Genderkurzus, ufológia

A gendervallás ízig-vérig tudományellenes.

Nemrég számoltunk be arról, hogy a genderkurzus hadat üzent a biológiának és a genetikának – vannak, akik szerint a férfiak és a nők eltérő testmagasságáért is a húsevő férfiak tehetnekKözben a felsőoktatás a szemünk láttára hullik darabokra – a művelt Nyugaton az is megtörténhet, hogy a számítógéplabor helyébe safe space kerül. Adott  egy hisztérikusan követelőző, genderkezelt nemzedék, mely fanatikusan ellenez és a máglyára vet mindent, melynek értelmezése meghaladja egy balliberális publicista értelmezőképességét. A tudományt éppúgy kukoricán térdepeltetik, ahogy az általános műveltséget vagy az újságírói etikát sarokba állították.

A kultúrbalos hadigépezet időről időre meglepő és furcsa tüneteket produkál. A ELTE néhány szociológusa nemrégiben arra a következtetésre jutott, hogy az elmúlt években az egyetem diákjai közül legalább 140 vált nemi erőszak áldozatává, de minden harmadik női hallgató tapasztalt már zaklatást – állítja a balliberális Kettős Mérce blog. A ELTE 2017. januárjában pubikált, az egyetem 2015/2016-os tanévére vonatkozó felmérése másként fogalmaz:

Azzal számoltunk, hogy mintegy 33%-os válaszadási hajlandóság mellett, hogy karonként legalább 200 megkeresett hallgató töltse ki a kérdőívet (11. oldal).

Az ELTE-s tanulmányainak megkezdése óta tartó időszakra vonatkozóan a férfi diákok 1, a női diákok 3 százaléka jelezte, hogy valamilyen másik ELTE-s fél részéről szexuális erőszak érte. Ez az ELTE diákságának populációjára vetítve a becslés alsó határával kalkulálva legkevesebb kb. 140 áldozatot jelent (21. oldal).

Kettős Mérce elfelejti közölni velünk, hogy férfi diákokat is ért nemi erőszak. Az olvasó csakis a  végeredményt ismerheti – az ELTE mélyen tisztelt szerzői vették a kitöltött kérdőívek adatait, és rávetítették a teljes hallgatószámra. Arról a Mérce-szerző már végképp elfelejt említést tenni, hogy a felmérés szerint több hallgatót erőszakoltak meg az egyetem falain kívül, mint a campuson belül. Ennyit a fake news médiáról, elvtársak.

A „minden harmadik női hallgató tapasztalt már zaklatást” vándormotívuma nem ismeretlen. Egy hasonszőrű médiatermék, a New York Times 2015-ös cikke szerint minden harmadik nő megtapasztalja az egyetemi zaklatást – a Yale-en 34,6%, a Michigani Egyetemen 34,3%, a Harvardon 29,2% a zaklatott nők aránya (a feministák szerint). Jellemző a helyzet orwelli abszurditására, hogy a New York Times-cikk eredeti címe szerint négyből egy nő éli át a szexuális zaklatást.

Nincs is abban semmi furcsa, hogy a genderipar rohamdroidjai szó szerint visszaböfögik a vadnyugati progressziót – tényként kezelve a „campus-erőszak” mítoszát. Az előző részek tartalmából: 2014. novemberében Erőszak a campuson címmel jelent meg egy nagy vitát kiváltó írás a Rolling Stone magazinban. A cikk szerint a Virginiai Egyetem „Jackie” nevű hallgatóját egy partin megerőszakolták – erre hivatkozva tiltották be hónapokra az egyetem összes diákegyletét. Mint kiderült, nem történt erőszak, a hamisításon kapott szerzőt a szövetségi bíróság rágalmazás miatt súlyos pénzbírságra ítélte. Az amerikai campusokat sújtó „erőszakjárvány” álhírnek bizonyult. Talán még nem késő fellépni a feminista gyűlöletbeszéddel szemben.

*

A campus-erőszak tömegpszichózisa vagy a #metoo vallásos tömegpszichózisa ismerős lehet: a boldog emlékezetű kilencvenes években mintha már láttunk volna hasonlót.

A kilencvenes években igen sokan meséltek ufóészlelésekről, „harmadik típusú találkozásokról”, idegen lényekhez köthető emberrablásokról. Ide vezetett az elme önbecsapása, a kulturális trendek szolgai követése. A hisztéria a globalizálódó Magyarországra is begyűrűzött, egy időben a bulvárújságok és a kereskedelmi televíziózás betörésével. Ha hihetünk a nyilatkozó nőknek (miért ne hinnénk nekik?), a bolygónkra látogató idegenek szinte kivétel nélkül nőket raboltak el és erőszakoltak meg. Azóta a tömeghisztéria új formát talált – a #metoo kampány jegyében nők ezrei számoltak be zaklatási ügyekről, erőszaktevő férfiakról. A hisztéria (megfigyelhetjük) egybeesik a közösségi média felfutásával. Ennyit a kulturális trendekről és az elme önbecsapásáról.

A tömegpszichózis nem tarthat örökké. A következő kampány ennél is durvább lesz.

12 votes, average: 5,00 out of 512 votes, average: 5,00 out of 512 votes, average: 5,00 out of 512 votes, average: 5,00 out of 512 votes, average: 5,00 out of 5 12 olvasó átlagosan 5,00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

Post Author: Berengar

95
Szólj hozzá!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
6 Egyéni hozzászólás
89 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
21 Hozzászólások szerzői
KorianderHunnModerator-11hunbagiraAldo Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Reszet Elek
Szerkesztő

A neomarxista kultúrharc elérte a magyarországi egyetemeket is. A legrohadtabb alma a kosárban nyilván az ELTE, mind budapesti mivolta, mind az odajárók eszmei és etnikai hovatartozása okán is. Amennyiben az ELTE teljesen elesik következik a többi egyetem, húsz év múlva meg már mindenhonnan ömlik majd a szemét és ugyanazt tapasztaljuk, mint odaát a tengerentúlon a loknis antifa csajtól az ágybetétet cipelő dilinyósig. Ami viszont komolyabb probléma, hogy a megrontott felsőoktatás újabb generációs értelmiséget fog kiszarni az utcára, a médiumokhoz, a tanári páláykra és minden lényegi helyre. A “kiszarás” ezúttal nem túlzó kifejezés, mert ez az embernek látszó lények csoportja valóban a társadalom ürüléke lesz majd.

Dan
Újságíró

Felmerül a (költői) kérdés, h vajon ennél az úgynevezett felmérésnél – már ha volt egyáltalán ilyen és nem hasból dobálták össze a végeredményt – vajon definiálták-e előre a zaklatás fogalmát? Valahogy azt sejtem – biztos az UFO-k súgták -, h nem…

Amúgy annak a százalékos esélye, h a sokezermilliárd bolygót tartalmazó világegyetem tartalmaz még rajtunk kívül intelligens létformákat, sokkal nagyobb, mint az egyetemi erőszakolások százaléka… :)

abrek
Olvasó
abrek

Zaklatás az, amit az ‘áldozat’ annak érez. Fából vaskarika. Nem is lehet definiálni, illetve, ha mégis, akkor is benne van a pakliban, hogy  majd húsz év múlva már annak érzi azt a valamit, amit most még nem. Sőt zaklatás az is, hogy azzal a tudattal kell élnem, hogy esetleg zaklathatnak.

Rokapapa
Újságíró

Mit kell ezzel annyit foglalkozni? Ne járjanak a nők egyetemre, főiskolára és akkor nincs hiszti.

Amúgy a képlet egyszerű. Olyan intézkedéseket akarnak kikényszeríteni a férfiak ellen, hogy egy férfi se akarjon felsőoktatási intézményekben tanulni, ha ezt elérték akkor meg jöhet a férfiak törvény erejű eltiltása ezen oktatási* intézményekből. Jó módszer az egyre súlyosabb  fizikai munkaerőhiány helyreállítására. A nők tanulnak, főnökök lesznek míg a férfiak majd éhbérért engedelmesen halálra dolgozzák magukat.

Amúgy már onnan is látható a nemi erőszak statisztika valótlansága, hogy országosan nincs ennyi nemi erőszak még tíz év alatt sem.

* Ma Magyarországon (is) a felsőoktatás teljes mértékben alkalmatlan eredeti funkciójának betöltésére. Hazugságokra, téveszmékre és gyűlölködésre tanít ami mellett a valódi tanulmányok értéke elveszik.

Aldo
Újságíró

“Olyan intézkedéseket akarnak kikényszeríteni a férfiak ellen, hogy egy férfi se akarjon felsőoktatási intézményekben tanulni, ha ezt elérték akkor meg jöhet a férfiak törvény erejű eltiltása ezen oktatási* intézményekből. Jó módszer az egyre súlyosabb  fizikai munkaerőhiány helyreállítására. A nők tanulnak, főnökök lesznek míg a férfiak majd éhbérért engedelmesen halálra dolgozzák magukat.”

Csakhogy ez a kis terv sosem fog megvalósulni. Sokan arra verik a mellüket, hogy több nő tanul a felsőoktatásban, mint férfi. Ez talán így is van, de nézzük már meg, hogy milyen szakokon. A nők többsége olyan képzésre jelentkezik, aminek semmi értelme és, amivel később sem fog tudni normális helyen elhelyezkedni. Ezeknek a szakoknak kevés hasznuk van, csak a pénz viszik és valószínűleg már rég meg is szűntek volna. Elsősorban bölcsész szakok.
A férfiak többsége inkább reál beállítottságú és ezeket a szakokat preferálják. Mérnök, informatika stb. A nőknek ugyanannyi joguk és lehetőségük van jelentkezni ilyen képzésre, de ez csak elenyésző számban történik meg, mivel sokszor valós teljesítményt kell nyújtani. Sok egyetemen máris brutális nőelnyomást fantáziálnak ebbe a jelenségbe és ocsmány propagandát nyomatnak, hogy minél több nő jelentkezzen ezekre a karokra. Ha ezeket is totálisan szétbarmolnák és leépítenék, úgy hogy a teljesítmény nélkül boldogulni akaró lusta tetvek is el tudják végezni, annak már komoly hatása lenne a gazdaságra.

abrek
Olvasó
abrek

Tény, hogy vannak hajmeresztő szakok, de azért nem minden felesleges, ami nem reál. Ha a humán tudományokat, művészeteket kivennéd a kultúránkból, az elég embertelen világot eredményezne.

