Férfihang.hu
0 megosztás

Közösség elleni uszítás gyanúja miatt rendőrségi bejelentést tettek Fábián Anita ellen

A bejelentés hírét a PestiSrácok.hu adta közre cikkében. A lap bemutatta a színésznő videóposztját és megszólaltatta a névtelenséget kérő bejelentőt, aki a következőket mondta bejelentésének indokairól:

Felháborítónak tartom, hogy ilyen férfigyűlölő és uszító kijelentéseket tegyen bárki is nyilvánosan. Vállalhatatlan, hogy valaki jogi következmények nélkül célozgathasson, uszíthasson a férfiak kasztrálására. Fordítva ezt korántsem tűrné el senki sem; vagyis ha egy férfi közszereplő beszélne így a nőkről, a média azonnal darabjaira tépné az illetőt. Ez az egész eset szégyenteljes módon nem váltott ki jelentősebb reakciót a fősodrású médiából, azonban szerencsére a közösségi médiában és a blogokon férfiak tömegei és sok nő is szót emelt az üzenet ellen, ez pedig óriási eredmény!

Olyan lesz a világ, amilyenné azt tesszük, tehát ma óriási a felelősség mindenkin, hagyjuk-e, hogy a szélsőséges ideológiák elhatalmasodjanak rajtunk, és tévutakra vezessék a társadalmat. Ezért mernünk kell felelősen meghúzni azokat a bizonyos határokat a békesség medrében, hogy ne a szélsőségek tolják ki őket. Ha ezt naivan rájuk bízzuk, előbb-utóbb saját magukat fogják pusztító özönvízként ránk erőszakolni.

A PestiSrácok.hu megszólaltatta a nagy botrányt kavart gyűlöletbeszéd ellen elsők között felszólaló Férfihang Civil Társaságot is. A civil szervezet nevében Csuzi Attila elnök nyilatkozott:

Alapcélunk, hogy határt szabjunk a férfiellenes, férfigyűlölő megnyilvánulásoknak a magyar közéletben, ezért természetesen tiltakozásra szólítottuk fel a férfiakat. Meglepetésükre ilyen felszólításra nem is nagyon volt szükség, mert azok a férfiak, akiknek egyébként nincs túl nagy csoporttudatuk, most nagyon egységesen és intenzíven léptek fel a gyűlöletbeszéd ellen. Így többen is jelezték, rendőrségi bejelentést fognak tenni.

Ez nem csak azt jelezi, hogy Fábián Anita közéleti megszólalása kifejezetten durva volt és sokakat sértett, hanem azt is, hogy a férfiak az őket érő jelentős társadalmi hátrányok, érdeksérelmek hatására egyre inkább felismerik, hogy egy közös érdekekkel rendelkező identitás-csoportként kell fellépniük problémáik megoldása érdekében.

A szexuális bűncselekmények korántsem olyan gyakoriak, mint ahogyan azt például a „metoo”-kampány vagy más morális pánikot keltő kampányok sugallják. A Belügyminisztérium hivatalos statisztikái szerint az évente előforduló összes bűncselekmény között a nemi erkölcs elleni bűncselekmények aránya hozzávetőleg 0,2 százalék, így ezek ritkábban fordulnak elő, mint például a robbanóanyaggal való visszaélés.

A nem várt, de sikeresen visszautasított szexuális közeledést nem szabad összetéveszteni a zaklatással. Talán a férfi szexualitás és a férfi természet démonizálásának hatására máris egészen mást gondolnak az emberek, de a magyar férfitársadalom megbecsüli és kiemelten védi a nőket. Nem létezik az az „erőszak kultúra”, amivel egyesek módszeresen riogatják a nőket. Őket arra kérem, ne sértegessék a férfiakat azzal, hogy tévesen általánosítva rossz színben láttatják őket.

Sajnálatos, hogy az elmúlt időszak felfokozott közhangulatát több politikus is arra akarta felhasználni, hogy az Isztambuli Egyezmény ratifikálását követelje. Az embereket nem tájékoztatták megfelelően erről a súlyosan diszkriminatív egyezményről, amely több mint hatvan ponton különbözteti meg hátrányosan a fiúkat-férfiakat a lányokkal-nőkkel szemben. Az egyezmény kifejezetten csak a lányok-nők védelmére irányoz elő kötelező védelmi intézkedéseket, közintézményeket, holott a kiskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények áldozatainak 66 százaléka fiú. Ha csak ezen az egyezményen múlik, akkor őket akár kiemelt védelem nélkül is hagyhatja a társadalom. 

