Toplak Zoltán
0 megosztás

Új szelek a nőmédiában?

Régi, mondhatni furcsa fixa ideámmá vált, hogy a Nők Lapját olvasói levelekkel ostromolom férfiközpontúbb témákat és megközelítéséket javasolva régi olvasójukként, amely megkereséseknek ők mindig is makacs némasággal ellenálltak. Vajon várhatnék mást egy nőknek szánt laptól? Idén novemberben azonban több férfipozitív cikket is megjelentetettek. Vajon mi lehet a változás oka? Talán arra reagálnak ők is, hogy a férfiak szívós munkájának eredményeként újabban egyre inkább a társadalmi kérdések fókuszába kerülnek a férfiak is?

A férfiak felé való odafordulás azért nem teljesen idegen a Nők Lapjától, hébe-hóba közöltek olyan írást, amely pozitívan szemlélt minket, férfiakat. A 90′-es évek végén egyszer egy egész lapszámot szántak nekünk, amelyben kiemelték a női szemmel is elismerendő férfi viselkedést, aminek eredményekét például a sportban, ha két versenyző akár sérülést is okoz egymásnak, mégis pár perccel az eset után már képesek egymást tisztelve és elismerve megnyilatkozni, mutatva, hogy a sport, a küzdelem az bizony ilyen. Nincs sértődés, duzzogás és áskálódás, van viszont megértés, bizalom és tisztelet. Aztán múltak az évek, és egy interjú jelent meg a kétezres évek derekán Zöldy Pállal, a Férfisátor férfiszövetség alapító és vezéralakjával, majd újabb évek múltán Koronczay Lilla írta le hét pontban, mit is tanulhat el egy nő a férfiaktól. Szóval évtizedenként egy pozitív cikkre csak-csak érdemesek voltak eddig is a férfiak.

Idén novemberben viszont egymás után került terítékre a Movember, a válságban lévő fiúk ügye, majd a közvetlenül a Nemzetközi Férfinap előtti számban egy sor cikk járta körül az erősebb nem problémáit. Nézzük, mire jutottak! (Az én hozzáadott véleményem dőlt betűvel van szedve.)

Rögtön a lap elején, a Hangoló, melyet Krúdy Tamás vezetőszerkesztő (korábban az Elle Man főszerkesztője) írt, férfimozgalmi szempontból is értékelhető felvetésekkel indít: a fiúkat érezhetően negatívabban kezelik, mint a lányokat, a továbbtanulásra jóval kevésbé ösztönzik, az iskolarendszer a szociálisan jobb készségekkel rendelkező lányoknak kedvez, illetve a fiúknak sokkal nagyobb kihívás nyugodtan ülni az órákon, amikor tele vannak mozgás iránti igénnyel, és ezt az oktatási rendszer nem veszi figyelembe. Az eredmény gyomorbavágó: csaknem kétszer annyi nő szerez diplomát, mint férfi. Ez sem a párkeresés szempontjából (a nők a kisebb társadalmi státuszú férfiakat nem tekintik potenciális partnernek), sem a férfiak életminősége felől nézve sem kedvező. Krúdy megemlíti, hogy nagyon káros a fiúkat folyamatosan korlátozni, és azt tudatni velük, hogy ők rosszak, mindössze azért mert fiúk, és fiúsan akarnak viselkedni.

nl1Oravecz Éva Csilla arról írt, hogy mást lát szépnek a környezetben és a használati tárgyakban a férfi és a nő. Tipikus, hogy a férfiak alkotta tárgyak a férfiaknak, míg a nők tervei alapján készültek a nőknek tetszenek jobban. A férfiak kevesebb és szolidabb színt használnak, jobban kedvelik az egyenes vonalakat, amíg a  görbületekért, a részletgazdagságért és a színkavalkádért a nők rajonganak. Oravecz leszögezi: helytelen, hogy míg a vásárlások 80% – át a nők bonyolítják le, addig a tervezők a férfiak ízlésvilágának megfelelő bútorokat, hűtőket és mikrohullámú sütőket alkotnak szinte kizárólagos jelleggel. Neki is igénye lenne színes és változatos formájú használati eszközökre.

Én úgy vélem, hogy örömmel kipróbálnám magam körül a nőies ízlésvilágú tárgyakat. (Legfeljebb óvodában érezném magam, de végül is miért ne? Én szerettem gyereknek lenni. Otthon jó elfeledkezni kicsit a mindennapok komolyságáról és terheiről, és játéknak tekinteni az életet.) De azért az a 80% -nyi nő a használati tárgyakat gyakran nem csak saját magának vásárolja, hanem feltehetően a párjával és a gyerekeivel való közös használatra. Szóval jöjjenek a női igények, legyen játékosabb és vidámabb a környezetünk (Ld. Bécs a Hundertwasser házak), de azért nem csak a nők élnek a Földön, még ha ők is vásárolnak többet.

