Toplak Zoltán
0 megosztás

Már megint a férfiakat nem találja valaki

Szilvia írta meg tíz évnyi párkeresésének hiábavalóságát a WMN oldalán, és tette fel kétségbeesetten a kérdést: hol vagytok (szingli, értelmiségi) férfiak? Több gondolat is eszembe jutott ennek kapcsán, valamint a hozzászólásokban felmerült, illetve egyik szerkesztőtársam  véleményét is közlöm.

A címet látva (“Hol vannak a fiatal, értelmiségi, szingli férfiak – egy harmincas nő parttalan keresgélése”) egy kicsit a “na ne, már megint” érzés kerekedett felül rajtam. Akárcsak Zimbardo, már megint a férfiakat keresi valaki, de Bedő Imre is ezt a kérdést citálta elő Férfienergia című könyve elején. Mert állítólag mi nem vagyunk itt. Nem tudom, talán áttetszővé váltunk, vagy … nem értem. Úgy tűnik, a fő véleményformálók számára mi eltűntünk. Elég zavaró és dühítő tény egyébként, a deviáns férfiakat aztán csőstől észreveszik, emlegetik, szemünkre vetik, a csendes, párra vágyó, szerényen teljesítő, törvényt betartó, stb. férfi, az meg mintha külön bolygón élne. Na jó, ezen nem dühöngök, ez már így van, szerencsére mi, a csendes többség végül is ugyanúgy meg tudjuk teremteni a saját kommunikációs csatornáinkat, ha végre felébredünk Csipkerózsika álmunkból.

A linkelt cikket olvasva óhatatlanul felmerül az a hozzászólásokban is gyakran felbukkanó kérdés, ha valaki ennyi éven át nem talál társra, akkor talán a hiba a vevőkészülékben van. Megint és sokadjára is egy olyan cikk, egy olyan cím, ami azt érezteti, hogy a férfiakkal van a baj, holott esélyes, hogy az írója inkább magába kellene nézzen! Nem, inkább kivetít és okolja a világot, a férfiakat. Harmincöt évesen pedig már nem is olyan könnyű a helyzete. Ezzel az életkorral a terítékre kerülő férfiak leginkább elváltak, egy vagy több gyerekkel elköteleződve.

Szilvia tizenhárom potenciális ismerkedős helyszínt sorol fel, ahol próbálkozott. Mégis túlnyomó többségben nőkkel találkozott. Személy szerint úgy éreztem, megmaradt a komfortzónájában, nem lépett ki belőle. Buddhista találkozóra, szervezett túrára, kutyaoktatatásra, lovardába megy férfiakat keresni? Ilyenekre inkább nők járnak, jobbára velük is találkozott. Mindent kipróbált, amit ő, mint nő szívesen csinálna és ennek megfelelően nők is voltak ott rajta kívül és párok, akik közül valószínű a nő hozta magával a párját, pl. kutyát sétáltatni. Miért nem ment Gamer találkozókra, szerepjátékos összejövetelekre, küzdősport bemutatókra, edzésekre? A konditeremben is az alfahímek közül visszaoldalgott a nőies szakaszba a kemény súlyok közül (csúnyán néztek rá az alfák), holott ha megmutatja, hogy kemény csaj, nem ijed meg az árnyékától és esetleg kis idő után segítséget kér a kemény fiúktól – vajon hányan ugrottak volna segíteni? Nagyon imponáló egy férfinak ha a nő lovagja lehet, megmutathatja a hozzáértését, a segítőkészségét, az erejét… ! Csak egy kis bátorság, “csakazértis” mentalitás kellett volna.

Kommentben sokan felvetették, talán túl nagyok az elvárások, a rejtett előítéletek Szilviában (és általánosságban sok nőben). Például feltétlen a diploma igénye, sokan az autót, a lakást is feltétlenül igénylik már az elején, ahogy egy átlagos külsejű férfi a labdába sem rúghat. Holott diploma nélkül is lehet valaki intelligens és rettentő kiábrándító, ha egy nő kívánságlistával gyötri már az elején a férfit, az aranyásás meg… Jobb a szűrőket nem olyan élesre beállítani. Nem minden gamer játékfüggő és felelősséget nem vállaló. A szerepjátékosok sem mind elvont figurák, lehetetlen frizurával és szemüveggel. Aztán ott vannak a búvárok, barlangászok, squas-ozók, öklözők, karatésok, vitorlázók, kockák…

Ugyanakkor úgy tűnik tény, manapság az ismerkedési lehetőségek nagyon beszűkültek, egyre nehezebb ilyet találni. Magánkezdeményezések vannak itt-ott, de a társadalomban széles elfogadással bíró alkalmakat, módszereket alig találni. Több értelmiségi férfi is jelezte a cikk alatt: hahó, itt vagyunk! Várták a kezdeményező nőket. Kezdeményezzenek akár a nők is! Ma, amikor egy egyszerű reklámplakát már dühödt tiltakozást vált ki nők (feministák) részéről, kevés férfi tudja melyik nőhöz és mivel is lehetne közeledni. “A nem az nem!” és hasonló szlogenű kampányok pedig leginkább azt sugallják, a nők leginkább “nem”-et szeretnének mondani a férfiaknak, kalodába zárni és kezdeményezésüket az irányításuk és fennhatóságuk alá vonni. Ez nem igazán bátorít egy férfit sem, hogy őszinte és spontán legyen a nőkkel szemben.

nők Több bizalmat és bátorítást kellene megjelentetni, akár a WMN hasábjain is, de akár óriásplakátokon is el tudnám képzelni, ahogy egy nő bizalmat és nyitottságot mutatva fordul egy férfi felé. Több évnyi feminista agymosás után ez még csak nem is lenne sok.

Egyébként értelmes, családalapításra vágyó férfiak is ugyanazt írták, mint Szilvia, nem találják a hozzájuk illő nőket. Egy társkereső üzemeltetője is megkereste a Nők Lapját, hogy hozzá két és félszer annyi férfi regisztrál, mint nő, segíteni szeretne az ismerkedés megoldásában – a népszerű lap válaszra sem méltatta. Mint úgy általában az olvasóit.

Egyelőre úgy tűnik, be kell rendezkednünk az egyedüllétre. A problémák megoldása össztársadalmi szinten még hosszú ideig várat magára. A legokosabb, ha a társat keresők összefognak és magánúton próbálják a problémát megoldani. Hátha egyszer a sok külön út összeér…

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
0 megosztás


365
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
39 Egyéni hozzászólás
326 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
50 Hozzászólások szerzői
Cirocommon manhunbagiraSzergej55Chump Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
C4
Olvasó
C4

Szilvi: Legyen diplomád, de nem ám valami csöves szabad bölcsész, nem Mekis krumplisütőt keresek, emellett jó lenne egy legalább 200 lovas autó, ami azért ne legyen 6-7 évnél idősebb meg azért nézzen is ki valahogy, mert én ilyen traktorokba meg motorizált talicskákba be nem szállok az zicher. Az se gond, ha van lakásod, de ha már van, akkor legyen családi, 4+ szobával meg egy jó nagy kerttel, ahová ki tudunk ülni a csajokkal hétvégén és nem, a bérelt lakás nem a tiéd, hiába fizetsz érte havi szinten, ennyi erővel az állam is a tiéd, mert oda is fizetsz. Tudom, tudom, kényes téma a pénz, de mindkettőnk érdekében jó lenne, ha 200 nettó felett keresnél, a váratlan kiadásokat és a jelenlegi gazdasági helyzetet előre számításba véve azt hiszem ez teljesen jogos elvárás, persze ezen pénz megkeresése nem menjen a szabadidőd rovására, hisz illik időt fordítani a nőre, akit szeretsz, ez pedig kicsit nehéz, ha egy hét napból hatot végig tíz órázó maszekoló vagy. Nem vagyok válogatós, de nálam a férfi 180 centi felett kezdődik, aki ezt képtelen megugrani az ne engem hibáztasson, jogom van azt szeretni, akit és amit akarok. Nem hinném, hogy túl nagy elvárásokat támasztok, az általam felsoroltak olyan alap dolgok, ami járnak minden olyan nőnek, akit egy kicsit is szeret a pasija, semmi extrát nem várok el.

Random férfi #35: Te cserébe mit tudsz nyújtani?

Szilvi: Mi az, hogy mit tudok nyújtani? Ez nem a 16, század bogaram, mi az, hogy te csak úgy elvársz tőlem valamit? Ha nem tudsz úgy elfogadni, amilyen vagyok, akkor nem érdemelsz meg nemhogy engem, de egyetlen másik nőt sem. Lefogadom te is valami anyucinál lakó, hentai-ra rejszoló nyomorék vagy, aki utoljára akkor látott puncit, amikor kijött egyből.

Reszet Elek
Újságíró

Ez valós?

Balton
Olvasó
Balton

Mindenesetre realisztikus mostanság…

Balton
Olvasó
Balton

Random férfi #35: Te cserébe mit tudsz nyújtani?

Egylehetséges válasz: hát hozzád költözik rajtam kívül Kand úr is, a macskám….

gpetersz
Olvasó
gpetersz

200 nettó? Hol élsz te? min. 700 nettót akartál mondani nem (de az még azért mindig karcsú) ? Néha nem értem, hogy az emberek mihez képest mérnek.

Egyébként a szemléltető chat remek :-)

Höllenhund
Olvasó
Höllenhund

Jaja, 200 nettó szart se ér egy ilyennek.

Taki
Olvasó

Van egy csomó nő aki azt mondja, hogy ez nem igaz, nem minden nő anyagias, például ő sem.
Az nem anyagiasság hogy legyen kocsija lakása, vigyen el nyaralni, – hát kinek kell egy “ingyenélő?” – az nem is számít szerintük anyagiasságnak.. Hát jó hogy nem fog egy hajléktalan csövesre rámászni!

herceg
Olvasó
herceg

“Hát jó hogy nem fog egy hajléktalan csövesre rámászni!”

Hja, csak addigra lesz hajléktalan, mire lemászik róla :)

Női kvótát a hajléktalanok közé!

RedGreg
Újságíró

Azért itt álljunk meg egy pillanatra.
Ne keverjük már össze, h egy 20 éves pasi vagy egy 30 éves pasi a célpont. 30 évesen azért minimum illik felmutatni legalább azt, hogy ténylegesen képes ezeket megszerezni. A potenciál ott van benne. Persze lehet sírni, hogy a nők anyagiasak, de

1. Te se jönnél össze egy bálnával. És igazad van, mert aki annyira nem képes adni magára, hogy ne zabálja túl magát, az ne sírjon,

2. Tetszik nem tetszik férfi vagy, nem a nőknek szerzed meg ezt, magadnak. De igazán nem mondanám anyagiasnak azt aki elvárja a párjától, hogy képes legyen fenntartani magát.

3. Lehet sírni, csomó ideig én is ezt csináltam (a régebb óta kommentelők erre biztos, h emlékeznek) csak nem megoldás. Igen, a nők elvárják ezt. Túlzásnak se lehet mondani, ezt az elvárást. Szerezd meg. Vagy ha nem, akkor hajrá irány az MGTOW út. De azt te választottad. Akkor ne sírj, ha nincs nő.

4. Mindezt egy olyan cikknél, ahol az igazi nőies nőket hiányoljuk. Na most, egy háztartásbelitől igazán nem várhatod el, hogy eltartson. És most mielőtt kikiáltasz maginának, van a nőknek elég hibája, a jogos elvárásaikat ne vegyük már annak.

Antifeminista
Olvasó
Antifeminista

“Tetszik nem tetszik férfi vagy, nem a nőknek szerzed meg ezt, magadnak. De igazán nem mondanám anyagiasnak azt aki elvárja a párjától, hogy képes legyen fenntartani magát.”

Te is tudod nem erről szól a történet hanem az irreális elvárásokról…..

Naooo
Olvasó
Naooo

Kis mínusz nasi nem egyenlő kocsi-házzal. Egyértelműen imént szalonból kihozott márkás kocsival és jó környéken lévő hodállyal.
Én meg akkor elvárom, hogy minimum kerületi/megyei modell legyen a babám.

DennisVT
Újságíró

“1. Te se jönnél össze egy bálnával. És igazad van”

Na ne már… ahhoz, hogy ne legyen bálna, nem kell semmi más, mintsem nem elbaszni azt, amit a Jóisten adott. Értsd: kevesebbet enni, mint egy viziló. Ezzel szemben a fenti nő anyagi – és ahhoz kapcsolódó – elvárásaihoz minimum 15 év munka (tanulás v egyéb) szükségeltetik az érettségi után. Szóval ide ne tegyünk már egyenlőségjelet.

“2. Tetszik nem tetszik férfi vagy, nem a nőknek szerzed meg ezt, magadnak.”

És ha nekem erre se igényem, se szükségem? Lássuk be, a négyszobás kertes ház 200 lovas autóval azért nem létszükséglet. A megvalósíthatóságról ne is beszéljünk, nekem van pár tényleg kiemelkedő karrierrel és fizuval rendelkező ismerősöm, és egyik sem rendelkezik ezzel az alsóhangon 60-70 milliós vagyonnal.

“3. Lehet sírni, csomó ideig én is ezt csináltam (a régebb óta kommentelők erre biztos, h emlékeznek) csak nem megoldás. Igen, a nők elvárják ezt. Túlzásnak se lehet mondani, ezt az elvárást.” + “a jogos elvárásaikat ne vegyük már annak.”

Egy nagy túróst nem. Simán túlzó. Tudod mi az, ami 30-35 körül reálisan elvárható? Fix lakhatás: albérlet v saját kecó, átlagos környék, netto 300 körüli fizu (de itt már rezeg a léc, a magyar átlagfizu 200 nettó körül van), és egy használati autó. Értsd: elvisz munkába, nyaralni, a családhoz, ill. jó ha van vészhelyzetre.
És még ez is 53szor nagyobb elvárás, mint amit egy ffi támaszt egy nő felé.

 

Ohhh sry, kicsit elnéztem, azt hittem ez a kommented C4nek ment válaszul. Na mindegy, most már azért itthagyom:) De veheted tárgytalannak.

RedGreg
Újságíró

Pusztán tárgytalanul válaszolok akkor :)

“”És még ez is 53szor nagyobb elvárás, mint amit egy ffi támaszt egy nő felé.””

És csak erre. Igen, persze, sokkal nagyobb elvárás. De ez az ára annak, ha azt szeretné valaki, hogy a felessége háztartásbeli legyen. Mert enélkül nem megy.

DennisVT
Újságíró

Jaaa, h közben htb legyen a feleség.

Az más.

Ciro
Olvasó
Ciro

Belájkoltam Greget, de abban viszont nem kicsit igazad van, hogy egy férfi anyagi igényei jóval alacsonyabbak, és bizony, a női igények emelték társadalmi elvárássá ezeket (lakás, kocsi, magas fizetés). Az férfiak legalább 80%-ának semmi szüksége egy guruló olajkályhára. Katonaként olyan extrém helyzetekben is simán elvoltunk, hogy két váltás ruha és fehérnemű, zsebben a kanálgép, tízen egy körletben, oszt jónapot, kollégistaként sem volt különb a helyzet, pedig ott már a nőprojekteket is intézni kellett. A reklámok hülyítik a nőket (minimum 80%-uk nekik szól), a nők meg hülyítik a férfiakat. Ezek után viszont tényleg valós a kérdés: hová lettek a férfiak. Mert pincsikutyákkal láthatólag tele van a padlás.

Penge
Olvasó
Penge

Amiket felsorolt a nő (lovasklub, jóga, kutyakiképzés, stb.), ahhoz eleve egy olyan életszínvonal kell, amit ma Magyarországon a társadalom felső 30-40%-a engedhet meg magának Budapesten. Nem csak anyagiak miatt, hanem szabadidő szempontjából is. Ha megnézitek, ezek a felsorolt tevékenységek a tipikus hétfőtől-péntekig 8 órás állásokra vannak kiélezve. Az átlagfizetés (ami felfelé torzít) még mindig 170 nettó körül van, illetve hiába van a lakosság 90%-ának saját lakása, ha Budapesten csak 20% él, az agglomerációban meg még kevesebb. Ezzel kapásból leszűkült a kör. És gondolom ezek után jönnek még rá a szokásos női kritériumok, amiknek a végén marad egy maréknyi férfi, aki megfelel neki, de abból kettő házas (és hűséges), egy buzi, másik kettő meg életvitelszerűen lyukra játszik (mert megteheti).

“Túlzásnak se lehet mondani, ezt az elvárást. Szerezd meg. Vagy ha nem, akkor hajrá irány az MGTOW út. De azt te választottad. Akkor ne sírj, ha nincs nő.”

Én pont azután választanám az MGTOW utat, miután megszereztem. Egyrészt ha csak kizárjuk azon ritka eseteket, mikor ilyen Orbán Ráhel-félét van lehetőséged feleségül venni, egy hosszútávú kapcsolat durván leamortizálja az embert karrier és anyagiak szempontjából. A prostira és az alkalmi nőkre is kell költeni, de ott kiszámíthatóbb a költség, egy hosszútávú kapcsolatban pedig mindig felmerül az igénye a gyereknek, közös utazásoknak, kisebb (de szintén pénzemésztő) közös programoknak, stb.

Ezzel szemben ha te tényleg a karrieredre koncentrálsz, akkor dolgozol, tanulsz, képezed magad és igazából sem időd, sem erőd már sem mozizni, sem beülni valahova, így az a pénz is megmarad, senkinek nem kell elszámolnod az időddel, sokkal kevésbé macerás, mintha tartasz egy barátnőt. Ha pedig már elérted a célodat kemény munkával és több évtizednyi áldozattal, mialatt mások buliztak, utazgattak, akkor a legkevésbé sem akarsz kompromisszumokat az életedben. Főleg akkor, amikor már bizony feletted is eljár a kor, mert hiába mondják itt sokan, hogy 30 fölött kezd férfivá érni a férfi meg az idősebb pasik vonzóbbak, ez rohadtul nem így van. Maximum ezek a nők prioritási sorrendben előrébb kezelik a nyugalmat, magabiztosságot, stabil egzisztenciát, de valójában 40 fölött már kicsi az esélye, hogy úgy öregedj, mint Tom Cruise vagy Robert Downey Jr., esetleg Hugh Jackman, szóval marad az, hogy te leszel a stabilitás a nő életében, aki mellett majd néha-néha becsúszik neki 1-1 fiatalabb srác.

Erre a szerepre még a hitelekkel elúszott nincstelen 40-es melós sem vágyik, nem egy jól karban tartott férfi, aki vitte valamire az életben. És itt válik igazzá a mondás, hogy a nők fénykora 18-30 között van, a férfiaké pedig 30-40 között. Mert előbbiek a szépségükkel bármit elérnek szépségük csúcsán, utóbbiak pedig ebben a korban még szexuálisan nem hanyatlanak annyira, mint 40 fölött, viszont már jó esetben elértek valamit az életben, ami miatt a nők vonzóbbnak fogják tartani őket, mint az anyucival élő, 22 éves, gyúrni meg bulizni járó éretlen srácokat. Emiatt pedig teperni fognak, hogy hosszútávú kapcsolatra megfogjanak maguknak. De ez még nem jelenti azt, hogy neked most nőtt volna az SMV-d. Mert az akkor nőtt volna, ha csak nyíltan szexkapcsolatba is belemennének veled, annyira vonzódnának hozzád szexuálisan. De ők csak a stabilitáshoz vonzódnak.

“Mindezt egy olyan cikknél, ahol az igazi nőies nőket hiányoljuk. Na most, egy háztartásbelitől igazán nem várhatod el, hogy eltartson. “

Valóban. Egy háztartásbeli, hagyományos típusú nőtől nem várható el. Ha ilyen nőt szeretnék magamnak, kb. Romániáig kéne mennem érte, arrafelé még akadnak olyanok, akiket kislány koruk óta erre nevelik és nem kényszerként vagy valami alantas dologként élik meg. És esetleg még mellette értelmesek, intelligensek is, nem esik ki a kapa a szájukból.

De a cikkíró nő a feminista, modern, nagyvárosi, Szex és New York típusú nő, aki 20-30 éves kora között akár még anyagilag szarul is jött ki 1-2 szexkapcsolatából (pl. egy kedves béta kifizette neki a Provident törlesztőjét, ő pedig ezen felbuzdulva belevetette magát az éjszakába, ahol megismerte Jamal-t, a sármos eritreai orvostanhallgatót, akinek ő fizette aznap este a fogyasztását majd az este végén a taxit is, amivel hazamentek a nő lakására, mert a srác egy tömegszálláson él a Blaha környékén és oda nem mehettek.

Senkinek nem fogok vájkálni a múltjában és eleve kideríthetetlen is, hogy valóban mi az, ami igaz és mi az amit letagad egy életre, de ettől még egy ilyen modern, feminista, karrierista nőnél ezek általánosan természetes jelenségek.

És ezek után várja el, hogy én majd a stabil egzisztenciával hordjam a picsáját különböző külföldi nyaralóhelyekre, amiért még esetleg a hála szikráját sem mutatja, hiszen “Modern nő vagyok, aki a saját részét kifizeti!” mondattal pajzsot képez maga köré és fel nem fogja, hogy én a stabil egzisztenciámmal nem egy 30-as nőt akarok púpnak a hátamra, akihez alkalmazkodni kell, miközben szebbnél szebb fiatal lányokat fűzhetnék be, akik közül páran engednének is, hiszen ha eljutottam ide, akkor biztosan van pénzem is és jó parti vagyok, a külföldi pasi egyébként is vonzó a nők számára, hiszen “ami egy nyaraláson történt, az ott is marad” – vallják.

Végszóként: Valóban elvárható, de ne a nő várja el, pláne nem ilyen nő, hanem a férfi önmagától, hiszen ez alatt az életszínvonal alatt nem élet az élet, csak nyomorúságos vegetáció. Csak ettől még a konstans matematikai modell ugyanaz marad, hogy csak mások kárára kerülhetsz be akár a felső 10, akár a felső 1%-ba. És ezt most nem ilyen szentimentális, kommunista értelemben értem, hogy “csúnya gazdag ne legyél, mert a lelkiismereted nem engedi”, hanem teljesen könyörtelen kapitalista szemszögből is ez a képlet, csak meg lehet fogalmazni úgy is, hogy “kibaszott sok embertől kell jobbnak lenned, és mivel az információ manapság az egyik legnagyobb érték, a potenciális riválisaiddal nagyon óvatosan kell bánnod. Egy óvatlan beszélgetés Kyosakiról és máris elintézted magadnak, hogy az addig kedves, barátságos sörözőpartnered komoly üzleti lehetőségeket fog elhappolni előled, hiszen ő jóval tőkeerősebb, mint te, esetleg a kapcsolati tőkéje (is) nagyobb. Viszont fordítva is adott a dolog, lehet, hogy pont ezáltal találnál egy korrekt, hosszútávú üzleti partnert, akivel kiegészítenétek egymást. A lényeg, hogy ha arra gyúrsz, hogy olyan életed legyen, amilyet a nő a cikkben megfogalmaz, az emberek 90%-ától, a magyarok 60-70%-ától jobbnak kell lenned.

Ez pedig nem kis teljesítmény. És ha ezt eléred, miért is érnéd be rangodon aluli nővel? Ugyanaz a szituáció, mint mikor a 120 kilós, ápolatlan gamer ábrándozik modellcsajokról. Ő is kiírhatja és elsírhatja a bánatát, csak ő nem a Nők Lapja Cafén fogja, hanem a Gyakorikérdéseken, de a lényegen nem változtat. Senki nem fogja megszánni őt.

Balton
Olvasó
Balton

Zoli: Azt hiszem megfogalmaztad a lényeget: elhalványultunk, de nem a fő véleményformálók számára, ebben szerintem tévedsz. A társadalom az amelyik nem (akar) látni minket. De még talán én is tévedek, mert nem látni nem akar hanem észrevenni. Írod hogy a deviáns férfiakat bezzeg észreveszik, de őket csak azért mert problémát okoznak. Problémát okoznak mint a szálka ami belemegy a szemükbe, mi csak por vagyunk. Azt hogy ők miként váltak deviánssá, már nem érdekel senkit max néhány diplomaunkáját a börtönről író egyetemistának.

Kislány(Szilvi), neked!: Csak por vagyok a levegőben, amihez hozzá lehet szokni. Először még csak annyi hogy mi a franc?, aztán már csak ejnye! azt is csak néha, a végén már nem is látod ott megyek az utcán átnézel rajtam mint egy csak kevéssé zavaró porfüggönyön. Nem látható, nem hallható, ha megülök a sarokban(Férfihang) max. akkor zavaró.

A hiányom, csakúgy mint meglétem először nem látható, majd már ejnye néha! a végén meg annyi hogy mi franc?->hova lettek a férfiak? hova lettem én? A férfiak nem lettek sehova, ők mindig is itt vannak; mindig is itt voltam-vagyok-leszek. Te tanulj meg látni, mert látszani nem kell megtanulunk…

Van hol a látásmódot tanítják, oda jársz te is hajnalkorodban, de ez nem látást jelent ugye?! Te is érzed, mert végső soron azt amit adhatok, még csak kérned sem kellene; csak adnod. Adni Magadat, nem a profilképedet, hanem az arcodat; de az már nincs rég elhitted a reklámoknak hogy nekünk nem az kell. Pedig DE, az kell. Az ébredés utáni, a sminktelen, a tétova, a szertelen. Nem értitek, de a legjobb smink a szerelem: majd én tökéletesnek látnak, bár tudom Te engem nem…

Zoli: bocsi kicsit szétoffoltalak…

Ijk
Olvasó
Ijk

Így 35 évesen lehet elgondolkozik azon hogy akkor a “Sanyit” nem kellett volna kidobni amikor 26 volt, mert azóta csak rosszabbak jöttek.

Szerencsére a legtöbb ember talál partnert, párt, házastársat, legfeljebb türelmesnek kell lenni és nem azonnal akarni. Szerintem mai világban a sok “ribanc” között életképtelen az a férfi aki nem talál szexpartnert. És a sok béta, idomítható férfi között életképtelen a nő aki nem talál férjet. Persze mindenkinek a felső kategóriás pár kell, más kérdés hogy nem mindenki tartozik felső kategóriába. És ennek érdekében nem is akar sokat tenni, egyszerűbb blogokon ríni hogy nincs normális férfi, vagy minden nő kurva.

Aldo
Újságíró

Nem fog elgondolkozni sosem. Sőt minél idősebb, annál jobban meggyőződik róla, hogy a kollektív ellenkező nem a hibás és ő tökéletes, csak hát a szemét férfiak összeesküdtek ellene.

Koriander
Olvasó
Koriander

Aztán ott vannak a búvárok, barlangászok, squas-ozók, öklözők, karatésok, vitorlázók, kockák…

nemtom mire gondoltál a vitorlásnál egészen pontosan, de a vitorlás az már eléggé státusz (nem is az számít, hogy vkinek ladikja van, hanem sokkal inkább, hogy kikötôhelye). magyarán ha 35 éves korára nem feleség vagy eddig se ezekben a körökben volt vkinek a babája, akkor ezen a helyen neki már nincs mit keresni.

sRPd
Olvasó
sRPd

Tegnap a barátommal belemerültünk a belváros mocskába. Nem igazán láttam a nőkön azt, hogy ismerkedni szerettek volna. Sok nő volt, kettesével vagy hármasával ülnek asztaloknál és fapofával beszélgetnek egymással. Nem akartam ismerkedni, de mondom teszek egy próbát szemkontaktus kialakítására. Teljesen reménytelen volt,  passzívak voltak. Ez engem messziről elrémítene.

ggwp
Olvasó
ggwp

Tudod. a red pilles felfogás az, hogy nem igazán láttad, hogy VELED ismerkedni akartak volna :) Gondolom nem voltál százszázalékos kirakatkész baszógép volt valami hibád, vagy csak átlagos voltál, öreg és halálos hiba XD

Viccen kívül, ha nem kezdeményzel pofátlanul, mennyiségre hajtva, akkor szerintem egy egész életet leélhetsz egy kocsmában anélkül hogy bárki hozzád szólna :)

sRPd
Olvasó
sRPd

Ebben igazad van. Brad Prittel biztos ismerkedni akartak volna. Ez red pilles alapvetés. Eléggé láthatatlan voltam, még fejlődni kell, hogy “százszázalékos kirakatkész baszógép” legyek. Kezdeményezhettem volna pofátlanabbul, de annyira azért nem volt fontos a dolog. :)

Ez a bárokban való ismerkedés elég nehéz dolog. Azt tényleg nem értem, hogy mi értelme van nők részéről fapofával ülni egy koktél előtt 3 órát. Másik megfigyelésem: pár napja megint bementem a belvárosba, és most a járókelőket szondáztam. Több nővel többször is kereszteződött az utam. A sétálók kiöltöznek, és egyedül, párosával vagy csapatban róják a köröket a belvárosban. Ez is valami fura ismerkedési forma lehet, csak nem hiszem, hogy hatékony.

Kezdem azt gondolni, hogy a nők többsége ugyanúgy nem tud ismerkedni mint a férfiak. Csak ők azt gondolják, hogy megtehetik, hogy közben nem csinálnak semmit.

ggwp
Olvasó
ggwp

Igen, ez lehetséges. Bár inkább azt látom hogy már a 20 évesek is bújják a kibaszott badoot meg tindert, és csak akkor vagy valaki, ha ezeken regisztrálva vagy, valami kurva jó profilképpel, angol leírással. A személyes ismerkedések ideje lejárt, ezek a menők mostanság.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ezek üzemeltetőit koncentrációs táborba kéne zárni.

vergoz
Olvasó
vergoz

“Akárcsak Zimbardo, már megint a férfiakat keresi valaki”

Még nem volt szerencsém e könyvhöz, de abban úgy tudom komoly adatokkal van alátámasztva, hogy mennyire “kivonultunk” bizonyos helyekről (pl. már mérnöki szakokon is több a csaj). Én mindebben a modern nyugati “oktatást” (~agymosás), a tolakodó, feminista basztatást vélem felfedezni. Mert az én koromban is volt videójáték, meg hasonlók, mégsem lett minden srác függő, nem zárkóztak magukba. A telefont, faszbókot meg látszólag miden fiatal ugyanúgy nyomkodja.

Szóval egyrészt nem engednek (megfelelő esélyekkel) pályára, másrészt utána boci szemekkel kérdezik, hogy hová lettek a férfi versenyzők.

 

Aldo
Újságíró

“adatokkal van alátámasztva, hogy mennyire “kivonultunk” bizonyos helyekről (pl. már mérnöki szakokon is több a csaj)”A mérnöki szakokon több a csaj? Mégis hol? Mert nálunk minden évben megrendezik a “lányok a tudományban” rendezvényt, mert megy a hiszti, hogy a férfiak mennyire túlsúlyban vannak a mérnöki szakokon.

vergoz
Olvasó
vergoz

Igen, tudom, hogy nálunk nincs így, szerencsére, nekem is volt szerencsém a BME-s brancs okításában.

Konkrét infóval most nem tudom rendesen alátámasztani amit írtam (lehet pont Zimbardo mondta? …de jó lenne ha csak haluztam volna), hirtelen csak ezt találtam:

https://www.sciencealert.com/for-the-first-time-a-us-college-just-graduated-more-women-in-engineering-than-men

De az tény, hogy szinte mindenhol azon dolgoznak, hogy a férfi-női arány a mérnöki szakokon is kiegyenlítődjön. Attól függetlenül, hogy ez egészséges-e vagy sem.

De hát a küszöbön álló MI korban egyre kevesebb mérnöki agyalás, értelmes  munka fog kelleni, elég ha a “”mérnök”” “ráveszi” a gépet a melóra… erre talán jobbak is a nők, nemdebár? :D:D:D

Aldo
Újságíró

Azon aztán melózhatnak. A mérnöki karok jó részén valódi teljesítményt kell nyújtani. Nem lehet kiseggelni, mint a sok bölcsészkart, amik jó részén 90%-os női arány van. (Védőnőn meg gondolom 100%) Érdekes mód, ez ellen nem emelik fel a szavukat, hogy több férfit kéne felvenni a bölcsészkarra.

ggwp
Olvasó
ggwp

gyors guglizás:

ezek csak átlag szar oldalak, de ha mind arról ír, hogy nő az arányuk, akkor lehet abban is van van valami, hogy minden szakon több a nő, vagy legalábbis szorítják ki a férfiakat, a mérnöki területeket is beleértve. Építész-építő szakokon több a csaj, az tuti.

Felvi.hu – Többségben a nők, de nem mindenütt

Ilyen az idei felvételi (is): tarolnak a nők, többen jelentkeznek – -“tarolnak” a nők. Aha.

Már több nőnek van diplomája, mint férfinak – Profession.hu

Hajrá csajok! Vezetnek a nők a felsőoktatásban – NLCafé      – “vezetnek a nők” . Aha.

Több nő tanul a felsőoktatásban – Magyar Nemzet

Nőnek lenni – társadalmi nem (gender) az … – Magyar Tudomány – ez különösen guszta.

 

Balton
Olvasó
Balton

Idézetek a professionosból:

A nem szakterületen végzett munka nagyobb mértékben érinti a női diplomásokat, a végzés utáni években, csaknem egynegyedüknek nem sikerült végzettségükkel egybevágó munkát találniuk, a férfiak esetében ez az arány 19 százalék. – tök mindegy mit akarok csak legyen diploma, aztán majd lesz valami. Megnézném ezt ágazati bontásban, a mérnökök gyorsan el tudnak helyezkedni tudtommal, na akkor kik nem?

Az is erősíti a különbségeket, hogy diplomájuk ellenére a nők nagyobb arányban végeznek olyan munkát, amely nem igényel felsőfokú végzettséget, ez az ötödökre jellemző, a férfiaknál ez az arány 15 százalék. – itt is mint fenn, nem versenyképes  atudás, meg annyi szabad státus sincsen, kénytelenek azt csinálni ami van…

A nőket érinti a családgondozás miatti rövidebb-hosszabb munkamegszakítás, ami okán a korábban megszerzett ismereteik elavulnak – hívja fel a figyelmet a KSH tanulmánya. – nem értem ha már ennyire eröltetjük a nők egytemen tanulását, nem lehetne tudatosan arra menni hogy a gyerekvállalás után tanulhassanak? Ha már államilag ennyire erőltessük, akkor előbb szűljöön aztán önmegvalósítson. Bár akkor a bulik kimaradnának..

Balton
Olvasó
Balton

Érdemes ezt megnézni, 20 év alatt50k-s hátrányból, 200ezres többletbe kerültek a női diplomások. A feminstáknak a szólama hogy is van: nem tanulhatnak a nők szabadon! Akkor ez meg mi a fasz?

 

ggwp
Olvasó
ggwp

Aljas, számító hazugság, mi más.

herceg
Olvasó
herceg

Felmerül a kérdés: mi az ok, ami miatt 40 év alatt szükség lett +1-1,1 millió diplomásra?

Balton
Olvasó
Balton

Nyugati civilizáció akarunk lenni, és már egyből hanaytló is:) Így átveszünk minden sz…t. Nem vagyok diplomae meg elitellenes, de Egyetemet az edukáció végén otthagyó emberként, diplomásokkal dolgozok együtt nap mint nap, term. 1,5x-el többért alkalmazzák őket. Hát rá kellett jönnöm ott tanulva és dolgozva, hogy nem biztos hogy előny a diploma a mindennapi munkában. Viszont az előléptetési rndeben meg nagyon is az…

ggwp
Olvasó
ggwp

Ez egyébként még azért is káros, mert ezzel lehet elveszik azon férfiaktól a lehetőséget, akik ténylegesen a szakmában fognak majd dolgozni, ahelyett hogy megszereznek egy diplomát, és máshol helyezkednek el (tartatják el magukat?)

Mert hallok olyanokat is ám, hogy a csaj elvégez (elvégeztet) egy tényleg komolyabb mérnöki szakmát, de nem szándékozik benne dolgozni mert addigra leakaszt egy tehetősebb hímet.

szerk.: csak azért megy mérnökire, hogy mérnök férjet fogjon

Balton
Olvasó
Balton

Nincs ennek az elvégeztetésnek túl sok munkaigénye? Nem egyszerűbb akkor már büfé-raktár szakon ellavírozni? Bár gondolom hogy a segítségért, mivel fizethet a kolléganő…

Bár szerintem egy villamos vagy  gépészmérnöki szakot így nem lehet elsunnyogni…

ggwp
Olvasó
ggwp

Az építők is tanulnak elég meredek matekot és statikát, itt nem azt akartam mondani hogy azért végzik el mert könnyű, sőt azt sem kétlem hogy a nők jobbak a tárgyakban egyetemen, mivel sokkal többet és jobban tanulnak mint a férfiak (szorgalmasabbak). Csak azt hogy miután, elvégezte, ( azaz a balfasz kocka srácok seggnyalását és saját eszét, kihasználva, csöcsöt kitéve a tanárnak, elvégezte), inkább a könnyebbik utat választja, a lehető legkevesebb és legkényelmesebb munkát, tudva hogy Ő már 100% os mérnök, nő, szakember, stb. Míg a frissen végzett srácok még csak most kezdenek az egészhez szakmailag, ők nullán vannak, semmit sem érnek. A végzett srácok pedig hajtanak és a belüket is kidolgozzák, hogy bizonyítsanak, addig a végzett csajoknak szó szerint semmit nem kell bizonyítani, mivel ők elnyomott végzett NŐK, nekik jár a fizuemelés 0 okkal, mindenféle támogatás, előléptetés, prémium, ALANYI JOGON. Na én ezt vettem észre. Ha meg valami nem tetszik, megy a hiszti, amit a férfi öregebb főnökök nem igazán tudnak kezelni, inkább engednek hgoy kuss legyen. Egyik ismerős pár hónap után majd 1,5x ös fizut kapott, csak mert. Elkezdett hisztizni, mialatt a férfi kollegái kussoltak. Lehet a féfiaknak is meg kéne tanulni hisztizni és verni magukat.

Ez szigorúan csak szubjektív minta, és lehet cseppet sem reprezentatív, a legtöbb biztos nem ilyen.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

 

Hosszú is, no meg nem finomkodok, így hát csak óvatosan .:)

Elég zavaró és dühítő tény egyébként, a deviáns férfiakat aztán csőstől észreveszik, emlegetik, szemünkre vetik, a csendes, párra vágyó, szerényen teljesítő, törvényt betartó, stb. férfi, az meg mintha külön bolygón élne.

Hipergámia rulez…

 Na jó, ezen nem dühöngök, ez már így van, szerencsére mi, a csendes többség

Gondolom mint a “nemszavazó-csendestöbbség”, akik kurva sokan vannak, csak épp nem látszanak:)

végül is ugyanúgy meg tudjuk teremteni a saját kommunikációs csatornáinkat, ha végre felébredünk Csipkerózsika álmunkból.

Ja, férfi-(pina)kvótáért ríni……

A linkelt cikket olvasva óhatatlanul felmerül az a hozzászólásokban is gyakran felbukkanó kérdés, ha valaki ennyi éven át nem talál társra, akkor talán a hiba a vevőkészülékben van.

