Alter Ego
0 megosztás

Franciaországban szoknyában mentek dolgozni az egyik közlekedési társaság buszsofőrei

A Franciaországi Nantes-ban az egyik busztársaság férfi sofőrjei tüntetésképpen szoknyában mentek dolgozni. Kijelentették, hogy diszkrimináció, hogy a nők szoknyában is dolgozhatnak, miközben a férfi dolgozóknak megtiltották a rövidnadrág viseletét.

“Ha szoknyában lehet dolgozni, akkor mi is szoknyában fogunk dolgozni.” – Mondták valószínűleg a nemi diszkriminációra érzékeny és önmagukért kiállni sem rest férfi dolgozók.

Az autóbuszvezetők véleménye szerint abszurd dolog, hogy miközben a közlekedési társaság női dolgozói számára adott az a lehetőség, hogy a kánikulában szoknyát viseljenek, eközben nekik hosszú nadrágban kell szenvedniük a forróságban, ami ráadásul azért is értelmetlen dolog, mert a gépkocsivezető fülkében amúgy sem igazán látszik, hogy hosszú vagy rövid nadrágban vannak.

Bár az öltözködési előírás a közszolgáltatók esetében a kulturált munkavégzés elemi részét képezi, de lássuk be, talán joggal merül fel, hogy a dress code-nak a férfiak esetében is léteznie kellene az időjáráshoz alkalmazkodó elemeinek.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


159
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
12 Egyéni hozzászólás
147 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
22 Hozzászólások szerzői
BaalKalmanlapposguttaDeadpoolHöllenhund Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Toplak Zoltán
Újságíró

Örülök, hogy kiállnak magukért.

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Persze, ki, a béták. Ez inkább egy színház volt. Simán bemehettek volna egységes rövidnadrágban is, ha nem jön be, hazamennek, végleg. A buszsofőr hiányszakma, majdnem azt csinál amit akar.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

A béta ilyenkor anonim és szomorú nyikorgásokat ír a netre.

Ezek a fickók tökösen kiálltak magukért a leghatékonyabb fegyverrel. (a nevetségesség öl)

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Azt látom, hogy írogatsz, de te tudod, hogy szomorú vagy, vagy sem. Színház és szövegértés.

Penge
Olvasó
Penge

Csak én érzem már ezt az egészet ilyen “Hívjatok Lorettának, jogom van szülni.” dolognak?

Meg egyébként is ezeknek a “belemegyünk a feministák játékába” dolognak sosem volt még jó vége. Nincs elég metroszexuális páva már a világon, aki egészen addig szűz mangina marad, amíg alfa külsővel és/vagy jellemvonásokkal nem hat a női szexuális ösztönre?

Nem elég már, hogy kb. egyre lehetetlenebb férfiként funkcionálni a sok egymásnak ellentmondó elvárás miatt, fokozzuk még ilyen hülyeségekkel? A férfiak a joghézagnak köszönhetően természetesen lehetnek szoknyában, de legalább annyira férfiatlanul szánalmasan nevetségesek lesznek tőle, mint a Schwarzeneggerré gyúrt tüsihajú nők váltak nőietlenné.

Ilyen módszerekkel nem győzhetünk, csak lesüllyedünk a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Szzerintem is lementek kutyába….

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Lószart!

Átmentek vérfarkasba.

Nem kell mindig tövig beleállni izomból, a humor a legjobb fegyver.

Naooo
Olvasó
Naooo

De ugye a női dolgozók nem sofőrök?

Gejza
Olvasó
Gejza

“A férfiak a joghézagnak köszönhetően természetesen lehetnek szoknyában,”

Nincs itt joghézag, itt gender-elmélet van: én olyan neműnek vallom magam, amilyennek akarom. És onnantól mindenkinek csend vagy megyünk bíróságra diszkrimináció miatt.

Ez nem egy joghézag, nem a joghézag fogalma.

Ez az abnormalitás minden szinten. Ezer fok van, vezetek, és ha elájulok a 40-50 fokban, akkor emberek halhatnak meg és nincs biztosítva az, hogy a szervezetem megfelelő működéséhez ebben a munkakörben meglegyen a megfelelő körülmény. (kicsit matematikailag megfogalmazva, de itt ez a lényeg)

Másrészt meg, hogy ilyen módszerhez kell folyamodni ehhez.

 

De itt a másik, ugyan ez a helyzet, Anglia, iskolai öltözet, pár napos:

http://24.hu/kulfold/2017/06/23/angliaban-olyan-hoseg-van-hogy-meg-a-fiuk-is-szoknyaban-mentek-iskolaba/

Szerk:

Szerintem a korrekt és férfias viselkedés az lehetett volna, ha egy emberként beint a férfiak csoportja és addig nem megy be – tehát sztrájk – munkahelyre, iskolába, stb-stb, amíg a gatyarohasztó időben nem adják meg azt a jogot és lehetőséget, hogy normálisan érezhessék magukat és biztonsággal tudják végezni a munkájukat ezáltal. .

 

Naooo
Olvasó
Naooo

Amúgy a nyomorék nyugaton nincsen légkondi a buszokon?

