Alter Ego
0 megosztás

Fesztiválhiszti

Minap adtunk hírt arról, hogy a Svédországi Bravalla zenei fesztivált azzal a nyilvánvalóan fals indokkal szüntetik be, hogy ott alkalmanként szexuális zaklatás vagy erőszak is történt. Egy vállalkozás kudarcát a férfiak nyakába varrni több, mint aljasság. De nem kell ennyire messzire mennünk, ha a nyári fesztiválélethez kapcsolódóan szeretnénk mesterségesen szított szexbotrányt látni. Itt van nekünk Magyarországon az EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója) fesztivál óriásplakátja kapcsán kirobbantott, mesterségesen gerjesztett hisztikampány. Az ügyet hivatásos radikális feminista hőbörgők indították egy beküldött fotó alapján.

Az EFOTT óriásplakátján egy női fenék látható a fesztivál logójával, amelybe “valaki” belemarkol. A“Nem tehetsz róla, tehetsz ellene!” néven futó Facebook csoportban erre kezdték el magukat hergelni az arra hajlamot érző szexfóbiás és férfifóbiás feminista nők. Kijelentették, hogy “a plakát nemi erőszakra buzdít”, “a zaklatást népszerűsíti”, “tárgyiasít”, tehát nekiálltak “hányni” és gyűlölködni, ahogyan azt megszokhattuk a feministáktól. Lásd itt a Facebookon. Mint tudhatjuk, “akinek kalapács van a kezében, az mindenhol szögeket lát”. Ezesetben sincs ez másképp, fogadni mernék, saját maguk sem tudnák megmondani, hogy ugyan honnan veszik azt, hogy a képen nem egy konszenzusos, kölcsönösen kívánt (alig)szexuális interakciót láthatunk. Ráadásul amúgy is benézték a képet…

Az EFOTT szervezői, rendezői a megtámadtatás hatására közleményt adtak ki:

A fotón a hölgy saját keze látható, amint mutatja a tetoválást, amit éppen magára ragasztott. Hogy ő ezt történetesen a jobb farpofájára helyezte fel és megmutatta a kamerának, szíve-joga, saját döntése. A fürdőruhás kép molinóra helyezése a nyaralás érzését közvetíti, hiszen a fesztivál egy bőséges programkínálattal egybekötött 6 napos tóparti nyaralást kínál. Nem mellesleg a valaha egyik legtöbbet lájkolt fotóról beszélünk, EFOTT-brandinggel, ezért is került rá a választás. A kommentek alapján úgy tűnik, néhányak számára megbotránkoztató a bikinis kép, de egyet leszögezhetünk: kedélyeket egyáltalán nem állt szándékunkban borzolni. Azt pedig nem feltételeztük, hogy bárki is férfikéznek nézné a hölgy saját kezét.

Szóval a slusszpoén frenetikus: a képen látható hölgy önnön “farpofáját” abuzálja, erőszakolja és tárgyiasítja. Gratulálunk kedves férfigyűlölők! Ráadásul a bikinis képpel sem kontextuson kívül, indokolatlanul “szexualizál” a tóparti fesztivál, no nem mintha az egyébként tilos lenne és külön indok kellene hozzá. Ennek ellenére a további támadásokat megelőzendő az EFOTT szervezői inkább eltávolították a plakátot.

(A TV2 felvétele után a cikk folytatódik:)

Egyébként régóta megfigyelhettük, hogy a “nők tárgyiasítása” egy olyan “uborkaszezonra” tartogatott műbalhé, amit az efféle szerveződések akkor rántanak elő a semmiből, ha éppen nincsen valamilyen “szaftosabb” ügy, amelybe belecsatornázhatnák túláradó férfigyűlöletüket. Hogy a “tárgyiasítás” mennyire eszetlen álprobléma, azt jól mutatja az is, hogy a “Nem tehetsz róla, tehetsz ellene!” csoport szervezői voltak annyira ostobák, hogy mindezt a műbalhét “tárgyiasított” férfivel is kipróbálták egy esetben a csoportjukban. Egy olyan pudingreklámot mutattak be, amelyben egy jóképű, kigyúrt felsőtestű, félmeztelenül főzőcskéző férfival próbálja a gyártó felcsigázni a vásárlók érdeklődését. Nem várt eredménnyel járt az óvatlan ellenpróba. Egyrészt senki sem háborodott fel a “tárgyiasításon”, másrészt a nők egy jelentős része kijelentette, hogy ez tulajdonképpen nekik még tetszik is, harmadrészt többen közölték, hogy azonnal kilépnek a csoportból, mert ami sok, az sok, mindenre nem lehet rásütni a bélyeget, hogy “tárgyiasítás”. – És akkor végre kollektíven mindannyian észrevehették volna már, hogy ha egy férfival ez nem “tárgyiasítás”, akkor nyilván egy nővel sem az.

