George Herceg
0 megosztás

Udvarlás vagy zaklatás?

Korunkban egyre inkább abba az irányba haladunk, hogy ha egy férfi kezdeményez egy nőnél, vagy bókol, elismerő megjegyzést tesz egy nő külsejére, akkor könnyen a szex-izmus stigmáját égethetik rá a környezetében. Hol végződik a bók és hol kezdődik a zaklatás? Sértő-e ha valaki a kizárólag a másik külsejére tesz pozitív megjegyzést? Van különbség a kőműves füttyentés és a „de szép az alakod” megjegyzés között? A hvg.hu-n Vándor Éva magát az USA elnökét hívja tetemre a fent említett kérdésben. A történet röviden arról szólt, hogy Trump megdicsérte Macron francia elnök feleségét (pontosabban az alakját), aki mint köztudott 24 évvel idősebb a férjénél. A cikk szerzője szerint ez szex-izmus. Na most, azon lehet vitatkozni, hogy a protokoll szerint egy diplomáciai találkozón helyénvaló-e a vendég külsejét dicsérni, de az elfogadhatatlan, hogy a hétköznapi életben is elítélendőnek kellene tartanunk, ha egy férfi kifejti egy nőnek, hogy tetszik neki, vagy szépnek tartja a külsejét.

Persze, átlátom, hogy a nők gyakran úgy vannak a bókokkal és a kezdeményezéssel, hogy aszerint fogadják örömmel vagy tekintik zaklatásnak, hogy ki mondja. Ha a jóképű macsó, akkor udvarlás, ha Átlag Józsi, akkor zaklatás. A gond ott van, hogy sokan emiatt már leszoktunk a bókokról, cserébe hallgathatjuk, hogy „hová tűntek az igazi férfiak?” Megmondom én. Itt vagyunk a közeletekben, de már nem bókolunk nektek, csak ha eléggé vastag bőrt növesztettünk az arcunkon ahhoz, hogy el tudjuk viselni a negatív és becsmérlő reakcióitokat. Tudjátok nehéz felmérni, hogy melyikőtöknél mikor kerülünk az udvarló vagy egyenesen a zaklató kategóriába. Ráadásul egyre kevésbé tudjátok kezelni a férfiak kezdeményezését. Igen, ha egy férfi bókol nektek, általában le akar veletek feküdni. De kérdem én, hogy miért baj ez? Az is le akar, aki bunkón adja ezt a tudomásotokra és az is aki, intelligensen és humorosan. Az, hogy ezután tényleg lesz-e lamur vagy sem, azt úgy is ti döntitek el, kedves Hölgyek. Tanuljátok meg kezelni a helyzetet! Nyilván aki csinosabb az átlagnál, az többet keveredik ilyen szituációkba, neki nagyobb energia befektetésébe kerülhet mindig kedvesen, de határozottan elutasítani azt, akivel nem akar kapcsolatot, amíg, aki nem annyira szép, az talán nem is érti a problémát. Tegyük hozzá, néha nehezen is érthető, hogy valakinek rendszeresen szinten tartják az önbecsülését bókok sokaságával, mégis annyira sűrűn panaszkodik a férfiakra. Higgyétek el, a kor előrehaladtával, könnyen megtörténhet, hogy hiányozni fognak ezek az apró bókok és flörtök. Vagy nem, de attól még tudni kell jól és udvariasan reagálni az ilyen helyzetekre. Szerintem a nőies viselkedés egyik fontos fokmérője az is, hogy miképpen viszonyultok ezekhez a helyzetekhez. Persze tudom, hogy nehéz egyszerre határozottan és egyben udvariasan is visszautasítani valakit, de az élet más területén is igaz ez. Meg kell találni a határt a bunkóság és a langyos bizonytalanság között.

Végezetül, csakhogy megértsétek a másik oldalnak sem könnyű. Nekünk, férfiaknak az elutasításokat kell kezelni és feldolgozni, úgy, hogy ne veszítsük el a méltóságunkat és az udvariasságunkat. Pont olyan gyakori, hogy a kezdeményezések kudarcát kell elviselni, mint amilyen gyakori, hogy nem kívánt kezdeményezéseket kell visszautasítani. Ráadásul legalább akkora, ha nem nehezebb feladat ez.

Jó lenne tehát, ha egy bókot, kezdeményezést, flörtöt, amennyiben annak stílusa megfelel az emberek közötti normális érintkezés normáinak, nem tekintenétek a nemetek elleni támadásnak, és nem diszkriminálnátok ezért a férfiakat. Az igazi nemek közötti egyenlőség akkor valósul majd meg, ha sem férfit, sem nőt nem bélyegez meg senki, azért mert kezdeményez, vagy megdicsér egy ellenkező nemű embert. Minden más, csak felesleges ellentétet szül! Ezt a cikket egyébként még az előtt írtam, hogy a Puzsér-Mérő vita kirobbant volna, de idő közben úgy látszik – a magukat a zaklatás és erőszak ellen definiáló feministák felfokozott tevékenységének köszönhetően is -, túlontúl aktuális lett.

Post Author: George Herceg

George Herceg
Amerika felfedezése után pontosan 484 évvel születtem meg a New Yorktól légvonalban 7043 km-re fekvő Budapesten. Apám tervezőként szennyvíztisztítókon dolgozott, míg Anyám Apámon, így 7 hónappal később egy februári napon egy szülészorvosnak sürgős esethez kellett sietnie. Kapcsolataim a nőkkel már ekkor megkezdődtek. Először Anyámmal érintkeztem, majd a nővéremet is megismertem aminek gyermekkoromra jelentős hatása volt. Felnövekedvén iskolákba és lányok után jártam. Később megtettem az első lépést a válás felé: megnősültem, ami után 5 évvel szabad lettem. Jelenleg a világegyetem két nagy kérdésével, az őskáosszal és a női lélek működésével foglalkozom.
f Facebook
0 megosztás


97
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
21 Egyéni hozzászólás
71 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
27 Hozzászólások szerzői
RegnixSzergej55Kalmancommon manIjk Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Naooo
Olvasó
Naooo

Ezzel az a céljuk, hogy csak a boxosok próbálkozzanak a fehér picsáknál – mert azok szarnak rá, meg úgyse lesznek büntetve, de ha büntetnék is őket, az csak üdülés nekik – és így hajtsanak végre népirtást.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A történet röviden arról szólt, hogy Trump megdicsérte Macron francia elnök feleségét (pontosabban az alakját), aki mint köztudott 24 évvel idősebb a férjénél. A cikk szerzője szerint ez szex-izmus.

Na most, azon lehet vitatkozni, hogy a protokoll szerint egy diplomáciai találkozón helyénvaló-e a vendég külsejét dicsérni, de az elfogadhatatlan, hogy a hétköznapi életben is elítélendőnek kellene tartanunk, ha egy férfi kifejti egy nőnek, hogy tetszik neki, vagy szépnek tartja a külsejét.

 

Mekkora cirkusz volt abból, hogy Orbán kezet csókolt a Muttinak, ájvé….

 

Naooo
Olvasó
Naooo

Arról a stázis zsidó “nő”ről mindig ez a dal jut eszembe.

https://www.youtube.com/watch?v=ogcZNBwZ6T0

Aldo
Újságíró

“Tudjátok nehéz felmérni, hogy melyikőtöknél mikor kerülünk az udvarló, vagy a zaklató kategóriába.”
Fentebb írtad. Ha szuper macho vagy, akkor udvarló, ha átlag Józsi, akkor meg zaklató. Sajnos sok átlag Juli erősen túlértékeli magát és felháborodik, amikor Józsi próbálkozik nála.

“De kérdem én, hogy miért baj ez?”
Megint csak az átlag Józsi – macho szerepkör miatt.

“Az is le akar, aki bunkón adja ezt a tudomásotokra és az is aki, intelligensen és humorosan.”
Sokszor a normálisan közeledőket alázzák porig, a kőbunkó parasztokkal valahogy ritkábban teszik meg.

“Tegyük hozzá, néha nehezen is érthető, hogy valakinek rendszeresen szinten tartják az önbecsülését bókok sokaságával,”
Sokuknak már túl magasan tartják az önbecsülését. Elég megnézni a mangina-cikket. Sok férfitársunk undorító módon nyáladzik, hátha azzal majd célt ér.

“Higgyétek el, a kor előrehaladtával, könnyen megtörténhet, hogy hiányozni fognak ezek az apró bókok és flörtök.”
Legalább lehet végtelenítve lejátszani a “hol vannak a normális pasik” lemezt.

“Szerintem a nőies viselkedés egyik fontos fokmérője az is, hogy miképpen viszonyultok ezekhez a helyzetekhez. “
A nőies viselkedésről már sokuk elfeledkezett.

Többek között ezért is szoktam le az értelmetlen bókolásról meg a már-már kötelezően kikényszerített udvariassági rituálékról (kabát felsegítés, ajtóban előre engedés), mert semmi értelme. Egy átlag nő ovis kora óta azt kapja, hogy mennyire szép, különleges stb. Felnőtt korára ezért torzul el az egója és ezért pofátlanodik el annyira.

