Virenzuola
0 megosztás

Feminista attitűdök a férfiakkal szemben

Sokszor halljuk mostanában, hogy a feministák nem férfigyűlölők, hanem a nemek társadalmi, politikai, gazdasági egyenlőségének képviselői. Néha még el szokott hangzani az is, hogy bár valóban vannak radikális feministák, akik utálják a férfiakat, de ők csupán egy kisebbséget képeznek a mozgalmon belül…

Azonban, még ha személyes tapasztalatainkat megpróbáljuk is félretenni, e gondolatmenet kapcsán akkor is lehet hiányérzetünk. Ugyanis nem veszi számításba a férfiakkal szembeni attitűdök lehetőségeinek sokféleségét. Pedig fontos az, hogy milyen érzelmeink, előítéleteik vannak más társadalmi csoportokkal szemben, hiszen ez nagyban befolyásolhatja azt, hogy mennyire tudunk objektívan viszonyulni a társadalmi helyzetükhöz, hogy mennyire tudunk úgy foglalkozni a saját problémáinkkal,  hogy közben tekintettel vagyunk rájuk is.

Úgyhogy érdemes egy kicsit jobban beleásni magunkat ebbe a témába, és megnézni azt, hogy milyen kapcsolatot talált a feminista identitások, és a férfiakkal szembeni attitűdök között az a kutatás, melynek eredménye nemrég jelent meg a Társadalmi Nemek Tudománya Interdiszciplináris eFolyóiratban.

Szabó Mónika, az ELTE PPK Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Központjának adjunktusa, szociálpszichológus, és Pál Mónika, pszichológus 18 évnél idősebb magyar nők körében végzett kérdőíves vizsgálatot. A férfiakkal szembeni attitűdök mérésére, a Peter Glick és Susan Fiske által kifejlesztett Ambivalencia a Férfiakkal Skálát alkalmazták. A válaszadók számára állítások voltak megfogalmazva, melyekre egy Likert skálán tudtak válaszolni a „teljesen egyetértek”-től az „egyáltalán nem értek egyet”-ig bezárólag.

Az Ambivalencia a Férfiakkal Skálának két altípusa a férfiakkal szembeni ellenséges és jóindulatú attitűdöket méri. Nézzünk meg pár példát arra, hogy milyen állítások fogalmazódnak meg.

Ellenséges attitűdök a férfiak felé:

  • Amikor a férfiak segítenek a nőknek, akkor azt azért teszik, mert azt szeretnék bizonyítani, hogy jobbak a nőknél.
  • Amikor a férfiak betegek, úgy viselkednek, mint a kisbabák.
  • A legtöbb férfi szexuálisan zaklatja a nőket, még ha enyhén is, hiszen a férfiak hatalmi pozícióban vannak a nők felett.

Jóindulatú attitűdök a férfiak felé:

  • Minden nőnek szüksége van egy férfira, aki vigyáz rá.
  • A férfiak inkább hajlandóak veszélyeztetni magukat mások érdekében.
  • A férfiak többnyire hasznos pénzügyi biztonságot nyújtanak a nőknek.nevtelen

A kérdőívet kitöltő nők 8 fokozatot tartalmazó skálán jelölhették meg saját viszonyulásokat a feminizmushoz, mely a „károsnak tartja a feminizmust”-tól, a „feminista aktivista vagyok”-ig terjedt. A tanulmány készítői ez alapján 3 nagyobb csoportot különböztettek meg: akik feministának tartják magukat, akik nem tartják magukat feministának, és akik kifejezetten feminista-ellenesek.

Az eredmények azt mutatják, hogy a férfiakkal szembeni ellenséges előítélet a feministákra jellemző leginkább (az értékpontszám a feministák esetében 3,45), míg a nem feministák (2,88), és a feminizmus-ellenesek esetében (2,70) kisebb mértékű. A férfiakkal szembeni jóindulatú előítélet terén fordított a helyzet, ez leginkább a feminizmus ellenesekre jellemző (3,49 értékpont) és a feministákra pedig a legkevésbé (1,66).

Azt gondolom, hogy ennél az eredménynél erősebb bizonyíték aligha kell ahhoz, hogy végre belássuk: nemcsak létjogosultsága van a feminista politika kritikájának esélyegyenlőségi szempontok alapján, de bizony nagy szükség is lenne rá.

Post Author: Virenzuola

Virenzuola
f Facebook
0 megosztás


115
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
18 Egyéni hozzászólás
97 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
25 Hozzászólások szerzői
HunnmikrobiredgregArtTzimisce Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Reszet Elek
Újságíró

Sokkal inkább arra bizonyíték, hogy a mai feminizmus nem nőpárti, hanem férfiellenes.

Rokapapa
Újságíró

Ennél pontosabban ezt nem is lehetne megfogalmazni. :)

Amúgy meglepően kicsi a különbség a “férfiakkal szembeni ellenséges előítélet” területén a feministák és  azok között akik azt károsnak látják. Vagyis jól kivehető, hogy minden nőt megfertőzött már a feminizmus aminek hatására jobbnak és különbnek képzelik magukat a férfiaknál.

Inaara
Olvasó
Inaara

Szerintem a feminizmus mindig férfiellenes volt.

 

Reszet Elek
Újságíró

A valódi feminizmus a jog előtti egyenlőségért, választójogért, egyenlő bérért küzdött. Alapjában véve közjogi nőmozgalom volt. Ezekkel összehasonlítva a mai “feministák” a férfiak terpesztésével vannak elfoglalva, Barbie babával meg hogy a nők kurvaként viselkedhessenek, de ne legyenek kurvák (vagy mifene) ill. számos hasonlóan súlyos probléma kezeléséért küzdenek.

Igazándiból nagy átverés feminizmusnak nevezni, amikor valójában anti-maszkulinizmus. Ugyanígy nem csak pongyolaság, de teljesen félrevezető az ezen a honlapon szereplő gondolatokat antifeministának nevezni, mert valójában alapban férfipozitív, sőt nőpárti, azaz pro-maszkulin sőt feminista!

filmcom
Olvasó
filmcom

Elsőre lehet hogy “őrült gondolat”, de a zsigeri feministák (férfiellenes nők) lehet hogy csak azt a legbelső gondolatot engedték felszínre törni, amit a legtöbb nő nem mer (vagy nem akar).. Mégpedig azt hogy egy nőnek igenis elég skizofrén helyzete hogy egy önmagánál “csúnyább élőlényt” kell (kellene ) szeretni(?) tisztelni (? elfogadni(?)…Ebben valljuk meg őszintén vagy egyfajta “meghasonulás”…(!!!)  És ezek a “fanatikus feministák” engedték a legbelső – elnyomott (?) – gondolatukat a felszínre törni magukban, hogy “egy nagy lóf.szt nektek”   Azt ne felejtsük már el hogy az emberek nagy százaléka társadalmi(környezeti) megfelelés(elvárás) alapján éli az életét… Az esetleg elképzelhető hogy ez a trend 21 században megfordul, de ez a százalékos csökkenés nem lesz azért látványos…(pláne kisebb településeken…ahol “mindenki ismer mindenkit”

Szóval, vajon  hány férjes asszony lehet aki “nem sokra tartja a férjét (a férfiakat)” de tudja hogy “így kell élni” mert ezt várják el tőlem, mert “megszólnának sokan ha nem így élnék”, meg ilyesmi… Csak hát a “felettes Én” nel nagyon nem kellemes ám hadakozni” , mert könnyen beláthatjuk hogy “ez így szar” … Más kérdés, hogy az egyedül élés lehet hogy sokaknak szarabb..de ez már egyéni elbírálás alá esik…. Műveltség, társadalmi, anyagi  helyzet….sok minden határozza meg ki tud egyáltalán egyedül is élni ha úgy adódik (vagy ha  úgy akar)

SZÓVAL A ZSIGERI FEMINISTÁK LEHET HOGY CSAK BRUTÁLISAN ŐSZINTÉK…???????

Reszet Elek
Újságíró

Csúnyább élőlényt? Hát ez meg honnan jött?

A férfiak külső- és belső értékekben gazdagok. A szépség esztétikumáról lehetne beszélni, de őszintén szólva a “szebbik nem” csak nekünk férfiaknak szebbik.

filmcom
Olvasó
filmcom

jaj istenem….!!   neked romantikus regényeket kell(ene) írni…:)

Csak egy példa… A nők képesek egymást dicsérni olyan módon, ahogy a férfiak soha nem tennék egymással…(és persze  utálni is ezért tudják egymást annyira…)

a férfiakat hogy a francba szépíti meg a “híresség, pénz, hatalom”  ..?? (Erre nem neked kellene őszintén válaszolni hanem a nőknek persze…)

Reszet Elek
Újságíró

A férfiak meg képesek olyan módon dicsérni egymást, ahogy a nők nem tennék, de hogy jön ez ide?

filmcom
Olvasó
filmcom

Hogy jön ez ide..?? :)   Hát a  vita eredendője lett volna, hogy másképp tekint a nő a férfire, mint férfi a nőre…  A férfiak nem egymást dicsérik, hanem azt firtatják hogy MILYEN JAVA van a másik (“vetélytárs”) férfinak..!! Ez a lényeg..!    ez azért “enyhe különbség nemde..? (Most gondolom megint megkérdezed, hogy “ez most hogy jön ide..?”   :)) )

Reszet Elek
Újságíró

A női dicséretnek éppen ezért nincs is súlya egy nőnél, arról nem is beszélve hogy igen gyakran kifejezetten őszintétlen is tud lenni. A nők is egymás vetélytársai és igencsak keményen, mondhatni aljas módon képesek osztani a másikat.

Amúgy meg tényleg nem értem hogy jön ez az eredeti csúnya férfiak – őszinte feministák gondolat kísérlethez.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

filmcom
Olvasó
filmcom

Tisztán látó, és részletes írás  (mi lenne ha lenne időd..?: )

“Ugyanakkor az valóban baromság, hogy a nő lenne a szebbik nem és hogy erre vezetnénk vissza az egészet. Egyrészt a szépség merőben szubjektív. Ráadásul a nőnek a férfi, a férfinak meg a nő tetszik – alapértelmezetten. “

Én csak arra utaltam hogy a nők a férfiakra NEM IS MONDJÁK HOGY SZÉP…Jóképű..ezt igen..na de ha valami akkor EZ A SZUBJEKTÍV…:))

A  többi rendben..

ulomenen
Olvasó

Ez az utolsó három -négy bekezdés nagyon- nagyon erős. Simán megérne egy regényt, de legalább is egy novellát mindenképp. Ha majd ráérsz…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Pici pontosítás:)

– Ugyanis a férfi számára a nő csak szaporodási szempontból értékes.

+ a 3,14na(ha lehet állandóra, amikor csak akarjuk:)

A hozzászólással alapvetően egyetértek, bár itt szerintem nem igazán jó a logika, illetve  a lvezetés:

A régi korokban működött az, hogy a nő értékesebb volt, és ebből eredt az ő védelmük. A nő csak 9 havonta tud gyereket szülni, míg a férfi naponta tud gyereket nemzeni, így statisztikai alapon a nő volt az értékesebb. Muszáj volt védeni, mert enélkül kipusztultunk. Ez ivódott be a férfi ösztönébe, ezért védi a nőt, ezért nyalja ki a seggét. Viszont manapság ez már nem áll fenn! A mesterséges méh, a nagy lélekszám és hasonlók ráébreszthetik a férfiakat arra, hogy bizony mára szaporodási szempontból már nem értékesebb a nő a férfinél. A férfinak is lehet annyi gyereke, amennyit csak akar, és ehhez elég csak a nő petesejtje meg az ő spermája. Ergo a nők ilyen előnye megszűnhet. Viszont a férfiak előnye megmarad – miszerint ők sokkal kreatívabbak, jobb problémamegoldók, hatékonyabb harcosok, jobb együttműködők, jobb logikájúak, stb. És ezek a férfiak rájöhetnek arra, hogy a korábbi felállás egy bazi nagy átbaszás volt és valójában ők az értékesebbek.

Tegyük fel, hogy tényleg létezik mesterséges méh, de az a sex-et nem helyettesíti, bocs:)

Valahol Dennis fogalmazta meg és azzal nagyon egyet tudok érteni, hogy egy férfi “értékét” ) önbecsülését, önbizalmát, sikerét stb. )nem is igazán az adja, hogy hány /milyen minőségű, nőt tud/tudott meg….ni, hanem , hogy ezek közül, hány volt az, aki “igazán kívánta, aki tényleg Őt, illetve csak őt akarta”.

Napokon belül kibelezett nők millióit látnánk a fákon felakasztva lógni, meg az utcán fekve rohadni. A maradék pedig ivarsejt-tárolóként funkcionálna a szaporodásunk érdekében börtönökben bezárva. Az történne velük, ami történt eddig mindenkivel, aki valaha is az utunkba állt.

No, ez szerintem nem igazán fog soha megvalósulni, kiváve talán háborúban az “ellenség” asszonyaival, erősen iszlám győzelem esetén:) de tömegesen még ott sem, ugyanis:

– teccik nem teccik, de a nő 16-35 -ig, mindig is értékesebb mint a férfi,

– a férfiasság, alfaságnak az is az egyik ismérve, hogy az “oltalma alá tartozó” nőnek nem esik semmilyen bántódása

– a sok belező férfi aztán kecskéket kúrna napszámban?, stb. stb:)

Itt szerintem picit túl lett tolva a bicikli:)

 

 

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

xcsakx
Olvasó
xcsakx


Ennek is a szaporodási szempont az alapja. Azért van nemi vágyunk, mert szaporodni akartunk. Az örömszerzés másodlagos szempont, mivel csak azért jött létre, mert a szaporodási szempontból előnyös volt.

Nem vitatom, ahogy az édesség evésnek is a táplálkozás, de ugye mindkettőt műveli az ember az öröm kedvéért, és az eredeti funkció, úgymond sokszor „másodlagos” :)

.“Tegyük fel, hogy tényleg létezik mesterséges méh, de az a sex-et nem helyettesíti”
Ha a szex alatt a kielégülést érted, azt helyettesítheti vagy lecserélheti több dolog is. …..

Értem én azt, amit írsz, de a „férfilelket” „ki viszi át a túlsó partra”?:)

.

“egy férfi “értékét” (…) nem is igazán az adja, hogy hány /milyen minőségű, nőt tud/tudott meg….ni, hanem , hogy ezek közül, hány volt az, aki “igazán kívánta, aki tényleg Őt, illetve csak őt akarta””
Ez szerintem erősen szubjektív. Van, akinél a mennyiség számít. Van, akinél a minőség. Van, akinél más. Sőt, itt szóba jön az is, hogy nem feltétlen csak az a fontos, hogy milyen/hány nővel volt, és nem is az, hogy hány kívánta őt, hanem hogy ezek közül mennyit tudott valóban kielégíteni. Szóval ez bizony soktényezős és szubjektív dolog, amit elég nehéz bekategorizálni.

Ok , annyiba kiegyezhetünk, hogy ha csak téged kiván és te a „mennyekbe repíted” az az igazi:)?

.“No, ez szerintem nem igazán fog soha megvalósulni”
Kicsi rá az esély, mivel a férfiban benne van a nővédő ösztön. De nem kizárt ez a verzió sem.

 Bocs, kizárt, azonnal kipusztulunk, utalnék az Önző Génre:)

És a természet bizony képes arra, hogy megváltoztasson egy csoportban meglévő ösztönt, ha a hatékonyság ezt diktálja.

????? mutass egyetlen példát:)

Bár ha jól látom, a későbbiekben azt fejtegeted, hogy a természet ellenére,  az ember, “fejlettségében” avatkozik bele a “Rendbe” :)

A patriarchális társadalom döntő részt (kényszer)monogámiája is évezredekig működött faszán, pedig az ember alapból poligám.

A kiegészítéssel együtt egy picit azért más a leányzó fekvése:)

Egy állatcsordán belül is ugyanazok az ösztönök vannak, mégsem vetemedik a béta az alfa „tahenére” bármilyen ösztön is hajtja, mert ugye a életben maradás ösztöne erősebb, amelyik hülye az meg kihullik:) Szöval az ösztönök követésében is van rangsor:), nem egyenértéküek, de ugye ez is relatív, szituációtól függő lehet, de van rangsor.

Itt a férfiak tegyék rabszolgává a nőket, tartsák őket csak tenyészkancaként.

Az iszlámban párszáz néve mintha ez lenne, ha jól látom:)

Amit írtam: valósítsák meg a nőelnyomást.

Ez is stimmel:)

Ami együtt jár azzal, hogy a legtöbb ember fiúgyereket akar,

Ez meg hamis következtetés, ha van 100 gyerekem, ki a faszt érdekel hogy ebből 50 lány , 50 meg fiú?

