Férfihang.hu
0 megosztás

Star Wars: Az Utolsó Jedi az évtized egyik legrosszabb filmje

A következő írás Matt Forney, www.returnofkings.com –on közreadott cikkének fordítása. Eredetiben elérhető itt. Figyelem! A cikk nyomokban spojlert tartalmaz!

Senki sem fog belerokkanni, ha alábecsüli a Star Wars rajongók mazochizmusát. A tavalyi Zsivány Egyes kivételével, az elmúlt húsz év minden Star Wars filmje tiszta, hamisítatlan szemét volt, a franchise mégis folytatódott, hogy túlszárnyalja a harmadik világ felének GDP-jét. Az Utolsó Jedi, vagyis a legfrissebb kiruccanás a messzi, messzi galaxisba újabb jegyeladási rekordokat döntött meg az akciódús CGI és a társadalmi igazságosság hókuszpókuszának egy újabb cukormázas keverékével.

Az Utolsó Jedi azt is megmutatta, hogy a mainstream mozi kritikusok véleménye egyfajta fizetett hirdetés, mivel általános elismerésük a film iránt meghazudtolja a rajongókat, akikből ugyanez a mozi ellenérzést váltott ki. És a fanoknak fan igaza: Az Utolsó Jedi nem csak a valaha volt legrosszabb Star Wars film, de könnyen lehet, hogy az utóbbi évek egyik legrosszabb filmje is. Minden alkalommal, amikor úgy gondolom, hogy a Star Wars ennél már nem lehet rosszabb, a készítők valahogy egy kicsit mélyebbre ássák magukat a gödörben.

Az Utolsó Jedi nem csak a fehér-, vagy férfiellenes propaganda miatt rossz. Nemcsak azért mert levizeli a Star Wars univerzumát, beleértve az előző filmet, Az Ébredő Erő-t is. Az Utolsó Jedi azért rossz, mert alapvetően belebukik a történetmesélésbe, és mert nem érti, hogy mi is az a Star Wars.

Az Ébredő Erő rossz volt, de szelíden, ártalmatlanul, míg Az Utolsó Jedi nagyon felidegesített. Ki is mentem volna a moziteremből, ha Roosh nem kért volna meg rá, hogy értékeljem a filmet a ROK számára. Itt van akkor, hogy ez az epizód miért lett szörnyű. És igen, ez az értékelés tele van spoiler-rel, de kit érdekel?

Fehér Férfi Kívül Tágasabb

Hogy igazságosak legyünk, Rian Johnson rendező előtt nagy feladat állt, fel kellett takarítani a J.J. Abrams által otthagyott romokat. Az Ébredő Erő telis-tele volt Halálcsillag méretű lyukakkal, ami még egy kiváló rendezőt vagy írót is megizzasztott volna. Példaként az előző részből: megállapítható, hogy a Birodalmat legyőzték, és a Köztársaság uralja a galaxist, mégis van még „Ellenállás” a Lázadók által az eredeti filmben. Ugyan mi ellen állnak ellen?finn-rey-rose

Az Utolsó Jedi onnan folytatódik, ahol Az Ébredő Erő befejeződött. Annak ellenére, hogy a Halálcsillagot Starkiller bázist elpusztították, az Lázadók Ellenállást sarokba szorítja az Birodalom Első Rend a Hoth egy meg nem nevezett bolygón, ahonnan menekülésre kényszerülnek. De ne aggódjunk: ez a film nem képkockáról képkockára való másolata A Birodalom Visszavág-nak. Mivel Rian Johnsonnak be kellett bizonyítania, hogy nagyobb a farka J.J. Abrams-énál, úgy döntött, hogy plagizál a Jedi Visszatérből is!

Az Utolsó Jedi-ben nagyon sok olyan momentum van, amelyek tudatos pofonok a Star Wars fehér férfi fanjainak. Például az Ellenállásnál mindegyik vezető tábornok nő, beleértve Leia (Carrie Fischer) hercegnőt tábornokot, ami tulajdonképpen megmagyarázza, hogy miért lett az előző részben még a galaxist uraló szövetségből egy néhány űrhajóra száműzött maréknyi társaság. Az Első Rend mindegyik katonája és tábornoka egy kivétellel fehér férfi, míg az Ellenállás tejes létszáma Poe Dameron (Oscar Isaac) kivételével nem fehérekből, és nőkből áll.

Poe messze a legérdekesebb karakter a filmben, még annak ellenére is, hogy a forgatókönyv milyen irányba megy és gyakorlatilag minden alkalommal, amikor feltűnik a vásznon, hallhatod, ahogyan az író azt motyogja: „Baszd meg, mérgező férfiasság!”. Annak ellenére, hogy előrelátó és bátor, Poe-t mindig leordítja a női feljebbvalója hogy „túl forrófejű”. Például bátorsága ellenére, mikor is kiiktatja az Első Rend egyik cirkálóját a film kezdetén, Leia lefokozza őt „vakmerőségéért”.

Később, miután Leia kómába zuhan, miután csodával határos módon túléli az űrrel való közvetlen kapcsolatot (ne kérdezd) és Poe rájön, hogy a Leia helyére lépő lila hajú (igen, tényleg az) HR lady Holdo (Laura Dern) azt tervezi, hogy öngyilkos és gyáva módon evakuálja az Ellenállók utolsó cirkálóját egy fegyver nélküli szállítóhajóba, akkor Poe okosan lázadást szít, csak Leia áll Holdo mellett, akinek a terve azzal végződik, hogy két tucat Ellenállón kívül mindenki meghal. Kiváló munka Holdy!

A film másik szála, főszerepben Finn-nel (John Boyega), egyaránt íztelen. Frusztrálva HR lady Holdo vezetésre való teljes alkalmatlanságával, Finn összeáll Rose Ticoval (Kelly Marie Tran) a down szindrómás kommunista Montagnarddal, hogy találjanak egy kódfejtőt, aki képes meggátolni az Első Rendet, hogy kövessék az Ellenállást a hiperűrön keresztül. Elmennek Canto Bright üdülőbolygóra, és szó szerint elkezdenek olyan embereket gyilkolni, akiknek az volt az egyetlen bűnük, hogy gazdagok voltak. Ez már egy Szellemirtók szintű szemét.

De ezeknek a problémáknak egyike sem fogható ahhoz, ahogyan Az Utolsó Jedi megerőszakolja Luke Skywalker (Mark Hamill) karakterét. A cselekmény fő szála Rey (Daisy Ridley) köré épül, aki egy utcai csibész, egyfajta feminista Mary Sue, ahogy próbálja meggyőzni Luke-ot hogy segítsen az Ellenállásnak, és készítse fel őt az erő használatára. Luke kezdetben visszautasítja, aztán kicsit nyafogva arról, hogy a Jedi megérdemli, hogy befejezze, vonakodva eleget tesz Rey akaratának. Hamill teljesítménye zavarba ejtően gyenge Luke karakterfejlődése pedig egy beteg vicc, versenyre kelve azzal, ahogy Az Ébredő Erő ábrázolta Han Solo-t egy kivénhedt Pán Péterként.

Az egyetlen jó dolog Az Utolsó Jedi-ben az, hogy Rey messze kevesebb időt kapott a vásznon, mint Az Ébredő Erő-ben. Ő egyszerűen nem szerethető, mézesmázos és nem valóságos – példaként ott vannak a bizarr telepatikus párbeszédjei a filmbéli ellenfelével Kylo Rennel (Adam Driver) – de ez még mindig fejlődés. Sajnos a további SJW maszturbációs fantáziák, mint Rose és Holdo – akivel kapcsolatban biztos vagyok abban, hogy azért kapott lila hajat, hogy bemutathasson vele a rajongóknak – lehúzza ezt a pozitív felemelkedést.

Első a propaganda, aztán a cselekmény

kylo-renAz Utolsó Jedi ragaszkodása ahhoz, hogy lenyomja a társadalmi igazságosságot a nézők torkán csak egy ok, ami ezt a filmet rosszá teszi. Rian Johnson képességeit egyértelműen meghaladta a Star Wars: az egyetlen jó filmje a 2005-re datált Beépülve (eredeti címe: Brick), egy mókás egyvelege a tini drámának és a noir-nak. Az Utolsó Jedi cselekményfejlődése, tónusa, karakterfejlődése és minden más zavaros és értelmetlen.

Példának okáért, a három felvonásos dráma második részének sötétnek és borongósnak kellene lennie, amiben a hősök tesztelik a képességeiket a túlélésért és a diadalért. De távol kerülve a sötétségtől Az Utolsó Jedi egy a maga hangnemében teljesen alkalmatlan bohózat. A film első része egy ostoba komédia Poe Dameron és az Első Rend tábornoka között, ami nem vicces és egyáltalán nem illik a történetbe. Hasonlóan ahhoz, mikor az egyik telepatikus “telefonszex” alatt, Rey arról panaszkodik, hogy Darth Bugman levette a felsőjét, és ezzel a jelenetet nem csak abszurddá, hanem éppoly kényelmetlenül idegesítővé teszi, mint amikor a Girls című sorozat egyik részében Lena Dunham karaktere rajtakapja Adam-et, ahogy éppen kiveri.

Ezek a folyamatos hangsúlyváltások nem csak nyikorgósak, de aláaknázzák a film ünnepélyességét, amire pedig szükség volna. Az eredeti Star Wars filmek a 20. század hagyományos mítoszaiban és kalandtörténeteiben gyökereznek, és amíg néha-néha gondtalanok, alapvetően komolynak hatnak. Az Utolsó Jedi alapjaiban komolytalan, helyettesítve az eredeti sorozat hősies érzését egy „hagyd a múltat elpusztulni” féle hipszter nihilizmussal. Éppen ezt ábrázolja az a jeleneti is, amikor Luke és Yoda eldönti, hogy elpusztítja a Jedi könyvtárat, mindössze azért, mert íme Rey, a taknyos 14 éves kislány máris bölcsebb, mint a történelem összes Jedije és az általuk összegyűjtött tudásanyag.

