George Herceg
4 megosztás

Mi az az etikus nőzés és miért nem működik a gyakorlatban?

A glossza.blog.hu egyik bejegyzésében fejti ki a szerző, hogy mit ért etikus nőzés alatt és ez milyen viselkedési formákat követel meg. A cél, hogy ne válhassanak az emberek (persze leginkább a férfiak) szexuális zaklatóvá, ami most ugye nagyon aktuális probléma. 

randi

Lássuk tehát az etikus nőzés szabályait:

– Az emberi kommunikációban normális és mindennapos jelenség a félreértés. Épp ezért az etikus nőzés/pasizás a folyamatos visszacsatolásra épít: abból, hogy a közeledés legelső lépése (szemkontaktus pl.) sikeres volt, csakis arra következtetünk, hogy a következővel próbálkozhatunk, de nem többre. Abból, hogy a kolléganőd elmegy veled ebédelni, nem következik az, hogy le is akar veled feküdni. De még ha bele is megy a további közeledésekbe, az is lehet, hogy akár az utolsó lépés előtt meggondolja magát (ahogy neked is elmehet a kedved tőle menet közben). 

Teljesen korrekt megállapítás leszámítva azt, hogy a nők ezen irányú kommunikációja korántsem lineális, tehát a reakció a folyamat valamely szakaszában előre is ugorhat akár több lépcsőt, de vissza is. Amit elsőre elfogadott, egy másik alkalommal már visszautasítja, de előfordulhat, hogy a férfi még csak a csóknál jár, amikor a nő már továbblép a következő szintre. A nő mindig az adott szituációra mond nemet, ami nem jelenti azt, hogy az adott férfit utasította el. Másrészről a visszacsatolások sem mindig egyértelműek. A nők sokszor azért viselkednek félreérthetően, hogy biztosítsák a maguk számára az adott szituációból való menekülést.  Viszont ha a kedvezményező férfi egyenesen és félreérthetetlenül kommunikál, azzal az esetek döntő többségében elvágja magát az adott nőnél. Ez a csiki-csuki násztánc a legtöbb nőnél nem úszható meg.

– Vannak célszemélyek, akiktől nem várhatunk egyértelmű visszajelzéseket, ezért velük nem érdemes próbálkoznod, ha nem akarsz akár akaratlanul is zaklatóvá válni. Ide tartozik bárki, akivel valamilyen függőségi viszonyban állsz (akinek a tanára, főnöke, nagyobb tekintéllyel bíró kollégája, potenciális munkaadója, szakmai mentora, orvosa, terapeutája, segítője stb. vagy), és bárki, aki úgy érzi, sarokba van szorítva, túl „fiatal”, szende, naiv, túl részeg, be van drogozva vagy gyógyszerezve, eszméletlen, vagy valamiért éppen túl rossz lelkiállapotban van és túl gyenge ahhoz, hogy nemet mondjon, ha az ilyen irányú közeledés nem esik jól neki. 

Ezzel a megállapítással is egyet tudok érteni, azonban nehéz felmérni, hogy az adott partner mennyire van éppen sebezhető, gyenge állapotban. A bármilyen hatalmi, függőségi viszonyban levővel kezdeményezett közeledés szerintem sem elfogadható és kerülendő. Mondjuk azt nem értem, hogy akit a női szendeség indít be, az miért ne próbálkozhatna be, egy ilyen típusú lánynál.

– Érdemes mellőzni azokat a helyzeteket, amelyek alkalmasak lehetnek a másik megfélemlítésére, mert ezek azt eredményezhetik, hogy a másik félelemből nem mer nemet mondani (azaz az előző pontban szereplő “úgy érzi, sarokba van szorítva” kategóriába kerül és innentől a félelem veszi át a vezérlést). Nem szerencsés olyan helyre megbeszélni egy randit, ahol szabadon garázdálkodhatna akár egy darabolós gyilkos, vagy olyan helyre, ahonnan a másik nem tudna elmenekülni. Férfiként különösen ügyetlen húzás rossz (ezen belül szexista) vicceket mesélni (a jó vicc arról ismerhető meg, hogy – ahogy a jó szatíra is – az adott helyzetben erősebb félt figurázza ki, a rossz pedig arról, hogy az amúgy is gyengébb helyzetben lévőbe rúg bele még egyet), és nemtől függetlenül nem érdemes az exet becsmérelni (hiszen az is valamikor randipartner volt), mert sem a gyengébbe való belerúgás, sem a volt randipartner becsmérlése nem bizalomgerjesztő, hanem arra utal, hogy tartani kell tőled.

Nyílván ne szervezzünk randit tanyára, erdő közepébe vagy sötét teremgarázsba, de mondjuk azt nem tartom életszerűnek hogy a szexista viccek mesélése bármely nőből félelmet váltana ki, szerintem inkább elutasítást és undort.

– El kell felejteni a „vadászati” (a nő mint levadászandó préda), az „ostromolt vár” (a nőt addig ostromoljuk, amíg legyőzzük ellenállását és átadja nekünk a várat/testét, amely fölött ezután már nem ő uralkodik) és a hasonló, az ellenállás legyőzésére irányuló metaforákat. Ugyanis férfiként ebben az esetben a pozitív visszacsatolás hiányán hajlamos leszel átgázolni, hiszen az ellenállás ebben a paradigmában nem egy visszajelzés, amihez tartanunk kell magunkat, hanem egy akadály, amit le kell győzni, nőként pedig, mivel attól tartasz, megszólnak, ha “túl könnyen adod magad”, nem mersz egyértelmű “igen”-t mondani. Ezek a metaforák késztetnek arra, hogy azt gondold (férfiként), a “nem” valójában “igent” jelent, illetve arra, hogy (nőként) “nemet” mondjál akkor is, amikor valójában kívánod a pasit. Ilyen körülmények mellett, azaz ebben a paradigmában lehetetlen a valódi visszacsatolás, kommunikáció, ezért soha nem zárható ki sem a zaklatás, sem a zaklatás vádja!