Magyarországnak ehelyett a diszkriminatív egyezmény helyett olyan egyenjogúságon alapuló törvényekre van szüksége, amelyek nem tesznek különbséget az áldozatok között a nemük alapján.

A cikk teljes terjedelmében, eredeti változatában a PestiSrácok.Hu-n erre a linkre kattintva olvasható.

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
0 megosztás


27
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
8 Egyéni hozzászólás
19 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
14 Hozzászólások szerzői
SzauronReszet ElekWolfygirlAlter EgoT_T Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Art
Olvasó
Art

Gratulálok fiúk! Sok sikert és kitartást!

common man
Olvasó
common man

Lány is lehet. Én ugyan nem jelentettem volna föl (szerintem inkább orvosi eset) de nem vagyunk egyformán érzékenyek.De ugyanazt kívánom én is.

Aldo
Újságíró

Na, ne kezdjük már itt mentegetni, hogy “orvosi eset.” Ideje lenne felnőtt fejjel megtanulnia, hogy a tetteknek következményei vannak. Ha pedig ilyen agresszív, szélsőséges, rosszindulatú, gyűlölködő megjegyzéseket tesz, akkor vállalja a felelősséget és nem hisztizzen, hogy “de hát, akkor egy nőnek nem is lehet véleménye.” Ha meg valóban kiderülne, hogy mentális problémái vannak – és esetleg emiatt felmerül a büntethetőséget kizáró tényező – akkor pedig azonnali orvosi kezelésnek kell alávetni.

common man
Olvasó
common man

Mentegeti a rosseb, Csak ez a véleményem róla.

Naooo
Olvasó
Naooo

Gyűlölködő megjegyzéseket tenni jó, én imádok gyűlölködő megjegyzéseket tenni.

Dan
Újságíró

Te is orvosi eset vagy? :)

wittukind
Olvasó
wittukind

gyűlölködni nem jó . lásd ezt a hülye xenomorfot miked hadovál.csak annyit próbáltam érzékeltetni hogy a hisztizés nem kéne orvosi eset legyen  meg lehet oldani szimplán is

SOMLight
Olvasó
SOMLight

Gratulálok, hogy megtörtént az egyik legfontosabb lépés társadalmunk javítgatására! Ma már nem lehet boszorkányégetni és nem is volt helyénvaló régebben a gyengék bűntetése, de ha manapság nem teszi valaki helyre a hatalommal rendelkező, de elmebeteg személyeket akkor hasonló világ vár ránk és minden értékünk elvész: http://www.imdb.com/title/tt0387808/ Érdemes a film elejét jól meghallgatni, mert a feminizmusról szól.
Mesterségesen legyengített férfi és bizonytalan, munkában agyonhajszolt nő a kiinduló alapja.

Alfőmérnök
Olvasó
Alfőmérnök

Nagy előrelépés, hogy valaki bejelentést tett (bár szerintem a feministák néhány, ennél kevésbé “látványos” — és a közvélemény jelentős részének támogatását is élvező — megnyilvánulásáért is büntetés járna ideális eseten), és Csuzi majdnem minden szavával egyetértek, csak egy apócska észrevételt tennék.

“A Belügyminisztérium hivatalos statisztikái szerint az évente előforduló összes bűncselekmény között a nemi erkölcs elleni bűncselekmények aránya hozzávetőleg 0,2 százalék…”
Ezek ugyebár a bejelentett, regisztrált esetek; a feministák sem tagadják, hogy ezek száma alacsony, az ő érvük az, hogy a “patriarchátus”, meg az “elhallgatás kultúrája” miatt nem mernek az áldozatok feljelentést tenni.
Szerintem ahogy a CSBE férfiáldozatainak esetében, itt is nagy lehet a látencia, ebben igazuk van a feministáknak, csak az okok tekintetében tévednek, valamint az ő becsléseik szerintem túlzóak, gondolom olyan felméréseket vesznek alapul, ahol nem azt vizsgálták, hogy hányan váltak tényleges bűncselekmény áldozatává, hanem hogy hányan tekintik magukat áldozatnak — nem jogi értelemben. Persze ezzel az a céljuk, hogy bűncselekménynek nyilvánítsanak olyan cselekményeket is, amik ma nem azok. Na, ez ellen harcolni kell, de azt el kell ismerni, hogy a bejelentett esetek száma nem azonos a ténylegesen megtörtént, a jelenleg hatályos törvények szerint is bűncselekménynek számító esetekével (én is ismerek olyan nőt, aki nem tett feljelentést).