Ja ha korlátozva van a gyerekszám(de ez meg miért lenne, lásd iszlám) és akkor csak egyet, lásd Kína, szopnak is a sok férfival rendesen , annak is meglesz a böjtje keményen.

magyarán a társadalom alapvetően férfiakból áll, meg egy 10-20%-nyi nőből, akik tenyésztőtelepeken éldegélnek és adják a petesejtet a szaporodáshoz.

No itt asszem a gyógszer elgurult, még a sci-fi szintjén sem elképzelhető, egyetlen faj esetén sem, ilyen arányig, csak „mesterséges beavatkozás esetén” jutnánank el és ha mondjuk egy lanyha járvány miatt kipusztulna az egész faj, akkora öngól , hogy ihaj:)

Arról, ugye nem beszélve, hogy a nőket le kéne szedálni mert nehezen mennének ebbe bele:)

Az ezt esetlegesen „preferáló” fajok nem nagyon léteznek és nem véletlenül, szóval így baromság, bocs:)
Utána vesd össze ezt a társadalmat egy mostanival.
Melyik a hatékonyabb?
Ahol 1000 emberből 500 férfi, vagy ahol 1000 emberből 900 férfi? Melyik győz egy háborúban, melyiknek lesz több találmánya, melyik épít többet, gyorsabban, stb?

Idáig el sem jutunk, bár érdekes kérdést feszegetsz, mert Kínában jelenleg van több mint 50 millió(ha jól emléxem) hím akinek nem jut pina bármit is tesznek, és ez érdekes dolgokat (fog)eredményezni, és hol, vagyunk a te arányaidtól, elég ha 10%-al tolódnak el a férfiak javára, már borul az „győz”, „találmány”,”építés” stb. de majd az idő valamelyikünket igazolja:)

 A patriarchális társadalom éppen azért tudott pár ezer év alatt uralomra törni, azért nyomta le igen rövid idő alatt a korábban évtíz/százezredekig létező matriarchális csoportokat,

Ez számomra még mindig tündérmese, de ne kezdjünk ezen veszekedni:)

Egyáltalán az emlősöknek van olyan faja ahol matriarchátus van?

mert a férfiak tömegeit tudta megmozgatni. Korábban a férfiak jelentős csoportjának nem volt nője, ergo gyereke sem, vagy ha volt, nem tudta, hogy van. Így nem volt motivált. A patriarchális társadalom adott nőt minden férfinak, így gyereket is.

 

Bocs, de én inkább úgy gondolom, hogy a kőkemény patriarchális alfauralom, „puhult” fel, persze, ahogy vannak melegek, úgy volt/van/ lesz „matriarchális” csoport is, de az arányuk, hatásuk „nem mérhető”, irreleváns.

A férfiak tömegei, akiknek korábban nem volt utódjuk, motiválttá váltak.

Lásd a jelenleg pinához nem jutó balfaszok tömegeit, az MGTOW meg a többi önigazoló „szektát”  amelyik” így száll le a bicikliről” a nagy alkotásban meg feltalálásban a bluepilles vinnyogásig jutnak el és depresszióban dühöngélnek, szidva a nőket meg a világot. Nagyot alkotnak:) Megint úgy gondolom, hogy hibás következtetésre jutottál.

És ezzel a patriarchális hím olyan előnyre tett szert a matriarchális hímmel szemben, ami az utóbbi vesztét okozta, szaros pár ezer év alatt.

Mint mondtam, szerintem a „vadhajtásokon” kívül nem igazán volt/ van matriarchátus, egyetlen emlős fajnál sem, bár lehet hogy tévedek:)

 Valójában nem a nő motiválta a férfit, hanem a biztos utód, akiért megérte gürizni, harcolni.

A nőt is az motiválja, plusz a kapcsolódó „bónuszok” :)

Hiszen minden élőlény célja, hogy a génjeit szaporítsa és támogassa. Minden más ebből ered. A nő ehhez csak eszköz volt, semmi több. (Ahogy a nőnek is eszköz volt a férfi a saját szaporodásához.)

Most másként van?:)


Az általam vizionált társadalom gyakorlatilag még ennél is hatékonyabb lenne, mivel a motivált férfiak aránya magasabb benne. Utódja ugyanúgy van, viszont kevesebb az eltartott, kevesebb a hátráltatók aránya, míg több köztük a harcos, a feltaláló, az építő, stb.

Korábban már megkapargattam az elméleted, alapszinten dőlne össze , bocs:)

Ergo ha egy társadalom ezt megvalósítja, azzal bizony könnyen lenyomhatja a többit (még a hagyományos patriarchálist is, nem hogy a matriarchálist).

 Pirruszi győzelem:), de szerinten nem igazán jutnának el addig sem, a “forradalom felfalja a saját gyemekeit” :):)

 A természet számára édesmindegy, hogy nőből van-e több, vagy férfiból. A lényeg a hatékonyság, nem pedig a maszatolás.

Igen, nem véletlen az, hogy kik, meg ahol most vagyunk:)

A természet nem foglalkozik erkölcsökkel, hiedelmekkel meg egyéb baromságokkal.

Abszolút egyetértek, sőt!

Csak azt nézi, hogy adott körülmények között melyik a hatékonyabb, életképesebb.

Stimmel.

A gorilláknál az a hatékony, hogy 1 hím van és sok nőstény. Ez azért van, mert egyrészt a nőstény a szűk keresztmetszet (idő kell neki, míg megszül egy utódot, ellenben a hímmel, amelyik sokat tud nemzeni), ugyanakkor a nőstény életben maradásához nem kell a hím.

Erről beszéltem „innen” indultunk mi is:)

 Viszont ha az ember esetében megvalósítjuk, hogy a nő ne legyen szűk keresztmetszet (akár naponta lehessen a férfinak is gyereke), onnantól a nő előnye megszűnik.

Itt van a bukta, hogy kívülröl, MI megvalósítjuk, Bábel tornya mindig összedől, de az ember nehezen tanul meg bizonyos dolgokat:)

Túltoljuk a bulit aztán meg rettegünk, hogy milyen barom, mikor kattan be a piros gomb bűvöletében:)

Ergo elveszti az értékét, nem lesz hatékony a rendszer. Pontosabban szólva lesz egy nála is hatékonyabb rendszer, ami magával hozza a hatékonyabb győzelmét.

Ha az élet egyszeri „harc” lenne, akkor még lehetne benne ráció, csakhogy ez is hibádzik:)

“- teccik nem teccik, de a nő 16-35 -ig, mindig is értékesebb mint a férfi,”
Nem tudom, hogy szándékosan terelsz-e, vagy tényleg nem érted.
Amit írsz, az a 9 hónapos szülés miatt van.

Nem, nem csak  a miatt, hanem azért is, mert a férfi nem tud szülni, bár terel a bánat, kérdezz meg másokat is:)

De én írtam, hogy ez már nem előny, avagy rövidesen nem lesz előny.

Ahogy a kommunizmus is győzni fog, csak ki kell várni:)

Nem lesz értékesebb, mert ez az érték csak amiatt van, mert a nő a szűk keresztmetszet.

Mindig ő lesz a szűk kereesztmetszet:) Akár hogy csűrjük, csavarjuk:)

Csak 9 havonta tud szülni.

A férfi meg évezredek alatt sem:), sőt, soha, elég egyértelmű az előny , azt hiszem:)

Ha ezt a dolgot kivesszük a rendszerből, onnantól a nő minden előnye megszűnik a férfival szemben.

 Igen, ha kitépjük a bolhának az összes lábát, akkor a bolha megsüketül, Bravó:)

“- a férfiasság, alfaságnak az is az egyik ismérve, hogy az “oltalma alá tartozó” nőnek nem esik semmilyen bántódása”
Ez is a fenti miatt van. A nő azért védendő, mert csak 9 havonta szül. Ha ez megszűnik, máris nem lesz véd
endő. Sőt, onnantól ő lesz a feláldozhatóbb, nem a férfi.

Megint belelovaltad magad egy zsákutcába, most a 9 hónap a mantra, nem az, csak „járulékos veszteség”, okosabbak szerint a kétlábon járás „fizetsége”, de még mindig csak a nő tud szülni.

Értem én, hogy ha kilépümk a természet keretei közül, akkor robotokká/Istenekké válhatunk, de ez egy picit távol is van , no meg nem biztos , hogy van értelme, érdemes:)

 “- a sok belező férfi aztán kecskéket kúrna napszámban?, stb. stb:)”
Lásd fentebb. Ráadásul a nőelnyomásban a szex megoldható valódi nőkkel is. Ha a férfiak valóban el akarják nyomni a nőket, akkor berakják a legjobban kinézőket egy börtönbe, utána mindenki odajárna dugni.

Bocs, de kurvázni most is lehet, sőt, de mégsem ez az álma a férfiaknak, már bocs:)

Az, hogy egy nő csak 9 havonta tud szülni, nem jelenti azt, hogy ne tudna naponta 5-10 férfival kefélni.

Ezt senki nem vitatta, de megint beragadt nálad a 9 hónapos szülés, és nem tudsz tőle kitekinteni, értem én, hogy az ember azt hiszi rátalált a szent grálra, velem is meg szokott történni:)

Ergo ha a szaporodást a férfiak megoldják nők nélkül (vagy kevés nővel), akkor 5-10X annyi férfi lehet, mint nő.

Megint hibás a következtetés:) A sok férfi napszámba szopná egymás faszát a nagy “építáésben”, “győzelemben”(apropó, ki ellen is kéne akkor harcolniuk?:), de jó világ lenne:)

“Itt szerintem picit túl lett tolva a bicikli:)”
Nem lett ez túltolva, csak te vagy kicsit begyepesedve.

Lehet, de minek kezdenénk újra a szardobálást?:) Igényled?:)

 

Simán csak írtam egy harmadik verziót is, amire valóban van reális esély, még ha jóval kevesebb is, mint a többire.

Szerinted, szerintem meg annyira reális, mint az, hogy a szomszéd gyerek  a Holdon járkál:)

(Sok szerencsét, Mr. Gorsky!:)

Nyilván a férfi nővédő ösztöne egy darabig még működni fog.

Mindig:)

Viszont a férfitól már ma is elvárás, hogy uralkodjon az ösztönén (ha nem lenne, akkor simán erőszakolnának nőt az utcán, mivel az ösztöne ezt diktálja).

Eddig is „elvárás” volt, amelyik meg nem bírta megállni, az már rég kiszelektálódott, vagy börtönbe , bitóra került:)

Ergo ezen is tudna uralkodni.

Igen, az ökör büszkén veri a mejjét, hogy őt aztán a nők nem tudják az ujjuk köré csavarni, igen, tesztoszteron, golyók nélkül bajos:)

Onnantól meg már csak a józan ész lenne a nő védelme mellett. Annak figyelembe vétele, hogy 9 havonta képes szülni. Ahogy ez megszűnik, borulhat a dolog és elindul a nőelnyomás.

Má megint a 9 hónap:)


Egy olyan társadalom, amelyik biztosítani tudja a férfiak szaporodását a nő nélkül, az sokkal hatékonyabb, mint amelyik csak nővel képes erre.

Igen, Optimus Prime, meg Megatron erről el tudna cseverészni:)

Hiszen a férfi minden más téren hatékonyabb. Pont az tette őt hatékonyabbá, ami a hátránya volt. Sokkal keményebb szelekción mentünk keresztül, mint a nők, akiket évmilliókon keresztül védtünk. Emiatt vagyunk hatékonyabbak.

Szerintem itt egy picit megint elszaladt a paci, de ez csak személyes vélemény, ne reagálj rá:)


Mondom: a férfinak csak szaporodási szempontból kell a nő.

Is ,meg örömszerzés:), + férfiasságának bizonyítéka,+ kaja, + +++………


A nőnek viszont eltartási, védelmi szempontból is szükséges a férfi.

 És bármilyen kor, körülmény van, mindig van elég hímnemű, aki ezt az igényét maximálisan kielégíti, megadja:)

Ha a szaporodási szempontból már nem kell (annyi) nő, onnantól a nő előnye elúszik és a férfiak veszik át a szerepet, mert hatékonyabbak.

Ezért nincs a Transformerek közt egyetlen nő sem:), mert már olyan hatáékonyak, hogy már csak alacsonyabb rendű éeltformákat szolgálnak a titta övöm és bodottá fejibe:)

Nem mondom, hogy ez a társadalom legyen, mert rövid távon ugyan hatékonyabb, de ha beüt egy gebasz (akármi miatt a technológia megszűnése), onnantól nő nélkül pusztulunk megintcsak.

 Erre próbáltam vóna picit rávilágítani, de én a járvánnyal gondoltam ezt a „törlést” :)

 Ezért is mondom, hogy az lenne a jó, ha a nő és a férfi együttműködne egymással.

Most is azt teszi:) Csak az „erősebb” általában „él” , néha „visszaél” a lehetőségeivel:), aztán meg megy a sírás mindkét oldalról:)

Csak sajna a feministák nem ebbe az irányba mennek, hanem tolják a férfiak tömegeit a nőgyűlölet felé.

Meg van nekik is keresztjük, nem igazán dugják őket, no meg se gyerek, csak a kibic nyomoruk:)

Megette a fene azt a nőt vagy férfit, amelyiket „tolni” lehet:), de ha lehet, no, az meg is érdemli:), és ezen a téren is elkel a szelekció:)

Onnantól meg már csak idő kérdése, hogy a technológiai változás kieszközölje annak megvalósulását is.

A fiamnak Dongó a kedvence:)

……..

Gondolj csak arra, hogy az egykepolitikák esetében miért fiúkat akarnak a szülők.

Gyakorlati okai vannak:), a lány nem hogy nem fogja eltartani a szüleit, hanem még jó sokat fizetni is kell érte, ha férjhez megy, alapvetően racionális, túlélést támogató választás, nem kell túlmisztifikálni:)

Még ott is, ahol egyébként nincs hozomány szokásban. Azért, mert hatékonyabb./

 Nem, nem azért:), Hanem mert támasz , kötelezettségei vannak a családja felé, míg a lánynak nincs:)

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Qukori
Olvasó
Qukori

“patriarchális monogámia”

Ahol a földesúr dugja az uradalmában gürcölő jobbágyok nőit! :)

http://mult-kor.hu/20061206_a_parasztlanyoktol_a_grofneig_wesselenyi_miklos_pajzan_kalandjai

Reszet Elek
Újságíró

Nem véletlenül hívták zsibói bölénynek…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ezért is említettem a gorillákat. Náluk sem kell annyi hím. Elég csak egy, aki kell a szaporodáshoz. Mindenki más nőstény a csapatban.

Ez egy pici csúsztatás, bocs.

“????? mutass egyetlen példát:)”
A fajképződés folyamata megvan?

Meg, csakhogy lehagytad az előzményt, aztán így meg faramuci a kiragadás:)

Olyan, hogy a „természet” változtasson egy csoportban lévő ösztönt ez így kissé problémás megfogalmazás, mert a természet az sem valami vagy valaki, max az evolúciós kiválasztás.következtében történik meg, de ott sem ösztön változik/írtódik ki, hanem egyszerűen kihalnak a „nem megfelelő” ösztönökkel rendelkező egyedek, csoportok.

Az hogy egyed, vagy csoport ösztöne megváltozik, az nettó baromság!

Esetleg az állatok háziasítása?

Mesterségesen belenyúlni, mindig is problémás, érdekes kínok merülnek fel:), de annak már vajmi kevés köze van a természethez.

Ezeknél szinte minden esetben módosultak az egyedek ösztönei.

Nem, nem módosultak, hanem a nem „túlélő” ösztönökkel rendelkezők kipusztultak/kipusztították, ha nem érted a különbséget, akkor baj van itt az ösztön megváltozás/elhagyás/kiszelektálódás szavakkal, vagy azok értelmezésével.

 

És ha a szituáció az, hogy nem feltétlen kell annyi nő a szaporodáshoz, akkor háttérbe szorul az egyik és előtérbe a másik.

 

Egen, csak épp nincs erre példa tudomásom szerint a természetben , mármint az emlősöket tekintve:)

 

 “Az iszlámban párszáz éve mintha ez lenne, ha jól látom”
Rosszul látod. Pár helyen valóban ilyesmi van, de a legtöbb muszlim ország korántsem nőelnyomó. Sőt, kifejezetten nővédő, csak más felállásban. Itt van pl. a sokat szapult Irán:
http://www.avoiceformen.com/gynocentrism/the-myth-of-patriarchal-oppression-in-iran/

Ja „A lányom nélkül soha” is asszem ott történt, tényleg, Irán az nagyon rendben van, ajatollal meg mindennel együtt:)

Ez olyan, minthogy van olyan cigó aki Mága Zoltán, ja van, csakhogy  az arányok ici-picit mások.

“Ez meg hamis következtetés, ha van 100 gyerekem, ki a faszt érdekel hogy ebből 50 lány , 50 meg fiú?”
Választásról volt szó, nem természetes normális szaporulatról. Megválaszthatod, hogy mi legyen a neme, nem pedig csak úgy jön.

