0 megosztás

Diliflepnit kapott Pán Péter

Pán Péter-szindrómás bumeráng fiatalok habzsi-dőzsiznek a papabank támogatásával a mamahotelben. Egyre többen vannak, akiket érint a jelenség, és egyre kevesebben vannak, akik még csodálkoznak ezen. Mégis, időről időre az arcunkba tolják a legfrissebb felméréseket. Megvan rá az okuk. Ez is egy kampány. Egy sajátos kampány. Jól körbe határolható célokkal és jól körbe határolható célcsoporttal. Az egyetlen bibi, hogy a célcsoportnak fogalma sincs célcsoport mivoltjáról. És ez így van rendben.

Zenés ébresztő tíz óra körül, reggeli az ágyba, délelőtt pihenés a tévé előtt vagy a parkban, majd svédasztalos ebéd. Délután és este szabad program a kortársakkal (avagy a kórtársakkal), költőpénz az asztalon, kulcs a lábtörlő alatt. Kapuzárás: úgy negyven év múlva…

Nagyjából így képzeli a mamahotel all inclusive ellátását a nép egyszerű gyermeke, aki épp’ most ismerkedik a fogalommal. És azonnal hozzá is képzeli a mamahotel lakóját, a mihaszna, család szégyene, örök gyereket, aki a mesebeli Pán Péterhez hasonlóan nem tervezi, hogy a jelenleg hatályos nyugdíjkorhatár elérése előtt áthelyezi testi-lelki székhelyét a felnőttek világába. Miért is tenné? – teszi fel a kérdést újfent a nép egyszerű gyermeke, majd gyorsan meg is válaszolja azt: – A mamahotelben mindent megkap, mi szem szájnak ingere, satöbbi, satöbbi…

Elképesztő, megdöbbentő, ijesztő. Ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel illeti a „mamahotel jelenségről” szóló, legfrissebb elemzéseket megint csak a nép egyszerű gyermeke. És ha még nem volna kellőképpen zaklatott állapotban e „nem normális” jelenség olvasása közben, a szakértőtől üzembiztosan megkapja a kegyelemdöfést. Mert, hogy az effajta „hírek” elmaradhatatlan kellékei lettek immár a Pszichológus Megmondók. Ők azok, akik minden kétséget kizáróan helyre tesznek mindent. És mindenkit. Kiváltképp’ azokat, akiket hidegen hagynak a „mamahoteles”, közszolgálati jajveszékelések. Ők az igazi célcsoportjai a Pszichológus Megmondóknak. Pontosabban a „legfrissebb” felmérések kidobolóinak.

Mert micsoda dolog, hogy vannak, akik nem aggódnak kellőképpen a demográfiai mutatókért?! És micsoda dolog, hogy vannak, akik nem veszik kellőképpen természetellenesnek, ha egy nemzőképes fiatal ahelyett, hogy a központilag elvárt 1,7 gyermek megszületésén munkálkodna, gondtalanul élvezi a mamahotel kínálta szolgáltatásokat?! Lássuk be, ez tűrhetetlen és tarthatatlan!

Tenni kell valamit! És a Pszichológus Megmondók teszik is a dolgukat. Szakszerűen megcselekszik, amit megkövetel tőlük a haza. Jobb híján patologizálnak, vagyis szabad szemmel is jól látható, beteges címkét aggatnak egy amúgy normális, legalábbis átlagossá lett jelenségre. Hogy miért is? Mert, ha már valami beteges, akkor az gyógyítandó, kezelendő. És ha már valami kezelendő, akkor beszélni kell róla. És minél többet beszélnek róla, annál többen el is hiszik, hogy beteges. Hát így működik ez a magyarosan huszáros témacsinálás.

Jó példa erre a mamahotel. Lássuk be, a kifejezés önmagában inkább vicces, mintsem riasztó, mint ahogy Pán Péter sem egy horrorfilm, hanem J. M. Barrie skót író műveinek visszatérő főszereplője. A történet alapja egyébként valóban tragikus, a szerző testvére kamaszkora hajnalán baleset áldozata lett, így a család emlékezetében örök gyermekként maradt meg. Ez igazi dráma. Az író családjának drámája. Mondhatni: magánügy.

pp2

És ebből a magánügyből Dan Kiley pszichológus 1983-ban közügyet csinált, amikor egy hanyag kézmozdulattal „megalkotta” a Pán Péter-szindrómát, esetleírásokkal és terápiás ajánlásokkal együtt, úgy, ahogy azt kell. A Pszichológus Megmondók hálától elcsukló hangon ejtik ki a nevét, hiszen amióta „szindrómásította” a jelenséget, van miről beszélni, írni és kutatni. Mindezt persze jó pénzért. Mert ahol téma van, ott pénz is van. Ahol pedig nincs téma, ott kreálni kell. Na, ettől a fáradozástól kímélte meg neves, de inkább névtelen követőit Dan Kiley.

Voltaképpen megértem őket. A piacféltés elég ok a patologizálásra. Számos kutatás igazolta ugyanis, hogy a többgenerációs családokban élők körében ritkábban fordul elő olyan életvezetési probléma, amelynek megoldásához „hivatásos beszélgető” (nevezzük pszichológusnak) szükségeltetik. A magyarázat viszonylag banális: nincsenek titkok. Azért nincsenek, mert beszélgetnek. Nagyszülő az unokával, (felnőtt) gyermek a szülővel. Kommunikálnak. Oda és vissza. Ez biztonságot ad. Ahol otthon beszélgetnek, ott nincs szükség a fizetős meghallgatókra. Nem költenek külső segítségre. Házon belül mossák a szennyest…

Kedves Pszichológus Megmondók! Van egy jó hírem. Már ami az egyre kényszeresebb paciens-toborzást illeti. Nem merült ki még teljesen ez a hálás téma, maradt még „lerágatlan csont”. Talán elkerülte a figyelmeteket egy aprócska részlet, jelesül, hogy a mamahotelben dekkolók harmada kifejezetten jól érzi magát itt és így, és csupán minden ötödik „beteg” (elvégre mégiscsak szindrómáról beszélnek a Megmondók) akar változtatni. Mondhatni, „Drakula halott és élvezi”…

Igen, igen, hallani vélem, amint kórusban kiáltjátok: ez akár a Stockholm-szindróma csalhatatlan jele is lehet! A lélektanban egészségesen alulképzettek kedvéért jöjjön egy kis gyorstalpaló: ez egy valóban létező tünetegyüttes, tehát nem egy izzadságszagú kreálmány. Elsőként 1973-ban írták le, amikor Stockholmban egy bankrablás során túszokat ejtettek és 131 órán át fogva tartottak. Ez idő alatt sajátos viszonyba kerültek a rablók és a túszok. Olyan erős kötődés alakult ki köztük, hogy az áldozatok megpróbálták megakadályozni a kiszabadításukra tett kísérletet, sőt, kéretik erősen kapaszkodni, a túszok gyűjtést rendeztek a fogvatartóik ügyvédi költségére és a tanúvallomást is megtagadták.

No de vissza a Pán Péterekhez! Szabad a pálya. Most már csak azt kellene tudományosan igazolni, hogy a mamahotel lakóinak a szenvedései olyan extrém mértékűek, hogy arra – mint ahogy azt a Stockholm-szindróma esetében bizonyították – csak a helyzet boldog és elégedett elfogadása lehet az egyetlen, ép ésszel és lélekkel felfogható megoldás. Ezért érzik magukat olyan hervasztóan komfortosan a mamahotel lakói. Na, kedves Pszichológus Megmondók! Erre tessék gombot varrni!

Szigeti Ildikó (A szerző pszichológus)

Post Author: Szigeti Ildikó

f Facebook
0 megosztás


219
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
16 Egyéni hozzászólás
203 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
38 Hozzászólások szerzői
Floxcsakx1wittukindJackLJBF Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Dan
Újságíró

Szokás szerint a média képtelen eljutni az okokig, h ti. miért laknak sokan “mamahotelben” – mert egy újabb egyértelmű jele lenne annak, h kurvára nem működik az a mai világrendszer, amely nem tud sem (értelmes, emberhez méltó) munkát, sem jövőképet adni a fiataljainak! (Aztán ennek az egyenes következményétől – drogozás – meg ismét csak nagyon meglepődik…)

A többség számára a fő ok szerintem rendkívül prózai: az, h a mai keresetekkel esélye sincs, h fenntartson egy ultradrága albérletet és mellette nemhogy a szórakozásra, de neadjisten egzisztencia, a jövője építésére is félre tudjon rakni! Így is emberek tömegei laknak 30 éves koruk felett is többes társbérletekben – ennél sok esetben még mindig jobb a családi lakhatás.

“a mamahotelben dekkolók harmada kifejezetten jól érzi magát itt” – azaz a 2/3-a nem érzi jól magát! Innen nézve még szebb baszogatni a szerencsétleneket: nem elég, h nem tudnak önálló életet kezdeni, de persze ezért is még ők a hibásak! Szerintem 20 év felett még egy jól működő, egészséges lelki élettel rendelkező családban (ami szerintem ma már nagyon ritka) sem egészséges egy fedél alatt élni. Az életkor előrehaladtával meg egyre kevésbé. Biztosan vannak, akik “hotelszolgáltatást” kapnak, ugyanakkor szerintem a többség szenved ettől a helyzettől.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

nem működik az a mai világrendszer, amely nem tud sem (értelmes, emberhez méltó) munkát, sem jövőképet adni a fiataljainak! (Aztán ennek az egyenes következményétől – drogozás – meg ismét csak nagyon meglepődik…)

Eegen, cúnya, cúnya világ, elbánik a “fiatalokkal”, mint ahogyan a bankok a “devizahitelesekkel”, becsapj(t)ák szegínyeket, szőrnyűűűű……

A többség számára a fő ok szerintem rendkívül prózai: az, h a mai keresetekkel esélye sincs, h fenntartson egy ultradrága albérletet és mellette nemhogy a szórakozásra, de neadjisten egzisztencia, a jövője építésére is félre tudjon rakni!

És mégis, van x %, amelyik magasról tesz erre a sztereotípiára, és háttértől függetlenül, “kitör”, “boldogul”- hogy rohadjanak meg:) -, a helyett, hogy belesímulnának a cúnya világ “mamahoteleibe”.

Így is emberek tömegei laknak 30 éves koruk felett is többes társbérletekben – ennél sok esetben még mindig jobb a családi lakhatás.

Nem.

“a mamahotelben dekkolók harmada kifejezetten jól érzi magát itt” – azaz a 2/3-a nem érzi jól magát!

De baszik a seggét felemelni és rinyán kivül épp, hogy a “női kvóta” mintájára nem kezdenek ők is kvótákat követelni, mert cúnya a világ.

Innen nézve még szebb baszogatni a szerencsétleneket: nem elég, h nem tudnak önálló életet kezdeni, de persze ezért is még ők a hibásak!

50%-ig egyetértek, a másik 50% meg a hülye szüleik, de, várjunk csak!, ezek már nem gyerekek, 18 év fölött, teccik nem teccik, de 100%-ban felelős a “felnőtt” a saját sorsáért, de elkényeztette ez a cúnya világ és megy a rinya.

Szerintem 20 év felett még egy jól működő, egészséges lelki élettel rendelkező családban (ami szerintem ma már nagyon ritka) sem egészséges egy fedél alatt élni.Az életkor előrehaladtával meg egyre kevésbé.

Pontosan.

Biztosan vannak, akik “hotelszolgáltatást” kapnak, ugyanakkor szerintem a többség szenved ettől a helyzettől.

Annyira azért nem szenved, csak pont annyira amennyire a kvótázva rinyáló, stb. hülyepicsák, a cúnya világ a hibás, ott is, itt is:)…..

Alter Ego
Szerkesztő

Nem kicsit idegölő ez az állandóan Csernus szerű, mindenkit válogatás nélkül jól leteremtő, tőled végképp empátiátlannak tűnő érvrendszer. Megnézném hogyan nyomod egy fiatal pár helyében kétszer 90-120 nettóból (amiből 100 a lakhatás) a nagy kitörést.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nem kicsit idegölő ez az állandóan Csernus szerű, mindenkit válogatás nélkül jól leteremtő,

Kit teremtettem le?

A élhetetlen, a rinyáló, nyomor kimaxolásos baromság, az kor/nem /rendszer/ “megmondóember” stb. független.

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, és ha még ezt ki is posztolja, akkor meg ne nyígjon.

tőled végképp empátiátlannak tűnő érvrendszer.

Lelkisimire ott vannak a fizetőszolgálatok…..

Megnézném hogyan nyomod egy fiatal pár helyében kétszer 90-120 nettóból (amiből 100 a lakhatás) a nagy kitörést.

0. Újra a shaming language egyik gyöngyszeme:  ha a te gyereked gyilkolna, akkor elbújtatnád/átvernéd a zsarukat stb. színvonal -:)

1. Irreleváns, nem az a kérdés, hogy ki modja, hanem, hogy mit mond.

2. Sokkal kevesebből nyomtam/nyomtuk arányaiban

3. Mindenki a saját sorsának hályogkovácsa.

etc.

Alter Ego
Szerkesztő
xcsakx
Olvasó
xcsakx
Alter Ego
Szerkesztő
xcsakx
Olvasó
xcsakx
Alter Ego
Szerkesztő
xcsakx
Olvasó
xcsakx
Alter Ego
Szerkesztő
Alter Ego
Szerkesztő
Alter Ego
Szerkesztő
xcsakx
Olvasó
xcsakx
Deadpool
Újságíró

“nem működik az a mai világrendszer, amely nem tud sem (értelmes, emberhez méltó) munkát, sem jövőképet adni a fiataljainak! (Aztán ennek az egyenes következményétől – drogozás – meg ismét csak nagyon meglepődik…)

Eegen, cúnya, cúnya világ, elbánik a “fiatalokkal”, mint ahogyan a bankok a “devizahitelesekkel”, becsapj(t)ák szegínyeket, szőrnyűűűű……”

Már csak az érvek hiányoznak (az egész kommentből…), nem úgy mint a gúny.

Ez a tendencia rengeteg embernél akit ismerek. Talán 10-ből 1 az, aki nem szüleinél él az ismerőseim és rokonaim körében. De biztosan meg tudod magyarázni, hogy amíg a szüleink tudtak házat építeni/venni, addig a gyrekeiknek miért nem telik rá. Ja, hiszen már meg is magyaráztad. A felmenők szorgalmasak voltak, a gyerekek lusta trógerek… Elmés…

Nem vagyok közgazdász, de annyit tudok hogy a javak végesek. És ami nincs, abból jutni sem fog. És ha a gazdaság pénzszivattyúként működik, annak az az eredménye, hogy az emberek lassan elkezdenek elszegényedni. És hiába fog 10 emberből 10 a talpára állni, és nem a cúnya cúnya világot hibáztatni, akkor sem fog mind a 10 ugyanolyan jól keresni. Aki ma jól keres, az azért (is) keres(het olyan) jól, mert másoknak kevesebb jut.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A felmenők szorgalmasak voltak, a gyerekek lusta trógerek… Elmés…

Hogy miért állítanak az emberek szalmabábot, aztán kezdik püfölni, ez máig rejtély számomra, de lassan hozzászokom.

Nem vagyok közgazdász

Akkor talán a kaptafánál kéne maradni, vagy először ezzel kapcsolatban kissé művelődni…

mert ahogy később írod:

Aki ma jól keres, az azért (is) keres(het olyan) jól, mert másoknak kevesebb jut.

Mennyei Atyám ne hagyj el…………..

Zombi, vazzze, merre vagy????:)D

 

 

Naooo
Olvasó
Naooo

Egyre csak nyílik a bicska társadalmi olló, a gazdagok még gazdagabbak, a szegények még szegényebbek lesznek, kapitalizmus mi így szeretünk, gondolják a milliárdosok.

Deadpool
Újságíró

Hogy miért állítanak az emberek szalmabábot, aztán kezdik püfölni, ez máig rejtély számomra, de lassan hozzászokom.

Megfejtem neked ezt a rejtélyt:

1. És mégis, van x %, amelyik magasról tesz erre a sztereotípiára, és háttértől függetlenül, “kitör”, “boldogul”- hogy rohadjanak meg:) -, a helyett, hogy belesímulnának a cúnya világ “mamahoteleibe”.

2. De baszik a seggét felemelni és rinyán kivül épp, hogy a “női kvóta” mintájára nem kezdenek ők is kvótákat követelni, mert cúnya a világ.

3. 50%-ig egyetértek, a másik 50% meg a hülye szüleik, de, várjunk csak!, ezek már nem gyerekek, 18 év fölött, teccik nem teccik, de 100%-ban felelős a “felnőtt” a saját sorsáért, de elkényeztette ez a cúnya világ és megy a rinya.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Dolgozz még rajta:)

Deadpool
Újságíró

Ühüm.

#nemisúgyvanaz

Hunn
Újságíró

Nem nagyon érted te a világot meg az emberek működését, igaz, apa? Te jól lenézed őket, ők meg cserébe pont leszarják a véleményedet. Mert az otthonlakással kapcsolatban nem a te véleményed számít, meg nem is a társadalomé, hanem a szülőké. Te, ti, még egy szál cigit sem adtok, miért érdekelne hát bárkit a véleményed?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nem nagyon érted te a világot meg az emberek működését, igaz, apa?

Nekem örömet okoz az, hogy te érted a világot, meg az emberek működését:)

Te jól lenézed őket, ők meg cserébe pont leszarják a véleményedet.

Te jól lenézel engem, én meg cserébe pont leszarom a véleményed.

Mert az otthonlakással kapcsolatban nem a te véleményed számít, meg nem is a társadalomé, hanem a szülőké.

Igen 50%-ban róluk is “megemlékeztem”:)

Te, ti, még egy szál cigit sem adtok, miért érdekelne hát bárkit a véleményed?

Mert én,”mi” ilyen elnyomó szemét oligarhák vagyunk, és csecsemők vérét isszuk naphosszat, no meg napszámba zsigereljük ki a szegín emböröket……

Hunn
Újságíró

Nekem örömet okoz az, hogy te érted a világot, meg az emberek működését:)
Nekem is. De jó, már ketten vagyunk.

Te jól lenézel engem, én meg cserébe pont leszarom a véleményed.
Én nem nézek le senkit. Téged sem.

Igen 50%-ban róluk is “megemlékeztem”:)
Én pedig ennyiből is pontosan meg tudom állapítani, hogy neked még nincs gyereked. Ezért jó, ha valaki érti a világot és az emberek működését. :)

Mert én,”mi” ilyen elnyomó szemét oligarhák vagyunk, és csecsemők vérét isszuk naphosszat, no meg napszámba zsigereljük ki a szegín emböröket…

Nem erről van szó. Magyarországon mindenki egyetlen rossz döntésre van a hajléktalanságtól, te is. Neked is bérelt helyed van a híd alatt, legfeljebb még nem tudod. Nem az otthon élő fiatalok sírják tele az internetet arról, hogy milyen rossz nekik. Őket baszogatják folyton, a médiában meg mindenhol. Nem értem, miért lenne az az országnak jobb, ha ezek a fiatalok az utcán éheznének. Mert a választás nem aközött van, hogy miért nem vesz magának lakást/megy albérletbe vagy miért marad otthon. Mert a vegyél lakást/menj el albérletbe zseniális tanács, hogy nekik ez hogyhogy nem jutott eszükbe, nem is értem? Helyzet az, hogy a valódi választás az az utca vagy otthon.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Én pedig ennyiből is pontosan meg tudom állapítani, hogy neked még nincs gyereked.

Deadpool
Újságíró

Az arc továbbra is hatalmas, de legalább most sikerült valami építő jellegűt is hozzászólni. Ja, nem.

További kellemes fröcskölődést!

Hunn
Újságíró

Eegen, cúnya, cúnya világ, elbánik a “fiatalokkal”, mint ahogyan a bankok a “devizahitelesekkel”, becsapj(t)ák szegínyeket, szőrnyűűűű…… 

Na itt látszik, hogy csak pofázol össze-vissza, különben meg fogalmad nincs mi hogy történik. Én meg konkrétan bankban dolgoztam akkor amikor a devizahitelek mentek, és olyan szinten volt parancsba adva nekünk az ügyfelek átbaszása, amit te ezek szerint el sem tudsz képzelni.

Innentől a véleményed nem mérvadó, az én szememben legalábbis. Nem tudsz te lófaszt se.

Reszet Elek
Újságíró

Én két nagybankban csináltam végig a devizahiteles menetet. Mindkettőben közvetett pressziót alkalmaztak. Alapjában véve nem mondták ki hogy hazudj és verd át az ügyfeleket, de az irreális tervszámokon keresztül presszionáltak rá. Meg is undorodtam az egésztől és befejeztem.

Azóta a lehető legszűkebb a keresztmetszetem a bankrendszerrel. Semmi hitel, a lehető legolcsóbb fenntartású számla, ami minimális mértékben van kihasználva (csak ingyenes készpénzvelvét és utalás) stb. Rajtam nem fognak nyerészkedni a ganék.

Hunn
Újságíró

Nálunk úgy volt, hogy az árfolyamkockázatról nem volt szabadott beszélni, még említés szintjén sem.

Ha pedig az ügyfél kérdezett rá, akkor pedig arra az irányra kellett terelni a beszélgetést, hogy a forint erősödésével hosszú távon biztosan csökkenni fognak a törlesztőrészletek.

Én ott és akkor, egyszer és mindenkorra elhatároztam, hogy nem ebben a szektorban kívánok dolgozni, és azt, hogy soha nem veszek semmilyen lakáshitelt. Ami kb. 50%-ban okozza azt, hogy máig a szüleimnél lakom… és ha az egész társadalom bele akar szégyeníteni ebbe, én akkor sem vagyok hajlandó lakáshitelből saját ingatlant vásárolni, ha az ország minden lakosa gúnyosan leköp engemet ezért.

Balton
Olvasó
Balton

Mindíg is gondoltam, hogy volt erre ukáz hogy vetessék fel az emberekkel a hitelt. De majd Naooo megmondja kik voltak az ötletadók.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Na itt látszik, hogy csak pofázol össze-vissza, különben meg fogalmad nincs mi hogy történik.

Innentől a véleményed nem mérvadó, az én szememben legalábbis. Nem tudsz te lófaszt se.

Proli
Olvasó
Proli

Attól, hogy az egyén is felelős a saját helyzetéért, még nem kell úgy tenni, mintha minden tökéletes lenne.

Jack
Újságíró

Habár a komment tavalyi, azonban nem bírom megállni, muszáj reagálnom rá.
Egész Férfihangon, minden egyes cikket és a hozzájuk tartozó fórumokat beleértve ez a legundorítóbb, leggennyesebb, legvisszataszítóbb hozzászólás, amit valaha olvastam. Olyan mértékben szándékosan provokatív, rosszindulatú és gusztustalan, hogy miután a végére értem, azt kívántam a “xcsakx” nevű felhasználónak, hogy kerüljön pontosan olyan helyzetbe, mint az általa degradált társadalmi réteg. Ne rosszabba, csak pont ugyanolyanba.

(Mindazonáltal előre leszögezem, hogy kifejezetten csak erre a hozzászólásra reagálok, nem a felhasználó személyére, vagy a többi írására.)

“Eegen, cúnya, cúnya világ, elbánik a “fiatalokkal”, mint ahogyan a bankok a “devizahitelesekkel”, becsapj(t)ák szegínyeket, szőrnyűűűű……”

Tekintsünk most el a szándékosan gúnyos és provokatív stílustól, és akkor lényegében erről van szó, amit megállapítottál. A magyar társadalom, a rendszer és a mostani világ pontosan ezt éri el: Reménytelen helyzetet teremt a fiatalok, főként a férfiak számára, hogy valaha is összehozzanak egy minimális saját egzisztenciát. Elvégre mi a búbánatból és mikor tudna egy átlagos fiatal összehozni egy lakást?
Jómagam az ország keleti részén élek, így elsősorban erről tudok nyilatkozni, és a következőt látom/tapasztalom:
Induljunk ki egy viszonylag kedvező helyzetből. A fiktív példában szereplő fiatal 19 évesen végzett a középiskolával, 22 éves korában megszerezte a diplomáját, diploma alatt végzett némi diákmunkát, hogy legyen egy kis költőpénze. Mondjuk 23 évesen munkába áll egy itteni mérce szerint jól fizető állásban.
Ember! Még ha havi nettó 100-at félre is tud tenni, szerinted mennyi idő alatt lenne lakása?! Hát már a legegyszerűbb, felújítandó kis garzonok is belekerülnek vagy 7 millió Ft-ba ezen a környéken! És akkor még nem beszéltünk a felújítási munkálatokról, az illetékekről, a bútorozást pedig még csak ne is említsük…

És sajnos nem is az a jellemző, hogy a fiatalok havi 100-at félre tudnak tenni. Tudod, fizetni kell a családi kasszába, meg kell venni a bérletet, ki kell fizetni a diákhitelt, és akkor jópár típusú kiadás még szóba sem jött.

Persze én elhiszem, hogy vannak szerencsések, akiknek a szülők finanszírozták egy az egyben a tanulmányait, aztán tudott szerezni egy nagyon jólfizető állást (általában szintén a család kapcsolati tőkéjének segítségével), valamint a szülők félreraktak neki egy nagyobb összeget lakáscélra, és még azt sem várják el tőle, hogy hozzájáruljon a családi költségekhez. De ez talán pár százaléka a fiataloknak. A kivételek, és nem a szabály.
Mert az átlagos huszonéves férfi nagy bajban van. Nincs jövőképük. Nincs mire alapozni. Nincs reményük.

“És mégis, van x %, amelyik magasról tesz erre a sztereotípiára, és háttértől függetlenül, “kitör”, “boldogul”- hogy rohadjanak meg:) -, a helyett, hogy belesímulnának a cúnya világ “mamahoteleibe”.”

Ja persze, háttértől függetlenül. Na mesélj már, mégis hogyan? Ez amit leírtál egy nagy bullshit. Ez kb. annyira használható, mint egy Szabó Péter idézet. Szóval vannak fiatalok, akik a semmiből indultak, és mégis felépítették az egzisztenciájukat. HOGYAN? Mi átlagos halandó emberek mélységesen figyelünk, hogy ezt hogyan lehet megvalósítani. Részleteket akarunk. Mert ez így önmagában lóf@sz.
Valótlanságot írtál. Ilyen kitörési lehetőség a 98% számára nem létezik. Provokatív hazugságot próbálsz kommunikálni hányingerkeltő stílusban.

“De baszik a seggét felemelni és rinyán kivül épp, hogy a “női kvóta” mintájára nem kezdenek ők is kvótákat követelni, mert cúnya a világ.”
Szóval szerinted a fiatalok legtöbbje csak otthon várja a csodát. Nem tanul, nem dolgozik. Öregem, jártál te mostanában bevásárlóközpontban például? Nézd már meg az ottani dolgozók nagyrészét. A pénztárosokat, az árufeltöltőket. A legtöbbje diákmunkás, vagy frissen érettségizett fiatal. Szerinted ők szórakozásból vannak ott? Baromság!
Azért vannak ott, mert rákényszerülnek, hogy aprópénzért szívjanak ott! Képzeld, “felemelték a seggüket”, hogy legalább egy minimális bevételük legyen. De persze nyilván ők a hibásak a te logikád szerint, amiért ott tartanak az életben, ahol vannak. Az eszedbe sem jutott, hogy nem mindenkinek van lehetősége, hogy mást válasszon.

“18 év fölött, teccik nem teccik, de 100%-ban felelős a “felnőtt” a saját sorsáért, de elkényeztette ez a cúnya világ és megy a rinya.”
Lehet, hogy 18 év felett nagykorú a törvény szerint, de gyakorlatilag ugyanúgy csak egy kiszolgáltatott egyén, aki még a családja támogatására szorul. Vagy 18 éves kor fölött talán megnyílik valami ajtó, és hirtelen mindenki lehetőséget kap az önálló életre? Francokat! Semmi nem változik! Ott lesz egy frissen kikerült fiatal felnőttként, akinek talán pár tízezer forintja van a zsebében. Felelős? Felelősségre csak az vonható, akinek választási lehetőségei vannak!

Szóval, “xcsakx” az a helyzet, hogy a hozzászólásod nem több, mint egy gusztustalan, gerinctelen provokáció. Szégyen, hogy a Férfihangon egyáltalán van ilyen kommentár, tekintve, hogy az oldal célja, hogy hasznos információkkal és tanácsokkal szolgáljon a férfiak számára. Ezzel szemben a te célod kizárólag destruktív volt: hogy frusztráld az olvasókat, hogy növeld bennük a negatív érzéseket, és rombold az önérzetüket. Fogadd mélységes megvetésem ezért.

wittukind
Olvasó
wittukind

“A fiktiv példában szerplő fiatal 19 éves korában végzett a középiskolával 22 éves korában megszerezte diplomáját”- itt van a kutya elásva, én 18 évesen végeztem a liceumot és mentem dolgozni majd egy hónapra rá 2 év katonaság és vissza épiteni a szocializmust…talán valaki meg kéne magyarázza a fiatal fiúknak hogy nem mindig számit a diploma…

wittukind
Olvasó
wittukind

És még egy kicsi ráadás,Jack nevű nick!
Ez a te hsz-ed inkább ama legalja cikkhez illene…vagyis leegyszerüsitve az hogy véletlenül eme világra születtél már felhatalmaz mindenféle “joggal” ami csak úgy jár…olvastad a Kazohiniát? még ottan sem mert föltételezni ilyet Szatmári(vagy hogy a francba hivták eredetileg), igaz minden ingyen volt de dolgozni is kellet valamit hozzá…

Jack
Újságíró

wittukind!

A hozzászólásaidnak se eleje, se vége, se értelme… Mindenesetre arra reagálok, amit ki tudtam hámozni ezekből az ömlesztett hablatyokból, amit ide leműveltél.

Az első hozzászólásoddal, miszerint “talán valaki meg kéne magyarázza a fiatal fiúknak hogy nem mindig számit a diploma” abszolút nem tudok mit kezdeni. Ok, akkor a fiatal férfipalánta ne diplomázzon. És mit csináljon helyette? Ezt úgy írtad, mintha létezne valami hiperszuper munka, amit már rögtön érettségivel is lehet végezni, és biztosít vagy havi nettó fél milliót. Elárulom öregem: ilyen nincs. Elképzelésem sincs, hogy te most milyen járható útra gondoltál itt, gyanítom te magad sem érted a saját hozzászólásodat. Szóval eddig az érveid súlya egy tollpihét nem tesznek ki.

Aztán a második hozzászólásod. Hát ez meg egyszerűen katasztrófa! Nem tudom mit fogyasztottál, de állj le vele. Vagy nyomj dupla adagot, hogy biztosan legyen hatása, mert ez valami szánalmas így.

“Ez a te hsz-ed inkább ama legalja cikkhez illene…”
Milyen legalja cikkről beszélsz?

“vagyis leegyszerüsitve az hogy véletlenül eme világra születtél már felhatalmaz mindenféle “joggal” ami csak úgy jár”
Írtam én ilyet? Mondtam én olyat bárhol, hogy nekem, vagy bármelyik férfinak alanyi jogon járna mindenféle? Komolyan nem tudom eldönteni, hogy most a szövegértéseddel van baj, vagy valamilyen tudatmódosító hatása alatt állsz.
A hozzászólásom nem több és nem kevesebb véleményt kívánt szavakba önteni, minthogy ma egy átlagos fiatal férfi számára (hacsak nem örököl) saját lakáshoz jutni, és ezáltal önállósodni, külön költözni és felnőni csupán vágyálom.

“olvastad a Kazohiniát?”
Nem, nem olvastam. De attól, hogy megneveztél egy írást, amit te olvastál, én meg nem, attól még ugyanolyan nulla értékű marad mindkét hozzászólásod.