Darth_Peter
Olvasó
Darth_Peter

“Hol végződik a bók és hol kezdődik a zaklatás? “
Na igen, ez egy nagyon fontos kérdés. Pontosan és egzaktul le kellene írni a törvényben, hogy milyen cselekvés a zaklatás, és mi az ami egyáltalán nem az. Mivel az ilyen rágógumi-jellegű definíciók alapján kb. az nyerne egy pert akinek nagyobb a szövege és jobb az ügyvédje. Definiálni kellene hogy pl a fütyülés vagy valamilyen fajta bók az zaklatás e. Mondjuk én nem szoktam. Nem szólok senkihez (nemtől függetlenül), ha nincs rá valamilyen ok.
A második dolog ami eszembe jut, hogy először a külsejét látjuk meg a többi embernek. Nem lehet idegenként ismeretlenül rögtön például belső tulajdonságra bókolni, ez képtelenség. Kevésbé idegenként mát talán esetleg. De az a kérdés a következő, hogy ha már megszólalnék, egyáltalán mit akarnék elérni vele? Elérnék e bármit?
Igen, az is igaz, hogy a bók fogadtatása leginkább attól függ ki mondja. Meg hogy mennyire jön be a nőnek, és épp milyen hangulata van akkor. Én nem kockáztatok egy zaklatási vádat a nagy nulláért vagy nagy mínuszért cserébe. Persze, bókoljak a csajoknak, akkor vagy zaklatási per, vagy kb. semmi, vagy (százalék alatti eséllyel) még be is jönnék neki aztán pár év múlva vinné a fele pénzem egy válással. Sehogyse jó üzlet. Inkább csendben maradok az ellenkező nem környezetében. Minek növeljem másvalaki amúgyis nagy egóját?

Alter Ego
Szerkesztő

“nem kockáztatok egy zaklatási vádat”

Miről beszélsz? Tudod egyáltalán mi az a “zaklatás”?

Megmutatom, ez:

222. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki félelemkeltés céljából

a) mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vagy

b) azt a látszatot kelti, hogy más életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény következik be,

vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(3) Aki a zaklatást

a) házastársa, volt házastársa, élettársa vagy volt élettársa sérelmére,

b) nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt álló személy sérelmére, illetve

c) hatalmi vagy befolyási helyzetével visszaélve

követi el, az (1) bekezdésben meghatározott esetben két évig, a (2) bekezdésben meghatározott esetben bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Miért vádolhatnának meg téged ezzel, ha kikezdesz egy nővel?

Ha a feministák azt szeretnék, hogy a “zaklatás” törvényi értelemben mást jelentsen, akkor a hétköznapi élet ellen akarnak törvényeket hozni. Teljesen normális menetrend, naponta milliószor megtörténik, hogy alig ismert férfiak szexuálisan kikezdenek nőkkel, szexuális ajánlatokat tesznek nekik, megérintik őket. – Az nem normális, aki ezt úgy szeretné, hogy előtte a férfi megkérdezze, hogy “kedves hölgyem, most így a kávézás/vacsora/italmeghívás után megpróbálom megfogni a kezét / megcsókolni / átkarolni a derekát, kérem járuljon hozzá ehhez, és nyilatkozzon, hogy nem tekinti zaklatásnak és nem jelent fel engem!” – Hadd ne mondjam, hogy hova menjen az ilyen abnormális, kontroll és hatalommániás, agysérült feminista.

Itt van például a te eseted, idióta törvények nélkül sem vagy egészséges, már csak épp az kellene, hogy másokat is úgy tegyenek tönkre mentálisan, ahogyan téged sikerült anélkül is. Ezért nem kér értelmes ember a Mérő Vera félék által elképzelt törvényekből és világból.

Darth_Peter
Olvasó
Darth_Peter

A cikk úgy kezdődik, hogy “korunkban egyre inkább abba az irányba haladunk” (azaz egy olyan szabályozás / ítélkezés ami mostanában változik valamerre), míg te a jelenlegi magyar törvényekben megfogalmazott “zaklatást” mondod. A magyar szabály (még) nagyjából megfelelnek a célnak, bár ha nagyon akarja valaki félremagyarázni (hogy az ismerkedés pl beleavatkozás a magánéletébe, vagy nem tetszik a képem stb és ezért fél tőlem), akkor… De nyugaton már a gyakorlat, amennyire külföldi oldalakon olvasom, azért sokkal durvább, inkább arrafele halad mint a cikkben van. Ott aztán tényleg el van mosódva a zaklatás és az elbénázott (vagy nem elég alfa) ismerkedési próbálkozás között a határvonal. Mivel nincsenek a feministák törekvései sem megregulázva, azaz nincs leírva törvényben, például, hogy “a bók, vagy az ismerkedési szándék nem zaklatás és pont”. Én ilyen világos határvonalra gondoltam. Amit mindenki fel tud fogni mert olyan egyszerű mint hogy “ne menj át a piroson”. Akkor kevesebb jogi baromsággal kellene szembenézni a nyugati srácoknak is. ÉS tudjuk, hogy a nyugati dolgok ide is beszivárognak szépen lassan. Igen, a férfi-aktvisták feladata lenne kívül tartani az efféle vadhajtásokat. Őszintén remélem hogy a hazai szabályozás továbbra is megőrzi a józan eszét, és nem enged ennek a nyomásnak.

A másik gondolat, hogy kettő féle dolog a törvényben büntetendő zaklatás fogalma, meg az amit a hétköznapokban annak neveznek de csak símán utálják (és agresszívan reagálják le vagy utálattal, sértődéssel stb) de még nem jogi kategória. Azért símán elveszi ez is az ember kedvét.

A személyeskedésre reagálva, őszintén nem érdekel, hogy mit gondolsz rólam. Én jól érzem magam így.

Több ember (és fehérember is, a rasszisták kedvéért)  él a földön mint valaha az elmúlt évszázadokban, én nem félek semmiféle kihalástól még jó néhány évszázadig. Azalatt meg talán képesek egyenesbe hozni a nemek viszonyát is.  (amúgy is nem tudom hogy jönnek ide az ilyen rasszista kommentek a többi hozzászólásba, amikor nem ide való, mert nyugaton már színtől függetlenül sokakat érint a cikkben leírt téma)

Alter Ego
Szerkesztő

Elnézést kérek a személyeskedésért, de nem volt benne semmilyen bántó szándék, egyszerűen csak rossz nézni, hogy vannak emberek, akiknek ennyire elment a kedve a férfi-nő társaskapcsolatoktól és már egyenesen azok kezdeményezésétől is tartanak, félnek. Nem tartom ezt egy egészséges állapotnak őszintén szólva, és én azért minden ellenkező kijelentés ellenére is tartok tőle, hogy még ha hozzád hasonló méltósággal viseli is valaki, akkor sem tesz egy ilyen helyzet boldoggá senkit sem. Hülye törvények nélkül is egyre több férfi van ilyen állapotban, de ennek elejét kell venni, és azon túl a meglévő problémákat pedig valahogyan orvosolni kellene. Nyilván minden MRA azon van, hogy a hazai szabályozás épeszű maradjon.

Naooo
Olvasó
Naooo

A feminizmus alapból vadhajtás.
Már a niggörlök is rákaptak erre? (Inkább örülnének, hogy egyáltalán kellenek bárkinek a bazári képükkel.) Terelik a bakmakikat a fehér lányok felé, hátha a rasszista vád miatt nem mernek majd ellenkezni?

Hunn
Újságíró

Udvarlás vagy zaklatás? Maga a Feminista kérdésfeltevés is hamis, be ne dőljetek neki. Azt akarják elérni, hogy a férfiakban alapból meglévő “approach anxiety”-t felerősítsék azzal, hogy elhitetik hogy a nők nem örülnek annak, ha a férfiak kezdeményeznek náluk. Egyfajta öncenzúrát akarnak elérni a férfiaknál, hogy még véletlenül se szólítsák le a nőket. Mert ha a férfiak nem merik leszólítani a nőket, nehogy azok zaklatásnak vegyék az érdeklődést, akkor nem jönnek létre szexuális kapcsolatok, nem születik gyerek, és kihal a fehér ember. Welcome to White Genocide. Picsába ezzel!

Alter Ego
Szerkesztő

Összeesküvés elméletek? – A szigorú zaklatási törvényekről fantáziáló hatalom mániás, férfifóbiás, sérült lelkű feministáknak nincsenek ilyen terveik, szimpla együgyű ostobaságból teszik tönkre maguk körül a világot… Ha hagyják nekik.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ne mosdasd már, ne legyél már ilyen jóindulatú a feministabűnözőkkel.

Hunn
Újságíró

Összeesküvés elméletek? – A szigorú zaklatási törvényekről fantáziáló hatalom mániás, férfifóbiás, sérült lelkű feministáknak nincsenek ilyen terveik, szimpla együgyű ostobaságból teszik tönkre maguk körül a világot… Ha hagyják nekik.