Majdnem lehetetlen egy több évszázados viselkedés mintát teljesen lecserélni. Erre jelenleg egyik nem sem képes. A nők kifejezetten elvárják, hogy teperjen értük a férfi, hódítsa meg őket. Ez a fentebb említett násztáncot jelenti. A dolog lényege, hogy a nők többsége még most sem mond igent egy férfinak elsőre, vagy másodikra. Akkor sem, ha az nagyon bejön neki, akkor sem, ha biztos benne, hogy a férfinek komolyak a szándékai. Ennek oka egyrészt az, hogy tényleg nem akar könnyen kaphatónak tűnni még saját maga számára sem, másrészt meg akar bizonyosodni arról, hogy a férfi a visszautasítások ellenére is elég kitartó. Ezért van az, hogy ha mégis lefekszik valakivel az első randin, akkor hihetetlen önigazoló elméleteket tudnak legyártani a nők (részeg voltam, szopás nem számít szexnek, sebezhető voltam, nem tudtam, hogy ez lehet belőle stb.) Magyarán, ha férfiként nem ostromoljuk a nőket, akkor nő nélkül maradunk és hallgathatjuk, hogy nincsenek már igazi férfiak. Az ostromló státusz a férfi kezdeményező szerepéből ered, ezért ha nagy ritkán egy nő kezdeményez, fel sem merül, hogy a férfi áldozat lenne ebben az esetben.

– Fontos tisztában lenni azzal, hogy a nők más téttel vesznek részt ebben a párkeresős játékban, mint a férfiak: 

– Azok a nők, akik magukévá tették azon paradigmák egyikét, amelyben a nőnek csak „komoly” kapcsolatban, szerelemmel összekötve lehet szexuális élete, és amelyben lenézik és megbélyegzik azokat a nőket, akik lazábban veszik a szexet, „túl könnyen adják magukat”, drágán (környezetük megvetésével) fizetnek a szexuális örömökért, ha nem kizárólag “komoly”, azaz hosszú távú elköteleződést vállaló kapcsolat keretében élnek szerelmi életet. Aki ilyen közegben élő nőkkel ismerkedik, annak számolni kell azzal, hogy ezeket az elvárásokat számon kérik rajta („komoly” kapcsolat kényszere, gyerekvállalási kényszer, a válás kudarcnak minősítése és ennek megfelelően rossz szemmel nézése), rosszabb esetben manipulálással kényszerítik ki ezek betartását, ha meg nem tartod be, gaz csábítónak fognak tartani és joggal vádol majd a nő azzal, hogy visszaéltél a bizalmával (ugyanis csökkentetted az “értékét”, a társadalmi státuszát abban a közegben). – Ha férfiként egy ilyen nővel ismerkedsz, érdemes elgondolkodnod azon, kell-e neked ez a „csomagajánlat”, mielőtt megteszed nála a következő lépést.

Ha ennél szabadabban élő nőként ismerkedsz egy ilyen közegben élő férfival, akivel hosszabb távúnak ígérkezik a kapcsolat, azzal kell számolnod, hogy a környezete sosem fog teljes értékűnek befogadni (hanem a “laza” előéleted miatt kurvának tekint akkor is, ha a tisztes családanyákkal ellentétben soha egy fillérre nem volt szükséged a párodtól).

– De a szabadabb, a szexuálisan aktív nőket nem stigmatizáló közegben élő nő is kénytelen jobban „vigyázni” magára. Az, hogy a társadalom egy jelentős része szexuális zaklatásokra, bántalmazásokra az áldozat hibáztatásával reagál, arra készteti az egyébként szexuálisan szabadon élő (vagy élni akaró) nőket is, minden férfiban potenciális bántalmazót is lássanak és nagyon körültekintően döntsenek arról, kiben bíznak meg, hiszen ha mellényúlnak és bűncselekmények sértettjévé válnak, segítségre nem annyira számíthatnak, arra viszont igen, hogy még őbeléjük rúg bele a társadalom még mindig nem elhanyagolható része. Számszerűen és objektíve igaz, hogy a férfiak veszélyesek a nőkre: Magyarországon úgy évi bő ötven nő fizet az életével a párkapcsolatért, ráadásul gyakran azt követően, hogy már kilépett a bántalmazó kapcsolatból. 

A fentebb leírtak talán igazak voltak 20-25 éve és vidéken talán mai is azok. A nagyvárosi élet, a posztmodern individualizmus korában a szűkebb (család) és a tágabb (szomszédság, ismerősök) környezet kontrollja az egyén szerelmi élete felett teljesen megszűnt. Nem véletlen, hogy a szexuálisan szabados életforma elsősorban a városokra jellemző. Felnőtt egy olyan női generáció, amely ugyanazt a szexuális megítélést követeli magának, mint  a férfiak. Akárhány pasival fekszenek le, nekik az jár és senki ne kárhoztassa őket ezért, hiszen az ő testük, az ő döntésük. Ezen siránkozhatunk férfiként, nőként egyaránt, de nincs ellene orvosság.  Lehet etikusan nőzni, csak ahogy a fentiekből kiderül, az erősen csökkenti az eredményességet. A kérdés persze az, hogy az etikus viselkedés hogyan alakul később a kialakított párkapcsolatban, házasságban.