A hülyepicsa max 5-ösként min. 7-8as „lovagról” álmodik és nyekereg, ha azok esetleg csak megdugják….- lásd alfaözvegyek….

 Megint és sokadjára is egy olyan cikk, egy olyan cím, ami azt érezteti, hogy a férfiakkal van a baj, holott esélyes, hogy az írója inkább magába kellene nézzen! Nem, inkább kivetít és okolja a világot, a férfiakat. 

Tény, hogy a férfiakkal „baj” van, szabadjára lett engedve a női hipergámia, a fogamzásgátlás, jogszabályok, a társadalmi normák, az állami támogatás és a női  „Istennőszoborállítás” (ami amíg „elnyomás volt:) nem volt gond:) betette a kaput, de most túl sokká vált….,  A férfiak beragadtak a BluePillbe, mert úgy szocializálódtak, + a növekvő jóléttel párosulva kilendült az inga a libsifaktor irányába….

Az már az én kérdésem, hogy ha „magában néz”, mit is kéne neki keresnie????

Szilvia tizenhárom potenciális ismerkedős helyszínt sorol fel, ahol próbálkozott.

Szilvia egy elkényeztetett alfaözvegy/hülyepicsa……

 Miért nem ment Gamer találkozókra, szerepjátékos összejövetelekre, küzdősport bemutatókra, edzésekre?

Mert ennyire azért ő sem hülye….

A konditeremben is az alfahímek közül visszaoldalgott a nőies szakaszba a kemény súlyok közül (csúnyán néztek rá az alfák), holott ha megmutatja, hogy kemény csaj, nem ijed meg az árnyékától és esetleg kis idő után segítséget kér a kemény fiúktól

Ja, hogy most erre cserélődött a „zsebkendő leejtés”……

Nagyon imponáló egy férfinak ha a nő lovagja lehet, megmutathatja a hozzáértését, a segítőkészségét, az erejét… ! Csak egy kis bátorság, “csakazértis” mentalitás kellett volna.

Ehelyett mosogat, takarít, és azt válaszolja: „Igen, Drágám”…..

Kommentben sokan felvetették, talán túl nagyok az elvárások, a rejtett előítéletek Szilviában (és általánosságban sok nőben).

Fenét, csak hipergám és vannak „jogai”, no meg megérdemli, tűsarkúban, hátrafele is többet teljesít no meg büfédiplomás, „egy szint alá” ő nem megy……  , mit képzelsz??

Például feltétlen a diploma igénye, sokan az autót, a lakást is feltétlenül igénylik már az elején, ahogy egy átlagos külsejű férfi a labdába sem rúghat.

Ha nincs elég lóvé/potenciál, korábban sem, nem új keletű ez, csak jobban ki van maxolva …..

Holott diploma nélkül is lehet valaki intelligens és rettentő kiábrándító, ha egy nő kívánságlistával gyötri már az elején a férfit, az aranyásás meg… Jobb a szűrőket nem olyan élesre beállítani. Nem minden gamer játékfüggő és felelősséget nem vállaló.

Aham, ugyanakkor a másik oldalnak is nyomhatod a rizsát, hogyaszondja: a kövér csajok is lehetnek jószívűek, bájosak, gyerekszeretőek  ……, illetve az aranyos, idomtalan , bár rendkívül éles elmével rendelkező lányok is értékesk…., + ne zavarjon, hogy hogy néz ki , ha „belülről” egy főnyeremény, tessék csak erre felállítani, hagyjuk már az olyan ósdi dolgokat, hogy 90/60/90 meg társaik……  stb. stb.

 A szerepjátékosok sem mind elvont figurák, lehetetlen frizurával és szemüveggel. Aztán ott vannak a búvárok, barlangászok, squas-ozók, öklözők, karatésok, vitorlázók, kockák…

És a nagy igyekezetbe te is a férfiak egy max 10-20%-át(és a “legolcsóbb” hobbival rendelkezőket, priceless:) „ajánlod”, gondolom a többiek meg menjenek havat hányni:) –kissé vicces :)

Ugyanakkor úgy tűnik tény, manapság az ismerkedési lehetőségek nagyon beszűkültek, egyre nehezebb ilyet találni.

Ez a közhely a legnagyobb baromság, de jól megnyugtatja a balfaszokat…

Több értelmiségi férfi is jelezte a cikk alatt: hahó, itt vagyunk!

Má megint ez a kirekesztés:), a kőművesek/ácsok/szeméthordókért stb. ki fog szót emelni????:)

Várták a kezdeményező nőket.

És mivel ezt nem a 4-esen tették, nem jöttek a kurvák, így hát csalódottan hazamentek….

 Kezdeményezzenek akár a nők is!

Ejtsék le a (papír)zsepijüket? :)

 Ma, amikor egy egyszerű reklámplakát már dühödt tiltakozást vált ki nők (feministák) részéről, kevés férfi tudja melyik nőhöz és mivel is lehetne közeledni.

Ezerszer ki lett tárgyalva: nem „mivel” a kérdés, hanem a Ki! de ugye mindig könnyebb a mivelen lovagolni mert ahhoz semmit nem kell tenni, de ahhoz, hogy valaKi legyen a hímnemű, azért egy pöttyet többet, általában….

“A nem az nem!” és hasonló szlogenű kampányok pedig leginkább azt sugallják, a nők leginkább “nem”-et szeretnének mondani a férfiaknak, kalodába zárni és kezdeményezésüket az irányításuk és fennhatóságuk alá vonni.

Mert ez jó….

 Ez nem igazán bátorít egy férfit sem, hogy őszinte és spontán legyen a nőkkel szemben.

Hadd kérdezzem meg, mi az ami bátorít egy férfit, hogy őszinte és spontán legyen?

Több bizalmat és bátorítást kellene megjelentetni, akár a WMN hasábjain is, de akár óriásplakátokon is el tudnám képzelni, ahogy egy nő bizalmat és nyitottságot mutatva fordul egy férfi felé.

Bocs, de ezen felröhögtem:)

Mondogassuk csak a nyúlszívű oroszlánnak, hogy legyen bátor:)

 Több évnyi feminista agymosás után ez még csak nem is lenne sok.

Az csak tünet, de nem az ok….és mivel keveritek, marad a vínnyogás….

Egyébként értelmes, családalapításra vágyó férfiak is ugyanazt írták, mint Szilvia, nem találják a hozzájuk illő nőket.

Mert a Szilviák rég elhajtották őket, a kövérek meg max 10-15%-nak pálya, ők meg tudnak ezzel békélni, persze az erre gerjedők kis százalékát leszámítva……..

Egy társkereső üzemeltetője is megkereste a Nők Lapját, hogy hozzá két és félszer annyi férfi regisztrál, mint nő, segíteni szeretne az ismerkedés megoldásában – a népszerű lap válaszra sem méltatta. Mint úgy általában az olvasóit.

Ha egy férfi sírva fakad, az nem részvétet, hanem max szánalmat, de méginkább undort vált ki bármely nemből/korcsoportból, így elég nehéz széllel szemben, de mindig lehet próbálkozni…

Egyelőre úgy tűnik, be kell rendezkednünk az egyedüllétre.

Ja meg időnként ríni, hogy milyen igazságtalan és szemét ez a világ…, de legalább van net/pornó….

A problémák megoldása össztársadalmi szinten még hosszú ideig várat magára.

Még jó pár ezer évig…., ja nem, az inga visszalendül hamarosan, akkor lesz csak majd picsogás…., vagy nem :)

A legokosabb, ha a társat keresők összefognak és magánúton próbálják a problémát megoldani. Hátha egyszer a sok külön út összeér…

Ezt ki kéne fejteni bővebben, mert ez egy kissé megakasztott ….

Olyan lenne mint a  NOK? Sorsolják majd a nőket, vagy befizetés arányába jutnak hozzá gyorsabban???…..

Naooo
Olvasó
Naooo

“Kezdeményezzenek akár a nők is!

Ejtsék le a (papír)zsepijüket? :)”

Nem, térdeljenek le, gombolják ki és szopjanak.

Hunn
Újságíró

Azt kéne az ilyen 35 éves szinglicsajoknak felfogni, hogy – miként a fentebbi Facebook-kommentekben is írják a srácok – a velük egyidős, párt kereső férfiak többségében azért vannak még egyedül, mert fiatalabb korukban a velük egykorú nők le sem szarták őket.

Nyilvánvaló hogy most, amikor ezek a srácok is végre sikerrel indulhatnak harcba a nők kegyeiért, ezeket a nőket le sem fogják köpni, és a fiatalabb női korosztályban fognak keresgélni. Remélhetőleg a most 20-30 közötti csajoknak, akikre vadásznak, lesz annyi eszük, hogy komoly kapcsolatot alakítanak ki velük.

Bár a most 35-ös szingli nők példája ez irányban nem sok jóval kecsegtet.  Ezek a nők is megtehették volna, hogy huszonöt és harminc között családot alapítsanak azokkal a jó pasikkal, akiknek akkor kellettek. Valamiért mégsem tették. Úgyhogy van egy rossz hírem, csajok: ezt a nők basszák el, ebben a férfiak egyáltalán nem ludasak.

Aldo
Újságíró

“Azt kéne az ilyen 35 éves szinglicsajoknak felfogni, hogy – miként a fentebbi Facebook-kommentekben is írják a srácok – a velük egyidős, párt kereső férfiak többségében azért vannak még egyedül, mert fiatalabb korukban a velük egykorú nők le sem szarták őket.”
Mert sajnos sok fiatal férfi balfasznak lett nevelve és később sem tanultak belőle.

“Nyilvánvaló hogy most, amikor ezek a srácok is végre sikerrel indulhatnak harcba a nők kegyeiért, ezeket a nőket le sem fogják köpni,”
Nem mindegyik. Aki annyira elkeseredett az egy lerobban, megkeseredett 35 feletti nővel is beéri. Az se baj, ha van egy kölyke a helyi menő arctól, de a rendszeres szexadag legyen garantálva.

“Remélhetőleg a most 20-30 közötti csajoknak, akikre vadásznak, lesz annyi eszük, hogy komoly kapcsolatot alakítanak ki velük.”
Jó részük szintén nem tanul a másik hibájából, így ugyanúgy végzi mind a cikkben nyavalygó nő. Azt hiszik, hogy örökké 20 évesek maradnak és a faszik mindig a lábuk előtt fog heverni és ők majd hátradőlve válogatnak. Aztán jön a harmadik X és a pofára esés, meg a hol vannak a normális férfiak műsor.

“Bár a most 35-ös szingli nők példája ez irányban nem sok jóval kecsegtet.”
Az ilyen nőknek egy sokkszerű megvilágosodás kéne, hogy felismerjék a hibáikat és átértékeljék az eddigi életüket és reálisan fel tudja mérni, hogy mit tud nyújtani. Persze nem fognak.

” Ezek a nők is megtehették volna, hogy huszonöt és harminc között családot alapítsanak azokkal a jó pasikkal, akiknek akkor kellettek. Valamiért mégsem tették.”
Persze, hogy nem tették mert azt hitték, hogy mindig jár nekik a jobb.

Sirius122
Olvasó
Sirius122
Hunn
Újságíró
sRPd
Olvasó
sRPd

“Miért nem ment Gamer találkozókra, szerepjátékos összejövetelekre, küzdősport bemutatókra, edzésekre?”
A gamer és szerepjátékos találkozókról nem tudok nyilatkozni, a résztvevőkkel szemben persze mindenki előítéletes. (Kockák! :) )

Küzdősporttal kapcsolatban tudok nyilatkozni: vannak lányok is, és csúcsra tudják járatni a hipergámiájukat. Egy részük egyedül csöppen bele, más részük a barátjuk révén. A lényeg, hogy több a férfi, mint a nő, és a férfiak kigyúrtak, izmosak, ügyesek. Na ő közülük válogatni tudnak még a kevésbé szép nők is, és válogatnak is. Piszkosul. Ismerek egy-két legényt, akik megfogadták, hogy a sporton keresztül már nem ismerkednek lányokkal, mert a túlzásba vitt válogatásuktól teljesen kiborultak. Viszont az nőknek tényleg jó terep.

Darth_Peter
Olvasó
Darth_Peter

Sziasztok!

Először a nő cikkére reagálnék, de inkább egy kérdéssel válaszolok.

Hol voltak a huszonéves, értelmiséginek készülő, aranyos szeretnivaló lányok, mikor égető szükségünk lett volna rájuk nekünk, mostani “fiatal harmincas értelmiségi pasiknak”?

Igen, hol voltatok akkor, amikor még 18-20 évesen semmi ismerkedési önbizalmunk se volt (mert honnan és miből), se pénz, se lakás, se kocsi, fizetés is még csak zsebpénz meg ösztöndíj, kifutotta az olcsó sört amit bánatunkban ittunk hogy totál keresztülnéztek rajtunk, elmentek mellettünk. Kellett volna a szeretet és lelki támogatás a karrier indításához, a nehézségek leküzdéséhez -mert az bőven volt és még nem is voltunk tapasztaltak a dologhoz-, stb. Ha néha szóba álltatok velünk, akkor is csak rövid időre, kamu számot adtatok vagy felszívódtatok, de ha össze is jött valami kb. száz próbálkozásból egyszer, annak is gyorsan vége lett. Vagy szóba álltatok velünk a buliban miután berugtatok, aztán elmentetek aludni a WC-re és mikor felébredtetek, már meg se ismertetek bennünket, esélyt sem adva a kulturált körülmények közötti tovább ismerkedésre. Internetes társkeresőkön csak egót növelni voltatok fent, nulla válasz (pedig azért egy fokkal szebb voltam az ördögnél, gyerekkorom óta úszóedzésre majd kondiba jártam.) Ha edzőteremben vagy könyvtárban vagy más ilyen helyeken váltottunk pár szót (és nem akartam 5 perc után számot kérni meg nyomulni) soha nem láttalak többet benneteket. (Túrára egymagam szoktam menni egyedül, nem csoportosan,akkor és arra amerre kedvem van, meg-megállva fotózni, csend van és nem alkalmazkodok. A többi felsorolt helyszínnek meg a közelébe se megyek.)

Megmondom hol lehettetek. Ott voltatok fizikailag ahol mi, de lélekben kalandról kalandra mentetek a nagydumájú, részben idősebb ‘alfahímekkel’, akiknek már volt idejük vagy szerencséjük némi önbizalomra meg látszólagos egzisztenciára szert tenni. Ha másból nem, devizahitelből, anyuci-apucitól. A veletek egykorú csendes rendes jó életkilátásokkal rendelkező ám viselkedésben meg pillanatnyi helyzetben még béta srác meg csak vágyakozva nézhetett utánatok. Hát egyétek meg amit főztetek. Jobb a helyzetem mint a régebbi alfahímeiteknek, de már nem érdekel senki. Akkor álltam át a sötét oldalra, megerősödtem és leküzdöttem az előttem álló nehézségeket teljesen egyedül, már nem vagyok rendes béta srác és amíg nem ettem magam degeszre a red pillekkel, már akkor is csak barátság extrákkal alapon érdekelt a téma, de ott is a több stressz mint szex lett az iránya a dolgoknak. Nem lehet komolyan venni az egész témát úgy ahogy van. Főleg nem életre szóló és nagy kihatású döntéseket hozni pillanatnyi érzelmekből.

A “sebek nyalogatása” szöveg a pedig egy megszégyenítési próbálkozás. Tudod, olyan, mint amikor véletlen elvágod az ujjad, vagy elesel és folyik a véred, akármi. Pár nap/hét múlva sehol sincs a seb, de megtanultad egy életre hogy mit nem szabad. Mindez kiegészítve azzal, hogy párkapcsolati témában meg aztán nem látod előre hogy mi lesz, elvakít az érzelem. Mintha egy láthatatlan pengéjű, ám nagyon éles konyhakéssel kellene kaját készíteni. Tuti hogy az ujjad vágnád el a kaja helyett. Nyilván igyekeznél más megoldást találni. Van egy közmondás: A bolodság definíciója: Ha újra és újra ugyanazt csinálod, miközben más eredményt vársz.” Hát én inkább tanultam a hibáimból, nem megyek többet  a szerelem közelébe.

Naooo
Olvasó
Naooo

Az értelmiségi az egy szitokszó.

Hunn
Újságíró

Hol voltak a huszonéves, értelmiséginek készülő, aranyos szeretnivaló lányok, mikor égető szükségünk lett volna rájuk nekünk, mostani “fiatal harmincas értelmiségi pasiknak”?

Pornó casting-on.

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Én is fél- fél évet anno elcsesztem a badón, majd az elittárson, totál felesleges történet, de aki csak egy-két éjszakára keres valakit, tökéletes. Van egy két érdekes nőközpontiság, miszerint állítólag a nők a férfiakról az elsőként említett helyen, hozzá tudnak szólni a figurához, de ezeket a szösszeneteket csak a nők látják. Ugyanez opció fordítva nincs, pedig úgy kellene. mikor az egyik nő elárulta ezt, töröltem magam. Érdekes még a “hölgyek” keresett korosztálya, ami igen beteges lelkületre vall, pl egy 40es nő 30-42 ig keres pacákot, vagy 25-40 között, ami szerinte reális :) Abszolút nincs reális énképzete magáról, tudatosan, vagy sem, de megreked egy általa tökéletesnek hitt korában és nincs élőlény akinek elhinné az igazat. A másik is beteg, ott hiányoltam a libidó megjelenítését esetleg, az elvárások részükről mindent elmosnak. Ez a nő szerintem semmivel sem rosszabb mint a többi és egyértelmű, hogy ő sem látja a saját valóságát, a szerep nagy úr.

Aldo
Újságíró

Társkeresőzni totális időpocsékolás. Az ott lévő csajok döntő többsége rusnya, idegroncs, megkeseredett, lelki beteg, 40 felett van, akik csak egónövelésből vannak fent. Valójában eszük ágában sincs semmilyen kapcsolatot kialakítani, mert ahogy te is fogalmaztál, beteges a lelkületük és nincs reális énképzetük. Azt hiszik, hogy majd a szuper pasik versenyezni fognak értük. Persze arra nem jönnek rá, hogy az ilyen férfiaknak nincs szükségük a társkeresőre.Komolyan, 40 éves nő mit akar egy 25 éves férfitől? Vagy azt hiszi, hogy simán felveheti a versenyt a 20-as csajokkal? Max kifog valami MILF pornón szocializálódott srácot, aki lerendezi, így talán lesz egy jó estélye, de hosszú távon nem fog működni.

filmcom
Olvasó
filmcom

Mindig pontosítani kell..

A VONZÓ nő nem találja az “igazi” férfit…!!

Az erősen átlagos nő hamar talál egy átlagos férfit magának és “büszkén örülnek egymásnak”  (“Lám – nő, vagy férfi – “Én is kellettem valakinek..”)  És nekik nem is nagyon vannak ilyen “bonyolult” gondolataik, és igényeik az élettel kapcsolatban…!

Az megint egy új helyzet ha a nő nem vonzó, de “nagyon értelmiségi..” Na az nagyon kemény helyzet..!!

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Az a baj, hogy a ‘vonzó’ külsőt a nő állapítja magáról és kreál hozzá mércét, de cudarul értelmezhetetlen összeállításban :)

Kalman
Újságíró

Bocsánat a túlzott őszinteségért Zoli, de úgy érzem, hogy még nem nyelted le a piros pirulát! Úgy fogalmazol, mintha egy tisztességes férfinak egyáltalán felmerülhetne, hogy szóba áll Szilviával! A cikkben említett korosztály maximum pár numera erejéig lehet érdekes minden piros pirulát benyelt számára. Egyetlen kivétel, ha _saját_ _tisztességben_ 30 fölé lépett _feleségről_ van szó. Bármilyen más esetben úgy mondjuk, hogy megérkezett a kamionja, és még a rinyájával sem foglalkozunk: http://www.huffnagelpista.com/minden-nonek-megvan-a-maga-kamionja.html

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Bocsánat a túlzott őszinteségért Zoli, de úgy érzem, hogy még nem nyelted le a piros pirulát!

Én is pontosan így gondolom, gyakorlatilag minden megnyilvánulásáról, csak nem akartam összerugni vele (is:) a port………..

DennisVT
Újságíró

“A cikkben említett korosztály maximum pár numera erelyéig lehet érdekes minden piros pirulát benyelt számára.”

RedPill szemmel való társkeresésnél az életkor akkor szempont, ha feleséget és majdani anyát keresel a gyerekeidnek. Tudom, h ez lefedi a társkereső ffiak nagy részét, de azért egyre több és több esik ki ebből, hiszen az viszont egyre alapvetőbb RedPill szempont idehaza is, hogy “ne házasodj, ne vállalj gyeret”. Ffihang is elég sokat foglalkozik azzal, hogy idehaza is egyre nagyobb és nagyobb veszélyek várnak a hazásságban (sőt akár komoly kapcsolatban) élő férfiakra, apákra. Alig pár napja volt itt egy cikk egy, a gyerekéért kilátástalannak tűnő harcot folytató apáról… és a saját környezetemben is ismerek két ilyet.

Azon ffiak számára, akik elengedték az apaság, házasság kérdést (na ilyenből viszont nem 1, nem 2 van a környezetemben), nem az életkor lesz az igazán fontos egy nőben, hanem, hogy mennyire fertőződött a modern hülyeségekkel (Szilvia inkább emiatt esne ki), illetve, hogy mennyire tudna “RedPill Woman” lenni.

Uhh most rohannom kell, de majd esetleg még folytatom:)

Kalman
Újságíró

Ha nem feleség, akkor pár numera :-). A pár lehet sok is, a lényeg, hogy komoly elköteleződés nem jár. Szex lehet. Főzhet is. Takaríthat is. Még akár el is mehetünk ide meg oda. Talán oda is költözhet átmenetileg. De ha jön fiatalabb, szebb (márpedig jönni fog), akkor le lesz cserélve. Hiszen nincs eskü, nincs közös gyerek, akkor mi tartaná meg a kapcsolatot? Tehát pont azt nem érdemes megadni neki, amire vágyik. Mivel arra már nem érdemes, mert amit tudni adott volna az már elmúlt.

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

De ő meg van győződve, hogy nem múlt el, mert a média és elég sok nő szerint negyven felé egy nőnek még ideális a gyermekvállalás, az első! Ilyenkor kell neki taxit hívni, azonnal. Mennyi ilyen vitám volt élőben anno, beteg ez a világ. A legbetegebb a harmicakárhány és a negyvenakárhányasok közt van, mély meggyőződésből utál mindenkit aki mást mer mondani.

sRPd
Olvasó
sRPd

Pirospirulás tévképzet az, hogy egy 35 éves nőnek nincsenek lehetőségei. Ha viszonylag jól karbantartotta magát, még így is masszívan több lehetősége van mint egy átlagos férfinak.

Ő a férfiak 10%-ára hajtott, és jelenleg csak az elérhetetlen neki, de ott van a maradék 90%. Igaz az meg számára láthatatlan,  de ha akarja, még mindig elérhető számára. Az alfák kiestek a sorból, betát még milliom egyet találhat magának. Kérdés (költői), hogy ezt belátja-e?

Az elvált férfiak között is válogathat, ha akar. Mindig van olyan kötöznivaló barom, aki újraházasodik. :)

Rokapapa
Újságíró

A lényeg ott van, hogy a nők diplomáznak majd karriert építenek. Aztán mikor a szépségük kezd megfakulni nem értik miért nem jön a szőke herceg.

Hiába van 35 évesen jól karban tartva ha a negyvenes férfiak dúskálhatnak a huszonéves pipikben. Azért nem találnak férfit maguknak mert ők is az alfát akarják de az alfáknak ők már nem kellenek, a többi pedig nekik nem kell mert nem tartják férfinak őket. Ez a jelenség amúgy érthető, minden nő olyan férfit akar aki többet tud nyújtani számára mint amit ő eltud érni. Mivel a diplomás nőket semmi munkával járó munkakörökben jó pénzért alkalmazzák így az igényeik is kiemelkedőek a férfiakkal szemben. Mára talán nem túlzás azt kijelenteni, hogy felsőoktatási intézményekbe csak a legostobább nők mennek, az okosak inkább fiatalon férjhez mennek.

Naooo
Olvasó
Naooo

“a negyvenes férfiak dúskálhatnak a huszonéves pipikben”

Csak a pénzes negyvenesek, ötvenesek, hatvanasok, hetvenesek.

Aldo
Újságíró

De nem fogja beérni a 90%-al, ha szerinte neki jár a 10.

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Pirospirulás tévképzet? Szerinted, szerintem meg nem. 12-13 évesen jön meg az első menzesz, rá 8-9 lvre teljesen egészséges gyermekei lennének. Nem húsz-huszonöt évre, hanem 8-9re, a többi libsi duma, első gyereknél meg pláne. Az a férfi egy barom aki olyan nő mellett dönt, hol fog negyvenöt-ötven évesen egy tíz éves gyerekkel pörögni?

Alter Ego
Szerkesztő

Azért ez korfüggő, a 40-es férfiak jelentős része aligha rekesztheti ki a harmincas nőket a lehetséges partnerek köréből, a saját “szexpiaci értékük” miatt is, (mondom ezt negyvenes, de genetikai előnyök miatt azért nem is a legszerencsétlenebbek közé tartozó férfiként is) még ha vonzóbbak is lennének a huszonéves csajok. Szerinrem ez egy olyan realitás, amivel nehéz lenne vitatkozni…

Kalman
Újságíró

Ezt nem vitatom. De ők is jobban járnak, ha nem veszik el feleségül ezeket a harmincas nőket.

A szexpiaci értéken pedig rengeteget lehet javítani. És aki bevette a piruláját, az meg is teszi – ez a kötelessége. Van erről egy elemzés, hogy a férfiak legnagyobb része szinte semmit nem tesz a piaci értékének növeléséért, tehát ha valaki felismeri a problémát és aktívan foglalkozni kezd vele, akkor elég gyorsan sokat emelhet az értékén. Azt gondolom, hogy panaszkodni csak annak ér, aki megtette legalább, hogy:

* Rendszeresen súlyokat emel

* Nem dohányzik, az alkoholfogyasztást minimálisra mérsékli.

* Rendszer szerint étkezik

* Örökre elzárta a TV-t, sorozatokat és kizárólag olyat olvas, amiből tanulni lehet. Végigolvasta a “The Red Pill” oldalsávon ajánlott irodalmat.

* Minden nap leszólít egy nőt – akkor is, ha évek óta csinálja, és még egyetlen telefonszámot sem gyűjtött

Vajon a panaszkodók hány százaléka tette ezt meg? És vajon mennyibe kerülne megtenni a leírtakat?

Aki ezt megtette és még mindig nincs nője, az már panaszkodhat esetleg. De az már nem fog, mert már megtanulta, hogy nem panaszkodunk, hanem tesszük a dolgunkat :-).

Alter Ego
Szerkesztő

Jó tudni, hogy az alkohol már kis mennyiségben is egy erős méreg, a legkártékonyabb drogok egyike. Kb a napi egy deci bor vagy két deci sör felett már csak ártani tud, szögezik le azok a vizsgálatok is amelyek foglalkozni hajlandóak az alkoholfogyasztás előnyeivel is. Miközben közismert az alkohol fizikai és mentális romboló ereje, például hogy az alkohol az egyik legerősebb agypusztító és rákkeltő(!) drog, minden hiedelemmel szemben (a gégerákos és májrákos esetek jelentős részéért különösen felelős), mégsem az alkoholt zárta “alkohol boltokba” az állam sem. Alkoholizmussal öt év alatt sírba teheti magát valaki, még ugyanezt erős nikotinizmussal sem könnyű elérni 50 év alatt sem. – Mondom ezt dohányosként (is)… természetesen némi önmentegetéssel is… – A súlyok emelgetése és a  profi sport intenzív megterhelése egyaránt visszavonhatatlan, életminőséget lerontó ízületi és izom károsodásokat, kopásokat okozhat. Mivel a férfiak egy jelentős része edzőtermezéssel önmagában nem fog egyhamar “hú de menő” izmokat növeszteni, ezért aztán a terjedő fitneszmánia és izomfétisizmus sokakat elvisz a kokszok irányába.  – De mindez csak egy mellékszál…

A kultúrára és a csajozásra vonatkozók tekintetében nem érzek indíttatást arra, hogy vitatkozzak, úgy hiszem, minden bizonnyal igazad van. Persze tegyük hozzá, hogy a “panaszkodók” tanult (fixált) tehetetlenségének leküzdése egy mentálhigiénés, pszichológiai probléma. Azt fontos tudni vele kapcsolatban, hogy nem lehet többnyire azzal megváltoztatni az attitűdöt, hogy azt mondják valakinek, hogy “ezt kell csinálni és kész” vagy azt, hogy “önmaga ellensége és ostoba, aki nem így tesz” – a probléma sajnos ennél sokkal nehezebben kezelhető lenne csak sok esetben. De pszichológushoz sem fog elmenni az, aki nem áll neki intenzíven ismerkedni egy jótanács hatására, és nem is biztos, hogy lenne pénze és lehetősége egy drága és hosszú terápiára. Erről érdemes szerintem beszélgetni még sokat és megoldások után kutatni… mert a Férfihangon zajló beszélgetések is mutatják, hogy a pszichológiai blokkok miatt nem lehet a jó tanácsokat felvonultató metódusokkal önmagukban megoldani a férfiak egy jelentős részének a problémáját…

Rokapapa
Újságíró

Ez sajnos nagyon igaz. Hiába a sok férfiasság eléréséhez szükséges jó tanács ha a belénk rögzült gátlások és az önbizalom hiánya miatt már az első próba után visszabújunk a csigaházunkba. Egy húsz éves embernek gyakorlatilag húsz év agymosását kell leküzdenie néhány jó tanács hatására miközben folyamatosan mossák az agyát tovább. Ez nem megy csak úgy. Ha nincs segítség egy élet is kevés hozzá.

Hunn
Újságíró

Ez sajnos nagyon igaz. Hiába a sok férfiasság eléréséhez szükséges jó tanács ha a belénk rögzült gátlások és az önbizalom hiánya miatt már az első próba után visszabújunk a csigaházunkba. Egy húsz éves embernek gyakorlatilag húsz év agymosását kell leküzdenie néhány jó tanács hatására miközben folyamatosan mossák az agyát tovább. Ez nem megy csak úgy. Ha nincs segítség egy élet is kevés hozzá.

Húsz éves? Akinek húsz évesen lehetősége van benyelni a Red Pill-t, az azonnal vágódjon térdre, csókolja meg a földet, tegye össze a kezét és rebegjen köszönettel teli hálaimát a jó Istennek azért, hogy él, és hogy nem negyven évesen kell az életét újrakezdenie, hanem már elsőre jól fogja tudni csinálni. Húsz éves vagy? Negyven éves korodra a Világ Ura lehetsz a Red Pill segítségével!

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Hát ezt pont a számból vetted ki. 25 éve lett volna ez jó…

Rokapapa
Újságíró

Én örülnék a legjobban ha megint húsz éves lehetnék. Akkoriban az volt a legfőbb gondom, hogy az este melyik lányt fektessem le, meg a sok hisztéria kezelése mikor tudomást szereztek egymásról.

Szép fiatal évek voltak azok de akkoriban még a feminizmus nem volt ilyen elterjedt, sokkal könnyebb volt a csajozás sőt ha egy alig ismert lány szoknyája alá nyúltam nem jelentettek fel csak örömmel (mivel minden nőnek tetszik ha a férfiakat tűzbe hozzák), nevetve fogadták vagy elutasították a közeledésemet. Az viszont tény, hogy ha a mai eszemmel lehetnék megint húsz éves tényleg a világ ura lehetnék.

A húsz év nem is volt más mint egy egyszerű szám amivel arra akartam rávilágítani, hogy a felnőttkor eléréséig már annyi agymosást kapunk (még 30 évvel ezelőtt is) aminek a leküzdéséhez egy teljes élet is kevés lehet.

Jack
Újságíró

“Húsz éves? Akinek húsz évesen lehetősége van benyelni a Red Pill-t, az azonnal vágódjon térdre, csókolja meg a földet, tegye össze a kezét és rebegjen köszönettel teli hálaimát a jó Istennek azért, hogy él, és hogy nem negyven évesen kell az életét újrakezdenie, hanem már elsőre jól fogja tudni csinálni. Húsz éves vagy? Negyven éves korodra a Világ Ura lehetsz a Red Pill segítségével!”

Habár kicsit korábbi ez a hozzászólás, viszont a tartalma amolyan általánosságban elterjedt nézet itt Férfihangon. Ezzel kapcsolatban az az álláspontom, hogy túl van ez dramatizálva.
A Red Pill tényleg egy nagyon hasznos segítség minden olyan férfi számára, akik valamilyen okból kifolyólag hátránnyal indultak az életben. Rávilágít olyan igazságokra, amelyeket a társadalom igyekszik eltitkolni előlünk, amelyeket nem tanulhattunk meg  a családtól. Úgy is mondhatnám, hogy megismertet az élet azon játékszabályaival, amiket eddig nem tudtunk.
Jobb játékossá azonban önmagában nem válik tőle senki. És ezt felejtik el rengetegen, hogy huszonévesen a lehetőségek száma és jellege eléggé korlátozott. Megtanulhatja az illető, hogy mi az a hipergámia, megismerheti a nők párválasztási stratégiáját, az ösztönök működését és a többi hasznos tudást – de ettől még nem lesznek olyan eszközök a kezében, amitől 180 fokos fordulatot vehetne az élete. Mondhatnám úgy is, hogy egy sakkozó hiába ismeri a sakk játékszabályait, és képezte magát, ha a partit úgy kezdi, hogy hiányzik 2 bástyája meg 3 gyalogja. A való életre vetítve ezt a hasonlatot, a huszonéves fiatal hiába döbben rá, milyen fontos a nők szemében valójában, hogy legyen egzisztenciája, saját lakása, autója, viseljen elegáns ruhákat és gyúrja ki magát (aminek költsége megint csak súlyos tízezrekbe kerül havonta), ha a lehetőségei ezt nem teszik lehetővé. Még azt is ki merem jelenteni, hogy az esetek többségében egy átlagos férfi a harmincas éveiben külsőre is sokkal jobban néz ki, mint huszonévesen.

A Red Pill egy nagyon hasznos segítség mindenki számára, akinek problémái vannak az életben és szeretne megvilágosodni ezek tényleges okairól. Megmutatja, hogyan működik a rendszer. Segítség, mert az átlagférfi megtudja, mik azok a jellemzők, amik vonzóvá tesznek egy férfit valójában, és ennek fényében megpróbálhat lehetőségeihez mérten ilyen képet kialakítani magáról. De nagy tévedés azt hinni, hogy egy huszonéves átlagférfi (aki mondjuk 5 pontot ér a szexpiacon), az harmincas korára majd 10 pontos szuperhím lesz, pusztán azért, mert korán elkezdte szedni a Red Pillt.
A Red Pill egy mankó a béta férfiak számára. Nem pedig egy csodaszer, amitől pár év múlva annyi nőd lesz, mint Gene Simmonsnak.

Hunn
Újságíró

Szerintem rátapintottál egy alapvető félreértésre. Természetesen a Red Pill benyelése nem jelenti azt, hogy garantálva van a biztos eredmény, a pozitív végkimenetel. Nincsen cheat code, nincsen shortcut. Az élet szenvedés.

Benyeled a Red Pill-t = Topmodell lányok kapkodják ki egymás szájából a farkadat? Állított ilyet valaki?

Nem. A Red Pill benyelése azt jelenti, hogy van egy olyan gyakrolati tudás, melyet a saját életedre a saját igényeidnek és lehetőségeidnek megfelelő alkalmazva, van esély arra, hogy férfiként teljes életet élj. ennyi és nem több.

Nem az a kérdés, hogy mit érsz el a Red Pill bevételével, hanem az, mi történik, ha nem teszed. Vagy mondjuk nincs, ahogy nekem se volt huszonévesem. Megmondom mi lesz akkor: a nagy büdös SEMMI. Ezért érdemes benyelni és nem másért. Szerintem. De javítsatok ki ha tévedek.

Még valami. Nem az a kép a lényeg, amit kialakít magáról az ember, hogy az vonzó legyen a nőknek.

A lényeg az, hogy férfias gondolkodásra épülő férfias viselkedés az alap. Gyúrni és gazdagodni azért igyekszünk, hogy a saját magunk legjobb verziója legyünk, és ezáltal a párunknak is a maximumot nyújtsuk és vonzóak legyünk. De ha az a kiindulási pont, hogy ezzel akarunk megfelelni a nők elvárásainak, az már régen rossz. A kiindulási pont mindig az, hogy melyik nő felel meg nekünk, nem pedig az, hogy minél több nőnek megfeleljünk és aztán közülük választhassunk, minél nagyobb merítésből. Ez utóbbi téves gondolkodás, női gondolkodás, a nőközpontú világkép magunkévát tétele. Ez helytelen.

Még valami. Huszonévesen te ne azon agyaljál, hogy mi van a pénzzel meg a lakással. Pénzed akkor lesz, ha majd dolgozol, lakásod meg akkor ha majd örökölsz. Nincsenek huszonéves milliomosok, és nincsenek huszonéves alfahímek. Most nem azért, de ha jönne valami huszonéves csávó és elkezdené játszani a csapat alfáját ott ahol idősebb emberek is vannak, azt max kiröhögik. Aki huszonévesen gazdag, arról mindenki tudja, hogy a szülei gazdagok. Az nem baj, ha valaki épít arra amit a családja felépített, de az sem tragédia, ha a szülők nem gazdagok.

Huszonévesen elég az, ha az ember sportol, igyekszik jól kinézni, és vagány a hozzáállása. Ismerkedni, bátran eszkalálni, előbb-utóbb lesz valami. Nem kell a para, nem kell visszafogni magát az embernek csak azért, mert még nem tart ott ahol húsz év múlva fog. Ha bátran ismerkedik és eszkalál, lesz eredmény. Ennyi amit huszonévesen tenni kell a győzelemhez, és nem kell hozzá milliomosnak lenni.

Naooo
Olvasó
Naooo

“De ha az a kiindulási pont, hogy ezzel akarunk megfelelni a nők elvárásainak, az már régen rossz. A kiindulási pont mindig az, hogy melyik nő felel meg nekünk”

Tehát annak kell megfelelni. Gyúrni, gazdagodni, különben annak se kellünk.

Hunn
Újságíró

Nem, a gazdagodás, a pénz a megélhetéshez kell. Munkanélküliként, ha nincs egy vasad sem, nem fogod magadat férfinak érezni. Gyúrni, sportolni pedig azért kell, hogy jól érezzük magunkat a saját testünkben. Ép testben ép lélek. Mindkettő magunk miatt kell. Az hogy ez a nők számára is vonzó, az tulajdonképpen csak hab a tortán.