Biztos vagyok benne, hogy a Feministák, vagy ha a szélesebb kört nézzük, a kulturális marxisták, nem találomra csinálják a dolgokat, hanem konkrét célok vezérlik őket. Nem szabad úgy nézni, hogy elhisszük a meghirdetett pozitív céljaikat, és amikor látjuk, hogy amit csinálnak valójában negatív eredményre vezet akkor azt feltételezzük, hogy buták és nem látják az ellentmondást, és ha felhívjuk rá a figyelmüket a józan ész nevében, akkor majd korrigálnak. Szó nincs erről. Egy kulcsfontosságú dolog a kulturális marxizmussal kapcsolatban: amikor hülyeséget beszélnek, azt nem azért mondják, mert ők hisznek benne, hanem azért, hogy TE higgyél benne. Mindig is az elért negatív eredmény volt a valódi cél, sohasem a meghirdetett pozitívum.

filmcom
Olvasó
filmcom

igen… nem mer a magyar bókolni ezért ki fog halni…!! :)

Antifeminista
Olvasó
Antifeminista

szövegértelmezés fail :)

filmcom
Olvasó
filmcom

Én mielőtt bókolok egy nőnek, kijelentem neki hogy fél órája dugtam egy (másik) nővel..Csakhogy tudja, nem vagyok felizgulva, és NEM AZÉRT BÓKOLOK NEKI…!!   :)))))))))

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

“24 évvel idősebb a férjénél” tik-tak, tik-tak, az idejük meg van számlálva. Ja nem, mert a fickó homár, csak alibi, akkor meg pont mindegy. Trump részéről lehetett cinizmus is, ‘jé a nő még kinéz valahogy’.  Kár, hogy Vándor sem arról ír, hogy beteg a nő is, meg a fickó is, többszörösen.

DennisVT
Újságíró
Reszet Elek
Újságíró

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ez egy nagyon szépen és szerintem “az átlag nők számára is fogyasztható állapotban ” megfogalmazott írás. Szerintem bármelyik női magazinnak meg lehetne így küldeni,vagy a femi oldalakra is kitenni.

A helyzet az,hogy lehet,hogy úgy tűnik,hogy alfáktól bármi jöhet,az nem zaklatás,de egy normális nő azért nem így gondolkozik. A “hű de megdugnálak”,vagy de jó “csöcsöd van” és társai SENKITŐL nem esik jól.(és akkor még nem a legdurvábbakat említettem). Soha nem értettem,volt valaha nő,aki erre pozitívan reagált és azt mondta, jó menjünk?!  Szerintem normális közeledésre normális nő tud kedvesen,udvariasan reagálni . Aki nem így reagál,hanem bunkó,arról meg tök jó,hogy kiderült ilyen tirpák és nem futottál felesleges köröket. (ezt én minden esetben ,ha bunkó módon hajtanának el,közölném is a ribanccal).

De érdekes,hogy Dennis pont most írt,jut eszembe,(tegnap ,amikor olvastam a cikket,pont ő jutott eszembe-meg hogy hiányoznak analitikus elemzései,meg a jó kis vitatkozások is,amikor nem értünk egyet valamiben:)),szóval az jutott eszembe,hogy pont Dennis írta egyszer,hogy őt még soha bunkó módon nem hajtották el a top kategóriás csajok sem,ha közeledett,általában kedvesen reagáltak.

Szerintem az udvariasságon sok múlik. Ha tapló ,örülj neki,hogy hamar kiderült,ha kedvesen utasítanak vissza,akkor meg majd sikerül a következő,vagy a tizedik stb.Szerintem aki mer,az nyer…(aki meg sem próbálja,meg ne sírjon). Ettől függetlenül nem lehet könnyű.

Reszet Elek
Újságíró

Naooo
Olvasó
Naooo

Aki nyal, az nyel.

Aldo
Újságíró

“Ez egy nagyon szépen és szerintem “az átlag nők számára is fogyasztható állapotban ” megfogalmazott írás. Szerintem bármelyik női magazinnak meg lehetne így küldeni,vagy a femi oldalakra is kitenni.”
Nem sok értelme lenne. A női magazinokat a sok mocsokkal adják el: melyik aktuális senkiházi celebnek villant ki a melle vagy a segge, ezoterikus faszságok, pszichológus “szakértő” válaszol. A femiknek meg megint csak nem érdekük, mert ott a csúsztatás, a hazudozás és a rágalmazás a menő.

“A helyzet az,hogy lehet,hogy úgy tűnik,hogy alfáktól bármi jöhet,az nem zaklatás,de egy normális nő azért nem így gondolkozik.”
Talán nem így van? Ha valaki alfa címkét kap, akkor sokszor az se baj, ha a szart is kiverte a nőjéből, mert hát rossz napja volt. Ha meg bétát, akkor az ég irgalmazzon neki, ha nem hajtotta le a WC ülőkét.

“A “hű de megdugnálak”,vagy de jó “csöcsöd van” és társai SENKITŐL nem esik jól.(és akkor még nem a legdurvábbakat említettem).”
Kivéve persze ha az illető alfa, vagy legalábbis azt a látszatot kelti. Aki ilyen és a “jó a segged, dugnálak” stílusban kommunikál, azzal sokkal elnézőbbek a nők, röhögnek egyet, vagy előadnak egy rövid, átlátszó kamu felháborodást, míg aki nem tűnik elég menőnek, azt egy szimpla sziáért is felkoncolják. Mindig vannak egyenlőbbek az egyenlők között is.

“Soha nem értettem,volt valaha nő,aki erre pozitívan reagált és azt mondta, jó menjünk?!”
Hogyne lett volna. Ha nem lett volna, akkor soha nem csinálná senki.

 “Szerintem normális közeledésre normális nő tud kedvesen,udvariasan reagálni .”
Itt megint a normalitást kéne definiálni. Mit értünk normális közeledés alatt? Ki számít normális közeledőnek és normális nőnek? Megint csak nem mindegy ugye, hogy az illető férfi melyik görög betűt kapta meg.

“Aki nem így reagál,hanem bunkó,arról meg tök jó,hogy kiderült ilyen tirpák és nem futottál felesleges köröket.”
Így is hozzá lehet állni, csak ha sok srác azzal szembesül, hogy  már tizedszer küldték el nyomdafestéket nem tűrő stílusban, pedig nem a “jó a segged” számmal indított, míg aki igen, annak egyből hanyatt vágták magukat, akkor eléggé kiábrándulnak és nem fogja megnyugtatni őket, hogy a csaj volt egy bocskoros paraszt.

“akkor meg majd sikerül a következő,vagy a tizedik stb.”
Végül is passzív nőként könnyű.

“Szerintem aki mer,az nyer…”
Ez nagyszerű szlogen lenne a Szerencsejáték Zrt.-nek, miközben az új lottóját promózza, de fentebb írtam, hogy mennyire kiábrándító tud lenni a sokadik lekoptatás. Sokszor nincs kedvük tizenegyedszerre is belefutni ugyanabba a pofonba, holott lehet, hogy extrém pechje volt és tényleg az előző 10 csaj volt tahó.

“aki meg sem próbálja,meg ne sírjon”
Akkor meg a nők többsége se nyavalyogjon, hogy hol vannak a normális pasik és miért csak megdugni akar mindenki. Aki esélyt sem ad más típusnak, az ne sírjon.

“Ettől függetlenül nem lehet könnyű.”
Hát tényleg nem az.

sRPd
Olvasó
sRPd

“Így is hozzá lehet állni, csak ha sok srác azzal szembesül, hogy  már tizedszer küldték el nyomdafestéket nem tűrő stílusban

Ezen a hozzászóláson sokat gondolkodtam. A helyzet az, hogy az énem egyik része valóban sajnálja, hogy tizen- és huszonéves legények így járjanak, de másik fele (az ösztönösebb) meg örül, hogy 1 vetélytárssal kevesebb.

Amit mondani akarok, az elüt a témától, miszerint a férfijogi mozgalomnak is ez a veszte. Ösztönösen nem foglalkozunk más bajával. Az a meglátásom, hogy csak az vesz részt férfijogi mozgalomban, akinél már beütött a ménkű.

 

Hunn
Újságíró

Én a fő problémát abban látom, hogy a modern nők nem félnek a férfiaktól. Azt hiszik, hogy ők ugye csinálhatnak bármit, mondhatnak bármit és viselkedhetnek bárhogyan, biztonságban vannak.

Szerintem úgy kell felfogni, hogy ha megtörtént a leszólítás, a nem az nem, ezt el kell fogadni. Viszont ezzel még nincs vége a történetnek, illetve itt új fejezet kezdődik, ugyanis a nő bunkósága miatt egy teljesen új helyzet állt elő. Te már, mint nőtől, egyáltalán nem akarsz tőle semmit. Sőt, ezek után ha ő akarna valamit, már akkor sem kellene. Viszont a viselkedésével, a stílusával a becsületedbe gázolt. Egyenjogúság van, nem igaz? Egy férfitől eltűrnéd, hogy lekezeljen és minősíthetetlen stílusban beszéljen veled? Na ugye.

Ilyenkor kell agresszíven fellépni. Nem kifejezetten leszólítások során, de döbbenten tapasztalom mostanában, hogy fiatal és nem is annyira fiatal nők, egyszerűen minősíthetetlen stílusban képesek az ember fiához szólni, akár ismeretlenül is. Lekezelően, bunkón, stb… Én mindenkihez normálisan, az illemszabályoknak megfelelően szólok, és az a halálom, ha ezt nem kapom vissza.