A“Nem tehetsz róla, tehetsz ellene!” néven futó Facebook csoport egyik alapítója Mérő Vera, a matematikus, pszichológus és publicista Mérő László lánya. A csoportosulás nyilvánvalóan a anemaznem.blog.hu társprojektjeként funkcionál és a nemi erőszakkal, a szexuális zaklatással és a “szexista tárgyiasítás” problémájával foglalkozik. Tevékenységük apropóját nyilvánvalóan nem ezeknek a problémáknak a társadalmi gyakorisága adja, hiszen az évente rendre elkészített kriminológiai statisztikák szerint a nemi erőszak bűncselekménye  az összes bűncselekmény között mindössze ~0,1 (nulla egész egy tized!) százalékos gyakoriságot mutat, ennél még a “robbanóanyaggal való visszaélés” is gyakrabban (~0,2%) fordul elő. Szóval a csoport létét nyilván nem a probléma gyakorisága-nagysága, hanem az ez iránt a jelenség iránti kifejezett érdeklődésük hajtja és némi pszichológiai “jósképességgel” akár azt is feltételezhetjük, hogy sok esetben talán leginkább saját erőszakos személyiségük determinálja.

MolnarEditHorvathViktoriaFlorianNiki
Szégyenfal

Három perc böngészés sem kell a csoporton belül és a párbeszéd stílusa alátámasztja ezt a feltevésünket. Hiperagresszív, borderline, aberrált nők alkotják a közösség egy jelentős részét, akiknek ha az erőszak ellen szeretnének küzdeni, akkor azt mindenekelőtt saját magukon kellene kezdeniük! Nyugodtan mondhatjuk, hogy a nyílt és tevékeny férfigyűlöletben tobzódik a látogatók egy jelentős része, és még az sem kizárt, hogy egy-két hozzászólás egyenesen kimeríti a magyar jog gyűlölet-bűncselekményekre vonatkozó passzusait. Sietve készítettünk is pár képernyőképet, ezek közül áll itt az egyik. Molnár Edit büszkén kijelenti, hogy amikor vele ilyen történt, (tehát minden bizonnyal megfogta egy férfi a fenekét), mint a plakáton, akkor olyan módon bántalmazta a férfit, hogy mentőautóval kellett elvinni és ezért “köztörvényes bűnöző” módjára felelősségre vonták, de mint kijelenti, tettét nem bánta meg, szívesen megtenné újra, már “támogatói hátteret” is szervezett a bűncselekmény újbóli elkövetéséhez (előkészület?), “legközelebb sem fogja kihagyni”, nyilvánvalóan vágyik rá. Egy férfi felhasználó figyelmezteti rá, hogy cselekménye öncélú bűncselekmény, amely felesleges agressziót nem indokolhat egy férfi udvariatlan közeledése, de a hozzászólás csak olaj a tűzre, még többen pártolják az agressziót. Horváth Viktória kijelenti, hogy nem baj, ha nem a nyakát törte ki, Flórián Niki pedig nevetve örül a bűncselekménynek, hogy “legalább egy életre megtanulta, hogy nem nyúlkálunk, nem tárgyiasítunk”. – Nos ezt nevezzük manapság feminista aktivizmusnak! És ez korántsem egyedüli, egész blogok szerveződnek a nyílt androfóbia köré. Szégyelljék magukat mindannyian! Azok is akik ezen élvezkednek és főleg azok, akik ilyen közösségeket szerveznek és tevékenyen szítják a férfigyűlöletet! Részemről azt gondolom, hogy ha Mérő Vera már ilyen sikeresen terelt össze egy csoportba ennyi lelki sérült, aberrált nőt, akkor leginkább akkor járna el felelősségteljesen, ha a borderline személyiségzavart  és a poszttraumás szindrómát kezelő csoportos üléseket szervezne számukra egy megfelelő pszichológiai ellátást nyújtó intézményben, és talán az sem ártana, ha saját maga is beülne közéjük.

