogy a nő akkor lép le amikor a gyerek már legalább egy szendvicset el tud készíteni magának. Langyos vizes férjek ekkor szoktak nagy szemekkel nézni hogy a 40 éves felesége lelép egy 30-as faszival, és értetlenkednek.

Megoldás talán a figyelem. merthogy a kapcsolatot is az hozza létre, hogy figyelsz a másikra és ő ezt észleli és ő is “viszontfigyel” :). ha nem figyelsz, akkor másra kezd “viszontfigyelni”, ez egyszerű fizika.

Darth_Peter
Olvasó
Darth_Peter

Saját életből vett tapasztalat alapján a “langyos vízben maradás” inkább amolyan döntésképtelen helyzet, amiel az ember nem képes vagy nem akar szembenézni egy ideig, de előbb-utóbb kénytelen lesz. Amikor egy kapcsolat már több stresszt okoz mint boldogságot, és az ember jobban szeret egyedül lenni, de nem akarja megbántani a csajt, de tudja hogy ha ezt nem lépi meg, akkor tényleg egy unalmas átlagemberként fogja leélni az egyetlen életét, és a halálos ágyán sajnálni fogja, hogy mi mindent nem tett meg, nem próbált ki.(Ide mindenki helyettesítse be kis srác-kori álmainak egy jó fizetésből és sok szabad időből megoldható részét.) Sajnálni fogja, hogy egy / több olyan személy mellett élte le az életét és költötte a pénzét, aki nem is szerette igazán (ilyen csak a mesékben van), túl van pár költséges idegörlő váláson meg fizetett gyerektartást olyan gyerekek után akik esetleg nem is tőle vannak, és nem is törődnek vele.

A bizonytalan jövőtől való félelem ebben az esetben alaptalan. Egy hideg sör jobb mint egy nagy adag stressz.

A társadalmi nyomás: Ki mondta, hogy el kell mondanod másoknak, hogy van e barátnőd / feleséged / szeretőd. Ez magánügy. Nem kell mindent ész nélkül kidumálni vagy kiposztolni a közösségi oldalra. Válts támát, beszélj mellé, és a többi. A másik nagy miért: miért érzed azt, hogy a saját céljaidon kívül bárkinek vagy bárminek meg kell felelned? Befizeted az adót és betartod a közlekedési és más írott szabályokat, törvényeket, a többihez meg senkinek semmi köze, és ehhez az érvhez szikla szilárdan tarthatod magad. Aki rá akar dumálni egy párkapcsolatra, az nem fogja a helyedben kifizetni a gyerektartást és a válást, csak egy fogalmatlan idióta aki a mainstream hozzáállást böfögi vissza, és az erős szerelem-reklám áldozata. (pl. majdnem minden pörgős parti-zene a szerelemről szól, úgy kell levadászni valami jó kis metálzenét ha nem akarsz csendben ülni otthon.)

Big G.
Újságíró

Szerintem rendben van a poszt, egyetlen szavával sem tudok vitatkozni. Talán csak annyit, hogy vagyunk páran a férfioldalon is, akik folyton a szenvedèlyt, az érzelmi hullámvasutat, a nagy ködöt vadásszuk…

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Mindig tetszettek György szerző munkái. Kellően visszafogottak, de lényegbevágóak, okos tényfeltárások ebben a média és “okos”telefonok által elbutított társadalomban. Fontos kérdést boncolgat most is és elmerengtem, hogyan léptek le tőlem a régi csajaim. Most az egy éven túli kapcsolatokról beszélek csak. Több esetben azt tapasztaltam azt közölték velem, hogy megváltoztam, úgymond már nem az vagyok aki voltam. A jelenlegi nőmnél mióta kitanultam némi PUA-t viszont ahogy Huffnágel anno tanácsolta folyamatosan csesztetem a nőt, de csak akkor amikor támad és kijön rajta (akár tőlem függetlenül is) a hiszti. Több esetben közöltem vele, ha nem tetszik el lehet menni, találjon olyan aki majd eltartja élete végéig. Valahogy ez mindig működik, mert némelyik (talán az összes) nő teljesen ellentétesen működik mint ahogy az egyszerű logika kívánná. Ha azt mondom menjen el, akkor marad..:) Valójában még nem is találkoztam olyannal lánnyal aki ne hazudott volna legalább minimális mértékben. Tehát úgy is hozzá lehet állni, hogy minden egyes nő kivétel nélkül hazudik kisebb nagyobb mértékben (ez a védekezőreakciójuk), de nekünk nem kell ezt utánozni csak megfelelően kezelni, hogy nem menjen rá a saját életünk. A legfontosabb konklúziója a cikknek amivel tíszeresen (1000 %) egyetértek, hogy a FÉRFI NEHEZEBBEN LÉP KI EGY KAPCSOLATBÓL, HA SOK PÉNZÉBE KERÜLT A FELÉPÍTÉSE. A kérdés viszont sokáig nyitott lesz férfiak millióinak, hogy miként lehet megakadályozni az eltartott nők se tegyék. A tisztelet és köszönet az eltartók felé a nem megfelelő nevelés hiányában egyre inkább hiányzik a lányokból és ha rájuk szólnánk már támadnak is vissza, mert feminizmus vagyis a nőnek mindent szabad, attól függetlenül mit tett egy kapcsolatba. Bármikor leléphet egy jobb pasiért amit nem lehet megakadályozni észérvekkel, így csak az az egy marad, hogy olyan pozícióba kerülünk ahol nem vagyunk a nőneműnek (teljesen) kiszolgáltatva. Lehet odaadónak lenni és lehozni a csillagokat neki, de csakis akkor mikor megérdemli. Jó anya, elfogadja a barátaidat, hobbidat. stb. blablabla..

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Egyetértek:)

Annyit azért hozzátennék:

Lehet odaadónak lenni és lehozni a csillagokat neki, de csakis akkor mikor megérdemli. Jó anya, elfogadja a barátaidat, hobbidat. stb. blablabla..

De akkor is, azért néha a “pálcát” meg kell legalább “suhogtatni”, mert ha nem, lehet, hogy késő lesz:)

Reszet Elek
Újságíró

“sokkal több férfit látok számukra nem megfelelő párkapcsolatban szenvedni, mint nőt” – Szerintem ugyanannyi. Ha az egyik félnek nem megfelelő a párkapcsolat, akkor a másiknak sem lehet(ne) az.

A cikk kérdésével kapcsolatban. Szerintem egyszerűbb az ok. Ha sokat teszel a kapcsolatba nem éri meg mindent borítani. Férfi részről a legnagyobb hiba az hogy érzelmileg és anyagilag is jóval többet invesztál a kapcsolatba, mint partnere. Persze az ilyesmiket nehéz mérlegre tenni, de mindenki nézzen csak körül a saját tágabb ismeretségi körében!

Ahol a nő jobbára csak beleült a nagy jóba (mert igények aztán vannak) ott az esetek többségében hiányzik belőle a hála, a tisztelet stb. Míg ott ahol keményen meg kell dolgoznia a kapcsolatért, a közös célokért, teljesen más szinten képes szemlélni a partnerét, a kapcsolatát.

Ez egyben megszívlelendő lecke is. Nem azzal teszed a nődet boldoggá hogy mindent megadsz neki, gondtalanná teszed. Ez a legjobb útja hogy tönkretégy mindent és mindkettőtök boldogtalan legyen. Ha igazán szereted a nődet hagynod kell hogy alkalmasint kiszolgáljon, áldozatokat hozzon érted, alárendelődjön neked és a kapcsolatotoknak, lemondjon dolgokról stb.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Tudom,hogy amit most írok, nem fog tetszeni mindenkinek,de hát ez van.Le kell szögeznem,hogy maximálisan a jóindulat vezérel,hátha valaki elgondolkozik rajta,netán megfogadja egy nő tanácsát (én pl. minden esetben elgondolkodom,ha férfi-nő viszonnyal kapcsolatban értelmes véleményt,tanácsot olvasok.Már írtam korábban, erről az oldalról is sokat tanultam “meghallgatva” elolvasva a férfiak véleményét,amit pozitívan kamatoztatni tudtam ) Tehát ,ha valaki azt szeretné,hogy a párkapcsolata stabilan,jól ,jó szex-szel és ne “éppen elviselhető unalmas” szinten működjön  az tegyen érte. Mindkettő,a férfi és a nő is. Mivel ez főleg férfiak által olvasott oldal,ezért nőként a következőket tanácsolnám azoknak a férfiaknak,akik valóban azt szeretnék,hogy jó legyen a párkapcsolatuk.

1. Ha hosszabb,tartalmasabb kapcsolatra vágysz, már a párkeresés-választásnál érdemes odafigyelni,hogy ha egy nő csak szép,szexi,de 2 értelmes mondatot nem tud kinyögni, teljesen más az érdeklődése (pl divaton,műkörmökön kívül nem sok minden érdekli) ,abszolute nem tud hozzászólni a sport,történelem,politika,filmek stb témakörökhöz,vagy legalább egyik-másikhoz,NEM fog hosszútávon működni a dolog.(egyébként ez nem volt gond az exférjemnél sem,ebből a szempontból jól választottam)

2. Humor. Humor nélkül LEHETETLEN hosszútávon elviselni egymást. Szerintem humortalan emberbe nem is lehet beleszeretni.Akivel hosszabban szeretnél élni,az legyen vicces,vagy legalább nevessen a te vicceiden.