Az a nagy helyzet, hogy mai technológiai szinten az emberek töredéke meg tudja termelni az egész közösség fogyasztását, és már most vannak technológiák, amivel még több emberi (termelő) munkát ki lehetne váltani – ergo van egy csomó “felesleges” ember. A munka már régóta nem arról szól, hogy valamit előállítsanak. Már a harmincas években az a mondás járta, hogy nem termelni nehéz, hanem eladni. Hiába termeled meg, ha nem tudod eladni. Akkor a bele fektetett munka, energia, nyersanyag (nagy része) ment a lecsóba. Nem az a munka, amitől büdös lesz az ember hóna alja, hanem ami értéket állít elő vagy értéket óv meg.

A ‘munka’ ma már inkább foglalkoztatás az emberek egy jó része számára. Fáradj el, szedj össze stresszbetegségeket, remegj a munkahelyedért, égesd el az idődet azzal, hogy bent rohadsz – és már meg is érkeztünk egy kifosztott, irányítható emberhez, akarom mondani ‘fogyasztóhoz’. Ez egy uralmi forma, nem más. Elégettetik veled az erőforrásaidat, a nem pótolhatót (idő) is, aztán söpörnek neked morzsákat a javakból, amiket a valóban termelő szektorok hoznak létre. Most még kapsz. De lényegében tökmindegy, mit csinálsz.

Persze felháborító, amikor körömreszelős helyeken keresnek többet, mint nehéz fizikai munkával, pláne, hogy az utóbbiak (nők csakúgy mint férfiak), nagyobb eséllyel tartanak el magukon kívül másokat is a munkájukból.

Aláírom, sok hülye szak van, de mindenki nem termelhet, mert nem lenne, aki fogyasztaná, egyszerűen a mai technológiai szint mellett 30% is bőven megtermeli az egész fogyasztását, ami szerintem így is irreálisan túlzó és pazarló (kétévente telefon, háromévente laptop, ötévente kocsi, mert addigra elavul/szétrohad).

(Nem vagyok egy nagy geek, butafont használok, teljes megelégedéssel. TV-m sincs, csak minden második hétvégén látom anyáméknál, de elriasztó. Viszont csak a héten vettem 12 könyvet, fele 1945 előtti.)

Na mindegy, elkalandoztam. Ezekre az emberekre egyszerűen nincs szükség a termelő szektorokban. Fogyasztónak még jók. Még. Nem véletlenül írom.

Viszont egy reál képzés majdnem mindig költségesebb, mint egy humán – laborok, terepgyakorlatok, eszközök, technológiai infrastruktúra. Így egy humán szakon olcsóbban el lehet hitetni a delikvensekkel, hogy hatalmas önmegvalósítás útján vannak. Mindegy, csak menjen el az idejük, energiájuk valami teljesen feleslegesre, a háttérben a szálakat más mozgatja. Ha lenne ideje, még a végén ezen gondolkozna. ;)

 

Aldo
Újságíró

Egy szóval nem állítottam, hogy ami bölcsész, az felesleges, csak annyit, hogy a bölcsész karokon sokkal több felesleges, értelmetlen képzés indul.

abrek
Olvasó
abrek

Akár gyöngyöt is számoltathatnának velük. Ez a hozzászólásom lényege. Azért bölcsészképzés, hogy ne kerüljön még annyiba se, mint egy (akár pl. totál elavult)  reálképzés.

A lényeg, hogy az emberekre sokkal kevesebb szükség van, mint korábban. Nyoma nincs már annak az interdependenciának, ami pl. egy jobbágy és a földesúr között volt. Az emberek többsége értéktelen és felesleges, ha a hatalom szempontjából nézed. Max potenciális veszélyforrás lenne, ha nem hülyült volna el teljesen (legújabb generációs feminizmus, pc fétis ilyenek). El is kezdődött biztos ami biztos alapon a fehér ember kipusztítása, elkeverése másokkal, mert ez az a rassz, ami akár csak elméletileg is kihívást jelent. Kezdték az asszonyokon…

Gondolj bele, egy orvos minek tanul? Hogy értéktelen embereket mentsen? Azok agonizálást hosszabbítsa meg pár évvel, csomó pénzből. Rengetegbe kerül a képzésük, a családban sok orvos van, anyám is az. Apám, amikor rákos volt, végig kérdezte, hogy ez meg ez mennyibe kerül a tb-nek. Egy ideig javult az állapota, aztán másfél év küzdelem után meghalt. Az utolsó pár hónap volt csak nagyon kemény, amúgy jó beteg volt végig, csodálatos erővel tűrt mindent.

De ő maga kimondta, hogy ennyit egyszerűen egy ember nem ér, pedig 70 fölött volt, egész életében műszaki pályán dolgozott, soha kórházban nem járt előtte, felsővezetőként rengeteg járulékot befizetett. Amit az egészségügyben látsz, az sem véletlen, a lényege, hogy hulljanak az emberek és ne szülessenek utódaik.

Amit az előbb akartam írni, ha már az állam kiróvó-újraelosztó szisztémában működik, meg lehetne csinálni, hogy a munkát is szétosztanák. Azt a munkát, aminek valódi haszna van. Ha a 30% meg tudja termelni a szükségletet 5 napos munkahéttel, akkor két nap elég lehetne, ha mindenki hasznos munkát végezne, és nem lennének kamumunkahelyek. Aki nagyon workoholic, az vinne hármat. Lenne 4-5 nap regenerálódni, továbbképezni magad, de ez nem érdek.

Ami ma folyik: mindenki foglalkoztatva legyen valamivel, veszítse el az idejét, energiáját, ne legyen a saját maga ura, álljon be a sorba és akkor kap valamit. Egyelőre ez a felállás. A sok kamupozíció is ennek a rendszernek az alkotóeleme, mert, ha azok is traktorokat gyártanának teljes munkaidőben, max a világűrbe tudnánk kilőni őket, mert nem lenne rájuk szükség, nem lenne hasznossága. Inkább tologassa az aktát, bölcsészkedjen, dolgozzon a médiában, azzal is kitelik az ideje és még az erőforrásigénye is kisebb. A lényeg, hogy későn ismerje fel, hogy elkúrta. :P

A klasszikus megoldás is segíthetne, hogy a nők a háztartást viszik, egyből felértékelődne a munkaerő, de nem véletlenül söpörnek le minden ilyen gondolatot.

Szvsz semmiféle munkaerőhiány nincs, éppenhogy soha ennyire kiszolgáltatott nem volt az ember, pontosan azért, mert nincs rá szükség.

Reszet Elek
Szerkesztő

Másrészt az eltiltós dolog csak úgy működhetne ha a nőkkel el tudnák hitetni hogy a férfiak csökkent értékűek, kevesebbek, mint a nők. Enélkül minden fiús anyuka,fiútestvéres vagy szeretett apával bíró  lány, nő alapban ellensége lenne minden ilyen kitiltásnak. Egy feldühödött anya pedig a legkeményebb ellenfele lenne az ilyen sorosfasszopónak hívott papprékáknak, férfigyűlölettől fuldokló gumibolondoknak és torz lelkű spronzoknak.

Asidotus
Olvasó
Asidotus

ezt a “trükköt” szoktam is alkalmazni, amikor valamely nőismerősömnek beszélek egy felháborító feminista húzásról. Hogy mi lenne, ha a fiával történne ez? És olyankor tényleg sok nő felháborodik, és elküldi a feministákat a picsába.
Nem véletlenül jönnek időnként a legradikálisabb feministák, hogy a fiúmagzatot el kell vetetni. Az a nő, akinek fia van, soha nem lehet teljesen az övék

Reszet Elek
Szerkesztő

Ügynökeink ott munkálkodnak a családok tekintélyes részében…

herceg
Olvasó
herceg

Erről valamiért eszembe jutott egy tegnapi elcsípett beszélgetés-foszlány büfézésből, ahol a teljesen nőies nő ecsetelte, hogy ő beismeri, hogy az érzelmei vezérlik, ez van, a férfiak bezzeg sokkal racionálisabbak, logikusabbak, mire a vele lévő “férfi” elkezdte fejtegetni, hogy nehogy azt higgye, hogy a férfiak nem ilyenek, mind mind totál érzelem-vezéreltek  egytől-egyig*! Csak jól megracionalizálják! (erős vélemény egy kívülállótól) Ijesztő látni, amikor egy szerencsétlen teljesen normális, nőiesen viselkedő nőt egy vichy faszi akar behülyíteni.

*félreértés ne essék világos, hogy az érzelmek szerepe általában komolyabb, mint beismerni szeretjük, de azért ne tegyünk már úgy, mintha a férfinem lenne elsődlegesen az, akik szeretik meghörcs… racionalizálni utólag, mit miért tettek…

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Nem gondolnám. Egyszerűen: hogy fogják ezt csinálni?

