Big G.
2 megosztás

Hipergám Hanna esete Félalfa Ferivel – Matematikai és evolúciós pszichológiai szatíra

Régi vesszőparipám, hogy a világon bármit kifejezhetünk számokkal. Akár a párkapcsolati mozgatórugókat is. A lányok erre rendszerint azt mondják: ez szentségtörés! Itt csakis a színtiszta érzelmekről van szó, melyeknek semmi közük a matek hűvös világához. Azért én most mégis tennék egy próbát, hogy felvázoljam a női ösztönök matematikáját.

Elgondolásomat egy történeten keresztül fogom szemléltetni, melynek főhőse a húszas éveinek elején járó Hipergám Hanna, aki évek óta permanens casting-ot tartva teszteli a férfiakat. Jönnek is a kérők szép számmal. Az 5-6 pontosokkal tele a padlás, de a lány figyelemre sem méltatja őket. (Persze, benne az sem tudatosul, hogy ösztönszinten folyamatosan pontozza a srácokat. Ha megkérdeznénk az elbukott jelöltek kapcsán, legfeljebb annyit tudna mondani, hogy nem voltak elég szimpatikusak. Kirívó esetekben talán megnevezné az ellenszenv okát is. Ennél többet azonban aligha lehetne kipréselni belőle.) Kéthavonta egyszer feltűnik a színen egy-egy hétpontos szerencsevadász is. Ilyenkor Hanna – valamelyes fintorgással – ad némi esélyt a szerelemnek, ám ezek a próbálkozások meglehetősen rövid életűek, a kudarc borítékolható már az indulásnál.

Egy bágyadt csütörtök délután aztán megtörténik a csoda. A szupermarketben, a diétás joghurtok közt válogatva Hanna váratlanul belebotlik a nyolcpontos Félalfa Feribe. Vakok közt félszemű a császár, mondhatnánk, s Feri valóban messze a legvonzóbb férfi, akivel a lányt az utóbbi években összehozta a sors.  Viszonylag jó megjelenésű, intelligens, van humora, mi több, állása is. Hanna végre hagyja, hogy elsodorják az érzelmek. Fontos megértenünk, hogy a casting során (ösztönösen) alkalmazott pontrendszerben a megfelelőségi index felső határa 10 pont. A lány ekkor még csak gyorstesztet futtat, a fizikai adottságokon, a státuszon és a karizma-elemeken kívül egyebet nem vizsgálhat. Ferivel – mivel ő a befutó, s így egy szinttel feljebb lépett – már más a helyzet. Kapcsolatuk elmélyül, idővel összeköltöznek, alaposan megismerik egymást. Kiderül egy sor olyan tényező, mely továbbformálja a fiú megfelelőségi indexét:

 • Lehajtja a vécédeszkát                                              +1 pont
 • Nem hagyja szanaszét a szennyest                             +1 pont
 • A pénze mindig kitart a következő fizetésig                  +3 pont
 • Bűbájos Hanna szüleivel                                             +3 pont
 • Egy isten az ágyban                                                   +5 pont
 • Sosem mosogat                                                          -1 pont
 • Horkol                                                                       – 2 pont

Egy év együttélés után Feri 20 ponton áll. Ha azt hinnénk, hogy ennél magasabbra már csak egy orrsövényműtét és némi házimunka repíthetné, nagyot tévednénk.

 • Eljegyzés                                                                    +4 pont
 • Esküvő                                                                      +10 pont
 • Munkahelyi előléptetés, fizetésemeléssel                   +3 pont
 • Az első gyerek                                                            +5 pont
 • A második gyerek                                                       +3 pont
 • Közös családi ház kerttel                                           +5 pont

Elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amikor Félalfa Feri helyzete megingathatatlan. 50 pontja mellett labdába sem rúghat senki. Ilyenkor nyugodtan jöhetnek a 9 és 10 pontos pasik. Adhatja a szépet Alfa Aladár, csaphatja a szelet Csődör Csabi, sündöröghet Sármos Sanyi. Hannától – elbűvölő mosolyán túl – nem sokat remélhetnek.

A történet innentől fogva többféle módon folytatódhat. Kezdjük a rózsaszín verzióval: boldogan élnek, míg meg nem halnak… Na, ennyit a meséről! Persze, ilyen is van és nyilván ezt a forgatókönyvet tervezi mindenki. Azért nézzük meg a másik végletet is:

 • A kapcsolat kezd ellaposodni                                                 -5 pont
 • Esténként lecsúszik egy sör                                                     -1 pont
 • Feri tekintélyes pocakot növeszt                                            -5 pont
 • Esténként lecsúszik három-négy sör                                    -3 pont
 • Ferit kirúgják az állásából                                                       -8 pont
 • Masszív alkoholistává válik                                                    -12 pont
 • Rendszeresen bántalmazza Hannát és a gyerekeket        -15 pont
 • Elkártyázza a családi házat                                        -15 pont

Nem tévedés, a hajdan 50 pontos férj akár a mínusz tartományba is letornázhatja magát. Hannát nem fogja megingatni az esküvőn tett holtomiglan-holtodiglan fogadalom, s már a nulla pont környékén megszakítja a kapcsolatot Ferivel. És persze heteken belül összeáll a hatpontos Béta Bélával, hiszen az exférjnél még ő is messze jobb választás.

Hogy ne csupán szélsőséges eseteket tekintsünk, vegyünk egy tipikus, hétköznapi forgatókönyvet is:

 • A kapcsolat kezd ellaposodni                                    -5 pont
 • Feri tekintélyes pocakot növeszt                               -5 pont
 • Esténként lecsúszik három-négy sör                          -3 pont
 • Feri a munkájába menekül                                         -5 pont
 • Megszűnnek a közös programok                                -5 pont
 • Külön szobában alszanak                                          -10 pont

Amint látjuk, Feri megfelelőségi indexe ebben az esetben is nagyot zuhan, azonban még így is 17 ponton áll. Megszűnt létezni, mint vonzó férfi, ugyanakkor továbbra is jó apja a gyerekeknek és biztosítja a család elvárt életszínvonalát. Hanna némiképp skizofrén helyzetben találja magát. A jelenlegi életszakaszában változatlanul Feri a legmegfelelőbb férj a számára, így ebben a státuszában semmi sem fenyegeti. Viszont a romantikus funkció nem üzemel, ez az űr pedig kitöltésért kiált. Kigyúrt Karcsi, a kilencpontos kertészfiú kiválóan alkalmasnak mutatkozik erre a szerepre…

A vázolt matematikai modell persze közel sem tökéletes. Hanna személyében egy átlagos vágyakkal és motivációkkal bíró nőt vettünk alapul, így figyelmen kívül hagytuk a szolgalelkűen hűséges és az extrém módon csapodár típusokat. Nem foglalkoztunk azokkal a körülményekkel sem, melyekre a férjnek nem lehet ráhatása: betegségek, balesetek, fogyatékos gyermek születése, elemi katasztrófák stb. Nem minősítettük Hanna döntéseit erkölcsi szempontból, csupán tárgyilagosan tudomásul vettük a hipergám ösztön diktálta lépéseket. Azon is vitatkozni lehet, hogy az egyes tulajdonságokhoz, jellemvonásokhoz és eseményekhez társított pontértékek megfelelő arányokat tükröznek-e. De mindezen hiányosságokkal együtt a modell annak szemléltetésére mindenképpen alkalmas, hogy még a legszentebb női érzések is lefordíthatók a matematika egyszerű nyelvére.

Post Author: Big G.

Big G.
f Facebook
2 megosztás


291
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
15 Egyéni hozzászólás
276 Válasz hozzászólás
5 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
27 Hozzászólások szerzői
Oldm4nsureeeRustemSzergej55Foxtrott28 Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Naooo
Olvasó
Naooo

Má vót.

ulomenen
Olvasó

Vót má, hogy má vót? Ja, má vót.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Üdv. Big :)

Kommentként a javát Dennis már korábban „kritizálta”, én meg emlékeim szerint, vele értettem egyet :)

 Elgondolásomat egy történeten keresztül fogom szemléltetni, melynek főhőse a húszas éveinek elején járó Hipergám Hanna,

 Kimaradt, hogy Hanna a 0-10-es skálán hol is van?

Ugyanis nagyon nem mindegy, pl. 5 alatt egyértelműen be vannak határolva a „lehetőségei”, no meg a fizikai „potenciál” sem elhanyagolható, mert lehet, hogy most „csak” 4-es de kis „munkával”,  „feltornáztathatja” magát akár 6-ra és most nem a smink/pushup stb.  „tuningra” gondoltam.

 Az 5-6 pontosokkal tele a padlás, de a lány figyelemre sem méltatja őket.

Ha jól értem, akkor Hanna ”értéke” 5-6.os szinten van „belőve”.

Kéthavonta egyszer feltűnik a színen egy-egy hétpontos szerencsevadász is. Ilyenkor Hanna – valamelyes fintorgással – ad némi esélyt a szerelemnek, ám ezek a próbálkozások meglehetősen rövid életűek, a kudarc borítékolható már az indulásnál.

Magyarul: a szerencsevadász megdugja, és eltűnik a balfenéken és Hanna a felhőztetett „szomszéd srácoknak” elsírja bánatát, és nem érti, hogy  „miért ilyenek a férfiak”.

Egy bágyadt csütörtök délután aztán megtörténik a csoda.

 Kihagytuk a jó 10 éves „körhintát”, nagyot ugrottunk az időben, és ugye Hanna már inkább 5 pontosra „érett” objektíven (a felhőztetett, reménytelenül szerelmes szerencsétlenek az értékítélete nem releváns!)

A szupermarketben, a diétás joghurtok közt válogatva Hanna váratlanul belebotlik a nyolcpontos Félalfa Feribe.

 Inkább 6,5-es. És a fél, az már fontso tényező, majdnem 7, huh, el is önti a melegség Hanna lelkét…..

 Hanna végre hagyja, hogy elsodorják az érzelmek.

 :)

 Fontos megértenünk, hogy a casting során (ösztönösen) alkalmazott pontrendszerben a megfelelőségi index felső határa 10 pont. A lány ekkor még csak gyorstesztet futtat, a fizikai adottságokon, a státuszon és a karizma-elemeken kívül egyebet nem vizsgálhat.

 

De a barátnői az első találkozás után pontosan megfejtik a Feri értékét, aztán vagy közlik ezt Hannával , vagy nem , az meg vagy elhiszi, vagy nem :)

Általában mindkettő nem:)

Ferivel – mivel ő a befutó, s így egy szinttel feljebb lépett – már más a helyzet. Kapcsolatuk elmélyül, idővel összeköltöznek, alaposan megismerik egymást.

 Magyarul, Ferinek biztos suna akadt, belekényelmesedik a „többször van dugás mint nincs” állapotba.

