Gender, gulág, gondolatbűn

Harvey Weinstein lebukott. Az „elvtárs, segítsd a lebukottakat” elvének vége, egykori elvtársai marcangolják véres szájjal a nagyhatalmú filmcézárt. A patriarchátus újabb csatát vesztett, vitustáncot járhatnak a genderkurzus pogromlovagjai.

Bármit is állítsanak a pénzre és hírnévre éhes balerinák, Weinstein nem szolgált rá az embervadászatra. Korábban ismeretlen büntetőjogi kategóriák miatt senki sem vonható felelősségre, tekintettel a nulla poena sine lege igen régi elvére. Több évtizede elévült ügyeket elővenni: ízléstelen. Mivel a genderkomisszárok visszamenőleges hatállyal kívánnak ítélkezni, nem túlzó kijelentés, hogy

a feministák ezekben a napokban rendezik meg a férfinép nürnbergi perét.

Bár a mindennapos boszorkányüldözéstől meghűl az emberben a vér, az agresszív #metoo kampány önmagában nem újdonság, minden évben találkozhattunk hasonló hisztériakeltéssel. Ami mégis megkülönbözteti a korábbi kampányoktól, az az, hogy 1) a korábbi elbeszélők az anonimitás maszkja mögé bújva fogalmaztak meg erőszak-vádakat vagy 2) maguk a feminista újságírók álltak elő kétes hitelességű történetekkel. A feminista médiatúlsúly, a genderizmus erős társadalmi pozíciója odáig vezetett, hogy a nyugati társadalmakban

a nők névvel és arccal csatlakoznak a hisztériakampányhoz.

A hazai importfeminizmus mindig kisebb időbeli késéssel követte a nyugati trendeket – egészen mostanáig. Nemrég a genderista gyűlöletcsoportok az utcai beszólogatások ürügyén indították hisztériakampányt, akárcsak francia femtársaik – ennek a hisztériakampánynak a következménye, hogy Franciaországban megbírságolják a nők után füttyögőket. Véletlen egybeesés volna? Szemmel láthatóan egy olyan globális mozgalomról van szó, melynek a helyi hagyományok semmit sem mondanak;  a mozgalom számára lényegtelen, hogy magyar, francia vagy kanadai földön harcolnak az utcai füttyögés ellen. Látva a támadások egyidejűségét, a kiválóan koreografált kampányt, a kételkedők is el kell hogy gondolkozzanak.

***

A #metoo kampány egyetlen pozitív velejárója, hogy a szélesebb közönség számára is láthatóvá teszi a genderfasiszták lélektanát. Bármit is állítsanak a pszichomókusok, az internetes trollok igen nagy hányada nő: elég megfigyelni az állatvédő fórumokat vagy a moly.hu safe space közösségét, ahol kitiltás jár a vámpíros regények kritikusainak. Az internetes troll archetípusa nem az izompólós, húszabáló náci, hanem a migránssimogató, vegán bölcsészlány. A totalitárius tendenciákat vesébe látóan kiismerő George Orwell helyesen érzékelte a könnyen radikalizálódó fiatal nők fanatizmusát:

Huszonhét év körüli, merész pillantású, sűrű fekete hajú, szeplős arcú, fürge, kisportolt mozgású lány volt. Néha keskeny piros övet viselt az overallján a dereka köré tekerve, elég szorosan, hogy kiemelje formás csípőjét. Ez az öv az Ifjúsági Nemiségellenes Szövetség jelvénye volt.  (…) Winston majdnem minden nőtől irtózott, de legjobban a fiataloktól és a csinosaktól. Ezek voltak a Párt legelvakultabb hívei, a jelszavak bódultjai, a műkedvelő kémek, az eretnekek után szimatolók.

Egyedül Spanyolországban az Isztambuli Egyezmény mintájául szolgáló törvény életbelépését követő évben 160 000 férfit tartóztattak le családon belüli erőszak vádjával. E diktatúrákat idéző letartóztatási hullám nem magyarázható a cselekvő kisebbség, a genderisták fellépésével: valójában a nők többségének passzív támogatásából következik.

Nem ok nélkül hittük, hogy a genderterror nincs ellenhatás nélkül,  hogy a PC-diktúra kiváltja a társadalom épelméjű részének ellenállását. Ez az alapállás nincs tekintettel sem a modern diktatúrák működési mechanizmusaira, sem a tömeglélektanra: minél nagyobb az elnyomás, minél szélesebb rétegeket érint a terror, annál inkább közömbössé, fásulttá válik a társadalom, annál több nő és férfi csatlakozik a genderkommandókhoz és az engedelmes heréltekhez. Kiket az önálló vélemény hiánya, kiket a konformizmus és a csoportnyomás kényszerít a mozgalomba,

Orwell csak annyiban tévedett, hogy az Angszoc hívei nem a legcsinosabbak.

***

Napokkal a Weinstein-ügy kirobbanása előtt így fogalmaztam:

A First World-problémákkal házaló dzsenderipar azt a meghaladottnak hitt szégyenkultúrát képviseli, mely a középkori Európára sem volt mindig jellemző, mely napjainkban kizárólag a harmadik világban elfogadott, s ott se mindenütt. A genderizmus nem a bűnös-ártatlan ellentétpárjában gondolkodik, hanem a társadalmi kiközösítéssel és a nyilvános megszégyenítés eszközével él. A balliberális álhírgyárak nap mint nap megszégyenítik és stigmatizálják a „frusztrált férfiakat.” (…) A genderizmus elsősorban nem politikai ideológia, sokkal inkább az élet minden területére kiható, összetett szabályrendszer: előírja a kívánatos testtartást, testbeszédet, durván korlátozza a nők megszólítását, újraírja a közerkölcsöket és a nyilvános viselkedés szabályait, mindenestül átjárja a privát szféránkat. A keresztény teológia ismerte, ismeri a megváltást és a feloldozást; a gendervallás szemében a megszégyenített örökkön szégyenben él.

Nincs mit hozzátenni.

14 votes, average: 4,71 out of 514 votes, average: 4,71 out of 514 votes, average: 4,71 out of 514 votes, average: 4,71 out of 514 votes, average: 4,71 out of 5 14 olvasó átlagosan 4,71 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

Post Author: Berengar

96
Szólj hozzá!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
12 Egyéni hozzászólás
84 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
20 Hozzászólások szerzői
BaltonRossChumpVivienLeighKalman Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Szergej55
Olvasó
Szergej55

Mondom én: felőlem jöhet a Saria is, ennél rosszabb az nem tud lenni. Majd meglátjuk, a dicső matriarchátus hogy muzsikál, amint tényleges ellenállásba ütközik és nem a saját támogatóit (lelkes manginák) kell csak baszogatni.

Gejza
Olvasó
Gejza

“Mondom én: felőlem jöhet a Saria is, ennél rosszabb az nem tud lenni.”

“A nyugati férfi megadta a nyugati nőnek a szabadságot és a szabad választás jogát. És a nyugati nő most választani fogja azt, aki ezt elveszi tőle”.

Gejza
Olvasó
Gejza

“Egy olasz parlamenti képviselő, Renato Farina például azt állította, hogy a megszólaló színésznők által felhozott esetek valójában nem nemi erőszaknak minősülnek, hanem prostitúciónak.”

http://index.hu/kultur/cinematrix/2017/10/21/asia_argento_harvey_weinstein/

“De te mit csináltál volna ilyen helyzetben?” -kérdezik tőlem magánbeszélgetések alkalmával az elmúlt napokban.

Nők, persze.

Mondom: jelentkezem egy állásra, ahol pénz, karrier, dicsfény – színészet ugye – vár és ezért szexelnem kellene, netalántán ezt még erőszakosan is akarják és ez engem megaláz, felháborít, összetör, megrémít, akkor hagyom az egészet, feljelentést teszek vagy minimum az egész környezetemben jelzem a gondot! Na, de hogy akkor el kell búcsúznom a pénz-karrier-siker hármastól ezen a pályán, az meglehet. De hát miért is kellene akkor azt választanom a több ezer lehetőség közül, ahol nem kell rosszul éreznem magam….ja, hogy pénztáros, pultos, virágárus, fodrász, műkörmös stb nem akarok lenni, mert nekem a másik KELL!

Van és volt választásuk.

Színésznőcskék lesznek ilyen áron és lesz pénz-karrier-siker, meg vörös-szőnyeg.

Vagy választják azt, hogy erkölcsösek lesznek.

Hát nem jött be.

 

Szerk:

Azért várom majd a következő években mondjuk a “feleségek luxuskivitelben” című műsorban mikor áll ki az egyik nő, hogy őt bizony szexuálisan zaklatta a férje. Persze teszi ezt majd akkor, amikor képbe jön egy “csere” frissebb-ropogósabb 20-25 évesre.

Na, de erre be is ugrott ez a jelent, hohohóóó!

https://www.youtube.com/watch?v=JbUaCNKn22U

kangal
Olvasó
kangal

A nő nem csak áldozat lehet, és a férfi sem csak elkövető.