Mert ahhoz, hogy “éhbérért, engedelmesen halálra dolgozzam” magam, és ne mondjuk vegyek egy kis tanyát valahol, ahol mindent megtermelek magamnak, ami kell, de ugye abból a nőknek nem jut semmi. Szóval, ehhez nem kell sok. (azért ez a tanyás megközelítés, hogy nem rabolok, nem megyek munkanélkülire, úgy vonulok ki a társadalomból, hogy nem függök tőle)

Erre persze kitalálhatnák, hogy de alapra minden férfi fizessen valami adót. Nem fizetem be.

Mi lesz? Jönnek majd a női zsaruk? Vagy lesznek férfi kápóik, akik jönnek és (mint erőszakszervezet) elveszik a disznómat?

De ha sok férfit nyomorgatnak, akár férfi kápókkal is, akkor a sok férfi meddig tűri majd mindezt? Hiszen a testi ereje megvan, ráadásul a forradalmakat is férfiak robbantották ki. Itt pedig a kápók felteszem meglehetős kisebbségben lesznek (hiszen az emberiség felét, és a kápókat kell eltartani a másik felének, fel fog borulni a piramis).

Egyszóval, szerintem ez az antiutópia nem életképes. Nem is tud létrejönni, nem is tud fennmaradni. Gondolatkísérlet, de szerintem téves.

Reszet Elek
Szerkesztő

Örök igazság amiről gyakran elfelejtkeznek, a nőknek csak annyi hatalmuk lehet, amennyit a férfiak hagynak nekik.

Azt én tenném hozzá, hogy láthatóan nem is tudnak mit kezdeni, sőt őrjöngenek tőle hogy kezdeni kellene vele valamit.

Hunn
Olvasó
Hunn

Örök igazság amiről gyakran elfelejtkeznek, a nőknek csak annyi hatalmuk lehet, amennyit a férfiak hagynak nekik.

Azt én tenném hozzá, hogy láthatóan nem is tudnak mit kezdeni, sőt őrjöngenek tőle hogy kezdeni kellene vele valamit.

Ezt, ahogy mondani szokták, be kellene kereteztetni. Alap igazságok.

DennisVT
Újságíró

“A legjobban úgy tudod felmérni valaki jellemét, hogy hatalmat adsz a kezébe, és megnézed mihez kezd vele”

Nemtom ki mondta. Okos ember volt.

Aldo
Újságíró

“azért ez a tanyás megközelítés, hogy nem rabolok, nem megyek munkanélkülire, úgy vonulok ki a társadalomból, hogy nem függök tőle”

Ott majd téged fognak kirabolni.

inkvisitor1
Olvasó
inkvisitor1

Tanyán, mindenkitől távol sok helyre el lehet rejteni a hívatlan látogatókat. Komposzt mindig kell.

Dan
Újságíró

gpetersz,

Ezzel a tanyás dologgal, mint lehetőséggel nagyon ráhibáztál! Természetesen kell hozzá bátorság, komfortózánól kilépés, kreativitás, nyitottság – több, mint neten irogatni az elégedetlenkedő sorokat. Ugyanakkor nagyon segíthet a saját férfi út megtalálásában! Meglepő módon sok férfi gondolkodik ebbe az irányba, jópáran meg is tették ezt a lépést és a többség nagyon elégedett a döntésének az eredményével! Ebben az életmódban, partnerként, társként a nők is gyorsan visszatalálnak abba a helyzetbe, feladatkörbe, amelyik hozzájuk passzol – és meglepő módon…? – boldoggá is teszi őket. Általában az ilyen családoknál szépen jönnek is a gyerekek – ahol van jövőkép, ott van akarnak gyerekeket is.

Megjegyzés 1: nem, nem kell mindenkinek azonnal vidékre költöznie.

Megjegyzés 2: mint azt már párszor említeni merészeltem, mindezt, összefogve, együttműködve, közösségi formában művelve nagyságrendekkel jobb hatásfokkal lehet űzni. Egy erős közösség esetében lehet specializálódni, lehet egymást kisegíteni, helyettesíteni (így nyaralni menni), városihoz hasonló mennyiségű és minőségű kulturális és közösségi szórakoztatási tevékenységekben részt venni. És nem mellékesen: egy erős közösség meg tudja védeni magát! Nem, nem minden(ki) ellen. De amíg létezik állam, addig nem is kell mindenki ellen, ha meg összeomlik az állam/rendszer, akkor meg a barbárok mindig a kisebb ellenállás felé fognak indulni, nem pedig egy erős, önmagát megvédeni közösség ellen.

Hunn
Olvasó
Hunn

Marha nehéz ám tanyán, mezőgazdaságból élni és megélni! Még azoknak is, akik a paraszti világban nőttek föl, és gyermekkoruk óta a mezőgazdasággal foglalkoznak. Nézzetek szét vidéken, a magyar falvakban, nem a levegőbe beszélek. Vagyis ha egy csapat pesti irodista gyerek holnap felmond, a végkielégítésből vesznek egy tanyát és közösen nekikezdenek szántani, annak nem garantált, hogy jó vége lesz.

Ennek csak látszólag mond ellent az, hogy ebben a projektben én magam is szívesen benne lennék… :) Ha megyünk, akkor arra azért figyeljünk oda, hogy nem elég, ha az őseink közül mindenki kulák volt. Hanem azért vigyünk magunkkal valaki olyat is, aki ért is hozzá és tudja, hogy mit csinál…

Dan
Újságíró

Hunn,

Te mennyit foglalkoztál ezzel a témával, mélyen, behatóan?

Én az elmúlt 5 évben rengeteget: számos találkozón, előadáson voltam, nagyon sok emberrel beszéltem, számos magyar élőfalu kezdeményezést (működőt és nem működőt) megnéztem, többször, több hétig voltam önkéntes.

Szóval kérlek akkor nyilváníts erről olyan véleményt, h működik-e, vagy nem, ha van valós rálátásod a témára.

A lényeg: senki nem mondta, h könnyű – az elején különösen nem! -, senki nem mondja, h a “városi patkány” ugorjon fejest nulla tudással és tapasztalattal a zöld kánaánba. Akik ezt teszik, pár év múlva általában vert seregként mennek vissza a városba. Lehetőségek vannak, természetközeli, vegyszermentes, egészséges technológiai megoldások vannak. Viszonylag alacsony költséggel, bár természetesen kell egy kezdőlöket (pl. földvásárláshoz). Egy 90m2-es, kombinált vályog-szalmabála házat, teljes belsőépítészettel, persze nagyrészt magunk és kaláka segítségével,  kb. 5 millió Ft-ból fel lehet húzni. Ez egyy A++-os, 40+ milliós passzívháznak felel meg szigetelésügyileg. Természetesen kellenek szakemberek, akik megtanítják a szükséges ismereteket, ilyenek azonban szép számmal vannak. Emellett nem visszafelé kell menni az időben, amikor a vidéki élet a látástól-mikulásig robotolásról szólt (bár ez sem volt mindig így), nyugodtan lehet alkalmazni az azóta megszerzett tudást és azokat a technológiákat, amelyekkel nem pusztítjuk tovább a Földet.

A legnehezebb komponens az emberi tényező – szinte mindig ezen buknak el a kezdeményezések. Tény az is, h amíg ez a torz EU-s támogatási rendszer létezik, amely a nagyüzemi, vegyszeres, termőföld-pusztító, ökológiai diverzitás-sivatagot teremtő mezőgazdasági termelést támogatja (amelyhez minimális munkaerő szükséges), addig nehéz ár-versenyképes biotermékeket megtermelni. Ettől függetlenül sokan csinálják. De ez egy olyan út, mint a dzsungelben, matchétével utat vágni: az elsőknek nagyon nehéz, a később jövőknek egyre könnyebb.  Dehát ez a férfi energia: vállalni a kockázatot, az elbukás esélyét is, de mégis belevágni valami olyasmibe, amely előreviszi a világot, a szűkebb közösséget, de mindenekelőtt biztonságot nyújt a családomnak, akiknek az ellátásáért férfiként felelős vagyok (egy nem-feminista, klasszikus emberi társadalomban, amelyhez vissza akarunk ugyebár térni). Mert kevesen látják át, milyen elképesztően kiszolgáltatottak és függőek vagyunk ma a városban. Ha leállna a rendszer, 3 nap múlva már üresek lennének az élelmiszerboltok, 2 hét múlva már ölnék egymást az ennivalóért. Ne jussunk el idáig, de a dolgok mai állása szerint ez a szcenárió konkrétan bármelyik pillanatban bekövetkezhet. Ugyanakkor nem félelemből, menekülni kell a városból, hanem tudatos választással, egy emberi léptékű, harmónikus élet kialakítása és megélése céljából érdemes így dönteni.

Kassai Lajos amúgy kiváló példa arra, h ez az út járható. Egyszerre tudja hazánk hírnevét öregbíteni, hiteles férfipéldát és férfi utat mutatni, fiatalokat nevelni, oktatni, pénzügyileg sikeres vállalkozást vezetni és egy tanyasi gazdaságot üzemeltetni. (Mondjuk én nála nagyobb létszámú élőfalus közösségben gondolkodom.)

Ja, még egy dolog. Ehhez nem elég a zőőődség. Nagyon nem. Nem elég a lakhely-, és életmód váltás, gondolkodás és világszemlélet váltás is kell. Szükséges egy szellemi-lelki nyitottság a változásra, fejlődésre is. Csak így mehetünk abba az irányba, h nem akarjuk naponta elvágni egymás torkát az érdekkülönbözőségek miatt. Nagyon jól lehet látni, akár a világban, akár itthon, h melyik ökofaluban van valamilyen “lelki habarcs” (ez nem vallást jelent, bár talán lehet az is az), amely működőképessé teszi a közösséget és melyik az, ahol nincs. Ahol nincs, ott megvannak azok az egó-mintázatok, amelyek jelenleg megakadályozzák, h együtt tudjunk egymással működni. Ott csak jobb esetben vegetálás, rosszabb esetben néhány éven belül megszűnés van.