Javaslom, olvasd el ÚJRA az előző hozzászólásomat, tölts el egy-két percet az értelmezésével, és UTÁNA reagálj – lehetőleg értelmezhető mondatok formájában.

wittukind
Olvasó
wittukind

ok, másképp látjuk a világot,nem tudom az a félmillió nálad mit jelent de tudod-e hogy a Heavy Metal mi az? ez az általad való lebaszásom olyan childiss

xcsakx1
Olvasó
xcsakx1

+A magyar társadalom, a rendszer és a mostani világ pontosan ezt éri el: Reménytelen helyzetet teremt a fiatalok, főként a férfiak számára, hogy valaha is összehozzanak egy minimális saját egzisztenciát.+

Szemét rendszer, bezzeg a ……, mi is lenne a megoldás?, kinek, mit is kéne tenni?A rinya helyett?

+Elvégre mi a búbánatból és mikor tudna egy átlagos fiatal összehozni egy lakást?+

Dolgozni, dolgozni, dolgozni….., no meg: tanulni,tanulni,tanulni,nem mellesleg (pénzügyileg is) művelődni: pl. kiszámolo.hu, azenpenzem. hu stb. stb.

+A fiktív példában szereplő fiatal 19 évesen végzett a középiskolával, 22 éves korában megszerezte a diplomáját, diploma alatt végzett némi diákmunkát, hogy legyen egy kis költőpénze. Mondjuk 23 évesen munkába áll egy itteni mérce szerint jól fizető állásban.
Ember! Még ha havi nettó 100-at félre is tud tenni, szerinted mennyi idő alatt lenne lakása?! +

Az alsó hangon 5 lakástakarék, szülők, nagyszülők,no meg a delikvens, 46 hónapon keresztül, futamidő lejártakor 5X1.200.000. Ft, ami 6.000.000. Ft
és 4 évről beszélünk……

+Hát már a legegyszerűbb, felújítandó kis garzonok is belekerülnek vagy 7 millió Ft-ba ezen a környéken! És akkor még nem beszéltünk a felújítási munkálatokról, az illetékekről, a bútorozást pedig még csak ne is említsük…+

1-2 millió hitelt csak kapsz gondolom az önrészed mellé…..

+És sajnos nem is az a jellemző, hogy a fiatalok havi 100-at félre tudnak tenni. +

Ha mamahoteles és keres 150 nettót legalább, mi a jóisten akadályozza meg ebben? a bulikák?

+Tudod, fizetni kell a családi kasszába, meg kell venni a bérletet, ki kell fizetni a diákhitelt, és akkor jópár típusú kiadás még szóba sem jött.+

Havi 50-ből kitelik.
Én sem kivételről, hanem az átlagról beszélek.

+Mert az átlagos huszonéves férfi nagy bajban van. Nincs jövőképük. Nincs mire alapozni. Nincs reményük.+

Ez már az ő kínja, eszet/tudást/motivációt stb.nem lehet adni senkinek (kívülről), úgy hogy, így járt.Lásd: bármit is kezdesz a cigányokkal, „genetikailag”/”kulturáltan”/”szociologiailag” kódoltak/determináltak, semmit nem ér akármilyen környezetbe helyezed őket, mert azt is „a saját képükre formálják”…., mint a lottónyertesek 99%-a, nem képes kilépni az árnyékából…

Írtam 1 példát, azt is, hogy honnan lehet pénzügyi tudást megszerezni, de nem számít, mert a 80% az mindig is dagonyázni fog az önsajnálatban, a mások, a világ hibáztatásában, az irigységben stb….

+Szóval szerinted a fiatalok legtöbbje csak otthon várja a csodát. Nem tanul, nem dolgozik. +

Ezt te állítod, és püfölöd….de ha tanul és/vagy dolgozik, más a helyzet, ellenben ha „elherdálja” , akkor ugyanott tart…

+A pénztárosokat, az árufeltöltőket. A legtöbbje diákmunkás, vagy frissen érettségizett fiatal. +

Pont figyeltem a hétvégén (esküszöm:), a fiatalok majdnem a retardált kategória, illetve nagy a szakadék….. és nyugdíjasok, vagy nagyon közel hozzá a másik fele…., felhígult nagyon már az a munkaerő is, és ez most az Auchan volt,…….a Lidl, illetve Aldi -ban dolgozók már inkább a minőségibb kategória, életkorban no meg hozzáértésben is.

+Szerinted ők szórakozásból vannak ott? Baromság!
Azért vannak ott, mert rákényszerülnek, hogy aprópénzért szívjanak ott! Képzeld, “felemelték a seggüket”, hogy legalább egy minimális bevételük legyen.+

Az alsó 20% mindig szív, ez a sorsuk, ennyire képesek, számukra ez a maximum…., néha sok gyerekkel kompenzálnak az „élet versenyében”…..

+ De persze nyilván ők a hibásak a te logikád szerint, amiért ott tartanak az életben, ahol vannak.+

Ez megint a te bábod, én ilyet nem állítottam, azt inkább, hogy így jártak, és amúgy soha nem vezetett eredményre pl. sem a francia forradalom sem a kommunizmus…… amik a „kicsit”/”szegényt”/”elmaradottat” próbálta felemelni, mert mindig visszazuhan oda, ahova való, szar ügy, de ilyen az élet törvénye….., simán megeszi az oroszlán az édi-bédi antilopbébit, de lehet hisztizni és gyűjteni + tranparenseket lobogtatni……, hogy ne tegye…

„ Az eszedbe sem jutott, hogy nem mindenkinek van lehetősége, hogy mást válasszon.”

Dehogynem, sőt, és? Növesszünk lábat a féllábúnak?, vagy vágjuk le az épek egyik lábát? Nyújtsuk meg az alacsonyat? Vágjunk le a hosszabból?…….legvégül:”Fizesssenek a gazdagok?”
Mondok jobbat: “egyenlő esélyt minden férfinak minden nőnél” ……….

+„Lehet, hogy 18 év felett nagykorú a törvény szerint, de gyakorlatilag ugyanúgy csak egy kiszolgáltatott egyén, aki még a családja támogatására szorul. Vagy 18 éves kor fölött talán megnyílik valami ajtó, és hirtelen mindenki lehetőséget kap az önálló életre? Francokat! Semmi nem változik! Ott lesz egy frissen kikerült fiatal felnőttként, akinek talán pár tízezer forintja van a zsebében. +

Akkor cizelláljuk ezt egy kicsit:
– ha „jó esze van” , akkor szó szerint ingyen tanulhat a felsőoktatásban, sőt, még ösztöndíjat is kap…., ja hogy ezek aránya max 30%, ?…..hát pont ennyi való oda, nem úgy, hogy pénzért addig jár (megveszi) amíg elvégzi, aztán lesz belőle olyan „értelmiségi” amilyen…. és sír, hogy semmirekellő…
– ha a képességei kevesebbek, akkor „szakmát” tanul, még egy évet ráhúz és 19 évesen kapkodnak érte, ha netán nyelvet is tud (isten bocsássameg), akkor meg a világ is kinyílt előtte…
– a maradék az maradék….
De (és itt most feltételezek, így, ha netán bábot állítanék fel, ekkor jelezd és visszavonom), a probléma ott van, ha ugyanezeket az általad citált „megállapításokat” 30+ évesen teszi meg, visszautalva a 18-évesekre és veri a mejjét jó 12+ év eltelte után, hogy sehol nem tart, na, az gáz és annak tényleg nem maradt már más a szarköpködésen kívül….

+Felelős? Felelősségre csak az vonható, akinek választási lehetőségei vannak!”+

Nem, kényelmes lenne, de nem így van, felelős az aki felnőtt, minimum magáért, a java másért is..……Meg ugye elég gumiszabály az, hogy „nincsnek választási lehetőségei”, ezzel az erővel az összes szemét cigányt felmentheted a „megélhetési bűnözésükkel” együtt……, ha még is ez lett volna a cél, akkor én kérek elnézést…..

+Szóval, “xcsakx” az a helyzet, hogy a hozzászólásod nem több, mint egy gusztustalan, gerinctelen provokáció. +

Mint fennébb is kiderült, azon kívül, hogy személyeskedsz, meg megmagyarázod/legalizálod magadnak, hogy te miért tartasz épp ott , ahol és ezért ki és mi a hibás, csak ventilálásra volt jó neked, ürügyként…

+Szégyen, hogy a Férfihangon egyáltalán van ilyen kommentár, tekintve, hogy az oldal célja, hogy hasznos információkkal és tanácsokkal szolgáljon a férfiak számára. +

Lassan “safe-space”-é válik a retardáltak számára……

+Ezzel szemben a te célod kizárólag destruktív volt: hogy frusztráld az olvasókat, hogy növeld bennük a negatív érzéseket, és rombold az önérzetüket. Fogadd mélységes megvetésem ezért.+

Sőt, magam vagyok a patás ördög és most nagyon elszomorodtam és este, ha ráérek, a kilecfarkú macskával fogom a hátam “círogatni”, penitenciaképpen…..Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa……

Jack
Újságíró

“Szemét rendszer, bezzeg a ……, mi is lenne a megoldás?, kinek, mit is kéne tenni?A rinya helyett?”
Shaming language használatból jeles. Tehát ha valaki nemtetszését fejezi egy adott témában, az már automatikusan rinyának minősül. Gratulálok a vitatechnikádhoz. Csakhogy elég nagy különbség van a kettő között, és bármennyire is próbálsz itt ilyen elég gerinctelen módszerekkel vitatkozni, az értelmesebbje azért érzi a különbséget.
Mi lenne a megoldás? 3 dologban kéne változás: normálisabb jövedelmek, stabilitás, elérhető lakáshoz jutási feltételek.
Például:
– Normális bérek: óránként nettó 1000-1200 Ft-os jövedelem a dolgozó embernek (ami azért még mindig egy alacsony bérszint).
– Stabilitás: tudjon rá alapozni, hogyha normálisan végzi a munkáját, akkor a munkaviszonya még évek múlva is megmarad.
– Lakáshoz jutási feltételek: Állami tulajdonú lakások bérlése, amelyet ha normálisan fizet meghatározott évig, akkor utána ő hozzájuthat. Amolyan lakáslízing program.
Ezek még messze nem kánaán szintű igények.

“Dolgozni, dolgozni, dolgozni….., no meg: tanulni,tanulni,tanulni,nem mellesleg (pénzügyileg is) művelődni: pl. kiszámolo.hu, azenpenzem. hu stb. stb.”
Szerinted ez nem jutott eszébe úgy sokszázezer fiatalnak? Komolyan, ezzel most szerinted valami nagy újdonságot mondtál? Ha tudnád, hányan vannak, akik tanultak, dolgoznak és mégse tudnak önálló életet kezdeni…!

“Az alsó hangon 5 lakástakarék, szülők, nagyszülők,no meg a delikvens, 46 hónapon keresztül, futamidő lejártakor 5X1.200.000. Ft, ami 6.000.000. Ft
és 4 évről beszélünk……”
Ja persze, mert most éppen olyan világ van, ahol az ember megengedheti magának, hogy elvállalja 46 hónapra, hogy havonta fizet 100 ezer Ft-ot. Ez megint csak azoknak járható út, akiknek a családi háttere van olyan kiemelkedő, hogy szükség esetén (leépítés stb.) el tudja tartani a gyereket és még fizetni is tudja a pénzügyi kötelezettségeit.

“Ha mamahoteles és keres 150 nettót legalább, mi a jóisten akadályozza meg ebben? a bulikák?”
“Havi 50-ből kitelik.”
Hogy 150-ből félrerakjon 100-at? Hát ez az elképzelés már a nevetséges kategória! Szerinted 50 ezer Ft-ból kijön a havi kajapénz, a buszbérlet meg a többi szükséges költség?
Ahogy látom, neked a szülőkkel élő fiatalokról a következő elképzelésed van. A “mamahotel” (nyilván szándékosan használsz ilyen degradáló jelzőt) egy olyan életforma, amikor a fiatal élősködik a szülei nyakán, nem járul hozzá semmiben a költségekhez, nem végez semmilyen házimunkát és csak úgy létezik, mindenféle cél nélkül.
Na ennek az esetek többségében köze nincs a valósághoz. Ez annyit jelent, hogy az adott fiatalnak nincs elég pénze ahhoz, hogy el tudjon költözni, és a családi háttere sem teszi ezt lehetővé. Emiatt a szülői házban él, a fizetésének egy részével pedig hozzájárul a családi költségekhez.

“Ez már az ő kínja, eszet/tudást/motivációt stb.nem lehet adni senkinek (kívülről), úgy hogy, így járt.”
Ez pedig mindent elárul rólad. Így járt… Igazad van, akkor már eutanáziálhatnánk is a fiatal férfiak felét. Minek él egyáltalán az olyan, akinek problémás az anyagi helyzete, és ne adj isten még a csajozással is gondjai vannak? Földet rájuk!

“Ezt te állítod, és püfölöd….de ha tanul és/vagy dolgozik, más a helyzet, ellenben ha „elherdálja” , akkor ugyanott tart…”
Már megint ez a bullshit. Szóval ha tanultál és elkezdesz állás keresni, akkor garantált, hogy lesz egy jól fizető munkád, amiből pár év alatt meg tudod teremteni az otthonodat. Érdekes meglátásaid lehetnek a környezetedben az életről.

“Az alsó 20% mindig szív, ez a sorsuk, ennyire képesek, számukra ez a maximum…., néha sok gyerekkel kompenzálnak az „élet versenyében”…..”
Csakhogy aki problémás helyzetben van az nem 20%, hanem inkább 60″. A 20% esetleg azoknak a száma, akik megtehették, hogy egészen fiatalon elköltözzenek és biztosítva van számukra egy egzisztencia.

“Ez megint a te bábod, én ilyet nem állítottam, azt inkább, hogy így jártak, és amúgy soha nem vezetett eredményre pl. sem a francia forradalom sem a kommunizmus…… amik a „kicsit”/”szegényt”/”elmaradottat” próbálta felemelni, mert mindig visszazuhan oda, ahova való, szar ügy, de ilyen az élet törvénye….., simán megeszi az oroszlán az édi-bédi antilopbébit, de lehet hisztizni és gyűjteni + tranparenseket lobogtatni……, hogy ne tegye…”
Ismételni tudom magamat: azt kéne felfognod, hogy itt már nem egy kisebb rétegéről beszélünk a fiataloknak (főleg a férfiaknak), hanem egy jelentős, meghatározó részéről. Egy akkora részről, amelyik elegendő lesz, hogy évtizedek múlva bedőljön az egész társadalom. Ugyanis, ha nincs egzisztenciális alap, akkor (sok egyéb súlyos következmény mellett) nem lesz családalapítás sem. És akkor még vegyük hozzá a szabadon garázdálkodó hipergámiát, amely az egzisztenciális tényezők mellett még tovább nehezíti a férfiak 80%-nak a helyzetét. A végeredmény egy halálra ítélt társadalom.

“Dehogynem, sőt, és? Növesszünk lábat a féllábúnak?, vagy vágjuk le az épek egyik lábát? Nyújtsuk meg az alacsonyat? Vágjunk le a hosszabból?……”
Gyenge próbálkozás hogy gúnyos eszközökkel próbálj nyomatékot szerezni az érveidnek – csak éppen hülyeség. Mert itt nem lehetetlen kívánságról van szó. Csupán arról, hogy a fiatalok számára biztosítani kéne némi alapot, hogy el tudjanak indulni az életben. Nem ingyen, nem alanyi jogon. Egyszerűen csak egy olyan rendszerre lenne szükség, amely lehetővé teszi, hogy aki tényleg dolgozik, annak belátható időn belül (5-6 év) legyen egy kis 30 négyzetméteres lakása. Ez olyan hatalmas kívánság?

“–ha „jó esze van” , akkor szó szerint ingyen tanulhat a felsőoktatásban, sőt, még ösztöndíjat is kap…., ja hogy ezek aránya max 30%,”
Akkor a saját életemből példa. Folyamatosan tanultam középiskolában, kifejezetten ráálltam a szakmai tárgyakra. A legjobbak közé tartoztam. Majd kb. 1 hónappal a felsőoktatási intézmény választása előtt a tisztelt állam hozott egy intézkedést, hogy megszűnik az adott területen a támogatott képzés. Csak abban az évjáratban tízezres létszámmal voltunk, akiknek ez felért egy gyomronvágással, és elintézte, hogy -1 millióval induljunk az életben a diákhitel felvételének kényszere miatt.
Ennyit az ingyen felsőoktatásról.

“Nem, kényelmes lenne, de nem így van, felelős az aki felnőtt, minimum magáért, a java másért is..……”
Itt már nagyon eltértél a témától. A fiatalok önállósodásáról és szülőktől való különköltözéséről van szó. A fő kérdés: megteheti, hogy különköltözik, vagy nem? Ha megtehetné, de inkább “élősködik” a család nyakán, az valóban lenézést érdemel. De ha nem teheti meg, mert nincs mire, akkor miért is kéne hibáztatni?

“Mint fennébb is kiderült, azon kívül, hogy személyeskedsz, meg megmagyarázod/legalizálod magadnak, hogy te miért tartasz épp ott , ahol és ezért ki és mi a hibás, csak ventilálásra volt jó neked, ürügyként…”
Öreg, tudsz te rólam bármit is? Ismersz talán? Akkor meg mit próbálsz itt betámadni? Ez megint csak egy szánalmas kísérlet, hogy próbálj frusztrálttá tenni, de sajnálom, nem jött össze. Lövésed sincs arról, hogy jelenleg hol tartok, ki vagyok, mit csinálok, milyen módon alakult az életem – szóval arcból vegyél vissza.

“Lassan “safe-space”-é válik a retardáltak számára……”
De gondolom te bezzeg az értelem netovábbja vagy, akinek minden meglátása helyénvaló, pontosan tudja, hogyan működik a világ, és bárki, aki nem ért egyet vele, az csak egy ostoba gyökér lehet. Milyen szerencsés is az oldal, hogy egy ilyen isteni fényben tündöklő csodálatos személy veszi a fáradtságot és mérhetetlen bölcsességét megosztja velünk!

“Sőt, magam vagyok a patás ördög és most nagyon elszomorodtam és este, ha ráérek, a kilecfarkú macskával fogom a hátam “círogatni”, penitenciaképpen…”
Nem. Nem vagy te patás ördög. Nem vagy te még egy kis kobold sem.

xcsakx1
Olvasó
xcsakx1

„Mi lenne a megoldás? 3 dologban kéne változás: normálisabb jövedelmek, stabilitás, elérhető lakáshoz jutási feltételek.”

Lózungok, konkrétumok nélkül…

“Például:
– Normális bérek: óránként nettó 1000-1200 Ft-os jövedelem a dolgozó embernek (ami azért még mindig egy alacsony bérszint).”

Te most fizikai munkásokról beszélsz?, vagy úgy általánosan mindenkiról? egyenmunkabér?
Ha jól számolom, akkor ez kb 176.000-200.000 körüli havi nettó jövedelmet jelent 8 órás munkával. Ennyire kicsi lenne az igény?

Ami pedig ennél is fontosabb: a pénzhez való hozzáállását mivel kényszeríted ki? Ha többet költ, mint amit keres?
Nem nominális kérdés sohasem, hanem arány, vagyis, hogy a megszerzett jövedelmének hány %-át mire fordítja, a jövedelme (nominális)értékétől függetlenül.

„– Stabilitás: tudjon rá alapozni, hogyha normálisan végzi a munkáját, akkor a munkaviszonya még évek múlva is megmarad.”

Ja, a boldog kádári békeidők…., ki kényszeríti rá a munkaadót? Az állam?Hogyan? Milyen eszközökkel? Jók ezek a lózungok, csak épp amikor a valóságban ezt operatívan végig kéne vinni,. akkor mindig elfogy a hevület…és a bamba egymásranézés marad….

„– Lakáshoz jutási feltételek: Állami tulajdonú lakások bérlése, amelyet ha normálisan fizet meghatározott évig, akkor utána ő hozzájuthat. Amolyan lakáslízing program.”

És mire adnák ezt? pofára, alapjuttatásként , rokoni alapon? Kommunizmus újra-reload?
Alapjövedelem a két szép szeméért?Rászorultsági alapon? Hol lennének a határok?stb. stb…Ja, asszem a Jobbik meg az LMP verte magát ezekkel a hülyeségekkel…

„Ezek még messze nem kánaán szintű igények.”

Nem, ezek irreális vágyálmok és a közös bennük az, hogy az egyén minden felelősség alól fel van mentve, mert az „ÁLLAM” feladata lenne ez szerinted…, mint a feministák, a FÉRFI feladata szerintük….

„Ja persze, mert most éppen olyan világ van, ahol az ember megengedheti magának, hogy elvállalja 46 hónapra, hogy havonta fizet 100 ezer Ft-ot. „

Te hoztad fel, hogy havi 100-at félre tud tenni,én meg mondtam rá a megoldást, de te meg rinyálsz újra, olyan feminista cigánytepóba, hogy már neked az sem jó…..

„Ez megint csak azoknak járható út, akiknek a családi háttere van olyan kiemelkedő, hogy szükség esetén (leépítés stb.) el tudja tartani a gyereket és még fizetni is tudja a pénzügyi kötelezettségeit. „

Hát igen, az átlagcigány kiesik ebből a körből…

„Hogy 150-ből félrerakjon 100-at? Hát ez az elképzelés már a nevetséges kategória! Szerinted 50 ezer Ft-ból kijön a havi kajapénz, a buszbérlet meg a többi szükséges költség?”

Nem a zsömle kicsi, hanem a pofa nagy….
Az hogy ki és hogyan magyarázza a mamahotelét – nem kell semmit fizetnie és nincs lehetősége ennek ellenére félrerakni:)- az ugye egyéni szocprobléma…..

BTW- minden sikertelen szerencsétlen egyben kurva profi: olyan mesteri szinten tudja megmagyarázni, hogy a nyomoráért rajta kívül kik és mennyire felelősek, hogy az félelmetes:) És erre még a mejjét is veri:)

„ Ez annyit jelent, hogy az adott fiatalnak nincs elég pénze ahhoz, hogy el tudjon költözni, és a családi háttere sem teszi ezt lehetővé. Emiatt a szülői házban él, a fizetésének egy részével pedig hozzájárul a családi költségekhez.”

És a „másik” részével a sok sok sanyarú/„nyomorú” év, sőt, évtized alatt, mi lesz, ……eltűnik a ködben?

„Ez pedig mindent elárul rólad.”

Az álszentségedről is…….

” Így járt… Igazad van, akkor már eutanáziálhatnánk is a fiatal férfiak felét.”

Ez meg már a te bábod….Püföld kérlek…

” Minek él egyáltalán az olyan, akinek problémás az anyagi helyzete, és ne adj isten még a csajozással is gondjai vannak? Földet rájuk!”

Látom, (legalább) ez megy neked….

„Szóval ha tanultál és elkezdesz állás keresni, akkor garantált, hogy lesz egy jól fizető munkád, amiből pár év alatt meg tudod teremteni az otthonodat. „

Én nem álllítottam ilyent, én azt mondtam, hogy ennek megvan a lehetősége, aztán ha a 80% lemarad és tátott szájjal várja a mannát ……, ami nem jön….aztán meg elkezd vinnyogni, hogy hol van már……azok meg igen, tetszik vagy sem, de így jártak.

„Érdekes meglátásaid lehetnek a környezetedben az életről. „

Tapasztalat, majd egyszer neked is lesz részed benne, ha eleget élsz….

„Csakhogy aki problémás helyzetben van az nem 20%, hanem inkább 60″.

Attól függ, hogy te mit tekintesz problémának, ha azt, hogy a „képességeidet” meghaladó igényeid nem teljesülnek, akkor az nem igazán probléma, csak épp irreális elvárás és annak folyományaként jön a vég nélküli hiszti….

„A 20% esetleg azoknak a száma, akik megtehették, hogy egészen fiatalon elköltözzenek és biztosítva van számukra egy egzisztencia.”

Ez számodra annyira releváns, mint a top 10-es nők….soha nem fogsz találkozni egyel sem élőben…., kár energiát pazarolni rá.

„Ismételni tudom magamat: azt kéne felfognod, hogy itt már nem egy kisebb rétegéről beszélünk a fiataloknak (főleg a férfiaknak), hanem egy jelentős, meghatározó részéről.”

Akiknek a 20%-a ismeri fel, hogy szarban van és azoknak a 20%-a hajlandó tenni is érte, hogy kimásszon belőle és ezeknek meg a 20%-ának fog biztosan sikerülni….ez a Pareto elv…., lehet reklamálni…

Viszont az a bibi, hogy aki magtáért sem képes tenni, abból miylen “forradalmár” lesz?, semmilyen….

„Egy akkora részről, amelyik elegendő lesz, hogy évtizedek múlva bedőljön az egész társadalom. „

Ez pont olyan , hogy mindig 30 évre vagyunk a működő fúziós reaktor elkészítésétől….
Nincs és ahogy kinéz, nem is lesz olyan kényszerhelyzetben, hogy kapát/kaszát ragadjon, főleg, ha esik egy kis eső, mert az még a tüntikéket is elveri…..

„Ugyanis, ha nincs egzisztenciális alap, akkor (sok egyéb súlyos következmény mellett) nem lesz családalapítás sem. „

Jó duma, csakhogy épp a gyerek(„vállalás”) az nő függő…..
Olyan szinten nem lehet éhenhalni a nyugati társadalomban (még akkor sem, ha nagyon akarnál, a szociális rendszere nem engedi), hogy vágyálom a forradalmi tömegekről ábrándozni……Persze, van az a réteg/kultúra/rassz/vallás, amelyik a nutella és wifi-hiány miatt gyújtogat/gyilkolászik, de most nem a söpredékről beszélünk asszem..…

„És akkor még vegyük hozzá a szabadon garázdálkodó hipergámiát, amely az egzisztenciális tényezők mellett még tovább nehezíti a férfiak 80%-nak a helyzetét. „

Nerm tudod visszagyömöszölni a szellemet a palackba, …….esetleg ha a sharia kötelező lesz, akkor igen.

„A végeredmény egy halálra ítélt társadalom.”

Mindig van más, ami/aki átveszi a helyét, a „csinos és fiatal özvegyasszony” soha nem szenved „hiányt”….mindig kerül olyan, aki “vígasztalja”….

„Mert itt nem lehetetlen kívánságról van szó.”

Csak vágyálmokról…….

„ Csupán arról, hogy a fiatalok számára biztosítani kéne némi alapot, hogy el tudjanak indulni az életben.”

Milyen jogon, …….a free wi-fi/nutella jogán?

„Nem ingyen, nem alanyi jogon. „

Mit kérhet cserébe az, aki ezt a kívánságod teljesíti? Mi lenne az ára?A másik oldal kötelezettsége? Erről semmi szó nem esett eddig….

„Egyszerűen csak egy olyan rendszerre lenne szükség, amely lehetővé teszi, hogy aki tényleg dolgozik, annak belátható időn belül (5-6 év) legyen egy kis 30 négyzetméteres lakása. Ez olyan hatalmas kívánság?”

Ezek a lehetőségek adottak most is, ebből a szempontból semmivel sincs kevésbé jobb helyzetben ma egy fiatalember mint 50-10-150 évvel ezelőtt, sőt.

„Akkor a saját életemből példa. Folyamatosan tanultam középiskolában, kifejezetten ráálltam a szakmai tárgyakra. A legjobbak közé tartoztam. Majd kb. 1 hónappal a felsőoktatási intézmény választása előtt a tisztelt állam hozott egy intézkedést, hogy megszűnik az adott területen a támogatott képzés. „

Melyik (büfé)szak volt ez?

„Csak abban az évjáratban tízezres létszámmal voltunk, akiknek ez felért egy gyomronvágással, és elintézte, hogy -1 millióval induljunk az életben a diákhitel felvételének kényszere miatt.”

Majdnem, egyrészt a te döntésed volt, hogy így is belevágsz-e, másrészt meg mondj egy olyan országot ahol jobb lehetőségeid lennének/lettek volna, már csak a viszonyítás miatt is……, hogy kiket kéne irigyelnünk..

„Ennyit az ingyen felsőoktatásról.”

Aki nemvaló oda, ennek ellenére mégis bevásárolhatja magát adott feltételekkel, az ne sírjon….Nagyon el van kényeztetve a mostani 20+-os generáció, no meg a fiatalabbak méginkább….nemtől függetlenül.

„Ha megtehetné, de inkább “élősködik” a család nyakán, az valóban lenézést érdemel. De ha nem teheti meg, mert nincs mire, akkor miért is kéne hibáztatni? „

Félreérted, én nem nézem le. A “nem teheti meg” fogalmát „jótékony homályba burkolni” meg igazán lendíti előrébb a „vitát” ….., miért , mi akadályozza ebben?

““Mint fennébb is kiderült, azon kívül, hogy személyeskedsz,
meg megmagyarázod/legalizálod magadnak, hogy te miért tartasz épp ott , ahol és ezért ki és mi a hibás, csak ventilálásra volt jó neked, ürügyként…””

Pontosan, ne légy rest, olvasd vissza, hogy mivel inditottál és milyen stílusban, hangnemmel támadtad a személyemet….

„Öreg, tudsz te rólam bármit is? Ismersz talán? Akkor meg mit próbálsz itt betámadni?”

Te kezdted, szóval visszább az ag(y)arakkal….

„Ez megint csak egy szánalmas kísérlet, hogy próbálj frusztrálttá tenni, de sajnálom, nem jött össze.”

Ez meg már a vevő gondja, és ahogy elnézem, tényleg a gondja…

„ Lövésed sincs arról, hogy jelenleg hol tartok, ki vagyok, mit csinálok, milyen módon alakult az életem –„

Őszintén, nagyon nem is érdekel….te kezdted a hepciáskodást, most meg meg vagy sértődve, ha visszanyal a fagyi….

„szóval arcból vegyél vissza.”

Pont annyira, amennyire te visszaveszel a tiedből fiacskám…..

„De gondolom te bezzeg az értelem netovábbja vagy, akinek minden meglátása helyénvaló, pontosan tudja, hogyan működik a világ, és bárki, aki nem ért egyet vele, az csak egy ostoba gyökér lehet. „

Azt gondolsz, amit akarsz, és amikor (egy) ujjal mutogatsz rám, ne feledd, hogy hárommal mutatsz magadra….

„Milyen szerencsés is az oldal, hogy egy ilyen isteni fényben tündöklő csodálatos személy veszi a fáradtságot és mérhetetlen bölcsességét megosztja velünk! „

De te szépen helyreállítod a világ egynsúlyát:)

„Nem. Nem vagy te patás ördög. Nem vagy te még egy kis kobold sem.”

Mégsem tudtad elengedni és itt hőbörögsz…

Jack
Újságíró

“Lózungok, konkrétumok nélkül…”
Ennél konkrétabb elképzelést mit írjak? Ezek kellenek ahhoz, hogy egy fiatal az életben előrébb tudjon lépni.

“Ha jól számolom, akkor ez kb 176.000-200.000 körüli havi nettó jövedelmet jelent 8 órás munkával. Ennyire kicsi lenne az igény?”
Igen, ennyire. Ebből már saját lakás tulajdonlásával bőven el tud lenni valaki. Nem is értem, hogy mit beszélsz itt vágyálomról meg irreális elképzelésekről. Nem havi 500 nettót írtam, csak egy alapokhoz elegendő jövedelemmértéket.

“Ami pedig ennél is fontosabb: a pénzhez való hozzáállását mivel kényszeríted ki? Ha többet költ, mint amit keres?
Nem nominális kérdés sohasem, hanem arány, vagyis, hogy a megszerzett jövedelmének hány %-át mire fordítja, a jövedelme (nominális)értékétől függetlenül.”
Tényleg nem bírod megérteni, hogy itt a probléma sokszor nem az, hogy felelőtlenül költik a pénzt, hanem az, hogy nincs is mit költeniük?