Ha van száz utódod, akkor  az normális természetes szaporulat?:) WTF?:)

“lásd Kína, szopnak is a sok férfival rendesen , annak is meglesz a böjtje keményen”
Vannak hátrányaik, de ez csak a jelenlegi helyzetre és a külső beavatkozásra (egykepolitika) vezethető vissza. Ha egy olyan rendszerük lenne, ahol a szaporodáshoz nem kell (annyi) nő, akkor nem lenne vele gondjuk.

Már most gondjuk van, pedig csak kb 15%-al kevesebb a nő, mint a férfi!

Sőt, nem kizárt, hogy megelőznének minket. (Ami most sem kizárt, mivel nálunk a férfiak tömegei egyre nagyobb hátrányban vannak, így kivonulnak a társadalomból. Náluk ez annyira még nem jelentős.)

Nem, náluk az a helyzet, hogy be se tud kerülni a „társadalomba”, mert esélye sincs nőt kapni, ez felvirágoztatja majd:),  a sok „motivált”, „életerős hím”, nő nélkül:)

“No itt asszem a gyógyszer elgurult, még a sci-fi szintjén sem elképzelhető, egyetlen faj esetén sem”
Majd szólj a gorilláknak is, hogy nem lehet csak 1 hím a csoportban.

Kamu, ne csúsztass!

Esetleg a méhekkel meg a hangyákkal is megbeszélheted, hogy miért csak 1 szaporodni képes nőstényük van, míg több hím is van ugyanott.

Picit olvasd újra, emlősökről beszéltem, szóval a hangya mag a méh, meg a rovarok nem releváns, bocsi, késsel ne gyere pisztolypárbajra:)


A gyógyszerezéssel meg nem tudom miért provokálsz már megint.
Neked enélkül tényleg nem megy?

Gondolom, te mondhatod azt, hogy be vagyok gyepesedve?:)

“ilyen arányig csak „mesterséges beavatkozás esetén” jutnának el és ha mondjuk egy lanyha járvány miatt kipusztulna az egész faj, akkora öngól”
Egyrészt ezért is írtam, hogy hosszú távon nem feltétlen működőképes. (Ezért sem értem, miért provokálsz.

Provokál a bánat, te kapod fel a vizet:)

Legalább elolvashatnád az egészet, mielőtt reagálsz valamelyik részére, már csak azért is, hogy ilyen felvetésekkel ne égesd túlzottan magad.)

Sorba megyek , értelmezek, válaszolok, nem mazsolázok:)

És természetes, hogy ez mesterséges beavatkozás lenne bizonyos szempontból, hiszen a felvetésem pont erről szólt.

Csak az a kérdés, hogy ha nagy valószínűséggel bukta lesz az eredmény, minek belevágni?:)

“a nőket le kéne szedálni mert nehezen mennének ebbe bele”
Miért jó neked, hogy úgy írsz, hogy közben nem olvasol? Nem érzel semmilyen kínos érzést, mikor ilyen felvetésekkel jössz? Eleve írtam, hogy egy nőelnyomó társadalmat feltételez az egész.

Mint az iszlám?

Hol akadt el az infó arrafelé menet?

Sehol, de ha valami baromság, minek agyalni rajta?:)

“majd az idő valamelyikünket igazolja”
Remélem egyikünket sem fogja. Én nem vagyok híve ennek a rendszernek egyáltalán. Csak felvetettem, hogy ha így haladunk tovább, akkor nem lesz kizárt egy ilyen opció sem.

Szerintem meg kizárt:) Pont ezt próbálom fejtegetni:)

“Ez számomra még mindig tündérmese, de ne kezdjünk ezen veszekedni”
Neked sokminden tündérmese, mivel nem az egészet próbálod átlátni, hanem kiragadott részekkel szemben hisztizel. Ráadásul láthatóan a tudományos ismereteknek is hiányában vagy.

Igen , ha elgurul a győgyszered, akkor én hisztizek?:) illetve, be vagyok gyepesedve? Megint meg kell keresnem azt a szarosvégű botot:)

“Egyáltalán az emlősöknek van olyan faja ahol matriarchátus van?”
Mondjuk a legközelebbi rokonaink, a csimpánzok?

 

Közben utánanéztem, egy fajnál, a bonobónál van úgynevezett „matriarchátus” így hát megkövetlek, , de annyit hozzátennék, hogy igazán nem különbözik a „patriarcháustól” max annyiban, hogy itt a nők az „urak”, de pontosan ugyanolyan „urak” , mint a hímvezérelt csoportokban.

Érdekes adalék, hogy ha a fiatal egyedeket izolálták és csak felnőttként kerültek vissza a csoportba, akkor gyakorlatilag kitaszítottá váltak, nem voltak képesek szaporodni, nem ösztönös, hanem tanult, szocializáció következménye  a szex-el való konfliktusmegoldás, a szexuális viselkedésük is tanult funkció nem ösztönös.

 

“a kőkemény patriarchális alfauralom, „puhult” fel”
A micsoda??? :D

Lásd a bonobókkal kapcsolatos ösztön, illetve tanult szexuális/matriarchátusi viselkedési szocializációs formát!


És szerinted az alfa volt az, aki rákényszerítette a férfiakat arra, hogy dolgozzanak a nőért, akit ő nem dughat meg? :D

Nem, hanem az élelemért, az életéért dolgozott:), aztán jön szex, ha leesik neki is valami, ha nem akkor szopacs, Maslow meg piramis:)

 

“Lásd a jelenleg pinához nem jutó balfaszok tömegeit”
Ami már egy matriarchális(ba átmenő) társadalom.

Aha, szexel oldjuk meg a konfliktusainkat, mint a bonobók:)

Szép álom:)

Épp erről beszélek. Egyre több férfi szorul ki a társadalom peremére a korábbi patriarchális monogámiából.

Rábasztak. Ha nem képesek alkalmazkodni, kiszelektálódnak.

7 milliárdan vagyunk, van miből.

Ebből is látszik, hogy a patriarchális rend nem az alfák számára előny, mivel úgy éppen kevesebb nőt kaphatnak, mint a matriarchálisban.

Az alfák számára lényegtelen a „rendszer” , azért (is) alfák.

“Nagyot alkotnak”
Éppen ezért nem alkotnak, mert ez már NEM patriarchális a mai rendszer.
Nehezen megy az értő olvasás, vagy mi az oka, hogy nem érted, amit írok?

Bár olyan szelektíven emelsz ki:), jelen esetben két szót:), de ez asszem, pont irónia volt, értő olvasó:)

“Megint úgy gondolom, hogy hibás következtetésre jutottál.”
Vagy csak nem érted, ami eléd van írva. Hasznos ám, ha úgy próbálsz vitázni, hogy felfogod a leírtakat, nem csak write only üzemmódban nyomod a faszságodat. :)

Mint a  nyomorult feminista, ha nem értenek vele egyet, meg van sértődve és elkezd személyeskedni:)

Már várom azt, hogy kicsi  a farkam, meg nincs nőm:)(ja azt már írtad:) meg az ilyen shaming language szarságokat, ezek mint becsülendők egy MGTOW Alfától:)DDDD

Időnként olyan orbitális baromságokat hánysz ide, hogy a „lelked kenegetve” sem lehet finomabban megfogalmazni, erre bedurcizól, és kezded a másikat basztatni ,baszki:)

“A nőt is az motiválja, plusz a kapcsolódó „bónuszok””
Ki mondta, hogy nem? Sőt, mintha én is ezt írtam volna…

Peace and Harmony:)

“Erről beszéltem „innen” indultunk mi is”
Igen, és ezt fordítottam meg egy olyan rendszerre, ahol a technológia miatt meg a nőstényre nincs szükség. Tudod, szövegértés. Hasznos ám! :)

Ja, csak épp olyan premisszákból vezetsz le valami „okosságot” ami helyből egy baromság, nekifutásból pedig már fájdalmas is:)

…..

a kioktató szarságaidat nem idézném be, ha nem bánod:)

…a nő az értékesebb, mert csak 9 havonta szül.

Faszt, 10 évente, 2 hetente is szülhetne, az értékét az adja, hogy csak Ő tud szülni!

De ha ezt a 9 hónapot megszüntetjük (és – bár nem fogtad fel mostanáig sem – az alap mondandóm éppen erről szólt), akkor a nő 9 hónapját félretehetjük, és onnantól szaporodási szempontból mindkét fél egyenlő értékű lesz.

Nem , még midig nem érted és vered a nyálad, megint egy baromságba beleálltál és csak nyomod a hülyeséget:)

És onnantól már az egyéb értékek fognak dominálni, nem a szaporodási.

Közük sincs egymáshoz, nem 9 hónapon múlik, bármennyire is vered magad, de ha nem érted akkor verd magad továbbra is a 9 hónapodra, irreleváns.

BTW mindig a szaporodási érték dominál, kivéve a magtalan, gyerektelen, homo, deviáns, kivonuló, szerzetes, apáca stb. kisebbségeket/szektákat, amelyek kibicként verik a nyálukat!


Nehéz megérteni? Táncoljam, mi a felvetésem alapja, vagy esetleg próbáljam lerajzolni is, hogy te is megértsd? :)

Értem , csak nem értek vele egyet, mert baromság, de verd magad nyugodtan:)

“Mindig ő lesz a szűk kereesztmetszet”
Miért is? Kifejthetnéd, hogy ha a mesterséges méh segítségével bárkinek bármennyi gyereke lehet, akkor miért is a nő a szűk keresztmetszet. Hallgatlak! :)

Mert amikor a mesterséges méhből születnek a gyerekek, akkor már Optimus Prime és Megathron problémáink lesznek, nehéz lesz embernek nevezni, az onnan kikerülő „valamit”.No, hinnye de  konzervatív vagyok:)

“de még mindig csak a nő tud szülni.”
Te tényleg segghülye vagy, baszdki! :D

Az lehet, de jó hogy te fároszként tündökölsz itt nekem:) Örök hála:)

Jó lenne egyszer egy sör mellet leanyázni egymást:)


Tudod, még mindig csak a férfi tud megtermékenyíteni.

Soha nem is tagadtam, sőt, de hogy jön ez ide, mi köze van annak, hogy csak a nő tud szülni?

De azért pörögj csak tovább a mantrádon. Egyre jobban szórakoztat, ahogy olvaslak. :)

Inkább mint hogy vered magad és hisztizel, örülök neki:)

“egy picit távol is van , no meg nem biztos , hogy van értelme, érdemes”
Annyira távol azért nincs. Érdemes lenne olvasgatnod a mai kutatásokról, hátha okosabb leszel. Segítek kicsit:
http://www.origo.hu/tudomany/20160209-embrio-genszerkesztes-genmodositas-francis-crick-intezet-anglia-dizajnerbabak-crispr-engedely.html
http://index.hu/tudomany/egeszseg/2013/06/28/hamarosan_veset_is_nyomtathatunk/

 

Igen, addig feszegetik a határokat, amíg sterilizálnak mindenkit, aztán mehet a transformerek csatája:)

“mégsem ez az álma a férfiaknak”
Mondom, hogy ne az alfákból indulj ki,

Nem az alfáékból indulok ki,

 hanem az egyre nagyobb tömegeket felsorakoztató alsóbb szintű bétákból és omegákból. Az érdekessége az, hogy ők bizony többen vannak, mint az alfák meg a felső béták. És ugye egymás elleni harc esetén nem az fog számítani, hogy ki hogy jön be a nőknél. Sőt, a fizikai erő sem feltétlen számít már annyit, hogy a felső réteg vissza tudja fogni az alsót.

Ez meg a MGTOW szekta balfasztömörítő tagjaiból, bocs de a rinyán kívül mást nem nézek ki, amúgy erre nem igazán van példa, addig tartana a nagy felbuzdulás,, amíg közülük is egy alfa kiemelkedik aztán meg megint ugyanott vannak:) Nettó baromság megint:)

Meg azt hiszem kimaradt neked a pareto elves cikk is innen:)

“apropó, ki ellen is kéne akkor harcolniuk?”
Jelenleg ki ellen is harcolunk?

Én nem igazán harcolok, te igen, és ha igen ki ellen?
Szólok: mindenki ellen. Lehet, hogy elolvastad az Önző gént, de hogy egy büdös szót nem értettél meg belőle, az is biztos. Legalábbis ezen kérdésed alapján erre lehet következtetni.

JA, hogy te ezt érted „harc+ alatt, mert itten keverednek bizonyos fogalmak illetve értelmezésük:) Hol így harc, hol úgy:)

Nekem van két egészséges gyerekem,(igen, az enyémek:), te mit tudsz felmutatni az MGTOW –Alfaságon kívül, ha már belementünk egymás keresztre feszítésébe?:),

“Lehet, de minek kezdenénk újra a szardobálást?”
Te kérdezed? Te kezdtél már az előző hsz-ben is provokálni. Olyan, mintha anélkül te nem tudnál írni. Most meg ezen abajogsz? Ha tudnál rendesen kommunikálni, akkor én is rendesen írnék neked.

Kezdte a faszom, esküszöm, direkt próbáltam kurvára odafigyelni, hogy a tüncibünci lelkecskédet nehogy megkarcoljam, de úgy látszik, hiába igyekeztem, nézd el nekem:)

A nyugati társadalom, ha nem vetted volna észre, éppen kihalóban.

Azért még vannak egy páranJ, jó dolgukban megvesztek, mint a kutyák, nyugi, megtizedelődnek és a java megtisztulva tovább viszi  a ”lángot”:)

Nem hatékony, mert megszűnt a hatékony együttműködés akét nem között. Visszamegyünk a matriarchális korba és a patriarchális arabok, négerek, stb. lenyomnak minket.

Fenét, előbb utóbb tényleges harc lesz, vérre menő, és akkor mint eddig is, a technika és „fejlettség” fog dönteni, mint korábban, az x millió, egyenként a legjobb túlélő indiánt a részeges, balfasz,de modern fegyverrel rendelkező tetves, mocskos európai szépen kiírtotta.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Hát baszdki, végigolvastam, amit írtál.

Nocsak, mi történt? leszálltál a magas lóról?:)

De ez nagyon gáz!

Az, szar a tükörbe nézned, tudom:)

Ennyi csúsztatást, meg nem értést, meg félremagyarázást nem fogok kommentelni.

Vered a nyálad a baromságaidra és meg vagy sértődve amikor a saját szarodba belenyomják a fitos orrocskádat.

Nyomd nyugodtan tovább a baromságodat, nem akadályozlak benne.

Eddig sem akadályoztál, a “baromság nyomatásban” pedig “ki  a nagyobb király  címet” pedig nem te, és nem én döntjük el a másikról:), mivel érintettek vagyunk:)

De – már meg ne haragudj – nem fogok oldalakat írni azért, hogy utána felét se értsd meg annak, amit írok.

Nem szükséges, és szállj le arról a magas lóról, annyi gerinc sincs benned, hogy ha tévedsz, akkor halványan utalnál rá, hogy azé, igen, vót ott valami, de  e helyett meg vered magad durcás sértettségedben, ha valaki nem ért veled egyet, sőt, amikor orbitális baromságokba beleszaladsz, akkor meg csakazértis hadakozol a zsákutcádban:)

Majd ha sikerül megértened az írásomat, folytathatjuk.

Majd ha sikerül a szarvad letörni, akkor majd rájösz:)

Nyugi, minden seggfejnek megvan a kamionja, én sem:), te sem kerülöd el:)

Addig meg ha nem bánod, nem pazarlom rád az időmet.

Őszintén örülök annak, ha nem reagálsz rám, edidg is a mondanivalód tartalmára reagáltam , a személyed irreleváns volt, addig, amíg magadra nem vetted és személyes üggyé nem tetted, -gyakorlatilag logikai, ténybeli kérdéseket érzelmivé alakítottál át, ez ugye a női nemre jellemző,:) ,aztán meg az ellenfélből egyből ellenség válik és azt meg kell semmíisíteni, mert az Egó mindenek felett:)- nem kezdtél hisztizni, hogy a te tüncibünci lelkedet megsértették, mert volt, aki nem értett egyet a sok jó dolog közt(amikkel én is maximálisan egyetértek, adott helyen ezeket jeleztem is:) néhány túlspilázott baromságoddal.

De ha az ember ezt szóba hozza, akkor a vörös köd leszáll az orrod elé és csak ömlik a szarcunami belőled, amibe, gyarló vagyok, én is belelállok:) aztán “hadd hulljon  a forgács ha már fát vágunk” alapon egy centivel sem leszek jobb mint te:)

 

Big G.
Újságíró

egy centivel sem leszek jobb mint te:)

Xcsakx, nekem ezzel van némi bajom. A Napnál is világosabb, hogy éretten és nyitottan gondolkozol, míg Zombi és néhány elvtársa mélyen beledugja a fejét a homokba, s ugyanazokat a merev frázisokat szajkózzák, amiket nagyapáiktól hallottak. (Hogy közben eltelt pár évtized? Oda se neki!)