Hulej Emese készített nagyinterjút Bedő Imrével, a Férfiak Klubja alapítójával, aki elmondja, sok korábbi tapasztalata kifejezetten arra készítette fel, hogy ezt a társadalmi kezdeményezést elindítsa. Külföldön, a kevésbé civilizált közép keleten többször került útjai során veszélyes, akár életveszélyes helyzetbe, és mindig megtapasztalta, hogy az emberek alapvetően jók és segítőkészek. Lehet építeni a bennük lévő jóra. Itthon a halállal, szerettei lehetséges elvesztésének élményével szembesülve döntött úgy: nem vár tovább, belevág a nagy kísérletbe. Számos jó kérdésen keresztül bontakoznak ki az alapító gondolatai, életszemlélete és jövőképének támpillérei.

Hozzáteszem: nem csoda, hogy Bedő Imrét a média kegyeibe fogadta, hiszen filozófiája és művei könnyen szerethetőek. Kerüli a konfliktust, építeni próbál. És ez akár egy tiszteletre méltó, Gandhi féle útként is értékelhető, de sok férfinak vannak komoly problémái, melyek az igazságtalan, diszkriminatív jogi szabályozás vagy végrehajtási gyakorlat következménye. Csak vessünk egy pillantást a gyermekelhelyezési, láthatási és egyéb családjogi problémák végtelen sorára! Elvakult vulgár(bulvár)feministák férfiakat herélnének, amúgy is dívik immár náluk is a kollektív férfihibáztatás és lejáratás, amikor a patriarchátusról beszélnek, lehetetlen nem kollektíven a férfiakat érteni alatta, és egyre inkább fenyeget a diszkriminatív, szexista Isztambuli Egyezmény ratifikálása… Ezeket pusztán jó szóval nem lehet megoldani. Lehetetlen kikerülni a konfrontációt, tehát a valódi férfijogi mozgalom kénytelen a média és a közvélemény Ugly Kid Joe – ja maradni, aki nemcsak csúnya, de még hangos is. De nem megy másképpen, a mai Magyarországon még nem.

Amúgy őszintén szólva nagyon ügyes és életrevaló a Nők Lapja, mert a férfinap környéki önzetlen akciójuk hangjai közé azért belekeveredtek a női igényeket megfogalmazó szólamok is. Így aztán született pár felvetés a férfikozmetikával és a férfidivattal kapcsolatban is. Mivel a férfikozmetikai cikk elolvasása után pár nappal szólt a feleségem, hogy igazán elfáradhatnék a pedikűröshöz, engedtem a kollektív nyomásnak. Ha minden nőnek ez kell, még életem párjának is – ám legyen! Igazából meglepően kellemes élmény volt.

nl2Kolimár Éva cikkében arról olvashatunk, hogy nővel jobb és egészségesebb az élet, vagyis házasodni megéri. Igazából magam sem tudom, mi a jobb: ha hátat fordítanak a nők és élhet a férfi szabadon, magában (“úgy kell a férfi a nőnek, mint a halnak bicikli”) vagy ha két kézzel kapnak utána, mondván, hogy “házasodj, hidd el, jól jársz”? Ha a jövendőbeli feleség szexi, odaadó, gondoskodó, törődő, úgymond a férfi szeme fénye és a család szíve, akkor igaz lehet, hogy házasodni érdemes. A család célt és értelmet adhat a férfi életének. Egészségvédő faktor lehet, hogy jó esetben sokszor az asszony küldi el urát az orvoshoz, és jótékony hatással lehet az apai szerep, a gondoskodóbb férfién megélése is a lelki egészségre.

De sajnos létezik egy negatív forgatókönyv is. Mi van akkor, ha a karrier fontosabb a nőnek és nem akar gyermeket? A Nők Lapja erről is szokott eleget írni. Mi van akkor, ha a gyermek a zsarolás eszköze még a házasságon, párkapcsolaton belül is? Nemhogy válás után! Miközben a szülői elidegenítést nem szankcionálja a magyar jog. Mi van akkor, amikor a legkisebb felmerülő problémára válaszul a nő beadja a válókeresetet?  Mi van akkor, ha a szexuális együttlét a hatalom és manipuláció eszközévé lényegül vagy megszűnik létezni? Nem csak a férfiegészség őre lehet egy feleség, hanem a testi-lelki egészségére nézve egy komoly rizikófaktor is. Magasra lehet jutni egy nővel (anyagi, érzelmi, intellektuális és szellemi, spirituális szinten is) – de nagyot is lehet zuhanni. A hajléktalan (egyben munkanélküli és gyakran szenvedélybeteg) férfiak háromnegyede elvált. Sajnos kétesélyes a játszma.