Rian Johnson rakománykultusz gondolkodása más módon is megfertőzi a filmet. A történet elején el kellett fojtanom a röhögést mikor az Ellenállás leleplezi a mélyűri bombázókat, amelyek ledobják a robbanótöltetet a bombakamrából pontosan úgy, ahogy a repülőgépek teszik. Az űrkommandót (eredeti címe: Wing Commander) könyörtelenül kigúnyolták ezért 1999-ben, de a kritikusok IQ-ja kb 5 ponttal csökkent azóta, így senki nem vette észre, hogy mennyire retardáltnak tűnt ez a jelenet. Természetesen az X-szárnyú/TIE vadász légicsatának az eredeti sorozatban a második világháború szolgált alapul, de még George Lucas sem volt olyan hülye, hogy ilyet műveljen.

Ráadásul Az Utolsó Jedi ragaszkodása ahhoz, hogy leckét adjon a nézőknek kultúrmarxizmusból aktívan szabotálja a cselekményt is számos módon. Például a film végéhez közeledve, Finn egy öngyilkos támadást vezet az Első Rend ellen, ami megmenthetné az Ellenállást. Az ő feláldozása egy nagyszerű momentuma lehetett volna a filmnek, megmutatva azt, hogy a karaktere mennyit fejlődött Az Ébredő Erő óta, ahol teljesen gyávának ábrázolták.

De mikor Finn ott tart, hogy meghaljon, Rose megállítja azzal, hogy úgy kell győzniük, hogy „megmentjük azt, amit szeretünk” és nem úgy hogy „megöljük azt, amit utálunk” (vagy valami ilyesfajta baromság), ezzel kijelölve az Ellenállás végzetét a folyamatban. Szép munka, idióta. Legalább ezután meghal, megmentve minket az orrhangjától és a rusnya képétől.

Végezetül Leia tábornoknak valahogy sikerül a teljes felelősséget elhárítania amiért Kylo Ren az erő sötét oldalára állt, annak ellenére, hogy ő az anyja. Ahogy Az Utosó Jediben, úgy Az Ébredő Erő-ben is Darth Bugman minden haragját Han Solora (az apja) és Luke Skywalkerre összpontosítja, Leia valahogy kimarad ebből. És a tény ellenére, hogy Leia fia az Első Rend második leghatalmasabb embere – azt jelentve ezzel, hogy Leia közvetlenül felelős a galaxisban lévő háborúért – senkinek semmi problémája azzal, hogy az Ellenállás egyik vezetőjeként szolgáljon.

Küldjük nyugdíjba a Star Wars-t

rian-johnsonA központi probléma a Star Wars filmekkel – vagy bármilyen klasszikus franchise elővételével – hogy a kortárs filmgyártók nem értik, hogy mi tette az eredetiket nagyszerűvé. A Star Wars a 70-es évek produktuma: egy hősies történet a jóról és a gonoszról, olyan kulturális motívumokat felsorakoztatva, amelyek a korabeli amerikaiak előtt sem volt ismeretlen. A Bugman-ek, mint Rian Johnson vagy J.J. Abrams ugyan látják a Star Wars főbb elemeit, de anélkül hogy elmerülnének a kulturális miliőjében, a legjobb, amit tenni képesek az egy nagy költségvetésű SJW nonszensz.

Az Ébredő Erő vagy Az Utolsó Jedi nem képes mást felmutatni, csak jelmezeket és CGI-t. Az X-szárnyúak, fénykardok és űrlények olyannak tűnhetnek, mint az eredeti trilógiában, de a szív és lélek hiányzik belőlük. Gyenge történet, balos agitprop ostoba viccekkel vegyítve. Az Ébredő Erő unalmas és nehézkes volt, de Az Utolsó Jedi egyenesen arra késztet, hogy vágyj Jar Jar Binks komolyságára. Igen, ennyire szörnyű.

Ironikus, hogy miközben Kylo Ren nihilista mantrája, a „hagyd a múltat elpusztulni” alkalmatlan egy Star Wars filmhez, mégis precízen leírja, hogy egy modern mozilátogatónak hogyan is kell kezelnie a franchise-t magát. A Star Wars elpusztult, kockafejűek. És nem fog visszajönni. Itt az idő, hogy hátra vigyük a sufniba és golyót repítsünk a fejébe. Az eredeti trilógia remek volt és néhány videojáték is hozta a szintet, de a majom meghalt, a műsor véget ért.

Szómagyarázat:

Bugman – tipikusan balos városlakó, konzumidióta, hóna alatt a MacBook-jával, iPhone-nal a zsebében (Magyarországon ezekre nincs mindnek pénzük), akinek nincs saját gondolata, véleményét blogokról szedi össze, divatlapok öltöztetik. Nálunk, magyaroknál pejoratív éllel talán „értelmiséginek” szoktuk őket nevezni.

CGI – számítógépes animáció

SJW – magyarul: Társadalmi Igazságosság Harcosai

ROK – a Return of Kings közössége, a weboldal ahonnan ez a cikk is származik.

Rakománykultusz – a wikipédiáról: rakománykultusz-tudomány az a tevékenység, mely külsőségeiben hasonlóságot mutat a tudományos munkával, de módszereiből hiányzik a valódi tudományokra jellemző integritás.

/A fordítás és a szómagyarázat The Mechanic munkája./

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
0 megosztás


117
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
23 Egyéni hozzászólás
94 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
34 Hozzászólások szerzői
Szivlapatcs002bfrgsReszet Elek Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
RedGreg
Újságíró

Nem értem mi a bajotok az egésszel. De komolyan. Tökéletes látlelete a feminizmusnak :)

Nézzük a szitut: egy köteg inkompetens férfi vezette Első Rend gyakorlatilag elpusztította a kompetens nők által vezetett Ellenállást, amit anyagilag támogatott a köztársaság :) Mi ez ha nem a tökéletes leirata a szitunak.

Mert az előző érában, ugye a férfi tábornokok által vezetett anyagilag nem támogatott Lázadók Szövetsége méltó ellenfelévé vált, a szintén profik által irányított fénykorát élő Birodalomnak.

De komolyan, ez az egész annyira tragikomikus, h mi a haverokkal azt mondjuk, Acabar admirális öngyilkos lett. Avagy, az egyetlen olyan lény, aki férfi az Ellenállók vezetésében, és akinek semmi szava nincs a döntésekben. Mellékesen ő volt a Lázadók Szövetségének katonai főparancsnoka, aki a szedett- vedett hadseregből egy félelmetes hadigépezetet faragott, ami végül megnyerte a háborút. No meg ránézésre az Ellenálló cirkáló egy Home One osztályú MC80-as Mon-Calmari csillagcirkáló, de ha “csak” szimpla MC-80-as akkor is arról van szó, hogy a híd megerősített pajzsa még egy Birodalmi Csillagromboló teljes tűzereje ellen is dacolni képes. Szóval két protontorpedó sosem törné át azt a pajzsot.

Reactor
Újságíró

A proton torpedók tűzereje alaposan túl van spirázva a Star Wars-filmekben, ahogy a lézereké is. Az új Halálcsillag melletti csatában többször látni, hogy 4-5 lézertalálattól szétmegy a csillagromboló pajzsgenerátora a híd tetején, vagy éppen maga a csillagromboló megy szét ugyanennyi találattól, az új Halálcsillag közepén az energiaközpontról már nem is beszélve.

A filmből készült űrszimulátorokban viszont egyértelmű, hogy se a lézer, se a proton torpedó nem ér olyan fű de sokat. Egy csillagromboló szétlövéséhez úgy 50 proton torpedó kell (teljes pajzzsal), egy Calamari cirkálóhoz valamivel kevesebb, úgy 30. A későbbi TIE Fighterben jelent meg először olyan fegyver (Heavy space bomb), amiből reálisan 2 találat szétrobbant egy csillaghajót, de azt is csak akkor, ha nincs pajzsa. 100% pajzsnál kell minimum 4 még ebből a cuccból is, a gond csak az, hogy mivel ez nagyméretű robbanótest, max. 2 lehet a hajón. Sima lézerágyúval meg úgy másfél óráig kell lőni. Cserébe viszont sokkal egyszerűbb lelőni a vadászgépeket űrcsatában, még egy átlagpilóta is gond nélkül lelőhet 100 birodalmi vadászgépet (a birodalmiak nem használnak pajzsokat a vadászaikon).

RedGreg
Újságíró

Csak az új filmekben van túlspirázva, az eredeti 6 részben, és a legendává tett EU-ban egyáltalán nincs. De ez teljesen mindegy is. Szerintem Acabar kapcsolta ki a hídpajzsot, mert elege lett abból, h egy adag idióta parancsait kell teljesítenie.

Naooo
Olvasó
Naooo

Az melyik részben volt ebből a gagyi sorozatból, amikor zuhanóbombázó hangot kevertek az ilyen H, vagy X-alakú röpködő biszembaszomok alá?

Naooo
Olvasó
Naooo

Már megint nem oda tette, a fogd és dobddal át akarnám rakni, de nem működik.

Reactor
Újságíró

A TIE Fighterben az Assault Gunboat hajóknak versenyautó hangot adtak :DDDDDDDD

Dan
Újságíró

” 4-5 lézertalálattól szétmegy a csillagromboló pajzsgenerátora a híd tetején” – ezt valami gigantikus faszságnak találtam a filmben (SW 6), mert ha a generátor kívül van a pajzson, akkor mégis mi a pajzs funkciója??? Miért kéne kívül lenni a pajzson?? Szerencsére az X-Wing, Tie Fighter játékoban emlékeim szerint kijavították ezt az ökörséget.