3. Legyen a barátod,meg tudja mondani,miért szeretett beléd.Ez egy jó teszt lehet,ha “dúl a love” . Nem hiszek abban,amikor valaki azt mondja,nem tudom miért,de nagyon szeretem,meg kémia,meg hasonlók. Persze az is kell,hisz a testi vonzódás is nagyon fontos,de ha ez lanyhul,mi marad? Kérd meg a lányt,nőt,asszonyt,mondja el,vagy írja fel egy cetlire amiért szeret téged,ha nem tudja megmondani,vagy csak 1-2 dolog jut eszébe,az gáz. Nem fog sokáig tartani-illetve jöhet az “éppen elviselhető, unalmas élet”. (én tizen dolgot írtam fel egyszer a páromról)

4. Tegyél érte ! Tényleg közhely,de csak akkor működik jól, ha mindkét fél tesz érte. Mit tehetsz? Nos igen, a nők sokkal emocionálisabbak.Ha szeretnél kedveskedni,jót tenni a párodnak,ezt figyelembe kell venned. Megint közhelyek,egy szál virág(csak úgy),mondd el neki meglepő időpontban (csak úgy),hogy szereted ,egészen apró meglepetéssel is nagy örömet lehet szerezni (ehhez néha figyelned kell rá,hogy mit beszél,mire vágyik). Ne csak akkor érj hozzá,amikor szexelni akarsz, simogasd meg,ha elmész mellette a konyhában ,öleld át,amikor nem számít rá (hidd el, olyan szexet kapsz este cserébe,hogy magad is meglepődsz)  Sose vedd evidenciának,hogy van! Ezt a hibát szinte MINDEN férfi elköveti.A jelenlegi párom is elkövette,aztán megbeszéltük a dolgot,elmagyaráztam neki,hogy én mit érzek,hisz tudtam, ezt egy férfi máshogy látja,máshogyan éli meg,azóta nem volt ilyen gond.Sőt megegyeztünk,hogy ha úgy érzem megint “evidenciának” vagyok véve,azonnal jelzem,persze ez fordítottan is működik,ő is jelzi,ha valami nem “ok” (kommunikálni kell,nem megsértődni,duzzogni,meg magunkba elfojtani)

Tudom,hogy ezt nyilván olyan nőért érdemes megtenni,aki megérdemli és ezért mi magunknak nőknek kell tenni,hogy megérdemeljük.De ha már találtál egy ilyen nőt,akkor ne szúrd el olyan dolgokkal,amiért tudsz tenni,persze energiabefektetés,de megéri ! Ne légy lusta!!!

Persze nekünk nőknek,legalább ilyen keményen kell dogoznunk,hogy hosszú távon boldoggá tudjunk tenni egy férfit.Ehhez az is kell,hogy mindkét fél boldoggá akarja is tenni a másikat,ugyanis csak úgy lehetünk mind férfiak,mind nők boldogok ,ha adunk. Ha mindig csak az egyik ad,azt előbb -utóbb a másik megunja,hisz ha nem kap cserébe semmit, akkor minek tenné.

Ezektől a dolgoktól nem lesz egy férfi kevésbé alfa. Ettől még megtarthatod a vezető szerepkörödet,a családfő státuszodat,hidd el!

És végül 2 konkrét példa mire gondolok (férfi tesz nőért,nő tesz férfiért). Nem vagyok egyáltalán  plüssmániás-sosem voltam, de az egyik kedvenc ajándékom az. Filmbuziként  vannak kedvenc animációs filmjeim is (jut eszembe, Dennisnek és Eleknek üzenem,hogy a múltkori filmlistámról kihagytam egy nagyon fontosat,most láttam újra,szóval a “Halál 50 órája- “,mekkora nagy film az!),tehát kedvenc animációs filmjeim közé tartozik a Jégkorszak sorozat. Abból is kedvenc szereplőm a motkány. Bárhányszor meglátom makkvadászat közben,hangosan felröhögök .Egyszer beállított a párom egy motkány plüssel. Csak úgy. Annyira örültem neki,mert ez a kis figyelmesség rengeteg dolgot elmondott számomra.(hogy figyel rám,hogy örömet akar szerezni,hogy eszébe jutottam stb)

Nő tesz férfiért:

Vártam haza a páromat-szabadnapos voltam, de nekem is rohangálós délelőttöm volt ,én értem haza hamarabb. Felhívott nagyon idegesen,hogy valaki ,aki megígérte ott várakoztatja ,késik stb,szóval hallottam ,hogy kinn áll az utcán és tajtékzik (ez főleg úgy fura,hogy nem igazán egy tajtékzós típus ). Aztán 5 percre rá szólt,hogy végre megjött az illető,le tudta rendezni az ügyet. Tudtam max.35-40 percem van míg hazaér. Gondoltam,ha már eddig ilyen rossz napja volt (más is történt még reggel a kocsival),megpróbálom megvigasztalni. 35 perc alatt megfőztem a kedvenc kajáját (mélyhűtőből kivéve a csirkemellet),közben zuhanyoztam,sminkeltem,beöltöztem szexi cuccba.Szerencsére kedvenc dobozos sör volt a hűtőben,azért nem kellett lemennem. Az uccsó pillanatban vetődtem be a fotelba szexi pózba…aztán nagyon megnyugtattam:)

 

Naooo
Olvasó
Naooo

“2. Humor. Humor nélkül LEHETETLEN hosszútávon elviselni egymást. Szerintem humortalan emberbe nem is lehet beleszeretni.Akivel hosszabban szeretnél élni,az legyen vicces,vagy legalább nevessen a te vicceiden.”

Mindenkit be kell íratni mókamiki-tanfolyamra, ki kell végezni, aki megbukik rajta.

“egy szál virág(csak úgy),mondd el neki meglepő időpontban (csak úgy),hogy szereted”

Ilyen egy lábtörlő.

“ehhez néha figyelned kell rá,hogy mit beszél”

Hülyeségeket szoktak.

“Sose vedd evidenciának,hogy van! Ezt a hibát szinte MINDEN férfi elköveti.”

Mért, ha van, akkor sincs?

ulomenen
Olvasó

“Sose vedd evidenciának,hogy van! Ezt a hibát szinte MINDEN férfi elköveti.”

“Mért, ha van, akkor sincs?”

 

Egy nő értékét a férfi adja, a férfi figyelme, érzelmi és anyagi befektetése. Ha ez nincs, a  nő értéktelenek érzi magát.

Big G.
Újságíró

Viven, nincs mit hozzátenni. Minden szavaddal egyetértek.

Razide
Újságíró

Humor. Nincs nő, aki ne hangsúlyozná. Ez a mai kor IQ-tesztje. A humor az intelligencia egyik megnyilvánulása, amit a nők fejlesztettek ki párválasztási preferenciájukkal az évmilliók alatt. Ezer más módokon megnyilvánulhat az intelligencia, de a nők ehhez az egyhez ragaszkodnak. Talán mert ezt még fel tudják fogni, bár túl nagy IQ-különbség esetén lehet úgy szurkálódni, hogy a másik fel sem fogja. Miért nem standup comedys társat keresnek egyből a nők?

ulomenen
Olvasó

Akiből hiányzik a humor, az nem is tud jó ember lenni. Akiben megvan, az is csak akkor, ha képes saját magán nevetni, nem csak másokon. Ez valódi értékekről és önbizalomról árulkodik.

Egy nőnek szimpatikusabb az a férfi, aki a semmi közepén defektet kapott autó kerekének cseréje közben nem káromkodik és anyázik, hanem poénkodik. Ez a férfi biztonságot sugall, intelligenciát és jó idegrendszert.

Big G.
Újságíró

Pontosan. Szóról szóra így van.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Akiből hiányzik a humor, az nem is tud jó ember lenni.”

De.

“Egy nőnek szimpatikusabb az a férfi”

Ki a faszt érdekel mi szimpatikus a picsáknak.

“aki a semmi közepén defektet kapott autó kerekének cseréje közben nem káromkodik és anyázik”

Én úgy tudok káromkodni (és szeretek is), még az ég is leszakad.

“hanem poénkodik”

Az egy barom.

Koriander
Olvasó
Koriander

mi a kedvenc káromkodásod?

Naooo
Olvasó
Naooo

Nem lehet, arra még egy cigány is azt mondta, hát ez már nagyon durva.

Koriander
Olvasó
Koriander

aszta. próbálom elképzelni a szitut.

Reszet Elek
Újságíró
Koriander
Olvasó
Koriander

Elek, de te még nem haltál meg…
amúgy meg már rég nem rohanok, hanem vmi egészen fura levitációból szemlélek mindent.

Reszet Elek
Újságíró
Koriander
Olvasó
Koriander

hülye, fuck them on your french fries, amíg van erőd didit markolászni, élsz. Pont.
https://www.youtube.com/watch?v=xSOTyzcZC7U

Reszet Elek
Újságíró

Az semmit sem jelent. Én még a sírból kinyúlva is didit fogok markolászni.

Amúgy meg ez…

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

“Egy nőnek szimpatikusabb az a férfi, aki a semmi közepén defektet kapott autó kerekének cseréje közben nem káromkodik és anyázik, hanem poénkodik. Ez a férfi biztonságot sugall, intelligenciát és jó idegrendszert.”

Ott a pont.

Reszet Elek
Újságíró
Big G.
Újságíró

Laci, csupán két megjegyzés.

1. A humorból fakadó közös röhögések egyrészt megszínezik és elviselhetővé teszik a közös életet – ahogy Vivien is írja. Amire Te célzol, az túlmutat ezen. Pár ezer éve azzal bizonyítottad a rátermettségedet, ha leterítetted a mamutot. Ma azzal, ha jól kommunikálsz, ha csípőből kezeled a női teszteket. Ehhez pedig humor kell.

 

2. Mi a baj ezzel? A humor jó dolog. Vidám helyet teremt ebből a puskaporos bolygóból. Az igaz, hogy a Jóisten nem azonos mértékben látott el bennünket, de ha van valami, ami simán fejleszthető, úgy a humorérzék feltétlenül ilyen. Miért volna baj azzal, ha a férfiak energiáik egy részét – például amit gyűlölködésre, sportszerűtlen agresszióra, vagy irigykedésre fecsérelnek – holnaptól arra áldoznák, hogy egy fokkal szellemesebbé váljanak. Nem tennének rosszat a világgal.