Ráadásul azt is tudod, hogy a nyitott gondolkodáshoz nem ilyen kommunikáció passzol. Ugyanazt játsszuk egymással, amit frusztrált feministák játszanak a legalább olyan frusztrált nőgyűlölőkkel. Zombi TÉNYLEG azt hiszi, hogy ez a középkori, harcos hősködés az egyetlen üdvözítő út minden téren. És amikor egy centivel sem vagyunk jobbak nála (igen, én sem!), akkor csak megerősítjük a benne lakó Sir Robin-t és Sir Galahad-et. Meg persze DonQuijote-t is.

Reszet Elek
Újságíró

Ne hergeld kérlek!

xcsakx
Olvasó
xcsakx

egy centivel sem leszek jobb mint te:)

Xcsakx, nekem ezzel van némi bajom.

Nekem is:) vasárnaponként szoktam dolgozni rajta, de aztán jönnek a dolgos hétköznapok, és visszacsúszok:)

Ráadásul azt is tudod, hogy a nyitott gondolkodáshoz nem ilyen kommunikáció passzol.

Tudom:), de valószínű, hogy én is így élem ki valamilyen kisebbségi komplexusomat/frusztrációmat:),

Zombi TÉNYLEG azt hiszi, hogy ez a középkori, harcos hősködés az egyetlen üdvözítő út minden téren. És amikor egy centivel sem vagyunk jobbak nála (igen, én sem!), akkor csak megerősítjük a benne lakó Sir Robin-t és Sir Galahad-et. Meg persze DonQuijote-t is.

Egyetértek:) Viszont amit bztosnak látok, hogy semmi ráhatásunk sincs rájuk, bármit mondunk vagy teszünk:)

Amíg valakia saját “szemetével” nem tud “szembenézni”, addig mindig a világot látja “szemetesnek” és ez egója védelmében ha beldöglik is de utolsó csepp vérig harcol, mindegy hogy mi az igazság, vagy hogy kinek van igaza, egy idő után ez irrelevánsá válik, csak az  a lényeg, hogy győzzön:)

Én gyarló vagyok, de mindig felnyerítek:), amikor egy álszent, szintén gyarló seggfej veri magát terézanyai/ghandi/buddha/krisztusi módra:) Ilyen kis kárörvendő szemét vagyok:)

 

Big G.
Újságíró

míg valaki a saját “szemetével” nem tud “szembenézni”, addig mindig a világot látja “szemetesnek”

Elpuffogtatsz ilyeneket így csendben, odavetve, miközben ez konkrétan az egyik legfontosabb gondolat, amit a pszichológia tudománya valaha is lejegyzett. Ebből a hozzáállásból alakulnak ki a kocsmai pofozkodások, a keresztes- és egyéb háborúk, valamint a férfiak és a nők közti konfliktusok túlnyomó többsége is.

És ha megkérdeznéd Zombit, esküszöm azt mondaná: és ez így van jól. A konfliktusokat márpedig pofozkodással kell elrendezni. Hiszen ükapáink is így csinálták, és az milyen tiszta, szép világ volt… :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Big:

Régóta az a véleményem, hogy mindenkinek az élete arról szól, hogy a saját kognitív disszonanciáit miképpen tudja oldani:)

Ha képes őszintén szembe nézni magával és elismerni, ott és azt, amiben esetleg hibázott, tévedett, akkor van lehetősége fejlődni, de amíg mindig megtalálja  “másban” a felelőst és magát kivonja ebből  a körből addig esélye sincs fejlődni.

A nagy csapda ebben az, ha érzelmi, szubjektív „szemüvegünkön” keresztül vagyunk csak hajlandóak a tényeket szemlélni, és ha ez picit is „sértő” , akkor azonnal „jogosnak” érezzük a másik mocskolását, hogy az a tüncibünci, aranyos, szép büszke és okos stb. EGÓ-nk nehogy sérülést szenvedjen:)

Ez úgy gondolom, hogy ez inkább  női tulajdonság, nekik megvan a „hatalmuk”, illetve a „korlátaik” hogy ezzel maximálisan „éljenek”, visszaéljenek, és tulajdonképpen nem is kapnak érte „büntetést”, mert ezt ab ovo-nak vesszük.

Kissé problémásabb az, amikor egy férfi „játsza ezt”, ott már enyhén szólva disszonáns és lebuzizzák:)

A Red Pill többek közt azért „vágott az elevenembe” sok minden aha érzés mellett, mert innen teljesen ki van zárva minden női/érzelmi/léleksimogató/egó-fényező stb. szarság, és pőrén, a csupasz „lelked” van kirakva és ez nemhogy hátrány lenne, hanem ennél nagyobb szabadság és ezzel együtt, ennél nagyobb felelősség nincs.

Ezek akkora terhek, hogy nem igazán lehet elviselni, feldolgozni:) Mintha megnyerted volna a lottót:)

Én azt mondom, hogy nagy erő kell ennek “megéléséhez” és sokszor visszabújna az ember a bluepilles – boldog „tudatlanság” – „anyaölébe” , mert akkor nem volt felelősség, mindig megvolt, hogy kit tudunk hibáztatni és jól, vagy rosszul, de „biztonságot” nyújtott az a tény , hogy „tudtuk” a játszmák lefolyását, végeredményét- boldog „tudatlanság”:)

Aki a vörös pirulát bevette, az rádöbben arra, hogy milyen hatalommal rendelkezik,(általában 30 fölött jön el jó esetben addig nem hisszük el, bármit is mondanak:) amivel gyakorlatilag a nő 16. életéve körül szembesül és neki ott és akkor kell(  vagy kezdődk:) amivel meg kell “birkóznia”, több – kevesebb sikerrel:)

Ha nekünk nagy teher, akkor vajon nekik mekkora lehet, ez a „hatalom”, és ugye látjuk hogy mennyire élnek és visszaélnek vele:)

Elég csak az „erőszakoló” úszókat megnézni, ugyanaz  a hatalmuk volt, és egy pont után elmosódtak  a határok, omnipotensként megszaladt velük a ló és nem értették, hogy ha „istenek”, akkor miért vonatkozna rájuk a „halandók „törvényei.?

Félreértés ne legyen, nem akarom, eszem ágában sincs felmenteni őket, inkább megérteni szeretném, ahogyan a nőket is:)

Mert ha tudjuk hogy valami hogy működik, akkor jó eséllyel:) az általunk preferált irányba tudjuk „terelni” :)

Hogy k,i hogyan, hite neveltetése szocializációja alapján miként küzd meg ezzel, az egy érdekes dolog, mert az alkalmazkodásban nagyon nagy szerepet játszik az álszent alakoskodás, az “ellenfél” félrevezetése, a “tollak felborzolása” stb. stb.

Hogy hol van az egyensúly az meg megint egy  jó kérdés:)

Én úgy gondolom, hogy legalább magunkkal szemben ne legyünk álszent hazugok, ha már a világ felé, kivétel nélkül:), álszent szemforgatással ítélünk meg magunkon kívül mindenki mást:)

Big G.
Újságíró

Ha képes őszintén szembe nézni magával és elismerni, ott és azt, amiben esetleg hibázott, tévedett, akkor van lehetősége fejlődni, de amíg mindig megtalálja  “másban” a felelőst és magát kivonja ebből  a körből addig esélye sincs fejlődni.

Ez természetesen beleköthetetlen igazság. Itt, most, Zombi esetében én nem használnám a “tévedni” kifejezést, bár bevallom férfiasan, nem ismerem hosszú és gyümölcsöző levélváltásaitok minden fejezetét. Zombit és a hozzá hasonlókat azért sajnálom, mert az elméjük olyan, akár a keményre taposott föld. Oda nem juthat be új gondolat. Ami már bekerült, az zárt, dogmatikus és egyedüli igazságként él a fejükben. Nem arról van szó, hogy tévednének, mert a legtöbb vitatéma nem a 2*2 szimpla igazságára épül. Sokkal inkább arról, hogy míg egy nyitott gondolkodású ember elfogadja a másik filozófiáját és sok sikert kíván hozzá, addig ők ördögtől valónak tartják az ellenvéleményt.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nem Zombira értettem, mindenkire:)

Én is visszaesek, sőt:)

Zombival kapcsolatosan, pedig látom a saját “tükörképem”, jártam ott:), és nem mondom, hogy megszabadultam volna tőle, mert látod, hogy ugyanúgy beleállok a cunamiba:)

Reszet Elek
Újságíró

Szerintem az alapja valahol az ego önvédelme. Védelem a valóságtól. Ezért kell folyamatos visszacsatolás hogy a dolgok nem úgy működnek. Ha ez nincsen meg az ember egy idő után visszasüllyed egy alacsonyabb potenciállal bíró béta állapotba.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Inaara
Olvasó
Inaara

“egy nőnek…önmagánál “csúnyább élőlényt” kell (kellene ) szeretni(?) tisztelni (? elfogadni(?)…”

Tessék?! Csatlakozom Elekhez, én sem értem, hogy jut ilyesmi eszedbe…

A férfiaknál teljesen másként esik latba a külső megjelenés – egyáltalán nem kell szabályos férfiszépségnek lenniük ahhoz, hogy a nők vonzódjanak hozzájuk, sőt!

Szerk.: hogy került ide le a kommentem? :)

Reszet Elek
Újságíró

Nézd meg mihez csatlakozik…

filmcom
Olvasó
filmcom

ha azt hallod hogy “szebbik nem” melyik fél jut eszedbe..?

“egyáltalán nem kell szabályos férfiszépségnek lenniük ahhoz, hogy a nők vonzódjanak hozzájuk, sőt!”

na de akkor mi kell..? (vagy.. -nőként – “annyira szenvedek egyedül hogy mindegy csak férfi legyen..” hacsak nem ilyen nőről van szó..)

timecutter
Olvasó
timecutter

A pornóellenesség is a feminista attitűdök közé sorolható.

Vannak ugye a béták, akik nem jutván nőhöz a netpornó felé fordulva teszik elviselhetővé mindennapjaikat, miközben azért ennek előnyei is vannak, mert testileg egészségesebbek mint az átlag tinderellák akik már rendelkeznek a hpv 1-100-ig kollekcióval.

Egy feminista meghallja, hogy magányos férfi pornót néz, azonnal függőségről és leszokásról beszél, valamint erre vezeti vissza a férfi társkeresési kudarcait. Régebben nem értettem, hogy mi bajuk vele, mert ha egy férfi pornóban kielégül, az elvileg a feministáknak jó lehetne, mert egyel kevesebb potenciális erőszakoló lenne elvileg, de mivel mégis folyamatosan a pornó emberi kapcsolatokat tönkretevő káros mivoltával próbálnak kampányolni, végül rájöttem, hogy valójában az a bajuk, hogy a kielégült férfiak felett nincs hatalmuk.

Reszet Elek
Újságíró

“a kielégült férfiak felett nincs hatalmuk” – Viszont a kielégült férfi kevésbé motivált a kiemelkedő teljesítményre legyen szó az élet bármely területéről. No meg ott az a fránya death grip is ugye…

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Reszet Elek
Újságíró

Ha megnézed manapság is létezik ugyanaz amit írsz. Az alfák túl sok pinát kapnak, nem kell tenniük érte, nincs a késztetés a fejlődésre. A másik véglet meg semmi pinát sem kap, ő meg haragos fityiszt mutat az egésznek, lásd pl. szélsőségesebb MGOW-kat. A két szélsőség közötti pacák meg azért teper hogy legyen pina a képben, aztán meg azért hogy meg tudja tartani.

Amúgy meg számos példát lehetne mondani. Lásd pl. Freud libidóval kapcsolatos elgondolásait, a taoisták elképzeléseit a férfierő megtartásáról. A legtöbb meditációs iskolában a szexuális energiákat tekintik az életerő legerőteljesebb megnyilvánulásának, ezeket igyekeznek a testben keringtetni, felhasználni. A hinduizmus ága a tantrizmus is eképpen vélekedik. Lehet modern forrásokat és eljárásokat is találni a neten, ezek summázata leírható olyan módon, miszerint a szexus parttalanságának gátak közé szorítása, a nemi vágy irányítása, a szexuális energiák ápolása és karbantartása életerőt, a mindennapokban tetterőt ad, pozitív változásokkal jár.

Amúgy meg a death grip létező jelenség, elég régen leírták.

Qukori
Olvasó
Qukori

Nem hinném, hogy ezt a motiváció kérdést ennyire a pinára lehetne szűkíteni. Sok mindenen múlik. A patriarchális kor középszerű figuráját szerintem aligha motiválta, hogy a büdös, fogatlan parasztasszonykája széttette neki a lábát olykor-olykor. Sokkal többet nyomott a latba a szocializáció és az értékrend: a hit, a világkép és a hivatástudat, illetve az akkori életkörülmények. Muszáj volt szántani, különben éhen haltál, fát vágni, különben megfagytál, kutat ásni, különben szomjan pusztultál stb.

Ami meg az alfákat illeti: kevés köztük az olyan, aki csak dug, azt jó napot. Inkább azt mondanám, hogy két végén égetik a gyertyát, mint James Bond (vagy akár a karakter megálmodója, Ian Fleming). Ha már élettanilag akarjuk a motivált emberek működését megmagyarázni, akkor inkább az átlagnál magasabb tesztoszteronszintet mondanám, ami az élet minden területén aktívabbá teszi az embert. A szexben éppúgy, mint a sportban és hivatásban. No és persze vissza is hat a dolog, mert az életformától is függ a tesztoszteronszint… De itt sem hagynám ki a szocializációt, az apaképet és a jellemet. Becsvágy, céltudatosság, sikeréhség, versenyszellem, öntörvényűség. Sok minden befolyásolja, hogy kiben milyen mértékben van meg. S akikben erősen jelen van, komoly dolgokat érnek el az életben és dugni is többet fognak az átlagnál. Gondoljunk a sikeres sportolókra, színészekre, rocksztárokra, politikusokra. Kásás Tamást, George Clooney-t, Mick Jaggert vagy Bill Clintont szerinted visszavetette a karrierjében az, hogy sok pinához jutott?

Talán inkább az a kérdés, hogy a benne dúló energiákat ki mennyire tudatosan, építő módon tudja hasznosítani. S ki mennyire tudja olyan tudatossággal élni az életét, hogy az energiaszintje mindig magasan legyen… De ez messze nem csak a dugáson múlik…

 

Reszet Elek
Újságíró

Az éhség kiélezi az érzékeket.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Kásás Tamást, George Clooney-t, Mick Jaggert vagy Bill Clintont szerinted visszavetette a karrierjében az, hogy sok pinához jutott?”

De ezek bénák.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Reszet Elek
Újságíró

“Magyarán köszönöm, hogy alátámasztottad az írásomat.” – Eltekintve hogy csak te vizionálsz valamiféle őskori matriarchátust.

“a férfiak jelentős részének rendelkezésére állt a pina, ott sokkal motiváltabbak voltak, mivel ki voltak elégülve” – Az emberek jobban motiválhatóak azzal ha valamit elveszünk tőlük vagy legalábbis megfenyegetjük vele, mint ha adunk valamit. A legjobb motiváció ha adsz valamit, amivel csak egy kicsit is többnek érezheti magát, aztán megfenyegeted hogy elveszed tőle, sőt még többet is. Így működünk sajna… Szóval a motiváció nem a kielégültség, hanem az annak hiányától való félelem. Megszerezni ÉS megtartani.

“A nagy Odin-t, Zeusz-t, Karakutty-ot is elég régen leírták már, mégsem létezik egyik sem.” – Viszont az emberi szexualitással foglalkozó szakkönyvek ritkán említik Karakuttyot és társait. Emlékeim szerint először a nyolcvanas években olvastam róla egy a szexuális devianciákat, parafíliákat tárgyaló könyvben. Abba most ne menjünk bele, hogy hetedikesként miért olvastam ilyesmit és mit árul ez el rólam.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Reszet Elek
Újságíró

“Tudtad cáfolni? Nem? Nocsak…” – Előbb talán meg kellene próbálni igazolni, aztán majd szó lehet tételes cáfolatról.

“És hogyan fenyegeted meg férfiak millióit azzal, hogy elveszed tőlük a puncit?” – Nem pusztán a pináról illetve gyakran áttételesen van szó róla. Alighanem a füleden (vagyis inkább a szemeden) ültél amióta erre jársz. Ezerszer leíruk a jelenséget. Az hogy a házassági válással a férfiak többet veszíthetnek, mint a nők, az hogy fokozatosan szűkül az érdemi, férfialapú munkák köre, azaz nő az egzisztenciális bizonytalanság, ahogy általánosságban egyre nagyobb az egyén kiszolgáltatottsága és még ezer dolog szerinted miről szól? Ha ma kirántják alólad a szőnyeget sokkal nagyobbat buksz, mint régen. Nem lesz mit enned (hisz még egy kis földdarabod sincsen ahol egy kis krumplid lehetne), a házadon hitel van (azaz valójában nem a tiéd), ki is fognak rakni belőle, a gyerekeidet következmények nélkül eltilthatják tőled, még tüzet sem fogsz tudni rakni hogy legalább ne fázz, mert még fád sincsen.