Post Author: George Herceg

George Herceg
Amerika felfedezése után pontosan 484 évvel születtem meg a New Yorktól légvonalban 7043 km-re fekvő Budapesten. Apám tervezőként szennyvíztisztítókon dolgozott, míg Anyám Apámon, így 7 hónappal később egy februári napon egy szülészorvosnak sürgős esethez kellett sietnie. Kapcsolataim a nőkkel már ekkor megkezdődtek. Először Anyámmal érintkeztem, majd a nővéremet is megismertem aminek gyermekkoromra jelentős hatása volt. Felnövekedvén iskolákba és lányok után jártam. Később megtettem az első lépést a válás felé: megnősültem, ami után 5 évvel szabad lettem. Jelenleg a világegyetem két nagy kérdésével, az őskáosszal és a női lélek működésével foglalkozom.
f Facebook
4 megosztás


86
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
20 Egyéni hozzászólás
66 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
31 Hozzászólások szerzői
Miklos1xcsakxKoriandervisuoBaal Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
whoamiohmy
Újságíró
whoamiohmy

Már a cikk alapvető premisszája megbukik a gyakorlatban:

“Az etikus nőzés, illetve az etikus pasizás tulajdonképpen roppant egyszerű, mert egyetlen szabályra épít: a legelső lépéstől kezdve (idegennél pl. ez a szemkontaktus) akkor mehetsz egy lépéssel tovább, ha az előző lépésről pozitív visszacsatolást kaptál.”

A helyzet úgy áll, hogy a férfiak túlnyomó többsége (99%-a), csak akkor kezdeményez bármilyen kapcsolatot a nővel, ha erre a nőtől meghívást kap. Ez nyilván non-verbális eszközökkel történik. Ezzel csak az a gond, hogy a nők 95%-a csak az alfáknak küld non-verbális “meghívó” jeleket úgy, hogy az illetőt nem ismeri. Szinte azt lehet mondani, hogy az alfa státuszt akár így is lehetne definiálni: alfa az, aki már a fizikai megjelenésében elég vonzó ahhoz, hogy ismeretlenül is meghívásra utaló non-verbális kommunikációs jeleket kapjon a nőktől.

No, de mi van a férfiak maradék 90-95%-ával, aki nem alfa? Nos, minden másra ott a MasterCard, mondhatnánk, és nem is igazán állnánk messzire a valóságtól. A többi férfi úgy csajozik, hogy a szociális köreiben egyfajta szociális státuszt (social proof) szerez, ami aztán a környezetében élő, őt ismerő nők közül néhánynak (ha szerencséje van) elég jó lesz ahhoz, hogy non-verbálisan meghívják. Egy fontos kivétel még a PUA mozgalom: ők odamennek ismeretlen nőkhöz, ha meghívták őket, ha nem. Egyébként szerintem ez az egyetlen dolog, ami megkülönbözteti a PUA-kat a többi férfitől. Nyilván nagyságrendekkel több elutasítást is kapnak, de azok, akik képesek ezt kezelni, idővel ténylegesen nagyon jó ismerkedőművészekké válhatnak.

Reszet Elek
Újságíró

Az etikus nőzéssel a legalapvetőbb probléma az, hogy azt sugallja, tudatosan és érdemben képesek vagyunk hatni a lényünk leglényegéből származó szexusunkra, nemi ösztöneinkre. Nyilvánvalóan ez lehetetlenség.

common man
Olvasó
common man

Az etikus nőzéssel az a legnagyobb probléma ,hogy mondja már meg valaki :ki és milyen alapon mondhatja meg mi az az etikus nőzés a kialakult szokásokon felül?

common man
Olvasó
common man

Érdemes lenne megkérdezni pár feministát, őszerintük milyen az etikus nőzés.Elmondhatnák szabadon nem csak azt ,hogy mit nem tehet hanem azt is mit tehet  aki nővel akar ismerkedni.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Abból, hogy a kolléganőd elmegy veled ebédelni, nem következik az, hogy le is akar veled feküdni.”

Dehogynem, ebből csak ez következik.

“és nemtől függetlenül nem érdemes az exet becsmérelni (hiszen az is valamikor randipartner volt)”

De akkor még nem volt büdöskurva, később lett belőle ordasribanc.

“Magyarán, ha férfiként nem ostromoljuk a nőket, akkor nő nélkül maradunk”

Nefussolyanszekérutánamelyiknemakarfelvenni.

“Magyarországon úgy évi bő ötven nő fizet az életével a párkapcsolatért, ráadásul gyakran azt követően, hogy már kilépett a bántalmazó kapcsolatból.”

Hát de azt meg hogy? “hanem arra utal, hogy tartani kell tőled” Nem tartottak tőlük? Rosszul választottak? Ő hibájuk. Vagy akadt pénzesebb és leléptek? Ezeket sajnálni kéne? Mióta?

common man
Olvasó
common man

Köszönöm Józsika a finom ebédet de most el kell mennem.                                                                                                              Hova ilyen sietősen Juditka?                                                                                                                                                                 Randevúm van ,megyek baszni.

Aldo
Újságíró

“De akkor még nem volt büdöskurva, később lett belőle ordasribanc.”

Akkor is az volt, csak akkor még nem tudtad.

common man
Olvasó
common man

“Számszerűen és objektíve igaz, hogy a férfiak veszélyesek a nőkre: Magyarországon úgy évi bő ötven nő fizet az életével a párkapcsolatért, ráadásul gyakran azt követően, hogy már kilépett a bántalmazó kapcsolatból” 
1.Hát igen a férfiak, mind a 4,5 millió.
2.Arra van -e statisztika ,hogy azok akik súlyosan bántalmazták a társukat milyen előélettel rendelkeznek? Addig élték az ártatlan mimóza életüket vagy esetleg már a bántalmazás előtt is volt pár esetük(garázdaság,”szurkálás”,nemi erőszak,zsarolás ,rablás stb,)?