Naooo
Olvasó
Naooo

A humor uncsi.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

És ezt a véleményedet, te minden hozzászólásoddal alá is támasztod :)

Reszet Elek
Újságíró
Walter E
Olvasó
Walter E

“a férfiak energiáik egy részét – például amit gyűlölködésre, sportszerűtlen agresszióra, vagy irigykedésre fecsérelnek – holnaptól arra áldoznák, hogy egy fokkal szellemesebbé váljanak.”

Pont ezt akartuk kérdezni tőled.

Big G.
Újságíró

Kik és mit????

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Igen, Big érti a lényegét a mondandómnak, pontosan erről van szó, elviselhetővé teszi a nehéz időszakokat is!

Koriander
Olvasó
Koriander

szerintem a nők többsége humor alatt azt érti, hogy a faszi legyen egy egyszemélyes entetéjnör. A baj ezzel, hogy a paprikajancsiság nem egy maszkulin bélyeg.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ebben van igazság,én mondjuk nem úgy értem. (a spontán humort szeretem,meg a kissé szarkasztikusat,meg időnként a feketét )

Koriander
Olvasó
Koriander

én a komoly faszikat szeretem, akiknek tengelyük van és még a szelet is visszahajlítják.
aki nem ilyen, az számomra csak egy szélkakas.
ez persze azzal jár, hogy nem mindig móka és kacagás vki ilyen társaságában lenni.

Reszet Elek
Újságíró

A humorosság nem egyenlő a kajlasággal, trollkodással. Persze néha ki lehet, ki kell ereszteni.

Ettől függetlenül humorban a kifinomult az igazi, amiben megcsillan az intelligencia, ami személyesen a parnernek szánt, utalásokkal elegy és minden szintjét csak a címzett érti meg.

Ebben találkoznak a nők által olyannyira elvárt tulajdonságok a humor és intelligencia kapcsolata ill. azok szexepil mivolta. A harsány viccelődés, folyamatos komolytalankodás elnyomja ezt a fajta kisugárzást, ráadásul devalválja is a humorosságot. Egy kicsit úgy mint a beszéddel. Egy férfi beszédje kapcsán a kevesebb, több elve érvényesül.

Koriander
Olvasó
Koriander

az összhang az utalásokból is értem a másikat csillan igazán. a humor max figyelemfelkeltés, de nem muss.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

A “gerinc” számomra is fontos,de a túlságosan komoly,az számomra kissé zord már ,de aláírom,hogy  nagyon férfias.

-
Újságíró
-

Tapasztalataim alapján úgy látom, hogy a nők azt a férfi találják humorosnak, aki vagy eleve bejön nekik, vagy megfelelő hatalmi pozícióban van.

Az elsőéves egyetemista lányok hamarabb nevetnek egy helyes tanársegéd vértelen poénjain (aki az összes óráját végigökörködheti), mint egy évfolyamtársuk valódi humorán.

DennisVT
Újságíró

a nők azt a férfi találják humorosnak, aki vagy eleve bejön nekik

Ebben mondjuk qrvasok igazság van, még ha így konkrétan nem is állja meg 100%ig a helyét. Kicsit továbbszőve ugyanezt a gondolatot: ugyanazokat a tulajdonságokat egy férfiban képesek baromira pozitívnak illetve baromira negatívnak látni, annak függvényében, hogy bejön-e nekik.

Pl: egy intorvertáltabb csöndesebb srác lehet magabiztos, aki csak akkor beszél, amikor kell, és lehet unalmas fráter is a vonzóságának függvényében.
Egy dagi srác lehet aranyosan macis, illetve kövér malac a vonzóságának függvényében.
Egy olyan pasas, aki nem veri a lét lehet pénzügyileg megfontolt és előrelátó, illetve smucig disznó.
Egy kimondottan okos krapek esetén képesek azt mondani, hogy az ész az új szexiség, és azt is, hogy kocka – na persze ez előadásmód függvénye is.

Stb.

A tanulság: legyünk vonzóak, a többit elintézi a hörcsög. Végletes esetben, ha elég vonzóak vagyunk, akkor a hörcsög azt is kidumálja, hogy ha alkalmanként agresszívek vagyunk.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Nos, ez megint egyénileg változó. A mostani huszonéves felszínesebb csajoknál biztosan. Én találtam már humorosnak jelentősen túlsúlyos,csúnyán bőrbeteg és tolószékes (amputált lábú) férfit is.Az anyagi helyzetükről nem tudok…Az igazán jó humor(számomra),soha nem mesterkélt,inkább spontán és intellektuális jellegű.

Koriander
Olvasó
Koriander

“Én találtam már humorosnak jelentősen túlsúlyos,csúnyán bőrbeteg és tolószékes (amputált lábú) férfit is”

dugtál is vele?
mert most igazából erről van szó, hogy kell-e ahhoz humor hogy vki számodra szexuálisan vonzó legyen.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

”ugyanazokat a tulajdonságokat egy férfiban képesek baromira pozitívnak illetve baromira negatívnak látni, annak függvényében, hogy bejön-e nekik.

Pl: egy intorvertáltabb csöndesebb srác lehet magabiztos, aki csak akkor beszél, amikor kell, és lehet unalmas fráter is a vonzóságának függvényében.
Egy dagi srác lehet aranyosan macis, illetve kövér malac a vonzóságának függvényében.
Egy olyan pasas, aki nem veri a lét lehet pénzügyileg megfontolt és előrelátó, illetve smucig disznó.
Egy kimondottan okos krapek esetén képesek azt mondani, hogy az ész az új szexiség, és azt is, hogy kocka – na persze ez előadásmód függvénye is.”

Számomra ez azt jelenti -de lehet én értettem félre,-hogy Dennis szerint  egy alfa ürgének,bármennyire nem humoros igazából,mivel bejön a nőnek, mindenképp az lesz, akármit mond,csinál. Egy béta,pláne az általam felsorolt kategoriájú pasas,meg azt csinálhat amit akar,akkor  sem találtatik humorosnak,mivel szexuálisan nem jön be a nőnek. Azt akartam kifejezni,hogy attól még hogy nem találom szexuálisan vonzónak, tarthatom az illetőt humorosnak.

Koriander
Olvasó
Koriander

” Azt akartam kifejezni,hogy attól még hogy nem találom szexuálisan vonzónak, tarthatom az illetőt humorosnak.”
“2. Humor. Humor nélkül LEHETETLEN hosszútávon elviselni egymást. Szerintem humortalan emberbe nem is lehet beleszeretni.Akivel hosszabban szeretnél élni,az legyen vicces,vagy legalább nevessen a te vicceiden.”
magyarán a humor az mégiscsak egy független változó, így nem lehet tanácsként adni, hogy majd attól lesz jó a kapcsija, ha tréfarépáskodik.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ez az én szubjektív véleményem és természetesen pusztán tréfálkozásból nem lehet megélni. Az én tapasztalatom az,hogy a humor sok nehézségen átsegíti az embert egy kapcsolatban is. Ezért tanácsoltam ,amit tanácsoltam,nyilván ez nem mindenkire és minden kapcsolatra igaz. Neked pl. (szerintem) tök jó karcos,már néha irónikus humorod van,biztosan használtad már problémamegoldásra is,legalábbis én ezt így feltételezem .

Reszet Elek
Újságíró

Szerintem a humor két szempontból segíthet az élet nehézségeiben. Egyik oldalról az ember képes lehet szembenevetni a félelmeit, másik oldalról ha a humor öniróniával társul mert segít kevésbé komolyan venni önmagunkat.

Koriander
Olvasó
Koriander

biztosan használtad már problémamegoldásra

max. extra bonyodalmakat, inkább hendikeppnek élem meg és igyekszem elrejteni (IRL), a neten viszont nem mindig vagyok selymes- ez igaz.

DennisVT
Újságíró

Számomra ez azt jelenti -de lehet én értettem félre,-hogy Dennis szerint  egy alfa ürgének,bármennyire nem humoros igazából,mivel bejön a nőnek, mindenképp az lesz, akármit mond,csinál. Egy béta,pláne az általam felsorolt kategoriájú pasas,meg azt csinálhat amit akar,akkor  sem találtatik humorosnak,mivel szexuálisan nem jön be a nőnek. Azt akartam kifejezni,hogy attól még hogy nem találom szexuálisan vonzónak, tarthatom az illetőt humorosnak.

Nemnem, én ennek csak az első felét állítom, az első mondatodat. Mondjuk az azért túlzás, hogy bármit csinál… a lényeg, hogy csomó dolgot annak függvényében képes egy nő pozitívnak ill. negatívnak értékelni, hogy bejön-e neki amúgy a pasas.
A második mondatoddal így ebben a formában nem is értek egyet, szóval nem is mondanám. Én pl. elég jó példa vagyok, olyan csajok is szokták szeretni a humoromat, akinek egyáltalán nem jövök be. Ezzel kapcsolatban inkább azt mondom, hogy ha egy férfit az első 2-3 perc, szóval az első benyomás alapján nem találsz vonzónak, akkor tökmindegy milyen fantasztikus a humora. Lehet, hogy viccesnek fogod tartani, de a vonzalmadat ez nem fogja kiváltani.

Érdekes dolog a logika egyébként. Hát ez most nem lesz valami szakmai nyelvű megfogalmazás, de sok ember (és már elnézést, de túlnyomó részt a nőkön látom), ha lát és ért egy logikai összefüggést, pl A dologból következik B dolog, akkor egyből igaznak érzi azt is akár, hogy B-ből is következik A, illetve az A tagadásából következik B tagadása.
Holott ez jellemzően nem igaz.
Itt pl azt mondtam, hogy ha vonzó akkor humorosnak fog találtatni. De fordítva nem lesz igaz: attól mert humoros, még nem lesz vonzó. És az sem lesz igaz, hogy ha nem vonzó, akkor nem humoros. Mégis sokan levonják ezeket a következtetéseket.