Figyelmedbe ajánlom e verset mert ma is igencsak aktuális: “Fortélyos félelem igazgat / minket s nem csalóka remény.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Qukori
Olvasó
Qukori

Történészek ilyen baromságot nem mondtak soha, hogy az őskorban matriarchális rend létezett. A matriarchátus a letelepedett, földműves életmóddal együtt jelent meg. Így a civilizáció kialakulásának az egyik lépcsőfoka volt. A másik a patriarchátus, ami idővel mindenütt leigázta a matriarchátus közösségeket.

Reszet Elek
Újságíró

“A matriarchális rend az őskorban létezett. Ezt nem én mondom, hanem történészek.” – Nincsenek írásos források és kevés a régészeti leletanyag is. Szóva az állításod helyesen sokkal inkább úgy szólna, EGYES történészek FELTÉTELEZIK, a matriarchális rend létezett az őskorban.

PErsze ennek a dolgok szempontjából nincsen sok jelentősége, mert a te matriarchátus fogalamd csak beszélő viszonyban van ezzel. Valójában odáig egyszerüsítetted, hogy a gyerek apját számon tartják-e.

“egy hajléktalan is jobban él, mint régen egy átlag paraszt” –

timecutter
Olvasó
timecutter

Szerintem éppen ellenkezőleg, a kielégületlenség elvonja a figyelmet.

Reszet Elek
Újságíró

A túlzott kielégületlenség és a túlzott kielégültség biztosan.

sureee
Olvasó
sureee

Úgy tudnak dícsérni a nők, hogy közben az ember lelke is belesajdul. “A férfiak többnyire hasznos pénzügyi biztonságot nyújtanak a nőknek.”

Baal
Olvasó
Baal
Reszet Elek
Újságíró

Ez hatalmas!

ulomenen
Olvasó

Vaksötét – avagy thriller feminista módra

A napokban néztem meg a Vaksötét  (Don’t breathe) című filmet, erről írok pár gondolatot. Elöljáróban annyit, hogy nagyon- nagyon izgalmas, élvezetes film, garantáltan szorítani fogja a székkarfát, aki nézi, a felmerülő erkölcsi problémák pedig valóban elgondolkodtatóak, így ha bárkinek tervbe van véve a film megtekintése, inkább utána olvassa ezt el, most pedig kattintson máshova.

Horrorfilmnek hirdetik, a leírás alapján szadizós- belezős filmet vártam, amiket egyébként nem kedvelek, de a történet előzeteséből sejtettem, lesz itt mondanivaló is. Nos, a film thriller, nem horror, vagdosás és trancsírozás pedig egy szál nincs benne, de azért persze nem biztos, hogy minden szereplő ép bőrrel megússza.

A történet a következő: adott egy banda, három huszonéves fiatal – egy lány és két fiú – akik betörésekből próbálnak pénzt keresni Detroit lepukkant külvárosában. A lányt apja elhagyta, anyja nemtörődöm alkoholista, így ő arra gyűjt, hogy kishúgával és a szintén bandatag barátjával Kaliforniába költözzenek. A barátjáról egyébként semmi egyebet nem tudunk meg ezen kívül, a harmadik srácot – aki a reménytelen szerelmes lúzer “jófiú” – pedig azért vették be, mert az apja a környékbeli biztonsági cég vezetője, így a fiú hozzáfér a lakások kulcsához és a riasztókódokhoz.

Bejön egy füles a tuti melóról: egy kihalt környéken élő veterán katona több százezer dollárt tart otthon, amit autóbalesetben meghalt kislánya után kapott a kislányt elütő fiatal nő szüleitől. Meglenne a pénz Kaliforniára ezzel az utolsó betöréssel, de a jófiú nem akar belemenni. Egyrészt ő Detroitban akar maradni az apjával, másrészt ezzel átlépnék a bűvös tízezer dolláros értékhatárt a betöréssel, ami felett már komolyan büntethetőek lennének, meg egy háborús veterán kirablásához sem fűlik a foga. Mivel azonban nélküle – pontosabban a lakáskulcs és a riasztókód nélkül – a másik kettő semmire sem menne, így a lány érdekeire hivatkozva végül meggyőzik. Némi felderítés után bele is vágnak.

Időközben kiderült, hogy a veterán vak, így még nagyobb reményekkel állnak neki a dologba. Az udvart őrző rottweilert altatóval elkábítják, majd bejutnak a házba. Az akció persze rosszul sül el: nem sikerül elbódítani a férfit az ágy mellé tett kloroformmal, aki a legváratlanabb pillanatban megjelenik a pinceajtót feszegető fiatalok között. A lány barátja előkapja a pisztolyát és elkezdi vele hangosan fenyegetni az öreget, ám nem meri lelőni. A veterán lefegyverzi majd megkérdezi, van-e vele még más is, a nemleges válasz után pedig szétlövi a srác fejét – amit a másik kettő a félelemtől kővé dermedve egy méterről néz végig.

Míg az idős férfi a hullával van elfoglalva, a lány megszerzi a rejtekhelyen tartott pénzt, ami több, mint remélték, legalább egymillió dollár. A bejárati ajtó immár zárva, az ablakon rács – a pincébe mennek, hogy annak udvarra nyíló ajtaját feltörve jussanak ki.

A pince hatalmas és zegzugos, a túlsó végében pedig olyat talál a két fiatal, amire nem számított: a veterán lányát elütő fiatal nő van ott fogságban tartva egy kipárnázott sarokban. Kiszabadítják, hogy magukkal vigyék, ám az udvarra táruló pinceajtóban ott vár az öreg, pisztollyal a kezében és a hangok irányába lő, többször is. A fogvatartott lány meghal, a fiú megsebesül. A férfi bezárja maga mögött az ajtót, majd kitapogatja a holttestet, zokogni kezd, mikor rájön, kit is lőtt le. Hirtelen lekapcsolja az áramot, ezzel az egész lakás sötétségbe borul és hirtelen fordul a kocka. A vak veterán van otthon, ismer minden zugot és szobát, a lány és a fiú viszont csak botladozik a sötétben. Félelmetes macska- egér játék veszi kezdetét, aminek nem kérdéses a vége. Az öreg a fiút összeveri – úgy hiszi, megölte – a lányt pedig leviszi a pincébe fogolynak. Elmondja neki, hogy a fiatal nő terhes volt az ő gyerekével – mivel elütötte a kislányát és megúszta a büntetést, úgy lett volna igazságos, ha ad neki helyette másikat. A betörés miatt a magzat is és a nő is halott, így most a lányon a sor, hogy pótolja az gyermeket. A lány elborzadva a nemi erőszak gondolatától, könyörögni kezd, de a férfi nem szexre gondolt. A hűtőből egy tégely spermát vesz elő, hogy egy pumpás cső segítségével inszeminálja a lányt. A fiú ekkor bukkan fel, leüti az öreget és kiszabadítja a lányt, aki összerugdossa fogva tartóját, majd ismét magához veszi a pénzt. A kulcsokkal felmennek a bejárati ajtóhoz, a fiú kinyitja az összes zárat, kitárja az ajtót – és a mögöttük felbukkanó veterán lelövi őt.

A lány kiszalad, sarkában a feleszmélt rottweilerrel, de hiába éri el az autót és ül bele, nincs nála kulcs. A kutya őrjöngve ugatja percekig, próbál bejutni, végül a lány csapdába ejti, kikötve őt az autóban. Az ugatás azonban odacsalta a veteránt, aki a földön pihegő lányt leüti és visszavonszolja a házba. A “happy ending” persze nem marad el: a lány bekapcsolja a riasztót, a fülsértő zaj megzavarja az öreget, akit a lány lelök a pincébe, majd elszalad. Az utolsó jelenetben már a vonatállomáson van a húgával meg a pénzes táskával. A híradót nézi, amiben a betörésről számolnak be, és meglepődve hallja, hogy az általa megöltnek hitt veterán a kórházban lábadozik.

Eddig a film. Az erkölcsi hozzáállás elvileg egyszerű: a film sugallatára végig a lánynak (meg egy darabig a jófiúnak) drukkolunk a gyilkos öreggel és a vérengző kutyával szemben. Az öreg többszörösen is bűnös, hiszen az emberölésen kívül a fiatal nőt is fogva tartotta és mesterségesen megtermékenyítette, majd ugyanezt akarta tenni a lánnyal is. A lány viszont csak a húgával akart új életet kezdeni, illetve menteni magát.

Belegondoltam alaposabban: tényleg ilyen egyértelmű a helyzet? Ha egy kicsit megkapargatom a felszínt, kiderül az ellenkezője.

Az öreg veterán a legérdekesebb figura. A két srác megölése teljesen jogos – fegyverrel éjszaka mentek be hozzá, az amerikai jogrend is engedi a halálos önvédelmet. Mivel vak emberről van szó, az erkölcs is azt mondja, önmagát védve ölt, nem hibáztatható. A fiatal nő fogva tartása már neccesebb. Menthető azzal, hogy nem bántalmazta, párnázott helyen, hevederekkel tartotta fogva, nem erőszakolta meg, nem is bántotta – persze ettől még a fogva tartás szörnyű. A “szemet szemért”- elv, vagyis a fiatal nő az általa elütött kislány helyett szüljön neki egy másikat – kövezzenek meg, de nekem igazságosnak tűnik. Szokatlan, de igazságos – lenne, ha az öreg nem fogadta volna el előzőleg a család pénzét, az egymillió dollárnyi vérdíjat. Vagy gyerek, vagy pénz – mindkettő nem jár.

A lány barátja bunkó, ellenszenves figura – ám képtelen hidegvérrel lelőni a vak öregembert a saját otthonában, majd pisztolycsővel a halántékán sem árulja el társait. Ő hal meg legelőször.

A jófiú– hát ő a tipikus barátzónásított béta. Szerelmes a lányba, ezért megy vele betörni, ezért lopja ki apja szekrényéből a kulcsokat, nélküle semmire sem mennének. Ő az egyetlen, aki nehezményezi egy vak veterán kirablását, először bele sem megy. A pincében fogva tartott fiatal nőt is ő megy vissza kiszabadítani, majd később félholtra verve is lebotorkál a pincébe és megmenti a lányt.

A főszereplő lány pedig iskolapéldája a modern, önző fiatal nőnek, aki azt hiszi, neki minden jár. Semmilyen erkölcsi problémát nem okoz neki a sok betörés, a jófiút gond nélkül kihasználja, miközben egy igazi bunkót választ barátjának. A szeme se rebben, mikor arról van szó, hogy egy háborúban megvakult magányos öregemberhez kell betörnie, hogy elvegye attól balesetben meghalt kislánya után kapott pénzét, egyedül saját céljai érdeklik. A fogva tartott fiatal nőt simán ott hagyta volna, rábízva a dolgot a rendőrségre. A leütött öreg szájába belefröcsköli a saját spermáját, majd összerugdossa. A rottweilert – ami gazdája parancsát követve ment a betolakodó után, kikötve ott hagyta volna az autóban egy lepusztult telepen, ahol szörnyű kínok közt halt volna meg éhen- szomjan az állat. Az öreget pedig a végén nem csak simán ártalmatlanná teszi, hanem lelöki a mélybe és ott hagyja vérébe fagyva.

Érdekes az ellentét a két főszereplő között: öreg, sérült férfi – fiatal egészséges nő. Az öreg háborús hős, szolgálatban nyomorodott meg fizikailag, lelkileg pedig kislánya elvesztésében. Magányosan él, őrzi a vérdíjat, feltehetően a fogva tartott fiatal nőtől születendő gyermeke részére. A fiatal nőnek megígérte: elengedi, ha megszülte a gyermeket. Nincsen ok ebben kételkedni: ennyi pénzzel és a csecsemővel bárhol a  világon kezdhetne új életet, nem félve a fogva tartás miatti felelősségre vonástól.

A lánynak a legnagyobb baja, hogy nem Kaliforniában él. Nem tudunk róla, hogy dolgozna, apja elhagyta a családot, alkoholista anyját meg annak lumpen barátját kell elviselnie, a pénzkeresésre a sorozatos betörést találja legjobb módszernek. Az egyetlen pozitív attitűdje kishúga segítése. A veteránéhoz képest az ő problémái szappanopera- szintűek, mégis neki kéne szurkolni, őt kéne sajnálni.

Eltűnődtem a végére: működne ez fordítva? Egy fiatal férfit fogva tartó sérült öreg nőhöz tör be két lány és egy fiú. A két lány a fiút védve hal meg, a fiú megsebesíti az öreg nőt és eltűnik a rengeteg pénzzel, magával viszi öccsét is, magára hagyva alkoholista apját és annak aktuális rihéjét. És mindenki neki szurkol végig…

Egy ilyen film Hollywood-ban elképzelhetetlen lenne. A fordítottja viszont kasszasiker. Nem véletlenül, a film morális kérdésekben nálam 10/2, izgalomban, fordulatokban viszont 9/10. Érdemes megnézni, még ezt elolvasva is.

Kalman
Újságíró

Köszi a leírást! Valószínűleg ezt sem fogom megnézni.

Ha nem lenne a fordulat, hogy a vak férfi a pincében őrzi a terhes fiatal nőt, akkor még a végén feltűnne valakinek, hogy a “jó” lány velejéig romlott. Így viszont elfogadtatja a romlottságát a legtöbb nézővel – legalább tudat alatt. Ezzel pedig jó hollywoodi módra rombolja a társadalom erkölcseit.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

A film valóban jó volt (végre nem egy remake ,bár volt egy kis Bárányok hallgatnak és Várj míg sötét lesz hatás-de ez sem a storyban,inkább hangulatban, esetleg képileg).

Igazából pontosan ez fogalmazódott meg bennem is,hogy az öreg (Stephen Lang zseniális volt mint mindig) végül is tök jogosan védte a dolgait,ha “enyhén” kemény eszközökkel is. A fogva tartott lány (Törőcsik Franciska játszotta) az egyetlen megkérdőjelezhető pont az ő esetében.

A lánynak valóban csak azért lehetett drukkolni, hogy a kishúgát “megmentse” ebből a családnak nem nevezhető miliőből,egyébként semmi mellette szólót nem lehet felhozni (az állatvédők vigyáztak szerencsére ,hogy a gazdáját teljesen jogosan védő rottweilernek semmi komoly baja ne legyen)

És nem,fordítva valóban nem lehetett volna kasszasikert csinálni pláne elfogadtatni ilyen könnyen,mondjuk azért az is a film jó pontja ,hogy mit az élet maga nem fekete és fehér karakterekből áll,hogy nincs igazán jó és rossz,mindenki sáros valamiben. A film szerintem kifejezetten jó volt,én ajánlom.

 

 

Reszet Elek
Újságíró

Amúgy sem néztem volna meg, a spojler után meg pláne nem…

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Qukori
Olvasó
Qukori

Ez csak a szavak csűrése-csavarása. 2,5 millió éves evolúciós fejlődés utolsó pár tízezer évéről van szó. Párválasztási ösztöneikre ez kevés hatást gyakorolt.

Ami meg Wesselényit illeti: csupán arra reagáltam, hogy patriarchális monogámia a gyakorlatban patriarchális poligámiát és rendszeres félrekúrásokat jelentett….

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

ulomenen
Olvasó

Egy 61 éves nő két másik nőnek adott lakhatást, cserébe azok pénzért szexeltek és a kereset egy részét leadták…

http://velvet.hu/helyszinelo/2016/09/17/bordelyhazat_uzemeltetett_a_belvarosban_egy_61_eves_no/

Baal
Olvasó
Baal
Huffnágel Pista
Újságíró

Itt talán nem is annyira off:

“Kedves Huffnágel Pista!
Kérem, segítsen, hogy a kérdőívem minél több partnere által bántalmazott férfi kitöltse! Nagyon hálás lennék, ha elérhetővé tenné oldalán, esetleg Facebook oldalán is. A kutatásra szakdolgozatom miatt lenne szükségem, melyet a családon belüli erőszak férfi áldozatairól írom. A kérdőív kitöltése teljesen anonim módon történik.A kérdőívet az alábbi linken tudja megnyitni:
https://docs.google.com/forms/d/1vVPJaiH16RH0msJ99GavcV3M11f_ednq80PCSrizDXk/edit

Segítségét előre is köszönöm!”

Terjesszétek vadul!!! #FEMINIZMUS #FÉRFIHOLOKAUSZT #HUFFNAGELARMY
ulomenen
Olvasó

Férfiláz

Nem tudhattuk, hogy ez lesz a vége.