Sajnálatosan nyilvánvaló, hogy mindig lesznek a politikai élet berkein belül is olyanok, akik a kínzó figyelemhiányt azzal kívánják kompenzálni, hogy ha az egészséges elméjű választókból nem is lehet, akkor legalább a lunatikusokból szerveznek választótábort maguknak. Ezek közé tartozik a kulturális-liberalizmus mezsgyéjének szélén menetelő “Párbeszéd”, félszázalékos és félcédulás politikai formáció is. Hegyesi Beáta, a párt “szakpolitikusa” (sic!) sietve be is jelentette, hogy sürgős törvénymódosítást követelnek Magyarországon is, mivel:

Az Unió több országában hangsúlyosan, törvényileg – diszkrimináció ellenes törvény, média törvény – az emberi méltóság megsértésének tekintik, ha a női testet mint szexuális tárgyat jelenítik meg a reklámokban. Ezeknek a törvényeknek az alapján elmondható, hogy a meztelenség vagy erotika egy hirdetésben sértő, megalázó, ha a hirdetésben szereplő személy szexuális tárggyá van redukálva. Az törvénykezés alapját az emberi méltóság és a női jogok elismerése, tisztelete adja. Németország élen jár a jogalkotásban, ott már az alkotmány kimondja, hogy a nők személyiségi jogai bizonyos fokig felülírhatják a véleménykifejezés szabadságát és így a versenytörvényben már ez alapján szabályozhatók a hirdetések. Ezekben az országokban (Norvégia, Dánia, Bulgária, Franciaország, Németország, Anglia) a szabályozás lehetőséget biztosít a szexuális alapon történő megkülönböztetés miatt indított bírósági eljárásokra is.

Szerintem Hegyesi Beáta is konzultáljon inkább a privát pszichológusával és szexológusával, és beszéljék meg, hogy vajon miért is tárgyiasítás az, ha egy szép női test jelenik meg egy reklámban és ha ez a szép női test, “ad absurdum” esetleg könnyed szexuális interakcióba is keveredik egy “mocskos” férfitesttel. Szerintem épeszű válasz nem adható arra, hogy miért csak akkor baj egy “tárgyiasító rémtett”, ha annak “a női test” az alanya. Azért az egy kegyetlenül abszurd vicc, ha valaki a “szexizmus” ellen tiltakozik, miközben a szövege tele van mindenféle hajmeresztően diszkriminatív, szexista különbségtétellel.  Olvassuk csak el újra:  “a nők (…) felülírhatják a véleménykifejezés szabadságát.”

Szóval sajnos az EFOTT rendezősége a terrorizálás hatására félelmében eltávolította a plakátot, és mi már megint szomorúan konstatálhatjuk, hogy a hülyeség terrorja így öli meg a normalitást és a szabadságot. Szomorúan szemlélhetjük, hogy miként tesz erőszakot a szexuális szabadság felett a magát az erőszak elleni védelem álruhájába öltöztető, de valójában rigorózusan középkori, kiszikkadt pinájú erénycsőszködés. Ezúton kérek is minden nőt, hogy tiltakozásképpen fogja meg a saját “farpofáját”, már csak azért is, hogy szokják, mert ha így haladunk tovább, akkor végül megeshet, hogy csak akkor lehet részük ilyesmiben, ha határozottan felszólítják az impotenciába félemlített férfiak egyikét, hogy “Géééza, fogd már meg végre a seggem!” – Vicces és szomorú egyszerre, ugye? – Tehetsz róla, egyre kevésbé tehetsz ellene!