Hülye elemi matematikai nyelven (csak mert jó voltál belőle:)) : ha négyzet, akkor párhuzamosak az oldalai. Ez igaz. De visszafele nem igaz: ha párhuzamosak az oldalai, attól még nem lesz négyzet (rombusz). És ugyanígy a negáltja : “ha nem négyzet, akkor nem párhuzamosak az oldalai” sem lesz igaz.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

”És az sem lesz igaz, hogy ha nem vonzó, akkor nem humoros.”

”ugyanazokat a tulajdonságokat egy férfiban képesek baromira pozitívnak illetve baromira negatívnak látni, annak függvényében, hogy bejön-e nekik.”

Ez a két mondat nekem ellentétes értelmű,a másodiknál az jön le,ha nem vonzó,akkor (pl. humor esetében) ugyanazon tulajdonság-mivel nem jön be-mondjuk béna próbálkozás,vicces akar lenni szegény stb.(bocs, az egyik rossz tulajdonságom a makacsság),de értem mit írsz matek nyelven ,ez amolyan ”minden bogár rovar,de nem minden rovar bogár” ,meg minden kocka téglatest,de nem minden téglatest kocka stb…

 

DennisVT
Újságíró

Úgy látszik jobban oda kell figyelnem a megfogalmazásokra, mert kiszúrod a látszólagos ellentmondást (aminek egyébként örülök) :) Itt így igazából a “képes” szó a lényeg, ami azért nem jelenti azt, hogy ez mindig így lesz. És hát a humorérzék amúgy sem egy olyan dolog, amit lehet negatívan értékelni. Van jó poén, meg rossz poén, de maga a humorérzék általánosan pozitív tulajdonság. Míg amiket fentebb említettem: a csöndesség, pocakosság, pénzzel való bánásmód stb tényleg megosztóak tudnak lenni a megfigyelőtől, élethelyzettől stb függően. Arra próbáltam célozni, hogy a megfigyelőben meglévő (vagy épp meg nem lévő) vonzalom pont egy olyan belső dolog egy nőnél – de amúgy sztem férfinál is -, ami akár végletesen is befolyásolni tudja, hogy milyennek ítéljen meg egy tulajdonságot a másikban.

Mi férfiak is hajlamosak vagyunk többet feltételezni egy számunkra vonzó nőnél, mint ami valójában ott van. Csak mi ugye itt általában nőkről beszélünk.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Biztos véletlenül bekapcsoltam az agyam “férfi részét”:),amúgy amit leírtál utána,azzal maximálisan egyet értek.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Bocs mindenkitől a terjedelemért, tőled meg, ha kissé nyers vagyok:):)

Fordítanék:)

1. A közhelyeket nem idézném be, de:

.(egyébként ez nem volt gond az exférjemnél sem,ebből a szempontból jól választottam)

Arról regélsz, hogy egy férfi milyen nőt válasszon, aztán meg a végén közlöd, hogy a nők választanak és te milyen szuperül választottál, vagyis azt, aki „megnyomorította” az életed, Priceless:)

 2. Humor. Humor nélkül LEHETETLEN hosszútávon elviselni egymást. Szerintem humortalan emberbe nem is lehet beleszeretni.Akivel hosszabban szeretnél élni,az legyen vicces,vagy legalább nevessen a te vicceiden.

Ez stimmel, nincs mit hozzátennem:)

3. Legyen a barátod,

Sőt, a legjobb ha az apja, a pszichológusa, meg a”támasza”is leszel:)

Ha szopni akarsz, kövesd ezt:)

meg tudja mondani,miért szeretett beléd.

Őőőőőőőőőőő, segíts, mert ha gyakorlatilag meg tudod mondani hogy mibe szerettél bele, és ha ez esetleg változik, akkor cumi van, legalábbis a férfi részéről:)

Pl amikor a dús sörényébe szeretsz bele, és elkezd kopaszodni:)

Ez egy jó teszt lehet,ha “dúl a love” . Nem hiszek abban,amikor valaki azt mondja,nem tudom miért,de nagyon szeretem,meg kémia,meg hasonlók.

Eegen, mert ha megmondanád, hogy „az a szűk kis segged mindig bepörget”, az milyen jól elmélyíti a kapcsolatot, nemde?:)

Persze az is kell,hisz a testi vonzódás is nagyon fontos,de ha ez lanyhul,mi marad?

HA a nőnél kezd „lanyhulni”, akkor a férfi számára öveket bekötni, mert előbb-utóbb,de kezdődik a szopóág.

Férfinél akkor kezd „lanyhulni”, ha 2-nél több pont a két személy szintje közti különbség, a férfi javára, de ez elég ritka.

Kérd meg a lányt,nőt,asszonyt,mondja el,vagy írja fel egy cetlire, amiért szeret téged,ha nem tudja megmondani,vagy csak 1-2 dolog jut eszébe,az gáz.

Mivel nem hülye:

1. Hazudni fog

2. Bevisz az erdőbe, és házhoz mész a szopásért:)

4. Tegyél érte !

Magyarul: tegyél magadért és folyamatosan fejlődj, mert ha ne tudod tartani a legalább egy, de a biztonság kedvéért a kettes szintkülönbséget a férfi javára, illetve, ha esetleg 0-ra csökken, akkor már a hörcsög rég elkezdett pörögni és igazán idő kérdése mikor kerülsz lapátra, kivéve, ha elég sok lóvéd van, akkor meg mással fog kefélni, te meg finanszírozod, sorry.

Tényleg közhely,de csak akkor működik jól, ha mindkét fél tesz érte.

Mindig legyen amivel lekötöd a hörcsögét, érezze úgy, hogy tennie kell hogy „megtartson” egy ilyen főnyereményt.

Megint közhelyek,egy szál virág(csak úgy),mondd el neki meglepő időpontban (csak úgy),hogy szereted ,egészen apró meglepetéssel is nagy örömet lehet szerezni (ehhez néha figyelned kell rá,hogy mit beszél,mire vágyik).

Igen, ez tényleg jó tanács, zavard össze, és pörögni fog a hörcsöge, főleg azon, hogy kit kúrogatsz,  hogy kompenzálsz:), kezdi jobban odatenni magát, kimozdul  az „állóvízből” :)

 Ne csak akkor érj hozzá,amikor szexelni akarsz, simogasd meg,ha elmész mellette a konyhában ,öleld át,amikor nem számít rá (hidd el, olyan szexet kapsz este cserébe,hogy magad is meglepődsz) 

Az előző, folyománya, elülteted a magot, a hörcsöge befejezi estére:)

Sose vedd evidenciának,hogy van! Ezt a hibát szinte MINDEN férfi elköveti.

Stimmel, mindig adj valamit „enni” a hörcsögének, mert ha nem, akkor elkezd „kinézegetni”, keresgélni, és szopni fogsz.

A jelenlegi párom is elkövette,aztán megbeszéltük a dolgot,elmagyaráztam neki,hogy én mit érzek,hisz tudtam, ezt egy férfi máshogy látja,máshogyan éli meg,azóta nem volt ilyen gond. Sőt megegyeztünk,hogy ha úgy érzem megint “evidenciának” vagyok véve,azonnal jelzem,persze ez fordítottan is működik,ő is jelzi,ha valami nem “ok” (kommunikálni kell,nem megsértődni,duzzogni,meg magunkba elfojtani)

Lebétásult te meg szóltál, hogy helló, több tököt, vagy a jobbkezed marad!:)

Őszintén szerencsés a pasid:),a nők nem szoktak szólni, csak egyszer bejelentik, hogy szíttá drágám és nincs visszaút:))

Tudom,hogy ezt nyilván olyan nőért érdemes megtenni,aki megérdemli és ezért mi magunknak nőknek kell tenni,hogy megérdemeljük.

Ritka, hogy egy nőnek is lenne feladata tényleg?:)

 De ha már találtál egy ilyen nőt,akkor ne szúrd el olyan dolgokkal,amiért tudsz tenni,persze energiabefektetés,de megéri ! Ne légy lusta!!!

Stimmt, fejleszd magad és tartsd a szintkülönbséget!

Persze nekünk nőknek,legalább ilyen keményen kell dogoznunk,hogy hosszú távon boldoggá tudjunk tenni egy férfit.

Gyakorlatilag, ha legalább 80%-ban szexelsz vele, amikor ő szeretné, igazán főznöd sem kellene:), anélkül is megcsinál mindent, amit szeretnél:)

Ehhez az is kell,hogy mindkét fél boldoggá akarja is tenni a másikat,ugyanis csak úgy lehetünk mind férfiak,mind nők boldogok ,ha adunk.

Vagyis: adj mindig enni a hörcsögének!!! Azon pörögjön, hogy milyen szerencsés melletted!!!

Ha mindig csak az egyik ad,azt előbb -utóbb a másik megunja,hisz ha nem kap cserébe semmit, akkor minek tenné.

Eegen, ezek ellenére a férfi még mindig reménykedik, de majd rábaszik, ez van….

Ezektől a dolgoktól nem lesz egy férfi kevésbé alfa. Ettől még megtarthatod a vezető szerepkörödet,a családfő státuszodat,hidd el!

A kiegészítésekkel biztosan.