Összegzésül: a Nők Lapja férfiakra koncentráló lapszáma jól sikerült, habár a kivitelezés tipikusan nőies, és ez tulajdonképpen dicséret, mert egy női lap, amely nőknek szól, nőket képvisel, túlnyomórészt nők dolgoznak a szerkesztőségében is, az természetesen legyen nőies! Egyébként sem a nők és a Nők Lapja fogják megoldani a férfiak problémáit, és ez nem is az ő dolguk. A nők segíthetnek, és ha megteszik, hála és köszönet érte, biztosan meg is térül majd: a férfigyűlölet és a totális elidegenedés helyett megvalósulhat a két nem egészséges együttműködése és együttélése.

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
0 megosztás


97
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
17 Egyéni hozzászólás
80 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
27 Hozzászólások szerzői
zombigyilkosDomokos Endre JánosulomenenSzergej55sRPd Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Naooo
Olvasó
Naooo

Bárgyúbb képűt nem találtak a címlapra?

wittukind
Olvasó
wittukind

bárgyúbb kép ott van ahol a 3 kurva nyalja a feka zsidó pofáját

orenisi
Olvasó
orenisi

A férfiak sosem fogják megérteni a nőket, a nők pedig a férfiakat. Abba kéne hagyni, hogy a másikkal szemben túlzott elvárásokat és igényeket támasztunk. A háborúk is úgy kezdődnek, hogy az egyik fél nem veszi észre azt a pontot, amikor túltolja, azután már csak akkor hagyják abba, amikor minden félnek helyrehozhatatlan, vagy legalábbis lassan és nehezen helyrehozható károkat okoznak. Győztes nincs.
Van a felek között egyfajta bizalmi kapcsolat, amelyet előbb vagy utóbb az egyik fél szándékosan vagy véletlenül fel fog rúgni. Ezután az “én sem leszek rosszabb nála” alapon egy véget nem érő folyamat indul el. Mindenkinek az lenne az érdeke, hogy a megoldást keressék, de csak az okokat és az indokokat találják, és csak a másik hibáztatásáig jutnak el: “úgy kezdődött, hogy visszaütött”. Ritkán meri valaki megtenni az első lépést a megegyezés felé, és akkor sem biztos, hogy pozitív választ fog rá kapni.
Jelenleg a nők, pontosabban a férfigyűlölők állnak nyerésre, akik a férfiakkal szembeni ősi vélt vagy valós sérelmeikre hivatkozva próbálják a férfiakat tönkretenni, esetleg megsemmisíteni. Ha sikerülne nekik, amit azért nem igazán hiszek, az örömük akkor sem lenne túl hosszú életű.
Emiatt örvendetes, hogy egy női magazin foglalkozik a férfiak problémáival is, még ha nők számára emészthető, érintőleges módon is.
Egyébként olvassa ezt valaki Toplak Zoltánon kívül? :)

Dan
Újságíró

orenisi,

Elolvastam, amit írtál, de nem jöttem rá, h mit akarsz mondani. Mit akarsz ebből kihozni? Mit tegyünk akkor?

orenisi
Olvasó
orenisi

Késő volt, meg lehettem fáradva, valóban elég zagyvaság, bocsi

Dan
Újságíró

orenisi,

:)

Semmi gond, mindenkivel előfordul az ilyesmi! :)

 

ggwp
Olvasó
ggwp

“A férfiak sosem fogják megérteni a nőket, a nők pedig a férfiakat.” – Közhely.

“Egyébként olvassa ezt valaki Toplak Zoltánon kívül?” – Nem, senki sem olvassa, az össze nicken ő kommentel saját magával, ez is az.

 

orenisi
Olvasó
orenisi

Mármint a Nők lapja nevű igényes kiadványt természetesen :)

Dan
Újságíró

Köszi Zoltán, nagyon örülük, h előhoztad a Nők Lapját, nekem múltkor akadt a kezembe a SPAR pénztár 10 perces sorban állás közben az előző szám. Rögtön megakadt a szemem egy olyan címlap-cikken, amely a fiúkról szólt, ugyanúgy védő-kutató szemmel. Abban is több nem-feminista szakembert is megszólaltattak és abszolút pozitív hangnemben íródott az egész anyag, felismer(tet)ve a mai helyzet veszélyeit és megoldásokat keresve.

Egészen hihetetlen a mai világban az ilyesmi!

(Pár évtizeddel ezelőtt amúgy a Nők Lapja csodálatosan igényes magazin volt, mély témákkal, lélek, pszichológia, emberei kapcsolatok mind-mind előkerültek. Aztán bejött a Kiskegyed, aztán a többi ótvar és gondolom eljött az a pillanat, h a tulajdonosnak el kellett döntenie, h valamilyen szinten a NL-t is leviszi a moslékba, vagy hősiesen megszűnik. Nyilván az előbbit választották.)

