Alter Ego
0 megosztás
Címkék:

Végre leszámolunk a férfiak szexuális bűnözésével! Csatlakozz az I don’t kampányhoz!

Puzsér Róbert, férfi feminista a lehető legjobb alkalmat ragadta meg, amikor a Nemzetközi Férfinap alkalmából közreadta kampányfelhívását, amelynek célja, hogy a férfinem – felismerve kollektív bűnösségét – végre önmaga számoljon le a férfiak szexuális bűnözésével.

A férfitársadalomnak halaszthatatlan kötelessége, hogy megtegye, amit az emberi civilizáció egész történelme során bűnös módon elmulasztott: ítéljük el, példásan büntessük meg és vessük ki magunk közül a szexuális bűnözőket. Mindez hatalmas feladatnak tűnik a férfierőszak széleskörű burjánzása miatt, tehát haladéktalanul neki kell látnunk. Lássuk be, nem elégséges az olyan látszatbüntetés a szexuális erőszakért, ami jelenleg épp csak vetekszik az emberölés büntetési tételével! És eljött az ideje annak a felismerésnek is, hogy a szexuális bűnök között nem létezik “kis bűn”. Immár egyértelműen a zéró tolerancia elvére van szükség, ami a bakokat illeti!

Én Puzsér Róbert vallom, hogy embernek férfi által gyakorolt szexuális kihasználása, tágabb értelemben a test és lélek integritásának semmibevétele egyike a legsúlyosabb emberi bűnöknek.

Vallom, hogy nemcsak a közvetlen erőszak és a szexuális zaklatás, de minden nő, meleg vagy transznemű személy felé irányuló tolakodó érintés, modortalan udvarlás és nyílt szexuális ajánlat egyaránt súlyos bűn.

Én, Puzsér Róbert sokakkal ellentétben soha életemben nem követtem el semmi ilyesmit, és a jövőben sem fogok – ugyanakkor mindent megteszek azért, hogy ezek a bűnök ne maradjanak titokban és megtorlatlanul.

Ezért itt és most felszólítom azokat, akik soha nem ártottak senkinek, és ezt szeretnék a civilizált világ tudtára adni, hogy csatlakozzanak az „I’dont” kampányhoz.

Ezzel nemcsak az áldozatok iránti szolidaritásunkat fejezzük ki – azt reméljük, hogy a bűntelenek mindennapjait soha többé nem árnyékolja be a bűnösök hallgatása.

A nőket ért támadások nem pusztán egy-egy ember, hanem a férfiúi nem művei. A férfihatalom, a férfierkölcs, a férfiagresszió és a férfiakat jellemző empátiahiány okozza azokat. Tegyünk végre valamit!

Ezekben az ügyekben a jövőben ne a bűnt, hanem az ártatlanságot kelljen bizonyítani. Tegyünk közösen hitet a nők jósága mellett: egy nő szavát legalább négy férfi szava cáfolhassa.

Ha a médiában döntés született egy vádlott bűnösségéről, azt bíróság többé felül ne vizsgálhassa. A büntetés minden esetben legyen teljes egzisztenciavesztés, az állampolgárság elvesztése és törlés minden digitális felületről.

Nemcsak a színészek, de valamennyi elkövető esetén ragaszkodunk ahhoz, hogy minden szöveget, továbbá minden kép- és hangfelvételt, ami az erőszakos férfi létezésére utal, vagy amit az erőszakos férfi bármilyen módon készített, semmisítsenek meg – legyen az akár családi fényképalbum, akár személyes facebook-profil.

