Így száll hát sírba a filmipar: tapsvihar közepette

Legyen szó a Google manipulált keresési találatairól, a Facebook politikai alapon szelektált hírfolyamáról vagy a New York Times hasonszőrű bestseller-listájáról, a progresszió pozíciói kikezdhetetlenek. A legújabb Star Wars-film fogadtatása kapcsán sokadszorra érezzük bűrünkön a médiaelit megszégyenítő reakcióit. Mivel a Rotten Tomatoes oldalán a kultúrbalos elit 95%-osra értékelte a filmet, míg a nézőközönség szemében Az utolsó Jedik 50%-osra teljesített,* a fake news média számára kézenfekvőnek tűnt, hogy az alt-right „hekkelte meg” a szavazást. Vagyis a jelenlegi eredmény érvénytelen, elcsalták, brühühű! Adott a sokaság, a régi Star Wars-fandom, a sokmillió új néző: ízlésviláguktól igencsak távol áll a posztmodern agitprop. És adott az autoriter médiaelit, mely képtelen levonni a konzekvenciákat – intellektuális imposztoraik hasonló elmekórtani tüneteket produkálnak az újabb Star Wars-film gyenge fogadtatását látva, mint Trump megválasztásakor.

Csak hogy értsük: amikor a balliberális elit szelektálja az internetes tartalmat, az okés – amikor az apolitikus tömegek véleményt formálnak valamiről, az nem okés.

Alább a nemrégiben bemutatott, Az utolsó Jedik címre hallgató alkotást elemezzük – spoilerekkel.

*

Kiből lehet Jedi-lovag?

Az eredeti trilógia szerint abból, aki keresztülmegy az átmenet rítusain. Luke Skywalkert megcsonkítják és legyőzik, nehézségek és küzdelmek árán lesz fiatal fiúból felnőtt, sőt emberfeletti ember. A legújabb Star Wars-trilógia főhősnőjének, Reynek az életében nyoma sincs jellemfejlődésnek – görög istennőként, teljes fegyverzettel pattan ki a forgatókönyvírók fejéből. Már az első rész végén lenyomja a trilógia főellenségét, a második/nyolcadik epizód pedig semmit sem tesz hozzá a karakteréhez.

A Star Wars mondanivalója, hogy csakis az önfegyelem, a többéves önfejlesztés, a saját magunk által vállalt aszkétizmus vezethet sikerre. Méghozzá a „sötét oldal” képviselőinél is – Darth Vader egyszerre harcos és aszkéta. Az eredeti trilógia sikere annak köszönhető, hogy helyén kezelte ezeket az archetípusokat. Az újabb trilógia antagonistája, Kylo Ren, a Roppant Eredeti Főgonosz nem ilyen. Kylo Ren mindennapos hisztizése, infantilis dührohamai igencsak távol állnak a Sith Lord szerepétől. Elképzelhető-e, hogy egy hasonlóan labilis, kiforratlan, identitászavaros személyiség részt vegyen egy csillagközi birodalom irányításában? Hogy harci osztagokat vezessen? (A válasz mindenki számára egyértelmű, aki érintett valamilyen küzdősportban vagy harcművészetben.) Látható, hogy Az utolsó Jedik rendezőjéhez hasonló modernisták hadilábon állnak George Lucas jelképrendszerzével, de nem tudják értelmezni a hagyományos maszkulinitást sem.

A Star Wars legújabb epizódja igencsak távol került az űropera tematikájától: annál több köze van a Harry Potter– vagy az Alkonyat-szériához, esetleg a 2003-ban zárult Buffy-sorozathoz. Kapunk egy varázsképességű lányt meg egy vívódó rosszfiút – a filmiparosok ez esetben is patikamérlegen mérik a karakterdrámát és a természetfölöttit. Már az is gáz volt, hogy az arisztokratikus vámpírlordok alakját dekonstruálva érzelgős tinivámpírok történeteit tették filmvászonra – azóta megérkezett a csillámvámpírba oltott búsképű Ren-lovag, aki összetöri a játékait. A médiaelit azt a sablonkaraktert ünnepli „A Birodalom visszavág óta legjobb epizódban”, mely a kétezres években is szánalom tárgya volt.

Nem akarok ünneprontó lenni, de előre megmondtuk.

Az utolsó Jedikben az Ellenállás vezetői nőneműek, köztük mindjárt egy ötven fölötti, lilahajú, sálas Berkeley-professzor admirális asszony, amivel egyszerre sikerül padlóra küldeni a rációt és a film koherens képi világát. Admirális asszonyság nem visel egyenruhát, azt sugallva, hogy csakis az intellektuális kasztba tartozó nők értenek a nagypolitikához és a hadvezetéshez. Furcsának tűnhet, hogy azok a hivatásos katonák, akik felrobbantották a második és a harmadik Halálcsillagot,** egyáltalán nem léptek feljebb a hierarchiában. A férfi hülye és durva, a nő meg intelligens és tiszteletreméltó – megszokott hollywoodi gender-sztereotípiák.

Nem is beszélve Leia tábornokról! Leia negyven éve tagja a nómenklatúrának, negyven éve tölt be vezető politikai tisztségeket több egymást követő rendszerben, anélkül, hogy bárki elmozdítaná kiábrándító teljesítményéért. Bár kudarcot vall és összes hajója atomokká porlad, nem vállalja a felelősséget. Már másodjára borítja lángba a galaxist a felkelésével, de nem vállalja a felelősséget. A másik oldalról a fia, Kylo Ren borítja lángba a galaxist, de Leia nem vállalja a felelősséget. Már nem is az a célja, hogy lezárja a galaktikus konfliktust, sokkal inkább az, hogy belső ellenzékével szemben megőrizze hatalmát, hogy megússza a válságokat.

Mintha a Merkel az űrben c. filmeposzt látnánk.

Úgy tűnhet, hogy az író-rendező, Rian Johnson korunk női politikusait parodizálja – valójában szó sincs erről, Leia tábornok hatalomgyakorlását jó színben tünteti föl. A Második Birodalom Első Rend vezetőinek bárgyúsága pedig minden kétséget eloszlat azzal kapcsolatban, hogy a készítők kiket favorizálnak.

A film gazdag az aktuálpolitikai utalgatásokban, E messzi-messzi, mégis oly közeli galaxisban javában tombol az osztályharc – az észak-koreai csajszi és a Black Lives Matters-palánta a galaktikus pikareszk-regény legérdektelenebb mellékszálában egy kaszinóvárosba vetődnek, ahol likvidálják a gazdagokat. Hogy miért? Azért, mert. Forradalmi lendületetüket a Kettős Mérce Ságvári Endréi is megirigyelhetnék.

Az új Star Wars-trilógia sem nélkülözi a mondanivalót – igaz, ebben nem lesz sok köszönet. Már a 2015-ben bemutatott Az ébredő Erő láttán sokan furcsállották, hogy a főszereplő hölgy kiválóbb pilóta, Erő-használó és kardforgató mindenkinél. A mai progresszív szép, új világban nincs értelme a tehetségnek, a kreativitásnak, az elmék és az izmok versenyének – az ösztrogén felülírja a tehetséget. Már nem az átlagos törekszik a kiválóságra, hanem a hősöket húzzák le az átlagos szintjére. Hisz van már kórosan elhízott szuperhősnőnk is – kell ennél több?

Tévhit, hogy a nyugati filmipar, zeneipar vagy képregényipar kultúrbalos hatás alatt áll. A filmipar maga a kultúrmarxizmus.

Egy új remény

* Megjegyzés: ez a cikk megírása és közzététele után többször módosulhatott.