 

http://vendeghanyas.blog.hu/2017/10/19/hogyan_zaklattak_szexualisan_a_munkahelyemet_jelento_ettermekben

common man
Olvasó
common man

Nem az a bűn, ha a vágyat agresszióba fordítjuk, zsaroljuk a nőt, vagy más valóban bűnös dolgokat teszünk, hanem maga a tény, hogy kívánjuk és megpróbáljuk elcsábítani őket.

https://888.hu/article-meetoo-most-kene-leallni-nem-minden-ferfi-weinstein

SerialSlut
Olvasó

common man
Olvasó
common man

Persze ,hogy nem bűn.De most ezt annak akarják beállítani.Erről is szól a cikk.

Akit zaklatás vagy erőszak ért 20 évvel ezelőtt mondhatja ,hogy nem volt bizonyítéka félt stb. Na de legalább a feministákhoz elmehetett volna. Már akkor is voltak. Ja igen,de hol is voltak akkor?

Rokapapa
Újságíró

“Az a gond ezzel a sok, felesleges sipákolással, hogy elterelik a figyelmet a valódi problémákról, a valódi bűnökről, kezdtünk elmenni ebbe az irányba, és ebből jó nem sül ki.”

A valódi probléma és valódi zaklatás bűncselekmény ám itt azokról nincs is szó. Itt arra hívják fel a nők figyelmét, hogy akár húsz év elteltével – mikor már az ártatlanságot nem lehet bizonyítani – is nyugodtan lehet vádaskodni, életeket tönkretenni büntetlenül.

“Arra kellene felhívni a figyelmet, hogy akit komoly zaklatás vagy erőszak ért, az rögtön jelezze, tegyen feljelentést, ne 20 év távlatából sztorizgasson, ami az “és ezzel most mit kezdjünk?” kategória.”

Ez már rég megvalósult. Az utóbbi években azért estek vissza ezek a feljelentések mert a bíróságon nem akarják felvállalni a nők sem a szembesítést sem pedig a rekonstrukciót. Nem véletlen, hogy a feljelentések többsége csak a férfi meghurcolásáig terjed de bíróság elé nem kerül és még így is a nyomozás alatt még a vádemelések előtt kiderül az ilyen feljelentésekről, hogy hamis vádak. A szexuális zaklatásról és nemi erőszakról szóló feljelentések több mint 95%-ka hamis, csak egy bosszú vélt vagy valós sérelem miatt. Azért ilyen elterjedtek ezek az ügyek és azért hangoztatják a nők áldozatszerepét folyamatosan mert ezekben az esetekben semmiféle felelősségrevonást nem kap a nő más ember életének hazugságokkal történő tönkretétele miatt. Pont úgy kellene kezelni a nők hamis vádaskodását mint a férfiak bűnösségét és akkor annak tudatában, hogy a hazugságok miatt akár 15 év börtönt is kaphatnak a nők a feljelentések száma – amely miatt a férfiakat pocskondiázzák – a jelenlegi szint töredékére esne vissza.

hunbagira
Újságíró

Korábban ismeretlen büntetőjogi kategóriák miatt senki sem vonható felelősségre, tekintettel a nulla poena sine lege igen régi elvére.

KIVÉVE, HA A MÁSODIK VH-VESZTESEI KÖZÉ TARTOZTÁL.  (Bocs most látom te is kitértél rá.)

Amúgy kiváló cikk, gratula.

Rokapapa
Újságíró

A nők folyamatosan azon siránkoznak, hogy már nincs ismerkedési lehetőség csak a szórakozóhelyeken “kétes” egyénekkel mert a számukra tetszetős pasik meg sem merik őket szólítani máshol. Miért is szólítana meg egy fiatal srác mondjuk egy fiatal nőt? Ha csak szemezik vele a lány kineveti, ha megszólítja megalázza vagy rögtön zaklatásnak minősíti a srác próbálkozását. Jelenleg az a kifogás a nők részéről, hogy olyan férfiak is bepróbálkoznak náluk akiktől ők ezt nem veszik jó néven és emiatt most erőszak kampányt folytatnak. Ez pont olyan mint a kvóta rendszer kell nekik a jól fizető kényelmes munka de a rosszul fizető fárasztó munkákra már nem kérnek kvótát. Tipikus kettős mérce.

A közelmúlt felfújt eseményei hűen tükrözik a nők gondolkodásában az értelem hiányát. Sokáig sírtak a nők amiatt, hogy sokan – köztük az egyházak is – őket nem embernek hanem állatnak tartja. Be kell ismernem jogos a kifogásuk, az állatok tetteiben legalább fellelhető az értelem a nőkében viszont nem. Határozott sértés egy nőt libának nevezni, mármint sértés a liba számára.

Asidotus
Olvasó
Asidotus

Annyiból szimpatikus ez a történet, hogy legalább elhozza a nemek egyenlőségét. Mostantól majd a nőknek is fel kell mutatni a tehetséget, ugyanúgy, mint a férfiaknak, nem lesz egy másik eszközük az érvényesülésre

SerialSlut
Olvasó

Illetve a tehetségeseknek sem kell hátat fordítaniuk Hollywoodnak, csak mert eddig a szopás volt a beugró. :)
Amúgy hihetetlenül naiv gondolat, hogy egy férfi színész csak tehetséges lehet, egy nő meg csak dugás útján kerülhet filmekbe. Ideje lenne végre megszüntetni a díjátadókon is a külön férfi és női kategóriákat, aki valóban tehetséges, majd nyer nagyot is, de ez így nagyon nem helyes, hogy Meryl Streep csak szánalomdíjat kap, mert a szakma nem feltételezi, hogy ő lehet ugyanolyan tehetséges, mint egy férfi kollégája.

Reszet Elek
Szerkesztő

Mint a négerek.

SerialSlut
Olvasó

Ne mondd már, hogy Denzel Washington nem zseniális színész.
Vagy akkor mondjuk ki, hogy jó színész csakis fehér férfi lehet, és játsszák el ők a női karaktereket is (vagy egyáltalán ne írjanak női karaktert, ugye végülis szükség nincs rá, csak a feminizmus miatt léteznek).

Naooo
Olvasó
Naooo

Hagyjuk már ezt a színész, meg énekes imádatot. Nincsenek jó filmek, régen még akadt néhány, de ma már nem.

Reszet Elek
Szerkesztő

Arrafelé a nőkhöz való hozzáállás olyan mint a négerekhez. Egy nő/néger manapság ritkán tudhatja hogy a sikerei a tehetségének vagy a női/néger mivoltának köszönhető. Bár ez a legtöbb nőt sajna nem igazán zavarja.

SerialSlut
Olvasó

Ezért mondom, hogy legyenek uniszex díjak, a női “elismeréseket” ne csak a futottak még kategóriába soroljuk, hanem ha tényleg megérdemli, akkor megkapja, ha nem, nem. Ahogy női rendező is egyszer kapott mindössze Oscart, de mivel férfi ellenfelei voltak, nem lehet azt mondani, hogy csak a hülyék között volt jó (mint a sportban is).

Reszet Elek
Szerkesztő

Én pedig a te mondandódra írtam a négereket. Ez a kvóták miatti ellenérzésem egyik legfőbb oka.

Aldo
Újságíró

Van aki még komolyan veszi az Oszkárt?

Reszet Elek
Szerkesztő

Több jó, nők által rendezett filmet is ismerek. Speciel amiért nő kapott nincsen köztük. Oscar bácsi meg, mint tudjuk, gyakran nem gyün

Bazinga
Újságíró

Attól,hogy egy nőt kellemetlen szituáció éri,mert egy férfi bunkó stílusban közeledik hozzá,még nem éri őt szexuális zaklatás. Akkor sem,ha szexuális ajánlatot tesznek neki. Van szabad akarata,eldöntheti milyen elvek mentén élje az életét. Én nemrég egy ilyen vitában egy másik fórumon fejtettem ki ezeket és a vitapartnerem,mit ad isten engem is felelősnek kiáltott ki a zaklatások miatt,mert hát nem veszem azokat komolyan…

Nem is értem hová akarják már tágítani a zaklatás fogalmát. Jönnek ezzel a megfoghatatlan,semmitmondó “verbális” erőszakkal,amit arra használnak,hogy ha bármiféle kellemetlenség éri őket az életben,akkor őket most verbálisan megszexualizálták és zaklatták. Mindaddig,amíg a szabad akarat folytán eldöntheti,hogy kivel akar szexuálisan érintkezni (fizikailag),addig semmilyen zaklatás,erőszak nem éri. A szexuális ajánlat,célzás,közeledés bármilyen alpári stílusban is teszik nem erőszak,mert a másik fél elutasíthatja azt. Ahol már ott tartanak,hogy szexuális érintkezés nélkül is elkövethető  szexuális zaklatás ott komoly gondok vannak.

Egyébként meg szinte minden nőt környékeztek már meg bunkó stílusban,ez pedig nagyon jó táptalaj ennek a genderfasiszta szemléletnek. Mindenkiben elültethetik azt a gondoldatot,hogy téged ilyenkor zaklattak a férfiak (úgy az egész férfi nem),gyerünk állj ki ellenük. Nem tudom hová fajul ez a dolog,de mondjuk 20 éve még mindenki körberöhögte volna ezt a metoo kampányt ma meg már szélsőjobbos nőgyűlölő vagy,ha nem értesz vele egyet. Még egy generáció és jöhet a karperec meg a gulág,tényleg itt tartunk lassan.