Nem figyelmeztetett minket senki. Ha valakiben meglett volna az előrelátás képessége és a bátorság, nem: vakmerőség, hogy rámutasson a lehetséges következményekre, a legjobb esetben is kinevettük volna. Hiszen ki hinné el, hogy jól idomított, hosszú éveken át hűséges házőrző kutyája egyszer majd meg fog vadulni? Persze, néha morog, vagy oda- odakap, inkább próbálkozásból, semmint komolyan, de elég egy feddő szó, egy ütés papuccsal és újra meghunyászkodik. Nem, ezt, ami történt, nem sejthettük előre. A rendszer működött, túlságosan is jól, túlságosan is hosszan ahhoz, hogy magunktól felismerjük, szakadék felé futunk, elégedett mosollyal az arcunkon.

Tényleg azt hittük, jól van így. Kislánykorunk óta azt tanították: a nő felsőbbrendű, ő az okosabb és érzékenyebb nem, a természet által rendelt vezető, aki a békét és szeretetet hozza el az állati ösztönei által gúzsba kötött férfinek. Voltak,  köztük magam is, akik nem értettünk egyet a dolgok kisarkításával, de a férfiak bűneire és a közjóra való hivatkozás elhallgattatott mindenkit – vagy majdnem mindenkit.  Akit nem, az hamar azon vette magát észre, hogy vákuumban él, kerüli mindenki, ahogy lehet. Nem sokan vállalták a megbélyegzést, könnyebb volt elhinni, amit mondanak és csendben maradni.

Pedig az elején úgy látszott, minden rendben lesz. A nők helyzete javult, egyre többen lettek közülünk diplomások, vezetők és politikusok. A dolgok meglódultak, minél több nő került pozícióba, annál gyorsabban épült fel az Új Rend. Az egyik legfontosabb lépés akkor történt, amikor a Legfelsőbb Bíróság Elnöknője bejelentette, hogy reformjavaslatot terjeszt az akkor már félig nőkből álló Országgyűlés elé. A sokszor magasztalt jogrendszerünk a nők elleni erőszakot azóta halállal büntetheti – de nem ez volt benne az igazán eredményes változtatás. Régen csak a komoly verésért, nemi erőszakért bűnhődött a férfi, akkor is csak börtönben. Aztán lassan a szexista megjegyzések, fogdosások is a büntetendő kategóriába estek, a fizikai bántalmazás pedig az engedély nélküli érintésnél kezdődött. Után jött a halálbüntetés, majd az annál is hatékonyabb rendelkezés: a nőt bárhogyan bántalmazó férfit a szemtanú férfiaknak azonnal le kellett fogniuk és rendőrkézre adni, de legalább is feljelenteni, különben ők is vádolhatók voltak cinkossággal. Jól működött az új törvény – de  még milyen jól-,  minden férfi úgy mentette a saját bőrét, ahogy tudta. A lavina megindult, mi akkor azt hittük, felfelé.

A férfiak egyébként is tömegesen léptek be az Egyesült Nőpártba, mert ez – noha nem volt kötelező – mindenképpen jót tett a megítélésüknek hivatalos ügyekben. Tisztséget, politikai szerepet persze alig kaphattak, hála a bevezetett ötven, majd kilencven százalékos női kvótának; kisebb cégeknél, gyárakban vagy a Bányászati, Mezőgazdasági és Köztisztasági Minisztériumban és ezek munkaterületein lehettek esetleg középvezetők, csupa férfi beosztottal. Férfi főnöke női dolgozónak nem lehetett, bár hivatalos rendelkezés erről nem volt- még. Ezek közül a magasabb rangú férfiak közül kerültek ki azok, akik a leghangosabban éltették az Új Rendet. Tévében, újságban, még az utcán vagy munkahelyen is divat volt hangoztatni a nők felsőbbrendűségét és a férfiak bűneit. Egy nő úgy beszélhetett a férfivel, ahogy neki tetszett, a férfinek viszont nagyon kellett vigyázni, mit ejt ki a száján.

 A filmekben, sorozatokban a munkásként dolgozó homoszexuális férfi lett a követendő példa a férfiak számára: ő az, aki nem vágyik tisztségre, nem akarja gyerekszülésre kényszeríteni a nőt és nem szól bele az életükbe. A főhősök pedig leggyakrabban leszbikus nők voltak: nyersek, határozottak, férfigyűlölők. A leszbikus szerelem és házasság először egyenrangú volt a heteroszexuálissal, majd egyre inkább az elsődlegesen elfogadott és ajánlott nemi preferencia lett a lányok részére. A heteroszexuális párok – a kora középkorúak és annál idősebbek többsége még ilyen volt – addigra alaposan meggondolták, vállaljanak- e gyereket és milyen neműt. Büntetés persze nem járt a fiúgyermekért, de ki akarna olyan utódot nevelni, aki rosszabb iskolába fog járni, egyetemre szinte biztosan nem jut be és munkásként a fizetése éppen csak az önfenntartásra lesz elég. Ha viszont lánygyermeket neveltek, azért külön segély járt az államtól, biztosított volt mind a továbbtanulása, mind a jó munkahelye, ha nem volt teljesen ostoba. Igazából sokszor még akkor is, amennyiben az anya rendelkezett a megfelelő kapcsolatokkal. A születendő gyermek nemét már egy ideje előre el lehetett dönteni, férfi tudósok egyik utolsó csoportja dolgozta ki az eljárást.

Mivel egyre kevesebb nő szült, így a népességben  növekvő űr pótlásáról az állam migráció útján gondoskodott. Az ország szélesre tárt kapui mögött felzárkóztató programok, segélyek, támogatások, nyelv – és ideológia tanfolyamok várták a messzi államokból özönlő lányokat és nőket. A férfiak többségét viszont ilyen vagy olyan indokokkal visszafordították, vagy továbbküldték más országokba. Így álltak a dolgok, mikor elkezdődött az, amit először csak érthetetlen gyilkosságsorozatnak nevezett a sajtó, aztán Férfiláznak, aztán már sehogy sem.

Kezdetben csak szórványos eseteket jelentettek az ország különböző részeiből. A botrány persze nem maradt el egyik alkalom után sem, hiszen addigra a társadalmunk megtanulta, hogy a nő teste szent és sérthetetlen, de ezeket a gyilkosságokat először csak szimplán betudták elmebajnak. A tetteseket nyilvánosan kivégezték, a tévé persze közvetítette, javító- nevelő szándékkal. Aztán már egyre többször szerepelt a hírekben, hogy egy- egy férfi husánggal, késsel, vascsővel, bármivel a kezében berontott egy nőkkel teli helyiségbe – jellemzően irodai munkahelyekre, kávézókba – és elkezdte brutális módon agyonverni, felkoncolni a nőket, válogatás nélkül. A kiérkező rendőrnők a legtöbbször már nem próbálták meg elfogni a tomboló elmebajosként öldöklő férfit, inkább közös erővel szitává lőtték. A nyomozások során kiderült, hogyaz elkövetők zömében fiatal vagy középkorú heteroszexuális fehér férfiak voltak, főleg egyedülállók, de kapcsolatban élők is akadtak közöttük. Akcióikat minden előjel nélkül, családjuk és környezetük számára is teljesen váratlanul kezdték meg, néha ketten- hárman összeverődve, és bestiális agresszivitásukat nem fékezte meg semmi, csak a saját haláluk.

A támadások néhány nap alatt ijesztően komoly méreteket öltöttek A kormány fegyveres járőröket, rendőr- és katonanőket küldött az utcákra – férfiakat nem mert, nem ok nélkül – akik négyes – ötös csoportokban járőröztek. Akkor persze azt hittük, csak így lehet kezelni a helyzetet, de ha az Új Rend kiépítésével a nők és az addig ismert társadalom a saját sírját ásta meg, akkor ezzel az intézkedéssel megácsolta a koporsóját és bele is feküdt. Minden városban ugyanaz történt: a járőrök az utcákon, középületekben felügyeltek a rendre, mikor néhány férfi, akik előtte még békésen mentek a dolguk után, egy pár másodperces egymásra nézés, egymás arcába fürkészés után hirtelen a rendőrnőkre rontottak és  hosszabb- rövidebb dulakodás után lefegyverezték és megölték őket. Egy szót sem szóltak egymáshoz, és amíg még volt idő és lehetőség vizsgálatra, kiderült, hogy többségében nem is ismerték egymást. Fegyvereik dacára a rendőrnők általában egy- két támadót tudtak csak lelőni,  nem sok esélyük volt a jellemzően fizikai munkában megerősödött, nagydarab, állatiasan agresszív férfiakkal szemben, akik félelmet vagy fájdalmat nem érezve torz péppé verték őket, majd a megszerzett fegyverekkel tovább folytatták a gyilkolást.

Mire a kormány kihirdette a kijárási tilalmat, már késő volt. Az immár felfegyverzett  lázas férfiak hamar elkezdtek bandákba tömörülni és a szórványos esetek után két héttel a rendőrség és a katonaság mindenütt több tíz, egyre gyakrabban több száz fős, vezetők által irányított csoportokkal vívott harcot. Rendőrséget és katonaságot írtam, de valójában szinte csak nők álltak szemben a férfiakkal: az amúgy is csökkentett létszámú állományok nagyjából egynegyedét kitevő férfi rendőr és katona jó része is lázas lett, a többit pedig saját női bajtársaik ölték meg félelmükben.

A lázadó férfiak egyre céltudatosabban gyilkoltak. Elsősorban már az öreg és középkorú nőket koncolták fel, de más férfiakat sem kíméltek. Senki nem tudta közülünk, mi alapján döntenek: ránéztek az adott férfire pár másodpercig, az vissza, és mire mozdult volna, hogy fusson vagy odamenjen hozzájuk, már tüzeltek is rá – vagy nyújtották neki a fegyvert. Ijesztő volt. Ijesztő és érthetetlen. Az utcákat hamarosan feltrancsírozott női tetemek lepték el, a bűz orrfacsaró volt. De a férfiak meglepően hamar és hatékonyan szervezték meg a rengeteg hulla elszállítását és megsemmisítését. Dömperek hordták a maradványokat krematóriumokba és tömegsírokba, az elfoglalt területek pár nap után dögmentesek lettek. A férfihordák ekkora már hadsereggé szerveződtek, egy olyan gépezetté, ami viszonylag kis létszáma ellenére is hatékonyan, embertelen pontossággal és könyörtelenséggel működött és feltartóztathatatlanul nyomult előre, megölve bármit, ami az útjába állt.

 Három hét után övék volt az összes rádió – és tévéállomás, a raktárak, élelmiszer áruházak és laktanyák legnagyobb része. Két héttel később elfoglalták a közlekedési csomópontokat, vasúti gócpontokat, reptereket. Átvették az irányítást az erőművek, víz- és áramelosztók felett, a még női kézen lévő területeket elzárták mindenféle utánpótlástól. Egységeik ostromgyűrűbe fogták a fővárost, az itt székelő női kormány – pontosabban az a néhány tagja, aki még nem menekült el vagy nem halt meg – segítségért folyamodott a baráti, hasonlóan nők vezette országokhoz, akik válaszul  elküldték tiltakozó nyilatkozatukat. A férfiak hadserege ekkor már tankokkal és helikopterekkel őrizte a határokat. Beengedték, majd hívták a baráti országból idemenekülő férfiakat, akik nemsokára külön szakaszokként vettek részt a hadműveletekben. Nők is érkeztek továbbra is a messzi államokból, ezeket őrzött lakónegyedekbe telepítették, ellátták őket élelmiszerrel és  munkával, hasonlóképpen jártak el az életben hagyott itthoni nőkkel is.

A lázas férfiak minden tettükben félelmetesen hatékonyak voltak. Vezetőik  hamar átlátták a helyzeteket, gyors döntésekkel, precíz és könyörtelen hadmozdulatokkal őrölték fel az ellenállás utolsó vonalait. A harmadik hónapra szinte minden város az ő irányításuk alatt állt. Pár hét alatt borult vérbe az ország, de a legrémisztőbb az volt, hogy a legelső néhány nap zűrzavarát leszámítva voltaképp a kezdetektől határozott formája volt az eseményeknek, ami mintha árnyként mindig is ott lappangott volna korábbi, gondtalannak tűnő hétköznapjaink mögött.

Elképzelésem sincs, hogy ez az egész hogyan folytatódik majd, de valószínűleg nem fogom megtudni. Minden jel szerint rövidesen megindul a végső roham a főváros ellen, ahova én is be vagyok zárva, a láz kitörése után két héttel iderendeltek a város védelmére. A felszerelés már rajtam van – mintha a könnyített golyóálló mellény és a fegyvereim meg tudnának védeni attól, ami nemsokára következik -, a hajam összefogtam, hogy ne zavarjon, a gépkarabélyomat kell csak magamhoz vennem és készen állok. Istenem, dehogy állok készen, erre nem lehet készen állni… Sírni sem tudok már, annyira félek. Nem tudom, miért kezdtem bele az írásba, nem tudom mi lesz a füzet sorsa, amibe ezt írom. Nem viszem magammal, itt hagyom az asztalon. Egy férfi majd megtalálja, félredobja és rátapos, vagy ha hasznosnak, érdekesnek találja, talán megkíméli, magával viszi és vigyáz rá.

Nekem is csak ezek a lehetőségek maradtak.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

De ugye a Férfihang női kommentelői élveznek majd valami védelmet általatok? :) Én nem vagyok feminista,nem vagyok feminista,eskü (mondjuk tényleg nem). Régóta állítom,hogy a feministák maguk alatt,sőt a többi nő alatt vágják a fát… Egyébként nem is lenne rossz filmtéma (csak max Mel Gibson magán filmvállalatával lehetne leforgatni és persze betiltanák a legtöbb országban:( ) Pedig tényleg nem lenne rossz elgondolkodtatásra (nem fenyegetésre).

George Herceg
Újságíró

Írtam egy hasonló szösszenetet ide a férfihangra Feminista utópia címmel, de nem hozták le, mert túl sci-fi-re sikeredett. Na mindegy…aki tag a vázlatok között megnézheti.

Alter Ego
Szerkesztő

Igen, amúgy egy jól megírt novella az is. Az az igazság, hogy nem szeretném, hogy azt gondolja vagy magyarázza bele bármely a Férfihangon közreadott írásba bárki is, hogy valamilyen nemek közötti háború apokalipszisével akarunk riogatni…

Jut eszembe; régen érkezett vázlat tőled, pedig várjuk továbbra is a Te írásaidat is!  :)

ulomenen
Olvasó

Az én múzsám Zombi volt.

(hogy ez micsoda mondat… :D)

Tzimisce
Olvasó
Tzimisce

Merrefelé kellene keresni, szívesen elolvasnám.

George Herceg
Újságíró

Bemásolom ide neked:

 

Feminista utópia


2025 – A feminista szervezetek nyomására több országban fontos törvényi változások lépnek hatályba. Az államigazgatásban és a közszférában a nők számarányát az adott népességben képviselt százalékukban kell biztosítani. (numerus clausus) A vállalatokat kötelezik, hogy alkalmazotti létszámunk és ezen belül vezetőik 30%-át nőkkel kell feltölteniük. A felsőoktatásban életbe lép a nemi kvóta, ami azt a trendet törvényesíti, hogy a diplomások több mint 70 %-a nő. Bevezetik a férfiadót, amelyet családi állapottól függően minden férfinak fizetnie kell jövedelme után. A házasságban élő és gyermeket nevelő férfiak adókedvezményre jogosultak, de azt a velük egy háztartásban élő nő számlájára írják jóvá. Az életbe lépő új családjogi törvény eltörli az apa kötelező gyermekláthatását, a gyermektartást pedig átnevezik apaadóvá, és fizetés elmulasztását teljes vagyonelkobzással és 3 év letöltendő börtönnel rendelik büntetendőnek. A tiltakozó férfiak által tartott gyűléseket a rendőrség erőszakkal oszlatja szét. Egy férfi orvos megalkotja a teljesen biztonságos férfi fogamzásgátló tablettát, azonban az új gyógyszer nem terjedhet el, mivel radikális feminista szervezetek azzal a jelszóval, hogy “a fogamzásgátlás a nők legfőbb fegyvere”, megakadályozzák annak forgalomba hozatalát. A férfi fogamzásgátlót kidolgozó orvos pár hétre rá nyomtalanul eltűnik.

2030 – Több országban feminista többségű parlamentek alakulnak annak köszönhetően, hogy a nők szavazatai, mivel ők biztosítják a népesség fennmaradásához szükséges gyereklétszámot, dupláját érik a férfiak szavazatainak. Az új törvényhozások Európa szerte új polgári törvénykönyveket alkotnak. A házasság felbontását kizárólag a feleségek kezdeményezhetik, de nekik nem kell indokolni. A válás kimondásával a férj teljes vagyona a feleségre száll. A volt férjek állami segélyre jogosultak, azonban csak akkor, ha közmunkát végeznek. A férfi közmunkásokkal tölti fel az állam a nehéz fizikai igénybevételt igénylő munkahelyeket. Férfipárti illegális szervezetek alakulnak, melyek tagjaikat új személyazonossághoz segítik  és ezzel egyben új élethez is juttatják őket. Több városban bevezetik a nemi erőszakkal vádolt férjek nyilvános kivégzését. Több éves heves vita után egész Európában a leszbikus témák kivételével betiltják a pornót. A szervezett bűnözés az illegális pornóüzleten milliárdos nyereséget kasszíroz. A magányos férfiak körében egyre drasztikusabban nő az alkoholizmus és a mentális betegségek száma. A leszbikus párok miután engedélyezték számukra a házasságot, pártot is alapítanak, amely leszbikus kvóta bevezetését sürgeti a gazdasági és a politikai szférában egyaránt.

