Alter Ego
0 megosztás
Címkék:

Spanyolországban már a férfias ülés ellen is kampányolnak

A férfiakat diszkrimináló, férfigyűlölő Isztambuli Egyezmény kapcsán már bemutattuk egy cikkben, hogy miként festenek a társadalmi állapotok Spanyolországban, hogy Svédország és az USA mellett a siker komoly esélyével indulhatnának “a leginkább férfigyűlölő állam” címért indított versenyben, szóval semmi okunk meglepődni, hogy a világ legalantasabban férfiellenes társadalmi akcióit rendre ők is meghonosítják. Most éppen a “manspreading” vagyis a férfiak szétterpesztett lábbakkal való ülése elleni kampány van soron. Az EMT, vagyis a madridi közlekedési társaság a széttárt lábbal ülést megtiltó matricákat helyezett ki járatain. Indoklásuk szerint erre azért van szükség, mert a férfiasan ülő utasok másoktól veszik el a helyet, azonban könnyű fényt deríteni rá, hogy hazudnak és akciójukat a férfigyűlölet vezérli, merthogy közismert, hogy a közlekedési társaságot egy feminista szervezet kereste meg a fellépés igényével. A Microrrelatos Feministas azután lépett, hogy a széttárt lábbal ülő férfiak ellen indított tiltakozó aláírásgyűjtésükön 11 500 támogatóra tettek szert.

Az ötlet amúgy nem újdonság, az őrületes ügy az USA-ban a nyíltan férfigyűlölő Jezebel magazin szerzőjének militáns cikkével került a köztudatba, mikor is a manspreading kapcsán a következő szavakkal öntött újabb adag olajat a férfiellenes lincshangulat lobogó tüzére:

“Dögöljetek meg, ti férfiak, akik olyan szélesre tárt lábbal ültök, hogy két ülést is elfoglaltok! Nincs akkora farkatok!”

A gyűlölet tárgya
A gyűlölet tárgya

Annyira megtetszett ez a téma feminista mozgalmaknak és a férfigyűlöletre hajlamot érző nőknek, hogy nem csak mémek, sorozatos internetes kampányok és viták, hanem komplex szociológiai elméletek kerekedtek a manspreading körül, amelyek aztán leszögezték, hogy a manspreading nem csak simán udvariatlan viselkedés, hanem a gusztustalan macsóság, a gyűlöletes férfidominancia egyfajta megnyilvánulása, és nem csak egyszerűen “mikroagresszió”, hanem lényegében egyenesen a zaklatás(!) egyik formája.

Nem kell csodálkoznunk azon sem, hogy ezekben az országokban a manginizmus már olyan szinten korcsosította el a férfitársadalmat, hogy nem csak úgy szimplán elküldték a feministákat melegebb éghajlatokra, hanem udvarias magyarázkodásba kezdtek a férfiak anatómiájával kapcsolatban, utalva a herékkel kapcsolatos problémákra és arra hogy jópáran testi adottságaik miatt is képtelenek összezárni a lábaikat, továbbá hogy a férfiak nőkétől eltérő testmérete és abból adódóan felsőtestük stabilitása is más ülésmódot követel meg tőlük… továbbá, hogy a… – Na mindegy. Szóval: Idióta feministák! Összezárt lábakkal húzzatok a büdös picsába!

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


17
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
9 Egyéni hozzászólás
8 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
12 Hozzászólások szerzői
georg1945Muhr úrNaoooCharlie oBrianReszet Elek Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
igor bloodscene
Újságíró

the beatings will continue until morality improves.

georg1945
Olvasó
georg1945

Magyarul: a verés addig folytatódik, amig az erkölcs javul

Regnix
Újságíró
Regnix

Vajon a pofámba lógatott csöcsök, emlők és tőgyek nem zavarnak senkit? Azon a címen, hogy nekik melegük van és akinek nem tetszik az ne nézze… Vicc, hogy beleáll egy 50 feletti nő a képembe a metrón olyan “felső”-nek nevezett rongyban, amivel a gyűrött, térdig lógó vizestömlőjét nyomja a pofámba, persze neki joga van bármit felvenni. Miközben simán megy neki a mellúszás, anélkül, hogy a kezét használná. Én meg nézzek máshova, miközben huszonéves lányok a hátam mögött kuncognak a helyzeten. A fiatalabb korosztály meg szigorú, arcra fagyott gyilkos képpel néz rám amikor megbámulom az egyébként direkt kitett tetoválását, legszívesebben lerugdosna a buszról. Szatír, gondolatbűnöző, és különben is nem neked tettem ki magam. Elnyomó.

Majd akkor lehet beleszólni a férfiak viselkedésébe, ha a férfiak is beleszólhatnak a női viselkedésbe. De nem, ülj meghunyászkodva, kussolva, a te bajod, hogy herével születtél, hajtsd le szépen a fejed, jó kutya. Alacsonyabbrendű, állatias férfiak. Fúj.

Razide
Újságíró

Manspreading a Red Pill filmben:

Maestro
Szerkesztő

Gejza
Olvasó
Gejza

Reggel néztem itt az oldalon a cikket, mondom nincs forrásmegjelölés, mondom, magamban, ugye ez csak vicc lesz, nem komoly.