“Ja, a boldog kádári békeidők…., ki kényszeríti rá a munkaadót? Az állam?Hogyan? Milyen eszközökkel? Jók ezek lózungok, csak épp amikor a valóságban ezt operatívan végig kéne vinni,. akkor mindig elfogy a hevület…”
Valahogy régen mégis lehetett rá alapozni, hogy nem maradsz munka nélkül. De persze nem kötelező senkit kötelezni semmire – csak akkor előbb-utóbb jön az elkerülhetetlen demográfiai összeomlás.

“És mire adnák ezt? pofára, alapjuttatásként , rokoni alapon? Kommunizmus újra-reload?”
Mint írtam, és most ismétlem: ez nem több és nem kevesebb lenne, mint egy lakás megvételének lehetősége gyakorlatilag hitelre, amin nincs (vagy minimális) a kamat. Majd kifizeti az illető az évek alatt valamikor. Viszont ezáltal már tudna önállósodni. Dolgozna és ösztönzésképpen lenne lakása a húszas éveiben. Valahogy ez sokaknak szimpatikusabb megoldás lenne, mint hogy kényszerből otthon maradjanak még a harmincas éveikben is.

“Nem, ezek irreális vágyálmok és a közös bennük az, hogy az egyén minden felelősség alól fel van mentve, mert az „ÁLLAM” feladata lenne ez szerinted…, mint a feministák, a FÉRFI feladata szerintük….”
Ezt komolyan nem értem, honnan a vérből szedted. Épp ezt mondom, hogy az egyénnek ugyanúgy dolgoznia kellene, ugyanúgy betöltené a napi 8 órás munkaidőt, ösztönözve lenne, hogy hasznos tagja legyen a társadalomnak. Tanulsz, dolgozol, próbálsz előrébb jutni? Helyes, itt egy kis garzonlakás, hogy ne a szüleiddel élj, majd részletben kifizeted. Pont. Nincs itt semmi alanyi jogon járó juttatás.

“Te hoztad fel, hogy havi 100-at félre tud tenni,én meg mondtam rá a megoldást, de te meg rinyálsz újra, olyan feminista cigánytepóba, hogy már neked az sem jó…..”
Esküszöm, te szándékosan nem értelmezed a mondataimat. Mondtam egy olyan példát, ami már JÓNAK számít. Viszont megnézném én azt, hogy a fiatal közül hányan tehetik meg, hogy havi 100-at félrerakjanak. Amit igyekeztem kifejezni, hogy még egy jó helyzetben lévő fiatal számára is szinte lehetetlen lakáshoz jutni – hát még azoknak, akik rosszabb helyzetből indulnak.

“Nem a zsömle kicsi, hanem a pofa nagy….
Az hogy ki és hogyan magyarázza a mamahotelét – nem kell semmit fizetnie és nincs lehetősége ennek ellenére félrerakni:)- az ugye egyéni szocprobléma…..
Minden mondatoddal egyre nagyobb hülyeségeket írsz. Ha valaki nem ad bele semmit a családi kasszába és elherdálja minden pénzét, az nyilván meg is érdemli. De most rohadtul nem ezekről van szó. A többségről van szó, akiknek a családi háttere nem teszi lehetővé, hogy a saját megtakarításaikkal együtt rövid idő alatt lakáshoz jussanak.

“BTW- minden sikertelen szerencsétlen egyben kurva profi: olyan mesteri szinten tudja megmagyarázni, hogy a nyomoráért rajta kívül kik és mennyire felelősek, hogy az félelmetes:) És erre még a mejjét is veri:)”
Persze, és nyilván te pontosan meg tudod ítélni, hogy ki mennyire sikertelen, ki mennyire felelős a saját életéért, kinek milyen lehetőségei vannak, vagy lettek volna, és ehhez képest ki mire jutott az életben.
Arc az van továbbra is!

“És a „másik” részével a sok sok sanyarú/„nyomorú” év, sőt, évtized alatt, mi lesz, ……eltűnik a ködben?”
Hapsikám, pont erről beszélek. Mire az a másik rész elér egy akkora összeget, amellyel már érdemben meg tudsz jelenni az ingatlanpiacon, már bőven benne leszel a harmincas éveidben.

“Én nem álllítottam ilyent, én azt mondtam, hogy ennek megvan a lehetősége, aztán ha a 80% lemarad és tátottszájjal várja a mannát ……, ami nem jön….aztán meg elkezd vinnyogni, hogy hol van már……azok meg igen, tetszik vagy sem, de így jártak.”
Igen, az a 80% pont elég is lesz ahhoz, hogy néhány évtized alatt teljesen összeomoljon a rendszer. De nyilván igazad van, milyen szörnyű is lenne, ha ezeket a “vinnyogó szerencsétleneket” segítenek egy minimálisan lakáshoz jutni, hogy az életben való elinduláshoz szükséges kezdeti löket meglegyen. Még a végén eszükbe jutna, hogy megérné családot alapítani, és gyereket vállalni! Ilyen elmebeteg gondolat hogy juthatott az eszembe…

“Tapasztalat, majd egyszer neked is lesz részed benne.”
Van részem benne. Újabb szánalmas provokációs próbálkozás volt részedről. Nem jött be. Gyakorolj még.

“Ez számodra annyira releváns, mint a top 10-es nők….soha nem fogsz találkozni egyel sem élőben….”
Na ez meg ilyen feminista módszer. Ez ilyen “biztos azért nem ért egyet, mert lúzer, és nem jön be a nőknek” jellegű próbálkozás. Az előzőnél is szánalmasabb.

“Jó duma, csakhogy épp a gyerek(„vállalás”) az nő függő…..”
És anyagiaktól is függ meghatározó mértékben. Ha nincs alap, nincs mire gyereket vállalni. Ez annyira magától értetődő, hogy nem is kell tovább magyarázni.

“Mindig van más, ami/aki átveszi a helyét, a „csinos és fiatal özvegyasszony” soha nem szenved „hiányt”….mindig kerül olyan, aki “vígasztalja”….”
Persze, csak az már nem a magyar fehér férfi lesz. Merthogy a magyar férfi kiesik a játékból, ha így halad tovább a világ.

“Mit kérhet cserébe az, aki ezt a kívánságod teljesíti? Mi lenne az ára?A másik oldal kötelezettsége? Erről semmi szó nem esett eddig….”
Egész végig erről írtam, hogy a fiatal generáció részéről szükség lenne a munkavégzésre. Nem a semmiért segítenék hozzá a különlakáshoz. Igenis dolgozzon és hajtson érte.
Ember, amúgy tényleg nem értem, mit nem tudsz átlátni, meg mit tartasz olyan hűde nagy vágyálomnak. Ha valaki tenni akar érte, akkor legyen már lehetősége egy kis néhány négyzetméteres garzonlakáshoz jutni, amit részletekben ki tud fizetni, és tudjon alapozni a jövőre, hogyha dolgozni akar, akkor fog is tudni, és lesz is értelme.

“Ezek a lehetőségek adottak most is, ebből a szempontból semmivel sincs kevésbé jobb helyzetben ma egy fiatalember mint 50-10-150 évvel ezelőtt, sőt.”
Ilyen lakásárak mellett? Ilyen kiszámíthatatlan munkerőpiaci körülmények között? Ilyen társadalmi környezetben?

“Majdnem, egyrészt a te döntésed volt, hogy így is belevágsz-e, másrészt meg mondj egy olyan országot ahol jobb lehetőségeid lennének/lettek volna, már csak a viszonyítás miatt is……, hogy kiket kéne irigyelnünk..”
Akkor egy durva példával élve: tegyük fel, le vagy láncolva. Ahhoz, hogy túléld, le kell vágnod vagy a kezedet, vagy a lábadat. A választás lehetősége a tiéd.
Ezek szerint, ha te azután megcsonkított karral kellene, hogy tovább éljél, reklamálnál, akkor mások nyugodtan válaszolhatnák: “mit sírsz, te magad választottad, te döntöttél úgy, hogy levágod a karodat, ne nyavalyogj te lúzer!”

“Aki nemvaló oda, ennek ellenére mégis bevásárolhatja magát adott feltételekkel, az ne sírjon….Nagyon el van kényeztetve a mostani 20+-os generáció, no meg a fiatalabbak méginkább….nemtől függetlenül.”
Bezzeg te biztos a bölcs öreg férfiú vagy, aki a semmiből indult, de fogait összeszorítva tűzön-vízen átverekedte magát, és most hatalmas életbölcsességgel osztja az észt.

“Félreérted, én nem nézem le. A nem teheti meg, „jótékony homályba burkolózása” meg igazán lendíti előrébb a „vitát” ….., miért , mi akadályozza ebben?”
Az, hogy olyan keveset keres, amiből nem tud mit kezdeni. Mert mondjuk a szülei nem hogy segíteni nem tudják, hanem még neki kell beszállni a költségekbe. Mert a fizetése nem elegendő ahhoz, hogy egyedül boldoguljon. Mert lakáshitelbe nem vághat bele, mert ha ne adj isten elveszti az állását, akkor game over. Mert az albérlet egy fekete lyuk, aminek az ára megint csak az egekben van.

“Pontosan, ne légy rest, olvasd vissza, hogy mivel inditottál és milyen stílusban, hangnemmel támadtad a személyemet….”
Azzal indítottam, hogy az egész Férfihang oldalon a te kommented a legundorítóbb, legaljasabb, leggennyesebb, legvisszataszítóbb. A véleményem változatlan. A kommentedet támadtam. Téged nem ismerlek.

“Őszintén, nagyon nem is érdekel….te kezdted a hepciáskodást most meg meg vagy sértődve, ha visszanyal a fagyi….”
Megsértődve? Nem ismerlek téged, te nem ismersz engem. Te csak egy vagy a sok névtelen felhasználó közül. Nem tudsz olyat írni, ami sértődést okozna. Az meg, hogy kiállok a véleményem mellett és megvédem a fiatalabb generációt az olyan undorító vádaktól és gusztustalan stílusban tálalt leszólásoktól, mint amiket te produkáltál, nem hepciáskodás.

“Pont annyira, amennyire te visszaveszel a tiedből fiacskám…..”
Fiacskám… pffff… még jóhogynemmár neked áll feljebb, öreg.

“De te szépen helyreállítod a világ egynsúlyát:)”
Férfihangon, ahol az olvasók olyan személyekből állnak többségben, akiknek problémáik vannak az életben, és keresnek egy közeget, ahol érdemben tudnak olvasni az őket foglalkoztató kérdésekről jóhogy késztetést érzek, hogy valahogy helyrebillentsem az egyensúlyt. Az, hogy a te célod, hogy frusztráld az embereket és hogy próbálj bennük negatív érzéseket kelteni, elég moslék dolog, de sajnos megteheted. Én viszont megtehetem, hogy megvilágítsak egy másik nézőpontot.

“Mégsem tudtad elengedni és itt hőbörögsz…”
Shaming language újra meg újra. Ha valaki nem ért egyet veled, és felemeli a szavát, az már rögtön csak “hőbörgés” “hepciáskodás” “hiszti” és egyéb degradáló tevékenység lehet.

xcsakx1
Olvasó
xcsakx1

Előrelépés alatt mit értesz? Van „fészek”, van megélhetéshez szükséges lóvé?, és akkor már jöhet az asszony és a gyerekprojekt?
A konkrét elképzelés egy oximoron, mert vagy konkrét valami, vagy képzelt, de te igazából csak „ötleteltél” és reméled, hogy hátha igazad lenne, és az ötleted valóra válna. Gondolom érzékelhető a sok feltételes ha….

A saját lakástulajdont meg ki kéne, hogy megadja? mennyi bérlés után? 10-15 év esetleg 20? Úgy, hogy bármikor felmondhatják? Ez biztonság lenne? Mennyiért vehetnéd meg stb. stb.

Igen, hiányoznak itt (is) a konkrétumok, az elképzelt vágyálmok még mindig nem azok, sorry.
Amúgy meg nem a kereset “mennyiségére” értettem a vágyálmo( sőt, meg is jegyeztem, hogy a jövedelem “felhasználási módja” a fontosabb), hanem a sok feltételes ötletre.
Amúgy értem én, hogy neked az a problémád, hogy nincs mit költeni, csak ezt te miért mástól várod?, hogy legyen? Tudnád az a pénzt ”kezelni”?
Régen nem arra alapoztak, hogy munka nélkül nem maradnak, hanem arra , hogy jövedelem nélkül, ez a kettő keverése álszent dolog, de azért, ugye érezzük a különbséget?
Hogy a kettő nem járt mindig együtt, és az egyik mindig megvolt, a másik meg néha csak papíron, aztán a nagy szabadságban a kettő összekötődött, és nincs jövedelem csak úgy, igen, ehhez képest tényleg biztonságot nyújtott a Kádári „békeidő”.
A demográfiai összeomlás már legalább 50 éve elkezdődött, és kurvára nincs köze az általad felsoroltakhoz, ha lenne, akkor rég kihat volna Afrika.
(Kurvára nem értitek tényleg az összefüggéseket, a saját kis mikro világotokból szövitek az álmaitokat és fingotok sincs a valóságról.)

„Majd kifizeti az illető az évek alatt valamikor.”

Azt hiszem, itt a „Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik …….”

Ha valaki 18, de inkább 23 évesen elkezd dolgozni, otthon lakik a szüleinél beszáll a költségekbe stb. és mondjuk , hogy havonta 50-et tud félretenni, akkor 33 évesen, ha a párnacihába is tartja, nem fekteti be, nincs lakástakarék stb. stb., akkor is van 6 millió forintja.

Mivel a jövedelme is növekszi ez idő alatt,( pontosan úgy, mint a biztosításoknál), ha évente (5%-al)indexáljuk a párnacihába félretett pénz nagyságát, 50-el indulva, a 10. évben(apránként, évente pár ezerrel) ez felmegy 80-ra havonta, akkor, ismétlem, befektetés nélkül!, 7,7 millió forint áll a delikvens kezében, semmilyen állami bérlakásos hókuszpókusz nélkül, amit ki tudja mikor és hogyan fizet(ne) ki:), no meg mikor rúgják ki belőle…..
Ha esetleg ezt még be is fekteti, akkor minimum a duplája jön ki, ájvé….megvan az áhított lakás……
Lehet önállósodni és 33 évesen kirepül a szabad életbe, ledobva láncait….., megszűnt a kényszer……
Miért kéne valakit ösztönözni arra, hogy hasznos tagja legyen a társadalomnak, baszki, nem ez lenne az alapelvárás, a minimum?!!!! Milyen kibaszott világban élünk, hogy ami kötelezettség azért pénz/jutalmat kértek/vártok?Na, ez a cigánytempó, a jólét (is) elhülyíti az embereket.

„Tanulsz, dolgozol, próbálsz előrébb jutni?”

Ez lenne minimum, legalábbis, ha férfi az illető…

„Helyes, itt egy kis garzonlakás, hogy ne a szüleiddel élj, majd részletben kifizeted. Pont.”

Nem, a jutalom az mindig később jön, és nem előzi meg a munkát, sorry, ahhoz pinával kell születned, hogy ezen jogokra igényt tarthass ……:)

„Persze, és nyilván te pontosan meg tudod ítélni, hogy ki mennyire sikertelen,”

Ezek objektív tények kérdése, és független attól, hogy én , vagy te, kit, és minek lát….

„ ki mennyire felelős a saját életéért,”

Szar ügy, de ezt nem lehet elsinkófálni, mindenki felelős a saját életéért, abból (is :) adódik a kínjainak nagy hányada, mert próbál(na) kibújni alóla és a mannát várni(mástól)….

„ kinek milyen lehetőségei vannak, vagy lettek volna, és ehhez képest ki mire jutott az életben.”

Pontosan, 10 év hosszú idő és ha valaki ugyanott tart, akkor bizony, vele van a gond…..

„Arc az van továbbra is!”

Irreleváns, mert ez rajtad nem segít, max oldhatod a kognitív disszonanciádat, hogy te erkölcsileg mennyire fölöttem állsz….. és annyi is marad neked….

„Igen, az a 80% pont elég is lesz ahhoz, hogy néhány évtized alatt teljesen összeomoljon a rendszer.”

Még mindig el vagy tévedve……az a 80% nem homogén, nincs (olyan) közös nyomora (amiért megmozdulna és azt is elveri az első eső:), célja, és nincs annyira kiszolgáltatott helyzetben, hogy ezért akár az életét is adná, hacsak tényleg nem jutunk el oda, hogy lőni kell a határon a begyűrűző szemetet, de az meg már nem azé van….

„De nyilván igazad van, milyen szörnyű is lenne, ha ezeket a “vinnyogó szerencsétleneket” segítenek egy minimálisan lakáshoz jutni, hogy az életben való elinduláshoz szükséges kezdeti löket meglegyen. „

Ezt a „szociológiai kísérletet” többször és többféleképpen is lejátszották, (cigányokkal meg pláne)……., jelenleg Finnországban vetnek véget az ehhez hasonlónak ( alapjövedelmi juttatások) , nem véletlenül, mivel az eredmény ugyanaz lett……, a végén csak még több és még hangosabb ingyenélő selejtet termel ki mindig a „kezdeti löket” az alanyok 80%-ból, mert egyszerűen ilyen az emberi természet és ezt még súlyosbítja a követelőző „női” mentalitás …..

„Még a végén eszükbe jutna, hogy megérné családot alapítani, és gyereket vállalni! Ilyen elmebeteg gondolat hogy juthatott az eszembe…”

Ha te ettől várod, akkor még nagyobb bajban vagy……A nő gyerekszülésének kurvára nincs köze a te álmaidhoz, abba neked sok beleszólásod nincs, max asszisztálsz…..
Mindig röhöghetnékem támad amikor valaki azt mondja, hogy ő nem dugná meg pl. Heidi Klumot, csak akkor, ha az pl. szépen megkérné:)(éérted, ő támaszt feltételt:), sőt , még akkor is gondolkodna:)Mintha ez rajta múlna, vagy egyáltalaán lenne beleszólása:)

„“Ez számodra annyira releváns, mint a top 10-es nők….soha nem fogsz találkozni egyel sem élőben….””

„Na ez meg ilyen feminista módszer. Ez ilyen “biztos azért nem ért egyet, mert lúzer, és nem jön be a nőknek” jellegű próbálkozás. Az előzőnél is szánalmasabb.”

Nyugi tigris, rám is érvényes:), Az irreális álmok érzékeltetésére volt csak példa…..

„“Jó duma, csakhogy épp a gyerek(„vállalás”) az nő függő…..””
„És anyagiaktól is függ meghatározó mértékben. Ha nincs alap, nincs mire gyereket vállalni. Ez annyira magától értetődő, hogy nem is kell tovább magyarázni.”

Ja, ezért szaporodnak a gazdagok („Nyugaton”) és ezért halnak ki Afrikában a szegények….
Unom már ezredjére is linkelgetni az ehhez tartozó szakirodalmat…

„Persze, csak az már nem a magyar fehér férfi lesz. Merthogy a magyar férfi kiesik a játékból, ha így halad tovább a világ.”

Ebben egyetértünk, csakhogy ez nem az özvegy hibája:)

„Egész végig erről írtam, hogy a fiatal generáció részéről szükség lenne a munkavégzésre. „

Ez nem fizetség, hanem kötelezettség és a generációdnak pontosan ez az egyik kínja, hogy olyan szinten el vagytok kapatva, hogy jutalmat vártok lassan azért is, hogy szartok…..és igen, ez női gondolkodásmód, hogy a puszta létezésetektől várjátok a (többlet) juttatásokat…., előre és majd ezt megfizetitek, valahogy, valamikor (ebben az “elszólásban” benne van agenerációd összes nyomora-valahogy, valamikor….)- hát erre sajnos nem lehet építeni, mert futóhomok és cserébe még gyereket sem tudsz szülni:)

„Ha valaki tenni akar érte, akkor legyen már lehetősége egy kis néhány négyzetméteres garzonlakáshoz jutni, amit részletekben ki tud fizetni, és tudjon alapozni a jövőre, hogyha dolgozni akar, akkor fog is tudni, és lesz is értelme. „

Ezt meg tudja tenni, két különböző, bárki által elérhető, konkrét! utat is mutattam….

„Ilyen lakásárak mellett? „

A fák nem nőnek az égig….lásd:
https://kiszamolo.hu/lakasarak-alakulasa-1990-tol/
Pár éven belül jön a következő válság. Újra lesz beszálló pont.

„Ilyen kiszámíthatatlan munkerőpiaci körülmények között?”

Szokj hozzá, nem valószínű, hogy mégyegyszer kommunista rendszer lesz……, a kutyavásárok nem szoktak ismétlődni….

„Ilyen társadalmi környezetben?”

Ez a inga is kezdi elérni a végpontját, majd visszalendül, akkor lesz majd (igazi) sívalkodás….

„Akkor egy durva példával élve: tegyük fel, le vagy láncolva. Ahhoz, hogy túléld, le kell vágnod vagy a kezedet, vagy a lábadat. A választás lehetősége a tiéd.
Ezek szerint, ha te azután megcsonkított karral kellene, hogy tovább éljél, reklamálnál, akkor mások nyugodtan válaszolhatnák: “mit sírsz, te magad választottad, te döntöttél úgy, hogy levágod a karodat, ne nyavalyogj te lúzer!””

Fasza a példa, már csak egy (pár) kérdésem maradt: hogy a picsába kerültek rád a láncok? Te raktad magadra? , kérted, hogy rád rakják? Csak úgy hipp-hopp rádkerült?Mit követtél el, hogy rádkerült?Mi volt a szereped abban, hogy leláncoltak?Mert ugye ezen kérdésekre adott válasz nagyban befolyásolja a “gyerek fekvését”, és igazán el sem kell jutni a kéz/láb elvesztéséig (mert az má következmény! és nem véletlenek eredménye!), mert a leláncoltság bizonyítja a lúzerséget……ennyit erről a (dúlva) példáról…..

„Bezzeg te biztos a bölcs öreg férfiú vagy,”

Nem hinném, hogy bezzeg lennék és még nem is gondolom, hogy öreg lennék, de hozzád képest idősebb is, tapasztaltabb is, az biztos.

„aki a semmiből indult, de fogait összeszorítva tűzön-vízen átverekedte magát,”

Ez már közelít, de ez sem erény, csak (remélhetleg:) jó válasz az adott környezetre….

„és most hatalmas életbölcsességgel osztja az észt.”

Csak tapasztalat, de mondtam korábban is, ha megéred, te is rájösz…, jó esetben, amíg nem mentél át a hídon, addig ugrálhatsz nyugodtan….

„Az, hogy olyan keveset keres, amiből nem tud mit kezdeni.”

Egy tanulatlan cigánynak a malterkeverés/segédmunka általában a csúcs, ha odateszi magát,….. azért az átlag ennél (jóval)fennébb van képességekben is , meg lehetőségekben is, főleg most, hogy kurvára kapkodnak a minőségi munkaerő után…….az amúgy tény, hogy a selejt az egyik „érában” sem ugrálhat…., ennyi erővel sírhatunk az éhező afrikai gyerekek miatt is…

„ Mert mondjuk a szülei nem hogy segíteni nem tudják”

Milyen segítségre gondolsz? Pénzt adnak neki? esetleg rendszeresen? Vagy lakást vesznek neki? Autót?Nőt?

„, hanem még neki kell beszállni a költségekbe”.

A szülők nem dolgoznak/dolgoztak? Nincs jövedelmük?Nyugdíjuk?
Hagyjuk már a 4 millió éhezős/mélyszegénységes mantrát, montam, hogy nem a kifli mératével van a baj…

„Mert a fizetése nem elegendő ahhoz, hogy egyedül boldoguljon.”

Van jobb álláslehetősége? Vagy elérte a max felső korlátot?Ha nem , akkor rajta (is) múlik, ha igen, akkor neki ott a fal, az élet nem igazságos(lehet reklamálni az illetékesnek gondolt helyen…..), még kevésbé Disney-álom, hanem realista, de azért kurva jó a grafikája:)

„Mert lakáshitelbe nem vághat bele, mert ha ne adj isten elveszti az állását, akkor game over.”

Ha tényleg így van, akkor hitelt sem kap, eléggé megszigorodtak a feltételek….., no meg, ha elveszti az állássát és nincs legalább 1 éves tartaléka, akkor ott még nagyobb a baj…..Amúgy, jelenleg, épp hogy az állásvesztéstől való félelem a legkisebb gond…

„Mert az albérlet egy fekete lyuk, aminek az ára megint csak az egekben van.”

Hány éve tart ugyanott, ebbe az “élethelyzetben”?

„Azzal indítottam, hogy az egész Férfihang oldalon a te kommented a legundorítóbb, legaljasabb, leggennyesebb, legvisszataszítóbb. „

Rábasztál, van ilyen…
Attól mert antropomorfizálsz és híján vagy értelmező képességeknek, attól még személyeskedsz…..

„A véleményem változatlan”

Igen a vélemény az olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de (extrém esetektől eltekintve:) nem kiváncsi senki a máséra…..

”A kommentedet támadtam. Téged nem ismerlek.”

Egy kommentet nem lehet támadni, az nem entitás, max egyetérteni, vagy nem egyetérteni vele, de egy kommentnek nincs személyisége……Értem én, hogy próbálsz kibújni alóla, de ha átnevezed, attól még nem változik, és még mindig személyeskedés az, amit írtál, csomagolhatod bármibe.

„ Nem tudsz olyat írni, ami sértődést okozna”

Ennek őszintén örülök:) Akkor csak az alaptermészeted ilyen….

„ Az meg, hogy kiállok a véleményem mellett és megvédem a fiatalabb generációt az olyan undorító vádaktól és gusztustalan stílusban tálalt leszólásoktól, mint amiket te produkáltál, nem hepciáskodás.”

Hajrá, szüksége is van a védelemre….,. bár ennek a sara nagyrészt a szüleiket terheli, de istenem, ilyen a világ…

„Fiacskám… pffff… még jóhogynemmár neked áll feljebb, öreg.”

Te kezdted az öregezést, de amint elnézem, a fiatalságodon (és lánglelkeden:) kívül nem sok erényed van…

„jóhogy késztetést érzek, hogy valahogy helyrebillentsem az egyensúlyt.”

Hajrá…., ne hagyd magad ….., szurkolok neked, végre valami, miért nem vársz “jutalmat”……

„Az, hogy a te célod, hogy frusztráld az embereket és hogy próbálj bennük negatív érzéseket kelteni, elég moslék dolog, de sajnos megteheted.”

Püföld ha már felállítottad,…….,

„Én viszont megtehetem, hogy megvilágítsak egy másik nézőpontot.”

Erősebb „elemet” válassz…., mert ez eléggé haloványra sikerült….

„Ha valaki nem ért egyet veled, és felemeli a szavát, az már rögtön csak “hőbörgés” “hepciáskodás” “hiszti” és egyéb degradáló tevékenység lehet.”

Az nem probléma, hogy nem értesz velem egyet, na bumm, az már inkább, hogy fruszrációdat személyeskedésben vezeted le, még akkor is, ha te úgymond a „kommentemnek címzed”:)
Az, hogy neked mi a „véleményed” bizonyos dolgokról, az mint korábban is említettem, nem releváns, mert ködszurkálás, amíg nincs a tényekhez köze, a valósághoz, a realitásokhoz, hanem csak idealizált és remélt „képzelgés”, addig a belőle levezetett „jog”, „indulat” mind hőbőrgés, hiszti és hepciáskodás (Fiatalúr:)

Jack
Újságíró

xcsakx:
A kommentedben már olyan szinten, olyan mennyiségben és olyan mértékben írsz provokatív baromságokat, hogy már nem fogok reagálni a teljes szövegre. Ugyanazokat a köröket futnánk le, azt pedig fölöslegesnek tartom. Néhány részletre reagálok mindössze. A célomat elértem, az idelátogató olvasók, főleg akiket érint a téma, olvashatnak itt egy olyan nézőpontot, ami sokkal közelebb áll a valósághoz, és sokkal konstruktívabb módon áll hozzá a témához. A többi már nem érdekel.

“de te igazából csak „ötleteltél” és reméled, hogy hátha igazad lenne, és az ötleted valóra válna. Gondolom érzékelhető a sok feltételes ha….”
Bakker, mégis milyen konkrétumot vársz? Tervezzem meg az ország teljes költségvetését? Nyújtsak be egy 500 oldalas pénzügyi tervezetet kalkulációkkal és feljegyzésekkel alátámasztva?
Abban viszont biztos vagyok, hogy igazam van. Senki nem ismeri nyilván hogy az ország gazdasági szereplőinek milyen a pontos anyagi, jövedelmezőségi és eredményességi helyzete, de úgy gondolom, hogy a lakáspiac rendbetétele és a lakhatáshoz jutás segítése igenis járható út. Az más kérdés, hogy azoknak, akik kitüntetett pozícióban vannak, mennyire szolgálná az érdekeit a reménytelen lakáslehetőségekkel rendelkezők megsegítése…
De ha már itt tartunk amúgy, tudod, hogy mi a fő probléma a gazdaságunkkal? Miért vagyunk csórók mi magyarok?
Mert nincsen termelésünk.

“Amúgy értem én, hogy neked az a problémád, hogy nincs mit költeni, csak ezt te miért mástól várod?, hogy legyen? Tudnád az a pénzt ”kezelni”?”
Mégis kitől várja az ember, hogy legyen mit költeni? Tetszik vagy nem, ebben a társadalomban élünk, ebben a korban. A keretek, a háttér, a játékszabályok adottak. Ezen nem tudunk változtatni.
Hogy tudnám-e kezelni a jövedelmemet és a félrerakott pénzemet? Igen, TUDOM kezelni.

“A demográfiai összeomlás már legalább 50 éve elkezdődött, és kurvára nincs köze az általad felsoroltakhoz, ha lenne, akkor rég kihat volna Afrika.”
Pontosan tudom, hogy mihez van köze. De nem fogok mostmár oldalakat kommentálni megint, ha eddig nem értetted meg az érveimet, és csak fújod a magadét, fölösleges már ilyen mértékben belemenni a dolgokba.

“(Kurvára nem értitek tényleg az összefüggéseket, a saját kis mikro világotokból szövitek az álmaitokat és fingotok sincs a valóságról.)”
Ismét azt mondom: pontosan értem az összefüggéseket. Csak te vagy valami álomvilágban, ahol szerinted mindenki a maga sorsának kovácsa, és mindenki kizárólag maga tehet a helyzetéről. Nyomod itt a bullshiteket, közhelyes baromságaidat, és közben egy pillanatra nem gondolkodnál el más nézőpontokon. Tipikusan az a fazon lehetsz, aki addig csűri-csavarja a tényeket, amíg a saját énképe számára valami megfelelő eredményt nem kap.