 

SerialSlut
Olvasó

Tényleg olyan nehéz azt betartani, hogy egy férfi csak ott tegyen szexuális ajánlatot, ahol annak helye van? Ez számomra teljesen érthetetlen, hogy megy a hőbörgés, hogy na már ezt se lehet csinálni, pedig egyszerűbb lenne csak a megfelelő szituációkban szexre invitálni valakit.

De valóban nem is magával az ajánlattal van a baj, azt el lehet fogadni vagy nem, hanem az elutasítás negatív következményeivel. Akit elutasítanak, ritkán szokta azt nem megbosszulni. Az elutasítást is tudni kéne kezelni, csak akkor kellene mindenáron ragaszkodni ahhoz, hogy bárhol dobálhassa a meghívóit, ha nem is borul meg az agya, és nem is fordul a nő ellen, aki elutasította. Aki ezt betartja, azzal szerintem nincs gond.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Na igen ám, csak azt általában a ti ítéletetek fogja eldönteni, hogy az adott szituáció SZERINTETEK mennyiben megfelelő. Ugyanis kurvára nincsen egységesen tökéletes időpontja az ajánlattételnek, a te véleményed sem erről szól az objektivitás látszatának ellenére sem. Nyilván nem az utcán beszólásra gondolok, de ez töredéke az összes kezdeményezésnek szerény meglátásom szerint. Egyébként meg elutasítani és ezt fogadni is tudni kell. A kedvencem a múltkor volt, mikor valakit csak neten tudtam elhívni. A kiscsaj azt gondolta, hogy majd a szituációt az oldja meg a legjobban, ha egy büdös szót nem válaszol, én hülye fasz majd úgyis rájövök 1-2 hét múlva, végül is az semmit nem számít, hogy 7-14-szer annyi ideig tart bizonytalanságban, mintha egy nap után kibökné, hogy “hát bocs, de nem”.

Alter Ego
Szerkesztő

Nem és nem! Nehogymár megmondja valaki a férfiaknak, hogy mikor és hol gyakorolhatják az alapvető jogaikat. Ugyan ki olyan bátor, hogy ki akarja kötni másoknak, hogy mi a megfelelő alkalom? Ma ezt mondaná meg, holnap meg már azt is, hogy hogyan ülhetünk és hogyan hugyozhatunk… Ja bocs, azt sem holnap, hanem már ma is megmondanák ugyanezek az önkéntes mérvadók. – De nem tűrik a magyar férfiak! Soha!

SerialSlut
Olvasó

Jogod van bárkit szexre invitálni, és vállalni az elutasítást, és egyéb negatív következményeit is, például hogy buksz egy üzletet, mert onnantól nem kívánnak veled tárgyalni többé. Te gondolhatod nyugodtan, hogy bárhol, bármikor helye van baszni hívni valakit. :)

U.i.: ó, megint a szokásos utólag szerkesztgetés, Alter! :D Eredetileg csak az első bekezdés létezett, aztán gyorsan finomítottad a mondandódat, mert rájöttél, hogy azért ez így gáz volt. Viszont eredetileg csak úgy gondoltad, hogy egy férfinak ne mondja meg senki, kit és mikor hívhat szexre. :)

Alter Ego
Szerkesztő

Ne sírjál, áttettem a második bekezdést ide egy szinttel lejjebb, pont ide illik. Az hogy valamit félig is ki tudok fejteni, meg egészen is, az nem a véleményem megváltoztatása, mert az úgy koherens, ahogy van már jó régen.

Így van, a lehetősége mindenkinek korlátlan és viseli érte a kockázatokat. Mert ha mégsem jókor és jó helyen, akkor mások nemtetszésüknek fognak hangot adni. De ez egy szimpla udvariassági kérdés. Renitenskedni és felelősséget viselni is joga van mindenkinek.

Egyébként sem az a baj, hogy valaki szerint valahol és valamikor nem helyes, mert lehet hogy igaza is van, tényleg van ahol “nem helyes” a szó udvariasságot érintő értelmében, de a kontrollmániás agyament feminista dominák még megvádolnának zaklatással és törvényt is hoznának, hogy másokat rendszabályozzanak és haptákba állítsanak. Ezért tiltakoznak a  férfiak… Mert “mindennek van határa”, nem csak a baszásra hívás módjának és idejének, hanem mások basztatásának is.

SerialSlut
Olvasó

Csak, ha abból indulsz ki, hogy mindenki tisztességes, és el bírja fogadni a visszautasítást, akkor működik. Épp azért hozzák a szabályokat, mert az emberek többsége debil. Te egy tökéletes világot írsz le, aminek szereplői mind elfogadják és méltósággal viselik a következményeket, de nem abban élünk. A hülyéket meg csak a korlátozás tartja vissza, sőt sokszor még az sem. Pontosan ez, hogy addig jut, hogy neki joga van beszólni, fogdosni, de ha én cserébe elküldöm az anyjába, az már nem tetszik neki, és egy bosszúálló kis görccsé válik. Ez a probléma, amit nem akarsz meglátni.

common man
Olvasó
common man

Azért válik bosszúálló görccsé mert sajnos női nevelést kapott.az emberek többsége nem debil.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Te meg azt nem feltétlenül látod meg, hogy ha túlszabályozunk, az sem old meg semmit. Milyen jó is volt, amikor államilag megmondták neked, hogy hülye vagy a politikához, ezért ne csináld, mert ha beleállsz, jön a fekete autó, jobb esetben a fehér-kék Zsiguli egy csapat fickóval, akik elbeszélgetnek veled az őrsön. Vagy ha átmész a határon, akkor legfeljebb meghatározott időre teheted 3 évenként, rosszabb esetben illegálisként lelőnek, ha nem érnek el, akkor bebörtönzik a családodat, esetleg kicsit jobban rájuk szállnak. Vagy bemondásra elvisznek és netán agyon találnak lőni, ha sokat ugrálsz és nem mész munkatáborba, munkaszolgálatra. Mert hát ezek is törvények voltak, mégsem szívesen emlékszünk rájuk.

Aki fogdoz, azt el is kell küldeni a csába, de mint mondtam, a kezdeményezések nagyja nem így történik, ráadásul nem is tudod bizonyítani, ami eléggé érdekes ítéletekhez születne az ártatlanság vélelme ellenében.

SerialSlut
Olvasó

Miért túlszabályozás az, hogy munkahelyen ne csináld? Értelmes ember amúgy sem csinálja ott, a hülyéknek meg tartaniuk kell magukat hozzá. Ha már maguktól ennyi eszük nincs.

common man

Mindenre ennyi a válaszotok, hogy a nők hibája. Szerintetek minden nőtől ered, ami rossz, és így ennyivel bármit el is intéztek magatokban. Ő nem tehet róla, csak a nő, aki nevelte, nyilván. Férfi sosem hibás semmiben, maximum abban, hogy túl jó erre a világra. :) Gyengeségnek éreznétek, ha be kéne vallani, hogy a férfiaknak is van elég hibájuk, nem csak a nőknek?

Reszet Elek
Szerkesztő

Az emberek aktív időszakuk legnagyobb hányadát a munkahelyükön töltik, legtöbbször kétnemű közegben. Sok szempontból többet élnek a munkahelyükön, mint azon kívül. Dőreség elvárni hogy a nemi dolgok ne kerüljenek elő. Mindig előkerültek és mindig elő is fognak.

A kommented második fele pedig csak durva generalizálás. Lehet megfelelően kurizálni és ugyancsak megfelelő módon fogadni azt. Az esetek többségében így csinálják. Sajna ahogy esnek szét a társadalmi keretek egyre nő a hányad amikor viszont nem így tesznek. Ezen a tényen viszont semmilyen tilalomfa, törvény vagy belső szabályozás nem segít.

