Őrségváltás az Akadémián – a feminizmus újabb frontot nyit

A Férfihang hasábjain többször szóba került már a politikai szféra, a szellemi szektor, a felsőoktatás vagy a munkaerőpiac elnőiesedése. Míg a nők sorra magukévá teszik a kényelmesebb értelmiségi pályákat, addig férfiak tömegei proletarizálódnak. Úgy tűnik, a genderforradalom gőzmozdonya megállíthatatlan: a nemi arányok oktrojált megváltoztatása az elitet sem kíméli.

Magyar Tudományos Akadémia vezetősége a közelmúltban új testületet hozott létre. Az MTA kimondott céljai között szerepel, hogy növekedjen a nők aránya a posztdoktorok és az MTA doktorai között, a közoktatásban pedig minél több lány érdeklődését sikerüljön felkelteni a matematika, a fizika és más természettudományi tárgyak iránt. Lukács Lovász László, az MTA nemrégiben újraválasztott elnöke szerint a nők csekély mértékben reprezentáltak a hazai tudományos elitben. Mindebből egyesen következik a mélyen szociális, népboldogító törekvés: növelni kell a női akadémikusok számát. Ha kell, a szabályos jelölési folyamat felrúgásával.

Igen csekély társadalmi figyelmet kap, hogy a férfiak mennyire alulreprezentáltak a humán területeken, például a nyelvi szakokon. Nem árt, ha körbe-körbenézünk az MTA kutatóhálózatának háza táján.

Annak ellenére van tömérdek néprajzosunk, hogy fél évszázada megszűnt a népi műveltség, amit tanulmányozni lehet, de sebaj, ezentúl elektronikus folklórt és ponyvameséket kutatnak ők. Tizenegy nő és egy férfi van egy témacsoportban? Előítéletes vagy, komám.

Közismert: a nyelvészek már a 19. században kivesézték a finnugor nyelvjárásokat és nyelvemléket, de továbbra is jár az apanázs, főként ha kilenc kutatóből kilenc nő. Vagy tizenhétből tizenhárom, ami nem rossz arány. Ennyit az üvegplafon mítoszáról, kollégák.

Progresszívjeink szokásuk szerint telesírják a sajtót, hogy kevés a nő a STEM szakokon, de láthatóan semmi kifogásuk az ellen, ha a bölcsész állásokat kizárólag nőkkel töltik fel. Nem magától értetődő, hogy több férfi kutatója van az MTA-nak, de a szebbik nem “hátrányát” bőven ellensúlyozza, hogy az Akadémia rendszerint nőket vesz fel adminisztratív munkatársnak. Egyébként sem tudni, hogy az MTA milyen teljesítmény alapján osztogat forrásokat; tabukérdésnek számít, hogy az országnak szüksége van-e ennyi MTA-s bölcsészre; ráadásul több MTA-s kutatócsoport névsora nem publikus. 

Elképzelhetőnek tartom, az MTA-t vezető matematikus úr nem tud számolni. A dolognak azonban van egy sokkal rosszabb olvasata.

*   *   *

A kulcsszó az őrségváltásE kifejezés a két világháború közötti, majd második világháború alatti Magyarország mozgósító jelszava volt. Publicisták és értelmiségiek hada tárgyalta hosszan, miként lehetne megváltoztatni a felső társadalmi rétegek összetételét. Ha 1919 után megjelent könyveket és újságokat lapozzuk, a legszembeötlőbb szó az arányosítás. Ha egy közösség, faj vagy nemzet csekély mértékben van képviselve a szellemi elitben, nosza rajta, vezessük be a kvótarendszert!

A jámbor lelkű olvasó itt közbevághat, hogy a zsidótörvényekre hajazó numerus sexus alkalmazásából, a férfiellenes uszításból, a safe space-mozgalmak mindennapos könyvégetéséből még nem következik a férfiholokauszt. Igaz ugyan, hogy a genderisták összecsomózott péniszekkel kampányolnak, továbbá a külföldről begyűrűző őrület tagadhatatlan jele az ELTE-n megszervezett terrorapparátus, sokunk mégsem érzékeli a veszélyt.

Ha figyelmesen körbenézünk, mégis milyen jelszavakat találunk? És mire emlékeztet ez minket?

Harcolj az akadémiai férfitúlsúly ellen!

Ne olvasd fehér férfiak írásait!

Ne vásárolj férfiaktól!

Követeld a férfivagyon újrafelosztását! Harcolj a férfiadó kivetéséért!

*   *   *

Kedves férfiolvasó: az importfeminizmus számára te magad vagy az ellenség.