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Nekem ez azért jó bluepilles cikk lett. Örülünk a koncnak? Egy jó szónak? Az egész nők lapját a férfitéma kizárólag a saját nőközpontú világszemléletéből érdekli… Ezek a cikkek, noha magam nem olvastam, is azt sugalják, amiket Zoltán kiemel. Nem vagyok meggyőzve. Nekem 1-2 youtube kivételtől eltekintve, sosem láttam olyan nőt (mainstream női lapot pláne), aki ne a saját női szemüvegén át szemlélte volna a férfigondokat mintegy “namivanmá’ vissza a helyetekre” hozzáállással. Most sem látok mást. :-/

Reszet Elek
Újságíró

A Nők lapja nem a tizen- és huszonéveseknek íródik. A nők egyik része hajlandó férfiakat érintő témákról olvasni, akár igényli is azt. Sok nőnek van fiútestvére, fia, apja no meg az se felejtsük el hogy majd’ mindegyiknél a vágy korántsem titokzatos tárgya is a férfi. Az már más tészta hogy mennyire találják el a célt a cikkek, a nők nem valami jók a férfidolgok, a férfilét értelmezésében.

Balton
Olvasó
Balton

Egyetértek! De gp-vel is mondjuk annyival kiegészíteném, hogy már ez is valami, bár tudom még szinte semmi.

Off: Mondom is az asszonynak hogy kevesebb tésztát csináljunk, és több baff-főzeleéket. Mer’ a bab is hús.

ggwp
Olvasó
ggwp

Meg nem csak tizen-huszonéveseknek íródik, hanem szerintem sok ilyen korú médiamunkás nő írja a cikkeket.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Én durvábban fogalmaztam volna, csak nem akarok megint “cicaharcot”:)

Balton
Olvasó
Balton

Köszönöm Zoli hogy elolvastad helyettem is. Érdekesnek találom Oravecz Éva cikkjét, sajnos a negatív értelemben. Kicsit olyannak tűnik, mintha kvóta kell a mikro-hullámú sütök tervezői közé is. Bár az üzenet, hogy tervezzünk több női stilusvilágú tárgyat nem biztos hogy negatív.

OKay, otthon meg idegesít a 42 párna a kanapén, meg hogy minden évszakra van külön föggönyünk van+egy vidám hatású! Bazze az 5 függöny!! közben Szomáliában meg éheznek. Kapja be az Ikea is! Okay befejeztem…

Alter Ego
Szerkesztő

A nő otthona, amelyből kiszorul a férfi, mint felesleges zavaró tényező:

http://www.ferfihang.hu/2014/01/06/a-no-otthona/

lady
Olvasó
lady

Erre a cikkre nem is emlékeztem de megnyugodtam. Nálunk egészséges rendetlenség van. :)  Nekem a mai lakberendezés tűnik olyan hidegnek lelketlennek. Pedig màr külön szakemberek vannak erre de lehet épp ezért is elveszik valami otthoniasság és barátságosság  .Persze inkàbb attól függ kik laknak a lakásokban vagy házakban.

Alter Ego
Szerkesztő

A Nők Lapja tényleg egy igényes magazin volt… egy másik érában. Igazából nekem fogalmam sincs, hogy miért hívták Nők lapjának, mert emlékeim szerint nem sok köze volt a nőciskedéshez. Nem volt más, mint egy címében kirekesztő, de egyébként igényes kulturális magazin. Szépen kirekesztette a férfiakat a kultúrából: “Kultúra, ez nektek nem való, szőrös állatok. Menjetek kocsmába!” – Üzente a címmel az azt kitaláló kommunista-feminista. :)

Gondolom még azoknak az időknek a nagyon vége felé lett kamaszként Zoli is a lap olvasója, aztán nem tud a notóriusabb ember lemondani a szokásairól. Hiába költözik valami egészen más a régi címke vagy címlap alá…

Amúgy szerintem is “blue pill” avagy kissé férfiatlan dolog annyira a nők, (még inkább a női lapok) véleményére figyelni. Mondjuk a férfigyűlölettől mindig is berágtam, amikor belebotlottam ilyen-olyan médiában. (Ha nem így lett volna, nem lenne Férfihang sem.)

