Alter Ego
0 megosztás
Címkék:

A Férfiakon gúnyolódik a life.hu?

Létezik egy vicceskedő szólásmondás, miszerint a magyar Férfiak napja május 19, Ivó napja. Remek alkalom ez a Férfiak megünneplésére, mert ezzel máris sugallható, hogy a Férfiak, avagy a nagy Ivók, valójában nem méltóak a megünneplésre, nincsenek méltatásra érdemes erényeik.

A life.hu ezt a mai remek alkalmat használta fel cikkében arra, hogy köszöntse a Férfiakat, méltassa erényeiket, elítéljen minden a Férfiakkal szembeni diszkriminációt, hangsúlyozza eredményeiket, megköszönje hozzájárulásukat a család, a házasság és a gyerekekkel való törődéshez, valamint elismerje a különféle közösségekben betöltött nélkülözhetetlen szerepüket. Ja, bocs, mégsem; arra használták a “Férfinapot”, hogy férfimustrát tartsanak és az olvasókat arra biztassák, hogy válasszanak, ki is hazánk legszexibb Férfija; vajon 

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


46
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
14 Egyéni hozzászólás
32 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
20 Hozzászólások szerzői
GazellaSuum cuiqueZegiBabusBaltonFoxtrott28 Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

“ki hazánk legszexibb Férfija, vajon Sebestyén Balázs, Kucsera Gábor, Nagy Ervin, Istenes Bence, Árpa Attila vagy Majka?”

Hát nem tudom,én mindegyiktől hányok… Nagy Ervin nem rossz színész,de egy primadonna. Árpa Attila sem rossz “filmben utazó”,de számomra nagyon beképzeltnek tűnik,a többi no comment.

Nekem ilyesmi lenne a listám:

Benedek Tibor/Kásás Tamás stb (és kb a mindenkori vízilabda válogatott)

Darnyi Tamás,Cseh Laci,Szilágyi Áron,Kenderesi Tamás (a fiataloknak),színészek közül csak régieket tudok,egyszerűen nincs olyan,akit említhetnék. Talán Csányi Sándor nem rossz színész (meg hasonlít a nagypapámra).Szóval Bujtor István, Kovács István (nem a Koko),Bitskey Tibor, Mécs Károly, Benkő Gyula (na jó,még a fia is),hol vannak ezek a cikkben is melítettek hozzájuk képest? No igen, én meglehetősen régimódi vagyok.De Majka, Sebestyén Balázs, Istenes Bence ???!!!

Zombi Papa
Olvasó

Én egész őszintén kérdezem: ki az az Istenes Bence, meg a Kucsera nevű, mert ilyet csak állatkereskedésben ismerek?

Taki
Olvasó

Talán félreérthető volt a megfogalmazás, ez a life.hu celeblistája.

Koriander
Olvasó
Koriander

life.hu keresőjébe beírtam Szabó Győzőt 356 posztban celebelték,Hajóst 361, Bereczkit 1033ban, Hujber 734 poszt, ok Kamarást csak 73ban csócsálták…

Reszet Elek
Újságíró

Én ennyit írtam másik cikk alatt: Medveanyám! Ezek aztán alácsúsztak de rendesen. Férfiaknak szánt hat fős férfi tízes lista? És milyen Magyar Férfinap? Ki találta ezt ki? (Sör)Ivó napja?

Még számolni sem tudnak. A cikkben tízes listára hivatkoznak, aztán odafossák hat igénytelen ember nevét. Bulvárosan gyártanak egy cikket nőknek férfinap alkalmából, olyan férfinapról amit ők találtak ki és még abból is csak gúnyt űznek.

Elmúlt nőnap, de ennek analógiájára jövőre csinálhatnánk egy cikket Magyarország tíz legnagyobb ribanca címmel, amibe aztán beletennénk hat nevet és néhány mondat indoklást is. Ezek után pedig lehetne szavazni hogy az olvasók szerint a hat közül ki a legnagyobb kurva.

Koriander
Olvasó
Koriander

“Még számolni sem tudnak.”

Nöknek irták a cikket, nem? akkor meg minek.

Reszet Elek
Újságíró

Ma egy kissé fullánkosnak tűnsz.