Alter Ego
Szerkesztő

Végeztek ezzel kapcsolatban kutatást, a nők nagy számban elismerik, hogy flörtölnek a munkahelyükön. Bővebben majd egy cikkben. Szóval ezt az érvelést elbuktad, mert a nők véleménye egyáltalán nem egységes ebben, sőt a többségük a te véleményeddel szemben áll.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Kedvesem, ki vitatta itt a mi felelősségünket úgy általában, vagy hogy ne lenne hibánk? Ha nem lenne, nem létezne ez a weboldal sem, tessék, ez itt élő bizonyíték máris a múltbeli, mostani és jövőbeli hibáinkra. De attól, hogy neked nem tetszik egy udvarló, még nem tilthatják el tőled törvényben, úgy meg pláne vicces az eset, hogy sokszor a nem után is fűzi valaki a csajt hetekig, majd az mégis igent mond, akár kapcsolat mellett is (itt is volt már ilyen téma). A munkahelyen is nemet tudsz mondani, jelentheted a főnöknek, bár tudom, hogy az elnyomó és összetartó patriarchák mindent el fognak tussolni, hisz színház az egész világ (duplán aktuális). Csak a saját nézőpontodból közelíted meg a témát, hát persze hogy önzőségnek tűnik így minden, ami nem egyezik a véleményeddel, kezdeményezned soha sem kellett, így nyilván furának hangzik, hogy egy elvileg normális felkérésből is zaklatást generálhatnak az égből leszállt kicsi angyalkák, akik rózsaillatút szellentenek.

common man
Olvasó
common man

“Pontosan ez, hogy addig jut, hogy neki joga van beszólni, fogdosni, de ha én cserébe elküldöm az anyjába, az már nem tetszik neki, és egy bosszúálló kis görccsé válik. Ez a probléma, amit nem akarsz meglátni”   Nem mindenre válaszoltam csak erre a mondatodra.Aki férfias nevelést kapott az elfogadja ha elküldik a picsába ha mondjuk túllőtt a célon.Vagy ha mondjuk a 7.-es nagy ló alányúlt a 32 éves tanárnőnek akkora pofont kapott ,hogy 2 métert repült.De el volt intézve oda vissza,nem tervezett senki se bosszúhadjáratot. Azt az egyént egyáltalán nem akarom semmi alól felmenteni(már aki sunyi kis görcsként bosszút forral) csak megjegyeztem ,hogy ez egy nőies magatartás ami a férfi-apa minta nélkül felnőtt nőies gondolkodású faszik sajátja.És az ,hogy egyre több ilyen van az azért eléggé ráírható a feminizmus számlájára(nem a nőkére ezt csak te akartad a számba adni)

Alter Ego
Szerkesztő

Korántsem vagyok olyan idealista, mint te, mert én realista módon tudomásul veszem, hogy senki nem tökéletes. A feminista gondolkodás az, amely úgy hiszi, hogy másokból, mindenkiből joga és lehetősége van kikényszeríteni azt, hogy úgy viselkedjenek mindig és mindenkor, ahogyan ők szeretnék. Mintha tévedhetetlenek és egyedül mérvadók lennének (lennétek). Miközben a feminizmus  a genderideológiával látszólag a szerepek és sztereotípiák feloldhatósága mellet tesz hitet, aközben szemrebbenés nélkül válik fasisztává a viselkedési szabályok tekintetében, mintha csak nekik lenne joguk lefektetni, hogy hol, mikor és hogyan…

A realista férfiagy számol azzal, hogy az emberek eltérően gondolkodhatnak és eltérő pillanatnyi érdekeik lehetnek, amivel kapcsolatban egyeztetni és néha finoman ütközni is lehet és kell is… A nő (és különösen a feminista nő) szemrebbenés nélkül követeli a saját ízléséhez szabni az egész világot. Hát egy frászt! Emberi konfliktusok mindig is lesznek, lehetetlen felszámolni azokat, és nem kell minden biszbaszból világraszóló hisztériát csinálni és a hugyozásra is törvényt írni.

SerialSlut
Olvasó

“A realista férfiagy számol azzal, hogy az emberek eltérően gondolkodhatnak és eltérő pillanatnyi érdekeik lehetnek, amivel kapcsolatban egyeztetni és néha finoman ütközni is lehet és kell is.”

Hú, azért ez itt erős, ahol minden 2. mondat úgy kezdődik, hogy “a nők…” :)

Alter Ego
Szerkesztő

Nem értem miért erős. Különösen “a nők” és “a férfiak” gondolkodnak sokszor eltérően. Az ebből eredő problémák felismerése, megbeszélése, az eltérő vélemények és érdekek ütköztetése egyáltalán nem áll szembe azzal, amit mondtam.

SerialSlut
Olvasó

A férfihang párbeszédre törekszik, nem pedig arról szól csupán, hogy a nők szemetek, és vissza kéne zavarni őket a konyhába, mielőtt még nagyobb kárt csinálnak?
Alter… komolyan… Elég extrémek vagytok ti is, tökéletes párja a feministáknak. Sőt azt sem értem, ti miért egyáltalán “a nőkkel” foglalkoztok, amikor elvileg a feminizmus ellen jöttetek létre. A feministákkal van bajotok papíron, közben pedig minden nőt szidtok, és minden férfibűnt megpróbáltok kimagyarázni. Ez nem párbeszéd, ez tök ugyanaz, amit a feministák csinálnak a saját oldalukon.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Most téged épp a konyhába küldünk, vagy mit gondolsz, mit csinálunk veled egész nap? Jobb esetben, a kezdeti frusztrációkat ledolgozva nem a nőgyűlöletről szól az oldal (néhány kitérő hozzászóló mindenhol akad, velük nem értek alapjában egyet), de a feminista gondolkodás a női gondolkodásból nőtte ki magát globális egésszé, és a nők jó része támogatja is, még ha jórészt nem is tudja, micsoda beteggé vált ideológiát hisz egyenjogúsági küzdelemnek. Abban mi az extrém, hogy bizonyíthatatlan, valamilyen formában mindig jelen lévő és “jelen lenni fogó” esetek törvényi elbírálását jogi alapelvi ütközések miatt nem támogatjuk? Extrém tényleg az lenne, ha mindenkit a konyhába zavarnánk vissza, de szólj időben, ha nem vettem volna észre, hogy titkon itt valójában erről szól minden.

SerialSlut
Olvasó

Induljunk ki abból, hogy mindkét oldalnak vannak jogos igényei. A feminizmus szerintem is rég elérte a célját, hiszen egy nő ma már vezethet autót, szavazhat, tanulhat, lehet bármi, ha ahhoz van kedve, szorgalma és tehetsége. A mai feministák azt mondják, ennek ellenére a férfiak még mindig szexisták, amiben egyébként van igazság, a hétköznapokban is tényleg tapasztalható, de ennek szerintem sem az a megoldása, hogy verjük az asztalt, célravezetőbb lenne csendben bizonyítani, tehát aki karriert szeretne, az kijárná az utat, aki pedig a fakanalat választja, az meg abban teljesedhetne ki továbbra is. A munkahelyeken viszont helyeslem a szabályozást, ami vonatkozzon a megfelelő viselkedésre és öltözködésre egyaránt, pont mert oda dolgozni jár, aki jár, hát nem én, ugye. :) Nyilván, akik szimpatizálnának egymással, ők flörtölgetnének továbbra is, nincs ezzel baj, a probléma ott van, ahol ez már ellehetetleníti a közös munkát, ahol már zavaró, csinálja akár férfi, akár nő a másikkal. A munkahelyi kapcsolatok egyébként most sincsenek üldözve, és nem is lesznek soha. :)

Ismétlem: a jelenkori feminizmust én sem tudom támogatni, az üvegplafonra bizonyítékot nem látok, az olyan agyhalott ötletekkel, mint a füttyögés tiltása, vagy az állva pisilés büntetése pedig nem tudok mit kezdeni, illetve de, utóbbit betiltanám, és elővenném az összes picsát, aki után le van hugyozva a vécéülőke; ez ugye elég gyakori, roppant gusztustalan látvány a női mosdókban. Rakja le a seggét ő is szépen, kíváncsi lennék, hogy ha ezt is törvénybe foglalnánk, hány feminista akarná inkább rögtön visszavonatni. :)

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Zavarba hoztál, SS. Mi most vitatkozunk még, vagy történt valami közben, hogy nem látok sok különbséget a 2 álláspont között? :D

SerialSlut
Olvasó

Szerintem nem vitatkozunk, csak beszélgetünk. :)

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Az antifeminizmus egyik alaptézise, hogy férfi és nő elképesztő mértékben eltérően gondolkodik, csak szólok még egyszer. :D

Aldo
Újságíró

Én már azon sem lepődnék meg ha kifejlesztenének egy arcfelismerő appot telefonokra, ami úgy működik ha odamész a csajhoz, rád tartja a telefont, egy program lefuttatja az arcodat egy adatbázisban, kijelzi a vagyonodat, a társadalmi státuszodat, a pöcsöt méretét, majd elhelyez az alfa-béta skálán egy ponton. Ha úgy ítéli meg, hogy kevésbé vagy alfa, akkor az alkalmazás azonnal értesíti a legközelebbi rendőrt, ugyanis ilyen esetben automatikusan zaklatod, vagy egyenesen meg akarod erőszakolni a leszólított nőt.
Az ülés és a hugyozás korlátozása már csak apróság lesz ehhez képest.

Aldo
Újságíró

“Akit elutasítanak, ritkán szokta azt nem megbosszulni. Az elutasítást is tudni kéne kezelni, csak akkor kellene mindenáron ragaszkodni ahhoz, hogy bárhol dobálhassa a meghívóit, ha nem is borul meg az agya, és nem is fordul a nő ellen, aki elutasította.”

Akkor gondolom még sose láttál olyan nőt, akit lepattintottak: nem akartak tőle semmit, még egy dugást se.

common man
Olvasó
common man

Vallomás slutnak: bevallom, hogy a férfiaknak is van elég hibájuk nem csak a nőknek.