** Jó, tudjuk, a Starkiller bázis valójában nem a Halálcsillag, de koncepciójában, dramaturgiájában igen.

15 votes, average: 4,73 out of 515 votes, average: 4,73 out of 515 votes, average: 4,73 out of 515 votes, average: 4,73 out of 515 votes, average: 4,73 out of 5 15 olvasó átlagosan 4,73 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

Post Author: Berengar

144
Szólj hozzá!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
30 Egyéni hozzászólás
114 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
35 Hozzászólások szerzői
wittukindzombigyilkosFoxtrott28MarcellBalton Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Jack
Újságíró

A Star Wars legújabb részei beütötték az utolsó szöget a filmgyártás koporsójába. Innentől azt hiszem végképp eltemethetjük a reményt, hogy a filmipar valaha is képes lesz nézhető és normális filmeket alkotni. Hogy bírtak ebből az eredetileg zseniális klasszikus világból és történetből egy ilyen undorító liberális-feminista hányingert összehozni? Egy rohadt moslék az egész.
Számomra az a legelkeserítőbb, hogy a Star Wars világa egyébként annyira fantasztikusan lett megalkotva, hogy még jópár értékes és valóban nézhető filmalkotást ki lehetett volna hozni belőle – akadnak még karakterek, akikre bőven lehetne alapozni egy gondosan összerakott történetet. Például: Darth Maul sokaknak nagy kedvence lehet, annak ellenére hogy a szerepe mindössze kb. 3 mondat volt, meg némi küzdelem. Az ő életét bemutatni, hogyan lett tanítvány, milyen nehézségeken ment keresztül, miért vált Sith lovaggá stb. Vagy Dooku gróf. Hatalmas filmet lehetett volna abból csinálni, hogy az egykori Jedi lovag miért ábrándult ki a Jedi filozófiából és a Köztársaság eszméiből, és milyen utat járt be, amíg a sötét oldal művelője lett illetve hadvezérré vált.
De persze nem… Hollywood számára a gondolat, hogy esetleg egy olyan filmet gyártsanak, amihez talán gondolkodni is kéne és lenne mélyebb mondanivalója, ahol nem minden fekete vagy fehér, valamint nem áztatnák be alaposan a liberalizmus és a feminizmus szennyvizébe, elképzelhetetlen. Undorító…

hunbagira
Újságíró

Jaja sokan kifordultak a moziból- már akik életükbe kétszer lementek egy küzdősport edzésre- hogy a holtkezdő egy kardpárbajban lenyom egy mestert (aki amúgy annyira bánik egy erővel, hogy még lézernyalábot is megállítja)…..

Razide
Újságíró

+ Timothy Zahn összes. Na, az lett volna az igazi Star Wars.

Dan
Újságíró

Bizony! Legalább az SW Legends-et már nem kúrhatja szét a dizni. Amúgy, ha ki lehetne valahogy cselezni a jogvédő-maffiát, akkor rajongói oldalról, crowfundinggal megtámogatva már ma is simán meg lehetne ezeket a SW Legends műveket filmesíteni. Lásd a Star Trek fan-filmet is (Axanar), amelynek a demó verziója annyira minőséget képviselt, h szánalmas módon betiltották.

Hunn
Olvasó
Hunn

Timothy Zahn: A birodalom örökösei. Az mekkora könyv már! Simán kenterbe veri az összes Disney-folytatást – mondom ezt anélkül, hogy bármelyiket is megnéztem volna…

orenisi
Olvasó
orenisi

Alapvetően a SW univerzuma ezer sebből vérzik (na jó, inkább milliárdból), de egy “szerethető” sci-fi, amelynek az alapjai meglehetősen jól lettek kitalálva. Emiatt ha valaki szereti a műfajt, akkor eléggé tudja élvezni és bele tudja élni magát. Valahol a Jedi visszatér második felében kezdett elromlani a dolog, amikor, vélhetően a kiskorúaknak és szellemi fogyatékosoknak való nagyobb megfelelés érdekében, Csubakka retardál kistesói, az ewokok előkúsztak a bozótból és lehentelték a birodalmat.
Ezután már nem volt megállás, jött tapsi hapsi gyíkfejű inkarnációja, a mosogatószerek királya, Jar(jar) és elcseszett népe.
Azonban a mélypont most jött el ebben a részben, mégpedig a tengerimalac-nyúlmadár személyében. Aki ezt a szart megálmodta, azt azonnal likvidálni kellene, mielőtt komolyabb kárt okozna az emberiség és az egész univerzum ellen.
Azt már csak csendben jegyzem meg (kérdezem), hogy nem egészen 40 évvel a császárság bukása, Palpatin és Darth Vader halála, a teljes császári (gonosz természetesen) hadsereg elpusztítása után, honnan a faszból került elő megint egy ilyen atavisztikus, zsigeri gonosz, ennyi fegyverrel és haderővel? Akik pedig nemrég még a dicsőséges győztesek voltak, élükön lüke skywalkerrel, már megint szakadt cuccokban menekülnek és ellenállnak. Palpatin évtizedekig dolgozott azon, hogy titokban létrehozza a klónhadseregét és megszavaztassa magának a teljhatalmat a szenátussal. Ezek az új gonoszok meg megint előkerülnek a semmiből, teljes fegyverzetben és végigszopatják az egész univerzumot. Ja persze, Rey is a semmiből került elő és már mindent (is) tudott. Akkor mindent értek.

Darth_Peter
Olvasó
Darth_Peter

Az új részt még nem láttam, de Kylo Ren a sötét oldal szégyene.

orenisi
Olvasó
orenisi

Az előző részben szimplán balfék volt. Ebben már egy idióta, hisztis picsa. Azért azt tegyük hozzá, hogy ebben a részben az ő karaktere (meg a fizimiskája) messze jobb, mint a sok nyomorult kreténé, akiket sikerült ebbe a filmszörnyedvénybe összeválogatni.

Domokos Endre János
Újságíró

Nekem már volt szerencsém hozzá, tényleg ne siess vele… :)

SerialSlut
Olvasó

Viszont a Rogue One tetszett, hiába kapott az is női főszereplőt, nem állították be valamiféle szupernőnek, egyszerűen egy jó csapat gyűlt köré, együtt voltak erősek, leleményesek – én mindig is ezt mondtam, hogy a szupernőségben nem hiszek, de abban igen, hogy a nők is tudnak jó csapatjátékosok lenni, hasznos tagjai lenni, nem csak holtterhek.
Ott nem éreztem, hogy elnyomná a pc a történetet.

Domokos Endre János
Újságíró

A Rouge One-nak volt története, a karakterek ember-szerűek voltak (hibákkal, gyengeségekkel, amelyeken vagy úrrá lettek a film végére vagy nem), s ha nem is kaptunk róluk jung-i mélységű jellemrajzot, mégsem a semmiből pottyantak a vászonra, készen, szuper-képességekkel, szuper-jellemmel (aminek nincs szüksége fejlődésre). Mindez a VIII. részről nem mondható el.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Azért a multikulti kommandó, a muszlim teherhajó pilótával nekem sok volt. Arról nem beszélve, hogy a gonosz fehér férfi ott is legyőzetett hálimhotepnek… Meh.

Naooo
Olvasó
Naooo

Há de mér volt sok, aki nem náci, annak imádnia kell az ilyesmit.

Aldo
Újságíró
“amikor a balliberális elit szelektálja az internetes tartalmat, az okés – amikor az apolitikus tömegek véleményt formálnak valamiről, az nem okés.”

Ebben semmi meglepő nincs. A libsik valahogy úgy állnak a hírekhez, választásokhoz, hogyha az ő véleményük, jelöltjük érvényesül, akkor az fasza, demokrácia. De ha ellentétes vélemény, vagy jelölt az már fasizmus, antidemokrácia, apokalipszis.

Aki a régi klasszikus filmeket ilyen szinten lesilányítja, hogy gátlástalanul még több profitot termeljen, azt emberiesség elleni bűnök miatt bíróság elé kéne állítani.
Elkúrták a Szellemirtókat, a Star Treket, a Star Warst és még van bőven film, amire rátehetik a mocskos kezüket.