Mi a gond a napszemcsis képpel? Ez a kori levél jobb? Makarov nyugodjon békában…

Koriander
Olvasó
Koriander

na jo.

Reszet Elek
Újságíró

A szemüvegben tükröződik a környezet, az alapján véletlenül pont pornónézés közben kattintottad le magad…

Koriander
Olvasó
Koriander

gecipajzsra szamitottam, de ez se rossz :P

Reszet Elek
Újságíró

Fúj perverz! Eszembe se jutna az ilyesmi. Amúgy is a csődörtej bűnös pazarlása lenne, amit nem nézne el senki jóízlésű férfi.

Flo
Olvasó
Flo

Két dologra szeretnék rávilágítani:

1. Én nem érzem, hogy ez a konkrét linkelt cikk azt sugallná, hogy “a férfiak, avagy a nagy Ivók, valójában nem méltóak a megünneplésre, nincsenek méltatásra érdemes erényeik”. Meg van említve, hogy a november 19 mellett május 19 is un. férfinap, de nincs szó olyan célozgatásról, amit a cikkíró belelát.

2. Az viszont tényleg gáz, hogy egy ilyen life.hu-s cikkben fel sem merül az átlagférfiak problémái/szempontjai. De ez nem csak a cikkíróra igaz, a nők számára eleve láthatatlanok az átlagférfiak (értsd: olyan férfiak, akik alacsonyabb szinten vannak, mint a megemlített szuperhímek). Viszont ez meg nagyon mélyre nyúlik, gyerekkorunktól kezdve nyomják belénk, hogy a kislányoknak segíteni kell, a kislányokat védeni kell, mi meg le vagyunk szarva. Én ezt érzem alapproblémának.

Viviannek:

“Hát nem tudom,én mindegyiktől hányok… Nagy Ervin nem rossz színész,de egy primadonna. Árpa Attila sem rossz “filmben utazó”,de számomra nagyon beképzeltnek tűnik,a többi no comment.”

Tudom, a fent említett okok miatt ez nehéz lesz neked, de esetleg megpróbálhatnád megérteni, hogy ez a felütés miért volt off jellegű, és hogy miért jelentett ez még eggyel több okot sokaknak, hogy leszarva érezzük magunkat.

 

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

“Tudom, a fent említett okok miatt ez nehéz lesz neked, de esetleg megpróbálhatnád megérteni, hogy ez a felütés miért volt off jellegű, és hogy miért jelentett ez még eggyel több okot sokaknak, hogy leszarva érezzük magunkat.”

Én a Life.hu-s cikket egészében nem olvastam,igazából Alter kiragadott részére reagáltam,egyszerűen igen meglepődtem ,hogy manapság valakik-bárkik,ezeket a férfiakat tartják a legszexibbeknek…ezért írtam,kizárólag erre a részre reagálva egy másikat (egy szerintem-et)

Igen,tudom,hogy nagyon rossz leszarva érezni magát az embernek,mondjuk én pont nem az vagyok akit első sorban a külsőségek fognak meg valakiben.(egyébként emlékeim szerint én napján,azaz nov 19-én üdvözöltem is a FH összes férfi tagját férfi nap jóvoltából,sőt a páromat is felköszöntöm 3-4 éve,amióta tudom,hogy ez a napja,apák napját,meg 20 éve tartunk,sokszor “nagyobbat”,mint az anyák napja). Szóval hidd el megértem miről írsz és ha a listámmal (ami tényleg nem egészében a cikkre ,csak inkább a nevekre volt reagálás) rossz érzést okoztam,úgy elnézést kérek Tőled.

 

Flo
Olvasó
Flo

“Igen,tudom,hogy nagyon rossz leszarva érezni magát az embernek,mondjuk én pont nem az vagyok akit első sorban a külsőségek fognak meg valakiben.(egyébként emlékeim szerint én napján,azaz nov 19-én üdvözöltem is a FH összes férfi tagját férfi nap jóvoltából,sőt a páromat is felköszöntöm 3-4 éve,amióta tudom,hogy ez a napja,apák napját,meg 20 éve tartunk,sokszor “nagyobbat”,mint az anyák napja). Szóval hidd el megértem miről írsz és ha a listámmal (ami tényleg nem egészében a cikkre ,csak inkább a nevekre volt reagálás) rossz érzést okoztam,úgy elnézést kérek Tőled.”