Toplak Zoltán
Újságíró

Erre jobban felfigyelt a sajtó, nagyobb a nyomás a munkáltatón. A Férfihang Civil Társaság tüntetéséről sem az MTA se a Pesti Srácok nem tudósított, mert nem volt elég látványos, nem volt elég nagy a cirkusz. Pedig mindkettő kint volt. Én azt mondom a femi módszerek sajnos hatásosnak tűnnek. Valamennyire le kell menni kutyába, vagy elmennek mellettünk a médiumok.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Esetleg utána is nézhetnél az adott területen hatályos sztrájkjognak.

Reszet Elek
Újságíró

Lelki szemeim előtt látom a közeljövő fanatikus férfijogi mozgalmárait, akik a Femen eszközeit bevetve, koszorúval a fejükön, forradalmii szövegekkel a testükön, a farkukat lóbálva, meztelenül terrorizálják a köztereket…

Amúgy a fenti nem egyedi eset, itt egy másik is.

Rokapapa
Újságíró

Ennél nagyobb hülyeséget nem is csinálhattak volna. Köznevetség tárgyává tették magukat és a férfi nemet.

Amúgy sok olyan munkahely létezik ahol a nőknek kötelező a szoknya, ezeket kellene inkább népszerűsíteni és terjeszteni mivel egy nőnek eleve csak a szoknya való. Eddig lehetett azt mondani, hogy ne hordjanak nadrágot a nők hisz mi sem hordunk szoknyát. De ezek után….

Szégyen!

Toplak Zoltán
Újságíró

Én nagyon hatékonynak gondolom, a nyugati világ sajtója tele van vele. Nem csak nemzeti, de nemzetközi szinten foglalkoznak vele az emberek.

Rokapapa
Újságíró

A férfiakon való gúnyolódás lehetősége ként került ez csak a médiák középpontjába. Ezek a férfiak nem önmagukért álltak ki hanem a femináci asszonyaik kényszerítették őket ilyen jellegű demonstrációra. Ha valóban ők maguk lettek volna a kezdeményezők akkor szimplán felhajtják a nadrágszárat térdig. Azzal is betartják a cég szabályzatát és közben megőrzik férfiúi méltóságukat.

Jelen formában ez nem más mint a feministák diadala a férfiasság felett.

Toplak Zoltán
Újságíró

Eddig sehol nem vettem észre, hogy gúnyolódtak volna a sofőrökön. Amúgy ennek a lehetőségét is vállalni kell. A gúnyolódás a gúnyolódóról legalább annyira szól, mint arról, akit gúnyol. A femináci női terrort nem tudom, honnan veszed. Szerintem a képzeleted játszik veled.

A szoknya viselet látványos és meghökkentő. Sokkal inkább az, mint feltűrni a nadrágszárat. A mai genderideológiától átszőtt nyugati világban sokkal kisebb támadási felület szoknyát húzni, mint ellene menni a szabályzatnak akár rövid nadrággal (Reszet Elek) vagy nadrágszár tűrögetéssel. Ráadásul ezek egyike sem hír, és a médianyomás, ill. a közvélemény nyomása kimarad az akcióból.

Azt hiszem, lezárom a vitát, kezdem magam ismételni, azt meg minek.

Rokapapa
Újságíró

Na itt van a kutya elásva amivel pont az én szavaimat igazolod.

“A mai genderideológiától átszőtt nyugati világban sokkal kisebb támadási felület szoknyát húzni, mint ellene menni a szabályzatnak akár rövid nadrággal (Reszet Elek) vagy nadrágszár tűrögetéssel. Ráadásul ezek egyike sem hír, és a médianyomás, ill. a közvélemény nyomása kimarad az akcióból.”

Most sem lesz semmiféle nyomás a média vagy a közvélemény részéről. A média kizárólag női szemmel nézi az eseményeket vagyis nevetségesnek tartja az egészet – a média ilyen jellegű beállítottságáról már többször foglalkozott ez az oldal is. A közvélemény esetleges nyomására pedig a feministák fognak lejárató ellen mozgalmakat indítani pont a médiákon keresztül hisz az ő érdekük, hogy ez úgy kerüljön be a köztudatba, hogy a férfiak valójában mennyire férfiatlanok. Nem kell ide fantáziálás, a helyzet adja magát mint már oly sokszor a múltban csak ideje lenne végre megérteni a feministák gondolkozását ha már velük oly sokat foglalkozunk.

Toplak Zoltán
Újságíró

Igen, amit te rossznak látsz, azt én ügyes húzásnak. A gender őrületet használjuk ki, és fordítsuk a saját hasznunkra! Gondolom én. Szerintem nálad viszont pont ez húzza ki a gyufát. A médiáról meg: én tőlük értesültem az ügyről, és örülök neki, hogy férfitársaim nem hagyják magukat. Már megérte szerintem szoknyát húzni.

inkvisitor1
Olvasó
inkvisitor1

Akkor ne szoknyát vagyenek, hanem a régi római férfiak népszerű öltözékét.

Tunikát, alsógatya nélkül. Kellemes hűtési lehetőség az ékszereknek, ráadásul tradícionális férfiruha.