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Vagy hogy éppen fordítva hány áldozata van a verbális agressziónak és hosszú távú kikészítésnek.

common man
Olvasó
common man

Azt is lehetne kutatni az öngyilkosok,gyomorfekélyesek,idegi alapon elhízottak,idegi alapon lesoványodottak,emiatt szerekhez nyúlók és még számos beteg valamilyen egyenértékszorzóval való statisztikai összehasonlítása által.

Aldo
Újságíró

“Arra van -e statisztika ,hogy azok akik súlyosan bántalmazták a társukat milyen előélettel rendelkeznek? Addig élték az ártatlan mimóza életüket vagy esetleg már a bántalmazás előtt is volt pár esetük(garázdaság,”szurkálás”,nemi erőszak,zsarolás ,rablás stb,)?”

Érdekes lenne egy ilyen előélet vizsgálat. Amikor a nő összeáll az agresszív, idegbeteg, bűnöző állattal, mert az olyan izgi, majd ő jól megváltoztatja. Aztán, ha elgurul a gyógyszer és lekever egy-két sallert, akkor jön a hiszti. Persze arra a kérdésre, hogy miért nem hagyod ott, jön a válasz, hogy dehát szeretem. Így ha a hírekben azt hallom, hogy H. József szolnoki lakos félholtra, vagy halálra verte a nőjét, én már csak megvonom a vállamat.

Alter Ego
Szerkesztő
Aldo
Újságíró
Dan
Újságíró

És hány olyan eset van, amikor egy fickó veri az utcán/a buszon a nőjét, közbelép egy másik férfi, megvédendő a nőt, ezek után ő kap a pofájába. Majd a jegyzőkönyv felvételekor a nő a ‘lovag’ ellen vall, mondván, ő támadt rájuk. Aztán csodálkoznak a népek, ha senki nem kíván ilyen szituációkban közbelépni…

Más helyzet, ha a nő láthatóan egyedül van és egy ismeretlen férfi támad rá. Erre azért büszke vagyok, h egy ilyen esetnek, amelynek szemtanúja voltam, közbeléptem, még ha be is gyűjtöttem érte egy könnyebb állast (részeg volt a tag és teljesen átlagos testfelépítésű).

common man
Olvasó
common man

A férjének (pasijának) joga van verni.Vannak nők akik erre szocializálódnak és nem tudnak de van amelyik nem is akar kilépni ebből a körből.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Ha segít magán, az Isten is megsegíti. Velük nem kell foglalkozni, mivel érdemben nem lehet.

Gejza
Olvasó
Gejza

Nem csak, vagy nem feltétlen a szocializáció.

Hanem az ösztön, ami teljesen elnyomja a józan gondolkodást vagy avagy nincs is meg a józan gondolkodásra való képesség agyi működés hiányában.

Egyszerűen az ilyen viselkedésforma imponáló, ez egy igazi férfi, aki kiáll magáért, akinek behódolok és erre gerjed a nő.

Volt nekem nem egy ilyen barátnőm, aki megmondta konkrétan, hogy neki mondjanak ellent, neki ez kell, neki “veszekedés kell”, neki az a férfi.

A legutóbbi is azt várta, hogy parancsoljak, uralkodjak….én meg a magam hülye “kompromisszum és értelmes civilizáltan kommunikáljunk” mentalitásommal meg néztem, hogy mit keresek már megint egy ilyennel…..?

Szóval vannak ilyen bajok is rendesen.

Ösztönlények ezek erősen.

Ketten összetalálkoznak a külsős meg néz, hogy akkor most mi a törpöt csináljunk akkor, amikor számunkra egy ilyen jellegű abszurd szituációba csöppenünk, amikor veri a nőt a palija.

De erre a szituációra elég sok film jelenet épít, hogy veszekszik már tettlegességig a pár, a férfi üt, hősünk beleszól és leüti a manuszt, erre a nő meg hősünket kezdi el püfölni, hogy “te szemét állat”.

Ez egy ilyen ebben a témában…

 

Aldo
Újságíró

Nem egy ilyen esetről hallottam már én is. Éppen ezért ha ilyet tapasztalok, hogy a pasi az utcán ráncigálva, vagy veri a nőt, akkor szépen továbbsétálok. Úgy vagyok vele, hogyha őt választotta, akkor egye meg, amit főzött. Az embereket sok mindentől meg lehet menteni, de a saját hülyeségüktől nem.

Reszet Elek
Újságíró

Miért nem próbálod elmagyarázni a férfinak, hogy amit csinál az rossz? Valószínűleg nem tudja, de ha szólsz neki minden rendeződik.

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

Az adekvát megoldás:

Odabattyogsz és fölteszed a kérdést: Hölgyem, szüksége van segítségre?

common man
Olvasó
common man

Hívni kell a rendőrséget.

Dan
Újságíró

antagonisztikevics ,

Ugye azt tudod, h kézikönyv szerint ez jó megoldás, de a legtöbb esetben nem életszerű?

– Mert mire odabattyogsz, már vége az eseménysornak

– El van foglalva a veréssel, nem ér rá válaszolni

– A nő helyett a fickó válaszol, h kussoljál, törődj a magad dolgával

Néha persze segíthet a dolog, én is így tettem az ominózus szituációban, megkérdezve, h van-e valami probléma. De előtte már sikított egyet a csajszi, ez volt az, amely segítségre sietésre késztetett.

