0 megosztás

Genderizmus, az önfelmentés ideológiája

Amikor az utókor csodálkozik azon, miért válik mindig a csőcselék a legszélsőségesebb ideológiák szekértolójává, általában megfeledkeznek egy rendkívül fontos tényezőről. Ez pedig az, hogy ezek az eszmék mindig kínálnak a kisembernek valamit, ami különösen vonzó a számára. A képlet sokszor félelmetesen hasonló, de alapvetően pofonegyszerű: nem te vagy a felelős a sorsodért, hanem mások, de majd mi megszabadítunk tőlük. Ezen a nyomvonalon haladva állíthatott maga mögé széles néptömegeket a nácizmus és a kommunizmus is.

femlookKorunk társadalmi forradalma, a genderizmus hasonló úton jár. Akik egy maroknyi kisebbség hatalommániás őrületének tartják ezt az eszmét, többnyire figyelmen kívül hagyják, hogy ez az ideológia valójában nagyon vonzó azon nők tömegei számára, akik minimális erőbefektetéssel kívánnak jó életszínvonalat elérni. Az pedig eleve tévedés, hogy a kvótákért a tenni akaró, felelős munkára vágyó nők emelnek szót, valójában a kíméletlen hataloméhség és a mérhetetlen lustaság sarkallja őket. Ennek megfelelően szinte kivétel nélkül olyan pozíciókba igyekeznének a kvóták segítségével, ahol a lehető legkevesebbet kell dolgozni. A parlamenti képviselői, a céges igazgatótanácsi vagy felügyelő bizottsági poszt sosem arról volt híres, hogy ezekben halálra dolgoznák magukat az emberek. Éppen ellentétesen: minimális munkával szép kis jövedelmet lehet velük besöpörni. Mindezek miatt a kvóták ellenzőinek tulajdonképpen szükségtelen érvelésként azt felvetniük, hogy miért nem a bányamunkára vagy más kellemetlen, megterhelő munkákra követelnek kvótákat, hiszen a kvótáért hisztériázó genderisták még az olyan szellemi munkákból sem kérnek, amelyek egyébként jól jövedelmeznek: a programozók, a mérnökök, a sebészorvosok kifejezetten jól keresnek, csak hát nekik ezért folyamatosan tanulniuk és dolgozniuk is kell. Ez pedig a genderfeministának olyan, mint ördögnek a tömjénfüst. Így tehát teljesen biztosak lehetünk abban, hogy az olyan munkaköröket, ahol valóban teljesítményt kell felmutatni és dolgozni kell, nem veszélyezteti semmiféle genderkvóta.

A gyerekekről való gondoskodás is egy olyan dolog, amiről a genderisták azt tartják, hogy az nem csak a nők feladata lenne, sőt. Valójában itt is arról van szó, hogy bajlódjon csak a szüléssel, gyermekneveléssel más, annyira nem fontos egy gyerek, hogy miatta oly sok lemondást vállaljanak. Sokkal jobb a Starbucksban sütemény és tejszínhabos kávé mellett „dumcsizni a barinőkkel”, mint koszos pelenkákat cserélgetni.

femlook3Ha már tejszínhab: egyébként kilóg a lóláb a nők elhízásáról alkotott feminista véleménynél is. Mivel is mentegeti a tohonya feminista nő a hízókúrát? Szerintük a vékony női testalkat ideálja csupán a férfi elnyomás egyik példája, tökéletes a nő akkor is, ha liszteszsák méretűre hízott. Legyen csak büszke rá, sőt az új „szépségideál” jegyében lehet belőle még akár ünnepelt „plus size” modell is. Aki pedig másképp gondolja, az még szégyenkezhet is, hogy elfogadva „a patriarchátus rémuralmát” a férfiak kedvéért fogyni akarna. Jól vagy te így, nem kell lefogynod, ha pedig az orvosod figyelmeztet majd a túlsúlyod veszélyeire, ne feledd: ez nem más, mint mansplanning!