Hunn
Újságíró

Nekem elegendő volt egyetlen pillantást vessek a csatolt fotóra ahhoz, hogy minden egészséges férfiösztön azonnal fellázadjon bennem!

Bármi is legyen az ügy, ilyen megoldási mód feltétlenül téves és helytelen lehet csak. Bármilyen probléma megoldását keresve ilyen reakció csak alapból rossz és téves megközelítés eredménye lehet.

El kell dönteni mit akarunk. Patriarchátust?

Vagy pedig a Feminista ideológia egyeduralmát és a Feminista narratíva kereteit elfogadva kérjük szépen nagyhatalmú úrnőinket és mangináikat, hogy legyenek szívesek önmaguktól lecsipkedni a Feminizmus vadhajtásait, a túlzásaikat belátva önként elhatárolódni a szélsőségeseiktől, valamint biztosítani számunkra is a meghirdetett teljes egyenlőséget, a férfiakkal szembeni kettős mérce felszámolásával. Hiszen jelenleg mi, fehér, keresztény férfiak sokkal inkább áldozatok vagyunk mint mások?

Ne már. Szerintem a döntés a két lehetőség között egy férfi számára csak egyértelmű lehet. És a győzelemhez nem miniszoknyában vezet az út…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Én emiatt már feketeseggű lettem:), kíváncsi vagyok, te mit fogsz érte kapni:)?

Balton
Olvasó
Balton

Nem értek egyet most, a felszólalók többségével. Szerintem is igenis helyesen jártak el, amikor felhívták a figyelmet; ráadásul a szabályzattal összhangban is jártak el. Mer’ a szoknya lehet a rövidnadrág mégsem? Mi ez ha nem diszkrimináció?

És igen ezt felkapta a sajtó, hogy a férfiaknak is lehet melegük, nemcsak a nőknek. Qued licet Iovi, non licet bovi? Srácok…

Írjátok, hogy ne menjenek be dolgozni senki sem, majd jól beszarik a nagyvállalat. Legyen tánc(ööö…sztrájk)! Nos a nagyvállalat sosem szarik be: meggyőz(vagy alapból van) kb. 20-25% sztrájktörőt, felbérel egy külsős céget akik adnak sofőröket pár napig, és máris tudja garantálni kisebb-nagyobb fennakadásokkal a törvényi szolgáltatási minimumot. Majd mozgóbér-célprémium megvonás, irányított elbocsájtás és pipa. Emlékezzünk pár éve Mo-n is volt hasonló helyzet(nem rövidnadrág ügyben) a BKV-nál, ott is a bérsofőrökkel fenyegetett a munkáltató…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Mer’ a szoknya lehet a rövidnadrág mégsem?

A nők szülhetnek, a férfiak nem?

Mi ez ha nem diszkrimináció?

Ugye, egye….

És igen ezt felkapta a sajtó, hogy a férfiaknak is lehet melegük, nemcsak a nőknek.

Lehet, sőt, mellük is van még sem szoptat(hat)nak…..

No meg joguk van a pinához is, mégsem „jár” nekik….

 Qued licet Iovi, non licet bovi? Srácok…

Pont, hogy Jupiter levágta a tökeit, és hisztizik, hogy őt miért nem sajnálják/segítik/elnézőek vele szmben stb…

Írjátok, hogy ne menjenek be dolgozni senki sem, majd jól beszarik a nagyvállalat. Legyen tánc(ööö…sztrájk)! Nos a nagyvállalat sosem szarik be: meggyőz(vagy alapból van) kb. 20-25% sztrájktörőt, felbérel egy külsős céget akik adnak sofőröket pár napig, és máris tudja garantálni kisebb-nagyobb fennakadásokkal a törvényi szolgáltatási minimumot.

Pontosan. A sztrájk (kedvencem az éhségsztrájk:) is csak a hisztinek egy „felnőttesített” –(de hülye szó:) változta…

Majd mozgóbér-célprémium megvonás, irányított elbocsájtás és pipa. Emlékezzünk pár éve Mo-n is volt hasonló helyzet(nem rövidnadrág ügyben) a BKV-nál, ott is a bérsofőrökkel fenyegetett a munkáltató…

Aki elmegy kurvának, ne sírjon, ha dugják…..

Balton
Olvasó
Balton

Aki elmegy kurvának, ne sírjon, ha dugják… kár hogy Magyarországon élünk ugye? Ennyi kevés pénzért szopni, meghogy baszogassanak is? Lehet neked nincsenek anyagi problémáid a hónap végére:) jó neked!

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Hogy érted, hogy kár hogy Magyarországon élünk?

 Ennyi kevés pénzért szopni, meghogy baszogassanak is? 

Ki tartott pisztolyt a fejéhez?

Lehet neked nincsenek anyagi problémáid a hónap végére:) jó neked!

Nincsenek, és jó nekem – megdolgoztam érte.

 

Balton
Olvasó
Balton

Hogy érted, hogy kár hogy Magyarországon élünk? azt a Te írásodra válaszoltam, az empatikus kurvás hasonlatodra.