 

Hunn
Olvasó
Hunn

Annyit mondtam csak, hogy a mezőgazdaság is egy olyan dolog, hogy érteni kell hozzá. :) Én pedig nem értek hozzá. Sem belekötni, sem vitatkozni nem akartam azzal, amit mondtál illetve mondtatok.

Viszont nem lehetne esetleg vadászó-halászó-gyűjtögető életmódot is folytatni valahol? Az is buli lenne. Vagy mondjuk a pásztorkodás. Juhászként simán el tudnám képzelni magamat.

inkvisitor1
Olvasó
inkvisitor1

Nincs elég szabad hely hozzá, vagy ahol van ott nincs WC papír.

Dan
Újságíró

Hunn,

OK. :)

Juhásznak most is el lehet menni, sokszor keresnek ilyen embert. Azt nem tudom, szaktudást, tapasztalatot kérnek-e hozzá. Kérdés, egy mai, modern ember hogyan bírja ki a megszokott inger-tömeg nélkül. Mondjuk mobil ott is van. :) De azt gondolom, ennél tisztább és igazabb MGTOW hivatás nem is lehetne!

A vadászó-halászó-gyűjtögető életmódot nem találom megvalósíthatónak, egyrészt, mert nincs hol (ugye mostanában írtják ki az utolsó, még elzárkózó őserdei törzseket). Másrészt kétlem, h képes lenne bárki annyira minimálisra leadni a szükségleteit.

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

Majd ha körmöltél már bürgét, akkor beszéljünk újra.

(Rousseau se gondolta komolyan)

Reszet Elek
Szerkesztő

Pedig van egy jól definiálható népesség Magyarországon amely ezt az életmódot folytatja és olyan jól megél belőle (pl. bodzaszedés) hogy folyamatosan és nagymértékben nő a létszáma.

Kalman
Újságíró

Nekem életcéljaim között van, hogy alpítok egy gazdaságot, amihez szükségem lenne vezető gazdára – “Jurkóra” (lásd Wass Albert – Elvész a nyom). De még pár év mire megvalósul. A következő “válság”-kor tervezem  megvenni a földet hozzá.

common man
Olvasó
common man

Vedd fel a Hunnt. Addig elvégezheti a mezőgazdasági iskolát.

Koriander
Olvasó
Koriander

ezobiorovatunkat olvashatták.

“Tény az is, h amíg ez a torz EU-s támogatási rendszer létezik, amely a nagyüzemi, vegyszeres, termőföld-pusztító, ökológiai diverzitás-sivatagot teremtő mezőgazdasági termelést támogatja (amelyhez minimális munkaerő szükséges), addig nehéz ár-versenyképes biotermékeket megtermelni.”

legalább tájekozódj… a CAP már vagy 30éve kiemelten támogatja az integrált ill. az organikust a nagyüzemi vegyszeressel szemben.
tény, hogy egy rakás gazdaság nem tudatosan, hanem a netto profit alapján állt át a biotermesztésre a szubszidiaritás miatt (Ny-Európában), ill. vonult Keletre a nagyüzemi technológiákkal, ahova hozhatta az összes ingóságát hibridmagostul böhömgépekkel és soha nem akartak földet vásárolni. Éppenhogy kapóra jött a nemzeti demagógiai szólam, hogy a magyar föld a magyar embereké. Csak éppen azt felejtették el ezek a derék földmutyizó emberek, hogy aki földet CSAK használ és nem birtokol, az kizsigerel/ kizsákmányol, ill. megy tovább, ha már sivatag lesz. Nyilván, aki megkapja az éves kis apanázsát tkp mindegy is neki, hogy a földeken mi megy.
hosszútávon viszont a románok ismét okosabbnak bizonyultak a magyaroknál: Károly hercegék ill. a britek rengeteg terûletet vásároltak Erdélyben biológiai gazdaságokhoz. nem véletlen. Ha egy ny-eus talaj biová konvertálása 10_15 ev, addig a volt szoci átállítása 5 körül van. Nálunk ugye meg beszántják még azt is, ami európai értelemben is kiemelkedő tud. érték, piti kis bosszúból.

common man
Olvasó
common man

Attól miért okosabbak a románok ,hogy ott a britek rengeteg területet vásároltak?Közben meg több millió román a nagyipari mezőgazdaságban dolgozik Nyugat- Európában.Németország és Ausztria még elmegy de Spanyolországról már sok rosszat hallani.(vegyszer,műanyaghulladék,higiénia teljes hiánya)

Dan
Újságíró

Koriander,

Vajon miért olyan érzékeny/félelmetes neked ez a téma, h a hozzászólásodat gúnyolódással kezded, majd nagyképű kioktatással folytatod?

Tisztában vagyok vele, h alibiből, szépségtapaszként van lehetőség kistermelőként is bizonyos támogatások igénybevételére. (Tegyük az hozzá, h ha bármilyen támogatást, vagy pályázatot igénybe veszel, máris folyamatosan kontrollálva vagy és úgy fütyülsz, ahogy ők elvárják… Ettől függetlenül nem zárom ki annak, a lehetőségét, h bizonyos körülmények között mégis érdemes pályázni.)

Megkérdezném tőled: jártál már tőlünk nyugatabbra? Te mit láttál? Mindenfelé virágzó, fejlődő kisbirtotokat, sokszínű öko-dzsungeleket? Vagy mindenfelé óriási, egybefüggő, monokultúrás, öko-sivatag földeket, amelyeken gépek haladtak? Én az utóbbiakat. Ha pedig utánanéznél, tudnál róla, h tőlünk nyugatabbra is a bio-, vagy még természetközelíbb (pl. permakultúra) termelési mód elenyésző. Nyugaton is a nagy zseton a nagyüzemi termelők, tulajdonosok zsebébe vándorol – ezért nem tud versenyképes lenni a természetes termelés! Meg azért, mert az EU, ahelyett, h azt tenné, amiért létrehozták – egységes eu-i piac létrehozása ÉS VÉDELME – helyett szinte semennyire nem védi a belső piacot, ezért szabadon áramolhatnak be olyan termékek, amelyek megtermelésekor még annyira sem vették figyelembe a környezetvédelmi szempontokat, mint itt. Szóval a helyzet keleten-nyugaton egyformán katasztrófális. Pedig a lehetőségek megvannak. Anno, amikor keresztülverték rajtunk az EU-ba belépést, úgy voltam vele, h egyedüli valódi haszna az lesz, h az EU-s, erős környezetvédelmi viszonyok nálunk is meghonosodva erősítik a hazai természetvédelmet. Nem is tévedhettem volna nagyobbat…

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

Te hajlandó vagy 220 Ft-ért venni egy tojást, 350-ért egy liter tejet, 3500-ért egy rágós atlétát rántanivaló csirke gyanánt?

Tudod mennyi volt egy aranykalászos gazda rekordtermése búzából, kukoricából?

Dan
Újságíró

Ezek a kérdések hogyan kapcsolódnak mindahoz, amit leírtam?

Az aranykalászos rekordterméshez is kéne valami, h miért írtad le.

Koriander
Olvasó
Koriander

“vajon miért olyan érzékeny/félelmetes neked ez a téma, h a hozzászólásodat gúnyolódással kezded, majd nagyképű kioktatással folytatod?”

nekem nem felelmetes a tema, egyszerüen leirtam, hogy tajekozatlan vagy. Ha kis haztaji bohockodasrol beszelsz, akkor elnezest. Ha viszont globalisrol, akkor vitatkozz es ne minösits.

Strukturalis problemak vannak, es mar a rendszervaltas elött megvoltak. Szerinted csak elhatarozas kerdese a bio, erre valaszoltam, hogy nagyon teves uton jarsz.

Az EU pont hogy tamogatja, de gyakorlatilag szelmalomharc az agrokemiai-biotech lobbival szemben, gyakorlatilag 6 nagyvallalat kezeben van a vilag elelmezese. Tevedes, azt hinni, hogy mi nem vagyunk ennek a hüberrenszernek az elemei.  a Pioneernek a rendszervaltasra gyakorlatilag 80% monopoliumuk lett Magyarorszagon. Szoval  mitöl lenne diverzitas, ha mindenki egy cegtöl veszi a magot and co?

Akkor ott van, amit Antagon ir, hogy a IIVH utan az elsödleges cel az elelmezes volt. Mostanra meg profittermermeles. Mint minden vallalkozasban a legmagasabbak a szemelyi költsegek, magyaran ha a költseghatekonysag fele tolod, akkor keves emberrel es hatekony gepekkel dolgozol. Ha embereket alkalmazol, akkor viszont az megjelenik a termekeid araban, ezert kerdezte töled, hogy “Te hajlandó vagy 220 Ft-ért venni egy tojást, 350-ért egy liter tejet, 3500-ért egy rágós atlétát rántanivaló csirke gyanánt?”

Mi pölö igen, mert a penztarcankkal is döntünk.

Megyek baszni.

Gejza
Olvasó
Gejza

Vaoo, South-Parkban ma újabb társadalomkritika megy – ide illik – PC-igazgató bemutatta a helyettesét, “Erős Nő”-t. :)

 

 

Hehehe….megáll a faszi meg a nő az ajtónál és a “nemi alapú megkülönböztetés” végett nem nyitná ki szívesen a faszi a nőnek az ajtót, mondjuk úgy, mint a férfikollégájának…..

 

Hát igen, őrültté tettet a sok retardált gendernáci ezt a világot basszus….