És én ilyenkor átmegyek agresszív kismalacba. Természetesen blöffölök, de ők ezt nem tudják. És ahogy a szemüket nézem, pontosan észrevehető az a pillanat amikor rádöbbennek, hogy itt most esetleg fizikailag veszélybe kerültek. És nagypofájú amazonokból másodpercek alatt csöndes és félénk, ijedt kislánnyá változnak…

Sirius122
Olvasó
Sirius122
Aldo
Újságíró

Miért lenne kevesebb konkurensed? Azt írtam, hogy szar érzés, ha valaki már tizedjére is tahó visszautasítást kap. De mint oly sok mindet, ezt is meg lehet tanulni kezelni és meg is kell. Mint amikor hiába vagy sokkal tapasztaltabb és képzettebb, nem te kapod meg az állást, mert a főnök degenerált unokaöccsének kell a hely. A sorozatos negatív élmények hatására nem fog több millió férfi átvedleni legfelsőbb MGTOW szintbe és nem fog kivonulni a társadalomból, max nagyon kevesen. Úgyhogy marad vetélytársad bőven. Egy másik férfi akkor vonul le végleg a pályáról ha:
A., aszexuális
B. a saját neméhez vonzódik
C. halott

Rokapapa
Újságíró

Ritkán esik meg velem, hogy egy cikk tartalmával teljes mértékben egyetértsek de most még is ez a helyzet.

Sajnos tény, hogy a nők csak azok udvarlását fogadják szívesen akik megfelelőek számukra míg másokét elég bunkó módon reagálják le. Az is igaz, hogy nagyon sok férfi társam is bunkó módon indít vagy az elutasítást reagálja le bunkó módon. Ezzel kapcsolatban egyik sokat megfigyelt kedvencem a “lekurvázás”, vagyis ha a nőnek nem kell a férfi akkor az lekurvázza. Bunkó és leginkább rossz jelző ez egy olyan nőre aki nem áll össze bárkivel. Viszont a másik oldalról is jól megfigyelhető, hogy a bunkókat és az udvarias férfiak közeledésére is egyformán reagálnak a nők – amolyan sértődötten – , hogy merészel egyáltalán hozzám szólni  módon.

ggwp
Olvasó
ggwp

Kurvázással indítani gáz, azt a végén kell.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ez tényleg így van…(nem tudom,hogy a nők mennyire bunkók,ha udvarias közeledést utasítanak vissza,biztosan van jó pár aki az,bár inkább a fiatal generációra gondolnék),de tényleg lekurváznak,ha vele nem. A lányommal kb 3 napja esett meg, FB-on ráírtak (szoktak naponta többször is) ismeretlenül,a lányom tök udvariasan megírta,hogy köszi,de csak ismerőseivel tartja a kapcsolatot rajta és nem szeretne ismerkedni.(erre már egy sablon szöveg van és az alfának tűnőnek is ez megy ki,senkivel nincs kivétel). Erre válasz: hülye kurva.

Én el nem tudom képzelni,hogy akár egy átlag nő mondjuk erre,bunkón reagálna: “Elnézést kisasszony (én pl. húszévesen is utáltam,ha kapásból letegeznek),nagyon szimpatikusnak/csinosnak találom ,szeretnék megismerkedni önnel/veled,ha lenne rá lehetőség szabad lenne meghívnom egy kávéra/üdítőre valamikor ? Még hozzátenni -erre bukunk mi nők-hogy kivételes a kisugárzása/stílusa,csak nem követhetem hazáig,hogy megtudjam hol lakik,stb….A nők szeretik,ha bókolnak nekik. Mindegyik.

Reszet Elek
Újságíró

Manapság a férfiak tekintélyes része nem tudja hogyan kell flörtölni, bókolni, udvarolni. Ebben nem csak a rossz társadalmi minták a felelősek, ami miatt nincs is módjuk megtanulni.

Átszexualizált társadalmi életünkben a nők is megváltoztak, gyakran rendkívül elutasítóak, a legapróbb dicséretet is képesek azonnali, szexre felhívó aktusnak tekinteni, pedig mint tudjuk, hosszú az út a pohártól az ajakig és őszintén szólva nincs férfi sem, aki annyit tudna kefélni, mint amennyit gondol rá.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

” és őszintén szólva nincs férfi sem, aki annyit tudna kefélni, mint amennyit gondol rá.” Ez nagyon jó…:)

Lehet,hogy nem PUA tanfolyamokra,hanem udvarlási tanfolyamokra lenne szükség ?  No persze,ehhez kellenek azok a nők is ,akiknek lehet udvarolni. :(

Alter Ego
Szerkesztő

Milyen jó, hogy felmerül egy panasz a nőkkel kapcsolatban a cikkben, aztán mégis a férfiakat küldjük egyből két tanfolyamra is… Menjenek már a nők is… Illemtanfolyamra, ahol elmagyarázzák, hogy ne lógasd ki úton-útfélen a picsád és ne káromkodj kéjesen, ha bámulják a portékát és ajánlatokat tesznek rá.

Magázós udvarlás útszéli kinézetű pucsító-picsáknak? Ne nevettess már! A fiatal nők egy jelentős része amúgy sem tud magázva igeragozni már régen…

A nők baromi nagy tévedésbe estek, amikor azt gondolták, hogy egyes illemszabályokat lerombolhatnak mert jól esik az utcán a férfiakat és önmagukat izgatni tenyérnyi miniszoknyában, rövidnadrágban, félmeztelenül, de más illemszabályokat (a férfiakra vonatkozókat) meg megtartatnának a maguk ősi szigorában… Szerintem a nők felelősek minden tekintetben, ha egyre keményebb a hangnem, mindez annak az eredménye, ahogyan a kivívott szexuális szabadságukkal éltek… Úgy tűnik a szabadság azonossá vált a végletes szabadossággal… Szerintem nincs sem okuk, sem morális jogalapjuk panaszkodni a nőknek.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Egy szóval nem mondtam,hogy a lányokra nem férne rá egy illemtanfolyam,valóban borzalmasan viselkednek,de itt ugye a férfiak nőkhöz közeledő magatartásáról volt szó,hogy mi a zaklatás,mi az udvarlás. És ott volt az az utolsó mondat is:

“No persze,ehhez kellenek azok a nők is ,akiknek lehet udvarolni. :(”

 

” A nők baromi nagy tévedésbe estek, amikor azt gondolták, hogy egyes illemszabályokat lerombolhatnak mert jól esik az utcán a férfiakat és önmagukat izgatni tenyérnyi miniszoknyában, rövidnadrágban, félmeztelenül,” . Ez így is van,ebben maximálisan igazad van.

Naooo
Olvasó
Naooo

Honnan szedted ezeket a 100 éves szövegeket?

Aldo
Újságíró

“Én el nem tudom képzelni,hogy akár egy átlag nő mondjuk erre,bunkón reagálna:”
Az is elég, ha csak kiröhög vagy hülyének néz.

“Elnézést kisasszony (én pl. húszévesen is utáltam,ha kapásból letegeznek),nagyon szimpatikusnak/csinosnak találom ,szeretnék megismerkedni önnel/veled,ha lenne rá lehetőség szabad lenne meghívnom egy kávéra/üdítőre valamikor ?
Na így garantáltan egy töketlen vesztes leszel a szemében. Ez maximum a 30-as években működött a Jávor-Kabos-filmekben.

“Még hozzátenni -erre bukunk mi nők-hogy kivételes a kisugárzása/stílusa,csak nem követhetem hazáig,hogy megtudjam hol lakik,stb…”
Ez a kisugárzás is annyira elcsépelt már.

.”A nők szeretik,ha bókolnak nekik. Mindegyik.”
Mert ettől jobb egónövelő nincs a világon.

herceg
Olvasó
herceg

“Na így garantáltan egy töketlen vesztes leszel a szemében. Ez maximum a 30-as években működött a Jávor-Kabos-filmekben.”

és ott is csak a forgatókönyv miatt :)

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Akkor szerintetek mi a jó duma ? Egy-két ötlet…?

Én egyébként kipróbálnám az átlag mai fiatal lányokon,hogy az ilyen nagyon udvarias stílus hogy működne. Tuti meglepődnének a lányok (már ez önmagában egy kuriózum),szóval érdekes lenne egy kísérlet. Pont azért,mert már igen ritka,lehet ,hogy működne.

herceg
Olvasó
herceg

Beugratós kérdés? :)
Nem a duma a lényeg, hanem az, ki mondja és hogyan.

Aldo
Újságíró

Én nagyobb összeget tennék fel, hogy nem működne. Megfigyelésem szerint az átlag csajok a legtöbb esetben egy szimpla ajtón előreengedés során is csak lesnek, vagy hülyének néznek. Az ilyen 30-as évekbeli stílussal kb ki is röhögnének.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

“Elnézést kisasszony (én pl. húszévesen is utáltam,ha kapásból letegeznek),nagyon szimpatikusnak/csinosnak találom ,szeretnék megismerkedni önnel/veled,ha lenne rá lehetőség szabad lenne meghívnom egy kávéra/üdítőre valamikor ?
Na így garantáltan egy töketlen vesztes leszel a szemében. Ez maximum a 30-as években működött a Jávor-Kabos-filmekben.

És akkor is a “”betyár” dugta a “kisasszonyt”, miközben a “hősszerelmes” szerenádozott…………:)

righeira
Olvasó
righeira

Több tapasztalat után a forgatókönyv a következő:

 

1. Jaj, most nem érek rá. (De nem mondaná meg, hogy soha nem is fog – legalábbis neked.)

2. Ha egy későbbi alkalomra elérhetőséget kérek azt megadja. (Ha tudja, hogy a fenti eset forog fenn, minek adja meg?)

3. Felveszi, megbeszélünk egy találkozót. (Még ebbe sem kellene belemenni, ha nem akarja.)

4. Utolsó pillanatban (aznap délelőtt, pár órával a találkozó előtt) ír egy üzenetet, hogy mégsem jó. (Terveztem, készültem – főleg régebben – a találkozóra, úgyhogy most nemcsak, hogy nem jön be, de általában nem is sikerül helyette valami más programot kialakítani aznapra.)