“Milyen kibaszott világban élünk, hogy ami kötelezettség azért pénz/jutalmat kértek/vártok?Na, ez a cigánytempó, a jólét (is) elhülyíti az embereket.”
Te komolyan nem érted a világ működését. Mondok neked egy alapszabályt: egy társadalmi rendszer csak addig működőképes, amíg tagjai motiváltak annak fenntartásában. Ha a férfitársadalom tömegesen azt tapasztalja, hogy nincs motivációja, a nőktől nem várhat semmi “magasabb rendű célt” (hogy komoly kapcsolatot létesítsen velük, hogy gyermeket neveljenek közösen, hogy támaszul szolgáljanak egymásnak és legyen valaki, akire számíthat minden esetben), valamint még az önálló életre való törekvések is halálra vannak ítélve – akkor bizony egyre több férfi fogja azt mondani, hogy “kapjátok be! Akkor inkább elvagyok a magam dolgaival, a társadalom meg rohadjon meg.” És a helyzet az, hogy igencsak ebben az irányban vagyunk már…

“Szar ügy, de ezt nem lehet elsinkófálni, mindenki felelős a saját életéért, abból (is :) adódik a kínjainak nagy hányada, mert próbál(na) kibújni alóla és a mannát várni(mástól)….”
Hogy is próbáljam ezt szemléltetni… hasonlítsuk az életet egy sakkjátszmához. Egy sakkjátszmához, amit mindenkinek le kell játszania és minél jobb eredményt elérnie. Az ellenfél felállása és tudása mindenkinél ugyanaz. Viszont! Minden ember más és más figurákkal indul. Vegyünk egy jó genetikával született, megfelelő szerepmodellek körében felnőtt, jó családi háttérrel rendelkező férfit. Ő ebben a metaforikus sakkjátszmában olyan, mintha 2 vezérrel, 3 bástyával és 12 gyaloggal indulna el.
Másik eset: rossz genetikával született, megfelelő szerepmodellek nélkül nőtt fel, rossz anyagi körülmények közül indul. Ez viszont olyan, mintha nem lenne vezére, futói és csak 4 gyalogja.
Nyilván mindenki úgy játszik, ahogy akar. De kérdem én: lehet-e hibáztatni az utóbbit, amiért vereséget szenved, még ha a legjobb képességeit veti is be a játszmában?
A te logikád szerint azonban mivel minden játékos szabadon megválaszthatja a lépéseit, ezért ugyanolyan esélyekkel indul, és aki nem nyer az lúzer, aki meg nyer, az megérdemelten nyer.
Érted már, mekkora baromság, ráadásul aljas nézőpont, amit te képviselsz?

“Te kezdted az öregezést, de amint elnézem, a fiatalságodon (és lánglelkeden:) kívül nem sok erényed van…”
Mit nézel el, te? Fogalmad sincs róla, hogy ki vagyok, mit csinálok, milyen előnyös és előnytelen tulajdonságaim vannak, mivel foglalkozok, miket tapasztaltam eddig a világról. És te máris megítéled, hogy milyen erényekkel rendelkezem? Komolyan pár kommentváltás után megállapításokat teszel rólam? Hát gratulálok a világnézetedhez. Ez alapján tényleg csodálatos mértékű élettapasztalattal rendelkezhetsz…

“Az nem probléma, hogy nem értesz velem egyet, na bumm, az már inkább, hogy fruszrációdat személyeskedésben vezeted le, még akkor is, ha te úgymond a „kommentemnek címzed”:)”
Az életemben keletkező negatív érzelmeket nem itt vezetem le, ahhoz megvannak a való életbeli dolgaim, amik sokkal alkalmasabbak. Személyeskedés eddig nem volt. Nincs is rá szükség. A hozzászólásaid alapján mindenki be tudja lőni, hogy így az online beszélgetés alapján milyen figura lehetsz te.

Ennyi üres közhelyes hablatyot leírni amúgy, mint a te hozzászólásaid… nem lepődnék meg, ha társszerzője lennél valamelyik Brian Tracy vagy Szabó Péter könyvnek. Nem is értem, minek kommentelgetsz ezen az oldalon. Itt az olvasók a saját életük jobbá tételéhez alkalmas normális gondolatokat akarnak olvasni, nem ilyen bullshit-áradatot, mint amit te ontasz magadból. Ráadásul ilyen szánalmasan erőltetett provokatív stílusban… Komolyan, minek ez? Miért érzed úgy, hogy erre szükség van? A te csodálatos bölcsességeddel és tengernyi élettapasztalatoddal biztosan király életet teremtettél magadnak. Az ilyen egyszerű halandókat, mint az itteni olvasói közeg nem is értem, minek árasztod el a meglátásaiddal.

xcsakx1
Olvasó
xcsakx1

Amióta én követem itt az eseményeket, azt hiszem kb. a 10. vagy a sorban sok önfeláldozó hős lovagok közül, akik jézusi szerénységgel és buddhai nyugalommal szolgálják a nemes célokat….sok sikert hozzá….
Az hogy ötletelsz, az egy dolog, amikor viszont rámutatnak arra, hogy el vagy tájolva, sőt a realitás talaján netán van jobb és működő alternatíva a követelőző és rinyáló hisztidnél, akkor a sértett egód magasabb fokozatra kapcsol és újabb hisztirohamot produkálsz.

„Abban viszont biztos vagyok, hogy igazam van. „

Az jó, mert az okosok tele vannak kételyekke (de cserébe a hülyék hóttbiztosak….)

„a lakáspiac rendbetétele és a lakhatáshoz jutás segítése igenis járható út. „

Semmit nem kell azon rendbetenni, ki kéne nőni már abból, hogy az „Állam /a cár atyuska” /”kádárapánk” nosztalgia/ az aktuális kormány / párt/ irányzat/ stb a felelős a saját tehetetlenségünkért /nyomorunkért stb.. Amíg a női követelőzést gyakorolják a férfiak is, addig meg is érdemlik a sorsukat.

„Az más kérdés, hogy azoknak, akik kitüntetett pozícióban vannak, mennyire szolgálná az érdekeit a reménytelen lakáslehetőségekkel rendelkezők megsegítése…”

Az irigység emberi tulajdonság, erre alapozni pedig botorság….

„De ha már itt tartunk amúgy, tudod, hogy mi a fő probléma a gazdaságunkkal? Miért vagyunk csórók mi magyarok?”

Egyes szám első személyben,(hogy te miért vagy csóró) ha kérhetem….És a gazdaság sokkal összetettebb fogalom annál, hogy egy valamit kinevezzünk oknak…..

+ Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul…

„Mert nincsen termelésünk.”

Megint egy üres lózung…., amit, gondolom, megint másnak kéne megoldania, mert , miért is?
Gondolom, ez is az Állam feladata lenne, minimum 5 éves tervekkel és TSZ-ekkel….

„Mégis kitől várja az ember, hogy legyen mit költeni?”

A saját teljesítményétől, hacsak nem ingyenélőként tervezi az életét………, a cigányok is mindig mástól várják a mannát , ők olyan szintre fejlesztették ezt, hogy cserébe le is nézik a „gazdatestet”…., de az új beavászkodó
(muszulmán/pakiarabnegró) honfoglalók azok, akik még ezt is tudják fokozni….

„Tetszik vagy nem, ebben a társadalomban élünk, ebben a korban. A keretek, a háttér, a játékszabályok adottak. Ezen nem tudunk változtatni.”

Erről beszéltem, tehát ezek számodra állandó és nem változtatható dolgok, szidhatod, hisztizhetsz, de 0 a ráhatásod és az elpocsékolt energián kívül nem sok eredménye van a „tiltakozásnak”….
A millió dolláros kérdés megint az, hogy erre, TE hogyan reagálsz (a rinyán kívül)…..

„Hogy tudnám-e kezelni a jövedelmemet és a félrerakott pénzemet? Igen, TUDOM kezelni. „

Minden lottózó ezt hiszi, aztán egy ezreléke az, aki tényleg tudná……, a többi visszamerül a süllyesztőbe…
A válaszod igazságtartalmát én nem tudom megítélni, de ha valaki ugyanabban tapicskol már 10 + éve, és az eltelt idő alatt csak rinyált, szidott mindent és mindenki, mástól várva a mannát, no meg ennyi idő után is csak ott tart, hogy a követelőzik (és ráadásul alap nélkül, mert még pinával sem rendelkezik:), akkor vessetek a mókusok elé, de én annak ezt nem hiszem el…..
Az családalapításos/gyerekvállalásos „érveid” max a „wishfull thinking kategóriában indulhatnának, annyit is érnek , akármennyire is vagy biztos abban, amit állítasz…..

„Ismét azt mondom: pontosan értem az összefüggéseket.”

A sok okos meg itten kételkedik…….

„Csak te vagy valami álomvilágban, ahol szerinted mindenki a maga sorsának kovácsa, és mindenki kizárólag maga tehet a helyzetéről.”

Köszönöm, hogy te mondtad ki…..
Pontosan így tapasztalom, és így is gondolom.
Lézer Janit idézve: “Aki erre nem képes, akinek nincs semmije az annyit is ér. Azt gondolom, aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér. Ezt tudom mondani. Annak annyi az élete.”….. és erre az (egyik:) legjobb “indikátorok” :) a nők (szerelme:)…

„Nyomod itt a bullshiteket, közhelyes baromságaidat, és közben egy pillanatra nem gondolkodnál el más nézőpontokon.”

Tényleg, a bébiantilop nézőpontja olyan édibédi, (akit épp felfal az a szemét, szívtelen oroszlán:), ájvé,…..

„Tipikusan az a fazon lehetsz, aki addig csűri-csavarja a tényeket, amíg a saját énképe számára valami megfelelő eredményt nem kap. „

Szerintem minden élő ember ezt próbálja megtenni, aztán van, akinek ez kevésbé sikerül, főleg, ha nagyon eltér a valóságtól, akkor a realitás mindig orrbaveri és ezért neki csak a rinya meg a követelőzés marad…..

„Te komolyan nem érted a világ működését. „

Az jó, mert akkor neked igazad van….

„Mondok neked egy alapszabályt: egy társadalmi rendszer csak addig működőképes, amíg tagjai motiváltak annak fenntartásában.”

Van egy diszkrét bája annak, hogy ilyenkor a tagoknak milyen nagy erőt tulajdonítasz, amúgy meg tagként megy a rinya és a picsogás….., kicsibe….., eredménytelenül…
Gondolom a kommunizmus rendszere is addig volt működőképes ,amíg a tagok motiváltak (voltak), és élő példa erre pl. Kuba, esetleg Venezuela, ott még mindig érdekeltek….., érdekes látásmód, ………És az afrikai országokat még fel sem soroltam…..

„Ha a férfitársadalom „

Itt álljunk meg egy ásónyomra…..: mert ilyen szó lehet, hogy van, elképzelt fogalom is, csak épp a valóságban nem létezik, legalábbis nem olyan „entitásként” amit vizionálsz, így az ebből levezetett újabb hagymáz szintén nem igazán ér egy fabatkát sem….

„tömegesen azt tapasztalja, hogy nincs motivációja”

Mondcsak, a hiányzó motivációt hogyan lehet „tapasztalni”?Egyszercsak úgy kel fel a delikvens egyik reggel, hogy jé, nincs motivációm, ide nekem a „véres kardot”…..?

„, a nőktől nem várhat semmi “magasabb rendű célt” (hogy komoly kapcsolatot létesítsen velük, hogy gyermeket neveljenek közösen, hogy támaszul szolgáljanak egymásnak és legyen valaki, akire számíthat minden esetben),”

Várni várhat, csak (egy) jó részének nem jut……szemét nők:)BTW-ezt miért a nőktől várja?Egyáltalán mióta divat bármit is “elvárni” egy nőtől? Kimaradt a RedPilles cikksorozat? Az AWALT, Briffault törvénye, stb?stb?……..

„valamint még az önálló életre való törekvések is halálra vannak ítélve”

No-no….ne keverjük ide a saját nyomort….

„– akkor bizony egyre több férfi fogja azt mondani, hogy “kapjátok be! „

Faszt, még inkább lemegy papucs/csicska-manginába, legalábbis a tények ezt mutatják, ……(de a hagymázas lázálmokban persze a valóságnak és a tényeknek nulla a szerepe, így abban neked valószínű, hogy igazad van……….)

„Akkor inkább elvagyok a magam dolgaival, a társadalom meg rohadjon meg.”

Szükségből erényt, és még büszke is vagy magadra, hogy te milyen tökös vagy:)

„Hogy is próbáljam ezt szemléltetni… hasonlítsuk az életet egy sakkjátszmához.”

Legyen, bár az általában 0 összegű játszma, azért ennél az élet egy cseppet bonyolultabb…..

„Egy sakkjátszmához, amit mindenkinek le kell játszania és minél jobb eredményt elérnie. „

Ebben már kételkedem, de engedjük meg, hogy ez is így van.., ha az ösztöneinket tekintjük „kényszernek”, ami a jobb eredményre sarkall….

„Az ellenfél felállása és tudása mindenkinél ugyanaz. „

Soha:) a minimális ellenpélda az, hogy egy random kiválasztott cigány még a a közeledben sem ér, sem felállásban, sem tudásban, sem intelligenciában stb., még akkor sem, ha időben „kiemeled a közegéből”….…. és akkor még nem beszéltünk a többi „különbségről”…..

„Viszont! Minden ember más és más figurákkal indul.”

Akkor az már nem sakkjátszma……Csak max ugyanazon a táblán, de a szabályrendszer sem ugyanaz….

„Vegyünk egy jó genetikával született, megfelelő szerepmodellek körében felnőtt, jó családi háttérrel rendelkező férfit.”

Mondj egyetlen ilyen példát….., tényleg kíváncsi vagyok, hogy élő emberként kit tud itt bárkit megnevezni, aki teljesíti a felállított feltételeket, vagy ez is csak egy „kék madár”- de olyan jó vele dobálózni….. ?
Amúgy meg ezzel azt akarod mondani, hogy szerencse kérdése? Determinált?

„Ő ebben a metaforikus sakkjátszmában olyan, mintha 2 vezérrel, 3 bástyával és 12 gyaloggal indulna el.”

Kíváncsi lennék, hogy miben testesülnek meg ezek a plusz „fícsörök” a te elképzelésed szerint….konkrétan mire gondolsz, példát szeretnék……, ha lehet…..

„Másik eset: rossz genetikával született, megfelelő szerepmodellek nélkül nőtt fel, rossz anyagi körülmények közül indul. ”

Újra egy élő példát, és cizellálni, mert olyan tágak az intervallumok, mint amikor “átlagnőről” és “átlagférfiról” beszélünk, ami alapjában megsemmisít minden ebből való levezetést/következtetést….
Bármennyire is kényelmes az absztrakció, vannak esetek, amikor ez nem működik, mert sokkal több az összetevő és sokkal “kényesebb” a „rendszer”…..

„Ez viszont olyan, mintha nem lenne vezére, futói és csak 4 gyalogja.”

„Nyilván mindenki úgy játszik, ahogy akar.”

Nem, te mondtad, azzal indítottál, hogy “egyforma a tudásuk és a felállásuk”……, most akkor mi van?, a „felállás” mégsem egyforma?
Akkor ezt az induló feltételt módosítani kéne és az alapján újra „szabni” a példát, nemde?

„De kérdem én: lehet-e hibáztatni az utóbbit, amiért vereséget szenved, még ha a legjobb képességeit veti is be a játszmában?”

Tisztázzuk a vereség fogalmát, ugyanis a példáddal a felsorolt poroblémákon túl az a legnagyobb gáz, hogy (általában) nem 0 összegű…., így meg megint nem jó az ebból levont következtetés…..
Az élet nem (csak) egymás elleni „harc”, és nem egyik, vagy másik „vereségével”/”győzelmével” végződik….
Érteni vélem azt, hogy mit akartál ezzel szemléltetni, csakhogy ott megy mellé az egész okfejtésed, (legalábbis a nekem szánt része), hogy én nem hibáztatom a „vesztest”……, egyrészt nem igazán érdekel, másrészt, ha elkezd ríni, akkor az meg kontraproduktív…… és az a tény, hogy megszületett/ létezik, abból nem következik semmilyen (plusz) jog/kiváltság….

A legveszélyesebbnek azt tartom a „látásmódoddal”/igényeiddel” kapcsolatban, hogy ez már megjelent nagyon “magas szinten” , ugyanaz a narratíva, gyakorlatilag a cigánytempó: hogy bármilyen söpredék, ha az emberi fajba tartozik, akárhol, akármilyen genetikával/betegséggel/IQ-val/, szocializációval/ vallással stb. született is, JOGA van mástól elvenni bármit, amit akar, a másik (jobb helyzetben lévő)nek kötelessége “segíteni” és önként dalolva akár asajátfejét is levágni, ha ez a beavászkodó óhaja…… nem lehet akadályozni és ezt most jelenleg legálissá is kívánja tenni az ENSZ nevű gittegylet……A rövod válasz az, hogy: NEM.

„A te logikád szerint azonban mivel minden játékos szabadon megválaszthatja a lépéseit, „

Eddig stimmel.

„ezért ugyanolyan esélyekkel indul,”

Soha nem állítottam ilyet, sőt, én azt mondom, hogy soha nincs egyforma esély semmiben, még ikrek esetén sem, szóval ezt nagyon benézted…..

„és aki nem nyer az lúzer, aki meg nyer, az megérdemelten nyer.”

Ilyet sem állítottam, mert mint utaltam rá korábban, te 0 összegű játszmának „definiáltad” azt, ami nem az, másrészt meg nem tudom, hogy mit értesz „nyer” alatt , a másik megsemmisítését?Bezárását?Döntetlent? mert a sakkban sok más kimenetel nem igazán lehetséges….

„Érted már, mekkora baromság, ráadásul aljas nézőpont, amit te képviselsz?”

Lehet, hogy onnan ez úgy néz ki, de bármit is „aggathatsz rá”, ha ez a valóság és a tények azt támasztják alá, amit állítok, akkor irreleváns bármilyen (elképzelt/akárki/akármi által „legitimált”) erkölcsi fölényed, csak egy követelőző hisztizés az, amit előadsz.

Ha tévedek, és neked van igazad:), akkor a társadalom kivet magából és egyedül kitaszítottként fogom végezni becstelenül:)…erkölcsi és fizikai gyöztessé válsz a kettőnk „játszmájában”…….

„Fogalmad sincs róla, hogy ki vagyok, mit csinálok, milyen előnyös és előnytelen tulajdonságaim vannak, mivel foglalkozok, miket tapasztaltam eddig a világról.”

Pontosan, amit eddig tapasztaltam rólad az „eszmecserénk kapcsán” a következők,( a teljesség igénye nélkül):
– hisztizel „ingyen”lakásért/bérlakásért, csak úgy, hogy az állam adja neked oda, aztán te valahogy valamilyen módon valamikor majd kifizeted….
– teljesítmény nélkül elvárásokat támasztasz és követelőzől, mert neked jár…., gondolom születési előjogon, no meg a szolidarítás jegyében…, kötelezően…
– idézet tőled: „azt kívántam a “xcsakx” nevű felhasználónak, hogy kerüljön pontosan olyan helyzetbe, mint az általa degradált társadalmi réteg.” -szép keresztényi gondolat….:)
– szerinted a te életedet a társadalom határozza meg
– a lakás sírámodra mondtam két élő, bárki számára követhető példát, de te ugyanott folytattad a rinyálást, és hisztiztél, mintha nem tudnál olvasni, vagy képtelen voltál felfogni azt, ami(ke)t írtam, mert az „igazságod” fontosabb volt:)
– te ezért harcolsz, idézlek: „legundorítóbb, leggennyesebb, legvisszataszítóbb hozzászólás, amit valaha olvastam. Olyan mértékben szándékosan provokatív, rosszindulatú és gusztustalan,…” és ebben téged nem akaszthat meg a józan ész, a tények nem homályosítják el az éleslátásod, és hamár egyszer belelovaltad magad ebbe a „pozícióba”- kurva nagy arcvesztés lett volna meghátrálni, így még fokoztad is…..
– útközben az is kiderült, hogy nem a zsömle kicsi…..
– és szerinted más a hibás abban, ha valaki ott tart az életében ahol……
– szerinted csak akkor lehet felelősséget számonkérni valakin, ha vannak választási lehetőségei…….(WTF?:)
– a rinyálásod és a hisztidet „átnevezed” nemtetszésre,. így már mindjárt másként hangzik…..
– visszasírod a kádári/nosztalgikus/megszépült „állambácsit”, ami/aki az elvárásaidat szerinted köteles lenne teljesíteni….
– Hogy szerinted valakinek az élete egyrészt a (vak)szerencsén múlik, másrészt, hogy ki hova születik, milyen körülmények közt, és ez predesztinál és ezek miatt lesz jó vagy esetleg rossz sorsa, vesztes, vagy nyerő az illető….
– hogy a mamahotelre megtalálod a „felmentéseket”…

na, itt untam meg ……..

„És te máris megítéled, hogy milyen erényekkel rendelkezem? Komolyan pár kommentváltás után megállapításokat teszel rólam? „

Ezeket te írtad le magadról, jóember….

„Hát gratulálok a világnézetedhez. Ez alapján tényleg csodálatos mértékű élettapasztalattal rendelkezhetsz… „

Csak kb 15 év „előnyben” vagyok hozzád képest, de jó esetben te is megéred majd….

“Az életemben keletkező negatív érzelmeket nem itt vezetem le,”

Ja, azért “ragadtál kardot” és indultál a „Szent háborúba”, mert számodra irreleváns és hidegen hagy, aham:)……
Újra idéznélek: „……legundorítóbb, leggennyesebb, legvisszataszítóbb hozzászólás, amit valaha olvastam. Olyan mértékben szándékosan provokatív, rosszindulatú és gusztustalan,…”
Ja, tudom, ez „vélemény” :)

„Személyeskedés eddig nem volt.”

Ja, magyarázd meg magadnak,. eddig is prímán bevált ……:)

„ A hozzászólásaid alapján mindenki be tudja lőni, hogy így az online beszélgetés alapján milyen figura lehetsz te.”

Az jó:), mert a tieid alapján még inkább…..

„Nem is értem, minek kommentelgetsz ezen az oldalon.”

Valószínű, hogy ugyanazért, mint te, vagy más….

„Itt az olvasók a saját életük jobbá tételéhez alkalmas normális gondolatokat akarnak olvasni,”

Aham…., nyugtatgasd ezzel magad….

„nem ilyen bullshit-áradatot, mint amit te ontasz magadból.”

Felsoroltam egy szeletét a tiednek, szerintem pariban van az enyémmel…., sőt….

„ Ráadásul ilyen szánalmasan erőltetett provokatív stílusban… „

Ez már a vevő problémája, sorry….

„Komolyan, minek ez? Miért érzed úgy, hogy erre szükség van? „

Zombigyilkos úgy fogalmazott, hogy : „ a férfi dolga a nevelés…….”

„A te csodálatos bölcsességeddel és tengernyi élettapasztalatoddal biztosan király életet teremtettél magadnak. „

Igyekszem, de ugye, a jó pap is holtig tanul……

„Az ilyen egyszerű halandókat, mint az itteni olvasói közeg nem is értem, minek árasztod el a meglátásaiddal.”

Mert ilyen jó és nagy szívem van:)

Alter Ego
Szerkesztő

‘Mert ilyen jó és nagy szívem van.”

Frászt! Ilyen pici pöcsöd van. Ha nagyobb lenne, akkor nem itt kellene rendszeresen políroznod… az egódat.

Már-már antihumánus cselekedet téged újra és újra kidobni innen, mert mi lenne akkor, ha nem tudnád naponta mások vérének szívásával megerősíteni a beteg lelkedet? De még valódi szánalmat is képtelen vagy kiérdemelni…

mert egy vámpír vagy… mentális ragadozó… – és mint olyan, valóban gyűlöletesen sátáni…

xcsakx1
Olvasó
xcsakx1

mert egy vámpír vagy… mentális ragadozó… – és mint olyan, valóban gyűlöletesen sátáni…

OMFG…….

Flo
Olvasó
Flo

XcsakX önzetlen életmódbeli tanácsaihoz még csak annyit, hogy szerinte aki külföldön tölt huzamosabb időt, az már nem is magyar, csak bozgor. Tehát aki nem mozdítja meg a seggét, az egy ingyenélő fasz, aki meg éppenséggel megmozdítja, az bozgor. És még bele is hazudik a képünkbe, legalább lehetne őszinte, és annyit elmondhatna, hogy neki egyszerűen alkatilag szüksége van arra, hogy mások agyát felbassza.

xcsakx1
Olvasó
xcsakx1

Kényes dolgok ezek…..

„XcsakX önzetlen életmódbeli tanácsaihoz még csak annyit, hogy szerinte aki külföldön tölt huzamosabb időt, az már nem is magyar, csak bozgor. „

Pontosítanék, te (egyike) vagy az(oknak) , aki , “kilóra megvehető”….
Akinek nem „élethalál”/ politikai/vallási stb tényleges! ”diktatúrai” stb. kényszer miatt/elől és szó szerint menekül, hanem a „jobb élet reményében”/”több pénzért” megy ki és bármikor hazatérhetne, de nem teszi,……. no meg a választóvonalat kb 5+ év körüli, folyamatos kint tartózkodás után látom irreverzibilisnek…., de, ha esetleg, kint születik gyereke, vagy gyerekestől ment ki, akkor az már végleges, az esetek 99%-ban, ha a fehér “kengurúkat” leszámítjuk….

Így , mivel külső kényszere nem volt, valahogy meg kell magyaráznia magának, és kreálnia kell legalább a saját maga számára hihető(!) indoko(ka)t, amivel oldani tudja a koognitív disszonanciá(i)t ezzel kapcsolatosan.

Minél hosszabb ideje van kint, annál biztosabb, hogy nem jön vissza, és annál „keményebb” magyarázatot/indokot kell találnia, néha groteszkbe hajlóan……(.külön önmentegetésre szakosodott ága van ennek szindrómának van ), hogy hogyan hazudjunk profin magunknak……és közben forgassuk álszenten a szemeinket…..

Gyakorlatilag a (magyar) nemzet számára ezek elvesztek, bár még úgy néz ki, mintha nem, mert látszólag “léteznek” , magyarul kommunikálnak stb.,de valójában igen, „átszoktak” és nem fognak visszatérni (hacsak nincs rá valamilyen kényszer), biztosan „kinnt maradnak”, ott pedig asszimilálódnak és az esetleges utódjuk annyira lesz magyar, amennyire pl. Luis C. K. , vagy esetleg Ben Géza Afflek az….., érdekességként megmarad, ha kissé kutatgat, de nem releváns…

Ezeket az embereket az teszi bozgorrá, ha (általában büszkén) ki is nyílvánítja, hogy neki a „haza”/”nemzet”/”magyarság” stb szavak, csak csökevények, és a hazája ott van, ahol ő épp jól érzi magát…., úgy, hogy ő magyarnak tartja magát és esetleg még a mellét is veri közben….
90+%-uk a bal/libsi rétegből kerül ki, ez megint egy kurva nagy „véletlen…..”

„Tehát aki nem mozdítja meg a seggét, az egy ingyenélő fasz, aki meg éppenséggel megmozdítja, az bozgor.”

Szép (női/balos/libsi) tulajdonság a relativizálás, no meg a hamis okoskodás, nem beszélve arról az érvelési hibáról, hogy két egymástól független dolgot kapcsolsz össze ellentétpárként, aztán ebből bábot állítva elkezded püfölni…….

A megmozdítja a seggét, az nem egyenlő a “kimenekülök a nagy “diktatúra” miatt – ami csak évekkel később tudatosul, hogy mennyira nagy, volt:), amikor még itthon éltél, még fel sem tűnt, de azóta, “kinnt” megvilágosodtál:) tipikus:)) – külföldre, (mert otthon semmirekellő voltam, kinnt meg) azt mondok amit akarok, (hísz kinnt úgy sem ismernek, messzíről jött ember vagyok……..), aztán meg elkezdek visszafele köpködni, kibicként, amikor már (esetleg) a mosogatófiú/tetves “migráns kuli” státusz fölé sikerült “emelkednem” és ez max a 20%-a ,……nem…….
Nem beszélve arról, hogy a “befogadó” ország /nemzet bennszülötte számára mindig is egy “koszos, beavászkodó cigány leszel”, (és ez független attól, hogy mennyire mosolyog és kedves amikor veled beszé)l akármennyire is “dörgölőzöl”……többek közt azért (is), mert ha pl. egy férfi meglát egy nőt, akarata ellenére is “lecsekkolja” nem tehet róla , ösztönös dolog, ugyanígy minden alkalommal látják benned az “idegent” , mert ez ösztönös és nem tehetnek róla…

„ És még bele is hazudik a képünkbe, legalább lehetne őszinte, és annyit elmondhatna, hogy neki egyszerűen alkatilag szüksége van arra, hogy mások agyát felbassza.”

Az hogy te aktuálisan milyen magyarázatot kreálsz a nyomorodra és ezért mást) jelen esetben engem :) milyen módon teszel érte felőssé, a lényegen nem változtat…..

(BTW – ha nem lenne igazam, rég túlléptél, ha ténylegesen „csak„ „sértegettelek” volna, de mivel az elevenedbe vág, így (hülye Freud:), magadnak (is) meg kell indokolnod/magyaráznod, és ha a „közönség” legalább „bólogat” rá, akkor (azt hiszed, hogy ) nyugodtan hátradőlhestz…., nem, nem az illető személye a fontos, hanem a mondandójának az igazságtartalma……….)

Flo
Olvasó
Flo

“A megmozdítja a seggét, az nem egyenlő a “kimenekülök a nagy “diktatúra” miatt (ami csak évekkel később tudatosul, hogy mennyira nagy:)külföldre, mert otthon semmirekellő voltam, kinnt meg azt mondok amit akarok, hísz úgy sem ismernek…”

Pedig az én ismeretségi körömben aki változtatni tudott a sorsán az elmúlt 10 év alatt, annak külföldre kellett mennie. De hát biztos ők is mind hülyék, nemhogy inkább Magyarországon válogatnának a havi nettó 3-400-at fizető munkák között (mindezt persze heti 40 órában).

“(BTW – ha nem lenne igazam, rég túlléptél, ha ténylegesen „csak„ „sértegettelek” volna, de mivel az elevenedbe vág, így (hülye Freud:), magadnak (is) meg kell indokolnod/magyaráznod, és ha a „közönség” legalább „bólogat” rá, akkor (azt hiszed, hogy ) nyugodtan hátradőlhestz…”

A te szemétkedéseiden nem túllépni kell, hanem tenni ellene. Senki se áll ki melletted, magad is láthatod, hogy kb mindenki egy szociopata fasznak tart téged. Ettől még írkálhatsz oldalakat arról hogy nem te vagy a fasz, hanem mindenki más az, csak hogy a tények makacs dolgok, senki sem hisz már neked.

xcsakx1
Olvasó
xcsakx1

„Pedig az én ismeretségi körömben aki változtatni tudott a sorsán az elmúlt 10 év alatt, annak külföldre kellett mennie.”

Ez sokat elárul róluk, az meg, hogy te ezt érvként hozod fel, sokat elárul rólad…..

„De hát biztos ők is mind hülyék, nemhogy inkább Magyarországon válogatnának a havi nettó 3-400-at fizető munkák között (mindezt persze heti 40 órában).”

Szóval pízért mentek ki….amivel addig nincs is baj, ha ez tényleg, „határozott idejű”….., viszont ha már „határozatlanná válik” és szükségből erényt kreálnak, akkor már nincs visszaút és „elvesztek”….. ez nem jó vagy rossz dolog, hanem egy következmény és a realitás….., mindenkinek életfelfogása/hite/vérmérséklete stb. hogy ehhez hogyan viszonyúl, viszont a pőre tény az az, hogy (biztosan) elvesztek a “nemzet” számára, még akkor is, ha taknyos cukormázzal leöntjük és osztjuk napestig róla a semmit……

„A te szemétkedéseiden nem túllépni kell, hanem tenni ellene.”

Szar ügy, ha betalálnak dolgok……, de igazán nem izgat, hogy szemétkedésnek éled meg te, avagy más, az már a (vevő érzékenysége, illetve a) te dolgod….

„Senki se áll ki melletted,”

Tegyük fel, hogy igazad van……a „ludak” mennyisége (csak) számodra lényeges, és mivel eddig nem „szavaztatták” meg a közönséget, csak feltételezel……..

„ magad is láthatod, hogy kb mindenki egy szociopata fasznak tart téged.”