Az explicit férfigyűlöleten túl létezik az alattomosan lopakodó androfóbia is. Amit talán nem is szán rombolónak a nőművész. Ilyen például az, hogy az egyébként antifeminista Oravecz Éva Csillának a “Fókuszban a férfiak” címlapról(?) az jut eszébe, hogy degecik a férfiak, hogy nem terveznek piros-sárga-kék hűtőket, pedig amúgy a nők költik el a pénz 80 százalékát. Érted? Nem elég a 80 százalék zseton, tessék az ízlésükre tervezni. Amúgy is elszámítottad magad Éva, mert háztartási berendezéseket, műszaki cikkeket pont nem a nők vásárolnak (a családnak hűtőt sem), hanem azt a férfiak veszik meg (szerintem biztosan 80-90 százalékban). Valószínűleg ezért sem érné meg a női ízlést hajszolni ezen a területen.

Hundertwasser házak: elhányom magam.

Ijk
Olvasó
Ijk

Nem azért terveznek a férfiak ízlésvilágának mert patriarchátus van, hanem azért mert az összes tervező férfi. Persze tudom, el vannak nyomva a nők ebben is. Érdekes módon belső építészek között robbanásszerűen megnőtt a nők száma. Véletlen sem az lehet az oka hogy a belső építészet, lakberendezés érdekli a nőket, és értenek is hozzá, míg a hűtőgép tervezés kurvára nem.

Másik, most láttam egy cikket:

http://kivultagasabb.blog.hu/2017/11/22/miert_keres_egy_fiatal_egyetemista_gazdag_tamogatot

1 millió nő egyetlen generációban. Az a dupla annyi nő diplomázik mint férfi dolog ezzel tovább eszkalálódik, főleg hogy egyre inkább költséges lesz az oktatás.

Balton
Olvasó
Balton

Azért ezt fejtse ki valaki nekem mi a f…nak: emlékezik vissza az első lépést megelőző pillanatra Christina, akinek akkor már megvolt a divattervező főiskolai diplomája és éppen a politikatudományi és jogi képzést kezdte el

Divattervező-jogász-politikai tudományokkal, ezt meg minek így egyben?

Ijk
Olvasó
Ijk

Az aktuális gazdatest divattervezői diplomával nem tudta betolni a cég egy jó pozíciójába ahol 20% munka mellett lehet facebookozni, kijárni a közeli butikokba, plázákba. Ehhez kell egy olyan papír amit csak a második képzéssel lehet megszerezni.

common man
Olvasó
common man

Előre menekült. ” A SeekingArrangement-en tavaly 2,5 millió sugar baby keresett kitartót,”  politikus -jogászként jobban tudja képviselni a 2,5 millió leendő zaklatásáldozatot.

Alter Ego
Szerkesztő

A műszaki berendezések formatervezése szerintem az utóbbi időszakban bár decens, de egyre fantáziadúsabb, formagazdagabb. Ha valaki nem talál az ízlésének megfelelőt, az szerintem a giccsre gerjed vagy egy álproblémán rugózik.

common man
Olvasó
common man

Vannak szép színes hűtőmágnesek.Hundertwasser színben is.

Reszet Elek
Újságíró

Az eredete a világháború utáni évekre nyúlik vissza párhuzamosan a kommunista párt nőmozgalmi elképzeléseivel,  az új nő, a szocialista munkásnő nő lapja volt.

common man
Olvasó
common man

Shell Öl Design Klassischer Kühlschrank Schrank Fridge Cooler Nordrhein-Westfalen - Höxter VorschauGORENJE R6093ARD, Kühlschrank, Standgerät, A+++, 850 mm hoch, FeuerrotGORENJE NRS9182BBL, Kühlgefrierkombination, A++, 1770 mm hoch, 906 mm breit, BlauKéptalálat a következőre: „designer kühlschrank”Képtalálat a következőre: „designer kühlschrank”

Ezeknek nincsen internettyük?

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Nekem csakis ez jöhet szóba,ha új hűtő kéne….

Képtalálat a következőre: „HAN SOLO FRIDGE”

Amúgy a Nők Lapja valóban nagyon igényes újság (volt),Vekerdy Tamás gyermekpszichológus valóban hasznos tanácsokat adott pl.

common man
Olvasó
common man

Persze így könnyen kijössz a barátoddal.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ő is fan,de én vagyok a nagyobb,én ilyenekkel játszom (ő meg összerakja):

Képtalálat a következőre: „millenium falcon lepin”

Huffnagel Pista
Újságíró

Ez annak az következménye, hogy a Sanomától elküldték az összes lipsit meg femcsit, de ettől függetlenül én nagyon mangina dolognak tartom azt, ha valaki annak örül, hogy egy nói magazin már nem nyiltan Férfiellenes. Ne feledjük, hogy már rég nem csak a feminácik jelentik a gondot, hanem maguk  a nők, akik akármit is hazudoznak nekünk, akkor is a jelenlegi gynocentrikus rendszer haszonélvezői.