Úgy látom, akkor mégis elmarad közöttünk a vita :)

Egyébként én nem gondolom, hogy egy nőnek kötelessége lenne vagy tőle elvárható lenne a férfiismerősei, de leginkább férje/pasija felköszöntése által jócskán kilépnie a komfortzónájából. Teljesen korrekt reakciónak tartom azt is, ha egy nő csak szimplán nem “ünnepelteti” magát egyoldalúan, és ezért nem is kelt lelkiismeretfurdalást a másikban. Ez most inkább a Valentin napra áll, nem annyira a nőnapra, főleg nem az anyák napjára.

Szóval a lényeg a kölcsönösségen, illetve annak hiányán van.

 

filmcom
Olvasó
filmcom

Kiegészíteném a “legszexibb férfiak listáját”:

Kovács Béla (A budaörsi IKEA áruház árufeltöltője)

Kis János (A fővárosi csatornázási művek szakmunkása)

Tóth Lajos (Az RTL-klub székházának portása)

Andrew Vajna   (Valami üzletemberféleség….. nem tudom pontosan)

 

 

ulomenen
Olvasó

Az Isten óvjon minden apát attól, hogy elvált vagy válófélben lévő felesége megharagudjon rá és molesztálás vádjával cibálja bíróság elé:

A Barnahus-modell szerint ha nincs bizonyíték és bizonyítottság, de a kihallgatáson a gyerek kimondta az elkövető nevét, akkor a feltételezett bűnösnek kell bizonyítania az ártatlanságát, annak minden vizsgálatával és procedúrájával együtt. Nálunk fejlettebb országokban az igazságszolgáltatás pontosan így működik.”

http://divany.hu/vilagom/2017/05/13/barnahus/

Taki
Olvasó

Na ez aztán különösen nagy baromság,  tekintve a gyerekek hazugság szándéka nélkül és képesek bemondani főleg olyat amit előtte bedumáltak neki, de még anélkül is, egy sima rákérdezésre is azt fogja mondani hogy “ő volt”. Illetve mennyire keveredik a fikció és a valóság, hogy jönnek létre hamis emlékek. Ennek külön kutatási területe van, hirtelen nem találom melyik TED előadásban láttam de többnek is a témája volt (nem csak gyerekek esetében felnőtt esetben is – közben találtam 3-at is ebben a témában mégsem azt amire emlékeztem elsőre).
Szóval ez alapján elég ha valaki nem szimpatikus, vagy megijesztette – bemondásra hirtelen bűnössé válik.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Sebestyén Balázs, Kucsera Gábor, Nagy Ervin, Istenes Bence, Árpa Attila vagy Majka”

Mért nincs “ez mind szar” választási lehetőség?

Rokapapa
Újságíró

A férfinap a nők többségének szemében egy felesleges baromság amivel nem is törődnek. Ezzel nem is lenne bajom hisz mi férfiak nem azért élünk, dolgozunk, alkotunk, hogy ezért össz társadalmi elismerést kapjunk. Viszont az egyre elterjedtebb férfigyűlölet hatására felmerül bennem pár kérdés.

Mit írna a life.hu a férfiakról ha egységesen beszüntetnénk minden munkavégzést? Vajon mennyi idő múlva kezdenék el magasztalni a férfiakat és mikor  ébrednének rá, hogy nélkülünk civilizáció sem létezhet?

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Mondjuk nekem a nőnap a magam részéről ugyanez, szóval ezt valahol még meg is tudom érteni. Valahol.

Toplak Zoltán
Újságíró

Érdekes, Vass Virág pár hete ugyanezt javasolta a nőknek izlandi módra. Hogy észrevegyék őket végre. Hogy nem jutott eszembe, hogy ezt mi is megtehetnénk! Benne lennék, de inkább valami utcai bulit csapni, mert a gondozottammal tolnék ki nagyon, ha belesz..nék a munkába. Ő meg kiszolgáltatott, de nagyon.

Hogy nem jutott eszembe? Baszki! Tényleg.

