Alter Ego
0 megosztás
Címkék:

Spanyolországban már a férfias ülés ellen is kampányolnak

A férfiakat diszkrimináló, férfigyűlölő Isztambuli Egyezmény kapcsán már bemutattuk egy cikkben, hogy miként festenek a társadalmi állapotok Spanyolországban, hogy Svédország és az USA mellett a siker komoly esélyével indulhatnának “a leginkább férfigyűlölő állam” címért indított versenyben, szóval semmi okunk meglepődni, hogy a világ legalantasabban férfiellenes társadalmi akcióit rendre ők is meghonosítják. Most éppen a “manspreading” vagyis a férfiak szétterpesztett lábbakkal való ülése elleni kampány van soron. Az EMT, vagyis a madridi közlekedési társaság a széttárt lábbal ülést megtiltó matricákat helyezett ki járatain. Indoklásuk szerint erre azért van szükség, mert a férfiasan ülő utasok másoktól veszik el a helyet, azonban könnyű fényt deríteni rá, hogy hazudnak és akciójukat a férfigyűlölet vezérli, merthogy közismert, hogy a közlekedési társaságot egy feminista szervezet kereste meg a fellépés igényével. A Microrrelatos Feministas azután lépett, hogy a széttárt lábbal ülő férfiak ellen indított tiltakozó aláírásgyűjtésükön 11 500 támogatóra tettek szert.

Az ötlet amúgy nem újdonság, az őrületes ügy az USA-ban a nyíltan férfigyűlölő Jezebel magazin szerzőjének militáns cikkével került a köztudatba, mikor is a manspreading kapcsán a következő szavakkal öntött újabb adag olajat a férfiellenes lincshangulat lobogó tüzére:

“Dögöljetek meg, ti férfiak, akik olyan szélesre tárt lábbal ültök, hogy két ülést is elfoglaltok! Nincs akkora farkatok!”

A gyűlölet tárgya
A gyűlölet tárgya

Annyira megtetszett ez a téma feminista mozgalmaknak és a férfigyűlöletre hajlamot érző nőknek, hogy nem csak mémek, sorozatos internetes kampányok és viták, hanem komplex szociológiai elméletek kerekedtek a manspreading körül, amelyek aztán leszögezték, hogy a manspreading nem csak simán udvariatlan viselkedés, hanem a gusztustalan macsóság, a gyűlöletes férfidominancia egyfajta megnyilvánulása, és nem csak egyszerűen “mikroagresszió”, hanem lényegében egyenesen a zaklatás(!) egyik formája.

Nem kell csodálkoznunk azon sem, hogy ezekben az országokban a manginizmus már olyan szinten korcsosította el a férfitársadalmat, hogy nem csak úgy szimplán elküldték a feministákat melegebb éghajlatokra, hanem udvarias magyarázkodásba kezdtek a férfiak anatómiájával kapcsolatban, utalva a herékkel kapcsolatos problémákra és arra hogy jópáran testi adottságaik miatt is képtelenek összezárni a lábaikat, továbbá hogy a férfiak nőkétől eltérő testmérete és abból adódóan felsőtestük stabilitása is más ülésmódot követel meg tőlük… továbbá, hogy a… – Na mindegy. Szóval: Idióta feministák! Összezárt lábakkal húzzatok a büdös picsába!

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


15 thoughts on “Spanyolországban már a férfias ülés ellen is kampányolnak

  igor bloodscene

  igor bloodscene

  (2017. június 9. péntek - 13:07)

  the beatings will continue until morality improves.

  Regnix

  Regnix

  (2017. június 9. péntek - 14:21)

  Vajon a pofámba lógatott csöcsök, emlők és tőgyek nem zavarnak senkit? Azon a címen, hogy nekik melegük van és akinek nem tetszik az ne nézze… Vicc, hogy beleáll egy 50 feletti nő a képembe a metrón olyan “felső”-nek nevezett rongyban, amivel a gyűrött, térdig lógó vizestömlőjét nyomja a pofámba, persze neki joga van bármit felvenni. Miközben simán megy neki a mellúszás, anélkül, hogy a kezét használná. Én meg nézzek máshova, miközben huszonéves lányok a hátam mögött kuncognak a helyzeten. A fiatalabb korosztály meg szigorú, arcra fagyott gyilkos képpel néz rám amikor megbámulom az egyébként direkt kitett tetoválását, legszívesebben lerugdosna a buszról. Szatír, gondolatbűnöző, és különben is nem neked tettem ki magam. Elnyomó.

  Majd akkor lehet beleszólni a férfiak viselkedésébe, ha a férfiak is beleszólhatnak a női viselkedésbe. De nem, ülj meghunyászkodva, kussolva, a te bajod, hogy herével születtél, hajtsd le szépen a fejed, jó kutya. Alacsonyabbrendű, állatias férfiak. Fúj.

  Razide

  Razide

  (2017. június 9. péntek - 15:13)

  Manspreading a Red Pill filmben:

  Maestro

  (2017. június 9. péntek - 16:52)

   Gejza

   (2017. június 9. péntek - 17:38)

   Reggel néztem itt az oldalon a cikket, mondom nincs forrásmegjelölés, mondom, magamban, ugye ez csak vicc lesz, nem komoly.