Tegyük fel, hogy így van, de a rossz hírem az, hogy ez a tényeken egy fikarcnyit sem változtat, nem a személyem a lényeg, hanem a mondandóm igazságtartalma, relevanciája, tényszerűsége ……az „argumentum ad hominem” meg már fárasztó, ezredjére meg pláne…..

„ Ettől még írkálhatsz oldalakat arról hogy nem te vagy a fasz,”

Nyugi tigris, én (is:) fasz vagyok:), ha ez téged megnyugtat, de ez még nem fel ment sem téged, sem más faszt (sőt, horribile dictu: engem sem:) ha hülyeségeket mond, vagy tesz, főleg ha álszenten még a szemeit is forgatja hozzá…..

„hanem mindenki más az,”

Ne általánosíts, és aki fasz, az a „saját jogán az”….., nem kell ahhoz az én „segítségem”, max csak lelebbentem a fátylat a meztelen királyokról….

„csak hogy a tények makacs dolgok,”

Ebben 1000%-ban egyetértünk…..

„senki sem hisz már neked.”

Ha ez téged megnyugtat és felment, akkor ismételd magadnak…., míg egy idő után még büszke is leszel rá……

Flo
Olvasó
Flo

“A „ludak” mennyisége (csak) számodra lényeges, és mivel eddig nem „szavaztattak” meg a közönséget, csak feltételezel…”

Helyesbítek, MÉG nem. De ezzel kapcsolatban megírtam a szerkesztőségnek a kérvényemet, amit most ide is bemásolok:

Tisztelt Férfihang Szerkesztőség!

Véleményem szerint szükséges xcsakx1 nicnevű felhasználójuk regisztrációjának végleges törlése a felhasználó által folytatólagosan, több felhasználó ellen megfogalmazott sértő, személyeskedő, a shaming language fogalmát bőségesen kimerítő kommentjei miatt. Amennyiben erre mód van, xcsakx1 nevű felhasználó kérésének eleget téve, kérvényezni kívánom szavazás elindítását a felhasználók között, az alábbi kérdés megfogalmazásával:

Egyetért-e ön xcsakx1 nevű felhasználó regisztrációjának végleges törlésével?

Igen

Nem

xcsakx1
Olvasó
xcsakx1

“Név” szerint, vagy anonim szavazásra gondoltál?Már csak azért, mert ha nem név szerinti, akkor értelme sincs megtartani, mert eddig is “saját jogán” döntött a “tulaj”, minek még “színházat” is keríteni köré?……

Kíváncsi vagyok rá:)
Hajrá:)

Flo
Olvasó
Flo

Személy szerint nekem igazán semmi veszítenivalóm nem lenne a név szerinti szavazással, de egyrészt ha lesz is bármiféle szavazás, annak módjáról nyilván nem én fogok dönteni, másrészt, ha a szerkesztőség a szavaztatás mellett dönt, akkor mérlegelniük kell a megvalósítás technikai követelményeit is – azaz jelen honlapon egyáltalán megvalósítható-e hitelt érdemlő szavazás bármiről is, és ha igen, lehet-e név szerinti.

Én azért reménykedem benne, hogy megoldható a név szerinti szavaztatás. Nem szeretem a sunnyogást.

Jack
Újságíró

“amikor viszont rámutatnak arra, hogy el vagy tájolva, sőt a realitás talaján netán van jobb és működő alternatíva a követelőző és rinyáló hisztidnél, akkor a sértett egód magasabb fokozatra kapcsol és újabb hisztirohamot produkálsz.”
Shaming language újra meg újra. Már nagyon fárasztó. Annyira gyenge próbálkozás, hogy az én hozzászólásaimat akard ledegradálni…

“ki kéne nőni már abból, hogy az „Állam /a cár atyuska” /”kádárapánk” nosztalgia/ az aktuális kormány / párt/ irányzat/ stb a felelős a saját tehetetlenségünkért /nyomorunkért stb.”
Mint mondtam: ebben a közegben élünk. Rá vagyunk utalva mindenképpen. De erről is írtam már, nem fogom ismételni magamat. Újabb nevetséges erőtlen próbálkozás, de ez sem jött be.

“Egyes szám első személyben,(hogy te miért vagy csóró) ha kérhetem….És a gazdaság sokkal összetettebb fogalom annál, hogy egy valamit kinevezzünk oknak…..”
Persze, rajtam kívül mindenki tele van pénzzel, saját lakással rendelkezik, saját egzisztenciával, és nincsenek anyagi gondjai. Ja nem.
A gazdaság egy SOKKAL összetettebb fogalom. Viszont amíg nincs említésre méltó termelésünk, addig nincs is mit szétosztani. A saját magunk által történő értékek előállítása nem elégséges, de szükséges feltétel. Itt magyarföldön nagyrészt csak külföldi tulajdonú cégek termelnek, és csak azért vannak itt, mert számukra olcsóbb a munkaerő, illetve összességében jobban jönnek ki költségek terén.

“Gondolom, ez is az Állam feladata lenne, minimum 5 éves tervekkel és TSZ-ekkel….”
Pontosan. Ez az ország dolga kéne, hogy legyen. De onnantól kezdve, hogy eladták a gyáraink jelentős részét (tökéletes példa a cukorgyártás), árulást követtek el a magyar gazdaság ellen. Mégis ki másnak lenne a feladata, hogy országos szinten fellendüljön a gazdaság, ha nem az államé? Piri néninek Jásznagyanyámhónaljáról? Ez már a hülyeség netovábbja, amit írsz.

“A saját teljesítményétől, hacsak nem ingyenélőként tervezi az életét……”
Már fáj a hülyeséged… egész végig erről volt szó, hogy sok ember hiába teljesít, ha nem kap érte cserébe semmit.

“Erről beszéltem, tehát ezek számodra állandó és nem változtatható dolgok,”
Pont erről van szó. Az egyén nem tud rajta változtatni. A társadalom vezetősége tud(na).

“A válaszod igazságtartalmát én nem tudom megítélni, de ha valaki ugyanabban tapicskol már 10 + éve, és az eltelt idő alatt csak rinyált, szidott mindent és mindenki, mástól várva a mannát, no meg ennyi idő után is csak ott tart, hogy a követelőzik (és ráadásul alap nélkül, mert még pinával sem rendelkezik:), akkor vessetek a mókusok elé, de én annak ezt nem hiszem el…..”
Aha, tehát fogalmad sincs arról, hogy ki vagyok, de máris itt okoskodsz, és ítéletet mondasz az én életem felett.
Vegyél még pár provokáció-órát, mert egyre gyengébben szerepelsz. Hiába próbálkozol, nem fognak meghatni a szánalmas kis kísérleteid.

“Van egy diszkrét bája annak, hogy ilyenkor a tagoknak milyen nagy erőt tulajdonítasz, amúgy meg tagként megy a rinya és a picsogás….., kicsibe….., eredménytelenül…”
Egyenként valóban nincs jelentőségük. Azonban itt már hatalmas tömegekről van szó. De erről is írtam már, ezt sem fogom újra ismételni.

“Szükségből erényt, és még büszke is vagy magadra, hogy te milyen tökös vagy:)”
És már megint próbálsz egy személyes inzultálást megejteni. Megint nem sikerült.
Álljunk már meg itt egy szóra, xcsakx. Én a vita során már több személyes tényezőt is felhoztam a saját tapasztalataimból. Te semmit. Ez kb. olyan, mint footballoznánk, és te nem vállalnád, hogy lesz kapud, így nincs mire lőni.
Kérdem én, milyen töketlen ellenfél az, aki még kaput sem állít, hogy csak ő tudjon gólt lőni? Mert te most pontosan ezt csinálod. Engem már itt leszóltál jópárszor, igyekszel úgy beállítani, mintha én “nyomorban” élnék – de magadról még semmit nem mondtál. Nemcsak hiteltelen vagy így, hanem még szánalmas is.

“Mondj egyetlen ilyen példát…”
Tudnék többet is mondani a saját ismerősi közegemből, de az egy anonim vitában nyilván nem játszik. Ennek megfelelően csak olyan személyt tudok mondani, aki ismert, viszont az ő esetük csak részlegesen szolgál a témához illeszkedően. De akkor legyen egy példa:
Jeremy Meeks.
Egy utolsó rohadt patkány bűnöző volt, de genetikai adottságai a női vonzalom kiváltásában kiválóan működnek. A fószernak pusztán az arcberendezése elég volt ahhoz, hogy sikeressé és gazdaggá váljon. Nem csak hogy kijutott a börtönből, hanem milliomos lett, népszerű, egy fűszálat nem kell keresztbe tennie és még a nők közül is bármelyiket megkaphatná.
Ja és ki tette ezt lehetővé? A társadalom. Tudod, az a játéktér, amelyikben mindannyian létezünk.

“Nem, te mondtad, azzal indítottál, hogy “egyforma a tudásuk és a felállásuk”……, most akkor mi van?, a „felállás” mégsem egyforma?”
Könyörgöm, mondd, hogy direkt tetteted a hülyét. A példám ez volt: mindenkinek játszania kell. Az ellenfél hagyományos módon áll fel a figuráival, és ugyanolyan tudású mindenkinél.
Viszont az emberek rendelkezésére álló figurák mindenkinél változóak.
Nem igaz, hogy még ezt sem bírod felfogni a mondandómból.

“Lehet, hogy onnan ez úgy néz ki, de bármit is „aggathatsz rá”, ha ez a valóság és a tények azt támasztják alá, amit állítok,”
Nem. A te állításaidnak köze nincs a valósághoz. Bármilyen izzadtságszagúan is próbálod erőltetni a téveszméidet, azok még ugyanúgy baromságok maradnak. Ne beszélj úgy az állításaidról, mintha azok lennének az igazságok. Ne próbálj itt olyan keretet sunnyogva ráhúzni a beszélgetésre, mintha neked automatikus igazad lenne.
A helyzet az, hogy tévedsz. Köze nincs az érveidnek a valósághoz. De már ezeket is többször megcáfoltam, hogy miért.
Na mindegy, ugorjunk a hozzászólásodban, a köpködésedet figyelmen kívül hagyom.

“Valószínű, hogy ugyanazért, mint te, vagy más….”
Hogy én miért kommentelgetek? Mert úgy gondolom, hogy a Férfihang egy olyan közeg, amely minden férfi számára hatékony segítséget biztosíthat, akiknek valamilyen módon nem megfelelően alakult az élete. Megtalálja azokat az igazságokat, amiket a társadalom eltitkol előlünk. A tudás, amely a manoszférában megszerezhető hozzásegíthet egy jobb élethez, és hogy a döntéseidet jobb eredménnyel hozd meg. Valamint egy olyan közeget is biztosít, ahol az ember szívesen tartózkodik, mivel tudja, hogy jórészt hozzá hasonló cipőben járó emberek vannak.

“Zombigyilkos úgy fogalmazott, hogy : „ a férfi dolga a nevelés…….”
Ez lennél te? A férfi, aki már olyan szinten a többiek felett áll, hogy nevel? Pfff… ha te magad vagy az ilyen férfi, akkor én most azonnal kikiáltom a Monarchiát és kinevezem magam államfővé.

Na ennyit rólad. További jó provokációs próbálkozásokat, öreg!

xcsakx1
Olvasó
xcsakx1

„Shaming language újra meg újra. Már nagyon fárasztó. Annyira gyenge próbálkozás, hogy az én hozzászólásaimat akard ledegradálni…”

Nem igazán vagy tisztában a fogalommal, de ha ettől jobb a lelkednek……
A teljesség igénye nélkül már felsoroltam jópár hisztidet, amit te közöltél büszkén magadról, elég csak idézni…..

„“ki kéne nőni már abból, hogy az „Állam /a cár atyuska” /”kádárapánk” nosztalgia/ az aktuális kormány / párt/ irányzat/ stb a felelős a saját tehetetlenségünkért /nyomorunkért stb.””

„Mint mondtam: ebben a közegben élünk.”

Ami a te döntésed, mert ugye nyitva vannak a határok, lehet kintről is köpködni….

„Rá vagyunk utalva mindenképpen. „

Csaknem segíjes vagy?

„De erről is írtam már, nem fogom ismételni magamat. Újabb nevetséges erőtlen próbálkozás, de ez sem jött be.”

Semmi erőtlen nincs benne, sőt, köszönettel megint megerősíted azt, hogy mástól/államtól/Kádár-Gyurcsány-Orbán stb, „apától”, a mindenkori hatalomtól/államtól várod és követeled a sorsod jobbra fordulását……..hidd el, ez olyan sokat elárul rólad, hogy igazán itt be is lehetne fejezni a „vitát”…..

„Persze, rajtam kívül mindenki tele van pénzzel, saját lakással rendelkezik, saját egzisztenciával, és nincsenek anyagi gondjai. Ja nem.”

Kinek kinek érdeme(i) szerint…….Amúgy meg te veszed állandóan magadra “fiktív példáidra” a választ, aztán meg bedurcizol….

„“Gondolom, ez is az Állam feladata lenne, minimum 5 éves tervekkel és TSZ-ekkel….””

„Pontosan. Ez az ország dolga kéne, hogy legyen. „

Amiről ábrándozol, azt kommunizmusnak, jobb esetben szocializmusnak hívják, és nem igazán szeretne a többség visszatérne abba a folyóba…., bármennyire is egyenlőnek „tűnt” akkor a selejt az értékessel…

„De onnantól kezdve, hogy eladták a gyáraink jelentős részét (tökéletes példa a cukorgyártás), árulást követtek el a magyar gazdaság ellen. „

Ez az uniós szerződés része volt, minden párt aláírta…..lépjünk ki?
Már a leamortizálódott és ellibsisedett Jobbik sem akarja, sőt, ejrópai bérekért „küzd”:)

„Mégis ki másnak lenne a feladata, hogy országos szinten fellendüljön a gazdaság, ha nem az államé? „

A jelenleg adott keretek és lehetőségek közt én úgy látom, hogy azon van, ha összehasonlítom, hogy az elődeik mit műveltek, az utóbbi 28 évben…….
Ennél jobban nem igazán nyúlhat bele, sok „szakértőnek” meg már ez is túl sok….

„Piri néninek Jásznagyanyámhónaljáról? „

Ha van ráhatása, igen, miért ne?.

„Ez már a hülyeség netovábbja, amit írsz.”

Az azért jó számodra, mert így az intellektusod fényesebben ragyoghat…….., és rámutathatsz arra, hogy az én balgaságaimmal szemben te fároszként milyen igaz utat mutatsz nekik…..Szívesen:)

„Már fáj a hülyeséged… egész végig erről volt szó, hogy sok ember hiába teljesít, ha nem kap érte cserébe semmit.”

Picit pontosítanék, azért mert magadat te felértékeled, és irreális elvárásokat fogalmazol meg hisztizve, a piac pontosan beáraz és valós értékeden fizet ki, szar ügy, de ez a világ rendje…..

„Pont erről van szó. Az egyén nem tud rajta változtatni. A társadalom vezetősége tud(na). „

De nem fog, mert jó esetben nem olyan rövidlátó, mint az egyén…., nem beszélve arról, hogy onnan nézve másként látszik ugyanez….., pontosan úgy, mint amikor az azonos szinten lévő munkásokból kiemelnek egyet és csoportvezetővé teszik meg….., ha nem tud megbírkózni az „új feladatával „ ami kurvára nem fog egyezni az eddigi munkájával/ látásmódjával, akkor visszazuhan….

„Aha, tehát fogalmad sincs arról, hogy ki vagyok, de máris itt okoskodsz, és ítéletet mondasz az én életem felett.”

Faszt érdekel, hogy te ki vagy, ha annyira kíváncsi lennék rád, akkor amennyi infót itt elszórtál magadról, még be is azonosíthatnálak, de ez sem izgat……
És pont olyan magasról szarom le a te életedet is, a te dolgod és felelősséged, és kurvára nem izgat, hogy személy szerint rád mennyire érvényes az, amit az általad felvetett nyígások/követelőzések kapcsán megállapítottam.

„Vegyél még pár provokáció-órát, mert egyre gyengébben szerepelsz. Hiába próbálkozol, nem fognak meghatni a szánalmas kis kísérleteid.”

Ez (a másik hülyével együtt a mániátok), nincs értelme energiát fecsérelni bármilyen provokációra, mert önként és dalolva regélitek el az összes nyomorotokat, és “közkincsé” teszitek a kínjaitokat…….

„Egyenként valóban nincs jelentőségük. Azonban itt már hatalmas tömegekről van szó.”

Ja, a papucsk/csicskák/manginák/white knigh-ok stb. tömegeiből a “felébredtek” max tízezrelék szinten (sem) mérhetőek……, egyrészt a számuk, másrészt a nagy aktivitásuk kb a mérési hiba szintjén mozog…..

„Álljunk már meg itt egy szóra, xcsakx. Én a vita során már több személyes tényezőt is felhoztam a saját tapasztalataimból. „

Az ugye a te dolgod….

„Te semmit.”

Igazán többet is, mint ami szándékomban állt…

„Ez kb. olyan, mint footballoznánk, és te nem vállalnád, hogy lesz kapud, így nincs mire lőni.”

Magasról teszek rá, a te ügyed,a saját döntésed,ha ide kiraksz magadról amit csak épp nekd jól esik, de hiába követeled, nem fogod megkapni…….., bár akinek van füle, az (így is) hallja a lényeget……

„Kérdem én, milyen töketlen ellenfél az, aki még kaput sem állít, hogy csak ő tudjon gólt lőni?”

Olyan, akit hidegen hagy a shit teszted/követelésed…..

„ Mert te most pontosan ezt csinálod. Engem már itt leszóltál jópárszor, igyekszel úgy beállítani, mintha én “nyomorban” élnék –„

Lusta vagyok kikeresni mindazt, amit magadról ide írtál……és csak azoknak egy részét szedtem csokorba és küldtem vissza a feladónak…..

„de magadról még semmit nem mondtál. Nemcsak hiteltelen vagy így, hanem még szánalmas is.”

Akkor győztél, és én megsemmisültem, minden állításom ebből következően hamis és neked van igazad….

„De akkor legyen egy példa:
Jeremy Meeks.”

Hadd idézzelek téged: „Vegyünk egy jó genetikával született, megfelelő szerepmodellek körében felnőtt, jó családi háttérrel rendelkező férfit.”

Szóval ez a fickó: „ megfelelő szerepmodellek körében felnőtt, jó családi háttérrel rendelkező férfi”?
Biztos?, vagy mazsolázol és úgy hajlítod a tényeket, hogy megfeleljen? Még mindig várom az élő példát….Bárkitől….

„Egy utolsó rohadt patkány bűnöző volt, de genetikai adottságai a női vonzalom kiváltásában kiválóan működnek. A fószernak pusztán az arcberendezése elég volt ahhoz, hogy sikeressé és gazdaggá váljon. Nem csak hogy kijutott a börtönből, hanem milliomos lett, népszerű, egy fűszálat nem kell keresztbe tennie és még a nők közül is bármelyiket megkaphatná.”

Értem az irigységed, sőt, meg is értem, de ez még mindig nem az eredeti felvetésben megfogalmazott élő példa …..

„Ja és ki tette ezt lehetővé? A társadalom. Tudod, az a játéktér, amelyikben mindannyian létezünk.”

Akkor megvan, hogy kit kell szidni: a „társadalmat”……

„A példám ez volt: mindenkinek játszania kell. Az ellenfél hagyományos módon áll fel a figuráival, és ugyanolyan tudású mindenkinél.
Viszont az emberek rendelkezésére álló figurák mindenkinél változóak.
Nem igaz, hogy még ezt sem bírod felfogni a mondandómból.”

Tény hogy nagy valószínűséggel én értettem félre, azt hiszem, hogy most már érteni vélem, de még mindig nem tiszta számomra, hogy ki az ellenfél ? Én?Vagy én vagyok a hagyományosan felálló és mindenki más az ellenfelem? aki más és más állással áll fel velem szemben?
A mondandóm lényege amúgy is az volt, hogy 0 összegű játszmára és egymással kötelező csatára redukáltad az adott egyén életét, ami már túl extrém abszatrakció , azon kívül, hogy túllép a valóság keretein, így érdekesnek érdekes felvetés , de nem igazán jó példának…, sajnálom.

„Nem. A te állításaidnak köze nincs a valósághoz. Bármilyen izzadtságszagúan is próbálod erőltetni a téveszméidet, azok még ugyanúgy baromságok maradnak.”

Mint korábban is említettem, ha így van, akkor te nyertél……

„Ne beszélj úgy az állításaidról, mintha azok lennének az igazságok. Ne próbálj itt olyan keretet sunnyogva ráhúzni a beszélgetésre, mintha neked automatikus igazad lenne.”

Szar ügy, de nem áll érdekemben hazudni, semmit nem nyerek vele……
Az ellenkező vélemény az nem cáfolat, és amíg az nincs, addig fenntartom, ha érdemi cáfolat érkezik, akkor elismerem és módosítom, annak megfelelően…

„A helyzet az, hogy tévedsz. Köze nincs az érveidnek a valósághoz.”

A Kutyák és Lovak olvasói ezt majd kitörő örömmel fogják üdvözölni…..

„De már ezeket is többször megcáfoltam, hogy miért.”

Akkor nem győzöm hangsúlyozni, neked erősebb a bátyád/apád és nyertél….Gratulálok……

„Hogy én miért kommentelgetek? Mert úgy gondolom, hogy a Férfihang egy olyan közeg, amely minden férfi számára hatékony segítséget biztosíthat, akiknek valamilyen módon nem megfelelően alakult az élete. Megtalálja azokat az igazságokat, amiket a társadalom eltitkol előlünk. A tudás, amely a manoszférában megszerezhető hozzásegíthet egy jobb élethez, és hogy a döntéseidet jobb eredménnyel hozd meg. „

Amiket írtál azzal egyetértek, csakhogy ez az ezekkel a témákkal foglalkozó cikkekben van leírva és én is így gondolom, hogy ez adja ennek az oldalnak 90%-ban az értékét…..
De ez kommentelés nélkül is elérhető……., amit felsoroltál az a kommenteléstől független dolog, hogy te, vagy én bármit is írnánk ide……
Szóval az egyén kommentelési vágya/hajlandósága az bizony róla, az egójáról szól, és az oldal az max felület, akol ezt megteheti….

„Valamint egy olyan közeget is biztosít, ahol az ember szívesen tartózkodik, mivel tudja, hogy jórészt hozzá hasonló cipőben járó emberek vannak.”

Akkor mégis safe-space?….

„Ez lennél te? A férfi, aki már olyan szinten a többiek felett áll, hogy nevel?”

Nem, jó esetben a Férfi a Gyerek „fölött áll”, olyan szinten legalábbis, hogy a gyereket neveli…..

„ Pfff… ha te magad vagy az ilyen férfi, akkor én most azonnal kikiáltom a Monarchiát és kinevezem magam államfővé.”

A sok Napoleon mellett te is megférsz….

„Na ennyit rólad. További jó provokációs próbálkozásokat, öreg!”

Örültem a szerencsének, fiatalúr…….

Deadpool
Újságíró

Jack!

Csakszika a posztkommunista, korrupt lelkű pénzes prolik személyiségzavaros kiadása. A véleményét is ehhez mérten kell figyelembe venni…

Többször ki lett már innen dobva, de annyi méltóság sincs benne, hogy ezt tudomásul vegye és eltakarodjon.

Nincs értelme vele vitázni, mert mint te is láthatod, nem érvel hanem röfög. Pitiáner lejáratásban utazik és önmaga felszopásában. Valamiért ebben látja az alfaságot… Számon kéri rajtad a konkrétumokat, miközben ő életében nem írt még egy építő jellegű hozzászólást vagy 1 szaros konkrétumot. Nem is ez a célja… Hanem a királykodás, mások hibáin, hiányosságain való élősködés, amin keresztül megmutathatja, hogy ki a faszajani. De azt is olyan mitugrász, aljadék és kretén módon, hogy ha veled szemben állna, egy pillanat alatt péppé vernéd a képét, akkor is ha te vagy Gandhi.

A hozzá hasonlókra mondta az egyik jó barátom, hogy az ilyenek manapság csak azért vannak még életben, mert feltalálták az internetet…

Egyébként ha vidéken laksz és kezdeni akarsz magaddal valamit, csak egy lehetőséged van: lépj le. Én is ezt tettem. Indulj el a főfaluba, vagy messzebb. Ha megy az angol, én tudok is neked egy munkát keríteni, ha másnak nem, legalább kezdésnek.

xcsakx1
Olvasó
xcsakx1

Nagyon belédgyalogolhattam, hogy nem bírsz elengedni……:)DDDDDD….
Mint a gyöngytyúk a meleg takonyra, úgy csapsz le, ha meglátod a hozzászólásom, hogy idézve (téged,) a magadról adott önjellemzésedet:

Nincs értelme vele vitázni, mert mint te is láthatod, nem érvel hanem röfög. Pitiáner lejáratásban utazik és önmaga felszopásában. Valamiért ebben látja az alfaságot… Számon kéri rajtad a konkrétumokat, miközben ő életében nem írt még egy építő jellegű hozzászólást vagy 1 szaros konkrétumot. Nem is ez a célja… Hanem a királykodás, mások hibáin, hiányosságain való élősködés, amin keresztül megmutathatja, hogy ki a faszajani. De azt is olyan mitugrász, aljadék és kretén módon, hogy ha veled szemben állna, egy pillanat alatt péppé vernéd a képét.

P.S.: Ugye megvan észlény, hogy a felém mutatott egy ujjaddal szemben, magad felé 3-al mutatsz te is……..

Deadpool
Újságíró

Mondhatnám azt, hogy addig basztattál másokat, amíg végül belekötöttél egy olyanba, akivel nem bírsz el. Utolért a karma és most megeszed a főztöd… de nem erről van szó.

Pusztán csak arról, hogy hosszú idő után megint elolvastam a kilométeres szemétdombod és ezt váltotta ki belőlem.

:)DDDDDD….

Ehhh… Pont annyira basztam fel az agyad, amennyire próbálod ennek az ellenkezőjét mutatni… 15 év alatt csinálják ezt… amatőr… :)

“P.S.: Ugye megvan észlény, hogy a felém mutatott egy ujjaddal szemben, magad felé 3-al mutatsz te is……..”

Jól van csakszi, meg van csakszi. És az neked megvan, hogy nem mindenki olyan súlyos nárcisz, mint te?

xcsakx1
Olvasó
xcsakx1

„Mondhatnám azt, hogy addig basztattál másokat, amíg végül belekötöttél egy olyanba, akivel nem bírsz el. Utolért a karma és most megeszed a főztöd… de nem erről van szó.”

Mi van hóhér, akasztanak?

„Pusztán csak arról, hogy hosszú idő után megint elolvastam a kilométeres szemétdombod és ezt váltotta ki belőlem.”

A magyarázkodásod még szánalmasabbá tesz.A kényszervigyorokról nem is beszélve….

„Ehhh… Pont annyira basztam fel az agyad, amennyire próbálod ennek az ellenkezőjét mutatni… „

Ja , ezért „vadászol” (ürügyet keresve) a kommentjeimre, kizárólag személyeskedve……,te szopni jársz ide…..

„15 év alatt csinálják ezt… amatőr… :)”

És még paranoiás is vagy…..,Priceless….

„Jól van csakszi, meg van csakszi. És az neked megvan, hogy nem mindenki olyan súlyos nárcisz, mint te?”

Te vagy az (egyik) élő példa, hogy van lejjebb…..

P.S. Annyi gerinc nincs már az utóbbi időben benned, hogy közvetlenül nekem címezd a válaszod, hanem “oldalvizen” szépen “farolgatsz”, hogy “visszaszóljak” neked és akkor “szemforgatva” , “jogosan”, álszenten, direktbe teheted, ócska trükk, és a “másik” is gyakran élt vele….

Naooo
Olvasó
Naooo

A városokat meg kell szüntetni, mert daganatok csak a Föld testén.

Jack
Újságíró

Deadpool:

A véleménye miatt nem pofoznék meg senkit. Ahhoz, hogy egy verbális támadás tettlegességet eredményezzen ugyanis azt jelentené, hogy az illető a szavaival képes súlyos negatív érzelmi hatást elérni nálad. De mint mondtam, nem ismerem az illetőt, nem tudom ki ő. Egy anonim “xcsakx” felhasználónéven regisztrált tag nem tud sérelmet okozni.
A sérelem okozásának feltétele, hogy az illetőnek bizonyos mértékű hatalma legyen feletted. Hogy befolyással bírjon a lelkiállapotodra.
Egy anonim fórumon ilyen befolyása senkinek nincsen.
És szerintem élőben sem igazán tudna kizökkenteni a nyugalmamból a véleménye.

A felajánlást pedig köszönöm, és értékelem, de egyenlőre nem tervezek elköltözni. És mivel úgy tiszta a történet, meg is indoklom, hogy miért (xcsakx értelmezése alapján “miért nem teszek magamért”):
Nemsokára új munkám lesz, ami a helyi viszonylatban és az én szakmai tapasztalatomhoz mérten elég jól fizet majd. Azon kívül “másodállásban” zenész vagyok, a zenekarral pedig szintén elég jó eredményeket sikerült már elérnünk, és ez várhatóan csak jobb lesz. Illetve van itt még egy nő is, akit szintén nem szívesen hagynék itt.

És visszakanyarodva még a vitához az indoklásaim alapján:
Vajon ezeket most annak köszönhetem, hogy én valami übermensch, nagyon nagy valaki lennék, aki szorgalommal és kitartással összehozta ezt? FRANCOKAT! Szerencsém volt. Jókor voltam jó helyen.
Az, hogy van zenei tehetségem pedig szintén nem az én érdemem. Jó adottságokkal születtem. Szerencse. Semmi más. Ezt dobta a gép.

wittukind
Olvasó
wittukind

Elég szar lehet az élet ott Ngwane-be, vagy Malawi-ban? mert hogy te Magyarországról irsz én innen nem hiszem el

xcsakx1
Olvasó
xcsakx1

Ezt nekem címezted? Ugyanis nem tudom kibogarászni ebben az “új” rendszerben….

wittukind
Olvasó
wittukind

Nem neked, de tényleg, jól félrement.

Naooo
Olvasó
Naooo

“a mai világrendszer, amely nem tud sem (értelmes, emberhez méltó) munkát, sem jövőképet adni a fiataljainak!”

Te náci!

Dan
Újságíró

Heil Naooo! :)

Hát…amennyiszer már legyőztem a németekkel a szovjeteket (néha az briteket, amcsikat is) 2.Vh-s stratégiában… ;)

righeira
Olvasó
righeira

Az író nem jó pszichológus. Inkább újságíró. És ezt nem ebből a cikkből tudtam meg.

Alter Ego
Szerkesztő

“És a Pszichológus Megmondók teszik is a dolgukat. Szakszerűen megcselekszik, amit megkövetel tőlük a haza. Jobb híján patologizálnak, vagyis szabad szemmel is jól látható, beteges címkét aggatnak egy amúgy normális, legalábbis átlagossá lett jelenségre. Hogy miért is? Mert, ha már valami beteges, akkor az gyógyítandó, kezelendő.”