Ki tartott pisztolyt a fejéhez? – a megélhetés, az éhesen síró gyerekek, az elnyomó asszony, a svájci hitel, vagy csak az irraális félelem hogy nem fog boldogulni külföldön(mer’ nem beszél csak magyarul pl.), vagy a konvencionális társadalmi nyomás, hogy dolgozz termelj vásárolj:).

Nincsenek, és jó nekem – megdolgoztam érte.- Ezt most ne köteedésnek vedd pls, ezek szerint már nem vagy a munkaerőpiacon, vagy jól megy a vállalkozásod?

 

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Más országban a kurvát nem dugják meg?:)

a megélhetés, az éhesen síró gyerekek, az elnyomó asszony, a svájci hitel, vagy csak az irraális félelem hogy nem fog boldogulni külföldön(mer’ nem beszél csak magyarul pl.), vagy a konvencionális társadalmi nyomás, hogy dolgozz termelj vásárolj:).

Mivel tevékeny része volt ezekben és nem “csak úgy megtörténtek” vel, nem rákényszerítették, hanem döntéseinek következményeiként “kéyntelen (el)viselni”, így a ravaszon az ő keze van.

Nem veszem kötekedésnek a kérdésed, csak erre nem fogok válaszolni, bocs.

 

Balton
Olvasó
Balton

Okay, akkor csak arra: hogy az eccerű de nem kétbites munkavállaló, az miért kurva szerinted?

Példa: ha a céged azt mondja, hogy túl sokat keresel (mihez képest mondjuk) a munkádat meg el tudják látni 1000 km-rel odébb, volt egy jónak számító átlagkereseted, demivel leépítettek mint a sicc (érdemeid elismerése mellett). Kereshetsz újat, fogsz találni mer’ ma itthon aki akar az tud dolgozni, talán a mélyszegény helyeket leszámítva. Kicsit úgy járva, sánta hasonlattal mint a 9. nagybőgős. Járni járna, csak nem jut. És ne vigyen félre, nem magamról beszélek (csak ca. 100 volt kollégámról).

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Okay, akkor csak arra: hogy az eccerű de nem kétbites munkavállaló, az miért kurva szerinted?

Hogyhogy szerintem???? , én ilyet hol állítottam?

Példa: ha a céged azt mondja, hogy túl sokat keresel (mihez képest mondjuk) a munkádat meg el tudják látni 1000 km-rel odébb, volt egy jónak számító átlagkereseted, demivel leépítettek mint a sicc (érdemeid elismerése mellett).

Voltam munkanélküli 1,5 évig.

Kereshetsz újat, fogsz találni mer’ ma itthon aki akar az tud dolgozni, talán a mélyszegény helyeket leszámítva.

2009-2010, az elvileg kurva nagy válságban, az ország csődközeli álapotában……

Kicsit úgy járva, sánta hasonlattal mint a 9. nagybőgős. Járni járna, csak nem jut. És ne vigyen félre, nem magamról beszélek (csak ca. 100 volt kollégámról).

Én igen, mi a kérdés?

Balton
Olvasó
Balton

Végül is nem állítottad, csak az én kommentemhez fűzted oda hogy aki kurva az ne… Én meg az eccerű munkavállalókról beszéltem szinte végig. De tudom ad hominem, meg vesz is:).

Veled beszélgetni olyan, mint ha angolnát akarna megfogni az ember. Nem sértésnek szántam.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nem vettem annak:)

Naooo
Olvasó
Naooo

“Minél többet vitatkoztam a zsidókkal, annál inkább megismertem beszéd és harcmodorukat. Mindenekelőtt az ellenfél butaságával számoltak, és ha azután minden kötél szakadt, maguk tettették a butaságot. Ha mindez nem használt, akkor egyszerűen nem értettek meg semmit, vagy pedig pillanatok alatt egy másik témára ugrottak át. Magától értetődő dolgokat tárgyaltak, amelyek helyeslését azonban rögtön más jelentős dolgokra vonatkoztatták, hogy azután ismét visszavonuljanak és ne tudjanak semmi bizonyosat. Bárhol fogott is meg az ember egy ilyen “apostolt”, nyálkás lett a keze, s részletekben siklott ki ujjai közül, hogy azután a következő pillanatban ismét egyesüljön. Ha netalán az ember valakit olyan megsemmisítő módon gázolt le, hogy már csak a környezetre való tekintettel is kénytelen volt helyeselni, és így arra gondolt, hogy legalább egy lépést tett előre, akkor annál nagyobb volt csalódása a következő napon. A zsidó egyszerűen nem vette tudomásul az előző napon történteket, és mintha misem történt volna, tovább mesélte régi, lehetetlen álláspontját, s még felháborodottan csodálkozott azon, hogy kérdőre vonták. Nem emlékezett már semmire, legfeljebb az előző napon tett állításainak helyességére.”

Naooo
Olvasó
Naooo

Rég másoltam be, épp ideje:

“A sarccal, amelyet a zsidóknak, nemzetközi bankár uraitoknak fizettek, lenne miből megélnetek akkor is, ha háromból két napig nem csinálnátok semmit!” – Louis-Ferdinand Céline

Hunn
Újságíró

Felismertem a másik idézetedet, Naooo. Az íróját a Feministák és a nők gondolom úgy tartják számon, mint Eva Braun pasiját.