Kalman
Újságíró

Maximum magának írna Life.hu “munkatársa”, mert nem lenne Internet, amin megjelenjen. Nyomda se lenne, ha esetleg abban gondolkodna. De még fel se tudna hívni senkit. Nagyon rövid idő után leállna minden kommunikációs rendszer, mert nem lenne áram. Hála a mérnöki tervezésnek biztonságos módon állnának le az erőművek, de könyörtelenül leállnának. És addigra telekommunikáció se lenne, ami egyébként néhány napig valószínűleg menne magától is, ha áram lenne – persze a gondos mérnöki tervezés miatt, amit többségében férfiak csináltak.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

A március 8-i bikinis képeket várom, tényleg jó ötlet!

Toplak Zoltán
Újságíró

igaz, vagy szimpla fehérnemű reklámfotókat. Tutira megcsinálják őket. Benne lennék, újfajta március 8, persze sajtóvisszhanggal, hogy így tiltakozunk a férfiak életének bagatellizálása ellen.

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Jokes on them, jövő hétvégén meg nők napja lesz: https://en.wikipedia.org/wiki/International_Whores%27_Day

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Bedö papa leírja a frankót, Nõknek rózsaszín pirula a férfiakról:http://hottie.hu/sales.php

Nem gondoltam volna hogy van titkunk! :D

Naooo
Olvasó
Naooo

“Meg tudnád találni az igazi férfiakat. Azokat a pasikat, akik még mindig kényeztetik a nőket. Ajándékokkal, utazással, figyelmességgel és kedvességgel.”

Idióta.

Balton
Olvasó
Balton

Megadja hogyan legyél jó konzumnő anélkül hogy megkapnád a jelzőt is hozzá.

De előtte fizessssssss….

Koriander
Olvasó
Koriander

a szivecskés fesoroló jelért külön szívlapát, de az valószínûleg editorial a hottienál :/

Hogyan találd meg az igazi férfiakat” netto feminista/sztahanovista agymosás, a komcsik hozták brandbe az “igazi” jelzôt, az egyedi helyett

“Hogyan jöjj rá, hogy egy férfi igazán értékel és nem csak kihasználni akar;” esetleg tényleg megismerni a másikat és nemcsak a másikban a visszatükrözôdést keresni.

Hogyan jöjj rá mi jár igazán a férfiak fejében” -istenments.

Hogyan kapj meg egy férfitől bármit, amit csak akarsz;” mijez fôzöcske/ szopi tanfolyam?

Hogyan szerezz megingathatatlan önbizalmat, amit minden férfi elismer;” mindenki kizökkenthetô, de a jó kapcsolat alapja igazából az, ha nincs játszma

Hogyan alkalmazd az igazi vonzerő 3 pontját, ami minden férfit térdre kényszerít” mindig csak a mennyiség :/

Hogyan építs olyan vonzerőt, ami nem függ a külsőtől de mégis minden férfira hat;” feminizmus.

Mi az a 8 pont, aminek egyetlen férfi sem képes ellenállni, mert genetikailag van bele kódolva” nyolc? aszittem az elsô 5 mp.

Mi az a 9 tulajdonság, ami bár tanult, de mégis majdnem olyan erős mint az előző nyolc“; kedves, gondos, figyelmes, nem egy egoista, szereti a gyerekeket, äldozatkesz

Hogyan csábíts és hódíts úgy, mint egy hadvezér aki mindent legyz; ” nôi hadvezér?

eddig volt kb  vicces, viszont innentôl tragédia:
Hogyan érd el, hogy a pasi megvegye amit akarsz, költsön rád, de mégse kelljen kérned” hogy képes ezt vki leírni egyáltalán

Hogyan találj rá az igazira, és hogyan érd el, hogy úgy szeressen, mint még senki más” esetleg imadkozzon, nekem 3 évembe telt

Hogyan legyél olyan vonzó és érdekes a párod számára, hogy soha ne nézzen más nôkre” nyugodtan nézhet más nôkre, szerencsére lát.

És hogyan legyél olyan jó nő, amilyen mindig is akartál lenni.” mindig van min dolgozni, de az öregedés azért leveszi ezt a terhet.