Ez a probléma egyik vetülete. De szerintem a pszichológusok csak jó kollaboránsai a feminista mozgalomnak. Sztereotip módon szinte kizárólag csak férfiakkal szemben vetődik fel az otthon maradt fiatalok problémája. Én úgy vélem, hogy a “Mama hotel” jelenség csócsálgatása a feminista szociológia irányából indult el, nagyjából olyan felütésekkel, mint Kay S. Hymowitz “Manning up” című könyve. A szerzőnő is eleve sokkal személyesebben-személyeskedőbben férfiellenes indíttatású, mint azt egy társadalomkutatótól valaha is várnánk. A “Papa bank” kifejezés már csak egy frappáns visszavágás a férfiszégyenítő szövegelésre. Lásd Kay S. Hymowitz könyvéről írt recenziómat:

http://www.ferfihang.hu/2012/04/26/gyermetegge-valtak-a-ferfiak/

Az USA-ban, ahol a túlburjánzó feminizmus sikeresen megölte a férfiszerepeket egy egészen másfajta probléma ez, mint Magyarországon, ahol a fiatalok egy nagyon jelentős részének nem adottak az anyagi lehetőségei az önálló életkezdésre. Lásd a lakáshitelek, alacsony átlagjövedelmek, alacsony életszínvonal súlyos problémáit. És persze a jelenségből levezett demográfiai probléma szintúgy egészen másként fest az USA-ban, mint nálunk… – Ahogyan Kay S. Hymowitz-tól okulhatunk, ott a “gyermeteg, önálló életvitelre képtelen férfiak” mama hotelben és “disznó mennyországban” való fetrengése nem is is annyira demográfiai, mintsem inkább spermabank problémát vált ki… – Szóval ha valaki demográfiai gondokat is említ a jelenséggel kapcsolatban, akkor szerintem máris jól adaptálta magyar viszonyokra az amcsi feminista-pszichológus-szociológus jajveszékelést.

Nem tudom eldönteni, hogy a múltban a többgenerációs együttélés mennyire volt ugyancsak anyagi, pénzügyi szükségszerűség és mennyire egy családi- társadalmi modell. Hajlok arra, hogy igazat adjak azoknak is, akik nem tartják kifejezetten “egészségesnek” a többgenerációs együttélést, de az a fajta különélés sem éppen látszik egészségesnek, amit manapság gyakran látok: idős szülők (zömmel nők, a férfiak hamar kihaltak mellőlük jó férfi módra), akik felneveltek 1-2-3 gyereket, de mégis szinte teljesen magányosak, legfeljebb Skype-on tartják a kapcsolatot az Amerikában élő orvos fiúkkal vagy éppen az Olaszországban élő vendéglátós lányukkal… – Elszomorító képet mutatnak.

A szétbomló, összekuszálódó, és a “patologikus” jellemzőket talán mégsem teljes mértékben nélkülöző állapotok helyére jó lenne valamiféle az idők szavával is megfelelően számoló, működőképes, többgenerációs családmodellnek lépnie. De hogy az pontosan hogyan is festene, azt én sajnos nem tudom…

sRPd
Olvasó
sRPd

Feltetted a 100 forintos kérdést: “De hogy az pontosan hogyan is festene” ? Ez az, amit senki sem tud, de a kérdés önmagában kiváló. Mindenki foglalkozik mindennel, mindenre van pénz, de senki sem foglalkozik ezzel a kérdéssel. Senki sem kutatja, az sem, akinek a dolga lenne.

A helyzet az, hogy akarnak az emberek élni, de ahhoz olyan körülmények kellenek. Ha azt akarjuk, hogy gyerekeink élni tudjanak, megfelelő körülményeket kell teremtenünk! Többet nem mondok, mert még a végén én is a fasisztákok vagy nácikok közé leszek besorolva.

Naooo
Olvasó
Naooo

“vagy éppen az Olaszországban élő vendéglátós lányukkal…”

Nem kell ennyire finoman fogalmazni.

Naooo
Olvasó
Naooo

“A szétbomló, összekuszálódó, és a “patologikus” jellemzőket talán mégsem teljes mértékben nélkülöző állapotok helyére jó lenne valamiféle az idők szavával is megfelelően számoló, működőképes, többgenerációs családmodellnek lépnie. De hogy az pontosan hogyan is festene, azt én sajnos nem tudom…”

Így:

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Neked fekszik a Göbbelsi családmodell? Tulajdonképpen kár, hogy nem ott voltál gyerek.

Naooo
Olvasó
Naooo

Mi az hogy, nagyon is, legalább nem ocsmány korcsok, mint amik most vannak helyettük. Na és mi bajod a normalitással?

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Semmi, egészen addig, amíg nem nevezed a normalitás részének, hogy a szülők ciánkapszulákkal megölik az összes gyereküket, majd maguk is öngyilkosak lesznek.

Naooo
Olvasó
Naooo

Őket a szövetségesbűnözők ölték meg, mint ahogyan Drezdában is rengeteg gyereket, mivel a szövetségesek gyerekgyilkosok.

Reszet Elek
Újságíró
Reszet Elek
Újságíró

“Kicsi vagyok.
Kicsi vagyok,
Ha megnövök
Beléd rúgok.
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!
Egyre feljebb furakodom
Jaj, de magas ez a torony.
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!”

Ijk
Olvasó
Ijk

31 évesen otthon élek padlástérben, vidéken. Van 170k-s nettóm, rezsibe beszállok, kajámat fizetem. 70%-ban megoldom magamnak a kajálást, 30%-ban főznek rám, mosni tudnék de így kényelmesebb. Ha lebetegszem akkor legalább minimális törődést, odafigyelést kapok. Pénzügyileg az egésszel legalább havi 20-30 ezret nyerek ahhoz képest ha egyedül laknék saját! lakásban, ha albérletről lenne szó akkor még plusz 50-60 elmenne. Így tudok félretenni, remélhetőleg idővel további szakmai tapasztalattal lesz jobb meló. Hátrány hogy szem előtt vagyok, jobban el kell számolni mindennel, olyan dolgokba be kell segíteni amit egyedül élve nem kellene.

Ha egyedül élnék előnyként nyernék minimális plusz szabadságot, ellenben nem kapnék semmilyen gondoskodást. Nem kell kitörölni a seggem, de egy túlórás hosszú nap után jól esik az embernek ha nem kell még magának bevásárolni, kaját készíteni. Lehet azzal jönni hogy más megoldja, nekem így több időm marad olvasásra, sportolásra, tudok a hobbimra költeni. Egyébként még inkább biorobot lennék aki egyedül él és az üres lakás és a munkahely teszi ki az életét.

Voltak barátnőim, kevés 20-30 között. Ha a mostani kapcsolatom úgy alakul akkor összeköltözünk külön lakásba, de csak akkor fogom feladni a jelenlegi “pozícióm”, ha másvalakitől megkapom azt a minimális gondoskodást, figyelmet ami könnyebbé teszi az életem és nem a saját fenntartásom teszi ki az időm 100%-át. Könnyű az öregeknek pálcát törni amikor régen a férfiak anyutól 20-25 évesen hirtelen átkerültek a gondoskodásra szocializálódott feleségük keze alá és mai napig velem ellentétben egy inget nem tudnának kivasalni.

Nem magyarázkodni akarok, nem védeni magam. Vannak kvalitásaim amivel egy független fiatal felnőtt nem rendelkezik mert azt a szabadidőt amiben megszerezhette volna a saját fenntartására fordította. Függetlenségben előttem állnak évekkel, én másban állok előttük. Igazából leírtam egy “mamahoteles” szemszögéből a helyzetet.

Koriander
Olvasó
Koriander

aki hamar elkerül otthonról, annál szinte mindig beigazolódik, hogy van vmi családi gebasz a háttérben, ez csak vmi kifordult valóság, hogy azok kényszerülnek kvázi magyarázkodni, akiknek a családjukban az egymásról gondoskodás alapèrtelmezett dolog.

Kalman
Újságíró

+1. Nevetséges, hogy azért nevezik önállótlannak az embert például, mert egy nő mos és főz rá. Ki mosson? A mosás és főzés női munka. Rám anyám mosott egészen addig, ameddig el nem kezdtek a nőjeim mosni. Ez így helyes. Egy férfi nem azzal bizonyítja az önállóságát, hogy mos, hanem hogy megállja a helyét a világban mint férfi.

Az meg, hogy az ember közel akar maradni a szüleihez NORMÁLIS. Jó esetben szeretettel és bizalommal teljes kapcsolat van mindenki örömére, aminek keretében a szülők addig támogatják a gyerekeiket, ameddig tudják. Jó messzire költözni ok nélkül, na az a beteges. Ezek a pszihomókusok kifordítják a világot.

George Herceg
Újságíró

Szerintem a főzés nem női munka. Nézd meg a séfek jó része férfi. Én szívesen főzök, már csak azért is mert akkor én döntöm el mi legyen a kaja. Az asszony meg örül,. hogy ennyivel kevesebb a dolga. Addig moshat és vasalhat és takaríthat, mert az tényleg női munka. Persze ha valami akadályoztatás van én is megcsinálom ezeket a feladatokat is. Mikor egyedül éltem akkor is ki volt mosva és teregetve, meg el volt mosogatva. Ezért nem értem mikor a nők annyit pampognak a házimunka miatt….az mégsem űrrepülőgép szerelés.

Ijk
Olvasó
Ijk

Jópár nővel találkoztam aki szeretett a lakással, takarítással foglalkozni, illetve gondoskodás szinte ösztönösen jött és nem valami patriarchális elnyomásként élte meg. Ők ha egyedül élnek szívesebben eltöltik az időt hogy ezzel foglalkozzanak, vagy épp a saját egészségükkel. Simán elvannak egy kis saját odúban egy macskával, mert nekik ez szabadidős tevékenység.

Férfiaknak ellenben nyűg az egész, megcsinálják mert muszáj, de csak elveszi az időt a hobbiktól amire a napi 8-10 óra meló mellett már amúgy is kiéhezetten keressük az időt.

Koriander
Olvasó
Koriander

Ok. Meggyôztetek, inkább legyen a faszim viszonya a szüleivel feszkósabb, mint hogy azon faszkodjon, hogy ki pakolja be-meg ki a mosó- és a gatógèpeket (statisztikailag én szoktam gyakrabban) de hogy ez köztünk sosem volt téma, a biszbaszos incifinciket mefôzöm/ megsütön én, de a steak az legyen màr a fèrfi dolga.
Ide egy ilyen salt baes memet kéne odaképzelni.

Reszet Elek
Újságíró
Koriander
Olvasó
Koriander

pontosan.
ennél már csak a japán nagykéses séfek, vagy a jamon ibericosak pszichobbak.

Alter Ego
Szerkesztő

Igen. Sikerült is jól bemutatnod, hogy a többgenerációs együttélés miért működhet jól, kifejezetten előnyösen minden résztvevő számára, ha adottak a körülmények (megfelelő laktér és jó szülő-gyerek kapcsolat) a félig elkülönült életvezetésre.

Balton
Olvasó
Balton

Én ezt a leírásodat nem nevezném Mama-hotelnek, kicsit én is ugyanezt a pályát írtam le. Talán 2-3 évvel könnyebben.

Reszet Elek
Újságíró

Minden fióka kirepül amikor megerősödnek a szárnyai és saját fészket rak. Ennyi. Ez az élet rendje.

A cikkben említett jelenség létezik. Srácok és lányok mamahotelezése, a lányok jórészének kapcsolati prostitualizálódása (hogy elkerüljenek otthonról) egyértelműen természetellenes.

Nem lehet teljes mértékben felnőni anélkül, hogy az ember teljesen el ne szakadjon a szülői forrásoktól, megtanulja az öngondoskodást  és átélje saját döntései csillapítatlan következményei megtapasztalását.

Ha szétnézünk és nem csak idehaza, látható hogy ez sokakat érintő jelenség, amely egyértelműen jelzi a társadalmi közeg problematikus aspektusait. Nem szükséges bő lére ereszteni a dolgot, elég összevetni az átlagjövedelmeket a lakhatási költségekkel ill. kicsit belegondolni a társadalom (média, közvélekedés) által sugallt “értékes élet” jellemzőibe.

Nyilvánvalóan a probléma teljes mértékben nem megoldható. Végső soron olcsóbbá kellene tenni a különélést. Fecskeházak, bérlakásrendszer stb. Az állam által biztosított, ingyenesen felhasználható lakóépületi tervrajzok, teljes kivitelezési dokumentációk, olcsó bekerülési költségű építőanyagok, nonprofit építkezési közösségek, munkáltatók által kedvezményesen biztosítható lakhatási támogatási rendszer stb. Ezernyi lehetőség lenne csak nem csinálja senki.  Az állam által preferált gyerekért pénzt adok támogatás nem elég ill. nem hatékony.

Balton
Olvasó
Balton

Éppen pont 4-5 napja beszélgettem Apámmal, viszonylag ritkán beszélgetünk… Azt mondta hogy egyátalán nem irígyel, ő a rendszerváltás fordulóján volt ennyi éves mint én most, de úgy érzi hogy mostanában kevésbé biztosak a dolgok. Mint akkor, még úgy is hogy éppen ott és akkor változott a regnum.

Franci
Olvasó
Franci

Az utolsó bekezdéseddel tökéletesen egyetértek, de ezt csak a házasoknak adnám meg. A fiszem-faszom, bármikor összeragadt élettársi (mint a kutyák bagzáskor) pároknak nem.

5-6 évvel ezelőtt fillérekért lehetett lakást és házat venni, aki akkor nem tette meg, az tényleg egy ostoba nő vagy férfi. Teli volt a net az ingyen telkekkel, ingyen házakkal vidéken, de sajnos akik jelentkeztek azok csak követelőztek segélyért, meg napelem-támogatásért, “a faszom sem fog vályogot vetni a csirkeólnak”, ez volt a hozzáállás.

A hozzászólásokból kiderült, hogy a fiúk/kispöcsök csak kényelmi szempontból vannak otthon.

Van egy távol-keleti mondás: ha van valami, amit te is meg tudsz tenni, de azt másokkal végezteted el, az kihasználás.

<MODERÁLVA>

Az X  generációnak sem volt könnyebb lakást szereznie, talán csak annyiban, hogy ott a nő és és férfi együtt gürcölt érte: bizalommal és szeretettel egymás iránt, meg a gyerekeik iránt.

Kalman
Újságíró

Megható, hogy így aggódsz értem.

Franci
Olvasó
Franci

<MODERÁLVA>.

Koriander
Olvasó
Koriander

talán kevesebbet kéne juhfarkalni.

Moderator-03
Szerkesztő
Moderator-03

Figyelmeztetem Franci felhasználót, hogy haladéktalanul szüntesse be a személyeskedést az oldalon! A Férfihang.hu nem a személyes antipátia és privát ellentétek megbeszélésére szolgáló fórum.

A következő személyeskedő hozzászólás 1 hónapos kitiltást fog maga után vonni.

Koriander
Olvasó
Koriander

semmi közöm hozzá természetesen hogy mi van kifüttyintve, de az após rész is gàz.

Moderator-03
Szerkesztő
Moderator-03

Úgy gáz az egész, ahogy van. Kifejezetten rossz ízű. Ha Kálmán nem egy kerszetnév vagy nicknév lenne, amelyhez nem lehet valódi személyt kötni, akkor gyakorlatilag az egészet törölni kellene, hiszen akkor IRL információkat közölne egy nem anonimizált, felismerhető személyről sejthetően felhatalmazás nélkül, amely információk ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy igazak és ráadásul a vádaskodó, lekicsinylő jelzőekkel alkalmas lenne a hozzászólás arra, hogy valakit a személyeben megsértsen. Abban az esetben egyértelműen BTK paragrafusban leírt tényállást is kimerítene a hozzászólás. De mert anonimizált személyről van szó, akit személyesen nem ismer a lap olvasóközönsége, sőt valójában még azt sem tudjuk, hogy ez valóban kapcsolódik-e itt bármely nick névhez, ezért első nekifutásra csak a jóízlés és a társalgási kultúra határait erősebben megsértő, “személyeskedő” jelzőket töröltem. Ettől függetlenül roppant ízléstelen és támadó jellegű az egész és ha valaki érintettségre hivatkozva kéri a törlését, akkor azonnal eltávolításra fog kerülni.

Moderator-03
Szerkesztő
Moderator-03

Hmm… De igazad van, ki lehet vágni azt a részt úgy ahogy van… Köszönöm a javaslatot!

Koriander
Olvasó
Koriander
Moderator-03
Szerkesztő
Moderator-03
Kalman
Újságíró

Sajnos nem láttam a kimoderált hozzászólásodat. Amúgy nem vagyok sértődős, valamelyik jövőbeli Férfihang találkozón megbeszélhetjük személyesen, ha valami bajod van velem.

Moderator-03
Szerkesztő
Moderator-03
Kalman
Újságíró
Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Amit itt leírtál azt szerintem te sem gondoltad komolyan vagy ha igen elég korlátolt a látótered és konkrétan nem dolgoztál meg semmiért sem csak azt hitted de gondolom fogalmad sincs nagyon róla!

‘5-6 évvel ezelőtt fillérekért lehetett lakást és házat venni, aki akkor nem tette meg, az tényleg egy ostoba nő vagy férfi. Teli volt a net az ingyen telkekkel, ingyen házakkal vidéken, de sajnos akik jelentkeztek azok csak követelőztek segélyért, meg napelem-támogatásért, “a faszom sem fog vályogot vetni a csirkeólnak”, ez volt a hozzáállás.’

Ja igazad van az isten háta mögött venni házat ahol a legközelebbi melóhely ami a létminimum alatti fizetés ad 200km na az tiszta!

Mikor ilyeneket olvasok mindíg azt érzem hogy az illető a saját életét mantrázza és nem érti hogy másoknak mért nem sikerülnek a dolgok olyan könnyen mint neki!  De sejtem miért nem tudod elképzelni! :)

 

Franci
Olvasó
Franci

Ha! Én Budapesten vettem lakást hatmillióért, másfélért felújítattam, ma egy pöpec lakásom van. Tudtam, , megéreztem, hogy ennél alább már nem fognak szállni a lakásárak. Ma a lakásomat 12-13 millióért adhatnám el.

Áruld már el nekem, hogy ki volt az a húszas-harmincas pöcs férfi, aki ezt akkor nem látta át. Ekkor vett nagyon sok lány lakást, a “férfiak” meg maradtak szájtátva a a mamahotelben.

Nincs harag, csak kérdezlek, hogy miért a hülye, agyatlan, kurva lányok használták ki ezt a lehetőséget. :)

 

Franci
Olvasó
Franci

Amúgy Baba! Nekem van pesti lakásom, meg mellette vettem két hektár földet Veszprém megyében, ott éppen levendulát termesztek, amit Lengyelországba adok el, na meg vettem Somlón is egy kis pincét fél hektár szőlővel, amit kapálok,  metszek, permetezek, a termést pedig eladom. Amúgy pedig egész állásom van Pesten.

Miről beszélsz kisöreg?

Lusta-e vagy?? :) :) :)

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Erről eszembe jut mikor egyszer haverral a benzinkúton tankoltunk az öreg szakadt ladába 2000-ért, és megállt egy nő mellettünk egy új BMW 730 al ami alaphangon is akkor kb 20 Milla volt kiszált miniszoknya magassarkú még minden lenézően tekintett ott a ránk és a kiszolgáló csávóra és mondta neki hogy téli kéri meg a szélvédőt is takaritsa meg, flegmán erre haver odaszólt nekem hogy szerintem hány f.szt sz..ott le azért a kocsiért, mire odajött a csaj és annyit mondott hogy: eggyet de azt jól!

Érted a különbséget!?

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Bírom amikor valaki azzal kérkedik,hogy ő mennyire szuperül teljesít itt -ott,meg milyen okos (ok eddig még rendben is van én is okosnak tartom magam-ki az aki kijelenti,hogy én hülye,buta vagyok ugye?),csak azt számonkérni,hogy a többiek miért nem olyan okosak ,mint ő,mások miért nem éltek egy olyan lehetőséggel,amivel ő tudott,no ez bicskanyitogató. Mert épp lehet ,hogy a túléléssel voltak elfoglalva és nem volt lehetőségük 6-8 millát épp befektetni, vagy nem olyan gazdasági “zsenik” mint ő,vagy épp a válság miatt nem mertek hozzányúlni az amúgy félretett pénzükhöz, esetleg a családjukról,gyermekeikről kellett gondoskodni és még hitelhez sem jutottak,mert még épp ketyeg(ett) egy lakáshitel. (egyébként nekem nem) Ezt az arcába nyomni másoknak,hogy ő volt olyan szerencsés,okos és zseniális,no ez furkóság,de gratulálok,kapálgasd a szőlődet tőlem holtad napjáig. (és nem irigykedek,van házam,viszonylag jó fizetésem és normális életszínvonalam)

Reszet Elek
Újságíró
LJBF
Olvasó
LJBF

Miközben ellátod a pesti egész állásodat, vagy éppen a szőlődben tartózkodsz, hogyan akadályozod meg, hogy az ómigránsok leszedjék előled a levenduládat? Vagy fordítva: miközben a levendulával bíbelődsz, a szőlőt ki védi előlük? Csak azért érdekel, mert én is szívesen csinálnék valamit vidéken, de sok helyen arra panaszkodnak, hogy valami különös oknál fogva a termést mindig ezek szedik le, lopják el, vagy ha nem a termést, akkor a műveléshez szükséges eszközöket. Olyanokat olvasni, hogy konkrétan egy egész napra sem lehet magára hagyni a viskót, mert tégláig elhordják.

Neked mi vált be, hogy az odalátogatásaid során mindig mindent ugyanúgy találj, ahogy otthagytad? Köszönöm a tanácsot. Bocs, hogy nem a cikkhez kapcsolódott a kérdésem, de komolyan érdekel.

DennisVT
Újságíró

Ma a lakásomat 12-13 millióért adhatnám el.

Az nem egy pöpec lakás. Egy pöpec kis(!) lakás ma Pesten normális, jó, de nem kiemelkedő helyen 18 milliónál kezdődik, de inkább 20nál. De ha mégis, akkor adok érte 14et, és szép hasznod van rajta.

Na mindegy, ezzel a stílussal – még ha igazad is lenne – nem leszel itt hosszúéletű.

“Áruld már el nekem, hogy ki volt az a húszas-harmincas pöcs férfi, aki ezt akkor nem látta át”

És ha átlátta, de nem volt 6 milliója + másfél felújítani? Devizahitelt meg nem akart felvenni, mert azt viszont átlátta?

Nincs harag, csak kérdezlek, hogy miért a hülye, agyatlan, kurva lányok használták ki ezt a lehetőséget. :)

Én nem látom, hogy kihasználták volna. Nincs olyan 30-40 körüli nőismerősöm, aki akkortájt lakást vett volna magának akár csak 6 miláért is. Egy sem.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Én nem látom, hogy kihasználták volna. Nincs olyan 30-40 körüli nőismerősöm, aki akkortájt lakást vett volna magának akár csak 6 miláért is. Egy sem.”

Nekem van, nem is egy, mindet apuci-anyuci vette nagyrészt nekik.

Koriander
Olvasó
Koriander

ha a Somlón van fèlhektàrja, simàn lehet a Dísz-tèren is az a kecó.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ez melyik lánya orbánviktornak?

Koriander
Olvasó
Koriander

ôk még nem költöztek be .
én eddig amúgy aszittem Franci Denis vmelyik hoppon maradt nôje :)

Naooo
Olvasó
Naooo

“Ekkor vett nagyon sok lány lakást”

Miből, kurválkodásból, vagy szülői támogatásból?

RedGreg
Újságíró

8-kerben egy cigányputri? Mert 6 milláért nem hogy Budapesten, de még Szegeden se kaptál pöpec kis lakást.

Naooo
Olvasó
Naooo

“ingyen házakkal vidéken”

A cigánysoron. Költözz oda. Hajrá.

Ha elfogynak a betűk mi lesz?

Verne
Olvasó
Verne

“5-6 évvel ezelőtt fillérekért lehetett lakást és házat venni, aki akkor nem tette meg, az tényleg egy ostoba nő vagy férfi.”

Mert nem volt egy fillérem sem. Frissen végezett értelmiségiként meg hülye lettem volna 0 bevételre hitelt felvenni, azért.

Aztán, mikor lett pénzem, anyámnak vettem lakást, nehogy utcára kerüljön. Most rajtam a sor, de Pozsony Ligetfalu részében egy lepukkant 2,5 szobás lakás 130 000 euró. Ezt cca 30-ból még fel kell újítani. 160 000 euró az cca 48 millió forint. Ezért nincs lakásom, te IQ fighter.

Van egy ismerősöm, kegyetlenül büszke magára, hogy van egy lakása Budapesten. Anyuciék fizették a felét, de úgy tesz, mintha maga ért volna el mindent az életben. Nem aranyos az ilyen? :D

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Alapvetően Elek véleményét osztom (valószínűleg a generációs azonosság miatt is). A 80-as években,meg nyilván korábban is,de még a 90-es évek elején is teljesen nyilvánvaló volt,hogy az ember akár 18 évesen elment dolgozni,ha nem ment nappali tagozatra továbbtanulni. Én egy különösen jó családi légkörben,nagyon jó szülőkkel (és testvérrel) megáldva nőttem,fel,de már 14 évesen elkerültem otthonról,mert kollégista lettem,magyarul az év nagyobb részében távol voltam tőlük (az iskola az én választásom volt,mondjuk apai ágon dédszülőig ott végzett mindenki,meg a bátyám is,jól is döntöttem,életem egyik legszebb korszakát töltöttem ott). Az sem volt kétséges,hogy amikor csak a következő évre vettek fel egyetemre (akkor még más ponthatárok voltak és létszám túlterheltségnél volt olyan,hogy a következő évre felvettek,arra még nem,nem tudom most létezik-e ilyen),akkor 18 évesen melózni mentem,ráadásul Pestre,pedig otthon minden rendben volt,semmi családi probléma nem üldözött.Egyébként ezt várták el a szülők és a társadalom is. Jelenleg valóban nehezebb a helyzetben vannak a fiatalok,munkavállalás és önálló lakás/albérlet szempontjából is,bizonyosan ez is hozzá járul a “mamahotel” szindrómához,de azért sokszor hiányzik az akarat is. Abban még nem látok problémát ,ha valaki megélhetés,lakhatás miatt tovább lakik a szülőknél, (és természetesen mind anyagilag,mind kellő és lehetséges mennyiségű házi/házkörüli munkából kiveszi a részét) de családalapítás esetében nagyon nem “egészséges” az együtt lakás. Az viszont gond,ha valaki a szülei nyakán lógva,pénzt nem keresve élősködik és ilyen azért sokkal több van most,mint régen (pláne amikor még létezett a “közveszélyes munkakerülés” büntető jog szempontjából :)) Most is van olyan 26 éves kolléga nálunk,akit úgy rugdostak el dolgozni a szülei és csak részmunkaidőben hajlandó dolgozni,még így is,mert a teljes munkaidő túl sok (-orvos szülők fiacskája).

A másik probléma,hogy teljesen feleslegesen végez el egy halom fiatal főiskolát,egyetemet,nem is szándékozik abban a szakmában dolgozni,csak ,hogy legyen. Nagyon sok munkakörben is teljesen feleslegesen várnak el felsőfokú végzettséget,bőven elegendő lenne egy szaktanfolyam,vagy gyakorlat útján betanulni. Így hamarabb lehetne önálló keresete is a fiataloknak. (no persze a béreket radikálisan rendezni kellene,hogy ne a külföld legyen az egyetlen opció,ha meg akarnak élni)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nálam is stimmel a kollégista lét és ugyanaz a véleményem, amúgy meg a mondandóddal teljes mértékben egyetértek.

Koriander
Olvasó
Koriander

én viszont nagyon nem keverném ide a koleszt… ha csak tényleg mondjuk nem határontúliak voltatok, akik félévente egyszer mentek haza,
mert amúgy a koleszos is vitte szennyeszacsiban a cumóját haza anyuhoz, aztán anyu az elsô hétre ellátta mindenféle földi jóval, közben cuncus vigan keféltette magát és bulikázott, és a koleszban tényleg max csak délelôtt lehetett volna tanulni, amikor minden ribanc és kurvapecér végre nyugovóra tért, de mondjuk az elôadôban legalább volt elèg levegô… arról mg ne is beszéljünk, hogy egyesek mekkora mocskot hagytak maguk után “fôzés” címszó alatt.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Nem,nem határon túliak (úgy vélem mindketten Miskolciak,legalábbis én tuti). Valóban hazahordtam a szennyest és otthon finom falatokkal vártak,de ha úgy alakult,hogy csak épp két hetente mentem haza (hétvégi diák rendezvények,kirándulás , kötelező! szüreti hét,stb),akkor bizony a saját pici kacsóimmal mostam a farmert,pólót,bugyit ,mindent. És nem maradt mindig meleg víz sem mindenkinek estére. Lényegesen nagyobb önállóságunk volt így is,meg kellett magadnak tudni venni a vonatjegyet, vidékre telefonálni telefonfülkéből,kimosni,vasalni ! (egy vasaló deszka volt az egész kollégiumban) stb.És nem volt internet,ha valamit ki kellett nyomozni,el kellett intézni,maradt a könyvtár és a telefonos tudakozó. Nem igazán értem ezt a részt:

“közben cuncus vigan keféltette magát és bulikázott, és a koleszban tényleg max csak délelôtt lehetett volna tanulni, amikor minden ribanc és kurvapecér végre nyugovóra tért,”

Ez gondolom a jelen korra és főiskolai/egyetemi koleszra vonatkozik,én meg egy 1985-89 közötti középiskolai koleszról mesélek. Tisztán lánykoli,fiú nem teheti be a lábát. Szigorú szilencium reggel,délután,.Rácsok az első emeleti ablakokon.Kötelező reggeli torna.A kimenőről nem lehet elkésni, szigorú szekrény és szobarend ellenőrzés. Tanulmányi verseny szobánként,hirdető falra kifüggesztve (2x megnyertük az évest-hatalmas torta díjjal).Ez valószínűleg igen spártainak tűnik,de én boldog voltam ebben a négy évben és rengeteget tanultunk,mert magas volt a követelmény,de nem embertelen és az oktatás színvonala is magas volt. A közös sors összehozott minket,megtanultunk alkalmazkodni (6-an voltunk egy szobában),segíteni egymást,ha sírtunk együtt sírtunk,ha nevettünk együtt nevettünk.  (és év végekor egy két nappal tovább maradtunk és édesapám vezetésével elkirándultunk -teljesen gyalog 25 KM- egy csodás várhoz. Szép volt.

 

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Kb. 2 havonta haza, de Magyarországon:)

Én mostam, vasaltam , még az öcsémre is:)

A “cuncusokat” meg általában elég vígan:), bár kötelezően el voltunk választva, de “megoldottam”:)

Ijk
Olvasó
Ijk

Elég sok társadalmi változás miatt alakult ki.

Egyrészt nehezebb lakáshoz jutni fiatalként mint a szocializmusban, albérlet drága, pályakezdő fizetésből sokan nem tudják fedezni.

Kényelem. A 80 utáni generáció szülei már elég jó egzisztenciát tudtak felépíteni. Ez a generáció már megszokta hogy kocsi van a segge alatt, igényes lakást, külön szobát. Nagyon sok megszokott kényelmi szolgáltatást fel kell adni ha külön költözik az ember. Régen sok helyen lavorban fürödtek falun, még a kolikban is melegvizes zuhanyzók voltak, új lakások amihez viszonylag könnyen hozzá lehetett jutni jobb életszínvonalat adtak mint az otthon lakás. Most, hacsak a szülők nem segítenek be lakásvétellel akkor legtöbb esetben visszalépés történik életminőségben.

Gondoskodás. Ez főleg a férfiakat sújtja. Ahogy írtam korábban régen házvezetésre szocializált fiatal feleség keze alá kerültek az anyuka után közvetlenül a férfiak. Ma viszont teljes önellátásra szorulnak. 20-30 közötti ilyen-olyan kapcsolatokra amelyek sokszor még egy évet sem élnek meg nem lehet együttélést alapozni.