Le kell rázni a nőközpontú gondolkodást magunkról. Az már csak csavar, hogy ezzel is vonzóbbak leszünk számukra. Van az egészben egy csavar, amit a férfiak úgy látnak, hogy nekik kell megfelelni a nőknek, és elfeledkeznek arról, hogy ez fordítva is így van, másrészt onnan indul ki az egész, hogy a nő megfelel-e vagy sem. hogy egy olyan nőnek megfelelnél-e, aki neked nem kell, az irreleváns kérdés, az egyszerűen nem téma. ezért nem értem a parát, ezt a “nem vagyunk alfák a legfelső 20%-ból,, lehet hogy sose fogunk oda tartozni, jaj most mi lesz velünk”-féle gondolkodást. az lesz, hogy egy csomó picsa, akitől nem is akarsz semmit, nem fog jó pasinak találni is ránk nedvesedni. Na bumm, kit érdekel ez? A lényeg itt van elásva.

Jack
Újságíró

A hozzászólásoddal alapvetően egyetértek, azonban van pár észrevételem.

„Gyúrni és gazdagodni azért igyekszünk, hogy a saját magunk legjobb verziója legyünk, és ezáltal a párunknak is a maximumot nyújtsuk és vonzóak legyünk. De ha az a kiindulási pont, hogy ezzel akarunk megfelelni a nők elvárásainak, az már régen rossz.”

Na ez az a pont, ahol gyakran úgy érzem, hogy hazudunk magunknak. Nyilván mindenki az önfejlesztést kizárólag maga miatt végzi – legalábbis ez az elterjedt nézőpont. Érdekes módon viszont ezek az önfejlesztő módszerek kivétel nélkül mind olyan tevékenységek, amelyekkel egyúttal a nők szemében is vonzóbb leszel. És ennek meg is van az oka, amelyet Deansdale – Ösztönökről szóló cikkéből idéznék:

„Ilyen értelemben a férfiak céljai valójában a nők céljainak fénymásolatai – amit egy férfi akar, azt azért akarja, mert azzal tud csajozni. A nő biztonságot akar, a férfi pedig a nőt, ezért a férfi megteremti azt a biztonságot, ami a nőt hozzá fogja vonzani. Persze kétmillió évnyi ismétlés után a férfi már nem tudja, hogy azért ambíciózus, azért akar karriert és hatalmat, mert az az út a női bugyikba.”

Szerintem, ha egy férfi azt gondolja, hogy amiért erőfeszítéseket tesz, azt kizárólag önmagáért teszi, az önbecsapás. Megnézném én, hogy a testépítéssel foglalkozó férfiak hány százaléka folytatná a gyúrást, ha holnaptól az izmok taszítanák a nőket, és a túlsúlyos testre gerjednének be – a férfiak 99%-a menne is át rögtön a konditeremből a McDonald’s-ba!

„Még valami. Huszonévesen te ne azon agyaljál, hogy mi van a pénzzel meg a lakással. Pénzed akkor lesz, ha majd dolgozol, lakásod meg akkor ha majd örökölsz.”

Az én esetemben nem játszik ez a lehetőség, hogy öröklök lakást. Az egyetlen út, hogy magamnak összehozok egy lakásra valót, ami viszont számításaim szerint még igen hosszú idő lesz. Szóval, még ha nem is akarok rajta, agyalni, akkor is muszáj agyalnom, mert nálam sehogy máshogy nem jöhet szóba a saját lakás – amire az évek múlásával csak még inkább nőni fog az igény.

„Huszonévesen elég az, ha az ember sportol, igyekszik jól kinézni, és vagány a hozzáállása.”

Ez igaz és kiegészíteném még egy ponttal a saját tapasztalataim alapján. A nők számára alapvető fontosságú a külső megerősítés a szociális körükből. Szerintem a nőkben, amikor elkezdődik az ismerkedési fázis egy pasival, ösztönszinten elsők között merül fel a kérdés: Vajon a barátnői mit gondolnának, ha ezzel a férfival látnák? Olyan férfi benyomását kell keltened, akivel a barátnői előtt felvághat, akire irigykednének. Ehhez pedig a jó külső, a jó megjelenés a vagány hozzáállás mind hozzásegíthet. Viszont az anyagiak már huszonévesen is bőven hangsúlyt kapnak. Elvégre milyen jó érzés kirakni a facebook-ra és az ismerősök orra alá dörgölni, hogy éppen a tengerparton nyaralunk, étteremben eszünk, vagy hotelben szállunk meg…

Delin
Olvasó
Delin

Csak az utolso bekezdesedhez noi szempontbol. Igaz, amit irsz foleg a fiatal lanyokra es kesobb foleg azokra a nokre, akik megmaradnak azon a szinten (ertsd nincs onbizalmuk es az onertekelesuk 90%-ban a kulso kornyezet velemenyetol fugg, ezert is postolnak annyit FB-n es varjak a like-okat).

Azonban, egy erett nore, ami leginkabb (szerintem meg az allati osztoneinkbol maradt vissza) az hat, hogy hogyan viszonyul a tobbi pasi az adott ferfihoz. Ki az akit kovetnek, felneznek, tanacsot kernek, kovetendo mintanak tartanak, egyszoval o a falkavezer (nalam ez az alfa kategoria). Ebben, ahogy irtad nyilvan szerepe van a kulsonek, penznek, intelligencianak, de leginkabb az altaluk nyert karizma, magabiztossag, kiallas az igazan vonzo. Ez hat egy nore tudatalatt es veszi le a labarol.

Naooo
Olvasó
Naooo

Önző érdekek és hamis nézetek,
Álszent emberek, és üres életek,
Kapcsold be a TV-t, már megy a híradó,
Képmutató világ, itt minden eladó!

Hunn
Újságíró

Jack, én egy huszonéves srácnak a következőket tanácsolnám:

1. Pénz: Nincs senki Magyarországon, aki önerőből lenne milliomos huszonévesen. Nem is várja el ezt egy huszonéves sráctól senki. Ami a nőknek lényeges lehet az az, hogy legyen az illetőben potenciál. Nem arra, hogy milliomos legyen, hanem arra, hogy afelé haladjon, hogy idővel el tudja tartani legelőször is önmagát, majd a távolabbi jövőben a családját, amit majd valamikor alapítani fog.

2. Gyúrás és kinézet: izmos férfitestben jobban érzi magát az ember fia és a nőknek is jobban tetszik. Ez a dolog magáért beszél. Viszont az ilyen SMV-parákat el kell felejteni, hogy 5 pont lehetek a 10-ből meg ezek a faszságok. A külsőt illetőleg, a nők nem annak látnak  mint aminek te látod magadat a tükörből. Ne is tippelj magadra nézvést. Látatlanban meg lehet mondani, hogy a legtöbb teljesen átlagos fiú sokkal vonzóbb a nők számára, mint ahogy ezek a srácok azt legmerészebb álmaikban valaha is gondolnák. Ezt bemondásra higgye el nekem mindenki, nem viccelek.

3. És ezzel elérkeztünk a legfontosabbhoz: Game. Egy átlagos srác, ha legyőzi az “approach anxiety”-t, bátran ismerkedik és fizikailag eszkalál, akkor sokkal jobb eredményt fog elérni, mint ahogy azt valaha is remélni merte volna. Vagánynak kell lenni, az embernek a szexuális oldalát kell mutatni a nők felé, bátran eszkalálni kell fizikailag.

Nem így kipuhatolni kell, hogy jaj vajon az illető nő jó pasinak talál-e, mert ha igen akkor úgy is viselkedek, de ha nem akkor behúzom fülemet-farkamat és elsompolygok. Nem úgymond barátkozgatni kell, hogy ha esetleg az derülne ki, hogy nem tetszik neki az ember, akkor úgy lehessen tenni, mintha tényleg eleve is csak barátkozni akartunk volna. A legtöbb srác maga teszi a friendzone-ba magát ezek miatt a dolgok miatt.

Úgy kell viselkedni, hogy lelked legmélyén, legbelül tudod: jó pasi vagy. Ez annak a nőnek, aki szerint tényleg az vagy, annak ez a viselkedés teljesen természetes is lesz. Ha pedig egy nő szerint nem vagy az, akkor is kihúzott derékkal és gerinccel fogsz járni, és férfinak fogod érezni magadat. De előre nem lehet tudni, hogy melyik fog jó pasinak tartani és melyik nem, ezért ugyanúgy kell viselkedni mindegyikkel akitől akarnál valamit.

Mert nem az a száz, vagy ezer nő fogja megölni a lelkedet, akiknél bepróbálkozol és nemet mondanak. Az a száz vagy ezer fog megtörni, akikhez odamehettél volna, de nem merted megtenni. Csak az öli meg a lelket és veszi el az önbizalmat. Azt, hogy odamentél és leszólítottad, fűzted a fejét és eszkaláltál, azt egyiket sem fogod megbánni, a végkimeneteltől teljesen függetlenül.

Naooo
Olvasó
Naooo

Undorító aki odamegy nyalizni egy piccshez.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Hunn, ezt most jól mondod.

Chump
Olvasó
Chump

Mert nem az a száz, vagy ezer nő fogja megölni a lelkedet, akiknél bepróbálkozol és nemet mondanak. Az a száz vagy ezer fog megtörni, akikhez odamehettél volna, de nem merted megtenni. Csak az öli meg a lelket és veszi el az önbizalmat. Azt, hogy odamentél és leszólítottad, fűzted a fejét és eszkaláltál, azt egyiket sem fogod megbánni, a végkimeneteltől teljesen függetlenül.

Ezt nem mondanám. Akihez odamentél és visszautasítást kaptál, az valós visszautasítás volt. Akiknél nem merted megtenni, ott csak egy ábránd van, hogy esetleg összejöhetett volna. Esetleg akkor bánja az ember, ha utólag ráébred, hogy bejött a lánynak, csak a saját alacsony önbizalma fogta vissza. Minden egyes visszautasítással arra nő az esélyed, hogy a génjeidet nem tudod továbbadni.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Bocs:

“Akihez odamentél és visszautasítást kaptál, az valós visszautasítás volt.”

És?

“Minden egyes visszautasítással arra nő az esélyed, hogy a génjeidet nem tudod továbbadni.”

Azért a világ nem dől össze néhány buktától. Persze fel lehet így is fogni, de 3 ilyen nap után kivágnám magam a harmadik emeleti lakásom ablakából.

Hunn
Újságíró

Ezt nem mondanám. Akihez odamentél és visszautasítást kaptál, az valós visszautasítás volt. Akiknél nem merted megtenni, ott csak egy ábránd van, hogy esetleg összejöhetett volna. Esetleg akkor bánja az ember, ha utólag ráébred, hogy bejött a lánynak, csak a saját alacsony önbizalma fogta vissza. Minden egyes visszautasítással arra nő az esélyed, hogy a génjeidet nem tudod továbbadni.

Nem igaz, az esélyeid nem változnak egyik visszautasítással sem. Az esély továbbra is minden próbálkozásnál 50-50. Amikor az ezeregyedik nővel összejössz, az pont ugyanolyan jó lesz, mintha az a kilencszázadik vagy a hatszázötvenkettedik lett volna. Nincs különbség. De ha tetszik és nem mész oda mert félsz a visszautasítástól, akkor nem ő utasított vissza, hanem te magad döntöttél helyette. Nem szabad helyettük dönteni.

Higgyétek el bemondásra, hogy azt fogjátok megbánni ha nem mentek oda. Attól gyengül az önbizalom ha egy nő bejön de nem mertek kezdeményezni, ha nem győzitek le az “approach anxiety-t”. Ez minél többször előfordul, annál kisebb lesz az önbizalom. Nem fognak a nők ebben segíteni, se kérvényt benyújtani pecsétes papíron anyátok nevével három példányban arról, hogy a férfi dolga hogy kezdeményezzen, mégpedig úgy, hogy nincs számára borítékolva az eredmény. Pont ez a lényeg! Ha ezt egy férfi letisztázza fejben, onnantól várja a pálya.

 

Naooo
Olvasó
Naooo

A nő dolga a megalázkodás.

Chump
Olvasó
Chump

Valamiért csak itt tudok válaszolni…

Nem azt mondom, hogy nem kell odamenni, hanem azt vonom kétségbe, hogy a visszautasítás kevésbé lenne rombolná az önbizalmat, mint az, ha nem mész oda. Az előbbi esetben egy valós élményed van, míg az utóbbinál csak egy nem megtörtént, “Mi lett volna ha?” elképzelésed. Úgy gondolom ösztönszinten valóban az játszódik le, hogy nem lesz útodod, ezért halogatják a férfiak a kezdeményezést. Ha a Game-et emlegeted Hunn, biztos találkoztál már ezzel, ebben a videóban is szó van róla.
https://www.youtube.com/watch?v=9tYsDa27Kro

Az esélyeid csökkennek minden egyes visszautasítással, mivel az (alkalmas) nők száma véges. Akár a lottóhúzásnál, minden egyes kihúzott szám (ha nincs találatod, tehát “visszautasítást kapsz”) csökkenti ez esélyed, az ötös, négyes, hármas találatra.

Ha sorba állítanád nőket, és az első lenne a legmegfelelőbb, az utolsó meg a legkevésbé, akkor nem mindegy, hogy hatszázötvenkettedikkel vagy az ezeregyedikkel tudtál összejönni.

Hunn
Újságíró

Nem azt mondom, hogy nem kell odamenni, hanem azt vonom kétségbe, hogy a visszautasítás kevésbé lenne rombolná az önbizalmat, mint az, ha nem mész oda. Az előbbi esetben egy valós élményed van, míg az utóbbinál csak egy nem megtörtént, “Mi lett volna ha?” elképzelésed. Úgy gondolom ösztönszinten valóban az játszódik le, hogy nem lesz útodod, ezért halogatják a férfiak a kezdeményezést. Ha a Game-et emlegeted Hunn, biztos találkoztál már ezzel, ebben a videóban is szó van róla.
https://www.youtube.com/watch?v=9tYsDa27Kro

Az esélyeid csökkennek minden egyes visszautasítással, mivel az (alkalmas) nők száma véges. Akár a lottóhúzásnál, minden egyes kihúzott szám (ha nincs találatod, tehát “visszautasítást kapsz”) csökkenti ez esélyed, az ötös, négyes, hármas találatra.

Ha sorba állítanád nőket, és az első lenne a legmegfelelőbb, az utolsó meg a legkevésbé, akkor nem mindegy, hogy hatszázötvenkettedikkel vagy az ezeregyedikkel tudtál összejönni.

A valós visszautasítás még mindig ezerszer jobb, mint ami csak a te fejedben történik azért, mert nem mész oda. Mert az első esetben simán el tudod fogadni, hogy ennek a nőnek nem voltál az esete. De ha nem mész oda, akkor egy gyáva lúzernek fogod tartani magadat, és ez a legközelebbi ismerkedési lehetőségek folyamán is vissza fog tartani, amitől még szarabbul fogod érezni magadat, és így tovább lefelé a negatív spirálban, egészen a végtelenségig..

Nyilván az lenne a lejobb, ha az első igent mondana, aztán meg sorban az összes többi is. De hát ez nem kívánságműsor. Ha egy nő, két nő, tíz nő nemet mond, az csak annyit jelent, hogy nem voltál az esetük. Ez rólad, mint férfiról nem értékítélet.

Amelyik nő visszautasított, az alapból NEM volt alkalmas, te csupán tévedésből hitted azt, hogy esetleg az lesz. Hiszen ki volt ő neked, mit adott ő neked? Senkid, és semmit. Nem igaz? Tehát az esélyeid konkrétan NŐTTEK, hiszen egy alkalmatlant akkor már tutira kizártál. Minél több ilyen alkalmatlan nőt kizársz, valójában annál nagyobb az esélyed, hogy végül ráhibázz a megfelelőre.

Ne megideologizáljuk az “approach anxiety-nket”, hanem küzdjük le! Ami a videót illeti, én is erre jöttem rá, hogy ez lehet az “approach anxiety” eredete, amit a srác mond. A mai világban a para valós oka kb. megszűnt, de a para megmaradt. És ha leküzdjük, akkor garantáltan növekszik az esély a sikerre, mert a nők fejében meg az van, ugyanabból történelmi ösztönös okból csak a női oldalról, hogy a srác aki leküzdötte és oda mert menni az vagány és mer kockáztatni. Ugyanannak a nőnek a véleménye rólad, mint férfiról, gyökeresen más lehet a leszólítás előtt mint a leszólítás következményeként, mégpedig nagyon pozitív értelemben. És amikor a siker beüt, az tényleg szuper dolog. Akkor visszamenőleg törlődik illetve lényegtelenné válik az összes megelőző visszautasítás. Hiszen ki az ördögöt érdekel utólag az a sok hülye picsa akihez semmi közöd sem volt, amikor ott nyöszörög alattad egy jó nő a farkadat kívánva, nem igaz?

Naooo
Olvasó
Naooo

“Amelyik nő visszautasított, az alapból NEM volt alkalmas, te csupán tévedésből hitted azt, hogy esetleg az lesz. Hiszen ki volt ő neked, mit adott ő neked? Senkid, és semmit. Nem igaz? Tehát az esélyeid konkrétan NŐTTEK”

Ezt látja a többi picsa, és még ha volt is olyan, amelyik igent mondott volna, ezek után nemet fog, mert kinek kell az olyan, aki másnak se kell.

Hunn
Újságíró

Ezt látja a többi picsa, és még ha volt is olyan, amelyik igent mondott volna, ezek után nemet fog, mert kinek kell az olyan, aki másnak se kell.

És? Akkor átmész egy másik szobába és próbálkozol ott. Nem nagy ügy.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ott is ugyanez lesz.

Hunn
Újságíró

Ott is ugyanez lesz.

Te most kinek szurkolsz, cseszd meg, nekünk vagy nekik? :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Világvégének.

Hunn
Újságíró

Világvégének.

Közeleg. Ez milyen már, hogy Maricón be akarja tiltani Franciaországban azt, hogy a francia férfiak macsók legyenek?

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4902104/Macron-s-plan-end-macho-culture-France.html

Sokáig volt már béke, közeleg a világvége…

Kalman
Újságíró
sRPd
Olvasó
sRPd

Approach anxiety. Pont nemrég olvastam RooshV-től egy érdekes meglátást. A visszautasítástól való félelem egy ősidők során belénk nevelt örökség: abban a korban hasznos volt. Amikor törzsben éltünk, és mindenki ismert mindenkit, egy nőnél való próbálkozás akár a véget is jelenthette. Megbosszulhatják a vetélytársak, vagy ha visszautasítást kap az ember, az egész törzs ezen fog röhögni.

RooshV arra próbált rávilágítani, hogy a nyílt kezdeményezés nem örökölt tulajdonság, pont az ellenkezője, az ettől való félelem a természetes. Most a nagyvárosokban a nagy számú nyílt kezdeményezés működik: át kell állítani az agyunkat arra, hogy nem féljünk tőle!

 

Naooo
Olvasó
Naooo

Nyalnak nekik eleget, nem még tetézni.

Hunn
Újságíró

Approach anxiety. Pont nemrég olvastam RooshV-től egy érdekes meglátást. A visszautasítástól való félelem egy ősidők során belénk nevelt örökség: abban a korban hasznos volt. Amikor törzsben éltünk, és mindenki ismert mindenkit, egy nőnél való próbálkozás akár a véget is jelenthette. Megbosszulhatják a vetélytársak, vagy ha visszautasítást kap az ember, az egész törzs ezen fog röhögni.

RooshV arra próbált rávilágítani, hogy a nyílt kezdeményezés nem örökölt tulajdonság, pont az ellenkezője, az ettől való félelem a természetes. Most a nagyvárosokban a nagy számú nyílt kezdeményezés működik: át kell állítani az agyunkat arra, hogy nem féljünk tőle!

Így van, pontosan. Már csak azért is át kell állítani az agyunkat, mert ennek a jelenségnek dolgok természetéből adódóan kell, hogy legyen a másik oldalon egy női megfelelője, egy ellenkező irányú tükörképe. Hiszen a nők is ugyanabban a társadalomban éltek és tapasztalták a dolgokat, bennük is ki kellett alakuljon valamilyen ösztön és reakció a jelenséggel kapcsolatban.

Elárulom, hogy mi az. Ha van egyetlen dolog a világon, amit egy nő meg tud bocsátani egy férfinak, minden körülmények között, az az, ha az illető férfi az illető nőt gyönyörűnek és vonzónak, szexinek és kívánatosnak találja. Mi több: egy nő onnantól számítva tekint férfinak, kezel és néz rád férfiként, ha ezt kinyilvánítottad számára. Hiszen, az ősi tudás szerint az agya azt jelzi, hogy mivel leszólítottad, te bátor vagy, hiszen az erőszakos halál lehetőségét is bevállaltad azért, hogy vele lehessél. Melyik nő tudna egy ilyen férfinak ellenállni? :) Tehát hajrá!

Naooo
Olvasó
Naooo

Tehát csak annyit kell mondani neki az utcán, hogy basszunk?

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Vagy inkább jössz ba..ni vagy ba..ol jönni?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Néha tényleg elég lenne ennyi. Jó, nem az utcán, de egy klubban simán. Minek ezt túlbeszélni?

Naooo
Olvasó
Naooo

Ha meg nem elég, banánhéjjal kell levenni a lábáról.

Naooo
Olvasó
Naooo

“amitől pár év múlva annyi nőd lesz, mint Gene Simmonsnak”

Na megint egy rút zsidó, akinek még a zenéje is fos.

Jack
Újságíró

“Na megint egy rút zsidó, akinek még a zenéje is fos.”
Tény, hogy egy önimádó, nagyképű, magát istennek érző, flegma, arrogáns, pénzéhes fickó, akinek ráadásul még a basszusgitáros-tudása is elég csekély más hasonló szinten befutott zenészéhez képest.
Mégis állítólag már több, mint 3000 nővel volt.

Naooo
Olvasó
Naooo

Nem nővel, csak kurvával.

Jack
Újságíró

Hívhatjuk kurvának, nőnek, grupie-nak, ribancnak, akárminek. A lényeg, hogy a fajfenntartó ösztön szempontjából első osztályú NŐSTÉNYEK, akiknek az átlagférfi még csak a közelébe sem jut.

Naooo
Olvasó
Naooo

A pénz- és rangkóros picsák nem első osztályú nőstények, hanem csak alja férgek.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

https://www.thesun.co.uk/archives/uncategorized/1207321/rocker-gene-simmons-ive-slept-with-4800-groupies-but-my-wife-made-me-burn-all-the-polaroids/

Amúgy KISS forever ! A legjobb live bandák egyike,életem top 5 koncertjéből 2 KISS. De nem feküdtem volna össze semmi pénzért G. Simonssal…

Naooo
Olvasó
Naooo

Ócska bohócok, zeneileg nullák.

Aldo
Újságíró

“Ez milyen már, hogy Maricón be akarja tiltani Franciaországban azt, hogy a francia férfiak macsók legyenek?”

Lassan már a fehér, heteroszexuális férfiak létezését is be akarják tiltani.

hunbagira
Újságíró

Nem akarják, pontosan ez a céljuk első körben. Másodikban meg, hogy be tudják vezetni az orwell-huxley- merlevédettférfiak-cion bölcsei-mátrixfilmek stb- által leírt falansztervilágukat. És ennek mi vagyunk elsősorban még mindig az útjában, ezért akarnak megsemmisíteni bennünket áruló asszonyaink segítségével.

Aldo
Újságíró

“Nem akarják, pontosan ez a céljuk első körben. Másodikban meg, hogy be tudják vezetni az orwell-huxley- merlevédettférfiak-cion bölcsei-mátrixfilmek stb- által leírt falansztervilágukat. És ennek mi vagyunk elsősorban még mindig az útjában, ezért akarnak megsemmisíteni bennünket áruló asszonyaink segítségével.”

Ezek már rég elkezdődtek. Ma gyakorlatilag azt hallgatnak le és figyelnek meg a nap 24 órájában, akit csak akarnak. A Nagy Testvért pedig facebooknak nevezik, aki nem a félelmedre épít, hanem elhitette veled, hogy a legjobb barátod és milyen menő az, ha önként felszámolod a privát szférádat és kiárusítod magad. Az árulókkal – főleg ha az fajgyalázó – csak is egyféle módon lehet eljárni.

Kalman
Újságíró

Daily Stormer cikk:

“Franciaország: a nagymamabaszó Macron be akarja tiltani, hogy a férfiak elkérhessék a nők telefonszámát.

“Nincs olyan, hogy francia kultúra” – Emmanuel Macron Franciaország elnöke

Miután Franciaország mindenkinek megadta magát, végre eljött az idő, hogy önmaga előtt is kapituláljon. És Macron a kulcsa ennek a változásnak, ami nélkül Svédország nem létezhetne.”

“Marlene Schiappa egy 34 éves gyerektelen nő, aki feminista blogot ír. Ki lehetne alkalmasabb a feladatra?”

Kalman
Újságíró

Igen, a túlzásba vitt testedzésnek lehet izületkoptató, vagy akár érrendszeri problémát okozó hatása. De ez nem érv ellene, csak annyit jelent, hogy mértékkel kell csinálni, mert a teljes hiányának is egészségügyi veszélye van.

Akiknek nem sikerül látványos izomzatot növeszteni (pl nekem sem sikerült még :-( ), annak is fontos a testedzés, mert például segít egészséges szinten tartani a tesztoszteront, ami végsősoron még a viselkedésre is hat. Amit akkor is érzékelni fognak a nők, ha egyébként az izmokból semmi sem látszik.

Valamiféle holisztikus szemléletre van szükség: minden, ami által egészségesebbek és tettrekészebbek leszünk, az végsősoron a szexpiaci értékünket is javítja. És minden, ami árt, az gyengíti.

(Viszont ezt tartsuk meg magunknak, mert a nőknél az a menő, ha úgy tűnik, hogy csak úgy magunktól, sőt az egészségtelen életmódunk ellenére(!) vagyunk egészségesek. Mert ők sosem az erőfeszítést, hanem mindig csak az eredményt akarják látni, és azt akarják hinni, hogy a génjeink miatt vagyunk olyan tökéletesek.)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Viszont ezt tartsuk meg magunknak, mert a nőknél az a menő, ha úgy tűnik, hogy csak úgy magunktól, sőt az egészségtelen életmódunk ellenére(!) vagyunk egészségesek.

Már bocs, de ez hihetetlenül nagy baromság. Ha ilyesmikben hisztek, kapkodhatjátok a Red Pillt, nem visz messzire. :)

Kalman
Újságíró

Majd pont a nyulat kérdezzük meg, hogy hogy kell vadászni.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ti nem vagytok vadászok. :)

Reszet Elek
Újságíró

Ösztöneiben minden féri az.

Naooo
Olvasó
Naooo

Levadásztam egy élősködőt.

Aldo
Újságíró

Téged úgyse akar levadászni senki.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem is úgy értettem, hogy engem.

DennisVT
Újságíró

Pedig eléggé igaza van, és te vagy a jó példa az igazára, ha visszagondolsz az elköltözős vitánkra.

Szarsz te arra, hogy honnan van albija, lakása, mibe került az neki, miről mondott le érte… te magára a folyamatra nem vagy kíváncsi, nem érdekel milyen erőfeszítésekkel érte el. Neked csak az a lényeg, hogy ott legyen.

Part of being attractive is always looking like everything is effortless to you. Behind the scenes, you work hard – you work like a fucking fanatic. You tear your body apart at the gym, you eat clean like your body’s the holiest temple on Earth, you schedule sleep hours like you’re a baby, you pour your blood, sweat, and tears into your professional success and your networking, you hone your social game through months and months of embarrassment, you’re always reading, always learning, always growing, always mastering something new. And you never let anybody see you work. Never talk about it, never allude to it. Because if people knew how hard you worked, they’d know that you’re really a loser, trying hard to hide it. Instead, you accomplish the greatest feats you’ve ever accomplished, and when somebody says something to you, you shrug, and act like it’s nothing. Like you do this shit all the time.

Because only losers work. Winning comes naturally to winners.

https://www.reddit.com/r/TheRedPill/comments/2sy34s/always_hide_your_effort/

Delin
Olvasó
Delin

Dennis, csak egy kerdes az idezethez.

Ezekrol az ember nem magatol belszel (legalabbis aki nem osztja keretlenul az eszt), ha az emberek latjak, hogy valaki valamiben sikeres kerdezik a titkot. Ha a fent emlitetteket felsorolod egy vesztes tipusnak megrantja a vallat, hogy ok es nem erdekli (persze ha egyaltalan megkerdezi, mert ahogy irod csak a vegeredmeny erdekli, az oda vezeto ut nem). A sikeres szemleletu ember egyreszt maga is igy el (igy tudja mi mivel jar) es oszinten erdekli mikor errol beszelsz, mert hatha tud par dolgot sajat magara is alkalmazni.

Gondolom az idezet a csajozasra irja ezt foleg. Addig ertem, hogy ezek a dolgok nem jonnek ki az ismerkedesi resznel, addig adhatod h minden erofeszitesek nelkul jon (ami alapvetoen termeszetes is, mivel ezek a dolgok az eletmodod reszei es termeszetes kovetlezmenyei. Az elert eredmenyek magabiztossagot adnak, ami vonzza a noket). De amint tobb idot vagy a novel, ne adj isten osszekoltoztok, akkor ugyis latja mit csinalsz, sot tamogatnia is kell benne es toleralni, mert mindez rengeteg szabadidodbe kerul. Ezeket az alap eletmodbeli szokasokat nem lehet eltitkolni. Ha pedig abbahagyod edzest/clean eating-t/onkepzest stb, nem tudod tartani a jelenlegi szinted es visszaesel. Ami szerintem sokkal kiabranditobb, vagy nagyobb csalodast kelt egy noben es ezert lep le (ami valahol jogos, mert amikor osszejottetek nem ez volt a benchmark, neki is ugyanugy hoznia kell az alapformajat, kulonben annyi a kapcsolatnak).

Szoval a kerdes, ez a redpill tanacs arra az idoszakra vonatkozik, amig felszedsz egy csajt par ejszakara vagy kozep/hosszu tavra?

Naooo
Olvasó
Naooo

“Ha pedig abbahagyod edzest/clean eating-t/onkepzest stb, nem tudod tartani a jelenlegi szinted es visszaesel. Ami szerintem sokkal kiabranditobb, vagy nagyobb csalodast kelt egy noben es ezert lep le (ami valahol jogos, mert amikor osszejottetek nem ez volt a benchmark”

Tehát akkor jogos, ha lecserélik az öregecskedő feleséget, mert nem tudja tartani a szintjét?

Delin
Olvasó
Delin

A kor mindenkin meglatszik, foleg a nokon es nagyon kemeny melo a szintentartas. Szoval ha az oregecskedo feleseg nem torodik a kulsejevel es elhanyagolja magat akkor jogos. Nyilvan ha a ferje fiatalabb husira vagyik, azzal nem tud versenyezni, igy fair nem fair lecserelik, ilyen az elet. Bar oszinten remelem, hogy x ev utan mar nem csak a kulsosegek kotnek ossze ket embert, igy talan noi szemmel se remenytelen a helyzet oregecskedo felesegkent. :)

Naooo
Olvasó
Naooo

“Bar oszinten remelem, hogy x ev utan mar nem csak a kulsosegek kotnek ossze ket embert”

“Ha pedig abbahagyod edzest”

Kalman
Újságíró

Szépen levezetted, hogy miért kell, hogy úgy tűnjön, hogy minden magától megy :-). Amit írtál az egy csomó olyan alapfeltevésre épül, ami abból adódik, hogy női fejjel gondolkodsz.

Utólag csalódik, hogy csak az edzés miatt vagyok izmos? Pont leszarom, ha már megvolt a lényeg. Engem csak a lényeg érdekelt. A kapcsolaton az ő tiszte aggódni.

Az önfejlesztésre adó férfi értéke egyébként sokáig magas marad, tehát a pár relatív SMV mérlege mindenképp felé fog billenni.

Olyan sincs, hogy tolerálja-e az életmódomat. A férfi éli az életét és maga mellé veszi a nőt. Ha a nőn valamit meg akar változtatni, az shit teszt és nem szabad bedőlni neki.

Delin
Olvasó
Delin

“Olyan sincs, hogy tolerálja-e az életmódomat. A férfi éli az életét és maga mellé veszi a nőt. Ha a nőn valamit meg akar változtatni, az shit teszt és nem szabad bedőlni neki.”

Az nem shit teszt, ha alkalmazkodtok a masikhoz es a parkapcsolatbol adodo uj elethelyzethez. Ha cel, hogy minel tobbet legyetek egyutt szabadidotokben a korabbi dolgaitokat ossze kell hangolni, par dolog kuka vagy kevesebb ido marad ra, ez elkerulhetetlen mindket fel reszerol. Pl ferjemnel edzes egyertelmuen prioritas, arrol hogy megy heti x alkalommal az nalam nem lehet kerdes. De az, hogy pl reggel munka elott vagy munkaidoben ebedidoben letudja, mar targyalasi alap es osszessegeben mindenki jol jart vele.

Aldo
Újságíró

“A kor mindenkin meglatszik, foleg a nokon es nagyon kemeny melo a szintentartas.”
A pofátlan követelési listáért cserébe ez a minimum.

“Szoval ha az oregecskedo feleseg nem torodik a kulsejevel es elhanyagolja magat akkor jogos.”
Ha törődik vele, akkor is jogos a csere, mert attól még öreg marad.

“Nyilvan ha a ferje fiatalabb husira vagyik, azzal nem tud versenyezni, igy fair nem fair lecserelik, ilyen az elet.”
Mint ahogy a férj sem tud versenyezni egy magasabb státuszú férfival, ha a feleség arra vágyik.

” igy talan noi szemmel se remenytelen a helyzet oregecskedo felesegkent. :)”
De az.
A megszerzett minél magasabb státusznak, fizetésnek, egzisztenciának, kisportolt testnek – akár beismerjük, akár nem – nagyon erős csajozási okai vannak. A cél minél több, minél fiatalabb csajt megszerezni. Egy férfit a nő elsősorban a külsejével tudja megtartani, nem a státuszával, magas fizetésével. A férfi által megszerzett anyagi javak hosszútávon értékállóak, míg a nő külseje nem az, mert hamar elkezd romlani. Ha a nőnek mindig jár a legsikeresebb férfi, akkor a férfinak is jár a legjobb nő, így teljesen jogos ha az öregecskedő feleséget kirakják a picsába.

DennisVT
Újságíró

Delin: Persze egy komoly kapcsolatban, házasságban, együttélésben nehezebb “elrejteni”.  De ha nem is tudod elrejteni, legalább ne helyezd rivaldafénybe.

Nem kell téma legyen, hogy már megint edzeni mész, és odafigyelsz a kajára. Nem kell reklámozni, hogy szeretnél fogyni 10 kilót, és nem kell havonta mutogatni a mérleget az asszonynak. Majd egyik este észreveszi az első kockákat. Meg kell hagyni neki a váratlan(!) felfedezés örömét.

Ugyanígy: nem kell reklámozni, hogy gyűjtesz a(z új) kocsira. Nem kell mondogatni, hogy hú már csak félmillió hiányzik. Egyszer csak szólsz, hogy menjetek el venni egy kocsit. (Nyilván mondjuk házasságban feltételezve azt, hogy közös megegyezéssel kell majd vmikor egy autó.. szóval nem csak úgy veszel egyet. Házasságon kívül még ez sem kell, 100% a ffi döntése, hogy mire költi a megspórolt pénzét).

Ugyanígy: nem kell folyton magyarázni, hogy azért vagy este 10ig a melóban, hogy kiharcolj egy előléptetést… Nem kell mondogatni, hogy így meg így áll a helyzet, milyen belső harcok vannak az új pozícióért, stb. Egyszercsak szólsz otthon, hogy tied az új meló. Ennyi.

Van egy haverom, ő folyamatosan “elbaxxa” ezeket. Mást sem hallani tőle, csak hogy ezt meg ezt tervezi, ezt meg ezt csinálja, ezt meg ezt akarja, erre és erre gyúr, erre és erre gyűjt, stb…. Ráadásul nyilván nem sikerülhet minden, így aztán, amikor hónapokra előre belengetsz vmi nagyobb dolgot, amivel folyamatosan marketingeled magad azt mutogatva, hogy milyen céljaid meg terveid vannak, ami aztán vmiért mégsem sikerül, akkor totál hülyének látszol.
Ahelyett, hogy egyszerűen csak egyik nap látnánk a sikert, amit elért… (és elrejtené a kudarcot, ha valamit nem ért el).
Egyébként pont ezen a haveromon látszik, hogy vannak totál hibbant nők mindenhol. Folyamatosan benyelik a marketing szövegét, nem látnak át rajta, csak ritkán 1-1. Aztán amikor az 5 nagy beharangozott tervből 4 a holdban sincs, akkor mindig van magyarázat… Olyan apróságoktól kezdve, hogy edz a félmaratonra (nem futott 5km-nél többet 15 éve), az olyan nagyobbacska elképzelésekig, mint a nyaraló felújítása.

De még ha mondjuk sikerül is a félmaraton tegyük fel… semmi hatása nincs a dolognak, ha fél éve azt hallgattuk, h mennyit edz rá… Annak viszont mekkora hatása lenne, ha simán csak kitenne egy képet a célbaérésről?

Delin
Olvasó
Delin

A haverod tipikus hangember teljesitmeny nelkul (nem is szereti ez a tipus, ha nem lelkesedsz a hulyesegeiert vagy konkret kerdeseid vannak a terveivel kapcsolatban), de teny hogy sokan benyelik az ilyen marketinget, ugyhogy nem feltetlen rossz strategia, foleg csajozasnal.

Alapvetoen ertem az elmelet lenyeget, de nem tudom a gyakorlatban, hogy lehet ezt megoldani.

Konkret peldaidat nezve is, ezeket eleg nehez meg csak elrejteni is egy tartos kapcsolatban. Pl ha a feleseged foz rad, tudja,hogy mi fer bele a tiszta etrendedbe (maskent nem is enned meg), a protein es etrendkiegeszito halmok a szekrenyben is eleg egyertelmu, foleg ha netan az asszony is hasznalja nemelyiket es tudja mire van. Az edzes pedig eleg idoigenyes, ami a kozos szabadidobol megy el + ha van otthon egy kisgyerek mar csak logisztikalig is meg kell oldani hogy valaki legyen vele mindig. Ahhoz pedig mindket felnek tudnia kell legalabb alapszinten, mikor megy/vegez a masik munkaban, van-e vmi extra dolog aznapra,  stb. A munkakapcsan tenyleg a legtobb par nem tudja konkretan mit csinal a masik, mi kell az elolepteteshez, stb, ugyhogy ez akar mukodhet is, hogy csak ugy bejelented hogy hirtelen eloleptettek (de ha ezert sok extra tulora kell, stresszes/faradt vagy stb, azert szinten sejtheto a dolog).

Bar tenyleg lehet az csak nekem pozitiv es imponalo, ha latom hogy egy adott dolog mogott mennyi melo van. Sokszor nem is a konkret kezzel foghato eredmeny a lenyeg (uj auto vagy eloleptetes magasabb fizuval) vagy vonzo a pasiban, hanem az ezek altal nyert extra magabiztossaga.

DennisVT
Újságíró

Csak azt tudom mondani: ha nem lehet elrejteni, legalább ne tegyük feleslegesen (központi) témává.

Értelmes ember amúgy úgyis tudja, hogy teljesítmény kell legyen 1-1 ilyen eredmény mögött. És értékelni is fogja.

