Alter Ego
0 megosztás

A férfi szexualitás még a TASZ-nak is büdös?

A szivárványmozgalomért, a korlátok nélküli melegfelvonulásért, a szexuális kisebbségek önkifejezési és önmegvalósítási lehetőségéért kiálló TASZ nem tartja elfogadhatónak, ha egy férfi a szexualitásáról beszél. Legalábbis nagyon úgy tűnik az alapján, hogy az egyik rendezvényükön standupozó Hajós Andrást a TASZ ügyvezetője, Kapronczay Stefánia vad grimaszolással és integetéssel üldözte le a színpadról.

A történteket a következőképp adja közre a botrányba fulladt adománygyűjtő buliról tudósító azonnali.hu cikke:

Az Ankertben tartott buli zártkörű rendezvényként kezdődött, később pedig nyilvánosan folytatódott. Már a nagyközönség számára is nyitva álltak az ajtók, mikor Hajós András lépett a színpadra, hogy standupozással szórakoztassa a közönséget. Hajós András és a TASZ is arra számított az előzetes Facebook-posztjaik alapján, hogy hajnalig fog beszélni, ami az adománygyűjtés miatt megemelt tét miatt lett volna fontos. A játékszabály az volt, hogy Hajós időnként – persze a történetek kellően izgalmas pontjain – megszakítja mondandóját, és csak akkor folytatja, ha valaki bedob egy ezrest a színpad előtti adománygyűjtő dobozba.

Nem nehéz kitalálni, hogy milyen jellegű témákkal működik az ilyesmi a legjobban, így a közönség rövidesen értesülhetett Hajós fiatalkori szexuális élményeiről, Bíró Ica iránti korai rajongásáról és majdnem arról is, hogy miként nem lett Hajós meleg. Ez utóbbinak a részleteibe aztán végül mégsem nyert a publikum beavatást, de nem azért, mert bárki is sóher lett volna bedobni egy ezrest. Hanem azért, mert amikor Hajós épp elmesélte volna, hogyan ment (vagy végül nem ment?) bele egy hármasba egy nagyon szép lánnyal és a barátjával, akkor a TASZ ügyvezetője, Kapronczay Stefánia vad grimaszolásba és integetésbe kezdett.

– Mi a baj? Ne folytassam? Hát jó…

– mondta elképedten Hajós András, majd levonult a színpadról, és faképnél hagyva a csodálkozó TASZ-osokat meg sem állt az udvarig.

A történtek után az udvaron igyekezett meginterjúvolni Kapronczay Stefániát az azonnali.hu riportere arról, hogy egy a szólásszabadságra egyébként akkora hangsúlyt fektető szervezet, mint a TASZ miért is cenzúrázta Hajós Andrást? Kapronczay Stefánia úgy mentegetődzött, hogy ő nem cenzúrázott, nem zavarta le Hajós Andrást a színpadról, csak jelezte, hogy amiről beszél, az neki nagyon nem tetszik.

Egyesek szerint Kapronczay Stefánia csak szemfüles és előrelátó volt, mert úgy sejtette, hogy ebből másnapra már #metoo és feljelentés lesz. Azt nem tudhatom, hogy Hajós András szándékosan tüntetett-e szabados megszólalásával a férfikasztráló hangulat ellenszelében, mindenesetre az helyénvaló, hogy faképnél hagyta őket, amikor cenzúrázni akarták. Ha a TASZ-nak szívügye a melegek önkifejezése, akkor az se legyen büdös nekik, ha egy heteroszexuális férfi beszél szabadon vagy éppen szabadosan a szexualitáshoz fűződő viszonyáról!

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


55
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
8 Egyéni hozzászólás
47 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
14 Hozzászólások szerzői
xcsakxggwpsRPdKalmanPillanatragasztó Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Reszet Elek
Újságíró

Emlékszem anno a Pingvinek vándorlása film kapcsán volt hasonló vircsaft. Pécéknek olyannyira nem tetszett a film beállítása, papa és mama áldozatos tevékenysége a fióka túléléséért, hogy leakasztottak egy pár nélkül maradt pingvin párost, akik ösztöneiktől indítatva előadták a költés és gondozás tevékenységét a kamerák előtt. Aztán úgy ünnepelték őket, mint a homoszexualitás bizonyítékát a természetben.