De az nem hiba ha kívánunk egy nőt…. és el is mondjuk neki.

common man
Olvasó
common man

És mi van azokkal a nőkkel akik nem bombázók még csak nem is közepesek és alig várják , hogy valaki egyáltalán hozzájuk szóljon.Ha beindul a terror nekik mi marad?

Naooo
Olvasó
Naooo

Ne szóljon senki a nőkhöz, beszélgessenek maguknak.

Aldo
Újságíró

Miért, a nőkkel lehet egyáltalán értelmesen beszélgetni bármiről is?

Naooo
Olvasó
Naooo

Hogyne, hogy hogyan nyalogassák.

Dan
Újságíró

Common man: A beszélő vibrátor.

SerialSlut
Olvasó

Akik nem bombázók, és nem is közepesek, azokhoz így se, úgy se szól senki, különösebben nem fog nekik feltűnni a változás. :)
Egyébként nem lesz terror, hogy lenne?

Dan
Újságíró

Sajnos úgy érzem, ezúttal tényleg sikerült a feminista gépezetnek jelentős ütést bevinnie, amely tovább fogja pusztítani a már amúgy is romokban heverő férfi-női viszonyt és ezen keresztül a (nyugati) társadalmat. :( Miért? Mert olyan húrokat pendít meg a nőkben, amellyek könnyen tudnak azonosulni. Ez meg úgy működik, h ha valamivel azonosulunk, nagyon nagy pofonoknak kell ahhoz bekövetkeznie, h később belássuk, rossz helyre tettük a támogatásunknak (lásd még pártok és azok fanatista támogatói) Ugyanazt a hatást fogja erősíteni, h bár a nők töredéke vallja magát feministának, a nők jelentős részének a gondolkodását, a világlátását végletesen eltorzította a feminizmus, még ha nem is tudnak róla. Mi, férfiak, ezt napi szinten látjuk, tapasztaljuk, elszenvedjük. Könnyű ezzel a hisztériával nőként azonosulni több okból: 1., Egyrészt a női kollektív tudatalatti okán, amely mindazt tárolja, amely a nőkkkel a történelem során történt és ebben bizony masszívan benne vannak a szexrabszolgaságok, megerőszakolások is (most ne keverjük ide, h a férfiaknak sem volt könnyebb – persze, h nem volt, de ez most nem az a téma!). Ergo, amikor egy nő ezekkel a témákkal kerül kapcsolatba, akkor tudattalanul egy sokkal mélyebb sérülésből, fájdalomból táplálkozik. Ergo még kevesebb az esély, h racionális érveléssel hatni lehetne rá… 2., Mert ki nem szeret szegény, kis, pátyolgatnivaló áldozat lenni? Férfi, vagy nő, ez ma meg aztán pláne divat, az emberek többsége magát állandóan áldozatnak tekinti, felmentve magát mindenféle felelősség alól és folyamatosan másokat hibáztatva a saját boldogtalanságáért. Namost, ha ezt az áldozatszerepet még külön finomítják, speciálissá teszik és a mainstream médiapropaganda külön kvázi kérleli, h érezze magát áldozatnak és legitimmé teszi a nyafogást, akkor látható, h mekkora hatás tud ebből kerekedni. 3., Mert nagyon kevesen vannak férfiak és nők, akik tökéletesen el tudták volna engedni a múlt béli sérelmeiket (pedig ez lenne a cél, ez az út a boldogsághoz, ha nem cipeljük keresztként magunkkal a múltat – ami már elmúlt, most pedig a jelen van). Szóval emiatt könnyen lehet azonosulni. 4., Bár mindenki, férfi, nő szembesült és szembesül naponta kellemetlen élményekkel, de ha speciálissá teszik, akkor az illető “áldozat” is máris különlegesenek érzi magát: “persze másokat is érnek kellemetlen élmények, de az ÉN élményeim, lám-lám, mennyiven nagyobbak!”. A magam részéről a következők a témával kapcsolatban férfiként a meglátásaim: – Természetesen senkinek nem kívánok rosszat, azt kívánom, találja meg az életében az útját, a célját, oldja meg a feladatait, amit magának adott, mielőtt leszületett. Együttérzek azokkal, akiket kellemetlen élmények értek. – Nagyon aljas dolognak tartom a szexuális erőszakot (rape), a testi zaklazást – pl. hozzádörgölődzik valaki a buszon – és a szóbeli “zaklatást” összemosni. Az első egyértelmű, a második szintén nem támogatható és elfogadom, h traumát okozhat, míg a harmadik egy teljesen átlagos, hétköznapi esemény, amely mindenkivel, férfival, nővel megtörténik, kivétel akkor, ha ezek közül mesterségesen kiemeljük a szexuális célzatúakat. – Azt gondolom, hogy míg az elsőt el kell ítélni és el is ítélik, amellett, h a bűntények nagyon-nagyon kis százalékát alkotják, brutális büntetési tételük van és az arányuk folyamatosan csökken.Nem melleslege iszonyú aljasságnak tekintem az összemosást azokkal az áldozatokkal, férfiakkal, nőkkel szemben, akiket ténylegesen megerőszakoltak. Szerintem ők vígan választanák a megerőszakolás helyett az egyéb “szexuális zaklatást”, ha választhatnának utólag… – A második esetnél viszont azt gondolom, már elsősorban az áldozaton múlik, mi lesz az ügy végkimenetele. Azt gondolom, egy egészséges embernek ezt a helyzetet meg kell tanulnia kezelni. A legjobb módszer a humor és a gúny. Azt gondolom, h a testi zaklatók súlyosan lelkisérült emberek, akik gyógyításra szorulnak. És ez cseppet sem menti fel őket, de ebből az irányból közelítve a kérdést, h nem lesznek Mr. Főgonoszakká kikilátva, máris nehezebb elveszett áldozatként viselkedni velük szemben. Egy súlyosan sérült embernek ugyanis hogy tudnál az… Tovább olvasás »

lady
Olvasó
lady

Dan, az utóiratodhoz szólva “a nőnek a női körök” ez jó is lenne de nézd meg a mostaniakat. A  női csoportok fórumok weboldalak szaporodnak mint esőben a gombàk.  Huszon- harmincas nők írnak kapcsolati viselkedési meg persze férfiakhoz való tanàcsokat . Olyanok akik lehet egyedül élnek vagy csak pàr éves tapasztalatuk van persze az se jó. Ami megdöbbentő hogy mennyi követőjük van .

Nyilvàn nem a nyugdíjas Mari néni élete a mérvadó aki megélt több évtizedet házassàgban. Ő màr nem trendi mert hagyomànyos a mai nő önàlló szabad és független  . Végül is a 21. században élünk mondjàk màr sokan.

De mégis mintha az àrral szemben úsznànak és csodàlkoznak hogy mégsem boldogok keresnek valakit valamit az igazit de nem talàljàk. Egyszerűbb lenne a sodràssal menni ringatózva .

 

Dan
Újságíró

Egyrészt a virtuális tér semmilyen szinten nem közelít a valós, emberi találkozásokhoz, pont azért mert virtuális (= nem valódi). Erről már írtam, h az internet hatalmas találmány, amennyiben értelmesen használjuk. Két dologra használható: 1., megfelelő kereséssel az emberiség kollektív tudástára 2., a valós, fizikai találkozásokhoz egy kiváló szervező platform. Minden más csak pótcselekvés és csak egyre növeli korunk emberének a magányosságát és elszigetelődését.

Igen, annak nyilván nincs értelme, ha kizárólag ugyanolyan életkorban lévő, ugyanolyan élethelyzetben lévő nők gyűlnek össze, mert abból csak kollektív önsajnáltatás és férfipocskondiázás lesz, nem valódi fejlődés. Nyilván más élethelyzetben lévő és idősebb nők is szükségesek.

 

lady
Olvasó
lady

Ez így igaz ,és  anno az idősek voltak az internet !  A mérték nyilván nem mindegy és az amit ha megszoknak főleg akik már kisebb kortól használják ők már erősen függők.

De ami elkeserítő hogy sok fiatal lányt már nem is érdekel olyan tudás amit még a szülők ,nagyszülők tudtak ismertek , ami könyvben nincs leírva mert saját ötlet vagy hagyomány mert  most nincs rá szükségük.

Reszet Elek
Szerkesztő

Kis szerkesztéssel ez simán cikk is lehetne.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh
hunbagira
Újságíró
hunbagira
Újságíró

hozzáteszem ez ismért rávilágít eme dagadt, ocsmány, sátánista,patkány zsidrák álszentségére. hogy miközben szakmányban producerkedte a fehérellenes rasszista filmeket addig a niggerszukákat nem engedte az ágyába sem.

SerialSlut
Olvasó

Lupita Nyong’o akkor mi? :)

Reszet Elek
Szerkesztő

Nem tudom. Mi?