Amúgy nem emlékszem az egész cikkre, amit linkeltem, lehet, hogy ha átnyálazod, akkor részletesebb kifejtés is van, illetve – mint itt nálunk is – ott is sokszor a kommentek visznek közelebb a megértéshez.
Pl:
“She doesn’t want to hear about how difficult your work is, or how it stresses you out. This isn’t attractive. All she wants to know is that you are good at it.

When it comes to women, hide all the hard work you put in to better yourself. It’s a waste of time to show them, they won’t respect it, worse they’ll snort at it.

Simply let them marvel at your achievements and when they ask you how you did it shrug and say it was easy.

Might be a lie, but this is what they find attractive.”

Vagy:

“Understand the core message here, which is this:

You are who people think you are.

If your achievements appear effortless, people will think you are super-human and treat you with a measure of reverent awe. That awe and respect has real social benefits which you can use to your advantage.

If you talk about how hard you work, you will either call attention to your deficiencies and invite people to examine your weaknesses further, or you will direct attention to their own comparative laziness and cause them to resent you.

Work hard, keep your mouth shut, and let people believe you’re the second-coming of Christ.”

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Dennis, amit te erőltetsz, az egyéjszakásokhoz vagy hosszabb-rövidebb ideig tartó szexkapcsolatokhoz jó. Akkor pont leszarom, mennyit edz egy nap, vagy honnan van a pénze, a lényeg az illúzió. Kapcsolatban, együtt élve ne hidd már, hogy egy percig is elő tudod adni Supermant. :)

Reszet Elek
Újságíró

A megállapításod nem csak a nőkre igaz. Általában a vesztes és nyertes beállítottságú emberek közötti egyik vízválasztó. Egy sikeres szemléletű ember tudja hogy milyen erőfszítésbe kerül az adott dolgot elérni míg egy vesztes szemléletű ember csak a mások tettei végeredményét látja.

Delin
Olvasó
Delin

Ez nagyon igaz. A vesztes szemleletu ember mindig a kifogasait fogja sorolni minden megoldasi javaslatra, es a kedvenc mondata a “neked konnyu, mert…” es persze mindig mas a hibas vagy/es a korulmenyek, sosem o maga. Number one energiavampir kategoria.

Naooo
Olvasó
Naooo

Mért, az etnikai tisztogatási megoldási javaslatot kifejezetten támogatom.

Aldo
Újságíró

“Franciaország: a nagymamabaszó Macron be akarja tiltani, hogy a férfiak elkérhessék a nők telefonszámát.”
Akkor a nők fogják elkérni a férfiak számát? Vagy ha egy férfi a nyílt utcán odamegy a nőhöz elkérni a számát vagy csak az időt megkérdezni, az automatikusan szexuális zaklatásnak fog minősülni?

“Nincs olyan, hogy francia kultúra” – Emmanuel Macron Franciaország elnöke”
Legalább már nem próbálják tagadni.

“Miután Franciaország mindenkinek megadta magát, végre eljött az idő, hogy önmaga előtt is kapituláljon. És Macron a kulcsa ennek a változásnak, ami nélkül Svédország nem létezhetne.”
Macron és bűntársai feladata a nyugati civilizáció tönkretétele. Ha a lakosság fellázad, akkor az északi rész még menthető, ha már a déli elveszett.

“Marlene Schiappa egy 34 éves gyerektelen nő, aki feminista blogot ír. Ki lehetne alkalmasabb a feladatra?”
Gondolom niggerbaszó vagy ha nem, akkor leszbikus.

Hunn
Újságíró

Mennyire más volt minden a Feminizmus előtt! Tegnap láttam a Keresztapát, Red Pill szemmel n;yve szinte kiugrott a jelenet, amikor Michael Corleone találkozik a későbbi feleségével, Apollóniával, és utána összejönnek. Gyönyörű az egész. Bárcsak ma is így menne ez. Patriarchátust, de tegnaptól!

https://www.youtube.com/watch?v=PAgB3qxvRkU

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Nézd meg a Brooklyn-t (2016). Ebből a szemszögből is tökéletes film. A nő okos, szép, de tudja mi a szerepe, szíve is a helyén, bár meginog.

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

LOL @ picsarinya

Rokapapa
Újságíró

Sokadik cikk ebben a témában és sokadjára is bizarr. Alapjaiban minden cikk ami ezzel a témával foglalkozik igaz de valamiért egyik sem meri kimondani a valót – max. csak körbehatárolják -, helyette inkább a feminizmus által mára már elfogadottnak ítélt dolgokra hagyatkoznak.

Tudom, hogy sokan elítélnek vagy talán ki is nevetnek a “merev szélsőséges” nézeteim miatt én most még is – immáron sokadjára – egy hosszabb hozzászólásban írom le a témával foglalkozó cikkek bölcs meglátásait nyíltabban és talán durván kifejezve a lényeget.

1 .Elsőként leszögezném, hogy egy férfi elsősorban a nő teste alapján dönt arról, hogy alkalmas e a nő párnak. Egyszerű megfogalmazásban egy férfi szemében csak az a nő alkalmas párnak akinek a puszta gondolatától merevedése támad. Az a test ami ilyen hatással van egy férfira – a férfi korától függetlenül – maximum 23-25 éves. Lehet vitázni arról, hogy vannak dögös negyvenes nők is de az ő szépségük is elhalványul egy húszévesé mellett. A férfiak akár családosak akár nem mind a zsenge fiatal pipiket keresik szeretőnek, társnak, alkalmi partnernek vagy feleségnek. Az elérhető “pipik” korát meg minden esetben a pénztárca határozza meg és nem a saját igényük. Így aztán minden olyan férfi aki számára egy 35 éves nő elfogadható partner az a nő számára legfeljebb kényszer lehetőség. A nők ott hibáznak, hogy a mielőbbi párkeresés, házasság helyett tanulnak, karriert építenek és egzisztenciát teremtenek – férfi életet élnek – miközben az a biológiai óra minden tekintetben kíméletlenül ketyeg.

2. A diplomás nők problémája sem új keletű. Mind tudjuk, hogy mára már sokkal több a diplomás nő mint férfi így értelemszerűen nem juthat minden nőnek diplomás férfi. Tovább nehezíti a diplomás nők párkeresését az is, hogy a diplomás férfiak többségének esze ágában sincs diplomás nővel tartós kapcsolatba keveredni. Ennek is több oka van. Elsőként a diplomás nőkről alkotott vélemény ami joggal alakul ki minden férfiban akik nőkkel együtt jártak egyetemre. Vagyis egy diplomás – sőt mára már szinte minden – férfi szemében a diplomás nők megbízhatatlan ribancok. A másik ok amiért minden férfi kerüli a diplomás nőket az a pénzkeresés. Egy férfi sem tudja elfogadni ha a nő jobban keres.

3. A párkapcsolat valósága. Egy diplomás ember – nemtől függetlenül – a közemberek szemében egyenlő a munkamániássággal és a karrierépítéssel.Egy férfinak sincs szüksége ilyen nőre sőt… Talán ez a hozzászólásom leginkább sarkalatos része mivel emiatt már sokan magukat anifeministának tartó személyek több ízben is elítéltek ezen az oldalon. Egy férfi számára a párkapcsolat elég összetett dolog annak ellenére is, hogy a nők szemében nekünk ebből csak a szex fontos. Párkapcsolati elvárások egy nővel szemben:

– Akarja a szexet velünk. / Ez megkérdőjelezhetetlenül fontos minden férfi számára.

– Vezesse a háztartást. / Fáradtan hazatérve a munkából minden férfi tiszta otthont és “meleg” ételt vár, egy olyan nőt aki megteremti azon körülményeket ami lehetővé teszi a férfi számára az egzisztencia megteremtését/megtartását . Ezt persze sok férfi önmagának is tagadja de még is minden férfi szeme előtt ez lebeg párválasztásnál.

– Legyen kedves és törődő. / Ez persze egy tág fogalom de ha egy férfi keményed dolgozik és  a már előbb leírtakon túl megnyugtató kedves és figyelmes nőt akar aki elfeledteti a napi gondokat és segít szembenézni a következő napi gondokkal. Egy mai feminizmussal fertőzött nő számára a kedvesség és a törődés ismeretlen fogalmak főként a felsőoktatásbeli durva agymosásoknak köszönhetően.

– Nevelje a gyerekeket. / Bármennyire is utálkoznak a feministák a férfiak gyerekekhez való hozzáállása kapcsán mi férfiak igenis szeretjük a gyerekeinket. Azonban a sokkal kevesebb a türelmünk velük szemben a mindennapi életből adódó fáradtság és stresszt miatt. (Ez persze csak kifogás hisz manapság jól látható, hogy a dolgozó nőknek sincs türelmük a gyerekeikre és nem is nevelik őket.) Olyan nőt akar minden férfi aki biztosítja számára, hogy a gyerekeknek és a gyerekvállalásnak elsősorban a jó oldalát lássuk.

* Lehet vitázni róla de ezen feladatoknak egy dolgozó nő sem tud úgy megfelelni, ahogy azt egy férfi elvárná. Így aztán egy diplomás nő szinonimája eleve összeegyeztethetetlen a tartós párkapcsolattal vagy a házassággal.

Mint a cikk írója is utalt rá a párkereső kb. negyvenes férfiak már túl vannak legalább egy váláson. Köztudott, hogy a válások többségét nők kezdeményezik aminek oka az, hogy már nem tudnak felnézni a férfiara. Manapság csak két dolog miatt néznek fel a nők a férfiakra. Az első a pénz a második a jó duma amivel eltudjuk adni magunkat a nőknek. A jó duma hatása hamar szertefoszlik az együttélés alatt és a pénz hatása sem tart örökké a megszokás és a családjogi törvények miatt, a nőknek jó üzlet a válás. A férfiak meg azért válnak mert nem tudják elviselni a nőt vagy lehetőségük van szexuálisan vonzóbbra váltaniuk. Itt azért megemlítenék egy főként férfiakat bíráló árnyalatot is. Sok férfi nem becsüli meg a nőt érdemei szerint. Egy háztartásbeli nő ha tisztességgel megfelel a fent leírt elvárásoknak nem ingyenélő eltartott hanem a családjáért keményen dolgozó nő aki a férfit hozzásegíti, hogy olyan feltételeket teremtsen ami biztonságot jelent a család számára. A feminizmus terjedésének még ma is egyik vesszőparipája, hogy a háztartásbeli nő elnyomott és ennek oka az, hogy mi férfiak nem magasztaljuk a háztartásbeli nőket.

Ezek az én észrevételeim amivel most nem is az egyenjogúság ellen kívánok felszólalni. Sokkal inkább arra akarok rávilágítani, hogy a férfi az férfi a nő pedig nő (egyik sem az akinek képzeli magát) és mindkét nem számára a természet más életutat jelölt ki. Mint korábban írtam ma a nők a férfiak életét élik miközben a férfikat akadályozzák a saját életük megélésében. Majd hiányolják a számukra “megfelelő” férfiakat ami lehetetlenné teszi számukra a női életük megélését. Ameddig a nők mindenáron férfiként lépnek a felnőtt korba addig a párválasztás (nem az alkalmi kapcsolatok megteremtése) lehetősége mindkét nem számára erősen korlátozott marad.

Kalman
Újságíró

Van igazság abban amit mondasz, de szerintem továbbra is eltúlzod a pénz fontosságát. Az, hogy “Az elérhető “pipik” korát meg minden esetben a pénztárca határozza meg és nem a saját igényük.” szerintem egyáltalán nem igaz. Ha így lenne, akkor a helyi gitárosoknak nem lenne nőjük, illetve a bankárok mellől nem lépnének le a csajok. Erre pedig az élet erősen rácáfol.

A pénz helyett a “szociális státusz” számít inkább, ami mögött nem feltétlenül pénz van, akár egy nagy arc is lehet, a lényeg, hogy a többi ember elismerje.

Rokapapa
Újságíró

Beismerem a “szociális státusz”-t nem vettem figyelembe vagy már nem akartam újabb öt mondatos kitérőt tenni.

Ennek ellenére ebben neked igazad van de a pénz is legalább annyira fontos a nőknek hisz azzal mérik az “élet”  biztonságát.

ggwp
Olvasó
ggwp

Ez is elmenne egy cikknek. A második ponttal pedig hatványozottan értek egyet.

Rokapapa
Újságíró

Egy kis kiegészítés. Gyakorlatilag efelé haladunk. Csak egy példa arra mi vár majd a gyerekeinkre ha tovább terjed a feminizmus. Azt is érdemes megfigyelni milyen büntetést szabtak ki erre az anyára, elképzelni sem merem a büntetés mértékét ha egy apáról lett volna szó.

http://alegtutibb.eu/egy-ferfi-latott-egy-sapadt-vekony-arcot-a-szomszed-haz-ablakaban-amit-a-rendor-talalt-belul-az-igazan-tragikus/

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Nos, ha lehet vitázni rajta, akkor vitáznék…

 

– Akarja a szexet velünk.

Nincs vita. Talán annyi, hogy velünk és CSAK velünk.

– Vezesse a háztartást.

Itt nagyon vitáznék. Engem sosem érdekelt különösebben. Ez persze lehet az én defektem, de a környezetemben is pont azt látom, férjek, apák, barátok: úgy általában (1-2 archaikus kivétellel) simán beleállnak bármilyen házimunkába. Ráadásul, ma már nem olyan a házimunka mint akár csak 20 éve (40 évre már ne is menjünk vissza). Berakod, elmosogatja, berakod elmossa, meg is szárítja… minden gépesített, mindenhová már “csak” az az idő kell, hogy bepakolsz, kipakolsz, elpakolsz.

– Legyen kedves és törődő.

Itt sincs vita.

– Nevelje a gyerekeket. (… mert nekünk nincs türelmünk, nem értünk úgy hozzá stb.)

Dehogy nincs türelmünk hozzá. 20 éves vagy (fentebb írtad), felteszem még nincs gyereked. Nekem a legidősebb majdnem annyi mint te. Bocs, ez nettó marhaság, amit írtál (szinte). 20 évesen lehet, hogy úgy érzed (gyerektelenül), hogy nem lenne, ha lesz majd, akkor megváltozik a világ. Az egy olyan élethelyzet amit nem tudsz elképzelni. A szeretet irányából sem. Szerethetted a szüleid, lehettél szerelmes, lehetett legjobb barátod, de ahogy majd a gyerekeid szereted (remélhetőleg), olyan nem volt eddig. A gyerekeknek ráadásul, mindkét szülő KELL. Egyre több tanulmány jelenik meg, ami a mai feminizált társadalmakban, a szétrobbantott családok által “gyártott” lelkileg javításra szoruló gyerekeket vizsgálja.

Rokapapa
Újságíró

Szeretem ha valaki kimondja amit gondol ám van itt némi félreértés is. Nem vagyok húsz éves sőt nemsokára a jól megérdemelt nyugdíjamat fogom élvezni ha még lesz egyáltalán. Azonban az kétségtelen, hogy a gyermekeim még kicsik de hát én mint férfi megtehetem, hogy középkorúan alapítsak családot.

– Vezesse a háztartást.

Itt azért jóval több a munka mint berakni és kivenni. Arról is rengeteg kutatás folyt, hogy a házimunkát végző férfi bizony leértékelődik a nő szemében. Van már elég válás amiatt, hogy a nő a férfiban már nem látja a férfit ne erősítsük meg a nőket ezen érzéseikben.

A feleségemnek nincs még jogosítványa se de mivel ismerem őt jobb is ha nem ül volán mögé. Ezt csak azért írtam le ide mert én mindig is azt szoktam mondani, egy nő elégedjen meg azzal, hogy háztartást vezet meg a férfit az orránál és egyéb testrészénél fogva. :)

– Nevelje a gyerekeket.

Talán itt kissé tömören fogalmaztam ezért kerekítettél ellenálló vitát belőle. A gyereknek mindkét szülőjére szüksége van ez nem is vitás de mindig is a nők látták el a gyereknevelés oroszlánrészét. A férfi dolga ezen területen elsősorban a következetesség volt mivel a nőknek ehhez nem volt lelki erejük a gyerekeikkel szemben. Mi férfiak végeztük a munkák többségét így sosem volt annyi időnk és türelmünk a gyerekeink számára mint amennyi szükséges lenne. Ezzel sosem volt gond míg a nők otthon voltak, a szeretet és következetesség – esetenként szigor – egyensúlyban voltak. Ma viszont a gyerekek életéből pont a szeretet hiányzik főként azért mert egy dolgozó nőnek még annyi energiája és türelme sem marad a gyerekeire mint nekünk férfiaknak, még az utcán járva is jól megfigyelhető a nők felesleges sok esetben hisztérikus kirohanása a gyerekeikkel szemben. Eljutottunk oda, hogy gyerekeinket nem az anyák hanem “agyatlan” agymosót  picsák nevelik félre kizárólag pénzkeresési érdekből állami intézményekben. Ezek a dolgok felelősek a bűnözés soha nem látott mértékű terjedéséért is. Gyerekeink szülői felügyelet nélkül élik le a gyermekkoruk túlnyomó részét és csak a vakszerencsén múlik milyen társaságba keverednek és merre fog haladni az életük bármennyire is szeretnénk azt hinni, hogy a jó irány a mi érdemünk. Az is jól megfigyelhető, hogy míg régen a szüleiket szerették a gyerekek mára már felnőttként csak teherként tekintenek rájuk. A nők azzal, hogy a munka miatt elhanyagolják gyerekeiket maguk szakítják el azt a láthatatlan köteléket anya és gyermeke között ami még az én korosztályomnál szinte kézzelfogható volt. Mára pedig ott tartunk, hogy az anyák azért siránkoznak mert a felnőtté vált gyerekeik számára még a telefonon keresztül való érintkezés is túl terhes.

Delin
Olvasó
Delin

Sok igazsag van a fent leirtakban, nagyon jol osszefoglalja a hozzaszolas milyen kihivasokkal szembesul egy fiatal, kisgyermekes csalad, ahol mindket szulo diplomas (penzugy) es teljes munkaidoben dolgozik. Ha megengeditek egy diplomas, 30 eves, 5 eve hazas, egy keteves kisgyerekkel es jelenleg ikreket varo meg mindig teljes allasban dolgozo nokent en is hozzaszolnek a temahoz, hogy arnyaljam a gonosz diplomas,orok elegedetlen, karrierista kepet. Naivan meg mindig hiszek benne, hogy a ketto nem zarja ki egymast, bar az teny, hogy kokemeny munkat jelent mindket fel reszerol es elengedhetetlen a ferfi-noi aktiv kommunikacio es munkamegosztas minden teren. (Az ekezetek miatt bocsi, angol billentyuzet.)

1.Teljes mertekben egyet ertek, miszerint minel hamarabb erdemes megtalalni eletunk parjat. Persze ez koran sem ilyen egyszeru, de sokkal konnyebb kesobb, ha egyutt formalodik a par vilagkepe, egyutt hatarozzak meg a kozos celokat, definialjak hogyan szeretnenek elni. Abban egyet ertek, hogy a nok teste meghatarozo parvalasztasnal es definialja szamukra milyen ferfiak kozul valogathatnak, de legalabb ennyire fontos egy elviselheto termeszet, es en hiszem hogy sok ferfinak fontos az intellektualitas es nem kezdenek egy butacska novel, aki sosem lehet igazi tarsuk szellemi korlataik miatt.

2.Mint diplomas no, kb megfelelek annak, amit korabban leirtatok. 20 eves korom korul (es most is), egyertelmuen diplomas tarsban gondolkoztam, akit tudok tisztelni es hasonlo ertekszemlelettel rendelkezik. De ez szerintem teljesen termeszetes hiszen egyetemistak koreben mozogtam, egy atlagosnal nagyobb fizetes az en szakomon kvazi garantalt es baratnoim mellol is legkesobb az egyetem utan par evvel elmaradtak a nem diplomas ferfiak. Egyreszt fusztralta oket, hogy kevesebbet keresnek, a no nem 9-5ig munkakorben dolgozott, palyakezdokent az elso munkahelyen nem art informalis kapcsolatokat is kiepiteni a kollegakkal (itt nem sexre gondolok), stb, ugyanaz mint ferfiak eseteben. Multinal a teljesitmeny szamit, persze vannak alibi munkakorok, de ha szakmailag igenyes vagy es fejlodni szeretnel, akkor az elejen nem szamit, hogy no vagy ferfi vagy. (Ez a gyerek megjelenesevel kezd problema lenni.)

3.Ez az a pont, ami tenyleg a legnehezebb, hogyan fer ossze a karrier es a hagyomanyos noi szerep, ugy hogy a gyermekvallalassal a csalad eletszinvonala ne romoljon. Azert is nehez, mert erre nincs tarsadalmilag bevett recept, gyakorlatilag egy teljesen uj mukodo csaladmodellt kell kitalalni, amire a csaladtol (szuleinktol) semmilyen tamogatasra nem szamithatunk. Minden joszandek ellenere nem ertik, hogy szamunkra az ido a szukos eroforras, a minosegi idoert fizetni kell, hogy ne menjen ra a hetvege olyan dolgokra, mint pl a takaritas, egesz napos bevasarlas ahol felkutatom hol lehet 100Fttal olcsobban megvenni xy termeket stb. Szerencsere a ferjem szamara is a minosegi ido a legfontosabb, a haztartas a szukseges rossz kategoria amin lehetoleg minel hamarabb tul kell esni. Az egyutt, gyerekkel toltott ido a legfontosabb es igen, nehez elfogadni, hogy hetkoznap egy nekunk idegen, 3. szemely neveli munkaidoben, amit kesobb ovi, iskola tesz majd meg. Amit tudunk tenni, hogy korultekintoen valasztjuk ki a nevelot, figyeljuk a gyerek reakcioit es fejlodeset. Ez, hogy visszamentem dolgozni a ferjemtol is nagy erofesziteseket igenyel, hiszen neki is ki kell venni mindenbol a reszet (haztartas, gyerekneveles), es lathatoan faradtabb. De en meg jobban tisztelem ezert, eszembe se jut, hogy ettol o kevesebb vagy nem eleg ferfias. Most, hogy hamarosan 3 gyerekunk lesz, ujra at kell gondolni, hogyan tud mukodni ug ya csaladunk, hogy mindenki jol erezze magat benne.

Rokapapa
Újságíró

Kedves Delin!

Az első pontba leírtakhoz legfeljebb annyit fűznék hozzá, hogy a szellemi korlátok messze nincsenek kapcsolatban a diplomával sőt már bizonyított tény, hogy azoknak akiknek nincs diplomájuk sokkal intelligensebbek és műveltebbek diplomás embertársaiknál kivéve azon szakmákat ahol a műveltség a munka része (pl. Színészek). Saját tapasztalataimból merítve is kijelenthetem, hogy a diplomás nők túlnyomó része egy agyatlan picsa – tisztelet a kivételeknek – akik szellemi korlátaikat tekintve messze az átlag nők alatt vannak. Nem csak becsmérelni akarom a diplomás nőket de sokkal nagyobb arányban van jelen közöttük az a típus akinek még akkor is “nyitva a szája” ha nem beszél.

A második pontban leírtakkal az én írásomat támasztod alá. Neked férjed, gyereked van tehát te vagy a szerencsés kisebbség a diplomás nők túlnépesedett táborában. De mint a tények is mutatják jóval több a diplomás nő mint férfi ráadásul a diplomás férfiak többsége nem hajlandó összekötni az életét diplomás nővel. A mai felsőoktatásban tanuló nők a saját életüket teszik fel egy szerencsejátékra és mint ez a cikk is bizonyítja a többség veszít.

A harmadik pont a lehetetlen küldetés. A család anyagi biztonságának megtartása szinte lehetetlen és nem azért mert a nő kimarad a munkából a szülés és a gyerekek miatt. A valódi oka ilyenkor kialakuló anyagi gondoknak a női munkavállalás. Túl sok nő (nem csak diplomás) és értelmiségi férfi fizetéséért kell egyre kevesebb valódi munkát végző férfinak megdolgoznia. A minőségi idő egy olyan luxus ami gyakorlatilag megvalósíthatatlan olyan kapcsolatokiban ahol a nő is dolgozik teljes munkaidőben. Munka majd a magánélet kötelezettségei után két fáradt és feszült ember együttléte (nem csak szex) lehet megszokás, lehet kötelesség vagy a még tomboló tűz eredménye de a mondat elején leírt okok miatt nem lehet ez az idő igazából minőségi. Ha három gyerek lesz akkor már lehetetlen lesz megteremteni a harmóniát ha az anya is dolgozik, ilyen esetekben mindig a gyerek veszít.

Bármennyire is tisztellek a szépen és intelligensen leírt hozzászólásod miatt még is félek kénytelen leszek megbántani téged a véleményemmel. Úgy vettem ki az írásodból, hogy van vagy volt bölcsődébe járó gyermeked. Az én véleményem az, hogy minden olyan nőt aki bölcsődébe teszi a gyerekét fejbe kéne lőni. Egyrészt annak a kisgyereknek pont abban a korban van a legnagyobb szüksége arra, hogy az édesanyja mellette legyen folyamatosan. Ráadásul még egy éve sincs, hogy kipattant a közétkeztetési botrány melyben orvosok kérték a szülőket ne engedjék a gyermeküket  tíz éves kora előtt enni ezekből a mérgező moslékokból. Bizonyosságot nyert, hogy a közétkeztetés a felelős a gyermekkorban kialakuló ételérzékenységek többségéért (Tej, tojás, mogyoró, paradicsom, liszt stb. érzékenység) valamint a gyerekkori cukorbetegségért. Ebben az esetben könnyű azt mondani, hogy a közétkeztetést kell rendbe tenni azonban az lehetetlen. A közétkeztetési cégek is vállalkozások amik pénzért nyújtanak szolgáltatást (vagy a szülő, vagy az önkormányzat fizet). Ezt a szolgáltatást pedig a “minél többet minél kevesebből” gazdasági elv alapján nyújtják. A gyermekeknek házi kosztra van szükségük amit az anyjuktól kapnak és nem mindenféle vegyszeres mérgező vacakra.

Delin
Olvasó
Delin

Valoban, az irasomban osszekapcsoltam a diplomat az intelligencival, szerencsere nem igazan talalkozok buta diplomasokkal es munkam kapcsan alapbol nem talalkozok nem diplomasokkal max a konyhan.Ebben egyetertunk egyebkent a ketto nem jar egymassal es nem is zarja ki egymast, de ez nemtol fuggetlen.

A 2. Pont azon reszevel egyet ertek, hogy tobb a diplomas no, mint ferfi Mo-on. Azonban, azok a nok akik vegzettseguknek megfeleloen helyezkednek el, altalaban napi szinten csak diplomas ferfiakkal talalkoznak, max szabad idejukben futnak ossze masokkal, de azok is jobb moduak, mivel 30 korul mar ezeknek a noknek van penze szorakozni es nem fognak olcsobb helyekre menni, mert a keves szabad idejuket nem arra szanjak. Az alibi diplomasokrol en, mint irtam nem tudok nyilatkozni, csaladi korben van ra pelda, de az 1-2 eventi talalkozas boven eleg is beloluk (legyen akar ferfi vagy no). DE itt a velemenyed nagyon sarkos, a diploma nem zarja ki, hogy legyen jol mukodo parkapcsolatod, akar gyerekkel es az en diplomas ferfi ismeroseimnek mindnek diplomas felesege van.

Ertem azt az erved, miszerint a nagyobb verseny a noi munkavallalok altal lenyomja a ferfiak beret. De pont a magas szaktudasu munkakorokben ez nem igaz, hiszen keves a jo szakember (nemtol fuggetlenul) es mar a cegek versenyeznek a szaktudasert, amit kenytelenek megfizetni. Azokban a munkakorokben amire keves ember alkalmas vagy dinamikusan nonek az uj allasok altalaban nem csokkenek a berek. De ez csak egy faktora a fizetesnek, ezer masik van, es nem hiszem hogy a noi munkavallalas a fo oka annak, hogy MO-on atlagban alacsonyak a berek.

Szemelyes peldamra, a kislanyom nem bolcsodebe jar, egy dadus vigyaz ra itthon a sajat kornyezeteben, akitol 100% figyelmet kap es altalam, elore fozott eteleket eszik. (Tudom ezt a tarsadalom tobbsege ordogtol valonak tartja.) Teljesen egyet ertek veled a magyar bolcsodei korulmenyekkel, igy ha MO-on is elnenk biztosan nem jarna allami bolcsodebe, ahol minimum 20-an vannak egy csoportban es a pedagogusi, bolcsodei szemelyi allomany borzaszto, tisztelet a keves kivetelnek. Erre irtam, hogy teljesen uj csaladi modellek vannak kialakuloban, mert egy fiatal par teljesen uj kihivasokkal nez szemben, mint anyaink, es ertheto ha az o peldajukbol okulva egy no nem csak HTB es martir szerepre szeretne berendezkedni otthon. Nem is engedheti meg maganak, hogy szukseg eseten ne tudja eltartani magat vagy a gyerekeit, ezert is fontos, hogy az otthon toltott kiesett munkas evek elore meg legyenek tervezve. De barmennyire vagy tudatos, igenis a csalad meg mindig negativan hat a noi munkavallalokra, es ilyenkor kezd el igazan kinyilni a paygap a ferfiak es nok kozt ugyanabban a munkakorben, mert teljesen mas a megitelese egy dolgozo anyanak es apanak es persze masok a lehetosegei is. A nonek, ha teljes allasban is dolgozik ellatva a feladatait, meg fog rekedni egy idore, mert nem tud 3-4 evente munkahelyet valtani +20-30%-os berert es +1 szint elore lepesert, ami ma kovetelmeny, ha nem akarsz egy helyben toporogni a cegnel.

Kalman
Újságíró

“Az alibi diplomasokrol en, mint irtam nem tudok nyilatkozni” – miért, mérnök vagy? Esetleg fizikus?

Rokapapa
Újságíró

Most egy kicsit csalódtam benned. Üres kifogásokkal operálsz és társadalmilag bevett női hazugságokkal.  “Már másként kell élnünk mint anyáinknak.” Az ilyen és ehhez hasonló kijelentéseket a feminizmus azért hozta létre, hogy a nők lelkiismerete ezzel legyen megnyugtatva. Nem kell sőt nem is szabad másként élnie egy mai nőnek mint anyáinknak vagy dédanyáinknak.

Diplomások és a női munkavállalók. Látszólag nincs összefüggés valójában pedig igen egyszerűen meglehet találni a párhuzamot.

Vannak az úgynevezett passzív munkák amiket 90%-ban nők végeznek annak ellenére, hogy ezek között olyan is van ahol a férfiak vannak többségben. Ilyenek a következők (és még rengeteg más is): egészségügyi dolgozók, rendfenntartók, tűzoltók, ügyvédek, bankárok (pénzügyesek), kereskedők de még a te dadusod is.

A másik oldal az aktív munkáké amit 90%-ban férfiak végeznek pedig itt is vannak kifejezetten női területek. Mezőgazdaság, és szinte minden ipar.

A Passzív munkák is fontosak egy társadalom működtetéséhez de nem mindegy milyen arányban mivel csak a társadalom működését tartják fent hasznot nem termelnek sőt felélik azt. Csak egy egyszerű példa: 1 kg kenyér, a mezőgazdaság és az élelmiszeripar egyes részei előállítják a hozzá való anyagokat “a” összegért. Ezeket az anyagokat eljuttatják a sütőipar részére “b” összegért, A sütőipar ebből kenyeret gyárt “c” összegért, majd a kenyeret kiszállítják “d” összegért, a kereskedő eladja “e” összegért.

Látszólag mindenki dolgozik de valójában csak az “a” és a “c” termel hasznot a többi pusztán az “a” és “c” által megtermelt javakat mozgatja  és feléli.  sok passzív munka van ami csak feléli a pénzt mint mások átcsoportosítják azt de mindegyik saját részére is átcsoportosít mint munkabért (a munkabér a legkézzelfoghatóbb felélés).

Persze ez egy rendkívül durva és felületes meghatározás de jól tükrözi a lényeget. Mind a passzív mind az aktív munka szükséges de mindenki béréért és az ország javaiért az aktív munkát végzőknek kell megdolgozniuk. Ez eddig rendben is lenne de az utóbbi 30-40 évben felborultak az arányok a női munkavállalók rohamos terjedése miatt. Mivel a nők az aktív munkák túlnyomó részét nem tudják elvégezni ők a passzív munkában kapnak állást. Már eljutottunk arra a szintre, hogy pusztán a nők munkához jutásának érdekében drasztikusan megemelték a passzív munkában dolgozók számát. Felborult az egyensúly több pénz kell a passzív munkaterületnek mint amit az aktív terület kitud termelni. Hanyatlás és szegénység a végeredmény. Az passzív terület 90%-ban nők dolgoznak de ez a 90% egyben felesleges is. Nyugaton is ez a helyzet, szinte nincs olyan hónap, hogy ne lennének sztrájkok az újabb adók, közterhek, áremelések miatt. Ott is kimutatható a hanyatlás csak mi eleve alulról kezdtünk el hanyatlani.

Egy nőnek nincs karrier választási lehetősége, család és semmi más. Aki másként tesz az a saját gyermekei számára teremt egyre rosszabb és rosszabb világot miközben még maga ellen is fordítja a gyermekeit..

Delin
Olvasó
Delin

Nem azt irtam, hogy egy nonek maskeppen kell elnie, mint anyainknak, hanem azt hogy sokan maskepp elnek. Ez teny kerdes, az okokrol lehet vitatkozni es hogy jo vagy nem jo, de teljesen felsleges. Nekem mindket nagymamam igazi joeszu parasztasszony volt, felneveltek 4-5 gyereket es egesz eletukben kemenyen dolgoztak, azert hogy a csalad alapszuksegletei ki legyenek elegitve. Ehhez a tarsadalmi helyzethez tarsul, amit itt sokan klasszikus csaladanya szereppel azonositanak. Ezt ossze se lehet hasonlitani az en (es sokak) “modern” eletkorulmenyeivel, ami uj kihivasokkal van tele mind a ferfiaknak, mind a noknek, melyek uj megoldasokat varnak a csaladoktol ahhoz hogy mukodjenek.

A passziv/aktiv munkakhoz inkabb nem kanyarodnek el, regenyeket lehetne irni, mely szakmak azok amik tarsadalmilag hasznosak, szuksegesek, megbecsultek es meyek amik pl a GDP-t novelik es finnanszirozzak belole minden fele joleti juttatast ami a 2. vilaghaboru elott nem is letezett.

“Egy nőnek nincs karrier választási lehetősége, család és semmi más. Aki másként tesz az a saját gyermekei számára teremt egyre rosszabb és rosszabb világot miközben még maga ellen is fordítja a gyermekeit.”

Az utolso bekezdesed nekem mar tul szelsoseges es eletidegen, total no comment kategoria.

Naooo
Olvasó
Naooo

“es nem hiszem hogy a noi munkavallalas a fo oka annak, hogy MO-on atlagban alacsonyak a berek”

Mert az átlagnál több a zsidó?

DennisVT
Újságíró

“azok a nok akik vegzettseguknek megfeleloen helyezkednek el, altalaban napi szinten csak diplomas ferfiakkal talalkoznak”

Ez persze egyáltalán nem igaz… attól függően persze, hogy mennyire nyitott az illető, mennyire maradnak meg a régi barátok/ismerősök, illetve mennyire hajlandó ‘besznobulni’ az ember.
Ez utóbbi alatt pl azt értem, hogy “én már diplomás vagyok, így nem járok fiatalkorom kedvenc de egyszerű helyeire, most már csak a puccosak jöhetnek szóba”. Ugyanígy: “leépítem azokat az ismerősöket régi barátokat, akik diplomásként már ciki társaságnak számítanak, mert ők nem lettek azok”.
Ez nagyjából a hányinger kategória. Nem tudom ki hogy van ezzel, de én elképesztően vegyes társaságokba járok. Mindenhol vannak diplomások, nem diplomások, és sokkal inkább a közös témák, szórakozások, hobbik, érdeklődések, intelligenciaszint tartja össze ezeket a brigadokat, mint a papír.
Egy diplomás nőnek – még akkor is ha diplomás munkahelye van – lépten nyomon adódik lehetősége “egyszerűbb” emberekkel találkozni, csak ők ugye nem ütik meg a diplomás-mércét.
Megint az az (asszem) orosz autóreklám jut az eszembe, ahol egy bútorboltban a menedzserasszony fölényesen ügyintéz, és észre sem veszi a fizikai munkást. Aztán emberünk bérel egy menő autót (így lesz reklám), szépen kiöltözik, és hipphopp ugyanaz a nő ugyanazt a férfit máris észreveszi.

Szóval nem kell ide a púder. Nem arról van szó, hogy diplomás ember nem találkozik nemdiplomással, hanem arról, hogy a diplomás nő leszarja a nemdiplomás pasit.
Nekem pl az életemből egyáltalán nem nyilvánvaló, hogy van-e diplomám vagy nincs, így aztán majd minden nő, akivel megismerkedek összetöri magát, hogy így vagy úgy, de kiderítse. Számomra kimondottan vicces szituk szoktak adódni, ahogy látom a szerencsétlenkedéseiket… miközben szellemileg/műveltségileg – nagyképűség nélkül mondhatom – a kanyarban sincsenek.

De jön még kutyára úthenger… Már most sem jut minden diplomás nőnek diplomás ffi egyszerű számszaki okokból, és ha ehhez hozzávesszük azt, hogy csomó jól menő jó végzettséggel rendelkező jómódú pasasnak esze ágában sincs megállapodni, hanem inkább rotációban forgatja a 20onéves nőket, szerintem egyáltalán nem túlzó azt mondani, hogy a randipiacon legalább 3szor, sőt talán 4-5ször (de 10szeresnél se lepődnék meg) annyi diplomás nő keresgél diplomás ffit, mint fordítva. Így aztán nagyrészük kénytelen lesz lefele válogatni, ami persze nem fog menni, csak csomó bénázással, amin tisztességes MGTOWként jókat fogok röhögni.

Delin
Olvasó
Delin

Persze nem mindenkire igaz, de nalam ez termeszetesen alakult ki. Szulovarosombol elkoltoztem 18 evesen, onnan kvazi mindenki lemorzsolodott a szuk csaladon kivul, az egyetemrol meg megmaradt par baratom es utana a barati korunk munkatarsaink kozul kerultek. Spontan termeszetes szelekcio, semmi sznobsag.

Az inteligencianak pedig nem feltetele a diploma, ebben teljes mertekben egyet ertunk.

Abban is itt igaza van mindenkinek, hogy minden nonek diplomatol fuggetlenul fel kellene fognia, hogy 20as eveiben a legkelendobb a ferfiak koreben. 30 folott egyre kisebb az a bazis, amibol az igenyeiknek megfeleloen valogathatnak. Sajnos ez a csapda, hogy ahogy idosodsz es vagy egyre magabiztosabb, jobban ismered a sajat vagyaid, anyagilag erosodsz, ugy nonek az igenyek a jovendo partnerrel szemben, a lehetosegek azonban egyre korlatozottabbak. A masik kegyetlen dolog a noi biologia, amirol altalaban lehetetlen nyiltan beszelni, mert minden no igyekszik nem tudomast venni rola. Tudat alatt azonban mindenkit fusztral, ami nagyon szelsoseges megnyilvanulasokhoz tud vezetni.

