DennisVT
0 megosztás

Csak tudja és értse! Magától…

Az írás eredetije Rollo Tomassi tollából származik, de ezúttal eléggé nagy fordítói szabadsággal álltam neki ennek a cikknek:

Amikor közted és a feleséged (barátnőd) közt megszűnik a kommunikáció, bedőlnek a kommunikációs csatornák, akkor nem fogsz erről semmi “értesítést” kapni, hiszen bedőltek a csatornák. Ezt jelenti a kifejezés. Amikor fejben/szívben már kilép a házasságból, akkor ezt nem fogja neked elmondani, hiszen kilépett a házasságból. Ezt jelenti a házasságból való kilépés.

Általában jól tudom uralni a nevethetnékem, amikor azt hallom egy átlagos, még mindig a kékpirulás világban ragadt szerencsétlen pasastól, hogy “a jó kapcsolat titka a sok kommunikáció a felek közt“. Ha egy fiatal szingli sráctól hallom, neki legalább el tudom nézni a tapaszalatai hiánya miatt, de ha egy házasságban élő mondja, akkor tökéletes bizonyítékát látom a kékpirulás “neveltetésének”. Legtöbbjük egyszerűen csak egy vagy több barátnőjétől, vagy a külvilágtól hallotta ezt újra és újra, de mint minden nőktől hallható tanácsnak, ennek is megvan a maga láthatatlan “igazsága”.

Pár hónappal ezelőtt egy lány társasággal voltam egy rendezvényen, és egyikük belekezdett a szokásos “pasiügyeibe” egy túlságosan ragaszkodó srácról, amiből nyilvánvaló volt, hogy nem a srác van az SMV egyenlőtlenségük magasabbik oldalán:

Jaj, Rollo, olyan idegesítő ez! Miért nem értik a pasik csak úgy maguktól a dolgokat??”

Ha nem is tudatosan és szándékosan, de ez a helyes kis fitos orrú csajszi, az 5000 dolláros melleivel rátapintott a nemek közti kommunikáció egyik kulcspontjára: A nők olyan férfit akarnak, aki magától tudja, mi a dörgés.

A Female Dating Advice című írásomból:

Az a férfi lesz az igazi főnyeremény a nők szemében, aki a női hülyeségek magabiztos kezelésével képest elérni azt a hatást, hogy a nők harcoljanak őérte, és nem fordítva. Valójában a női segítségek, a női tanácsok nem mások, mint egy társadalmi méretű shit test, amely alól testvéreitek, vagy édesanyátok sem kivételek: Elvárják, hogy ismerd fel, hogy a mi a teendőd, mi a feladatod, milyen kell legyél, anélkül, hogy azt egy nő neked nyíltan megmondaná.

Azt akarják, hogy tudd. Magadtól, anélkül, hogy bárki is elmondaná. Ha ez megvan benned, akkor érdemessé válsz. A nők megvetik azt a férfit, akinek meg kell mondaniuk, hogy bizony legyen domináns. Az erre való figyelemfelhívás, vagy iránymutatás önmagában rombolja le az eredendően domináns férfi képét rólad. Olyan férfit akar az ágyába engedni, aki magától domináns, és nem azért, mert valaki azt mondta neki, hogy legyen az.

A folyamat ilyetén jellegű megfigyelése és irányítása tönkreteszi magát a folyamatot és az eredményt. Valójában ez az alapvető funkciója minden létező shit testnek is. Ha a férfiasságot magyarázni kell egy férfinak, akkor az a férfi nem is férfi.

A fenti példában szereplő lány esetében az “értse és tudja magától” probléma egy egyedülálló férfi perspektívájából mutatkozott meg, de természetesen a házaséletre is igaz. Nagyon sok férfi panaszkodik arra, hogy nem gondolatolvasó, hiába is várják tőle; ennek következtében a nőknek sokkal direktebb és érthetőbb formában kéne kommunikálniuk, pont úgy, ahogy azt egy férfi tenné.
A probléma pedig pont az, hogy ha a nők így tennének, akkor az megváltoztatná a hipergámiájuk dinamikáját. A hipergámiának nem lehet ily módon a “kedvében járni”, és nem lehet vele alkudozni sem.

Ezért van az, hogy a “csak a kommunikáció számít” című jelenség sokkal több kapcsolat tönkremeneteléért felel, mintsem azt gondolnánk. Nem az a lényeg, hogy kommunikálsz, hanem, hogy mit és hogyan. Nem egyszer adtam már tanácsot olyan férfiaknak, akik a lelkük legmélyéről panaszolták : “HA MEGMONDANÁ MIT KELL TENNEM, HOGY SZERESSEN, AKKOR MEGTENNÉM”, mindezt anélkül, hogy felismerték volna: pont ennek a dolognak a szavakba öntése, és a nyílt, őszinte kommunikációba vetett hitük ölte ki a barátnőikből, feleségeikből az irántuk érzett vágyat.