 

RedGreg
Újságíró

Ha jobban megfigyeled az a jelenet úgy van, h a Felkelő flotta épp koncentrálja a tüzet az Executorra, ami ugyan a filmben költségvetési okok miatt nem látszik, de igen jelentős erő. Emiatt az Executor pajzsai összeomlanak, és utána repül be az ablakon az A-szárnyú. Amúgy nem a generátorok a gömbök, hanem a pajzssugárzók :)

 

Taki
Olvasó

Végülis jobb hogy egy rossz film lett, mintha úgy sjw-pc hogy még jó is :)

Aldo
Újságíró

Ne kapkodjuk el. Az évtizedből még itt van a teljes 2018-as és a 2019-es év. Én hiszek benne, hogy a filmipar képes lesz kiokádni magából még ettől is rosszabb filme(ke)t.

Rokapapa
Újságíró

A magam részéről nem láttam a filmet de nem is érdekel. Senki ne értsen félre kifejezetten szerettem a régieket és még az “újkori” első három rész is nézhető volt bár az a szerelmi szál amivel magát a jedi karaktert akarták aláásni már nem kellett volna bele. Az ébredő erő és a zsivány egyes már akkora szemét volt, hogy egy életre elment a kedvem az egésztől.

A tény, hogy az Utolsó Jedi ekkora fos lett már meg sem lep sőt előre látható volt. A női vezetők és a minden fehér férfi gonosz mítosza pedig alap követelmény a mai feminista filmiparban, gyakorlatilag minden mai filmben – sőt még a reklámokban is – felfigyelhetünk ezekre. A magam részéről szívesebben látnék végre valami igazán reális filmalkotást amiben buta és a férfiak védelmére szoruló nők és okos férfiak vannak, az legalább valósághű lenne. Persze olyan szinten kimossák az efféle szemetekkel a férfiak agyát, hogy okos férfit találni már ma is egyre nehezebb.

lady
Olvasó
lady

A legtöbb film szàmomra szinte nézhetetlen mert annyira arrogànsak , elviselhetetlen viselkedésűek a nők . Persze màsok szerint meg életrevalóak ,erősek önàllóak , csak épp a kedvesség hiànyzik belőlük. A magyar sorozatok ugyancsak ilyenek. De gondolom csak kitalàlt szerepek nem létezik hogy sok idióta nő van !

Aldo
Újságíró
Rokapapa
Újságíró

Egyetértek veled ami az arroganciát illeti. Sajnos az idióta nők száma már tíz éve meghaladta azt a szintet ami még társadalmilag elfogadható vagy elviselhető. A helyzet pedig egyre rosszabb lesz mivel a média adja a követendő példát a nőknek. A hatás pedig érthető hisz a fiatal lányok a média mellett a munkából fáradtan hazatérő anyuktól is ezt látja sőt a saját bőrén tapasztalja. Később pedig minden olyan sérelmet amit így összeszednek másokon vezetik le ugyanilyen formában és ezzel a kör be is zárult.

Aldo
Újságíró

Néha azért készül olyan sorozat, ahol a néger a főgeci, de persze rögtön betesznek mellé egy másik banánzabálót, aki egy igazi földre szállt angyal.

Ijk
Olvasó
Ijk

Drámaian felvezették hogy kik lehetnek Rey szülei, aztán megmondták hogy senkik. Amatőrök, teljes gagyi.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Csak, hogy helyretegyük ezt a sok hazugságot, amit össze tudtok itt fantáziálgatni és tényként közölni mindössze néhány blockbusterből kiindulva, itt van néhány felmérés a nemek arányát tekintve a filmekben.

Világszinten a filmekben 2.24 darab férfira jut egy női színész.
5799 beszélő karakternek 30.9%-a női, 69.1%-a férfi.
A filmek 23.3%-ában van női főszereplő.
A gyerekeknek szánt filmekben 29.2% a női főszereplő.
A filmek mindössze 10%-ában oszlanak meg arányosan a nemek.
A női karakterek 14%-a jelenik meg vezetőként, 11% befektetőként, 10%-a politikusként, 15%-a egészségügyisként, 7%-a jogászként/bíróként, 4% sportolóként.

Szóval mi a fenén is rinyáltok, fiúk? :)

Rokapapa
Újságíró

Nem tudom honnan vannak ezek az adatok de az biztos, hogy nem frissek. Továbbá adjuk össze 14+11+10+7=42% Vagyis ennyi a valamilyen formában másoknak parancsolgató agyatlan picsák aránya a filmekben de ha ehhez hozzávesszük a házaséleti szerepeket is ahol kivétel nélkül az ostoba nő hordja a nadrágot ez az arány garantáltan eléri a 90%-ot.

Nem rinyálunk mi semmin pusztán tényeket vázoltunk fel amiket most ezen számokkal alá is támasztottál.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Az egészségügyis és a sportoló miért parancsolgató agyatlan picsa?

Rokapapa
Újságíró

Az egészségügyis és a sportoló miért parancsolgató agyatlan picsa?

Kérlek nézd át figyelmesen az összeadott számokat.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Stimmt…nem számoltam utána.

Art
Olvasó
Art

Ennyit a nyafogó agyatlan picsákról mára.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

A nyafogó agyatlan picsáknak nem szokásuk beismerni,ha tévedtek ,én be szoktam,mint most is.Olyan emberrel én még nem találkoztam,aki sosem tévedett,esetleg nem volt figyelmetlen. Olyannal viszont elég gyakran,aki soha életében ezt nem volt hajlandó beismerni.Igen meglepődnél amúgy az agyammal kapcsolatban…

Biciklis
Olvasó
Biciklis

Ritka, sőt egészen kivételes tulajdonság, amivel rendelkezel. És ezt nem a gúny mondatja velem. Negyven elmúltam, nagyjából az egy kezemen képes vagyok megszámolni, hány olyan nővel találkoztam ezidáig, aki beismeri, vagy elismeri a tévedését. Az esetleges bocsánatkérés pedig már-már földöntúli kategória.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Köszönöm,jólesik ilyesmit hallani. Sajnos én  úgy globálisan (férfiakat,nőket beleértve) azt tapasztalom,hogy ritka az ilyesmi. Ez nálam amúgy egy tudatos önfejlesztés,kemény meló volt. Az is,hogy mindig vállalom a felelősséget is mindenért (mondjuk ebben a munkám is segített). Nehéz dolog egyébként kimondani,ha téved az ember,mert úgy érzi,ezzel kevesebb lesz,rossz lesz a megítélése,pedig pont fordítva van,nekem ez a tapasztalatom,hogy jóval pozitívabban ítélnek meg,ha beismerem a hibáimat (itt sokszor beleesek a felületesség hibájába,mert csak átfutom a dolgokat,sokszor megszakítanak stb).

Bocsánatot kérni sem könnyű dolog,nehéz,de olykor tényleg szükség van rá- Ha fáradt vagyok,nagyon pokróc tudok lenni,próbálok figyelni,de ha az ember tényleg a végkimerülés szélén áll, akkor előfordul, hogy igazságtalanul nyers vagyok. MINDEN esetben bocsánatot kérek a szerelmemtől,mert nem ő tehet róla,rávetítem ki ilyenkor a dolgokat és nem engedhetem meg,hogy őt bántsam,miközben semmi nem az ő hibája.Szóval köszi (egyébként a lányomnak is ezt tanítom és büszke vagyok rá,hogy ő is tud bocsánatot kérni és felelősséget vállalni)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ezek a 2014-es évre vonatkozó adatok, részletes elemzés, mivel idő kell, míg összeszedik, de ha találok frissebbet, hozom. Hogy 2017-ben több volt a női lead, sokkal nem fogja megdobni a statisztikát a női oldal irányába, mivel az mindössze pár film, még ha a legismertebbek is.
Amúgy meg gondolkodj már, filmeket nem Tesco pénztáros Erzsiről és Béla tetőfedőről szoktak csinálni, nyilván jó része valamiféle extrább szerepet tölt be. És fogd már fel, hogy a 42%-nyi szerinted parancsolgató nő még mindig csak a 30.9%-nyi beszélő női karakter között van. A férfiak több beszélő szerepet kapnak, még az olyan, lányoknak szóló mesékben is, mint a Jégvarázs. Erről is vannak ám statisztikák, hogy egyáltalán hány színész szólal meg és mennyit mond, és ebben abszolút a férfiak vezetnek, ismétlem, még a Jégvarázsban is.
És ti ezt sokalljátok,  a 30.9%-ot, nektek női szereplők nélküli filmek kellenének.

Rokapapa
Újságíró

Hány színész szólal meg és mennyit mond? Ez igazán érdekes Mivel a filmekben a nők többet beszélnek mint a férfiak  – pont mint az életben – ezek alól csak az olyan látványosan sokat beszélő férfi főszereplőek esetében van eltérés.

A jégvarázsban is többet beszélnek a nők mint a férfiak, tudom mert a gyerekeimmel együtt néztem meg.

A női szereplőkkel nem lenne baj. A baj ott van, hogy idióta parancsolgató arrogáns üresfejű picsa karakterekkel hülyítik a nőket és buta megalázkodó gyáva férfipótlékokkal a férfiakat.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Lehet,hogy ezért szeretem a Leone filmeket…?