SerialSlut
Olvasó

A Szellemirtókat nem kúrták el, mert senki le se szarta ezt a nyomorult rebootot – aminek egyébként csak sokadlagos baja volt az, hogy nők szerepeltek benne, az ocsmány képi világ, a szar script, a Disney-filmmé alakítás nagyobb problémák voltak; ha már nők, akkor a legnagyobb hiba Melissa McCarthy volt, és az, hogy hagyták, hogy a mozi “humora” az ő stílusát vegye át. Az SNL-es komikák legalább tényleg tudnak, ha jókat írnak nekik, bár ebben senki sem brillírozott.
A Szellemirtók attól még mindenki emlékezetében az erdetiként marad meg, pedig már korábban is próbálták azt lerombolni a szar második résszel akkor már (az eredeti szereplőkkel), de nem jött össze.
Most jön majd az Ocean’s 8 egyébként, úgy tűnik, még nem akarják feladni ezt a hülyeséget.
Ha a Piszkos tizenkettőt megcsinálják nőkkel, akkor viszont már én is tombolni fogok. :)

Aldo
Újságíró

Az pedig milyen PC lenne. 12 szemüveges, leszbikus tehén szembeszáll a gonosz nácikkal. A piszkos tizenkettőből egyébként három folytatás is készült. Na, azok olyanok is.

Domokos Endre János
Újságíró

Tisztelettel indítványozom, hogy Ms. Soros javaslatát tegyük át a gyakorlatba és nyomban lássunk is hozzá a “Progresszív 12” castingjához. Várom az építő javaslatokat: melyik közismert hölgyet (nem baj, ha nem színésznő, a Saul fiát is amatőrökkel forgatták) melyik karakter szerepében látnátok szívesen? :)

hunbagira
Újságíró

Az új PC 7 mesterlövészhez mit szóltatok? Én a zsidót “hiányoltam” az igazságosztók közül….Bár volt annyi eszem, hogy ne nézzem meg.

Mondjuk ez már a zsindex Sixxének is sok volt. Hm amikor már egyes kultúrmarxista zsidóknak is sok a PC-ből akkor már tényleg elgondolkodhatnának a filmiparban.

Aldo
Újságíró

Én csak a plakátot láttam. Annyi elég is volt.

SerialSlut
Olvasó

Olvastam róla, hogy készültek folytatások, direkt nem néztem meg őket. :)

Aldo
Újságíró

Nem sokat vesztettél.
A piszkos 12 és a Hét mesterlövész egyaránt három folytatást ért meg. Közös jellemzőik, hogy még a második folytatásra sikerült visszahozni a főszereplőt, az utolsó két részre már teljesen új csapattal álltak neki és mindegyik folytatás sikeresen alul múlta az előzőt.

Domokos Endre János
Újságíró

A Star Treket annyira nem tudták elrontani, mivel az eredeti is egy hippi-álomvilágban játszódik (ahol tombol a világbéke és a tolerancia), így pl. Zulu “bemelegítése” nem annyira lóg ki az összképből, bár kétségtelenül gusztustalan, amin még az eredeti karaktert alakító (vállaltan ratyi) színész is kiakadt.

Dan
Újságíró

Aldo, Star Trek helyett van Orville, nézzed azt, néha kicsit túl cuki, de amúgy élvezhető és minimális benne az SJW vonal (meg ma már teljesen sehol nem lehet úszni…)

Aldo
Újságíró

Abból még csak pár részt láttam, de majd folytatom. A pilot gyenge, de egész jó témákat vet fel. Bizonyos értelemben “star trekebb” mint a Discovery néven futó izé.

Dan
Újságíró

Az eredeti Star Trek bevallottan progresszív volt, de akkor még mindezt tudták stílusosan, nem ennyire arrogáns és agresszív, éppen ezért visszataszító módon tenni. Bár talán ezzel végül saját maguk alatt fűrészelik a fát…

Aldo
Újságíró

Így már nem csodálkozom, hogy Mark Hamill vonakodva vállalta be a filmet. Lehet, hogy jobban járt volna ha nemet mond.

hunbagira
Újságíró

Az első résznél Lucas is kakadt, írt is valami olyat twittetére, hogy “fatyyaknak adtam a gyermekemet” . Aztán másnapra törölte és elnézést kért. Gondolom felhívták Disney ügyvédjei felíhvva a figyelmét a szerződés bizonyos pontjaira és hitelrontás következményeire. :)

Domokos Endre János
Újságíró

Aki a legősibb mesterséget választja, ne sírjon, ha emlékeztetik rá… :)

hunbagira
Újságíró

Meg így jár, aki tudatmódosulva éjszaka twitterezik…:D a sok kokain-alkohol a pénztárcának sem tesz jót alapból sem….pláne így

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Nem kellett volna eladnia a filmjogokat, kapzsi volt, így járt. Gondolhatta volna, hogy bele fognak mocskolni az életművébe.

Domokos Endre János
Újságíró

Volt az a pénz… :)

Gejza
Olvasó
Gejza

“Az első résznél Lucas is kakadt, írt is valami olyat twittetére, hogy “fatyyaknak adtam a gyermekemet” . Aztán másnapra törölte és elnézést kért. Gondolom felhívták Disney ügyvédjei felíhvva a figyelmét a szerződés bizonyos pontjaira és hitelrontás következményeire. :)”

Ahogyan most tette Mark is:

Elnézést kér Mark Hamill, hogy kritizálta az új Star Wars-filmet«

A színész szerint nem helyes kreatív nézetkülönbségeket a nyilvánosság elé vinni.

http://hvg.hu/kultura/20171228_Elnezest_ker_Mark_Hamill_hogy_kritizalta_az_uj_Star_Wars_filmet#rss

 

Itt is leszóltak vélhetőleg a Disney-től, nem véletlen szerintem, mert baromira – jogosan – beindult a kritizálás a film ellen, az ilyen nyilatkozatok meg a kritika jogosságát és hitelességét csak erősítik, gondolom, lépni kellett emiatt…

 

Aldo
Újságíró

Az is szörnyű, amit a negyedik Indiana Jones filmmel műveltek, pedig azt elvileg el sem adták senkinek.

GoldLion
Újságíró

Jajaja…Lucasnak nem kellett eladnia a Star Warst ahhoz, hogy sz*r legyen. Jar-Jar-al már ős alaposan belepiszkított a saját életművébe…

SerialSlut
Olvasó

Miért, a második Indiana Jones jobb volt?
Abból az első és a harmadik nézhető. 4-ből 2, szóval azért ez nem igaz, hogy csak a negyedikkel van probléma, sőt az még mindig jobb egy fokkal, mint a második. :)

Aldo
Újságíró

Valójában az első részhez egyetlen folytatás sem tudott igazán felnőni. A második ritka ocsmány és gyenge lett, a negyedik pedig egyszerűen csak nevetséges. Igazság szerint nehéz eldönteni, hogy melyik rosszabb.
Talán még a TV sorozat ért valamit.

SOMLight
Olvasó
SOMLight

Az Index minden egyes nap többször jelzi mennyire jó az Utolsó Jedik, mert annyian nézik. Azért jó, mert mindenféle lény képviselteti magát benne (a FekaFinnbe Szerelmes Kövér Kínai Lány (Rose) a legmenőbb szerintem) és a csúcs az REY Asszony, vagyis Luke Skywalker fiatal genderegyenlő változata, de a lány osztagparancsnokok és tábornokok (!) is megérnének egy kibeszélőshowt a filmből. Mi viszont u.n. hiperérzékeny emberek vagyunk az újságírók szerint. Tehát ha nem tetszik egy alkotás ami emberek millióinak – mivel elmegyünk rá a moziban vagy letöltjük a netről mert a pofánkba nyomják – akkor biztos velünk van a baj és nem a termékkel.

https://mno.hu/film/feministak-ferfijogvedok-es-rasszistak-a-star-wars-ellen-1322121
“A folyamatos bevételi rekorddöntögetések és a pozitív kritikák ellenére vannak olyan hiperérzékeny emberek, akik zavart éreznek az Erőben”

common man
Olvasó
common man

Ha hiszitek ha nem csak a 77-es és a 99-es részeket láttam.Amiket itt olvasok nem is vesztettem sokat.Viszont a Terminátor 3-ban nem volt olyan rossz ,hogy nő lett a főgonosz. Persze ott az egyik producer A.Vajna volt.

Naooo
Olvasó
Naooo

Az utolsó 3 nézhető amcsi film az idiocracy, a héber pöröly, meg az utolsó vacsora volt, oszt kakukk.