SerialSlut
Olvasó

Reszet Elek
Szerkesztő

Tipikus halivúdi dísznéger. Elég megnézni mikben és miként szerepelt. Most kapott néhány perc rivaldafényt amit talán szerepre is válthat. Ha pedig mexikói feketére vágyom biztos mást választok…

SerialSlut
Olvasó

Oscar-díjas. :)
És már két Star Warsban szerepelt, tényleg azt hiszed, hogy majd ezek után indul be a szekere? Nem adja ki. :)

Reszet Elek
Szerkesztő

Meg kellett néznem a “munkásságát”. A 12 évben volt mellékszereplőként oszkáros. Ez pedig egy tipikusan néger-holokausztos film. Ilyesmikre gyün az oszkár bácsi. Az ilyen kuntakintés filmek ugyanúgy alapban éremesősek arrafelé, mint a Schindler listája jellegű tudjuk miről szólók. Ami meg a Star Warsot illeti eddig egy olyanban szerepelt amit le is vetítettek. Meg kellett néznem milyen karaktert játszott mert az exrohamosztagos bohóckarakter dísznégeren kívül nem emlékeztem többre és jót nevettem amikor megláttam. Nem ettől indul be a szerepe, hanem esetleg ettől halad tovább.

Ő is nyert Oscart A segítség c. filmben: http://www.imdb.com/name/nm0818055/?ref_=tt_cl_t4, pedig Jessica Chastain messze jobb volt (mondhatni nagyszerű), de négeres filmben fehér nem kaphat szobrot. Ami azt illeti még Viola Davis is jobb volt. Szóval nem kell komolyan venni Oscar bácsit.

A dísznégerek jellemzője hogy csak néhány évig vannak a csúcson. Kevés nem ilyen fekete színész van. pl. Jackson, Washington, Freeman

SerialSlut
Olvasó

Aztán szerinted attól majd top színésznő lesz, hogy kiderült, ő nem fog szopni egy szerepért? Ezentúl pláne elkerüli mindenki az összes nőt, aki felszólalt, már csak a biztonság kedvéért is. :) Épp ez az, hogy aki felszólal, magának árt a legtöbbet szakmailag, senki sem fog velük dolgozni többé. Pont, hogy nem szekérbeindító ez a balhé, hanem még az is elássa magát, akit addig tartottak valamire, kapott szerepeket. A színésznőknek eddig sem volt nagy becsülete Hollywoodban, most meg pláne nem lesz, és ez mindenkit érinteni fog. Pedig pont az elmúlt években indult be a női leadek szerepeltetése, mert kiderült, hogy ugyanúgy hozzák a bevételt, és kevesebbet kell nekik fizetni, tehát megérte egyre több nőt alkalmazni. Ez most itt meg fog állni, mert hát egy nő “problémás”. :)

Reszet Elek
Szerkesztő

Nem ugyanúgy. Nevetséges ahogy a pc-vel meg akarják erőszakolni a népeket, láthatóan még a bevétel rovására is. lásd pl. Szellemirtók remake.

Kalman
Újságíró

Az a vicc, hogy lehet, hogy az a különbség, hogy egy férfi – mégha hollywoodi diszjancsi is – soha nem fogja bevallani, hogy szopnia kellett egy szerepért.

De ha még sokáig toljuk a progressziót, akkor már az sem lesz ciki, és ők is simán be fogják vallani. Akkor lesz igazi bajban az álomgyár :-)

SerialSlut
Olvasó

Egy ilyet tudsz, az pont a Szellemirtók. :)
És azt meg ne akard nekem bemagyarázni, hogy ezek a hatalmas emberek, akiknek a pénz az istenük, saját maguk pénze ellen tennének bármikor. :D
Az elmúlt 1-2 évben sok mindent teszteltek. Valóban ezt is, hogy mennyi értelme van női karakterekkel újragondolni a klasszikusokat, és ez kapásból meg is bukott. Mert ugye most ez történik, minden régi filmet előrángatnak és remake-elnek. Ugyanígy tesztelték a női leadeket, és azok bizonyítottak, lásd Star Wars, Rogue One, Wonder Woman. Ennek semmi köze a pc-hez, arról csak pofáznak, és odaállítanak egyet-egyet biodíszletnek, de itt már jóval többről volt szó, itt már üzletileg vizsgálták, és pozitív lett az eredmény. Pontosan az zajlik a szemetek előtt éppen, amit általában tagadtok: a nagyvállalatok rájönnek, hogy nőket alkalmazni megéri, mert kevesebbet kérnek, és ugyanazt a pénzt viszont behozzák. :)
De ennek vet most véget ez a balhé, mert a pc-re kenve ezt a matekolást többé nem fogja megérni nekik egy egész más szempontból: egyik stúdiófőnök, producer, rendező sem akar majd nőkkel dolgozni, mert mind tudja, hogy van sara. :)

Kalman
Újságíró

Nem, nekik nem a pénz az istenük. Csak a buta népnek istene a pénz. Hadd ne mondjam annak, akinek elérhetetlen csoda az a vagyon, amivel ők gazdálkodnak.

Nekik a pénz csak az eszközük, aminek segítségével mindenkiből hülyét csinálnak. Hollywood régóta nem a haszonról szól, hanem a társadalom hülyítéséről. Akármilyen veszteséges lehet, úgyis meg fogják finanszírozni. (Az, hogy sokáig nyereséges is volt, persze kellemes mellékhatás, de korántsem lényeges.)

Azt kell megérteni, hogy aki a pénzkibocsátást uralja, annak a pénz olyan mint a pelyva. Folyamatosan ömlik be szinte kontrollálatlan mennyiségben. Bármilyen emberellenes hülyeséget kitalálnak, csak ráöntenek néhány milliárdot és megvalósítják. Például ha azt akarják, hogy a homokosok házasodhassanak egymással, holnaptól az összes újság és TV azt fogja harsogni, hogy nem ember, aki ellenzi. Mert az összeset ők finanszírozzák a beszedett (ellopott) pénzből. Hollywood ehhez a gépezethez tartozik.

Ha az is érdekel, hogy mindezt kik és mi célból csinálják, Naooocit kérdezd!

Chump
Olvasó
Chump

Pedig pont az elmúlt években indult be a női leadek szerepeltetése

Sigourney Weaver: Alien-sorozat?

Milla Kovovich: Resident Evil sorozat?

 

SerialSlut
Olvasó

Reszet Elek
Szerkesztő

SS: A Rogue kapcsán keress rá a disney-modellre, hogy miért lett olyan sikeres a cég! Alapban a reklám viszi el a filmeket és hogy patikamérlegen sematizálják, homogenizálják az öszeset. Nem kell jónak lennie hogy haznot hozzon. Az előbbiekkel meg CGI-vel már sikeres lehet. Lásd pl Wonder Woman nevű szánalmat vagy éppen a Bosszúállók utolsó kettőjét.

Ross
Olvasó
Ross

“De nem, már csak a magam kis tapasztalatai alapján sem tudok abban hinni, hogy itt nem a pénz számít, hiába emészthető ez a népbutítós elmélet is, mindig is a bevétel lesz az első. :) ”

Tényleg ilyen nehéz megérteni, hogyha tiéd a pénzkibocsátás/pénzteremtés joga onnantól kibaszottul nem számít a bevétel?

SerialSlut
Olvasó

Elek

Egyrészt a Wonder Woman jó film lett, a rajongótábora maximálisan elégedett vele, ezt meg hagyjuk rájuk. Ellentétben a Batman v Supermannel, ami tényleg szar lett, nem is hozott elég bevételt. A Rogue One felét újra kellett forgatni, szóval úgy ennyire nem számít, hogy jó lesz vagy sem. :) Megszenvedtek az Igazság ligájával, és most éppen a Han Solo-filmmel is, mert mindkettő egy fos, és próbálják menteni, ami menthető, újraforgatások, rendezőváltások tömkelege. A Han Solo-film állítólag épp a főszereplőn bukik, konkrétan tanárt kellett mellé fogadni. (A Transformers az egyetlen egyébként, amit maga a CGI elad, na ahhoz nem kell sztori, nem is nagyon szoktak hozzá prezentálni. :D)

Nektek teóriáitok vannak, ez meg úgy a valóság. :) Akkora költségvetésű filmek, sőt frenchise-alapanyagok buktak az elmúlt időszakban, hogy a stúdiók agyfaszt kaptak, és most már mindenen pánikolnak, lásd amiket fentebb soroltam. Előfordult már a múltban nem egyszer, hogy ilyen szar döntések miatt ment csődbe stúdió, azért alaphangon 100-150 milliós bukást még egy nagy stúdió is megérez, ők nyereséggel számolnak. Még akkor is bukta van, ha a film legalább behozza a gyártási és marketingköltségeket.

Amiről te beszélsz, megáll általában a képregényadaptációk és több animációs film esetében, ott annyira erős a merch, de egy Nagy Fal vagy Múmia esetén ez értelemszerűen nem játszott. :) Star Wars nem tud bukni papíron, de ha elcseszik a karaktereket, a merch cuccok sem fogynak fogyni, szóval minden alapja a jó film. És egy filmet még el lehet adni, a következőt már nem, ha mindenki csalódott benne.

Chump
Olvasó
Chump

Persze, meg Jennifer Aniston, Angelina Jolie is voltak leadek… csak nézzük már az arányokat. 2016 éppen attól volt hangos, hogy tavaly ugrott hatalmasat a női főszereplők szerepeltetése topfilmekben.