Reszet Elek
Újságíró

Koriander
Olvasó
Koriander

nem is vagyok húgyszagú (nem szeretem a sokáig érlet sajtokat az ammónia miatt, a fehérpenészes geci szagú még elmegy, de a kékpenészesektôl meg a hegyi sajtoktól konkrétan hányok)
szóval  inkabb tegyél be egy ilyen fermentalt cápahúst, az is érett, mint a roquefort, de jobban passzol a hópiheségemhez :D

Reszet Elek
Újságíró

Az általad leírtakra asszociáltam a hópihével és a sajttal. Te pedig a két képről a vizeletre és a spermára. Hmm hmm, ez azért eléggé elgondolkodtató. Azt hiszem tudatod mélylén sötét és legfőképpen perverz démonok lapulnak…

A cápák veszélyeztetett lények, ahogy a novégok is. Mindkető kihalóban van.

Koriander
Olvasó
Koriander

(izland amúgy :)

Reszet Elek
Újságíró

Ja tényleg! Negatívba néztem, Ez valamiféle másik dis-. Pedig még a poháron is rajta van hogy Iceland.

Ott még fa sincs…

Reszet Elek
Újságíró
Koriander
Olvasó
Koriander

klassz hely, de csak nyáron.

Koriander
Olvasó
Koriander

Nèmetországban ma van hivatalosan Vatertag/ Herrentag családfôk és a férfiak ünnepe, a hagyománya egèszen a 4. századra vezethetô vissza. Az Úr Mennybenetelének elôestéjén körmenettel vonultak végig a településeken és mindent megszenteltek (jó aratás reményében). a felvonulást három napig tartó sátras ünnep követi/ követte. 1934tôl hivatalosan is szabadnap.
Én pl egészen tegnapig azt hittem nekem nincs ilyen kollektív izém, de amikor tegnap a fiam életében elôszôr a sport egyesületével részt vett egy ilyenben, vmi egészen elképesztô érzés volt. az egyik templomnál volt a gyülekezô, a pap megáldotta az összes résztvevô egylesületet (volt vagy 2-3ezer ember, ez egy 10 ezres település) aztán hatalmas harangozás meg síp, dob, fúvósok kisèretében végigvonultak, az országutat lezárták szóval tuti, hogy berlinig állt a dugó. A felvonulás végén megvendégelték ôket meg kaptak még zsetont a kicsik a körhintákra.
szóval boldog Férfinapot!

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Jézus mennybemenetele de itt  Jó lesz az “Vatertag”nak is és ők annak is mondják, apák napja, nem férfinap, legalábbis bajorban biztos.

Koriander
Olvasó
Koriander

apukám mondja “Urunk mennybemenetelének”, de tényleg nem néztem utána, hogy mi magyarul az ünnep hivatalos neve.
A Herrentag meg konkrétan Jézusra utal és nem a Férfinap tükörfordítása.. nekem igazából, ebbôl az egészbôl az a fontos, hogy egy olyan településen lakunk, ahol ennyire fontosak a keresztény hagyományok és ezt a gyerekekben is tudatosítják, ott a feszület a tanteremben és az ünneplô ruha az a népviselet, anyák napja elôtt a kislányokat is felköszöntötték, most pedig a kisfiúkat. mi meg kaptunk gyönyörû kézimunkákat, faragást.

Suum cuique
Újságíró
VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ez a nő nagyon beteg…(és még csak nem is tud róla) Amúgy biztosan egy tökéletes testű bombázó,de úgy őszintén ki akarna megdugni egy ilyet…?!

Ja ,és mondjuk arról még csak-csak tehet valaki,hogy elhízik,de arról hogy kopasz/kopaszodik?! (de lehet azért mackósodik el,mert 10-12 órákat dolgozik a családjáért ülőmunkát végezve,ha valaki,akkor én tudom milyen nehéz ilyen munkavégzéssel,pláne 40 felett formában maradni)

Szerintem szexik a kopasz pasik ! Yul Brynner forvever !!!

Képtalálat a következőre: „yul brynner”

Reszet Elek
Újságíró

Koponyája válogatja. Brynnernek vagy Savalasnak jól áll, másoknak meg nem. Viszont egy jó pacák még az utóbbi esetben is képes kompenzálni.

Gazella
Olvasó

Ez viszont szép a fészbuktól, nem?