Razide
Újságíró

+ Gran Torino

Hunn
Olvasó
Hunn

Social Justice Wars…

Csak az első három film (Csillagok háborúja, A birodalom visszavág, A Jedi visszatér) képvisel művészi értéket.

Mostani magyar filmek közül a Viszkist látta már valaki? Nagy rajongója voltam Ambrus Attilának annak idején, amikor még az eredeti szakmáját űzte…

hunbagira
Újságíró

Gondolom a jégkorongra gondolsz. :)

Amúgy közelmúlt legjobb magyar filmje a martfúi rém volt. Mind a nézők mind a kritikusok szerint. Kiderült, hogy a magyar filmesek is képesek jó, élvezhető thrillert csinálni.

” EZ NEM AMERIKA! FEJLETT SZOCIALISTA TÁRSADALMUNKBAN NINCSENEK SOROZATGYILKOSOK! ÉRTVE VAGYOK?!”

Bár azt te inkább ne nézdd meg. :D

Aldo
Újságíró

Találkoztam már olyan véleménnyel, hogy a magyar filmgyártás a rendszerváltáskor meghalt, ezért minden 1990 után készült film eleve szar.

Naooo
Olvasó
Naooo

Hát a csapd le csacsival vége is volt.

Dan
Újságíró

Ez ugyanolyan sznob vélemény, mint amelyik az összes Jancsó és tsai művésszart élvezhető alkotásnak nevezik. Jópár élvezetes, humoros filmet raktak össze 90 után, elég, ha csak az Üvegtigrist, vagy a Valami Amerikát mondom. Persze mindez szubjektív, de amikor valaki en bloc lefossa az egészet, az szimplán szánalmas sznobizmus.

Aldo
Újságíró

Ez nem az én véleményem, mert szerintem készültek nézhető filmek 90 után is.

Reszet Elek
Szerkesztő

Naooo
Olvasó
Naooo

Milyen honfoglalás?

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Na a Honfoglalást vezessünk ki gyorsan. Sértő volt a gagyi, amit összeraktak, kivéve talán a főcím zenéjét. Koltait a Gábort, hat láb mélyre…

hunbagira
Újságíró

Nagyjából az enyém is Aldo- de azért van néhány kivétel- jellemzően ezeket művészmozikban játszották.

Aldo
Újságíró

Lehet, hogy összeszedem azokat a 90 utáni magyar filmeket, amik tetszettek, mert azért van pár. Na, az olyanok amiket kényszerítettek, hogy megnézzek általános iskolás koromban (Sorstalanság és társaik) nincsenek.
Ha már itt van pár Koltai poszter, a Sose halunk meg talán a legjobb filmje.

hunbagira
Újságíró

Bereményei filmjei- Cseh Tamás- zenéjével jók…

Ez a jelenet valami fenomális…bemutatja a gyávaságot…

https://www.youtube.com/watch?v=abgEofmVZcw

Hunn
Olvasó
Hunn

Nem hiszem, hogy a jelenet a gyávaságot mutatja be. Szokás szerint, ahogy a Megáll az időben is mondják, ebben a jelenetben is “mindenkinek igaza van”.

Eszembe jutott róla valaki, akit én nagyon tisztelek (Isten nyugosztalja), aki egy vidéki középiskolai tanárként 1956-ban, meghallva hogy a városközpontban tüntetés van, kiállt a gimnázium kapujába, és valami ilyesmit mondott a diákoknak: -“Menjetek inkább haza, gyermekeim. Ezeknek (sic: mármint a kommunistáknak) semmit sem számít a ti fiatal életetek, ezek gondolkodás nélkül kiontják a ti véreteket is. Menjetek haza a szüleitekhez, már biztosan aggódnak miattatok.”

Ez az ember végigharcolta a második világháborút. Nem azt akarta, hogy gyávák legyenek a magyar fiatalok, azt akarta, hogy ne haljanak meg. Volt, aki hallgatott rá, volt aki nem. Később a pufajkások összeszedték azokat a fiatalokat, akiket azonosítani tudtak a tüntetésről.

Kalman
Újságíró

Számomra a legnagyobb dilemma az, hogy az utóbbi száz év minden háborúja végső soron az ellenségeink malmára hajtotta a vizet. És ameddig nem lesz tisztán magyar nemzeti felelős kormányunk, addig ez így is lesz. Ebben a környezetben semmi értelme katonának lenni, mert tuti, hogy vagy a rossz oldalon fogsz állni, vagy pedig teljesen esélytelen helyzetben lemészárolnak.

Dan
Újságíró

Aldo,

tudom, nem is neked szólt, hanem erre a fajta általános vélekedésre, amire te is csak utaltál.

Naooo
Olvasó
Naooo

90 után csak erőltetett szarok készültek.

hunbagira
Újságíró

A Valami Amerika tsai (mint most rebootja a pappa pia) egy szar  történet néküli “magyar” operett film. Az operettől eleve már Bartók- Kodály is fekvehányt pedig őket nehéz nyilas-antiszemita-rasszista érzelmekkel vádolni.

És most ennek a műfajnak x millóból csináltak egy filmet. Gratula…

Az meg privát véleményem, hogy a valóságból kiinduló filmeknek – legalább- valóságból kellene kiindulnia. :)Tehát mind a szar valami amerikának, de az üvegtigris karaktereinek semmi köze a a magyar valósághoz. Ami az üvegtigrisnál még gázabb, hiszen valahol egy társadalom kritika akart lenni. Rálátva más közép-kelet európai országok filmjeire megint meg kell állapítanom, hogy a legszarabbak vagyunk ebben is. A magyar film képtelen volt egy Kusturicát kitermelni pl… Bereményi talán kivétel.

Aminek az okát nem tudom másban látni, mint hogy a magyar színházi-filmvilág van legjobban elzsidósodva, ők meg genetikailag képtelenek megérteni a gazdatestet.

Aldo
Újságíró

Az üvegtigris társadalomkritikának indult? Hát akkor eléggé mellélőttek, mert gyakorlatilag teljesen összefüggéstelen jeleneteket vágtak össze másfél órás filmmé, ahol nem is igazán tudod, hogy miről is akar szólni, honnan akar hová eljutni. Csak elindul egy jelenet, aztán 5 perc múlva már egy teljesen másik, utána meg egy harmadik majd egy negyedik és utána véget ér a film. Bár én ennek ellenére bírom.

hunbagira
Újságíró

De, valahol a magyar prolinak/prekáriusnak akart görbetükröt mutatni rudolf.  Csak épp ilyen magyar prekárius karakterek nincsenek….

Hol vannak olyan kurvák, aki “barátságbúl” ellenszolgáltatás nélkül végigbaszattják magukat a falusi prolikkal?! és a képtelenségek halmazát sorolhatnám.

Domokos Endre János
Újságíró

Igen. Az alkotók kitaláltak egy társadalmat, aztán jól megkritizálták. :)

hunbagira
Újságíró

Megint nem tudok veled vitatkozni. :)

Kalman
Újságíró

Telitalálat! Az üvegtigris karakterei teljesen hiteltelenek, nem viselkednek úgy az emberek.

Egy-egy mondás vicces, de azon túl nagy semmi a film.

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr

Ezek már hasonlítanak az emberekre:

https://www.youtube.com/watch?v=7kt2kYF-o-A

“Volt nála egy literes üveg, ööö ribizlibor, úgy kezdődött…”  :)

Hunn
Olvasó
Hunn

“Pattogatott kukorica” mint olyan az megvan, emberek?

https://www.youtube.com/watch?v=p55bZBfT_WQ

Pedig 90 után készült, mégis jó.

Kedvenc jelenetem 26:40-nél kezdődik, hogy ne tagadjam meg online perszónámat, amikor elkapják a csajt a liftben. Nem SerialSlut szerepel ebben a filmben véletlenül? Bár 97-es film, úgyhogy sanszos hogy nem. “Szőke Ciklon” LOL

Hunn
Olvasó
Hunn

Bár azt te inkább ne nézdd meg. :D

Akármit is állítson az a tetves SerialSlut, valójában nem az én élettörténetem alapján készült az a film. :) Incel rage a szocializmusban? Minimális Game tudás kellett volna neki ahelyett, hogy éjfélkor kódorgott a csávó a sötét sikátorokban. Bár annak idején a Game-ről csak annyit tudtak, hogy valamiféle vízimadár.