 Gondolom erre a tanulmányra utalsz, amit a Center for the Study of Women in Television and Film készített (szlogenjük: Equal opportunity through knowledge and research, szóval kicsit úgy érzem, mintha a NANEt kérdeznénk családon belüli erőszakkal kapcsolatban), és azt állapították meg, hogy az előző évhez képest 2016-ban 7%-al nőtt a női főhősök aránya. Nem mondom, hogy az elején ne merülne fel pár kérdés:

Megint a célvonalban akarnak egyenlőséget és nem nagyobb merítésből dolgoznak: csak a 100 legnagyobb bevételt hozó filmet vizsgálják (hát igen, kvótákért is csak a vezetői pozíciókban harcolnak, nem a bányászokért).

Sajnos nem írják, hogy egy szereplőnek mennyire kellett, hogy hangsúlyos legyen a szerepe, hogy főszereplővé nyilvánítsák, így pl. a Szellemirtóknál 4-gyel számolnak vajon? Mert ez esetben a Zsivány Egyesnél 4:1 az arány a férfiak javára. Így ez olyan, mint a fizetésbeli különbség mítosza, ennyi változóval már nem lehet olyan egyértelmű dolgokat kijelenteni. Kíváncsiságból megnéztem 2016, 2015 és 2010 száz legjövedelmezőbb filmje közül melyek azok, amelyeknek tisztán női főszereplője van, férfi nélkül (persze már itt is egyéni látásmód, hogy mi kerül be) nem látszik az a hatalmas ugrás, amiről a hírek szólnak:

De elfogadom, legyen 7%, csak a női főszereplők helyett még csomó relevánsabb okot is fel lehet hozni, hogy miért lettek sikeresek: The Girl on the Train, Me Before You, The 5th Wave mind bestseller könyvadaptációk, a Rogue One az Star Wars, abból meg minden megy, My Big Fat Greek Wedding 2, Alice, Bridget Jones sikerfilmek folytatásai stb.

 Szó nincs arról, hogy a közönséget tesztelték, hogy mennyire fogadják el a nőket, csak a feministák most szeretnek mindent a saját győzelmüknek beállítani, a Wonder Woman jó példa erre: ment az éltetés, hogy itt az első női szuperhősfilm (úgy 30 éve már volt Supergirl), aztán, hogy az első nagy költségvetésű női szuperhősös (az 13 éve volt a Catwoman). Wonder Woman azért készült el most, mert a DC hősök közül a képregényeladások alapján pont Batman, Superman és Green Lantern után jön (akik hogy, hogy nem, mind előbb kaptak filmet, tehát inkább úgy néz ki, hogy többé-kevésbé sorban haladnak).

még mindig alacsony a női szereplők, a feketék, az egyéb etnikumúak/rasszúak szerepeltetése, pláne a meleg karaktereké.

 A nők szerepeltetéséről ajánlom ezen cikk Twilight-os részeit:
http://www.ferfihang.hu/2014/05/31/a-hazug-feminista-nyekerges-hihetetlenul-unalmas/

A feketék szerepeltetése nem alacsony, a fenti tanulmány még azt is mutatja, hogy lakosságbéli arányukhoz képest enyhén felülreprezentáltak:


Az különösen ironikus, hogy ment a sírás az Oscar So White balhé alatt, miközben a feketék az egyetlen kisebbség, amelyek szintén felülreprezentáltak az Oscar győztesek között:

 A melegek a lakosságbéli arányukhoz képest szintén elég sok filmben előfordultak:

“23 of the 125 movies released by major studios last year, or 18.4 percent, included characters identified as LGBTQ. “http://ew.com/movies/2017/05/25/glaad-lgbtq-hollywood-report-studio-responsibility-index/

 “approximately 3.4 percent of American adults identify themselves as being LGBT (lesbian, gay, bisexual, or transgender),[2] though that number has increased to 4.1% in 2016.”

https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_demographics_of_the_United_States

Reszet Elek
Szerkesztő

Nagyon szépen beleástad magad. Ebből is jó cikk lehetne és nem is kell sokat alakítani rajta.

Chump
Olvasó
Chump
Reszet Elek
Szerkesztő
Gejza
Olvasó
Gejza

Soha_tobbe_ne_fogjuk_be_a_szankat

Tehát akkor nyissák jó nagyra?

Na…akkor már kérni sem kell…

 

“Harveyval kapcsolatos emlékeimet elsüllyesztettem az agyamban, és ezzel is csatlakoztam a hallgatás összesküvéséhez, ami oly sok évig engedte portyázni ezt a ragadozót” – írja személyes cikkében a mexikói és kenyai felmenőkkel rendelkező színésznő, akit leginkább az Ébredő erő és a 12 év rabszolgaság című filmekből ismerhetünk.

Nyong’o 2011-ben találkozott először Weinsteinnel, amikor még a Yale színészszakos diákja volt. Ismerősei már akkor figyelmeztették, hogy “Hollywood legerősebb embere” jó iparági kapcsolat, de “vigyázni kell vele” és “érdemes a sarokban tartani”. Figyelmeztették arra, hogy Weinstein zaklató módon viselkedik. Nyong’o az első találkozáskor autoriternek, de sármosnak találta a férfit, aki – bár a nő, azért, hogy jelezze, nem kívánja személyes síkra terelni kapcsolatukat, Mr. Weinsteinnek szólította – kérte, hogy szólítsa Harvey-nak.

A következő alkalommal a producer meghívta, hogy nézzen meg társaságában egy filmet egy személyes vetítésen. Előtte betértek egy étterembe, ahol Weinstein vodkát és szódát rendelt magának, s a nőt is erre akarta rávenni, annak ellenére, hogy Nyong’o gyümölcslevet kért.

 

Figyelmeztették arra, hogy Weinstein zaklató módon viselkedik. Nyong’o az első találkozáskor autoriternek, de sármosnak találta a férfit,  – szóval pénz meg a hatalom és a lépcső az ismeretséghez, ugye..

aki – bár a nő, azért, hogy jelezze, nem kívánja személyes síkra terelni kapcsolatukat, Mr. Weinsteinnek szólította – kérte, hogy szólítsa Harvey-nak. – igen, tipikus szexuális zaklató, én is van, hogy megkérek valakit aki szimpatikus – főleg fiatalabbat, legyen az férfi vagy nő – hogy tegezzen már, mert jobban esik. De most már tudom, ez az első lépés. Hogy nem akarok távolságtartó lenni. Pfúj, utálom magam…

A következő alkalommal a producer meghívta, hogy nézzen meg társaságában egy filmet egy személyes vetítésen. Előtte betértek egy étterembe, ahol Weinstein vodkát és szódát rendelt magának, s a nőt is erre akarta rávenni, annak ellenére, hogy Nyong’o gyümölcslevet kért.

Ez egyszerűen már a pofátlanság teteje, ha valaki olyannal traktál, amit szerinte ihatna a másik. Hát micsoda dolog ez…

 

Tehát a zaklatás akkor:

– valakit megkérni, hogy tegezzen.

– erősködni, hogy igyon már azt, amit te gondolsz jónak.

Valami rossz nézése nem volt a faszinak? Amivel már konkrétan meg is erőszakolta a nőt,  brutálisan?

 

 

 

SerialSlut
Olvasó

Ó, milyen elegánsan ignoráltad a folytatást! :)
Így persze egész másképp hangzik, ha csak a sztori felét emeled ki, a többiről meg megy a hallgatás. :)

“Egy következő alkalommal Weinstein ebédre invitálta a színésznőt. Menet közben felajánlotta, hogy menjenek föl a szobájába, ám Nyong’o nemet mondott. Azt mondta nekem, hogy ne legyek már ennyire naiv. Ha színésznő akarok lenni, meg kell tennem az efféle dolgokat. Azt is elmondta, hogy ott van például X és Y, akikkel randizott, és, hogy látom ugye milyen sokra vitték. “Két ellenkező irányba továbbinduló hajó vagyunk”, mondta Nyong’o-nak, miután a nő visszautasította az ajánlatot.”

Aldo
Újságíró

“még mindig alacsony a női szereplők, a feketék, az egyéb etnikumúak/rasszúak szerepeltetése, pláne a meleg karaktereké.”

Lehetne még alacsonyabb. Ma már nem tudsz megnézni úgy egy tv sorozatot, hogy ne bukkanjon fel benne egy homokos karakter, aki persze mindig humoros, jó fej és még a divathoz is ért. A négereket természetesen sikeres, vezető szerepbe teszik: ügyvéd, rendőrfőnök, polgármester, amerikai elnök. (ha fehér játssza az elnököt, akkor az tudi, hogy rohadék). Meg persze a sikeres női karakterek, akikre már komplett csatornák specializálódnak.