Koriander
Olvasó
Koriander

hajós andràs egy pingvin?

Reszet Elek
Újságíró
Koriander
Olvasó
Koriander
Reszet Elek
Újságíró
Naooo
Olvasó
Naooo

Privát hozzászólás.

Koriander
Olvasó
Koriander

Pingvin_e vagy?

Naooo
Olvasó
Naooo

“csak jelezte, hogy amiről beszél, az neki nagyon nem tetszik”

Kit érdekel.

Hunn
Újságíró

A TASZ mióta a barátunk???Mégis, mire számíthatnánk tőlük?

Figyeljetek ide gyerekek. Mi van akkor, ha a Weinstein-re és a többi perverz molesztáló zsidóra valóban Trump adta ki a kilövési engedélyt, és eredetileg egy pozitív célja volt az egésznek: megtisztítani tőlük a kultúrát és a médiát. Draining the swamp and all that. És amikor erre rájöttek a kultúrmarxista zsidók, hogy ebből kurva nagy baj lesz – mármint nekik lesz bajuk-, akkor elindították a Feminista #Metoo ellen-kampányt, hogy az egésznek a fókusza átkerüljön róluk a fehér, keresztény férfilakosságra.

common man
Olvasó
common man

“Figyeljetek ide gyerekek. Mi van akkor, ha …..” Pont az van ami most van.Az érintettek a téma és a jelenség egész világra kiterjesztésével “relativizálják” vejnstein szerepét (eltagadni nem lehet) és közben jó stratéga módjára ellentámadásba mennek át.A mi szerencsénk , hogy a levetkőztethetetlen kapzsiságuk miatt hibákat követnek el,túltolják a biciklit.

Reszet Elek
Újságíró

Ti toljátok túl. Trump lámya ortodox zsidó. A Trump családnak számos zsidó barátja ill. üzletfele van. Szóval a  válasz nem. A másodikra ugyancsak nem. A metoo jelenség logikus következménye volt az elmúlt évtizedek kultúrharcának. A kígyó a saját farkába harap, a hóhért akasztják stb.

common man
Olvasó
common man

A zsidó vonalat én nem gondoltam bele az csak úgy van.

Aldo
Újságíró

“Mi van akkor, ha a Weinstein-re és a többi perverz molesztáló zsidóra valóban Trump adta ki a kilövési engedélyt, és eredetileg egy pozitív célja volt az egésznek: megtisztítani tőlük a kultúrát és a médiát.”

Az amerikai – és ezáltal részben vagy egészében a nyugat-európai – kultúra olyan szinte összeforrt a lóvés és perverz zsidókkal, hogyha valóban meg akarnák tisztítani tőlük a médiát és a kultúrát, akkor az egész “kultúrát” fel kéne számolni, Hollywoodra meg kitenni a kiürült táblát.
Weinstein valószínűleg valakinek nagyon a pöcsére léphetett és most előveszik a mocsokságait. Sajnálatos módon azonban az egész egy férfiellenes gyűlölet hadjárattá vált, igen veszélyes precedenst teremtve, hiszen most már bármikor rá lehet fogni bárkire 5-10-20 évvel ezelőtti dolgokat, tönkre téve ezzel jobb esetben egy karriert, rosszabb esetben egy életet.

Flo
Olvasó
Flo

Na, végre megint meg tudtam nyitni a férfihangot innen Vietnámból. Mikor még Angliában éltem, akkor is volt, hogy jó ideig nem tudtam elérni a honlapot, máskor meg igen. Ki érte ezt? (Egy informatikus leginkább…)

Látom nagyon megy itt most ez a meToo dolog, meg hogy béta férfiak nem udvarolnak, hanem szexuálisan zaklatnak, és emiatt ki kell őket herélni, mint egy kecskét. Ja, nem bocs, csak vicc vót, na, há’ nem röhögöl, te, nincsen neked humorod, nem érted az iróniát itten? Akkor rögvest fel is jelentelek, há nehogy aszidd!