Kiderül egy sor olyan tényező, mely továbbformálja a fiú megfelelőségi indexét:

 Itten egy pár dologgal vitatkoznék, egyrészt pl. ha van „elég pénze” , akkor irreleváns a budideszka, szennyes,  meg a szülőkkel való viszony, még a szexben is megalkuszik Hanna….

Ha kevés, akkor még minimum húsz szarságot ide lehet venni, minuszba….

 Egy év együttélés után Feri 20 ponton áll.

 Fenét, Feri azt hiszi, hogy ez má így fog menni, míg a világ világ :), Hannának pedig új kiinduló alapja van:)

Eljegyzés +4 pont

 Eddig Hanna volt „kapcsolati kényszerben”, de ezzel Feri bukott 4 pontot, nem nyert….

Esküvő +10 pont

 Itt Feri bukott 10-et és Hanna meg közel 0-ra hozta az esetleges különbséget, a lába már bennt van…..

Munkahelyi előléptetés, fizetésemeléssel +3 pont

 Ennek azért várjuk ki a végét….

Ha már a tökeit átnyújtotta korábban tálcán, főhajtva, akkor megfeszülhet, nem számít.

  Az első gyerek +5 pont

 No, itten került Hanna olyan helyzetbe, hogy teljhatalma van és Feri pontjait nyugodtan le lehet vonni és minimum 1-szeres, de inkább többes szorzóval Hannának lehet adni.

A második gyerek +3 pont.

 Nem oszt és nem szoroz, max dupla tartásdíj…..

Közös családi ház kerttel +5 pont

 Élvezi Feri amíg benne lakik…..

 Elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amikor Félalfa Feri helyzete megingathatatlan.

 Fenét, épp hogy borotvaélen táncol, mert a sex leredukálódik 0-ra, Hannából sárkány lett, ez meg csak néz ki a fejéből és néha, ha nagy ritkán elmehet, részegen, kérdezgeti  a haverokat, hogy mit cseszett el…..

50 pontja mellett labdába sem rúghat senki.

 Pont fordítva, épp hogy Hanna hiszi azt, hogy ennyivel van előrébb, és pont ennyivel van Feri hátrányban.

Ilyenkor nyugodtan jöhetnek a 9 és 10 pontos pasik. Adhatja a szépet Alfa Aladár, csaphatja a szelet Csődör Csabi, sündöröghet Sármos Sanyi. Hannától – elbűvölő mosolyán túl – nem sokat remélhetnek.

 Inkább kinyílik a csipája és újrakezdi-kezdené a liánozást….

A történet innentől fogva többféle módon folytatódhat. Kezdjük a rózsaszín verzióval: boldogan élnek, míg meg nem halnak… Na, ennyit a meséről! Persze, ilyen is van és nyilván ezt a forgatókönyvet tervezi mindenki. Azért nézzük meg a másik végletet is:

 Majdnem, kis korrekcióval

A kapcsolat kezd ellaposodni -5 pont

Ennek azért komoly „irodalma”  van, lehetne vég nélkül idecitálni a cikkeket, de hogy ilyen kurta mondat kevés ennek taglalására, az holtbiztos:)

 Esténként lecsúszik egy sör -1 pont Feri tekintélyes pocakot növeszt -5 pont Esténként lecsúszik három-négy sör -3 pont Ferit kirúgják az állásából -8 pont Masszív alkoholistává válik -12 pont

 Egyrészt, nem kell,  hogy kirúgják az állásából, no meg igazán az is lényegtelen, hogy mennyit iszik, ugyanis eddig is ennyit ivott, az emberek nem szoknak rá, és nem szoknak le a szenvedélyekről, max titokban művelik, illetve a másik félnek eddig “szelektív” volt az érzékelése….

 Rendszeresen bántalmazza Hannát és a gyerekeket -15 pont Elkártyázza a családi házat -15 pont

 Ezek hiányában is kurvára rezeg a léc, ezek nélkül is szopóágon van Feri…

Nem tévedés, a hajdan 50 pontos férj akár a mínusz tartományba is letornázhatja magát.

 Ez már ott elkezdődött, amikor elvette, a gyerek születéssel, pedig minimum 0-ra erodálódott, hacsak nem alakított ki egy olyan „függő „ viszonyt Hanna részéről, hogy a hörcsöge állandóan azon pörögjön, hogy hogyan tudná „jobbá tenni” Feri életét és állandó stresszben van, hogy hogyan feleljen meg az „Urának”

 Hannát nem fogja megingatni az esküvőn tett holtomiglan-holtodiglan fogadalom, s már a nulla pont környékén megszakítja a kapcsolatot Ferivel.

Pontosan, csak épp a 0-pont lett nagyon mellélőve.

És persze heteken belül összeáll a hatpontos Béta Bélával, hiszen az exférjnél még ő is messze jobb választás.

 Azé ennyire forrón nem eszik a kását, gyakorlatilag már a gyerek születése után pár évvel félrekefélhet, sőt, gyes alatt – gyönyörű történetek vannak erről :), másrészt jóval „előrébb tart”  Hanna mint azt Feri valaha is elképzelte…..

 Hogy ne csupán szélsőséges eseteket tekintsünk, vegyünk egy tipikus, hétköznapi forgatókönyvet is: A kapcsolat kezd ellaposodni -5 pont

Lásd fent

Feri tekintélyes pocakot növeszt -5 pont Esténként lecsúszik három-négy sör -3 pont Feri a munkájába menekül -5 pont Megszűnnek a közös programok -5 pont Külön szobában alszanak -10 pont

 Bocs de ezek szerintem bullshitek, ami döntő, hogy Feri tökeivel mi a helyzet….

Amint látjuk, Feri megfelelőségi indexe ebben az esetben is nagyot zuhan, azonban még így is 17 ponton áll. Megszűnt létezni, mint vonzó férfi, ugyanakkor továbbra is jó apja a gyerekeknek és biztosítja a család elvárt életszínvonalát.

 Ez oximoron, a balfasz az nem jó apa(hacsak nem a „Jó anya” túlmisztifikált szarságait vesszük alapul-ez is megérne pár misét :) , mivel a gyerekek mintát másolnak, és a szar minta nem biztos hogy jó…..

 Hanna némiképp skizofrén helyzetben találja magát. A jelenlegi életszakaszában változatlanul Feri a legmegfelelőbb férj a számára, így ebben a státuszában semmi sem fenyegeti.

 Fenét, ha elválik, övé a lakás, tartásdíj, +egy balfasz kolonccal kevesebb és azt hiszi, hogy a korábbi „csábereje” még mindig megvan, hiszen a Jóska is a múltkor részegen félreérthetetlenül rámozdult, csak épp engedni kellett volna, szóval szerinte van gazdatest bőven, csak épp győzzön válogatni…..

  Viszont a romantikus funkció nem üzemel, ez az űr pedig kitöltésért kiált.

Ez romantika utáni vágy egy hülyítő szarság, mindig az a kérdés, hogy KI csinálja, nem az , hogy MIT !

Kigyúrt Karcsi, a kilencpontos kertészfiú kiválóan alkalmasnak mutatkozik erre a szerepre…

 Fenét, először elválik, közel éltalában még nem érte el a 40-et, de alulról közelíti, és immár “szabadon”, megfelelő háttérrel el kezdi „élni” az életét…. amíg rá nem jön, hogy max dugásra és arra a pár órára van rá szükség, de a Ferinél is lúzerebb balfaszokon(akiken átnéz:) kívül, nem nagyon van megfelelő gazdatest…..

.
Olvasó

.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Köszönöm a megerősítést:)

Somogyi József
Vendég

Végre egy feminista is ír az oldalra :P

hunbagira
Újságíró

Ezt muszáj volt? Kurvára rontja a cikkek eddig színvonalát minden téren.

DennisVT
Újságíró

Jó ez. Lehet vitázgatni hozzá. :)

Kalman
Újságíró

A pontozási rendszer teljesen kék-pirulás. Ha már pontrendszer, akkor legalább alfa és béta tulajdonságokra kell bontani. És igen, a béta tulajdonságok (WC deszka, szennyes, kedves a szülőkkel) valóban jól jöhetnek egy “boldogító” igenhez. De ezektől még könnyen kiszárad a pina. És nem is kell mellé rossz tulajdonságokat gyűjteni, hogy néhány év múlva ez már ne legyen elég.

Minden probléma kezdete – a kapcsolat kezd ellaposodni. Ezt te oknak írtad fel, pedig ez valójában már egy okozat, amit általában a száradó pina okoz. Hadd ne mondjam, hogy ebből lehet levezetni a munkába menekülést és külön alvást is. Sőt arra is mernék fogadni, hogy a mértéken felüli piálás is összefügg.

Tehát a lényeg, hogy a száradó pinát kell elkerülni. Erre viszont a cikk nem adott semmi fogódzót. Még szerencse, hogy van nekünk Dennisünk, Vasgerincünk, Wastrelünk és még sokan mások, akik adnak.

ulomenen
Olvasó

Na most a szülőkkel való normális viselkedés szerintem nem béta, hanem normálisember- tulajdonság. A saját szennyesruha szennyestartóba tevése meg nem béta, hanem felnőttember- tulajdonság.

A wc-deszkáról meg hosszasan lehetne értekezni.

Kalman
Újságíró

Nem azért házasodtam meg, hogy én cipeljem a ruháimat a szennyestartóig :-).

A WC deszkáról meg lehet értekezni. Meg a fogkrémes tubusról is. Csak tökéletesen értelmetlen.

RedGreg
Újságíró

Pedig ezek is valószínűleg fontosak. A helyzet az, hogy amúgy mindegy hogy 10-es vagy vagy 100-as a 10-es listán, a jót túl könnyű megszokni. Ez olyan, mint h ha hazajössz Rómából, és ott metróztál utána pofán vered azt, aki rosszat mond a magyar metróhálózatra, de ha már itt vagy 2 hónapja fanyalogni kezdesz, hogy milyen rossz.

DennisVT
Újságíró

Tehát a lényeg, hogy a száradó pinát kell elkerülni. Erre viszont a cikk nem adott semmi fogódzót.

Szerintem ez nem olyan probléma. Tényleg elég sok írás foglalkozott már ezzel, és gondolom, hogy még fog is. Arról az oldalról viszont még valóban nem néztük a dolgot, hogy ha mégis mindent elbaltáz a főhősünk, és Szaharára száradt a bugyi, akkor is vannak még dolgok, amik mellette szólnak, és nem amellett, hogy az asszony lelépjen a főnökével.

Tényleg ilyen az, hogy veled van emléke a lánykérésről, az esküvőről, te vagy a gyerek apja és jó apa vagy, eltöltöttetek együtt már 10 évet, és ha a bugyi száraz is, de ismeritek és szeretitek egymást, stb. A kérdés az, hogy ez mennyit számít, mi az, amit még ellensúlyozni képes, és mi az amit már nem, hol lehet az a pont, amikor mindezek ellenére is borítja az asztalt az asszony, stb. Ezzel eddig tényleg nem foglalkoztunk.