A Martfűi Rémnek rá kellett volna jönnie, hogy az a típusú “Night Game” amivel ő próbálkozik, az egyszerűen nem fog működni. A martfűi vasútállomás mögötti kivilágítatlan sikátorban éjfélkor még egy Mex Deluxe se tudná megszerezni egy helyi nő telefonszámát. De ha megfelelően bekalibrálja az SMV-jét, áttér a “Day Game”-re, legyőzi az “approach anxiety”-t, és ügyesen eszkalál, akkor g*civel összekent, többszörös orgazmustól pihegő martfűi lányokat hagyott volna a háta mögött, és nem hullahegyeket. Mindenkinek jobb lett volna így: Game saves lives.

Bár Attila állítólag hazudott, nem túl hiteles a film. Egyik barátom együtt ült vele újhelyen (egy soron voltak) és szerinte a vádirat és Ati védekezése kb 30-40%-ban azonos a filmmel

Mármint miben hazudott? Amúgy olvastam a két önéletrajzi könyvét, a Rubienstein könyvét (az kurva jó, ha tudod olvasd el), és még el akarom olvasni amit Fülöp Valter nyomozó (Isten nyugosztalja) írt az utána való nyomozásról, meg Orbán Gabi is írt egy könyvet arról, hogy mi hogyan is volt az ő szemszögéből nézve.

Mondjuk érdekes, hogy a Viszkis kifejezetten jóképű, izmos csávó, mégis azt mondja, hogy a nőknél a 90-es években csak a pénz számított. Mondjuk a csajok tényleg buknak a betyárokra, mert Atilla azóta, hogy kijött a böriből megházasodott, elvett egy huszonéves csajt akitől gyereket szeretne, az Orbán Gabinak is van három gyermeke, pedig most már egyikőjük sem gazdag ember.

hunbagira
Újságíró

Hunn!

Duplacsavaros vicc volt! Ne vedd fel! Nem akartalak bántani. :)

Eleve, ha megnézed a filmet láthatod, hogy nem a te és hőseid típusa volt az elkövető. Tehát nem egy ribanc(ok) által átbaszott pasi volt, aki bekattant mint Ted Bundy, Samfia…stb…

Hanem a másik csapat, egyszerű gyerekkori sérülés miatti perverzió- azért ölt, mert így tudott elmenni- tehát a Csikatilo “polgárelvtárs” galerijét erősíti a pokolban….

Hunn
Olvasó
Hunn

Hunn! Duplacsavaros vicc volt! Ne vedd fel! Nem akartalak bántani. :)

De hát én ezt pontosan tudtam! Ezért válaszoltam én is úgy, ahogy: önironikusan reflektálva néhány saját korábbi kommentemre – szintén duplacsavaros viccnek szánva… Csak elfeledtem kirakni a smiley-t (amit most visszamenőlegesen pótolok is), pedig elvben tisztában vagyok vele, hogy az írott kommunikációban – eltérően a szóbelitől – sokszor nem egyértelműek az efféle árnyalatok.

hunbagira
Újságíró

Amúgy láttam. Nem rossz. Bár Attila állítólag hazudott, nem túl hiteles a film. Egyik barátom együtt ült vele újhelyen (egy soron voltak) és szerinte a vádirat és Ati védekezése kb 30-40%-ban azonos a filmmel.

GoldLion
Újságíró

Nagyon jó cikk.

Érdekes amúgy, de nekem Rey karakterén nemigazán jött keresztül az, hogy egy Mary Sue lenne. Eddig arról szólt a két film, hogy kétségbeesetten keresi az apa pótlékokat. Nekem egy eléggé instabil karakter. Mondjuk ebben a megvilágításban, hogy tanulás nélkül jó tulajdonképpen mindenben :D belátom, hogy van ebben valami.

Viszont ott, nagyon is kiszúrta a szememet a feminista propaganda, amikor láttam, hogy a lázadók vezetője szigorúan csakis nő lehet.

Amúgy mellesleg a Kylo Ren-t alakító Adam Driver egy nagyon jó színész. Ajánlom mindenkinek a 2016-os Paterson című filmjét, ha valaki vágyik egy kis kikapcsolódásra :)

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Adam Driver nem járt túl jól ezzel a szereppel, olyan mint egy hülyegyerek, nem félnek tőle mint Vadertől, hanem kiröhögik a nézők.

Domokos Endre János
Újságíró

Ez igaz. Viszont így olyanok is odafigyelnek rá, megismerik a nevét, akik az esetleg valamire való (nyomokban értéket tartalmazó) filmjeit nem ismerik. És – nem mellesleg – a Disney nyilván nem volt hálátlan azért, hogy “olyan volt, mint egy hülye gyerek”.

GoldLion
Újságíró

A Paterson pont egy ilyen nyomokban értéket tartalmazó film. Szerintem amúgy összeségében tehetségesek az új Star Warsban játszó színészek (legalább is nálam Driver, és Ridley nagyon jók). Az már másik dolog, hogy micsoda sz*rba pottyantak bele…

GoldLion
Újságíró

Amúgy valóban hihetetlen az, hogy mekkora szakadék tátong a kritikusok és a rajongók véleménye között…

Domokos Endre János
Újságíró

A kritikus magasan képzett, gondolataival a szellem végtelen magaslatait ostromló, progresszív értelmiségi. Ő nem holmi alantas ösztönöktől vezérelve ül be a moziba (mint te vagy én), hogy ott röhögjön, szórakozzon, vagy megnézzen egy történetet, aminek van eleje, vége, cselekménye és jó esetben még némi morális tanulsága is. Nem, őt ilyen vulgáris szempontok nem képesek befolyásolni, amikor az orgazmus környékezi egy Jancsó-film (avagy a Star Wars VIII.) minden második jelenete után. Ezt mi nem érthessük, ezért most 15 percig intenzíven szégyelljük magunkat.

Gejza
Olvasó
Gejza

+ a kritikusnak kell az ingyenjegy meg a potyabuli a többi filmre is, szóval, nem nagyon jó ha rossz a “reklám”…

Ijk
Olvasó
Ijk

Számomra a Disney féle SW nem létezik. Valljuk be a Birodalom visszavág az egyetlen erős SW film, inkább maga az univerzum, karakterek amelyek különlegessé teszik. Az előzmény trilógia jobban viseli Lucas tökéletlenségét, de még így is jó filmek. De ezt a minősíthetetlen fost legjobb lenne kitörölni az emlékeimból. Legyen csak meg mint a SJW kultúrális mocska amire emlékezhetnek 50 év múlva, csak sajnálatos hogy a Star Wars sem menekült meg.

comment image

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Fogja már fel azon nyomban minden megvezetett man(va)gina, hogy George Lucas eladott minden Star Wars jogot 4 milliárd dollárért. Minden amit 1977 óta felépített ennek a hölgynek a kezébe került és tisztán látjuk az eredményét: http://lucasfilm.com/our-team/kathleen-kennedy

A legtöbben érzik ez már nem Star Wars és mégsem tudják megmondani miért.

A Zsivány Egyes üde színfolt volt és annak a filmnek a rendezője (Gareth Edwards) ott fekszik Kathleen szolgálatában (az ellenállók árkában) amikor jönnek a gorilla lépegetők a filmben. Megfigyelhetitek. Egyedül Poe Dameron maradt fehér férfi a lényeges szereplők közül, igaz ő meg látszólag egy zsidó, hogy mindenképpen az emberek kisebbségét képviselje világunk legnépszerűbb űreposzában. Az összes maradék fehér férfi a gonosz patriarchátus vagyis az Első Rend szolgálatában álló megfélelmített gyenge férfi vagyis BOHÓC illetve maga a megtestesült Gonosz.