5. Innentől nem veszi fel. (Ghosting technika, egyértelmű.)

Összegezve. Ez simán így megy 30 feletti nőknél is. Szerintem egész egyszerűen nem tanulták meg kezelni azt a szituációt, élesben, ott és akkor, amikor ismerkedni akar velük, aki neki nem jön be az első pillantásra. Igyekszenek eltolni a konfliktust, lehetőleg olyan helyzetbe, ahol már nincsenek személyesen jelen. Így könnyebb nekik, miközben a saját cselekvésképtelenségük és konfliktuskerülésük miatt egyrészt elhúzzák a dolgot, reményeket ébresztve – másrészt a pofára esést sokkal fájdalmasabbá téve. A “nem kellesz” élményt még megfejelik egy “a bolondját járatták veled” élménnyel.

Ha ott és akkor felvállalná azt, hogy kimondja – udvariasan, egyértelműen – legalább a másodiktól megkímélné az embert.

De a béták így is szívnak.

DennisVT
Újságíró

Végeztem egy kis tesztelgetést tegnap éjjel Siófokon. Haverommal átmentünk piálni, bulizni. Hét olyan nőt szólítottam le, direkt ennek a próbájaként, akiknél 100%os biztonsággal tudtam, h nemet fognak mondani… Magyarán masszívan felfele céloztam.

A hétbôl senkin sem volt durva, de senki sem törte magát hogy kedves legyen. Jellemzően a “nem érek rá”, “bocs épp megyünk” jellegű dolgok jöttek, illetve kaptam egy olyat is, h férjnél vagyok.

Szóval nem lehet panaszom, pedig mondom, kimondottan jó nőket pécéztem ki. 10/8 vagy fölötte.

A dumám tök egyszerű sablon szar volt: “Szia kedves lanynak tunsz, gondoltam dumalhatnank”

Mondjuk arra is jó volt, h újra beárazzam magam a szexpiacon:)

Még egy kis érdekesség. Egy kimondottan jopali haverommal voltam, eleg alfa srac, viselkedesre, ranezesre, minden, de azert nem egy kiemelkedo pasi. Azert igyis 100 korul van az exei szama. Neki negy probalkozas kellett (o is magasra tette a mercet), hogy egy telefonszam osszejojjon. Kozben figyeltunk egy kb atlagosan helyes not (10/7), akit fel ora alatt negyen szolitottak le. Mind a negyet elhajtotta, pedig egyik sem volt rossz pasi.

Megintcsak arra jutottam, h kimondottan jogos es helyes a tipikus ribanc – csodor kettosmerce.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Megkérdezhetem,hogy ez konkrét szórakozóhelyen volt,bárban stb…vagy mondjuk lődörögve a sétáló utcán,netán a parton ?

DennisVT
Újságíró

Is-is-is :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Siófokot régen úgy hívták zsidófok, most is illik rá?

Koriander
Olvasó
Koriander

“Sajnos tény, hogy a nők csak azok udvarlását fogadják szívesen akik megfelelőek számukra míg másokét elég bunkó módon reagálják le.”
de ez mitôl baj, hogy annak az udvarlàsàt fogadja szívesen, aki megfelelô?
Most nem arról beszélek, hogy elsôre bunkón vkit leszerelni, aki nem tetszik, de ha vki tartósan nem fogja fel, hogy nulla esély, akkor nagyon nincs más eszköz. egyszerûen vannak emberek akik nem értenek az udvarias szóból.
És egyébként ez az ellenoldalon is igaz, hogy nagyon sok nô nem elég határozott elutasítani a számára nem tetszô férfit és akkor lesz egy ilyen baràtkozós izé, ami igazából senkinek se jó.

Alter Ego
Szerkesztő

Gyakorlatilag félremagyarázod a hozzászólást és a cikk üzenetét is, mert egyik sem arról szól, hogy bunkóknak nem lehet bunkón visszaszólni, hanem arról a jelenségről, hogy a nem tetsző, de amúgy nem bunkó Átlag Bélákat jóformán “leköpködik”.

Koriander
Olvasó
Koriander

pedig nem annak szántam, hanem próbáltam megválaszolni a poszt elején feltett kérdést is (honnantól zavaró). sajnos a látszólag nem bunkó Átlag Bélák hihetetlenül penetránsak képesek lenni, míg egy Favágó Béla érti elsôre is.

Alter Ego
Szerkesztő

Esetleg meg lehet figyelni azt  is, hogy azokat kurvázzák le leggyakrabban, akik a legharsányabban, legordenárébban teszik ki a pics… seggüket közszemlére, aztán a legdurvábban utasítják vissza ha leszólítják őket… Viviennek mondom: így van ez a facebookon is. Szóval van a mostanában sokat boncolgatott “kőműves füttynek” is egy eddig nem kibeszélt kritikai sajátossága is… – “Aki kurvának áll…”

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Nincs jogom nyilván-és nem is fogom- megadni a lányom FB elérhetőségét,de egyetlen tipikus picsáját ,egyebét kirakó kép sincs rajta.Egyszerűen egy szép,fiatal,nagyon csinos lány,szép ruhában. Együtt szoktunk röhögni a csücsörítő,mellét-seggét kirakó kis ribancokon.Valószínűleg pont ezért írnak rá annyian,mert nem tipikus,nem a megszokott kurvás stílust hozza. Szóval nem,azokat is lekurvázzák akiktől a legtávolabb áll ez a jelző.

Amúgy az “Aki kurvának áll” megjegyzéssel egyetértek.

Alter Ego
Szerkesztő

Azért írnak rá annyian, mert minden két kezű és két lábú fiatal nőre annyian írnak. Az hogy “ő nem, aztán mégis”, nem ragadja meg a probléma lényegét, fentebb leírtam egy másik hozzászólásban, hogy milyen társadalmi jelenségek vezettek el ide és milyen komoly felelősséget tulajdonítok azok kialakulásában a nőknek.

Aldo
Újságíró

Mert nem az átlag Janinak teszik ki a picsájukat, hanem a menőarcoknak. Azért vannak felháborodva mert a szintjüknek megfelelő faszi próbálkozott be náluk és így egyből megkérdőjeleződik az egész “menő csaj vagyok, körülöttem forog a világ” identitásképzet. Ha olyan fotóid vannak, amin egy drága kocsi vagy ház előtt feszítesz, akkor sokszor elnézőbben reagálják le a lekurvázást.
Persze az nem jut el a tudatukig, hogy a csajozásban igazán sikeres egyedeknek nincs szükségük rá, hogy a Facebook előtt nyáladzanak, a sikeres csajoknak meg arra, hogy tucat ribancokós képekkel keltségek fel a figyelmet.

Taki
Olvasó

Hogyan kerüljük el a munkahelyi szexuális zaklatás vádját (vicces videó) –
https://www.youtube.com/watch?v=PxuUkYiaUc8

lady
Olvasó
lady

Kedvességgel udvariassággal nem lehet nagyot bukni.  Az a baj hogy a szleng szöveg elterjedt , vagyis normálisan fogalmazni se tudnak sokan még ,vagy már.  Ez a neten is észrevehető pedig leírva sokkal megfontoltabban lehet írni , ellenőrizni a szavakat. Egyre ritkább  az igényesség  . Sokszor olvastam hogy nők felháborodnak mikor politikus vagy művész vagy bárki kritizálja őket ,mint nőket  hogy “női mivoltukban “sértették meg őket. De érdekes a viselkedésük kommunikációjuk meg köszönőviszonyban sincs a nőiességgel Olyankor vajon hova lesz a női mivoltuk miért nem hiányolják magukból?

Sokan azt mondják küzdjön a férfi , legyen kitartó tehát ez udvarlás . De lehet zaklatásnak veszik ha nem ad ajándékot?

Aldo
Újságíró

Csak a balekoktól várják el, hogy küzdjenek. Végül is bohócnak mindig jók. A menő arcok után meg még ők futnak.

Balton
Olvasó
Balton

Feminista nézőpontból a szexualitás.

http://slowmotion.blog.hu/2017/07/31/nemi_szerepek_es_nemi_ideologiak_a_szexben?ajanlo=1

Vannak benne félreértések rendesen: ha “hagyományos” nő vagy akkor még a szex sem lehet jó?

Hagyományos nemi szerepektől kezdi – az elnyomó tágyiasító férfiattitűdön át – a nők elnyomásáig végigmegy a teljes gender elméleti számegyenesen. Kár hogy ezzel a genderszósszal nyakon lett öntve a végtermék család és hagyományos nemi orientáció ellenes ízű. Sajnos  ez a “modern” szexuál pszichológia legalább is feminsta tükörben.

 

Rokapapa
Újságíró

Elolvastam ezt a szarkupacot, sajnos jobb jelzőt nem tudok rá. Femináci ellentmondások sokasága. Gyakorlatilag minden mondatával egy másikat cáfol. Amolyan nőkre jellemző “sokat beszélek de semmit se mondok” írás ez.