Munkahely, tanulmányok. Akinek van biztos anyagi támogatása otthonról, igyekszik kihúzni a tanulmányait, aztán nem olyan sürgős a munkakeresés mert nem fog éhenhalni, ellátást megkapja otthon. Rengeteg szabadidő, hobbira rászánható idő. Esetleg egy könnyű munka alacsonyabb fizetéssel akinek van rá lehetősége. Viszont az önállósodás komoly ráfordítással jár. Márpedig manapság a munkahelyek nagy részén túlterheléssel, bizonytalansággal, folyamatos stresszel kell szembenézni. Soha nem volt kényelmes a munka, de ma baromi kemény az élet, főleg pályakezdőknek.

Elvált szülők. Egyre több gyereket az anyja nevel, márpedig az anya nem szigorú, nem fogja kirugdosni a gyereket, keményen a függetlenségre ösztönözni. Lehet hogy lesznek konfliktusok az élősködés miatt, de kirúgni nem fognak senkit otthonról.

Ezeket a felsorolt dolgokat számításba kell venni a motivációt illetően. Az ember folyamatosan mérlegel és a számára mindig a kedvezőbb, kényelmesebb megoldást választja. Ha nincs meg a megfelelő motiváció akkor soha nem fog az ellenállás felé menni. És itt kell elgondolkozni hogy mivel lehet kellőképp motiválni a fiatalokat hogy szembe menjenek az árral. Mert ha hosszútávon valaki nem látja a pozitív mérleget akkor hülye lesz változtatni. A megbélyegzés, baszogatás, ítélkezés csak azokat motiválja akik sokat adnak mások véleményére. Egy otthon kényelmében élő fiatal férfi meg pont leszarja idegenek hogyan ítélkeznek róla. Vagy épp hogy párválasztásnál egy fiatal nő mit gondol az otthon lakásról, amikor már jópárszor pont fordítva sült el amikor meg akartak felelni a párjuknak.

Majd leírom este szerintem milyen lépéseket lehetne tenni, de ez egy nagyon összetett dolog.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Munkahely, tanulmányok. Akinek van biztos anyagi támogatása otthonról, igyekszik kihúzni a tanulmányait, aztán nem olyan sürgős a munkakeresés mert nem fog éhenhalni, ellátást megkapja otthon.

Kulcsmondat! ugyanis mindig az sír, aki a kényelmi zónájában “unatkozik”, aki rá- van “kényszerülve”-“aktív”, annak nincs ideje nyekeregni,……

Soha nem volt kényelmes a munka, de ma baromi kemény az élet, főleg pályakezdőknek.

Ugyanakkor még a társadalom sem enged éhenhalni, még ha nagyon akarna valaki, akkor sem.

márpedig az anya nem szigorú, nem fogja kirugdosni a gyereket, keményen a függetlenségre ösztönözni.

Lehet hogy lesznek konfliktusok az élősködés miatt, de kirúgni nem fognak senkit otthonról.

Második kulcsmondat és nem , nem csak az elvált anyák csinálják ezt, de a családos apák is “megengedők”, az elváltak meg még ezt is az anyuval “versenyezve”, “feminin módon” akarják “túllicitálni”, aminek biztos hogy bukás a vége!

Az egykét 90%-ban meg még pluszban sújtja a “korlátlan hatalma”…..

Az ember folyamatosan mérlegel és a számára mindig a kedvezőbb, kényelmesebb megoldást választja. Ha nincs meg a megfelelő motiváció akkor soha nem fog az ellenállás felé menni. És itt kell elgondolkozni hogy mivel lehet kellőképp motiválni a fiatalokat hogy szembe menjenek az árral.

Az embert 90%-ban(vagy több) a félelmei,(pl ezek:http://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/testi-egeszseg/az-ember-top-10-legnagyobb-felelme/113101)

max 10%-ban(vagy kevesebb) a “vágyai”  mozgatják. Minél inkább egymás róvására tudja valaki eltolni az arányt annál, “sikeresebb”:)

Mert ha hosszútávon valaki nem látja a pozitív mérleget akkor hülye lesz változtatni.

Ha látja is, de nem hajlandó érte “megmozdulni” sem, akkor szintén…..

A megbélyegzés, baszogatás, ítélkezés csak azokat motiválja akik sokat adnak mások véleményére.

Szerintem ez soha nem motivál, inkább “felébreszt(het)”, kimozdít(hat) a komfortzónából, de inkább megmagyarázzák az emberek általában, hogy miért is tartanak ott, ahol , ki a hibás és ez tulajdonképpen miért is jó nekik, és mi az akadálya a boldogulásuknak és majd , akkor, amikor stb. stb. ami soha nem fog bekövetkezni, mert mindig van újabb majd, amikor …..végtelen ciklusba kerülnek:)

Egy otthon kényelmében élő fiatal férfi meg pont leszarja idegenek hogyan ítélkeznek róla. Vagy épp hogy párválasztásnál egy fiatal nő mit gondol az otthon lakásról, amikor már jópárszor pont fordítva sült el amikor meg akartak felelni a párjuknak.

Harmadik kulcsmondat!

Moderator-03
Szerkesztő
Moderator-03

XcsakX és Hunn felhasználók több hozzászólását kellett törölnöm, mivel azok hangneme, szóhasználata a kocsmai beszélgetés szintjét is alulmúlta. Felszólítom mindkét felhasználót, hogy mellőzék egymás lekicsinylését, becsmérlését, a trágár szófordulatok halmozást, az agresszióra való utalásokat; általában a cyber-garázdaságot! Kérem a Férfihang.hu-n egyébként uralkodó kulturált és mértéktartó társalgás színvonalának rombolását kerülni! Különösen figyelmeztetem XcsakX felhasználót, hogy a folyamatosan másokat provokáló fellépését szüntesse be az oldalon! A lapon elvárt társalgási színvonal rombolását illetve a szabályzat előírásainak újabb áthágását egy hetes kitiltással fogom honorálni!

Naooo
Olvasó
Naooo

Ne má bazmeg, végre megint buli van.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ahogy elnézem, Franciska “páros lábbal berugta a budiajtót”, amazonként “harcolva”, külön csemege igérkezik:)

Naooo, ez jó buli számodra?:)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Most is aktuális:

http://www.ferfihang.hu/2016/05/19/megallithato-e-a-feminizalodas-1-a-tortenelmi-hatter/#comment-60884

Én ott csesztem el, hogy nem mentettem el a “személyeskedő” hozzászólásaimat, ahogy zombigyilkos tette.

Külön kiváncsi lennék arra, hogy Hunn-al szemben hol voltam lekicsinylő, hol becsméreltem, milyen trágár szófordulatokat halmoztam, no meg hol utaltam én agresszióra?

Különösen figyelmeztetem XcsakX felhasználót, hogy a folyamatosan másokat provokáló fellépését szüntesse be az oldalon!

Hunn csak ürügy volt, épp beleesett a “szórásba”.

Ügyes:), akarom mondani: Ló*****szt, szánalmas, mint korábban is. Új csúcsot döntött a gerinctelenség/kettős mérce, amit zombigyilkos szépen levezetett korábban.

Szóval hajrá, csak így tovább.

 

Moderator-03
Szerkesztő
Moderator-03

Nem, már nem aktuális Zombi egykori moderációt megkérdőjelező kötekedése, mert éppen most töröltem. A te fenti intrikád is csak azért marad időlegesen látható, hogy másnak is átlátható legyen, hogy mi az, ami tilos a moderációval összefüggésben. Nem fogunk divatot csinálni belőle, hogy visszaszólogatunk a moderátori figyelmeztetésekre. Főleg nem, mert szóltam előre privátban, hogy ha akadályozod a  moderációt, intrikálsz, akkor kitiltás is lesz, nem csak figyelmeztetés.

Levezettem azt is, hogy a célzatosan provokatív hozzászólásaid céljukat érik és felzaklatják a többi hozzászólót, így vezetnek a mértéktartó hangnem lerombolásához. A most kialakult késdobáló hangulat is annak az eredménye, hogy írtál egy hozzászólást, amelynek előre kitervelten antihumánus jellegével másokat akartál felzaklatni, felingerelni. Tagadni kár lenne, saját magad írtad le, ismerted el egy nyílt, azóta általam elrejtett kommentben.

A moderáció megkérdőjelezése, akadályozása miatt egy hét időtartamra felfüggesztettem Xcsakx felhasználó fiókját, amely időtartam alatt nem szólhat hozzá a Férfihang.hu egyetlen fórumán sem.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nem, már nem aktuális Zombi egykori moderációt megkérdőjelező kötekedése, mert éppen most töröltem.

:)

Hunn
Újságíró

Én már akkor szélsőjobbos troll voltam amikor az Alt-Right még nem volt sehol. Nem hiszem hogy a névtelen online perszónám változni fog. Még a kedvetekért sem, fiúk, bármennyire is kedvellek titeket.

De biztosan szükség van erre? Hogy a Twitter cenzúrázza az Alt-rightot az érthető, a bal-liberálisok kedvenc húzása. De hogy ti is, fiaim, Brutusok? Ezt még meg kell emésztenem.

Big G.
Újságíró

Szerintem ez a Mama hotel téma enyhén szólva is túl van lihegve. Egy átlagos lehetőségekkel bíró férfiú számára a dolog nem több, mint egy egyszerű, racionális döntés.

Az egyik végletet a szülői házból 18 évesen megpattanó srác jelenti, aki ugyan megtapasztalja az önálló válás, a külön kégli minden áldását, ám talán egy életre elvágja magát attól a lehetőségtől, hogy pénzt tudjon megtakarítani. A hosszútávú szabadságát áldozza fel a rövidtávúval szemben.

A másik szélsőérték a 40 éves szűz esete, aki már jócskán őszül, de még mindig anyucival lakik. Az optimális életstratégia szerintem az, ha a húszas éveink derekán – mikorra már egy garzonlakásra valót megkerestünk – érzékeny búcsút véve kirepülünk a családi fészekből. A többgenerációs együttélési modell nálam sem jön szóba.

 

Ijk
Olvasó
Ijk

Mindenkinek más a normális, aki többgenerációs családban nő fel annak teljesen természetes hogy otthon lakik, és lázadás ha el akar költözni, miközben másnak ez a lázadás a teljesen normális.

Mindennel lehet basztatni embereket, és mindennel basztatnak is. Basztatják aki otthon lakik, basztatják aki egyedülálló, basztatják aki elvált, basztatják aki nem sportol, basztatják aki sportol mert nem mindegy mit és hogy, és lehetne végtelenségig sorolni. Minden emberre ráhúzható legalább 20 féle patológiás pszichológiai probléma. Szerintem meg mindenki úgy él ahogy akar, amíg nem árt közvetlenül másoknak. Nem robotok vagyunk akiket be kell kalibrálni valamiféle működésre, főleg amikor sok elvárt tulajdonság már alapból üt más elvárt tulajdonságokat.

A függetlenedés elodázása társadalmilag negatív tulajdonság. Viszont az adott illetőnek személyiségének egy negatív oldala, amit mindig ellensúlyoz egy vagy több pozitív tulajdonság.

Big G.
Újságíró

Teljesen egyetértek. Mindenki úgy él, ahogy akar. Az egyéni elégedettség a legjobb mércéje annak, hogy helyes úton járunk-e.

RedGreg
Újságíró

Jegyezzük fel, hogy megint egyetértek Big-gel.

Annyiban egészíteném ki, hogy szerintem garzont max bérelni érdemes, hacsak nincs tényleg annyi pénzed, hogy hitel nélkül ki tudd venni. És szigorúan szerintem harmincas évek derekáig még nem vagy semmivel elkésve. (persze én könnyen beszélek, majd ha ott járok megmondom, igazam volt-e :D )

Big G.
Újságíró

Greg, pezsgőt mindenkinek!! :)

bny
Olvasó
bny

Abszolút egyetértek. Budapesten és vidéken is annyira elszálltak az albérlet- és lakásárak, hogy egyszerűen egy átlagos fizetésből nem lehet fenntartani egy lakást egyedül (átlag felettiből sem). Hiába szeretne a 25+-os fiatal külön költözni, nem tud. Vagy tud, de akkor be kell vállalnia, hogy n+1 emberrel osztozik a lakáson, alkalmazkodik másokhoz, vagy valamilyen igényéből lentebb ad.

Én 7 év kapcsolatban töltött év után 25 évesen egyedül maradtam, és kénytelen leszek fenntartani az eddig közös albérletet egyedül.  A fizetésem kb fele-harmada fog elmenni a lakhatásra havonta, de be fogom vállalni, mert nem szeretnék idegenekkel, de még barátokkal sem együtt lakni, megvan a magam kis élete, ritmusa, szokásai. Megfordult a fejemben, hogy hazaköltözzek, de mivel a családom panelban lakik, kényelmetlen lenne. Pedig tudom, hogy szívesen látnának. Persze anyagilag nagyon megérné, de az eddigi önállóságomat, kényelmemet nem szeretném feladni.

Ha olyan férfival hozna össze az élet, aki még neadjisten a szüleivel lakik, nem törnék pálcát a feje felett, mert én is tudom, milyen nehéz fiatalon, egyedül megélni ma Magyarországon.

Naooo
Olvasó
Naooo

Küldjél magadról fotót.

bny
Olvasó
bny

Képtalálat a következőre: „ugly woman”

Koriander
Olvasó
Koriander

szerinted ez humoros?

bny
Olvasó
bny

Nem annak szántam.

Úgy gondolom trollkodásra trollkodás az adekvát válasz.

Koriander
Olvasó
Koriander

éppen nem trollkodott.

Naooo
Olvasó
Naooo

Valami előnyösebb nincsen?

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Szomorúan hallom (tényleg). Ezek szerint valamit megéreztél,amikor regisztráltál ide,pedig úgy tűnt,hogy mindent próbálsz megtenni:

“Az Achilles ina a dolognak véleményem szerint ott lesz, hogy az én szexpiaci értékem mostantól csak csökken (24 éves vagyok), az övé pedig egyre csak nő (ő szintén 24 éves). Ugyan még nincs egzisztenciája, még 5-10 évig nem is fogja elérni a hipergám csajok ingerküszöbét, de valószìnűleg a munkájából kifolyólag később nagyon is jó parti lesz számukra. Nem azt mondom, hogy előre sìrok hogy engem tuti megcsalnak, nem szoktam féltekenykedni sem, de azért a kis hörcsög ott motoszkál a fejemben. Ne legyen igazam. Mindenesetre én próbálok megtenni mindent annak érdekeben, hogy ne érezze úgy, hogy valamit otthon nem kap meg”

Fel a fejjel,szerintem könnyen találsz párt magadnak,főleg ezzel a normális női hozzáállással.

Hunn
Újságíró

Egy komoly gondolkodású, 24 éves felnőtt nő mégis mit keres egy 24 éves kisfiú mellett?

Meg különben is, a többségünk huszonéves fiú korában csak nézett hogy mi minden van és irigykedett, aztán ha nagyon nem bírt magával, akkor elment a panelkupiba a kurvákhoz. A huszonéves lányok pedig a 30-as, 40-es férfiakkal mozogtak. Mi ez a kivételezés? 24 éves kisfiú kuka, az illető hölgynek tanácsolom, hogy ne az ő 5-10 év múlva bekövetkező szárnyalásával foglalkozzon, hanem saját magával, most, és hogy most legyen korban hozzá illő, idősebb párja, mert 5-10 év múlva az akkor 30-as 40-es férfiak hozzá se fognak szólni.

Örülök hogy segíthettem.

ggwp
Olvasó
ggwp

40 éves ‘srác’ ? :D Még a 30 is furcsa ‘srácnak’.

24 éves kisfiú  – Kivéve akkor ha az érintett kisfiúnak pölö gazdag szülei vannak saját háza sötöbö, mert akkor már rögtön férfi lesz belőle.

Téged öregebbnek gondollak, azért nem értem a 24 évesek lekisfiúzását, mert a te idődben ha most kb. negyven fele vagy, a legtöbb embernek 24 éves korára már felesége és gyerekei voltak, legalábbis a szűk ismeretségemből ez derül ki.

Mindegy csak az nem tetszik hogy itt egy lány aki ki akar (vagy legalábbis megfordult a fejében) tartani a 24 éves barátja mellett, ami szerintem ritka és szép, követendő példa lenne (igen tegyük fel hogy én is 20-as vagyok), te meg rögtön leoltod, hogy jobban járna egy 30-40 éves ‘sráccal’ (!!! :D:D: ) .

Egyébként nem nagyon látok sok ilyen csajt, aki a 40-eseket preferálja huszonéves fejjel, de gondolom nem szeretik ezt nagy dobra verni, ki tudja. Nem mintha sajnálnám a férfitársaimtól a nőket, van sok ribanc, jut mindenkinek, több is mint kéne.

Nem bántásiból ám, semmi bajom itt senkivel, de ha kiderülne egy csajról akivel neadjisten akarnék valamit dugáson kívül is, és megtudnám hogy egy 40 éves sráccal volt ‘párkapcsolata’ akkor ott és azonnal lapátra tenném és visszaküldeném apuhoz. Prűd vagyok ha ilyeneket gondolok ?

Jut eszembe nem igazán van sok tényleg “komoly gondolkodású, 24 éves felnőtt nő”, maximum abból van sok aki ezt gondolja magáról, miközben szüleinél lakik, vagy kommunikációt végez stb. Pont annyira felnőttek mint az ilyen idős srácok.

 

Naooo
Olvasó
Naooo

“van sok ribanc, jut mindenkinek, több is mint kéne”

Hogyne, most is épp kettő szopja a faszom.

“és megtudnám hogy egy 40 éves sráccal volt ‘párkapcsolata’ akkor ott és azonnal lapátra tenném”

Ha 150 20 évessel feküdt már, az annyira nem gáz?

ggwp
Olvasó
ggwp

Még mindig nem annyira gáz, mert legalább biztos(abb) lehetek benne, hogy nincs apakomplexusa, hanem csak simán ultramegán önmegvalósít. Azt meg tisztelni kell ugyebár :D Összegezve: Igen, annyira nem gáz, de még mindig felejtős, de tökmindegy mert nem fog 5-10 nél többet hazudni.

Reszet Elek
Újságíró

Minden nőnek van apakomplexusa.

Hunn
Újságíró

Hála érte a jó Istennek! :)

Hunn
Újságíró

Az e. pont, azaz kutyával hálás bevallása esetén megkéred hogy hozza el a jószágot, és rögtönözzön neked egy privát animal-show-t. És megtartod a nőt a legperverzebb, titkos szeretődnek. Mondanom se kell, hogy természetesen soha nem lehet belőle a gyermekeid anyja…

Reszet Elek
Újságíró
Naooo
Olvasó
Naooo

Hány niggert vallhat be?

Hunn
Újságíró

Tudom hogy nem engem kérdeztél, de ha egy magyar lány bevall akárcsak egyetlen egy a. cigányt, b. négert, c. arabot, d. bármilyen színesbőrűt, az azonnali kukát jelent. Remélem ebben nincs vita…

Reszet Elek
Újságíró

Esetleg “e” pontnak beteheted a kutyával hálást is mert a többi is ez a kategória.

Naooo
Olvasó
Naooo

De ezt előre nem kell tudnia, különben letagadja, meg hogy mit szedett össze, be kell neki adni a toleránsat, aztán mikor bevallja, röpülhet is szabad madárként.

Hunn
Újságíró

A “srácok” kifejezés kritikája abszolút jogos, én kérek elnézést a pongyola fogalmazásomért. Már ki is javítottam fenti kommentemben férfiakra.

Az én időm most van. Hogy mások a korosztályomból hogyan és mit csináltak, az egyénfüggő. Nem lehet így általánosítani, a kétezres években ugyanaz volt ami mostanában, semmi sem változott.

Az mondjuk igaz, hogy én szerintem a nagy átlagtól igencsak eltérő eset vagyok. Nekem 28 éves korom előtt nemhogy feleségem és gyerekem nem volt – ami még ma sincs – hanem barátnőm sem. Még csak egy csók, egy kézfogás, egy mosoly nem sok, annyit sem kaptam a nőktől. Ha nagyon nem bírtam már magammal, ha már nagyon az öngyilkosság járt a fejemben és már a drogok sem segítettek, akkor elmentem kurvázni. 28 éves koromban volt először barátnőm, mondjuk őt tényleg nagyon szerettem, ő kicsit visszaterelt az élet felé. Kár hogy hamar szétmentünk.

Ettől teljesen független az amit a lánynak tanácsoltam, mondom is miért. Egy nő 20 és 30 között van a topon, egy férfi pedig 30 és 40 között. Ezért sokkal érdemesebb abból a korosztályból választania, mert mind ő, mind az ebből az idősebb korosztályból választott párja egyszerre vannak a topon, és így a maximumot tudják nyújtani egymásnak. A 24 éves srác ideje is eljön tíz év múlva. Akkor ő fog aratni.

Nem vagy prűd, csak nagyon fiatal vagy még! :) Huszonévesen én sem értettem, hogy miért preferálná egy huszonéves nő a negyven körüli férfiakat, én is azt gondoltam, biztos ribancok, meg a pénz, meg a satöbbi… Ígérem neked, ha idősebb leszel, meg fog változni a véleményed, meg fogod érteni a dolgot, sőt, garantálom neked, hogy örülni fogsz neki, hogy ez a helyzet. :) Eskü!

Aldo
Újságíró

“A 24 éves srác ideje is eljön tíz év múlva. Akkor ő fog aratni.”
Ja, mondd ezt egy 24 éves srácnak: nyugi öcsém, majd eljön az időd 10 év múlva. Addig melózzál, küzdj, építsd az életed és akkor talán majd kelleni fogsz a csajoknak. Azoknak, akik korábban levegőnek néztek és másnak ingyen odadobták magukat, neked meg még most se. Ezek a srácok nem 10-15 év múlva akarnak dugni meg kapcsolatot, hanem most.

Hunn
Újságíró

Nézd, ahogy fentebb is írtam, huszonévesen én is csak néztem hogy mi minden van, és irigykedtem. Nekem talán nem minden vágyam a párkapcsolat meg a szex volt? Aztán mégse jutott semmi más, csak a prostikhoz járás.

Tíz év múlva ezek a srácok NEM azokat a csajokat fogják dugni, akik most levegőnek nézik őket. Hanem azokat akik most még általános felső tagozatra járnak. Azokat, akik tíz év múlva lesznek huszonévesek. Akik most levegőnek nézik őket, azok szóba sem jöhetnek majd náluk. Így megy ez. Nekem talán másként volt?

Arról nem is beszélve, hogy a mai huszonéveseknek gyönygyéletük van. Itt a Red Pill, a Manoszféra, a PUA-technikák. Tudod mekkora segítség ez? Nekem nem segített lófasz se, ez nekem 15 évembe és egy súlyos heroinfüggőségbe került, amiből alig tudtam kimászni. Úgyhogy kurvára nem tudok sajnálni senkit se meg együttérezni se senkivel, se férfival se nővel, mert az én nyomoromra is mindenki baszott. Mindegy. Túlélik, megoldják. Ezért férfiak.

Aldo
Újságíró

“Nézd, ahogy fentebb is írtam, huszonévesen én is csak néztem hogy mi minden van, és irigykedtem. Nekem talán nem minden vágyam a párkapcsolat meg a szex volt? Aztán mégse jutott semmi más, csak a prostikhoz járás.”

Ez szomorú, de ne vetítsd már ki a saját rossz tapasztalataidat a teljes 20-30-as férfi korosztályra.

“Tíz év múlva ezek a srácok NEM azokat a csajokat fogják dugni, akik most levegőnek nézik őket. Hanem azokat akik most még általános felső tagozatra járnak. Azokat, akik tíz év múlva lesznek huszonévesek. Akik most levegőnek nézik őket, azok szóba sem jöhetnek majd náluk.”

Inkább a 30-as kissé lerobbant egyedülálló anyákat fogják dugni, akik már nem kellenek a menő kanoknak, mert kaphatnak jobbat.

“Így megy ez. Nekem talán másként volt?”

Megint csak a saját életeden keresztül nézed a világot.

“Arról nem is beszélve, hogy a mai huszonéveseknek gyönygyéletük van. ”

Tényleg?

“Itt a Red Pill, a Manoszféra, a PUA-technikák. Tudod mekkora segítség ez?”

Na mekkora? Szerinted hányan ismerik a Red Pillt? Hányan hallottak a Manoszféráról? És még ha hallottak is róla, szerinted hányan fogják használni, ahelyett, hogy elmerülnének a boldog tudatlanságban. Max a PUA-t ismerhetik többen, de sajnos nálunk egy lebutított, haszonszerzésre összpontosító baromságként jutott el. Ilyen “ledegradáljuk a két nemet, aztán majd jól megtanítunk téged csajozni, fizessél egy vagyont, mert megéri” stílusban. Ez nem segítség.

“Nekem nem segített lófasz se, ez nekem 15 évembe és egy súlyos heroinfüggőségbe került, amiből alig tudtam kimászni.”

Ez megint csak szomorú. Hoztál egy rossz döntést.

“Úgyhogy kurvára nem tudok sajnálni senkit se meg együttérezni se senkivel, se férfival se nővel,”

Nem is kell.

Hunn
Újságíró

Csak az élettapasztalataimmal összevetve tudom átszűrni az agyamon azokat az információkat, melyeket az érzékszerveim szállítanak. De ki nem?

Na mekkora? Szerinted hányan ismerik a Red Pillt? Hányan hallottak a Manoszféráról? És még ha hallottak is róla, szerinted hányan fogják használni, ahelyett, hogy elmerülnének a boldog tudatlanságban. Max a PUA-t ismerhetik többen, de sajnos nálunk egy lebutított, haszonszerzésre összpontosító baromságként jutott el. Ilyen “ledegradáljuk a két nemet, aztán majd jól megtanítunk téged csajozni, fizessél egy vagyont, mert megéri” stílusban. Ez nem segítség.

Gyakran elkövetem azt a logikai hibát az életben, hogy valamiért azt feltételezem, hogy amit én tudok, azt mindenki más is tudja. Jogos, ez valóban téves feltételezés részemről. Mindenesetre én amúgy arra gondoltam, hogy a többség ma már keni-vágja az angolt, és a Manoszféra/Red Pill/PUA egy kattintásnyira van az interneten minden érdeklődőtől.

Én ezt hatalmas segítségnek tartom, de a kérdés iránti érdeklődést és a kemény munkát  mindenkinek magának kell beletennie az életébe. Orbán Viktor nem fogja átadni a huszonéveseknek a hatalmat, és nem fog mellékelni hozzá mindenkinek egy jó nőt is. És nem fogja visszaállítani a patriarchátust sem.

Tanulás, edzés, munka, ismerkedés. Vagány, férfias hozzáállás. Nincs más, a segítség pedig az lehetne, hogy ezt az üzenetet valahogy el kellene juttatni a srácoknak. És természetesen a magyarországi politikában is hatalmas szükség lenne arra, hogy megjelenjen a kíméletlen anti-Feminista reakció.

Aldo
Újságíró

Aki meg 24 évesen nagyon nehezen vagy egyáltalán nem tudott csajozni, az 34 évesen sem fog. Nyilván oka volt a sikertelenségének és ez nem olyan, mint a pattanások, hogy majd kinövöd és minden rendben lesz, hanem az idő múlásával csak rosszabb lesz. Szóval ha 24 évesen nem ment, akkor 34 évesen sem fog, mert a sok negatív tapasztalat, frusztráció, harag fokozatosan lerakódik, amit nagyon nehéz lesz kisöpörni. Jó lenne elfelejteni azt az önámítást, hogyha a férfi betölti a harmadik X-et, akkor minden szuper lesz és a csajok maguktól jönnek.
A másik véglet is igaz. Akinek 24 évesen könnyedén ment a csajozás, annak nyilván 34 évesen is könnyedén fog. Sőt még könnyebben, mint 10 évvel korábban.

Hunn
Újságíró

Egyrészt teljesen, maximálisan igazad van, másrészt, engedelmeddel, megcáfollak. Igaz, ezt a saját élettapasztalatomon átszűrve teszem, remélem megbocsátod.

Pontosan tudom, hogy miről beszélsz. Én olyan szinten gyűlöltem a nőket régebben, hogy amikor az a hülyegyerek, az Elliot Rodger halomra lőtte az utcán a csajokat, akkor pontosan értettem hogy miért csinálta, és egyetértettem vele. Akkor. Hangsúlyozom, nem most, akkor. Mielőtt még kimoderálnának. Mert be voltam fordulva, mert el voltam tévedve az életben. És kb. magam is megijedtem saját magamtól.

És én ennek az ügynek kapcsán olvasgatva találtam meg a Manoszférát, a PUÁ-t, a Red Pillt. Ez harmincas éveim elején/közepén történt. És olvastam. És amit olvastam, azt elkezdtem alkalmazni. És lassan, nagyon lassan, megváltozott a hozzáállásom, a mentalitásom, az attitűdöm. Elkezdtem az önfejlesztést: józan élet, edzés, munka, ismerkedés. És lassan, de nagyon lassan jöttek a sikerek. Nagyon lassan.

És nem jött magától, és nem attól jött, hogy betöltöttem a harmadik X-et. Hanem attól, hogy… nem is tudom, hogy mitől. Attól, hogy belefektettem a munkát. Attól, hogy rájöttem, férfi vagyok, és felvállaltam a férfiasságomat, azt hogy én is ember vagyok, hogy én is szexuális lény vagyok, hogy én is érek annyit, mint bárki más ezen a kurva világon.

És ilyen szintű gyűlöletből és önpusztításból eljutottam oda, hogy teljes a belső békém, hogy szeretem, imádom a nőket, és hiszek benne, hogy még a karomban tarthatom majd az elsőszülött gyermekemet. Hogy még nem késő. Hogy rajtam múlik az, hogyha egy nő nagyon bejön nekem akkor odamegyek-e és elcsábítom-e őt, vagy nem. És hogy odamegyek az összes ilyen nőhöz, lesz ami lesz.

És amikor odamegyek, és örül neki, az ad egy olyan flesst, egy olyan high-t, amit a drog sosem adott meg nekem.

Ennyit tudok erről mondani.

Aldo
Újságíró

Annyira bírom ezt a lekisfiúzást.

“Meg különben is, a többségünk huszonéves fiú korában csak nézett hogy mi minden van és irigykedett, aztán ha nagyon nem bírt magával, akkor elment a panelkupiba a kurvákhoz.”
Megint a saját rossz tapasztalataid alapján vonsz le következtetéseket.

“A huszonéves lányok pedig a 30-as, 40-es férfiakkal mozogtak.”
Vajon miért?

“24 éves kisfiú kuka, az illető hölgynek tanácsolom, hogy ne az ő 5-10 év múlva bekövetkező szárnyalásával foglalkozzon, hanem saját magával,”
Ne csak magával foglalkozzon, hanem igenis tegyen ő is erőfeszítéseket a kapcsolatért.

“most, és hogy most legyen korban hozzá illő, idősebb párja,”
Aki gondolom te lennél.

“mert 5-10 év múlva az akkor 30-as 40-es férfiak hozzá se fognak szólni.”
Dehogynem. A nagy része összeteszi a kezét, ha végre talál valakit.

Érdekes a hozzáállásod. Mivel neked a teljes 20-as éveid szar volt és csak kurvázni tudtál, ezért másnak is legyen az. A te világodban minden 20-as srác egy lúzer, aki álmodni se merjen a csajozásról, mivel szerinted a 20-as puncik neked automatikusan járnak, mert te már 30-40 éves lettél. Kivártad, megérdemled. Szerinted. Ők meg várjanak a sorukra, majd 35 évesen ők is kapnak belőle. Még szerencse, hogy ez nem így működik.

Hunn
Újságíró

Látom hogy egy büdös szót nem értettél meg abból amit írtam, minek koptassam hát tovább a számat, meg a billentyűzetet? Gyerek vagy te még nagyon.