Reszet Elek
Újságíró

Szerintem a posztoló ellenére inkább ukrán és nem reklám: https://www.youtube.com/watch?v=Fd_yyKj7Pag

Ez ugyanaz törökben zenével: https://www.youtube.com/watch?v=DxP1V5SNiVc

Naooo
Olvasó
Naooo
Antifeminista
Olvasó
Antifeminista

Hagy szenvedjenek ők akarták, hogy így legyen!!

Kalman
Újságíró

100%-ig egyetértek Rókapapával. Biztos, hogy annyira fontos az a pénz, amit keresel, hogy az óvodáskor előtt másra kell bíznod a gyerekedet? Pláne, hogy ahogy írsz gondolom ügyvéd, vagy ilyesmi lehetsz, és ha működik a hipergámia, akkor a férjed pénzéből simán megélnétek, csak a síelésről és a tengerpartról kellene “lemondani”. Vagy tévednék?

Lényegében külsős szolgáltatókra bízod (magyarul outsource-olod) azt, ami a családanya feladata lenne: a gyermek gondozása, a kaja elkészítése, a lakás rendbentartása. Az, hogy más neveli a gyerekedet, és gyártott, vagy állami tápot eszik biztosan hatalmas károkat okoz.

Bocs, ha túl durva lennék. Nem lelkifurkát akarok gerjeszteni, hanem hogy az ikrek születéséig gondolkodj ezeken!

Delin
Olvasó
Delin

Penzugyes vagyok befektetesi banknal. Pont errol irtam, hogy muszaj outsource-olni bizonyos tevekenyseget rovidebb-hosszabb idore, ami a csaladnak elfogadhato (nem a “regi” tarsadalmi beidegzodeseknek megfelelo). Nalunk ez a dadus, a tobbit egyelore kozosen megoldjuk. Pont ezert volt fontos, hogy nem estem ki az elso gyerekkel a munkaeropiacrol, mert terveztuk hogy bovul a csalad es minel kevesebb eletszinvonalesessel akarjuk ezt meguszni. Mar kitalaltunk erre egy megoldast, de az annyira egyedi es nem gyakori eset, kevesek szamara megvalosithato, hogy kar leirni.

Ratapintottal a lenyegre, mi a csaladanya feladata a mai vilagban? A nok mar dolgoznak, ha tetszik, ha nem es nem csak mert kedvuk van feltetlen, ket keresos a mai csaladmodell az esetek tobbsegeben. Az uj korulmenyekhez, uj csaladmodell tartozik, mert a regi lathatoan nem mukodik, olyan terhet rak egy no vallara, amit nem bir el es ramegy a csalad, mert egy ido utan mindket szulo fusztralt lesz (penzhiany, idohiany, faradsag, stb.).

Errol irjatok inkabb, hogy mi a mai csaladanya feladata? Mi az ami tenyleg fontos a csalad es a gyerekek szempontjabol?

Kalman
Újságíró

Én már leírtam, szerintem a legfontosabb az, hogy a gyerekkel legyen. Nekem ez a legalapabb elvárásom. Ebbe beletartozik a szoptatás is, ha egy mód van rá – minden tanulmány védőhatásúnak mutatja sokminden ellen.

Az érzelmi kötődés a legfontosabb kulcs szerintem. A gyereknek igénye, hogy 3-5 éves koráig (a pontos időtáv vitatható) általa teljesen elfogadott gondozó vele legyen. Ebből a szempontból a dadus jó megoldás lehet, mert ha végig tudja csinálni ezeket az éveket, az a gyereknek hasonló biztonságot adhat, mint a saját szülője.

De van egy probléma! A gyerek így nem hozzád fog kötődni, hanem a dadushoz! Ennek mértéke persze azon is múlik, hogy mennyi időt tudsz tölteni vele. A kötődés rendkívül fontos lesz később is: a nem kellően erős kötődés az oka a kamaszok kezelhetetlenségének. Lásd pl: Család ereje https://bookline.hu/product/home.action?_v=_&id=120909&type=22

Másik probléma, hogy ha valamiért lecseréled, vagy 5 éves korában elbocsátod a dadust, az számára óriási veszteség lesz gyásszal. Előfordulhat, hogy a gyereknek ő lesz a legfontosabb kötődése, a dadusnak viszont ez csak egy meló, ha elbocsátják megy tovább a következő családhoz. Ez szerintem problémás kapcsolati mintát adhat a gyereknek. Persze ha tudod alkalmazni amíg felnő, akkor ez nem probléma.

Szerintem a legfontosabb azt tisztázni, hogy mi valójában az életünk színvonala? Nem lehetséges, hogy magasabb életszínvonal lenne, ha a gyerekeiddel tölthetnéd az időd nagyrészét azon az áron, hogy néhány fogyasztásodról lemondasz? A halálos ágyadon mit fogsz sajnálni? Hogy nem dolgoztál és fogyasztottál eleget, vagy hogy nem töltöttél elég időt a családoddal?

Delin
Olvasó
Delin

En is a kotodo neveles hive vagyok es fontosnak tartom a szoptatast (de veletlenul sem itelnek el egy anyat se aki vagy tudatosan dont ellene vagy fizikailag keptelen ra). A szoptatas es a munka szerencsere nem zarja ki egymast, foleg 10 honapos kor utan, amikor mar egesz szepen eszik a baba mas taplalekot is es csak este/reggel/ max delben igenyli (ami lefejt tejjel, kozeli munkahellyel siman megoldhato).

3 eves kortol ovikotelezettseg van, igy gyakorlatilag a kisgyerek 1-3 eves koraig kerdes ki van vele. Ez nekem is nagy dilemmam volt, hogyan fog hatni a babara az uj ember, tud-e hozza kotodni, rosszabb lesz-e a mi kapcsolatunk, lesz-e barmilyen negativ hatasa az erzelmi biztonsagara, stb. Szerencsere semmi ilyesmit nem tapasztaltam, miutan a lanyom megertete, hogy anya nem orokre tunt el mar a reggeli elvalas se volt problemas (ez kb 3-5 napba telt). Uj napirendje lett, tudta anya elkoszon, jon xy idopontban, nem vett fel uj szokasokat, tovabbra is ataludta az ejszakat. Az hogy jobban kotodik a dadushoz kizartnak tartom, ha a szulo munka elott/utan/hetvegen aktivan foglalkozik vele. Ilyen alapon egy klasszikus csaladmodellben az apak alig kotodnenek a gyerekeikhez, hiszen az anyakhoz kepest sokkal kevesebb idot toltenek a gyerekekkel.

Szerintem a ferjem ugyanannyira fontos a kislanyunknak, ugyanugy hozzajarul a fejlodesehez stb, es mikor egeszen kisbaba volt is a szoptatason kivul kb mindent tudott a ferjem is csinalni. Ami kulon nagyon jo, mert felmerte mennyi munkaval jar az otthonlet es sokat erosodott a kotodes koztuk.

Az utolso bekezdesed teljesen jogos, mi is ezeken szoktunk gondolkozni, hogy lenne a legjobb, hogyan tudjuk minimalizalni a munkat kb szinten tartva az eletszinvonalat es minel tobb idot a csaladdal tolteni. Ami most egy gyerekkel mukodik, nem fog mukodni 3 gyerekkel anelkul, hogy mindketten a vegkimerules szelere ne keruljunk, amig minden gyerek ovis koru nem lesz. Most  a testverek erkezesevel a problema az elkovetkezo egy evre megoldva, de meg mindig ott lesz az az idoszak amikor a kicsik 1-3 ev kozt lesznek. Utana is olyan munka kell nekem, mint nonek, ami kello flexibilitast ad hogy tobb idom legyen a ferjemre es a gyerekekre. Szerintem ez a mai modern csalad legnagyobb kihivasa…

Gazella
Olvasó

5 éves kortól kötelező csak az ovi, előtte kaphatsz felmentést. Még örülnek is, ha teltház van.

Mi nagyon jól megoldottuk a modern család kihívását: kidobtuk a kukába. Ezt ajánlom mindenkinek. A nő legyen htb. Életszínvonal? Ideje megtanulni spórolni. A gyerekeknek sokkal többet jelent az anyai jelenlét, mint a nyaralás, a márkás cipő meg a csili-vil játékok.

(Ezt muszáj elmesélnem, mert nagyon vicces. A nagyobbik fiamnak van több szuper játéka is, de most a kedvence… egy gyerek strandbugyi :D Jól ki lehet belőle húzni a kötőjét hosszúra, és húzza maga után fél napokat, mintha a kiskutyája lenne. Megfizethetetlen látvány.)

Igazából mikor ilyen radikális véleményt fogalmazok meg a htb-séggel kapcsolatban, mindig hozzá szoktam régebben tenni, hogy persze tudom, vannak kivételek, akiknek muszáj elmennie dolgozni stb., de most nem fogom, mert mindenki ennek a kivételnek képzeli magát, amikor 99 százalékban nem is tartozik bele. Szerintem a legtöbb nő meg tudná oldani okosan, hogy otthon legyen, ha akarná. Csak nem akarja eléggé.

DennisVT
Újságíró

“Mi nagyon jól megoldottuk a modern család kihívását: kidobtuk a kukába.”

A gyereket? Hááááát, ez is egy megoldás:))))

Delin
Olvasó
Delin

Lehet meglepo, de par finomsagot leszamitva egyet ertek veled. Mindent osszevetve arra jutottunk a ferjemmel, hogy a csalad es a gyerekeink erdeke egyontetuen az, ha az elkovetkezo 3-4 evre kivonom magam a munka vilagabol es napkozben a gyerkocokre koncentralok, azaz HTB leszek, ha nem is teljesen a hagyomanyos modon (mellette azert csinalok egy plusz diplomat).

Az eletszinvonal tartasa azonban nem azon mulik mennyit tudsz sporolni, az csak a koltseg oldal, amit eleg limitaltan lehet csokkenteni. Nem a gyerek jateka/pelusa/ruhaja/nyaralas stb a sok, hanem anya kiesett munkabere es az ez ido alatt elszalasztott lehetosegek eloleptetesben/fizuemelesben (a kesobbi kisgyerekes anya belyegrol mar nem is beszelve, amit eleg kemenyen bearaz a munkaeropiac). Ez az, amit sokan nem ertenek meg (anya munkaberetol fuggoen ez tobb tizezer Ft-tol felmehet tobb szazezer Ft-ig havonta (!), ami egy ketkeros csaladnal akkor is jelentos, ha apa boven a magyar atlag felett keres). A masik, ami nagyon draga foleg 3 gyereknel, az a megfelelo oktatas, nyelvtanulas es sport biztositasa mar egeszen kigyerek kortol.

De abban maximalisan egyet ertek veled, hogy a nagyon szelsoseges helyzeteket leszamitva, a csalad (nem CSAK a no) dontese, hogy x idore HTB lesz-e vagy sem.

Gazella
Olvasó

Dennis, jót mosolyogtam ezen először. :) De aztán elszomorodtam, mert tényleg egy csomó ember így oldja ezt meg sajnos, hogy megy a gyerek a kukába.

Delin, tudom, nehéz azt megélni, hogy az anya fizetése volt nincs. Ezért is tartom szerencsésnek magunkat abból a szempontból, hogy én sosem dolgoztam, így nem éltük ezt meg. Hanem azt éljük meg, hogy régen volt csak a férjem fizetése, most meg van a férjem fizetése + az egyre több juttatás a gyerekekre. Aztán ha lesz majd harmadik gyerek is, a férjem megkapja a bruttó fizetését, ami olyan lesz, mintha én is dolgoznék.

A másik pszichológai könnyítés nálunk, hogy nem tervezem betenni a lábamat a munkaerőpiacra, így az a görcs sincs, hogy nem érek majd ott semmit / csak kevesebbet, ha x időre kiesek. Nincs honnan kiesnem és nincs hova visszamennem, nem is szeretnék.

(Ezeket értettem úgy, hogy nálunk a probléma ki van dobva a kukába. :-) )

Amúgy nagyon becsüllek azért, hogy kapod itt az “ívet” :-) és mégis milyen normálisan reagálsz. Tapasztalatom szerint a legtöbb dolgozó anya tizedennyitől is Medúzává változik, ha valaki azt pedzegeti, esetleg attól, hogy dolgozik, nem “mindenre egyszerre képes” szupernő, hanem kevésbé jól teljesítő feleség és anya.

Nem tudom egyébként, hogy miképpen gondolkodsz, de szerintem egy nő minél inkább más értékek és elvek mentén szeretné nevelni a gyerekét, mint ami általában a tömeget (és így a médiát, a kortársakat, a közoktatásban dolgozókat) jellemzi, annál inkább érzi fontosnak azt, hogy ne dolgozzon, hogy ott lehessen ellensúlyozó háttérként mindazellen a befolyás ellen, amely kívülről éri a gyereket.

Nem is arról van szó feltétlen, hogy akkor a gyerek ne járjon iskolába stb. (bár Nyugaton már ez is szükséges megoldás lehet, annyival durvább ott az agymosoda), hanem hogy a szülő mindig oda tudjon figyelni, mit kapott a gyerek kívülről, meg a folyamatos jelenlétével már kezdettől fogva kialakítson egy olyan bizalmas viszonyt a gyerekkel, hogy tudja, ő mindig ott van, rá lehet számítani, tőle lehet kérdezni, sőt tőle kell kérdezni elsőre (vagy az apától), és nem mástól! Anya nem fog elhajtani, mert a munka kiégette, vagy mondjuk délutános, és így nem is találkoznak egy hétig. (Esetleg a férjjel se, aki meg délelőttös…) Persze gondolom, te nem műszakozol, de azért a magyar dolgozó nők jelentős része számára ez a valóság.

Sokan szokták kérdezni, oké-oké, persze legyen otthon a nő, amíg oviba nem mennek a gyerekek, de utána mit csinál, mit unatkozik otthon? Képzeld el, hogy nem munka után esel haza foglalkozni a férjeddel, gyerekeiddel, otthonoddal, hanem délelőtt szépen nyugodtan elkészülődsz, kitakarítasz, elmész a boltba, ide-oda ügyeket intézni, megfőzöl, még kreativkodni is van időd, meg arra figyelni, hogy miből és mit főzöl, aztán még talán tudsz egy kicsit olvasni is mondjuk  vagy ami hobbid van, és aztán délután elhozod/hazajönnek a többiek, és egy olyan nő várja őket, aki egész délelőtt arra készült, hogy őket fogadja.

Szerintem a legtöbb házasság azért megy szét, mert nincs meg a férfinak az, hogy hazaér a munkából, és azt látja, hogy őt várták, hogy készültek arra, hogy ő hazaér. A férfi mint tiszteletre teremtett lény ezt borzasztóan igényli. De ugyanígy veszettül hiányozhat ez a gyerekek életéből is. Gondoljunk vissza rá, milyen jó volt menni a nagyihoz… szerintem főleg azért, mert őneki volt ideje készülni ránk. Ez szerintem a nagyik varázsa. (Ami persze most már nem lesz meg a 65 éves kori nyugdíjjal.) És nem csak az nincs meg, hogy a nők nem érnek rá a szeretteik hazaérkezésére készülni, mert munkában vannak, hanem mikor kollektíve hazaesik mindenki (ez a pozitív forgatókönyv, hogy legalább késő du- este mindenki együtt van), akkor az nem úgy telik, hogy a nő kb. mindennel elkészült délelőtt, ezért együtt tud lenni a család, hanem utána jön az “Úristen, mennyi mindent kell csinálnom” szakasz. Pedig az is milyen fontos egy családban, hogy ha nem is közösen csinálnak valamit, de fej-fej mellett, egymás mellett csináljanak dolgokat.

Szóval szerintem ha egy nő dolgozik, akkor nem képes kellő figyelmet megadni a férjének, a gyerekeinek, az otthonának, még akkor se, ha belegebed. Mert a 24 óra az 24 óra.

Persze lehet takarítónőt felfogadni meg rendelni a kaját. Ez utóbbiban van tapasztalatom, és tényleg kényelmes, de nagyon megköt. (x időintervallumban nem mozdulhatsz el otthonról, mert lemaradsz az ételről), de az elsőtől egyszerűen ódzkodom. Hogy egy idegent beengedjek a házamba, és a személyes dolgaink között ő otthon legyen, és más sikálja az én mocskomat… Hát nem tudom. Valahogy azt érzem, hogy arra van lelkileg igényem, hogy én csináljam ezeket. Nem mintha rajonganék a házimunkáért, de úgy tekintek erre, hogy az otthon, a háztartás egy kis univerzum, amelynek én vagyok az úrnője, és én szervezem, én rendezem, én tisztítom stb., ez pedig jó érzéssel tölt el. Meg az, hogy én gondoskodom a családomról. Szerintem bennünk, nőkben van egy nagyon erős gondoskodó ösztön, amit elsősorban feleségként, anyaként és háziasszonyként egészséges kiélni. Nem mondjuk migránssimogatásban vagy csivavatartásban. (Ezt nem rád írom, gondolom, nem jellemző rád, csak általánosságban:) )

Ha meg egy nő otthon van, főleg, ha már ovisak-iskolásak a gyerekei, akkor van ideje olyan dolgokra, amikkel rengeteget tud spórolni. Ezek nem divatos dolgok, pedig szerintem olyan szépek: kertészkedés, tartani néhány állatot (mondjuk tyúkokat), sk készíteni mindenféle cuccot pl. tisztítószereket, minél inkább arra törekedni, hogy ne készterméket vegyél, hanem te csináld meg, és ha lehet, olyanból, amit te termesztettél… engem ezek a dolgok mind izgalommal töltenek el, és próbálok lassan-lassan minél több dolgot az életembe integrálni.

Meg a spórolás amúgy is egy érdekes dolog. Gyerekként rosszul éltem meg, kellemetlenül, ha valamit nem vehettünk meg csak úgy. Aztán házasként, ahogy egyre jobb lett az anyagi helyzetünk, élveztem, hogy igen, megveszem simán a drágább ezt-azt a boltban, meg ami tetszik. De most olyan helyzetbe kerültünk, hogy spórolnom kell nagyon (építkezés), és azt érzem, hogy izgalmas kihívásként fogom fel. Élvezem, hogy ki kell találnom, hogy tudok bizonyos dolgokat olcsóbban megoldani, ami általában azt jelenti, hogy saját kezűleg, és így tanulok egy csomó mindent.

A házasságom elején még nagyon utáltam a házimunkát meg főzni se szerettem különösebben, de most, hogy lassan eltelt öt év, azt érzem, hogy a világon semmire nem cserélném el a munkámat, mármint azt, hogy a szeretteimről kell gondoskodnom meg a háztartást vezetnem. Egyszerűen olyan önbizalmat és önazonosság-tudatot ad ez nőként, meg minden pozitív ösztönömnek van így tere, hogy kiéljem, olyan jó. :-) Persze rengeteget kell még tanulnom, mert nem tanítottak meg otthon szinte semmire, de szívesen tanulok, kísérletezek. :)

Remélem, nem veszed-veszitek ezt nyálas ömlengésnek, csak a boldogság beszél belőlem. És szeretném kicsit ellensúlyozni azt a 100%-osan elterjedt ellenvéleményt, hogy a háztartásbeliség az szörnyű rabság, lealacsonyítja a nőt, szellemi alacsonyrendűségbe zárja etc. Én sokkal inkább azt érzem, hogy egy olyan talaj, amelyben gyönyörűen kivirágozhatunk. :-) Persze az árnyoldalaival együtt, mert igen, nem minden rózsaszirom, főleg kisgyerekekkel. De ez a munkahelyekről is elmondható…

herceg
Olvasó
herceg

“Szerintem bennünk, nőkben van egy nagyon erős gondoskodó ösztön, amit elsősorban feleségként, anyaként és háziasszonyként egészséges kiélni. Nem mondjuk migránssimogatásban vagy csivavatartásban. (Ezt nem rád írom, gondolom, nem jellemző rád, csak általánosságban:) )”

ezt is aranyozott keretbe a falra!

Delin
Olvasó
Delin

Gazella, koszi a kommentet. Orulok, hogy boldog es elegedett vagy, nehez is ugy reagalnom erre, hogy ne tunjek racionalis, szamito noszemelynek (ha egyaltalan ez lehetseges), aki csak kotekedeskent darabokra szedi egy kommentben azt idilt, amit leirsz.

“Delin, tudom, nehéz azt megélni, hogy az anya fizetése volt nincs. Ezért is tartom szerencsésnek magunkat abból a szempontból, hogy én sosem dolgoztam, így nem éltük ezt meg… Nincs honnan kiesnem és nincs hova visszamennem, nem is szeretnék.”

Ne haragudj, de nem tudhatod milyen ketkeresos csaladmodellrol egykeresosre valtani, mivel elmondasod szerint sosem dolgoztal. Mas az ha nektek az allam altal nyujtott tamogatas plusz penzkent jelenik meg a csaladi kasszaban (ahelyett hogy te valahol minimalberert robotolnal tavol a gyerekeidtol – igy teljesen megertem az ez iranti lelkesedesed), mintha valami elhanyagolhato tetelkent, ami szinte semennyire sem kompenzalja anya kiesett beret.

Oszinten csodalom mennyire batrak vagytok, hogy kvazi egy brutto 250eFt-os keresetre bemertek vallalni 2-3 gyereket + egy epitkezest (megha gondolom valahonnan csurrant-cseppent is egy kivulrol jovo nagyobb osszeg, hogy egyaltalan el tudjatok kezdeni epitkezni). A ferjemnel mi ennel sokkal kockazatkerulobbek vagyunk, es oszinten szolva eleg felelotlennek is tekintenenk ilyen szempontbol magunkat, ha ezt igy bevallalnank. Mar csak azert is, mert nalatok nincs B terv, ha barmi tortenik a ferjeddel, ne adj isten megromlik a hazassagod, minden osszeomlik egyik pillanatrol a masikra (sajnos lattam mar erre nem egy peldat – foleg ha anyospajtas kozeleben tortent az epitkezes, ne adj isten a veluk kozos telken). De oszinten kivanom ne igy legyen.

“Nem tudom egyébként, hogy miképpen gondolkodsz, de szerintem egy nő minél inkább más értékek és elvek mentén szeretné nevelni a gyerekét, mint ami általában a tömeget … hogy ott lehessen ellensúlyozó háttérként mindazellen a befolyás ellen, amely kívülről éri a gyereket… (bár Nyugaton már ez is szükséges megoldás lehet, annyival durvább ott az agymosoda), hanem hogy a szülő mindig oda tudjon figyelni, mit kapott a gyerek kívülről, meg a folyamatos jelenlétével már kezdettől fogva kialakítson egy olyan bizalmas viszonyt a gyerekkel, hogy tudja, ő mindig ott van, rá lehet számítani, tőle lehet kérdezni, sőt tőle kell kérdezni elsőre (vagy az apától), és nem mástól!”

Szerintem minden szulo igy gondolkodik, aki szereti a gyereket es torodik vele, ez fuggetlen foglalkozastol, tarsadalmi helyzettol. Azt viszont meg mindig fenntartom, hogy a kotodes ugyanugy kialakulhat es ki is alakul egy ketkeros csaladmodellben, mint egy egykeresosben. Ez nem ezen mulik.

A csunya nyugat sztereotipiaval pedig csak ovatosan (foleg, ha nincs szemelyes tapasztalatod milyen ott elni es csak magyar nyelvu cikkekbol, tv-bol vagy a Gizikenek az unokatesojanak a baratjanak az elmondasabol van rola par infod). Csak az oktatasra szoritkozva, en szemelyesen nagyon ellene vagyok az elmaradott poroszos, magolos magyar kozoktatasi rendszernek, amit sajnos a penzhiany es a fusztralt, hozza nem erto, nyugdijra vagyo pedagogusok csak teteznek (tisztelet a kivetelnek). Szemelyesen tapasztaltam meg milyen negativ berogzodeseket, kisebbsegi erzest, gorcsos teljesitmenykenyszert tud magara szedni ott egy gyerek, amit mar a lazabb egyetemi es egyeb onfejlesztesekkel is nagyon nehez korrigalni es gyokerestol kitepni, hogy kesobb magabiztos felnott lehess. Sajnos ettol nem tudod megvedeni a gyereked, hiaba is szeretned… (hacsak nincs lehetoseged valami Montesorri oviba vagy alternative iskolaba jaratni a gyereked). En sokkal nyugodtabb szivvel engednem a gyerekem akar egy jobb kornyeken levo public school-ba is pl Angliaban, ahol egyeni fejlesztesi tervet kap, batoritjak, kiscsoportos formaban fejlesztik a kulonbozo alapkeszsegeit, fokozatosan eloterbe helyezve a targyi tudas fontossagat, mint barmilyen Magyar kozoktatasi intezmenybe.

“Szóval szerintem ha egy nő dolgozik, akkor nem képes kellő figyelmet megadni a férjének, a gyerekeinek, az otthonának, még akkor se, ha belegebed. Mert a 24 óra az 24 óra.”

Errol azt hiszem mar irtam hosszabb kommentet. Erre valo a fizetett segitseg es a tamogato partner, de teny, hogy van akit zavar az idegen a lakasban es sok ferfi ferfiatlannak tartja a hazimunkat. De pont a takaritas (+egyeb ilyen idorablo kotelezo dolgok) nem ad semmi, de semmi pluszt a csalad eletehez, azon kivul hogy kesz kell lennie (mondom ezt ugy, hogy nekem sincs takaritonom). A fozes mar egy fokkal szemelyesebb dolog es masokat is bevonva akar csaladi program is lehet.

A munka/hobbi reszere pedig annyit, ha nem valami kotelezo muszaj dolgot csinalsz munkakent, konnyen lehet a munkad a hobbid, amiben jol erzed magad, buszkeseggel tolt el, kielheted a kreativitasod, + meg penzt is kapsz erte. Ezert fontos pl egy piackepes diploma, munkatapasztalat pl gyerekvallalas elott, hogy minel tobb lehetoseged legyen, ne egy papir korlatozza be a mozgastered.

“Szerintem bennünk, nőkben van egy nagyon erős gondoskodó ösztön, amit elsősorban feleségként, anyaként és háziasszonyként egészséges kiélni. Nem mondjuk migránssimogatásban vagy csivavatartásban.”

Az osztonnel nem vitatkozom, szerintem ez a nokben biologiailag kodolva van, megha valamiert el is nyomjak. Azzal viszont, hogy ezt hogy eled ki: hazassagon belul/ kivul fix partnerrel, akartok-e gyereket/lete-e egyaltalan/ a szemelyisegetek/elethelyzetetek alkalmas-e ra az nagyon valtozo. Maga a haziasszony szerep pedig megint olyan, ha te jol erzedben benne magad, nem fusztral, a partnered is kielegiti, akkor hajra. Attol, hogy valaki nem 100%-ban haziasszony meg gondoskodhat a csaladrol, a ketto nem zarja ki egymast, bar teny, hogy ne oruljon meg ilyenkor a no szukseges egy tamogato tars, aki kiveszi a reszet a csalad koruli teendokbol, nem csupan penzt keres.

(A masodik mondatodra inkabb nem is reagalnek, a dolgozo nonek semmi koze sincs a migranssimogatashoz vagy a kutyatartashoz.)

Reszet Elek
Újságíró

“Attol, hogy valaki nem 100%-ban haziasszony meg gondoskodhat a csaladrol, a ketto nem zarja ki egymast, bar teny, hogy ne oruljon meg ilyenkor a no szukseges egy tamogato tars, aki kiveszi a reszet a csalad koruli teendokbol, nem csupan penzt keres.” – Itt van a kutya elásva. Lefordítva: ha dolgozol, egyedül nem tudsz gondoskodni a családodról.

Gazella
Olvasó

Nagyon különös, amikor valaki amellett érvel egyszerre, hogy egy fő nem tud eltartani egy családot, és amellett, hogy dolgozzon a nő, hátha majd egyedül kell eltartania a családot… Most akkor el lehet tartani egy fizetésből egy családot vagy sem? :))

Egy kis lenézést érzek a szavaidból, mármint azt feltételezed, hogy csak minimálbérért tudnék elmenni valahova robotolni. De ez ilyen tipikus feminista tévképzet, hogy nyilván csak az a nő választja a háztartásbeliséget, aki amúgy csak rémes munkák közül válogathatna, és mondjuk egy borzasztóan fárasztó + alig fizetéssel járó melóhoz képest nyilván a htb-séget választja, pedig ha lenne lehetősége Álmai Munkájára, akkor nyilván azt választaná, mert a legrosszabbnál is kicsit is jobb munka, az már sokkal jobb, mint a háztartásbeliség. Hát a fenét. :-) Voltak karrierterveim (nem gondoltam, hogy megengedhetem majd magamnak a htb-séget), egyetemre is jártam, bőven meglennének a szellemi képességeim ahhoz, hogy magas végzettségem és jó állásom legyen. Csakhogy én inkább azt választottam, hogy háztartásbeli legyek. Mert ezt tartom a legmagasabbrendű hivatásnak, amit egy nő végezhet. És mert tudom, hogy semmi más nem tenne ennyire boldoggá. (Na jó, amikor a gyerekek nagyon fárasztóak és zajosak, elvizualizálom magamat mint kutató történész valami csendes levéltárban, ahol órákig nem szól hozzám senki, de hát ez ilyen “introvert problems” kategória…) Az előzőekkel nem dicsekedni akartam vagy fényezni magamat. Csak szeretném, ha elfelejtenénk már azt a hülyeséget, hogy csak a buta nők mennek háztartásbelinek.

Azt amúgy honnan veszed, hogy mennyi a férjem fizetése? Nem értem ezt a felelőtlenezést, fogalmad sincs róla, hogy mennyit keres a férjem, vagy hogy még mit rakunk bele az építkezésbe. De igazából ezt a témát itt be is rekeszteném, mert eszem ágában sincs kiteregetni az anyagi helyzetünket. De visszakanyarodnék az első felvetésemhez. Ha egyedül nem lehet eltartani egy családot, akkor nyilván úgy is “bedőlnénk”, ha a férjem kidőlne, és csak az én fizetésem lenne, hiszen egy fizetéssel nem lehet eltartani egy családot. (Azzal már nem is akarom borzolni a kedélyeidet, hogy a tervünk minimum négy gyerek. :-D)

Szóval szálljon be a férj. Ok. :-) Két ember hazaér a munkából és mindkettő főzzön, takarítson, ügyeket intézzen stb., ahelyett, hogy valaki otthon van és megcsinálja, aztán mire hazaér a férj, már egyiknek sincs komoly dolga, hanem élvezheti egymás társaságát. Meg azt se értem, miért menjek el dolgozni, hogy aztán a fizetésem jelentős részét dadusra költsem, aki majd menesztve lesz, és összetörik érte a gyerekem szíve, mert 1 éves korától kb. többet volt vele, velem? Mi ebben a pláne?
(Persze tudom, ha rengeteget keresek, akkor nyilván egy dadus kifizetése nem akkora probléma, de beszéljünk általánosságokban, egy magyar blogon az átlag magyar valóságról.) Tehát elmegyek dolgozni, hogy a fizetésem jelentős részét  arra költsem, hogy idegenek sokkal drágábban elvégezzék azt a munkát, amit én sokkal kevesebb pénzből elvégeznék otthon, plusz még a gyerekemet is más nevelje fel helyettem jószerivel, annak mi értelme van?

Amúgy a háztartásbeliség nem arról szól, hogy a férj nem csinál semmit, hanem arról, hogy van egy valaki, akinek ez a fő feladata, erre szakosodott, ez a munkája, ezzel törődik, és akkor ő sokkal olcsóbban, gyorsabban, hatékonyabban elvégzi mindezt, mintha két olyan embernek kéne vele nyüglődnie munka után, akinek ez csak egy plusz teher.  Ráadásul a férfiak totál nem arra lettek kitalálva, hogy házitündérkedjenek, arról nem is beszélve, ha ez női elvárásra történik, és nem valami extra, ha szükséges.

Azt meg csak nem kell nekem elmondanom egy másik anyának, hogy a háztartásvezetés mennyire nem csak a sikálásról szól, hanem egy atmoszféra megteremtéséről, aminek az az alapja, hogy a családod és az otthonod van az elsődleges, sőt kizárólagos helyen a szívedben és a gondolataid között, és nem furakszik be a helyére egy munkahely (akár szereted, akár nem, ez most mindegy).  Feleségnek, anyának, háziasszonynak lenni van olyan sokrétű hivatás, hogy kitöltse egy nő napját és gondolatvilágát. Itt nem arról beszélek, hogy akkor ne érdekeljék a világ dolgai vagy semmi más, hogy ne legyen más érdeklődési köröd, hobbid ilyesmi, de a hobbi meg valami, amiről olvasgatok, mert érdekel, összehasonlíthatatlan egy munkával, egy karrierrel meg főleg.

Azt is szépen eldöntötted, látom, hogy nincs nálunk B terv, csak pislognék, mint hal a szatyorban, ha történne a férjemmel bármi is. :-D

Nem az oktatási rendszerről beszéltem, hanem a szemléletről, ahogy átadják az anyagot. Magyarországon még a tananyag és a tanári anyag sem annyira gender- és kultúrmarxizmus-fertőzött, mint Nyugaton. Ebből a szempontból sokkal inkább be merem iratni a gyerekem egy magyar iskolába, főleg egy egyháziba, mint mondjuk egy német iskolába.

Az is igaz, hogy nem éltem külföldön (tudom, ezért a külföldön élők egy jelentős rétegében valami alsóbbrendű kasztba tartozó mucsai parasztmagyar vagyok, aki a mocsárból köpköd a Cúnya Nyugatra), de vannak az embernek külföldön élő barátai, meg tud olvasni angolul blogokat mondjuk USA-ban élő anyukák tollából (persze lehet, ezt nem nézted ki belőlem :-) ), szóval azért nem állítanám, hogy csak akkor lehet képem xy ország oktatási rendszeréről, ha oda járattam a gyerekeimet.

A migránsos mondatomhoz direkt odaírtam, hogy ne vedd magadra, mert nem rád gondoltam, mi lenne, ha nem sértődnél meg rajta? :)

Ha gondolod, hanyagolhatjuk a továbbiakban a témát, mert szerintem eléggé megsértettelek a véleményemmel az anyák munkavállalásáról. Nem akarlak bántani.

Delin
Olvasó
Delin

Elek, ha nem dolgozik a feleseg akkor egyedul gondoskodik a csaladrol?

Kizart, hogy egy szereto ferj igy vagy ugy nem tamogatja, segiti a feleseget, amiben tudja, ha latja rajta, hogy kimerult. Nehogy azt gondold, hogy amig egyedul voltam otthon egy gyerekkel, nem kellett a ferjem tamogatasa, sose voltam faradt, mindig volt meleg vacsi, ragyogott a lakas vagy csak spontan nem esett jol 1 ora nyugi, egyedul, amig o tartotta a frontot. Ha aktivan foglalkozol otthon a babaddal/gyerekekkel ezekre ugyanugy nincs idod, mert 24 ora az 24 ora, foleg ha mar x. napja/hete/honapja nem alszol este normalisan. Felejtsuk mar el ezt a szuperno, szuperman nem letezo vagyalmot, a gyerek mindenkinek melos, lemondasokkal jar. Persze mellette imadod azt a kisembert, o az akibe tenyleg erdemes idot/energiat fektetni, de ne tegyunk mar ugy, mintha ezek a problemak nem lennenek jelen ugyanugy, ha egy no otthon van. Ugyanugy jol jon nagyi/teso/baratno/egyeb rokon/ szomszed extra segitsege, mint egy fizetett, megha tarsadalmilag sokkal elfogadottabb is. Ha pedig senki sincs, csak anya/apa, akkor csak kozos csapatmunkaval lehet megoldani a dolgokat.

Delin
Olvasó
Delin

Gazella, vicces, en is pont azt erzem a valaszodbol, hogy nagyon szemelyesre vetted. En birom a strapat es kommentelhetunk tovabb, ha gondolod.

Azert is nehez kicsit kozos nevezore jutnunk, mert nagyon mas a vilagkepunk, a lehetosegeink, az eddigi tapasztalatunk es lathatoan te bolcsesz beallitottsagu vagy (ebbol a konyvtaros peldadbol kovetkeztettem es abbol ahogy irsz – szolj ha nem igy van), amig en neha tulzottan is racionalis (ami penzugyes, kocka gondolkodasom kovetkezmenye). Nem nezek le senkit, aki nem elt kulfoldon, de azt tartom, hogy mas valamirol olvasni/hallani, mint szemelyesen megelni.

“Egy kis lenézést érzek a szavaidból, mármint azt feltételezed, hogy csak minimálbérért tudnék elmenni valahova robotolni. De ez ilyen tipikus feminista tévképzet, hogy nyilván csak az a nő választja a háztartásbeliséget, aki amúgy csak rémes munkák közül válogathatna, és mondjuk egy borzasztóan fárasztó + alig fizetéssel járó melóhoz képest nyilván a htb-séget választja, pedig ha lenne lehetősége Álmai Munkájára, akkor nyilván azt választaná, mert a legrosszabbnál is kicsit is jobb munka, az már sokkal jobb, mint a háztartásbeliség.”

Ne keverjuk ide a feminizmust, semmi koze hozza. Valo igaz, felteteleztem, hogy a jelenlegi helyzetedben nem tudnal jol fizeto allast talalni a kovetkezok miatt: nincs munkatapasztalatod, a leirtak alapjan erettsegid van (ezt a jartal egyetemre kijelentesedbol feltetelezem ha nem igy van szolj), 2 kisgyereked van (hatalmas negativum munkaeropiaci szempontbol), abban nem vagyok biztos hogy videken elsz, de az csak rontana a helyzeten, nem tudom van-e segitseged (pl nagyi), de ha nincs max reszmunkaidobe vagy valtott muszakba tudnal visszamenni dolgozni. Ezekkel a parameterekkel, ne haragudj, de otletem sincs milyen jol fizeto allasra palyazhatnal.

Az, hogy htb vagy, semmit nem mond el a szellemi kepessegeidrol, ez egy dontes. Semmit nem mondtam arrol miert valasztottad ezt. Erdekes, hogy ez nekem is dilemmam volt ez anno egyetem alatt, mert mindig is tudtam hogy sok gyereket szeretnek. De vegul a fentiek miatt dontott a racionalis enem es valasztottam a diploma+munkatapasztalat+vilaglatas+eletszinvonal noveles es utana csalad opciot + htb szerep (most ugy gondolom ideiglenesen, de ezt majd az ido eldonti). En igy erzem biztosabbnak a csaladom jovojet. Hangsulyozom ez nem jobb vagy rosszabb dontes, csak mas ut.

“Azt amúgy honnan veszed, hogy mennyi a férjem fizetése?”

Ebbol az irasodbol:

“Ezért is tartom szerencsésnek magunkat abból a szempontból, hogy én sosem dolgoztam, így nem éltük ezt meg. Hanem azt éljük meg, hogy régen volt csak a férjem fizetése, most meg van a férjem fizetése + az egyre több juttatás a gyerekekre. Aztán ha lesz majd harmadik gyerek is, a férjem megkapja a bruttó fizetését, ami olyan lesz, mintha én is dolgoznék.”