Én egyetértek azzal, hogy ezek fontos dolgok, bár szerintem közel sem annyira, mint Big G. szerint*, viszont ő él élettárssal és ő nevel 2 gyereket, szóval ebben neki vannak személyes tapasztalatai.

*Nekem egész egyszerűen az a logikám és érvelésem, hogy ha ezek a dolgok tényleg ENNYIT nyomnának a latban, mint a cikk mondja, akkor hétköznapi normális megbízható jó apákat és férjeket (tehát nem alkoholista nem erőszakos, nem kártyázza el a házat) sosem hagynának el a nők. Márpedig látjuk, hogy ez nincs így. Ergo az alapfeltevésünk téves, és NEM nyom ennyit a latban.

Balton
Olvasó
Balton

“A kérdés az, hogy ez mennyit számít, mi az, amit még ellensúlyozni képes, és mi az amit már nem, hol lehet az a pont, amikor mindezek ellenére is borítja az asztalt az asszony, stb. Ezzel eddig tényleg nem foglalkoztunk.” – kvázi a hörcsög TÉNYLEGES ébredése…

Kalman
Újságíró

Szerintem meg ezek totál lényegtelen dolgok. Csak akkor kerülnek terítékre, ha már egyébként baj van. Addig senki nem foglalkozik ilyen marhaságokkal, mint a WC deszka fedele. (Apropó látott már ilyet valaki igazából, hogy ez probléma lett volna? Én eddig azt hittem, hogy a női magazinok találták fel. Ezen még a legsárkányabb csajom sem problémázott a kékpirulás időszakomban sem.)

Balton
Olvasó
Balton

Ez a njugati-világban, konkrétan az USA-ban fordult elő mint válás indok. Mondanám azt hogy ez városi legenda, de általában a leg- életképtelenebb/életidegnebb dolgok bizonyulnak teljesen igaznak.

Alter Ego
Szerkesztő

Nem a WC deszka fedeléről van szó többnyire, hanem magáról a WC “deszkáról”, pontosabban az ülőkéről. Még soha nem mondta neked egyetlen nő sem, hogy miért hagyod felhajtva? – Hát, barátom, most lebuktál, hogy Te ülve pisálsz!  :D

Még társalgási témaként is találkoztam a “problémával” több ízben: “mit képzelnek magukról a férfiak, hogy utánuk kell lehajtaniuk a nőknek?” – Afféle feminista ügy ez, kérem. – Aztán “nagyon elmélyült” logikai elemzések is születtek ennek hatására “férfijogi aktivistáktól” (ilyen súlyos logikai feladdatal ugye egy feminista nem birkózhat meg) ebben a témában, hogy ha mindkét nem fel- és lehajtja a saját szükséglete szerint, akkor pontosan ugyanannyiszor kell mindkét nemnek “dolgoznia”.

Tehát az egyenjogú, önbecsüléssel rendelkező férfi nem hajtja vissza a WC deszkát semmi áron, csak a konfliktuskerülő, önkizsákmányolásra hajlandó papucsok!  :D

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Még annyit hozzáfűznék, hogy egyik félnek sincs igaza :) ugyanis a Feng Shui szerint a deszkát meg a tetejét is le kell csukni,  egyrészt, hívőknél (hogy nem szökjön meg a pénz:), “hitetlennek” pedig higiéniai okokból :)

Alter Ego
Szerkesztő

“Úriember vagyok”, ha idegen helyen a tetőt is lehajtva találom, abban az egyetlen esetben hajlandó vagyok visszacsukni az egész miskulanciát. :D Itthon meg pont nem érdekel, sem “pénzügyi”, sem higiéniai okokból. :)

ulomenen
Olvasó

Ezt higéniai okot nem értem…meg a reklámokban sem a vegyszeres kacsát, mer’ attól lesz a fajansz baktériummentes. Mi ez a hiszti? Az ember lehúzza, meg esetleg kis kefe és fehér a porcelán, átláccó a víz. Ez már elég, inni meg felénk nem ebből isznak amúgy se.

Kalman
Újságíró

Amikor lehúzod, akkor lendületből jön a víz, ami szanaszét szórhatja a cucc molekuláit Ezért a megfelelő eljárás:

Lecsukod a fedelét is

Lehúzod

Felhajtos az ülőkét is, nehogy rácsöpögjön a kefe.

Lekeféled

Lecsukod a fedelét is újra

Lehúzod újra

Felhajtod rétegenként és megvizsgálod, hogy maradt-e rajta rebellis vízcsepp. Ha igen, akkor tiszta WC-papírral letörlöd (amit a kukába teszel, nehogy végtelen ciklusba kerülj az újralehúzás miatt)

A deszkát lehajtod (hogy a nőstények boldogak legyenek), a tetejét meg úgy, ahogy találtad (mert úriember vagy).

ulomenen
Olvasó

Amatőr… Mondom a tutit:

Ráül.

Nyomi.

Közben lehúz (nincs mit kefézni, nem frecseg szét a víz- persze ez víznyomás ill. áramlási viszonyok kérdése is, amik nem minden wc-nél optimálisak).

Papír.

Papírt lehúz.

Felkel, boldog. Ülőkéhez hozzá sem nyúlt.

 

Kalman
Újságíró

Hidegvizet a seggemre. Persze.

Alter Ego
Szerkesztő

Az alaposság látszata ellenére gondatlan vagy, mert képzeld csak el, hogy amikor lehajtva lehúzod, akkor az összes molekula szépen vastagon ráfröcsög a fedélre. Azzal mi  lesz? – Amikor a következő alkalommal meg netán megkönnyebbülve kissé hátradőlsz, akkor mindez a derekadon, hátadon fog kikötni. – Úgy gondolod, ennyivel máris boldoggá tetted az ingedet mosó, rabszolgasorban tartott nőstényt? :D

Utóbb szerkesztve: Bár lehet, hogy én értettem félre, mert “rétegenként” hajtod fel és keresed a rebellis vízcseppeket.  Akkor viszont ezer bocsánat, te elnyerted a tökéletesen higiénikus férfi fődíját. :)

ulomenen
Olvasó

Azért egy “Lusta de Leleményes” különdíj nekem is kijár…

ulomenen
Olvasó

Igazán büszke lehetsz magadra, mennyi mindent kihoz belőlünk a cikked… :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A kérdés az, hogy ez mennyit számít,

Ha a bugyi kiszáradt, akkor semmit, ez van.

Csak idő és/vagy lehetőség kérdése.

RedGreg
Újságíró

Egyébként ez a pontozás nagyon érdekes kérdés, és téma. És nagyon jó felvetés BigG-től. Sztem sokan megfigyelhettétek itt, hogy a nők jelentős részének van egy olyan szokása, ha valami neki nagyon nem tetszőt csinálsz csak annyit reagál rá: rosszpont. Gimnazista korom bibliájában Barbara Pease – Allan Pease Miért hazudik a férfi-miért sír a nő című könyvében egy egész fejezet szólt a nők titkos pontrendszeréről, és nagyon sok érdekes és hasznos infót lehetett belőle megtudni. Valószínűleg alapja is van a dolognak. És még jól fel is használható. Én legalábbis mindig élvezettel használtam, hogy ha valami olyat csináltam, amiről tudtam, hogy a csaj tudatos énjének nem annyira fog tetszeni akkor rávágtam, hogy tudom, rosszpont. Általában egy hatalmas nevetés lett a válasz, és az lett amit én akartam, azzal, hogy igen az. Szóval szerintem igenis fontos ezzel foglalkozni, és megtanulni azt is, hogy mi milyen kapcsolati következményekkel jár. Mert lehet, hogy  a bugyi kiszáradás ellen nem jó (arra viszont ahogy mások is írták, van itt már bőven tipp és trükk, de ha nem elég irány a könyvesboltok, egyéb weblapok) de a kapcsolat fenntartása szempontjából életbevágó lehet. Avagy fenntartani egy olyan egyensúlyi pontszámot, ami mellett még nem éri meg borítani mindent. Így már csak az fog fenyegetni, hogy csajszid lelép egy-egy sráccal bugyit nedvesíteni. De és ebben Big-el értek egyet (figyelj Big ilyen is van :) ) ha a kapcsolati szempontból értékes maradsz akkor már csak szexuálisan is annak kell maradnod.

Érdekességképpen:

egy esettanulmány pontozásának részlete a “bibliámból”

Brian pontjai:

amit ő gondolt magáról:

-5 nap munka 30 pont

Látogatás az anyósnál 5 pont

A gyerek repülőgép modelljének összeszerelése 5 pont

Kerti hússütés a barátokkal 3 pont

Éjszakai zajok forrásának felkutatása 1 pont

Virág csokoládé és pezsgő vásárlása 10 pont

amit Lorraine adott

-5 nap munka 5 pont

Látogatás az anyósnál 1 pont

A gyerek repülőgép modelljének összeszerelése 1 pont

Kerti hússütés a barátokkal 1 pont

Éjszakai zajok forrásának felkutatása 2 pont

Virág csokoládé és pezsgő vásárlása 4 pont

DennisVT
Újságíró

https://therationalmale.com/2011/11/14/appreciation/

“Szerintem a legtöbb férfi ott téved a legnagyobbat, amikor azt gondolja, hogy a nője majd helyén fogja értékelni az általa hozott áldozatokat. Most mondom: nem fogja. Nem fogja, mert hiányzik belőle a képesség, hogy összességében megértse és átlássa, mindazokat az áldozatokat, amiket meghozol azért a realitásért, amiben éltek. Még a legfelvilágosultabb, legértelmesebb nőből is hiányzik ez a képesség, mert nem része a nő-központű gondolkodásnak. A iránta érzett szeretetből, becsületből, tisztességből hozott áldozataid a számára hétköznapiak és természetesek. Alapértelmezett elvárások. Lemondtál az ambícióidról, és mindarról, amit elérhetnél, őérte? Hát ez a dolgod, ez az elvárt. Ellenálltál a kísértésnek, amikor a bomba kis titkárnőd felajánlkozott az irodában? Hát ez a dolgod, ez az elvárt. A kötelezettségeid és feladataid hogy fenntartsd a házasságod, az otthonotokat, a családod stb, mind mind természetes. Elvárt. Csak akkor értékeli, amikor nincs…”

Kalman
Újságíró

+1 Ami a józan ész szerint nyomós indok lenne a latban, az köddé válik, amint viszketni kezd a sunci. Ezért lépnek le a bankárok mellől a családi házból a nők egy gitárossal.

Ezért kell külön választani az alfa és a béta tulajdonságokat. Ha alfából jók vagyunk, akkor a komfortérzetet valóban növelhetik a béta-pontok is. Vagy egy fal körüli nő átmenetileg bemagyarázza magának hogy erre vágyik, amíg beleszüli az alfa gyerekét a cuck házába. De ha az alfa pontjainkkal csúnyán megbukunk, akkor a béta pontjainkkal kitörölhetjük a seggünket.