Ne bizzunk már meg ennyire a nőkben, ne várjuk tőlük a megoldást. A  Férfiholokausztot csak mi Férfiak tudjuk megállítani.

Végül egy tanulságos video angolul arról, mit gondol egy neves muszlim imám a nyugati nőkról, meg arról, hogy hol mentek félre a dolgok mindenütt a nyugati világban. Tanulságos.

https://www.youtube.com/watch?v=8vQpI8NDjbs

 

common man
Olvasó
common man

Ha ez egy javuló tendencia része éppen lehet örülni neki.Elégedettnek lenni viszont nem.

Alter Ego
Szerkesztő

Amúgy kell egy kis pozitív kulturális feedback is… A kemény negatív kritizálás mellett megéri méltatni is olykor az igyekezetet. Még ha halovány is. :) Zolinak meg van is hajlandósága az efféle kedvességre.

Kalman
Újságíró

Igen, rettenetesen fájdalmasan kékpirulás. Mióta érdekel minket, hogy mit _gondolnak_ rólunk a nők? Csak az számít, hogy mit _éreznek_. De azzal sem szabad túl sokat foglalkozni.

“Mivel a férfikozmetikai cikk elolvasása után pár nappal szólt a feleségem, hogy igazán elfáradhatnék a pedikűröshöz, engedtem a kollektív nyomásnak. Ha minden nőnek ez kell, még életem párjának is – ám legyen! Igazából meglepően kellemes élmény volt.”

És még a mai napig nem érted, hogy miért lépett le? Sosem szabad a nyomásnak engedni. A tölgyfa sem enged. Te sem engedhetsz.

“Egészségvédő faktor lehet, hogy jó esetben sokszor az asszony küldi el urát az orvoshoz”

Egy férfi maga dönti el, hogy kell-e orvoshoz menni. (Nem, a legtöbb esetben nem kell. Amit az orvos felír legjobb esetben is csak másképpen árt. Rendesen kell kajálni és súlyokat emelni. Meg vitamint zabálni, de szerencsére az ma már nem receptre megy.)

“jól sikerült, habár a kivitelezés tipikusan nőies, és ez tulajdonképpen dicséret”

Ez nem szabad, hogy dicséret legyen. Egy nőies női magazin semmiféle érdeklődésre nem tart számot egy férfi részéről. Olyan, mintha nem is lenne. Pontosabban nincs is. Milyen magazin?

“a férfigyűlölet és a totális elidegenedés helyett megvalósulhat a két nem egészséges együttműködése és együttélése.”

Egyféleképpen valósulhat meg: kordában kell tartani a ránk bízott nőket – asszonyainkat és gyerekeinket. Más út nincs. Parancsolni kell. A párbeszéd még soha nem oldott meg semmit. Főleg nem nőkkel kapcsolatban.

Maria
Olvasó
Maria

tenyek random sorrendben: 1) a Dr Lorandos-nak nagyon jo videoi vannak csaladjogi/pszichologia temaban, altalaban ferfiakat ved https://www.youtube.com/watch?v=mlNyzFxOfOc a youtube csatornaja:; https://www.youtube.com/user/AccusedFalsely/videos https://www.youtube.com/watch?v=4zOS8s3rqPU

 

2)

15 hamis vád https://www.theguardian.com/society/2017/aug/24/woman-jailed-10-years-false-rape-claims-jemma-beale

http://www.falserape.net/falserapeafa.htm

10 False Rape Accusations https://www.youtube.com/watch?v=tah9KIKOiGw

“We found that at least 60 percent of all the rape allegations were false. – Dr. Charles P. McDowell, Supervisory Special Agent, U.S. Air Force, Office of Special Investigations

When the U.S. Air Force investigated 556 cases of alleged rape, 27 percent of the women eventually admitted they had lied (either just before they took a lie-detector test or after they failed it). Other cases which seemed less certain were reviewed by three independent investigators. Their conclusion? A total of 60 percent of the original rape allegations were false. (There were no convictions of these women.)

3)

News: 17 Ways That Science Proves Women Are Superior To Men xDDDD  https://www.youtube.com/watch?v=eNIVK3KCXtI

Dan
Újságíró

Ide írom, mint a “pozitív rovat”-ba való anyagot: mesés youtube videó! Egy feka nő, aki társtaláló-szolgálatással foglalkozik, beszél (angolul) a párkereső nőkhöz, h miért annyira elhibázott az az irreális elvárás-halom, amit nyomatnak a férfiak felé! De nem csak azt! Reális tanácsokat is ad, hogyan lehet ezeket a teljesíthetetlen elvárás-halmokat leépíteni.

https://www.youtube.com/watch?v=H6ONHDmDD8s

DennisVT
Újságíró
Naooo
Olvasó
Naooo

“Isten a tanúm”