Lehet elszamoltam vagy teves parametereket adtal meg, de ha a ferjed 3. gyerekkel kapja kezhez a bruttojat a csaladi adokedvezmeny miatt, akkor 250eFt korul kell keresnie (ha alacsonyabb lenne nem tudna teljesen igenybe venni, ha tobb lenne meg se kozelitene az igy kapott osszeg a bruttojat). Ha a csaladi adokedvezmeny (kb 80eFt a te bered, az kb minimalberes fizu (megha hozzaveszem a 3 gyerek utan jaro 48eFt csaladi potlekot akkor se sokkal tobb). Mondtam kocka vagyok, ez puszta matek, semmi eloitelet.

“Azt is szépen eldöntötted, látom, hogy nincs nálunk B terv, csak pislognék, mint hal a szatyorban, ha történne a férjemmel bármi is. :-D”

Ezt csak te tudhatod. De az biztos, hogy nekunk a ferjemmel mindig van B,C,D terv, ami nagyban koszonheto annak, hogy nekem piackepes tudasom van, ami szinte barmikor ertekesitheto MO-on es kulfoldon egyarant. Tobbek kozt ez is ad a csaladunknak extra vedohalot es engem ez megnyugtat.

Nah, de vissza az elso kerdesedhez:

“Nagyon különös, amikor valaki amellett érvel egyszerre, hogy egy fő nem tud eltartani egy családot, és amellett, hogy dolgozzon a nő, hátha majd egyedül kell eltartania a családot… Most akkor el lehet tartani egy fizetésből egy családot vagy sem? :))”

Nem azt mondtam, hogy egy fo nem tud alapszinten eltartani egy csaladot, eltud. A kerdes az, hogy milyen eletszinvonalon es fel tud-e annyi tartalekot halmozni egy fizetesbol, hogyha valami baj van, van mihez hozzanyulni a csaladnak? Mint hangsulyoztad, atlagos magyar csalad helyzetet nezzem, ugyhogy emiatt nem vagyok tul optimista e teren.

“Szóval szálljon be a férj. Ok. :-) Két ember hazaér a munkából és mindkettő főzzön, takarítson, ügyeket intézzen stb., ahelyett, hogy valaki otthon van és megcsinálja, aztán mire hazaér a férj, már egyiknek sincs komoly dolga, hanem élvezheti egymás társaságát. Meg azt se értem, miért menjek el dolgozni, hogy aztán a fizetésem jelentős részét dadusra költsem, aki majd menesztve lesz, és összetörik érte a gyerekem szíve, mert 1 éves korától kb. többet volt vele, velem? Mi ebben a pláne?…”

Ha maradunk a magyar atlagnal, akkor a bolcsi az opcio (ami rosszabb a gyereknek, mint a dadus). Errol mar irtam korabbi kommentben, nem torik ossze a gyerek szive, ha nem latja elfelejti. A kotodes a gyerek-apa-anya kozt van.

A munkamegosztasra, azert szerencsere annyi melo nincs egy lakasban, hogy minden nap ezzel foglalkozzunk. :) Ugyintezest elintezzuk munkaidoben (elott/utan), nagyobb fozes/ takaritas egyszer egy heten van, max este osszedobok valami gyorsat mikozben beszelgetunk. Egy atlagos este mikor mindketten hazaerunk kb igy nez ki: aktivan a gyerekkel vagyunk 2-3 orat amig el nem alszik, utana romeltakaritas (max fel ora) es attol fuggoen mennyire vagyunk faradtak 1-2 ora kettesben.

“Azt meg csak nem kell nekem elmondanom egy másik anyának, hogy a háztartásvezetés mennyire nem csak a sikálásról szól, hanem egy atmoszféra megteremtéséről, aminek az az alapja, hogy a családod és az otthonod van az elsődleges, sőt kizárólagos helyen a szívedben és a gondolataid között, és nem furakszik be a helyére egy munkahely”

Es meg en vagyok szelsoseges. :) Ez szerintem megint az alapveto kulonbozo beallitottsagunk miatt merulhet fel. En amikor kilepek az irodabol, leteszem a munkat, nem agyalok rajta, vege. Ha hazamegyek (es mint a penzkereso ferfiak) jobb esetben a csaladra koncentralok. Mar miert lenne a szivemben a munka? :D A te ferjed szivebe nem fer bele a csalad vagy ezt hogy ertelmezzem? Errol kerdezd ot, hogy mukodik, gondolom nalam is hasonloan.

“Nem az oktatási rendszerről beszéltem, hanem a szemléletről, ahogy átadják az anyagot. Magyarországon még a tananyag és a tanári anyag sem annyira gender- és kultúrmarxizmus-fertőzött, mint Nyugaton.”

A szemleletmodot nem lehet elvalasztani a rendszertol, a tananyag elavult, a tanarokrol mar irtam mit gondolok, a gender oktatas pedig inkabb a skandinavoknal jellemzo, ami kelet. :)

Eddig ahogy kiveszem, ami kozos pont koztunk az a gyerek- es csaladszeretet, megha a kivitelezes eleg mas is.

Gazella
Olvasó

“es lathatoan te bolcsesz beallitottsagu vagy (ebbol a konyvtaros peldadbol kovetkeztettem es abbol ahogy irsz – szolj ha nem igy van), amig en neha tulzottan is racionalis (ami penzugyes, kocka gondolkodasom kovetkezmenye).”

A kettő nem zárja ki egymást. Az MBTI-ben a racionalisták közé tartozom (NT). De amúgy az felkeltette az érdeklődésemet, hogy van bölcsészes írásstílus – az milyen? :)

” Ezekkel a parameterekkel, ne haragudj, de otletem sincs milyen jol fizeto allasra palyazhatnal.”

Nyilván nem ezt az életet élném, ha tervben lenne a házon kívüli munka. Akkor én is úgy alakítottam volna az életemet, hogy olyan végzettségem és munkatapasztalatom legyen, hogy álmaim munkáját végezhessem. Én az ide vonatkozó szavaidból azt vettem ki, hogy azt gondolod, azért vagyok htb és “lelkesedem” az állami juttatásokért, mert ha nem így élnék, akkor csak robotolásra lennék alkalmas. Ezek szerint félreértettelek.

“Mondtam kocka vagyok, ez puszta matek, semmi eloitelet.”

Jól kiszámoltad, kár, hogy akkor hülyeséget írtam. Szóval a férjem bruttója továbbra is a köd homályába vész, ahogy szerettem volna. :-)

“Ha maradunk a magyar atlagnal, akkor a bolcsi az opcio (ami rosszabb a gyereknek, mint a dadus). Errol mar irtam korabbi kommentben, nem torik ossze a gyerek szive, ha nem latja elfelejti. A kotodes a gyerek-apa-anya kozt van. (…)

Egy atlagos este mikor mindketten hazaerunk kb igy nez ki: aktivan a gyerekkel vagyunk 2-3 orat amig el nem alszik, utana romeltakaritas (max fel ora) es attol fuggoen mennyire vagyunk faradtak 1-2 ora kettesben.”

Jól értem, hogy napi 2-3 órát vagy együtt a gyermekeddel, aki olyan 2 év körül van? És a nap többi részében, amíg ébren van, dadus van vele? Szerinted ez egyenlő azzal, mikor egy anya egész nap otthon van a gyermekével?

És komolyan úgy gondolod, hogy meg se kottyanna neki, ha egyik napról a másikra nem látná azt a nőt, aki viszont 1 és 3 éves kora között, két éven át négyszer-ötször több időt töltött vele, mint az édesanyja?

Számomra ez, ne haragudj, de borzasztóan hangzik. :(

“Ha hazamegyek (es mint a penzkereso ferfiak) jobb esetben a csaladra koncentralok. Mar miert lenne a szivemben a munka? :D A te ferjed szivebe nem fer bele a csalad vagy ezt hogy ertelmezzem? Errol kerdezd ot, hogy mukodik, gondolom nalam is hasonloan.”

Lehet, hogy kevés a fantáziám, de nem tudom elképzelni, hogy valaki varázsütésre ledobja a munkahelyi ügyeket, ahogy hazaér. Nem tudom, esetleg a többiek tudnának erről írni, ők hogy vannak vele?

A férjem férfi. Neki nem úgy kell a szívében legyen a család és az otthon, mint nekem, a nőnek.

Delin
Olvasó
Delin

Nah ezt a kommentem sikerult veletlenul felulirnom. :)

Kalman
Újságíró

Delin: alvas, nem osztatlan figyelem a gyerekkel pl fozes, porszivozas, egyebek, nagyi/baratno latogatas nem szamitanak bele

De beleszámítanak abban az esetben, ha a gyerek veled van. Legalábbis én így értékelem. A gyerek rengeteget tanul abból, hogy a felnőtteket figyeli, hogy hogy viselkednek egymással, mit hogy csinálnak. Ha pedig be vannak vonva – például kap egy kis porszívót (ami bármi lehet, aminek nyele van és elbírja a gyerek), és megy az anyja után, akkor a porszívózás máris játék a gyereknek.

Szerintem a gyerekek nem igénylik, hogy 0-24-ben rájuk figyeljünk. Viszont igénylik, hogy jelen legyünk, és ha szólnak, akkor figyeljünk rájuk.

Ezt a “minőségi idő” fogalmat tehát én nem úgy számolnám, hogy csak az a minőségi idő, ha mondjuk mesét olvasok a gyereknek, vagy tornáztatom, hanem az is, ha együtt vacsorázunk, vagy sétálunk, vagy főzünk.

(Én még az alvást is beleszámolnám a kötődésbe, szerintem ha együtt alszunk velük, attól nyilvánvalóan erősödik a kötődés.)

Gazella
Olvasó

Kalman megválaszolta a kérdésedet, de azért még írok.

Ma létezik ez a bizonyos minőségi idő mítosza, hogyha valaki 3-4 órát csak a gyerekével foglalkozik, az pótolja, hogy amúgy mondjuk 10 órát távolt volt tőle. Nem pótolja. Persze nőként azt hisszük, a minőségi idő a fontos, mert mi erre vagyunk általában ráállva, és nyilván kell ez is, de van egy férfias “együtt vagyunk” is, ez pedig, mikor fej-fej mellett vagyunk. Dr. Emerson Eggerichs ír a Szeretet&Tisztelet c. könyvben a férfiaknak arról az igényéről, hogy a nő ott legyen mellettük, de ne beszélgessenek. Csak legyenek ott. Nézzék, amit ő csinál, vagy együtt nézzenek valamit. Mi, nők, ezt általában nem értjük, mert ha együtt vagyunk, az azt jelenti, hogy mindenképp kommunikálni is akarunk.

Nekem fiaim vannak és teljesen látom ezt már rajtuk is. A nagyobbik fiam (3) nem csak azt igényli, hogy játszak vele, vagy hogy ő is csinálhassa, amit én (együtt főzzünk, együtt mosogassunk stb.), hanem csak simán legyünk együtt. Menjek abba a szobába, ahol ő van. Vagy úgy akar mesét nézni, hogy én is nézem. Vagy mikor elmegyek wc-re, ő szeret bejönni utánam és leülni a kád szélére, mert hogy ő most “vigyáz rám”. :-) De rendszeresen kéri, hogy “anya, nézz engem”, ami annyit tesz, hogy nézzem, ahogy csinál dolgokat.

Fogalmam sincs, mennyit foglalkozom vele konkrétan. Nem számoltam még soha. Szoktam vele játszani vagy mást csinálni úgy, hogy csak rá figyelek. De ezen kívül csinálunk egy csomó mindent együtt. Együtt ebédelünk, együtt megyünk boltba, sokszor együtt főzünk, mosogatunk, vagy bármibe bekapcsolódik szívesen, amit épp a háztartásban csinálok, a délutáni alvása előtt én vagyok a mesefelelős… stb.

De nem kell 0-24 a gyerekkel foglalkoznom, játsszon az apjával, a testvérével, a játszón másokkal, játsszon egyedül (szerintem az intelligens gyerekhez hozzátartozikt, hogy egyedül is képes elfoglalni magát), a lényeg annak a tudata, hogy mindig ott vagyok mint biztos háttér. Ez az anya feladata szerintem, főleg az első években.

Mivel van egy szülő, aki h-p eljár dolgozni, látom a gyerekeken, mennyire rossz lenne, ha én is mennék. A nagyobbikom első kérdése reggel, hogy hol van apa. A hétvége ünnep, mert akkor otthon van. Szombaton félve kérdezi: apa holnap megy dolgozni? Nem, nem megy még. A férjem elmegy wc-re vagy épp templomba, a gyereknek feltűnik, hogy nincs ott, aggódva kérdezi: apa elment dolgozni? Nem, nem. Hatalmas öröm! Hétfőn meg kicsit összetörik a szíve, hogy most már apa elment dolgozni.

Egy szülőnek sajnos az elmenetelt otthonról mindenképp meg kell tennie, hacsak nem otthonról dolgozik… de fájna a szívem nagyon, ha legalább én nem lehetnék olyan szülő, aki nem megy el.

Amit írtál, az alapján még mindig az a helyzet, hogy egy dadus többet van a gyerekkel éber állapotában, mint ti. Én egyszerűen nem tudnám elképzelni, hogy a pici gyerekemmel többet legyen valaki más, mint én, amíg én idegeneknek termelem a hasznot valahol. Nekem ez valahogy annyira alap, hogy nem értem, valaki hogy gondolhatja, hogy a pénz, amit megkeres, fontosabb a gyerek életében, mint hogy az idejét, önmagát, a jelenlétét adja neki. Ha engem kérdezne valaki, hogy éltem volna-e alacsonyabb életszínvonalon azért, hogy az anyukám htb lehessen (pedig én csak 3 éves kortól jártam intézménybe), akkor azt mondanám, igen!!! Az volt nekem kicsiként az örömünnep, mikor anyukám előbb eljött a munkahelyéről, és betoppant az oviba alvásidő előtt vagy közben és hazavitt. Ezek a legédesebb emlékeim között vannak, ha nem a legédesebbek az óvodáskoromból.

herceg
Olvasó
herceg

“Egy szülőnek sajnos az elmenetelt otthonról mindenképp meg kell tennie, hacsak nem otthonról dolgozik… de fájna a szívem nagyon, ha legalább én nem lehetnék olyan szülő, aki nem megy el.”

És itt jön képbe az az áldozat, amit az apa hoz, és mégis gyakran a hibájaként róják fel: feláldozza a legértékesebb időt (gyerekekkel, feleséggel töltött idő), hogy megkeresse a megélhetésre valót.

Ezt szokás rossz helyeken “sose vagy itthon! mindig csaka munka! legalább szombaton elvihetnél autóval a piacra!”-nak előadni.

Delin
Olvasó
Delin

Kalman, a peldaid jok, mi is igy csinaljuk hetvegen es csinaltam amikor full time otthon voltam.

Az osztatlan figyelem szerepet azonban en tovabbra is nagyon fontosnak tartom, latom a lanyomon, hogy igenyli. Nem eleg neki ha apa es anya ott van vele egy szobaban, reagalni kell a dolgaira, aktiv visszacsatolast var el. Bar ez lehet eletkori sajatossag is, mostanaban peldaul, ha elkezdunk a ferjemmel valamirol belefeledkezve beszelgetni ugy, hogy nem figyelunk ra aktivan, 2 percen belul mar tuti  odajon/ kozenk furakodik/valamit kiborit/meghuzza a hajam, stb a lenyeg hogy figyeljunk. Masik pelda, en meg emlekszem arra mikor en voltam pl kisiskolas. Anya mindig otthon volt velunk nyaron (tanar), de aktivan keveset voltunk egyutt, mert mindig a haztartassal foglalkozott vagy valami massal, amig mi tesommal jatszottunk valamit a masik szobaban vagy az udvaron. Nem ereztem a figyelmet, nem ult le mellenk jatszani, nem mentunk el csak ugy setalni, csak neha rank nezett minden oke-e vagy nem vagyunk ehesek/szomjasak. Aktivan altalaban pl kozos etkezeseknel voltunk egyutt vagy nyaralaskor. Az hogy elmentunk egyutt boltba/postara/szomszedhoz, csinaltuk mi is a hazi munkat egyaltalan nem volt kielegito, ezek a dolgok nem hiszem hogy sokkal kozelebb hozzak egymashoz a csaladtagokat es nem potoljak az osztatlan figyelmet es kommunikaciot.

Gazella, nekem ennel a pontnal valt teljesen hiteltelenne, amit eddig irtal a kizarolagos htb-segrol, ami csak a csaladert es elso sorban a gyerekekert van. Fogalmad sincs mennyi aktiv, minosegi idot toltesz a gyerekeiddel (akik 3/3 ev alattiak), ami szamomra azt jelzi ez nem is fontos neked, mert nem prioritas. nem torekedsz ra, hogy minden nap minel tobb idot csak ezzel foglalkozz, holott pont neked lenne erre a legtobb idod.

Azzal vitatkoznek, hogy idegeneknek termelem a hasznot. A csaladunknak termelem a hasznot es jarulok hozza a kozoshoz. (Itt jon be egyebkent  Herceg hozzaszolasa is csak a helyzetemre alkalmazva.) Ha a ferjed alkalmazott, te azt mondod idegeneknek termel hasznot es sosincs otthon, vagy azt hogy a csaladjaert dolgozik es hoz aldozatot?

Ha erre is azt mondod, hogy az mas, mert o ferfi, akkor nekem ez ismet kettos mercenek tunik, ami pusztan abbol adodik, hogy o ferfi es en no.

Gazella
Olvasó

“Az osztatlan figyelem szerepet azonban en tovabbra is nagyon fontosnak tartom, latom a lanyomon, hogy igenyli. Nem eleg neki ha apa es anya ott van vele egy szobaban, reagalni kell a dolgaira, aktiv visszacsatolast var el. Bar ez lehet eletkori sajatossag is, mostanaban peldaul, ha elkezdunk a ferjemmel valamirol belefeledkezve beszelgetni ugy, hogy nem figyelunk ra aktivan, 2 percen belul mar tuti  odajon/ kozenk furakodik/valamit kiborit/meghuzza a hajam, stb a lenyeg hogy figyeljunk.”

Nálunk a férjemmel csinálják ezt nagyon durván.  Ha ugyanaz az oka, akkor azért van, mert sok időt vagytok tőle távol.

“Gazella, nekem ennel a pontnal valt teljesen hiteltelenne, amit eddig irtal a kizarolagos htb-segrol, ami csak a csaladert es elso sorban a gyerekekert van. Fogalmad sincs mennyi aktiv, minosegi idot toltesz a gyerekeiddel (akik 3/3 ev alattiak), ami szamomra azt jelzi ez nem is fontos neked, mert nem prioritas. nem torekedsz ra, hogy minden nap minel tobb idot csak ezzel foglalkozz, holott pont neked lenne erre a legtobb idod.”

Jaj, de nagy szavak. :-) Tudod, ha valaki egész nap a gyerekeivel van, akkor nem fogja számolgatni meg méregetni. Ezt mégis hogy képzeled el? Nézzem az órát minden egyes közös játszás, mesélés, beszélgetés, ölelgetős-csiklandozós móka stb. előtt és után, jegyzeteljem le, mennyi ideig tartottak és a nap végén adjam össze? Egyébként szerintem az is közös tevékenység, mikor bevonom a gyereket a házimunkába, mert ő ezt 3 évesen hatalmas közös élményként éli meg (látom rajta). Együtt főzünk pudingot, a teregetésnél ő csinálja a zoknik felcsipeszelését és a többi, ezek mind simán mennek a közös élmény kategóriába (beszélgetünk is közben), ráadásul a “jaj de jó, sikerélményem van abban, amit a felnőttek csinálnak” bónusz plecsnit is kiérdemlik ezek a momentumok az ő kis lelkében és emlékezetében, szóval én azt a felvetést nem is értem, hogy amíg én takarítok, a gyerekekkel nem foglalkozom.

Szerintem azok tudják, hogy ma x órát foglalkoztak csak a gyerekkel, akiknek nem ez az életük, hanem azzal próbálják a házon kívül tartózkodás miatti bűntudatukat nyugtatni, hogy nagynak tűnő óraszámokat mondogatnak maguknak, hogy most ennyit meg annyit voltak csak a gyerekükkel, tehát biztos nem baj, ha háromszor annyit meg távol voltak és dolgoztak.

Persze kitalálhatod, hogy biztos egész nap takarítok, és a gyerekeim meg egyedül tv-znek vagy játszanak a másik szobában, aztán erre alapozva törölheted az agyadból mindazt, amit írtam, de ez egy hamis illúzióra alapozott kényelmes menekülés lenne.

“Azzal vitatkoznek, hogy idegeneknek termelem a hasznot. A csaladunknak termelem a hasznot es jarulok hozza a kozoshoz. (Itt jon be egyebkent  Herceg hozzaszolasa is csak a helyzetemre alkalmazva.) Ha a ferjed alkalmazott, te azt mondod idegeneknek termel hasznot es sosincs otthon, vagy azt hogy a csaladjaert dolgozik es hoz aldozatot

Ha erre is azt mondod, hogy az mas, mert o ferfi, akkor nekem ez ismet kettos mercenek tunik, ami pusztan abbol adodik, hogy o ferfi es en no.”

A kettős mérce a férfiak és nők tekintetében teljesen normális dolog. Igen, a férjemnek az a feladata, hogy eltartsa a családot. Mint családfő, ő felelős azért, hogy pénz álljon a házhoz. Ő ezt teszi a családért. Enélkül nem lenne fedél a fejünk felett és étel a szánkban. Emellett persze, mikor hazaér, foglalkozik velem, a gyerekekkel meg a férfias házkörüli dolgokkal, esetleg a nőiesbe is besegít néha, ha muszáj. Ez kevesebb itthonlét, gyerekkel foglalkozás és házimunkázás, mint amit én csinálok, de a férj és az apa szerepe olyan a család életében, hogy betöltheti a férfi akkor is, ha kevesebbet van otthon.

A férjhez képest a feleségnek, az apához képest az anyának viszont annyira más a szerepe mind a háztartás, mind a gyerekek (főleg a kicsik) életében, hogy nála az a jó, ha minél kevesebbet vagy semennyit se dolgozik, hanem otthon van és a háztartással meg a gyerekekkel törődik minél többet.

A fele-fele elosztás helyett a nemünkhöz illőbb és jobban működő elosztásnak tartom azt, ha a férj dolgozik, és cserébe nem vagy csak néha kell főznie és csak a férfias házkörüli munkákat kell végeznie, míg a feleség nem dolgozik, esetleg csak részmunkaidőben vagy otthonról mellékesként, de ő főz, takarít, ő felel az otthon atmoszférájáért, és ami a legfontosabb, hogy foglalkozik a gyerekekkel.

Amikor a nő is főállásban dolgozik, akkor tulajdonképpen olyan, mintha két férfi lenne a családban, így két férj és két apa. Hiányzik a családanya a családból, a háziasszony, akinek különös gondja és sok ideje (ha htb, kizárólagos ideje) van a férjre, a gyerekekre és a háztartásra.

Delin
Olvasó
Delin

Gazella, kb 3.-jara irom at a kommentem. Ha a mai stacioimat valahol jegyzi a rendszer tuti valami tudathasadasos szemelyiseget mutatna ki, pedig spontan kialvatlansagrol van szo.

“Nálunk a férjemmel csinálják ezt nagyon durván.  Ha ugyanaz az oka, akkor azért van, mert sok időt vagytok tőle távol.”

Ezen elgondolkoztam. Csak azert nem tartom valoszinunek, mert akkor miert csak ket hete kezdte ezt el? Inkabb ezt a beszedtanulasaval hozom kapcsolatba, epp azt a korszakat eli, amikor mindent meg kell neki ismetelni es gyakorolja kimondani. Masreszt szerintem tudat alatt valahol erzi, hogy hamarosan nagy valtozas lesz a levegoben a tesok erkezesevel.

“Gazella, nekem ennel a pontnal valt teljesen hiteltelenne, amit eddig irtal a kizarolagos htb-segrol, ami csak a csaladert es elso sorban a gyerekekert van. Fogalmad sincs mennyi aktiv, minosegi idot toltesz a gyerekeiddel (akik 3/3 ev alattiak), ami szamomra azt jelzi ez nem is fontos neked, mert nem prioritas. nem torekedsz ra, hogy minden nap minel tobb idot csak ezzel foglalkozz, holott pont neked lenne erre a legtobb idod.”

Jaj, de nagy szavak. :-) Tudod, ha valaki egész nap a gyerekeivel van, akkor nem fogja számolgatni meg méregetni. Ezt mégis hogy képzeled el? Nézzem az órát minden egyes közös játszás, mesélés, beszélgetés, ölelgetős-csiklandozós móka stb. előtt és után, jegyzeteljem le, mennyi ideig tartottak és a nap végén adjam össze?…”

Jogos, igy visszaolvasva az en kommentem volt szemelyeskedo hangvetelu. Azt hiszem onnan jott, amikor kvazi arra kerdeztel ra napi hany orat vagyok a gyerekkel, arra kenyszeritve hogy kiszamoljam. Elotte sose szamoltam ossze, ezert nem ertettem te miert nem tudod kiszamolni, amikor konkretan a minosegi idore kerdeztem ra.

A tobbi reszevel egyet ertek a kommentednek (csakugy, mint Kalmannal), alapvetoen nalunk is igy mukodnek a dolgok. Ezt a minosegi ido dolgot nem ugy ertettem, hogy non-stop az kell, de a ferjemmel magunkon vettuk eszre, hogy muszaj torekedni ra, kulonben konnyen hulyesegekre megy el nap. Peldaul hetvegen par honapja bevezettuk, hogy napkozben teljes telefon/tablet/laptop tilalom van (max a csaladdal valo skype megengedett). Egyreszt, mert a lanyomnak volt egy korszaka, amikor nagyon ra volt kattanva minden ilyesmire (gondolom tolunk latta), masreszt tenyleg nagyon idorablo, ha elkezdunk netezni amig o mellettunk jatszik.

“A fele-fele elosztás helyett a nemünkhöz illőbb és jobban működő elosztásnak tartom azt, ha a férj dolgozik, és cserébe nem vagy csak néha kell főznie és csak a férfias házkörüli munkákat kell végeznie, míg a feleség nem dolgozik, esetleg csak részmunkaidőben vagy otthonról mellékesként, de ő főz, takarít, ő felel az otthon atmoszférájáért, és ami a legfontosabb, hogy foglalkozik a gyerekekkel.”

Fele-fele elosztas szerintem sose valosulnak meg a dolgok. Az alapveto nemi szerepeket sem vonom ketsegbe, azzal egeszitenem ki, hogy van atjarhatosag a ketto kozt. Mindenki csinalja azt amiben hatekonyabb, vagy amihez kedve van. Ezek nem kobe vesett szabalyok. Pl nalunk a nagyobb kajakat, mint pl ebed altalaban en csinalom, de reggeli/vacsi keszites mar nagyon valtozo (altalaban aki hamarabb felkel vagy tobb energiaja van). Ez a gyerekkel valo foglalkozas is erdekes. Persze, amig kisbaba volt, egyertelmuen engem igenyelt jobban, az en kozelsegem nyugtatta meg, de ahogy no ez egyre inkabb valtozik. Meg mindig megvan, hogy en tudom megnyugtatni leginkabb ha valami baja van, de ezt leszamitva nem vettem eszre, hogy a ferjem kozelsege kevesbe lenne fontos neki. Miota tud jarni, elkezdett beszelni egyertelmuen kifejezi mit szeretne csinalni, igy ez is spontan alakul ki eppen ki van vele aktivan.

“Amikor a nő is főállásban dolgozik, akkor tulajdonképpen olyan, mintha két férfi lenne a családban, így két férj és két apa. Hiányzik a családanya a családból, a háziasszony, akinek különös gondja és sok ideje (ha htb, kizárólagos ideje) van a férjre, a gyerekekre és a háztartásra.”

Ezt igy eros tulzasnak erzem, nincs ket ferfi a csaladban. A fentebb reszletezett szerepek ugyanugy megvannak, csak azzal hogy en is dolgozom a logisztika sokkal bonyolultabb es mindkettonktol tobb energiat igenyel, hogy mindenre legyen ido. Foleg, hogy mindig vannak a normal dolgainkon kivul extra, idoszakos dolgok, amikben tamogatnunk kell egymast. Ilyenkor az egyikunk tobb “szabadidot” biztosit a masiknak es tobbet foglalkozik a rendszeres dolgokkal (pl egy ember megy le a parkba a lanyunkkal, egy ember vasarol be stb).

“A kettős mérce a férfiak és nők tekintetében teljesen normális dolog. Igen, a férjemnek az a feladata, hogy eltartsa a családot. Mint családfő, ő felelős azért, hogy pénz álljon a házhoz. Ő ezt teszi a családért. Enélkül nem lenne fedél a fejünk felett és étel a szánkban. Emellett persze, mikor hazaér, foglalkozik velem, a gyerekekkel meg a férfias házkörüli dolgokkal, esetleg a nőiesbe is besegít néha, ha muszáj. Ez kevesebb itthonlét, gyerekkel foglalkozás és házimunkázás, mint amit én csinálok, de a férj és az apa szerepe olyan a család életében, hogy betöltheti a férfi akkor is, ha kevesebbet van otthon.”

En nem vonom ketsegbe, hogy a ferj a csaladfo. De az a kijelentesedet akkor se tudom, hova tenni, hogy egy no azert dolgozik, hogy masnak legyen belole haszna. Mindket szulo azert dolgozik, csinal barmit, hogy a csaladjanak jobb legyen. Masreszt a noi munkanak nem csak az extra penz a szerepe. (Persze a legtobb csaladnal az az elsodleges funkcioja.)

Anno kerdezted miert eri meg nekem, hogy x idore a fizetesem egy (egesz nagy) reszet dadusra koltom? Ehhez, hogy megertsd kicsit at kell allitani az agyad es kilepni a szokasos gondolkodasi mododbol,de meg igy se biztos, hogy meg tudom magyarazni. Elso sorban nem a penz miatt eri meg, az csak masodlagos. A szabad valasztas, az altala nyert lehetosegek a fontosak. 5 ev kulfoldi let utan szamunkra a vilag mar nem csak MO-bol all, amikor arrol beszelunk a ferjemmel hogyan kepzeljuk el a csaladunk jovojet nem csak a magyar viszonyokat vesszuk szamitasba, hanem vegig vesszuk mi az, amit igazan szeretunk, erteknek tartunk, hogyan szeretnenk elni. Az egyik alapkerdes az, hogy egyaltalan hol szeretnenk hosszu tavon elni. Ez az a dontest, amit mostmar nem halogathatuk tovabb, mindenkeppen el kell dontenunk, hiszen a gyerekeink hamarosan kozosegbe jarnak, ami nem valtozhat allandoan. Miutan eldontottuk, hogy ez a hely nem MO lesz (kb 2 eve), sorba vettuk mi johet szoba es mi kell ahhoz hogy ott hosszu tavra letelepulhessunk. A kulcs mindkettonknel a nemzetkozi kozegben valo versenykepesseg elerese, ami csak jo sulikkal, neves cegeknel szerzett munkatapasztalattal, stabil angollal es folyamatos onfejlesztessel erheto el. Emellett persze mindketten vagytunk mar gyerekekre, igy a fentivel parhuzamosan azt is elkezdtuk. Most ertunk el arra a pontra, hogy minden sinen van es en x evre kivonulhatok a munkaeropiacrol, anelkul, hogy a fent vazolt terv ne seruljon. Jovore esedekes a vegleges koltozes, ahol kvazi azt kezdem majd el csinalni, amit most te (full htb szerepkorben az elsodleges feladat a csaladi feszek megteremtese). Oke a full htb szerep kicsit kiegeszul majd egy PhD-val, de alapvetoen az jelenleg a vagy sikerul vagy nem kategoria, meglatjuk mi fer bele.

Na jo azt hiszem igy is kisregenyt irtam es szemelyesebb is lett, mint terveztem. Igazabol csak azt akartam erzekeltetni, hogy annyi ut van, amit egy csalad bejarhat. Az alapok alapvetoen ugyanazok (boldog csalad kepe), de a kivitelezes, a kozeg, a celok es a vagyak nagyon elteroek lehetnek, amik mas megoldasi, viselkedesi mintakat kivannak meg.

Koriander
Olvasó
Koriander

Delin ezt a három gyerek, htb és phdt hogyan kell elkèpzelni?
hány négerrel?

Naooo
Olvasó
Naooo

“A kulcs mindkettonknel a nemzetkozi kozegben valo versenykepesseg elerese, ami csak jo sulikkal, neves cegeknel szerzett munkatapasztalattal, stabil angollal es folyamatos onfejlesztessel erheto el.”

Mennyi van még a kapitalizmusból hátra?

Koriander
Olvasó
Koriander

Mennyi van még a kapitalizmusból hátra?“
ASAP

Kalman
Újságíró

Szóval oroszul tanulsz?

“a vilag mar nem csak MO-bol all, amikor arrol beszelunk a ferjemmel hogyan kepzeljuk el a csaladunk jovojet nem csak a magyar viszonyokat vesszuk szamitasba, hanem vegig vesszuk mi az, amit igazan szeretunk, erteknek tartunk, hogyan szeretnenk elni. Az egyik alapkerdes az, hogy egyaltalan hol szeretnenk hosszu tavon elni.”

Naooo
Olvasó
Naooo

Most a kapzsi bankárok mibe fektetik a pénzt, amit kiuzsoráztak?

Hunn
Újságíró

Errol irjatok inkabb, hogy mi a mai csaladanya feladata?

Ugyanaz, mint az elmúlt ezer évben. Semmi változás. Legalábbis abban, hogy mi lenne a feleség dolga otthon, hogy mi egy férfi elvárása egy nő felé. Az otthonteremtés. Pont.

Én azt vallom, hogy az, hogy egy nő mit művel a munkahelyén, az az illető nő magánügye, férfiként ez nem rám tartozik. Én akkor húznám össze a szemöldökömet, ha a munkahelyre hivatkozva egy nő nem tenné bele a házasságba azt, amit nőként bele kell tennie, főleg ha tőlem várná hogy elvégezzem az otthonteremtés (mondjuk házimunka) felét, merthogy “munkahely”.

Olyan nincs, hogy eleve kevesebbet teszünk bele a kapcsolatba és a másiktól cserébe a dupláját várjuk: többek között ezért sem működnek a mai házasságok. A nők a Feminizmus miatt önhatalmúlag úgy döntöttek, hogy mostantól más van, anélkül hogy a férfiakat megkérdezték volna. Merthogy most már nekik is munkahelyük van, és ezért nekik kevesebbet kell beletenni a házasságba mint korábban. Hát egy túrót, én azt mondom.

Rokapapa
Újságíró

100%-ban egyetértek.

A nők csak simán kijelentették, hogy mostantól ők dolgoznak és a férfiak is vegyék ki részüket a házimunkából. Novák Katalinnak (család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, nemzetközi ügyekért felelős államtitkár) volt kb egy éve törvényjavaslata arra vonatkozólag, hogy törvény erejével kényszerítsék a férfiakat a házimunka végzésére, szerencsére visszadobták és még szavazásra sem engedték a javaslatot.

Én is azt vallom ,hogy semmi sem változott a nő dolga az otthonteremtés (az otthon érzetének megteremtése és fenntartása) és a család egyben tartása. De ma arról szól minden, hogy a nők panaszkodnak mert ők dolgoznak, háztartást vezetnek és gyereket nevelnek míg a férfiak semmit se csinálnak a munkán kívül. Senki nem kérte őket, hogy dolgozzanak, nekünk férfiaknak bőven megfeleltek háztartásbelinek. Ezzel szemben most nem felelnek meg nekünk mert a munka miatt egyetlen területen sem tudnak helytállni.

Most őszintén minek egy férfinek nő ha a házimunkát pont úgy el kell látnia mint agglegényként?!

– Pusztán társaságért? Ha nincsenek barátaink  elfogadható indok lehetne.

– Hogy családunk legyen? Minek hisz a dolgozó nő már nem tudja megteremteni az igazi család hangulatát, érzését. Ma már csak két ismerős akik egymás idegeire mennek.

– A szexért? Felesleges hisz öt perc alatt lehet találni olyan nőt akit 1-2 ital vagy egy vacsora után lelehet fektetni. Aki pedig béna vagy lusta csajozni annak ott vannak az örömlányok.

 

Naooo
Olvasó
Naooo

Mért nem a tébé fizeti a kurvákat?

Jeltz Vogon Prostatikus
Olvasó

Mármint hogy hol vannak azok a férfiak akik:
– Úgy néz ki mint Brad Pit

– Olyan gazdag mint Mészáros Lőrinc

– Olyan okos mint Steven Hawking

– Olyan sármos mint Banderas

stb.

A franc se tudja csajok de tényleg….

Kalman
Újságíró

40 éves diplomás HR-es “lányokat” keresnek, de sajnos nem találják őket sehol, mert nem ugyanarra a társkereső alkalmazásra regisztráltak.

Gazella
Olvasó

Ez a 40-es lányok jelenség nagyon érdekes. Engem valahogy mindig mellbe vág, mikor valaki “30 éves lány”-nak hívja magát, és nem nőnek. Bizarr.

Alfőmérnök
Olvasó
Alfőmérnök

Nem tudom, volt-e itt már téma, nem olvasok el minden bejegyzést/kommentet, ha volt, bocs az ismétlésért, ha nem, szerintem jó vitatéma:
PUNCS.HU ( Sugar-kapcsolatok és -társkereső oldalak)
Megszólaltak az ügyben már a talitások:
http://talita.hu/magazin/elpuncsolt-etika/
Az Y/Z generáció-szakértők:
http://panpeterstop.blog.hu/2017/08/04/reklam_aminel_mar_nincs_lejjebb
És az agyhalott feministák:
http://drot.eu/article/nemzeti-bordelyhaz-kozpenzen-puncsolt-uzletek :(

Férfihang szerzők/kommentelők véleménye érdekelne. (Nekem legfőképp ellenvéleményem van a feminista olvasattal szemben, amúgy nagyjából azt gondolom, amit a Sadist nevű kommentelő ezen a blogon kifejt:
http://miertvanaz.blog.hu/2016/11/20/legalis_prostitucio_vagy_szerelem )

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Nőként a véleményem:ez nyílt prostitúció. Bármit aggathatnak rá,magyarázkodhatnak, hogy így nehéz,meg úgy nehéz,ezek kurvák. A Thaiföldön ebből élő (és sok kistestvérét ebből eltartó) prostituáltat sokkal többre becsülöm.

Az ilyen ember mindig a könnyebb utat választja,nem dolgozik,küzd meg semmiért.De a fiatalság és szépség mulandó.Mi és ki marad arra az időszakra  ,amikor már nem lesz szép és fiatal és szexi….?! Persze ez az ő baja.No meg egy ilyen nő,aki ebből tartja fenn magát fiatalon,vajon milyen feleség,édesanya lenne ?  Mit tenne az első nehézségre,anyagi problémára “társként”?

Szóval kurvák,a legrosszabb fajtából.

DennisVT
Újságíró

Mazochizmusból csak a drót cikkét olvastam el.