Reszet Elek
Újságíró

Néha (de azért nem annyira gyakran) azt kell megadni a nőnek amit kér és nem pedig azt amire szüksége van.

Qukori
Olvasó
Qukori

Ez remek kis eszmecsere volt! Dennis mindig jókat ír, de ebben a kérdésben nekem kissé “papirosízű” ez a patikamérlegen méricskélt alfa-béta egyensúly. Ulomenen és Big megközelítése nekem életszerűbbnek tűnik.

Másfelől nem gondolom, hogy párkapcsolatra vonatkozóan néhány alapvető tételen kívül vannak olyan törvények, amelyek mindenki számára jól működő receptként hasznosíthatók.

Alighanem döntő tényező, hogy milyen az alaptermészeted és milyen életút áll mögötted, amikor egy komolyabb kapcsolatba belevágsz. Mert mit is jelent egy kapcsolaton belül alfának lenni? Elsőrendűen azt, hogy jó “törzsfőnök” vagy, aki kézben tartja a dolgokat, ura saját magának, így a kapcsolatnak is, illetve a kapcsolaton belül adódó mindennemű élethelyzetnek – legyen az bevásárlás, esti program, hiszti kezelése vagy szex.

Ha valaki eleve alfás személyiség, dominánsabb típus, s úgy általában az emberi kapcsolataiban irányító természet, akkor szinte magától értetődően, komolyabb erőlködés nélkül veszi fel a kapcsolaton belül a törzsfőnöki pozíciót. Neki spontán jön, hogy mikor kell erélyesnek lenni, mikor lazának és viccesnek, és e mellé sok minden belefér: gyöngédség, figyelem, romantika és akár a WC deszka is :)

Ha meg valaki alapvetően béta, akkor keményen melóznia kell azért, hogy beletanuljon a törzsfőnök szerepbe, s tudatosan oda kell rá figyelnie, hogy a csaja ne tudja az egyensúlyából kibillenteni. Ilyenkor nyilván óvatosabban lehet csak adagolni a “bétás” megnyilvánulásokat…

Apám totál az első típus volt. Elég erélyesen kézben tartotta a család dolgait, és következetesen érvényesítette a saját szabályrendszerét, de ha az általa kijelölt kereteken belül maradtunk, akkor szabadság volt, jókedv volt, jól éreztük magunkat. Voltak keményebb dolgai is. Néha borult az asztal, s akkor anyámmal együtt mindannyian tudtuk, hogy most itt kuss van és azt kell csinálni zokszó nélkül, amit az apám mond. Volt, hogy napokra eltűnt, fogalmunk sem volt hová, s amikor hazajött, mindenki tudta, hogy nem szabad kérdeznünk semmit. Mindezzel együtt viszont rengeteg gyöngédség, érzelem és szeretett volt abban, ahogy az anyámmal bánt és abban is, ahogy bennünket nevelt. Egyébként pedig egy régi vágású férfi volt, a nőkkel abszolút kedves és udvarias. Még a nála 20 évvel fiatalabb kis fruskáknak is úgy köszönt, hogy “kezit’ csókolom Hölgyeim!”, de mindezt olyan magabiztosan és olyan megnyerő, csibészes mosollyal, hogy menten lecsúszott a csajokról a bugyi. :)

És még egy dolog, ami szerintem idevág.

Brando legnagyobb alakításából a PUA mindig a következő jelenetet emeli ki – méltán egyébként.

https://www.youtube.com/watch?v=UqhXBSW0Zns

A csajoknak viszont ez a kedvenc része. Persze az előző nélkül nem működne- :)

https://www.youtube.com/watch?v=S1A0p0F_iH8

xcsakx
Olvasó
xcsakx
Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Hát ja, fő az őszinteség! :D

Naooo
Olvasó
Naooo

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Makarov:-oltások.

Nem tudom ugyanarról beszélünk-e,a kötelező gyermekkori védőoltások nem véletlenül kötelezőek.(BCG, Di-Per-Te-Ipu-Hib-és annak ismétlő oltásai stb).

Egyébként 98-ban meg sem kérdezték,amikor én szültem,hogy mi a véleményem róla,kapta és kész,teljes természetességgel.Számomra megnyugtató,hogy nem fenyegeti a lányomat TBC, Diftéria, gyermekbénulás stb. Ezeknek a járványoknak a visszaszorulása pedig egyértelműen a fejlett országokban kötelezővé tett ingyenes! gyermekkori oltásokra vezethető vissza. Ez engem baromira meggyőz pl:

“A Sabin-cseppek bevezetése után a megbetegedések száma drasztikusan visszaesett. Magyarországon a cseppek alkalmazását 1960-ban vezették be: három- és hatéves kor között adják, összesen mintegy hat alkalommal. Mára a betegséget a Sabin-cseppnek és az erőteljes egészségügyi kampányoknak köszönhetően sikerült szinte teljesen visszaszorítani, megfelelő oltás esetén a megbetegedések száma mindössze egy a millióból: Magyarországon 1990-ben három, azóta egyetlen esetet sem regisztráltak.” (ehhez kapcsolódó remek film/könyv a Tombol a hold-a szerk.).

A “fizetős” influenza oltásokról,vagy méhnyakrák elleni oltásról már messze nem vagyok ennyire meggyőzve. Nincs egyértelmű “bizonyíték” hogy teljes körűen,vagy egyáltalán véd-e…Ezek már inkább üzleti jellegűnek tűnnek számomra és nem is élek velük.

Koriander
Olvasó
Koriander

“Azok a szülők,akik meg nem viszik orvoshoz a gyereket (elutasítják a védőnői szolgáltatást), nem oltatják be stb,azoktól egyszeri figyelmeztetés után elvenni a gyermeket. ha már történt valami a gyerekkel az ő hibájukból kifolyólag,börtön,jó hosszan. A gyermek nem a tolajdonuk !”
én erre reagáltam és azért merem remélni, hogy addig amíg hivatalosan a gyámjuk vagyunk addig a gyerekeink a “mi jószágaink” ès az állam a mi véleményünk ès világnèzetünkhöz max ajánlhat dolgokat ès csak veszèlyeztetés esetén avatkozik be, de akkor sem úgy hogy “elsô figyelmeztetés után kivétel”.
Az alapimmunizációval nincs bajom, a frissítôkkel annál inkàbb. Lehet hogy nagy jàrvànyok nincsenek, viszont az autoimmun jellegû megbetegedések kezdve az ekcémától bezàrólag a mindenfèle PMes megbetegedésekkel ill. szklerózis multiplexszel a fejlett világban eddig nem látott csúcson vannak ès már nem egy helyen olvastam, hogy ez az agyontolt immunizálással is összefügg. A háziorvosom amikor a tetanuszomat akartam frissíteni LEBESZÉLT, helyette antitestre tesztelt ès jé megvan. Az elmúlt idôszakban a tetanusz frissitó 10 rôl lement 5 évenkénti ajànlàsra. Vajon miért? Mert pénz.

Reszet Elek
Újságíró

No de minek frissíteni? Vagy tizenöt éve nem kaptam tetanuszt. Ha baleset ér majd adnak. Ahogy a legtöbb ember magam sem olyen mumkahelyen dolgozom hogy alapban kellene. Más oltást se kaptam vagy 25 éve. Nem is akartak adni, nem is kértem és senki sem presszionált rá hogy kellene kapnom.

Koriander
Olvasó
Koriander

vannak ajánlások, aminek rèsze ez is, ahogyan a többi laborcheck.
én érintkezem talajjal / földdel, bármikor sérülhetek. bizonyos értelemben prepperek vagyunk, szóval egyàltalàn nem evidencia, hogy mindig elérhetô közelben lesz sürgössègi ellátás/ bank/ èlelmiszerbolt- elèg ha csak két hétre áll meg az èlet, ezèrt is jobb ha van tetanusz elleni immunitásod (ahogyan kápèd vagy barterhez használható piakèszlet ill élelmiszer ès ivóvíztartalèkod).
és pölö a nagyanyám szomszèdja abba halt bele, hogy megkarcolta a lábát a csatornafedél ès már kèsôn fordult orvoshoz… szóval ha tecc nekem ez egy parám is.

Reszet Elek
Újságíró

Akkor vetessétek ki a vakbeleteket is mert begyulladhat és a civilizáció összeomlása után nem lesz aki kivegye. Kapsz egy sütit ha segítség nélkül kitalálod honnan idéztem…

“Csüggedten nézem Evelyne-t. Most érzem át először istenigazából kiszolgáltatottságunkat, elesettségünket. Eszembe jut, mi lenne, ha kiújulna a vakbélgyulladásom. Miért is nem operáltattam meg magam, amíg még lehetett!”

“Amikor a mondott napon Emmanuel leszállt kedves Violája hátáról, éles fájdalom nyilallt altestébe. Többször hányt, magasra szökött a láza, ágyba kellett fektetnünk. Kérésére megtapogattam a hasát, négy ujjamat rányomtam arra a pontra, ahová mutatott. Önkéntelenül feljajdult, de rögtön elharapta, rám nézett – azt a pillantást míg élek, el nem felejtem -, és azt mondta, erőtlen hangján: – Kár folytatni. Vakbélgyulladás. A harmadik.

Másnap, harmadnap elmesélte: 76-ban két vakbélrohama volt. Karácsonykor kellett volna a vakbelét kivétetnie. Ki is tűzték a műtét napját, lefoglaltatott egy szobát a klinikán, de az utolsó pillanatban húsvétra halasztotta az operációt, mert sok volt a munkája, és egészségesnek érezte magát. Bűnös mulasztás volt – mondta Emmanuel, elfordítva a fejét. – Most megfizetek érte.”

Koriander
Olvasó
Koriander

“Akkor vetessétek ki a vakbeleteket is mert begyulladhat és a civilizáció összeomlása után nem lesz aki kivegye.”
ez hülyeség. Az hogy megsérükhetsz/megvágod magad gyakoribb, mint hogy egy szerved becsôdöljön. Hál Istennek! De valóban nem lehet mindenre felkészülni, viszont krízis helyzetben az oltásvakcina az ami elsóként limitált, a vakbeledet simán kivágják vadászkéssel plusz ha mûtenek akkor sem àrt ha nem tetanuszolsz be.
” Kapsz egy sütit ha segítség nélkül kitalálod honnan idéztem…
csak kiskegyedet olvasok. meg különösebben nem szeretem az édeset, màs motiv kell.
https://www.youtube.com/watch?v=rscqSCxaKLo

Reszet Elek
Újságíró
Koriander
Olvasó
Koriander

szvit´ sour szvit´ sour szvit´sour

egeszen megkivantam a disznotorost

Reszet Elek
Újságíró
Koriander
Olvasó
Koriander

Pont ilyen gumicsizmát keresek, a malacot megsütjük.

Reszet Elek
Újságíró

Az ilyen szövegekre a világ összes kismalaca keservesen sírni kezd! Ne ríkasd meg a kismalacokat!