Igaz, nincsenek politikai ambícióid, senkinek sem ártasz, az asszonyt nem vered. Azt hiszed, hogy a civilizáltságod, úriemberi mivoltod, Eddard Stark-i erkölcsöd megvéd. Úgy tartod, sosem jöhet el érted a gender ÁVH, mivel nem adtál rá okot. Nem is tévedhetnél nagyobbat.

A forradalom nem sokra tartja a semlegeseket.

14 votes, average: 4,71 out of 514 votes, average: 4,71 out of 514 votes, average: 4,71 out of 514 votes, average: 4,71 out of 514 votes, average: 4,71 out of 5 14 olvasó átlagosan 4,71 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

Post Author: Berengar

28
Szólj hozzá!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
5 Egyéni hozzászólás
23 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
9 Hozzászólások szerzői
RokapapaulomenenKorianderAlter EgoReszet Elek Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Naooo
Olvasó
Naooo

“tabukérdésnek számít, hogy az országnak szüksége van-e ennyi MTA-s bölcsészre”

Az egész hóbelebancra nincs szükség.

“A jámbor lelkű olvasó itt közbevághat, hogy a zsidótörvényekre hajazó numerus sexus alkalmazásából, a férfiellenes uszításból, a safe space-mozgalmak mindennapos könyvégetéséből még nem következik a férfiholokauszt.”

Erőltetett.

“Ha figyelmesen körbenézünk, mégis milyen jelszavakat találunk? És mire emlékeztet ez minket?”

A demokráciára.

Gejza
Olvasó
Gejza

“a közoktatásban pedig minél több lány érdeklődését sikerüljön felkelteni a matematika, a fizika és más természettudományi tárgyak iránt.” – Nézzük csak.

Matematika:

A számítástechnika mondjuk már 20 éve elég látványosan elkezdődött egy iránnyá és komoly szegmensé kinőni magát a társdalomban. De ugye már láthatjuk több éve az okostelefonok által a társdalomban – “A mobiltelefon húsz év alatt – 1990-es bevezetése óta – szinte teljesen elterjedt Magyarországon. 2011 augusztusában 117 előfizetés jutott 100 lakosra (NMHH adat) és ténylegesen a lakosság körülbelül 80%-a rendelkezett mobiltelefonnal.” – ennek fontosságát, jogosultságát, hasznát. A számítógépes játékok – kockák – szintén ismert jelenség, ez is a számítástechnika jelentőségét mutatja a társadalomban. Nos, amikor csak a mobiltelefonok általi jelenség ilyen erősen itt van és ezt nem voltak képesek, nem képesek most sem értelmezni, felfogni, érdeklődést mutatni irányában – mármint matematikai, számítástechnikai szegmens –  azt most megint beállítani valami támogatásra szoruló dolognak, meg nem felfogni azt, hogy a női agyból 1% képes azt hozni érdeklődésben és teljesítményben, mint a férfiaké, az beteg. Már megint ebben is.

De elszórhatunk erre is jó sok pénzt meg támogatást, mert a gaz elnyomó magyar férfi nem engedi számítástechnikát tanulni szegény lányokat.

(legyint…)

És ezt még hozzáfűzve:

Pash Cutter
Olvasó
Hunn
Olvasó
Hunn

Ebből én azért nem vonnék le messzemenő következtetéseket.

Anno én is ott táncikáltam beekizve a goa partikon, mégsem lettem liberál-bolsevik. Mit csináljak, ha egyszer az ilyen underground elektronikus zenéket szerettem? A jobboldali fiatalok sem élnek ám burokban, ők sincsenek hermetikusan elzárva az ifjúsági kultúrától.

A kérdést inkább úgy kellene feltenni, hogy miért van az, hogy az ifjúsági kultúra lényege a szex& drugs& rock-and-roll “szentháromsága”?

Milyen közösségi élményt élhetnek át ma a fiatalok? Már azon kívül, hogy összegyűlnek és sötét termekben kóvályognak betépve hangos zenére. Milyen közösségi terek vannak, ahol találkozhatnak egymással és értelmes tevékenységgel üthetnék el az időt? Milyen kaland lehetősége adott számukra a modern világban?Mert meggyőződésem, hogy a drog a legtöbb fiatal életében úgy jelenik meg, hogy ez a kalandnak az egyetlen lehetősége számukra a mai világban.

Miért nem teremtünk egy olyan világot, ahol jól érzik magukat józanul is? Ahol érzik hogy szükség van rájuk, hogy részei valami nagyobbnak, amiért ők is felelősek? Mert ma mindegyik egyedül van, magányos és felsőbb cél nélkül éli az életét.