Egyszer beállított a párom egy motkány plüssel. Csak úgy. Annyira örültem neki,mert ez a kis figyelmesség rengeteg dolgot elmondott számomra.(hogy figyel rám,hogy örömet akar szerezni,hogy eszébe jutottam stb)

Korábban már kiveséztem, lapozzunk:)

Nő tesz férfiért:

Vártam haza a páromat-szabadnapos voltam, de nekem is rohangálós délelőttöm volt ,én értem haza hamarabb. Felhívott nagyon idegesen,hogy valaki ,aki megígérte ott várakoztatja ,késik stb,szóval hallottam ,hogy kinn áll az utcán és tajtékzik (ez főleg úgy fura,hogy nem igazán egy tajtékzós típus ). Aztán 5 percre rá szólt,hogy végre megjött az illető,le tudta rendezni az ügyet. Tudtam max.35-40 percem van míg hazaér. Gondoltam,ha már eddig ilyen rossz napja volt (más is történt még reggel a kocsival),megpróbálom megvigasztalni. 35 perc alatt megfőztem a kedvenc kajáját (mélyhűtőből kivéve a csirkemellet),közben zuhanyoztam,sminkeltem,beöltöztem szexi cuccba.Szerencsére kedvenc dobozos sör volt a hűtőben,azért nem kellett lemennem. Az uccsó pillanatban vetődtem be a fotelba szexi pózba…aztán nagyon megnyugtattam:)

Ennyire nem kell túlspilázni, egy extra oboa megtette volna, de a te dógod:)

Asszem a csávód tényleg mázlista:) Nem is kell etetnie a hörcsögödet, megteszed te magadtól is, sőt, szólsz neki, ha mellémegy:) Sok sikert:)

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

“Bocs mindenkitől a terjedelemért, tőled meg, ha kissé nyers vagyok:):)”

Nem gond,tényleg,már megszoktam-fura lenne,ha nem az lennél (akkor nem is Te lennél :)). Annyira máshogy látjuk a világot (ha nem is mindenben ,de sok dologban),hogy már kifejezetten élvezem olvasni a válaszaidat.

“Arról regélsz, hogy egy férfi milyen nőt válasszon, aztán meg a végén közlöd, hogy a nők választanak és te milyen szuperül választottál, vagyis azt, aki „megnyomorította” az életed, Priceless:)”

A végleges döntést (hogy hozzámegy-e stb) nyilván a nő hozza meg.A férfi arról dönthet,hogy kinek udvarol.(meg persze kit vesz-el,de ez a másik döntése is) Nem azt írtam,hogy szuperül választottam,hanem ,hogy ezen a téren (közös érdeklődés, pl. sport,filmek) nem volt gond.”Ebből (és csakis ebből) a szempontból jól választottam. De ez annyira azért nem meglepő,mert elég sok olyan dolog érdekel,ami általában-legalábbis tapasztalatom szerint-a nőket nem,vagy nem annyira. ( ellenben nem tudnám megmondani ,hogy mik az idei nyár divatszínei ,vagy melyik műköröm most a menő-egyszerűen nem érdekel).

“Ennyire nem kell túlspilázni, egy extra oboa megtette volna, de a te dógod:)”

Azt megkapja bármelyik reggel,amikor szeretné (ez az alap),szóval ettől túl kellett spilázni…

“Gyakorlatilag, ha legalább 80%-ban szexelsz vele, amikor ő szeretné, igazán főznöd sem kellene:), anélkül is megcsinál mindent, amit szeretnél:)”

Ezzel tisztában vagyok és ez most megint az a lemez következik,hogy “aki akarja elhiszi,aki akarja nem”,de soha egyetlen alkalommal sem mondtam nemet a páromnak (pedig volt amikor hulla voltam,volt amikor nem voltam túl jól-másnapra beteg is lettem). És ugyan általában ő kezdeményez,de olyan 20-30%-ban én is szoktam-én már kaptam nemet tőle,no nem sokszor (és nem naponta szexelünk már ebben az “agg korban”).

“Nem is kell etetnie a hörcsögödet, megteszed te magadtól is”

Mi ez a “hörcsögmánia”? Szerintem ezen az oldalon ez a leggyakrabban előforduló szó. Értem én mire használjátok,de sokszor arra is,aminek köze nincs ehhez. Gondolkodnak a férfiak és (tudom ezt sokan kétlik:)) a nők is. Csak máshogyan.Elárulok egy érdekes dolgot,persze most megint magamból indulok ki,meg egy-két általam ismert értelmesebb nőből.Van egy munkahelyi-mindennapi énem, meg egy magánéleti.

Ez azt jelenti,hogy van egy nagyon határozott, kőkemény logikai alapon (igen,jó voltam matekból és számolok is munkám során eleget) működő énem. Több férfitól,(munkatárstól,főnöktől és ügyféltől) hallottam,hogy milyen érdekes,tök férfi agyam van-mindent vaslogikával közelítek meg,ezért végzem jól a munkámat valószínűleg .(ebből egy sem akart,-vagy ha akart is nem mondta- megdugni) Ezt használom a munkahelyen,krízis helyzetekben,mindennapi ügyintézés ,pénzkezelés stb során. És van egy magánéleti,női,érzelmesebb énem,ezt igazából csak a páromnak,a lányomnak,közvetlen hozzátartozóimnak tartogatom.Hívhatjátok ezt hörcsögnek,ha akarjátok,de ha nem ilyen lennék,akkor már nő sem lennék,milyen férfi szeretne belém,ha érzelmileg,párkapcsolati helyzetekben férfiként viselkednék?!

“Őőőőőőőőőőő, segíts, mert ha gyakorlatilag meg tudod mondani hogy mibe szerettél bele, és ha ez esetleg változik, akkor cumi van, legalábbis a férfi részéről:)

Pl amikor a dús sörényébe szeretsz bele, és elkezd kopaszodni:)”-ugye ez csak a szokásos absztrakt humor?

Ezt hagytam a végére ,mert ez kissé hosszabb magyarázatot kíván. (Jelzem,már kapcsolatunk elején is kopaszodott a párom:))

Nos, ez nagyon-nagyon intim,gondolkodtam is sokat,hogy bemásoljam-e. Ez abból az eredeti e-mail-ből származik (2011.02.26),amiben leírtam az én listámat (kivételesen nyugis munkanapom volt). Úgy gondolom,hogy nyilván sokaknak csöpögős és nagyon rózsaszín ködös lesz,de nem érdekel,mert igaz és őszinte. Egyetlen mondatán sem változtatnék most 5 és fél évvel később sem,(kb fél éve voltunk együtt,amikor leírtam),ha le kellene írnom,miért is szeretem a páromat.Szóval én ilyen listára gondoltam (egy két nagyon intim részt kihagytam,de ez nem változtat a lényegen).

“Nem erősségi,vagy fontossági sorrendben írom,hanem ahogy eszembe jut.Szeretlek,mert végtelenül jó ember vagy,a jó persze egy tág fogalom,több mindenből tevődik össze,jószívű,türelmes,kedves,felelősségtudatos,segítőkész,megértő.Szeretlek mert érzem és éreztetni tudod,hogy nagyon szeretsz engem és az én szerelmem is ebből táplálkozik,ettől lesz napról napra még erősebb .

Szeretlek ,mert jó a humorod,megnevettetsz és érted az én humoromat is.Szeretlek,mert szükséged van rám,mint ahogyan nekem is Rád.
Szeretlek,mert kitalálod a titkos vágyaimat,odafigyelsz rám és ugyan abszolute nem várom el Tőled,de szinte bármit kiejtettem a számon,már hoztad is,ami kicsit zavarba is ejtő,de azért nagyon jó érzés.) Szeretlek,mert nőként bánsz velem,miközben Férfiként viselkedsz.Szeretlek,mert nem vagy az a típus ,aki mindig másokat hibáztat,higgadt marad és nem kiabálni,vagy balhézni,másokat okolni kezd,ha vmi balul sül el (lásd árok-project) .Szeretlek,mert amikor kimondod,vagy leírod,hogy szeretsz,akkor érzem,hogy tartalom is van mögötte és nem csak megszokásból,vagy azért mondod,mert a másik elvárja Tőled.Nos a testi dolgokat a végére hagytam,de nem azért mert az lenne a legkevésbé fontos(sőt,nagyon is fontos) .Szóval egy hihetetlenül előzékeny és odaadó szerető vagy ,aki nagyon odafigyel a párjára.Fantasztikus dolgokat tudsz művelni …Érzem minden egyes érintésedből ,hogy mennyire szeretsz és annyira tudod mikor vágyom simogatásra,lágy érintésre,mikor “keményebb” dolgokra.Szeretlek mert ebben is türelmes vagy és látom Rajtad,hogy tényleg élvezed az én élvezetemet…

Szeretlek,mert művelt vagy és lehet Veled egy csomó mindenről beszélgetni,van véleményed,de nem írod elő,vagy várod el,hogy feltétlenül nekem is az legyen.Szeretlek,mert tisztelsz engem és,mert elvárod Te is ,hogy tiszteljenek.”

Nos,én ilyesmire gondoltam lista szempontból.

DennisVT
Újságíró

Azt megkapja bármelyik reggel,amikor szeretné (ez az alap)” + “páncélosokból nem vagyok annyira jó,inkább a repcsik érdekelnek

Valami turpisságot sejtek. Ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen… :)

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Nem,tényleg ilyen vagyok,de ezt márt írtam,hogy eléggé fiús környezetben nőttem fel,számomra természetes volt a focimeccs,történelmi filmek,apukám nagyon nagy WW II-buzi volt,így rengeteg ilyen filmet néztünk,aztán rájöttem,hogy tényleg tök érdekes,egyik kedvenc könyvem az Oroszlánkölykök. De ne aggódj,van hibám bőven amitől ki lehet akadni (csak azt itt nem reklámozom) :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Annyira máshogy látjuk a világot (ha nem is mindenben ,de sok dologban),hogy már kifejezetten élvezem olvasni a válaszaidat.

Szerintem nem, csak bizonyos dolgokat másként hívunk, de mindegy:)

Az exeddel kapcsolatos fejtegetésre: Eddig is az volt a vélaményem és ez csak erősödik, hogy neked nem a „szokásos” „női” módon van az agyad „huzagolva”,  jóval a „férfias” kategórián belül vagy , így meg egyedi / eseti ténykedésed nem releváns , max a nők 10%-ra(és akkor nagyon nagyvonalú voltam:) , vagy még annyira sem  jellemző.

“Ennyire nem kell túlspilázni, egy extra oboa megtette volna, de a te dógod:)”

Azt megkapja bármelyik reggel,amikor szeretné (ez az alap),szóval ettől túl kellett spilázni…

Értem én hogy kánaán vazze, de hogy egyben a mennyország is :) nonstop orgazmussal, komolyan, haggyámán :)

 “Gyakorlatilag, ha legalább 80%-ban szexelsz vele, amikor ő szeretné, igazán főznöd sem kellene:), anélkül is megcsinál mindent, amit szeretnél:)”

Ezzel tisztában vagyok és ez most megint az a lemez következik,hogy “aki akarja elhiszi,aki akarja nem”,de soha egyetlen alkalommal sem mondtam nemet a páromnak (pedig volt amikor hulla voltam,volt amikor nem voltam túl jól-másnapra beteg is lettem).