Balton
Olvasó
Balton

Akkor ezt nézd meg, kár hogy nincs ott ki az írója…

http://oszintenmegmondom.reblog.hu/kapcsolati-borton

xcsakx
Olvasó
xcsakx
Balton
Olvasó
Balton

Feminita írás a zaklatásról: https://wmn.hu/wmn-life/47177-vastaps—egy-nyilvanos-szexualis-zaklatas-tortenete

“Ötven bő bermudanadrágot viselt, elég bővet ahhoz, hogy felnyúljon a térdénél, és először csak lassan, de semmiképp sem érzékien, majd felbátorodva egyre vehemensebben maszturbálni kezdjen, és megélje pár percnyi kontrollvesztésének satnya mámorát. Mindezt a márványasztalos kávéház teraszán. 32 fok volt, felvettem a pulóverem. A legbizarrabb mégis az volt, hogy nem a testemet nézte, hanem az arcom, bele a szemembe. Tudtam, ha kinyitom a szám, elhányom magam. Undorodtam tőle és egy röpke pillanatig magamtól is, mert nem tettem semmit ellene, cinkostárssá lettem. Úgy éreztem, mintha benne lennék, mintha vele együtt csinálnám. De nem akartam megadni tehetetlenségem örömét, nem akartam, hogy úgy érezze, hatalma van felettem.”

Megjegyzések: nappal, több ember előtt, kinn az étterem teraszán, 32 fokban, hokizó 50 éves zaklató; ez életszerű! Jómagam több ilyet láttam már.

Ez is olyan mint Mérő kisasszony: 11 évesen éjjel a metrón egyedül utazó kislány meséje. Nem lóg ki a lóláb ezeknél a sztoriknál?

B..meg ezek ha megtanulnak gondoloatot olvasni, mindmeghalunk! Ma reggel a városba menet 3 rövidruhás csaj láttán támadtak gondolataim, pedig autóban ültem. GONDOLBŰN!!!!!!!!!!!!!!

Koriander
Olvasó
Koriander

A főszereplő pedig egy tizenhét éves lány. (…)

Aznap egy kerek márványasztalnál ültem, eszpresszót rendeltem, köztudottan koffeinfüggő vagyok, (…) Rilkét olvastam, valamiféle intellektuális felsőbbrendűséggel.

“Nem törődött már a többiekkel,
nem felelt, fáradtan állt csak ott
s ujra elment (…)”

Újra felnéztem. Ötven közben három asztallal közelebb ült, ott volt tőlem egy méterre, velem szemben. Az asztalon könyökölt, izzadt, és mintha rám izzadt volna, egyre koszosabbnak éreztem magam tőle.

“Mégis, piacokon, város szélén,
egy-egy kút sikosra járt kövénél
úgy érezte, hogy övé az ott.”

Rágyújtottam, hátha elűzi a füst, de helyette vonzotta, lehunyt szemmel szívta magába, áhítatosan. Elborzasztott, mert a rovarokat láttam benne.

Balton
Olvasó
Balton

Rágyújtottam, hátha elűzi a füst, de helyette vonzotta, lehunyt szemmel szívta magába, áhítatosan. Elborzasztott, mert a rovarokat láttam benne. – undorodott tőlük, ahogy jöttek a melegben még a füst sem riasztotta el őket. Jöttek a mézre sorban a sok rovar, a férgek az ízeltlábúak, legszívesebben elfutott volna.

De legközelebb is kitette az ingerlően hívogató lépesmézét…

Koriander
Olvasó
Koriander

nekem feldobta a cikk a napom, ez egy kincs :D pereg a mozi: Eleredt az eső, és olyan hirtelen és erősen szakadt rám, hogy nevetnem kellett, milyen csodás rendezés, az eddigi legszebb darabom.

na hagyjuk, tudok jobbat, Mr.Pickles ;) mit eszel ma?

https://www.youtube.com/watch?v=4v_a5gEDdNU

 

Balton
Olvasó
Balton

kicsit bénán próbáltalak folytatni egy karakter színezéssel.. de nem ez az én világom kiscit amikor abban a retró horrorban AliceCooper szétesik boogarakra

ma Mr.Pickles hamburgerezője általam nem látogatott,

főzök majd este otthon:) de ez itt csitt lehet nem lesz népszerű:)

Koriander
Olvasó
Koriander

AliceCooper szétesik boogarakra”
az melyikben van? (bocsi de nem ismerem, csak egyet jegyeztem meg, amelyiknek klassz basszus introja van, de az is lehet hogy guns szal keverem)

Balton
Olvasó
Balton

Asszem Sötétség fejedelme a magyar címe. Mostanság már gagyinak hatahat, valamikor a 80-as években láttam.

Koriander
Olvasó
Koriander

ha horrorfilm, akkor inkább hagyom, azoktól félek.

Balton
Olvasó
Balton

Szerk: Ezt tévedésből nyitottam még múltkor ezt beleszerkesztem utólag.

http://www.origo.hu/filmklub/index.html

Ha féfi vagy és társat akarsz magadnak megszerzed, akkor agressziót követsz el. Kiváncsi vagyok mi lett volna ha fordított a szereposztás, a nő társat keresett magának és megjutalmazta a férfit hogy őt választotta. Gondolom…

 

 

herceg
Olvasó
herceg

A témához kapcsolódó igazi klasszikus darab:

Ijk
Olvasó
Ijk

Az utóbbi napokban nagyon felkapottak lettek a filmes, popszakmában történő zaklatási ügyek.

Olvasgattam cikkeket, de nagyon kevés helyen láttam leírva pontosan mi történt a hirtelen előkerülő zaklatások esetén. Pontosan mi számít zaklatásnak? Hol a határ? Az érintett, sértett fél határozza meg mit jelent a zaklatás vagy van esetleg rá törvény? Erről van aki tud felvilágosítást adni? Mi számít zaklatásnak?

Biztos vagyok benne hogy vannak férfiak (nők) akik a hatalmukkal, befolyásukkal visszaélve olyat tesznek ami nem erőszak de messze túllépi a morális határokat, súrolja a törvényesség? határát.

Viszont ezeknek a nőknek senki nem tart puskát a fejéhez hogy el kell ezt viselniük. Azonnal ott lehet hagyni az ipart, azt az ipart ahol a “szakmai tudás/tehetség” és a szexuális kisugárzás, elsősorban ugye nők esetében erőteljesen összemosódik.

Minden új sorozatban, mozifilmben felbukkan egy újabb ifjú női csillag. És mi a közös bennük? Vonzóak és egyformán sekélyesek, ugyan azt a szerepet, ugyan azt a kisugárzást adják évtizedek óta, csak az arcok cserélődnek. És persze a kérdés az hogy ezernyi hasonlóan csinos és ugyanakkora “színészi tehetségű” nőből miért pont őt választották ki az adott szerephez. Nyilván túl kell azért lépni azon a sztereotípián hogy mert ő tette szét a megfelelő embernek a legszélesebbre a lábát, mert igenis vannak olyan külsőn túli kvalitások is amelyek alapján az adott illető jobban megfelel a szerepre mint a 20 másik. De ugye semmi nem fekete-fehér, érdekes módon nem átlagos testű szürke egérkék kerülnek a filmekbe, de ha esetleg igen akkor közülük vajon hányat ért szexuális zaklatás?

Az a gondom hogy megint előkerült egy probléma amit megpróbálnak majd kigyomlálni, megszüntetni, egy olyan probléma amit képtelenség pontosan leszabályozni hogy mi is számít szexuális zaklatásnak. A másik hogy aki azt hiszi hogy ezt bármikor is meg lehet szüntetni az nem látja az ok-okozati összefüggéseket. Mégpedig hogy nem robotok, hanem emberek dolgoznak a filmiparban. És amíg lesznek férfiak és nők, addig a férfiak a nőket a szexuális értéküknek megfelelően fogják válogatni szerepekre, és bizony előfordul hogy közeledni is fognak, ki agresszívabban, ki szelídebben. És ki fogja meghatározni hogy zaklatásról van szó? A nő. A nő akinek a finom közeledés lehet túl agresszív, akinek esetleg tudatosul hogy nem a “szakmai tehetsége” miatt kerül abba a szerepbe. És ez bizony sértő, ez bizony a nőben is megkérdőjelezi a saját tehetségét, és felüti a fejét az tárgyiasítás érzése, ami elviselhetetlen számukra. Mert ha egy olyan férfi közeledik (esetekben valóban agresszívan) aki felé nem táplálnak érzelmeket, miközben az a férfi áll szakmai befolyással felettük, akkor ők nem mások mint egy húsdarab. És ekkor nem maga a zaklatás a legfájdalmasabb, hanem az önmagukban átélt leértékelődés.

Csak azt tudom tanácsolni a jövőben ilyen zaklatások áldozatainak hogy ne hagyják magukat. Nem szabad egy percig sem elviselni a zaklatást. Nem, nem hónapokkal, évekkel később előjönni vele, miután begyűjtötték a gázsit a szereplésekből, fellépésekből, úsztak a népszerűségben. Ott, abban a pillanatban amikor megtörténik. Hátat kell fordítani, ha erőlködik tökönrúgni, összetépni a szerződést zaklatásra hivatkozva (ki is merne jogilag emiatt kikezdeni egy színésznővel) és elhúzni azonnal. És majd olyan stábbal dolgozni aki a színészi, énekesi képességei miatt értékeli, elismeri, kezeli.