Ha valaki nem látta,tényleg nagyon komolyan ajánlom az egyik top 10-es filmemet,a Zongoraleckét. Garantáltan,szerintem minden FH olvasónak tetszeni fog (na itt tutira nem lehet panaszkodni a főszereplő nő szószátyárkodására-Holly Hunter kiváló alakítása,de ilyen szempontból a Salvation is remek Eva Greennel). Szóval tényleg érdemes megnézni,kiváló alkotás és sokat elárul ám a férfi-nő kapcsolatról és kicsit a női lélek rejtelmeiről is.Ami ezen a filmen izzik Hunter és Keitel között,az valami csoda. Ebből a filmből is kitűnik,hogy érzelmeket nem lehet megvásárolni.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

“A jégvarázsban is többet beszélnek a nők mint a férfiak, tudom mert a gyerekeimmel együtt néztem meg.”

A Jégvarázsban a beszéd aránya 57-43% a férfiak javára, de tőlem tagadhatod, ez csak rólad állít ki bizonyítványt, mely szerint imádsz valami párhuzamos univerzumban élni, amiben neked van igazad. De ez csak otthon működik, a tények makacs dolgok. :)

https://pudding.cool/2017/03/film-dialogue/

Amúgy meg most hoztam statisztikát arról, mennyi a beszélő női szerep, okoska. Hogy szerinted többet beszélnek a nők, az egy jelentéktelen vélemény, a valóság tagadása, te ebben szeretsz élni, a saját nyomorod.

Dan
Újságíró

Engem baromira nem érdekelnek az arányok, mert ez tipikus feminista, SJW narratíva. Az az érdekes, h jó-e a film, illetve hitelesek-e a szereplők. A totál férfiként szereplő nők nem hitelesek. A fizikai közelharcban, náluk sokkal erősebb felépítéssel rendelkező férfiakat lekaratéjozó nők nem hitelesek. A főszereplőnek berakott nőket, akikről ordít, h csak azért rakták be főhősnek, mert feminizmus – nem hiteles.

Mindig ott a példa:

– Leia: főszereplő, sőt az egyik vezető, de mivel nőies, ezért hiteles és élvezetes a szereplése. Végig támogatják erős (!) férfi főszereplők.

– Ripley: bár ő átmegy kicsit férfiba (de nem teljesen, lásd 2-ben az anyaszerep), de ő is hiteles, mert egy karakterfejlődés során, a körülmények kényszerítő ereje miatt válik azzá, ami. Végig támogatják erős (!) férfi főszereplők.

– Trónok harca korábbi évadok: rengeteg nők, akik főszereplők és tökéletesen bemutatják, miként lehet nőként, női eszköztárral ugyanúgy megragadni, megtartani a hatalmat, mint a férfiak, másként. Az utolsó néhány évadban megy ez is sajnos feminista irányba: Jon-on kívül kb. nincs erős férfi, csak a nők a vezetők, akik immár férfiként viselkednek, a férfiak csak az ő támogatóik. Ami ebben a világban elég abszurd.

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr

A hóembert hova számolták?

Rokapapa
Újságíró

A Jégvarázsban a beszéd aránya 57-43% a férfiak javára, de tőlem tagadhatod, ez csak rólad állít ki bizonyítványt, mely szerint imádsz valami párhuzamos univerzumban élni, amiben neked van igazad. De ez csak otthon működik, a tények makacs dolgok. :)

Teljesen igazad van! A tények makacs dolgok.

Az is tény, hogy a statisztikai eredmények mindig attól függnek mik a statisztika kérő elvárásai, mik a társadalom elvárása és mik a politikai hatalom elvárásai. Én ezért nem hiszek a statisztikákban.

Az is tény, hogy a feminizmus csak ártott a nőknek még is itt vagy mint feminista és nem vagy képes ezt belátni. :)

Sértegess csak nyugodtan, rólam lepereg és meg is értelek téged.

Egy feminista élete – mint már azt egy másik cikkhez hozzászólva leírtam – sivár, pozitív érzelmektől mentes. Azon feministák élete a legrosszabb akiket már nem tud kielégíteni a saját “fajtájukkal” folytatott mindenben egyetértő párbeszéd. Ők azok akik bejárnak az “ellenség” táborába is osztani az észt vagy épp a médiákon keresztül hülyítik az embereket. Én megértem, hogy magányos vagy épp sivár örömmentes párkapcsolati életük miatt a férfiakat hibáztatva telehisztiznek mindent. Ők azok akik a saját életük nyomorúságát rá akarják vetíteni a vitapartnereikre.

De én nem haragszom rájuk. Mindössze azt kívánom nekik, hogy legyenek képesek levenni azt a feminista szemüveget amelyen keresztül eltorzulva látják a világot. Kívánom nekik, hogy még fiatalon sikerüljön ráébredniük, hogy pont a feminizmus és az abban való hitük gátolja őket a boldogságban.

lady
Olvasó
lady

Rokapapa

Nem vagyok filmmàniás de azt làtom egy nő is simán tönkre tud vàgni egy filmet.  Persze többet beszélnek a nők de ez sokszor a sokat beszél keveset mond t

Régen is sok könyvet olvastam akkor nem volt net megszoktam hogy a könyvben leirtakkal nem lehet vitatkozni csak nyugtàzni hogy hasznos – e szàmomra amit írtak érdekes tanuldágos vagy lehet lapozni.  Így nem kell annyit csacsogni se ! :)

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Attól, hogy Rókapapa azt állítja, 2+2=5, az nem így van ám. A statisztika cáfolja őt, innentől meg neked is a saját nyomorod, ha inkább neki hiszel, csak mert egy férfinek mindig igaza van, akkor is, ha hülyeséget mond. :)

lady
Olvasó
lady

Persze tudjuk mennyire hitelesek a statisztikàk. Te meg hozod is a filmbeli női mintàkat a sílusoddal. Jaj a szmàjlit el ne felejtsem.:)

Rokapapa
Újságíró

Megértem, hogy amit én leírok az téged idegesít. Párszor már rálépem a tyúkszemedre azzal, hogy megcáfoltam pár hazugságodat.

De szépen kérlek téged mint feministát, hogy legalább próbálj úgy tenni mintha nem a nők életét akarnád rosszabbá tenni. Azzal, hogy nőtársaid véleményét is gusztustalan módon kifogásolod csak a benned rejlő nőgyűlöletet bizonyítod. Ha igazi feministának tartod magad szállj magadba és ne ártani hanem segíteni akarj nőtársaidnak.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ez gondolom a worldwide készített filmek aránya. Amiben pl benne van Bollywood és Kína is. Az elmúlt mondjuk 10 évben A kategóriásnak minősített filmekre lennék kíváncsi ilyen arányban…

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Mindenkinek ugyanaz az internet jön be, biztos lehet találni olyan statisztikákat is, amik csak a hollywoodi filmeket veszik alapul.
Egyébként a mozinézőkről is készülnek, és érdekes, hogy a tavalyi évben is gyakorlatilag ugyanannyi férfi és nő vett jegyet, ebben ritkán van eltérés, ha pár százaléknyi van, akkor a nők javára, tehát néha 1-2%-kal több a női fogyasztó. A filmekben mégis alulreprezentáltak a női karakterek. Illetve ez azt is mutatja, hogy a nők nem szexisták, ellentétben a férfiakkal, akik női filmekre nem igazán ülnek be, esetleg gyerekfilmekre családi mozizáskor.
A statisztikák azért rávilágítanak ilyen érdekes dolgokra a férfiak és nők működéséről, és ezekre tényleg nyugodt szívvel lehet is hivatkozni, amikor arról esik szó, miért bánják a nőgyűlölők a női leadeket annyira, amikor a nők egyébként legalább ugyanakkora filmfogyasztók, mint a férfiak, sőt időnként még nagyobbak is.

Naooo
Olvasó
Naooo

Németországban meg Észak-Koreában biztos nem.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ez mondjuk egy érdekes (igaz brit) statisztika:

https://www.theguardian.com/film/2017/sep/20/british-cinema-gender-imbalance-worse-2017-bfi-filmography

Itt van egy 2015-ös hollywood-i statisztika:

https://womenandhollywood.com/resources/statistics/2015-statistics/

Én inkább azt a tendenciát látom,hogy a női karakterek változnak inkább sokszor hátrányukra. Ennyi női vezető,meg szuper woman tényleg röhejes ,erről már annyit írtunk, pl ami az Atomszőkében folyik az már vicc kategória. Egy erős,női karakter mindig attól lesz erős és pl akcióhős (lásd Ripley és Sarah Connor),hogy “nem annak születik”, nem így találkozunk vele ,hogy kapásból gyilokgép,meg minden,hanem a sors hozza úgy,kialakul,mert nincs más lehetősége,ez a sorsa,így válik azzá ,ha túl akarja élni…ezeknek a karaktereknek van valóban létjogosultsága,de erről is sokszor szó volt.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Egy erős,női karakter mindig attól lesz erős és pl akcióhős (lásd Ripley és Sarah Connor),hogy “nem annak születik”, nem így találkozunk vele ,hogy kapásból gyilokgép,meg minden,hanem a sors hozza úgy,kialakul,mert nincs más lehetősége,ez a sorsa,így válik azzá ,ha túl akarja élni…ezeknek a karaktereknek van valóban létjogosultsága,

Ott a pont!

Annyit még hozzáfűznék, hogy (ha) amint visszaáll a világ  szokásos rendje, ők is visszatérnek a “normál” női szerepekhez ……

inkvisitor1
Olvasó
inkvisitor1

Az Enough-ban teljesen értelemes, hogyan válik gyilkológéppé a csaj, ott részletesen le is van írva az érzelmi és fizikai átalakulás menete. A Lucy-ben (egyik kedvencem) is a film java az agyatlan p*csa (nincs rá jobb szó) átalakulásáról szól valami teljesen emberetelen dologgá, aminek már nincs neme, sem érzelmei. Ripley az Alien sorozatban mindent visz. Nő és mégis rettenetesen kemény. A csaj kommandós az Alien filmből szintén hiteles, nem fizikai harcos hanem fegyverkezelő.