2035 – A kialakuló gazdasági és demográfiai válságon a kormányok úgy próbálnak úrrá lenni, hogy a házasságban élő férfiakat is közmunkára kényszerítik. A feleségek dönthetnek, hogy vagy dolgoznak, vagy otthon maradnak, és akkor állami ellátásban részesülnek. A férfiszervezetek radikalizálódnak. Többen öngyilkos merényleteket hajtanak végre, hogy felhívják magukra a figyelmet. A miniszterelnök kijelenti, hogy Európára nézve nem az iszlám terrorizmus, hanem a hímsoviniszta terrorizmus a legveszélyesebb.

2040 – Illegalitásban dolgozó férfi tudósok olyan robotot fejlesztenek ki, amely tökéletesen imitálja a hús-vér nőt. A férfiak szinte megváltásként várták ezt, és nyilván szívesebben vesznek ilyen robotnőket, mint, hogy igaziakkal lépjenek párkapcsolatra. A házasságot az új jogszabályok egy maximum 10 évre köthető szerződéssé nyilvánítják. A születendő gyermekek több mint 80%-a már mesterséges megtermékenyítéssel és mesterséges laboratóriumokban jön a világra. A feministák ezzel kapcsolatban, a nők igazi felszabadításáról beszélnek. A gyerekek maximum 10 évig maradhatnak családban, utána szocializációjukat és oktatásukat teljes mértékben az állam veszi kézbe, ahol már kizárólag nők, vagy feminizált férfiak dolgozhatnak.

2050 – A házasság intézményét, miután az előző évben egyetlen egy sem kötettett, megszüntetik. A népességen belül egyre csökken a férfiak száma, mivel sok nő abortáltatja fiú magzatát, ugyanis nem akarják, hogy utódaik másodrangú állampolgárokként éljenek. Egyes nők csatlakoznak a férfivédő terrorszervezethez és biztosítják ezen csoportok újratermelődését. A férfivédő nőket elfogásuk esetén, mint nemük árulóit szigorúbban büntetik a férfiaknál. Miután a rendőrség és a katonaság bomlásnak indul, sok országban polgárháborúvá fajul a nemek harca.

2060 – A nemzetállamok nemileg szegregált városállamokra bomlanak. A női városok háborúznak a férfi városokkal. A két csoport között vegyes nemi összetételű anarchisták fosztogatnak. A szexuális vágyait mindkét nem, nemen belül, vagy prostitúció útján elégíti ki. A gazdaság tovább hanyatlik, sok helyen az önellátásra állnak át.

2070 – Az eddig megállíthatatlan gazdasági hanyatlás rákényszeríti a legerősebb városállamok vezetőit, hogy leüljenek tárgyalni. Újra definiálják a nemi szerepeket, megalkotják a családjog egyetemes kódexét. Kimondják a nemek egyenlőségét és a többszereplős, alternatív családi és együttélési formák legalizálását. Az alapokmány történelmi alapként hivatkozik a hagyományos monogám házasságra, mint évszázados, de ma már használaton kívüli jogintézményre. Elkezdődik a városok nagyobb egységekbe történő szerveződése.

2080 – Tíz éves kínkeserves társadalomépítés után az elmúlt évtizedek zavaros történelmét kutató történész könyve címével is felteszi az egész társadalmat egy emberként kínzó kérdést: “Mire volt mindez jó?” – Választ azonban neki sem sikerül adnia.

rumospiskóta
Újságíró

Ennek önálló cikként kellett volna megjelennie.  Több olvasót érdemelne – mint így.. hogy vagy rátalálnak vagy nem.

Balton
Olvasó
Balton

Pentheszileia

A lentiek nem buzdítanak semmire, nem fejeznek ki véleményt sem pedig nézeteket! Mivel a párhuzamos valóságok száma végtelen, valahol akár így is történhetett. De ne történjen!

A festettek harcálláspontjának a bemérése és felrobbantása után egyértelműen szétesett a védelmük. A hajnali sötétségben három hajdanában jobbakat is megélt lövészpáncélossal hatoltunk be a szabadcsapatok harmadik rohamegységével (a festett-körműek csak lázasaknak hívták minket). A kezdetleges barikádot, ami három, markológéppel egymáshoz préselt mikrobuszból állt, a BTR úgy vágta ketté mintha egy vékonyka műanyaglemez lett volna…100 métert haladtunk a főúton, majd élesen jobbra kanyarodva, egy McDonalds parkolóban dobták ki a szakaszokat, majd ahogy jöttek úgy távoztak a dagadt vasak. Elvileg egy támogató helikoptert ígértek, de a pilóta bejelentette hogy nem hajlandó csak vizuálisan azonosítható célokra tüzelni. Nem lesz olyan mint 2 hónapja, a parancsnokság nem vállalja a fegyvertelen nők legyilkolását, még az évekig tartó sötétség az „Új Rend” után sem.

A szakasz rögtön szétesik harcoló elemekre, kettesével indulunk meg a jelzett épület emeleteinek a megtisztítására, az egyikben az Egyesült Nőpárt prominens képviselőit a másikban a Fraufreisslernek becézett tanács-elnöklő bírónő feltételezett találati helyét gyanítja hírszerzés. Társammal a tűzlétrán felmászva a negyedik emeletet rohanjuk meg, néhány tétova alak eredt futásnak ahogy berúgtuk a tetőajtót kb. 20-30 méterre a sötétben. Lőttek is de csak benyomásra, szerencsétleneknek még éjjellátójuk sincs… A folyosón végignyomulva, egy apró fénypászmát látok kivillanni az egyik ajtó alól, intek, a társam megy tovább. Óvatosan lenyomom a kilincset, halk kattanás zárva, oké akkor tovább kesztyű nélkül! Egy rúgás a kilincs alá, az ajtó keret benyeklik, még egy az egész sz…t már csak egy hajszál tartja, hírtelen ötlettől vezérelve hanyattfekszek és az utolsó rúgást így kivitelezem. Így a sorozat ami a kivágódó ajtószárnyból érkezik, a fejem felett fél méterrel a falba csapódik; éjjellátóban 3 alakot látok majdnem egy kupacban 2-en állnak egyik pedig rémülten kuporog. Nincs idő tétovázni, egyetlen hosszú sorozattal leszedem őket, 3 másodperc csend csípős lőporfüst és vér íze a számban. Felpattanok és sietek tovább a lövöldözés irányában.

Később mivel egy csapat festett páncélautóval megerősítve tűz alatt tartja a kijáratot, jön a döntés: felfelé menekülünk el. Amíg a helikopter megérkezik és kilövi azt a konzervdobozt (jól láthatóan nem fegyvertelenek). Bemegyek a szobába felkattintom a zseblámpát, ba…ki egy faszi lőtt rám, a k..a a..dat… A másik kettő viszont nő. Halk nyögést hallok az egyik még él a kuporgó. Szegény a könnyített golyóállómellénnyel, az acélmagvas számára mintha ott se lenne. A méretében nem neki illő sisakot leveszem, a lámpafényben a gépkarabély sárga műanyag tusa és a lány haja mintha egy anyagból lenne.

Lángoló hajzuhatag tüze perzseli a lelkét, ahogy könnyfátyolos szemmel ránéz a lány, megsajdul a szíve a férfinak nem ezt nem itt és nem így kellett volna… Akhillész nézett így Pentheszileiára az amazonra, miután lesújtott rá halálost. A fiú történelem-irodalom szakos volt, a lány talán egy egyetemre is járhatott vele…

Húzzunk! – téríti magához a társa kiáltása, megsimogatja a lány arcát beadja neki saját morfiumadagját. Ajtón ki-létrán le-parkolóba vissza, 20 perc múlva felveszi őket egy másik helikopter.

Majd megrögzött ateistaként, azért imádkozik a fedélzeten hogy a mesebeli szőke hercegnő élje túl. Igen ez volt az első szerelme: acél szülte, ha viking korban élnének most elvitte volna a hajóra majd haza…

ui: ha kell törölje a szerk. Nyugodtan, ha nem idevaló.

Reszet Elek
Újságíró
rumospiskóta
Újságíró

Novellafolyam lesz ez…    kissé Terminátor jellegű, kissé pedig az utóbbi idők legjobb magyar regénye (a Polgárháború) jut erről a részletről az eszembe.

A leírt problémáról pedig az, hogy sose tudod hogy kinek kegyelmezel meg… sose tudhatod hogy kit takar a látszat.  Mindíg csak utólag.

Balton
Olvasó
Balton

Pandora

Valami végképp elkúródott, valami végképp… Pedig teljesen jól haladtak, az ország csaknem teljes területét sikerült megtisztítani a festettektől. Előbb a volt szocialista majd a skandináv államokban végül Svédországban ahonnan a legtöbb támogatást kapták, ott is kirobbant egy felkelés a feminista kormányzatok ellen. Skandináviában sokkal brutálisabban, mint a kelet európai államokban talán annak köszönhetően, hogy a malmői fő imám a nyugati iszlám új Mahdija adta ki a nőellenes jihad parancsát. A svéd-társadalom 40%-át kitevő most már nem csak bevándorolt iszlamisták néhány öngyilkos merénylettel elintézték azt amire az irreguláris lázasoknak, talán több év is kevés lett volna. A kormányzat elmenekült külföldre, azonban az ezt követő nyilvános megkövezések és égetések már nem Európát idézték, hanem valami másnak volt az ígérete.

Hogy megkavarodtak a dolgok, a tankönyvekben még úgy tanultam hogy az ezredfordulóban pont a feministák támogatták az iszlám bevándorlását az északi államokban…

Egyszer csak kinyílt a szelence, nem tudni pontosan hol csapott le a vírus először, de a fertőzés csak férfiakat támadott meg és nem terjedt (később kiderült) csak az ivóvíz utján. Komplett harci körletek haltak meg egyszerre, az ellencsapás így tisztította meg elvtársainktól a már befoglalt területeket. Hamar rájöttünk a vízre, így sikerült rendezni a sorokat még időben. Azt hittük.

Viszont amire senki se számított hogy a sors vagy a természet közbeszól, a vírus ami csak korlátozottan volt életképes csak hidrosztatikus környezetben, és korlátozottan volt fertőzőképes kb. 2-3 napig, mutálódott. Hát igen, ha szórakozol a genetikailag módosított retrovírusokkal(vagy mikkel), akkor valaki nagyon rá fog b…ni, és tényleg rá.

Aeroszolizáció, csak egy szó egy holt nyelven, semmit nem jelent. Pandórának nevezték el amikor még kicsi volt és birtokolták, aztán pandemonic-flu lett amikor már nem. A lányok már csak ilyenek, sokkal több kell nekik mint hiszed elsőre.

A levegőn át kezdett terjedni, a lappangási idő meghosszabbodott 1 hétre nőtt, kurva gyorsan szét is lett hurcolva. Bár a mortalitás amely közel 100%-os volt korábban, 95%-osra „romlott”, továbbra is csak férfiakat támadott meg. A túlélés így 5%-os lett, már ha túlélésnek lehet nevezni azt az állapotot amivé váltál. Az y-kromoszómát megtámadó vírus, továbbra is ugyanúgy hatott, ha túlélted viszont akkor maradandó károsodást okozott a génállományodban.

Konkrétan mint egy zombi vagy frankeinstein-i szörny, csak élő gondolatokkal és végtelen dühvel. Dühvel minden Ráadásul a vírus benne lappangott immár mindenki genomjában.

Azt hitték pár év és majd a félretett spermatartalékokból új civilizációt építhetnek. A születendő gyerekek, ha fiúk lettek volna, nem azok lettek hanem olyanok mint mi. A spermatartalékokat, néhány stratégiai minta kivételével, megfertőzték előre így sterilizálták az y-kromoszómáktól. maost már csak lányok születnek, a társadalmak így lettek homogének, gender semlegesek.

Mi a föld alatt és a csatornákban húzzuk meg magunkat, és várunk mi se tudjuk mire. Az állandóan hideg és ellenséges környezet miatt lassan teljesen kitinné válik a bőröm. Kipróbáltam tegnap, nem viszi át a puska lövedéke se. Ember voltam, csótánnyá leszek? Kik tettek azzá? Nem emlékszem a lány arcára csak a hajára, a tűz-sárga hajára vagy vörös volt? Már nem emlékszem, nyolcvanöt éve volt, már csak a düh maradt meg a sötétség,meg a kortalan düh.

ulomenen
Olvasó

Most hallottam egy videóban egy igazán lényegre törő mondást a témával kapcsolatban: “Ha a nőknek nem lenne p#nája, szórakozásból vadásznánk rájuk.”

xcsakx
Olvasó
xcsakx

http://index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2016/10/12/trump_kampany_melyrepules/?cp=1#comments

Erőst kiváncsi leszek, hogy a nők az ösztöneik, vagy a hamis “álmaik” mentén szavaznak? :)

 

Art
Olvasó
Art

A nőket pont az ösztöneik fogják Hillary karjaiba lökni (csorda~), ez nem kérdés. A választást a férfiak fogják eldönteni, mégpedig sajnos valószínűleg a manginák.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ha tényleg nyer Trump, akkor ugye valószínű, hogy az van, amit próbáltam feszegetni:

– Egyrészt a férfiaknak még mindig egy tökös férfi kell vezetőnek, még ha az egy “faszfej” is

– Másrészt a nők tényleg a vezérhímhez húznak:), és általában az ösztöneik mentén szavaznak, kivéve az elhanyagolható feminácikat, de mivel őket, nagyrészüket általában senki sem piszkálná meg, még  bottal sem, így nem nagyon releváns a vergődésük :)

-Harmadrészt az is szépen kirajzolódik, hogy az össze “celeb” , főleg amerikai, amelyik veri/verte magát Clintonné érdekében öles nyelvcsapásokkal, azok hol is helyezkednek el a ranglétrán:)

De lehet , hogy csak én kombinálom túl:)

Szerkesztve:

A diplomás fehér nőkön úszott el Hillary győzelme

Legalábbis első ránézésre ez az a réteg, ahol a legnagyobb különbséget mutatják az exit pollok, és az előzetes közvélemény-kutatások.

  • November 3-án még úgy nézett ki, hogy ebben a csoportban Hillary Clinton 27 százalékponttal vezet.
  • A közvetlenül a szavazás után felvett adatokból viszont az jön le, hogy csak 51-45 arányban nyert itt Clinton (és ez volt a fehéreken belül az egyetlen réteg, amit nem nyert meg Trump)

http://index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2016/11/08/megkezdodott_eldol_hogy_clinton_vagy_trump_lesz_az_usa_elnoke/

Napasztmek….

 

xcsakx
Olvasó
xcsakx

OMFG!!!!

http://index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2016/11/08/megkezdodott_eldol_hogy_clinton_vagy_trump_lesz_az_usa_elnoke/

Nógrádi György értékel: Hillary Clinton a saját férjét nem tudta kielégíteni

Hát, Clinton a saját férjét nem tudta kielégíteni, hogy tudná akkor Amerikát? Bocsánat, ezt nem én mondom, meg nem valami idióta, hanem a Cseh Köztársaság elnöke.

– értékelte Nógrádi György “biztonságpolitikai szakértő” az amerikai elnökválasztás eredményét a rádióban ma reggel. Milos Zeman cseh elnök, akit állítólag idéz,”

Freud, Freud, te szemét :)

 

ulomenen
Olvasó

Ez mekkora duma :)

ulomenen
Olvasó

Trump nyert, én pedig alig várom, hogy százhuszonnyolc különböző helyen halljam és olvassam az elkövetkező napokban, hogy az aktuális kormány, a komplett média, a statisztikai hivatalok, sőt, jópár republikánus politikus támogatását a kampány során végig magáénak tudható Clinton kizárólag azért vesztett, mert az USA nőgyűlölő

(sőt, az usa jobban győlöli a nőket és a fehéreket, mint a négereket, mert a demokrata néger férfi Obamát kétszer is megválasztották, bezzeg a demokrata fehér nőt eccer se…)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

:) DDD

Naooo
Olvasó
Naooo

A zsidók nem fehérek, az csak álca.

ulomenen
Olvasó

Nem kellet sokat várni, Csao elvtársnő már hozta is a kötelezőt tegnap egy kommentjében, hogy a választók megijedtek egy női elnöktől.

 

Reszet Elek
Újságíró

Gyanítom inkább attól, amit képvisel ill. a hideg és érzéketlen személyiségétől, amit annak mértéke miatt nehéz elrejteni.