Koriander
Olvasó
Koriander

mióta érdekel a piroscsizmás ölbemalacok lelkivilága?

ulomenen
Olvasó

Ilyen picit nem megsütjük, hanem simogatjuk. Majd megsütjük, ha nagy lesz. :D

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Makarov :

Így már érthetőbb.Természetesen a gyermekelvételt az alap oltásokat megtagadókra és első sorban a védőnői látogatásokat,orvoshoz vitelt megtagadókra gondoltam,hisz az elmúlt időszakban több kisgyermek is áldozatul esett az emberi hülyeségnek és nemtörődömségnek Magyarországon. Frissítésekben meg sosem gondolkoztam (12 éve nem voltam beteg),lehet hogy pont emiatt…

ulomenen
Olvasó
VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ulomenen:

“Miért jó terhes nővel szexelni?

– Mert ha szerencséd van, közben le is sz*pnak…

Én kérek elnézést.”

Mivel az átlag férfinél sokszor lényegesen jobban érted-érzed a nők észjárását,ezért  biztosan meg fogod érteni miért nem nevet ezen a viccen egyetlen nő sem. (és Te magad is érzed ,hogy ez egy kretén vicc,mert amúgy nem kértél volna elnézést).

Vannak szent dolgok.Egy (átlag-normális?)nő számára a méhében hordott gyermek a legszentebb dolog a világon. Vizuális típusúak vagyunk (én legalábbis nagyon). Ez a “vicc” a nők számára egy szentségtörés-akkor is,ha nyilvánvalóan nem gondolja senki komolyan.Ezzel egyszerűen nem viccelünk.

Jut eszembe, nem sűrűn hallgattam Boros- Bochkort (beképzelt parasztnak tartom, főleg a Bochkort-és nem a kövér nőkről alkotott véleménye miatt,volt szerencsém már párszor találkozni vele élőben is sajnos),de egyszer hallottam,amikor valami reggeli műsorukban vicces jelenetekről volt szó (jó pár éve),hogy ki mit látott aznap,betelefonáltak stb. Az egyik betelefonáló (amúgy férfi volt) épp azt ecsetelte mekkorát röhögött, amikor  a aznap reggel a kocsma előtt látta,hogy az onnan kijövő apuka-nagypapa?,(erre nem emlékszem pontosan),valószínűleg óvodába menet,a kerékpárra felülve,amikor a lábát lendítette egyetlen rúgással lerúgta a kisgyereket a gyermekülésről…ezen (persze jelezve, hogy tudják kretén dolog ilyenen röhögni) fél perces röhögőgörcsöt kapott Bochkor barátunk,de Boros is jól szórakozott. Addig sem kedveltem őket,de onnantól ,ha meghallottam a hangjukat csak köptem egyet.

Mondjuk ez olyasmi lehet egy férfinak,mintha “valóban ő-e az apa” dologgal viccelnének a nők (most láttam valami Gálvölgyi show ismétlést nemrégen abban volt egy olyan,hogy a leharcolt felesége mellé lefekszik a férj és eléggé negatívan tesz megjegyzést,hogy na itt vagyok te 4 gyermekes anya,feleség válasza jó éjt,te 1 gyermekes apa…) Ugye viccesnek tűnik,de azért mégsem az…

Reszet Elek
Újságíró

No meg a kispéniszes és herélős viccek.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Hát azok sem viccesek,nem is tudok rajtuk röhögni….,de pl a szőke nősek nem zavarnak…  (sötétbarna a hajam :) )

ulomenen
Olvasó

Szerintem egy vicc nem attól vicces, hogy miről szól vagy miről nem szól, hanem hogy jó-e a poén, vagy sem. Kispéniszes meg herélős vicc is lehet humoros. Lásd lentebb a kifejtést.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Pontosan.

ulomenen
Olvasó

Vivien: Osztom rengeteg komikus véleményét, miszerint viccelni mindennel szabad. Vagy ahogy a nemzet koszorús költője, Lőwy Árpád írta: “Így hát annyit mondok, ifjú népem/ disznólkodni szabad, de csakis szépen.”

A részeg ember bemegy a templomba, és meglátja Máriát a Kis Jézussal a kezében, azt mondja:
– A gyereknek egy kakaót, az asszonynak egy cherryt!
Megy tovább, meglátja Jézust keresztre feszítve, azt mondja:
– Az artistának egy sört!
Megy tovább, bemegy a gyóntatófülkébe és azt mondja a papnak:
– Te meg, ha végeztél a sz*rással, szolgáld már ki a vendégeket!

Egy viccnek mindig a poén, az abban lévő logikai csavar a lényege. Amíg a viccben ez benne van, addig a csúnya szó, illetlen kép csak eszköz, mely vászonként hordozza a lényeget. Egy vicc egészen addig nem sértő, ameddig célja a nevettetés, nem pedig csupán a támadás.

A négerek alsóbbrendűek, rabszolgáknak jók csupán.

Ebben semmi vicces nincs. Na de ebben:

Mije fehér a négernek?

.

.

.

.

A gazdája.

A valódi rosszindulat kizárólag állít valamit. Az abszurd vicc fog egy ilyen rosszindulatú állítást, sztereotípiát, bántó képet és továbbgondolja, netán csavar rajta egyet, kifordítja, vagy a lehetetlenségig fokozza. Teszi ezt úgy, hogy mindeközben logikus marad, illetve a maga rendszerében logikus. Olyan, mint egy mese, melyben elhisszük, hogy a legkisebb fiú egy varázseszköz segítségével repül- de azt nem hinnénk el, hogy csak úgy, magától kezd el repkedni.

Egy eldugott tanya mellett leszáll egy UFO. Két alak száll ki belőle,
feltehetően hím és nőstény. Felveszik a kapcsolatot az emberekkel és
tapasztalatszerzés végett megbeszélik a partnercserés szexet. A földi férfiú
felmegy a fedélzetre, az UFO lent marad az asszonnyal. Levetkőznek. Az UFO
hapsinak hímtag helyen valami picike nyúlvány csüng. Meglátja ezt a földi
asszony és röhög.
UFO: – ???
Asszony: – Ezzel a picivel?!…
UFO: – Tekerd meg a bal fülemet!
Megtette és a nyúlvány fél méter hosszúra nyúl, de az asszony megint röhög…
UFO: – ???
Asszony: – Ezzel a vékonykával?!…
UFO: – Tekerd meg a jobb fülemet!
Megtette és a nyúlvány tíz centi vastagra duzzadt, de az asszony megint
röhög…
UFO: – És most mi a baj?
Asszony: – Most már semmi, csak elképzeltem, hogy a feleséged hogyan
tekergeti a férjem fülét!

A viccnek szükségszerű eleme a logika. Ez a ragasztó, ami a kohéziót biztosítja, ami kézen fog és elvezet minket A-ból B-be, onnan C-be végül a poénig. Összességében ezért jobb viccmesélők a férfiak: könnyedén ki tudják emelni a lényeges dolgokat és a megfelelő sorrendbe rakják őket.

Apa és fia úsznak Amerikába. Megszólal a fiú: Messze vagyunk még… ja, nem várjál…hogy is van ez a  vicc…

Az abszurd vicceken való nevetésben megjelenik az a férfi-nő különbség, ami a szexben is, amiről nemrég szó volt a 444-es cikk kapcsán: a nő nehezen tud elvonatkoztatni az érzelmeitől, a férfi könnyen.  Ha egy vicc a nőnek bántó, akkor a bántottság érzését nem fogja különválasztani a poéntól. A férfi elvonatkoztat, így ha nem is ért egyet a vicc szellemiségével, de a poén megnevetteti. Nem szerelmes a nőbe, de élvezi vele a szexet.

– Édesapám, végre elvesztettem a szüzességem!
– Jól van fiam, gyere ülj le ide hozzám, igyál velem egy jó hideg sört.
– Hát a sört, azt elfogadom, de sajnos ülni még nem tudok!

A feministák azért vannak kiakadva a szőkenős, akármilyennős, négeres, cigányos, zsidós, mittudoménmégmilyen viccektől, mert a lényegét nem értik. Ahogy Borisz írta valamelyik cikkében: úgy akarnak írni kínaiul, hogy egy ilyen kriksz ide, egy kraksz oda, nesze, ferdeszemű, jobb, mint a tiéd. Pont a mögöttes tartalmat, az összefogó erőt nem értik, amitől az egész írás lesz és nem csupán vonalak összessége, vicc lesz és nem szimpla bántó szavak. Ha ők próbálnak viccelni, abban sincs ezért köszönet.

A gumiszobában linkeltek régen egy párkockás képregényt, ami a hímsoviniszta férfiviccek női párja lett volna. A képeken egy férfi iszik a hűtőből kivett üvegből, majd a padlóra köp undorodó arccal. A nő mellette áll és olyasmit mond: “Drágám, kértem a férfikollégáidtól spermát, hogy ha már olyan jó dolog lenyelni, akkor te is kipróbálhasd.” Nyilván nem kell elemeznem, ez miért nem vicces. Nem azért, mert bántó a férfiakra (és a nőkre) nézve. Azért nem vicces, mert úgy bántó, hogy közben nincs meg benne az adott világ  következetessége, nincs benne szikra, csupán  rosszindulat. A legkisebb fiú magától repül. Összehúzzuk a szemünket, de nem nevetünk.

Ezen már inkább:

Feleség a férjnek:

– Drágám, elromlott a mosógép.
– Mi vagyok én, mosógépszerelő?
– Édesem, nem jó a vasaló.
– Mi vagyok én, vasalószerelő?
– Szívem, folyik a csap.
– Mi vagyok én…

Másnap jön haza férj, minden működik.

– Hívtál szerelőt?
– Nem, a szomszéd fiú megjavított mindent. Azt mondta, cserébe sütit sütök vagy lefekszem vele.
– És milyen sütit sütöttél?
– Mi vagyok én, cukrász?

A humor nem más, mint játék a világgal. A dolgok szétszedése és szabályok szerinti, de a megszokottól eltérő sorrendben való összerakása, majd rácsodálkozás az eredményre. A vicc saját határain belül tehet akármit, mindig csak játék marad, az ebben a játékvilágban való létezés tehetsége a humorérzék. A humorérzék legmagasabb foka pedig az, mikor valaki képes nevetni az őt érintő vicceken is. Vagy ahogy Somló Tamás mondta: “Szeretek nevetni rajtam.

Azoknak, akik végigküzdötték magukat idáig, az abszurd viccek mestere, Jimmy Carr elmondja, hogyan kell rávenni egy meleget arra, hogy megdugjon egy nőt:

https://youtu.be/ZV86OMUM7Io

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Huh, mélyremenő, kimerítő és hiánypotló volt, köszönöm:)

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Hidd el “értem én a viccet ,csak nem szeretem”. Szó sincs róla,hogy ne érteném miért “vicces”. Csak vannak esetek ,amikor a rajta való nevetést felülírja valami. Ebben az esetben az,ami minden (normális) nőnek szent. A férfiaknak-ezek szerint semmi se szent. Egyébként ez valószínűleg igaz lehet,mert  a párom is tud olyan dolgokkal viccelni,ami szerintem nem vicces,pedig messze a legempatikusabb férfi akit ismerek.(és amúgy brutál jó humora van,csak néha túlmegy azon a ponton-női szemmel)

Egyébként szeretem az abszurd humort (Holló színház, Monty Python stb),sőt a feketét is,időnként még vicceket is mesélek,bár az én humorom,(ami igen ritka nőknél) spontán-nem saját- férfi vélemény.