Mindez egyben magyarázatot ad arra is, hogy a genderizmus miért lép elő állandóan teljesen tudománytalan, bugyuta és a végletekig primitív elméletekkel. Nemrég a mérce.hu szerzője állt elő azzal, hogy a férfiak azért magasabbak a nőknél, mert eleszik a nők elől az ételt. Mint fogalmazott: „az olyan nagy fehérjetartalmú tápanyagokért, mint a hús vagy a zsírok, ősidők óta kemény verseny folyik a nemek között. És ebben a küzdelemben a férfiak kerekedtek felül: hagyományosan ők fogyaszthattak több ilyen fehérjét, annak ellenére is, hogy ezekre nagy szüksége van a várandós és szoptató anyáknak.”  Így rögtön „magyarázat” született arra is, miért nincs szükség és lehetőség a bányákban is a nemi alapú kvótákra: “Itt vagyok én a 150 centimmel és a 35 kilómmal, hogyan is bírnám a kemény fizikai munkát, a férfiak elették előlem az ételt, így nem tudok szenet fejteni”. Jól hangzik  ez, csak éppen nem igaz: az elhízott nők tömegeit szemlélve inkább az a valóság, hogy sokak 150-160 centijéhez 90-110 kiló párosul, így még a cipőjüket felvenniük is extrém sportnak számít.

Ilyen „magyarázatokkal” a genderizmus ma már naponta örvendezteti meg azokat, akik valamilyen mentséget keresnek arra, miért ne dolgozzanak. És rendkívül vonzó a genderizmus minden olyan nő számára, aki a lehető legkényelmesebben akarja leélni az életét. Nekik ez az ideológia a genderlapok címlapjáról minden nap ad egy érvet ahhoz, miért ne keljenek fel reggel 5-kor az ágyból, vagy miért kényeztessék magukat lefekvés előtt még egy emeletes bányász-szendviccsel.

Post Author: Richter András

f Facebook
0 megosztás


26
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
11 Egyéni hozzászólás
15 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
13 Hozzászólások szerzői
xcsakxabrekITANIMULLINunu75gpetersz Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
abrek
Olvasó
abrek

Én jókat röhögök az ilyen brutálisan agresszív szemüveges malacka alkatú nőkön, amikor elborult aggyal mondogatják a mantráikat. Van egy csaj, volt osztálytársam élettársa, elhízott, elől pótolt fogakkal, hatalmas valaggal, valami kamu főiskolai papírral és brutális otthoni terrorral haver irányába. Semmi munkahely nem volt jó neki, mindent otthagyott fél éven belül, havert leépítette a szüleiről és kisajátította magának, eladatta vele a pesti lakását és elmentek egy válságrégióba, ahonnan a csaj származik, illetve ahol még az a anyja is él. Ez a nő kijelentette, hogy ő azért nem kap munkát, mert előnytelen a külseje. (Legalább szépnek nem tartja magát, ha már okosnak igen…) Az embert, aki lényegében eltartja, meg alázza. Meg is mondtam neki, hogy magára vessen, ha tűri. Ja, még gyereket sem akar egyelőre, mert még csak 35 körül van. Mondjam, hogy szerencsére?

Aldo
Újságíró

Minden sértés nélkül, de a haverod egy címeres balfasz.
Az egy dolog, hogyha csak ritkán tudsz dugni és valami csoda folytán összeszedsz egy átlagos, esetleg jó nőt és többet elnézel neki a rendszeres szex reményében, de az ilyen eseteket egyszerűen nem bírom megérteni.

abrek
Olvasó
abrek

Aláírom. Kb. ugyanezekkel a szavakkal vázoltam neki a helyzetét…

Reszet Elek
Újságíró

Az első képen levőnek egy búzászsák is elférne a busa nyaka mellett, a második meg az emberi faj szégyene, az anyja jobban tette volna ha közvetlenül a születése után a köldökzsinórjával fojtja meg.