Reszet Elek
Szerkesztő

“Mit csináljak, ha egyszer az ilyen underground elektronikus zenéket szerettem?” – Mindenkinek vannak sötét foltok a múltjában.

“Miért nem teremtünk egy olyan világot, ahol jól érzik magukat józanul is?” – Az a világ ott van körülöttük, csak le kellene kapcsolni a számítógépet és a tepsi-telefont.

Hunn
Olvasó
Hunn

Amit én ehhez hozzá akarok fűzni, az a következő: annak idején a kulturális marxizmus azért nyerte meg átmenetileg a kulturális háborút, mert a médiában úgy tűnt fel a jobboldal, mint valamiféle prűd és hipokrita, unalmas banda, akik ellenségei mindenfajta szórakozásnak és jókedvnek. Hogy a jobboldaliak begyöpösödött és besavanyodott öreg embereknek és koravén fiataloknak a gyülekezete, akik gyűlölik a szórakozó ifjúságot és nem értenek semmit a világból. Hogy erkölcscsőszök, akik bort isznak és vizet prédikálnak.

És annak, hogy az alternatív jobboldal most előretört, annak nem kis részben oka az, hogy mára a liberál-bolsevik oldal vált pontosan ilyenné.

Ez legyen figyelmeztetés, hogy a jobboldal ne essen vissza ugyanebbe a hibába.

Nekem például, amikor láttam hogy a liberál-bolsevik tüntetéseken az általam nagyon szeretett goa zene szól, rádöbbentem ahogy a liberál-bolsevikok klasszikus marketinges árukapcsolással kapcsolják a partihoz az ideológiát, mégpedig a klasszikus technos PLUR (peace love unity respect) kiterjesztésével, fókuszálva azt a liberális irányba, vagyis a melegek és migránsok felé. Ezt mi is megtehetnénk, ha ugyanezt a fókuszt a hazára és nemzetre irányítanánk át.

Én speciel azóta néztem ferde szemmel a Jobbikra, amióta benyögték, hogy “Tíccsuk be Ozorát!”. Mintha Erdély már vissza lenne foglalva, a zsidókérdés véglegesen megoldva, és a haza legnagyobb problémája az maradt volna, hogy befüvezett hippik táncolnak a pusztában valahol vidéken. Első gondolatom az volt, hogy ezek hülyék bazmeg. Aztán azóta az idő engem igazolt. ezek tényleg hülyék voltak, ma is azok, be sem fognak jutni a Parlamentbe 2018-ban.

Alter Ego
Szerkesztő

“Milyen közösségi élményt élhetnek át ma a fiatalok? Már azon kívül, hogy összegyűlnek és sötét termekben kóvályognak betépve hangos zenére. Milyen közösségi terek vannak, ahol találkozhatnak egymással és értelmes tevékenységgel üthetnék el az időt? Milyen kaland lehetősége adott számukra a modern világban?Mert meggyőződésem, hogy a drog a legtöbb fiatal életében úgy jelenik meg, hogy ez a kalandnak az egyetlen lehetősége számukra a mai világban.”

Fiatal felnőttekről van szó, akik minden további nélkül tudnak maguknak értelmes közösségi tereket létrehozni, ha akarnak. A fiatalok személyiségfejlődésének eleve része, hogy elutasítanak minden kívülről jövő irányítást, “kényszert”; hozzávetőleg ezzel a lázadással kezdődik a kamaszkor, aztán kétséges, hogy mennyi idő alatt növi ki az ember. Szóval szerintem a fiataloknak nagyon nehéz olyan közösségi tereket ajánlani, létrehozni, amit hajlandóak is elfogadni. Nem helyes dolog szerintem más generációkon számon kérni a fiatalok mindenféle hülyeségét… A “szex& drugs& rock-and-roll” is szinte genetikusan van kódolva és szerintem nem is függ ez semmiféle politikai kultúrától… Amúgy is szerintem minden fiatal apolitikus bizonyos értelemben, egyetlen dologra terjednek ki a “politikai” késztetéseik: a saját szabadságjogaik kikövetelésére, ami leginkább a szülőről leválás pszichológiai késztetéséből táplálkozik és szükségszerűen erősen öncélú…

Koriander
Olvasó
Koriander

amúgy neked miért nem ment a partizás drog plusz pia nélkül?

Koriander
Olvasó
Koriander

“Deansdale házibulijáról látnék kèpeket”
hát, aki képes megenni a vargányát körtelekvárral az elég hardkór…

Naooo
Olvasó
Naooo

“A kérdést inkább úgy kellene feltenni, hogy miért van az, hogy az ifjúsági kultúra lényege a szex& drugs& rock-and-roll “szentháromsága”?”