De pl fekete özvegy a bosszúállókból már bugos. Az a nő kellemesen gömbölyű, nem pedig izmolt, mint pl egy MMA harcos vagy simán úszó nő. A KILL BILL menyasszonya pedig már vicc kategória, de ez is volt a cél.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

A Lucy-ban volt ráció,érdekes film volt. Vasquez az Aliens-ből nagy kedvencem volt kamaszkoromban,neki el lehetett hinni,hogy tényleg “tökös”,be is bizonyítja amikor meghal.

Érdekes, Theron amúgy tud jó akcióhős lenni ,szerintem Furiosaként a Mad Max-ben jó volt,valahol ott hitelesnek tűnt (jó ötlet volt,pl.,hogy fél keze,és kopasz feje volt).

Szóval akadnak kivételek,de ott mindig “értelme” van,hogy miért,mitől válik a nőből az ami.

Az Enough-ban voltak túlzások,bár az talán nem lehetetlen-jókora szerencsével,de Lopez-t egyszerűen nem bírom,nem tehetek róla,pedig színésznek szerintem jobb,mint énekes/táncos-nak.

A Kill Bill az egy másik univerzum,ott tényleg semmit sem szabad komolyan venni.(nekem nagyon bejött).

Én nagyon szeretem Noomi Rapace filmjeit is (ott sincs túlnyomva az ereje),de azért általában nagy küzdő,kitartó karakterei vannak .(Prometheus, Tetovált lány, főleg Hardy-val közös filmjei 44. gyermek!, Piszkos pénz,nekem nagyon bejött a Seven Sisters is)

 

 

Balton
Olvasó
Balton

Vagy ott van a Salt ügynök, akit Jolie játszik.

ulomenen
Olvasó

A filmekben mégis alulreprezentáltak a női karakterek. Illetve ez azt is mutatja, hogy a nők nem szexisták, ellentétben a férfiakkal, akik női filmekre nem igazán ülnek be, esetleg gyerekfilmekre családi mozizáskor.”

A filmeket a liberális pc ideológia szerint készítik Hollywood- ban. De ami még ennél is fontosabb, az a pénz. Ha tehát a nézők szívesebben nézik a férfi többségű filmeket, olyat fognak készíteni. Ha a nőknek szánt csajos filmek akkor őrült kasszasikerek lennének, abból készítenének minél többet. De nincsen így. A férfiak a férfiakra kíváncsiak, meg egy-két szép, kedves, vicces, szexi nőre. És a nők is ilyen filmekre kíváncsiak, amiben erős, aktív, hősies, vicces stb. férfiak vannak, meg a szép nőik. Meg ők még a csajosakat is megnézik. Ebben semmi szexizmus nincs, ilyen a világ.

Tudod, olyan ez, mint az öltözködés. Egy nő öltözhet férfiruhába (farmernadrág, póló) és öltözhet női ruhába is (szoknya, blúz), ahogy kedve tartja. Egy férfi nadrágot fog hordani. És szoknyát nem azért nem hord, mert szexista

Reszet Elek
Újságíró

Miből gondolod, hogy a nők alapban nőket akarnak nézni? Megnézetheted velük Hermionét a Potterben, de akkor is Pitonra lesznek ráizgulva.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Arról is van statisztika, hogy a HALOTTAK aránya milyen a filmekben? Magyarán, tudod, hogy hány %-ban MÉSZÁROLJÁK a férfiakat. Már ha fontos, hogy milyen mintát ad a mozi. Tudod… csak pl. a legutóbbi Carmen feldolgozás miatt… ahol nem halhatott meg nő…

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr

“…tavalyi évben is gyakorlatilag ugyanannyi férfi és nő vett jegyet…”

Ezt ki listázza, mikor és hogyan? Nálunk nem lehet külön női-, és férfi jegyet venni a moziban.

Rokapapa
Újságíró

Egyébként a mozinézőkről is készülnek, és érdekes, hogy a tavalyi évben is gyakorlatilag ugyanannyi férfi és nő vett jegyet, ebben ritkán van eltérés, ha pár százaléknyi van, akkor a nők javára, tehát néha 1-2%-kal több a női fogyasztó.

Azért ez már több mint szánalmas. Ékesen bizonyítja a statisztikák hiteltelenségét. Képtelenség statisztikailag meghatározni a nemek arányát a mozilátogatók de még a jegyvásárlók között is. Az a legnagyobb idióta aki elhiszi, hogy az efféle statisztikáknak van bármiféle háttere a hasra ütésen kívül.

Art
Olvasó
Art

És ez ki a faszt érdekel.

Aldo
Újságíró

Borzasztó. Női kvótákat ide is, de rögvest.
Nem rész hasonló statisztika készült, ahol kimutatták, hogy az Észak-Amerikában futó sorozatok kb 900 állandó szereplő közül hány százalék homokos, biszexuális vagy más ferde hajlamú és, hogy ez 2%-kal több mint egy évvel korábban.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nagyobb, de még mindig jelentéktelen, pár százalék összesen. :)

Aldo
Újságíró

Az pont pár százalékkal több, mint kéne.

kangal
Olvasó
kangal

A női karakterek 14%-a jelenik meg vezetőként, 11% befektetőként, 10%-a politikusként, 15%-a egészségügyisként, 7%-a jogászként/bíróként, 4% sportolóként.

14+11+10+15+7+4=61

Maradék 39 az mi?

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

A brit link alapján prosti,esetleg biodíszlet

kangal
Olvasó
kangal

sztem ezek beszélő karakterek, szal 39% prosti?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Minden más. :)

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Nem matematikus, az biztos. A statisztika készítői meg pláne.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Világszinten a filmekben 2.24 darab férfira jut egy női színész.

Ahogy a metánban 1:4-hez a szén/hidrogén arány…….meg kéne változtatni, lécci lécci, lécci, ahogy a gendernőiniggerkvótabuzik verik a blattot hogy milyen bőrű/nemű zenekari szerzők műveit, milyen gyakran játsszák……

Ha több nő szerepelne, jobbak lennének a filmek?, mióta „fokmérő” egy alkotásban a nemek aránya, mennyisége? Amúgy látjuk az újrafeldolgozásokban mennyire sikeresek a férfikarakterek nőkre cserélése, fantasztikusan jó filmeket csináltak pina cserével/halmozással, tényleg….

Pontosan ugyanaz az álszent SJW-feminista szarság, hogy kvótát a partlamentbe/vezetői/jól fizető stb. stb. állásokba, (most még egyelőre ) a pina (megléte) alapján….

,    
5799 beszélő karakternek 30.9%-a női, 69.1%-a férfi.

A vízmolekulában is két hidrogén jut az egyedüli oxigénre,  követeljük az egyenlőséget ott is…….


A filmek 23.3%-ában van női főszereplő.

 

A National Geographic/Animal Planet/Spektrum stb. filmjei is benne vannak ebben? Miért nem?:)

Hülyén nézne ki Zeus szerepében egy nő vagy esetleg nigger….., ja, várjunk: a nigger már van, akkor a kvóta negyede már teljesült, de egészében majd (csak) akkor, ha zsidóniggertranszneműanya –na, az akkor már jó lenne…..

A gyerekeknek szánt filmekben 29.2% a női főszereplő.

Ja,  borzasztó, pedig a  (nép)mesék/mitológiák/mítoszok//regények/novellák stb.-ben fordítva van ez az arány, ……baszki, nem , még rosszabb, ez hallatlan, fel kéne  négyelni a szerzőket, vagy legalább a sírjukra szarni, ha már nem élnek….

A filmek mindössze 10%-ában oszlanak meg arányosan a nemek.

Egen,  300-ban/Trójában/Gladiátor/Rettenthetelen  stb. stb.-ben én is hiányolom, hogy nem hentelnek le elég nőt, csak azokat a szemét férfiakat, no meg nevetséges a sok szoknyákban  futkosó elnyomó, a szemetek kicserélték a női karaktereket férfiakra, hallatlan……

A női karakterek 14%-a jelenik meg vezetőként,

Túl sok, mert max 5%-uk ha alkalmas lenne rá (képesség alapján), de ugye ez azzal jár, hogy ha (jó) vezető, (akkor már )nem tekinthető  nőnek, elveszti a női (elő)jogait, nem lehet hipergám/goldigger/shittesztelő stb.hisztipicsa(bár 90%-uk megpróbálja és rí hogy pofánbaszta a választott sorsa), hanem „férfiként” kell (komoly) döntéseket hozni, felelősséget/kockázatot stb.  (és azok eredményeit) vállalni és erre( az arányaiban alkalmasabb férfiaknak is )csak max 20%-a képes, így a tényleges arány 1% körül kéne legyen, szóval, ez kurvára túl van teljesítve….

11% befektetőként,

Ezt furcsállom, mert a világ vagyonának a fele a tulajdonukban van (ami egy természetes állapot, de ráadásul, az összes pina náluk van:), no vajon miért?:), ha rosszmájú vagyok, akkor azt mondanám: valószínű, hogy el is költi……:)

10%-a politikusként,

Igen, „békeidő(k)ben” elbohóckodnak, de ha gáz van, akkor vagy hülyeségeket csinálnak, vagy sírnak a TV-ben, meg sopánkodnak…..Nyugi, a balfasz manginák szintén, sok különbség nincs a két csoport közt ebből a szempontból…..