Úgy vagyok vele, hogy míg a fő mondanivalóval egyetértek, miszerint ez prostitúció, addig a szokásos “a nők nem tehetnek semmiről, csak megint ők az áldozatok” mentalitástól szokás szerint hányingerem van.

Elég érdekes, hogy milyen gyorsan meg tud változni az “ő teste, az ő döntése” c. szlogen, ha a prostitúcióról van szó.
Biztos vagyok benne, hogy olyan szomorú világban élünk, ahol ez sokszor nem a nő döntése, hanem egyszerűen megveszik és eladják őket, de abban is biztos vagyok, hogy rohadt sok esetben viszont igenis arról van szó, hogy ez a könnyű és gyors pénz. Érdemes elolvasni a könyvet a dubajozós csajokról például. Én életemben két v három neten megtalálható “örömlánnyal” beszélgettem, és mindegyik főiskola v egyetem mellett csinálja az ipart, saját választásából.
De jelen helyzetben, ami igazán lényeg, az az, hogy a puncson lévő lányokat az égvilágon semmi sem kényszeríti erre. Szabad döntésükből vannak ott, szóval ebben az esetben ez a Drótos femi érvelés és áldozatszerep teljesen okafogyott és halott.

Én ismerek két-három lányt, akik tényleg az ország mélyebb bugyraiból származnak, istenhátamögötti románhatár menti falukból, stb, és érdekes módon nekik is volt választásuk, és nem KÉNYSZERÜLTEK a testüket árulni. Ebből azt gondolom, h még ilyen esetekben is saját döntésről van szó.

Hunn
Újságíró

A prostitúció mindig is, kizárólag csak a nők döntése volt (hacsak nem elrabolták és kényszerítették), és tuti hogy az ötlet is elsőként egy nő fejében fordult meg. Hiszen melyik az a férfi, aki fizetni akarna a szexért, hacsak a nő nem kér érte pénzt?

Naooo
Olvasó
Naooo

“Tagjaink összvagyona:
2 3 3 2 Milliárd Ft”

Ez mi, ez beismerés, hogy ennyit loptak az ottani zsidók?

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Egy kis adalék,a férfiak véleménye tapasztalatok alapján a puncs.hu-ról :

http://www.life.hu/intim/20170721-sugardaddy-k-oszinte-vallomasa-a-sugarbaby-krol-es-magukrol.html

Antifeminista
Olvasó
Antifeminista

“Olyan is volt, hogy fizettem érte, profi volt, de annyira hideg az egész, hogy elsírtam magam, és eljöttem.”

Én is mindjárt a kamuzástól, tuti nő írta az egész cikk szokás szerint a férfiak köpködéséről szól.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Nem tudom hova tegyem…,szóval off,de végülis pl. itt van egy normális férfi,ha már nem találják őket a nők.Ez tényleg észbontó,ezek a szélsőséges véresszájú feministáknak tényleg semmi nem jó. Szerencsére még UK szinten is a kommentekből az derül ki,hogy vannak azért józan emberek a világban még arrafelé is (még nők is) :

https://uk.yahoo.com/style/dear-apos-nice-guys-apos-104851514.html

És itt van a tisztelt újságírónő :  https://uk.linkedin.com/in/claire-cohen-23317576

Kivételesen nem egy zsírbálna,de bizonyos vagyok benne,hogy még életében nem szexelt egy jót…

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ez viszonylag normális álláspont egy nőtől,bár én továbbra is fenntartom,hogy Robbie Tripp nem hőst akart csinálni magából és szereti a nőjét. (egy kicsit tényleg faramuci azért,ahogyan teszi,de jó a szándéka).

http://www.igenelet.hu/cikkek/annak-a-ferfinek-a-velemenyet-varom-vegre-aki-arrol-beszel-miert-szereti-a-feleseget-kivulbelul-ugy-ahogy-van

 

 

 

Naooo
Olvasó
Naooo

“És lehet valaki hipervékony, ha ránézésre is olyan ostoba, hogy cintányérozik a majom a fejében.”

Nahát, így lemajmozni ezt az askenázi benkődániel gyereket.

DennisVT
Újságíró

Csak addig várja, amíg ez a vélemény NEM az, hogy mennyire szereti a feszes combját, a kerek telt melleit, a fiatal selymes bőrét, hogy milyen házias és remek szakácsnő, alárendeli magát a családnak gyereknek, stb stb egyéb partiarchális nézőpontok…

lady
Olvasó
lady

Ha a nők külsejéről testsúlyáról esik szó akkor sokan tollat ragadnak vagy inkàbb már billenytűzetet. Ha megpróbàlok médiául gondolkozni akkor ez a Benkő féle megszólàs is egy provokàció egy eröltetett zavar. Legalàbb hír lesz és főleg nők véleményeznek a neten ismert embereket tehát pörögnek az oldalak. Lehet én làtom rosszul de ez is olyan üzleties már. Meg egyébként értelmesen nyilatkozó ember nem is igazàn kap figyelmet pedig màr ez ritkább eset.

Robbie elmondta amit gondol meg amit làt. Azt mégse mondhatta ami nem igaz.  Szereti és kész a viselkedésében gesztusaiban ez  benne van gondolom én mert csak a leírt szövegből tudok véleményezni.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Szó szót követett, a végén oda lyukadtak ki, hogy a 70 éves Benkő elkezdte ócsárolni kb. 45 kilós párját, milyen kövér, fogynia kellene, mert egy nő akkor szép, ha mindene kiáll: az arccsontja, a csípőcsontja, a hasa lapos és különben is, Bazsának legalább másfél kilót kellene még fogynia.

Ha nem te vagy Bazsa Rózsa, mi közöd hozzá?

A két műsorvezető álszörnyülködött, s meginterjúvolták a kislányt is, aki egyetértett párjával, s elismerte, nagyon hájas a combja.

Minek hazudjon, hogy te jobban érezd magad?

A riport végére fuldokoltam a dühtől.

Minek kell neked a tükörben nézni, előbb-utóbb agyvérzést fogsz kapni…..

 Én kb. 8 éves koromban néztem úgy ki, mint ez a Bazsa Rózsa nevű hölgy.

Szar ügy.

 Mögöttem van egy fél élet, nemsokára 40 leszek,

A kor nem érdem, hanem állapot….

+ meredeken zuhan az SMV-d , aztán nekiállsz acsarkodni……

van egy csodás 12 éves fiam,

Ez kurvára releváns abból a szempontból, hogy hogy nézel ki, gondolom ahogy ránéznek a csodás 12 éves fiadra egyből megkívánnak téged, OMFG!

+mivel több gyereked nem lesz, messze elmaradsz a 2,1-es átlagtól, értelmiségi hülyepicsa…..

vannak hurkáim itt-ott, nem áll ki sem az arccsontom, sem a csípőcsontom, Benkő szemével nemhogy hájas, de ordenáréan undorító a combom.

Akkor minek reklámozod?

Mindent megteszek annak érdekében, hogy a napi életritmusom, a munkám, a háztartás, a gyerek, a logisztika mellett a koromnak megfelelően legjobb állapotban legyek, de nem csak az esztétika, hanem az egészégem miatt is sportolok.

De amint a fenti ábra is mutatja, semmi eredménye…..

És kikérem magamnak minden nő nevében, hogy ilyen műsorokkal próbálják rombolni az önbecsülésemet,

Nagy bajban lehetsz, hogy ezzel tudják rombolni az önbecsülésed, várj csak, azon a távirányítón nincs véletlenül egy Off gomb? Na, azt kell megnyomni……

hogy kvázi hivatalosan tituláljanak gusztustalannak, mert az ország egyik legnézettebb (igaz, színvonalban a bányászbéka segge alatt lévő) tévécsatornája promotálja az anorexiát.

Túlzásokba esel, a nyomorodat kimaxolod, és ráadásul még álszent is vagy……

És nem én meg az én korosztályom a lényeg, mert mi azért eléggé kiforrott egyéniséggel bírunk ahhoz, hogy a dühünket kiengedve menjünk tovább.

Akkor miért visítasz, mi volt ez előző „szartest bemutató” ,amit felvezettél?

 De ott a rengeteg tizenéves, akik kegyetlen versenyben vannak saját magukkal és a kortársaikkal,

Szegények, mindjárt sírva fakadok…., ja, te gondolom a kövér csemetékre gondolsz, szegény lelkük , borhzasztó……

 keresik a helyüket, a személyiségüket, az identitásukat, s akiknek ha a szeme elé kerül egy ilyen adás, elkezdenek filózni azon, hogy ha az a lány ott a tévében kövér, akkor ők vajon milyenek lehetnek?!

Disznók….., tényleg jobb, ha Ashley Graham szarokkal etetik őket……., ja , nem …….

Ismerek 12-13 éves kislányokat, akik 3-4(!!!) éve fogyókúráznak, akik undorítónak találják a hasukat, narancsbőrösnek a lábukat, ocsmánynak az arcukat, miközben olyan szépek, egészségesek és üdék, hogy öröm lenne rájuk nézni, ha nem vágnának folyamatosan fancsali képet az öngyűlölet miatt.

És erről a Tv/Média/világ stb. tehet, mert az ő agyuk egy marék lepkefingméretű, értem…..

„Bravó”, TV2, nem csak a Tények „megy nagyot” minden este, a többi műsor is szépen zárkózik fel a zártosztályra érdemes szintre. 

Tudod, Off gomb……

Aztán ellenpontként jött a „jófej férj”, Robbie Tripp az Instagramról, aki ódákat zengett husi feleségéről, annak gömbölyded mindenéről, a gödröcskékről, a csíkocskákról, a horpadásokról.

A max 1-2%-nyi, aki a zsírdisznókra gerjed…….

Arról, hogy ő mekkora faszagyerek, mert igenis imádja a túlsúlyos nőt, s nem érdekli, mit mond a világ az ő kerekded asszonyáról. Ez tök gyönyörű meg minden, csak: úgy áradozik a feleségéről, hogy közben minden szava negatív.

Igen, neked már cukrozott szar is ízetlen……

„A formái miatt nem fog szerepelni a Cosmopolitan címlapján”;

Még híznia kéne, Ashley Graham kövérebb…..

 „Kitölti a farmerja minden négyzetcentiméterét”;

Ha hazudna, akkor meg azt vetnéd a szemére…..

 „Vastag a combja és nagy a segge”;

Mit (hazudjon)mondjon, hogy nádszálvékony?

„Nem érdekel a barátaim véleménye, akik a hasonló lányokat dagadtnak nevezik” stb.

Mert  a barátaidnak még nő sem jut…..

Nem tudom. Nézegettem a kettejükről, Sarah és Robbie Trippről készült képet, s azon gondolkodtam, nekem hogy esne, ha az én férjem úgy zengene rólam ódákat, hogy közben elismeri, kövér, vastag és rücskös vagyok, de azért ő szeret, mégha a világ ki is röhögi.

Hogy szeretnéd hülyepicsa, hogyan zengjen ódákat? Hazudjon, vagy sem?

Sarah Trippen valóban van néhány kiló súlyfelesleg,

Van az jó 10-20 kiló is, ne szépítsd, amúgy meg  BaszRózsán is csak az „néhány” kilót sérelmeztek, aztán  mekkora cirkuszt csaptál…..

 de a közös fotójukon sokkal önazonosabbnak

Ezen az önazonos  szón mindig felröhögök…., :)

 és vonzóbbnak tűnik, mint a világsajtó által most piedesztálra emelt férje.

Ha leszbiként a zsírdisznókra gerjedsz….

A külső, a beteges soványság mint legfőbb értékmérő bizonygatása az egyik oldalon; a külső, a túlsúly dicsőítése a másik oldalon.

Ahol te állsz, ahhoz képest a normál testalkat betegesen sovány, a zsírdisznó pedig csak túlsúly, értem…..

Arról szó sem esik, hogy mindenkinek más az élettörténete, a genetikája, mindenkinek más az ideális testsúlya, mindenkinek mások a lehetőségei.

És ezt ki nem szarja le magasról……?

 Arról sem szól a fáma, hogy egy nő nem csak hús meg zsigerek meg bőr meg csont, csöcs meg segg meg érzéki ajak.

Aham, a diplomádra, meg a sikereidre gerjedünk….., ja , nem………

Hanem lélek és szív és karakter és egyéniség és egyszeri, megismételhetetlen jelenség.

 Aztán meg naphosszat vinnyogtok, hogy hova tűntek a z igaziférfiak a nagyszívjóságkarakteregyéniségmegismételhetelen jelenségként……..

És lehet valaki hipervékony, ha ránézésre is olyan ostoba, hogy cintányérozik a majom a fejében.

Nesze neked bazmeg, hogy férfiak tárgyiasítják a nőket,priceless…….

Kösz, de nem. És lehet valaki gusztusosan telt, ha még a saját férje is többször írja le a dagadt szót vele kapcsolatban, mint azt, hogy szereti. Kösz, de nem.

Igen, korábban említettem, a cukrozott szar is ízetlen neked….

Én várom annak a férfinek a megnyilvánulását, aki arról beszél, miért szereti a feleségét kívül-belül úgy, ahogy van. 

Azért, mert ez jutott neki…….

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Azért azt bírom benned X,hogy nem adod fel…By the way,11-én jössz a találkozóra ?!

Naooo
Olvasó
Naooo

<<< Moderálva >>>

Moderator-03
Szerkesztő
Moderator-03

Emlékeztetlek a szabályzat kulturált hangnemre vonatkozó kitételeire! Úgy tűnik, egyre több a nyersesség és az üres rasszizmus és egyre kevesebb a tartalom és a humor… – Ha túl sok munkát adsz a törölgetés tekintetében, akkor meg kell kérdeznem: neked volt már letiltva a fiókod? :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Akkor írjam úgy; orálisan kielégítenéd-e a mellékhelyiségben?
A humor már uncsi. Alap társkeresős női elvárás. Tök átlagos, semmi extra.
A rasszizmus sose üres, midig telve van gyűlölettel.
Még nem volt, csodálom is, mer máshol már több ezer profilom tiltották.

Koriander
Olvasó
Koriander

mi értelme van a fiók tiltásnak, ha ugyanarról az ipről visszamászik “piszkos fred”ként?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Mi értelme van vinnyogni, amikor 1 nap mulva úgy is lejár ?

Koriander
Olvasó
Koriander

félreérted. nekem édes mindegy milyen nicken hszlsz. Az zavar, hogy nem rendesen filéz a modi.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

 Az zavar, hogy nem rendesen filéz a modi.

:)

A tiszta rosszindulatnál nincs szebb:), főleg, ha más végzi helyettünk a piszkos munkát:)

Koriander
Olvasó
Koriander

az 5 éves lányom is gonoszságnak értelmezi a következetessèget. rinyapina é vagy?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

az 5 éves lányom is gonoszságnak értelmezi a következetessèget.

Rácseszett, ha te hordod a gatyát….

rinyapina é vagy?

Naná, tőled tanultam :)

Moderator-06
Szerkesztő
Moderator-06

Dolgozunk rajta Koriander.

Koriander
Olvasó
Koriander

uff. azért ennyire nem kéne szót fogadni. semmi ilyen piacfelügyelôi zsófikás ambicióm nincs..

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Hagyd  ………………………………………………….     kibontakozni……….:)

Elvégre ő is meg lett sértve, torolatlanul itten nem maradnak dolgok :)

 

Koriander
Olvasó
Koriander

ok. nem tudsz nem élcelôdni, de miért kell hozzá direktben személyeskedni?
nyilván dinamikus ip vel max egy range bant kaphatsz vagy vki mögéd áll és gyomlál.
amúgy meg egy csomó mindent elvisel a felület. anno én kifejezetten ezért is kedveltem meg, hogy ez a kis suttyó ekézés meg szájkaraté nem ment itt, mint az index kôkóláján/ porontyon.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Update:

Koriander: Igazad van, töröltem a személyeskedő részt.

 

Balton
Olvasó
Balton

Karod nem akar hatalmat é?

x csak vissztér álmainkban és freddyként gyötör, kicsit sem lett horrofilmes sztori. Kár az egészért, ő a legjobb pokemonom mint az már mondtam, csak hát folyton előugrál ha kell ha nem…

Viccnek vegyed é, érteeeem??

A vajúdnak és egeret szűlnek a hegyek, ezt el kell ismerni jó beszólás volt…

Moderator-06
Szerkesztő
Moderator-06

Koriander nem azért “dolgoztunk rajta” mert te így akartad. Rámutattál valamire, ami engem is zavart. Nem lessük az óhajaidat, de egyetérthetünk veled. Azóta Admin megnyugtatott, Piszkos Freddyt annyira kell komolyan venni, mint egy viszkető pattanást. Előbb-utóbb szétdurran magától.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Azóta Admin megnyugtatott

Húúúhhhhh, nagy kő esett le az én (nemlétező:) szívemről is, nem venném a lelkemre, ha álmatlanul hánykolódnál_:), van igazság a Földön, még nincs minden veszve, csak így tovább ………

Apropó, te is benne voltál az adatok változtatásában/manipulálásaban?

Csak kiváncsiságból kérdezem, mint gyakorló hívőtől, hogy mi az, ami megengedett a gonosszal való küzdelembe, ez is belefér?……

Alter Ego
Szerkesztő

Mod-6, talán nem is kellene már gondolkodni, dolgozni máson, csak a moderációs intézkedés megsértése miatt végleg tiltólistán hagyni azt a fiókot. Ez a név sokkal jobban áll neki, kifejezőbb. Nekem nem is Rejtő Jenő regényalakja jut eszembe róla, hanem Freddy Krueger, az Elm utcából. A rémalak, aki az erejét az áldozatai félelmeiből nyeri, ezért szándékosan rémisztgeti, sanyargatja őket, hogy önmagát megerősítse, egy rém, aki megrontja mások álmait és őrületbe kergeti őket, a gyermekgyilkos vagyis ezzel az erős szimbolizmussal az ártatlan, naiv lelkek elrabolója. – Nem létezik találóbb önjellemzés annál, mint amikor ezt a nevet választotta, nyilván tudat alatt. Javasolnám is módosítani Piszkos Freddy-re. :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Jaj de aranyos, mit mondjak, édibédi, ahogy a “Moderátorok” megmutatják a “Jó Szívüket”, meg a “Vívódásaikat”,…….. majd elcsöppennek:)

Erőst kíváncsi vagyok:), hogy mit hoztok végül össze a “homokozóban”……., és végül milyen lesz az a “kocsi”, és utána még meddig fogjátok egymás f…………  sz ………………., a klasszikus szerint:

https://www.youtube.com/watch?v=CsAr0EHGoc8

Tűkön ülök………………..:)

Alter Ego
Szerkesztő

Semmi extra, szerintem meghagyunk egy ilyen rossz gyerekek rémisztgetésére szolgáló misztikus figurának, Piszkos Freddy-nek. (Meglehet, már csak azért is, mert valamiért mélyen ott van az ember kollektív tudattalanjába kódolva a hit, hogy amit valódi nevén tudunk nevezni, azt megérthetjük és afelett uralmunk is lehet.) Egy szimbólummá alakulsz, egy olyan szimbólummá, amely megvilágítja, hogy az örök kételkedés, hitnélküliség és gúny útján hova lehet eljutni… és hova nem szabad eljutni! Történetesen a te rossz példád önmagában képes csökkenteni az én cinizmusra való hajlamomat. – Remélem így megfelel majd neked is. :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Eeegen, egeret szültek a hegyek és még toltál hozzá egy körítést is:) , le sem tagadhatnád magad , portás…….

Update: okos portás, attól, hogy átnevezed a nevem az egy dolog, a te homokozód:)

Kiváncsi vagyok, hogy a gericed mennyire hajlékony, belemaszatolsz-e majd a kommentbe is?

xcsakx

Alter Ego
Szerkesztő

“egeret szültek a hegyek” – Egérnyi ellenfélhez méretezett megoldás. Azért valójában csak papírmasé Freddy vagy! Csak egy kis könnyed, szórakoztató macska egér játék… :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ne erőlködj portás, mindig megszopod, mert kicsinyes és gerinctelen vagy…..

xcsakx

BTW – úgy látszik, hogy a névbe való “belepiszkálás/módosítás” miatt az orrodra koppintottak,  (azt nehezen hinném, hogy esetleg önkritikát gyakoroltál, vagy rájöttél, hogy megsértetted az adatvédelmi rendelkezéseket?), így hát a Freddy-zés maradt a vígaszod:)

Apropó, hol kell jelezni azt, hogy ha a moderátor(ok), mderátori joggal visszaélve, adott személy  engedélye nélkül belepiszkáltak az adataiba, felülírták kicsinyes személyi bosszúból,  önkényesen módosították és kizárták annak megváltoztatásából/visszaállításából – egyszóval visszaéltek az adataimmal és az engedélyem nélkül változtattak azokon és kizártak azok modosításából?

Kihez fordulhatok jogorvoslatért, mi a  garancia arra, hogy aki ezt megtette Admin/Moderátori joggal, az nem törli/tünteti el ezen törvényszegés bizonyítékait?

.Kérjem az adatvédelmi hatóságtól ennek kivizsgálását?, baszki, biztos, hogy megérte, Attila?

Átírtad a profilomon belül a “Bemutatkozás” címszó alatt az életrajzi információkat!!!!

Ki jogosított fel erre ????

És aki a hatalmával visszaél gerinctelen módon, kicsinyes sértettségből, bosszúból az vajon minek nevezhető???

Persze, ha törlöd a nyomaidat,(ez lenne az ésszerű részedről:), akkor ez is csak pipafüst marad a szélben…………, csodálkoznék, ha még nem tetted volna meg ……….

Nem voltam megint elővigyázatos:), és nem mentettem le a “művedet/műveleteidet”……..

RedGreg
Újságíró

Oh a bátor csakx a lúzerek üldözője, a macsó 3 betű miatt rohanna anyuci szoknyája mögé?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

RedGreg:

Olvasd végig figyelmesen, egyrészt nemhogy 3 betűt, de egy vesszőt sem modosíthatott volna, de ennél többet tett.

Átírta a profilomon belül a “Bemutatkozás” címszó alatt az életrajzi információkat!

Kizárt az adataim visszaállításából, önkéntesen olyanokat írt be, ami neki tetszik!

Ki jogosította fel erre ?

Értem én, hogy csordaszellem, meg védeni kell az egy akolba valót……de legalább elválik a szar a májtól:)

Vagy te is mehetsz a Mea Culpába…….

Most már bánom, hogy nem mentettem le a “művét”……….

RedGreg
Újságíró

Ad 1: az igazi férfi nem rinyál, és nem fut hisztizve az erősebbhez ha gondja van. By xcsakx

Ad2: elolvastad valaha is a szabályzat című pontot ;)

Alter Ego
Szerkesztő

Hülye Freddy, mielőtt félrevezetnél bárkit is, tisztázzuk:

Szabályzat ellenesen használtad a szolgáltatást, majd akadályoztad a moderációt, amihez még egy másodlagos profilt is felhasználtál, amelynek az életrajzi információ mezőjében még gunyorosan üzengettél is, hogy “Alter Ego, ez itt Xcsakx”, amire ott helyben kaptál választ, hogy aszongya “Nem, ez is csak Piszkos Freddy”. Na ez az a szörnyű merénylet a te “életrajzi információd” ellen. Most sírjak vagy nevessek? Miután kibújtál a moderáció alól, jogosulatlanul használtald a rendszert, még mindig nem megszüntetve lett a fiókod, hanem az egyik szabályszegéssel létrehozott kommentedben viccesen át lett írva a név mező, mert még a magadfajta békétlenkedő, rendbontó hülyéket is próbálja az ember humorral kezelni. A hozzáférési jogosultságaid pedig azért voltak korlátozva, mert éppen visszaélésszerűen használtad a rendszert. Tisztázzuk azt is, hogy neked egyébként sincsenek itt semmilyen “adataid” csak nicknévvel anonimizált személytelen fiókjaid, amelyeket ráadásul a szolgáltatás rendjének az ellehetetlenítésére használsz, nyilvánvalóan jogosulatlanul. Ha az ezeken a fiktív, általad jogosulatlanul a mi rendszerünkben kezelt “adataidon” esett állítólagos sérelmeidet szeretnéd megtorolni, akkor fordulj bizalommal az adatvédelmi biztoshoz vagy a bírósághoz, szerintem körbe fognak röhögni, de hajrá! Írhatsz még ide hűdenagy fenyegetéseket, de egy kicsit sem hatsz rám!

Egyébként ha annyira-annyira idegesítenél vagy fenyegetést jelentenél, akkor hidd el, egyetlen pillanat alatt eltűnhetett volna már régen az összes fiókod, és az életben vissza sem találnál ide, mert még olvasni sem tudnád a lapot, legfeljebb a szomszéd utcából. Minden jog és technikai lehetőség adott mindezekhez. Ha még tovább fokozódna a helyzet, akkor megfontolhatnánk a szolgáltatás rendeltetés szerinti használatának akadályozása miatt a BTK 423. § (1) Információs rendszer megsértése nevű, két évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett vétség eshetőségét is. Majd gondoljuk csak végig, vitassuk meg abban az általad beígért perben, hogy jogosultan léptél-e be a rendszerbe a moderációs intézkedés (technikai korlátozás alkalmazása és a tiltás közlése egy időben) után vagy jogosulatlanul?  Ez itt egy olyan internetes, információs szolgáltatás, amit mi ingyenesen nyújtunk neked, de ez nekünk nem kötelességünk, tehát bármelyik pillanatban indoklás nélkül, akár véglegesen is kizárhatunk a szolgáltatás használatából, pusztán persona non grata alapon. Csak akarni kell a végérvényes kitiltásodat és még magyarázattal sem tartozunk senkinek sem. Engem eddig sem jogi vagy különösebb morális aggályok (vagy te annyira kártékony, hogy afelett már nem érdemes a szólásszabadság jegyében moralizálni), hanem csak a hülyeséged felett érzett szívjóság akadályozott meg ebben. Meglepő, hogy egyeseket még szórakoztat is a szerintem egyre kibírhatatlanabb stílusod. Lelkük rajta.

Szóval hívj csak fel nyugodtan telefonon (20 206-2703), cseréljük ki az elérhetőségeinket és indulhat a kölcsönös perindítás, habár utálok ágyúval lövöldözni “egérre”. Amúgy szerintem te ezt soha nem tennéd meg, hiszen csak egy névtelenül kártékonykodó, másokat becsmérlő, gusztustalanul vádaskodó (lásd a fent rám borított mocskolódásodat), valós személyét véletlenül sem vállaló, rosszindulatú rémalak vagy. Amíg te a polgári nevemen tudsz szólítani és rágalmazni, mert én közismerten a nevemmel vállalom mindazt, amivel itt foglalkozom, addig te csak egy gyáva névtelen troll vagy. És szemmel láthatóan egy fikarcnyit sem érdekel téged ez a köztünk fennálló különbség sem… És még te nevezel engem gerinctelennek…

Közösségi értelemben pedig ezzel a felesleges vergődéssel csak magadról állítod ki az egyre siralmasabb bizonyítványt, ami persze csak akkor baj, ha továbbra is szeretnél kötődni az itt lévő közösséghez. Greg jól ragadta meg a lényeget, bort iszol és vizet prédikálsz, egy istentelenül nagy rinyagép vagy. És nem elég, hogy bizalomvesztett, megsavanyodott, rosszindulatú, de még totálisan humortalan is vagy. Olyan mértékű a szociális diszfunkciód, hogy még azt sem veszed észre és képtelen vagy helyén értékelni, amikor az egyébként kiérdemelt keményebb moderáció helyett inkább csak haverilag, játékosan humorizálnak veled a nickneveden keresztül. Bár meglehet, hogy annyira betalált, hogy az neked már egy kicsit sem vicces… És még te nevezel engem kicsinyesnek…

Ideges vagy… – Fogyassz több vitamint. Aludj sokat. Egyébként nagyon jó mentálhigiénés szakemberünk van, aki teljesen ingyenesen tart online telefonbeszélgetéseket, talán szívesen segít neked is, kid tudja, talán még egyszer megbékélhetsz önmagaddal és a világgal is!

Azért a jószándék sem végtelen, szóval jelezem, ez itt egy nagyon baráti, de azért egyben egy utolsó figyelmeztetés is: haladéktalanul hagyj fel a folyamatos kellemetlenkedéssel, rendbontással, szabályzatszegéssel! Ne írj újabb mocskolódó választ erre a kommentre se, légy oly kedves! Se kedvem, se időm nincs ilyen hülyeségekre, elég sokat fecséreltem már el rád így is, egyszerűen a kitiltásoddal fogom lezárni a dolgot, ha nem nyugszol.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Hülye Freddy……

Ha neked így könnyebb….

Szabályzat ellenesen használtad a szolgáltatást,

Eegen….

majd akadályoztad a moderációt, amihez még egy másodlagos profilt is felhasználtál, amelynek az életrajzi információ mezőjében még gunyorosan üzengettél is, hogy “Alter Ego, ez itt Xcsakx”,

Kár, hogy nem mentettem le, most már egyre jobban bánom:)

amire ott helyben kaptál választ, hogy aszongya “Nem, ez is csak Piszkos Freddy”.

Engedély nélkül átírtad a nicknevem, nem engedted, hogy megváltoztassam, átírtad  a Profilomon belül az Életrajzi információkat és megakadályoztad, hogy azokat változtassam, töröljem.

RedGrednek (is) szeretetettl:):

http://www.ferfihang.hu/szabalyzat/

Adatvédelem:

……A Szolgáltatás használata során a felhasználói profilon és a Fórumokon ugyan lehetőség nyílik akár valós személyes adatok megjelenítésére is a többi felhasználó felé, azonban ezeknek valóságtartalmát az Üzemeltető nem várja el és nem is ellenőrzi. Mivel ezek az adatmezők a Felhasználó által bármikor szabadon hozzáférhetőek és módosíthatóak,…….

Épp csak az maradt ki, hogy az Admin/Moderátor bármikor,felülírhatja, azzal amivel neki tetszik és akadályozhatja a profil tulajdonosát annak módosításában……

Na ez az a szörnyű merénylet a te “életrajzi információd” ellen. Most sírjak vagy nevessek?

A saját szabályzatodat nem tartottad be….

Miután kibújtál a moderáció alól, jogosulatlanul használtald a rendszert, még mindig nem megszüntetve lett a fiókod, hanem az egyik szabályszegéssel létrehozott kommentedben viccesen át lett írva a név mező,

Magyarul: Visszaéltél az Admin jogoddal és Önkényesen átírtad azt a mezőt, amihez nincs jogod, de még azt is megakadályoztad, hogy ezt megváltoztassam, gyakorlatilag az én „nevem” alatt garázdálkodtál”:)

 mert még a magadfajta békétlenkedő, rendbontó hülyéket is próbálja az ember humorral kezelni.

Ez csalás(http://buntetojog.info/kulonos-resz/btk-373-%C2%A7-csalas/), és hatalommal való visszaélés, mindegy, hogy milyen fensőbb jó nevében tetted…….

A hozzáférési jogosultságaid pedig azért voltak korlátozva, mert éppen visszaélésszerűen használtad a rendszert.

Akkor erősíts meg kérlek, hogy jól értem-e: ha valakit kitiltasz/korlátozol, akkor  a kitiltás/korlátozás idejére bármikor és bármit jogod van beleírni az életrajzi információ-iba????-

Tisztázzuk azt is, hogy neked egyébként sincsenek itt semmilyen “adataid” csak nicknévvel anonimizált személytelen fiókjaid, amelyeket ráadásul a szolgáltatás rendjének az ellehetetlenítésére használsz, nyilvánvalóan jogosulatlanul.

Igenis  :), te egyben vagy a rendőr-ügyész-bíró és ítéletvégrehajtó is:), Értettem:)

Ha te (Admin/Moderátor)mondod, akkor úgy van, priceless……:)

Ha az ezeken a fiktív, általad jogosulatlanul a mi rendszerünkben kezelt “adataidon” esett állítólagos sérelmeidet szeretnéd megtorolni, akkor fordulj bizalommal az adatvédelmi biztoshoz vagy a bírósághoz, szerintem körbe fognak röhögni, de hajrá! Írhatsz még ide hűdenagy fenyegetéseket, de egy kicsit sem hatsz rám!

Olvasd el figyelmesen a saját írásodat, hogy mivel, és hogyan éltél vissza………..

Egyébként ha annyira-annyira idegesítenél vagy fenyegetést jelentenél, akkor hidd el, egyetlen pillanat alatt eltűnhetett volna már régen az összes fiókod,

Igen, ez is beszédes……. , bár itt érzek egy pici ellentmondást, mert pár mondattal előbb, még azt bizonygattad, hogy „jogosan” tetted azt, amit tettél, mert hogy milyen szőrnyű bűnőket követtem, el, most meg azt, hogy tulajdonképpen csak  a hatalmadat fitogtattad, mint Lenin, aki annyira jó ember volt, hogy visszaadta a labdát a játszó gyerekeknek, pedig közéjük is lövethetett volna……

és az életben vissza sem találnál ide, mert még olvasni sem tudnád a lapot, legfeljebb a szomszéd utcából.

Itt szerintem kissé túlzásokba estél, de lehet, hogy van ekkora hatalmad, ki tudja?…..:)

Minden jog és technikai lehetőség adott mindezekhez. 

Aham:)

Ha még tovább fokozódna a helyzet, akkor megfontolhatnánk a szolgáltatás rendeltetés szerinti használatának akadályozása miatt a BTK 423. § (1) Információs rendszer megsértése nevű, két évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett vétség eshetőségét is.

Azért jó lenne eldönteni, hogy most akkor jelentetem fenyegetést, vagy sem…….

Majd gondoljuk csak végig, vitassuk meg abban az általad beígért perben, hogy jogosultan léptél-e be a rendszerbe a moderációs intézkedés (technikai korlátozás alkalmazása és a tiltás közlése egy időben) után vagy jogosulatlanul?

  1. Egyszerű felhasználóként léptem be 0 jogkörrel, a te „gyereked”……
  2. Én nem perrel fenyegettelek, hanem azt mondtam, hogy Adminkén/Moderátorként csalást és egyúttal hatalommal való visszaélést  követtél el, olyan jogsértést amit tilt az adatvédelmi és adatkezelési törvény, de te ezt, szerinted jogosan szegted meg…..

 Ez itt egy olyan internetes, információs szolgáltatás, amit mi ingyenesen nyújtunk neked, de ez nekünk nem kötelességünk, tehát bármelyik pillanatban indoklás nélkül, akár véglegesen is kizárhatunk a szolgáltatás használatából, pusztán persona non grata alapon.

Maximálisan egyetértek ebben veled, ezért is visszás, hogy a moralitásra(meg humor, stb.-re) hivatkozva tetted azt, amit……

Csak akarni kell a végérvényes kitiltásodat és még magyarázattal sem tartozunk senkinek sem.

Tisztában vagyok vele, ezért (is) őszintén nem értettem, hogy miért volt jó neked megtenni azt amit, aztán  meg ki is maxolni…..

 Engem eddig sem jogi vagy különösebb morális aggályok (vagy te annyira kártékony, hogy afelett már nem érdemes a szólásszabadság jegyében moralizálni), hanem csak a hülyeséged felett érzett szívjóság akadályozott meg ebben.

Igen, ez is beszédes….

Meglepő, hogy egyeseket még szórakoztat is a szerintem egyre kibírhatatlanabb stílusod. Lelkük rajta.

Ez meg fölöttébb érdekes…….

Szóval hívj csak fel nyugodtan telefonon (20 206-2703), cseréljük ki az elérhetőségeinket és indulhat a kölcsönös perindítás, habár utálok ágyúval lövöldözni “egérre”.

No comment:)…………..,

 Amúgy szerintem te ezt soha nem tennéd meg, hiszen csak egy névtelenül kártékonykodó, másokat becsmérlő, gusztustalanul vádaskodó (lásd a fent rám borított mocskolódásodat), valós személyét véletlenül sem vállaló, rosszindulatú rémalak vagy.

Ha ez segít feloldani a kognitív disszonanciát ………

Amíg te a polgári nevemen tudsz szólítani és rágalmazni, mert én közismerten a nevemmel vállalom mindazt,

Igen a Moderátor-3 a neved…..

amivel itt foglalkozom, addig te csak egy gyáva névtelen troll vagy.

Igazán eddig sem izgatott, hogy milyen jelzőkkel illettél, az már inkább, hogy amiket rám aggattál, azok mennyire jellemzők rád……

Hiába, no, mindig is mondtam, hogy itt mindenki magáról beszél………..:)

És szemmel láthatóan egy fikarcnyit sem érdekel téged ez a köztünk fennálló különbség sem…

Nem tudod megtagadni a valód……:)

És még te nevezel engem gerinctelennek…

Ezek után már csak egy kávét kérnék….

Közösségi értelemben pedig ezzel a felesleges vergődéssel csak magadról állítod ki az egyre siralmasabb bizonyítványt,

Akkor örül minden igazhitű szíve, mert a gonosz elnyeri méltó jutalmát……

ami persze csak akkor baj, ha továbbra is szeretnél kötődni az itt lévő közösséghez.

Ebbe nem mennék bele, ha kitiltasz, akkor úgy is mindegy:), ha nem, akkor meg egyszer talán elmesélem:)

 Greg jól ragadta meg a lényeget, bort iszol és vizet prédikálsz, egy istentelenül nagy rinyagép vagy.

Ha így van, nyertél/nyertetek:), lehet pezsgőt bontani, ha véletlenül mégsem, akkor meg ugye, kisnyúl…..:),

 És nem elég, hogy bizalomvesztett, megsavanyodott, rosszindulatú, de még totálisan humortalan is vagy.

Az hát:), amint az ábra is mutatja:)

Olyan mértékű a szociális diszfunkciód, hogy még azt sem veszed észre és képtelen vagy helyén értékelni, amikor az egyébként kiérdemelt keményebb moderáció helyett inkább csak haverilag, játékosan humorizálnak veled a nickneveden keresztül.

Látom, te is érzed az érvelésedben a hiányt, és próbálod a ……. visszatuszkolni a lóba…., de attól még ez van…..

Bár meglehet, hogy annyira betalált, hogy az neked már egy kicsit sem vicces…

Nagyon, kapkodom azóta is a levegőt:), amit tettél, az neked vicces…., értem……

És még te nevezel engem kicsinyesnek…

Már nincs rá szükség…….. ….

Ideges vagy… – Fogyassz több vitamint. Aludj sokat. Egyébként nagyon jó mentálhigiénés szakemberünk van, aki teljesen ingyenesen tart online telefonbeszélgetéseket, talán szívesen segít neked is, kid tudja, talán még egyszer megbékélhetsz önmagaddal és a világgal is!

Shaming language :)Ez, ha jól tudom,  akkor a Fehér kód – instabilitás

forrás: http://www.ferfihang.hu/2012/07/13/feminista-vitatechnikak-shaming-language/

 Azért a jószándék sem végtelen, szóval jelezem, ez itt egy nagyon baráti, de azért egyben egy utolsó figyelmeztetés is: haladéktalanul hagyj fel a folyamatos kellemetlenkedéssel, rendbontással, szabályzatszegéssel!