Hunn
Olvasó
Hunn

Ahogy azt mondani szokták: -“Nincs ingerültebb ember egy felébredt baleknál!”… Most gondoljatok bele: ha bennünk, egy sima feminista, blue pill-es agymosásban felnevelt férfi-generációban akkora a harag, mint amekkora, akkor vajon mennyire lesznek majd berágva ezek gender-kurzuson nevelt fiatalok amikor tömegesen rájönnek, hogy gyerekkoruk óta hazudtak nekik és át lettek baszva a palánkon, és emiatt elvesztegették a legszebb éveiket, és ráadásul a nemi identitásuktól megfosztva szinte lehetetlenné vált, hogy párt találjanak maguknak az ellenkező nemből? Szerintem lángolni fog a világ és jönni fog a pogrom…

Más.

Mit szóltok ehhez a VV Fanni ügyhöz, ami a napokban borzolja a kedélyeket kishazánkban? Ha nagyon unatkoznánk, esetleg még érdekes is lehetne Red Pill-es lencséken keresztül megvizsgálni és értelmezni, hogy mi is történhetett… Nem kár a szutyok prostiért, ez az én személyes véleményem: így járt a büdös ribanc. Legyen a sorsa intő jel az összes hülye fiatal libának, akik ezeket a médiaceleb, pénzért baszó, geciputtony picsákat tekintik követendő példaképnek…

http://www.borsonline.hu/celeb/szerelmes-volt-gyilkosa-vv-fanniba/144269

Reszet Elek
Szerkesztő

Nyugi!

Hunn
Olvasó
Hunn

Nyugi!

Ezt most miért mondod? Nem mondtam semmi különösebben vadat, semmi olyat, ami már kilógna a jelenleg aktuális “Overton-window” párkányán is túlra. A hozzászólásom mindkét része valós jelenségre reflektál, talán egy cseppet (és talán egy picit szándékosan) provokatívan. Ahogy azt néha (gyakran) csinálni szoktam. De semmi vállalhatatlan vagy habzó szájú őrjöngés nem volt benne.

A kommentem első részében leírt gondolatot elkerülhetetlennek látom. Vagy nem értesz egyet vele? Szerinted mi lesz a gender-kurzusban felnevelt fiatalok reakciója, amikor majd szembesülnek azzal, hogy konkrétan hazugságokat tanítottak nekik, és ez jelentősen hátráltatni fogja őket a pártalálásban, mégpedig életük végéig?

A második részben pedig arra gondoltam, hogy tippem szerint a “valóságshow-hős” (ezt a “hős” című baromságot a médiában írták le, eskü) prosti csaj szerelmet hazudva hosszú időn át lehúzogathatta az MSZP-s srácot, aztán amikor kifacsarta anyagilag mint egy citromot, utána eldobta mint egy elszívott csikket, a srác meg bekattant. A Red Pill-es tanulságok a következők lennének: 1. Nem szeretünk bele prostiba, 2. Ha mégis, akkor soha ne a pénzünkkel akarjuk őt megszerezni (tudom hogy ez elsőre így logikátlannak hangzik, de ez az igazság, ha valakit érdekel, szívesen kifejtem, hogy miért), 3. Szakítás után, ha nem nagyon muszály és ha csak egy mód van rá, akkor lehetőleg ne koncoljuk fel a ringyót, mert ugyanannyit adnak érte, mint egy rendes emberért.

Aldo
Újságíró

“szerelmet hazudva hosszú időn át lehúzogathatta az MSZP-s srácot, aztán amikor kifacsarta anyagilag mint egy citromot, utána eldobta mint egy elszívott csikket, a srác meg bekattant.”

Ja, csak idegállapotba került. Honnan is ismerős ez?

Reszet Elek
Szerkesztő

Az emberi életnek megvan a maga méltósága, ha jelen esetben gazdája nem is nagyon tisztelte nem ok rá hogy mások ne tegyék. Annak a lánynak a hideg teste már valamelyik prosecturán fekszik egy tepsiben, minden bizonnyal van akinek fontos volt (pl. az anyja). Alantas és visszatetsző frissen elholtakat lekurvázni ill. hozzád hasonló módon beszélni róluk.

inkvisitor1
Olvasó
inkvisitor1

Ha a frissen elholt kurvának áll én nagyon gyorsan elfutnék a másik irányba. A francnak se kell az élő Walking Dead.

herceg
Olvasó
herceg

Halottakról igazat, vagy semmit.

Hunn
Olvasó
Hunn

Az emberi életnek megvan a maga méltósága, ha jelen esetben gazdája nem is nagyon tisztelte nem ok rá hogy mások ne tegyék. Annak a lánynak a hideg teste már valamelyik prosecturán fekszik egy tepsiben, minden bizonnyal van akinek fontos volt (pl. az anyja). Alantas és visszatetsző frissen elholtakat lekurvázni ill. hozzád hasonló módon beszélni róluk.

Semmi okunk rá, hogy ezt a nőt bárki is tisztelje az életéért. Férfiként az egyik legfontosabb dolgunk, kötelességünk és felelősségünk lenne az, amiről ebben a liberális világban láthatólag kollektívan lemondtunk, hogy a saját kultúránknak megfelelő erkölcsiséget és viselkedést igenis szigorúan megköveteljük és számonkérjük társadalmunk lányaitól és asszonyaitól. Ma a férfiak részére tulajdonképpen kötelező, alap társadalmi elvárás, hogy jóindulatú mosollyal szemlélve elfogadjunk bármit, amit csak a nők csinálnak, nem ítélkezve felettük, a nagy szabadság jegyében. Vagyis a korparancs: éljen a kontrollálatlan hipergámia!

Ezért tart itt ez az ország, ahogy mondani szokták. Igenis szigorúan és kíméletlenül ítélkezni kell a nők felett, mert abból értenek, másból nem! Mondjuk ki nyíltan, hogy egy nő fiatalsága és szépsége önmagában nem érték egy férfi számára, csakis akkor, ha az adott nővel szexuális kapcsolatban áll. Mondjuk ki nyíltan, hogy egy prostituált vagy egy ribanc férfiszemmel nem ér annyit, mint egy szerető feleség aki a gyermekeink anyja. Mondjuk ki nyíltan, hogy bár személy szerint sajnálom VV Fannit amiért gyilkosság áldozatául esett, de az igazi tragédia az az, hogy a Médiában a hozzá hasonló szutykok, prostik, ribancok, luxusfeleségek, pornósok és társaik jelennek meg követendő példaképként a fiatal lányok számára.

Mondjuk ki nyíltan: amelyik nő pénzt kér tőlünk a szexért az nem ember, amelyik nő pénzért baszik annak az élete nem érték, és az a nő a cipőnket se fűzhetné be. És ez akkor is így van, ha éppen az előbb tettük le neki a húszezrest, hogy cserébe lecidázzon minket a kupiban.

Reszet Elek
Szerkesztő

“Igenis szigorúan és kíméletlenül ítélkezni kell a nők felett, mert abból értenek, másból nem!” – Meglehet, de itt már egy halottról van szó nem egy élő és fegyelmezni szükséges nőről. Egy halottal már nem lehet semmit sem kezdeni csak eltemetni meg ápolni az emlékét azoknak akiknek kedves volt. Nincs értelmetlenebb és szomorúbb az olyan életnél, amelyben amíg élt senkit sem tett boldoggá és amikor meghalt senki sem siratta el.

“Mondjuk ki nyíltan: amelyik nő pénzt kér tőlünk a szexért az nem ember, amelyik nő pénzért baszik annak az élete nem érték, és az a nő a cipőnket se fűzhetné be.” – Mondjuk ki nyíltan: Ez hülyeség! Számos rosszabb dolog van a prostituáltaknál, pl. drogosok, rablógyilkosok stb. Ennyi erővel ők meg már anti emberek is lehetnének.

Hunn
Olvasó
Hunn

“Igenis szigorúan és kíméletlenül ítélkezni kell a nők felett, mert abból értenek, másból nem!” – Meglehet, de itt már egy halottról van szó nem egy élő és fegyelmezni szükséges nőről. Egy halottal már nem lehet semmit sem kezdeni csak eltemetni meg ápolni az emlékét azoknak akiknek kedves volt. Nincs értelmetlenebb és szomorúbb az olyan életnél, amelyben amíg élt senkit sem tett boldoggá és amikor meghalt senki sem siratta el.

De azoknak a kis fiatal lányoknak, akik ezeket a valóvilágos celebpicsákat tekintik a követendő példának talán megfelelő intő jel lehet, ha azt látják, hogy ha ezt az utat követik akkor az effajta ribancoskodásba bele is lehet ám halni, és utána még (virtuálisan) a hullájukba is belerúgnak. Ha az egész társadalom ezt az üzenetet közvetítené feléjük, akkor az kiváló megelőzés lenne.

“Mondjuk ki nyíltan: amelyik nő pénzt kér tőlünk a szexért az nem ember, amelyik nő pénzért baszik annak az élete nem érték, és az a nő a cipőnket se fűzhetné be.” – Mondjuk ki nyíltan: Ez hülyeség! Számos rosszabb dolog van a prostituáltaknál, pl. drogosok, rablógyilkosok stb. Ennyi erővel ők meg már anti emberek is lehetnének.

Csak a drogosokat meg a rablógyilkosokat nem főműsoridőben sztárolják, és állítják celebként példaképül az ifjúság elé. Hanem a rablógyilkosok börtönbe mennek, mint ahogy ennek a csajnak a gyilkosa is fog. Vagy ha mondjuk drogos vagy és gallyra megy az életed, akkor nem fog az egész ország sajnálkozni, hogy jaj de kár érted és a fiatal életedért, hanem egy szutyok drogosnak tekintenek, akit el kéne küldeni Recskre követ törni. Nem sajnálnak, nem segítenek, egy szál cigit nem adnak. Ezeket a szutyok ringyókat meg pénzeli a Média, meg az összes thirsty béta veréb akiket lehúzogatnak. Adót meg egyik prosti sem fizet, ellentétben a férfiakkal, hogy az Isten rohassza rájuk az eget…

 

Aldo
Újságíró

“De azoknak a kis fiatal lányoknak, akik ezeket a valóvilágos celebpicsákat tekintik a követendő példának talán megfelelő intő jel lehet, ha azt látják, hogy ha ezt az utat követik akkor az effajta ribancoskodásba bele is lehet ám halni, és utána még (virtuálisan) a hullájukba is belerúgnak. Ha az egész társadalom ezt az üzenetet közvetítené feléjük, akkor az kiváló megelőzés lenne.”