Végezetül egy kedvenc ,egy amolyan igazi férfi vicc: (aki ismeri,annak bocs)

Egy asszony elmegy a kisállat kereskedésbe, mert betörtek hozzájuk, és egy kutyát szeretne venni. Az eladó ki is hoz hátulról egy pici kutyát. Mire a nő:
– Nekem egy igazi házőrző kell!
Asszonyom ez egy harci kutya! Figyeljen! Harci kutya, az ajtó! A kutya darabokra szedi az ajtót, csak apró forgács halom marad a helyén.
– Ez semmi. Ezt nézze! Harci kutya, a kőkerítés! A kutya nekiugrik, és azt is darabokra szedi, csak egy kis homok halom marad a helyén.
A nő ámul-bámul, és dadogva mondja:
– Ez az, ez kell, ezt megveszem!
Hazaviszi, leteszi a szőnyegre, a kutyus meg elindul.
Meglátja ezt a nő férje, aki a fotelban terpeszkedik, és így szól:
– Mi ez asszony?
– Vettem egy kutyát a betörők ellen.
– Ez kutya?
– Ez, ez egy harci kutya!
Harcikutya a faszom!

 

 

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Hidd el “értem én a viccet ,csak nem szeretem”.

Én hiszek neked, bár a klasszikust mindig szem előtt kell tartani: „akkor higgy nőnek, ha……:)

 Szó sincs róla,hogy ne érteném miért “vicces”.

A humor nem csak arról szól, hogy „értjük”.

Csak vannak esetek ,amikor a rajta való nevetést felülírja valami.

Fenét, valami vagy vicces, vagy nem, de mivel az alaptétel a nő számára az, hogy KI az, aki mondja és nem az, hogy Mit, bármennyire is bizonygatja, hogy érti, ha ez mindig egy „érzelmi szűrőn” megy keresztül és szubjektíven válogat, akkor az a „humorérzék”(ami egy nem tanult, hanem önkéntelen reakciót jelent) „halála”.

Ha „ésszel” átfuttatjuk és az érzelmeink alapján „kielemezve” „döntünk” arról, hogy nevessünk-e, vagy sem, az már nem humorérzék, ami érdekes paradoxon a nők esetében, hogy az érzelmei alapján racionális döntést hoz egyes esetekben, míg a férfi érzelemmel reagál  a racionalitásra, és akkor megint felmerül az empátia-beleélés képessége mindkét nem részéről, illetve annak kontrollja.

Ebben az esetben az,ami minden (normális) nőnek szent.

Most megint kibújik belőlem a kisördög:)- Annyira szent, hogy az én testem, az én részem az én döntésem, senkinek semmi köze, sem beleszólása, még megkérdőjelezés szintjén sem, de, ha úgy döntök, akkor fizessetek!? :)

A férfiaknak-ezek szerint semmi se szent.

Pontosan annyira igaz, mint hogy minden nő kurva:)

De érdekes módon, azért ezek a „szemét” férfiak a nőket és a gyerekeket mentik először, ez csak egy „bug” lehet :)

Egyébként ez valószínűleg igaz lehet,mert  a párom is tud olyan dolgokkal viccelni,ami szerintem nem vicces,pedig messze a legempatikusabb férfi akit ismerek.(és amúgy brutál jó humora van,csak néha túlmegy azon a ponton-női szemmel)

Ezt nem kommentálnám:)

A befejező vicc pedig az egyik kedvencem :)

 

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Csak erre reagálnék idő hiányában:

Most megint kibújik belőlem a kisördög:)- Annyira szent, hogy az én testem, az én részem az én döntésem, senkinek semmi köze, sem beleszólása, még megkérdőjelezés szintjén sem, de, ha úgy döntök, akkor fizessetek!? :)

Ez azt hiszem ez valami paranoia nálad,de tényleg. Egyrészt én soha nem állítottam,hogy a gyermek csak az én döntésem,én részem -sőt nem is a tulajdonom -tegnap írtam Pl. határozottan elítélem magában az abortuszt is (kivéve természetesen,ha a gyermek,vagy anya egészsége károsodik-károsodott ) Én jogosnak tartom pl.ha egy véletlenül becsúszott baba esetében meghallgatják az apát is és adott esetben nem engedik az abortuszt ,mert hiszem,hogy egy gyermek életéről nem dönthet csak az egyik fél. Ha én bíró lennék,bizonyosan lenne olyan eset,hogy törvényileg megtiltanám az abortusz elvégzését,akkor is ha a babára nem tart igényt az anyja. Ha az édesapa felneveli a babát,akkor még gyermektartást fizettetnék vele.Én valóban teljes egyenlőségben hiszek,nem kérek,nem (el)várok semmi többet,semmi előjogot ,semmi kedvezményt,ami alanyi jogon jár a  nőknek,azt a férfiak is kapják meg,ami jár alanyi jogon a férfiaknak azt a nők is kapják meg.Szerintem ez így igazságos.

Még egyszer,az hogy mivel viccelünk,mivel nem nálam elvi kérdés. A várandós állapot számomra szent dolog. Nem a nőnek szent,hanem a baba miatt szent és ugyanilyen szent lehet-kéne lenni a baba édesapjának is… Itt igenis a beleérző képesség más férfinél nőnél.Ha egy ilyen viccet hallok,azonnal “én vagyok” az a várandós nő és azonnal úgy látom-érzem,hogy hiába  hipotetikus az eset -engem sértenek vele (tudom,hogy nem erre megy ki,nem ezt akarják,de attól még ezt érzem) .Nyilván ebben eltérünk nagyon férfi és nő,mert egy férfi ettől elvonatkoztat,nem érinti meg,csak a poént látja. Egészen “más a gyerek fekvése” (hogy az ide illő hasonlattal éljek) ugye,ha ezt a viccet célzottan NEKED mondják,(babát vár a feleséged) beszélgettek a haverokkal egy sör mellett,hogy mostanában milyen a szex (kevesebb,jobb,rosszabb),majd spiccesen megjegyzi,hogy azért jobb neked,a terhes feleségeddel szexelni,mert  ,ha szerencséd van akár le is sz@phatnak….így már nem olyan jó móka…Na ez a különbség- a férfi függetleníteni tudja magát,nem bújik “a szereplő bőrébe”,a nő azonnal.Nem várom el senkitől,hogy átérezze,csak azt,hogy megértse.Én is értem amit ti mondtok,de ettől még nem fogok máshogyan érezni egy ilyen vicc kapcsán (nyilván nem kell túlreagálni sem,senkit sem akarok keresztre feszíteni)

Rustem
Olvasó
Rustem

“Én valóban teljes egyenlőségben hiszek,nem kérek,nem (el)várok semmi többet,semmi előjogot ,semmi kedvezményt,ami alanyi jogon jár a  nőknek,azt a férfiak is kapják meg,ami jár alanyi jogon a férfiaknak azt a nők is kapják meg.Szerintem ez így igazságos.”

Szép világ is volna! Kár, hogy nem működik… A világ is hierarchikusan épül fel, sőt ez elkerülhetetlenül szükséges, máskülönben káosz ütné fel a fejét. Vezető tehát mindenképpen kell a családba is privát jogokkal, sőt ott kell igazán, mert az az alapeleme az egész világunknak. Önöknél ki a családfő? :)

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Igen,alapvetően egyetértek,hogy a családok nem is tudom kilencvenvalahány százalékába kell.Nálunk valóban teljes egyenjogúság van,mindent megbeszélünk-eléggé azonosak a céljaink és elveink.Az én helyzetem amúgy nagyon speciális,egyébként mindkettőnknek van privát joga. Külön kassza,fillérre elszámolva az összes költség,de én egy nagyon precízen,pontosan élő-dolgozó ember vagyok,nem tipikus női költségekkel és életvitellel.Én válás után,nem a férjemmel élek már évek óta. Egyébként mindkettőnket kihasználtak előzőleg mind anyagilag,mind máshogy,szóval ez egy elég fura életközösség azt hiszem.Nagy szeretetben élünk és mindketten elégedettek vagyunk  az egyenlősdivel,nálunk működik,fogalmazhatnék úgy,hogy csak így működik….

Rustem
Olvasó
Rustem

Értem, akkor Ön jelenleg nem Családban él, hanem szimplán párkapcsolata van, hogyismondjammászóval: kölcsönös együttélés kötetlenségek nélkül…

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

“Értem, akkor Ön jelenleg nem Családban él, hanem szimplán párkapcsolata van, hogyismondjammászóval: kölcsönös együttélés kötetlenségek nélkül…”

Hát azért ennyi információ alapján úgy vélem kissé gyors és felszínes véleménynyilvánítás ez.

Családban élek,mert a lányom-19 lesz márciusban,még középiskolás (az év nagy részében) velünk él,vannak közös programok,vasárnapi ebédek,vacsorák,nyaralások .A párom fiai,mivel nagyon korán nősült,már felnőttek,de szerencsére ők is jönnek,velük is van közös program.

A “kötelezettség nélkül” pedig nagyon nem állja meg a helyét,nem a papírtól érzem-érezzük a kötelezettséget. Megbeszéltük,ki mit vár el a kapcsolattól,sokszor úgy érzem családabb vagyunk egy átlag családtól és nálunk a jóban-rosszban (sajnos “bizonyítani” is kellett egy betegség kapcsán) szépen működik és a “házastársi” hűség is alap. Szóval kötelezettség van bőven,csak ez valahogy mindkettőnk számára természetes.

Reszet Elek
Újságíró

Alapjában véve a döntés a lényeg, hogy ki mondja ki a végső szót, hogy ki alkalmazkodik többet. Az azonos célok és elvek, az hogy minden megbeszélésre kerül vagy hogy anyagilag mindenki kiveszi a részét egy dolog, az hogy ki pördíti meg a kormánykereket meg a másik.

A femiták úgy gondolják hogy az egyenlőség az, ha minimum ketten ülnek a volánnál (az elborultabbak szerint meg csak a nő). Itt a legtöbbünk inkább gondolja úgy hogy a végső szó a férfié, hogy ő hozza meg a döntéseket, de sosem a nő ellenében, hanem őérte és persze az egész családért. Így gondoljuk mert ösztönösen ezt érezzük természetesnek és mert sokszor láttuk a környezetünkben hogy a más variációk katasztrofális kudarccal, boldogtalansággal és anyagi tönkremenetellel végződtek.