Ahogy már ezerszer mondtam: az univerzum egy legalapvetőbb törvénye épp az, hogy az őszinte vágyat nem lehet kialkudni, kidumálni. Az a pillanat, amelyikben elmondod a párodnak, hogy kész vagy megváltoztatni bármit, feladni bármit, kompromisszumot kötni bármiben a vágyáért cserében, az a pillanat alapjaiban változtatja át az irántad érzett vágyát kötelezettséggé. Megintcsak: a folyamat megfigyelése és irányítása megváltoztatja a folyamatot is és az eredményét is – és valahol, mélyen belül őbenne az ösztönös hipergámia ezzel tisztában is van.

Az a férfi kell neki, aki tudja, hogy dominánsnak kell lennie, ez elégíti ki a hipergámiát.

Post Author: DennisVT

DennisVT
38F - dennisvt1@gmail.com
f Facebook
0 megosztás


21
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
8 Egyéni hozzászólás
13 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
15 Hozzászólások szerzői
hercegtimecutterHuffnágel PistaulomenenBig G. Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Kalman
Újságíró

Rollo nagy kedvencem. Egyetlen hátránya, hogy néha kicsit nyakatekerten fogalmaz, de a fordítás szerencsére gördülékeny lett! Gratulálok!

Ethan Wolf
Újságíró

Tökéletesen leírja a jelenséget, minden szavával egyetértek. :)

filmcom
Olvasó
filmcom

Bárcsak…(Én örülnék..) ha minden kapcsolat középpontjában a kommunikáció lenne…De ez eleve azt tételezi fel hogy a kapcsolatok nagy része “erős értelmiségi”  nőből, férfiból  áll…Bárcsak… DE… még az értelmiségen belül is(!!) sok-sok kapcsolat csak “önjáró” módon működik…(Működteti a pénz, meg az hogy csak “este futunk össze egy-két órát”….) Aztán ebbe sok ember szépen “belegyógyul”…

righeira
Olvasó
righeira

Hát, mit ne mondjak,. baromira lelkesítő ezt ötvenedjére elolvasni.

Megvan tehát a megoldás: légy domináns. Azaz.

  • Te legyél aktív, kezdeményező, te add az energiát.
  • Te dönts, te válassz, te kutass fel alternatívákat.
  • Te viseld a felelősséget mindenért, hiszen te hoztad a döntést.
  • Állj folyton készenlétben, hogy megoldd a problémáit – ami a kapcsolatban már mindkettőtök problémája.
  • Az egyetlen segítséged az internet és azon kevés férfiismerősöd, akik piros pirulában utaznak már. Ha nincs a környéken ilyen, akkor az alkohol.
  • Cserébe legalább még kivédheted a shit teszteket, és szimbóluma lehetsz minden rossznak: elnyomásnak, érzéketlenségnek, alkoholizmusnak.
  • Mindezért fizess várhatóan a nőnél 10 évvel rövidebb, nyomás alatt leélt élettel.

Hátbazmeg ez tényleg a Jackpot maga.

Ja, és minél primitívebb vagy, annál könnyebben megy majd a dolog. Ha buta vagy, könnyebb lesz húzni az igát, hiszen észre sem veszed, hogy palira vettek, meg egyébként is: a többiek is így élnek. Te is összegürcölöd a kerte4s házat a családnak, vagy eladósodsz, és viseled az ebből eredő nyomást, a mozgástér hiányát. Könnyebb dönteni, hiszen alig látsz különbséget a dolgok között,  előre látni dolgokat meg képtelen is vagy. (Kicsi hozzá a hardver!) Mivel egyszerű vagy, mint a faék, a nő érzelmi kitöréseit nem is érted, így leperegnek rólad – nyertél a shit-tesztekben. Aztán 40-50 évesen derengeni kezd, hogy elhasználódtál, és az életed jelentős része nem rólad szólt, de akkor már késő.

Reszet Elek
Újságíró

Férfisors…

Naooo
Olvasó
Naooo

“Jaj, Rollo, olyan idegesítő ez!”

Az jó, idegesíteni őket, felbaszni az agyukat. Ahahaha

“Az a férfi kell neki, aki tudja, hogy dominánsnak kell lennie, ez elégíti ki a hipergámiát.”

Dominánsnak lenni kurvauncsi. Teperjenek eztán a picsák.

Somogyi József
Vendég

életenergia detektor :D

Huffnágel Pista
Újságíró
Reszet Elek
Újságíró

A természet művét megerőszakoló majomember fajpusztító ostobasága.

timecutter
Olvasó
timecutter

Azt gondolom, hogy ha egy nőben egészséges az érzelmi és értelmi intelligencia mértéke és aránya, akkor azért képes saját eszét úgy irányítani, hogy a fent említett biológiai ösztönszintű picsoid viselkedés ne legyen meghatározó az egyénisége felett.

herceg
Olvasó
herceg

ha