Rohadtul nem lesz intő jel a számukra, mint ahogy a láncdohányosok is leszarják, hogy körülöttük hányan halnak meg tüdőrákban. Mindenki kivételnek hiszi magát, akivel úgyse történhet semmi. A könnyű pénz lehetősége pedig mindig nagyon erős motivációt fogj jelenteni, mert ezt az üzenetet adja át a média: különleges vagy, mindenkinél jobb, te is lehetsz sztár. Ezért nem kell csinálnod semmit, csak eladni önmagadat.
Az meg, hogy ilyen Való Világhoz hasonló hulladékokból már ki tudja hanyadik széria futott le, valamilyen szinten a magyar társadalom szégyene és felelőssége.

hunbagira
Újságíró

Az meg, hogy ilyen Való Világhoz hasonló hulladékokból már ki tudja hanyadik széria futott le, valamilyen szinten a magyar társadalom szégyene és felelőssége

A disznók mennyiben felelősek azért, hogy mi kerül a vályúba?

Ezért a VV-ért kis buzzancs kolosit terheli a felelősség. Remélem eljön egyszer az idő, amikor mi csinálunk VV.t arról, amikor ezek a médiabibsik a meszes gödör szélén rimánkodnak.

Aldo
Újságíró

A kereskedelmi csatornák kőkeményen a pénzről szólnak. A műsorok gyakorlatilag megszakítások a fizetett reklámok között. Egy ilyen hulladék “valóság show”-hoz ráadásul még komoly írói tevékenység sem  kell. Rengeteg terméket és reklámot lehet elpasszolni velük. A csatornák nyomon követik a nézettséget. Minél többen nézik, annál többet lehet elkérni a cégektől a reklámidőért. Ha tehát a társadalom többsége azt mondaná, hogy “ezt a szart nem vagyunk hajlandóak nézni, csináljatok valami jobbat” és a nézettség drasztikusan esne, akkor a csatorna vezető nem adnák ezt a VV mocskot meg a többit. Ezek a műsorok tehát a társadalom igénytelenségének a kivetülései. Sajnos igény van rájuk, mert nézik. Nyilván sokan nem, de akik meg maradnak, azoknak megéri gyártani őket.

Naooo
Olvasó
Naooo

Még a választásokat is elcsalják, nem még az ilyeneket.

hunbagira
Újságíró

Sajnos igény van rájuk, mert nézik. Nyilván sokan nem, de akik meg maradnak, azoknak megéri gyártani őket.

Szerintem, ha van is igény ez egy mesterségesen kialakított igény a marketing erről szól.

De ahol, csak a 3 földi van ott nem is tudnak mit nézni.

Reszet Elek
Szerkesztő
common man
Olvasó
common man

A kurva egy szolgáltatás amire a társadalomnak szüksége van.Vannak közöttük is buták és okosak is.Azért ne keverjük a celebizálót a celebbel.Ja és az a történet amit elemzésre mutatsz, számomra nem hiteles csak egy újságírói termék. A valóság..? Ki tudja mi? Ami ebből a cikkből lejön nekem :egymásra találtak. Azokat a fiatal picsákat meg a szüleiknek kellett volna nevelni még időben akkor nem lennének ilyen példaképeik.Én is remélem ,hogy intő jel legalább a még menthetőknek , a többi meg majd megy gyertyát gyújtani és siratni.

abrek
Olvasó
abrek

Van egy ingyenes pdf gyűjtemény a neten, a Magyar Társadalomtudományok Digitális Archívuma, az mtda.hu címen elérhető.

Van egy témacsoportja a prostitúcióval foglalkozó könyvekből összeállítva 1870es évektől az 1930as évekig.

Érdemes beléjük olvasni, mert ezeket még zömében olyan emberek írták, akiket nem kötött a polkorrektség tudományt pusztító őrülete, státuszukban úriemberek voltak, kiváló iskolázottsággal és anyagi függetlenséggel.

Reszet Elek
Szerkesztő

Kösz szépen. Tényleg van egy rakás érdekesség.

hunbagira
Újságíró

Beleolvasok, de akkoriban is a mária-kultusz miatt erősen romantikusan ábrázolták őket. Sőt Victor Hugo tett róla- hogy hamisan- minden prostiban “egy szerencsétlen Fantinet lássunk aki csak kényszerből csinálja, hogy eltartsa beteg gyermekét ebben a gonosz férfiuralta világban.”

Holott, aki kicsit is ismeri a világukat pontosan tudja, hogy rohadtul nem ez a helyzet az emancipált fehér picsáknál abszolút.

Persze ők nem lesznek restek rájátszani eme kultúrális mémre. Meg eleve a nők minden körülmények között szeretik magukat áldozatnak beállítani.

Balu1st
Olvasó
Balu1st

Az utolsó bekezdést itt is indokolt lenne törölni.

Koriander
Olvasó
Koriander

annyira bíztam benne, hogy meglesz élve és tényleg csak egy ki nevet a végén az egész. rettenetes lehet a szüleinek.

Naooo
Olvasó
Naooo

Maszoposért sose kár.

Aldo
Újságíró

Egyetlen már pártocska tagjáért se kár.

Koriander
Olvasó
Koriander

“nem nagyon muszály és ha csak egy mód van rá”
muszáJ
de ez a kevésbé gyomorforgató a mai termèsedben.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Mondja ezt egy olyan ember, aki végigkurvázta a fél életét, sőt szerelmes is volt egybe, aztán drogos lett, majd most úgy hiszi, az ő élete többet ér Fanniénál, sőt szaporodnia kell, dinasztiát alapítani, mert abból csak jó sül ki, ha ilyen ember osztódik.

És te nem tartod embernek őt, és te hiszed úgy, hogy a cipőfűződet sem köthetné be (ki is vagy te?). Egy normális embertől igen messze vagy, Hunn, és soha nem is leszel az. Az életed nem kevésbé értékes, mint egy kurváé, sőt az övé legalább az volt valakinek.

Mindig azok néznek le másokat és tartják más életét értéktelennek, akik emberi roncsok.

(Ezeket a kommenteket egyébként ismét érdemes lesz kirakni a kirakatba.)

Gejza
Olvasó
Gejza

A “kurva” témához már egy régebbi elgondolásomat szeretném megosztani.

Aki felvállaltan, nyíltan és őszintén elmondja magáról, hogy ő bizony pénzért fekszik le valakivel, ebből él, nos, az nem kurva.

Az a prostituált.

A kurva meg az a nő, aki kihasználja a másikat, nyúlja le ilyen-olyan módon az erőforrásait, a vagyonát életvitelszerűen, miközben kifele azt mutatja, hogy ő márpedig milyen jó ember, képmutatóan, hazugként, manipulálva a másikat, lelkiismeret furdalás nélkül, megfontoltan.

 

Tehát ez szerintem a korrekt, teljesen tisztességes megnevezése azon nőknek, akik bevállaltan pénzért nyújtott szexuális szolgáltatásból élnek: prostituált.

Szerk.

És ami szerintem még fontos: a prostituált egy igazabb ember. Egy igaz ember, márpedig azért, mert egyenes és őszinte.

 

common man
Olvasó
common man

A kurva egy olyan szó ami több mindent jelent te két szót használsz ,hogy egyértelműbb legyél de más lehet ,hogy a széles spektrumú kurva szót használja aminek éppen az egyik jelentésére gondol mialatt valaki egy másikra ,így könnyen elbeszélnek egymás mellett.

abrek
Olvasó
abrek

Prostituált az, aki azt nézi, mennyit adsz neki; kurva pedig az, aki azt nézi, hogy mennyi marad még neked, miután azt odaadtad…

Balu1st
Olvasó
Balu1st

Inkább a trolltartóba.

Hunn
Olvasó
Hunn

Igazából az, hogy ez a tetves geci feminista, férfiherélő, pornós-ribancos, szutykos világ sikeresen elhitette egy tizen-huszonéves fiatalemberrel azt, hogy az amúgy teljesen normális, fiatal teste szexuálisan olyan szinten értéktelen a nők szemében, és az amúgy teljesen normális szexuális vágyai olyan szinten undorítóak és taszítóak a nők számára, hogy neki prostituáltaknak kell fizetnie a szexért, mert máskülönben nem önkéntes cölibátusban kénytelen leélnie az életét, az kibaszottul a világ, a média, és a NŐK hibája, még ha a teljes felelősség és a következmények felvállalása azért, hogy mindezt fiatalon elhittem, és ez alapján annak idején téves következtetésekre jutottam és rossz döntéseket hoztam, az 100%-ban az ENYÉM!

Úgyhogy azt kell mondjam, hogy sem most azok a kurvák akikhez már NEM járok és nem is fogok soha többé, de azok a kurvák sem akikhez anno jártam, visszamenőleg azok sem fűzhették volna be még a cipőmet sem! És a pénzem, amit kurvákra költöttem fiatalon, az a női nemtől számomra, ha igazságosak akarunk lenni, akkor az nekem tulajdonképpen visszajár, és én mindent meg is teszek, hogy visszaszerezzem.