A Hajós számomra egy hiteles figura, igazából ettől még el tudom képzelni, hogy olyasmit kezdett el mondani, ami már túlment egy határon. De Hajós a szexualitásról sok más esetben büntetlenül beszélhetett korábban, pl mikor gyerekkorában a szüleivel véletlenül egy nudista szigetre tévedt Görögországban, és megvágta a lábát, miközben szőrös pinájú NDK-s lányokra maszturbált a vízben. Szóval én ezt egy kicsit túlkapásnak érzem, főleg így, hogy nincs link, így nem tudom megnézni a videót. Igazából most az ördög ügyvédje kell, hogy legyek, de korábban volt arról szó, hogy valaki a saját lebujában mi a francért ne tehetné meg, hogy csak férfiaktól elkér 1000 forintot? Hát ez az ő helye, nem? Szerintem meg a két eset között húzódik a határ: egy táblán kinyilvánítani, hogy férfiaknak/cigóknak/zsidóknak/buziknak 1000 forint, többieknek ingyé’, nekem ez gyomorforgató és (elvileg) törvényellenes is, szerintem jogosan. De az, hogy meghívok egy előadóművészt, aki olyasmiket akar mondani az ÉN KÖZÖNSÉGEMNEK, amik az én hírnevemet feltételezhetően rombolnák, és ezért én az illetőt leparancsolom a színpadról, hát nekem ez még belefér pl. Hajós most nem jól mérte fel ezt a dolgot, talán volt félreértés közte és a szervezők közt, hogy ki mire számítson. Van az úgy.

Majd még jelentkezek, üdvözletem mindenkinek!

 

Rodriguez
Olvasó
Rodriguez

Végre valaki helyesen ragoz: “jelentkezek”, nem pedig “jelentkezem”. Hülye felvágós szokás az ikes igéket alanyesetben tárgyasan ragozni. És egyébként is például milyen béna lenne az, hogy a “tojik” igénél “tojok” helyett “tojom”?

Koriander
Olvasó
Koriander

nyelvtannácink eddig még nem volt :)

Reszet Elek
Újságíró

Te félnáci voltál (leginkább velem)…

Koriander
Olvasó
Koriander

nem is. asse tudom, hogy mi a központozàs.
viszon pingvinszekszi, ha vki tud helyesen írni.

Hunn
Újságíró

nyelvtannácink eddig még nem volt :)

Dehogynem, csak nem fedtem fel magamat. Szilárdan hiszek abban, hogy aki nem tartja be a magyar helyesírás szabályait, azt ki kellene végezni. Én még akkor is, ha csak egy gyors SMS-t küldök a mobilomról, mindig ellenőrzöm a helyesírást, a központozást, valamint a kis- és nagybetűk megfelelő használatát. A nyelvtan nem játék!

Koriander
Olvasó
Koriander

“A nyelvtan nem játék!”
így van!
a nyelv tudatos faszik nyalnak a legjobban!

Flo
Olvasó
Flo

Na, mire megírtam a kommentemet, már témát is váltottunk…

common man
Olvasó
common man

A nyelvből melyik a jobb? A nagy kemény vagy a kicsi de játékos.Vagy a nagy játékos?

Koriander
Olvasó
Koriander

a tűpontosan tőmondatos.
csak a zenében jó a barokk.

common man
Olvasó
common man

Te nem az okos lány vagy a Mátyás király mesékből?

Koriander
Olvasó
Koriander

nem.
én a szép vagyok.
de nekem is jön már a kamionom :/

common man
Olvasó
common man

Nálam a szép nem zárja ki az okost.(hiszen én is..)

Reszet Elek
Újságíró
Kalman
Újságíró

Vettük észre. Egyre csípősebb a nyelved.

Koriander
Olvasó
Koriander

neked is lesz kamionod, ne irigykedj.

Reszet Elek
Újságíró

Az alfabétum nem tőmondat.

Koriander
Olvasó
Koriander
Reszet Elek
Újságíró

Pfújj! Ez miért nem age restricted tartalom?

Az orálhoz nem kellenek mondatok, elég ha a férfiember ügyesen odarajzolja az ABC-t.