15%-a egészségügyisként,

igen, azért ápoló a megnevezés, nem véletlenül, bár az utóbbi időkben (utolsó 20 év) kíváncsi lennék, hogy ezekből mennyi az orvosok aránya, szemben  a (megjelenített) férfiorvosokhoz képest….

7%-a jogászként/bíróként,

Lásd a vezetőkkel kapcsolatos megállapításokat……

4% sportolóként.

Ez nem tudom mit keres itt, mert irreleváns:)

Szóval mi a fenén is rinyáltok, fiúk? :)

Fene tudja, talán (többek közt) az bassza fel az agyunkat, hogy a pofánkba tolják a hazug SJW –LMBTQUERY faszságaikat, kondicionálnak…..…esetleg, majd ezek folyományaként, ha eleget nyomatják, akkor a gyerekeink nem a hülyeséget, hanem a normál értékrendet kérdőjelezik meg és nehéz ennyi szarral állandóan megküzdeni ……..de az is lehet, hogy csak én vagyok (többek közt:) egy vaskalapos/ elmaradott / konzervatív stb. stb. ………

Aldo
Újságíró

“300-ban/Trójában/Gladiátor/Rettenthetelen  stb. stb.-ben én is hiányolom, hogy nem hentelnek le elég nőt”

Még a 24 sorozatban is Jack Bauer kinyírt vagy 300 embert, de ebből csak 5-6 nő volt. Ez is micsoda szexizmus már.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Mert a 24-ban is alig volt női szereplő, pláne hentelni való. De nem is kellett bele több.

Aldo
Újságíró

Dehogy nem. Ha ide is alkalmazták volna a 20%-os kvótát, akkor legalább 60 nőt kellett volna megölnie. És akkor a szokásos néger és buzi kvótáról még szó sem esett.

Aldo
Újságíró

De már a sorozatgyilkos Dexter Morgan is a 135-ből csak 9 nőt intézett el.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Hogy a filmekben 30% a női szereplők aránya, az neked pofába tolás? Mennyivel lennél elégedett, 10-zel? Tényleg élveznéd a filmeket csak férfi szereplőkkel, mint egy elbaszott kanbuli?
Igazából amit csináltok, csak egy nőgyűlölő és rasszista hőbörgés. Semmi sem támasztja alá, hogy több volna a női szerep, pláne a női főszerep, sem a fekete, sem a meleg karakter, még mindig a fehér férfiak kapják a szerepek többségét. Arról is van statisztika, hogy ha egy filmben tudós jelenik meg, 7 esetből 6-szor az férfi, egyszer nő – de nektek az az egy fáj annyira, hogy itt rinyáltok, hogy mivé korcsosul a világ, ez úgy leírja az egész antifeminizmust. :)

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Ez nem igaz, telenyomják az amerikai filmeket kisebbségi főszereplőkkel. Nézzük a Flash első sorozatát, a főhős egy fehér férfi, a nője egy néger nő ( a jó anyját annak, aki ezt kitalálta ), a nő apja a néger rendőr, a néger nő első fickója egy fehér rendőr, a gonosz ellenség egy fehér férfi, a munkatársai egy fehér nő és egy mexikói fickó, a rendőrkapitány egy indiai buzi. Tehát a nyolcból három fehér férfi, abból egy gonosz, egy fehér nő, a többi kisebbségi.

Aldo
Újságíró

“Ez nem igaz, telenyomják az amerikai filmeket kisebbségi főszereplőkkel.”
Mostanában a fekete főnökasszony a menő.

“Nézzük a Flash első sorozatát, a főhős egy fehér férfi,”
Ráadásul még heteró is. Lassan már ennek is örülni kell.

“a nője egy néger nő ( a jó anyját annak, aki ezt kitalálta ),”
A legkisebb gond, hogy néger. Annál nagyobb baj, hogy a karakter úgy szar ahogy van és a csaj is rendkívül tehetségtelen színésznő.

“a gonosz ellenség egy fehér férfi,”
Mi más lenne?

“a munkatársai egy fehér nő és egy mexikói fickó, a rendőrkapitány egy indiai buzi.”
Szomorú, hogy pont a muszlimok maradtak ki.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Hogy a filmekben 30% a női szereplők aránya, az neked pofába tolás?

Kénytelen vagyok Deadpool kolléga szavaival élni: funkcionális analfabéta vagy-e?:)

Kurva lényegtelenek az arányok – semmilyen összefüggésben nincsenek azzal, hogy egy film jó vagy sem – nem az ivararánytól lesz egy film jó vagy rossz.

A pofámba tolással kapcsolatosan pedig idézném az idevágó részt:….. hazug SJW –LMBTQUERY faszságaikat, kondicionálnak…..…

Amúgy meg leszarom a filmekben az ivararányt, ha a megfelelő nemek(ha már itt vagyunk akkor az LMBTQgenderretardáltakat is beleértve)  a „helyükön vannak kezelve”,  és nem a faszságokat tolják az arcomba.

Mennyivel lennél elégedett, 10-zel? Tényleg élveznéd a filmeket csak férfi szereplőkkel, mint egy elbaszott kanbuli?

Az hogy te milyen bábokat állítasz és ez mennyire szolgálja a nyomorod ventillálását/feldolgozását, az azt hiszem, hogy a lélekbúvárodra tartozik,de ugye nem várod el, hogy én is püfölni kezdjem?


Igazából amit csináltok, csak egy nőgyűlölő és rasszista hőbörgés.

Akkor jó, megnyugodhatsz,  hogy neked van igazad.

Semmi sem támasztja alá, hogy több volna a női szerep,

Őszintén, ki a faszt érdekel? Ha a hülyepicsákat nagyobb számba tolják a pofámba , attól jobb lesz a hülyepicsáknak/feministáknak? Kontraproduktív:)

pláne a női főszerep,

Azért a kurvák 90%-a nő, főszerepben….

sem a fekete, sem a meleg karakter,

a cigányt((a többi genderről nem is beszélve:) kihagytad….

még mindig a fehér férfiak kapják a szerepek többségét.

Nem véletlenül, pl. elég hülyén nézne ki egy buzi, Dzsingisz kán szerepébe,  a harcban elhulló nők sem felemelő látvány, de a non plus utra egy niggercigány Attila/István király lenne:), értem én hogy szar, de hiába hisztiztek.

Arról is van statisztika, hogy ha egy filmben tudós jelenik meg, 7 esetből 6-szor az férfi, egyszer nő –

Atyaúristen, betelt a pohár:), ezt a diszkriminációt már nem bírom, fel kell kötnöm magam:)

Te tényleg  a „megjelenési arányokon”  hisztizel? ebből vonsz le következtetést? Ez dönti el egy filmről, hogy milyen?

Apropó, asszem egyetlen egy példára emlékszem, amikor pl egy főszereplő szült és az nem nő volt, jó lenne, ha azért is hisztiznél, hogy a férfiak is szülhessenek, az egyenlőség nevébe……bár nemrég linkeltem egy transzbuziátoperáltanya szarságot, úgyhogy az irány, ha még nem is kristálytiszta, de azért látható….

de nektek az az egy fáj annyira, hogy itt rinyáltok, hogy mivé korcsosul a világ, ez úgy leírja az egész antifeminizmust. :)

Ja,  a fájdalom elveszi az eszünket:)

https://www.youtube.com/watch?v=gche1Pw8YyU

wittukind
Olvasó
wittukind

Jó meglátás….egyébként bisztos hogy SS a régi picsacska+kiniskel 2.0

Ijk
Olvasó
Ijk

Ha a filmtörténelemben a SW8 lenne az egyetlen film női szereplőkkel akkor is szar lenne.

Ha a filmtörténelemben a SW8 lenne az egyetlen film amiben férfi is szerepel akkor is szar film lenne.

 

Egyébként meg több nőt a filmekbe, én jobban szeretnék dögös nőket nézni mint mondjuk Adam Sandlert. A filmek nagy része amúgy is hulladék és nem a nemek megoszlása miatt.

Reszet Elek
Újságíró

Nézzél leszbi pornót! Ott átlalában szép nők vannak és a filmek amúgy is hulladékok.

Rokapapa
Újságíró

“Hogy a filmekben 30% a női szereplők aránya, az neked pofába tolás?”

Ha a filmiparban ez az arány valóságos lenne akkor a szappanoperákban szereplő nők száma nem lenne 70-80%-os – mivel már nem férnek bele a 30%-os kvótába – sőt egyetlen nőről sem lenne tíz éven át tartó sorozat.

Aldo
Újságíró

“Tényleg élveznéd a filmeket csak férfi szereplőkkel, mint egy elbaszott kanbuli?”
Jaja, mert ez a sok ún. csajos film az mennyivel jobb már. Egyetlen évet sem úszhatunk meg, hogy legalább egy ne jusson el a mozikba.
Ott van a Predator első része, amit kb. havonta lead valamelyik kisebb csatorna. Összesen van benne hat férfi (bár itt is elég multi kulti a csapat), akik jól lekaszálnak pár koszos mexikóit, vagy hasonló latin hulladékot. Igaz van egy csaj is, aki nem kezd el hősködni, nem kapja fel a fegyvert és nem lesz férfibb a férfinél. Na, ez már film. Nagyon hiányolom ezeket a régi típusú erőszakos akciófilmeket.

“Igazából amit csináltok, csak egy nőgyűlölő és rasszista hőbörgés.”
Uncsi már.

“Semmi sem támasztja alá, hogy több volna a női szerep, pláne a női főszerep, sem a fekete, sem a meleg karakter, még mindig a fehér férfiak kapják a szerepek többségét.”
Ja a sok primitív, műveletlen, erőszakos, tahó szerepre mindig jók a fehér férfiak.