Nem, nem fogja őket megmenteni senki. Lehet hogy ki tudnak utólag perelni egy kis pénzt utólag, lehet hogy jó érzés bosszút állni a zaklatón a nyilvános meghurcoltatásával, lehet hogy jó érzés közösséget vállalni egy instagramos “me too” hashtaggal hogy más is végigélte ugyanazt, de semmissé nem lehet tenni. De a jövőben ez újra, újra és újra rendre meg fog ismétlődni. Ki lehet herélni rendezőket, be lehet tenni női producereket, de mindig is egy farokkal vezérelt férfi lesz valahol a háttérben, akinek hatalma van, aki válogat.

Ha nő vagy és sikerre, gazdagságra vágysz akkor vagy megállsz a saját lábadon egyedül, kiállsz magadért, vagy valamilyen szinten eladod a tested, nőiességed egy férfinak vagy férfiaknak. Nekünk férfiaknak csak az első opció marad. Ti választhattok. De ha választottatok akkor viseljétek el mindkét út terheit, következményeit.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh
Ijk
Olvasó
Ijk

Szerintem nem az a baj ha húsdarbnak néznek, hanem ha elfogadják. Sajnos még a 21. században is vannak országok, vannak társadalmak, helyzetek ahol nincs választás. A túléléshez el kell fogadni. Ezeknek a nőknek mindnek volt választása, és ők választottak.

Reszet Elek
Újságíró

A szexuális zaklatás nem nemi, hanem hatalmi kérdés azaz pozíciótól nem pedig az illető nemétől függ. http://www.telegraph.co.uk/news/2234298/Most-men-are-harassed-by-women-at-work.html

A legtöbb férfi azonban nem emeli fel ellene a szavát mint áldozat félve hogy a közösségi gúnyolódás célpontjává válik.
Természetesen a szexuális zaklatás tényét másképpen dolgozza fel a két nem. Kissé meglepő módon talán nem úgy ahogy vélnénk.
Valójában a szexuális zaklatás témája is ugyanúgy áldozatául esett a nemi alapú tematizálásnak, ahogy a családon belüli erőszak is. Csak férfi zaklat és csak nő aki elszenvedi. A jelen szürreális valóságában viszont csak a női áldozatok kaphatnak figyelmet, megértést, gondoskodást és védelmet. Ahogy nincsen jogorvoslat, telefonos segítségnyújtás, menedékház a kapcsolaton belüli erőszak férfi áldozatainak, úgy nem lesz a szexuális zaklatás tekintetében sem, függetlenül attól hogy az előbbi rendszert több mint felében férfiak adójából finanszírozódik és a nemek munkahelyi hasznossága mértéke kapcsán is lenne miről vitázni.
Mindezektől függetlenül azt hiszem hogy eléggé ingoványos talajra téved aki jobban belemerül a témába. A nők ösztönösen is használják a saját szexualitásukat céljaik elérésében, ebben adott esetben a végsőkig is el tudnak menni egy jobb jegyért, állásért, bármiért amit fontosnak éreznek. Férfi részről pedig megvan ennek a párja. A hatalom és a dominancia kéz a kézben jár. Egy férfitől domináns viselkedése felfüggesztését elvárni kb ugyanannyira dőreség lenne, mint nőktől a tetszeni vágyást. Kicsit szójátéknak tűnik, de a hatalomgyakorlás alapja leginkább a hatalom gyakorlása, használata. Viszont a hatalommal élni és vele visszaélni az esetek többségében már megkülönböztethető.
A magam részéről úgy gondolom hogy boszorkányüldözés szintjére süllyedünk, ha a munkahelyeken a legapróbb gesztus, pillantás kapcsán is túlérzékenyedünk. Felnőtt embereknek tudniuk kell határt szabniuk az őket ért inzultusok tolerálásában. Zaklatások kapcsán legfeljebb a kirívó esetek és a valóban érzékeny területeken lenne indokolt az előzetes elővigyázatosság. Utóbbira példák az iskolák.
A színészek meg egy másik téma. Minden kívülálló tudja hogy ez a pálya vonzza a nem teljesen ép embereket. A szereposztó dívány meg egyidős magával a színészettel. Azért megvan a maga bája, hogy éppen a liberálmarxizmus és pc fellegvárában, Halivúdban történik az egész és éppen egy zsidóval. A kutya magát marja meg falánkságában.
common man
Olvasó
common man

Ezek inkább udvarolnak mint zaklatnak.

https://www.youtube.com/watch?v=BqsHNEuaSCI

common man
Olvasó
common man

Nekem ezekben az ügyekben a kampányszerűség a feltűnő.Most a következő a Mick Jagger vagy a Gene Simmons lesz?

Reszet Elek
Újságíró

Az eddigi feminista vircsaft-kampányok engem is némiképpen paranoiássá tettek.

Hunn
Újságíró

Nekem ezekben az ügyekben a kampányszerűség a feltűnő.

PON-TO-SAN! A történet egyáltalán nem a popszakmáról szól. Ez ugyanaz a régóta zajló Feminista projekt, mely a női szexuális stratégiákat maximálisan támogatja, míg a férfiak szexuális stratégiáit maximálisan korlátozni igyekszik. Ennek a projektnek ez volt a most soron következő, a Médiában levezényelt és ko-ordinált fejezete.

A cél továbbra is a percepció-menedzsmenten és a viselkedés-befolyásoláson alapuló, kultúrmarxista társadalom-mérnökösködés. Ami érdekes viszont az az, legalábbis számomra, hogy ezek a projektek Magyarországra általában sokkal nagyobb késéssel szoktak befutni, most azonban azonnal rákezdtek itt is. Vagyis levonhatjuk a következtetést, hogy mi is olyan szinten be lettünk kötve valamikor mostanság a Mátrixba, hogy mostantól valószínűleg mi, magyarok is jelen időben élvezhetjük majd a kultúrharc gyönyöreit, a Feministák és Gender-idióták globális egészpályás letámadását…

Kalman
Újságíró

Azt nem értem, hogy – feltéve, hogy igaz a sztorija – ez a Sárosdi mégis mit várt, amikor mondták neki, hogy jöjjön kocsikázni? Mégis minek vinnének magukkal egy luvnyát kocsikázni, ha nem azért hogy megdugják?

“Gyere ide bébi, gyere kocsikázni! Hátsó ülés, neked ott van a helyed, Tudod, hogy hova tegyed az icipici kezed. Szasza meg Lóry végzett, én következem Fékezek, neki esek a nőnek Szuper taraj, nyeri a patront, nekem annyi. Jól tele vágom, nincsen pardon, Minden ribanc így furulyázzon.”

Reszet Elek
Újságíró
sRPd
Olvasó
sRPd

Ezek a színésznők amúgy feltűnési viszketegségben szenvedő, a hírnévért mindent bevállaló perszónák. Biztos vagyok, hogy nem a Weinstein, vagy hogyishívják, rontotta meg, hanem már túl voltak pár tucat szerepen és selejtező körön. Nagyon is jól tudták, hogy mit akarnak, és mit kell érte tenni.

Most hogy erre az undorító disznóra kiadták a lövészengedélyt, most szintén a címlapon szerepelhetnek. Előállhatnak a hihetetlen történettel, hogy őket kihasználták és ők a megtestesült patyolatfehér áldozatok ebben a történetben. Ezzel tisztára mossák magukat, legalábbis a mókuskerék ezt dobta ki, és mindezen felül megint csak róluk szól minden. Hát nem tiszta nyereség?

Állítólag a stúdiók most több nőt fognak alkalmazni vezető pozícióban. Eddig is szarok voltak a filmjeik, ettől a lépéstől további színvonalcsökkentést várok.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

A metoo-zó elmebetegek is megérnek egy misét, már egész hadosztály van belőlük. A legtöbbjük annyira megkattant, hogy szegények beképzelik maguknak, hogy őket minden nap és természetesen minden áldott zugban zaklatják a gonosz férfiak, sőt egyenesen csak rájuk vár az összes földön létező perverz. Komolyan agyrém, mennyire behülyíthető és torz lelkű emberek között létezünk.

Kalman
Újságíró

Ja, azt hittem a meetoo azt jelenti, hogy “én is simán leszopatnám a kis ribancokat, ha hatalmamban állna” :-).

Reszet Elek
Újságíró

Én meg azt hogy a metamfetamin vagy a meszkalin valamiféle szlenges neve.

Aldo
Újságíró

Régen az ilyeneket diliházba zárták.

Naooo
Olvasó
Naooo

Egyikért se kár, amúgy is szar, amit csinálnak.

Regnix
Újságíró
Regnix

Érdekes olvasmány a témában a tutiblogon (csak felnőtteknek!), jót röhögtem:

http://tutiblog.com/vilag-kurvai-egyesuljetek-weinstein-az-ellenseg/

Annyit még hozzá, hogy Weinstein egy igazi büdös disznó volt. Rengeteg pénzt öntött a feminista szervezetekbe, létrehozott egy külön feminista tanszéket a Rutgers Egyetemen (a féreg feminista Gloria Steinem tiszteletére), és részt vett a “Nők Menetén” is (Forrás: The New York Times). Világéletében a női jogok támogatójaként pózolt. Emellett persze aktívan kihasználta, hogy egyesek a szereposztó díványra vágyakoznak. Mert valószínűleg az a nő, aki felment ezzel a hájas, gusztustalan vénemberrel a luxushotel hálószobájába, az áldozatként mit sem sejtve egy bűnöző karmai közé került… Tündéri életében sokkos törést okoztak az átéltek.