Amúgy a volt barátnőmet anno egyszer megkérdeztem, már nem emlékszem hogy jött ez elő, de hogy lefeküdt volna-e Hitlerrel. Azt mondta, igen. Nem tudom milyen következtetést lehet levonni a nőkről ezzel kapcsolatban.

Reszet Elek
Újságíró

“Egy huszonöt-harminc éves, szőkére festett, enyhén molett nő lépett oda hozzájuk; gyenge németséggel megkérdezte:

– Önök várnak IBUSZ-kísérőt?
– Igen.
– Üdvözlöm önöket, én fogom végigkísérni önöket magyarországi útjukon, Barna Éva vagyok.
– Hitler Adolf.
Barna Éva arcán nem látszott semmiféle csodálkozás, inkább csak udvariasságból jegyezte meg:
– Mintha már hallottam volna a nevét, Hitler úr!
– Valóban? – kérdezte Hitler epésen.
– Csak azt nem tudom, hogy hol. Ha valaki az én szakmámban dolgozik, annak sajnos sok nevet kell a fejében tartania. – Pajkosan Hitler kezére ütött. – Különben maga sem ismerte az én nevemet, tehát kvittek vagyunk. Majd még beszélgetünk, Hitler úr, most meg kell keresnem a sofőrünket.”

Hunn
Újságíró

Ez pedig már Moldova lesz, mégpedig a Hitler Magyarországon című novellája, ha jól csalódom.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Ön volt gyilkos nem a kádár jános.”

Toplak Zoltán
Újságíró

A sztrájk (kedvencem az éhségsztrájk:) is csak a hisztinek egy „felnőttesített” –(de hülye szó:) változta…

 

Akkor szerinted mi a megoldás? Dobjunk atomot a másikra? Érted, pont ez a lényeg: békésen rendezni a konfliktusokat. Téged olvasva mintha csak két lehetőség lenne: pofán b..ni, vagy kussolni.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A sztrájk (kedvencem az éhségsztrájk:) is csak a hisztinek egy „felnőttesített” –(de hülye szó:) változta…

Amit beidéztél tőlem azzal most egyetértesz, vagy vitatod, mert ez kimaradt és ugrottál egyet,?

Akkor szerinted mi a megoldás?

Mire?, hogy ha egyirányú utcában csak a kerékpárosok (és ezt tábla jelzi és megengedi!!!!!) hajthatnak be, akkor te autósként a földhöz vered magad/sztrájkolsz/szoknyát/biciklit húzol a tetőre stb. addig amíg neked is meg nem engedik?

Dobjunk atomot a másikra?

Elvesztettem a fonalat, ki a  másik ?a szabályzat?, a munkáltató? a nők? a feministák? …….????

Érted, pont ez a lényeg: békésen rendezni a konfliktusokat.

Először azt kéne közölnöd, hogy szerinted milyen konfliktusról van szó, ki? kivel? és miben konfrontálódik?, mert így egy katyvasz már a kérdés magában is.

Téged olvasva mintha csak két lehetőség lenne: pofán b..ni, vagy kussolni.

Megint az a kérdés, Ki basz pofán Kit?

Toplak Zoltán
Újságíró

X szerintem te ezeket érted. Kötözködsz csak.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ha pontosítod / egyértelmű vagy, kapsz választ, ha nem, akkor meg azt hiszel amit akarsz.

Toplak Zoltán
Újságíró

Elek már válaszolt.

Reszet Elek
Újságíró

Van ahol hirtelen egyszerre betegszik meg mindenki. Van ahol az összes előírást tételesen és a legapróbb részletekig elkezdik betartani.

Balton
Olvasó
Balton

Az mindég gyanús, és arra mindég valaki ráb…szik.

És úgy van ahogy írod, előbb egyszerre mindenki megbetegszik, aztán meg elkezdik az előírásokat a legapróbb részletekig betartani a “főnökségen”. Mer’ a munkáltató g..ci.

Reszet Elek
Újságíró

Csak jeleztem hogy igenis létezik alternatíva.

Balton
Olvasó
Balton

Okay, bocsi, csak lassan 15 éve dolgozom a munkáltatói oldal(ak) képviseletében, és látom mi zajlik itt Mo-n. Bár lassan hogy nincs képzett(vagy akár betanított-segéd) munkerő az országban szinte csak lasszóval kell fogdosni az embereket, látszanak már pozitív változások. (Vidékről nem Bp-ről beszélek).

Reszet Elek
Újságíró

Az emberek a lábukkal szavaznak és sokuknak lett tele a töke azzal, hogy folyamatosan faszra veszik, hogy a céges extrából csak csöppek jutnak. Ezért kell már lasszóval fogdosni a normális hozzáállású embereket, mert valójában ez utóbbi lenne az igazi kritérium (a szakképzettség messze utána jön lévén a betöltendő állások jórészénél a józan ész és a hozzáállás az elsődleges és minden más elsajátítható).