Rokapapa
Újságíró

A második képhez max. annyit fűznék hozzá, hogy ha egy férfi pózolna így egy tömegközlekedési járművőn biztosra vehet egy legalább fél éves elzárást a pénzbírság mellett. Még szerencse, hogy az egyenlőség jegyében bármely feminista ezt bűntettlenül megteheti. Továbbá egy elhízott férfinak legalább van egészséges önértékelése és nem mutogatja így magát.

Eszembe is jutott egy régi iskolás sztori a cikkről, még a hetvenes évek végéről. egy lány osztálytársam még a középiskolában úgy elvolt hízva, hogy én háromszor is elfértem volna a bőre alatt pedig több mint egy fejjel voltam magasabb nála – bizonyára azért mert mindent elettem előle – annak ellenére is, hogy olyan szegény családban éltem ahol gyakori volt az egy-két hétig tartó éhezés is. A lényeg, hogy a kis donna-tonna szinte minden szünetben degeszre zabálta magát, annyi ételt hozott magával az iskolába naponta amennyi nekem kb. egy hónapra sem jutott. Miután a fogyókúra jegyében rászokott a bagóra is megkérdeztem tőle miért nem eszik inkább kevesebbet. Válaszolt is mély felháborodással, hogy nézzek már magamra és őrá, neki egy kétszer akkora testet kell fenntartania mint az enyém. Kissé meglepődtem a válaszán és feltettem neki a következő kérdést amire nem is igazán vártam választ. Úgy akarsz lefogyni, hogy közben fennakarod tartani a hájadat?

Az ezt követő reakcióját szerintem mindenki eltudja képzelni. Ismét kihangsúlyozóm, hogy ez kb 40 éve volt és én jóval magasabb voltam.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Továbbá egy elhízott férfinak legalább van egészséges önértékelése és nem mutogatja így magát.

:D:D:D:D:D
Jaja, a férfi nem mutogatja a sörhasát, csak azért látod őket egész nyáron felső nélkül, izzadva, mint a ló, mert semmi háj nem receg rajtuk. Te egy igazi álomvilágban élsz. :)

Rokapapa
Újságíró

Te hol látod a félmeztelen férfiakat? Mert az utcán biztos nem de még az építkezéseken vagy épp az útburkolókon is rajtuk van a láthatósági mellény. A strandot meg a tópartot azért meg ne vegyük egy kalap alá egy tömegközlekedési járművel ahol soha egyetlen még félmeztelen férfit sem látni.

De mindent egybevetve ha látod is kövér és izzadt férfi sörhasát nyáron az csak azért van mert veletek nőkkel ellentétben a férfiak keményen dolgoznak. Majd akkor kritizálj ha eltudod végezni ugyanazt a munkát ugyanolyan körülmények között és kibírod nyakig beöltözve. Azt se felejtsük el, hogy itt szándékos magamutogatásról van szó és nem a túlzott megterhelés miatti kényszerről.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Jaja, azért látsz kerítést támasztó, másik kezükben sört markolászó pasik ezreit vidéken félmeztelenül egy nyári napon, mert szegénykék annyira agyondolgozzák magukat, és azért kell nekivetkőzni. :)
Vidékről jöttem, nagyon jól tudom, hogy működik ez, és mekkora baromság, amiben hiszel. :D

Rokapapa
Újságíró

Én meg vidéken élek és egész nyáron nem látni olyan férfit támaszkodva, sört fogyasztva akin nem lenne legalább póló és rövidnadrág. :)

Jobb mesét találj ki a vidéki életről. :)))

 

hunbagira
Újságíró

Látszik, hogy életedben nem dolgoztál versenyszférában! :) Egy nagyobb építőipari cég nem engedi ezt meg.

Te bent ragadtál (poszt)szocializmusban keletkezett gyerekkori emlékeidben.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Ezt a belvárosi romkocsmádból látod cica?

