Férfihang.hu
0 megosztás

Férfihang Civil Társaság néven alapítottak civil szervezetet a Férfihang.hu körül szerveződő férfijogi aktivisták

Annak érdekében, hogy a Férfihang.hu körül már korábban is szerveződő férfijogi aktivizmust az egyre inkább szaporodó civil feladatokhoz illeszkedő, cselekvőképes mederbe tereljük és koordináljuk, létrehoztuk a Férfihang Civil Társaságot, ami a 2011. évi CLXXV. számú, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről szóló törvény, továbbá a Polgári Törvénykönyv Civil Társaságokra vonatkozó 578/J. paragrafusa, valamint a Polgári Törvénykönyv Polgári Jogi Társaságokra vonatkozó 568-578/A. paragrafusa által meghatározott feltételekkel jött létre és mint civil szervezet végzi tevékenységét. A Férfihang Civil Társaságot természetes személyek az alapító okiratban meghatározott társadalmi célkitűzések előmozdítása érdekében hozták létre. A Férfihang Civil Társaság pártoktól független szervezet.

A Férfihang Civil Társaság elsődleges feladatai között a férfiak érdekképviseletét és a férfiak megfelelő társadalmi megbecsülése érdekében folytatott tevékenységet jelölték meg a társaság alapítói. A Férfihang Civil Társaság a nemek egyenjogúságának és esélyegyenlőségének eszméje és a mindezek érdekében együttműködő társadalom mellett hivatott állást foglalni. A társaság a célkitűzései elérése érdekében közéleti, társadalmi aktivitást és rendezvényeket szervez, nyomtatott, video és audio anyagokat, tájékoztató kiadványokat, internetes portálokat és más médiahordozókat készít és ad közre. Többek között a Férfihang.hu civil portál üzemeltetési feladatait is a Férfihang Civil Társaság fogja koordinálni a jövőben.

A társaság alapító elnöke Csuzi Attila, alapító alelnöke Toplak Zoltán.
A civil társaság email címe: civiltarsasag@ferfihang.hu

A Férfihang Civil Társaság formálódó programjáról, a társasághoz illetve annak aktivizmusához való csatlakozás lehetőségeiről a közeljövőben tájékoztatja az érdeklődőket.

A Férfihang Civil Társaság weboldala a következő linkre kattintva érhető el: Férfihang Civil Társaság

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
0 megosztás


5
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
1 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
5 Hozzászólások szerzői
RedGregArtAlter EgoDarth_Peterulomenen Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
ulomenen
Olvasó

Örömmel üdvözlöm ezt a lépést és várom a lehetőséget a csatlakozásra.

Darth_Peter
Olvasó
Darth_Peter

Vegyes érzéseim vannak a lépéssel kapcsolatban.

A férfijogi aktivistáknak illetve a témakörrel bárhogyan foglalkozó személyeknek nagy előnye tud lenni, hogy nincs egy központi hivatalos dolog, amit meg lehet támadni, be lehet tiltani, stb. Nincsenek kijelölt vezetők, akiket el lehetne lehetetleníteni. Egyszerűen ott vannak a többé-kevésbé hasonló gondolatok a fejekben és a beszélgetéseinkben.  (bár azért sokszor megvitatjuk a dolgokat). Árral szemben egy megfoghatatlan, szervezetlen filozófiának sokkal nagyobb esélye van messzebbre jutni.

http://www.etresoi.ch/Denis/disorganisation.html

De a hivatalos szervezet meg jól jöhet rendezvények lebonyolításakor.  De nem tudom egyébként, hogyha van egy sok emberből álló szervezett csapat akkor azt  kötelezőe bárhol bejegyeztetni?

A másik gondolatom, hogy a férfihangból az “antifeminista” szóval sok pofonba szaladhatunk bele a szélsőséges feministák és politikailag “korrekt” egyéb szervezetek részéről. Nem lehetne inkább símán férfijogi magazint írni az alcímben, hogy ne “valami ellen” hanem “valami (kb. előbbi az ellekezője) mellett” legyünk, tartalmilag ugyanaz lenne majdnem.

Mondom ezt én, csendes békés nyugodt MGTOW-ként a háttérből, mint olyasvalaki, aki nem akar pofonokba beleszaladni.

Alter Ego
Szerkesztő

Teljesen egyetértünk. Tudatosan alkalmaztuk éveken keresztül a disorganized resistance eszközkészletét. Öt éve létezik a Férfihang.hu. Rengeteg ismeretet elsajátítottunk, megismertük a körülményeket, felkészültünk. Nem lehet tovább halogatni a civil szervezeti fellépést. A szándékaink és az eszközeink kikezdhetetlenek, tehát mindent vállalunk a nevünkkel és az arcunkkal is. Ahogyan valójában eddig is azok voltak, az persze más kérdés, hogy próbáltak ilyen-olyan címkéket a közösségre ragasztani…

Persze ettől még cselekvőképesek maradnak a férfijogi aktivizmus szervezetlen támogatói is… Lényegében bármilyen csoportos programot és aktivizmust is lehet szervezetlen formában végezni bejelentett szervezet nélkül is. Viszont például utcai rendezvényt, demonstrációt kötelező bejelenteni az illetékes rendőri szerveknél.

A Férfihang.hu átalakítására már voltak eddig is előkészületek, nem sokára felgyorsítjuk a munkákat és arculatot váltunk. “Közéleti, kulturális és életmód magazin férfiaknak” (vagy valami nagyon hasonló) alcím alatt fut majd a lap, de ez nem jelenti azt, hogy bármilyen eddig létező tartalmi elemeket elhagynánk, csak bővítünk lehetőség szerint.

Köszönöm neked a felvetéseket!

Art
Olvasó
Art

Sok szeretettel gratulálok, fiúk, és izgatottan várom a fejleményeket.

RedGreg
Újságíró

Be lehet lépni?