Egy  feminista elemzés (“Az információs jegyzet az országgyűlési képviselők tájékoztatása céljából készült”  :( ).
http://www.parlament.hu/documents/10181/303867/2015_35_nok_elleni_eroszak/fadb957a-2fe4-4f21-ac23-dbd540cff956
Konklúzió: “az igazságügyi statisztikák és kutatási adatok összevetéséből arra a becslésre juthatunk, hogy a nemi erőszak elkövetőinek 99 százaléka büntetlen marad.”

common man
Olvasó
common man

Ahogy a bolti lopások ,garázdaságok ,csalás, szélhámosság,kuruzslás,sikkasztás ,számítógépes bűnözés és még sok másnál ugyanúgy elmondható lenne,

Alfőmérnök
Olvasó
Alfőmérnök

Ez így van, és szerintem egy olyan állítás híresztelése, hogy “a nemi erőszak elkövetőinek 99 százaléka büntetlen marad”, alkalmas a köznyugalom megzavarására, de MO-n minden következmény nélkül lehet ilyen hazugságokat terjeszteni.

common man
Olvasó
common man

Azt nem értem ,hogy honnan veszik ezeket a számokat.Mert ha becslés akkor a 99% túl pontos,ha viszont konkrét adatok alapján állítják akkor könyörgök miért nem tesznek azonnal feljelentéseket? Ha az 1% bíróság elé került ügyből 2% lenne az már 100% siker.Persze mivel nem tesznek semmi ilyesmit rögtön megindul a gondolat ,hogy mennyi az állításaik valóságalapja,szerepel -e valóban a céljaik között az erőszak csökkentése vagy mint mondtad inkább a köznyugalom megzavarásában érdekeltek.Csak hát rafinált dolog ez mert ha kétségbe vonná bárki a hasraütéses számaikat mindjárt jönne a válasz hogy az illető biztos támogatja az erőszakot sőt talán ő maga is elkövető.(jelentkező akadna)

Reszet Elek
Újságíró

Általában körbehivatkozzák egymás számait. Évekkel ezelőtt visszakerestem egy ilyen adatot, amely tudományos hivatkozásként tűnt fel egy szakdolgozatban. Ott az “ősforrás” a NANE volt, akik egy EU jelentésre mutogattak, amelyben viszont nem is volt meg az említett kimutatás.

Megvan a módja hogyan válik a hazugság igazsággá…

Alfőmérnök
Olvasó
Alfőmérnök

Próbáltam kisilabizálni az infojegyzetben feltüntetett számokból, hogy hogyan jön ki a 99%, de nem sikerült. Persze ha sikerült volna, az sem jelentené, hogy igaz, amit írnak, de legalább a látszatra adhatnának.
Mondjuk az erőszakos halállal kapcsolatos adatokról, amik fel vannak tüntetve a negyedik oldalon, konkrétan tudom, hogy hazugságok, az OKRI kutatása (Családi iszonyok) szerint egész más a helyzet (és az életellenes bűncselekményeknél gyakorlatilag nincs látencia).

common man
Olvasó
common man

Civil szervezetek adatai szerint bekezdés a 4. oldalon,aztán a források közt ott van az említett NANE is.Na és aztán ez alapján szavaz az országgyűlés?

Charlie oBrian
Olvasó
Charlie oBrian

Legszebb ideje volt, örülök, hogy valaki megtette. Ha egy férfi analóg módon hasonlókat, vagy akár ennek töredékést merészelné mondani nőkre, akkor eláshatná magát, darabjaira szedné a média. Égbekiáltó az aránytalanság, legalább valami visszhangja legyen ennek is!

Naooo
Olvasó
Naooo

Szerintem a nőket be kéne zárni a konyhába, odaláncolni őket a tűzhelyhez örökre.