“Arról is van statisztika, hogy ha egy filmben tudós jelenik meg, 7 esetből 6-szor az férfi, egyszer nő”
Cserébe viszont ha nyavalyogni kell, ott 7-ből 7-szer nő az illető.

“– de nektek az az egy fáj annyira, hogy itt rinyáltok, hogy mivé korcsosul a világ, ez úgy leírja az egész antifeminizmust. :)”
Ezek a szar filmek a már elkorcsosult világ lenyomatai. Amúgy meg minden olyan film, ahol a nő faszon vagy fakananálon kívül mást vesz a kezébe, az nézhetetlen fos.

Domokos Endre János
Újságíró

Most frankón azért csépelitek egymást, hogy egy filmben hány százalék fekete/fehér/sárga/nő/buzi/nem bináris nemű/cserepes növény/stb. karakter van? :)

Én nem értek a filmes esztétikához és töredelmesen bevallom, elfelejtettem statisztikát készíteni a Star Wars 8 (vagy bármely film) karaktereiről, így nem tudom pontos kimutatásokkal alátámasztani a filmmel szembeni ellenérzéseimet. Szerintem amit a film sugallni akar, azt akkor is sugallni tudná, ha még Leiát is Hulk Hogan alakítaná, nem attól lesz rossz vagy jó, hogy hány százalék ilyen vagy olyan karakter van benne. Ahogy a cikk fogalmaz: “A Star Wars a 70-es évek produktuma: egy hősies történet a jóról és a gonoszról, olyan kulturális motívumokat felsorakoztatva, amelyek a korabeli amerikaiak előtt sem volt ismeretlen. […] Az Ébredő Erő vagy Az Utolsó Jedi nem képes mást felmutatni, csak jelmezeket és CGI-t. Az X-szárnyúak, fénykardok és űrlények olyannak tűnhetnek, mint az eredeti trilógiában, de a szív és lélek hiányzik belőlük. Gyenge történet, balos agitprop ostoba viccekkel vegyítve.”

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem nekem számít, ők feszülnek rajta, hogy mennyi a nő a Star Warsban. :)
Értelmes embernek a lényeg a jó script.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nem nekem számít, ők feszülnek rajta, hogy mennyi a nő a Star Warsban. :)

Észlény, nem a nők mennyisége miatt szar, hanem (többek közt azért is:) mert a nők( meg a többi “kisebbségi”) vagy funkciótlan, vagy töltelék, illogikátlan stb. egyszóval: nem a megfelelő szerepben vannak és ez még csak az egyik szara a filmnek…


Értelmes embernek a lényeg a jó script.

Azért floodolsz itt az ivar/szemét aránnyal, ja…..

szerk:

Az script meg kritikán aluli, ráadásként jön a hülyepicsák/kisebbségiek nem megfelelő/elbaszott szerepben(szerepkörben)……

Apropó, valakinek van információja  arról, hogy a jelenleg szopkodott muzulmánok miért nincsenek benne? Ezért mikor lesz felháborodott hiszticunami az (egyenlőség/norassism/hasonló szarságok nevében ) a feministák/SJW-k részéről?……

 

Aldo
Újságíró

“Apropó, valakinek van információja  arról, hogy a jelenleg szopkodott muzulmánok miért nincsenek benne? Ezért mikor lesz felháborodott hiszticunami az (egyenlőség/norassism/hasonló szarságok nevében ) a feministák/SJW-k részéről?……”

Erről egy régi vicc jutott eszembe.
George Bush és Szaddam Husszein beszélgetnek.
– Te George, hogy lehet, hogy a Star Trekben van fekete, ázsiai, nő, mindenféle idegen, de muszlim egy se?
– Na, de Szaddam! Hiszen a Star Trek a jövőben játszódik.

Lehet, hogy a messzi-messzi galaxis más megtisztult a törülközőfejekből.

Domokos Endre János
Újságíró

Az ebből a filmből sajnos kimaradt… :)

Statisztikával bármit és bárminek az ellenkezőjét be lehet bizonyítani, de egy alkotás esztétikai értékét számokkal bajos leírni. Ha vesszük az összes filmet, összeadjuk az összes karaktert és megnézzük hány nő és hány férfi van köztük, számszerűleg igaz, de a lényeget nem kifejező (viszont manipulációra igen alkalmas) eredményt kapunk. Ott van pl. A halál ötven órája (kedvenc jelenet :)), amiben gyakorlatilag egy darab nő sincs (remélem, ha szépen megkérlek, felszólalsz ez ellen a kiáltó szociális igazságtalanság ellen ;) ), de benne van a statisztikában.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Egy azért van (az is prosti) :),nekem egyébként a vele lévő jelenet az egyik kedvencem,ettől lesz alfa (és szimpatikus többek között) Hessler ezredes. Erről már volt szó korábban itt,állítólag zokogtak a mozikban anno , (nyilván többségben nők),amikor a végén meghal.

Amúgy ez is top 10 filmjeim egyike…

Teljesen természetes,hogy bizonyos filmekben nincs nő (vagy viszont férfi). Most készülök megnézni ezt: http://www.imdb.com/title/tt3841424/ ,szerintem ebben sem lesz sok nő, de jónak tűnik.

Mint ahogy ebben meg fura lett volna sok férfi : http://www.imdb.com/title/tt0304415/?ref_=nm_flmg_act_23

Szerintem egyértelműen a story ami számít és ettől függ az is, hogy milyen legyen a nemek aránya.

Az Ex Machina-ban senki nem lamentált,hogy nő a főszereplő…

Amúgy tudtátok ,hogy Ripley tök véletlenül lett nő ?. Mindenféle extrás rendezői változatos DVD-n van meg az Alien, (Ridley Scott eredeti aláírásával,személyesen elkérve)remek a werk része,Alien rajongóknak melegen ajánlom.

 

Domokos Endre János
Újságíró

Hessler ezredes karakterét egyébként róla mintázták:
Joachim Peiper
Joachim Peiper

Reszet Elek
Újságíró

Utóbbit ne nézd meg mert nem jó.

Reszet Elek
Újságíró

Örök fájdalmam, hogy M47 Pattonokkal játszatták a Pz VI B-ket. Ez alávalóság.

Domokos Endre János
Újságíró

Az volt kéznél… :) Érdekes, hogy a Kelly hőseiben viszont a Tigris, az tényleg Tigris.

RedGreg
Újságíró

Drága egyetlen SerialSluttom legyen tökéletesen igazad, és a számok legyenek teljesen valósak. Nem néztem utána, igazán nem is érdekel. Ugyanis filmeket nézek, és nem szeretnék olyan világban élni ahol kínosan ügyelni kell arra, h minden filmben a szereplők fele nő legyen. Vagy épp férfi. A klarissza rend életét bemutató filmbe ne írjanak be csak azért 50 férfit, mert 50 apáca is szerepel, stb stb stb.

Jelen esetben kedves hölgyem egy filmről van szó. Ez a film az utolsó jedik címet viseli, és katasztrofális. Ugyanis ez egy háborús film, ahol pusztán sjw-skedés miatt pont ez a vonal lesz teljesen reménytelenül szar. Ha gondolod részletezhetem is, de röviden és tömören:

-egy MC80-as csillagcirkáló képes fedezni a szállítóhajókat, de el se sütnek egy ágyút se. Meg eleve baromság az az egész terv…

-“mindenki lője a Milenium Falcont…”

Muhr úr
Olvasó
Muhr úr

“Ugyanis filmeket nézek, és nem szeretnék olyan világban élni ahol kínosan ügyelni kell arra, h minden filmben a szereplők fele nő legyen. Vagy épp férfi.”

Ez már kevés, már megszólalás-kvóta is kell!

ulomenen
Olvasó

Meg itt van ez a sorozat a trójai háborúról is:

Kérdéses, hogy a szerecsen színészek szerepeltetése mit ad hozzá a sorozat mélységéhez, hiszen tudvalevő, hogy valaki nem lesz önmagában attól a ténytől jó, netán másoknál jobb csepürágó, mert sötét a bőre. A néger nézők pedig nem valószínű, hogy az Achilleuszt alakító David Gyasi miatt jobban fognak érdeklődni a trójai mondakör és az ógörög történelem iránt. Az elvárásokkal, hagyományokkal, történelmi tényekkel való szembemenés pedig nem bír önálló művészi értékkel még akkor sem, ha manapság sokan egyedül ezt tekintik a művészet egyetlen kritériumának. 

Teljes szöveg itt: http://perszeusz.blog.hu/2018/01/07/a_negerek_mar_a_spajzban_vannak

Aldo
Újságíró

Menjenek a kurva anyjukba az ilyen felforgató liberális négerimádó gecik. Lassan már annak is örülni kell, hogy Zeusz néger és nem buzi. Amúgy egyszerűen bojkottálni kell az ilyen hulladékokat.

kangal
Olvasó
kangal

Azon én is röhögtem, amikor a Thorban Heimdal néger…

Aldo
Újságíró

Pedig ezen sírni kéne. Néger isten. Ez már önmagában is felháborító és nevetséges. Mondjuk a képregényes filmek döntő többsége amúgy is szar. Csak mert elbasznak már 100 millió dollárt meg felveszik egy zöld tornateremben még nem lesz jó.

ulomenen
Olvasó

Megint nem hagyják békén a négereket. Most a H&M-et nyaggatták egy katalógusfotó miatt.