Ez a VV Fanni, ahogy te is SerialSlut (ha tényleg prosti vagy), meg az összes többi kurva emberileg teljesen értéktelen, aki a férfiak teljesen normális nemi vágyain, önbizalomhiányán, szexuális nyomorán, intimitás-hiányán és magányán élősködik. Úgyhogy különösebben nem kár érte, bár érző szívű emberi lény révén nyilván nem örülök annak, ha bárki is ilyen tragikus halált hal. És úgy van, ahogy mondod, én családot, dinasztiát fogok alapítani, ez a VV Fanni pedig már biztos hogy nem fog, és a hozzászólásaid szerint te sem tervezed, vagyis ha bejön, akkor hármunk közül én leszek végül az egyetlen ember, aki halálos ágyán elmondhatja majd, hogy nem feleslegesen élt. Ez ennyi.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Mit tettél te le az asztalra, hogy nem fűzhetjük be ,még a cipődet sem? Ezt te állítod, hiszed töretlenül, közben meg egy nulla vagy. 38 éves, drogos, agresszív, ideggyenge, elmebeteg – ennyit értél el eddig az életben. Te dinasztiát? Nincs az a nő, aki veled szóbaállna, ezért kurváztad végig az életed, mert nem kellesz senkinek, és ez már nem fog változni, öreg vagy, kiszámíthatatlan, erőszakos, függő. Álomvilágban élsz, vered a tamtamot, hogy a fiatal, ropogós kis huszonéveseknek a magadfajtával lenne kötelező kezdeniük, mert ez az egyetlen esélyed. Én négy éve élek kapcsolatban, egyetlen döntés a részemről, mikor vállalok gyereket, megtehetem holnap, ha akarom, te nem, úgyhogy ideje leszállni a fellegekből, és végre tükörbe nézned, szembe nézni azzal, ki is vagy valójában, és mennyit érsz: semmit.

Hunn
Olvasó
Hunn

Bla, bla, bla… Tudod mit vettem észre rajtatok, picsákon? Hogy mindegyikőtöknek van valami tetves véleménye, aztán azt várjátok, hogy a férfiak majd a ti véleményeteknek megfelelően fognak viselkedni, aztán csodálkoztok hogyha nem. És tudod mit vettem még észre a hozzád hasonló nagypofájú picsákon? Hogy pszichó fejet vágva, öklöt ütésre emelve kiválóan be lehet kussoltatni titeket. Elég blöffölni és már kushadtok is, nagyon minimális százalékban kell ténylegesen ütni…

Hogy magyarázzam el neked azt, hogy azzal hogy prosti vagy, az én szememben már nem vagy ember, és nem is leszel többé soha, akármit is mondasz vagy csinálsz? Hogy a rólam alkotott képed és véleményed annyit se számít, mint halott VV Fanninak a csók? Ez ennyi. És nem csak nekem: onnantól, hogy prosti vagy, neked már nincs visszaút, egyetlen férfi sem fog már úgy kezelni téged ebben az életben, ahogy egy normális nőt. Semmikor, soha. Ha cigánykereket hánysz, akkor sem.

Ez nem azt jelenti, hogy nem fogsz találni valami Béta Bélát, mint ahogy találtál is. Lúzer koromban nekem is volt prost barátnőm. De előbb-utóbb még ha azt is hiszi a mostani csávód, hogy esélye sincs nálad jobb nőt megszerezni, és ezért el kell viselnie az életformádat, pár év múlva ő is rá fog döbbenni – ha van egy minimális tartása – hogy a leggázabb dolog a világon az, ha az ember nőjébe némi apróért bárki ki-be húzogathatja és beleverheti a pinájába a gecis farkát…

Te vagy az ékes példa rá, hogy miért nem lenne szabad nőket kommentelni engedni. Mikor volt utoljára, hogy egy nő érdemben hozzá tudott szólni a férfiak önfejlesztéséhez és a csajozás témájához? Sohanapján kiskedden.

Te ráadásul prosti vagy, vagyis érdemben akkor sem tudsz hozzászólni a férfi-női kapcsolatokhoz, ha nagyon akarnál.  Te pl. olyat írsz rólam, hogy idézem: “Álomvilágban élsz, vered a tamtamot, hogy a fiatal, ropogós kis huszonéveseknek a magadfajtával lenne kötelező kezdeniük, mert ez az egyetlen esélyed.” Ez max a te hülye fejedben van így, cica. Ha minimálisan értenéd a Red Pill lényegét, akkor nem írnál olyan baromságot, hogy én azt hiszem, hogy énvelem kötelező lenne bárkinek is kezdenie. (Amit én írtam, az csupán annyit jelent, hogy én nem kezdek harmincon fölüli nővel, se többet, se kevesebbet.)

Ott tévedsz még, hogy a jelenlegi helyzetemet visszavetíted a múltamra, illetve előrevetíted a jövőre. Nekem két dolgot kell csinálnom, gyúrnom és melóznom kb fél évig, aztán kalap-kabát. Csak akkor nem lesz nőm hogyha nem akarom. Ez ennyi. De ha nagyon akarnám, akár most is lehetne, de azt a kislányt akivel legutóbb lehetett volna valami azt én hajtottam el, mert úgy éreztem, rossz hatással lennék az életére, és jelenleg nem tudnám megadni neki férfiként azt, amire ő nőként vágyik.

Ami a prostikat illeti, a múltam ide vagy oda, jelenleg úgy vagyok vele, hogy nem fogadom el azt a koncepciót, miszerint bármelyik nőnek olyan magas lenne az SMV-je hozzám képest, hogy a különbséget csak egy jelentősebb összeggel tudnám kompenzálni. Lófaszt a fületekbe. Prostikkal való viszonyom kapcsán jelenleg két verziót tudok elképzelni, az egyik a striciség, a másik pedig, hogy sorozatban megerőszakolok, megfojtok és kirabolok egy párat… :) (Gyengébbek kedvéért felhívom a figyelmet a smiley-ra a mondat végén, illetve arra, hogy nyilván nem írtam volna le, ha tényleg ilyet akarnék tenni. Csak a félreértés elkerülése végett.)

Moderator-08
Szerkesztő
Moderator-08

Ha ebben a stílusban kommentelsz tovább, moderálva lesznek a hozzászólásaid. A kommented elejére gondoltam főleg, bár én viccből sem írnék le olyat, amit a végére tartogattál. Szmájli ide vagy oda.

Hunn
Olvasó
Hunn

Kedves Moderátor (és olvasók), szeretném felhívni figyelmeteket:

1. Minden egyes szám első személyben írott szöveg esetében az úgynevezett “megbízhatatlan narrátor” illetve a “megbízhatatlan narratíva” koncepciójára

2. Aztán egyrészt az internetes és a nem online perszóna közötti elmosódó határra, másrészt a kettő megkülönböztetése szükségességének koncepciójára

3. Az alt-right-os trollkodás koncepciójára (melynek gyönyörű példája a fentebbi “ámokfutásom”, bár szinte röstellem, hogy ezt egyáltalán leírom, hiszen annyira egyértelmű kellett hogy ez legyen mindenki számára)

4. Illetve arra a koncepcióra, hogy az oldal felfogható afféle poszt-modern irodalmi műnek, ahol a mű teljességét nem csupán a cikk, hanem a cikk és a kommentek összessége adja. Nevezzük mondjuk folytatásos horrorpornó-képregénynek :)

Kalman
Újságíró

Aludtam egyet erre a témára (tegnap csak olvastam), hogy ne nyilatkozzak meggondolatlanul.

Arra jutottam, hogy igenis a feladatunk a helytelen káros viselkedések társadalmi szintű elítélése. A halottakról pedig nem jót kell mondani, hanem igazat. Ezért aztán helyes a nevén nevezni a foglalkozását annak is, aki meghalt.

Valójában kegyeletből szépíteni az elhunytak életét ugyanannak az értékrelativizáló folyamatnak a része, ami ellen küzdeni kötelességünk.

Egyébként meg vegyük észre, hogy ebben is milyen hipokrata például a sajtó. Kaddhafi vagy Szaddám Hussein halálának például szabad volt örülni. Pedig ők koncepciós lejáratás áldozatai voltak, valójában (feltételezhetően) a nemzetükért tevő vezetők voltak.

Velük szemben egy kukkolós show résztvevő idióta ribancról – aki tevőlegesen részt vett a kultúránk és józan eszünk rombolásában – csak jót szabad mondani, különben felháborodik a fél világ. Nevetséges.

Aldo
Újságíró

A 38 már öregnek számít?

common man
Olvasó
common man

Hogy és miben mérődik az emberi érték?

Naooo
Olvasó
Naooo

Ki mennyire náci.

common man
Olvasó
common man

Mértékegység AH18 ?

Naooo
Olvasó
Naooo

Zsidók gyűlölete, minél jobban gyűlölik, annál értékesebb.

DennisVT
Újságíró

Női szemmel abban, hogy mit olyat hoztál össze, amiből egy nőnek haszna/előnye/bármiféle profitja (nem feltétlen anyagi) származhat.

Én azt mondom, hogy ha sikerül úgy élned, ahogy szeretnél, ha boldog vagy (akár egy 8. kerületi 20nm-es garzonban), tudsz azzal foglalkozni, amit szeretsz, mindezt egy számodra jó életszínvonalon (ez mindenkinek más lehet), akkor az érték.

De ez én vagyok, ebben egy nő sosem fog egyetérteni. Mert ebbe belefér a kocka mgtow gamer rendszergazda/buszvezető is, ami nekik kb egyenlő a nullával.

Naooo
Olvasó
Naooo

Micsoda? Hát a buszvezető az menő. Élet-halál ura sokak felett, hatalma van. Buszkurvák!