Te tényleg ideális „lettél” , a csávó szerencsés:), ezt a habos-babos tüncibünci álmot:)

És ugyan általában ő kezdeményez,de olyan 20-30%-ban én is szoktam-én már kaptam nemet tőle,no nem sokszor (és nem naponta szexelünk már ebben az “agg korban”).

Azért csak-csak tud valamit  a csávó, érti a csíziót:)

“Nem is kell etetnie a hörcsögödet, megteszed te magadtól is”

Amit ezzel kapcsolatban összeírtál, pontosan mutatja, hogy halvány lila fingod sincs, hogy mi miről beszélünk, amikor a „hörcsögöd” szóba kerül:)

De a szösszenet teljes egészében igazolta azt, amit korábban is állítottam, vagyis, hogy a delfin oszthatja az észt a az úszásról  a tehénnek, csak egy a bibi, ha azt már ellepi a víz, akkor megfullad:)

“Őőőőőőőőőőő, segíts, mert ha gyakorlatilag meg tudod mondani hogy mibe szerettél bele, és ha ez esetleg változik, akkor cumi van, legalábbis a férfi részéről:)”

Pl amikor a dús sörényébe szeretsz bele, és elkezd kopaszodni:)”-ugye ez csak a szokásos absztrakt humor?

Nem, semmi absztrakt nem volt benne, a humor része pedig akkor kerül elő, amikor a szövegedet komolyan veszem:)

Ezt hagytam a végére ,mert ez kissé hosszabb magyarázatot kíván. (Jelzem,már kapcsolatunk elején is kopaszodott a párom:))

Itt megint vagy nem értetted, vagy teszed a hülyét:)

Szeretlek,mert végtelenül jó ember vagy,a jó persze egy tág fogalom,több mindenből tevődik össze,jószívű,türelmes,kedves,felelősségtudatos,segítőkész,megértő.

OMFG :) Egy Ghandiba oltott Buddha, Jézussal nyakonöntve :)

És most minden itt olvasó férfi felkiállt, baszki ! te rólam beszélsz, csak miért ébredek fel az álomból és a  bilibe ér a kezem ?:)

Szeretlek mert érzem és éreztetni tudod,hogy nagyon szeretsz engem és az én szerelmem is ebből táplálkozik,ettől lesz napról napra még erősebb .

Elcsurrantam vazze, tényleg, ezt a cukros takonymázat nehezen bírom:)

OMFG  X 1000 , kezdem elveszteni a látásom is:)

Eegen, bepörgött a hörcsög és állandó endorfint csurgat az erekbe:)

Szeretlek ,mert jó a humorod,

 Rózsaszinben még a sz@r is ambrózia.

.megnevettetsz és érted az én humoromat is.

 Ugyanezt hazudja neked is.

 Szeretlek,mert szükséged van rám,mint ahogyan nekem is Rád.

 Itt már az üzlet kezdi megbontani a csilámpóni gyönyörű szövetét :)

Szeretlek,mert kitalálod a titkos vágyaimat,odafigyelsz rám és ugyan abszolute nem várom el Tőled,de szinte bármit kiejtettem a számon,már hoztad is,ami kicsit zavarba is ejtő,de azért nagyon jó érzés.)

A szürke ötven árnyalata most megelevenedett előttem, OMFG –elfogytam, nem tudom fokozni, a fülem is elkezdett csengeni:)

Szeretlek,mert nőként bánsz velem,miközben Férfiként viselkedsz.

 Zuhanó repülőn:

-Van itt egy férfi?-Még egyszer, utoljára, akarom érezni, hogy nő vagyok!

Feláll egy fickó, letépi az ingét:  – Tessék, vasald ki!

Szeretlek,mert nem vagy az a típus ,aki mindig másokat hibáztat,higgadt marad és nem kiabálni,vagy balhézni,másokat okolni kezd,ha vmi balul sül el (lásd árok-project) .

 Jesus, személyesen Buddhába inkarnálódva, már megint tömény orgazmus, de komolyan:)

 Szeretlek,mert amikor kimondod,vagy leírod,hogy szeretsz,akkor érzem,hogy tartalom is van mögötte és nem csak megszokásból,vagy azért mondod,mert a másik elvárja Tőled.

 És baszki még tudja fokozni, :)

Szóval egy hihetetlenül előzékeny és odaadó szerető vagy ,aki nagyon odafigyel a párjára.Fantasztikus dolgokat tudsz művelni …Érzem minden egyes érintésedből ,hogy mennyire szeretsz és annyira tudod mikor vágyom simogatásra,lágy érintésre,mikor “keményebb” dolgokra.Szeretlek mert ebben is türelmes vagy és látom Rajtad,hogy tényleg élvezed az én élvezetemet…

 Igen itt már a hörcsögnek  a saját hörcsöge is bekattant:)

Az Eredet (Inception)- nem tudom ,hogy melyik szintjén toljátok, de jó anyagot szívsz:)

Szeretlek,mert művelt vagy és lehet Veled egy csomó mindenről beszélgetni,

Igen, a hipergámia mindig kikikandikál:) pedig eddig olyan, de olyan szép volt:)

van véleményed,de nem írod elő,vagy várod el,hogy feltétlenül nekem is az legyen.

 Egyszóval profi  a csávó, hogy milyen bétákból lesznek a cserebogarak?:), teccik, tanulságos. Bár kell az az egymilliomodik nő, aki ebben partner:)

Szeretlek,mert tisztelsz engem és,mert elvárod Te is ,hogy tiszteljenek.”

Itt már annyira kifáradtam, hogy csak pihegek:)

Nos,én ilyesmire gondoltam lista szempontból.

Kösz:), mert már lassan ott tartottam, hogy keresek egy magas fát, egy erős zsinórral:)

Már csak az anyag nevére, meg a beszerzési lehetőségére vagyok kíváncsi:)

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Az anyag neve a legősibb kábítószer: szerelem.:)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A többi férfitól kérném:

Jelentkezzen az, aki ezt a tüncibünci mennyországba megforgatott orgazmuscunamit beveszi:)

Komolyan:), kíváncsi vagyok:)

DennisVT
Újságíró

Azt elhiszem, hogy ő ezt így éli meg. De lehet, hogy mi kívülről máshogy látnánk. Viszont az előző a lényeg…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Igen, bár a pasija véleménye is érdekelne, nem a “vetített”, hanem a való:)

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Úgy tűnik egy kép miatt nem tudom elküldeni…

Szóval többedik nekifutásra,itt a válasz a listámra.(ha közvetlen a “pasim”) véleményére vagy kíváncsi.Igen, 5 és fél évvel ezelőtti levél(még nem éltünk együtt),igen tombolt a szerelem.Igen,tudom,hogy kivételes ember a párom és lényegesen mélyebb érzésű-már bocsánat-a legtöbb férfinál és hatalmas szerencsém van vele.És  most hogy szeret? (ezt a képet akartam betenni,szerintem emiatt nem sikerül a hozzászólást elküldenem). Szóval mindig vágytam egy szép Betlehemre-nem a Tescós változatra. (vallásos családból jövök és hiszek is Istenben). Legutóbbi karácsonyra meg is kaptam,a figurákat persze rendelte,de hetekig saját kézzel fúrta,faragta,ragasztotta,festette-ki voltam zárva az egyik szobából. Gyönyörű lett (aki kíváncsi rá e-mailben elküldöm). Ilyen gyönyörű ajándékot készít egy Férfi,ha szeret egy nőt.Életem legszebb (tárgyi) ajándéka.

Íme a válasz:

Most van egy kis nyugodt időm, amikor leírhatom Neked, ami mindig itt kavarog bennem, amit minden pillanatban érzek … hogy szeretlek és miért szeretlek …
Szeretlek, mint embert és társat a számomra fontos belső tulajdonságaid miatt … szeretem az őszinteséged, hogy minden fenntartás nélkül tudom, hogy mindig azt mondod és teszed amit érzel és gondolsz és nem azt, amit úgy érzed elvárnak Tőled, ezért tudok teljes mértékben megbízni benned tudom, hogy a szívedben ugyanúgy vágysz rám és ugyanúgy hiszel abban, hogy lehet közös jövőnk .
Szeretem a határozottságod amibe jó belekapaszkodni, ha az ember bajban érzi magát és tudom, ha segítségről, munkáról van szó akkor kitartó vagy és tudod, hogy mit hol és hogy kell intézni .
Szeretem, hogy nyílt és nyitott vagy (persze csak azután, hogy megnyílsz a szeretettől), hogy művelt vagy és mindenről van véleményed, bármiről el lehet beszélgetni és a legapróbb program is boldogság Veled (direkt nem olvastam el most újra, hogy Te mit írtál rólam, de biztosan sok hasonló dolog van, amit szeretünk egymásban az érdeklődési körökön kívül is és ez nagyon fontos, hiszen nem heti néhány órás együttléteket tervezünk egymással, amíg mindkettőnknek öröme van benne).
Tudom, hogy minden érzelem, szó a szíved legmélyéről jön és mindig őszintén.
Még nem tapasztaltam meg a türelmetlenséged,(az egyik rossz tulajdonságom. a szerk.) ami a legtöbb helyzetben jó, én sem szeretek a langyos vízben evickélve arra várni, hogy majd valaki vagy valami megoldja helyettem a problémákat …
Szeretem, hogy segítőkész vagy bárkivel, de akit szeretsz, azért mindent megtennél és a saját boldogságodat is félre tudod tenni másokért, akiknek szüksége van Rád…
És szeretlek mint nőt … mindig elgyönyörködöm benned amikor találkozunk, amikor szeretkezünk, amikor a képeket nézegetem Rólad … szeretek Veled bárhova elmenni, mert igazán férfinek érezhetem magam az oldaladon (nem csak a külsőségek miatt) …
Csodálatosan nőies az alakod Drágám, karcsú derekad,telt és feszes … és a mosolyod, a csillogó kék szemeid … mind-mind vonz és vágyakat ébreszt bennem minden pillantásnál és minden gondolatnál.
Szeretem, hogy a szexben éppoly nyitott, őszinte és odaadó vagy, mint az életedben … tudom, hogy mindent megtennél (és milyen finoman teszed) az élvezetemért és hihetetlen érzékenységgel éled át az élvezeteket …
Koriander
Olvasó
Koriander

Vivien, ebbe a hibába én is beleestem már, amikor Tibi lefeministázott én meg nekiálltam bizonygatni, hogy de nem, aztán töröltem a hszm. hagyd a picsba csakszexet, egy cinikus faszi, ha nektek jó, most mit számít egy tucat hitetlen?