Charlie oBrian
Olvasó
Charlie oBrian

Én azzal is megelégszem, ha
1. egy férfi (vagy nő) ártatlan dolgokat mond (pl Ákos), akkor nem forgatják ki a szavait és nem szedik érte szét. (megjegyzem a gyakorlat az, hogy ha egy nő kibaszott durva dolgokat mond a férfiak ellen, akkor sincs következménye, úgyhogy felesleges a zárójeles rész gyakorlatilag).
2. ha akárki ilyen szintű állatságokat mond, mint ez a nő, akkor annak legyen némi következménye. Mondjuk egyszerűbben mondva ha leagább érintőlegesen normálisak lennének az emberek és nem lenne iylen brutális kettősmérce, se túlérzékenység, se az, hogy büntetlenül lehet tényleg durva dolgokat mondani.

wittukind
Olvasó
wittukind

egy ilyen xenomorfal nem a biróságon kellene bibelődni hanem egy-egy 25 botűtést a talpára és egy hétig kalodába vele-ja most veszem észre hogy ez már nem az a kor,  kár neki

Dan
Újságíró

Itt van egy újabb, ezúttal videós anyag. Ha valakinek van kedve, nézze végig.

http://rtl.hu/rtlklub/magyarulbaloval/ferfiuralom-tortenelmi-adottsag

RTL klub, cociológus interjúalany, cím: Férfiuralom: Történelmi adottság? – a cím már gyanús volt, de mikor az egész műsor úgy indul, h Baló bemutatja a “kutatást”, miszerint a nemi egyenlőség Kelet-Európában legkorábban 128 év múlva valósulhat meg, leállítottam. Feleslegesen nem szeretem elcseszni az időmet… De ha valakinek van kedve, nézze meg és megkérem, számoljon be róla.

Reszet Elek
Újságíró

Bő két percig bírtam. Már az első táblázat betette a kaput. Ekkora faszságot. A nők egyenőségi rangsorában potom egy évtized alatt visszaestünk majd’ ötven országnyit.

Megnéztem az említett jelentést, néhány véletlenszerű példa. Mozambik a 21. helyen van, Ruanda az ötödik, Thaiföld a 71., Zimbabve pedig az 56.  Mi ugye a 101. helyen vagyunk (2016-ban). Szóval nálunk rosszabb a nőknek, mint az előbb felsorolt országokban. Nevetséges.

Semmi kedvem minden egyes tényszerűnek tűnő állítást megcáfolni, rámenne az estém. A Baló meg mindig egy középszerű újságíró volt, nem célszerű bármit is megnézni amiben szerepel.

Alter Ego
Szerkesztő

Én sajnos végignéztem. Komoly önkínzás, gyenge idegzetűeknek nem ajánlom…

A világgazdasági fórom nemi egyenlőségi indexe egy vicc. Éppen ezért nagyjából rangjának megfelelően a vicc kategóriában foglalkoztunk vele itt a Férfihangon két cikkben:

http://www.ferfihang.hu/?s=vil%C3%A1ggazdas%C3%A1gi+f%C3%B3rum

Az még csak hagyján, ha valaki középszerű; Baló rejtett genderügynökként funkcionál éppen, nem újságíróként. Pedig ugye, eddig nem tudtunk róla, hogy kollégáról van szó, mert ő is egy aktivista-újságíró. Hadas a “férfikutatás”, nagyon megtévesztő névre hallgató feminista szociológiai irányzat követője. A feminista “szociológiának” ez az az ága, amely történelmi megközelítést alkalmazva hivatott elmagyarázni, hogy a férfi miért is egy elnyomó patriarcha állat, akit vissza kell verni a herétlenség állapotába és aztán annak mennyire örvendezni kell, de érdemes már előre is.

Dan
Újságíró

Kapsz egy Vitézségi Érdemrendet! Még az összefoglalót elolvasni is szenvedés.

T_T
Olvasó
T_T

Jé! A PestiSracok.hu olvassa a kommentjeimet!

Hát igen, megéri ezt csinálni. :)

Wolfygirl
Olvasó
Wolfygirl

Nőként és a magam nevében én is gratulálok a feljelentéshez Fiúk. Elképesztő volt a video, de a Kókusz névre hallgató kecske nevében megírt posztja már egyenesen ijesztő volt. Örömmel tölt el, hogy nem tart még ott a világ, hogy az ilyen „véleménynyilvánítás” következmények nélküli.

Reszet Elek
Újságíró

Egyelőre még ott tart, de a remény hal meg utoljára.

-
Olvasó
-

Végre megmozdult valami.