Az a baj, h az emberek többsége nincs tisztában azzal, h bármilyen helyzetben, ha segítségért kiállt, sokkal nagyobb eséllyel is fognak neki segíteni, ha vannak a közelben emberek. Ez egyfajta emberi személyiség-automatika.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ha közbeavatkozol, azzal úgyis csak tovább hergeled, már csak ezért sem éri meg. Majd elrendezik egymás között.

Naooo
Olvasó
Naooo

A kakas hergeli a tyúkot.

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

Marhaság.

Ha emberkedik (és a nő közli, hogy őt most éppen zaklatja), a faszi olyat kap, hogy nyulat fog!

herceg
Olvasó
herceg

Adekvát megoldás: Uram, szüksége van segítségre? :)

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

Az se rossz…

(de hozzá kell tenni, hogy uram, az ásót is maga szerzi be és a gödröt se ásom ki!)

common man
Olvasó
common man

 “akivel valamilyen függőségi viszonyban állsz (akinek a tanára, főnöke, nagyobb tekintéllyel bíró kollégája, potenciális munkaadója, szakmai mentora, orvosa, terapeutája, segítője stb. vagy), és bárki, aki úgy érzi, sarokba van szorítva, túl „fiatal”, szende, naivnem egy kategória ezzel:” túl részeg, be van drogozva vagy gyógyszerezve, eszméletlen, vagy valamiért éppen túl rossz lelkiállapotban van és túl gyenge ahhoz, hogy nemet mondjon, ha az ilyen irányú közeledés nem esik jól neki. ” Megint egy összemosás .

herceg
Olvasó
herceg

plusz utóbbi rész pindurkát képlékeny (akár utólag is)

Meg persze megint a szokásos “a nők felnőtt emberek, kivéve, amikor mégsem, mert az kedvezőbb épp” eset: “túl rossz lelkiállapotban van és túl gyenge ahhoz, hogy…”

filmcom
Olvasó
filmcom

Én is várnám a feministáktól, hogy mondják el, milyen is az az “etikus nőzés”…!! :))

Már írtam régebben is. A nőknek a létezésükben (is) van érvényességük.. (A szépség, vonzóság, a “jó nő”-ség..)  Viszont ha egy férfi bármilyen  “jóképű” is, annak sohasem lesz olyan erős értéke, hogy egy nő csak ez alapján mondjon igent egy hosszútávú (!) kapcsolatra… (igen a nőkben is vannak a vadászó típusok, persze), de azért a nők nagy része mégis csak hosszú távra tervez(ne) egy férfival…  És még valami fontos: A nőknek kell a férfiről egy “elő információ”..Hogy tudja a férfi társadalmi státuszát…  Ezért érzi magát nagyon feszélyezetten a nő egy olyan (első)találkozón, ahol a férfiről nincs semmi “társadalmi információja”…   (A férfiaknak elég a “látvány információ” – némileg kisarkítva persze – ..mert ebbe fog valaki belekötni, már látom előre…:))) )

Szóval az etikus nőzés semmi más, mint hogy a férfi minél hamarabb “juttassa” el a nő felé a (kedvező)társadalmi státusz információját, és utána már elég a nagyon kulturált kezdőmondat: “nem iszunk meg egy kávét..?”  az “igen” nagy eséllyel nem marad el a nő részéről..:))

Asidotus
Olvasó
Asidotus

“egy férfi bármilyen  “jóképű” is, annak sohasem lesz olyan erős értéke, hogy egy nő csak ez alapján mondjon igent egy hosszútávú (!) kapcsolatra… (igen a nőkben is vannak a vadászó típusok, persze), de azért a nők nagy része mégis csak hosszú távra tervez(ne) egy férfival”
Ez érdekes, mert egy nőismerősöm pedig pont ezt teszi. Másfél éve vannak együtt, már el is jegyezték egymást, hamarosan lesz lagzi is. A srác jóképű, és kész. Nem gazdag (kicsit sem, és nem is lesz soha), szakmunkás végzettségű, a hölgyismerősömnek több diplomája is van. Igen, a 10-es skálán legalább 2 ponttal jobban néz ki a srác, mint a nő, aki még idősebb is néhány évvel (harmincasok mind a ketten.) Hölgyismerősömet nem mondanám gazdagnak, szolíd jómód jellemzi, anyagi gondjai nem voltak, és nem is lesznek. Őt tényleg csak az vezérelte, hogy neki mennyire tetszik az a fickó

common man
Olvasó
common man

Belső,számára fontos értékeket fölfedezhetett benne.Te annyit látsz “csak” jóképű a csaj egy csomó minden mást is.

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Ezt hívják megalkuvásnak! A csaj nem akar tovább keresgélni jóképű gazdag csávót így marad az eggyik hogy jóképű a többit majd ő pótolja és mint írtad:

a 10-es skálán legalább 2 ponttal jobban néz ki a srác, mint a nő, aki még idősebb is néhány évvel (harmincasok mind a ketten.) Hölgyismerősömet nem mondanám gazdagnak, szolíd jómód jellemzi, anyagi gondjai nem voltak, és nem is lesznek. Őt tényleg csak az vezérelte, hogy neki mennyire tetszik az a fickó

Itt a gyerekhez a megfelelő alapanyagot választotta mivel már 30 feletti a nő így ketyeg az idő!

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Ilyenről sem hallottam még. Nem is fogok szerintem.

ggwp
Olvasó
ggwp

Én is láttam a címet anno indexen, rutinosan nem nyitottam meg.