Koriander
Olvasó
Koriander

(Nekem a faszim DIY LEDes karácsonyfadíszt fabrikált mikrokontrolleres irányítással,nyolc kábelen futott, olyan nehéz volt, hogy felborította a karácsonyfát :D, mondjuk ez 2003ban volt, azóta van ilyen kendertermesztô lámpám is a paradicsomjaimnak, mert nem kaptak elég fényt, kicsit mindig aggódom mikor hívják ki ránk a drogelhárítást).

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Úgy tűnik egy kép miatt nem tudom elküldeni…

hetekig saját kézzel fúrta,faragta,ragasztotta,festette-ki voltam zárva az egyik szobából. Gyönyörű lett (aki kíváncsi rá e-mailben elküldöm).

Elhiszem. Nem kételkedem :)

 Ilyen gyönyörű ajándékot készít egy Férfi,ha szeret egy nőt.

Anélkül is készít , a saját örömére, de ok:)

Életem legszebb (tárgyi) ajándéka.

Őszintén örülök neki.

Most van egy kis nyugodt időm, amikor leírhatom Neked, ami mindig itt kavarog bennem, amit minden pillanatban érzek … hogy szeretlek és miért szeretlek …

Először is: alapvető és a pszichológusok talán meg tudnak ebben erősíteni, hogy amikor egy ilyen „’szösszenetet” eleresztünk, akkor a lényeg mindig az utolsó, vagy utolsó két – három mondatban van, a többi az rizsa, töltelék, kurva jól hangzik, de az utolsó mondatok nélkül fabatkát sem ér, míg az utolsó mondatok akár egyenként is az előző ciráda nélkül is mindent elmondanak.

………………. nem idézném be újra:)

Szóval van a blablabla, megtűzdelve Coelho meg Oravecznóra – Müllerpéteres faszságokkal, ez az előjáték:) aztán a záró:

 És szeretlek mint nőt … mindig elgyönyörködöm benned amikor találkozunk, amikor szeretkezünk, amikor a képeket nézegetem Rólad … szeretek Veled bárhova elmenni, mert igazán férfinek érezhetem magam az oldaladon (nem csak a külsőségek miatt) …

Csodálatosan nőies az alakod Drágám, karcsú derekad,telt és feszes … és a mosolyod, a csillogó kék szemeid … mind-mind vonz és vágyakat ébreszt bennem minden pillantásnál és minden gondolatnál.

Szeretem, hogy a szexben éppoly nyitott, őszinte és odaadó vagy, mint az életedben … tudom, hogy mindent megtennél (és milyen finoman teszed) az élvezetemért és hihetetlen érzékenységgel éled át az élvezeteket …

 

és a végén a lényeg, külön külön is, együtt meg naná:))

Mázlista a fickó, majd egy idő múlva)(5-6 év:), ha lesz kedved,  „updételed” majd  a tüncibünci-édibédi életed:),  én őszintén szurkolok neked, de még inkább a fickódnak:)

 

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Dennis: Miért nem tudtam (Xcsakx) válaszban képpel küldeni a hozzászólásomat? Paintből lekicsinyítve akartam egy fotót betenni,de nem ment…szóval anélkül frissítettem,mert máshogy nem engedte. Köszi.

DennisVT
Újságíró

Passz. Szerintem elhisszük kép nélkül is, hogy szép lett:)

DennisVT
Újságíró

a “Halál 50 órája- “,mekkora nagy film az!

Ha kapsz egy plüss tigris-tankot, akkor kérj már nekem is pls:)

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ez jó volt!  Atlaszos die cast Tigris tankunk már van,sajnos még csak UK-ból tudtam rendelni…(M.o-ra még nem hozták be ezt a sorozatot)

Reszet Elek
Újságíró

A Halál 50 órájában sajnos egy Tigris tank sincsen, ami igazán szégyenletes.

https://www.youtube.com/watch?v=7G2g6L_nV_E

https://www.youtube.com/watch?v=QhA51aL6euQ

https://www.youtube.com/watch?v=pw4at_-OYhY

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ez komoly? Itt a youtube-ot nem tudom megnézni,akkor ezek utánépített “izék” voltak? Arról van benne szó,hogy egy páncélilag és tűzerejeileg megerősített új típust használnak majd..,hoppá,meg is találtam a választ:

 

“A filmben használt tankok nem korhűek, mert akkoriban nem léteztek a szükséges számban működőképes, filmforgatásra alkalmas második világháborús harckocsik. (Napjainkban is csupán egyetlen restaurált működőképes Királytigris létezik, a Musée des Blindés francia múzeumban, de az 1960-as években egy sem volt.) Azonban a filmben a szereplő M47 Patton tankok hűen mutatják be a német Királytigrisek fölényét a filmben M24 Chaffee harckocsik által játszott amerikai Shermanekkel szemben.”

Reszet Elek
Újságíró

Ország vagy munkahely miatt? Előbbinél lehet hogy valami hidemyass jellegű trükk beválik?

Amúgy nem királytigrisek hanem “normál” tigrisek alkották az ardenneki offenzíva páncélosainak a zömét. Persze abból sincsen sok, pláne nem eredeti. Bovingtonban persze van, ahova el  is akarok még jutni egyszer. Még a németeknek sincsen “csak” egy Ausf B, ami ugyancsak szomorú dolog.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Munkahely,de nem merek semmit csinálni,mert igen komoly “rendszergazdai” felügyeletünk van.

Youtube, Facebook mind letiltva (mondjuk nem FB-ozok). Nem baj,majd otthon holnap megnézem,de köszi:)

 

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Nos,ezt sem tudtam,páncélosokból nem vagyok annyira jó,inkább a repcsik érdekelnek. Életem egyik legnagyobb élménye a R.A.F. museum (London-Hendon).Ott többször jártam-mondjuk napokat el lehetne tölteni ott….

DennisVT
Újságíró

Akkor neked gondolom egy ilyen Vasmadarak + TopGun délutáni filmnézős kombó a favorit:) Vagy az csak a második világháború korszakából érdekel?

Gyerekkorom egyik kedvenc játéka egy 2. világháborús repülőgépszimulátor volt, a SWOTL (secret weapons of the luftwaffe), ahol mindenféle német gépekkel lehetett repkedni, mint a Bf109, vagy a Fw190, Me262, Ju87, stb.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Természetesen láttam az általad említett filmeket is,a TopGun a maga kommersz módján még tetszett is,de inkább a 2. világháborúsak jönnek be: Memphis Belle, Meztelenek és bolondok (ami megbukott USA-ban! mondjuk az amerikaiak csak a tortadobáláson tudnak röhögni ),ilyesmi.

Én a már említett RAF múzeumban ültem szimulátorban,volt első világháborús ”dogfight”,meg 2. világháborús is.

DennisVT
Újságíró

Ki is hagytam a kedvenc dogfight jelenetemet: Végső Visszaszámlálás F14 Tomcat vs Mitsubishi A6M Zero.

Valszeg amúgy csak a zene miatt, veszett jó:)

https://www.youtube.com/watch?v=f3XNEWtJF0o

Kár, hogy a film végét nekem egy kicsit elrontották.

Reszet Elek
Újságíró

Sinsheim sem lehet rossz Mannheim és Stuttgart között.

Nekem az első a tankok aztán meg a tengeralattjárók. A repülők azok olyan izék…

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Miskolcon,az Avason volt gyerekkoromban egy (azt hiszem) T 34-es  tank a játszótér mellett,olyan4-5 évesen le is vagyok fényképezve rajta,. Egy db-ig még be is lehetett mászni,engem ilyen helyekre vitt az apukám játszani. A tengeralattjárók ,na arra én is befizetnék,főleg amióta olvastam Günther Prien könyvét,nagyon szívesen megnéznék egyet.(az U- boat filmek is bejönnek) Nekem a Belfast is nagy élmény volt (ha már tengernél tartunk) Londonban,főleg hogy jó angolosan megelevenítették viaszfigurákkal és kellékekkel a mindennapi életet.

Reszet Elek
Újságíró

Nálunk egy Mig volt meg ágyúk.

Könyv és repülés: ezeket biztosan nem ismered. Friss fordítások, első kiadás. Ja és még egy regény is eszembe jutott: Jack Higgins – Hurrikán.  Romantika, tengeralattjáró, repülő, vitorlás, háború pompás elegye. A férfiasság és hogy mit jelent embernek lenni a hagyományos értékek szempontjából. Igazán érdemes elolvasni.

Ha meg film és repülés (úgyis filmbuzi vagy):

http://www.imdb.com/title/tt0060177/

http://www.imdb.com/title/tt0068014/

http://www.imdb.com/title/tt0365675/

http://www.imdb.com/title/tt0454824/

U-bootra: természetesen a Das boot ill. személy szerint kedvelem az U-571-et.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Elek :Ez jó,cserélnünk kellett volna (mármint én,aki repcsifan vagyok tankot kapott,Te repcsit,bár én élveztem játszani a tankban/on is ). A könyveket nagyon köszönöm! Tényleg nem ismerem őket. A Hurrikán látom kapható antikváriumban,azt hiszem meg is rendelem (azért annyira nőből vagyok,hogy a regényesebb stílus jön be-be ,bár a “Nürnbergi huszonkettő” nagyon tetszett,pedig az nem regény,kifejezetten érdekes volt).