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


21
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
8 Egyéni hozzászólás
13 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
14 Hozzászólások szerzői
Aurelius RespectusZegiBabusdani92AldoZombi Papa Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Naooo
Olvasó
Naooo

Meg kell szüntetni a fesztiválokat, úgyis csak a kurválkodásról szólnak.

Art
Olvasó
Art

A feministák amint meglátnak egy nemiségében sikeres férfit vagy nőt, elkezdenek epét hányni az irigységtől. Itt egy közepesen vonzó segg elég volt a legyőzhetetlen konkurencia bemutatására. A feministák ugyanis kivétel nélkül az egyébként oly hően vágyott szexualitás mellőzöttjei. Miután keserűen rádöbbentek, hogy vonzerő híján nem tudnak az ellenkező nem látóterébe kerülni, lármával, zajongással, zavargással igyekeznek a surranópályán a játéktérbe jutni, és figyelem-morzsákat felcsipegetni.

Minden alkalommal nevetségessé válnak, nem kérdés.

Toplak Zoltán
Újságíró

Csak sajnos befolyásolják a társadalmat, elhitetik az embereket és befolyással vannak társadalmi szervezetekre és a politikára. És ez így már ijesztő és nem nevetséges. Látod, most is visszavonták a plakátot.

Aldo
Újságíró

Igen, ez a legfőbb bajuk. A kóros faszhiány miatt ennyire idióták. Azt hiszik nekik is járnak azok a vélt vagy valós privilégiumok, ami a vonzóbb társaiknak, de sehogy sem tudják úgy felforgatni a társadalmat, hogy az ő szexualitásukat dicsőítse. Szerencsére a férfiak csak kis százaléka annyira elkeseredett, hogy beérje a moslékkal is.

Toplak Zoltán
Újságíró
Charlie oBrian
Olvasó
Charlie oBrian

Ez a “tárgyiasítás” ez egy nettó marhaság. Ezt ki kell mondani. Egyrészt tökéletesen gumifogalom, másrészt egy alaptalan hiszti. Az élet produkál ezer és ezer olyan helyzetet ahol lehetne érzékenykedni, hogy jajj, tárgyiasítás…
Mert pl. kigyúrt férfiakat ugye nem mutat a reklám? Most akkor kezdjek én is szánalmas nyikorgásba, hogya a “farmer reklámban izmosak a kanok”, jajjajjj, tiltsák be!!… vagy mondjuk nyavalygás helyett átértékelhetem, hogy akarok-e úgy kinézni (úgy azért nem) és tehetek érte (hogy úgy nézzek ki, ahogy szeretnék), pl. sporttal.

Hunn
Újságíró

Ez a “tárgyiasítás” ez egy nettó marhaság. Ezt ki kell mondani. Egyrészt tökéletesen gumifogalom, másrészt egy alaptalan hiszti.

Egy fontos dologra tapintottál rá. Az, hogy a férfiak szexuális tárgyként kezelnék a nőket, az nettó hazugság. Férfiként a nőre szexuális lényként tekintünk. Ez az igazság.

Reszet Elek
Újságíró

No igen, de ezeknek az idiótáknak a férfiak és nők közötti szexualitás alapban alantas dolog, így aki részt vesz benne az is alantas lény. Bizonyos szempontból éppen ők tárgyiasítják a nőket azzal hogy nem tekintik szexualitást igénylő és vágyó lénynek. Megjegyzem ha ezen idióták kritériumait tekintenénk, minden formás férfitestre, méretes bránerre vágyakozva tekintő nőt is megvádolhatnánk a tárgyiasítás “bűnével”.

Itt van néhány tárgyiasító nő: https://www.youtube.com/watch?v=PvlxWgnIKlI  meg ugyanott egy rakás ilyen. A férfi sztripperek tárgyiasításáról már ne is beszéljünk.

Gazella
Olvasó

Ez nem tárgyiasítás?

Amúgy a feministák tényleg nem tudják elképzelni, hogy egy nő szereti, ha a férfi, akihez tartozik, belemarkol a fenekébe, felülről átkarolja stb., amik miatt hisztizni szoktak? Vannak nők, akik ezt szeretik. De a feministák már megint minden nő nevében nyilatkoznak, mintha az ő degenerált gondolkodásmódjuk lenne a női gondolkodásmód.