:)

Az ultimátumban a kellemetlenkedés, az gondolom bármit lefed, amit te annak vélsz:), jó Joker kártya, ahogy az egyszeri rabbi mondaná: ügyes…….:)

Ne írj újabb mocskolódó választ erre a kommentre se, légy oly kedves! Se kedvem, se időm nincs ilyen hülyeségekre, elég sokat fecséreltem már el rád így is, egyszerűen a kitiltásoddal fogom lezárni a dolgot, ha nem nyugszol.

Tudomásom szerint ebben semmi mocskolódás nem volt, legalábbis részemről:)….., de mint korábban is említetted, Joker kártyád van:), így azt veszel annak, amit jónak látsz…………………….

RedGreg
Újságíró

xcsakx gondolom a szabályzat ezen része elkerülte a figyelmed:

A moderátorok jogosultak a kifogásolt tartalom előzetes értesítés nélküli módosítására vagy törlésére, a Felhasználók korlátozására, Szolgáltatás használatából való időleges vagy végleges kitiltásra…

A többi agymenésedet felesleges elolvasni is, nem más, mint rinyálás, amit ugye te nem teszel.

De amúgy, ha szerinted ez túlzó, vagy jogtalan, fordulhatsz az Üzemeltető felé. Majd keresd meg, hogy milyen címen :D

xcsakx
Olvasó
xcsakx

RedGreg:

xcsakx gondolom a szabályzat ezen része elkerülte a figyelmed:

A moderátorok jogosultak a kifogásolt tartalom előzetes értesítés nélküli módosítására vagy törlésére, a Felhasználók korlátozására, Szolgáltatás használatából való időleges vagy végleges kitiltásra…

Nem kerülte el, a nicknevemet írta át és bármilyen hozzászólást írtam az általa átírt nicknevet nem tudtam változtatni/ törölni, vagy másikat választani helyette.

azon kívül élvezkedett, hogy milyen poénos, és hogy ezzel rendreutasít….

A többi agymenésedet felesleges elolvasni is, nem más, mint rinyálás, amit ugye te nem teszel.

Akkor megnyugodtam:), mert kiváncsi vagyok, hogy hogyan indokolja meg, hogy mocskolódtam:)

De amúgy, ha szerinted ez túlzó, vagy jogtalan, fordulhatsz az Üzemeltető felé. Majd keresd meg, hogy milyen címen :D

Értem én az összetartást:) úgy látszik, szükség is van rá:), korábban is jeleztem: elválik a ……

Alter Ego
Szerkesztő

Freddy, nem fogom már többször leírni: közösségellenes, sértő, a moderátorok megítélése szerint nem kívánatos módon használtad módszeresen a szolgáltatást, és a vitatott időpontban már jogosultságod sem volt a rendszerben tartózkodni. A tolerancia maximuma, hogy nem lettél azonnal végleg kihajítva, hanem csak viccelődtem veled. Nincs semmilyen “kicsinyes személyes bosszú”, hanem játékos, humoros kapcsolatépítési kísérlet volt kritikával fűszerezve, miközben te éppen jogosulatlanul behatoltál a rendszerbe és még gúnyolódtál is közben, csakhogy te alkalmatlan vagy rá, mert sem humorérzéked, sem képességed, sem igényed nincs az önkritikára és az egészséges kommunikációra. A szabályzat egyébként meg nem azért van, hogy megkösse a kezem a magadfajta közösségrombolókkal és a rendszerbe trükkös módon behatoló trollokkal szemben. Teljesen feleslegesen bizonygatod, hogy valamiféle immorális eljárás áldozata lettél, mert egyrészt alapvetően sem igaz, másrészt elve a szolgáltatás visszaélésszerű használata közben ért téged az általad olyan szörnyűségesnek beállított sérelem. Hasonlatképpen: szép lenne, ha egy fegyveres rabló kifogásolhatná, hogy nem egy tisztességes jobbkezes, hanem egy teljesen váratlan balkezes pofont kapott, miközben lefegyverezték.

A szabályzat idézésekor pedig ügyeskedve pont a lényeget hagytad le:  “Mivel ezek az adatmezők a Felhasználó által bármikor szabadon hozzáférhetőek és módosíthatóak, ezért permanens, konzisztens személy-azonosításra alkalmatlanok.”  – Ami azt jelenti, hogy nem vállalunk személyes adatkezelést; nem várunk el és nem is ismerünk el valós, konzisztens, személyes adatnak semmilyen a profilon megadott információt, ebből következően azt mint nem személyes adatot ugyanúgy moderáció alá vonhatjuk, módosíthatjuk, mint minden más tartalmat. “A moderátorok jogosultak fellépni a jogszabály vagy Szabályzat sértő tartalom, technikai rombolás, nick-hamisítás (…) ellen.” – Te pedig gyakorlatilag a nick nevek összezavarása, cserélgetése, tehát a technikai, humán, moderátori azonosítás szándékos összezavarása útján léptél be több profillal a rendszerbe (és még gúnyolódtál is vele) a határozott tiltás ellenére. – “A moderátorok jogosultak a kifogásolt tartalom előzetes értesítés nélküli módosítására vagy törlésére.”  – Ez történt.

Jól látom, hogy minden lépésed arra irányul, hogy rólam bizonygasd, hogy milyen immorális, szemét alak vagyok, te meg az én áldozatom. Tényleg ügyes taktika, ha le akarod vetni magadról azokat a morális elvárásokat, amelyeket a lap használatának feltételéül állított az üzemeltetők közössége és amelyeket én testesítek meg veled szemben leginkább.

Egyébként ha esetleg tényleg nem érted, hogy mi abban a mocskolódás, ha másokat “gerinctelennek” törekszel beállítani, akkor az általam feltételezettnél is nagyobb baj van veled.

RedGreg, a ferfihang.hu nyitott blog és közösségi szolgáltatást a Férfihang Civil Társaság üzemelteti, tehát teljesen korrekt eljárást kaphat, a civil szervezethez fordulhat közvetlenül a panaszával emailben vagy telefonon, de már leírta itt és kapott tőlem még telefonszámot is a jogi vitarendezés érdekében. Lassan már tűkön ülök, hogy betartsa a ködös fenyegetődzését és jogi vonalra terelhessük a dolgot.

Freddy, két opció van: vagy felfogod végre, hogy mi az elvárás veled szemben a szolgáltatás használata közben és annak megfelelően kiigazítod a további viselkedésed, tevékenységed és abban az esetben használhatod tovább a szolgáltatásokat vagy felfüggesztjük a fiókjaidat, kitiltunk a szolgáltatás mindennemű használatából, technikai eszközökkel korlátozzuk minden laphoz való hozzáférésedet, igény és szükség szerint jogi útra tereljük a vitás kérdéseket. Előtte természetesen nyugodtan lefényképezhetsz és elmenthetsz mindent, amit szeretnél. A többi már tényleg csak felesleges vénasszonybeszéd, rinyálás. Válassz! Itt jelezd a döntésed, de gyorsan, mert már több moderátor javasolja a végleges és teljes kitiltásodat, csak én vagyok ilyen “gerinctelen” hogy még mindig társalgok veled. Előre szólok, határozott nyilatkozat hiányában (esetleg helyette további 10 bekezdésnyi trükkösködve besározó, pszichopata blabla) úgy értelmezzük, hogy nem vagy képes értelmezni a feltételeket vagy nem kívánod azokat betartani és automatikusan a második opciót fogjuk alkalmazni.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Azért azt bírom benned X,hogy nem adod fel…

AWALT- :) a Dark triadhoz vonzódtok…..:)

By the way,11-én jössz a találkozóra ?!

Nem.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Úgy tűnik az iróniám megint nem ment át…legalábbis neked.

The dark triad is a subject in psychology that focuses on three personality traits: narcissism, Machiavellianism, and psychopathy. (Wikipedia)

Oh igen, biztosan nagyon vonzók ezek a tulajdonságok a legtöbb nőnek és én is ezért élek boldogságban egy teljesen ellentétes személyiségű emberrel.

Végszavadon pedig nem csodálkozom.

Azon filózom,hogy mennyire álszent az,aki minden egyes mondatát,az arcával személyesen is felvállalja ellentétben azzal,aki ezt soha nem fogja megtenni.

 

herceg
Olvasó
herceg

the lady doth protest too much, methinks

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Megvan Naoo kérdésére a válasz……

Hunn
Újságíró

Végiggondolva a dolgot, én a fő problémát nem ezeknek a nőknek az életkorában látom. Hanem abban, hogy ők ebben az életkorban párt keresnek. Itt látszik, hogy milyen hatalmas károkat okoz a Feminizmus, itt látszik, hogy a mai nők mennyire el vannak tévedve.

Egy nő húsz és harminc éves kora között a legvonzóbb, akkor tudja a legtöbbet adni a párjának. A faszkörhinta helyett a nők jobban tennék, ha életüknek ebben az időszakában inkább a párválasztásra koncentrálnának.

Elmondom férfiszemmel hogy miért: ha a nő legszebb éveiből én nem kaptam egy árva percet se, akkor pontosan miért is tölteném vele a hátralévő negyven legszarabbat? Miért vállaljam vele a házasság anyagi és egyéb kockázatait, ha tudom, hogy a legszebb éveiben a faszkörhintán ehhez képest szinte ingyen adta amit adott, másoknak?

Rokapapa
Újságíró

Erről írtam én is fentebb más szemszögből megközelítve a témát.

Azt azonban kénytelen vagyok beismerni, hogy a te nézőpontodat is teljes mértékben helyesnek tartom. Én arról írtam – ami szintén a feminizmus nőellenességét bizonyítja -, hogy a nők a férfiak életét kezdik el élni.

Tanulnak, dolgoznak, karriert építenek és kizárólag az egzisztenciára koncentrálnak (meg persze faszkörhintáznak kikapcsolódásként). Ezzel az életmódjukkal sok férfit kiszorítanak az egzisztencia megteremtéséből. Majd ha már mindent elértek keresik a szőke herceget. Azonban azok a férfiak akik sikeresen helytálltak az egzisztencia megteremtésének harcmezején már rég elvettek egy fiatal nőt vagy még mindig csak azokra koncentrálnak. Azok a férfiak pedig nem érdeklik a nőket akiket kiszorítottak az egzisztencia megteremtéséből. Ez is csak azt példázza, hogy a feminizmus kizárólag a pénzről szól és leginkább a nők számára káros. Erről is pont úgy kellene az iskolákban felvilágosítást tartani a fiataloknak mint a biztonságos szexről.

A nők számára kiemelkedően fontos a család és a pénz is ami a biztonságot jelenti, mindkettő szükséges egy nő boldogságához. Jelenleg saját téveszméjük és hibás életvitelüknek köszönhetően kevés kivételtől eltekintve a pénzt megtudják szerezni de a családot pont ezzel vesztik el.

Aldo
Újságíró

“ha a nő legszebb éveiből én nem kaptam egy árva percet se, akkor pontosan miért is tölteném vele a hátralévő negyven legszarabbat? Miért vállaljam vele a házasság anyagi és egyéb kockázatait, “
Mert meg van róla győződve, hogy 35-40 éve korodra már annyira kiéhezett és elkeseredett vagy, hogy majd vele is beéred. Úgy gondolja, hogy ő tesz neked szívességet, hogy lealacsonyodik a szintedre, mivel nincs magáról reális önképe mert azt hiszi magáról, hogy ő a Hegylakó sorozat egyik szereplője és 25 éves korától nem öregszik tovább és örökké jó csaj marad. Csak hát a biológiával és az idő múlásával nem lehet felvenni a harcot.
Sok férfi pedig tényleg annyira elkeseredett, hogy beéri a maradékkal is, holott megkaphatná az egész fő fogást, csak erre nem jön rá, mert nincs senki, aki felvilágosítsa.

“ha tudom, hogy a legszebb éveiben a faszkörhintán ehhez képest szinte ingyen adta amit adott, másoknak?”
Megint csak a téves önkép és a tévhit, hogy annyira elkeseredett vagy, hogy örülsz, hogy végre szóba áll veled valaki.

herceg
Olvasó
herceg

“Megint csak a téves önkép és a tévhit, hogy annyira elkeseredett vagy, hogy örülsz, hogy végre szóba áll veled valaki.”

Lehet egy nagyon kis részük van ennyire “tudatos”, de szerintem ennél egyszerűbb a képlet: nagy részük simán csak azt képzeli, hogy a férfiaknak is az a vonzó, ami nekik (magabiztosság, stabil egzisztencia, stb, egyéb pozitív és férfias dolgok, amik a korral járhatnak) és őszintén azt hiszik, hogy “értékesebbek” lettek.

Ha tippelnem kéne azt mondanám, hogy ez a feminista agymosás eredménye.

Rokapapa
Újságíró

“nagy részük simán csak azt képzeli, hogy a férfiaknak is az a vonzó, ami nekik”

Erre utaló jelek vannak de ez egyben a mi hibánk is. A női egyenjogúság és feminizmus elfogadása olyan mértékű, hogy az apák is elsősorban a karrierépítésre és az egzisztencia megteremtésére ösztönzik a lányaikat így tönkretéve az életüket. Az tagadhatatlan tény, hogy a jelenleg kialakult helyzet már öngerjesztő és csak törvényi rendeletekkel fékezhető meg, a társadalmi öntudat ide már kevés. Ma a nők karrier építése egyenlő a boldogtalansággal viszont már semmi sem garantálja a boldogságukat ha nem így élnek. Mondhatnánk úgy is, hogy azon kevesek akik tenni akarnak ezek ellen tehetetlenek mivel egy fecske nem csinál nyarat.

Sajnos a nőket a mai társadalmi berendezkedés rákényszeríti a pénz hajszolására de nekünk férfiaknak elsősorban olyan nő kell aki ránk támaszkodik és “látszólag” önállóan életképtelen.

Aldo
Újságíró

Ez is azt feltételezi, hogy már rég elfelejtették milyen  a nőies viselkedés. Bár lehet, hogy meg sem tanulták. Az önképet fontos megemlíteni, mert sok nőnék igenis eltorzul mire felnő. Az egzisztenciához meg annyit, hogy azért egy bizonyos kor felett ne várja már el a nő, hogy majd én eltartom a lusta picsáját, miközben ő semmit sem tud vagy akar nyújtani, de követelőzni azt tud.

Höllenhund
Olvasó
Höllenhund

Egyelőre csak az egyik Facebook-kommentre reagálnék.

A logikus megoldás az lett volna a ma 35 éves nő számára, hogyha 25 éves korában megállapodik az akkori menő 30-as/40-es férfival, és családot alapítanak. Nem pedig az, ha a társául szegődött volna egy egyetemistának/pályakezdőnek. Hiszen, ahogy te is irod, a mai menő 30-as/40-esek a 20-25 éves lányokat hajkurásszák, de ezek a mostani menők voltak anno ezek az egyetemisták/pályakezdők. Ő 25 évesen volt a topon, ők pedig most érkeztek csak meg. Azt csinálta a nő rosszul, hogy amikor a topon volt, nem állapodott meg azzal a férfival, aki szintén akkor volt a topon.

A harmincas-negyvenes, már sikeres férfiaknak szerintem kisebb eséllyel kell egy ilyen nő feleségnek v. hosszú távú társnak, mint a vele egyidős, majd (valószínűleg) csak később sikeres férfiaknak. Kúrogatni, ígéretekkel “etetni”, az más. De mindegy, ez csak kukacoskodás. Ha ennek a nőnek több esze lett volna, potenciális feleségként kellett volna promotálni magát ígyis-úgyis, akár idősebb társat keres, akár nem.

 

sRPd
Olvasó
sRPd

“Lehet egy nagyon kis részük van ennyire “tudatos”, de szerintem ennél egyszerűbb a képlet: nagy részük simán csak azt képzeli, hogy a férfiaknak is az a vonzó” 

Osztom a véleményedet. Nem gondolkodnak a nők annyit az ilyen dolgokon mint mi. A nőkre különösen jellemző az áru átcsomagolása: Pár év a körhintán, aztán most házasodni szeretnék. Átcsomagoljuk az árut. Én most nem adom könnyen magam. Ha egy férfi engem szeretne, és nem akar várni, akkor meg sem érdemel. Stb, stb, stb…

Számtalan módja van annak, hogy a női szolipzizmussal és a hörcsöggel együttműködve hogyan definiálja magát újra egy nő. Még el is hiszi, hogy ez helyes. Én is kezdem azt gondolni, hogy szerintük a karrier vonzó. Itt ők is ugyanazt a hibát követik el, mint a férfiak, amikor azt hiszik, hogy a nők is férfiként gondolkoznak. Ez ugyanaz a hiba, csak a másik oldalon.

Aldo
Újságíró

“Pár év a körhintán, aztán most házasodni szeretnék. Átcsomagoljuk az árut. Én most nem adom könnyen magam. Ha egy férfi engem szeretne, és nem akar várni, akkor meg sem érdemel. Stb, stb, stb…”

Hát igen, másoknak ingyen vagy legalábbis nagyon olcsón odatartja a picsáját, aztán amikor már kellően lerobban, akkor közli, hogy megváltoztam. Most már komolyan kell venni, mert hiába van híre, az nem számít. Mintha egy 40 éves wartburgért elkérne 5 millió forintot. Persze, ha a korábban lesajnált férfi átlát ezen és azt mondja, hogy köszönöm szépen, ebből nem kérek, akkor még neki áll feljebb. Megint csak nem tudja magát reális elhelyezni a skálán.

xcsakx
Olvasó
xcsakx
Reszet Elek
Újságíró

“poliamór” a szentem, szóval innentől kezdve már tudja az ember hogy nem normális

Hunn
Újságíró

Poliamór = szutyok ribanc, aki nem szeretné, hogy leribancozzák csupán azért, merthogy ribancoskodik.

Amúgy tényleg kicsit vicces és zizzent a csaj. Sztori lényege, hogy 31 éves koráig félt felülni a faszkörhintára, mert tudta hogy nem egy topmodell, és jaj most akkor mi lesz. De végre megvilágosodott, hogy mivel pinája van ezért kell a férfiaknak.  A szemei felragyogtak, felpattant a faszkörhintára és a lovak közé csapott. So strong and brave. Amazing and inspirational.

herceg
Olvasó
herceg

Milyen vicces kis hörcsög :)

“Végre kezdem kinőni a kamaszkort így 30 felett.”

Na erről mindig ez a klasszikus jut eszembe.

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28
xcsakx
Olvasó
xcsakx
xcsakx
Olvasó
xcsakx

Kinek van macskája? :)

Kinek lesz macskája?:)

 

http://femina.hu/terasz/macskas-nok/

 

T_T
Olvasó
T_T

Azért van értelme Szilvia cikkének, mert legalább megtudjuk, hogy a nők hol keresik a párjukat.

Vegyük sorra:

– Munkakutya-kiképző tanfolyam: Nincs kutyám. Szóval tárgytalan.De ötletnek jó.

– Csoportos túrák: Szeretek a természetbe kijárni. Bár csak hétvégén jutok ki. Viszont én magam is ilyen rövid egynapos 12-18 kilométeres túrákra járok. Persze szólóban. Lehet macsózni, hogy egy férfinak ez kevés, de aki sportolni akar, az menjen hosszabbra. Aki nőt felszedni, annak jó ez a rövidebb is. Terveztem, hogy jövőre csoportos túrákra megyek. Most ár van motivációm.

– Buddhista találkozók: egyetemista éveimben jártam ilyen helyekre. Később érdeklődés hiányában abbahagytam. Akkoriban egy-egy lány megszólított engem, de mivel akkor még a szüleimmel éltem, és még annyi pénzem sem volt, mint ma, így rövid beszélgetéseink voltak. Talán újra el kéne kezdenem ilyen helyekre mennem. Persze ehh4z kell némi nyitottság a buddhizmus iránt.

– Táncház: Nem tudok táncolni, és nem is akarok megtanulni. DE! Ha a cikkíró azt állítja, idézem: “Kiváló ismerkedési lehetőség. Voltam is már kettőn idén, és nagyon jól éreztem magam. Úgy láttam, hogy szemezgetni is jönnek ide a táncosabb lábú férfiak, ajánlom mindenkinek. Igazából ide is több nő jár, de nem reménytelen terep.” – Akkor miért nem talált? Ez lenne neki az ideális, de úgy néz ki, valamiért nem akaródzik neki.

– Csillaghullás nézése szervezett csoportban: Ilyesmiken már voltam, de nekem is ez volt a problémám: Családok jöttek, és a középkorból már kifelé tartó egyedülálló nők a barátnőikkel. Így van. Volt egy-egy fiatalabb női csoport, de ők magukkal voltak elfoglalva. Lehet, hogy ily módon már találkoztam a hölggyel, csak ő a barátnőivel volt elfoglalva.

– Kerékpáros-, kajak-, kenutúrák: Másfajta sportok érdekelnek, de csak csajozás céljából nem vágnék bele. Inkább marad a gyalogostúra.

– Pálferi előadások: Még nem voltam, de ha tényleg több nő jár ide, mint férfi, akkor néhány próbát megér.

– Kutyasétáltatás: Míg élt a kutyám, hetente többször sétáltunk évszaktól függetlenül. Találkoztam nőkkel is, de valahogy nem történt semmi. Csak köszöntünk egymásnak. Az volt a fura, hogy a kutyáink nem egyszer összecsaptak, de mi csak Szia-Sziá-ig jutottunk. Hamar leléptek. Szóval itt az ismerkedés a nőkön múlik. Szerintem ők csak menőzni akarnak kutyáikkal vagy csak kimozdulni otthon, és csak elméletileg használják pasizásra.

– Koncertek: Ugyanaz az irányultság, és ugyanaz tapasztalat. Bár én szórakozás céljából károk koncertre, és nem csajozni. Szerintem ide inkább már meglévő barátnővel érdemes elmenni. Ismerkedni nem szoktam. Max flört, de jobban nem érdekel.

– Mozi: Ki jár még moziba? Erre való a net. Moziba a még nem együtt élő párok, vagy a régimódi családok járnak.

– Társasutazások: Én nem bízom az ilyenekben. Rokonokkal, kollégákkal elmennék, de munkahelyi románcba nem akarok belemenni.

– “Igazából tudom, hogy hol vagytok…”: Akkor vagy elmész oda, vagy jobban figyelsz a többi helyen magányosan sétálgató férfiakra. Néhány általa említett helyen már én is ott voltam.

Ijk
Olvasó
Ijk

Megvan a mai állatorvosi ló is:

http://velvet.hu/randi/2017/09/19/en_szeretnek_felnezni_a_ferfira_de_ez_alberletben_nem_fog_menni/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Egy ideje én is próbálkozom az internetes társkeresés sötét bugyraiból kihalászni az „igazgyöngyöt”.

Igen, mint még másik 3 millió jelölt, akinek kb. a top 1000 férfi jelentené némi kompromisszummal azt a gyönygöt.

Magamról annyit, hogy 39 éves nőként saját lakással, autóval, biztos jövedelemmel rendelkezem, nem aranyásó vagyok…

Eddig mit csináltál? Gondolom nem elvált anyuka vagy, hanem építetted a kis életed és vártad hogy majd beletéved Mr. Tökély.

A 35-43 éves korosztályt céloztam meg…

Hát igen, a top férfikategóriát életkorban, ahol már keressük az egzisztenciát. Ahogy mi a 20-28 közti lányokat akiknél keressük a fiatalságot, termékenységet, testi élvezeteket. A te igényeid sem jobbak vagy rosszabbak mint a mieink.

A fenti korosztályból az alábbi egzisztenciájú férfiak tömkelegébe botlottam: –

  • albérletben lakik, lakótársakkal (én tudom, hogy az ÉNB-stílus menő, de nem szeretném kipróbálni);
  • albérletben lakik, bent a munkahelyén, látogatót sem fogadhat;
  • édesanyjával/édesapjával/egyéb random rokonával lakik;
  • volt feleségével lakik, de nincs köztük semmi (ó, de „vágyom” egy ilyen kapcsolatra, biztosan izgalmas lett volna);
  • munkásszálláson lakik;
  • most épp egy haverjánál csövez, amíg kitalálja, mi legyen az életével;
  • buddhista kolostorba tervez költözni.

Az autó terén ugyanez a helyzet, nyilván nem vágyom Ferrarira, de legalább jogosítványa legyen, és egy mindegy, milyen korú és típusú autója. A prímet az a jelölt vitte, aki a 30 éves mikrobuszában lakik átmenetileg, végülis ő megoldotta az egészet 2:1-ben.

39 éves vagy, eleve nem fog top kategóriás férfi a lábaid előtt heverni. De mivel még az átlagjóska szint sem érdeklődik valószínűleg igen messze vagy a csinos 39 évestől. Szar az élet, szép pofival, formás testtel azért még bejelentkezne pár férfi saját garzonnal és 4 éves kisautóval.

Tudom, az én hibám, hogy olyan férfira vágyom, aki 40 éves fejjel fel tud mutatni legalább egy egyszobás panelt hitelből, szóval magamra vessek, hogy nem sikerül ilyet találni. Nyilván egy párkapcsolat nem szabadna, hogy pénz alapú legyen, de pénzalapú a társadalmunk, ezért ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni szerintem. Én szeretnék felnézni a férfira, és annyira már ismerem magamat, hogy ez egy lakótársakkal teli albérletben nem fog menni, olyan valaki pedig nem kell, aki hozzám akar beköltözni.

És akkor jön a már papírforma konklúzió. Nem érdekli egyetlen olyan férfit sem akire fel tudna nézni. Kire tud felnézni? Akinek 35-40 évesen van saját egzisztenciája és persze azért szebb az ördögnél. Namármost akinek ilyen idősen van valamije az házas, saját gyerekkel vagy épp túl van egy váláson, amivel oda az egzisztenciája. Akinek pedig még válás után marad saját lakás, autó, jó kiállás, na annak a férfinak esze ágába nincs 39 éves, slampos, elvárásokkal indító nővel kezdeni bármiféle kapcsolatba kezdeni. Inkább eljár kurvázni, és levarr pár, lehetőség szerint alulról 30-hoz közeli leányzót, akik 10 év múlva majd írják szóról szóra ugyan ezt a levelet.

Egyébként sajnálom a levélírót, ő is csak áldozat. Nem tartom beképzelt picsának, teljesen ésszerűek az elvárásai. Csak éppen átverték. Átverte a társadalom, a média, a barátnők, a férfiak (akik esetleg ígéretekkel ágyba vitték), talán a szülők, rokonok is.  Megkockáztatta 20 éven keresztül hogy majd lesz egy jobb. Lehet hogy volt egy jó, lehet hogy volt több is, de a rulett csak pörgött tovább. Nem lehet megelégedni a középszerűvel, mindenkinek jár a boldogság. Te többet érdemelsz annál ami van, neked jobb jár. Csak nem jött a jobb, bebukott a játék, mindent vitt a bank. Vesztett ő is és a férfiak is akik alkalmasak lettek volna férjnek. Ki fog tanulni ebből? Hát mi férfiak. A nők nagy része pedig tovább hisz a mesékben, ezotériában, beteljesülésben.

Naooo
Olvasó
Naooo

“olyan valaki pedig nem kell, aki hozzám akar beköltözni”

Hát ne is.

Gejza
Olvasó
Gejza

“Te többet érdemelsz annál ami van, neked jobb jár.”

Majd lesz is.

És úgy hívják majd, hogy: “cica, cicuka….cic-cic, gyere ide édes virágszálam, egyetlenem, hazajöttem, itt a mamiiiii…..”

És élnek majd boldogságban-békességben, míg a halál el nem választ.

 

 

 

Hunn
Újságíró

A Velvet Randiblogja sosem okoz csalódást. Édes Istenem…

http://velvet.hu/randi/2017/09/19/en_szeretnek_felnezni_a_ferfira_de_ez_alberletben_nem_fog_menni

Ez hülye.

 

Reszet Elek
Újságíró

Nem hülye csak nagyon rosszul méri fel a saját értékét.

DennisVT
Újságíró

De azért hülye is…

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Az már csak a szokásos ráadás. Nem baj, öregedjen csak meg a macskáival. :D

lady
Olvasó
lady

Az érdekelt volna miért akar egy férfi buddhista kolostorba menni! Vajon miből lett elege?  Már ha igaz az amiket írnak ezen a csoda Velveten!

Olyan nem kell neki aki hozzá akar beköltözni, de érdekes ez visszafele működni szokott simán becuccolnak a férfi lakására házába. .  Tegyük fel minden rendben a férfivel csak épp lakása nincs akkor inkább a macskával fog együtt élni! ?

 

Naooo
Olvasó
Naooo

Hogy lehetne már minden rendben a faszival, ha nincs saját budai villája.

Aldo
Újságíró

Most ez komolyan meglep?

„Egy ideje én is próbálkozom az internetes társkeresés sötét bugyraiból kihalászni az „igazgyöngyöt”.
Ja, mert élőben már nem megy.

“Magamról annyit, hogy 39 éves nőként saját lakással, autóval, biztos jövedelemmel rendelkezem, nem aranyásó vagyok. “
Nincs egzisztenciális gondja mert vagy kizsigerelt egy volt férjet vagy egy karrierista picsa, akinek most esik le, hogy az élet nem a szex és nyújork.

“Nincs műhajam, műmellem, műszempillám, műkörmöm, kacsaszájas fürdőszobai szelfim WC-papírral a háttérben, mindazonáltal 164 centiméteres termetemhez 58 kg vagyok. “
Ezt még több ezer nő elmondhatja magáról. Jellemző, hogy csak a külsőségeket emeli ki.

“A 35-43 éves korosztályt céloztam meg”
Ők már nem foglalkoznak a 39 éves lerobbant nőkkel.

“Nincsenek túlzó elvárásaim, de”
A végén mindig kiderül, hogy mégis csak nagyon azok az elvárások.

“Elhatározásom szerint olyan társat kerestem volna, akivel közel azonos egzisztenciával rendelkezem. Be kellett azonban látnom, hogy ennek az esélye a nullához konvergál.”
Még jó, hogy a szerényt kihagyta az önjellemzéséből.

Az autó terén ugyanez a helyzet, nyilván nem vágyom Ferrarira, de legalább jogosítványa legyen, és egy mindegy, milyen korú és típusú autója.”
És már folytatódik is a követelési lista. Mindegy a kocsi, csak jó sokba kerüljön, mert akkor nyilván a nőjére is vagyonokat fog áldozni.

“Tudom, az én hibám, hogy olyan férfira vágyom, aki 40 éves fejjel fel tud mutatni legalább egy egyszobás panelt hitelből, szóval magamra vessek, hogy nem sikerül ilyet találni. “
Egyszobás panel hitelből? Az ilyen azonnal megkapja a lúzer jelzőt.

“Nyilván egy párkapcsolat nem szabadna, hogy pénz alapú legyen, de pénzalapú a társadalmunk, ezért ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni szerintem.”
Már jön is a magyarázkodás. “Nem vagyok én aranyásó, csak a lelketlen, kizsákmányoló, pénz centrikus világ áldozata.

“Én szeretnék felnézni a férfira, és annyira már ismerem magamat, hogy ez egy lakótársakkal teli albérletben nem fog menni, olyan valaki pedig nem kell, aki hozzám akar beköltözni.”
Ez a kedvencem: felnézni a férfira. Az ilyen nő valójában egy apára vágyik. Olyan nőt, aki kizárólag a férfitól várja a saját boldogulását (anyagi, érzelmi) nem lehet komolyan venni. Az is jellemző, hogy majd a faszi szépen összeizzadja a kérót, a nőcske meg majd beleteszi a picsáját, de fordított esetben a férfi egy vesztes, akit nem lehet komolyan venni.

“Így jártam.”
Így bizony, és ezt csak magadnak köszönheted.

common man
Olvasó
common man
common man
Olvasó
common man

,, Most a nagyvárosokban a nagy számú nyílt kezdeményezés működik”

az új polgárok ezt ügyesen gyakorolják,szerintem nem zavarja őket ha a Macron betiltja a telefonszám elkérést meg a nők utáni füttyögetést.

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Ismét egy gyöngyszem a polcról, segítséget is kér mert nem érti miért annyira fontos a kora és hogy miért rettennek meg mikor kiderül hogy mennyi az annyi!

http://velvet.hu/randi/2017/09/28/amikor_kibokom_mar_latom_hogy_keresik_a_kibuvot/?token=5f8ea906f694d80f8c620c1ddf3d4c07

Kalman
Újságíró

“hamarosan 44 leszek

“tagadjak le 10-12 évet a koromból, hogy meglegyen számotokra a fiatal barátnő illúziója?”

Nem, aranyanyám, 28-at tagadj le!

common man
Olvasó
common man

Keressen egy fiatalos 50 éves faszit.

Naooo
Olvasó
Naooo

Inkább felakasztja magát.

common man
Olvasó
common man

Az online ismerkedésbe eleve bele sem mertem fogni a szingli barátnőim sorozatos rossz tapasztalatai alapján. Elmondásuk szerint a férfiak általában netről leszedett modellek fotóival, vagy 10-15 évvel korábbi fényképeikkel regisztrálnak fel, tehát véletlenül sem úgy néznek ki a profilfotón, mint amikor megjelennek a találkán, ezáltal igen nagy csalódást okozva.

Egy nő ilyet sose tenne..

Balton
Olvasó
Balton

Közben rágyüttem mé’ nem talájják, lehet hogy szőrős lábbal keresik? Én is elbújnék előlük…

http://neszeszer.blog.hu/2017/10/08/szorozes_a_kobon_szoros_labu_modell_az_adidas_kampanyaban

Kellene egy olyan kampány is: hogy az „IGAZI NŐ nem használ wc-papírt!”, se…

Ez a kampány aránylag friss, de máris akkora a felhajtás körülötte. Amúgy meg kapja be az Adidas, ezt biztos egy feminista reklámszakember találta ki.

Koriander
Olvasó
Koriander

ezt a hírdetést én is láttam már, de ez a csaj vagy hormonzavaros vagy ps-elesnél feltolták a középszürkét, egyszerűen nem hiszem el hogy valaki ennyire világos színkomplexióval mediterrán sűrűségű szőrzettel rendelkezzen.

Reszet Elek
Újságíró

Nyilván csak az ingerküszöböt akarják megugrani. Ha meg tényleg ilyen, akkor meg a magam részéről bottal se nyúlnék a szőrös disznajához.

Balton
Olvasó
Balton

Ez az abszulut polkorrektség. Ha polkorrekt vagyok nekem az nem elég, elvárom ezt Tőled is. Ha nem tudod hozni, akkor rasszista-szexista-macsó vagy. Ugyanez a fat-acceptable is.

Ami különösen idegesít(nem csak negem, hanem az asszonyt is). Ezek az újfajta reklámok: pl a Enault Adjar autoreklám, azzal megy hogy hagyd ott a pasid az oltárnál, meg az Rbit rágóreklám ugyanez a koncepció. Mer’ a te tested a te döntésed. Az esküvőt meg ugyse te fizetted…

Kalman
Újságíró

Nekem is kb ennyire szőrös a lábam :-).

Amúgy a szőrnél érdekesebb, hogy nem tud mosolyogni. A szőrt még le lehetne nyírni (valami erősebb borotvával), de a búvalbaszott fején semmi nem segítene.

lady
Olvasó
lady

Eddig azt gondoltam milyen jó a szőkéknek , de ha már ők is! :-)

Ez a 21. századi modell arc , nehéz az életük nem tudnak mosolyogni se . Nekem az öltözéke is ami borzalmas.!

common man
Olvasó
common man

Koromnál fogva még emlékszem nem így szőrösödik.Amúgy hol van a szőr a kezéről és hol a bajsza?Jó a beállítás mintha 52-es lába lenne.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ha hagynám nőni, én is így szőrösödnék. :)
A kezemen annyira gyenge és világos, hogy fotón nem is látszana, a lábamon viszont erős és elég jól látható lenne. Mindenki azt mondja, hogy manipulálva van, meg borotválja az alkarját, én viszont pont elmosolyodtam, hogy na, tök ilyen idétlenül néznék ki én is natúrban.

common man
Olvasó
common man

A melleden milyen nő(ne)?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ilyet nem illik kérdezni egy hölgytől. :)

Koriander
Olvasó
Koriander

Jó de neked kukid van.

Balton
Olvasó
Balton

Itt meg elvileg nem is fogják keresni a férfiakat:

http://index.hu/kultur/zene/2017/10/10/csak_nok_lephetnek_fel_nok_elott_egy_sved_fesztivalon/

1. megjegyzés: nem szőke hajú és bőrű férfiak erőszakoskodtak velük több fesztiválon is, csak ott ezt kimondani de nagyon nem lehet.

2. megjegyzés: akkor kivel fognak részegen a szende lányok szexelni a bokorban?

Naooo
Olvasó
Naooo

A leszbi feministákkal.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Bocs, hosszú lesz:

http://velvet.hu/randi/2017/10/10/a_szex_jo_volt_de_az_mar_nem_elegendo/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

43 éves nő vagyok és nem keresek/tem társat.

Aham….., a dolgok csak úgy megtörténnek….

Házasságban élek 13 éve és lehet azt mondani, hogy szerencsés vagyok. A párom jó apa és nem rossz férj. Szinte mindenben a társam és kiegészítőm, de én

Nem nedvesedsz már rá…..

mindig is vágytam valami kis izgalomra…

naná, hiszen téged is vár valahol a nagy Ő….

Régóta (több mint 15 éve) táncolok. A heti egy buli volt az én kis izgalmam, ott próbáltam kirázódni a rutinból a hétköznapokból. Tudnotok kell, hogy a tánc nem mindenkinek arról szól, hogy társat/partnert/szeretőt keressen magának.

Persze hogy nem , csak épp : …..Tánc: a szex nyelve. A tánc az emberi szexualitás egyik legerősebb kifejezőeszköze…..:)

Nekem sem, de idén nyáron egy buliban felkért egy férfi, akivel táncoltam és elveimmel ellentétben utána megengedtem, hogy meghívjon egy üdítőre.

Hja, azok az „elvek”, ki a bánatot hülyítesz vazze?:)

Biztos kimelegedtél, szomjas voltál és nem volt elég pénz nálad…..

 Ami ugye azt jelentette, hogy beszélgettünk is.

Gondolom az időjárásról….

 Kedves volt, de nem éreztem úgy, hogy bármi is lehet a dologból.

He?, nem csak „üccsiztetek”??? Milyen „dologra” gondolsz, no meg mi az a „bármi”?

Rövid beszélgetés után elbúcsúztam, hazamentem, megöleltem a párom és el is felejtettem az egészet.

Királylány, azéé ennyire ne kamuzz….

Nem is emlékeztem arra, hogy megmondtam volna a teljes nevem, de másnap reggel már várt is az üzenet a közösségi oldalon.

És az egódat hájjal kenegették, ha eddig nem is ( bár az már az üccsizésnél elkezdődőtt:) de most már a hörcsög beindult…

Beszélgettünk… és én nagyon hamar elmondtam, hogy férjem és gyerekeim vannak és persze azt is, hogy nem minden tökéletes, de azért nem rossz.

Száraz a bugyi, de fizeti a béta…

Kértem őt, hogy tartsa ezt tiszteletben, de persze nagyo