Naooo
Olvasó
Naooo

Lotyóval mi lett, ki lett tiltva? Vagy megsértettétek? Kérjetek bocsánatot.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Hiányzom, Naoooci? :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Nem igazán.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

De de de, lebuktál, ez tök megható. :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Csak unatkoztam.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Szeretnéd, hogy szórakoztassalak? :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Felolvasod nekem a Mein Kampfot?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Elég szar a németem. :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Franciád biztos jobb.

Dan
Újságíró

Serial, Naoooci,

Szeretném kérni – és küldeni mindenkinek, aki szereti -, h ezt a humorral teli évődést mostantól minden topicban folytassátok, mert végre egy kis jókedv is kerül a sok kesergés mellé! :)

common man
Olvasó
common man

Semmi se álljon a fiatalok boldogsága elé:                                                                   https://beq.ebooksgratuits.com/Propagande/Hitler-combat-2.pdf

Persze csak elrettentésnek.

Biciklis
Olvasó
Biciklis

Sok éve nem fordult velem elő, hogy hangosan felröhögjek, miközben olvasok. Remek párbeszéd volt. Hálából szórtam egy-egy pontot ide-oda.

Abra Kadabra
Olvasó
Abra Kadabra
ggwp
Olvasó
ggwp

A csávesz már 2011-ben megmondta a tutit.

Charlie oBrian
Olvasó
Charlie oBrian
“Vannak célszemélyek, akiktől nem várhatunk egyértelmű visszajelzéseket…”
úgy hívják őket, hogy nők!
“…ezért velük nem érdemes próbálkoznod…”
akkor kihalunk!
“ha nem akarsz akár akaratlanul is zaklatóvá válni. ”
abba kéne hagyni ezt a büdös nagy hisztit és fölfogni, hogy a zaklatás az nem az, ha elhívsz egy lányt teázni… egy normális világban nem nagyon lehetsz akaratlanul is zaklató.
Szergej55
Olvasó
Szergej55

Ez amúgy mióta normális világ? CSBE elkövető is lazán lehetsz, ha olyan a szabályozás.

righeira
Olvasó
righeira

Egy gondolatkísérlet erejéig elfogadhatónak gondolom ezt az “etikus nőzés megközelítést”.

Egyet javasolnék csupán. A megegyezéses korlátokat átlépő nőnek is járjon a megszégyenítés, a társadalmi megvetés, vagy a jogi retorzió. Nem a “dögöljön meg a szomszéd tehene is” elv miatt! Csupán szeretném következetesen végigvinni a dolgot. Mert ha nekem mindenféle tiszteletköröket kell futnom, vállalni a kockázatot stb. – akkor nem vagyok hajlandó eltűrni, hogy bizonyos férfiakon ezeket nem kérik számon…! Aki nőként másként viselkedik az “alfával” és másképp másokkal, az megsérti korunk egyik legnagyobb vívmányát, az esélyegyenlőséget.

Kíváncsi lennék, így is tetszene- e a koncepció a mélyen tisztelt hölgyeknek.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Csak kapnál egy adag rinyát az arcodba, mint kb. minden másért is, szerintem nem lenne túlzottan meglepő.

Jack
Újságíró

Elméletben még jól is hangzanának ezek az alapelvek. Mert lényegében miről is van szó:

A férfi akkor cselekedjen aktívan a nő felszedésére irányulóan, miután a nő felhatalmazta őt erre a nonverbális jelzéseivel.

Csakhogy gyakorlatban van bőven szépséghibája ennek a gondolatnak; mégpedig az, hogy amíg nem kapsz felhatalmazást arra, hogy oda menj a nőhöz és beszélgetést kezdeményezz vele, addig milyen tényezők befolyásolják a nők párválasztási döntését? Természetesen kizárólag a külsőd. A megjelenésed lesz az egyetlen szempont, ami alapján elbírálja, hogy te odamehetsz-e hozzá, vagy nem. A nők elvárásait és megítélését a férfiak külsejével kapcsolatban pedig már ismerjük. A felső 20%-nál húznak egy határvonalat, és aki beletartozik az jöhet, aki meg nem, az meg ne is merjen még gondolni se arra, hogy próbálkozik. Magyarul ez az egész már megint csak azt támogatja, hogy a nők számára egyszerűbb legyen összejönni az alfahímekkel – a többi meg akár fel is fordulhat.

Átlagférfiak számára ez az „etikus” módszer egyáltalán nem járható út. Ha csak arra vársz, hogy majd rád mosolyognak a nők, és megadják a cselekvési engedélyre utaló jeleket, akkor nagyon sokáig fogsz várni!

Charlie oBrian
Olvasó
Charlie oBrian

Teljesen így van. Lehet, hogy én vagyok átkozottul ronda csávó, vagy akár gusztustalan is külsőleg, tény, hogy én életemben nem tapasztaltam olyat, hogy egy nőtől “egyértelmű visszajelzést” kapjak. Illetve mondjuk 10-15 év alatt talán ha kétszer, de azokat a nőket már rég ismertem. Szerintem erre egy férfi nem számíthat, vagy kösse föl magát minden koma, aki nem a fölső 10% ?…
És nem értek egyet azzal, hoyg a  nő a helyzetre mond nemet. Igenis az elutasítással ott akkor a férfit minősíti, méghozzá LE minősíti, ez így jön le.