Hogy a picsába lehet, hogy a szériakurvának is bejött a Zsivány egyes, pedig ő egy töketlen? Nem lehet, hogy tényleg rossz film az Ébredő Erő és az Utolsó Jedik a Rey és bohóc néger miatt? Ráadásul jött egy pattogó szeretethiányos dagi Rose is aki meg akar dugni egy 2 méteres négert? Anyám! :D

Reszet Elek
Szerkesztő

Lucas egy szar. Éppen elég pénze volt előtte is, megtehette volna, hogy csak feltételekkel adja el a jogokat. Pl. beleegyezés a forgatókönyvekhez. Így élete főművét a legmocskosabb céghez kötődő befektetői csoportnak adta el, aminek köszönhetően nyomatják a progressziót ezerrel. A kurva egér-cég mindenből csak szart csinál.

Soldier of MotherMadam
Újságíró
Soldier of MotherMadam

Szerintem meg átverték a profi szélszesek, meg háeresek és egyéb vívmányok.
Világosan látszik, hogy kínjában közli eladta művét FEHÉR RABSZOLGATARTÓKNAK:
https://www.youtube.com/watch?v=OMXOg-APbGc

Egyébként én is keresnék utódot amikor már fáradok és löttyed a farkam.
A Sithek Bosszúja Lucas utolsó filmje kiváló volt, nem kellett volna feladnia egy Jar Jar hiba miatt, az Alien teremtője is rendez még öregen. Azon azért csodálkozok, hogy csak egy cigány (FN-2187 alias Finn a lányos csokibaba) folyik le a képernyőről az arcunkba inkább a gyenge és elnyomott nőket nyomatják, hogy lázadjanak a Hitlerek ellen. Minden ellenálló vezető Nő a filmben és férfiak meg szolgák vagy bohócok alattuk. Legalább Carrie Fischer aki szerencsére csak egyedül képviselhette a korai feminizmust a 77′-es filmben tavaly szétdrogozta magát és elhalálozott. Tehát van remény, de Harrison Fordot és Mark Hamillt kivégezték, valószínűleg mert öregek már, csuvi jön.

Leiát bízom benne nem hozzák vissza digitálisan, mert feminizmus. Nyugodjon békében Hercegnő.

Taki
Olvasó

A white slaver nem fehér rabszolgatartó, hanem olyan strici aki prostitúcióra készteti a nőket. Avagy fehér-rabszolgákat tart. – emiatt persze elnézést is kellett kérnie később hogy ezt mondta..

Taki
Olvasó

Az semmi, de mit csinál a pénzzel? Hát a gyerekeire nem hagy, megy az egész valami alapítványba.
Milyen apa már az ilyen? Én ha rommá keresném magam az a minimum hogy a gyerekeim több generáción át se szenvedjenek már soha semmiben hiányt..

 

Reszet Elek
Szerkesztő

Pláne hogy a SW univerzumra és annak lakóira mint saját gyermekeire hivatkozik. Milyen szülő adja el prostituáltnak a gyerekét?

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Mitől volt jó a ZS1 könyörgöm? De most tényleg?

wittukind
Olvasó
wittukind

Részemről akkor borult ki az amcsi filmgyártás szaros bilije mikor a thor-os első filmben megláttam hogy HEIMDALLR-t a FEHÉR istent egy feka néger játszja. Ez azt jelenti hogy a trellek a jarlokat a fenébe küldték.szánalmas ronda feka világ

Aldo
Újságíró

Néger isten? Ez már önmagában nevetséges.
Amúgy semmi meglepő nincs benne. Ha egy képregényt megfilmesítenek, akkor 100%, hogy egy meghatározó fehér férfi karakter vagy nő lesz, vagy néger, vagy ferde hajlamú, esetleg ezek tetszőleges kombinációja.
Amúgy vannak fekete képregényes hősök is, de nem tudom mi lett volna, hogy a Hancock címszerepét nem Will Smith játszotta volna, hanem mondjuk Brad Pitt.

Domokos Endre János
Újságíró

“nem tudom mi lett volna, hogy a Hancock címszerepét nem Will Smith játszotta volna, hanem mondjuk Brad Pitt.”

Már a kérdésfelvetés is kirekesztő és rasszista. Mindannyian tudjuk, hová vezet, ha egy film címszerepét nem egy hátrányos helyzetű kisebbség tagja játssza. Akik ma egy főszerepet tagadnak meg valakitől, holnap az életet fogják megtagadni. :)

hunbagira
Újságíró

Nono. :)

Nem érted, te ezt pontosan. Színes/nő játszhat fehér férfi karaktert. Tehát nigger Thor az lehet, de pl fehér (páncélba zárt szellem, balhé volt belőle ázsiában) az nem, akkor is ha genderfluid kurva az illető.

Domokos Endre János
Újságíró

Látom, már téged is megérintett a haladás szele, de még nem járt át teljesen és ez nagyon szomorú. Sokakhoz hasonlóan te is még rabja vagy a régi, meghaladott beidegződéseknek, pedig ez már a XXI. század! Kérdem én: miféle antidemokratikus, kirekesztő gyakorlat az, hogy egy film jóságát az dönti el, hogy hányan váltanak rá jegyet és úgy általában tetszik-e a zsigerből rasszista, kirekesztő, cisz-gender közönségnek?! Ez legalább annyira abszurd és intoleráns, mint ha a egy demokratikus választáson nem a legprogresszívabb jelölt nyerne, hanem az, aki a legtöbb szavazatot kapja. Hát mi folyik itt Gyöngyösön?!

Ezen sürgősen változtatni kell! A  demokrácia, a tolerancia és a haladás nevében azonnali hatállyal be kell tiltani a közönséget! Legyen a mozi biztonságos tér, ahol a társadalmi igazságosságért harcoló alkotónak nem kell bántó véleményekkel szembesülnie és szabadon, félelem-mentesen kibontakoztathatja páratlan tehetségét!

hunbagira
Újságíró

:D

hunbagira
Újságíró

Ahogy a fajközi (kapcsolatokat trendivé tevő filmekben) is, csak fehér nő (hisz őket kell hülyíteni)- színes pasi lehet. Fordítva véletlen sem. Ld az idióta “bazi nagy francia lagzik” . Mondjuk ott büszke voltam, alig nézték meg a filmet pedig a szokottól eltérően 2 helyett 3 hónapig tartották műsoron. Sírtak is a zsindexen, hogy “kjött a magyar rasszizmusa” hiszen eme nyugaton sikeres vígjátékra az erős reklám ellenére sem kíváncsi senki. :)

Aldo
Újságíró

A francia és a német filmek az utóbbi néhány évben már pofátlanul hirdetik a bevándorlás propagandát, még csak a látszatra sem ügyelnek. Persze ettől függetlenül is nézhetetlenül szarok, így nem érdemes rájuk áldozni az időt.
A zsindex cikkeit pedig magasról le kell szarni. Az ottani firkászbűnözők mindent támogatnak, ami deviáns és felforgató.

Reszet Elek
Szerkesztő
Aldo
Újságíró

Én még nem hallottam olyanról, hogy egy regény vagy egy régebbi film, sorozat feldolgozásánál egy nő karaktert férfival játszattak volna. Biztos volt már rá példa, de egyet sem tudnék mondani.

Domokos Endre János
Újságíró

Ez még csak a progresszió kezdete… Képzelj el egy Wagner operát modernizálva. Siegfied, mint identitás zavaros, nem bináris nemű észak-afrikai bevándorló találkozik Brünnhildével, a leszbikus, zsidó bölcsészlánnyal… :)

Dan
Újságíró

A hulladék Force Awakens után úgy döntöttem, h csak a kritikák után döntöm el, megnézem-e. Pénzzel nem támogatok szart. Szerencsére a kritikák alapján elég könnyű a döntés. A Rogue One-ban is voltak plothole-baromságok, de legalább hozta a SW hangulatot és relatíve a karakterek is hitelesek voltak. Ja, és nekem a SW 2-3 döntően bejön, csak, h indítsak egy flame wart! ;)

Ugyanakkor az, h kritikusokon kívül széles tömegek is imádják a SW 7-8-at, azért elég látványos korlenyomat számomra: egyrészt, h az emberiség mekkora része elhülyült már, a másik, h mennyire kiölték az emberekből az árnyalt kritikát.