“De a Tavistock Intézet nevéhez fűződik, pl. annak a kísérleti programnak a kidolgozása is, amelynek homályban tartott célja az volt, hogy a hagyományos értékrendszert hordozó kultúrát olyan igénytelen popkultúrával cserélje le, amely elősegíti a tömegek – elsősorban a fiatalok – ízlésromboló manipulálását a rock-drug-sex szubkultúra rafinált eszközeivel. Az itt előkészített program alapján indultak a világ meghódítására az 1960-as évek elején a Beatlesek is. Erre utalt John Lennon, amikor 1962-ben ezeket mondotta Tony Sheridan-nak a hamburgi Starclub-ban:

“Tudom, hogy a Beatles-nek olyan sikere lesz, amilyen eddig még semmilyen más zenekarnak sem volt. Azért tudom ezt ilyen biztosan, mert ezért a sikerért én eladtam a sátánnak a lelkemet.””

Hunn
Olvasó
Hunn

Nem is csak z ifjúsági kultúrával van gond, hanem mindennel, amit a mai világban kultúraként nyomnak le a torkunkon, elsősorban a Médián keresztül.

Mert ez nem a magyarok kultúrája. De még csak nem is a keresztény európai kultúra.

Ami ma nyugati értékek néven fut, amit nyugati kultúraként ad el nekünk a TV, az még csak nem is zsidó kultúra, annak ellenére, hogy a Média zsidó kezekben van, és ők nyomatják ezerrel ezt a szart. Ez a valami, amit szívem szerint nem is neveznék kultúrának, egy olyan dolog, amit a zsidók találtak ki az általuk alacsonyabb rendűnek gondolt gójok hülyítésére (lásd a felejthetetlen Landeszmann rabbi kijelentését bőgatya és fütyülős barack témájában).

Koriander
Olvasó
Koriander

Oh. játsszunk ilyen replayt, ideszellemidézem Visuot (mer’ hiányzik!):

visuo 2015. június 18. csütörtök 00:20
hogy jön össze a rom.kat. vallas a Skinny Puppy-val, kedves Pash…? : )”

szoval ismét ara kéne vàlaszolnod, hogy milyaszitu az olyan konzikkal, akik az EDMnél is lélekpusztítóbb EBMet hallgatnak esetleg partiznak?

ìgy 2017. június 13-án ugyanarra a kérdesre várjuk tisztelt válaszod pash cutter.

Alter Ego
Szerkesztő

“Ízlés dolgában nem lehet vitatkozni.”

Az elektronikus műfaj mindig a mostohagyermeke minden “zenekritikusnak”. Én “abban nőttem fel”, Jan Michel Jarre és a Krafwerk óta minden válfajából örömmel szemezgetek, még a “legelvetemültebb” (az Art of Noise-nál és a Prodigy-nél is elvetemültebb) kísérleti elektronikus zenéket is élvezni tudom. Szóval nagyon rossz szemmel nézem ezeket az elektronikus zenével szembeni fanyalgásokat!  :) Szóval mindjárt be is lázadok: https://www.youtube.com/watch?v=wmin5WkOuPw – (És akkor a szöveget nézve szerintem még mindig nem kanyarodtunk el a “szex& drugs& rock-and-roll” lázadozás alapgondolatától, mint “örökzöld” “kulturális” összetevőtől…) :D

Koriander
Olvasó
Koriander

de ez nem ízlés, hanem Pash pont két éve írt errôl, hogy a katolicizmussal számára ödszeegyeztetHETÔ az elektronikus “fertô” itt a konkrét szred (akkor még a mi emberünk volt :D):
http://www.ferfihang.hu/2015/06/15/demokratikus-kulturafogyasztas/#comment-49488
én csak a mostani pálfordulás miatt pillázom.

És ezzel tényleg csak annyit szándékoztam jelezni, hogy az, hogy kinek a lelkében mi lakozik ne legyen már ennyire külsôség függô, pont az éppen megtért saru meg rongyokban járó neofiták beszélnek kábé így.
nekem is okozott némi tudathasadást régen hogy vasárnap hajnalig rév aztán meg másnap reggel 10tôl kialvatlanul templomi kórus, közben meg persze még dübörgött a fülemben a tucctucc, de ezek a dolgok egy idô után tényleg a helyükre kerülnek. pl. a gyerekeimet nem terhelem még ilyesmivel építkezünk szépen a barokkból meg az oldschool discoból.