Weinstein filmjeiben elsősorban a katolikus egyházat igyekezett lejáratni, nem gyengén. Mindenki falazott neki, mert tudták, hogy magas körökben vannak barátai: és végül ez lett a veszte! Az összegyűlt CIA-s anyagok alapján Trumpnak pont kapóra jött, hogy felhasználja Hillary Clinton ellen, és kiadta a levadászására a parancsot. Weinstein ugyanis jóban volt Obamával és Hillary Clintonnal is, sőt negyedmillió dollárt adományozott a Clinton Alapítványnak, bízva abban, hogy ha Hillary lesz az elnök, továbbra is jó pozícióban marad, és odafentről megvédik, szemet hunynak piszkos ügyei felett. A botrány kirobbantása után viszont két lehetőség maradt: Hillary Clinton felvállalja Weinsteint, vagy nem, de akkor megszabadul gyorsan a 250.000 dollár piszkos pénztől, amit kapott. Ez az összeg azonban már érezhető hiány lett volna az Clinton Alapítványnál.

Végül Hillary Clinton október 12-én, amikor már több mint 30 nő tett vallomást Weinstein ellen, nyilvánosan elítélte Weinsteint, és közölte, hogy a pénzt karitatív szervezeteknek továbbítja (CNN). Hogy mely civil szervezetek kapták a pénzt arról mélységes kussolás van… Mindenki tippelhet kik kapták meg.

Kampányszerűség? Senkit nem érdekel, hogy ki volt az áldozat és ki az elkövető. Eddig is pontosan tudták, hogy Weinstein miféle ember. Tipikus amerikai politikai leszámolás egymás közt, amire lehet erkölcsi alapon mutogatni, és “megdöbbenteni” a kenyérre és cirkuszra vágyó népet.

“Remélem, soha többé nem kell zsidó farkakon furulyáznom.” mondta Marilyn Monroe, amikor megkapta első főszerepét (Arthur Miller).

Naooo
Olvasó
Naooo

Ez most olyan, mint mikor a kommunisták akasztották egymást. Meg kell tapsolni.

sRPd
Olvasó
sRPd

Hát a tutiblognál jobban nem lehet összefoglalni a történetet. Egy apró adalékot még írnék hozzá: a rendszer fenntartói maguk a színésznők voltak. Ha mindenki nemet mondott volna neki, akkor nem működött volna. De kussoltak, és élvezték az előnyöket.

Naooo
Olvasó
Naooo

Baszottgázak ezek a szövegkiemelések, tiszta dedós.

lady
Olvasó
lady

Pár nap és a zenészek is buknak . Az öltözőkbe betévedt lànyok fognak vádaskodni. Vagy inkàbb már nagymamàk!

common man
Olvasó
common man

A feministák küzdhetnének a tiszta igazságos üzleti viszonyokért is. Pl. harcolhatnának a megvesztegetés ellen.Én már olyat is hallottam , hogy fiatal szinésznőcskék a testüket kínálva akartak megvesztegetni befolyásos embereket elvéve ezáltal sok más tehetséges fiataltól(nőktől is) a szereplés vagy akár a világhír lehetőségét.

Levente Cristescu
Olvasó

Sziasztok! Régi cikk, de nekem most aktuális. Talán még valaki olvassa, válaszol. Szóval bók… Én egy átlagos nőnek tartom magam. Nem vagyok az a típus, aki után megfordulnak az utcán. Adok magamra, csinosan öltözöm, elmúltam 30 éves, van két gyermekem, túl vagyok egy váláson… Szóval új munkahelyem lett, új településen, és az utcán rendre utánam fordult egy férfi. Ha autóval jött el mellettem, akkor lassított, látványosan megnézett. Először zavarba jöttem tőle, nem tudtam, miként lehet ezt lereagálni. Nem tudtam, hogy tényleg nekem szól, vagy szimplán játssza a macsót. Aztán bevallom, kezdett tetszeni a helyzet. Jól esett a gondolat, hogy nem az egója miatt csinálja, hanem talán tényleg lát bennem valamit. Felmerült bennem, hogy esetleg néhány éjszakás kaland lehetne a dologból, mert még fiatal vagyok ahhoz, hogy apáca módon éljek.
Vettem a bátorságot, és viszonoztam a jeleket. Visszanéztem rá, mosolyogtam, felvettem a szemkontaktust. Néhány hétig tartott ez a játszma, míg végre megszólított.
Újabb hetek teltek el, és egyre gyakrabban járt a munkahelyem környékén, egyre többször szólított meg. Csak ilyen hétköznapi dolgokkal kapcsolatban, de mindig tett bele valami bókot. Pl. “ma is érdemes volt erre jönnöm, megint ilyen fiattal csinos nővel találkozhatom. Vagy mikor újságot válogattam, megkérdezte, hogy sikerült választanom? Mondtam, hogy igen, erre közölte, hogy kár, azt hittem engem választasz.
Ezt követően még a munkahelyemre is bejött valami mondvacsinált indokkal, és jelezte a kolléganőmnek, hogy mindenképp személyesen akar átadni nekem valamit. Valami szórólap volt.
Azt gondoltam, hogy ez már zöld lámpás, szóval a következő alkalommal én kezdeményeztem a beszélgetést. Szintén egy hétköznapi téma következett, és pár mondat után elköszöntünk. Aztán a következő találkozásnál távolságtartó volt, majd látványosan megdicsért egy arra sétáló nőt, és megjegyezte, hogy milyen vonzó nő. Utána látványosan került, nem vett észre.
És itt vagyok totál döbbenten, és nem értem, hogy ez most akkor mégis mi volt? Ha nincs semmi mögöttes szándék, akkor miről szólt ez az egész? Mit kellett volna másképp tennem? Megköszönnöm a bókot, és tovább menni? Akkor azt mondják, játsszuk az elérhetetlent, meg, hogy kell a férfiaknak a visszacsatolás. Nekünk nőknek meg kell az egyértelmű kommunikáció. És itt most nem arra gondolok, hogy jó a segged, megyünk dugni? De ha már több hetet, sőt hónapot flörtöltünk, akkor ne vegyen semmibe egyik napról a másikra.És itt most nem arról van szó, hogy nagy ígéreteket várnék.
Szóval engem nőként nem zavar egy bók, én meg szoktam köszönni. És az, hogy ha valaki azt mondja, hogy csinos vagyok, nem gondolom, hogy zaklatás. De ha flörtöl, és szédít, akkor ne lépjen le szó nélkül, mert ez meg a mi önbecsülésünket ássa alá.

Horvath Anton
Olvasó

Több lehetőség is van igazából. Időközben ugyanígy rácsapott egy fiatalabbra is, de még valószínűbb hogy megtudta, hogy van kettő gyerek is veled. Az egyértelműen no-go.

Levente Cristescu
Olvasó

Köszönöm szépen a választ. A gyerekekre nem gondoltam, mint “probléma forrásra”, sokkal inkább a személyiségemben kerestem az okot, de ez így egy egészen új perspektívába helyezte a történetet. De akkor a jeleket jól vettem le, csak a felállás nem volt megfelelő számára. (Az, hogy esetleg megismerkedett mással, az első gondolataim közt felmerült, ez simán megeshet.) Köszönöm szépen, sokat segítettél a válaszoddal.

****
Olvasó
****

Nőtől tanácsot elfogadni ezek szerint még mindig jobb, mint egy balfasztól.
Attól hogy még más csajjal megismerkedett, simán megdugott volna, akár párhuzamosan is.
Mivel az illető inkább szerencsétlen, mint hipergám, ezért a legvalószínűbb az, hogy eddig tart a “bátorsága”, amint kinyílna az út, visszafarol a szerencsétlen, vagy neki ennyi a lényeg/elég, hogy ha a nő kinyilvánítja, hogy ok, mehet a dolog, akkor már úgymond “megvan” pipa, már nem érdekes, vagy egy beszari.
Vannak defektes és/vagy balfasz pasik is.

****
Olvasó
****

Felmerült bennem, hogy esetleg néhány éjszakás kaland lehetne a dologból, mert még fiatal vagyok ahhoz, hogy apáca módon éljek.

:)D

És itt most nem arra gondolok, hogy jó a segged, megyünk dugni?

De, pont erre gondoltál:)Ennyi idő után neked ez is elég lett volna.

De ha már több hetet, sőt hónapot flörtöltünk, akkor ne vegyen semmibe egyik napról a másikra.És itt most nem arról van szó, hogy nagy ígéreteket várnék.

Férfiak szokták siratni így a nem létező semmit.

Szóval engem nőként nem zavar egy bók, én meg szoktam köszönni. És az, hogy ha valaki azt mondja, hogy csinos vagyok, nem gondolom, hogy zaklatás. De ha flörtöl, és szédít, akkor ne lépjen le szó nélkül, mert ez meg a mi önbecsülésünket ássa alá.

Szegény te, simán benne vagy egy egyéjszakásba, de ha már meg sem akarnak dugni, akkor megsértődsz:)

Szemét férfiak, aláássák az önbecsülésed, OMFG!