Megjegyzem a szakképzettséggel hasonló problémák vannak. A munkáltatók jórésze elvárja, hogy a szakképzett munkaerő csak úgy beessen a kapun, hogy készen (és ingyen) kapja meg a megfelelő szakképzettséggel, tapasztalattal és érvényesn papírokkal és engedélyekkel bíró dolgozót, aki persze rugalmas munkaidőben és hálás szívvel fogadott minimális fizuért nap nap után odateszi magát. No persze az érintett személyek csak annyit mondanak: Hát a faszom nem kéne?

Valaha a cégek kinevelték a szakembereiket, tanulmányi szerződéseket kötöttek. Manapság?

Balton
Olvasó
Balton

Kb. 2-3 éve, a helyi autógyártó multi, még úgy alkalmazott hogy 3 havi próbaidőre felvette a betanított munkásokat kölcsönzött munkaerőként, majd kibaszta. Aztán újra alaklamazta 3 hónapra próbaidőre, stb. Az ügyeseket minden ilyen sorozat végén 2-3 embert felvett 3 hónap próbaidővel állandóra, volt aki 4x volt egymás után próbaidős(se juttatás, se kafetéria, stb) Eu mi?

Bezzeg most a hírdetés: állandóraaa, rögtön kafetériaaaa, meg leszop a HR-es kiscsaj ha idejössz…

Röhej, ba+

Rokapapa
Újságíró

Te most melyik országban tapasztalod ezeket?

Mert itt Magyarban bizony a dolgozóknak nem adnak semmit (még fizetést se nagyon) kivéve az irodában facebookuzó agyatlan picsáknak.

Koriander
Olvasó
Koriander

a gyôri audi gyárról van szó, szerintem.

Naooo
Olvasó
Naooo

Mé nem a kecskeméti mercédesz?

Balton
Olvasó
Balton

Ott a legjobban, de ez egy másik megyeszékhely másik autóipari cég. Nincs munkaerő… ahogy rendes szaki sincs, se villanyszerelő se lakatos, se burkoló. Úgy kell nekik udvarolni, hogy jöjjenek. Van amelyik kiröhög, ha megkérded tőle mikor tud jönni…

Koriander
Olvasó
Koriander

Kecskemétnek/Esztergomnak nincs akkora hájpja, mint Gyôrnek, azér’.

Naooo
Olvasó
Naooo

Pilótakekszet akarok enni, az ér valamit, nem úgy, mint egy gagyi audi.

Koriander
Olvasó
Koriander

torkos borz. az audi kúknak szép orra van.

Naooo
Olvasó
Naooo

Németből már csak a porsche jó, a többit lealjazták a maffiózók, a nyakkendős bűnözők, a cigányok, meg a hülyegolfosok.

Reszet Elek
Újságíró

Te osssstoba! A Pilótakeksz már szlovák meg lengyel. A Győri Keksz szinte csak a Negrot gyártja itthon. Szemét Kraft Foods…

Valaha hungarikum volt, a Győri Kekszet 1900-ban alapították és a csúcson 2500 dolgozója volt. Ma kb 50, a cukorkások.

Senki ne egyen Győri Keksz terméket, amúgy is egészségtelen szar.

Koriander
Olvasó
Koriander

Hungarikum?
” Bach az üzemet 1892-ben eladta Koestlin Lajosnak, aki akkor települt át Magyarországra az ausztriai konkurenciaharc elől, hat vagonban hozva magával bregenzi biscuitgyárának összes gépét. A Koestlin Lajos és Tsai Rt. 1900-ban kezdte meg működését ötven áttelepült szakemberrel…”

mér’ lenne egészségtelen, meg pláne “szar”?

Koriander
Olvasó
Koriander

cayennje tipikusan a kínai bûféseknek, digó ügyvédeknek és az exendékás üzletembereknek van :D

Reszet Elek
Újságíró

Attól még számunkra lehet hungarikum. Mivel egészségtelen azért szar. Egy karikában majdnem 5 g cukor van, a többiről nem is beszélve.

Naooo
Olvasó
Naooo

A szlovák meg a lengyel amúgy is csak elszlávosodott magyar.
Nem a népautó változatra gondoltam.
A cukor nem egészségtelen, hanem hasznos.

Toplak Zoltán
Újságíró

Egyébként szerintem igazad van. Nekem semmi bajom a szoknyákkal, de tény: lehetett volna éppen másképp is.

Höllenhund
Olvasó
Höllenhund

Nos a nagyvállalat sosem szarik be: meggyőz(vagy alapból van) kb. 20-25% sztrájktörőt, felbérel egy külsős céget akik adnak sofőröket pár napig, és máris tudja garantálni kisebb-nagyobb fennakadásokkal a törvényi szolgáltatási minimumot. Majd mozgóbér-célprémium megvonás, irányított elbocsájtás és pipa

Akkor majd xcsakx meg a hasonszőrűek megmagyarázzák. “Pff, hát így jártak, szar nekik. Mondjuk aki ilyen faszfej cégnek dolgozik ahelyett, hogy elmenne valami penge helyre, vagy magánvállalkozást csinálna, az biztos egy faszkalap lúzer béta. Meg egyébként is, minek keresték a bajt. Ja, hol a söröm?”