   Aztán a rádiót hallgatva a 9 órás hírekben mondják a dolgot. Mondom a kollégának, hogy az irodista 150 kilós, 3 helyet elfoglaló nőkkel miért nincs semmi baja senkinek?

   Egyébként meg megérdemlik a spanyol férfiak, ha hagyják magukat ennyire kiherélni.

    

    

  ggwp

  (2017. június 9. péntek - 17:44)

  https://heatst.com/world/sci-fi-novel-where-all-women-gain-power-to-kill-men-is-shortlisted-for-fiction-prize/

  Sci-Fi Novel Where All Women Gain Power to Kill Men is Shortlisted for Fiction Prize

  Azért ez sem semmi :D Ha ilyet írnék férfiként, közellenség lennék, ennek a kocának meg külön női sci-fi díjat adnak.

  ” unexplained event means women can fire electrical blasts from their fingertips, inflicting huge pain – and death – on men.” -áh le sem fordítom…kurva anyját az ilyennek, retkes koca.

  (Női sci-fi díj !!! XDXDXD) Gyűlölöm hogy így megcsúfolják a kedvenc scifi műveimet ezzel a fossal.

  Hunn

  Hunn

  (2017. június 9. péntek - 20:55)

  Helyzet az, hogy amíg világszerte ilyen eszetlen faszságokat művelnek és erőltetnek rá a jónépre a Feministák, addig egyre több és több férfi és nő fog rájönni arra, hogy ezek az eszementek bizony senkinek sem akarnak jót.

  Mondjuk lényeges az, hogy ezeket a megőrüléseket ne Magyarországon csinálják. Amíg csak a “fejlett” Nyugaton teszik, addig intő példa lehetnek számunkra, hogy mi az, amit semmiképp sem szabad megengedni.

  Az a tömény idiotizmus, amit például Amerikában, vagy most éppen Spanyolországban is műveltek/művelnek, szerintem felnyitotta sokak szemét itt nálunk, hogy ez ellen igenis küzdenünk kell, és nem szabad megvárnunk, amíg ide is elér a hullám. Hiszen, ahogy a színesbőrűek tömeges bevándoroltatásának kérdésében is, a megelőzés a Feminizmus esetében is sokkal kifizetődőbb, mint az utólagos, kétes kimenetelű tűzoltási kísérletek.

  Reszet Elek

  Reszet Elek

  (2017. június 10. szombat - 15:04)

  Nem a bunkó férfiakkal, hanem a bunkó utazókkal van a baj.

  Azokkal akik csomaggal, a szétterjeszkedés különböző formáival kényszerhelyzetbe hozzák utastársaikat. Ezért is utasítom el, hogy kipécézzék a férfiak domináns ülésmódját mert egyértelmű hogy itt nem a helyfoglalással, hanem a férfiakkal van problémájuk. A jelenség társadalmi fontossága meg a nullához konvergál. A túltolás tipikus esete.

  Charlie oBrian

  (2017. június 14. szerda - 19:03)

  Most lehet, hogy ezzel beszedek pár negatívat, de vállalom. Nos, amennyiben van bőven hely a tömegközlekedési járművön, addig mindeki terpeszkedjen, ahogy akar, azonban a tömegközlekedésen ez annyira nem tipikus. Ha zsúfoltság van, vagy mondjuk ül valaki az ember mellett, akkor tényleg tahóság így ülni és szándékosan 1.5-2 ülőhelyet elfoglalni. Én a piktogramot jogosnak tartom, azzal, hogy ez nem férfi kérdés, hanem tahósági, ahogy sokféleképpen lehet helyeket elfoglalni értelmetlenül (csomag). A fényképen látható szituáció szerintem tényleg illetlenség a mellette ülő nővel szemben. Ha ismerősök, akkor beleférhet, de ha idegenek, akkor nem.
  Sajnos az utasok 70%-a (akár férfi, akár nő) képtelen fölfogni, hogy a másik utas is ember, meg hogy egy vasúti másodosztályú fülkében 8 ülőhely van (a legtöbb kocsin).

   Naooo

   Naooo

   (2017. június 14. szerda - 19:56)

   Nem értem a nők miért nem utazhatnak ingyen a tömegközlekedésen, mikor már buzikák is kiharcolták ezt a jogot felvilágosult helyen. A buzik mivel jobbak, mint a nők?

    Charlie oBrian

    (2017. június 15. csütörtök - 14:16)

    Nem értem, ezt miért válaszba írtad, de szerintem frankón fizessen mindenki! :)

     Reszet Elek

     Reszet Elek

     (2017. június 15. csütörtök - 14:18)

     De a nők kevesebbet mert kisebb a testük és ezért kevesebb helyet foglalnak…

      Charlie oBrian

      (2017. június 15. csütörtök - 18:34)

      Vagy nem. :) “Halász és Béni” erre megtalálta a megoldást már rég, de sehol nem találom a videót!!

  Muhr úr

  Muhr úr

  (2018. szeptember 28. péntek - 06:12)

  https://index.hu/mindekozben/poszt/2018/09/27/pont_ezt_tennem_ha_a_feministakent_akarnam_lejaratni_a_genderegyenloseget/

  “…Dovgaljuk karcolás, sőt, garázdaság miatti feljelentés nélkül megúszta az egészet.”

Vélemény, hozzászólás?