Sírunk, hogy huszonévesen nem jár alapból a punci? Sírjatok, tőlem. Ha elolvasod amit írtam, leszűrheted belőle hogy mitől lesz. Akár huszonévesen is. Gyúrjál, boxoljál, tanuljál, keress egy jó melót és dolgozzál, légy ápolt és kulturált, öltözz fel rendesen. Aztán bátran szólítsd le őket, és csábítsd el őket. Viselkedj vagányul és férfiasan. Ennyi. Milyen egyéb segítséget igényeltek még? Nekem még ennyit sem mondott el soha, senki.

Aldo
Újságíró

Hát igen, egyesek csak ennyit tudnak: “jól van, te gyerek vagy, menjél szépen játszani”. Ezzel leplezve, hogy nem tudnak mivel érvelni meg indokolni.
Sírjatok? Te sírtál a legjobban, hogy neked nem jutott senki 28 éves korodig. Most meg hirtelen átmész a bölcs, tapasztalt öregbe, aki jó tanácsokat ad a fiatalságnak? Érdekes.

Mit nem mondtak neked? Nálad nem volt evidens, hogy tanulsz, dolgozol, ápolt vagy és rendesen felöltözöl? Erre csak 30 felett jöttél rá?

bny
Olvasó
bny

VivienLeigh: köszönöm a biztatást, jól esik:) Valóban megéreztem. Ez van, menni kell tovább. Eléggé megzuhantam, de még mindig jobb, hogy 25 évesen maradtam egyedül, mintha ugyanez 30-35 éves koromban történt volna (szerintem). Így is újra fel kell építenem mindent, de talán most még könnyebben fog menni. Bagatellnek tűnhet a helyzetem ahhoz képest, hogy másokat x év házasság után, gyerekkel hagynak ott stb., de az és kis életemben, számomra ez most a legnagyobb tragédia.

(bocsánat az offért)

Hunn
Újságíró

Szerintem örülj neki hogy szabad vagy, és végre készen állsz egy komoly kapcsolatra egy felnőtt férfival a korban hozzád illő korosztályból, vagyis  30 és 40 év közötti férfival. A huszonéves srácoknak meg hagyd meg a szabadságukat, hiszen az ő idejük 10 év múlva jön el azokkal a nőkkel, akik akkor lesznek majd huszonévesek.

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Á ne aggódj engem az exem ennyi idős volt mikor lecserélt egy jobbra és pénzesebre 8 év után,  nők elmennek fodrászhoz ilyenkor kozmetikushoz, körmöshöz és már nem is emlékszem hogy hívták az előzőt! :) Mivel már leírták előttem így én is hogy ne bánkódj, ha ismered az itteni cikkeket elolvastad értelmezted akkor rájössz hogy neked akár már este is lehet partnered!

Hunn
Újságíró

Már este??? Hát mér várjon szegénykém olyan sokáig? Ez kegyetlenség lenne, hogy úgy mondjam: a nemek harcában ez háborús bűncselekménynek számítana…

Nem. Onnantól hogy elhatározza, hogy neki férfi kell, onnantól számítva max. 5 perc, és slussz.

bny
Olvasó
bny
Reszet Elek
Újságíró
Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Ez kicsit furán jön ki hogy egyből megy is egy privát üzenet! :D

Reszet Elek
Újságíró

Egyértelmű! Nézd csak meg a szemeim! Erre minden nő bukik…

filmcom
Olvasó
filmcom

Ha ki lett találva a “Pán Péter szindróma” akkor Én meg kitalálom a “tücsök” szindrómát… Sok ember úgy van vele hogy “egyszer így is- úgy is meghalunk akkor inkább “hegedülök”, mintsem hogy “hangyaként” robotoljam végig az életem és esetleg még meg is un  a feleségem pár év után, mert nem ilyen életminőségre számított amit tudok nyújtani” vagy valami hasonló…

Egyébként akik “ösztönösen” élik a életüket azoknál van elég gyermekáldás… (Csak nincs velük valami baj..? :)) )

Big G.
Újságíró

Az egyes ember elégedettsége, boldogsága egyáltalán nem mérhető a gyerekszámmal. Statisztikailag a kétgyerekes családok a legboldogabbak, de ez sem jelent semmit. Akkora családot kell teremteni, ami a jól felmért személyes szükségletünknek megfelel. Ismerek jó pár sokgyerekes famíliát, s kevés köztük a kiegyensúlyozottan működő.

riveroftime
Olvasó
riveroftime

Átjött a cikk iróniája, de attól ez még egy se füle se farka poszt.

Asidotus
Olvasó
Asidotus

Nézzük az én saját kis példámat:
27 évesen vettem meg a saját lakásomat, szülői segítséggel, és hitelt is felvéve. Egyedül voltam, nem volt nő akkor az életemben.
Hat évig laktam benne, nehéz anyagi körülmények között, a fizetésem gyakorlatilag elment a hitelre és rezsire, alig maradt egy pici a megélhetésemre. Csak úgy tudtam megoldani, hogy a lakás egyik szobáját kiadtam albérletbe, ismerősöknek, amit ők adtak, annyi volt, amit ruhára, szórakozásra, ilyenekre fordítottam. Eger, megyeszékhely, nem Budapest, de nem is kis falu. Nevelőtanárként dolgoztam, pedagógus bért kaptam.
Aztán volt néhány év, amikor hol volt munkám, hol nem, nem volt mit tenni, visszamentem a szüleimhez, és kiadtam az egész lakást. Ez a 34. születésnapom előtt volt pár hónappal.
Aztán később kaptam állást, átlag alatti bérrel, de több volt, mint amit előtte kerestem. Pár év után elmentek az albérlők, és vissza költöztem a lakásomba. Hat és fél évet éltem a szüleimnél, ebből négy és fél év volt, amikor már ott dolgoztam, ahol most is.
Vajon mi lett volna az illendő? Az elvárható egy 35-40 éves férfitől? Mi az a szint, ami nyomort még be kell vállalnod, hogy elmondhasd, igen, te magad élsz?
Szüleim igen közel laknak (pár perc séta), rendszeresen átjárok hozzájuk ebédelni (vacsorát a munkahelyemen kapok). Mondhatnák, hogy csak félig repültem ki, hiszen még mindig anyum főz rám.
41 éves vagyok, most már úgy látom, hogy becsajozni, megnősülni, családot alapítani nem fogok. Azok a nők, akik korban hozzám illenek, a 30+-os korosztály, az reménytelen eset, azok maradtak szinglik, akiknek a férfiakról való elképzelései nem reálisak. Idősebb nővel nem kezdek, akitől nem lehet gyerekem, az nekem nem pálya, arra a korosztályra nem áll fel a cerka sem. (Értelemszerűen, huszonéves lányokkal sem fogok bohóckodni.)
Mi indokolja, hogy ennél nagyobb “önállóságot” teremtsek meg magamnak?
Esetleg elmehetnék világgá, Bpestre vagy Nyugatra, hogy többet keressek. De akkor talán szebb leszek, vonzóbb leszek a nők számára? Nem hinném. És hagyjam itt a szüleimet? idősödnek, hatvan fölött vannak, később még öregebbek lesznek. Ki néz rájuk, ki gondoskodik majd róluk?
Szerintem egy büdös nagy taplóság elmenni a világ másik végére, szüleinket meg otthon hagyni meghalni magukban. Értem én, hogy az én életem, egyszer élek, meg ilyenek. De tényleg? Ezt könnyen mondja egy harminc körüli ember, hatvan éves szülőkkel. De mi lesz 10 év múlva? 20 év múlva? Akkor is ilyen könnyen löki ezeket a szavakat a világba, beteg, öreg szülei elé?

Big G.
Újságíró

Nunu, csodás dolog, hogy jó a kapcsolatod a szüleiddel. Azzal sincs semmi gáz, hogy náluk ebédelsz, vagy hogy a nehéz években visszaköltöztél hozzájuk.

Ugyanakkor azt érzem, hogy a róluk való gondoskodás oltárán nem áldozhatod fel a jövődet. Ne téveszd össze a jóságot a félelemmel! Ha megkérdeznéd a szüleidet, hogy mire vágynának leginkább, azonnal rávágnák, hogy légy sikeres és boldog. És teljesen őszintén mondanák.

Kalman
Újságíró

> Értelemszerűen, huszonéves lányokkal sem fogok bohóckodni.

Tehát a célcsoport a 17-19? Nagyon helyes!

Naooo
Olvasó
Naooo

Azok már öregek.

Art
Olvasó
Art

Hát kollégám, röviden:

>Esetleg elmehetnék világgá, Bpestre vagy Nyugatra, hogy többet keressek. De akkor talán szebb leszek, vonzóbb leszek a nők számára?

Igen. És igen. Már rég meg kellett volna tenned, és nem azért, hogy a nők számára vonzóbb légy.

És nem az a kérdés, hogy a szüleiddel mi lesz 10 vagy 20 év múlva, hanem hogy veled mi lesz. A szüleidnek van még minimum 10-15 jó éve, önáltatás azzal takarózni, hogy rád vannak szorulva.

Ellenben te már 10 év múlva is 50 felett leszel. Akkor majd rádöbbensz, hogy úgy ballagsz kifelé az életből, hogy egész életedben semmit nem csináltál, semmilyen nyomot nem hagytál magad mögött. Milyen életed lesz 55 évesen, ha addigra nem csinálod meg a világodat? Egy lecsúszott külvárosi alkesz akarsz lenni, mint a mai közép- és szépkorúak, akiknek annyi az összes tehetségük, hogy a fészbúkos retró csoportokban sírják vissza a Kádár-rendszert?

A férfi dolga a küzdés, az előrehaladás, a győzelem, a diadal. Tartozol magadnak és a nemednek is ezzel. Ja, és a nőknek is.

Hunn
Újságíró

41 éves vagyok, most már úgy látom, hogy becsajozni, megnősülni, családot alapítani nem fogok. Azok a nők, akik korban hozzám illenek, a 30+-os korosztály, az reménytelen eset, azok maradtak szinglik, akiknek a férfiakról való elképzelései nem reálisak. Idősebb nővel nem kezdek, akitől nem lehet gyerekem, az nekem nem pálya, arra a korosztályra nem áll fel a cerka sem. (Értelemszerűen, huszonéves lányokkal sem fogok bohóckodni.)

Ezt vegyük úgy, hogy meg sem hallottam, tesa. Milyen 30+ korosztály, milyen huszonévesekkel bohóckodás? 25-28 neked a női célkorosztály, nekik már benőtt a fejük lágya de még fiatalok és izgalmasak. A még fiatalabbak, 18-tól 25-ig a lányok meg kalandnak. Most vagy abban a korban, amikor a nők terén megvalósíthatod azt, amire 25 évesen vágytál. Van még rá kb. 9 éved. Se kigyúrtnak nem kell legyél már, se gazdagnak nem kell legyél még. Őszülő halánték pedig kifejezetten előny. Eskü. Ráadásul még saját lakásod is van, ahova viheted a nőket, és amit kiadhatsz ha nincs más bevételed. Mit akarsz még az élettől? Most tényleg térden állva könyörögjek neked, meg adjak be neked kérvényt anyám nevével három példányban, hogy induljál neki csajozni, hogy ne baszd el az életed a nők terén, érett férfikorban?

Reszet Elek
Újságíró
Hunn
Újságíró

Köszönet a linkekért.

Amikor én fiatalabb voltam, a huszonéves csajok közül a 21-25 közötti korosztályt a harmincas, a 25-30 közötti korosztályt pedig a 40-es férfiak reszelgették.

Most, hogy ebbe a korba érkeztünk, pont mi maradjunk ki ebből a körből? Kurvára igazságtalan húzás lenne a világtól. :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Nem érnek rátok a lányok, megjöttek a migránsok.

Hunn
Újságíró

Amíg magyar honvéd áll a határon, addig migránsok nem lesznek itt.

Naooo
Olvasó
Naooo

Mert már vannak.

Hunn
Újságíró

Felénk nincs egy se. Bevallom, a vidéki helyzetről nincs naprakész infóm. Én Budapesten mozgok, és nem találkozom olyan migráns-tömegekkel, mint ami anno a Keletinél volt.

Felétek vannak, sokan? Vagy mire alapozod ezt a kijelentést?

Naooo
Olvasó
Naooo

Mindenfelé vannak mindenféle szutykok, nigger, arab, afgán, és csinálják a félvér kokerókat a butapicsáknak.

Hunn
Újságíró

Ami elég nagy baj. A fő oka annak hogy ez megtörténhet az az, hogy nálunk az erőszak monopóliuma az államé, itt a többség még csak katona sem volt. A színesek pedig olyan helyekről jönnek, ahol az egyén agresszivitásán múlik a túlélése. Ezért tudnak megfélemlíteni minket, és ezért választják adott esetben őket a nők. A biztonságérzet miatt, emiatt férfiasabbnak látják őket, plusz az, hogy a színesek nem hódoltak be a Feminizmusnak. Megoldás az, hogy nem engedjük be őket: aknazár és tűzparancs a határon, illetve a kötelező katonai szolgálat visszaállítása Magyarországon. A civil magyar srácoknak pedig irány a box-edzés, vagy valamelyik küzdősport elsajátítása…

Naooo
Olvasó
Naooo

Hadonászás helyett kötelezővé tenném a gépfegyver viselését.

Hunn
Újságíró

Valamiért nem jön fel a “válasz a hozzászólásra” az alábbi kommentednél, a gépfegyver viselésével kapcsolatban, úgyhogy engedelmeddel itt válaszolok.

Szerintem a minimum legalábbis a lakosság számára lehetővé tenni önvédelmi lőfegyver viselését, és olyan önvédelmi törvényt hozni, hogy ha migráns támadt az emberre, akkor automatikusan felmentenek minden lehetséges vád alól.

Aldo
Újságíró

“Szerintem egy büdös nagy taplóság elmenni a világ másik végére, szüleinket meg otthon hagyni meghalni magukban. Értem én, hogy az én életem, egyszer élek, meg ilyenek. De tényleg? Ezt könnyen mondja egy harminc körüli ember, hatvan éves szülőkkel. De mi lesz 10 év múlva? 20 év múlva? Akkor is ilyen könnyen löki ezeket a szavakat a világba, beteg, öreg szülei elé?”

Nem. Az élet rendje, hogy a gyerek felnő és önálló életet kezd, nem a szülei nyakán él, amíg azok meg nem halnak. Azokat a szülőket sem értem, akik betegápolóként tekintenek a gyerekeikre és elvárják, hogy feladják az önállóságukat az ő kényelmükért. Rendben nem akarsz csajozni, megnősülni, gyereket csinálni, de veled mi lesz 20-30 év múlva? Ha elmúlsz 70 és nincs senkid, akkor rólad ki fog gondoskodni? Vagy arra számítasz, hogy anyukád még 105 évesen is élni fog és főzni fog rád?

Gejza
Olvasó
Gejza

Ma reggel lőttem, lelki terror, érdemes a szemléltető ábrákat megtekinteni.

http://kerekkriszta.blog.hu/2017/03/30/10_jel_hogy_lelki_terrorban_tart_a_parod#comment-form

 

Kommenteltem, kíváncsi vagyok, a cenzúra meg az önérzet hogy játszik a hölgynél, kirakja-e a hozzászólásom, ami kulturáltan megfogalmazva arról szólt, hogy a férfi az állat, a nő meg az áldozat ebben az ábrázolásban sértő módon és hogy nem igazán a férfi eszköze a lelki terror éppenséggel…

Reszet Elek
Újságíró

“A bántalmazott nők (ugyanis a családon belüli erőszak elkövetői 95%-ban a férfiak) pedig félelemből, szégyenérzetből nem mernek segítséget kérni. ” – Ez legfeljebb a közvetlen fizikai erőszakkal történő bántalmazásokra lehet igaz, de szerintem a fordított esetek látenciája miatt még arra sem. Mindenesetre egy hivatkozás nem ártott volna a tényállításhoz.

A tíz jelre nincs mit mondani. Kivétel nélkül a nőkre is jellemzőek sőt némelyik sokkal inkább a női bántalmazás eszköze.

Az mindenesetre biztos hogy tanácsért sosem mennék hozzá mert csak tönkretenné a kapcsolat maradékát segítség helyett. Kíváncsi lennék a “tanácsadó” párkapcsolataira, hogyan kamatoztatja a “tudását” a saját életében.

Leírtam többször, leírom most is: Férfiként vagy nőként se kérj, SOHA ne kérj párkapcsolati tanácsot nőtől. Legfeljebb ha az illető már átesett a menopauzán és több évtizede párkapcsolatban van valamint több gyereket felnevelt. Mindezek hiányában csak önigazolásra fogja felhasználni a helyzetet.

lady
Olvasó
lady

Dr.Reszet Elek párkapcsolati tanácsadó rendel:  ??

Kevés női írótól olvastam könyvet , túl agyalják az érzelmeket ami nekem is nagyon fárasztó .

 

Reszet Elek
Újságíró
lady
Olvasó
lady

Oh Elek köszi de az angol tudásom elég hiányos ! De értékelem a szorgalmad!.-))

Reszet Elek
Újságíró

Az elsőnél cc-ben magyar felirat is van, a második meg magáért beszél.

Reszet Elek
Újságíró
VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Most egy picit vitatkozni fogok : ) Azért nem idiótaság,mert az erős nők valóban nem tűrik el ezeket a dolgokat. Hát nem tudom, a pontok aláírt szöveg valóban néhol hülyeség és túlzás,de a pontok önmagukban nem és azt gondolom,hogy nem csak erős nőkre igazak. Ezek minden emberre,férfira-nőre így kéne működjön,nem elnyomva,nem erőszakosan,hanem szeretettel valamiféle emberi egyenlőséggel.

1. Tiszteletlenül bánnak velük.  -kérdem én,ki szereti,vagy ki tűri el hosszú távon ezt (legyen férfi,vagy nő),szerintem ez alap egy jó kapcsolatban,hogy tiszteljük egymást (ha így értetted az idiótaságot,akkor egyetértek Elek.)

2.Uralkodnak rajtuk. -biztosan vannak nők (sőt férfiak is) akik ezt szeretik,de szerintem az emberek többsége nem. Azt,hogy ki dominál kicsit jobban,más kérdés. De,hogy uralkodjon valaki rajtam-hát azt biztosan nem tudnám elviselni (magyarul megmondja mit tehetek,mit nem,hova mehetek,mit vehetek fel stb,nyilván azért vagyunk együtt,mert nem viselkedem úgy,hogy azzal szégyent hozzak rá (Pláne,ha eltartom magam,anyagilag független vagyok-milyen jogon?)

3.Egyenlőtlen félként kezelik őket. Hát igen,az én vesszőparipám,a teljes egyenlőség anyagi,jogi téren. Nem akarok többet és előjogokat,vallom,hogy a férfiaknak is legyen ugyanakkora szülői joga,mint a nőknek,nem legyen kettős mérce semmilyen szempontból,sem azért ne érjen valakit hátrányos megkülönböztetés,mert férfi,sem azért ,mert nő. Mi ezzel a baj?

4. Lehurrogják a javaslataikat. Ez az előzőből jön,meghallgatni egymást. Alap. Mindenkinek lehet jó ötlete (még Kellynek is a Rém rendesből:)). Erre még az exférjem is rájött,hogy időnként nem árt odafigyelni arra ami mondok,nem egyszer százezrek múltak rajta…

5. Nem támogatják az álmaik elérésében.-hát ez a legkevésbé lényeges (szerintem). nem gondolom,hogy bárkinek kötelessége mindent alárendelni,kiskutyaként szolgálni a másik vágyait . Ettől még szép dolog,ha valaki annyira szereti a másikat ,hogy áldozatokat hoz a másikért. Nyilván itt az is érdekes,hogy milyen álmokról van szó. Pl,szeretné látni valaki a tengert egyszer életében,vagy hogy luxus hajóútra menjen több milláért. Az első egy szép ajándék,a másik meg (teremtse meg magának ha akarja).

Szóval én így látom.

Reszet Elek
Újságíró

Több tekintetben is ostobaság a cikk és szúrja is a szemem mert lehetnek akik még el is hiszik.

Erős nőről beszél, mintegy odatéve mellé azt ellentettjét a “gyenge nőt” is.  Az erős nő tele van önérzettel és szabadságvággyal (sic). A gyenge nő lábtörlő és szolga.

Ugyanaz a probléma, mint megannyi helyen. Alapjában véve a kapcsolati dominanciához pozitív míg a szubmisszivitáshoz negatív jelentéstartalmakat rendel. Ez végtelenül buta hozzáállás. Valakinek igazán alárendelődni erőt, bátorságot, alázatot és méltóságot igényel. Elfogadni és megélni a kapcsolatban a szereped megfelelő életbölcsesség és bizalom birtokában lehet, erős meggyőződéssel aziránt hogy a másik jobban tudja mire van valóban szükséged és hittel hogy mindezt akár saját magát is másodlagosként kezelve adja meg neked. Erő, bátorság, alázat, méltóság, bizalom, meggyőződés, hit. Végigolvasva majdhogynem keresztényi erények felsorolása.

Másik oldalról a dominanciát is ki lehetne vesézni, mert korántsem az, amit a cikk sejtet (és pozitívnak tüntet fel).

Az már csak a személyes véleményem, hogy minden nő ösztöneinél fogva szubmisszív míg minden férfi domináns természetű. Az ettől eltérő személyiségjegyek, viselkedésformák már tanult mechanizmusok, környezeti nevelési hatások. Elég megnézni az udvarlási gesztusokat és hogy a másik nemben mit keresnek az emberek. Pl.  ösztönös női gesztus a nyak, a torok felfedése a szexuálisan vonzó férfi felé, ami alapjában véve behódoló gesztus. Ösztönösen ugyanezt a behódoló gesztust alkalmazza a legdominánsabb nő is, ahogy egy magát szubmisszívnek tartó férfi testbeszéde is megérne egy misét, no meg az is, hogy a legdominánsabb nő is elvár bizonyos férfias attitűdöt partnerétől.

Szóval nem csak a baglyok…

Hunn
Újságíró

Nincsenek olyanok, hogy “erős nők”.

Azok a nők akik így határozzák meg magukat, a valóságban csupán beképzeltek és fárasztóak.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Attól függ,mit értünk “erőn”. Nekem Kalkuttai Szent Teréz is igen erős nő. Ahhoz kell igazán nagy erő (lelki),amit ő csinált végig élete során.Egyébként ebben Eleknek maximálisan igaza van:

“Valakinek igazán alárendelődni erőt, bátorságot, alázatot és méltóságot igényel. Elfogadni és megélni a kapcsolatban a szereped megfelelő életbölcsesség és bizalom birtokában lehet,”

Én egyébként erős embereket ismerek és nem erős férfiakat,vagy nőket.Az “erősség” számomra nem nemi,hanem első sorban lelki és emberi tulajdonság.

És velük mi a helyzet ? :) (egyik sem akart erős nő lenni- csak kénytelen volt)

Képtalálat a következőre: „ripley”

 

Képtalálat a következőre: „terminator 2 linda hamilton”

 

Kalman
Újságíró

A képeken látható nők fiktív személyek. Kalkuttai Szent Teréz pedig elvileg valódi, de a szentté avatástól kezdve gyanús, hogy néhány pontban legalább hamisítják az életrajzát, tehát ő se túl jó példa. Közelebbi és valóságosabb példa pedig nincs. QED.

Reszet Elek
Újságíró

Azért Kalkuttai Teréz letett valamit az asztalra, ezt nem tagadhatod.

Más példák: Cornelia Scipionis Africana, a Gracchusok anyja vagy ha közelebbi példát szeretnél ott van pl. Zrínyi Ilona és Kanizsai Dorottya.

Mind a romantika előtti példák. Ezek a nagyasszonyok nem férfimód voltak erősek, ahogy a mai feminista természetellenes minták próbálnák sulykolni a szerencsétlen nőknek, hanem nőként voltak azok, valódi, hagyományos értelemben vett matrónák voltak.

Létezik női erő, de ez nagyon más mint a miénk férfiaké.

Kalman
Újságíró

Jó, elismerem, hogy túloztam. Vannak erős nők. A lényeg, amiben nagyon egyetértek Hunn-nal, hogy az a nő, aki nem kényszerűségből lett erős, hanem az akar lenni, az egy férfinak fárasztó és idegesítő. Biztos lehet erre is kivételt keresni, objektíve elég nehéz megállapítani, ezért ez csak egy vélemény.

A szentekben az a jó, hogy a legtöbb életének van egy másik értelmezése is, amit a “másik oldalon” lehet megtalálni, ha ott is olvas az ember. Kaluttai Terézről például azt írj a másik oldal, hogy haldóklóktól vonta meg a fájdalomcsillapítást, és erőszakkal térítette őket. Na most ennek az igazságtartalmát én nem tudom ellenőrizni, de legalább annyira hihető számomra, mint az eredeti sztori – amit nem ismerek, de így sem hiszem el.

Hunn
Újságíró

Azok a nők akiket a kényszer tett úgymond erőssé, azok általában nem a férfiaknak bizonygatják, hogy milyen erősek és hogy milyen jól megvannak a férfiak nélkül, hanem általában rendkívül hálásak, ha egy férfi segítsége megjelenik az életükben.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Látod ezzel tökéletesen egyetértek, nem tudtam volna ennyire lényegretörően megfogalmazni, ez pontosan így van!

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ugyan már,parancsolj:

Múltból:

Szent Johanna

Clara Barton

Margaret Thatcher

Florence Nightingale

Eglantyne Jebb :hozzá egy link is mert kevésbé ismert,pedig nagyon sokat tett és megérdemli,hogy mindenki ismerje a nevét.

http://www.savethechildren.org/site/c.8rKLIXMGIpI4E/b.6354847/k.2DD5/The_Woman_Who_Saved_the_Children.htm

Ők mind különböző területeken a “maguk nemében” erősek,sőt hősök.

És egy két hétköznapi “erős” nő a jelenből (és itt hangsúlyozom az erős nem egyenlő erőszakossal,nagy lelki erőről tesznek bizonyságot számomra és példaértékűek)

Szabolcs Judit

https://444.hu/2013/11/26/nem-hagyta-magara-a-mozgaskeptelen-kislanyt-akibol-aztan-vilagbajnok-lett

Chantal Gauthier Vaillancourt (neki a hiúság legyőzése szép példa és erő)

https://scallywagandvagabond.com/2014/06/chantal-gauthier-vaillancourt-pregnant-cancer-stricken-woman-gives-up-eye-for-child/

És még rengeteg hétköznapi példát lehetne hozni gyógypedagógusok, hivatásos nevelőszülők,pedagógusok stb szép példáját.

Egyébként már többször észleltem,hogy valamiféle lenézéssel és ellenségesen kommunikálsz itt is,ami szíved joga,csak érthetetlen…(és ezt nem a találkozóról alkotott véleményed alapján mondom,az nem érdekel ). A nők nem ellenségek és nem lenézendő, értéktelenebb egyedek. Én egy  férfiakat nagyra becsülő ember vagyok,aki elismerem,hogy mind fizikai erőben és a legtöbb esetben szellemi síkon is lényegesen jobbak,nagyobb dolgokra hívatottak.de a nők és férfiak is emberek,sok férfi és sok nő között is van nagyszerű ember,akikre joggal lehet büszke az utó és jelenkor.

Ja, és akkor még nem beszéltünk Árpád-házi Szent Erzsébetről,az egri nőkről stb és még egy tudós is a végére (aki nem Marie Curie:)) és igen jelentős dolgot vitt véghez:

Rachel Carson

Hunn
Újságíró

Ezek színésznők. A hollywood-i, feminista “Girrrrl Power! meg “You go, girl!” propaganda ikonjai. Azt a teljesen téves, valóságtól elrugaszkodott képzetet próbálják a nőkben kelteni, hogy szükség esetén ugyanolyan értékű, agresszív “harcosok” tudnak lenni a nők is, mint a férfiak.

Ez egyértelműen teljesen agyament ökörség. Én nem vagyok egy nagydarab csávó, de a Föld női lakosságából bármelyik random módon kiválasztott nőt, ha akarnám (természetesen nem akarom, soha nem tettem ilyet és soha nem is fogok ha csak egy mód van rá – ezt feltétlenül meg akartam jegyezni, mielőtt még “agresszív megnyilvánulással vádolnának és emiatt kimoderálnának) szóval ha akarnám, akkor gond nélkül meg tudnám verni, meg tudnám erőszakolni, vagy meg tudnám ölni, bármekkora harcosnak is képzelné magát az illető hölgy. Mert a férfiak alapból erősebbek, a férfi alaptípusa a harcos.

És ez a propaganda azért iszonyatosan káros, mert láttam már a youtube-on egy csomó olyan videót, hogy fiatal lányok agresszívan lépnek fel férfiakkal szemben, megütik őket, megrúgják, stb… és ez legtöbbször addig tart amíg a srác tényleg berág, és leteker a lánynak egy nagy maflást. Aztán jön a sírás meg a szemét férfiak szidalmazása.

A nők nem erősek, a nők nem harcosok. Ne is akarjanak azok lenni, nem fog menni. A röhögőgörcs kerülget, amikor nyugati hadseregek azon gondolkoznak, hogy harci feladatra küldjenek-e nőket? Ne küldjenek, az ellenség meg fogja őket enni reggelire…

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

A két filmes karaktert poénnak szántam ,ezért tettem a :) jelet a képek elé. ( és csak a pontosság kedvéért -mint filmbuzi meg kell jegyeznem ,hogy a mindent elindító zseniális R. Scott rendezte Alien, angol film egy akkor még jelentéktelen amerikai színésznővel és egyetlen híresebb amerikai színésszel,amúgy mindenki angol, de ez csak az én szőrszálhasogatásom, mert a top 10 filmemben benne van) Egyébként magam is rosszul vagyok  a manapság dívó női szuperhősös filmektől, nem is nézem őket. Ez a két fiktív karakter pont attól működik jól, hogy a helyzet, a kényszer szüli őket, nem férfiak ellen, hanem gépek és idegen életforma ellen küzdenek és mindkettőben munkál (legalábbis bizonyos részekben) az anyai ösztön . Szóval ők ettől hitelesek, ezért fogyaszthatók férfiak számára is ezek a filmek. A többivel is nagyrészt osztom a véleményed fizikai erő kapcsán. Egyébként pont a fiktív karakterek ellensúlyozására soroltam fel jónéhány valós személyt,akik megérdemelnek néhány mp figyelmet, ők egyébként nem nemük,hanem zetteik miatt érdemesek erre. Még egyszer abban pedig teljesen igazat adok neked, hogy egy igazán erős nő és nem erőszakos nő,soha nem fogja öntömjénezni magát ,csak egyszerűen teszi a dolgát és valóban várja és örül,ha egyszer végre valaki leveszi a terhet a válláról.

Reszet Elek
Újságíró
Naooo
Olvasó
Naooo

“Ha hagyjuk, hogy kiterjessze a szárnyait, és nem levágni akarjuk azokat”

Hát de az ilyen szabad madarakat megbassza a többi madár.

Reszet Elek
Újságíró

“szabad élet, szabad madár…”

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Hát az 5-ös és 10-es pontokat leszámítva tisztára az ex-férjem….Az első pont pedig a kapcsolat elejére volt jellemző (aztán egy év után rájött,hogy megbízható és hűséges fajta vagyok). És ezt nem úgy kell elképzelni hogy egyszerre nyomatja mindet,hanem hullámszerűen,a 6-os pont nagyon igaz. Persze ettől még nők is előadhatják ezt ugyanilyen mennyiségben,erről fogalmam sincs. Nyilván nálam ez férfi részről történt.Iszonyatosan stresszes együtt élni ilyesvalakivel,ráadásul fogalmuk sincs az ilyen embereknek, hogy mit művelnek a környezetükkel. (még azokkal is akiket szeretnek)

Reszet Elek
Újságíró

A cikkről még a híres Pán Péter technika ugrott be…

Reszet Elek
Újságíró