Rustem
Olvasó
Rustem

A femnistákat hagyjuk… Ők az Élet ellenségei. Ki merészeli azt állítani, hogy egy Nőnek uralkodási joga van egy Férfi felett? Mégiscsak a Férfitól származik az élet, nem pedig a nőtöl. Ha én nem egyesülök egy nővel, lesheti, hogy mikor lesz gyermeke.

Naooo
Olvasó
Naooo

A zsidó feministák állítják.

Rustem
Olvasó
Rustem

Egy családban pedig azért tartom fontosnak a Férfi Családfőségét, mert a Nő alapvetőjében érzelmi hangoltságú-kevésbé érti meg a jó erkölcsöt, Ezért is van például, hogy akár lelkiismeret furdalás nélkül is képes otthagyni az aktuális férjét, ha éppen szerelembe esik egy másik férfival-gyakran nem gondolva annak mérhetetlen negatív következményeivel nem csak a saját, hanem a gyermeke életét illetően is.. Ezzel ellentétben a Férfi inkább hallgat a észre és a következmények elvét is figyelembe veszi-máshogy mér fel mindent és egy farkasvilágban, mint ez-a józan ész a legfontosabb és a legüdvözítőbb!

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Azt hiszem alapvetően egyetértek.Én is ideálisabbnak tartom,hogy egy FÉRFI legyen a családfő az esetek többségében. Látom közvetlen közelemben épp jelenleg roppan össze a terhek súlya alatt (és nem nagyon tudunk neki segíteni) kolléganőm ,aki egyszerűen ennyi mindent képtelen elbírni,sajnos maga sem egy nagyon logikusan és hatékonyan élő ember (pl havi költségvetés stb),de sajnos van egy férje,aki rendes ember (nem iszik,nem agresszív,jószívű,szereti őket stb),csak épp még tőle is kevésbé alkalmas egy család vezetésére.Nem tudok jobb szót,nagyon egyszerű észjárású és akkor finoman fogalmaztam.Szóval a kollégnőm már teljesen összeroppan a “családfőség” súlya alatt (de nem hagyja ott a családját,nem adja fel,csak félő tényleg súlyos következményei lesznek a dolognak)

Szóval nem véletlenül írtam nagy betűvel a FÉRFIT. Nehogy félreértse bárki,már az oldal nyilván patriarchálisabb látásmódja miatt is úgy vélem,VALÓBAN úgy vélem ,hogy az itt kommentelő férfiak talán mindegyike,vagy közel mindegyike alkalmas családfőségre-vezetésre kvalitása alapján. Arról viszont elfelejtkezünk,hogy az itt jelen lévő férfi létszámban (hányan lehetnek vajon?) csak egy kis szelete a férfi társadalomnak. Arról azt hiszem nem nagyon esik szó (lehet tévedek),hogy nagyon különbözőek vagyunk nemünkön belül is.

Lehet,hogy meg fogtok kövezni,de az elmúlt 27 és fél év alatt rengeteg helyzet (krízis helyzet is),eset alapján azt kell mondanom (az ezalatt velem kapcsolatba kerülő emberek száma százezres nagyságrendű lehet) nem butábbak a férfiak,vagy nők,ugyanannyi szerény képességű férfival találkoztam,mint nővel. A reakció, az különbözik (pl ameddig az egyik sír ,vagy hisztizik,a másik inkább agresszív lesz-de ez persze egy általánosítás). Tehát,amit mondani akarok,hogy mindenki magából indul ki (én is),teljesen nyilvánvaló,hogy az itt kommentelő férfiak csak magukat látják-láthatják vezető pozícióban (jogosan),csakhogy nem minden családos férfi képes-alkalmas-akar ebben a pozícióban élni.

És akkor itt vagyunk mi néhányan “mutánsok” (én lassan annak érzem magam,legalábbis itt.Amúgy azt hittem lényegesen több hozzám hasonló és hasonlóan gondolkodó nő van,azért én ismerek 2-3 ilyen embert,akik képességeik alapján sem az átlaghoz tartoznak-lehet hosszú távon ez a meló kiszelektálja a nem ilyeneket,ezért van a környezetemben több).

Hogy értsétek mire gondolok (bocs ,megint magamból indulok ki,magamról tudok írni,másról hogyan is tehetném) Ez most nem fényezés-hanem tények (van bőven hibám is: türelmetlenség,büszkeség,makacsság,hirtelen haragúság,tévedhetetlenség stb)

1. Leszarom (természetesen csak képletesen:)) a wc deszkát.

2.Pontos költségvetést készítek,tudok spórolni,max 2 pár cipőm van egyszerre (2 cipő,2 szandál,2 csizma) és egy táska,akkor veszek újat,ha szétmegy.Magam vágom,festem a hajam,évente egyszer megyek fodrászhoz igazításra. Nem járok műkörmöshöz,szoláriumba.

3.18 éves korom óta eltartom magam,soha senkivel nem fizettetek ki semmit,viszonylag rendesen keresek.Könnyen átlátom a dolgokat,tudok ok-okozati viszonyban gondolkodni. A számok a barátaim (imádom az exact dolgokat,nálam egy eredmény pl nem kb. 200 Euro,hanem 189,5). Pontos vagyok és precíz ,percre pontos-a párom mindig röhög,ha haza indulok bejelentkezem,hogy mondjuk 19.10-re otthon vagyok és belépek óra 08-kor.

4. SOHA nem hisztizek.Gyűlölöm a hisztit,az a hitvallásom,hogy ettől még gond probléma soha nem oldódott meg. Először logikusan,kiszűrve és kiválasztva a legoptimálisabb megoldást megtalálni- utána lehet sírni,hogy ez “mibe fájt”. Kitartó vagyok  meglehetősen”csökönyös” elvekkel (hűség,jóban-rosszban stb)

5.Érdeklődésem igen széleskörű (ugye filmbuzi vagyok,sci-fi,történelmi-politikai,dráma,vígjáték,jöhet minden,csak jó legyen). Minden érdekel ami történelmi,főleg 2.világháború,imádom a sportokat,főleg labdasportokat (magam is kosaraztam,meg vívtam),foci VB, EB, olimpia nálam alap (ehhez alakítom a programot és ha lehet szabadságomat).

Kérdem én,aki tényleg a teljes egyenlőségben hiszek (legalábbis saját személyemet illetően),szóval egy ilyen “mutáns” ,mivel érzelmeimet tekintve azért nő vagyok,meg külsőmet tekintve is igencsak ,szóval egy ilyen nőnek mi legyen,mi lehet a sorsa.Számomra ezért van az,hogy csak egy teljes egyenlőségben (és nem túl dominálva a férfit-erre nagyon vigyázok) létezhet normális kapcsolat. Egyszerűen más nem működik (mint ahogy be is bizonyosodott).

Most kérdezek is valamit.Kíváncsi vagyok,pont azért,hogy  a párom jobban férfinek érezze magát mellettem,hogy ne domináljam túl,ne ártson ez a nagy egyenlőség a férfi hiúságnak,kérek tőle segítséget olyan dolgokban is,amiben amúgy nem kéne…tudom ez picit manipulálásnak tűnhet. Pl:kinyitnád nekem drágám ezt az üveg zöldborsót? Ehhez férfi kéz kell…Elé teszem (ha nem vagyok szolgálatban) a kaját, döntse el ő,hogy mi legyen az ebéd, milyen TV-t, műszaki cuccot vegyünk meg közösen,ehhez ő sokkal jobban ért (ez igaz is)stb.Ezt én tudatosan csinálom, ez rossz,vagy jó?

Qukori
Olvasó
Qukori

Vivi: szerintem a dominancia kérdését nagyon sokan félreértik, s érzésem szerint ez az eszmecsere is elcsúszott ebbe az irányba. A WC deszka, a konzervnyitó, az ebéd és a TV vásárlás olyan modern szarságok, amiknek nem sok közük van a hagyományos értelemben vett igazi dominanciához és vezetéshez. Manapság mindezek szimbolikus terepét szolgáltatják a párkapcsolati “dominanciaharcoknak”, de ahol ilyen mindennapos csatározások vannak, ott nincs igazi dominancia egyik félnél sem, csupán dedós veszekedés azon, hogy ki játszhat a legóval. Értelmes párok ezt gyakorlatias szinten megoldják. Másfelől a családfői tekintély korántsem azt jelenti, hogy egy nőnek nincsen beleszólása a dolgokba vagy irányítása a családi élet felett. Gondoljunk (némi képzavart keltve) a farkasfalkára, amely lényegében egy nagy, kiterjedt család, s a falakvezér után rangban az alfahím párja, az alfanőstény következik, aki mintegy első tiszti rangban, a család összetartásához szükséges női minőségeket  érvényesítve irányítja a közösség életét. Ugyanez működne a legjobban nálunk, embereknél is  (csak hát ehhez, érett, férfias férfi és érett, nőies nő szükségeltetik). Sőt, ahol jó családfői vezetés van, ott a gyerekeknek is jut nagy fokú autonómia és döntési szabadság bizonyos kérdésekben – érettségüknek megfelelően, és persze a döntés mellé a felelősséget is oda kell rakni. Normális esetben nem szolgalelkű alattvalókat, hanem autonóm, döntésképes, felelősségteljes felnőtteket akarunk nevelni (bár szerint a szülők többsége ezzel vagy nincsen tisztába, vagy a módját nem tudja, hogy kell csinálni, meg egyáltalán, ahol nincs valódi szülői tekintély, ott ezt egész egyszerűen lehetetlen belenevelni a kölkökbe.)

A te személyes példát azért nem túl magyarázó erejű, mert nincsen se közös gyerek, se olyan kisebb korú, akit komolyabban kellene együtt nevelni, tehát a dominanciakérdés legnagyobb tétje egész egyszerűen kiesik a kettőtök kapcsolatából. Kettőtök viszonya nem valódi közösség, csupán egy pár, ami jelentősen módosítja a helyzetet. Szerintem a TV vásárlásnak nincs ebből a szempontból jelentősége. Metakommunikációs síkon, az apróbb gesztusok és a testbeszéd szintjén egyébként is sokkal jobban tetten érhető, hogy hogyan is álltok egymással. Hogyan karolja át a derekad, hogyan fogja meg a kezed. Mi történik, ha spontán belemarkol a seggedbe (jól esik és mosolyogva reagálsz, vagy ingerült leszel…) Ha valami váratlan helyzet adódik, ami kívül esik a  komfortzónádon, érzed-e azt rajta, hogy ura a helyzetnek, és józanul, higgadtan  meg fogja oldani a problémát, ezért te is nyugodt tudsz maradni mellette.  Ha valami rossz dolog történik, esetleg pánikba esel, és felhívod, akkor már attól sokkal nyugodtabb leszel, hogy hallod a hangját, és utána néhány szóval képes megváltoztatni a hangulatod. Mindennapos igényed-e, hogy este szorosan odabújj hozzá az ágyba, mintegy kislányként összezsugorodva az erős férfi mellett (hetente legalább kétszer a kimerítő szex után:) Nos, ezekből sokkal-sokkal több minden kiderül arról, hogy a pasid mennyire domináns (igen, veled szemben is) mint a WC deszkából. :)

 

Reszet Elek
Újságíró
Rustem
Olvasó
Rustem

Éppen a nyomorult femenistáknak meg a nőkből hasznot és jó üzletet húzó politikai elitnek köszönhetjük, hogy társadalmaink a pusztulás szélén állnak a degenerált új generációval. Nem mellesleg egyes nagyvárosokban pontosan a feministáknak köszönhetően dúl a szodomizmus és a teljes szexuális erkölcstelenség. Kár, hogy csak a vég küszöbén kezdik megérteni, hogy a nőt és a szexualitást a megfelelő keretek közé kellene szorítani, máskülönben totális káosz várható… Igazán tanulhatnának a muszlimoktól és indiaiaktól, mert náluk még úgy ahogy egységben van a társadalom legkisebb egysége, a család!

sureee
Olvasó
sureee

“Igazán tanulhatnának a muszlimoktól és indiaiaktól, mert náluk még úgy ahogy egységben van a társadalom legkisebb egysége, a család!”