Jéé, egy vallásos feminista.

sRPd
Olvasó
sRPd

Újabb jövőbeli macskatartó.

hunbagira
Újságíró

No meg egy újabb “archetípikus” saját bevallása szerint is a 20-as éveit végig golddiggerkedte (és a nem bevallott dolgokról most ne beszéljünk :) . Most 35 évesen lelakva- elhízva megállapodna!!! Már “csak” annyit vár el, amit ő prostitúcióból-golddiggerkedésbő összeszedett, hát nem “megengedő” már a lelkem. :)

http://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/fresh-andi-harom-es-fel-eve-nem-tud-bepasizni/6npdksx

“Huszonévesen inkább csak az számított a cserfes szőkeségnek, hogy milyen autóval jön érte az aktuális udvarlója. ”

“Egykor az érdekelte, milyen autóval érkezik a férfi, ma már az, hogy odaadó társ legyen””– Az vesse rám az első követ, aki sosem került még ilyen szituációba, vagy nem fordult meg hasonló a fejében. Én igenis vállalom, hogy álltam a másik oldalon, és egy ideg voltam szerető.” De mára rengeteg mindent átértékeltem, és míg régen például nevettem volna egyet, ma már örülnék, ha a szerelmem szendvicseket csinálna és elvinne piknikezni” –

“Már többre értékeli a figyelmességet, gondoskodást, mint a luxuskocsikat ”

ui: Ezeknek a wannebe máriamagdolnáknak üzenném, hogy Jézus sem úgy bocsájtotta el, hogy megbocsájtottam folytasd tovább a kurválkodást. Ha nem elvárta bűnbánatot és a megváltozást a belülről jövőt.

sRPd
Olvasó
sRPd

Valószínű, hogy alfa-özvegy is mellette. Jól tönkretette magát.

Reszet Elek
Újságíró

Szegény buta liba jól kiszúrt magával.

Reszet Elek
Újságíró

Miért van az, hogy ezeknek a feministáknak sosincs hosszú hajuk? Miért éreznek késztetést hogy megfosszák magukat saját nőiességüktől mind viselkedés, mind kinézet tekintetében? Gyakran kifejezetten androginek.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Miért is lenne egy anyakocának hosszú haja? Ez teljesen rendben van így, csak gyakrabban kellene közülük is vágni. :D :D

Balton
Olvasó
Balton

Ilyet páran már írtak, de most van kedvem egy kis gyakorlathoz. Szentesi Éva cikkjéhez: VÉDETT NŐK – AVAGY VILÁG FÉRFI NÉLKÜL.- némi maliciózus hozzászólás.https://wmn.hu/zizi/47546-vedett-nok—avagy-vilag-ferfi-nelkul Hat pontot sorol fel, egyszerűen befosok, de komolyan gondolja, a sok liba hozzászóló meg gágog hozzá. Na nézzük:

1. Csökkenne a hazugság – nők nem hazudnak ez tudott, illetve elsősorban a nők nem hazudnak, csak a férfiak és ez a durva csak nőknek, ez egy szövetség dacból.

2. Csökkenne a hűtlenség – félre csak férfi …szhat ez tudott, egyértelmű, de az egyes pont meg is adja a választ, ehhez hazudni kell ugye, a nők meg azt nem teszik, és pont!

3. Csökkenne a féltékenység – a nők nem féltékenyek, ez tudott. A fiatal titkárnők tk. egy kitalált sztereotípiák, sose ideges a feleség ha azt tart a férje. Így mondjuk hazudni se kell, ha nem fétékeny anya.

4. Csökkenne a szépségipar befolyása – ez is tudott a férfiak a föstmények, minden reggel a munkába menet én befestem magam, irokéznek bazdmeg, így tuggyák a kombojok ha közeljönnek megskalpolom őket, mondjuk a tehenészlányok jöhetnek->ugye csak én vagyok hűtlen. A rúzst is én használom, bekenem vele a farkam körbe, ha nem sikerülne tehenészlányt elkapnom, ezzel dicsekszem a klubban. Ott megmutajuk a faszikkal egymásnak a farkunkat, akié rúzsos annak fizetnek 1 sört vagy bort, ki hogy igényli.

5. Nem lennének szappanoperák – ez tudott ezek a férfiak drogjai, meg a Dánielstíl is, bazdmeg én annyit nézem az Ismaurellát az Ertéellen a maunika-só után mindíg, meg a celebvagyokat is az xfaktorral, csak én.