 

SOMLight
Olvasó
SOMLight

A cikkíró is utal az SW 3-ra a címben, valszeg neki is tetszett az még 2005-ből. Egyre többet nézem és folyamatosan tanulok belőle. Például nagyon tetszik Yoda szövege amikor a saját álmaitól rettegő Anakint okítja hiába: “Engedd el önként azokat akiket félnél elveszíteni.” Harag, félelem, gyűlölet mind a sötét oldalra visz, és ha gyilkolsz például Jedi tanoncokat akkor már nincs visszaút a sötét oldalról, felemészt. Obi Van tökéletesen formálja meg ebben a filmben a Jedi Lovagokat, rengeteg srácnak pozitiv minta lehetne.

Szerintem töltsd le a netről az SW 8-at. Az ingyenes AVIDemux programmal nagyon könnyen kivághatod az irritáló részeket. Két éve megcsináltam a Force Awakens című Rey propagandával ezt és pontosan másfél órás lett a film Rey nélkül és sokkal kevésbé fájdalmas. Az Utolsó Jediknek csak az eleje (nagy jóindulattal) és a vége érdekes, amikor lövik ezerrel Luke szellemét. Egyedül ennél a jelenetnél voltam elégedett a moziban. Szerintem sokan így vannak ezzel. Luke jó volt csak depressziós, Poe meg elmegy kategória volt, négyes fölé. Hogy melyik volt rosszabb az SW 7 vagy 8 a legnehezebb megmondani. Sajnos mindkettő gyötrelem a nevenincs Rey miatt leginkább.

Aldo
Újságíró

Akkor te már megcsináltad a rendezői változatot.

Dan
Újságíró

SOMLight,

Nem tudnád felnyomni egy fájtárolóba? Érdekelne!

SOMLight
Olvasó
SOMLight

Téves információt közöltem, de most helyesbítek nem úgy mint a szériakurva aki a pofánkba hazudik.
Pontosan 2 óra 7 perces a Star Wars Ébredő Erő című műalkotás a stáblista nélkül.
Pontosan 1 óra 4 perc a film stáblista nélkül amikor nem látszódik Rey vicsorgó feje vagy erőtlen és hiteltelen teste. Ebből még le kell vonni a pár perces Falconos jelentet amikor Réj űrhajót vezet mert azt benne hagytam én hülye.

Konzekvencia: a Star Wars Ébredő Erő Lány pontosan FELÉBEN kell bámulnunk Luke Skywalker utódját nevenincs Rey-t az egyre szélesebb álkapcsú számomra rendkívül visszataszító leányzót. Mégha fizetnének se dugnám meg ezt a férfit játszó lovaglányt. Annyira viszolygok a lényétől, mint legtöbben a dagadt nőktől.

Hányingerem van mikor eszembe jut Daisy Ridley (Rey) nem is nő. Broáfff..

A kérésedre a válasz, szerzői jogok védenek minden Star Wars terméket, így nem tölthetem fel sehová a módosítást.
(ha elterjedne ez az elviselhető változat akkor millió hasznot húzhatna ki belőlem a Disney Corp és jogászai. Az ő alkotásuk, Lucas a teremtő se szólhat már bele)

Kalman
Újságíró

Én (majdnem) felnőtt fejjel láttam először Star Warst és el kell hogy mondjam, hogy az eredeti is szar volt. Vannak ilyen dolgok, amiket ha gyerekfejjel lát az ember először, akkor rákattan. Például nekem a bukólámpás autók voltak ilyenek, annyira vágytam rá, hogy felnőtt fejjel muszáj volt vennem egyet. Pár évig hajtottam, kiéltem a vágyat, és elmúlt :-).

Így lesz ez a Star Warssal is. Elmúlik a varázsa, és a következő részek már úgy le lesznek szarva, ahogy eredetileg is kellett volna. Remélhetőleg visszamenőleg is le lesz szarva az egész szar. A gyerekeknek rendes hősök kellenek nem ilyen űrszarok.

lady
Olvasó
lady

Nem szoktál te ennyit szarozni! :)

Az eredeti vagy első három még jó volt vagy inkább érdekes . De az előzményes meg az utáni vagy micsoda már nem is érdekelt. De valahol mindig  ismétlik hogy rohadjon meg , de itthon azt mondják nem lehet elégszer megnézni!  Olyankor vagy zene vagy könyv ami elterelő . De zajosak ezek a filmek az a baj !

Kalman
Újságíró

Én egyetlen egy részt sem bírtam végignézni, pedig próbáltam. Rettenetes rossz élmény volt már az első is.

lady
Olvasó
lady

Lehet te vagy az orszàgban az egyetlen aki ennyire nem Star Warsos.  Valahol van még van Mark Hamill-os kártyanaptárom is . Akkoriban a többség gyűjtő volt. Most már a csapból is ez jön , nagy üzlet ez. Lehet soha véget nem érő történet lesz.

Kalman
Újságíró

Ki az a Mark Hamill? A csapból víz folyik. A TV-ből folyik csak ez a szar, de az normális háztartásokban nincs.

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr

Üdv mindenkinek!

Én is ilyenformán vagyok vele, pedig a 80-as évek végén gyerekfejjel láttam valamelyik részt, de nem hatott meg. Aztán később még megnéztem azt amelyikben a Darth Vadert összeszerelték, nem is emlékszem belőle másra.  Máig nem értem miért kapnak felnőtt emberek hisztérikus rohamot egy mesefilm miatt.

Reszet Elek
Szerkesztő

Mert legbelül gyerekek maradtunk és most elveszik a játékunk.

Domokos Endre János
Újságíró

Való igaz, hogy amikor először láttam a Csillagok háborúját (1979-ben) egészen más élmény volt, mint amikor évekkel, évtizedekkel később néztem meg újra (meg újra….). A film napokig komoly beszédtéma volt az óvodában. Akadtak olyanok is, akik nem átallottak kétségbe vonni a történet valóságtartalmát (pl. az óvónő), noha ebben konszenzus uralkodott az egész középső csoportban (hiszen mindannyian láttuk a moziban, ergo annak úgy kellett történnie, ez minden négy éves számára teljesen evidens volt)…  :)

Sokunknál ez a varázslat azóta sem múlt el. Hiába látjuk a klasszikus trilógia összes hibáját, az értelmetlen, felesleges, erőltetett dialógusokat, logikai bukfenceket, bakikat, a finoman belecsempészett New Age propagandát (monizmus, panteizmus és vidéke), akkor is a gyerekkorunk/fiatalságunk egy darabja, valahol hozzánk tartozik. Ezért ülünk be a sokadik folytatásra is. :)

Kalman
Újságíró

“konszenzus uralkodott az egész középső csoportban (hiszen mindannyian láttuk a moziban, ergo annak úgy kellett történnie, ez minden négy éves számára teljesen evidens volt)”

Ezért nem szabad ovisokat TV-t nézni engedni. Gondold el, aki a mostani SW-t látja ovisként, annak az lesz a norma, hogy egy lila hajú némber a lázadók vezetője lehet, mert feminizmus.

ZegiBabus
Olvasó
ZegiBabus

Megnéztem, vesztemre, többet egyet sem.

Minden szar benne, gagyi és csapnivaló képi világ, rendezés, forgatókönyv, ezt a beteges nő, fekete és egyensúlytörekvést pedig szégyenletesen betegesnek tartom. Az a gáz, hogy legyen az szuperhős, marvel vagy bármely irányzat, egy az irány, a nézhetetlenség. Lassan a fantasy, sci-fi elérte ezt a pontot, készül t9bb száz film és nem találni nézhetőt-

common man
Olvasó
common man

Van ám indiai filmgyártás,dán svéd tv sorozatok ,kínai kosztümös filmek.Némelyik még jó is, sokszor azért mert kicsit mások bennük a sablonok.

Domokos Endre János
Újságíró

Singham a király! :)

common man
Olvasó
common man

Pont erre gondoltam.Szórakoztató film volt,mese igazság szerelem zene meg minden.

Kalman
Újságíró

Évek óta nem nézek filmeket, de erre megindult a nyálelválasztásom!

Naooo
Olvasó
Naooo

A zsidók Indiában kaptak egy kis színt.