Jézusom, rég olvastam ekkora marhaságot… Ja, jó lenne a kasztrendszert, meg a többnejűséget átvenni. Akkor biztos még több boldog házasság lenne…

hunbagira
Újságíró

Jaj sureee, h mát “boldogság” ezen társadalmakban megmaradnak a házasságok.

Arról nem beszélve, hogy a társadalom is.

Naooo
Olvasó
Naooo

A politikai “elit”ünk is full zsidó.

RedGreg
Újságíró

“”majd spiccesen megjegyzi,hogy azért jobb neked,a terhes feleségeddel szexelni,mert  ,ha szerencséd van akár le is sz@phatnak….így már nem olyan jó móka…””

Miért ne lenne? Nyilván nem komolyan gondolja. És a helyzet vicces. Persze ezeken meg is lehetne sértődni, de minek? Ha a barátom, már átment azon a szűrőn, h nem akar nekem ártani.

Megint más eset, ha csöpög belőle a gúny, és a megvetés. Ez esetben jó eséllyel bevered a képét. De ezt úgyis érzed. És itt jön be az, hogy a valódi férfi NEM KEVERI ÖSSZE A BUNKÓSÁGOT A HATÁROZOTTSÁGGAL. Amit azok a nők szoktak mondani akik épp az aktuális ősbunkóval lépnek le. Mert hogy ezt soha nem engedhette meg magának az evolúció során. Azért mert Ugh bunkó volt, nem lett jó vezér. Józsi nem lehetett jó altiszt mert erőszakos idiótía volt. Szó szerint az élete múlt rajta, hogy érezze a finom különbséget.

Ezért van az, hogy jót nevetsz a baráti piszkálódáson, és akár teljesen ártatlannak látszó kifejezés után ugrasz, és ölnél. Mert az előbbiben érzed, h barátod, aki vált válvetve kűzdene az oldaladon, csak most ugrat. Az utóbbi meg egy símaképű hazudozó, aki épp a hátadba döfné a kést, ha tehetné.

ulomenen
Olvasó

A férfiaknak-ezek szerint semmi se szent.”

Ez egy roppant érdekes téma. Ha nem gondolnánk az anyaságot misztériumnak, szent dolognak, akkor a kurvaanyád– nak se lenne semmi értelme. A káromkodásnak (káromlásnak) épp az a lényege, hogy léteznek szent dolgok, amiket sárba ránthatunk.

Ha fenti Mije fehér a négernek- viccet elmondanád egy korabeli rabszolgatartónak, nem nevetne, hiszen számára ez evidencia lenne. Az abszurd- vagy ahogy te hívtad: fekete- humor éppen azért tud létezni, mert nem evidens dolgokról szól. Olyan dolgokról, amik meghökkentenek. Senkinek nem jut az eszébe magzattal orálisszexelni- éppen ezért abszurd ez a kép, ezért lehet benne egy viccben.

A szent és magasztos dolgok jellemzően a férfiak lelkéből fakadnak- éppen ezért fakad belőlük az arról való viccelődés is. A férfi a két szélsőérték, a nő pedig a közép. Ezért jellemző az, hogy férfiak nevetnek ezeken a vicceken. Meg ők írják a csodálatos verseket is.

Rustem
Olvasó
Rustem

Nagyon odataláltál. Ámen.

Naooo
Olvasó
Naooo

“A négerek alsóbbrendűek, rabszolgáknak jók csupán.

Ebben semmi vicces nincs.”

Dehogy nincs.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

“Az egyik betelefonáló (amúgy férfi volt) épp azt ecsetelte mekkorát röhögött, amikor  a aznap reggel a kocsma előtt látta,hogy az onnan kijövő apuka-nagypapa?,(erre nem emlékszem pontosan),valószínűleg óvodába menet,a kerékpárra felülve,amikor a lábát lendítette egyetlen rúgással lerúgta a kisgyereket a gyermekülésről…ezen (persze jelezve, hogy tudják kretén dolog ilyenen röhögni) fél perces röhögőgörcsöt kapott Bochkor barátunk,de Boros is jól szórakozott.”

Ezen én is felröhögtem :)

Lehet köpködni :)

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Tőled nem is vártam mást…Tudod ez mindaddig k..va vicces,ameddig nem a te gyerekedet rúgják le arról a bicikliről.Vagy van empátiád,vagy nincs. Számomra nem vicces az sem,ha egy felnőtt esik seggre a tükörjégen,hanem álszent módon megkérdezem  ,hogy “egyben van-e”,fel tud-e kelni,segítsek-e…

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Igen, de ez pl. nálam sem zárja ki azt, hogy a helyzet elképzelése megmosolyogtasson, akármilyen rossz is. Csak hogy van különbség a között, hogy csak halljuk valakitől, vagy személyesen érintettek vagyunk. Utóbbi esetben a férfiak sem röhögnek, sőt én szívtelen szemétláda is inkább segítek, ha más bajba kerül. Mert a két dolog barmira nem zárja ki egymást, nem fogom, miért elképzelhetetlen ez neked.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Pontosan, ezt nem bírja felfogni :)

Mondtam, hogy vakfoltja van.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Nem, elveim vannak. Sokszor nehéz teher (egyébként engem épp emiatt vagy nagyon szeretnek,vagy nagyon nem -ugye mondanom sem kell,hogy kinek a véleménye számít számomra:))

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nem, elveim vannak.

Ahogyan mindenkinek, Hitlernek, Sztálinnak, Polpotnak, Terézanyának, Ghandinak stb. is voltak, egófényezésen kívül, no meg egyfajta gőgőt reprezentál, sok értelme nincs hangoztatni.

Sokszor nehéz teher

Nekem is :)

(egyébként engem épp emiatt vagy nagyon szeretnek,vagy nagyon nem

Irreleváns, max az egód miatt fontos.:)

-ugye mondanom sem kell,hogy kinek a véleménye számít számomra:))

Igazán ez is, a hiúság az egyik kedvencem:)

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Igen,bár nem igazán hiúság ez,inkább büszkeség.Ez valóban hibám,néha előtör belőlem-amikor kihúzzák belőlem:)

Naooo
Olvasó
Naooo

Én a legbüszkébb magamra vagyok.

RedGreg
Újságíró

“”Nem, elveim vannak.””

Az elvek a gazdag emberek hobbijai.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ahogyan a büszkeség is, kivéve azon “kultúrákat”, ahol nem :)

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Azért mert én nő vagyok és ebből a szempontból máshogyan működöm. Én azt nem tudom felfogni,hogy egy kisgyerek lerúgása,vagy egy terhes nővel való szex kapcsán- kizárólag a poén kedvéért- a magzatának orális szexbe való helyezése poén lehet. Ez túl van azon a bizonyos ponton és ha belegondoltok,egy olyan nő aki ezen jóízűt röhögne,de úgy teli torokból nem lenne kicsit visszatetsző?!

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Azért mert én nő vagyok és ebből a szempontból máshogyan működöm.

Ez önmagában rendben van. De amikor ebből az következik, hogy ez az “Igaz út”, akkor már áthajlik valami másba.

Én azt nem tudom felfogni,hogy egy kisgyerek lerúgása,vagy egy terhes nővel való szex kapcsán- kizárólag a poén kedvéért- a magzatának orális szexbe való helyezése poén lehet.

Szerintem az, hogy valamit nem tudsz felfogni, az nem igazán zavarja az Univerzum “másik” részét :)

Ez túl van azon a bizonyos ponton

neked, egyénileg,

és ha belegondoltok,egy olyan nő aki ezen jóízűt röhögne,de úgy teli torokból nem lenne kicsit visszatetsző?!

amennyi perverzióval/devianciával/fétissel szembesül az ember nap mint nap, szerintem még a felszínét sem karcolgatjuk:)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A vicc pont attól vicc, hogy nem az empátiáról szól, ha elolvastad ulomenen profi értekezését és nem vagy képes levenni a “érzelmi vakság szent szemüvegét”, akkor így jártál.

De ne keseredj el, biztos lesz pár illető, aki elég “érzelmes”/empatikus, illetve elég nagy EQ-val rendelkezik, , hogy megtámogasson a “hitedben” :)

Naooo
Olvasó
Naooo
Qukori
Olvasó
Qukori

Ez egy nagyon fasza kis videó! Civilizációnk problémáinak gyökerét én elsőrendűen itt keresném!

https://www.youtube.com/watch?v=h4EWxAaz0Fg

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Qukori:

” Ha valami rossz dolog történik, esetleg pánikba esel, és felhívod, akkor már attól sokkal nyugodtabb leszel, hogy hallod a hangját, és utána néhány szóval képes megváltoztatni a hangulatod. Mindennapos igényed-e, hogy este szorosan odabújj hozzá az ágyba, mintegy kislányként összezsugorodva az erős férfi mellett ”

Azt leszámítva,hogy pánikba nem esem (de lehetek szomorú,vagy dühös),igen ez megvan.Vele lehetek “kislány”. Néha az (lehet) fura neki,úgy érzem,hogy nagyon szélsőséges a két énem. De szükségem van rá nagyon,hogy nő,gyámolításra szoruló kislány legyek legalább időnként (ezt az oldalamat más nem is ismeri).

Qukori
Olvasó
Qukori

Nagyjából ez eldönti a kérdést.

Az nőként normális, hogy szélsőséges vagy. Ez már csak hormonálisan is kódolt. :) Ha a párodnak erős a “kerete”, ez nem okozhat gondot. Ahogy Heartiste mondja: a férfi a bástya a viharban. Épen ettől ő a dominánsabb kettőtök közül…

xcsakx
Olvasó
xcsakx
Oldm4n
Olvasó
Oldm4n

A második verzió abszolút rólam szól. Elgondolkodtató…