No meg az ilyen kijelentései is ütöttek: “Women have always been the primary victims of war. Women lose their husbands, their fathers, their sons in combat. Women often have to flee from the only homes they have ever known. Women are often the refugees from conflict and sometimes, more frequently in today’s warfare, victims. Women are often left with the responsibility, alone, of raising the children.”

Naooo
Olvasó
Naooo

Az egészben az a legjobb, most nagyon szomorúak a femidemcsi szarok. Amúgy meg csak a kisebbik rossz nyert, lehet jobb lett volna, ha a nagyobbik, előbb vége lenne az egésznek.

Reszet Elek
Újságíró

Balton
Olvasó
Balton

Egész jó cikket találtam: http://index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2016/11/09/az_ismeretlen_trumporszag/

A továbbiak, már csak baszmogások. Van Mo-n egy réteg próbál megkapaszkodni, de nem tud. És nem csak Magyarországon. Bemegy a hivatalba/multihoz a szalagra-sorra, esetleg árutfetölteni. Mert hitele van mert tőle levonják az adót, a TB-t, az egészségügyi hozzájárulást. Nem tud jóformán semmit leírni az adójából, nem tud trükközni nem tud befektetni, semmi extra. Legyen Kis Gyános a neve. Vagy éppen vállalkozó DE tisztességes, aki reggel beül a Suzukijába bemegy dolgozni az egyszemélyben saját maga működtettett hamburgerezőjébe. Két hetente jönnek hozzá az adóellenőrök, be van kötve a pénztárgéped? adsz nyugtát? stb. Igazából, nem prosperál magának semmit, csak a balatoni nyaralás jön ki, de az 2 hetes bmeg. Ő Átlag Béla. Amikor végeznek a munkájukkal, 10 órát minimum dolgozik mindkettő, elindulnak haza a családjukhoz már ha van nekik. A körforgalomban, eléjük vág az Audis-BMW-s köcsög vagy agresszívan leelőzi őket a városban 70-el. Egyátalán miből van pénze a 22 éves kis-köcsögnek egy 10 milliós Audira? Van az a film, nagy, szeretem, magyarul Összeomlás a címe, úgy jó lenne egy kicsit. Utolérném a Fityómmal (a lámpánál biztos) mellésorolnék, aztán arconlőném miközben mosolyognék rá. De hát ugye nem vagyunk pszichopaták. Marad a Trump, nem itt nem most nem nekem. Egy kurva miliárdos, de olyan kisemberi, egyébként nem az, csak most és csak nekem. Nem csak nekem ugye?

2 napja röhögök a sok majmon hogy hisztiznek, mert az USA-ban elmentek szavazni akik ismerik a munkát, nem csak hírből. Mert dolgoznak (vagy dolgoztak, de már munkanélküliek), vagy csak kijárnak vadászni a floridai mocsárba, krokodilra. Nem cipőnek bmeg, hanem enni. Őt Senki Johnnak hívják, és protestáns.

Hogy miért írtam le ezt a sok zagyvaságnak látszó dolgot? Azért, mert úgy néz ki, hogy a 21.század eleje lehet az Átlag XY-okról fog szólniJ eddig legalább is. Idézve a cikkből: „Nem a fehér keresztények jelentik a problémát, miközben egyesek bort kortyolva arról papolnak, hogy kegyetlenség-e ketrecben tartani a csirkéket, és használhatják-e a férfiak a női vécét”.

RedGreg
Újságíró

Erre muszáj válaszolnom.

“”Egyrészt a férfiaknak még mindig egy tökös férfi kell vezetőnek, még ha az egy “faszfej” is””

A francokat. A férfiaknak nem tökös vezető kell, vagy gyenge. Szimplán Trump munkát ígért.

“”a nők tényleg a vezérhímhez húznak””

Ebben van valami, de azt tudni kell, h Trump azt is ígérte, hogy csak annak a nőnek kell majd dolgozni, aki tényleg akar. És a fehér középosztályban az USA-ban ez egyfajta elvárás lenne, ami mostanra összeomlott.

A liberálfasiszta körök meg nem értik mi történt, mert ők megmondták, hogy rasszista, homofób szexista, és ráadásul még munkát is ígért…

Képletesen, bár nem pontosan mert pl Texas republikánus volta nem volt kérdés:

Trump elment Texasba, és azt mondta, hogy ki az idegen élősködőkkel az országból, a demokraták odamentek és elmondták, hogy rasszista. Hogy a rasszista Texasban ez nem igazán rosszpont az valahogy már nem jutott el az agyukig.

Trump elment Alabama államba, és azt mondta, hogy a melegházasság tagállami kérdés, ebbe a törvényhozás nem szólhat bele. A demokraták hörögtek, hogy homofób.

Trump elutazott Floridába és azt mondta, a bevándorlást meg kell szüntetni, az illegális bevándorlókkal ki az országból, és a demokraták elkiáltják: Xenofób.

Végül végigjárja Rozsda-Amerikát, és munkát, új ipart, és azt ígéri, hogy csak annak a nőnek kell majd dolgozni, aki szeretne. A demokraták ez után felkiáltanak, elavult gazdasági szemléletű szexista, aki korlátozná a női egyenjogúságot.

És valahol itt lehetett az, hogy Trump elkezdett gondolkodni, h a City-be is el kellett volna mennie, arról beszélni, hogy Martin Luther King álma megvalósítható, mert amilyen tehetségesek az ellenfelei, erre egy Jefferson Davis emlék estel válaszoltak volna a Harlemben…

Balton
Olvasó
Balton

Annyit fűznék hozzád: “A liberálfasiszta körök meg nem értik mi történt,”

Szerintem meg, azt hiszik hogy hogy értik, mert ez a retorikájuk hogy a bunkók meg az iskolázatlanok meg a rasszisták meg a szexisták…

Vajon mennyi kudarc kell nekik?: jön francia-német választás. Ha nem is nyernek a jobboldali erők, biztos hogy teret fognak jobban nyerni. Már abból is kiindulva hogy ha ment  a demokrácia fellegváraiban: az angoloknál meg az uSA-ban miért ne menne máshol.

RedGreg
Újságíró

És tudod mi benne a vicces? Hogy a brexitnél még csak-csak alátámasztották ezt a számok (mármint az alacsonyabban iskolázottak, de itt még csak nem is igaz :) lásd

Pont a fehér középosztály lázadt fel. Mint 2000-ben Oroszországban. És tudom manapság divat Putyint mint ördögöt láttatni, de egy rozsda övezetben lakó fehér azt látja, hogy lehet Putyin a sátán, de Kazanyban van munka míg itt nincs. (és most ne menjünk bele, a létező élet-színvonalbeli különbségbe, mert persze, h van, de ha azt nézzük, hogy 1950-hez képest hogy változott az életszínvonal amerikában, miközben az átlag orosz sokkal jobban él mint bármikor korábban. (Habár most, a rubel romlásával némileg megint mögénk kerültek.)

 

Reszet Elek
Újságíró

A választásoknál kicsiben az osztrákoknál is ez a centrum-periféria történet volt a mérvadó. Viszont ott a mérleg a másik irányba billent el. Nem is olvastam róla hogy levonták volna a megfelelő konzekvenciákat a sógoroknál.

RedGreg
Újságíró

Tévedés, még nem billent el. Az eredményhírdetést bizonytalan időre elhalasztották, miután az osztrák bíróság is kénytelen volt elfogadni az FPÖ azon érvét, hogy a 127%-os részvételi arányra még maga Brezsnyev elvtárs is elégedetten csettintene.

Reszet Elek
Újságíró

Még ennyi idő után sem zárult le?

RedGreg
Újságíró
Balton
Olvasó
Balton

Hamarosan választások Ausztriában…

Naooo
Olvasó
Naooo

Mára csak csiszoltak már valamit a csalógépezeten, ne bukjanak megint le.

Balton
Olvasó
Balton

Nem buktak meg, a Zindex írta 60%-os női szavazati aránnyal lehozta a zöld-párti jelölt.

Reszet Elek
Újságíró

Volt idő rendezni a sorokat, megdolgozni a nőket hogy fenntartsák a status quot.

Naooo
Olvasó
Naooo

Meg nem, de még le igen.
Ha így van, szavazati jogot elvenni tőlük, oszt csókolom. Cigányoktól is. Zsidóktól is. Jogfosztottá tenni mindet.

Balton
Olvasó
Balton

Élvezetes ahogy pörgönek a 444 meg az indexen, egyszerűen nem bírja megérteni hogy az az okádmány amit képvisel már nem kell pár játszópajtásán kívül senkinek lassan.

Ez kár hogy az első mondatán bukik meg: “Itt az elefántcsonttoronyban ülve nem lesz könnyű dolgunk..” Hahaha, elefántcsonttoronyban a bölcsek-mágusok ülnek, neked max a kakas-ülő jár, vagy a gumiszoba beszögellése:) esteleg a hordó vagy a budi-ülőke.

http://index.hu/velemeny/2016/11/10/le_kell_ereszkednunk_a_sotetsegbe_ahhoz_hogy_megertsuk_trump_szavazoit/

Figyelmezzetek!: Ha átveszi Trump a kormányzatot januárban, egy meteor fogja eepúsztítani a fődet ércsd már meg! Annyi lesz mindennek, elmegy az áram, kitörnek a zombik a főd alól… vége elbuktuk a civilizációt, jönnek Alienek és megzabájjákk szügyedet is! Meneküjj!

Azt üzenem az ajvékolóknak: sic transit gloria mundi: tünnyön el a Mundi macska dicsősége!

Balton
Olvasó
Balton

Aztak…va végigolvastam, ez a gyerek tehetséges, ilyenekbe érdemes Sorosgyurkának befektetnie. Bár szerintem az internetet és a szinoníma szótár 1974-es keményfedeles kiadását lapozgatva jutott ennyire magvas összefüggésekre. Na prolikám, segítek: öregapám szerint ha a paraszt jól kitanul az orvosin és doktor lesz, akkor odateheti a neve elé hogy dörö. De attól paraszt marad továbbra is! Ugyanez igaz a cserebogárra is.

A parasztot itt nem a földműves, szinonímájaként használtam, övéké a teljes tiszteletem! Bár nem biztos hogy mindenkit etetniük kellene…

Reszet Elek
Újságíró

A linkelt cikk írója egy tipikus félművelt bölcsész-barom. Tipikusan az az idióta akiről a másik linkelt cikk és pláne annak eredetije szól.

Az idegen kifejezések öncélú halmozása rendkívül szánalmas, ha pedig megrostálnánk a szöveget, a mondanivaló valójában két mondatban leírható lett volna.

“a Trump-jelenség posztulál egy olyan partikuláris prekoncenpciót, ami – enyhén félretolva az általunk olyan előszeretettel használt álságos pszeudofogalmakat – egyrészt felboríthatja a kreált, metafizikai értelemben premisszának vett objektivizmust, másrészt – és ez talán lényegesebb – intellektuális vaksághoz vezethet…” – Anyám!

“Joe a maga valóságában annak az agresszív erőpolitikának az internalizált, mi több, immanens inkarnációja, ami kódolja az impulzív frusztráció fajspecifikus, részben heteronóm, részben individuális, de mindenképpen nihilista orientációját. ” – Ez hülye!

mikrobi
Olvasó
mikrobi

Ugyan már fiúk! Ez a cikk irónia! En legalábbis bizonyos fajta önkritikának fogtam fel. Azokat gúnyolja, akik az értelmiségi elitista hozzáállással “birkanép”-ezik, “tanulatlan vidéki”-nek nevezik a választópolgárok nagy részét, mérhetetlen önhittséggel és intellektuális gőggel.

xcsakx
Olvasó
xcsakx
Kalman
Újságíró

Kemény tények:

“A fehér nők úgy döntöttek, hogy nem akarnak “mindenki másnak” az oldalán állni. Inkább a fehér férfiak oldalán akartak szavazni.”

“A legtöbb fehér nő inkább egy fehér férfihez akar tartozni(identify with – kicsit félrefordítottam a hatás kedvéért), mint fekete nőkhöz, latin nőkhöz, muszlim nőkhöz, transz nőkhöz és minden más nőhöz.”

Igen, ilyen egy rendes lány vagy asszony: nem árulja el sem az apját, sem az urát. A foglamat, amit a cikkíró nem ismer úgy hívják, hogy hűség.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

“Gloria Allred amerikai sztárügyvéd arra kérte Donald Trumpot, hogy ne indítson rágalmazási pereket az őt szexuális zaklatással vádoló nők ellen.  Az egyik vádlóval, Summer Zervosszal közösen megtartott sajtókonferenciáján Allred – aki a szexuális visszaélések ügyében indított peres eljárások és sztárok válópereinek egyik legismertebb ügyvédje az Egyesült Államokban – azt kérte Trumptól, hogy vállaljon kötelezettséget arra, hogy nem indít ellenük peres eljárást. Egyes kommentárok szerint a magyarázat az lehet, hogy a hosszúnak és költségesnek ígérkező pert a Donald Trumpot megvádoló nők elveszítenék.”

Nopastmek, há mi van itten má megint ? :)

http://index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2016/11/12/trump_obama_putyin_ensz/

ulomenen
Olvasó

Jártamban- keltemben beléakadtam a 2012-es Luvnya Kiáltványba, ami az azóta jobblétre tipegett Ribiséta szellemi retikülje volt… vagy mi…

Lóhering a Fattyúlovag hozzászólását a kiáltványhoz megemlékezésre méltónak találtam:

“Maxxxxxximálisan igazatok van méjjen10telt hőggyeim, hőggyeim és hőggyeim!
(ha valaki fontosat kihagytam volna bocsássatok meg, de csak egy egyszerű, csököttagyú, CSBE-függő, szakmányban erőszakoló patriarchális hímsoviniszta kanállat vagyok, aki genetikusan képtelen arra kifinomult, csupaempátia, decens társas viselkedésre, amelynek számomra nem hogy elérhetetlen de fel sem fogható magaslatai nap mint nap vádló ujjként ég bele ocsmány és túrókarimás pofámba.
És hasonló, herékkel és túlméretezett barlangos testekkel megvert társaimmal már holnap autodafét rendezünk azon elvetemült rendőrök és kriminológusok számára, akik nem átallanak olyan elvetemültségeket javasolni a gyanútlanoknak, mint “zárd be a kocsidat a parkolóban és lehetőleg ne hagyj 50 kiló aranyat, pár marék brillt és néhány drágább feényképezőgépet, laptopot szabadon a hátsó ülésen”, meg “lehetőleg ne hagyd nyitva a lakásod ajtaját ha elmégy hazulról, pláne ha közismert a környéken, hogy százmilliós értékű numizmatikai gyűjteményed van” ahelyett, hogy szorgalmaznák a kocsifeltörőknek, lakásbetörőknek az életfogytiglani kötél általi golyót, talpig nehéz vasban, nyilvános korbácsolással, plusz naponta két koki, három saller meg egy kecsketúró, elvégre _EZ_ lesz a megoldás!
És csókdosom az összes aranyos kisztihandjukat!”

ulomenen
Olvasó

A nők nem tárgyak, a nők emberek. És ha elérjük, hogy a női testet ugyanolyan természetesnek tekintsük, mint a férfit, egy lépéssel közelebb kerülünk az egyenlőséghez”, írja a blogján‘ egy svéd lány, miután elérte, hogy félmeztelenül szerepelhessen a középiskolai osztályfotón, mondván, ha a fiúknak szabad, akkor neki is.

Részemről támogatom, hogy a fiatal nők levetkőztetésével küzdjünk az egyenlőtlenség ellen… :)

http://444.hu/2016/05/05/felmeztelenul-szerepelt-az-osztalyfoton-a-sved-lany-mert-elege-lett-abbol-hogy-ezt-csak-fiuk-tehetik-meg

Baal
Olvasó
Baal
Reszet Elek
Újságíró

“A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben.” – 1Tim 2:12

ulomenen
Olvasó

Megjelent az Apa Magazin első száma. Tud erről valaki valamit? Olvasta valaki?

Esetleg érdemes lenne meginterjúvolni a szerkesztőt/tulajt és közzétenni itt a FH-on. Lenne rá igény? A továbbiakban esetleg felmerülhetne az együttműködés gondolata.

http://feminfo.444.hu/2016/10/22/az-elso-apaknak-szolo-lap-koroket-ver-a-noi-magazinokra

https://www.facebook.com/apamagazin/

Hunn
Újságíró

Nagyon tetszenek, nagyon jók ezek az anti-Feminista, utópisztikus / sci-fi jellegű kis novellák, gyerekek!

Komolyan mondom, hogy írói tehetség áll mögöttük.

Nem lehetne őket esetleg egy külön cikkben, összeszedve kitenni, hogy meg lehessen találni minden ilyet?

Mert így a különböző cikkek kommentjeiben vadászni rájuk, ez kicsit megnehezíti a dolgot az érdeklődő ember számára!

Ha nem keveredtem volna ide véletlenül, akkor azt sem tudnám, hogy ezek egyáltalán léteznek!

Mi a véleményetek erről?