Koriander
Olvasó
Koriander

fannikaht Huffnagel reklámozza :D

értettem amúgy. Hát okostelód van-e?
https://youtube.com/watch?v=oNgM1nstEVw

Reszet Elek
Újságíró

Azt hittem hogy ez csak poén de tényleg van ilyen app…

Flo
Olvasó
Flo

Ezzel én is így vagyok, egy helyesírási hibákkal teletűzdelt üzenet igénytelenséget vagy tudatlanságot sugall. Ha ilyen bejegyzést vagy kommentet olvasok, hát talán halállal nem büntetném az illetőt, de azért onnantól kezdve legalábbis fenntartásokkal kezelem a leírtakat. Viszont a nyelvtannáci üzemmód ott kezdődik, ha valaki CSAK az esetlegesen egész apró nyelvtani hibákra reagál kommentekben, szóval szerintem nincs olyan, hogy valaki “legbelül” nyelvtannáci. Ez a kommentelési szokásokból adódik, nem szemléletmódból – legalábbis én így értelmezem.

Na, egyébként meg bár 7 éve nem élek Magyarországon, de most meg lettem dicsérve a helyesírásom gyanánt, kicsit azért most büszke vagyok magamra :)

common man
Olvasó
common man

Van már állásod?

 

Flo
Olvasó
Flo

Még nincs, de most hétvégén megint szerencsét próbálok egy iskolában. Legutóbb az volt a gond, hogy bár a gyerekek élvezték az órát, de nem az ő tudásuknak megfelelő feladatokat adtam nekik a végén. Kevesen múlott…

common man
Olvasó
common man

Ül ott egy bizottság aki pontoz?

Flo
Olvasó
Flo

Nem pontoznak, hanem írásban értékelnek, és nem is igazán bizottság, mert csak 2-3 emberről van szó, de azért nagyon nem lőttél mellé.

Reszet Elek
Újságíró

gyanánt helyett miatt vagy okán

Flo
Olvasó
Flo

ezer bocsi

sRPd
Olvasó
sRPd

Nyírd ki magad! :) Olyan nincs, hogy mindenki mindent helyesen írna.

common man
Olvasó
common man

Hol vagy Totya? Ülők a vécén.És hol az a nagyobbik gyémánt amit tegnap raboltunk? Éppen most tojom.

Rodriguez
Olvasó
Rodriguez

Talán nem voltam pontos. Tehát az a nyűgöm, hogy ha alanyi ragozás kell, akkor az ikes igéket mégis tárgyasan ragozzák. Például: “Mit csinálsz?” “Iszom.” Pedig itt így kellene szerintem: “Iszok.” Az más, ha például: “Azt iszom, amit hoztam.” Így jó.

Egyéb igék, például: eszik, alszik, fürdik.

A “tojik” igénél, hiába ikes ige, ezt a hülye “szabályt” nem alkalmazzák, tehát alanyesetben nem mondják a sznobok sem, hogy “tojom”. És még van néhány ikes ige, amelyiknél ez van, de elfelejtettem.

Mellesleg nagyon bonyolult ez a ragozás, ezért is nem kellene az említett dologgal tovább bonyolítani.

https://wikiszotar.hu/igeragozasok_tablazatos.html

 

common man
Olvasó
common man

Nem biztos , hogy feltétlenül sznobok lehet, hogy nem tudja biztosan és a” biztonság kedvéért” mondja.

Reszet Elek
Újságíró

Nekem volt magyartanárom azt mondta, hogy ma már mindkettő jó, a nyelvérzékünk már nem tesz különbséget.

xcsakx
Olvasó
xcsakx
Chump
Olvasó
Chump

OFF: Belinkelné valaki újra azt a képet, amelyiken ugyanannak a híres (?) nőnek egy-egy idézete olvasható, a pár évvel korábbiban arról panaszkodik, hogy a férfiak leszólítják az utcán, a mostaniban arról, hogy a férfiak nem mernek kezdeményezni. Visszanéztem jó pár témát, de nem találtam, pedig úgy emlékszem pár hete lett posztolva.

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Chump
Olvasó
Chump

Ez gyors volt, köszönöm!

common man
Olvasó
common man

Nem lehet megfelelni neki. régen az ilyeneket verték meg nadrágszíjjal?

Kalman
Újságíró

Csak be kellett volna parancsolni a konyhába szülni 20-30 évvel ezelőtt.

ggwp
Olvasó
ggwp

Egye meg amit főzött. Most már max álmaiban fogja bárki is szíjjal fenekelni.

common man
Olvasó
common man

Nem lehet , hogy a Hajós valamiféle hidat akart képezni de ez a gyűlés szervezőinek nem volt a listáján?

common man
Olvasó
common man

Más újság írt erről?