T_T
Olvasó
T_T

Én már a  hetedik részt sem néztem meg. Eleve gyanús volt, hogy sokmindent duálnak az epic effektekről történetről semmit. Aztán megtudtam, hogy elvetették az EU-t pusztán suttyóságból. Onnan nem érdekel.

Ami a liberalizmust illeti: az élepe meg, ha fordítva lenne. Amúgy érdekes, hogy Merkel hülyeségeit mennyire pozitívan állítja be a filmipar is, nem?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ma megnéztem……

Rövid véleményem: hogy basznák teherbe a szájbabaszott  SJW/gender/feminista kurva anyjukat……

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ha már szar lett, legaláb röhögjünk:

https://www.youtube.com/watch?v=G17PLsTkKWI

A legjobb “kritika”:

https://youtu.be/DZMtZVLDBck

Dan
Újságíró

Hogy egy kis vidámságot is vigyek az általános SW szomorkodásba: ajánlom mindenkinek, aki tud angolul a Robot Chicken/Adultswim Star Wars részeit – na ezeken tényleg jókat lehet szórakozni! :)

Itt egy link, de érdemes tovább keresgélni, mert sok van:

https://www.youtube.com/watch?v=2vOZxH00Y3k

inkvisitor1
Olvasó
inkvisitor1

Ez jobb mint a 7. rész :)

orenisi
Olvasó
orenisi

Minél előbb megnézed, annál hamarabb fogod elfelejteni. Tedd túl magad rajta minél előbb, annál kevésbé fáj. Ahogy szoktad: szemeket becsukni, fogakat összeszorítani, lábakat szétnyitni…

RedGreg
Újságíró
RedGreg

Nem értem mi a bajotok az egésszel. De komolyan. Tökéletes látlelete a feminizmusnak :)

Nézzük a szitut: egy köteg inkompetens férfi vezette Első Rend gyakorlatilag elpusztította a kompetens nők által vezetett Ellenállást, amit anyagilag támogatott a köztársaság :) Mi ez ha nem a tökéletes leirata a szitunak.

Mert az előző érában, ugye a férfi tábornokok által vezetett anyagilag nem támogatott Lázadók Szövetsége méltó ellenfelévé vált, a szintén profik által irányított fénykorát élő Birodalomnak.

De komolyan, ez az egész annyira tragikomikus, h mi a haverokkal azt mondjuk, Acabar admirális öngyilkos lett. Avagy, az egyetlen olyan lény, aki férfi az Ellenállók vezetésében, és akinek semmi szava nincs a döntésekben. Mellékesen ő volt a Lázadók Szövetségének katonai főparancsnoka, aki a szedett- vedett hadseregből egy félelmetes hadigépezetet faragott, ami végül megnyerte a háborút. No meg ránézésre az Ellenálló cirkáló egy Home One osztályú MC80-as Mon-Calmari csillagcirkáló, de ha “csak” szimpla MC-80-as akkor is arról van szó, hogy a híd megerősített pajzsa még egy Birodalmi Csillagromboló teljes tűzereje ellen is dacolni képes. Szóval két protontorpedó sosem törné át azt a pajzsot.

Reszet Elek
Szerkesztő
Aldo
Újságíró

https://tvseriesfinale.com/tv-show/magnum-pi-cbs-reboot-details-reveal-twists/

LEsz új Magnum is. Higgins természetesen nő lesz. A címszereplőről egyelőre nem érkezett információ. Remélhetőleg fehér, heteró férfit képzeltek el rá, mint a McGyver feldolgozásban.

Balton
Olvasó
Balton

A kúltuúra az amitről azt mondom hogy kúltuúra, érteeeem? Ettől még lehet a film sz.r, bár nem annyira mint a kritikája. Trump értem?!

https://index.hu/kultur/cinematrix/2018/02/12/valami_amerika_3_kritika_herendi_gabor_divinyi_reka/

“Ehhez képest valószínűleg a Valami Amerika 3 lesz az egyik, ha nem a legnézettebb magyar alkotás 2018-ban. Van, amiben lassan múlik el a sötét középkor.” — de jön majd egy új, amit atehozzád hasonló f.szkalapok fognak majd diktálni, te egybites dzsendör-huszár.

 

Reszet Elek
Szerkesztő

Na az Oscaron megint kitettek magukért a progresszívek. Az idegen film kategóriában győztes film főszereplője egy “transgender nő”. Javaslom a Hódnak hogy a következő magyar film témája egy koncentrációs táborból/rabszolga ültetvényről szabaduló zsidó/néger, feminizmusért harcoló transgender élete és munkássága legyen, akit lehetőleg erőszakoljanak is meg. Egy ilyen alkotással biztos nyernénk.

Aldo
Újságíró

Valaki komolyan veszi még az Oszkárt?

Marcell
Olvasó
Marcell

Sokan sajnos. Átlag proli számára az “oszkár díjas film” a non plus ultra.

Aldo
Újságíró

Ez szomorú.

wittukind
Olvasó
wittukind

Sábat,nobel,oskar…..vajon kik a kitatálók, nem-e jehova “kiválasztott” népéről van szó?…

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr

„Azt hittem, hogy már elindult egy fejlődés. Mégis mi történt a #metoo-val?”

https://index.hu/kultur/cinematrix/2018/03/06/gary_oldman_donya_fiorentino_szexualis_zaklatas_oscar-dij/

“Demokraták ébresztő!”

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Mekkora sikere lett annak a halbaszó nőröl szóló filmnek ami még oszkárt is kapott hogy elkezdtek promóciós tárgyakat árusítani! :)

Elég nagy sikerrel (tudom indexes de):https://index.hu/mindekozben/poszt/2018/03/07/ugy_viszik_a_halember-mupeniszt_mintha_kotelezo_lenne/

Reszet Elek
Szerkesztő

Annyira lecsúszott az Oscar színvonala, hogy ez a teljesen tartalmatlan film lett a favorit. Egyszer nézős film. Messze jobb filmeket csinált már ez a csóka.

Naooo
Olvasó
Naooo

Mert mikor volt felcsúszva?

Reszet Elek
Szerkesztő

Voltak évek amikor szerepelt egy-két jó film.

Naooo
Olvasó
Naooo

Mikor.

Reszet Elek
Szerkesztő

pl. 1959, 1964, 1976, 1984, 1990, 1994, 1999, 2014

Naooo
Olvasó
Naooo

És ezek mik voltak.

SerialSlut
Olvasó

Ez nem új dolog, van egy egész brand ilyen monster dildókkal, meg a pornóoldalak is tele ilyen rajzos szörnyes kúrásokkal. Dildó néven is kommentelek :)

https://bad-dragon.com/

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Hogy te milyen jól informált vagy…!

SerialSlut
Olvasó

Biztosan meglepő ez egy olyan szűzies karaktertől, mint jómagam.

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Nem is értettem hogy eddig ezt miért nem csinálták meg, már alig várom kiváncsi leszek hogy mik azok!

https://port.hu/cikk/mozi/egyre-tobben-tudjak-mi-kell-a-ferfinak/article-51723?utm_source=kilepes&utm_medium=link&utm_term=2018_04_04&utm_campaign=inda_kilepo

Reszet Elek
Szerkesztő

Nem szeretem a néger filmeket.

Aldo
Újságíró

Már promozzák az Ocean 8 című rettenetet, ami a 2001-es George Glooney-Brad Pitt-féle kaszinórablós Ocean 11 női verziója. Még azt is sikerült kisírni, hogy a rövid Matt Damon cameot kivágták belőle, mert ez a Matt fiú olyasmit talált mondani, hogy jó lenne már ezt az egész metoo hisztit befejezni, mert egyrészt ez eltereli a figyelmet a valós áldozatokról, igazságtalanul bélyegzi meg a férfiakat, másrészt, ha egy nőnek megfogja valaki a seggét, az nem ugyanaz, mintha elkapnák és megbasznák vagy hatan.

wittukind
Olvasó
wittukind

A kaszinós filmeknél nálam a Scorsese féle Casino, nagyon bejött, Joe Pesci szuperül teljesitett, és egy másik dolog az hogy ritka amikor egy szinész ennyire beleillik a szerepbe(Ginger-re gondolok)