Aztán a rádiót hallgatva a 9 órás hírekben mondják a dolgot. Mondom a kollégának, hogy az irodista 150 kilós, 3 helyet elfoglaló nőkkel miért nincs semmi baja senkinek?

Egyébként meg megérdemlik a spanyol férfiak, ha hagyják magukat ennyire kiherélni.

 

 

ggwp
Olvasó
ggwp

https://heatst.com/world/sci-fi-novel-where-all-women-gain-power-to-kill-men-is-shortlisted-for-fiction-prize/

Sci-Fi Novel Where All Women Gain Power to Kill Men is Shortlisted for Fiction Prize

Azért ez sem semmi :D Ha ilyet írnék férfiként, közellenség lennék, ennek a kocának meg külön női sci-fi díjat adnak.

” unexplained event means women can fire electrical blasts from their fingertips, inflicting huge pain – and death – on men.” -áh le sem fordítom…kurva anyját az ilyennek, retkes koca.

(Női sci-fi díj !!! XDXDXD) Gyűlölöm hogy így megcsúfolják a kedvenc scifi műveimet ezzel a fossal.

Hunn
Újságíró

Helyzet az, hogy amíg világszerte ilyen eszetlen faszságokat művelnek és erőltetnek rá a jónépre a Feministák, addig egyre több és több férfi és nő fog rájönni arra, hogy ezek az eszementek bizony senkinek sem akarnak jót.

Mondjuk lényeges az, hogy ezeket a megőrüléseket ne Magyarországon csinálják. Amíg csak a “fejlett” Nyugaton teszik, addig intő példa lehetnek számunkra, hogy mi az, amit semmiképp sem szabad megengedni.

Az a tömény idiotizmus, amit például Amerikában, vagy most éppen Spanyolországban is műveltek/művelnek, szerintem felnyitotta sokak szemét itt nálunk, hogy ez ellen igenis küzdenünk kell, és nem szabad megvárnunk, amíg ide is elér a hullám. Hiszen, ahogy a színesbőrűek tömeges bevándoroltatásának kérdésében is, a megelőzés a Feminizmus esetében is sokkal kifizetődőbb, mint az utólagos, kétes kimenetelű tűzoltási kísérletek.

Reszet Elek
Újságíró

Minden baromság begyűrűzik…

georg1945
Olvasó
georg1945

Ne gondold, hogy a nők szinte minden pillanatukban nem a F*SZRA gondolnak. De igen, minden percükben arra gondolnak. Hátha még lehetőségük van egy sejtelmes látványra is.

Reszet Elek
Újságíró

Nem a bunkó férfiakkal, hanem a bunkó utazókkal van a baj.

Azokkal akik csomaggal, a szétterjeszkedés különböző formáival kényszerhelyzetbe hozzák utastársaikat. Ezért is utasítom el, hogy kipécézzék a férfiak domináns ülésmódját mert egyértelmű hogy itt nem a helyfoglalással, hanem a férfiakkal van problémájuk. A jelenség társadalmi fontossága meg a nullához konvergál. A túltolás tipikus esete.

Charlie oBrian
Olvasó
Charlie oBrian

Most lehet, hogy ezzel beszedek pár negatívat, de vállalom. Nos, amennyiben van bőven hely a tömegközlekedési járművön, addig mindeki terpeszkedjen, ahogy akar, azonban a tömegközlekedésen ez annyira nem tipikus. Ha zsúfoltság van, vagy mondjuk ül valaki az ember mellett, akkor tényleg tahóság így ülni és szándékosan 1.5-2 ülőhelyet elfoglalni. Én a piktogramot jogosnak tartom, azzal, hogy ez nem férfi kérdés, hanem tahósági, ahogy sokféleképpen lehet helyeket elfoglalni értelmetlenül (csomag). A fényképen látható szituáció szerintem tényleg illetlenség a mellette ülő nővel szemben. Ha ismerősök, akkor beleférhet, de ha idegenek, akkor nem.
Sajnos az utasok 70%-a (akár férfi, akár nő) képtelen fölfogni, hogy a másik utas is ember, meg hogy egy vasúti másodosztályú fülkében 8 ülőhely van (a legtöbb kocsin).

Naooo
Olvasó
Naooo

Nem értem a nők miért nem utazhatnak ingyen a tömegközlekedésen, mikor már buzikák is kiharcolták ezt a jogot felvilágosult helyen. A buzik mivel jobbak, mint a nők?

Charlie oBrian
Olvasó
Charlie oBrian

Nem értem, ezt miért válaszba írtad, de szerintem frankón fizessen mindenki! :)

Reszet Elek
Újságíró

De a nők kevesebbet mert kisebb a testük és ezért kevesebb helyet foglalnak…

Charlie oBrian
Olvasó
Charlie oBrian

Vagy nem. :) “Halász és Béni” erre megtalálta a megoldást már rég, de sehol nem találom a videót!!

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr

https://index.hu/mindekozben/poszt/2018/09/27/pont_ezt_tennem_ha_a_feministakent_akarnam_lejaratni_a_genderegyenloseget/

“…Dovgaljuk karcolás, sőt, garázdaság miatti feljelentés nélkül megúszta az egészet.”