SerialSlut
Olvasó

De. Kapásból tudok neked vagy 30 aktuálisat említeni akár a buzis, akár a feketés teóriád megcáfolására, úgyhogy szerintem ezt a nagyotmondást hanyagold. :)
A női karakterek egy korábbi időszakban voltak a vagány csajok, most már újra visszaállt, hogy direkt hangsúlyozzák, hogy bár fizikailag gyengébbek, ha kapnak kellő motivációt, akkor ők is el tudnak érni dolgokat. Vegyük csak a nyár nagy filmjeit:
Karib-tenger kalózai: a csaj nem különleges, nincs fizikai ereje, az apja kutatott egy bizonyos kincs után, akit sosem ismert, ezért ő maga is kitanult annyit a témában, ami hozzásegítette, hogy közelebb kerüljön a megoldáshoz, de a férfi feljegyzéseit követi végig a történet folyamán, nem saját ujjból szopta. Végig az apját (egy férfit) keresi.
Transformers: a csaj tipikus diplomahalmozó, szintén az apja érdeklődési területén továbbhaladva tanult történelmet, egy dinasztia örököse. Végül rájön, hogy a legendák valóban nem csak mesék, és nem lesz szupereje, szimplán ő viszi tovább a vérvonalat, és megtesz a győzelemért annyit, amennyit tud, viszont férfiak segítik ebben, tehát egy csapat része. Még helyre is rakja egy ponton a főszereplő férfi, hogy “majd akkor dicsérlek meg, ha tettél is valamit”.
Wonder Woman: még ez a legfeministább film, lévén végre film készült egy olyan karakter életéből is, akinek korábban is nagy rajongótábora volt. Mivel szuperhős, erős, de megmarad nőnek, tehát érzelmi döntéseket hoz és naiv, őt is férfiak segítik az útja során, sőt a film egyik legdrámaibb, legkiemelkedőbb jelenete, amikor a férfi mellékszereplő feláldozza magát, hogy megmentsen rengeteg életet.

Szóval a nőábrázolás is sokat szelidült, reálisabb, még ha persze néhány ostoba kivételt lehet is találni, bár idén nem emlékszem ilyenre. Pont, hogy inkább azt emeli ki a film, hogy csapatban a nők is lehetnek jók és hasznosak. Ezzel mi bajod van? Ez talán nem igaz? Tedd félre a nőgyűlöleted egy másodpercre.

Reszet Elek
Szerkesztő

Hol vannak a női negatív főkarakterek? Még a rossz női karaktereknek is oka van hogy azok legyenek.

Aldo
Újságíró

Ez csak 3.
Megint ez a nőgyűlölő bélyeg. Kezd már unalmas lenni.

SerialSlut
Olvasó

Ezek a nyár topfilmjei, gondoltam, nem írok kisregényt, de ha gondolod, visszafelé is nézhetünk. :)
Aldo, azért te tudod fullba’ nyomni, ami már több a puszta antifeminizmusnál. :D

Reszet Elek: vannak rendesen negatív női karakterek is. Mert mi a Múmia? Kurvára nem védhető az ő köcsögsége, egy manipulatív ribanc, irigységből és hatalomvágyból teszi.
Alapvetően még mindig gyengék a női karakterek, tehát átlagban olyan semmilyenek, a többség még mindig csak biodíszlet, de kisebb szerepekben feltűnnek echte szemét karakterekként. Ott volt például a Számolás joga, ami szerintem egy kellemes meglepetés volt, tényleg szívvel csinálták és ügyesen, abban fontos szerepet kaptak a pozitív férfi karakterek ugyanúgy, hiszen ők adták meg nekik a lehetőséget, de nem kivételeztek velük csak azért, mert nők. És abban a legköcsögebb karakter mind felett szintén egy nő volt. :)
De mondjuk vedd a Másnaposokat: férfifilm, amiben egyetlen pozitív női karakter sincs – a nők csak fúriákként jelennek meg benne.
Nem olyan fekete-fehér ez, a jó filmek eltalálják az arányokat. Annyi változott, hogy már nem csak kizárólag a fehér férfi karakterek a hősök, az okosak, az erősek, hanem alkalomadtán lehet valaki más is. De ha rákeresel az arányszámokra: még mindig a fehér férfiak a hősök, az okosok, az erősek a filmek túlnyomó többségében, szóval nem kell félteni a pozíciót. :)

Naooo
Olvasó
Naooo

A nyál topfilmjei.

Aldo
Újságíró

A másnaposokban egyáltalán nincsenek pozitív karakterek. A férfiak is parasztok, idegbetegek, töketlenek, primitívek vagy fogyatékosok. Bár az első részben szereplő sztripper csajt annyira nem nevezném negatívnak. Amúgy a másnaposok 3-nál nem sok szarabb vígjátékot láttam, pedig végignéztem már pár hulladékot.

“még mindig a fehér férfiakat a hősök, az okosok, az erősek a filmek túlnyomó többségében, szóval nem kell félteni a pozíciót. :)”
Ha majd esetleg készítenek filmet az idei hurrikánpusztításokról, amiben bemutatják hogyan kell kocsikat feltörni meg lapos tévéket ellopni, akkor abban a négerek lesznek a “hősök”.

SerialSlut
Olvasó

A Másnaposokban inkább antihősök vannak, de abszolút szerethetőek, azért itt ezen van a hangsúly. Míg a nők nem, talán még a sztripper valamennyire, de azért nem sorolható a pozitív karakterek közé.

Reszet Elek
Szerkesztő

Jól megragadtad a lényeget. Kétféle női lead karakter van.

1, A feminista, aki meglehetősen irreális módon a maga erejéből tör át mindenen és éri el célját. Ők a Linda típus

2, Az “igazi nő”, aki a férfiakat eszközként felhasználva érvényesül. Ők a Milady típus.

Ezt a három négers nős filmet nem láttam. Az hogy négerek akik a fajtájukért és a nőkért is harcba szállnak nekem kimaxolja a pc-t pláne hogy nyakon öntötték az igaz történet alapján bullshittel. De a kedvedért megnézem.

SerialSlut
Olvasó

A Számolás joga igaz történeten alapul, ennek utána olvashatsz. Az egyik nő, akit megformáztak, még ma is él, részt is vett az Oscaron (ahol egyébként egyetlenegy filmet sem nyert a díj, mert a Moonlight – fekete buzik – még pc-bb volt. :D) A Számolás joga viszont megérdemelte volna, az egyik kedvenc filmem volt a szezonban, tényleg szórakoztató, nem egy nyünnyögésről van szó. Nézd meg, és meglátod.
Szerintem elférnek az ilyen filmek, amíg jól vannak megcsinálva. A Moonlight sikerével épp azért nem értettem egyet, mert szerintem szánalmas és önsajnáló volt, egy vontatott szar. Azt megértem, hogy a férfi mellékszereplő Oscart kapott érte, de nem a filmbéli alakításáért, hanem mert már láttam másban, és ha az alapján ítélem meg, akkor jár. :)
Viszont Viola Davis, szintén fekete színésznő munkáját sem tartom csak “pc díjazásnak”, egyszerűen annyira szívből, természetesen játszik az a nő, élvezetes nézni.

Akkor még egyszer leírom: pont, hogy a filmekben már nem csak ez a kétfajta női lead jelenik meg. Nem csak a feminista tökös csaj, és nem csak a Milady. Ha szerinted utóbbi az “igazi nő”, akkor sajnállak. Nem látsz árnyalatokat.

Reszet Elek
Szerkesztő

Szerencsére látok árnyalatokat különben rég lemondtam volna a nőkről. A késztetés, az ösztön viszont minden nőben megvan arra hogy eszközként használja fel a férfiakat, azok erejét, idejét és általában erőforrásait a maga céljai de gyakrabban vágyai elérésére.

Reszet Elek
Szerkesztő
Balton
Olvasó
Balton

“Tedd félre a nőgyűlöleted egy másodpercre.” – mennyire nem akarod érteni, a csapatban a nők is lehetnek erősek, hogyan megy össze az olyan filmekkel mint a Salt-ügynök, az új szellemírtók, meg az új StarWars(nem a Zsivány…) női ábrázolásaival? Motiváció, jellemfejlődés, karakterépítés nélküli groteszk ábrázolások. Vagy mondjuk a Női szervek fedőnéven futott feminista okádékkal, szerinted milyen világban él meg olyan(vagy az összes) Melissa McCarthy-s karakter, semmilyen attitűdöt nem képvisel csak ostoba ripacskodás, bár biztosan átmennne minden filmje a Bechdel-teszten.

Vegyünk egy régi nem feministának szánt női karaktert, Ripley-t, és a mostani 2 Alienes filmből a női karaktereket. Ripley jellemfejlődött egy hisztérikából lett túlélő aki az anyai ösztönét állította a másik női karakter anyaösztönével szembe(királynő), ellentétben a 2 másik filmmel, ahol a az egyik csaj megműti magát aztán kinyírja nála kétszeresen erősebb-okosabb maszkulin karaktert, vagy Convenantos szar, ahol az adminisztrátor(vagy micsoda) csajból lesz Rambo6. Nem életszerű egyik sem, ezt csinálja a szopgatott filmiparod, nem mintákat és fejlődési pályákat ad, hanem kommandó-barbit, csomagolva puhapöcs Ken-nel.

Naooo
Olvasó
Naooo

Nigger kvótát a színészribancok közé.