Nőként én így látom: odaadom magamat a férfinak, aki arra érdemes, és jó érzés, ha ez a férfi kifejezi, hogy az övé vagyok és akar engem. Akár így.

Az meg külön poén, hogy kiderült, a nő a saját fenekét markolta meg. :-))

Mindenesetre én ezeknek a hisztiző feministáknak azt kívánom, hogy az ő feneküket is rendszeresen markolja meg egy férfi, akiért bomlanak… Akkor talán nem írogatnának ilyen hülyeségeket. Csupa jószándék vagyok, nem? :))

Reszet Elek
Újságíró

Éppen azért hisztiznek mert pókhálós a puni, de ezzel a hozzáállással az is marad. Persze alamuszi nyuszi nagyot ugrik. Az a gyanúm hogy az ezért ágáló hölgyek alapvető attitűdje az irigykedés, alaposan és végtelen gyönyörrel tárgyiasítanák magukat.

Naooo
Olvasó
Naooo

Mér a feministák nem is leszbik?

Taki
Olvasó

Az egyébként érdekes hogy a legvéresszájúbb férfigyűlölő feminácik között rendkívül magas arányban vannak a leszbikusok, sőt ez szinte erénynek, sőt ajánlottnak számít a “feminizmus”-ban. Ezzel szemben még valóban egészen elborult nőgyűlölőről sem tudok aki viszont homoszexuális lenne, és a nőgyűlölet keretében “népszerűsítené”  (mintha lehetne ilyet? – marhaság, másnak vagy születik valaki, és ennyi, ez nem választás kérdése, kivéve ha eljátszod mert a genderszakon végeztél. De igazából még akkor sem vagy az. )  a buzulást.

 

herceg
Olvasó
herceg

Leszbikus nő nem létezik, csak olyan, aki egyetlen férfinek se kell :)

Taki
Olvasó

Ez marhaság, miért ne lehetne? Ha neked a nők tetszenek, akkor miért ne lehetne olyan nő akinek szintén? :)
Meg ezzel a logikával a melegek között nem lehetne jóképű izmos szépfiú, csak ronda szüzek akiknek nem jön össze nővel :)

herceg
Olvasó
herceg

Azt egy szóval se állítottam, hogy homoszexuális férfiak nincsenek, ne keverjük a kettőt :)

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus
herceg
Olvasó
herceg

“Amúgy a feministák tényleg nem tudják elképzelni, hogy egy nő szereti, ha a férfi, akihez tartozik, belemarkol a fenekébe, felülről átkarolja stb.”

Ahogy Elek is írta, pontosan az a gond, hogy csak elképzelni tudják :)

Zombi Papa
Olvasó

Szeretkezés hagyományos (nem modern:) szereposztásban.

– Béla, mondj valami durvát!

– A kurva anyádat!

Bazinga
Újságíró

Madonna visszafogottabb klipjeiben is nagyobb “tárgyiasítás” folyik a férfiak felé, de az nem zavar senkit,mert girl powerrrr és különben is feminista. Kettős mérce,ugyan már.

Miután kiderült,hogy a nő saját keze van a képen (amúgy is látni,hogy női kéz az) kicsit freudi elszólás szaga lett az egésznek.Mert hát miért épp arra gondoltak amire? :)

Reszet Elek
Újságíró

Olyan ez, mint a négerezés vagy zsidózás. Ha néger/zsidó csinálja rendben van, ha más akkor meg rasszizmus.

Ha egy nő (és csakis nő) “tárgyiasítja magát”, kipakolja mindenét és úgy viselkedik mint egy hülye kurva, az rendben van mert ez az ő döntése. Ha az ilyen nőt bámulod, kurvaként kezeled, szexuális ajánlatot teszel neki, az pedig helytelen mert tárgyiasítás.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Nem értek egyet a feministákkal, de ne csináljunk már szentet a fesztivál szervezőiből. Egy büdös suttyó, aki azzal reklámoz, hogy a fesztivál tele van kurvákkal, akinek szabadon lehet a seggét fogdosni nyilvánosan.