6. Csökkenne az erőszak – nos igen a női vezetők alatt nincsenek háborúk, egy se nem is vót, a történészek(mivel zömmel férfiak) hazudnak, gondolom. I Erzsébet, Nagy Katalin, Mária Terézia, nemhogy háborút nem viselt de melltartót se(nem volt akkor még szépségipar amit ugye a férfiak találtak ki), Tecser se támadta meg Argentínát biztos lesen voltak a meccsen, az akkori hadügyminisztere focirajongó vót, mer faszi és hazudott. Átkurta az összes jelenlegi és volt női vezetőt-császárnőt-királynőt a gonosz patriarcha tanácsadója, mer’ azok asztán hazunnak’ ugye?

Kicsit komolyabban: hellóka ebből a hatból öt az nem jó helyen jár, vagy én tévedek? Ez nem a nőkre jellemző inkább, Szentesi tegyél ki egy képet smink nélkül a fészbukodra, aztán ha megvan akkor majd elhiszem amit írsz, (nekem sminknélküli képeim vannak kinn, meg családosak), akkor ez 2:0 a patriarchának nem?

Még egy kicsit hogy több legyen a karakter, novella höhö, nem az de az?! Nos az én röffenetem(a férfiak disznók, ez tudott) címe: Szentesi és a seggszaga.

Szentesi reggel amikor felébredt(még nem tudva hogy az Armageddon elvitte a férfiakat), döbbenten konstatálta hogy nem ébresztett a rádió reggel-> nincs áram semmi baj (ide nem vonatkozik az üvegplafon, az erőművekben nem nagyon dolgoznak nők, legalább is a HR-en és a bérszámon kívül), elkésett ugye a munkahelyről. De legalább már van elég fény hogy a sminktükörben lássa saját magát. Amikor elkészül, bazze meleg víz sincs(a hőközpont is csak ilyen patriarchális szar) csak éppen megmosakodott, kilép az ajtón és lemegy gyalog, (lift=áram, ugye ezt már beszéltük), a kapu elektromos nyitású ezt már reggel kifeszegette a takarítónő és Marika néni a földszintről. Kilép az utcára, éhes(itt már tudja mi a helyzet, teljesült a kívánsága faszit sehol se látni) megkönnyebbül, kaját reggel nem tudott csinálni mert se gáz-se villany(Gázművek és a női munkaerő, hiányregény írta az Élet). Menjünk a pékségbe, azt egy aranyos vállalkozó csaj üzemelteti. Belépve, no áram-no víz, no party őőő kifli.

Akkor menjünk munkába kiált fel, (az autó bennragadt a mélygarázsba, Marika néniék azt nem tudták felfeszegetni) villamossal-azt nők is tudják vezetni derül fel, ugye az is villannyal megy, busz meg nem jár (patriarcha sofőrök…). Beér gyalog a munkába, kb 2 óra múlva, kissé izzadtan, leül az íróasztala elé és mit csinál? Hol ebédel majd és mit? Meddig dolgozik?

Este biztos nem támadják meg, amikor hazaér sötétben(na végre haszna is van hogy nincsenek férfiak). Felmegy a hideg lakásába, mit csinál mit eszik(talán nem olvadt le a hűtő), tüzet gyújt a nappaliban. Ott ül a sötét nappalijában (az égetnivaló bútor kárpitja büdös, inkább eloltotta…), izzadtan,büdösen, te atya ág seggszagúan(ugye napközben nem volt víz már a wc-ben nagyot pottyantott na mi fröccsent fel?). Majd elalszik a lassan 6 fokra hűlő lakásban…

Amikor másnap felébred, a megszólaló ébresztőórára, megnyugszik többet nem ír hülyeségeket hogy kellenek e férfiak vagy nem. De várjunk seggszag van!! Ja hogy csak a számból jön, király megyek fogat mosni, többet nem iszok annyit… Vagy mi…

ulomenen
Olvasó

Nők Lapja, december.
Asszonyka nem akar szülés után szexelni? Okos női tanácsadó vajon mit javasol?

https://www.kephost.com/image/EKvO

DennisVT
Újságíró

Jó, hát akinek annyi esze van, hogy a Nők Lapjához fordul tanácsért… azzal nehéz jót tenni:)

ulomenen
Olvasó

És sajnos a házassági tanácsadók 90%- ától is ugyanezt hallaná…

Kéne az oldalra egy párkapcsolati kérdezz- felelek… :)

Domokos Endre János
Újságíró

Kérjük meg a Nők Lapja pszichológusát, hogy néha írjon ide is…? :D

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

ulomenen
Olvasó

Jó- jó. Nyilván Red Pill-es tanácsadás. Annak lenne értelme. Flanelszexuális :) Mint a Jim szerint a világ- ban :)

https://youtu.be/FBDhOY5OMXA

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Balton
Olvasó
Balton

Index, KULT!! rovat 7 szemelvény: 3 meetoo-s cikkről, 2 feminista topic könyv&film, 1 Harry herceg és egy Netflix film bemutató…