“Elgondolkodtam azon, mi történt volna, ha fordítva adják fel a gyerekekre a pulcsikat: a fehér srác feszítene a majmosban és a néger srác a mangrove túlélősben. Valószínűleg semmi, bár kreatív és gyakorlott megsértődők nyilván ebben a verzióban is találtak volna kifogásolni valót. Így azonban, hogy a szerecsen csemetén volt az ominózus ruhadarab, a megsértődőknek más dolguk sem volt, mint 1.: a négereket zusammen azonosítani a majmokkal gondolatban, 2.: rájönni, hogy ha ők megtették, akkor biztosan a gonosz H&M is ilyen szándékból követte el ezt a szörnyű tettet  3.: rasszistát kiabálni a másikra, észre sem véve, hogy ők maguk a hunyók a dologban. ”

Teljes szöveg itt: http://perszeusz.blog.hu/2018/01/11/a_negerek_mar_a_spajzban_vannak_ii– de a H&M-ben mindenképp

Alex
Olvasó
Alex

Annyi szépet írtatok, lassan kedvem lesz megnézni :)

Dan
Újságíró

Tudjátok, elvileg lesz Han Solo film is. Szerintem arról fog szólni a történet, hogy a kínai Hanna Solo átoperáltatja magát néger, transz Han Solo-nak. De lehet, h addigra már Hen lesz, mert az jobban semleges nemű.

Más. Bár a Battlefront mini-egyszemélyes kampányának a videói igen minőségiek, látni ott is a feminista hányást: a főhősnő 1:1-ben férfi – nulla, azaz nulla nőies tulajdonságát lehet felfedezni! És akkor hasonlítsuk össze Leiával: az SW-ben alapvetően ő a főnök, mégis végig nőies tud maradni.

Dan
Újságíró

Az egyik legfrappánsabb angol kritika. :) Kicsit tömény, kicsit gyors, de nagyon erős, ugyanakkor alapos is!

https://www.youtube.com/watch?v=9QJRw56cOVw

xcsakx
Olvasó
xcsakx

What the fuck is going on this world?

Reszet Elek
Újságíró

Most néztem meg és visszasírom Jar Jar-t!

Jeltz Vogon Prostatikus
Olvasó

Star Wars 8 | Csalódtunk az Utolsó Jedikben? | Spoileres Filmkritika
https://youtu.be/DZMtZVLDBck

RedGreg
Újságíró

Ezt akartam én is belinkelni :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx
Domokos Endre János
Újságíró

A kritika jobb, mint a film… :)

gpetersz
Olvasó
gpetersz

“A tavalyi Zsivány Egyes kivételével, az elmúlt húsz év minden Star Wars filmje tiszta, hamisítatlan szemét volt”

Ez marhaság.

1. A Zsivány Egyes is szar volt. Én ott döntöttem el, hogy soha többé Disney SW. (vagy SjW)

2. A Sithek bosszúja egy kimondottan jó film. Ahogy Anakinból Vader lesz, az megindító.

Reszet Elek
Újságíró

A Zsivány egyes legalább nyomokban SW-t tartalmazott.

A Sithek bosszúja az új trilógia legjobb része volt, hangulatában közelített az eredetihez.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

2. A Sithek bosszúja egy kimondottan jó film. Ahogy Anakinból Vader lesz, az megindító.

Lehet hogy szemét vagyok, de nekem Anakin egy hisztis hülyepicsa, egy sértődött kis geci, aki annyira balfasz ráadásul, hogy arra sem képes, hogy tudatosan válassza a sötét oldalt, hanem (ez olyan romantikusan – taknyoscukormázasan:) “belesodródik”(honnan a faszból ismerős ez a “felmentési foma”?:) kik szoktak “véletlen” szituációkba belesodródni? netán a Szív Hangjai/Hídjai? mindig a körülmények áldozata volt …..  , kb az a szint, hogy hol vannak az igazi férfiak….?, amikor lezúg a hülyepicsa  a faszkörhintáról…..

Analógia- (dús)gazdag szülők egyke, elkényeztetett gyereke, aki állandóan felcsavarodik a fára, és mindig megússza-(a karma az karma:) (csak a járművek változnak alatta és mindig valamilyen részét otthagyja  a fán:), bár jogosan, az a büntetése, hogy megélje azt  a nyomort  amit magának megteremtett....

Anakinból nem Vader lesz, mindig is az volt, egy esendő/önző kis geci, aki felnőve nagy balfasz geci lett és egész életében csak sodródott, és mindig mástól várta a boldogságot….

Hm. olyan ismerős ez nekem:) olyan hülyepicsássírámosszarságos……

kieg.:

A hülyeség nemfüggetlen:)

herceg
Olvasó
herceg

Angolul értőknek ezt is csak ajánlani tudom:

https://www.youtube.com/watch?v=R0QPCS4a84k

the hermit
Olvasó

Jó lenne, ha a Blade Runner 2049-ről is írna valaki kritikát.

A SW egy mesefilmsorozat, anno én is szívesen néztem az első hármat, de régen kinőttem belőle.

Reszet Elek
Újságíró

Az SW-ben kemény agitprop megy, ezért van itt helye. A BR 49 meg “csak” egy baromi jó film.

Különlegessége abban is áll, hogy azon kevés folytatások közé tartozik, amit nem szartak el, sőt sok tekintetben még az eredetinél is jobb. Szóval az ilyesmi leginkább valami filmes oldalra való.

Dan
Újságíró

Rövid és frappáns anyag:

If Rey Were Luke – A New Hope: Mary Sue Edition

https://www.youtube.com/watch?v=PE2at2Wo9sU

Reszet Elek
Újságíró
-
Olvasó
-

tipikusan balos városlakó, konzumidióta, hóna alatt a MacBook-jával, iPhone-nal a zsebében (Magyarországon ezekre nincs mindnek pénzük), akinek nincs saját gondolata, véleményét blogokról szedi összePUZSÉR

Balton
Olvasó
Balton

https://wmn.hu/kult/48931-ez-tenyleg-az-evszazad-atverese-na-jo-csak-az-idei-eve-

Egy kis picsogás, mer’ nem gyütt össze a ocean’s női remakje, női tollból mert ha van meetto akkor a női filmek mééér neeem???

“Ez pedig különösképp ciki, tekintve, hogy Hollywoodban immár megkövetelik a színésznők a nekik járó tiszteletet, egyenlőséget és partnerséget, és egy maszkulin film nőiesített verziójától sokan várják, hogy bizonyítson. Ezúttal nem sikerült. (Pedig nem az első próbálkozás volt, lásd például a Szellemirtókat Melissa McCarthy-val, vagy Koszorúslányokat, ami a Másnaposok női verziójának tekinthető.)” tévedsz babám, amiket leírtál egyik sem volt kasszasiker, jó ha összeszedték a betevőt, a Szellemírtók meg külön kategória, a hogyan basszunk szét egy korábban jó akármitnak.

Aldo
Újságíró

“Ez pedig különösképp ciki, tekintve, hogy Hollywoodban immár megkövetelik a színésznők a nekik járó tiszteletet, egyenlőséget és partnerséget”
Takarodjanak pornózni. Ott jóval több pénzt kapnak, mint a férfi kollégák.

“egy maszkulin film nőiesített verziójától sokan várják, hogy bizonyítson. Ezúttal nem sikerült.”
Ha megbecsülést akartok, akkor miért nem írtok olyan forgatókönyveket, ahol bizonyíthattok? Miért teszitek tönkre a régi klasszikusokat? Azt hiszitek, hogyha a régi kasszasikerek férfiszereplőit lecserélitek nőire, akkor azok ugyanolyan sikeresek lesznek? Ennyire lusta dögök vagytok, vagy csak ennyire hülyének nézitek a közönséget? Ha az ez ocean 8 nevű moslék is csúnyán elhasal, mint a többi, akkor mi lesz az újabb kifogás?

Reszet Elek
Újságíró

Nem azért bukott a film mert egy feminista remake, hanem mert férfiak csinálták meg… Agyrém! Komolyan kezd fárasztani ez a szánalmas, folyamatos női mosakodás, hogy mindig valaki más a hibás. Baromira gyerekes.

Aldo
Újságíró

Kíváncsi leszek mikor lesz lehülyézve a közönség.

Naooo
Olvasó
Naooo

Hülye közönség. Hülye aki beül rá.

rgs
Olvasó
rgs

Nem igazán a filmhez szólnék hozzá, inkább a kísérőjelenséghez. A franc tudja, de nekem Daisy Ridley (épp a sokadik diznis starvars epizód, jobb színész télleg nem volt? Teljesen jellegtelen, unalmas globus vagdalthús), vagy éppen Kristen Stewart (vámpíros izék vagy a csárli angyalai – és egyben a legrosszabb de inkább ijesztő a palettán), vagy megint éppen Alicia Vikander a Tomb raiderből (szebb arc az előzőekhez képest de olyan a csípője/teste mint egy tízéves fiúé) sem igazán tűnik vonzó nőnek. Karcsúak ésatöbbi, de kraft az nincs egyikben sem. Pedig szerep szerint ők valami amazont alakítanak… Mint a kifacsart citrom, csak a héja maradt. Sigourney Weaver mocskosul jó volt a szerepeiben (akármit is játszott), de ezek? (vagy Scarlett Johansson – tud ő nagyon jó nő lenni ha akar, pedig nem a kedvencem.)

xcsakx
Olvasó
xcsakx
xcsakx
Olvasó
xcsakx

Hát, ez sem lett sokkal jobb, sőt:

https://youtu.be/GtpxA6hnQOY?t=813

Szivlapat
Olvasó
Szivlapat

A Lucas-féle Star Wars 7-8-9-ben Leia lett volna a Kiválasztott, és Darth Maul a főgonosz!

Hát ez se lett volna (sokkal ) jobb, talán kevesebb nigger meg feminista lett volna benne, de Leia mint kiválasztott szintén egy fos.

https://port.hu/cikk/mozi/a-lucas-fele-star-wars-7-8-9-ben-leia-lett-volna-a-kivalasztott-es-darth-maul-a-fogonosz/article-69365?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link