A filmeket is köszi,a Zeppelint és a Vörös bárót láttam,a másik kettőt tuti megnézem-bár a Flyboys ismerős,de mintha csak a végét kaptam volna el anno.Nekem inkább a Das Boot jön be-az valahogy “életszagúbb” ,de a másik sem volt rossz (bár még mindig nem értem mi a francot keresett benne Jon Bon Jovi attól függetlenül,hogy szeretem a Bonjovit mint zenekar)

Reszet Elek
Újságíró
Koriander
Olvasó
Koriander

Schleißheim is klassz.

RedGreg
Újságíró

Királytigrisek alkották a zömöt. A normál tigrisek akkora már szinte teljesen elfogytak. Amúgy ez sem igaz mert PZkw IV és V volt a zöm, a PZkw VI és VIb csak az ék. De mindegy, mert a Shermanok kb a PZkw III-al a Grantak meg azzal se voltak egyenrangúak. Olyannyira, hogy az első PZkw IV vs M4 Sherman összecsapás a vh egyik legegyoldalúbb ütközete volt. (Főleg a második napja, amikor a Tigrisek is beszálltak)

(Ja és nem Király, bengáli, csak a nyugati hatalmak nem tudtak különbséget tenni a Konigstiger és a Königtiger között. Bár hivatalosan egyik se :D )

 

Reszet Elek
Újságíró

Nyilván nem a nehéztankok alkották a tankhadosztályok tankjainak a zömét. A nehéztank osztályok összetételéről bővebben itt.

RedGreg
Újságíró

Azt tudod, hogy nem mond ellen annak amit írtam ugye? A nehéz páncélos hadosztályok nagy részét már átfegyverezték ’44 decemberére.

Reszet Elek
Újságíró

Persze, tudom. Valójában nem voltak olyanok hogy “nehézpáncélos hadosztályok”. Voltak nehézpáncélos osztályok. Itt egy összefoglaló.

RedGreg
Újságíró

Jó kis összefoglaló köszönöm.  Amúgy ha precízek akarunk lenni akkor talán a zászlóalj a legjobb fordítás ebben az esetben. De ez már nagyon off :)

Reszet Elek
Újságíró

Hát ha tényleg precízek akarunk lenni, akkor a csoport, osztály, különítmény szavak a legjobb megfelelések a német abteilung szóra, de van zászlóalj jelentése is.

De ez már a szőrszál végén levő baktérium szintje.

RedGreg
Újságíró

Ne vedd kötözködésnek. Tényleg kíváncsi vagyok más érdeklődő hogy magyarítja ezeket a magasegységeket, mert itt az a baj, hogy olyan magasegységekről beszélünk amik az OMM és a Honvédség hadszervezetében nem nagyon léteztek. A Bataillon az zászlóalj néven futott az OMM-ben az abteilung meg nem létezett :)

 

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Reszet Elek
Újságíró

Igen. Valójában már az ilyen apróságokban is látszik hogy milyen erős és mély történelmi hagyományai vannak a katonaságnak és hogy mennyire tükrözik az adott ország múltját is. Végső soron simán visszamehetünk egészen a XVII-XVIII. sz-ig. Bizonyos dolgokban meg még korábbra is.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Reszet Elek
Újságíró

Igen. Erről már feljebb beszéltünk. A linkeken látszik hogy ez melyik nehézpáncélos osztagnál mikor történt meg ill. milyen mértékű volt. Megjegyzemvolt ahol meg sem történt, volt ahol részleges volt, volt ahol teljes. Arra már nem volt tejem hogy végignézzem az ardenneki csatában résztvevő nehézpáncélos osztályoknál ez éppen hogyan alakult.

Naooo
Olvasó
Naooo

“És akkor most írjatok egy cikket arról, hogy a szemét kurva nők sokkal nagyobb arányban adják be a válópert. Természetesen azért, mert ők szemét kurvák.”

Mi másért?

Rokapapa
Újságíró

Jó a cikk bár alapjaiban nem akarja kimondani a nagy igazságot, inkább csak céloz rá.

A férfiak azért nem lépnek ki a rossz kapcsolatokból mert nem tehetik. Ha megteszik oda mindenük, oda az egzisztenciájuk és oda az otthonuk is. Mégis hogyan kezdje az ember újra az életét mondjuk ötven évesen miközben még a jövedelmét is alaposan megsarcolják?!

 

“A nők a hipergámiájuk miatt, ha már nem éreznek az aktuális partnerük iránt vágyat, lecserélik azt egy számukra jobbra.”
Ameddig létezik feminizmus és női egyenjogúság addig még a legalfább alfa is béta lesz idővel. Persze ha a pénztárca vastag jó neki az a bétává vált alfa is csak szeretőket tart mellette. A nők sosem voltak híresek a hűségükről sőt maga a női test is hűtlenségre van tervezve. Még is a férfiakra kiabálják, hogy hűtlenek. De mint tudjuk mindig az kiabál akinek a háza ég.

“Ezzel szemben a férfiak inkább a hivatalos kapcsolat mellett járnak félre, tartanak szeretőt, vagy járnak prostituálthoz.”

Itt utalnék egy korábbi cikkre.

A nők munkavállalásával a férfiak egyre jobban elszegényednek. A férfiaknak már csak egy kis százaléka engedheti meg magának egy prostituált szolgáltatásait hacsak nem fanyalodik rá az útszéli szakadt, büdös, ronda és jó eséllyel fertőző “örömlányokra”. Szeretőt meg még kevesebben tarthatnak. A férfiaknak gyakorlatilag mára már se idejük se pénzük nincs az ilyen örömforrásokra. Sok férfi a házasságban már csak a nő rabszolgája, hogy legalább néha kapjon valami szexet is. Ha pedig kilépnek a kapcsolatból sikeres újrakezdés esetén is csak csöbörből vödörbe kerülnek.

Ma egy férfit a normálisnak nevezhető párkapcsolathoz kizárólag a pénztárcája segítheti hozzá, ha vékony a buksza csak vergődik mint a partra vetett hal. Minél több pénzt keresnek a nők annál nehezebb a férfiak sorsa. Természetesen a nőké is de ők ezért is csak a férfiakat hibáztatják.

Big G.
Újságíró

Rókapapa! Az első gondolatoddal tökéletesen egyetértek. A férfiak sokszor azért nem lépnek ki egy rossz kapcsolatból, mert azzal oda az otthonuk. Az asszony èpp öt perce javasolta, hogy eladja a lakását, adjam el én is az enyémet, s vegyünk együtt egy nagyobbat. Azt válaszoltam – húsz közösen eltöltött év után: nem közösködöm. Ne azért maradjunk együtt, mert nincs hová mennünk, hanem azért, mert van dolgunk egymással.

alszentpeter
Olvasó
alszentpeter

Komolyan, te mindenkivel egyetértessz? Nem leszel túl szaros, ha az egyik segglikból a másikba mászkálsz !?

Big G.
Újságíró

Kedves Álszentpéter, ez a segglikból segglikba mászkálás nem az én műfajom. Nem bánom, ha tapasztalt vagy e téren, de ezekben pikáns kalandjaidban nem tartok veled :)

Rókapapával – világlátásban – olyan messze állunk egymástól, amilyen messze csak lehet. Őszintén boldoggá tesz, ha még vele is egyet tudok érteni valamiben. De ha olvasod a kommentjeimet, pontosan láthatod, hogy túlzott konformizmussal nem vagyok vádolható.

Walter E
Olvasó
Walter E

Késő! Már teljesen szaros az ürge. Idáig érzem.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Rókapapával és veled is egyetértek:)

timecutter
Olvasó
timecutter

Szerintem meg ami kívülálló számára esetleg langyos víznek tűnik, az lehet éppen harmónia is, ahol a felek attól boldognak érzik magukat, hogy nap-nap után egymással vannak. Kb. 6 éve a legjobb barátom egykori excsaja próbált alig burkoltan rám startolni, mert meg volt győződve róla, hogy mi a nejemmel nem lehetünk boldogok, mert nem posztolok a facebookra külföldi nyaralásos képeket, nem járunk buliba, nem is tartunk bulikat, nem járunk külföldre, a közeli rokonok kivételével gyakorlatilag sehová, el vagyunk veszve. Az nem volt meg neki, hogy így érezzük magunkat jól ketten együtt, szabadidőnkben otthoni kreatív időtöltésekkel. Egyesek amikor megtudták, hogy napi 24 órában együtt vagyunk, csodálkoztak, mert elmondásuk szerint nem tudnának ennyi időt tölteni a párjukkal. Közben meg élvezem, hogy közösen alakítjuk otthonunkat, kertünket olyanná, mintha kb. egész évben nyaralnánk. Otthon melózunk, ha akarjuk 9 előtt fel sem kelünk, asszony egyik hobbija a főzés-sütés, kapom a jobbnál-jobb kajákat-sütiket az arcomba, szabadidőmben programozok, vagy természettudományos ismereteimet bővítem, barkácsolok, kertészkedek, fejlesztem a kecót. Nem vet fel minket a pénz, de amire szükség van arra elő tudjuk teremteni. A szex meg egyikünk számára sincs benne az első 10-20 fontos dologban így 16 éves együttlét után, mégis boldogok vagyunk.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Stimmt. Mindenkinek megvan-meg lehet a maga boldogsága.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Re: Makarov. Teljesen igazad van!  Ha mi boldogok vagyunk, mit számít,minek győzködni olyan embereket,akiknek halvány lila dunsztja sincs arról,hogy milyen (is) lehet egy igazi bensőséges kapcsolat férfi-nő között.