Koriander
Olvasó
Koriander

egy férfi szoknyában is férfi.
tóga, kilt, andon bakama jutott így hirtelene az eszembe,
ezek se fodros kiscsicsát húztak, hanem bermudaszerû láb között elválasztás nélkülit… hogy ez miért sérti az önérzetet egyeseknél?!

Balton
Olvasó
Balton

Francba, a kiltet akartam írni én is csak elfelejtettem…

Cserébe egy story: még 1,5 évtizeddel ezelőtt, egyik vidéki egyetemi napokon volt egy skót-csapat amelyik küzdött az egyetem diák-rektori székéért. Volt egy csinoska(emancipunci) újságirónő, aki a helyi laptól végig kinnt volt és tudósított a rektorválasztásról, már nem emlékszem de asszem a skót csoport nyert. Az aktivisták végig kiltben nyomták, a kislány meg arról beszélt és irogatott egy héten keresztül, hogy vajh mi van a szoknya alatt? Aztán a srácok, miután menyerték a versenyt, az utolsó napon megmutatták…

Persze hogy nem volt egyiküknek se semmi alatta, és persze hogy hisztizett a kiscsaj. Nem értem pedig egy héten keresztül semmi másról nem beszélt szinte… volt is botrány rendesen…

Reszet Elek
Újságíró

A kilt nem szoknya és hagyományosan nem hordanak alatta semmit, mivel kurva meleg, leizzadnak a golyók. A legtöbb skót szerint bárki hordhat kiltet, ha a megfelelő tisztelettel teszi, azaz egyik klán tartánját sem viseli és nem vesz alá alsógatyát.

Reszet Elek
Újságíró

xcsakx
Olvasó
xcsakx

egy férfi szoknyában is férfi.

A balfasz meg bármiben van, balfasz…….

hunbagira
Újságíró

neten arcoskodó kis köcsög troll, az neten arcoskodó kis köcsög troll…:)

Moderator-06
Szerkesztő
Moderator-06

hunbagira,ne ebben a stílusban,légyszíves! Köszi

xcsakx
Olvasó
xcsakx

:)

Csak ez  a balfaszon nem sokat segít……

Asidotus
Olvasó
Asidotus

Szerintem igazuk volt a sofőröknek, és az, hogy pont szoknyát választottak, kaptak egy extra nyilvánosságot, ami után már nem lehet velük akármit megtenni.

Rokapapa
Újságíró

Szép hazánkban is kialakult már a közlekedési vállalatok rivalizálása még ha ez az árakon és a színvonalon nem is látszik.

Kaptak egy extra nyilvánosságot, pontosabban a cégük kapott egy ingyen reklámot. Mit értek el ezzel…? Max. annyit, hogy megengedik nekik vagy talán még kötelezik is őket majd a szoknya viselésére ami további megalázást jelent a férfiaknak és plusz bevételt a munkaadójuknak.

Höllenhund
Olvasó
Höllenhund

Ez így szar. Nem tudom megmondani, mi lenne az, ami szerintem nem szar, ugyanakkor működik is, igazság szerint nem is érdekel annyira az egész, hogy belegondoljak egyáltalán, de ez így szar. Persze ami ellen fellépnek, azt én is utálom, de ettől még mindenki lúzer, aki fellép ellene, mert ugye ha nem lenne lúzer, nem lenne mire panaszkodnia. Mindenesetre jó lenne, ha ti balekok, akik ellene vagytok, végül győznétek, mindegy, milyen áldozatok árán, mert akkor én is beleülhetnék a végén a jóba. De mellétek állni nem fogok, mert egy igazi férfi, mint amilyen én vagyok, nem vesztegeti az idejét ilyen faszságokra. Mindegy, mivel próbálkoztok, én ígyis-úgyis szarok rátok, mert bármit is csináltok, az én szememben az szar. = az xcsakx-féle pojácák hozzáállása dióhéjban

 

Reszet Elek
Újságíró
xcsakx
Olvasó
xcsakx

Egészségedre:)

Deadpool
Újságíró

Ne bántsátok csakszikát! Csak a kisebbségi komplexusait kompenzálja itt, számára ezért hasznos ez az oldal.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Ha a szomszéd macskája a lábtörlőmre szarik, akkor felrúgom a holdig. Minden harag nélkül. Nevelő célzattal.

(és a lábtörlőt kicserélem a szomszédéval)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ja, meg naponta veri az asszonyt:)

Toplak Zoltán
Újságíró

Hát igen, én is így érzem. Kritika, beszólás ezerrel, konstruktív javaslat nagyon-nagyon gyéren, konkrét lépések, az semmi. Höllenhund, belépés a Férfihang Civil Társaságba? Facebook-on fenn vagyunk.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Igen, ha “kurkásszátok ” egymást az megoldás………….

Höllenhund
Olvasó
Höllenhund

Kösz, de nem. Facebookon egyébként sem vagyok fent, nem is akarok.