Töröljék ki a múltból és a jövőből! Mindenki, aki bűntelen, csatlakozzon az idon’t kampányhoz! Elsősorban férfiakra számítok. Aztán jól nézzünk körül az ismerőseink között! Arról a férfiról, aki nem csatlakozott, tudni fogjuk, hogy cinkos. Vagy rosszabb.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


16
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
9 Egyéni hozzászólás
7 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
10 Hozzászólások szerzői
SzauronJampi Oneherceginkvisitor1Alter Ego Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Hunn
Újságíró

Középkorú, fehér, keresztény, ciszheteró férfiként ki kell jelentenem: én bizony nem vagyok hajlandó lemondani mindazokról az igazságtalan privilégiumokról és jogtalan előnyökről, melyeket a jelenlegi társadalom fő szervező elveként és összetartó erejeként megjelenő nemierőszak-kultúra biztosít számomra!

Még hogy lemondani például a rendőrökkel való cinkos összekacsintásokról, lepacsizásokról (-“Adj egy ötöst, te anyaszomorító! Jó kúrás volt? Tegyél minél részletesebb vallomást, amire mi is kiverhetjük!”), a kedélyesen röhögcsélős hátbaveregetésekről, melyeket az egy-egy elkövetett nemi erőszakunkat követő “nyomozás” során kapunk, amikor is megnyugtatnak, hogy úgysem hisznek majd a nőnek, illetve hogy hivatalosan is ráverik a balhét egy vak komondorra? Soha!

Nyilván ti is megerőszakoltatok minden negyedik nőt az egyetemen. De arról valamiért senki sem beszél, hogy milyen arcot vágott a minden harmadik, minden második és minden első egyetemista nő apja, amikor kiderült a dolog. -“Az én lányom talán nem elég jó nektek, hogy beleélvezzetek, ti trógerek?” – kérdezték ezek az egyetemista lányos apák felháborodva. Hiába, no: az ő idősebb generációjuk is nemierőszak-kultúrában nőtt fel, ráadásul olyan időkben, egy generációval korábban, amikor még sokkal jobban elnyomták a nőket, mint ma…

I don`t (give a fuck)!

Jampi One
Újságíró
Naooo
Olvasó
Naooo

“Hammurapi több ezer éves törvényoszlopán (i. e. 1792-1750) az olvasható, hogy a házasságon kívül a nők elleni nemi erőszak halállal büntetendő.”

Ne hülyéskedj már, a nemi erőszakok túlnyomó részét már akkoriban is a házastárs követte el, kérd le a statisztikákat a nanétől.

common man
Olvasó
common man

“Én, Puzsér Róbert sokakkal ellentétben soha életemben nem követtem el semmi ilyesmit, és a jövőben sem fogok “  Ügyes kis mellébeszélés.És a jelenben? Na ugye.

common man
Olvasó
common man

“Én Puzsér Róbert vallom, hogy embernek férfi által gyakorolt szexuális kihasználása, tágabb értelemben a test és lélek integritásának semmibevétele egyike a legsúlyosabb emberi bűnöknek”  Nana,még attól is súlyosabb? Mégegy egyes.


common man
Olvasó
common man

“Nemcsak a színészek, de valamennyi elkövető esetén ragaszkodunk ahhoz, hogy minden szöveget, továbbá minden kép- és hangfelvételt, ami az erőszakos férfi létezésére utal, vagy amit az erőszakos férfi bármilyen módon készített, semmisítsenek meg – legyen az akár családi fényképalbum, akár személyes facebook-profil.”  Aki közös óvodai vagy iskolai fényképet rejteget 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel súlytandó.


Dan
Újságíró

Puzsér írása egyértelműen szarkazmus, remélem, ezt azért mindenki észrevette, legalább második olvasatra. Ugyanakkor a felvezető elég összezavaró, hiszen az meg alapvetően komoly tartalommal bír. A kettő így…nem az igazi.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

A kommenteken mulattam a legjobban. #whatKókuszWouldDo ? Sírtam.

inkvisitor1
Olvasó
inkvisitor1

Ez a legkeményebb:

“Ha a médiában döntés született egy vádlott bűnösségéről, azt bíróság többé felül ne vizsgálhassa. A büntetés minden esetben legyen teljes egzisztenciavesztés, az állampolgárság elvesztése és törlés minden digitális felületről.”

 

-
Olvasó
-