RedGreg
Újságíró

Etikus nőzés az, amikor a hazai feminizált picsákat hagyod a francba, és hozol egy csinos Gyévuskát valahonnan a keleti határokon túlról :D De csak pálinkázzni állj le velük, mert ha vodkázol hamar elveszíted az alfa hím státuszt :)

Charlie oBrian
Olvasó
Charlie oBrian

Szép etikus MGTOW. :D

 

KeyserSoze
Olvasó
KeyserSoze

Kazak lányok nem isznak, normális nevelést kaptak és szebbek, mint a magyar nők átlaga.

SOMLight
Olvasó
SOMLight

Az időeltolódás törvénye miatt az “etikus nőzés” már nem megy mert a legtöbb nőnek állandó programja van és nem ér rá várakozni a következő lépéseinkre. Rajtunk múlik mivel tudjuk megfogni, hogy eldobja mesterséges időtöltéseit.

Egy kérés, de hasonló téma.
Egy barátomnak kéne egy régebbi cikk vagy link ami hitelesen leírja, hogy egy nő mekkora hibát követ el amikor ott van előtte az “Igazi” “a jófiú” huszonévesen, viszont a nő felszáll a faszkörhintára majd 35-40 körül akarna pár gyereket és keresei a “Jófiút” akinek akkor már hűlt helye van.

Megosztaná velem a cikk linkjét valaki ha megvan?

Jöhet privátban is.
Kösz.

Jack
Újságíró

http://www.ferfihang.hu/2016/04/08/az-alfa-ozvegy/
Szerintem erre a cikkre gondolsz!

SOMLight
Olvasó
SOMLight

Ez az. Köszönöm. ;)

Dan
Újságíró

Ez is csak egy női tudatalattiból feljövő felszólítás, h a béták hagyják békén a nőket, h ők csak az alfákkal párosodhassanak. Deansdale egyik aranymondása itt is aktuális:

“Az átlagférfiak tömegének mindenféle szabad vagy nyitott szexualitás csak árt, mert a hipergám nők minden erre hajlamos kultúrában a magas státuszú férfiak köré gyűlnek. 10 nőből 9 inkább lesz a pasa sokadik ágyasa, mint egy névtelen senki tenyéren hordott egyetlen felesége. A monogámiára azért van szükség, hogy az átlagjóskáknak is legyen nője, ami motiválja őket a társadalom produktív tagjaivá válásra. A monogámián kívül gyakorlatilag minden más rendszer garantált bukás a férfiak ~80%-ának, csak ezt ezek nem tudják előre. A szexuális forradalom idején is abban hitt minden balek, hogy ha szabad lesz a szerelem majd tucatjával talál nőt. Ehelyett sokaknál az önkéntelen cölibátus jött, vagy “jobb esetben” a fütyikörhinátról kiöregedett nők őket választották az anyagi biztonság zálogául. A sok nőhiányban szenvedő pasi meg igazi romboló erő – például az iszlám is ezért tud könnyen mártírokat faragni a szerencsétlenekből a mennyei punci ígéretével.”

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Hiszem, hogy a szabad(os) szexualitás mindenkinek rossz, akárki fia-borja legyen az illető. Megállapodni nehéz, az meg a nehézfiúknak sem üzlet, hogy 80 éves korukig naponta cserélgessék a picsácskákat, nem a világ legheteróbb robot programjával vannak ők sem ellátva. A cserélgetett csajoknak is rossz, hiszen a hülyéi bemesélik maguknak, hogy biztos többre is kellettek volna ágyasnál, a többiekről pedig volt már szó. Csak az nyer, aki normálisan meg tud állapodni, bár ebből régen sem volt sok (azért a jó házasság nincs megoldva sajnos a monogámiával sem még), ma pedig elenyészően kevés van.

Ijk
Olvasó
Ijk

Kit érdekel milyen az etikus nőzés? Mióta akarjuk mi kitalálni a nők gondolatait, kipuhatolni hogy mi fér bele mi nem?

Nehogy a feministák mondják már meg hogy szabad felszedni. Nekem nem fogják az biztos.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Mióta? Hát nem erről szól a pua? :)

common man
Olvasó
common man

Hol hagytad a férjed?

KeyserSoze
Olvasó
KeyserSoze

Az csak arról szól, hogy nem pénzzel, hanem átveréssel fizet az ember a ribinek.

Jack
Újságíró

Azért ez így nem teljesen pontos – ezt most a PUA védelmében mondom.

A PUA nem több és nem kevesebb, mint azoknak az elveknek és módszereknek az összessége, amellyel magadat a nők szemében alfábbnak láttatod, mint amilyen valójában vagy. Ezzel kiváltod a vonzalmát, és kívánatosabb férfinek fog téged tartani.

Ugyanaz, mint a nőknek a szépségipar. Mindkettő arra irányul, hogy az illető a neméhez tartozó tényezőket látszatra felerősítse – csak ugye a nőknél a vonzalomkeltéshez szinte kizárólag a külsejüket kell látszatra felerősíteni, a férfiaknál ezzel szemben inkább egy tulajdonságskála van, amikre a valóban használható PUA anyagok mind kiterjednek.

Hunn
Újságíró

A PUA nem több és nem kevesebb, mint azoknak az elveknek és módszereknek az összessége, amellyel magadat a nők szemében alfábbnak láttatod, mint amilyen valójában vagy. Ezzel kiváltod a vonzalmát, és kívánatosabb férfinek fog téged tartani.

A PUA azt jelenti, hogy a nők felé végre kimutatod azt a szexuális lényedet, amit a feminista kondicionálás miatti elbétásodásod miatt eddig nem mertél, vagy nem tudtál – mert nem tanították meg rá, hogy hogyan kell – kimutatni. Nincs a dologban semmilyen átverés, ez a világ legetikusabb dolga.