Pash Cutter
Olvasó
Koriander
Olvasó
Koriander

“ugyanezen konzervatív ifjak néhány évvel ezelőtt megvetően kezelték a partykultúrát (benne az elektronikus zenét is). ”
nyugi, én ezt tökéletesen értettem elsőre is, hogy “2005 és 2009 között voltam egyetemista. Ezen évek alatt kezdett megjelenni egy új jobboldali generáció.” –
erre írtam, hogy tipikus neofitaság.
van egy eszménykép a dolgokról és közben fullad a dogmatizmusban.
ha megnézed a kereszténység fejlődését centralizált nyugat versus patriarchalis kelet :) pont ugyanazok a hibák, na de ez már tényleg messzire vezetne.

(ich pátyi lájk e rásen ;) https://www.youtube.com/watch?v=MdYGQ7B0Vew)

Reszet Elek
Szerkesztő

Ez az igazi zseniális gépzene, nem ezek az újdonatúj fosok: https://www.youtube.com/watch?v=bVl2_MSwmSA

Ezt az instrumentalt meg megkapjátok bónuszba: https://www.youtube.com/watch?v=ryrEPzsx1gQ

Koriander
Olvasó
Koriander

jajja ez pont olyan, mint a barokkot fikázni a reneszànszból :DD

Naooo
Olvasó
Naooo
Koriander
Olvasó
Koriander

(Elek a punkot is fosnak tartja, amúgy ilyen tipikus mimóza csak a szépet szereti)

Naooo
Olvasó
Naooo

Hát akkor ezért biztos odalesz, mer a közép résznél nem nagyon van szebb.

https://www.youtube.com/watch?v=RP8EaZqCYYY

Reszet Elek
Szerkesztő

De van.

Naooo
Olvasó
Naooo

Erre gondoltál?

https://www.youtube.com/watch?v=H9TewdwFC0w

Persze, hogy erre.

Reszet Elek
Szerkesztő

A punk nagyrésze fos. Deklasszált elemek röfögése, az újabb generáció hippijei (azokat meg utáljuk). No azért nem mind persze.

Pash Cutter
Olvasó

Jó dolog az elektronikus zene. :)

Én mostanában Covenant-ot hallgatok.

https://www.youtube.com/watch?v=jm-6uQ-MLf0

ulomenen
Újságíró

Az ELTE-n is lesz ombucman, épül a gender- rezsim:

“Saját ombudsmant akar magának az ELTE, a pozícióra már meg is hirdették a pályázatot. A hazai liberalizmus fellegvárának tartott intézmény ombudsmani hivatala a tervek szerint egyik szervezeti egységhez sem kötődne, azonban az intézmény egészére és egyes részeinek működésére is hatást tud majd gyakorolni, egyik fő feladata pedig az egyetemi szexizmus megállítása lesz. Az ELTE honlapján közölt tanulmány szerint szexista a szőke nős vicc, egy terem elnevezése vagy pedig az, hogy a férfi és női szerepeket valaki, valahol, valamiért ábrázolni meri.”

http://pestisracok.hu/epul-gender-rezsim-ceu-utan-az-elte-meleglobbi-es-szelsoseges-feminizmus-melle-allt/

Rokapapa
Újságíró

Semmi új nincs a nap alatt.

Kvóta vagy ha az nem megy akkor a feltételeket kell megváltoztatni, hogy a nők is elérjék a mércét (lásd: gépjármű vezetés)

A férfiadó felkeltette az érdeklődésemet bár ezt a svéd változatot nem ismertem. Ezzel ellentétben már közel tíz éve felvetült a magyar politikában a férfiadó bevezetésének létjogosultsága. Az alap koncepció azonban nem a nők elleni erőszak “nem létező” költségeinek finanszírozása hanem a gyereknemzés hiányát akarták és feltehetőleg ma is akarják megadóztatni. Röviden minden férfi fizessen külön adót ameddig nincs gyereke. Az ebből befolyt összegekből akarták finanszírozni a mesterséges megtermékenyítéssel anyává vált nőknek “kötelező” jelleggel járó gyerektartását. Vagyis minden olyan férfi fizessen gyerektartás akinek nincs is gyereke. Az ötlet iróniája pedig pont az, hogy a népesség csökkenése miatt akarták bevezetni ezt az adóformát. Pusztán az nem világos számomra, hogy a gyereket nem vállaló nők megadóztatására miért nem gondoltak soha.

Naooo
Olvasó
Naooo

Én gondoltam, havi 300 ezer eftét beszedni a nőktől, ha 20 év felett nincs gyereke, ha egy van, akkor csak 200 ezer, kettőnél 100 ezer, háromnál 50 ezer, négynél 20 ezer, ötnél 10 ezer, hatnál nulla adó.