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

Ha majd érdekelni fog a Mein kampf vagy a Szálasi naplója (nem fog) akkor azt fogom olvasni. De visszautasítom, hogy ez a naó nevű izé egy francia munkaügyi vita kapcsán tolja a pofámba.

(sajnálom srácok, amúgy értelmes társaság IS megfordul itt, de a moderatúra kb annyit ér mint Mérszaros Lőrinc 100 milliárdos éves nettó jövedelme ellen a 444.hu csípős glosszája.)

Ég veletek.

Hunn
Újságíró

Azért ne írjuk le csuklóból a Mein Kampf-ot. Red Pill-es szemszögből olvasva nagyon komoly PUA-tanácsok rejtőznek az isteni Führer alapművében. Például leírja, hogy a csapott vállú, göthös zsidó srácok divatos ruháik és tömött pénztárcájuk segítségével nyúlják le a jó nőket. Viszont ez nem sikerülhetne nekik, ha az árja fiúk rendesen járnának az edzőbe gyúrni és boxolni. Izmos srácként el tudnák csábítani a fiatal árja nőket, nem kellene nem önkéntes cölibátusban szenvedniük. Így a nők sem a faszkörhintán ribancoskodnának, hanem fiatalon bekötnék a fejüket és gyereket csinálnának nekik.

Adolf ismerte a dörgést, fiatal korában bécsi évei alatt komoly approach anxiety-ben szenvedett. Innen indult és eljutott oda, hogy a nők imádták, kábé nem volt olyan nő a Harmadik Birodalomban, aki nem vetkőzött volna neki önként és dalolva. Olyan szinten alfa volt, hogy a nője inkább vele lett öngyilkos, minthogy az ő farka nélkül kelljen alfa özvegyként tovább élnie. Úgyhogy Adolf egy maszkulin példakép. Ráadásul amikor bejelentette a Reichstag-ban, hogy Anglia hadat üzent a Harmadik Birodalomnak, válaszul csak annyit kérdezett Winston Churchill-től: -“Do you even lift, bro?”

Ami Szálasit illeti, ő pedig mindig is betartotta Heartsie “The Sixteen Commandments of Poon”-jának harmadik pontját, miszerint: “You shall make your mission, not your woman, your priority. Lutz Gizella 17 évig volt a menyasszonya, ugyanis Szálasi az ő sürgetésére, hogy esküdjenek már meg, meglehetősen távoli és bizonytalan határidőt adott: kijelentette, hogy ő csak akkor házasodik, ha előbb Magyarországon minden embert boldoggá tesz. Szálasi nem volt egy csajozógép, de azért az alapokkal, mint látjuk, tisztában volt ő is…

És azért tökös gyerek volt. ha mást nem is, de férfiasan meghalni azt tudott. Amikor akasztották, a hóhér ügyetlenkedett, a kötelet az ajkára tette, mire Szálasi rászólt: -“Lejjebb!” Persze ezzel nincs egyedül a magyar történelemben. Akár a kommunista Nagy Imrét vesszük – “Kegyelmet nem kérek!”- akár a Szálasival egy időben kivégzett Bárdossy Lászlót, de akár korábbról az aradi 13-akat. Kíváncsi vagyok, a mai emberek közül hányan tudnának kimenni felemelt fejjel a bitófa alá, miközben az ellenségeik körben a vérükért üvöltenek.

Reszet Elek
Újságíró

Szálasi kifejezetten karakteres személyiség volt, a szerepétől most tekintsünk el. Ami viszont Hitlert illeti, mint alfa…

Naooo
Olvasó
Naooo

Olyan kormos épületben? Leéghetne most is.

ggwp
Olvasó
ggwp

SIEG HEIL

Csak ezért bejelentkeztem. Ez beteges?

Hunn
Újságíró
Kalman
Újságíró

“Ráadásul amikor bejelentette a Reichstag-ban, hogy Anglia hadat üzent a Harmadik Birodalomnak, válaszul csak annyit kérdezett Winston Churchill-től: -”Do you even lift, bro?””

Felvétel, vagy leirat van erről? :-)

 

Hunn
Újságíró

Ha jól emlékszem úgy olvastam az interneten, hogy talán a Führer ezt mintha nem is magában a hadüzenetet bejelentő beszédében mondta volna, hanem állítólag a Reichstag honlapjára feltöltött youtube-verzió alá kommentelte anno 1939-ben, Churchill-nek címezve. Csak mint közismert, 1945-ben töröltették a nick-jét és a hozzászólásait, “gyűlöletbeszéd” címszóval. És szerintem nem volt időben elmentve screenshot.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ez valami fals információ lehet, 39-ben még nem volt youtobe, az akkor jelent meg mikor a golyóstoll.

Baal
Olvasó
Baal

Golyóstoll volt már akkoriban is. Anne Frank azzal írta a naplóját, csendesebben lehetett vele írni, nem sercegett tőle a papír… :)

Hunn
Újságíró

“Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.” (Petőfi Sándor)

Reszet Elek
Újságíró

Az abszolút elengedhetetlen moderálástól eltekintve (azt sem szívesen) nem gyomlálgatjuk a hozzászólásokat.

Naooo
Olvasó
Naooo

Imádom mikor hisztiznek a demcsik.