Aldo
Újságíró

Ez szörnyű. Én már rég szembe fújtam volna magamat könnygázzal.
Amúgy láttál már olyan 200 kilós állatot, aki abrosznyi alsógatyában kiáll nyilvános helyre – mint a fenti képen szereplő izé – olyan táblával a kezében, hogy ilyen az igazi férfi?
Az elhízott pasik talán igyekeznek mindenáron elhitetni a világgal, hogy az igazi férfi az 120 kilótól indul és aki kondizni jár, az biztos buzi?
Hány túlsúlyos férfi szervezett már felfordulásokat, tüntetéseket plusz jogokat követelve?

Naooo
Olvasó
Naooo

A nácizmus azért állított maga mögé széles néptömegeket, mert nem handabandázott, hanem bizonyított.

Rokapapa
Újságíró

Ez igaz. A nőket hazaküldte szülni és szültek is mivel a férfiaknak munkát adott és megélhetést, így már örömmel szültek a nők mert volt mire. Ha Hitler türelmesebb lett volna és később kezdett volna háborúzni – mikorra már egy jóval népesebb ifjúság harcra érett korba lép – ma az egész világon mindenkinek német lenne az anyanyelve.

Naooo
Olvasó
Naooo

Nem kezdhetett később, mivel az összes háborúba belekényszerítették. A szövetségesek a bűnösök minden téren.
Nem lenne mindenkinek német az anyanyelve, ez csak egy tipik demokrata évtizedeken át tartó hazudozás, viszont az angolt az nagyon nyomják világnyelvnek.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Bele kényszerítették, hát persze. Más a hibás… Hol hallottam már én ezt? Ja, a fenti cikkben. Nácinak is gyatra vagy.

Naooo
Olvasó
Naooo

Bele bizony, de még így is nyerhetett volna, ha olyan tömeggyilkos lett volna, mint az ellenségei.
Te hallod ami le van írva?
Te meg még demokratának is nyikhaj.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Aldo
Újságíró

Az alsó kép láttán kiégett a szemem. Kellett volna egy “csak saját felelősségre klikkelni” felirat, hogy csak ezután jelenhessen meg.

INewton
Olvasó
INewton

INewton
Olvasó
INewton
Asidotus
Olvasó
Asidotus

Kéne egy olyan alapos, jól összeszedett cikk, büntetőjogásszal konzultálva, hogy ma milyen törvényi dolgok vannak a családon belüli és nemi erőszakra, és ezekhez képest mi pluszt hozna az Isztambuli Egyezmény.
Mert én magam, laikusként, úgy vélem, hogy a törvényeink ma sem engedik meg a nemi erőszakot, a házastárs bántalmazását. A mai szabályokhoz képest az IE csak annyi “pluszt” hozna, hogy az Antoni Rita féle, semmihez sem értő genderológus feministáknak is lenne jól fizető munkája.
Mert ma, ha szót emelsz az IE ellen, akkor a fejedhez vágják, hogy te biztos a nemi erőszakot támogatod, és vered az asszonyt. Ilyenkor jó lenne, ha az ember elővenne X .vagy X paragrafust, és rámutatna, hogy ezt ma sem szabad

ITANIMULLI
Olvasó
ITANIMULLI

Csak pénz kérdése.

Kivéce, ha van olyan gyakorló büntetőjogász férfitársunk, aki hajlandó sok munkaórát beletenni.

Másrészt tök felesleges Antoni és társai (milyen jól hangzik pl. hírekben, ha büntetőeljárásról lenne szó:) ) teljesen immunisak az érvekre – a stakmai, jogi érvekre is- . Bámilyen világosan világítanánk rá az érvelésük tarthatatlanságára, ők zavartalanul folytatnák a mantráikat.

Kasza.

Aldo
Újságíró

xcsakx
Olvasó
xcsakx