Hunn
Olvasó
Hunn

Annak idején a 13-16 éves korosztály ribancait mindig a BKV-s buszvezetők dugták meg. Fasz tudja, hogy miért. Ha van BKV-s kolléga a kommentelők között aki rálátott erre a jelenségre, magyarázza meg. De emlékszem, azon a járaton amivel áltisi alsó tagozatban jártam, mindig ott volt egy tinicsaj aki a buszvezetővel flörtölt.

Meg az irodalomtanárok. Annak idején a középsuliban az osztályfőnököm, aki annyi idős volt mint most én, egy alacsony, kopaszodó, szemüveges ürge, minden osztályából aminek négy évig az osztályfőnöke volt így az enyémből is, felszedett egy csajt. Sose felejtem el, megyünk fel hozzá korrepetálásra, hát nem ott hentereg az ágyon szomszédos szobában az osztálytársnőm? (Aki azóta már meghalt, Isten nyugosztalja.) Meg egy sátorban aludtak biciklitúrán, és a csajnak az apja is ott volt a kiránduláson, az volt a legmelegebb…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Kalman
Újságíró

Dennis, legyél kicsit bétább, nyálfejűbb, mert az lesz a vége, hogy Serial rádkattan, és kénytelen leszel őt is beszervezni a naptáradba!

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

.

DennisVT
Újságíró

Bétább Kalman? Akkorát nem tudok előrelépni az omegából… :)

Gejza
Olvasó
Gejza

“Én azt mondom, hogy ha sikerül úgy élned, ahogy szeretnél, ha boldog vagy (akár egy 8. kerületi 20nm-es garzonban), tudsz azzal foglalkozni, amit szeretsz, mindezt egy számodra jó életszínvonalon (ez mindenkinek más lehet), akkor az érték.

De ez én vagyok, ebben egy nő sosem fog egyetérteni. Mert ebbe belefér a kocka mgtow gamer rendszergazda/buszvezető is, ami nekik kb egyenlő a nullával.”

 

Ez én is vagyok.

Meg nagyon-nagyon sok férfi is.

Akinek többet ér a nyugalom, akinek elég az, hogy van négy fal, jut ételre-italra, fűtésre, ruhára stb annyi, ami egy alap normát tud biztosítani, aki nem hajszol görcsösen és elégedetlenkedik, hanem látja azt, hogy vannak rosszabb helyzetben lévők, aki örül emiatt annak, ami van és aki a harmóniára törekszik.

A férfiaknak ez a világnézete és életvitele totálisan ellentétes a női jellemmel a hipergámiából kifolyólag, tehát igen, ez a kijelentés emiatt – “De ez én vagyok, ebben egy nő sosem fog egyetérteni” – egyértelmű és evidens .

Aztán az őrült “semmi nem jó és semmi nem elég”  programjuk futtatása közben észre sem veszik – primitívségükben, hogy nem képesek uralni az ösztöneiket – hogy kizárólag önmaguk fellelősek abban, hogy boldogtalanok az életben.

common man
Olvasó
common man

Ehhez az értékhez mindig lehet találni nőt.Kérdés ,hogy mikor fedezik fel ,hogy a taxisofőr menőbb a buszvezetőnél.

Rokapapa
Újságíró

Én értem Hunn mondanivalóját még ha sok esetben morálisan kifogásolható is a stílusa. Amiatt amit értek az általa leírtakból nem értem miért akartátok itt többen is “keresztre feszíteni” mikor elég lett volna másként megfogalmazva egyetérteni vele.

Teljes mértékben igaza van abban, hogy kötelességünk a nők megnyilvánulásait, választott életútjukat kritikusan kezelnünk és hangoztatnunk nemtetszésünket. Őszintén szólva a nők bebizonyították, hogy alkalmatlanok a saját életük irányítására és azokra a jogokra melyekkel hatást gyakorolhatnak a társadalomra.

Abban is igaza van, hogy nem a kurvákat kellene a médiának példaként felmutatni a nők számára. Maga az a tény, hogy a nők követni próbálják a média “ribancok” életvitelét önmagában is azt támasztja alá, hogy nekünk férfiaknak kötelességünk irányítani a nők életét. Ők sajnos erre képtelenek, a számukra jó életvitel helyett csak másokat követnek.

Lehet itt kifogásolni, hogy miként nyilatkozott egy halottról. Nekem se tetszett de attól még sok tekintetben igaza van. Akár tetszik akár nem a legtöbb nő aki áldozattá válik – lényegtelen milyen erőszakos bűneset kapcsán – az kizárólag a saját kisiklott életútja miatt válik áldozattá.

Maga a prostitúció egyidős az emberiség civilizálódásával. Mióta bevezették azt a társadalmi formát, hogy egy férfinak csak egy nője lehet – legalább is hivatalosan – azóta vannak olyan nők akiknek nem jut férfi. Régen egy nőnek nem is volt választása ha élni akart, magányos nőként a testét árulta vagy szó szerint éhen halt. Mára viszont már más a helyzet, a nők többsége könnyű pénzkeresési lehetőséget és meggazdagodást lát a “szakmában”. A lényeg viszont az, hogy eme ősi szakmára mindig is szükség volt és lesz. A férfiak mindig felfogják keresni a szakma jeles képviselőit mert otthon nem kapnak eleget, mert nincs senkijük, mert izgalmas kaland vagy csak azért mert egy pár jó szóra vágynak. Az viszont tény, hogy a szakma résztvevőinek száma túl magas aminek oka a kereslet növekedése annak oka pedig a felborult egyensúly a párkapcsolatokban.

Röviden égetően szükségessé vált a nők jogainak korlátozása mivel hibás életutat választanak és a jogaikkal nem tudnak élni csak visszaélni amivel tönkreteszik saját, férfitársaik és gyermekeik életét is.

Moderator-08
Szerkesztő
Moderator-08

SS – “38 éves, drogos, agresszív, ideggyenge, elmebeteg – ennyit értél el eddig az életben.” Ha ebben a stílusban kommentelsz, moderálva lesznek a hozzászólásaid. Lehet, hogy őszinte vagy, de feleslegesen sértő is.

Dan
Újságíró

Hunn,

Ne felejtsd el, h az emberek többsége inkább szó szerint belehal, semmint elismerje (maga előtt), h tévedett, h átverték a palánkon, h megváltoztassa a világképét. Te sem vagy hajlandó, még csak minimális mértékben sem módosítani a világképedet, akármennyi, tényekkel alátámasztott érvet toltunk az orrod alá. :)

Szóval az emberek többsége nem fog felébredni. Maximum annyi történhet, h jön egy másik “próféta”, és/vagy ideológia, amely még jobban tudja őket manipulálni a negatív érzelmek, kiemelten a félelem által és akkor onnantól azt fogják követni. Egyre inkább azt látom, h az emberek többsége nem alkalmas a kritikai, önálló, a világhoz nyitottan közelítő gondolkodásra, de még csak önálló vélemény alkotására sem. Nem azért, mert nem lennének rá képesek, hanem mert nincsen rá igényük.

Hunn
Olvasó
Hunn

Ne felejtsd el, h az emberek többsége inkább szó szerint belehal, semmint elismerje (maga előtt), h tévedett, h átverték a palánkon, h megváltoztassa a világképét. Te sem vagy hajlandó, még csak minimális mértékben sem módosítani a világképedet, akármennyi, tényekkel alátámasztott érvet toltunk az orrod alá. :)

Dehogynem! Nekem például 35 éves koromban jött a Red Pill. Minden amit addig hittem Reset, kezdődjék egy új fejezet. Nulláról indulva teljes újratervezés, totális felelősségvállalással. Ez egyáltalán nem kivételes eset, és nem arról van szó, hogy mindenki hülye de én zseniális vagyok, mert ugyanezen azért többségünk átesett.

Abban viszont szilárdan hiszek, hogy az emberek egyáltalán nem azok az ostoba, sötét birkák, amivel mindenki vádolja őket! Valójában csodálatos lények, melyek mindig az adott keretekhez és feltételekhez alkalmazkodnak a túlélés és a gyarapodás érdekében. Nem megkérdőjelezik a környezetet, mert pontosan tudják, hogy a legtöbb esetben nincs befolyásuk a feltételek megváltoztatására. Hanem kiválóan alkalmazkodnak mindig az éppen adott helyzethez.

Reszet Elek
Szerkesztő

“Abban viszont szilárdan hiszek, hogy az emberek egyáltalán nem azok az ostoba, sötét birkák, amivel mindenki vádolja őket! Valójában csodálatos lények, melyek mindig az adott keretekhez és feltételekhez alkalmazkodnak a túlélés és a gyarapodás érdekében.” – Kivéve a pénzért szexelő nők…mert ők nem emberi lények.

herceg
Olvasó
herceg

“Szóval az emberek többsége nem fog felébredni…”

… külső nógatásra (de ha megszületik a belső igény – igaz, szintén általában valami külső hatásra – akkor de).

 

Moderator-08
Szerkesztő
Moderator-08

Hunn – Ha Elek nem kezdi megbeszélni veled ezt a kommentedet, moderáltalak volna. Kérlek, értékeld a veled szemben tanúsított türelmünket, és elfogadhatóbb módon kommentelj! Nem csak az őszinteség érték, hanem a közösséghez alkalmazkodás is.

Gejza
Olvasó
Gejza

“Eljárok” ide a 444-re – esettanulmányként – és itt leltem egy érdekességre:

Titokban készített egyetemi hangfelvétel rázza meg a liberális fellegvárat

https://444.hu/2017/12/08/titokban-keszitett-egyetemi-hangfelvetel-razza-meg-a-liberalis-fellegvarat

 

Naooo
Olvasó
Naooo

„Ez olyan, mint semlegesen bemutatni egy Hitler-beszédet.”

Elég nagy bűn nem dicsérni.