Ami a PUA szempontjából fontos, hogy itt az alfaságnak semmi köze nincs a többi csávóhoz, csakis és kizárólag a nőkhöz való hozzáálláshoz és a velük való viselkedéshez.

righeira
Olvasó
righeira

Hát, abban azért kételkedek, hogy mindenkinek a PUA-féle Dark Triad lenne a legmélyebbről jövő, őszinte, önazonos viselkedés- és látásmódja…

Hunn
Újságíró

Hát, abban azért kételkedek, hogy mindenkinek a PUA-féle Dark Triad lenne a legmélyebbről jövő, őszinte, önazonos viselkedés- és látásmódja…

És ezt milyen jól teszed. Többet mondok: ebben én magam is kételkedem. Google barátom azt mondta nekem, hogy a “Dark Triad” a nárcizmus, machiavellánizmus és a pszichopátia hármasa lenne. Nem állítom, hogy nem lesz sikeres PUA az, aki rendelkezik ezzel a három tulajdonsággal, de kizártan tartom, hogy bármelyik is alapkövetelmény lenne a sikeres nőzéshez.

Lehet, hogy én értelmezem önkényesen a PUA-t, de az én fejemben a dolog úgy él, mint olyan gyakorlati és elméleti tudás, amit felhasználva az ember eléri azt a teljesen etikus célt, hogy egy olyan, számára vonzó nő kerül a farka hegyére, aki szívesen tartózkodik ott. Vagyis ez egy teljesen önazonos önkifejezési mód. Nem azért érzi furán magát az elején az ember, mert csak úgymond “megjátssza magát”, hanem azért, mert olyan új dolgot csinál, amit korábban nem (mert nem mert, mert nem tudta mit tegyen, mert a nőktől várta azt a biztatást hogy legyen férfi és amit a nők csak annak adnak, akinek nincs szüksége rá, mert tudja magától is).

 

Hunn
Újságíró

A feminizmus egyik – nem a kulturális marxizmusból, hanem a nőközpontú világrendből – levezethető célja, hogy a női hipergámiának és következményeinek az elfogadását törvényekkel kényszerítse ki a férfiakból. A másik pedig az a fajta társadalom-mérnökösködés, amire ez a cikk is kísérletet tesz, hogy az emberek gondolkodását úgy befolyásolja, hogy a férfi a nőközpontú világrendet ne kérdőjelezze meg, és saját maga cenzúrázza önmagát és a viselkedését úgy, hogy a hipergám nőnek ezzel már ne is kelljen foglalkoznia. Magyarul: baromság az egész, a picsába velük. A “nem etikus nőzést” nemi erőszaknak hívják, minden egyéb etikus. Ne hagyjuk, hogy a tetves SJW-k mondják meg nekünk, hogy mi a helyes és mi nem az.

Baal
Olvasó
Baal

“az is lehet, hogy akár az utolsó lépés előtt meggondolja magát (ahogy neked is elmehet a kedved tőle menet közben).”
Amennyiben te gondolod meg magad, az utolsó lépés előtt, számíts arra, hogy a munkahelyeden mindenki tudni fogja, hogy impotens és/vagy buzi vagy!

common man
Olvasó
common man

+köcsög

visuo
Olvasó
visuo

Antoni Rita a Férfihang.hu egyik szerkesztőjének és más közéleti férfiak fizikai megtámadására szólít fel.

common man
Olvasó
common man

Hozzátennéd a szövegkörnyezetet is,mert ez így akármi is lehet.

visuo
Olvasó
visuo

a környezet Puzsér FB-oldalán

common man
Olvasó
common man

Kösz. A hír “jó hír” részét is megtudhattam. A kiindulás az volt ,hogy két feminista egymást ütötte és a harmadik javasolta nekik, mit tegyenek inkább.Sőt ez inkább csak jó hír, így mindenki láthatja milyenek.Hidd el az ,hogy mi itt tudjuk az még kevés.

Koriander
Olvasó
Koriander

nem egymást.

visuo
Olvasó
visuo

ja, de aztán kiderült, hogy a magyar feminista közösség egymást szokta zaklatni és bántalmazni.

Koriander
Olvasó
Koriander

igen. azóta kiderült.
(amúgy meg hiányzott a nicked :*)

Reszet Elek
Újságíró

Ha a Bajusz Orsolya és Papp Réka Kinga közötti afférra gondolsz megvannak az egyértelmű leszűrnivalók az eset kapcsán:

1, Mivel csak férfi lehet a fizikailag is agresszív fél egyértelművé vált, hogy Bajusz Orsolya transzvesztita.

2, Sajnos még feminista körökben sem egyértelmű, hogy a fizikai erőszak rossz dolog, feministáinknak el kell magyarázni mert megértve a későbbiekben már nem fognak fizikai erőszakhoz folyamodni.

3, A világrontó Soros Györgynek életkora ellenére sincsenek erekciós problémái.

4, PRK lehet hogy tirpák.

5, A szatyor amely a nőelnyomás egyik szimbóluma veszélyes fegyverré is válhat.

Koriander
Olvasó
Koriander

a nana meg patentacélbetétes szatyrokkal kezdte meg a felfegyverkezést.

common man
Olvasó
common man
xcsakx
Olvasó
xcsakx

A cikkből az is kiderült, hogy a menedzser hülyébb, mint a nő……

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Nem, lehet, hogy maga is nő volt. Ez a baj a gender/femidióta moslékkal, hogy nem működhetnek normálisan a dolgok. Hogy az már nem kifogás, hogy vak valaki, attól függetlenül ne sértse az ostoba femit, semmilyen jogában se. Legyen vak valamelyik másik irányba, de ne pont épp abba.